Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική στο Μουντιάλ-Με 3-0 κέρδισε την Ελλάδα η Κολομβία


Με το... αριστερό μπήκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που ηττήθηκε με σκορ 0-3 από την Κολομβία στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ' Όμιλο.

Η κακή μέρα φάνηκε από την αρχή, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Κουαδράδο ξέφυγε από την επίβλεψη του Χολέμπας, έβγαλε τη σέντρα, ο Αρμέρο σούταρε αδύναμα, όμως η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μανωλά και κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη, γράφοντας το 1-0 για την Κολομβία.

Η Εθνική προσπάθησε να απαντήσει, με πιο δραστήριο τον Παναγιώτη Κονέ, ο οποίος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 45', όταν ο Οσπίνα απέκρουσε με υπερένταση το πολύ καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ νωρίτερα, στο 28' η κεφαλιά του Τοροσίδη είχε περάσει λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να κάνου ευκαιρίες, και όχι μόνο δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, αλλά στο 58', μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αγκιλάρ έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα προς το μέρος του Γκουτιέρες, που προ κενής εστίας πέτυχε το 2-0 για την Κολομβία.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γκέκας είχε μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει στο παιχνίδι την Ελλάδα, όμως η κεφαλιά που επιχείρησε προ κενής εστίας, μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Τζέιμς Ροντρίγκες έγραψε το τελικό 3-0, βάζοντας τους Κολομβιανούς στη θέση του οδηγού στον Γ' Όμιλο, αν και για την εθνική μας ομάδα τίποτα δεν έχει κριθεί, καθώς ακολουθούν τα δύο παιχνίδια με τους θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους της στον όμιλο, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Ιαπωνία, που κοντράρονται τα ξημερώματα στο άλλο ματς της ημέρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάβαση στον Ελικώνα-Βίντεο-φωτογραφίες

Η πορεία άρχισε στις 07.45, με ένα καταπληκτικό καιρό, από τη βάση της Πεζούλας (Μπουζέλι) και εξελίχθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις με επιστροφή στις 15.30. Ο χρόνος των 12 ωρών στην ανακοίνωση δόθηκε για να αποτρέψει τους βιαστικούς του περσινού Ολμειού. Την ομάδα αποτελούσαν 2 γυναίκες και 8 άνδρες. Μεγαλύτερος ο Παναγιώτης Ζαχαρίας ο οποίος συμμετείχε και πέρσι ενώ υποσχέθηκε “Θεού θέλοντος” να ανεβεί και τα επόμενα χρόνια. Με τρεις σύντομες στάσεις για συντονισμό, απόλαυση της θέας και παρατήρηση των κομματιών απολιθωμένων ξύλων, φθάσαμε σε μία ώρα στο μεγάλο βράχο, όπου και η φωτογραφία. Διακρίνονται από αριστερά: Νίκος, Νίκος, Λευτέρης, Τάσος, Βασίλης, Αρετή, Νότα, Κώστας και Παναγιώτης. Εάν πηγαίναμε από τα “Πέντε Πηγάδια” θα κάναμε την ίδια ώρα, χωρίς όμως να δούμε τίποτα, εκτός από το υπέροχο οριζόντιο και χωμάτινο μονοπάτι της Δραμπάλας κάτω από τα έλατα. 

   Από τον βράχο αρχίσαμε την αναρρίχηση και σε 40’ φθάσαμε στη Θέα, το τελευταίο σημείο της κορυφής από όπου φαίνεται η Άσκρη και όλη η ανατολική Βοιωτία. Από εκεί, μετά άλλα 40’ φθάσαμε στην Ιπποκρήνη.  Μετά από μία σύντομη στάση, επειδή οι περισσότεροι ήμασταν πολύ ιδρωμένοι, κινηθήκαμε στο μονοπάτι προς την Σημαία (Μοτσάρα), μέχρι το Θέατρο των Μουσών, αυθαίρετο όνομα το οποίο δώσαμε πέρσι λόγω της καταπληκτικής ομοιότητας με αρχαίο θέατρο και της υπέροχης ακουστικής. Φωτογραφία από το χώρο αυτό θα κοσμεί το εξώφυλλο του προσεχούς τεύχους του περιοδικού “Η φωνή της Άσκρης”. Εκεί με τη μοναδική θέα προς τη βόρεια Βοιωτία, από τον “Φαγά” ή “όρος Σφιγγός” μέχρι τον Παρνασσό, αλλά και τη νότια Βοιωτία από τα ορεινά του θεάτρου, όπου είδαμε τις τρεις θάλασσες (βόρειο Ευβοϊκό, νότιο Ευβοϊκό και Κορινθιακό κόλπο) και τις δύο λίμνες (Υλίκη και Παραλίμνη), κάναμε τη μεγάλη στάση.

   Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει και βλέπαμε να πέφτουν βροχές σε Ακραίφνιο, Κωπαΐδα και αλλού, τις οποίες απολαμβάναμε, ευρισκόμενοι πάνω από τα σύννεφα. Αυτή η επιδείνωση του καιρού, την οποία περιμέναμε, μας ανάγκασε να κινηθούμε ανατολικά επί της κορυφογραμμής και απογοήτευσε τους περισσοτέρους που ήθελαν να ανεβούν και στη Σημαία. Βέβαια, όπως έλεγε και ο Κωστής Παλαμάς …

«Όσα βουνά κι αν ανεβείτε,
απ’ τις κορφές τους θ’ αγναντεύετε άλλες κορφές
ψηλότερες, μιαν άλλη πλάση ξελογιάστρα.
Και την κορφή σα φτάστε την κατάψηλη,
πάλε θα καταλάβετε πως βρίσκεστε
σαν πρώτα κάτω απ’ όλα τα άστρα».

  Στη θέα όμως των δολινών ή κρατήρων, με το τεράστιο βάθος και πλάτος και κυρίως με τη διάταξη των βράχων, ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, η απογοήτευση μετατράπηκε σε ενθουσιασμό. Και μόνο για αυτή τη δομή της κορυφογραμμής, αξίζει να ταλαιπωρηθεί κανείς και να ανέβει στον Ελικώνα. Μετά τις δολίνες, ο βωμός του Δία. Εκεί, χύνοντας κρασί από λιαστά σταφύλια ευχηθήκαμε να απαλλαγεί η ανθρωπότητα από την κυριαρχία των τραπεζών και να επανέλθουν οι αξίες των ανθρώπων των λαών και των εθνών. Εκεί τα μέλη της ομάδας είπαν τις εντυπώσεις τους από την ανάβαση.

   Μόλις είχαμε ολοκληρώσει τη μελέτη του βωμού, άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες. Αμέσως κατεβήκαμε από την κορυφή και πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής  με ένα ψιλόβροχο για 15’ περίπου. Φαίνεται ότι η σπονδή έπιασε τόπο και μακάρι να επαληθευθεί και η ευχή. Πολλοί συγγενείς, γνωστοί και φίλοι έπαιρναν τηλέφωνο ανησυχώντας για τη βροχή. Το μονοπάτι που ακολουθήσαμε, αυτό των 20 σταδίων (3.600 μ) που περιγράφει ο Παυσανίας είναι το μόνο ασφαλές σε περίπτωση βροχής. Η κατάβαση όμως είναι κουραστική γιατί πιάνονται τα γόνατα. Γι’ αυτό και όταν φθάσαμε στο δρόμο δεν ανεβήκαμε στο αυτοκίνητο αλλά περπατήσαμε για να ξεπιαστούμε. Η συνέχεια δόθηκε στο κατάστημα Ευφήμη, οποία ως γνωστό ήταν η τροφός των Μουσών.

   Στόχος μας είναι, σε μία από τις επόμενες αναβάσεις, να παιχτεί αρχαία τραγωδία στο θέατρο των Μουσών Οπωσδήποτε όμως θα αρχίσουμε με τον αγώνα Ησιόδου – Ομήρου.

   Για τις δολίνες οι περισσότεροι ομιλούν για καθίζηση του εδάφους και κάποιοι για πτώσεις μετεωριτών. Ίσως αυτές να είχε υπόψη του ο Ησίοδος, όταν περιέγραφε την Τιτανομαχία. Για τη δομή της κορυφογραμμής, με τις πολλές σειρές τετραγωνισμένων βράχων, λες και είναι κομμένες με laser, η ομάδα των Κινέζων που ανέβηκε πέρσι το Σεπτέμβριο ισχυριζόταν με πάθος, ότι δεν είναι θαύμα της φύσης, αλλά ανθρώπινο έργο σε κάποια άλλη ζωή ενδεχομένως. Αυτά για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον σας, ώστε να ανεβείτε και να σχηματίσετε άποψη.
hsiodos.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ!


"Οι αλλαγές που έρχονται στο χώρο της Εκπαίδευσης είαι ραγδαίες. Ο σύγχρονος εκπαιδευτικός , αυτός που θα είναι επαρκής για τη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει αξιόλογες παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές δυνατότητες.Οι μεγάλες αλλαγές μάς βρίσκουν πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση του πλαισίου, το οποίο θα είναι αυτό που η κοινωνία απαιτεί με σύνθημα: Ένα Σχολείο για Όλους. Εάν όλα εφαρμοστούν σωστά , το σχολείο θα υπηρετεί το μαθητή, ο οποίος θα είναι το επίκεντρο όλων των δράσεων . Με αυτό το σκεπτικό η ΕΕΦ πραγματοποιεί συνέδρια στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας σε συνεργασία με τμήματα ΑΕΙ της χώρας. " επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης με αφορμή το   2ο Συνέδριο "Επιστήμες της Εκπαίδευσης" που διεξάγεται στην Αθήνα, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη από τις 27 έως και τις 29 Ιουνίου.
Τριάντα θεματικές ενότητες για το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η παρουσίαση θεμάτων Ειδικής Αγωγής,Οργάνωσης και Διοίκησης Σχολικών Μονάδων,καθώς και Διαχείρισης Σχολικού Περιβάλλοντος. Θα συζητήσουμε και θα επικαιροποιήσουμε τις προτάσεις μας για τις θεσμικές αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν άμεσα στο σχολικό περιβάλλον , για μια ισορροπία και επικοινωνία των μελών της Εκπαιδευτικής κοινότητας. Επιπλέον θα διατυπωθούν προτάσεις και θα παρουσιαστούν νέα δεδομένα στο χώρο της Εκπαίδευσης από διακεκριμένες προσωπικότητες.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
•    Τεχνικές και μέθοδοι διαχείρισης προβλημάτων στην τάξη(ανάπτυξη στρατηγικών-
παρουσίαση προβλημάτων:διαχείριση–αντιμετώπιση-πρόληψη,πρόβλεψη και
αντιμετώπιση υποτροπών).
•    Διαχείριση συγκρούσεων–ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο σχολικό κλίμα
•    Σχεδιασμός προγραμμάτων παρέμβασης για ειδικές ομάδες μαθητών (σχολική
Θυματοποίηση - bullying),
•    Κοινωνική και συναισθηματική αγωγή στο σχολείο
•    Συμβουλευτική στους εκπαιδευτικούς και γονείς.
•    Η διαχείριση του άγχους/στρες στη σχολική κοινότητα (σχολική αποτυχία,
επαγγελματικό άγχος και στρες των εκπαιδευτικών).
•    Ο ρόλος του Διευθυντή της Σχολικής μονάδας στην ισορροπία του συστήματος.
•    Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Προγράμματα και Θεσμοί Ειδικής Αγωγής
•    Ταξινόμηση των Μαθησιακών και Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών
•    Ειδική διαταραχής της ανάγνωσης–Δυσλεξία
•    Ειδική διαταραχή της γραπτής έκφρασης–Δυσγραφία
•    Ειδική διαταραχή των αριθμητικών ικανοτήτων–Δυσαριθμισία
•    Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής–Υπερκινητικότητα
•    Νοητική Υστέρηση–Σύνδρομο Down
•    Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές–Αυτισμός,Σύνδρομο Asperger
•    Αισθητηριακές μειονεξίες:Μαθητές με πρόβλημα όρασης (τυφλοί),Μαθητές με προβλήματα ακοής(κωφοί–βαρήκοοι)
•    Κινητικές αναπηρίες και προβλήματα Ψυχοκινητικού Συντονισμού
•    Χαρισματικοί κι Ευφυείς μαθητές
•    Ψυχικές διαταραχές παιδιών κι εφήβων
•    Εκπαίδευση στον σχεδιασμό προγραμμάτων αξιολόγησης μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
•    Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου
•    Ανάπτυξη και αξιολόγηση προγραμμάτων
•    Μέτρηση και αξιολόγηση στην εκπαίδευση
•    Νομικές και οικονομικές πτυχές της εκπαίδευσης
•    Σχεδιασμός και διαχείριση εξοπλισμού εκπαιδευτικής μονάδας
•    Μοντέλα διοίκησης σχολικών μονάδων
•    Εκπαιδευτική ηγεσία
•    Πολιτισμικές διαστάσεις στην εκπαίδευση και διαπολιτισμική εκπαίδευση
•    Εκπαιδευτική μονάδα και οικογένεια
•    Σχολική βελτίωση-Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Διαβάστε Περισσότερα »

Με «έξυπνους» μετρητές θα αντικατασταθούν τα ρολόγια της ΔΕΗ.



    Με την εγκατάσταση θα καθιερωθούν τα πολυζωνικά τιμολόγια ρεύματος.

«Έξυπνοι» μετρητές θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα παραδοσιακά ρολόγια της...ΔΕΗ.

Προ ημερών ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου προκήρυξης για το πιλοτικό πρόγραμμα προμήθειας και εγκατάστασης 190.000 ψηφιακών μετρητών πανελλαδικά. Ο διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί τον Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι οι πρώτοι μετρητές θα αρχίσουν να εγκαθίστανται προς τα τέλη του έτους.

Οι εν λόγω μετρητές αφενός θα δείχνουν στους κατόχους τους την κατανάλωση ρεύματος σε πραγματικό χρόνο, αφετέρου θα δώσουν τη δυνατότητα στη ΔΕΗ αλλά και στους ανταγωνιστές της να καθιερώσουν τα λεγόμενα πολυζωνικά τιμολόγια, με τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ωρολογιακές ζώνες κατανάλωσης ( σήμερα ισχύουν μόνο δύο, για την ημέρα και για τη νύχτα).

Σύμφωνα με τα Νέα, τα πολυζωνικά τιμολόγια θα είναι ακριβά για τους καταναλωτές που συνεχίζουν να κάνουν μαζική χρήση ηλεκτρικών συσκευών το μεσημέρι (πχ 12:00-14:00), αφού τις ώρες εκείνες το ρεύμα θα είναι ακριβότερο, μετατοπίζοντας τις καταναλώσεις αυτές σε ώρες εκτός αιχμής, (πχ 15:00-17:00) όταν το ηλεκτρικό θα κοστίζει φθηνότερα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 160.000 μετρητών στους Νομούς Ξάνθης, Λέσβου (Μυτιλήνη, Λήμνος, Αϊ-Στράτης), Λευκάδας, σε δείγμα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και, προαιρετικά, επιπλέον 30.000 σε Σαντορίνη, Κύθνο και Μήλο.

Το έργο υλοποιείται από τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και το ενδιαφέρον συμμετοχής στον διαγωνισμό από ελληνικές και ξένες εταιρείες είναι μεγάλο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια για την αυτοδιοίκηση από τη "δυναμική συνεργασία"

Η “δυναμική συνεργασία” διοργανώνει δυο σεμινάρια αυτοδιοίκησης:
I.    Δευτέρα 16 Ιουνίου    -    Αυτοδιοίκηση & «Καλλικράτης»
II.    Τετάρτη 18 Ιουνίου        -    Δομές διοίκησης του Δήμου Λεβαδέων
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Λυκείου Λιβαδειάς (περιοχή ΚΤΕΛ), στις 7.00 μ.μ.
Τα σεμινάρια μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται, αυτοδιοικητικοί και δημότες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ν. Χαρδαλιάς νέος Γ.Γ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος



Τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ελλάδος, στο πλευρό του νεοεκλεχθέντος περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, θα κληθεί να στελεχώσει ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ώρες.

Υπενθιυμίζεται πως ο κ. Χαρδαλιάς, επέλεξε να κατέβει υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο πλευρό του Γιάννη Σγουρού, στην Περιφέρεια Αττικής, αφήνοντας τη θέση του δημάρχου Βύρων, όπου η θητεία του είχε κριθεί ως επιτυχημένη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηρωίνη, διαμάντια, εφοπλιστές, πολυτελής ζωή και ξέπλυμα χρήματος: Ετσι δρούσε το καρτέλ της Φιλοθέης

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Λιμενικό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση την Παρασκευή.

Ο, φερόμενος ως εφοπλιστής, Ευθύμιος Γιανουσάκης σε συνεργασία με την πρώην γυναίκα του και άλλους συγγενείς είχε συστήσει μια καλά οργανωμένη σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που είχε δεσμούς με το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ευκατάστατες οικογένειες των βορείων προαστίων, όπως, αυτή της πρώην γυναίκας του Γιανουσάκη, καθώς η βίλα της Φιλοθέης ανήκε στον πατέρα της, ο οποίος έχει αποβιώσει, και ήταν γνωστός έμπορος διαμαντιών στην Αθήνα.

Επιπλέον, εάν ευσταθούν οι ισχυρισμού του 40χρονου συλληφθέντα, στην εξίσωση μπαίνουν και τα τέσσερα πετρελαιοφόρα που φέρεται να έχει στο Ντουμπάι.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες και τα όσα προκύπτουν από την δικογραφία οι διακινητές χρησιμοποιούσαν την βίλα της Φιλοθέης ως διαμετακομιστικό κέντρο όπου αποθήκευαν τα ναρκωτικά προτού αρχίσουν να τα διοχετεύουν στην Ευρώπη, με κύριο προορισμό το Βέλγιο.

Αίσθηση, μάλιστα, προκαλεί ο ενεργός ρόλος που είχε ο 15χρονος γιος του Ευθύμη Γιανουσάκη, ο οποίος δρούσε ως τσιλιαδόρος της οργάνωσης και φέρεται τη στιγμή της εισβολής των δυνάμεων του λιμενικού στο σπίτι να ειδοποίησε άλλα μέλη της σπείρας μέσω sms. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως εφοπλιστή, αλλά και η μητέρα της, καθώς, το σπίτι ανήκει στην οικογένειά τους.

Κεντρικό πρόσωπο και εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας από τους Τούρκους συλληφθέντες, ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και φέρεται να διήγε πολυτελή ζωή στην Αθήνα. Δραστηριοποιούταν κυρίως στα βόρεια προάστια και φέρεται να είχε επενδύσει σε αλυσίδες καταστημάτων, ενώ το ΣΔΟΕ κάνει «φύλλο και φτερό» τα υπάρχοντα στοιχεία για να διαπιστώσει που υπάρχουν περιπτώσεις «ξεπλύματος» μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν έλθει ήδη σε επαφή με επιχειρηματία των νοτίων προαστίων για να αγοράσουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα επενδύοντας δεκάδες εκατομμύρια και ξεπλένοντας με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης.

Υπενθυμίζεται ότι στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη -συσκευαστήριο στο Κορωπί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.113 κιλά ηρωίνης, με αξία 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα μπορούσε στην «αγορά» να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια.

Ποιος είναι ο σκιώδης εφοπλιστής Ευθύμης Γιανουσάκης

Ο 40χρονος συλληφθείς Ευθύμης Γιανουσάκης είχε κεντρικό ρόλο στο καρτέλ, καθώς, πέρα από τη βίλα στη Φιλοθέη που παρείχε, με τη συμμετοχή της πρώην γυναίκας του, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη από όπου πιθανότατα συντόνιζε τις ενέργειες για τη μεταφορά των ναρκωτικών από το Ιράν στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ο Γιανουσάκης δήλωσε στις αρχές ότι είναι εφοπλιστής με επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ, ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση. Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 75 ετών, και η οικιακή βοηθός.

Από την πλευρά τους οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του Γιανουσάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι άγνωστος σε αυτούς τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Τα νέα στοιχεία της δικογραφίας

Οι έντεκα συλληφθέντες βρίσκοντα σε κρατητήρια του Λιμενικού Σώματος και έχουν πάρει παράταση για να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη, ωστόσο, από τη δικογραφία, την οποία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Καθημερινή», προκύπτουν νέα αποκαλυπτικά στοιχεία.

Οπως αποκαλύπτεται οι Αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα λίγο πριν εξάγει την ηρωίνη στο Βέλγιο. Με βάση τα δικαστικά έγγραφα τα ναρκωτικά θα μεταφέρονταν με εμπορευματοκιβώτια που υποτίθεται ότι θα μετέφεραν σάκους ρυζιού από το Πακιστάν. Στα έγγραφα της δικογραφίας αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η ηρωίνη θα ήταν κρυμμένη σε σάκους με την ένδειξη «Long Grain Rice» καθώς και ότι η εξαγωγή του παράνομου φορτίου θα γινόταν μέσω του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) Κερατσινίου.

Οι κινήσεις των μελών του κυκλώματος τελούσαν υπό παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα, ενώ στη δικογραφία καταγράφονται λεπτομερώς τα δρομολόγια ενός μαύρου τζιπ Mercedes από την έπαυλη της Φιλοθέης στην αποθήκη του Κορωπίου. Στο συσκευαστήριο οι τουκρικής καταγωγής Βέλγοι υπήκοοι συσκεύαζαν την ηρωίνη και την τοποθετούσαν σε σάκους μαρμαρόσκονης.

Ενδεικτικά, στη δικογραφία αναφέρεται ότι στις 7 το απόγευμα της 12ης Ιουνίου το μαύρο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα μετέβη στην έπαυλη της Φιλοθέης απ΄ όπου αποχώρησε μια ώρα αργότερα με προορισμό καφετέρια της Φιλοθέης. Οι δύο πρώτοι επιβάτες στάθμευσαν το τζιπ στο parking του καταστήματος από όπου το παρέλαβαν δύο Τούρκοι συνεργοί τους με τελικό προορισμό τους την αποθήκη στο Κορωπί. Τα επίσημα έγγραφα που συνέταξαν οι αξιωματικοί του Λιμενικού αναφέρουν ότι μετά την αποχώρησή του από την έπαυλη της Φιλοθέης το μαύρο τζιπ «φαινόταν να έχει μεγαλύτερο φορτίο από το φυσιολογικό κατ όψιν».

Τέλος, τα δικαστικά έγγραφα, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» καταγράφουν και συλλήψεις μελών του κυκλώματος για μεταφορά μικρότερων ποσοτήτων ηρωίνης σε Σκόπια και Αλβανία. Αυτές οι υποθέσεις, ωστόσο, παρουσιάστηκαν ως μεμονωμένα και τυχαία περιστατικά ούτως ώστε το καρτέλ της Φιλοθέης να μην υποπτευθεί πως επίκειται η μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωσή του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η πρώτη συνάντηση της “δυναμικής συνεργασίας” μετά την εκλογική νίκη στο Δήμο Λεβαδέων

 
Η πρώτη συνάντηση εργασίας της “δυναμικής συνεργασίας” με επικεφαλής την νέα Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014.
Στην πρόσκληση της Γιώτας Πούλου ανταποκρίθηκαν οι συντελεστές της εκλογικής νίκης, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι καθώς και όσοι συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της “δυναμικής συνεργασίας”.
«Πρόκειται για μεγάλη νίκη» είπε η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Γιώτα Πούλου, «που συνεπάγεται και μεγάλη ευθύνη για την παράταξή μας».
 Όπως τόνισε στη συνέχεια, «τη δεύτερη Κυριακή οι δημότες συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να επιλέξουν μεταξύ δύο αντίθετων πολιτικών. Το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί νέες συνθήκες, απελευθερώνει και κινητοποιεί δημότες στην προοπτική της συμμετοχικής διοίκησης του Δήμου».
Η Γιώτα Πούλου έδωσε το στίγμα του νέου μοντέλου διοίκησης, τόνισε την σημασία της συστηματικής και  της συλλογικής δουλειάς και επανέλαβε τις αρχές και τις θέσεις του συνδυασμού.
Μετά από γόνιμο και δημιουργικό διάλογο αποφασίστηκαν ομόφωνα:
1.    Να συνεχιστεί η λειτουργία της  “δυναμικής  συνεργασίας ” με σκοπό να αποτελέσει πυρήνα δημιουργίας ενός δημοτικού κινήματος συμμετοχής και παρέμβασης.
2.    Να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο δυο σεμινάρια αυτοδιοίκησης ανοικτά και στους δημότες:
A.    Αυτοδιοίκηση & “Καλλικράτης”
B.    Δομές διοίκησης του Δήμου
3.    Να δημιουργηθούν επιτροπές για την ενημέρωση σε κρίσιμους τομείς αρμοδιότητας του Δήμου, ώστε να ακολουθήσει ο  προγραμματισμός που είναι απαραίτητος για την ανάληψη της δημοτικής αρχής το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για τις επιτροπές Τεχνικών Υπηρεσιών, Οικονομικών, Καθαριότητας, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανάπτυξης, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού




Διαβάστε Περισσότερα »

Άντε και καλή τύχη μάγκες!


Στη μάχη του Μουντιάλ ρίχνεται στις 19.00 η Εθνική κόντρα στην Κολομβία και ψάχνει το αποτέλεσμα που θα της δώσει δικαίωμα στην ελπίδα!
  Για εμάς το Μουντιάλ αρχίζει τώρα! Για την ακρίβεια στις 19.00 όταν ο Αμερικανός διαιτητής Μαρκ Γκάιγκερ θα σφυρίξει την έναρξη του αγώνα Ελλάδα-Κολομβία, του πρώτου ματς δηλαδή της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ελπίδα όλων είναι στην τρίτη του παρουσία σε τελική φάση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μπορέσει να κάνει ένα βήμα μπροστά. Όπως συμβαίνει και σε πολλά άλλα πράγματα σ’ αυτήν τη ζωή, έτσι και η… πρώτη φορά της Εθνικής σε Μουντιάλ πόνεσε αρκετά. Εκείνο το 4-0 από την Αργεντινή το 1994 αποτέλεσε ένα σκληρό καλωσόρισμα στο κλαμπ, ενώ πριν τέσσερα χρόνια στη Νότια Αφρική όλα ξεκίνησαν με μια ήττα (2-0 από Νότια Κορέα) που ελαχιστοποίησε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Ας είμαστε αχάριστοι όμως… Τουλάχιστον το 2010 πετύχαμε την παρθενική μας νίκη και τώρα η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ψάχνει την υπέρβαση και μπορεί να βάλει τις βάσεις για αυτήν παίρνοντας θετικό αποτέλεσμα από την Κολομβία.

Οι συνθήκες μοιάζουν ιδανικές και για τους ποδοσφαιριστές της «γαλανόλευκης» αλλά και τους φίλους της ομάδας. Για όσους αγωνιστούν και ιδρώσουν τη φανέλα μέσα στο γήπεδο τα καλά νέα έχουν να κάνουν με την απουσία του Φαλκάο, ενώ για τους υπόλοιπους «όλα τα λεφτά» είναι η ώρα έναρξης. Γιατί, ναι μεν οι Έλληνες είναι ξενύχτηδες, αλλά μπάλα με… πατσά δεν είναι και ό,τι καλύτερο! Στις 19.00 λοιπόν ο καθένας από εμάς δημιουργεί τις δικές του ιδανικές συνθήκες, οι οποίες ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ περιλαμβάνουν NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και περιγραφή Γιώργου Χελάκη, αλλά και sport-fm.gr από το control room του οποίου θα σας μεταφέρονται λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Σάντος δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους 11 με τους οποίους θα ξεκινήσει τον αγώνα, χωρίς να μπορεί κανείς να αποκλείσει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, με τους Τοροσίδη και Χολέμπας να είναι οι πλάγιοι μπακ και οιΠαπασταθόπουλος-Μανωλάς οι κεντρικοί. Κάποιες πιθανότητες συγκεντρώνει ο Μόρας για να ξεκινήσει αντί του στόπερ του Ολυμπιακού. Για την τριάδα των χαφ οι Μανιάτης, Κατσουράνης και Κονέ φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», γεγονός που σημαίνει πως μένει στον πάγκο ο Καραγκούνης. Όσο για την επίθεση, λογικά ο Γκέκας θα είναι εκείνος που θα ξεκινήσει στην κορυφή αντί του Μήτρογλου, με τους Σαλπιγγίδη και Σαμαρά να βρίσκονται στα πλάγια.

Οι έντεκα της Κολομβίας λογικά θα είναι οι Οσπίνα, Ζουνίγκα, Γέπες, Βαλντές, Αρμέρο, Σάντσες, Αγκιλάρ, Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Μπάκα, Γκουτιέρες.

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Estadio Mineiraro» του Μπέλο Οριζόντε, ενώ το άλλο ματς του Γ’ ομίλου (Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία) πραγματοποιείται στις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στο Ρεσίφε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γερμανία παρακολουθεί τους Ελληνες -Υποκλοπές μέσω διαδικτύου

Η Γερμανία μπορεί να αντέδρασε έντονα όταν έγιναν οι αποκαλύψεις από τον Εντουαρντ Σνόουντεν, για τις παρακολουθήσεις των Αμερικανών, αλλά και η ίδια επιδίδεται σε αυτή τη συνήθεια. Οπως αποκαλύπτεται, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) υποκλέπτει ηλεκτρονική μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω ίντερνετ σε 195 χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα.

Οπως αποκάλυψαν «Τα Νέα», η Γερμανία έχει και εκείνη ρόλο «Μεγάλου Αδελφού», στήνοντας... αφτί σε 195 χώρες και τοποθεσίες, τις επικοινωνίες των οποίων φέρεται ότι παρακολουθεί από τον Απρίλιο του 2010. Οι υποκλοπές αποκαλύφθηκαν σε έγγραφο ντοκουμέντο το οποίο κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ Γερμανού δικηγόρου και της BND. Σύμφωνα με αυτό, οι παρακολουθήσεις γίνονται για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους.

Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο, καθώς είναι Γερμανός πολίτης.

Σε περσινή μελέτη της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της γερμανικής BND «λειτουργεί μια υπηρεσία η οποία μπορεί να συνδέεται απευθείας με ψηφιακούς κόμβους μέσω των οποίων πραγματοποιείται η ροή των περισσότερων ξένων επικοινωνιών». Η γερμανική νομοθεσία επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να αναζητούν έως και το 20% των επικοινωνιών που έχουν «ξένα στοιχεία» με ορισμένες λέξεις-κλειδιά, για σκοπούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας ή προστασίας του Συντάγματος. Αυτό βέβαια επιτρέπεται να το κάνουν μόνο σε γερμανικό έδαφος.

Στη μελέτη του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται ότι ο μεγαλύτερος κόμβος επικοινωνιών στη Γερμανία είναι ο DE-CIX στη Φρανκφούρτη. Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Spiegel, το οποίο μνημονεύεται στη μελέτη, αναφέρεται ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συστήσει ειδικά γραφεία και εγκαταστάσεις σε αυτή τη θέση ώστε να εκτρέπουν την εισερχόμενη κίνηση δεδομένων, να αντιγράφουν και να μεταφέρουν τα δεδομένα για περαιτέρω ανάλυση στην έδρα της BND στο Πούλαχ κοντά στο Μόναχο.

Από την έρευνα των «Νέων» προκύπτει ότι τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που λειτουργούν στην Ελλάδα είναι ανάμεσα στα περισσότερα από 550 μέλη-πελάτες του DE-CIX: οι Forthnet, OTEGlobe, και η κυπριακή CYTA, που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Ο πρώτος από την Ελλάδα που ήρθε σε συμφωνία με τον DE-CIX ήταν η OTEGlobe στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας. Από τα έγγραφα που προσκόμισε η BND στο δικαστήριο δεν γίνεται γνωστό αν οι παρακολουθήσεις πραγματοποιούνταν από το 2005 που υπογράφηκε η σχετική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής εταιρείας και του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κόμβου-ωστόσο γίνεται σαφές ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν τέτοιου είδους δραστηριότητες από τον Απρίλιο του 2010 και μετά. Το Μάιο του 2011 ανακοινώθηκε η συνεργασία της Forthnet με τον DE-CIX, ενώ η CYTΑ προχώρησε σε συμφωνία με τον DE-CIX τον Απρίλιο του 2014.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μόνο η Forthnet απάντησε σε ερωτήματα που απηύθυνε η εφημερίδα στις τρεις εταιρείες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνουν για τη διασφάλιση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου. «Η Forthnet υιοθετώντας πλήρως τις εντολές της ελληνικής νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα λειτουργίας του δικτύου της για την ασφάλεια των διακινούμενων δεδομένων», επισημαίνεται μεταξύ άλλων.

Πέρα από τις 3 εταιρείες αμιγώς ελληνικού ενδιαφέροντος, με τον DE-CIX συνεργάζονται επίσης κολοσσοί του ίντερνετ, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους και σε Έλληνες πολίτες. Ενδεικτικά αναφέρονται το facebook, και το twitter, η Microsoft, η Verisign, το Yahoo!, η Amazon, το LinkedIn, το Ebay η Deutsche Telecom και άλλοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρεία Αστυνομική επιχείρηση με 17 συλλήψεις στη Στερεά

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν πάνω από (1.000) άτομα, προσήχθησαν (51) άτομα και συνελήφθησαν (17) άτομα για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (924) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (294) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν είδη παρεμπορίου

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (12-06-2014) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταπολέμηση του παρεμπορίου, στον εντοπισμό και την σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : χίλια εξήντα ένα (1.061) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσιοι τριάντα οκτώ (838) ημεδαποί και διακόσιοι είκοσι τρεις (223) αλλοδαποί, καθώς και εννιακόσια είκοσι τέσσερα (924) οχήματα.

Προσήχθησαν : πενήντα ένα (51) άτομα, εκ των οποίων είκοσι οκτώ (28) ημεδαποί και είκοσι τρεις (23) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : δεκαεπτά (17) άτομα εκ των οποίων έντεκα (11) ημεδαποί και έξι (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    Πέντε (5) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους.
    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).
    Δύο (2) ημεδαποί, για υγειονομικές παραβάσεις.
    Δύο (2) ημεδαποί, για απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.
    Μία (1) ημεδαπή, για παρεμπόριο, εξύβριση, απειλή και αντίσταση.

Κατασχέθηκαν :

    Είδη παρεμπορίου (κλινοσκεπάσματα, αθλητικά υποδήματα κ.λ.π.).

Βεβαιώθηκαν συνολικά : διακόσιες ενενήντα τέσσερις (294) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Διακόσιες εβδομήντα έξι (276) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Δέκα (10) υγειονομικές παραβάσεις.
    Πέντε (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    Μία (1) παράβαση περί Γ.Ο.Κ.
    Μία (1) παράβαση για παρεμπόριο.
    Μία (1) παράβαση για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, με σκοπό στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καμία αύξηση στα τιμολόγια του αγροτικού ρεύματος




Σε συνέχεια ποικίλων δημοσιευμάτων, τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργίου Καρασμάνη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν υπάρχει το βίντεο! Τρελή μπετονιέρα εναντίον 15 οικοδόμων


Η μπετονιέρα κόλλησε αναμμένη και άρχισε
να φέρνει σβούρες γύρω από τον ευατό της….
Το περιστατικό συνέβη σε μια κατασκευαστική εταιρία στις ΗΠΑ. Ευτυχώς έληξε χωρίς κανένα
θύμα…Το γέλιο βέβαια που έριξαν δεν λέγεται..
Στα “όπλα” 15 περίπου εργάτες για να την κουμαντάρουν!
Το γεγονός κατέγραφαν οι υπάλληλοι γραφείου της εταιρίας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση για τους ένστολους από το ΣτΕ. Αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών τους

Αντισυνταγματικές κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων και όλων των Σωμάτων, εν ενεργεία και αποστράτους, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ΄επιταγή του νόμου 4093/2012.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (οικ.2834080022/14.11.2012) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 4093/2012, με τον οποίο εγκρίθηκε το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής για την τριετία 2013-2016, έγιναν οι επίμαχες περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, εν ενεργεία και συνταξιούχων και υποχρεώθηκαν παράλληλα να επιστρέψουν τις αποδοχές που είχαν ήδη καταβληθεί σε αυτούς αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012.

Στις αποφάσεις της Ολομέλειας αναφέρεται ότι από τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που διέπονται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς και οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος».

Ακόμη, αναφέρεται στις δικαστικές αποφάσεις ότι από τις επιταγές των άρθρων 23, 29 και 45 του Συντάγματος απορρέει η αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ένστολων.

Εξάλλου, αναφέρουν οι δικαστές ότι το κράτος μπορεί να προβεί σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων των ένστολων, όμως η μείωση αυτή δεν μπορεί να γίνει χωρίς να έχει προηγουμένως εκτιμηθεί το δημοσιονομικό όφελος, σε σχέση με τις επιπτώσεις που η μείωση αυτή να έχει στην λειτουργία των ενόπλων αυτών Σωμάτων, καθώς και αν η μείωση είναι αναγκαία ή θα μπορούσε να αναπληρωθεί με άλλα μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος, με μικρότερο κόστος για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε άλλο σημείο των αποφάσεων αναφέρεται ότι οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο, υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη».

Η Ολομέλεια έκανε δεκτές τις προσφυγές των στρατιωτικών, ενώ παράλληλα έκρινε ότι η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών είναι παράνομη και αντισυνταγματική.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει: 1) Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής καθώς και άλλων εννέα περιφερειών (Θεσσαλονίκης, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ηπείρου, Έβρου και Στερεάς Ελλάδος), 2) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, 3) Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, 4) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, 5) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, 6) Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας και 7) Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, όπως επίσης 590 στρατιωτικοί και λιμενικοί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
Διαβάστε Περισσότερα »

Άφησαν απλήρωτο το ρεύμα στο Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς

Άφησαν απλήρωτο το ρεύμα!
Η πρώτη συνέπεια της κόντρα του Λεβαδειακού με τον ΑΠΟΔΗΛ φάνηκε χθες, αφού κόπηκε το ρεύμα στο δημοτικό στάδιο στη Βοιωτία.


Οι πρώτες συνέπειες της κόντρας Λεβαδειακού-ΑΠΟΔΗΛ ήρθαν χθες, μια και το ρεύμα στο δημοτικό στάδιο κόπηκε, επειδή οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είχαν μείνει απλήρωτοι!

Η διοίκηση της ΠΑΕ ρίχνει την ευθύνη στον ΑΠΟΔΗΛ και επιμένει ότι έχει τα παραστατικά της αποστολής των χρημάτων προς τον δήμο.

Από πλευρά του, ο δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να κόβεται το ρεύμα χωρίς ειδοποίηση, υπονοώντας ότι κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα.. σαν σήμερα



Στις 14 Απριλίου 2006 αεροσκάφος Mirage 2000EG της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στο Πτώο όρος, κοντά στο Γαλαξίδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, Παντελής Γκέλης.

1158 - Ο Ερρίκος ο Λέων ιδρύει το Μόναχο στις όχθες του ποταμού Ίζαρ.

1645 – Αγγλικός Εμφύλιος Πόλεμος: στη μάχη του Νάσμπυ, 15.000 στρατιώτες του Κοινοβουλίου νικούν τους 12.000 στρατιώτες του βασιλιά Καρόλου Α' της Αγγλίας.

1777 – Το Αμερικανικό Κογκρέσο υιοθετεί τη σημαία με τα 13 αστέρια και τις 13 ρίγες ως τη σημαία των Η.Π.Α.

1789 – Ανταρσία του Μπάουντι: ο Βρετανός πλοίαρχος Γουίλιαμ Μπλάι μαζί με άλλους 18 άνδρες, που εκδιώχθηκαν από το πλοίο "Μπάουντι" μετά την ανταρσία, φτάνουν στο Τιμόρ, έχοντας διανύσει 4.000 μίλια με μια μικρή ανοιχτή βάρκα.

1822 – Ο Τσαρλς Μπάμπατζ παρουσιάζει την ιδέα του για μια διαφορική μηχανή υπολογισμών.

1940 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Γερμανικός στρατός καταλαμβάνει το Παρίσι.

1966 – Το Βατικανό ανακοινώνει την απόσυρση του index librorum prohibitum (κατάλογος απαγορευμένων βιβλίων), που είχε εφαρμόσει από το 1557.

1967 – Η Κίνα δοκιμάζει την πρώτη της βόμβα υδρογόνου.

1982 – Τέλος του Πολέμου των Φώκλαντς. Οι Αργεντινές δυνάμεις στο Πορτ Στάνλεϋ παραδίνονται άνευ όρων στους Βρετανούς.

1987 – Η Εθνική ομάδα της Ελλάδος κατακτά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό της Αθήνας την Σοβιετική Ένωση με 103-101.

2005 – Ο Ασάφα Πάουελ σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ των 100 μέτρων με χρόνο 9.77 δευτερόλεπτα.

2006 – Αεροσκάφος Mirage 2000EG της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στο Πτώον όρος, κοντά στο Γαλαξίδι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, Παντελής Γκελής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «πόδι» η Βοιωτία με «κόκκινες» γραμμές για τα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας

 
Κινητοποιήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα, η μορφή των οποίων θα καθορισθεί τις επόμενες ημέρες, αποφάσισαν οι φορείς της Βοιωτίας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Λιβαδειάς και Θήβας για την υποστελέχωση των δύο νοσοκομείων.

Η συμμετοχή στην σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο «Χ. Παλαιολόγος» στη Λιβαδειά ήταν μεγάλη και κοινή η διαπίστωση της ανάγκης για αναβάθμιση των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας.

Η σημερινή κατάσταση χαρακτηρίστηκε τραγική αφού όπως επισημάνθηκε κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ παρά τις απόψεις που ακούστηκαν κυρίως από τους γιατρούς για ενίσχυση μόνο του νοσοκομείου Λιβαδειάς με μεταφορά ειδικοτήτων από τη Θήβα τονίστηκε ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές  γραμμές μεταξύ των δύο πόλεων, δεδομένου ότι τα ζητήματα υγείας αφορούν όλους τους πολίτες.




«Το πρόβλημα είναι κοινό και στη Λιβαδειά και στη Θήβα αλλά και στις περιοχής του νομού που λειτουργούν τα Κέντρα Υγείας. Το ή Λιβαδειά ή Θήβα δεν ισχύει και αυτό αποδεικνύει η πρωτοβουλία των δύο Εργατικών Κέντρων και η συμμετοχή των έξι δήμων στη σύσκεψη», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ε.Κ. Λιβαδειάς και βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.

Για πρώτη φορά μάλιστα η Βοιωτία έθεσε «κόκκινες» γραμμές μέσω του μοναδικού κυβερνητικού βουλευτή Γιάννη Καράμπελα που παραβρέθηκε στη σύσκεψη ο οποίος τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι περαιτέρω υποβάθμιση των δυο νοσοκομείων θα σημάνει άρση της στήριξης προς την κυβέρνηση.

«Επιτακτικά το λέμε ότι για θέματα υγείας ως εδώ. Προσωπικά δεσμεύομαι ότι για μένα αποτελεί κόκκινη γραμμή περαιτέρω υποβάθμιση των νοσοκομείων της Βοιωτίας και όταν μιλάω για κόκκινη γραμμή εννοώ ότι θα σταματήσω να στηρίζω την κυβέρνησης» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καράμπελας.

«Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι αποτελεί άμεση ανάγκη να στελεχωθούν και τα δύο νοσοκομεία. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Μόνο οι πιέσεις και ο ξεσηκωμός του κόσμου μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δημήτρης Δημητρίου

Για σκοπιμότητα «που δημιουργεί προβλήματα σε βάρος της υγείας και της κοινωνίας», μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα: «Πρέπει λοιπόν με συστράτευση και ενότητα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στο πλαίσιο που τέθηκε σήμερα στη σύσκεψη».

Στην ανάγκη άμεσης κινητοποίησης και αγώνα απ΄ όλους αναφέρθηκε η νέα δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

«Αν δεν κινητοποιηθούμε θα έχουμε και άλλες ήττες», είπε με την ευκαιρία αναφερόμενη και στην κατάργηση του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε: Αν  λοιπόν δεν κινητοποιηθούμε άμεσα θα έχουμε και άλλες ήττες μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση του νοσοκομείου η ήττα θα είναι μεγαλύτερη γιατί θα κοστίσει ανθρώπινες ζωές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του αγώνα», σημείωσε ο Γ. Πούλου.

Ο δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου δήλωσε σχετικά: «Όλοι μαζί επιβάλλεται να ζητήσουμε την χρηματοδότηση και στελέχωση και των δύο νοσοκομείων. Να συναντηθούμε με το νέο Υπουργό και να θέσουμε το ζήτημα της εύρυθμης λειτουργίας των δύο νοσοκομείων του νομού. Αυτό δεν είναι απαίτηση μόνο του δήμου αλλά απαίτηση όλων των κατοίκων της περιοχής».

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο δήμαρχος Λεβαδεών Νίκος Παπαγγελής πρότεινε προσφυγή στη Δικαιοσύνη ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. Λιβαδειάς Δημήτρης Καλλιαντάσης σε δηλώσεις του τόνισε: «Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι το θέμα της υγείας αφορά στο πρόβλημα της χρηματοδότησης των νοσοκομείων. Τα νοσοκομεία και η υγεία αποτελούν προτεραιότητα. Διατρανώθηκε απ΄ όλους ότι και τα δύο νοσοκομεία πρέπει να στελεχωθούν κατάλληλα ώστε να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες»

Την ανάγκης στήριξης και των δύο νοσοκομείων επεσήμαναν και οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Λιβαδειάς Μαρία Τρομπούκη και Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για την κατάσταση στο χώρο της υγείας ήταν η τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ Σταύρου Κουτσουμπέλη, που υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα «κίνημα υγείας» διότι η κατάσταση που παρατηρείται σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω μνημονίων στον τομέα της υγείας είναι η ίδια με αυτή της Βοιωτίας και πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση των νοσοκομείων από 135 που είναι σήμερα σε 80 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Τη συμπαράσταση εκτός από τους φορείς και όλων των πολιτών της Βοιωτίας ζήτησαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

«Το θέμα της υγείας μας αφορά όλους, με αγώνα όλοι μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες αλλά και την λειτουργία των νοσοκομείων», είπε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Λιβαδειάς Κωνσταντίνος Σταμέλος.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζεστό σαββατοκύριακο, με ισχυρές καταιγίδες στα ορεινά

Ψηλά θα φτάσει ο υδράργυρος το Σάββατο, σε κανονικά επίπεδα για την εποχή. Παρόλα αυτά όμως ο καιρός δεν θα είναι απόλυτα καλοκαιρινός σε όλη τη χώρα, μια και η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και στην ανατολική Στερεά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρου όμβρου στα βόρεια. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική Μακεδονία. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά οπού θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο ή ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα νοτιά. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά τις Κρήτης τις μεσημβρινές ώρες. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης και πως έστησε το καρτέλ της ηρωίνης


Μια καλοστημένη οργάνωση διακίνησης και εμπορίας τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε στήσει σε πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλα 11 άτομα, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης και περίπου άλλα τόσα σε αποθήκη στο Κορωπί.

Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η πολυτελής τριώροφη βίλα λειτουργούσε ως χώρος όπου οι Τούρκοι ναρκέμποροι σε συνεργασία με τον 40χρονο έκρυβαν τα ναρκωτικά προτού τα μεταφέρουν στο συσκευαστήριο στο Κορωπί για να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γιανουσάκης δήλωσε στις αρχές ότι είναι εφοπλιστής με επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ, ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς, φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση.

Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 75 ετών, και η οικιακή βοηθός.

Από την πλευρά τους οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του Γιανουσάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι άγωνστος σε αυτούς τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα

Η ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε είναι ένας τόνος και 113 κιλά και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με βάση επίσημα στοιχεία από τη Δίωξη η αξία της στην αγορά θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνο που αναμένουν οι Αρχές είναι η ανάλυση από το Χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί εάν η ηρωίνη είναι καθαρή ή νοθευμένη.

Πως έφερνε η οργάνωση τα ναρκωτικά από το Ιράν και τα διοχέτευε σε όλη την Ευρώπη

Το έναυσμα για την μεγάλη αυτή επιχείρηση ήρθε από πληροφορίες που είχε η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έρχονται τρεις φορές τον χρόνο από το Ιράν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες της DEA ανέφεραν ότι τρεις φορές τον χρόνο πακέτα περίπου πέντε τόνων κάνουν την διαδρομή Ιράν -Κωνσταντινούπολη, Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.

Τους τελευταίους έξι μήνες η αμερικανική Δίωξη σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα ναρκωτικά έρχονταν οδικώς με νταλίκες τοποθετημένα σε ειδικές τρύπες. Περνούσαν τα σύνορα με την Ελλάδα και στη συνέχεια κατέφθαναν στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκαν κατά την επιχείρηση 500 κιλά ηρωίνης.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας τα μετέφεραν με ειδικά βαν και πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο που βρισκόταν στο Κορωπί και από εκεί τα πακέτα έφευγαν για την Ευρώπη με πιο πιθανό προορισμό το Βέλγιο.

Ποιοι είναι οι 11 συλληφθέντες -Αναζητείται το πρόσωπο κλειδί

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, τουρκικής καταγωγής, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «εγκέφαλος» της σπείρας είναι ένας Τούρκος με κινητικά προβλήματα, ο οποίος και έχει συλληφθεί.

Οι Αρχές, πάντως, αναζητούν τουλάχιστον άλλα δυο άτομα, ανάμεσά τους ένα πρόσωπο -κλειδί, πιθανότατα ο συνδετικός κρίκος με τις άλλες χώρες, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υπόθεση παράνομου τζόγου.

Οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μόλις την τελευταία εβδομάδα, ενώ ήδη είχαν κανονίσει πως θα «ξεπλύνουν» τα χρήματα από το τεράστιο φορτίο ηρωίνης που ετοίμαζαν να πουλήσουν. Οπως αναφέρει το Mega είχαν έλθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχείου στα νότια προάστια το οποία και θα αγόραζαν.

Το χρονικό της μεγάλης επιχείρησης της Παρασκευής

Η συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τη συνδρομή της αμερικανικής δίωξης DEA, άρχισε με απόλυτη μυστικότητα τα χαράματα της Παρασκευής με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε πολυτελή σπίτια μελών του κυκλώματος στα βόρεια προάστια, ανάμεσά τους και μια βίλα στην Φιλοθέη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εκτός από τα 1.113 κιλά ηρωίνης, συσκευασμένης σε 443 πλαστικές σακούλες, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία χρησίμευαν στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα συνολικά άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και έξι Ελληνας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος.

Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη δήλωσε εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι, αλλά οι Αρχές ακόμη ερευνούν τους ισχυρισμούς του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.

Στον εισαγγελέα με καλυμμένα πρόσωπα -Πήραν παράταση να απολογηθούν

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής οι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα όπου τους αποδόθηκαν κατηγορίες και πήραν παράταση να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό

O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο iefimerida.gr, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση και τόνισε ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα.

Τα στελέχη του Λιμενικού, παρά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως και να επιδεικνύουν αίσθημα προσήλωσης και αυταπάρνησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που επιτελούν. Είμαι βέβαιος ότι τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν και στο μέλλον για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ