Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πανηγυρίζουν τα Βάγια






Διαβάστε Περισσότερα »

250 προσλήψεις στη Ελληνική Αστυνομία με συμβάσεις έργου



Στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας θα γίνουν 250 νέες προσλήψεις με σύμβαση μίσθωσης έργου. Οι θέσεις που θα καλυφθούν κατανέμονται ως εξής:

    (75) Ψυχολόγοι,
    (75) Κοινωνικοί Λειτουργοί και
    (100) Μεταφραστές-Διερμηνείς για τις γλώσσες και διαλέκτους Αραβική, Φαρσί, Νταρί, Χίντι, Μπάγκλα ή Μπεγκάλι, Παστού, Ουρντού και Παντζαμπί.

Η απόφαση για τις 250 προσλήψεις δημοσιεύτηκε στο διαύγεια. Η προκήρυξη των παραπάνω θέσεων θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Έργο των Ψυχολόγων είναι η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε παρανόμως εισερχομένους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.

Έργο των Κοινωνικών Λειτουργών είναι η κοινωνική φροντίδα σε παρανόμως εισερχομένους αλλοδαπούς, που κρατούνται σε Ειδικούς Χώρους Παραμονής Αλλοδαπών (ΕΧΠΑ) ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας και τελούν υπό καθεστώς επιστροφής στις χώρες προέλευσης-καταγωγής τους.

Έργο των Μεταφραστών-Διερμηνέων είναι η μετάφραση εγγράφων των βασικώνσημείων των αποφάσεων επιστροφής (απέλασης) των ως άνω αλλοδαπών, καθώς και η διερμηνεία κατά τη διάρκεια της εξέτασης – ταυτοποίησης αυτών.

ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας με ειδίκευση στην Ψυχολογία ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου. γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους.

ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας ΑΕΙ ή Πτυχίο ή δίπλωμα τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε.) ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το ομώνυμο ή αντίστοιχο κατά ειδικότητα πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιμος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας, β) Άδεια άσκησης επαγγέλματος Κοινωνικού Λειτουργού ή Κοινωνικής Εργασίας  (ΠΕ) ή (ΤΕ).γ) Εξειδικευμένη εμπειρία τουλάχιστον ενός (1) έτους..

ΠΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΩΝ: α) Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος Τίτλος  Σχολών της αλλοδαπής β) Εξειδικευμένη εμπειρία, τουλάχιστον ενός (1) έτους στη μετάφραση μιας εκ των γλωσσών Αραβική, Γεωργιανή, Φαρσί, Παστού, Ουρντού, Σουαχίλι, Κινέζικη, Μπεγκάλι, Αμαρικά, Μπατζαμί και Ισπανικά )

Η καλή ή πολύ καλή γνώση των ως άνω γλωσσών θα αποδειχθεί μετά από Συνέντευξη ενώπιον Επιτροπής.

Ως τόπος εκτέλεσης του έργου ορίζεται η Αθήνα( Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής), η Θεσσαλονίκη (Δ/νση Αλλοδαπών Θεσ/κης) οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας , Ροδόπης , Λέσβου, Σάμου, Χίου, Δωδεκανήσου, Αχαΐας και ωστόσο, λόγω της ιδιομορφίας του θέματος (αριθμός εισερχομένων λαθρομεταναστών, μη προβλέψιμα σημεία εισόδου, χρονικό διάστημα εισόδου, σημεία που συγκεντρώνονται κ.λ.π.), και όπου αλλού παραστεί ανάγκη με ίδια όμως έξοδα μετάβασης και παραμονής, χωρίς δικαιολόγηση περαιτέρω εξόδων, πέραν αυτών που προβλέπονται από τη Σύμβαση Μίσθωσης Έργου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμπαδηφορία για το Ολοκαύτωμα του Διστόμου από τους Ναζιστές


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΑΓΙΚΟ!! 7 άνθρωποι ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ τους για μισό ευρώ!

Το δραματικό περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο το βράδυ στην περιοχή Σιμ Ριπ, στο βορειοδυτικό τμήμα...
της Καμπότζης, μιας από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

Την ώρα που ο Τούι Τσιν, ένας 50χρονος που ζει την οικογένειά του με τα λίγα χρήματα που βγάζει από την κατασκευή ξυλάνθρακα, έβγαζε νερό από ένα πηγάδι βάθους πέντε μέτρων, του έπεσαν μέσα χαρτονομίσματα αξίας 3.000 ριέλ (περίπου 0,50 ευρώ).

Αφού προσπάθησε να τα πιάσει κατεβαίνοντας στο πηγάδι με μια σκάλα, εγκατέλειψε την προσπάθεια και διηγήθηκε το πάθημά του στην οικογένειά του.

Τρία από τα παιδιά του και ένας γείτονας φίλος τους προσπάθησαν στην συνέχεια να πιάσουν τα 3.000 ριέλ μέσα στο σκοτάδι.

«Ο 11χρονος γιος του κατέβηκε στο πηγάδι για να βρει τα χρήματα, αλλά πέθανε» λόγω του λίγου οξυγόνου που υπήρχε μέσα στο πολύ στενό αυτό πηγάδι, διευκρίνισε ο αστυνομικός Μούι Νορν.

Οι δύο αδελφές του ηλικίας 13 και 15 ετών αντίστοιχα κατέβηκαν και αυτές με την σειρά τους στο πηγάδι για να τον βοηθήσουν και ακολούθησε και ο γείτονάς τους ηλικίας 12 ετών. «Αλλά πέθαναν όλοι εκεί κάτω», διευκρίνισε ο αστυνομικός.

Τρεις ενήλικες που κατέβηκαν στη συνέχεια στο πηγάδι για να σώσουν τα παιδιά πέθαναν και αυτοί. Τις σορούς των 7 θυμάτων τις ανέβασαν στην συνέχεια ντόπιοι στην επιφάνεια με σκοινιά.

«Πρόκειται για μια τραγωδία. Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους για 3.000 ριέλ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Τσε Τσχαν, η μεγαλύτερη αδελφή των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας που έχασαν την ζωή τους στο πηγάδι.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, περίπου το 20% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας στην Καμπότζη, δηλαδή με λιγότερο από 1,25 δολάριο κατά κεφαλήν ημερησίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος συμμετείχε μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, στα εγκαίνια του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού Τιράνων, που έγιναν από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014.

Ο μεγαλόπρεπος Καθεδρικός Ναός αλλά και όλο το κτιριακό συγκρότημα με το συνοδικό μέγαρο, το παρεκκλήσι της «Γεννήσεως του Χριστού» και το Πολιτιστικό Κέντρο σηματοδοτούν μια πορεία αναγέννησης της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία, μετά από τις πολύχρονες διώξεις από το αθεϊστικό καθεστώς, η οποία οφείλεται στον άοκνο Ποιμενάρχη της αλλά και πνευματικό ανάστημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά την Οικουμένη Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.Φωτογραφικό Υλικό
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέσω taxisnet ο ενιαίος φόρος ακινήτων αγροτεμαχίων


Έως το τέλος του μήνα θα έχουν ανέβει στο taxisnet τα ποσά του ΕΝΦΙΑ που θα πρέπει να καταβάλουν οι υπόχρεοι για τα ακίνητα τους .Για τον νέο φόρο ακινήτων δεν θα σταλούν ειδοποιητήρια αλλά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν στο taxisnet ώστε να δουν το ποσό του φόρου ακινήτων που τους αναλογεί.

Συγκεκριμένα περίπου στο τέλος του μήνα θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ (ενιαίος φόρος ακινήτων) αλλά δεν θα σταλούν ταχυδρομικά αλλά θα δημιουργηθεί ειδικό πεδίο στο taxisnet που θα βεβαιώνει τον φόρο στους υπόχρεους .

Έτσι με τους προσωπικούς κωδικούς του taxis ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων θα μπαίνει στον προσωπικό λογαριασμό του ενώ θα του σταλεί και email ειδοποιητήριο.

Για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες λαμβάνονται υπόψη συντελεστές όπως αυτός του βασικού φόρου, της παλαιότητας του κτίσματος, της απομείωσης επιφάνειας, ο συντελεστής ορόφου, ο συντελεστής μονοκατοικίας, ο συντελεστής πρόσοψης, βοηθητικών χώρων, ημιτελών κτισμάτων και τέλος αυτός των ειδικών κτιρίων.

Συγκεκριμένα, ο βασικός φόρος προκύπτει με βάση μία κλίμακα 12 συντελεστών, με τον φόρο να κυμαίνεται από 2 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό, ανάλογα με την τιμή ζώνης.

Ο συντελεστής παλαιότητας κυμαίνεται από 0,6 για κτίσματα παλαιότητας άνω των 100 ετών, έως 1,25 για κτίσματα παλαιότητας έως 4 ετών. Η παλαιότητα του κτίσματος προκύπτει από τη διαφορά μεταξύ τους έτους φορολογίας και του έτους έκδοσης της της νεότερης οικοδομικής άδειας.
Ο συντελεστής απομείωσης επιφάνειας, εφαρμόζεται στις περιπτώσεις ειδικών κτιρίων και κλιμακώνεται αντιστρόφως ανάλογα του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων των κύριων χώρων.
Ο συντελεστής ορόφου, προκύπτει με βάση τον όροφο στον οποίο βρίσκεται το κτίσμα, ο συντελεστής μονοκατοικίας αφορά στις μονοκατοικίες και είναι 1,02.

Ο συντελεστής πρόσοψης κυμαίνεται από 1 έως 1,02 ανάλογα με τον αριθμό των προσόψεων του κτίσματος σε δρόμους, ενώ ο συντελεστής βοηθητικών χώρων, ορίζεται σε 0,1.

Ο συντελεστής ημιτελών κτισμάτων ισούται με 0,4% και αφορά σε κτίσματα ημιτελή που δεν ηλεκτροδοτούνται, ενώ ο συντελεστής ειδικών κτιρίων ορίζεται στο 0,5 και δεν εφαρμόζεται όταν χρησιμοποιείται συντελεστής βοηθητικών χώρων.

Στα κτίρια αγροτικής χρήσης, οι συντελεστές ειδικών κτιρίων και βοηθητικών χώρων είναι μηδέν.
Εντός σχεδίων πόλεων ή οικισμών εφαρμόζεται ο βασικός συντελεστής υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος κλιμακώνεται από 0,003 ευρώ έως 9 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με την αξία ανά τ.μ. Οικοπέδου.
Για αγροτεμάχια, αγρούς, βοσκότοπους κλπ, προβλέπεται η εφαρμογή ενός βασικούς συντελεστή, ο οποίος ορίζεται σε 0,001 ευρώ ανά τετραγωνικό ή σε 1 ευρώ ανά στρέμμα.

Στις περιπτώσεις εκτάσεων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, λαμβάνοται υπόψη ο συντελεστής θέσης, που αντιστοιχει στην ελάχιστη αντικειμενική αξία της Δημοτικής Ενότητας στην οποία ανήκει η έκταση και κλιμακώνεται από 1 έως 3.
Επίσης ισχύει ο συντελεστής χρήσης, που εφαρμόζεται ανάλογα με την χρήση της έκτασης και κυμαίνεται από 0,1 έως 2,5, συντελεστής άρδευσης ο οποίος ορίζεται σε 1,1 και ο συντελεστής απαλλοτρίωσης που είναι 0,75.
Ένας άλλος συντελεστής είναι και αυτός της κατοικίας, που ισχύει σε περίπτωση κατοικίας εντός της έκτασης και είναι ίσος με 5.

Φέτος θα ισχύσουν μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων για όσους φορολογούμενους κατέχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία, συνολικής αντικειμενικής αξίας πολύ υψηλότερης των 300.000 ευρώ, μετά την αντικατάσταση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας και του Έκτακτου Ειδικούς Τέλους Ακινήτων με τον ΕΝΦΙΑ.
Έτσι οι μειώσεις για τους φορολογούμενους αυτούς θα ξεκινούν απο το 15% και θα φτάνουν έως 23%.

Επίσης για τους ιδιοκτήτες ενός ή περισσοτέρων ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών που έχουν εξαντλήσει τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους, θα πληρώνουν λιγότερο φόρο από αυτόν που κατέβαλλαν μέχρι τώρα, μειωμένο από 4,4% έως 21,6%.
Η φορολογική επιβάρυνση στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα θα είναι με τον ΕΝΦΙΑ μικρότερη κατά 10 με 21,6% σε σχέση με τον ΕΕΤΑ, ενώ η φορολογική επιβάρυνση από τον συμπληρωματικό Ενιαίο Φόρο, δηλαδή τον “νέο ΦΑΠ”, θα είναι χαμηλότερη, αφού ο νέος φόρος θα έχει αφορολόγητο όριο αυξημένο κατά 100.000 ευρώ και μειωμένους συντελεστές φορολόγησης.

Πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση σημαντικού ύψους θα περιμένει όσους έχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ή ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους είναι κάτω των 200.000 ευρώ, οι οποίοι και θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά, ενώ αυξημένους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν φέτος και οι κάτοχοι αυθαίρετων κτισμάτων που τα νομιμοποίησαν το 2013
Για παράδειγμα, ο ΕΝΦΙΑ για ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών μέτρων, 3ου ορόρου και παλαιότητας 14 ετών, στην περιοχή του Περιστερίου, με τιμή ζώνης 800 ευρώ το τετραγωνικό και πρόσοψη σε έναν δρόμο θα είναι: Φόρος διαμερίσματος = Βασικός φόρος ανά τ.μ για τιμή ζώνης 800 ευρώ x αριθμό τετραγωνικών μέτρων διαμερίσματος x συντελεστή παλαιότητας x συντελεστή ορόφου x συντελεστή πρόσοψης
Δηλαδή 2,9 ευρώ ανά τ.μ x 60 τ.μ x 1,15 x 1,01 = 204,12 ευρώ. Με το ισχύον μέχρι 31-12-2013 φορολογικό καθεστώς με την φορολόγηση μέσω του ΕΕΤΑ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων), το συγκεκριμένο ακίνητο επιβαρύνονταν με 234,60 ευρώ.
Επίσης για αγροτεμάχιο 3.500 τ.μ αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του Αγίου Στεφάνου Αττική με αυθαίρετο κτίσμα 100 τ.μ εντός του αγροτεμαχίου, που έχει νομιμοποιηθεί και δεν αποτελεί πρώτη κατοικία του ιδιοκτήτη, η αρχική βασική αξία και ο συντελεστής θέσης είναι 32 ευρώ ανά τ.μ και 3 αντίστοιχα, ο συντελεστής χρήσης είναι 2, ο συντελεστής άρδευσης είναι 1,1 και ο συντελεστής κατοικίας θα είναι 5.



Έτσι ο φόρος του αγροτεμαχίου θα είναι: 3.500 τ.μ x 0,001 ευρώ x 3 x 2 x 1,1 x 5 = 115,50 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Κυριακή το ετήσιο μνημόσυνο του αρχιφύλακα Γιώργου Ανδριτσόπο​υλου



Την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Δαφνιά Μακρυνείας του Δήμου Αγρινίου ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχιφύλακα Γεωργίου Ανδριτσόπουλου.

Ο Αρχιφύλακας Γεώργιος Ανδριτσόπουλος έπεσε στο Δίστομο Βοιωτίας τα ξημερώματα της 17ης Ιουνίου 2013 κατά την εκτέλεση του

καθήκοντος υπερασπιζόμενος την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη της πατρίδας μας από πυρά Αλβανών κακοποιών.

Παρακαλούνται οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι φίλοι του και όσοι τιμούν την μνήμη του να προσέλθουν και να ενώσουν τις δεήσεις των προς τον Ύψιστο.



                          Οι γονείς                                                   Η Σύζυγος

                        Τα αδέλφια                                                  Τα τέκνα
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς...


"Δεν μιλάει, μόνο ουρλιάζει από τον πόνο"...

Δύο χρόνια περίπου μετά την άγρια κακοποίηση της 15χρονης τότε Μυρτώς στην Πάρο από τον Αχμέτ Βακά, η μητέρα της ξεσπά για τον...
εφιάλτη που βιώνει τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της.

Μιλώντας στην κάμερα του «Ε», η κ. Κοτρώτσου υποστηρίζει πως η Μυρτώ είναι σε μία κατάσταση που καταλαβαίνει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να μιλήσει και να κινηθεί. «Εχει πόνους, είναι ανήσυχη και κλαίει πολύ έντονα», λέει η μητέρα της, μεταξύ άλλων. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια η Μυρτώ "ουρλιάζει μόνο όταν πονάει".

"Έχω να ακούσω δύο χρόνια τη λέξη μαμά από το στόμα της. Δε θα με πείραζε όμως να μην ακούσω ξανά αυτή τη λέξη αν έβλεπα το παιδί μου να γίνεται καλύτερα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση αν υπάρχουν ελπίδες για αποκατάσταση της υγείας της Μυρτώς υποστήριξε:

"Οι γιατροί δε μας δίνουν καμία πιθανότητα, ούτε οι Έλληνες ούτε οι Αμερικανοί. Το μέλλον είναι άγνωστο".

Οπως ανέφερε η κ. Κοτρώτσου, η Μυρτώ, η οποία μετά την πολύμηνη νοσηλεία της στη Βοστώνη, σήμερα βρίσκεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, κάνει καθημερινά ένα 5ωρο πρόγραμμα ειδικών θεραπειών.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο Πακιστανός καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου σε ισόβια και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξης...
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτό είναι το νέο 10ευρω - Κυκλοφορεί από Σεπτέμβριο



Για τον σχεδιασμό του έχει αξιοποιηθεί η τεχνολογική πρόοδος στον τομέα της παραγωγής τραπεζογραμματίων. Έτσι, το τραπεζογραμμάτιο είναι ακόμη ασφαλέστερο έναντι της παραχάραξης αλλά και πολύ πιο ανθεκτικό. Η εισαγωγή των τραπεζογραμματίων της σειράς «Ευρώπη» θα γίνει σταδιακά στη διάρκεια αρκετών ετών.

Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ αποτελούν απτό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί του παρόντος, 334 εκατομμύρια άνθρωποι σε 18 χώρες χρησιμοποιούν το ευρώ.

Το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ έχει κοινά στοιχεία με εκείνο που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2002. Έχει όμως αποκτήσει νέα εμφάνιση και ορισμένα νέα και ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για παράδειγμα, όπως και το νέο τραπεζογραμμάτιο των 5 ευρώ, περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης – μιας μορφής της ελληνικής μυθολογίας από την οποία προέρχεται και το όνομα της ηπείρου μας – στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα.

Όπως και τα τραπεζογραμμάτια της πρώτης σειράς, η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ θα επαληθεύεται πολύ εύκολα με την αφή αλλά και οπτικά, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία». Εκτός από την προσωπογραφία της Ευρώπης στο ολόγραμμα και στο υδατογράφημα, τα τραπεζογραμμάτια περιλαμβάνουν έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία. Χάρη στη νέα προστατευτική επίστρωση που διαθέτουν, τα τραπεζογραμμάτια των 5 και των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη» είναι ανθεκτικότερα στη φθορά. Με άλλα λόγια, δεν θα χρειάζεται να αντικαθίστανται τόσο συχνά, πράγμα που θα συμβάλει στη μείωση του κόστους αλλά και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Με την πάροδο του χρόνου, το Ευρωσύστημα θα αναβαθμίσει σταδιακά, κατά αύξουσα ονομαστική αξία, όλα τα τραπεζογραμμάτια ευρώ.

Το Ευρωσύστημα λαμβάνει μέτρα για να στηρίξει τη διαδικασία προσαρμογής των μηχανημάτων επεξεργασίας μετρητών και των συσκευών εξακρίβωσης της γνησιότητας μέχρι την ημερομηνία εισαγωγής του νέου τραπεζογραμματίου τον Σεπτέμβριο. Οι κάτοχοι τέτοιου εξοπλισμού καλούνται να επικοινωνήσουν με τους κατασκευαστές ή τους προμηθευτές τους το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να προετοιμαστούν για το νέο τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ.

Σημαντικό σημείο της ενημέρωσης καταλαμβάνει η ανάγκη τα μηχανήματα ανίχνευσης που έχουν όλες οι επιχειρήσεις, να είναι συμβατά με το νέο χαρτονόμισμα. Συγκεκριμένα το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Το σχετικό φυλλάδιο ενημέρωσης υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Λεμπέσης στo Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης

 Με τη συμμετοχή στo Ευρωπαικό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης φλερτάρει  ο Σπύρος Λεμπέσης. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού έκανε τον πρώτο του αγώνα στα Σπανίδεια, όπου πέτυχε 71.78 μ., όμως, το σημαντικό για εκείνον είναι πως επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ύστερα από την επέμβαση τον περασμένο Αύγουστο, στον ώμο. Ο αθλητής του Πέτρου Ακριβάκη, θα επιδιώξει να βρει το ρυθμό του μέσα από τους αγώνες
stivosnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Εορτή των Βοιωτών Αγίων στον Ελαιώνα



 Η Τοπική μας Εκκλησία το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου κάθε έτους εορτάζει τη μνήμη των Βοιωτών Αγίων κυριότεροι εκπρόσωποι των οποίων είναι: ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Άγιος Ρούφος ο Εκλεκτός, ο Άγιος Ρηγίνος επίσκοπος Σκοπέλου ο Λεβαδεύς, ο Άγιος Ιωάννης ο Καλοκτένης ο Όσιος Λουκάς ο εν Στειρίῳ, ο Όσιος Σεραφείμ ο εν Δομπώ, ο Όσιος Κλήμης ο του Σαγματίου όρους, ο Όσιος Μελέτιος, ο Όσιος Γερμανός και ο Όσιος Νικήτας.
Έτσι και φέτος τιμήθηκε η μνήμη τους στον ομώνυμο Ιερό τους Ναό στο Άρμα-Ελαιώνα Θηβών.Tην Παρασκευή 30 Μαΐου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, ενώ το Σάββατο 31 Μαΐου Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητροπόλεώς μας και πολλών πιστών. Κατά τη διάρκεια της Θ.Λειτουργίας εκτέθηκαν προς προσκύνηση τα Ιερά Λείψανα των Βοιωτών Αγίων που φυλάσσονται στις Ιερές Μονές και τους Ναούς της Μητροπόλεώς μας.

 


Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η τελική λίστα των 21 ευρωβουλευτών -Γλέζος, Σπυράκη, Καϊλή πρώτοι

Χρειάστηκε να περάσει μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές για να συμπληρωθεί οριστικά ο κατάλογος με τα ονόματα των 21 προσώπων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κάλπη έκρυβε εκπλήξεις, όπως στην περίπτωση της Μαρίας Σπυράκη, η οποία εξελέγη πρώτη, αφήνοντας πίσω της κομματικά στελέχη της ΝΔ και όπως στην περίπτωση της Εύας Καϊλή, η οποία έκλεψε την πρωτιά από τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων (σε ποσοστό περίπου 95%):

ΣΥΡΙΖΑ 6 ευρωβουλευτές:

Μ. Γλέζος, Σ. Σακοράφα, Δημ. Παπαδημούλης, Κ. Κούνεβα, Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος. Ο Στ. Κούλογλου κατέλαβε την έβδομη θέση, η οποία είναι εκλόγιμη ουσιαστικά, δεδομένου ότι, ως γνωστόν, ο Μ. Γλέζος έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο για έναν χρόνο - ή και λιγότερο, αν προκηρυχθούν, εν τω μεταξύ, εθνικές εκλογές.

ΝΔ 5 ευρωβουλευτές:

Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης (με την πρώτη να προηγείται με περίπου 400 ψήφους), Ελ. Βόζεμπεργκ, Γ. Κύρτσος και Θ. Ζαγοράκης.

Χρυσή Αυγή 3 ευρωβουλευτές:

Ελ. Συναδινό, Λ. Φουντούλη και Γ. Επιτήδειο.

Ελιά 2 ευρωβουλευτές:

Εύα Καϊλή και τον Ν. Ανδρουλάκη,

Ποτάμι 2 ευρωβουλευτές:

Γ. Γραμματικάκη και τον Μ. Κύρκο, το ΚΚΕ τον Κ. Παπαδάκη και τον Σ. Ζαριανόπουλο, ενώ από τους ΑΝΕΛ εκλέγεται ο Ν. Μαριάς...

Ανανέωση 100%

Στα αξιοσημείωτα που προέκυψαν από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων περιλαμβάνεται το γεγονός ότι κανένας από τους νυν ευρωβουλευτές δεν κατάφερε να επανεκλεγεί. Επίσης, ο Μ. Γλέζος κατέγραψε ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τους 430.000 σταυρούς, ενώ η πλέον αμφίρροπη αναμέτρηση σημειώθηκε στην Ελιά, όπου οι δύο εκλόγιμες θέσεις (και η σειρά κατάταξης) άλλαξαν πολλές φορές χέρια ανάμεσα στην Εύα Καϊλή, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Π. Καψή, ο οποίος τερμάτισε τελικά τρίτος...


Διαβάστε Περισσότερα »

Καμένα Βούρλα: Με όπλο και χειροβομβίδα η ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ



Ιδιαίτερα ψύχραιμοι αλλά και αποφασισμένοι ήταν οι δύο ληστές που εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καμένα Βούρλα και με την απειλή όπλων πήραν ό,τι βρήκαν και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι δύο ληστές περίμεναν ότι θα βρουν περισσότερα χρήματα, καθώς σήμερα γίνονταν οι πληρωμές των συντάξεων του ΟΓΑ.

Μάλιστα, δεν τους έφταναν τα χρήματα που αρχικά βρήκαν στο ταμείο και ζήτησαν να ανοίξει και η θυρίδα με χρονοκαθυστέρηση. Αφού άδειασαν το περιεχόμενο, έφυγαν με περίπου 5.000 ευρώ. Η υπάλληλος που βρισκόταν εκεί σοκαρίστηκε όταν εφανίστηκαν οι δύο ληστές και ζητούσαν επίμονα τα χρήματα, ενώ εκείνοι με ιδιαίτερη ψυχραιμία προσπάθησαν να τη συνεφέρουν.

Ο ένας από αυτούς κρατούσε όπλο και ο άλλος απειλούσε με δύο χειροβομβίδες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας, οι ληστές είναι αλβανικής καταγωγής. Αυτόπτες μάρτυρες τους είδαν να απομακρύνονται με τα πόδια, ενώ ο αστυνομικός κλοιός που στήθηκε λίγο αργότερα δεν απέδωσε. Οι αστυνομικοί αναζητούσαν ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο φέρονται ότι χρησιμοποίησαν οι ληστές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το καλοκαίρι αρχίζουν οι 50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Ο ΟΑΕΔ αναμένεται να προκηρύξει μέσα στο καλοκαίρι τέσσερα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα για 49.761 άτομα. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η καθαρή αμοιβή για ανέργους άνω των 25 ετών θα είναι 499 ευρώ και 258 ευρώ οι ασφαλιστικές τους εισφορές. Ο καθαρός μισθός που θα λάβουν για πέντε μήνες απασχόλησης ανέρχεται στα 2.495 ευρώ ενώ η συνολική αμοιβή που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές για το πεντάμηνο είναι 3.470 ευρώ.Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ μηνιαίως εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή για τους πέντε μήνες θα είναι 3.260 ευρώ.

Κριτήρια επιλογής:

    Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του / της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

    Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος.

     Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων.

Αυτοί που θα επιλεγούν πρέπει να είναι:

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

    Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

    Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών.

    Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

     'Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιώργος Αγγέλου: «Ο Παμβαγιακός αλλάζει…»




Με τόλμη και… αποφασιστικότητα ο Γιώργος Αγγέλου άφησε τις σίγουρες λύσεις που υπήρχαν και χωρίς δεύτερη σκέψη ανέλαβε τον αγαπημένο του Παμβαγιακό «ενδίδοντας» στο κάλεσμα που του έγινε για να διαμορφώσει τις συνθήκες εκείνες έτσι ώστε η ομάδα των Βαγίων να βρει την ταυτότητα που χρειάζεται. Ο Γιώργος Αγγέλου ξέρει οτι έχει δύσκολο έργο αλλά μαθημένος στα δύσκολα ξέρει οτι μπορεί να επωμιστεί αυτό το βάρος. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στο stereasports και στον Γιάννη Παπαδήμο γι” αυτή την τιτάνια προσπάθεια που έχει αναλάβει δίνοντας το μήνυμα οτι ο Παμβαγιακός αλλάζει…

Αναλυτικά η συνέντευξη που έδωσε:

Τελικά δημιουργείται παράδοση… Κλείνεις πάντα σε ομάδα πριν μπει ο Ιούνιος….

«Έχω πει πολλές φορές Γιάννη, ότι για να γίνει σοβαρός σχεδιασμός και μείωση πιθανοτήτων λάθους σε μια ομάδα, χρειάζεται χρόνος και ο προπονητής δεν πρέπει να πηγαίνει τελευταίος. Αυτό πιστεύω… «.



Να μπούμε άμεσα στο θέμα. Ποιοί είναι οι στόχοι του φετινού Παμβαγιακού ;

«Ο στόχος του Παμβαγιακού φέτος είναι να γίνει σοβαρή ομάδα σε όλα τα επίπεδα, και να σταματήσει αυτό το ανελέητο ασανσέρ μεταξύ Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Αγωνιστικά η ομάδα δεν έχει την ωριμότητα τώρα, να βάλει άμεσα μεγάλους στόχους, άσχετα αν έχει τη δυναμική για να κοιτάζει προς τα πάνω. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε βήμα – βήμα, για να φτιάξουμε κάτι που να αποπνέει υγεία και να είναι διαχρονικό. Βασικός στόχος φέτος είναι η παραμονή. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό….»



Τι άλλο είναι δηλαδή; 1926906_10202768673692021_951858114_n

«Είναι η οργάνωση, η δομή της ομάδας, η υποδειγματική της λειτουργία καθημερινά μέσα και έξω από το γήπεδο και η καλή εξέλιξη και δουλειά στο παιδικό τμήμα που επιβάλλεται να είναι ενιαία με την πρώτη ομάδα. Αυτά δεν γίνονται με λόγια μέσα σε 1-2 μήνες. Θα χρειαστεί να δουλέψουμε πάρα πολύ συγκεντρωμένα και μυαλωμένα»



Από πλευράς Δ.Σ υπάρχει η διάθεση; Πως είναι για έναν προπονητή να είναι ντόπιος και πρόεδρος στην ομάδα να είναι ο αδερφός του;

«Υπάρχει διάθεση, αφού αυτή τη στιγμή δουλεύουμε στη δημιουργία ενός μακροχρόνιου πλάνου, που θα πρέπει να ακολουθηθεί όποια πρόσωπα και αν περάσουν από τη Διοίκηση ή τον πάγκο της ομάδας τα επόμενα χρόνια, αν δεν είμαστε εμείς. Κάποια στιγμή ίσως καλέσουμε τους φιλάθλους των Βαγίων δημόσια, να το αναλύσουμε και πιστεύω ότι θα το δουν θετικά. Όσον αφορά την εντοπιότητά μου και τον πρόεδρο, νομίζω ότι όλοι στο Δ.Σ. και ο Κωστής φυσικά, έχουν ιδέες και σωστό τρόπο σκέψης με γνώμονα το καλό του Παμβαγιακού και γενικότερα του χωριού μας. Θα έχουμε βέβαια φουρτούνες, αλλά το καράβι θα βρει το λιμάνι του…» .



Τα Βάγια όμως είναι κεφαλοχώρι, πέρασαν στο παρελθόν από τη Δ’ Έθνική, έχουν κόσμο, ιστορία και κάποιοι ίσως θα θέλουν εσείς να βάλετε πιο ψηλά τον πήχη και άμεσα. Πως απαντά η ομάδα σε κάτι τέτοιο;

«Όσοι το πιστεύουν ας έρθουν να το πετύχουν άμεσα, αλλά δεν είναι τόσο απλό . Δείτε παντού στον κόσμο, ότι  μεγάλες επαγγελματικές ομάδες με όπλα την υπομονή και το σχέδιο, έχτισαν και ξανάγιναν μεγάλες σε βάθος χρόνου. Δεν νομίζω λοιπόν, ότι ένα χωριό θα επιθυμούσε τη μέθοδο της ‘’φούσκας’’ γιατί ξέρετε : ‘’ότι ανεβαίνει γρήγορα – πέφτει γρηγορότερα’’ και ειδικά αν ξεκινάς από το μηδέν και μάλιστα σε μια περίοδο που ‘’δεν ρέει το χρήμα‘’ και ο κόσμος έχει ζόρια…

Πρέπει να κοιτάμε γύρω μας, και να μαθαίνουμε και από τις επιτυχίες αλλά και από τις αποτυχίες ομάδων. Στο ποδόσφαιρο αν πεις ‘’τα ξέρω όλα ‘’, την επόμενη ώρα παύεις να είσαι προπονητής, παράγοντας, αθλητής ή οτιδήποτε άλλο, την ίδια στιγμή σε αποβάλλει το όλο σύστημα.

Στα Βάγια είναι στιγμές που  τα μηδενίζουμε όλα, και πιστεύουμε  ότι είμαστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι , αλλά στο τέλος πάντα τρέχουμε να προλάβουμε. Αυτή είναι η αλήθεια.

 Επομένως η έπαρση  μέσα στον Παμβαγιακό τελειώνει εδώ, θα σεβόμαστε τους πάντες αλλά και θα μας σέβονται όλοι».


Αγωνιστικά τι να περιμένουμε από το φετινό Παμβαγιακό ;

«Θα δούμε τον τελικό καταρτισμό του ρόστερ, θα αξιολογήσουμε τα χαρακτηριστικά των παικτών, θα ξεκινήσει η προετοιμασία  2 Αυγούστου και θα δούμε πως θα τα συνδυάσουμε όλα αυτά, για να βρούμε την αγωνιστική τακτική που ταιριάζει στην ομάδα και στη δική μου φιλοσοφία.

 Θα στηριχτούμε στην ποιοτική και όχι στην ποσοτική προπόνηση παίζοντας κάθε μέρα πολύ μπάλα, οπότε όλοι θα βελτιώνονται .Πολύ γενικά θα σας πω ότι θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι που θα αρέσει στον κόσμο μας, και θα έχει σχέση με το DNA της ομάδας.

 Δυστυχώς οι παίκτες τα τελευταία χρόνια δεν είχαν συμμετοχή στις προπονήσεις και βέβαια σε αυτό  δεν φταίνε οι εκάστοτε προπονητές . Κάποια στιγμή η αποχή  θα βγάλει προβλήματα, θα φανούν ελλείψεις, αλλά αν τα παιδιά αποφασίσουν μέσα τους να γυρίσουν σελίδα και πουν ότι : » τέλος η μιζέρια – πάμε στο γήπεδο με άλλη νοοτροπία και σκέψη» νομίζω ότι  θα ανταπεξέλθουν, αρκεί να είμαστε σε όλα ΟΜΑΔΑ»

Στις μεταγραφές πως θα κινηθείτε;

«Με μέτρο . Δεν θα μπούμε στη λογική ‘’αυτός μιλάει στην μπάλα είναι παιχταράς, ο άλλος δεν ξέρει να κάνει κοντρόλ, γιατί τον φέρανε…’’.  Αυτά είναι  θεωρίες καφενείου. Θα καλύψουμε κενά και θα πάμε σε λύσεις που θα ταιριάζουν με τη χημεία της ομάδας,την προσωπικότητά της, την φιλοσοφία της και κυρίως τις ανάγκες της και τον τρόπο παιγνιδιού της. Εξάλλου το ταλέντο στους γηγενείς παίκτες περισσεύει, οπότε πάμε για δύο – τρεις κινήσεις. Αν τις καταφέρουμε βέβαια, γιατί πλέον πρέπει να πείσουμε και τον πιο δύσπιστο, ότι ο Παμβαγιακός αλλάζει…

Και δύο λόγια για την περσινή σου ομάδα του ΠΑΟ Κοκκίνου ;

Τους εύχομαι τα καλύτερα, τους αγαπώ πάρα πολύ και το είπα και στο ευχαριστήριο όταν αποχώρησα και θα το ξαναπώ με κάθε ειλικρίνεια. Έφυγα από το Κόκκινο, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μου
 StereaSports


Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνηση με φυσικό αέριο για όλα τα αυτοκίνητα -Πόσο κοστίζει η μετατροπή

Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Έως σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης από την κατασκευή τους.

Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα ΚΤΕΟ.

«Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των πολιτών, σε συνδυασμό και με την δυνατότητα κατασκευής αμιγών ή μικτών πρατηρίων πώλησης φυσικού αερίου, ολοκληρώθηκε όλο το κανονιστικό πλαίσιο της εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο υποδομών, τονίζοντας πως «αποτέλεσμα των ρυθμίσεων αυτών είναι αφενός η εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου η μείωση του κόστους των μετακινήσεων».

Πόσο κοστίζει η μετατροπή

Μόλις 4 εταιρείες στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται ήδη στις μετατροπές ΙΧ αλλά και ελαφρών φορτηγών με φυσικό αέριο με τις τιμές για τα συστήματα αεριοκίνησης στα ΙΧ να ξεκινούν από τα 1.500 ευρώ ενώ στα ελαφρά φορτηγά από τα 1.700 ευρώ.

Ωστόσο από τη στιγμή που θα γίνουν μαζικές παραγγελίες συστημάτων αεριοκίνησης σαφώς το κόστος θα μειωθεί πάρα πολύ προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των τοποθετητών εξαιτίας της αύξησης της ζήτησης.

Οσον αφορά στη μετατροπή των συστημάτων υγραεριοκίνησης αυτή τη στιγμή κυμαίνονται σε υψηλό κόστος καθώς αλλάζει η φιάλη καυσίμου, οι σωληνώσεις και ο πνεύμονας με κόστος που υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Ελάχιστα τα πρατήρια ανεφοδιασμού

Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αεριοκίνηση των οχημάτων αφορά στα πρατήρια προμήθειας των καυσίμων καθώς υπάρχουν μόνο τέσσερα πρατήρια. Ειδικότερα τα πρατήρια βρίσκονται στην Ανθούσα, τη Νέα Φιλιαδέλφεια, την Κηφισιά και στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΠΑ ωστόσο έχει εξαγγείλει εδώ και μήνες την δημιουργία πολλών ακόμη πρατηρίων στον εθνικό οδικό άξονα από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2014. Για την Πελοπόνησσο και τα νησιά δεν υπάρχει προς το παρόν πρόβλεψη.

Μόλις τέσσερις πιστοποιημένοι αντιπρόσωποι στην Αττική

Στην Αττική δραστηριοποιούνται 4 πιστοποιημένοι τοποθετητές, οι οποίοι ωστόσο εξαιτίας της έλλειψης πιστοποίησης των συστημάτων φυσικού αερίου από το κράτος δεν μπορούσαν να προβούν σε τοποθετήσεις. Οι πιστοποιήσεις σχεδόν για όλα τα συστήματα φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στο εμπόριο έχουν πιστοποιηθεί στα υπόλοιπα κράτη-μέλη ωστόσο στην Ελλάδα η πιστοποίησή τους χρειάζεται 4-6 μήνες για να εκδοθεί από κάποιο επίσημο φορέα που εδρεύει στην Ελβετία. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να μην μπορούμε να τοποθετήσουμε τουλάχιστον προς το παρών κανένα σύστημα φυσικού αερίου στα ΙΧ!».


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για το περιβάλλον στην Αλίαρτο

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), διοργανώνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Αλιάρτου την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στις 6 το απόγευμα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η ενημέρωσή τους σχετικά με τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν και να παίξουν διάφορα ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Επίσης στο «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», το οποίο θα παραχωρήσει η ΕΕΑΑ ΑΕ, τα παιδιά των δημοτικών σχολείων μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας για την Ανακύκλωση, συμμετέχοντας στα παιχνίδια των κρίκων, παζλ, τσουβαλοδρομίες και bowling.

Μέσα από το παιχνίδι μπορούν οι μικροί μας φίλοι να γνωρίσουν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων.

Τέλος, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και δώρα στους μικρούς συμμετέχοντες.

Η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια, γνωρίζοντας ότι για την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε συνεργασία με τους Δήμους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον αέρα Άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου

ΠΡΟΣ:
Τους κ.κ. Βουλευτές:
1.    Ευάγγελο Μπασιάκο
2.    Ιωάννη Καράμπελα
3.    Ανδρέα Κουτσούμπα
4.    Ιωάννη Σταθά



Κύριοι Βουλευτές
Στην συνάντηση της 30-4-2014 με θέμα: «Άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο», αποφασίστηκε να αναλάβετε πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους αρμόδιους Υπουργούς  και την ΔΕΗ Α.Ε., προκειμένου να εξευρεθεί λύση για το πρόβλημα άρδευσης  του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Επειδή έως σήμερα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να υπάρξει λύση στο γνωστό πρόβλημα.

        Με εκτίμηση           
O ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ



ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες Στίβου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων


Διαβάστε Περισσότερα »

Παραδοσιακοί χοροί από τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας Στερεάς στη Θήβα

 
Στην πόλη της  Θήβας πραγματοποιήθηκε φέτος η 4η Περιφερειακή Συνάντηση Χορευτικών Τμημάτων Εκπαιδευτικών Στερεάς Ελλάδας, μια πολιτιστική εκδήλωση θεσμός για τη Στερεά, την διοργάνωση της οποίας είχε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θήβας “ Πίνδαρος”

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 1 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων εκπαιδευτικών  Λιβαδειάς,  Ευρυτανίας,  Λαμίας ,  Χαλκίδας και  Θήβας, που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τους χορευτικούς συλλόγους. Συνεχάρη  επίσης τους διοργανωτές και όλους τους εκπαιδευτικούς, που όπως είπε χαρακτηριστικά : “Δίνουν ουσία και βάση στον πολιτισμό και το αποδεικνύουν με εκδηλώσεις  που διαφυλάττουν τον πολιτισμό, τον προβάλλουν και τον μεταλαμπαδεύουν με ευαισθησία και υπευθυνότητα στις επόμενες γενιές”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι απαντήσεις των Πανελλαδικών

Βατά και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι για ένταξη στην Ανώτατη εκπαίδευση διαγωνίζονταν σήμερα στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών (Θεωρητική Κατεύθυνση) και των Μαθηματικών (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση).

Οι καλά διαβασμένοι μαθητές, σύμφωνα με τους καθηγητές και τους φροντιστές, μπορούσαν άνετα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των θεμάτων.

Ειδικότερα, όσον αφορά στα Αρχαία Ελληνικά, το γνωστό κείμενο αντλήθηκε από τα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλη και το άγνωστο προερχόταν από τον «Αρχίδαμο» του Ισοκράτη.

Τα θέματα των Μαθηματικών Κατεύθυνσης ήταν μέτριας δυσκολίας και σίγουρα ευκολότερα, συγκριτικά με τα περυσινά.

Oι λύσεις των θεμάτων

Πατήστε εδώ για να δείτε τις λύσεις των Αρχαίων Ελληνικών

Πατήστε εδώ για να δείτες τις λύσεις των Μαθηματικών

Οι Πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Τετάρτη 4 Ιουνίου με τα εξής μαθήματα: Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητικής Κατεύθυνσης), Βιολογία (Θετικής Κατεύθυνσης), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).




Δείτε τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών
Δείτε τα θέματα των Μαθηματικών


Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων


Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ο Δρόμος του Επαμεινώνδα 2014 στη Θήβα




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Δήμο Θηβαίων ο Λαϊκός Ημιμαραθώνιος    «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα», που διοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (Δ.Ο.Θ.) και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας (Σ.Δ.Υ.Μ.Θ.) με τη συμμετοχή του Γ.Σ. Πίνδαρος Θηβών και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας- Εύβοιας, προς τιμήν του μεγάλου Θηβαίου Στρατηγού Επαμεινώνδα.

150 δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή, κατατάσσοντας τη διοργάνωση σε μια από τις καλύτερες πανελλαδικά.                                
 
Η έναρξη δόθηκε στο Τρόπαιο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα και οι δρομείς μέσα σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λεύκτρα, το Καπαρέλλι, το Μελισσοχώρι και το Λουτουφί, τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Εκεί έγινε η απονομή επάθλων στους τρεις πρώτους των κατηγοριών: Ανδρών 1ος ΜΑΛΙΟΓΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ με χρόνο 1:23.36’’ που αποτελεί ρεκόρ αγώνα     2ος ΚΟΤΣΟΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ αθλητής του Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟΣ ΘΗΒΩΝ Με χρόνο : 1:24.56’’    και, 3ος  ΑΝΕΣΤΗΣ  ΛΟΥΚΑΣ με χρόνο: 1:26.56’’            
 Γυναικών  1η  ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ αθλήτρια του Γ,Σ, ΕΘΝΙΚΟΣ με χρόνο :1:35.28’’  ,       2η ΜΑΥΡΙΔΗ  ΜΑΡΙΑ αθλήτρια του Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ με χρόνο: 2:05.01’  και 3η  ΦΙΡΙΠΠΗ  ΕΛΕΝΗ με χρόνο: 2:05.02’’   ενώ σε όλους ανεξαρτήτως τους δρομείς δόθηκαν αναμνηστικά Μετάλλια Διπλώματα και Μπλουζάκια για την συμμετοχή τους.

Παράλληλα βραβεύτηκαν οι αθλητές του Σ.Δ.Υ.Μ. Θήβας :
α) Από τον αντιπρόεδρο του Δ.Ο.Θ. κ. Κουτσοδήμο Δημήτριο ο ΣΚΟΥΡΤΑΝΙΩΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ   για την συμμετοχή του στον ΔΟΛΙΧΟ ΔΡΟΜΟ 2014 (Δελφοί – Ολυμπία  255 χλμ) καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση (1ος Έλληνας) με χρόνο 44 ώρες και 2 λεπτά.
 β)Από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου ο  ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ για την συμμετοχή του στον  15ο ΕΥΧΙΔΕΙΟ  ΑΘΛΟ  2014 ( Δελφοί –Πλαταιές - Δελφοί  214 χλμ) καταλαμβάνοντας την 6η θέση με χρόνο 33 ώρες και 18 λεπτά.
γ) Από τον  πρόεδρο του Σ.Δ.Υ.Μ. ΘΗΒΑΣ κ. Στυλιανό Νάκο  για τη συμμετοχή   του,  τον  μεγαλύτερο σε ηλικία (γεννηθείς το 1939 ) αθλητή ΞΥΓΚΟ  ΑΘΑΝΑΣΙΟ του Συλλόγου ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ .  

Ο Δήμος Θηβαίων και ο Δ.Ο.Θ.
ευχαριστούν θερμά

Για την πολύτιμη υποστήριξη τους ακόλουθους  συλλόγους  :
•    Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων
•    Μ.Κ.Ο.  « Γαργαφία» Καπαρελίου
•    Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Καπαρελίου
•    Ομάδα Εθελοντών Καπαρελίου
•    Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταιών « Ωρεόη»
•    Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσοχωρίου « Η Μέλισσα»
•    Εθελοντές Λουτουφίου
•    Ένωση Μικρασιατών Θήβας
•    ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ

 Για τη συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια των συμμετεχόντων τους:
•    Αστυνομική Υποδιεύθυνση Θήβας
•    Τροχαία Θηβών
•    Γενικό Νοσοκομείο Θηβών

Τους χορηγούς του αγώνα:
•    Μόρνος 
•    Pulse 100 a new way of living
•    Cafe Voglis
•    Kamaridis Global Wire
•    Barilla
•    Tweety
•    Tsotras travel
•    Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. κατάστημα Θήβας 2155


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ