Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ιτέα:15χρονος έκλεψε αυτοκίνητο για να πάει βόλτα!




Η περιπέτεια όμως για τον 15χρονο έληξε άδοξα όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί το κλεμμένο αυτοκίνητο....

Όλα ξεκίνησαν χθες το πρωί όταν ένας ηλικιωμένος πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας και δήλωσε ότι τα ξημερώματα του έκλεψαν το αυτοκίνητο.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, να κινείται στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

Όταν οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού όπως τελικά διαπιστώθηκε οδηγός ήταν ένας 15χρονος ο οποίος ήθελε να πάει βόλτα και να ζήσει τη δική του περιπέτεια, η οποία όμως έληξε άδοξα και ευτυχώς χωρίς άλλα παρατράγουδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην... πρέσα οι επικουρικές



Μειωμένες θα δουν τις συντάξεις τους από την 1η Ιουλίου 1.168.541 συνταξιούχοι, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά για ριζική μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, το οποίο όμως δημιουργεί ένα… ρευστό κλίμα όσον αφορά στο ύψος των περικοπών που θα γίνονται κάθε χρόνο λόγω των ελλειμμάτων στα Ταμεία.

Το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα κυμανθεί αρχικά από 5 έως 30 ευρώ, ωστόσο αυτή η μείωση ανοίγει έναν νέο κύκλο περικοπών, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ένα από τα μέτρα... φωτιά που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο και το οποίο αναφέρει ρητά την ύπαρξη ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι «μαύρες τρύπες» των Ταμείων θα καλύπτονται με διαρκείς αναπροσαρμογές (δηλαδή μειώσεις) συντάξεων κάθε χρόνο ή ακόμα και δύο φορές μέσα σ’ ένα έτος στην περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο μηδενισμός του ετήσιου ελλείμματος. Όταν λοιπόν τα νούμερα δεν βγαίνουν και τα ελλείμματα αυξάνονται στα Ταμεία, τη λυπητερή θα καλούνται να την πληρώνουν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) εισηγήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας να εγκρίνει την απόφασή της για οριζόντια μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 5,2% από την 1η Ιουλίου, ώστε να περιοριστεί το έλλειμμα του Ταμείου για το 2014, το οποίο εκτιμάται στα 170 εκατ. ευρώ. Το «ψαλίδι» του 5,2% αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 11 εκατ. ευρώ τον μήνα, δηλαδή περίπου 70 ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2014. Στην περίπτωση λοιπόν που δεν μηδενιστεί το έλλειμμα του ΕΤΕΑ και με τη βοήθεια των επιχορηγήσεων, τότε βάσει του νόμου 4052/2012, θα γίνουν εκ νέου περικοπές στις επικουρικές του Ταμείου, αυτή τη φορά με υπουργική απόφαση. Κοινώς… προς «τσεκούρι» και πίσω «ψαλίδι» για τα περήφανα γηρατειά…

Οι περικοπές ανά ταμείο

Αυτή τη στιγμή η μέση επικουρική σύνταξη που καταβάλλει το ΕΤΕΑ είναι 190 ευρώ, ποσό που μετά τη μείωση θα κατέβει στα 180 ευρώ. Ωστόσο, η πραγματική μείωση διαφέρει από ταμείο σε ταμείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου»:

α) Για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ, οι μειώσεις κατά 5,2% σημαίνουν μια επιπλέον απώλεια από 7,78 ευρώ τον μήνα ως και 15,6 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης και το αρχικό ποσό σύνταξης.

β) Γαι τους συνταξιούχους του Δημοσίου με επικουρική από το ΤΕΑΔΥ, οι μειώσεις θα κυμαίνονται μεταξύ των 6,92 ευρώ και 12,74 ευρώ μηνιαίως.

γ) Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου που παίρνουν επικουρική από το ΤΕΑΠΟΚΑ (υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων), η μείωση κατά 5,2% επιφέρει απώλειες από 12,5 ευρώ έως και 20 ευρώ τον μήνα, λόγω της υψηλότερης σύνταξης που λαμβάνουν σε σύγκριση με άλλα Ταμεία.

δ) Για τους συνταξιούχους δημοτικούς υπαλλήλους που λαμβάνουν επικουρική από το ΤΑΔΚΥ, οι μειώσεις κυμαίνονται μεταξύ 13 και 17,60 ευρώ μηνιαίως.

Μεγαλύτερες, ως και 30 ή και 35 ευρώ τον μήνα θα είναι οι απώλειες για όσους λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από ταμεία τραπεζών, ενώ στα επίπεδα των 10 έως 20 ευρώ τον μήνα θα είναι οι μέσες απώλειες για τους δικαιούχους επικουρικής από τα ταμεία των ΔΕΚΟ που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ακατάλληλα site για παιδιά στην Ελλάδα

Έρευνα της εταιρείας Kaspersky Lab, αποκαλύπτει ποιες κατηγορίες ιστοσελίδων με ανεπιθύμητο περιεχόμενο επισκέπτονται πιο συχνά τα παιδιά στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλύοντας μια σειρά δεδομένων,…



ειδικοί μελετητές της Kaspersky σκιαγράφησαν τα «μοντέλα» online αναζήτησης πολλών νεαρών χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εστίασε σε δέκα κατηγορίες ανεπιθύμητου διαδικτυακού περιεχομένου: πορνογραφικό/ αισθησιακό περιεχόμενο, παράνομο λογισμικό, ναρκωτικά, βία, υβριστικό περιεχόμενο, όπλα, τζόγος, ανώνυμοι proxy servers, συστήματα πληρωμών και online παιχνίδια.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ιστοσελίδες της κατηγορίας «πορνογραφικό/ αισθησιακό υλικό» βρίσκονται στην πρώτη θέση όσον αφορά στην επισκεψιμότητα, με βάση τις ειδοποιήσεις που προέρχονται από τη μονάδα Γονικού Ελέγχου (Parental Control) της Kaspersky Lab.

Τα υψηλότερα ποσοστά επισκέψεων σε σελίδες πορνογραφικού/αισθησιακού περιεχομένου καταγράφηκαν στην Ιαπωνία (74,9%) και στη Γαλλία (68,9%). Στην τρίτη θέση βρέθηκε το Μεξικό (56,3%).

Επίσης, οι ιστοσελίδες στην κατηγορία «βία» δέχονται πιο συχνά επισκέψεις από το Μεξικό (8,6%), τις ΗΠΑ (7%) και από την Ευρώπη- κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία (4,8% για κάθε χώρα).

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία του Parental Control, οι ιστοσελίδες αυτής της κατηγορίας δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Η υψηλότερη επισκεψιμότητα στις ιστοσελίδες της κατηγορίας «ναρκωτικά» καταγράφεται ξανά στο Μεξικό (1,8%) και στις ΗΠΑ (1,4%). Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο (0,9%).

Η κατηγορία του παράνομου λογισμικού είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Κίνα, στην οποία καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεψιμότητας (69,4%, έναντι 24% της Ισπανίας και 10,6% της Ιαπωνίας).

Οι ιστοσελίδες αυτής της κατηγορίας εγκυμονούν και έναν επιπλέον κίνδυνο, καθώς δεν προσφέρουν απλώς παράνομο λογισμικό, αλλά συχνά το προωθούν στους υπολογιστές πιθανών θυμάτων.

Στην Ελλάδα, το 50% των παιδιών που επισκέπτονται ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο περιηγούνται διαδικτυακά σε ιστότοπους πορνογραφικού υλικού.

Το 23% των παιδιών επισκέπτεται ιστοσελίδες με online παιχνίδια ενώ 5% αντίστοιχα «συχνάζει» σε ιστότοπους που σχετίζονται με τον τζόγο, το παράνομο λογισμικό αλλά και σε ιστοσελίδες με υβριστικό περιεχόμενο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζει στο Μαρακές ο Λεμπέσης

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα....


Δείτε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 5 Ιουνίου....
1741: Ο Δανός εξερευνητής Βίτους Γιόχανσεν Μπέρινγκ, φεύγει από τη ρωσική χερσόνησο Καμτσάτκα, προκειμένου να εξερευνήσει την Αλάσκα.

1752: Ο Βενιαμίν Φρανκλίνος, με το πείραμά του με το χαρταετό και το κλειδί, αποδεικνύει, ότι η αστραπή είναι ηλεκτρισμός.

1822: Ο Δράμαλης, αφού έπνιξε στο αίμα την επανάσταση του Πηλίου, φτάνει στην Κόρινθο.

1826: Διαλύεται το στρατιωτικό σώμα των γενίτσαρων στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από διαταγή του σουλτάνου Μαχμούτ.

1828: Ο βασιλιάς της Γαλλίας Κάρολος ο 10ος αποστέλλει στον Καποδίστρια 500.000 φράγκα για τη στήριξη του νεοσύστατου ελληνικού κράτους.

1829: Η σκούνα του βρετανικού βασιλικού ναυτικού HMS Pickle, αιχμαλωτίζει, κοντά στην ακτή της Κούβας, το δουλεμπορικό πλοίο Voladora.

1833: Η Αυγούστα Άντα Κινγκ, κόμισσα του Λόβελανς, γνωστή και ως Άντα Λόβελανς και νόθο παιδί του Βρετανού ποιητή Λόρδου Βύρωνα, γνωρίζει τον μαθηματικό και από τους πρώτους οραματιστές του υπολογιστή, Τσαρλς Μπάμπατζ. Αργότερα θα συγγράψει μία περιγραφή της “αναλυτικής μηχανής”, τον πρώτη υπολογιστή, δηλαδή, που έφτιαξε ο Μπαμπατζ.

1849: Με την υπογραφή ενός νέου Συντάγματος, θεσπίζεται στη Δανία η Συνταγματική Μοναρχία.

1883: Ξεκινά από το Παρίσι το πρώτο ταξίδι του Όριεντ Εξπρές

1902: Στη Γερμανία, ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β ζητά τον εκγερμανισμό των Σλάβων.

1922: Στο Λονδίνο, ο Λουίς Μπρένεν αναγγέλλει την εφεύρεση ελικοπτέρου, που απογειώνεται σε ορθές γωνίες σε σχέση με το έδαφος.

1929: Σε κοινή συνεδρίαση της Βουλής και της Γερουσίας, προσωρινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1941: 4.000 κάτοικοι της κινεζικής πόλης Τσόνγκπιν πεθαίνουν από ασφυξία κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της πόλης, κλεισμένοι σε ένα καταφύγιο.

1944: Οι επικεφαλής των συμμαχικών στρατευμάτων στη Γερμανία υπογράφουν το πρωτόκολλο για τη διαίρεση της Γερμανίας σε τέσσερις ζώνες και του Βερολίνου σε τέσσερις τομείς.

1953: Ο βασιλιάς της Δανίας Φρειδερίκος θέτει σε ισχύ νέο Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο η Γροιλανδία και τα νησιά Φερόες αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της Δανίας.

1956: Ο Έλβις σκανδαλίζει το κοινό, με το τολμηρό κούνημα των γοφών του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό σόου “The Milton Berle Show”.

1963: Παραιτείται εξαιτίας του ροζ σκανδάλου, Κριστίν Κέλερ, ο Βρετανός υπουργός Πολέμου, Τζον Προφούμο. Ο πρώην υπουργός, ενώ ήταν παντρεμένος διατηρούσε κρυφές ερωτικές σχέσεις με μία στάρλετ, η οποία είχε επίσης δεσμό με έναν ακόλουθο της ρωσικής πρεσβείας.

1963: Χιλιάδες κόσμου βγαίνουν στους δρόμους του Ιράν διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη του Αγιατολάχ Χομεϊνί από τον Σάχη, Παχλαβί. Οι διαδηλώσεις καταστέλλονται με τανκς

1967: Αρχίζει ο περιβόητος πόλεμος των 6 ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη.

1968: Ο Σιρχάν Σιρχάν πυροβολεί τον Ρόμπερτ Κένεντι, που θα πεθάνει μία μέρα αργότερα.

1975: Ανοίγει για πρώτη φορά, μετά τον 6ετή πόλεμο, η διώρυγα του Σουέζ.

1977: Βρίσκεται για πρώτη φορά στα ράφια των καταστημάτων ο υπολογιστής Apple II.

1981: Σε πέντε ασθενείς στην Αμερική παρατηρείται ένα ιδιαίτερο είδος πνευμονίας, κάτι που αργότερα θα αποδειχθεί ότι είναι τα πρώτα κρούσματα του AIDS

1984: Η πρωθυπουργός της Ινδίας, Ίντιρα Γκάντι, διατάσσει επίθεση στο Χρυσό Ναό, τόπο λατρείας των Σιχ.

1994: Στη Γενεύη, ματαιώνονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το Βοσνιακό.

2003: Σφοδρό κύμα καύσωνα πλήττει το Πακιστάν και την Ινδία με το θερμόμετρο να δείχνει έως και 50 βαθμούς Κελσίου

2006: Η Σερβία, μια μέρα μετά το Μαυροβούνιο ανακοινώνει την οριστική διάλυση της ομοσπονδίας τους



Γεννήσεις

1819: Γεννιέται ο Βρετανός μαθηματικός Τζον Κόουτς Άνταμς, ο οποίος το 1843 ανακάλυψε τον πλανήτη Ποσειδώνα.

1878: Γεννιέται ο Μεξικανός επαναστάτης Φρανσίσκο “Πάντσο” Βίλα.

1882: Γεννιέται ο Ιγκόρ Στραβίνσκι, ρώσος συνθέτης του σημαδιακού έργου «Ιεροτελεστία της Άνοιξης» που άσκησε τεράστια επιρροή στη μουσική του 20ου αιώνα.

1898: Γεννιέται ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, ο μεγαλύτερος ποιητής και θεατρικός συγγραφέας της Ισπανίας.

1928: Γεννιέται ο Βρετανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τόνι Ρίτσαρντσον. Ο Ρίτσαρντσον υπήρξε ένας από τους εκπροσώπους του Νέου Κύματος και σύζυγος της ηθοποιού Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, με την οποία απέκτησε δύο κόρες. Πέθανε από AIDS το 1991.



Θάνατοι

535: Πεθαίνει ο Επιφάνιος, Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης.

1316: Πεθαίνει ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α’ της Γαλλίας.

1668: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Γεράκης, Έλληνας τυχοδιώκτης, που διετέλεσε και πρωθυπουργός του Σιάμ (σημερινή Ταϊλάνδη).

1825: Δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης Οδυσσέας Ανδρούτσος από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του, Γκούρα.

1941: Πεθαίνει ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β’.







Διαβάστε Περισσότερα »

Jaguar εναντίον κροκόδειλου - Μάχη μέχρι θανάτου [Βίντεο]


Ο κροκόδειλος είναι ένα από τα πιο δυνατά και ατρόμητα αρπακτικά.
Δεν φαίνεται από πουθενά αρπάζει και σέρνει στο νερό το θήραμά του με μεγάλη επιτυχία. Με σκληρό δέρμα και ισχυρό σαγόνι ο ίδιος δεν φοβάται κανένα αρπακτικό.

Αυτή τη φορά ένας πεινασμένο ιαγουάρος κολυμπά σιωπηλά δίπλα στον κροκόδειλο που κάνει την ”σιέστα” στον ήλιο περιμένοντας υπομονετικά κανένα ανυποψίαστο θήραμα.

Η επίθεση είναι εξαιρετικά δυνατή, το Jaguar έχει κολλήσει τα δόντια και τα πόδια του στην πλάτη του κροκόδειλου με τέτοιο τρόπο ώστε το αρπακτικό δεν έχει καμία απολύτως ελπίδα να απαντήσει σε αυτήν την επίθεση. Ακινητοποιημένος ο κροκόδειλος αγωνίζεται χωρίς καμία πραγματική ευκαιρία να ξεφύγει. Η μοίρα του σφραγίζεται.



Ο αγώνας τελειώνει τη στιγμή κατά την οποία ο ιαγουάρος κολυμπά σε ένα πιο οικείο χώρο, κρατώντας το θήραμά του ως τρόπαιο.Πηγή

Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο ξύλο στον αγώνα Αρτάκη - Μαρτίνο για την άνοδο στην Γ Εθνική-βίντεο




Ο Οπούντιος Μαρτίνου επικράτησε εκτός έδρας της Νέας Αρτάκης με 1-0 και εξασφάλισε την άνοδό του στη Γ' Εθνική.

To αγωνιστικό περνάει όμως σε δεύτερη μοίρα καθώς το παιχνίδι στιγματίστηκε από σοβαρά επεισόδια με αρκετούς παίκτες των πρωταθλητών Φθιώτιδας να καταλήγουν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.


Τα επεισόδια στο Νέα Αρτάκη-Οπούντιος Μαρτίνου από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

H Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


Στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας θα προβεί την Πέμπτη 5-6-2014, σε ενημερωτική περιβαλλοντική δράση σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Λιβαδειάς και Θήβας, με θέμα: «Τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας».
    Στα πλαίσια αυτής της δράσης, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό παιχνίδι περιβαλλοντικού χαρακτήρα και σε δειγματοληψία νερού, με επιτόπιες μετρήσεις από τους ίδιους, που θα διενεργηθεί στα σχολεία τους με τα φωτόμετρα. Η παρουσίαση θα είναι εμπλουτισμένη με φωτογραφίες από ελέγχους του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Βοιωτίας, διαδραστικό παιχνίδι, επίδειξη των μέσων δειγματοληψίας, και φύτευση ενός "ήλιου" συμβολικά στην αυλή του σχολείου.
     Στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Γιώργος  Μουλκιώτης, τονίζει ότι η Π.Ε. Βοιωτίας αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία, όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκύπτουν και  βρίσκεται σε μια διαρκή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.  
    Με αφορμή τη συμβολική περιβαλλοντική ενημέρωση σε δημοτικά σχολεία της Λιβαδειάς και της Θήβας, μεταξύ άλλων  επισημαίνει ότι  «πρέπει να ενισχυθεί το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα στα παιδιά των σχολείων.  Μακάρι να είχαμε τη  χρονική δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα σε όλα τα σχολεία της Βοιωτίας».




Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς 1,7 εκατομμυρίων εργαζομένων

Οι αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται από την 1η Ιουλίου φέρνουν αυξήσεις – έστω και μικρές - σε περίπου 1,7 εκατομμύρια μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Η αύξηση αυτή προκύψει από τη μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών με αποτέλεσμα ένας εργαζόμενος με μισθό 800 ευρώ θα έχει αύξηση σχεδόν 100 ευρώ το χρόνο, ενώ για έναν μισθό κοντά στα 1.500 ευρώ η αύξηση είναι 180 ευρώ το χρόνο.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Οι εισφορές που μειώνονται είναι:

Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.

Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

Η συνολική μείωση των εισφορών, αν συνυπολογιστεί η κατάργηση που έγινε στα τέλη του 2012 (-1,1 ποσοστιαία μονάδα από τις εργοδοτικές εισφορές σε ΟΕΚ και Εργ. Εστία) φτάνει τις 5 ποσοστιαίες μονάδες, οδηγώντας σε «ελάφρυνση» του μέσου κόστους ασφάλισης στο ΙΚΑ στο 11,43% στη διετία. Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει, πάντως, την εξέταση της δυνατότητας περαιτέρω μείωσης κατά ακόμη 1 ποσοστιαία μονάδα τον Ιούνιο του 2015.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι εισφορές που καταργούνται από την 1η Ιουλίου είναι:

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ. Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ. Μετά την καθιέρωση του γενικού οικογενειακού επιδόματος, οι περισσότεροι θεωρούν ότι «δεν έχει λόγο ύπαρξης το αντίστοιχο επίδομα του ΟΑΕΔ» που, εκτός των άλλων, συντηρούσε και την (αθέμιτη) πρακτική επιχειρήσεων να μετακυλίουν στον ΟΑΕΔ την υποχρέωση καταβολής του.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η απειλή του περιβάλλοντος από της Πυρκαγιές

ΖΙΩΓΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Περιφερειακός  Σύμβουλος
     Στερεάς Ελλάδος
 
    
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
( Η απειλή του περιβάλλοντος από της Πυρκαγιές)
      Η 5η Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μας δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε, έστω για μια μέρα, ότι η ύπαρξή μας εξαρτάται από το φυσικό περιβάλλον.
     Η ρύπανση του περιβάλλοντος οφείλεται τόσο σε φυσικές διεργασίες (ηφαίστεια, πυρκαγιές, βιολογικές δραστηριότητες κ.α.) όσο και σε ανθρωπογενείς δραστηριότητες (βιομηχανία, αυτοκίνητο, παραγωγή ενέργειας, θέρμανση κ. α.).
     Δυσοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τη γεωργία και την αλιεία, καθώς οι κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη προκαλούν μείωση της γεωργικής παραγωγής και της αλιείας.  
     Η χώρα μας έχει μπροστά της σοβαρά προβλήματα. Πέρα των οικονομικών, αντιμετωπίζει θέματα εκτεταμένης μόλυνσης εδάφους και υδάτων, με γνωστότερα αυτά του Ασωπού ποταμού  και της ερημοποίησης εξαιτίας της εντατικής γεωργίας και των πυρκαγιών.
     Το φυσικό περιβάλλον δοκιμάζεται σκληρά από τις πυρκαγιές και όχι μόνο.
     Σε παγκόσμια ια κλίμακα οι δασικές πυρκαγιές συνιστούν  μία από τις σημαντικότερες απειλές του φυσικού περιβάλλοντος.
     Ο 21ος αιώνας θεωρείται ο πλέον κρίσιμος όχι μόνο για την επιβίωση του ανθρώπου αλλά και για τη διάσωση των δασών που απέμειναν, αφού αυτά τα δύο είναι αμοιβαία αλληλοεξαρτώμενα και η επίτευξη του ενός προϋποθέτει την επίτευξη του άλλου.  
     Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του φυσικού περιβάλλοντος, αφού αποτελούν κύριες συνιστώσες των τριών μεγαλύτερων παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων -  του ‘φαινομένου του θερμοκηπίου’, της ‘αλλαγής του κλίματος της γης’ και της ‘ερημοποίησης’.
     Οι δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα θεωρούνται περίπλοκο, διαρκές και συνεχώς επιδεινούμενο περιβαλλοντικό πρόβλημα που αποδίδεται στις κλιματολογικές συνθήκες, στις ανθρώπινες δραστηριότητες, στην έλλειψη θεσμικών μέτρων και οργάνωσης.
    Ο δασικός πλούτος της χώρας μας έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό, η οικολογική - περιβαλλοντική ισορροπία θα αρχίσει να διαταράσσεται, κάνοντας σύντομα αισθητή την αλλαγή του κλίματος. 
      Οι καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών θα είναι «ορατές» στον αέρα, στο νερό, στο έδαφος, ακόμη και στο υπέδαφος των περιοχών.
       Οι απότομες βροχοπτώσεις σε καταστρεμμένα από τη φωτιά δάση αλλά και σε καλλιεργούμενες επικλινείς περιοχές, προκαλούν πλημμύρες και διάβρωση (ερημοποίηση).
      Συνεπώς, επιβάλλεται  για την προστασία του περιβάλλοντος, η αντιμετώπιση προληπτικά των δασικών πυρκαγιών μέσα από μια ολοκληρωμένη διαδικασία διαχείρισης και προστασίας των δασών. Εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού για την πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών.
    Τη φετινή 5η Ιουνίου, ας μην κοιτάξουμε το περιβάλλον μόνο μέσα από τις τηλεοράσεις μας.
    Ως ενεργοί πολίτες ας αναλάβουμε όλοι εθελοντική δράση έστω για μια ημέρα, όπου κι αν  βρισκόμαστε, ας μαζέψουμε  ο καθένας μας από 2-3 απορρίμματα (πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, χαρτιά, κουτάκια αλουμινίου κλπ) δηλώνοντας  έμπρακτα ότι μπορούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον.
     Όλοι μαζί ας αγωνιστούμε ώστε το καλοκαίρι του 2014 να μην καεί ούτε ένα στρέμμα δασικής έκτασης…. ΜΠΟΡΟΥΜΕ..
                                                                           
                                            

Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνει ο καιρός - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές -απογευματινές ώρες, όποτε και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοι 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5, στα νότια 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αλλά και γρήγορη βελτίωση.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το το μεσημέρι.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νοτια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένης καταιγίδας κυρίως στα ανατολικά ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 06-06-2014
Καιρός: στα βορειοανατολικά παροδικές θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Tι καιρό θα κάνει το τριήμερο

Σάββατο 07-06-2014 και Κυριακή 08-06-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά.

Δευτέρα 09-06-2014
Καιρός: θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινες ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα για τις εκδηλώσεις για την Σφαγή του Διστόμου

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944, αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον τόπο μας, κάτοικοι του Διστόμου, με αίσθημα  ανησυχίας για όσα συμβαίνουν γύρω μας και μετά από συζήτηση σε δυο ανοιχτές συνελεύσεις,  καταλήξαμε σε ορισμένες βασικές θέσεις για το πως βλέπουμε τα πράγματα στο θέμα αυτό.

Το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος αυτού, που έχει ήδη υπογραφεί από πάρα πολλούς συμπατριώτες μας, είναι το εξής:

Η ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ

Το επιτάσσουν οι νεκροί μας, που κληροδοτούν στις επόμενες γενιές, την ευθύνη της δικαίωσης της θυσίας τους.

      Ως διαχειριστές της ιστορικής αυτής μνήμης , εμείς οι πολίτες του Διστόμου κι όσοι συμπορεύονται με το χρέος μας στοχεύουμε στα εξής :

•                    Κανείς να μην δικαιούται και να μην νομιμοποιείται να χρησιμοποιεί τους νεκρούς και τα σύμβολα προκειμένου να προβάλλει ανεύθυνα πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις , όπως η πολιτιστική εταιρεία “Το μαρτυρικό Δίστομο και οι 218 σφαγιασθέντες” , τα ναζιστικά μορφώματα, τα Μ.Μ.Ε και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

•                    Οι επετειακές εκδηλώσεις να έχουν ως κύριο άξονα και περιεχόμενο τη μνήμη ,το πένθος και τη διασφάλιση του ανθρωπισμού . Να προάγουν αξίες όπως Ελευθερία, Δημοκρατία, ανοχή στην διαφορετικότητα με περισσότερη σύνεση και σοβαρότητα ,με παιδευτικό κι όχι πανηγυρικό χαρακτήρα.

Οι αυθόρμητες και μαζικές παρεμβάσεις των κατοίκων του Διστόμου με αντιφασιστικό χαρακτήρα θα συνεχιστούν.

Γι' αυτό και καλούμε κάθε πολίτη του Διστόμου που συμφωνεί με τις παραπάνω απόψεις , να το καταθέσει δυναμικά και υπεύθυνα με την υπογραφή του.-
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ