Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μείωση φόρων το επόμενο βήμα του Μαξίμου: Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Μετά τα μηνύματα των εκλογών η αλλαγή πολιτικής κρίνεται αναγκαία για την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να βάλει μπροστά σχέδιο φοροελαφρύνσεων για να μειώσει τα φορολογικά βάρη των πολιτών.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται να ζητήσει από τους εταίρους αλλαγή... ρότας, κάτι που σιγά σιγά ακούγεται σε όλη την Ευρώπη μιας και οι πολιτικές λιτότητας έφεραν πολύ άσχημα αποτελέσματα στις κάλπες πανευρωπαϊκά.

Αρχή με Τρόικα τον Ιούλιο

Η αρχή αναμένεται να γίνει με την Τρόικα κατά την ενδιάμεση αξιολόγηση του Ιουλίου, όπου, το οικονομικό επιτελείο θα θέσει στους εκπροσώπους των εταίρων τον σχεδιασμό για την μείωση φορολογικών βαρών, ενώ, στόχος θα είναι η τελική διαπραγμάτευση τον Σεπτέμβριο, πριν από την κατάθεση του Προϋπολογισμού για το 2014.

Μεγάλο στοίχημα είναι η κατάργηση ειδικής εισφοράς στα εισοδήματα, ενώ, κλειδί προς αυτήν την κατεύθυνση χαρακτηρίζεται η πιστή εκτέλεση του φετινού Προϋπολογισμού και η επιβεβαίωση των δεικτών που καταγράφουν την ανάκαμψη της οικονομίας νωρίτερα από τις αρχικές προβλέψεις.

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί την κατάργηση από το 2015 της έκτακτης εισφοράς ή έστω τη μείωση των συντελεστών σε συνδυασμό με αύξηση των εισοδηματικών ορίων πάνω από τα οποία επιβάλλεται. Το ΔΝΤ από την πλευρά του εξακολουθεί να διατυπώνει ενστάσεις και όπως αποτυπώνεται στην Εκθεση Αξιολόγησης, επιμένει στην ανάγκη περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής, με μέτρα διαρκείας.

Βασικό επιχείρημα είναι η ανάγκη ενίσχυσης της δυναμικής αναθέρμανσης της οικονομίας, μέσω της οποίας θα διασφαλιστούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι των επόμενων ετών και μέσω αυτού το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει:

    τη σταδιακή μείωση στο 15% από 26% του συντελεστή για τις επιχειρήσεις, όπως επίσης στο 33% από 42% του ανώτατου συντελεστή για μισθωτούς- συνταξιούχους
    τη σταδιακή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, με φόντο την Κοινοτική Οδηγία που ορίζει ότι δεν μπορεί να υποχωρήσει κάτω από το 15% έως τις 31/12/2015

Επιπλέον, στην άρση των φορολογικών βαρών και στη διόρθωση των στρεβλώσεων θα συμβάλει και η ευθυγράμμιση εμπορικών -αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα (από τα 2017).

Σύμφωνα με το ΔΝΤ αλλά και την Κομισιόν, οι όποιες αλλαγές στη φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων θα πρέπει να γίνουν με τρόπο δημοσιονομικά ουδέτερο και σε κάθε περίπτωση αφού βελτιωθεί η είσπραξη των φόρων και καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, σε συνδυασμό με ενίσχυση του ελέγχου των δημόσιων δαπανών και επίσπευση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Ως μέτρα που θα δώσουν ανάσες ρευστότητας χαρακτηρίζονται, επίσης, από την ελληνική πλευρά

    η βελτίωση των ρυθμίσεων οφειλών, κυρίως ως προς το επιτόκιο και τον αριθμό των δόσεων
    η κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης
    η απαλλαγή από τον ΦΠΑ επιχειρήσεων με τζίρο έως 25.000 ευρώ
    η κατάργηση του φόρου πολυτελείας στην αγορά ΙΧ




Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΠΛΙΑΚΟΣΤΑΜΟΣ                                                                   ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ / ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Οι γελοιότητες περί αξιολόγησης που αναγράφονται στο κείμενο που αναρτήθηκε για την χαμηλή αποδοτικότητα των νοσοκομείων έχουν προφανώς πονηρό σκοπό. Πρόκειται για το ίδιο και απαράλλακτο σχέδιο που προωθήθηκε για την Ελλάδα τo 2009 από τον εθνικά αφελληνισμένο πρωθυπουργό που εν αγνοία των Ελλήνων έκανε κρυφές συνομολίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διασύροντας, ευτελίζοντας και μετά ξεπουλώντας την πατρίδα του(;). Μετά θρασύτατα το απόκομμα του (ΕΛΙΑ) δίνοντας συγχώρεση και άφεση αμαρτιών στον εαυτό του υποστήριξε και το ανήκουστο '' τώρα ξέρεις, άλλος δρόμος δεν υπήρχε''.

Με το κείμενο αξιολόγησης όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου υγείας, απαξιώνουν ανάξιοι κριτές- βαθμολογητές συνολικά την προσφορά των μονάδων υγείας στο νομό και κυρίως αυτή του νοσοκομείου Λιβαδειάς που έμεινε να είναι το μόνο που μπορούσε να υπηρετήσει το αγαθό της υγείας. Αφού το αποδυνάμωσαν σε βαθμό που δεν το χωράει ανθρώπινος νους έχουν το θράσος οι πολιτικοί καιροσκόποι της εποχής που εμφορούνται και από υποτιθέμενα αρχαιοελληνικά ιδεώδη να το κρίνουν και να το κατακρίνουν. Δεν φρόντισαν ποτέ όμως να το στελεχώσουν χρόνια τώρα κι όταν με υπεύθυνο τρόπο οι γιατροί του αναγκαστικά διακόμιζαν περιστατικά λόγω ελλείψεων, αυτό το νοσοκομείο από ανόητους και άφρωνους κριτές θεωρήθηκε μη παραγωγικό, μη αποδοτικό και άρα μη αναγκαίο να υπάρχει. Υποκριτική πέρα για πέρα η όλη ιστορία βολεύει σε ένα και μόνο σημείο. Την εκμηδένιση της υγείας ως δημόσιο αγαθό όχι μόνο στο νομό Βοιωτίας αλλά παντού.
Δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν κανένα μικρό (δευτεροβάθμιο) νοσοκομείο στην περιφέρεια. Η τακτική του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης είναι γνωστή και χυδαία. Στέρησε με τον επαίσχυντο μνημονιακό κανόνα 1/10 (μία πρόσληψη κάθε δέκα αποχωρήσεις) πολύτιμο προσωπικό που θα μπορούσε να προσληφθεί στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα χάιδευε τις αγαπημένες του παλλακίδες (προσωπικό βουλής) χωρίς να τους στερεί προνόμια. Το είχε ανάγκη άλλωστε για να περνά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Ούτε ο αριθμός των βουλευτών όμως δεν μειώθηκε ως ένδειξη συμβολισμού στην μαχαίρι που έπεσε στο ελληνικό δημόσιο. Και τώρα έρχεται ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ και ως αυστηρός, αντικειμενικός κριτής έχει λόγο. Αλήθεια σε τί; Ποιος του έδωσε το δικαίωμα; Τί ακριβώς κρίνει και με τί σκοπό; αυτό της διόρθωσης μιας από χρόνια νοσηρής κατάστασης ή της χαριστικής βολής σ΄ ένα νοσοκομείο που αντιστέκεται και αρνείται να πεθάνει;
Είναι η απόλυτη υποκρισία και ντροπή που έβαλαν σε διαδικασία αξιολόγησης νοσοκομεία και μονάδες υγείας που δεν φρόντισαν να επανδρώσουν ποτέ. Δεν τους έδωσαν ποτέ τη δυνατότητα να δουλέψουν. Κι όμως αγαπητοί συμπολίτες αυτό εσείς το επιτρέψατε με την ψήφο σας. Αφήσατε τον κάθε Μπακογιάννη να κάνει περίπατο στη Βοιωτία και να επαίρεται γι αυτό. Κι αυτός και οι σύμβουλοί του. Χλεύασε με την υποψηφιότητά του τη νοημοσύνη σας και το επιτρέψατε. Αφήσατε την κάθε ΕΛΙΑ να καταγράφει ποσοστά ελπιδοφόρου ανασύνταξης σαν να μην ήταν αυτή απ' όπου ξεκίνησαν τα δεινά μας. Άλλαξε όνομα και ΑΦΜ και διαγράφηκαν αμαρτίες και δάνεια. Δείξατε με το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βοιωτία πόσο εύκολα ξεχνάτε τα όσα σας έκανε να υποφέρετε η μνημονιακή πολιτική που η μητέρα ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ πιστεύει περισσότερο κι από Θεό. Γιατί;
Όλους εμάς τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο μας προσβάλει βάναυσα αυτή η υποτιθέμενη αξιολόγηση. Δεν έχουμε δυνατότητα να κρατήσουμε άλλο το νοσοκομείο Λιβαδειάς. Εσείς οι ίδιοι πρώτα, ως πολίτες, υπονομεύσατε τη λειτουργία του νοσοκομείου Λιβαδειάς δίνοντας πολιτικό μέλλον στους δήμιούς σας. Κανένας μνημονιακός υποψήφιος δεν έπρεπε να πάρει σταυρό προτίμησης. Που είναι και τι θα κάνουν πια οι χαρισματικοί, οι πρωτεύσαντες, οι άριστοι των αρίστων (ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ, ΤΑΓΚΑΛΕΓΚΑΣ, ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ και λοιποί; Να τον πάρουν από το αυτί τον νέο της παλαιάς οικογενείας και να τον αναγκάσουν να σταματήσει τώρα η ασφυκτική πολιτική απέναντι στα νοσοκομεία. Να παραιτηθούν την ίδια ώρα από περιφερειακοί σύμβουλοί του εάν δεν δεσμευθεί δημοσίως ο όμορφος φέρελπις πολιτικός για αλλαγή πλεύσης. Έχει δεν έχει αρμοδιότητες ποσώς ενδιαφέρει. Στη μαμά του να το πει και στο θείο του, έχει τον τρόπο και το μέσο. Ας μας δείξει ότι έχει και τη διάθεση. Η προκλητική παρουσία της οικογένειας ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην κυβέρνηση ας μας πείσει ότι εκτός από κληρονομικό χάρισμα και έφεση στην πολιτική διακυβέρνηση διαθέτει και ελάχιστες ευαισθησίες. Μην επικαλεστεί αναρμοδιότητα.
Εάν πιστεύουν οι ίδιοι οι πολίτες ότι χρειάζονται το νοσοκομείο Λιβαδειάς, ότι αυτό προσφέρει πραγματικά, ας ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας. Η νεοεκλεγείσα δήμαρχος ας αναρρώσει λίγο πιο γρήγορα από τον πραγματικά κοπιώδη αγώνα που έδωσε και ας ασκήσουμε μαζί, με κάθε τρόπο, κάθε πίεση προς το υπουργείο. Ας τους δώσουμε να καταλάβουν ότι το θέμα υγεία δεν σηκώνει κατώτερες συμπεριφορές απ' αυτές που απαιτούν σήμερα οι περιστάσεις. Ας θέσουν στη διάθεση του υπουργού τις παραιτήσεις του η Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο αλλά και η αντιπεριφερειάρχης ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΘΩΜΑ. Δεν θα είναι κούφια απειλή. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Ας μας πείσουν οι αντιπρόσωποι στην τοπική αυτοδιοίκηση ότι δικαίως εξελέγησαν και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν και να τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους δείξαμε.   sylergaznosliv.blogspot.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις της Αστυνομίας σε Βοιωτία και Στερεά

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν συνολικά το τελευταίο διήμερο (30/31-05-2014), από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Χαλκίδας, Λαμίας, Λιβαδειάς και Θηβών, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, των Α’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς, ακόμη δεκαοκτώ (18) άτομα.

Συγκεκριμένα:

·    Συνελήθησαν τρία (3) άτομα, σε περιοχές της Χαλκίδας, για διάπραξη κλοπών.

·    Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα (τρεις στη Χαλκίδα και ένα στη Θήβα), για παραβάσεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.
·    Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα (μία ημεδαπή στη Θήβα και ένας αλλοδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας) για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Ειδικότερα, σε βάρος της 69χρονης ημεδαπής, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και χρηματική ποινή (20.000) ευρώ, για πώληση ναρκωτικών ουσιών.

·    Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί (δύο στη Χαλκίδα, δύο στα Ψαχνά Ευβοίας, δύο στον Ορχομενό Βοιωτίας και ένα στη Λαμία), διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν εγγράφων που νομιμοποιούν την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

·    Συνελήφθη ένα άτομο στη Λιβαδειά, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

·    Συνελήφθη ένα άτομο στη Δαύλεια Βοιωτίας, για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άγνωστος σύντροφος της Ρένας Δούρου -Ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπενίσης και το σύμφωνο συμβίωσης


Είναι ο άνθρωπος που δεν λείπει ποτέ δίπλα από την Ρένα Δούρου. Κι όμως, παρότι η νέα περιφερειάρχης Αττικής ήταν στο επίκεντρο της προσοχής τους τελευταίους μήνες, για τις ανάγκες της προεκλογικής της εκστρατείας, ο σύντροφός της παρέμενε κοντά της, αλλά και επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρόκειται για τον Γιάννη Μπενίση, με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της η κ. Δούρου τα τελευταία χρόνια. Ο 63χρονος επιχειρηματίας και η περιφερειάρχης Αττικής ζουν μαζί στο Αιγάλεω και πριν από 3,5 χρόνια επισημοποίησαν τη σχέση τους, επιλέγοντας να μην παντρευτούν, αλλά να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης.

Ο κ. Μπενίσης έχει σπουδάσει μαθηματικός, είναι γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης. Εκεί ζουν οι δύο γιοι του, Μανώλης και Τάσος, που έχει αποκτήσει από τον πρώτο του γάμο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real.

Ο ίδιος είναι έντονα πολιτικοποιημένο άτομο, υπήρξε μέλος της ΚΝΕ, είχε αντιδικτατορική δράση και συμμετείχε στην ίδρυση του ενιαίου Συνασπισμού, αλλά δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την ενεργή πολιτική. Εως και πριν από τρία χρόνια είχε καφετέρια σε κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής, ενώ υπήρξε από τους πρώτους Ελληνες που ασχολήθηκαν με τα φωτοβολταϊκά. Εκείνοι που τον ξέρουν, τον περιγράφουν ως «ψυχή της παρέας» και άνθρωπο και ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ.

Η Ρένα Δούρου από την άλλη αποφεύγει να μιλά για την προσωπική της ζωή, για την οποία από τα λίγα πράγματα που έχει επιτρέψει να γίνουν γνωστά είναι το γεγονός ότι επέλεξε να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης με το σύντροφό της. «Είναι ένα διαφορετικό πλαίσιο δέσμευσης. Σε περίπτωση χωρισμού δεν χρειάζονται δικηγόροι και δεν πυροδοτούνται καταστάσεις που μπορούν να ακυρώσουν ό,τι ωραίο έχεις ζήσει με τον άνθρωπό σου», εξήγησε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα, όπου μίλησε και για τα σχέδιά της για ένα παιδί. «Θέλω να κάνω παιδί, αλλά τώρα όχι. Νομίζω με τις υποχρεώσεις που έχω αναλάβει δεν θα έκανα τίποτα καλά. Είναι λίγο υποκριτικό να θες να σώσεις τον κόσμο, την περιφέρεια Αττικής και να μην έχεις χρόνο για το παιδί σου», εξομολογήθηκε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης εξετάζονται αύριο οι μαθητές



Οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 2 Ιουνίου για να εξεταστούν στα μαθήματα κατεύθυνσης, Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική) και Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική).

Πρόκειται για το τρίτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι μαθητές της τρίτης λυκείου. Την Παρασκευή οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίστηκαν με τέσσερα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και στοιχεία στατιστικής και Ιστορία. Την πρώτη ημέρα εξετάστηκε το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Για τα βασικά μαθήματα των Γενικών Λυκείων οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου με Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30 και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στα σχολεία τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο- Πέταξε σαΐτα από το τελευταίο διάζωμα του Γουέμπλεϊ και ...πέτυχε τον παίκτη!



 Πέταξε σαΐτα από το τελευταίο διάζωμα του Γουέμπλεϊ και ...πέτυχε τον παίκτη!

    H πορεία μιας χάρτινης σαΐτας από το τελευταίο διάζωμα στο Γουέμπλεϊ μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, καταλήγοντας να χτυπήσει στον λαιμό Περουβιανού ποδοσφαιριστή.



Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη φιλική αναμέτρηση της Αγγλίας με το Περού που...  διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής.

Δείτε το σχετικό video και τους πανηγυρισμούς του δράστη μετά το κατόρθωμά του:

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκόνη και λασποβροχή


Κύμα αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής, κυρίως στις νότιες περιοχές, θα διαδεχθεί τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν την Κυριακή και τη Δευτέρα, πρωτίστως στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού την Κυριακή.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά, στα δε ορεινά της Ηπείρου, στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Κυριακή:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στο βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κεφαλονιά

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανούς όμβρους και βελτίωση το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις στα βόρεια οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν από τα νοτιοδυτικά και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων στα ορεινά. Όσο για τη θερμοκρασία, δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη θα σημειωθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος και κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται στα νότια και από το απόγευμα στα δυτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Την 1η Ιουνίου 1990, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζωρτζ Χ.Ου. Μπους, και ο Σοβιετικός ηγέτης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, συμφωνούν για τον περιορισμό των μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικών πυραύλων και τη διακοπή παραγωγής χημικών όπλων.

193 – Δολοφονείται ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Δίδιος Ιουλιανός.

1252 – Ο Αλφόνσος Ι' ο Σοφός γίνεται βασιλιάς της Καστίλλης και Λεόν.

1495 - Ο καλόγερος Τζον Κορ καταγράφει την πρώτη γνωστή παρτίδα σκοτσέζικου ουίσκι.

1855 – Ο Αμερικανός τυχοδιώκτης Ουίλιαμ Ουόκερ κατακτά τη Νικαράγουα και επανεγκαθιστά τη δουλεία.

1885 – Για πρώτη φορά χρησιμοποιείται διπλό μηχανικό ρολόι (15 κινήσεις ανά ώρα) σε αγώνες σκακιού στο Λονδίνο.

1900 – Στην Κίνα, οι Μπόξερς, που στρέφονταν κατά της εξουσίας και των ξένων, καταλαμβάνουν την πόλη Τιεντσίν.

1909 – Στο Σιάτλ των ΗΠΑ ανοίγει τις πύλες της η Παγκόσμια Έκθεση.

1911 – Στη Νέα Υόρκη, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης αγοράζει τον περίφημο πίνακα του Περουτζίνο "Ανάσταση", έναντι 25.000 δολαρίων.

1919 – Στη Γερμανία, το πτώμα της Ρόζας Λούξεμπουργκ εντοπίζεται στο Κανάλι Λάντβερ.

1920 – Συλλαλητήριο του αθηναϊκού λαού εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του προς τους Συμμάχους για τις υπηρεσίες τους προς την Ελλάδα.

1922 – Ιδρύεται η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας.

1933 – Τίθεται σε ισχύ ελληνοτουρκική εμπορική συμφωνία, που αποβλέπει στην εξισορρόπηση των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.

1938 – Προστατευτικά κράνη φοριούνται για πρώτη φορά στο μπέιζμπολ στον αγώνα Springfield Greys- House of David στη Νέα Υόρκη.

1938 – Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.

1939 – Ο Lou Nova κερδίζει στον 11ο γύρο τον Max Baer στο Yankee Stadium της Νέας Υόρκης στον πρώτο αγώνα μποξ που μεταδίδεται τηλεοπτικά.

1939 – Σοβαρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή των Καλαβρύτων.

1941 – Οι βρετανικές δυνάμεις αποσύρονται από την Κρήτη με βαριές απώλειες. Περίπου 3.000 Αυστραλοί χάνουν την ζωή τους κατά την εκκένωση του νησιού.

1942 – Το Μεξικό κηρύσσει τον πόλεμο στον Άξονα.

1943 – Ο ηθοποιός Λέσλι Χάουαρντ, ο Άσλεϊ Γουίλκς του «Όσα παίρνει ο άνεμος», σκοτώνεται στα 50 του χρόνια, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε καταρρίπτεται από Γερμανούς επιδρομείς στην Ευρώπη.

1945 – Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιάπωνες εγκαταλείπουν το νησί Οκινάβα, μετά από 82 ημέρες μαχών με τους Αμερικανούς.

1958 – Ξεκινά η εκπομπή τηλεοπτικού προγράμματος που μεταδίδεται σε όλον τον Καναδά.

1958 – Ο Σαρλ ντε Γκωλ με ειδικό διάταγμα επανέρχεται στην πρωθυπουργία της Γαλλίας για έξι μήνες.

1959 – Στη Νικαράγουα, η Εθνοφρουρά αποκρούει ένοπλους εισβολείς .

1961 – Για πρώτη φορά μεταδίδεται στα ερτζιανά στερεοφωνικός ήχος.

1961 – Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει αντικομουνιστικούς νόμους.

1965 – Στην Ιαπωνία, 236 άνθρωποι σκοτώνονται από έκρηξη σε ορυχείο.

1966 – Στον Καναδά μεταδίδεται για πρώτη φορά έγχρωμο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

1969 – Το Βελιγράδι μποϊκοτάρει το Διεθνές Κομμουνιστικό Συνέδριο.

1970 – Στο Περού, καταστροφικός σεισμός σκοτώνει περισσότερα από 3.000 άτομα.

1973 – Η Χούντα των Συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα. Ο Γ. Παπαδόπουλος σε διάγγελμά του προαναγγέλλει την εγκαθίδρυση "Κοινοβουλευτικής Προοδευτικής Δημοκρατίας".

1974 – Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Βρετανία σκοτώνει 28 άτομα.

1977 – Η Σοβιετική Ένωση κατηγορεί για προδοσία τον υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ανατόλι Σαράνσκι.

1979 – Στη Ζιμπάμπουε, φτάνει στο τέλος της η κυριαρχία της λευκής μειοψηφίας.

1980 – Βγαίνει στον αέρα το CNN.

1983 – Στο Περού, η κυβέρνηση πραγματοποιεί εκατοντάδες συλλήψεις στην προσπάθειά της να καταπνίξει το επαναστατικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα.

1990 – Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Χ.Ου. Μπους και ο Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ συμφωνούν για τον περιορισμό των μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικών πυραύλων και τη διακοπή παραγωγής χημικών όπλων.

1991 – Από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

1992 – Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ότι το χασίς χρησιμοποιείτο κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής για να διευκολύνεται η διαδικασία του τοκετού.

1992 – Οικολόγοι, διπλωμάτες και αυτόχθονες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν το Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, για τη Διάσκεψη της Γης, που άρχισε τις εργασίες της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

1992 – Στη Βραζιλία, 25 είναι οι νεκροί και 58.000 οι άστεγοι από τις καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν τις νότιες περιοχές.

1993 – Στη Γουατεμάλα, ο Πρόεδρος Χόρχε Σεράνο ανατρέπεται από το στρατό.

1994 – Η μετοχοποίηση και μερική ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου μέσω του Χρηματιστηρίου, αποφασίζεται σε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας.

1995 – Εν ψυχρώ εκτελούν δύο ληστές τον ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρη Μαντούβαλο μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και του αποσπούν δύο τσάντες με 146 εκατ. δρχ., που προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

1996 – Στην Ινδία, ορκίζεται πρωθυπουργός ο Ντέβε Γκόουντα με νέα κυβέρνηση 13 υπουργών και 8 υφυπουργών.

1997 – Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 10ου FINA CUP (Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο) στην Αθήνα. Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο αφού χάνει στον τελικό από τις ΗΠΑ με 5-8.

1997 – Πεθαίνει σε ηλικία 71 ετών από καρκίνο ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου, Γεώργιος Λιβανός.

1998 – Ίδρυση Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με έδρα στην Φρανκφούρτη.

2001 – Δολοφονείται το βασιλικό ζεύγος του Νεπάλ.

2001 – Πεθαίνει ο Χανκ Κέτσαμ, πατέρας του Ντένις του Τρομερού.

2005 – Απορρίπτεται με δημοψήφισμα στην Ολλανδία το σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη, με ποσοστό 61,6%.

2007 – «Ημέρα Αμαλίας» η 1η Ιουνίου για όλους τους bloggers της Ελλάδας (http://fakellaki.blogspot.com/)

2009 – Αεροπορικό δυστύχημα στην πτήση 447 της Air France. Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επέλαση κουνουπιών ενόψει καλοκαιριού -Ετσι θα τα αποφύγετε

Ισως είναι ό,τι πιο ενοχλητικό συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οχι, δεν είναι η ζεστή τόσο πολύ, όσο τα κουνούπια. Ή, μάλλον, το σμήνος των κουνουπιών που επιτίθενται ανηλεώς.
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να τα αποφύγει κανείς με ασφαλή και ανώδυνο τρόπο. Ιδού κάποιες... άμυνες για να μην σας τσιμπήσουν.

Βάλτε στο μπαλκόνι ή τον κήπο τα κατάλληλα φυτά!

Δενδρολίβανο, βασιλικός, φασκόμηλο, δυόσμος, λεμονόχορτο, ευκάλυπτος, λεβάντα, σκόρδο, γεράνι, μελισσόχορτο, κρεμμύδια, θυμάρι, καλέντουλα και καλαμίνθη, θα δημιουργήσουν μία προστατευτική περίμετρο που θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.Αν δεν έχετε χώρο για φυτά, τα αιθέρια έλαια θα κάνουν την ίδια δουλειά! Επίσης μπορείτε να κάψετε οποιαδήποτε από τα παραπάνω αποξηραμένα βότανα.

Χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια
Διαλύστε αιθέρια έλαια από τα παραπάνω φυτά σε νερό ή νερό και οινόπνευμα και ψεκάστε τους τοίχους και τα φυτά εξωτερικά και εσωτερικά του σπιτιού κάθε 15-20 μέρες.

Αυξήστε την πρόσληψη σε βιταμίνη Β1

Η αύξηση των επιπέδων της βιταμίνης Β1 έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τα κουνούπια από το να σας τσιμπήσουν.

Αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε κάλιο
Έχει αποδειχθεί πως το γαλακτικό οξύ που παράγεται μετά την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο (μπανάνες) έλκει τα κουνούπια.

Αποφεύγετε τα σκούρα ρούχα
Σύμφωνα με έρευνα τα κουνούπια έλκονται από τα σκούρα ρούχα, άρα καλό θα είναι να προτιμάτε τις ανοιχτές αποχρώσεις.

Αξιοποιείστε τις μυρωδιές που απωθούν τα κουνούπια
Ξίδι και σκόρδο είναι πρώτα στη λίστα!

Φτιάξτε το προσωπικό σας αντικουνουπικό
Προσθέστε 7-10 σταγόνες αιθέρια έλαια σε 2 κουταλιές της σούπας από φυτικό έλαιο και αναμείξτε τα. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ισχυρά και θα πρέπει πρώτα να δοκιμάζονται σε ένα μικρό σημείο του σώματος, για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

Προστατέψτε καρπούς και αστραγάλους
Πρόκειται για αγαπημένα σημεία των κουνουπιών. Φρέσκος δυόσμος, βασιλικός, μελισσόχορτο ή λίγες σταγόνες από το προσωπικό σας αντικουνουπικό σε αυτά τα σημεία θα αποτρέπει την «επιδρομή».


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει ριζικά το ασφαλιστικό σύστημα: Πώς ενοποιούνται 60 φορείς που χορηγούν συντάξεις

Αλλάζει ριζικά το τοπίο στο ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα, καθώς ξεκινά η διοικητική και οικονομική ενοποίηση 60 διαφορετικών φορέων που χορηγούν κύριες, επικουρικές συντάξεις και προνοιακά επιδόματα.

Ήδη, έχει ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), (πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο Νίκος Φίλιππας), έπειτα από την υπογραφή σχετικής σύμβασης από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η μελέτη, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Στόχος είναι το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εργασίας με την ενοποίηση των Ταμείων ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ενώ διαβεβαιώνουν, ότι πρόκειται αποκλειστικά για διοικητική ενοποίηση που δεν επηρεάζει το ύψος των συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, ότι η μεταρρύθμιση αυτή που περιλαμβάνει τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ και την εφαρμογή των νέων πληροφοριακών συστημάτων, οδηγεί σε υγιή ταμεία τα οποία υπηρετούν τις αρχές για τις οποίες συγκροτήθηκαν. Παράλληλα αναφέρουν, ότι εξασφαλίστηκε η καταβολή των επικουρικών συντάξεων και των εφάπαξ για το μέλλον ενώ τέθηκαν ενιαίοι και δίκαιοι κανόνες.

Στους 60 φορείς που ενοποιούνται, διατηρούνται σήμερα περίπου 90 μητρώα συνταξιούχων και ειδικοί λογαριασμοί, με λογιστική και οικονομική «αυτοτέλεια», διακριτές διοικητικές μονάδες και προσωπικό. Το ίδιο συμβαίνει και στα Ταμεία που έχουν ενοποιηθεί με προηγούμενους νόμους. Ακόμη, τα πληροφοριακά συστήματα που διατηρούν οι φορείς, είναι ασύμβατα μεταξύ τους και δεν επιτρέπουν την ανταλλαγή και την ενοποίηση των δεδομένων των ταμείων που βρίσκονται στον ίδιο φορέα.

Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, με τη διοικητική ενοποίηση των ταμείων, οριστικοποιείται η τελική δομή του ασφαλιστικού συστήματος, καθίσταται δυνατή η ορθολογική οργάνωση του προσωπικού, η αξιοποίηση ενιαίων μηχανογραφικών συστημάτων, και η ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας. Τελικός στόχος, είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, η μείωση των διοικητικών βαρών, η εξάλειψη κάθε ίχνους παραβατικότητας, η ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και η αύξηση των εσόδων των Ταμείων.

Στη σύμβαση αναφέρονται διεξοδικά, δομικές αλλαγές στο σύστημα, που είχαν προηγηθεί, όπως η δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και η ενοποίηση των 15 επικουρικών ταμείων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Αντιμετωπίστηκε, μέσω της θέσπισης ενιαίων μαθηματικών τύπων, το φαινόμενο της χορήγησης εφάπαξ που, όπως αναφέρεται στο κείμενο, ήταν πολλαπλάσια των εισφορών που είχαν καταβληθεί και επικουρικών συντάξεων, που χορηγούνταν ακόμη και με υπεύθυνες δηλώσεις, ενώ διαμορφώθηκαν ενιαίοι κανόνες στο σύστημα των επικουρικών τομέων.

Γίνεται επίσης αναφορά, σε παρεμβάσεις που οδήγησαν στην εξοικονόμηση πόρων και στη βελτίωση της ταμειακής ισορροπίας του συστήματος.

Παρεμβάσεις όπως η λειτουργία του συστήματος «Αριάδνη», από τον Απρίλιο του 2013, που οδήγησε στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, τη χαρτογράφηση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσω του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος», την κωδικοποίηση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων που οδήγησε στη μείωση των δαπανών του υπουργείου Εργασίας κατά 30%.

Επισημαίνονται ακόμη, η μείωση του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας με τη θέσπιση νέων αυστηρών προστίμων και η μείωση της γραφειοκρατίας με την αποστολή βεβαιώσεων συντάξιμων αποδοχών σε 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο της μείωσης της γραφειοκρατίας, εντάσσεται και η ολοκλήρωση του συστήματος «Άτλας», που παρέχει μεταξύ των άλλων, τη δυνατότητα να εκδίδεται η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας των δικαιούχων με ηλεκτρονικό τρόπο. Καταργούνται έτσι τα βιβλιάρια ασθενείας, ενώ ο χρόνος αναμονής για την απονομή των συντάξεων δεν θα ξεπερνά τις λίγες ημέρες, ακόμη και αν κάποιος έχει πολλές διαδοχικές αλλαγές στην ασφαλιστική του κάλυψη.

Στη σύμβαση αναγνωρίζεται τέλος, ότι παρά τις δομικές αλλαγές που μετέτρεψαν σταδιακά ένα μωσαϊκό ειδικών συνταξιοδοτικών καθεστώτων, σε σύγχρονο ασφαλιστικό ευρωπαϊκό σύστημα, υφίστανται ακόμα, τόσο σε διοικητικό όσο και σε λειτουργικό επίπεδο, παθογένειες προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Αναφέρονται χαρακτηριστικά, η μειωμένη ανταπόκριση στους στόχους διαφάνειας και το αυξημένο διοικητικό κόστος, το οποίο επιβαρύνει καθοριστικά τη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τη μακροχρόνια βιωσιμότητά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Tουρνουά ποδοσφαίρου παλαιμάχων στα Βάγια



Ενα ευχάριστο  απόγευμα έζησαν όσοι φίλαθλοι παρακολούθησαν το τουρνουά παλαιμάχων που διοργάνωσε στο Δήμοτικο γήπεδο Βαγίων η ομάδα Παλαιμάχων του ΠΑΜΒΑΓΙΑΚΟΥ με τής αντιστοιχες ομάδες του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ,ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ και ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Πρίν τον αγώνα βραβεύτηκαν παλαιμαχοι ποδοσφαιριστές καθώς και ο κ. Γ.Ματζουράνης γνωστός ως ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ. Στήν εκδήλωση παραβρεθηκε και απεύθηνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος θηβαίων Σπύρος Νικολάου, οΑντιδήμαρχος Βαγίων Σ.Δρένιος ,και ο δημοτικος συμβουλος κ .Καμούτσης. Γία την ιστορία νικητρια ομαδα ο Απόλλων Σμύρνης.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώτα Πούλου-Η νίκη ανήκει σε όλο το Δήμο Λεβαδέων

Δώσαμε ένα δύσκολο, δυνατό και έντιμο αγώνα.

Η νίκη δεν ανήκει μόνο σε μάς, στη “δυναμική συνεργασία”, ανήκει σε όσους μάς πιστέψατε και μάς τιμήσατε με την ψήφο τους.

Η νίκη αυτή, ανήκει σε όλο το Δήμο Λεβαδέων.

Ευχαριστώ  ολόψυχα όλα τα μέλη του συνδυασμού μας και τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, που έδωσαν τον αγώνα για το καλό του Δήμου, καθώς και όλους τους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους με κοινό στόχο και σκοπό ένα Δήμο Λεβαδέων αντάξιο της ιστορίας του.

Η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου αποτελεί  για μας ευθύνη και δέσμευση για την υλοποίηση του προγράμματος που συνδιαμορφώσαμε και επικυρώσατε με την ψήφο σας.

Όλοι μαζί, με προτεραιότητα στην αλληλεγγύη, με ένα νέο μοντέλο Δημοτικής Διοίκησης, με διαφανείς μηχανισμούς δημοκρατικού ελέγχου και τακτικού δημόσιου απολογισμού, θα δημιουργήσουμε ένα Δήμο οικονομικά, λειτουργικά και θεσμικά ισχυρό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να διασφαλίσει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι η αρχή της δυναμικής συνεργασίας μας.

Γιώτα Πούλου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ