Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Πλαγιομετωπική σύγκρουση στην διασταύρωση Θεσπιών-Καναβαρίου-φωτό

Πλαγιομετωπική σύγκρουση 2 Ι.Χ. αυτοκινήτων συνέβη σήμερα στις  7:00 περίπου το απόγευμα   λίγο μετά την διασταύρωση Θεσπιών- Καναβαρίου. Το Ι .Χ.  με κατεύθυνση προς Θήβα,λίγα μέτρα πριν την είσοδο πρατηρίου  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα τζίπ,  που είχε και αυτό την ίδια κατεύθυνση.Απο την σύγκρουση των 2 Ι.Χ. προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο τζίπ , ενώ δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.





Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει σε μισθούς και επιδόματα από 1η Ιουλίου



Αλλαγές στους μισθούς και τα επιδόματα φέρνει η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουλίου 2014. Το αποτέλεσμα θα είναι μια μικρή αύξηση του καθαρού μισθού για τους εργαζόμενους, ενώ το όφελος για τους εργοδότες θα είναι μεγαλύτερο αφού οι εργοδοτικές εισφορές μειώνονται περισσότερο. Επίσης καταργούνται ορισμένα επιδόματα που χρημαδοτοτούνταν με τις εισφορές των εργαζομένων.

Το μισό οικογενειακό επίδομα (τέκνων) θα πάρουν φέτος οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα από τον ΟΑΕΔ, λόγω κατάργησης των εισφορών που χρηματοδοτούσαν την παροχή αυτή από τον Ιούλιο. Το οικογενειακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ λαμβάνουν περίπου 250.000 μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν προβλέπεται στη σύμβασή τους, ή δεν λαμβάνουν από την επιχείρηση που εργάζονται επίδομα τέκνων.

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται από τον ΟΑΕΔ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, αλλά μόνο με βάση το αν ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη έχει ασφάλιση ΙΚΑ ώστε να έχει καταβάλλει την προβλεπόμενη εισφορά υπέρ του κλάδου οικογενειακών επιδομάτων (ΔΛΟΕΜ) του ΟΑΕΔ και φυσικά να μην παίρνει το επίδομα μέσω σύμβασης από τον εργοδότη της.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ είναι ανεξάρτητα με τα επιδόματα παιδιών τα οποία χορηγούνται με βάση το εισόδημα και την οικογενειακή κατάσταση (Δείτε εδώ αν δικαιούστε επίδομα παιδιών και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το θέμα)

Το οικογενειακό επίδομα χρηματοδοτείται με εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών (1% και 1% αντίστοιχα στις αποδοχές επί των οποίων διενεργούνται οι ασφαλιστικές κρατήσεις ΙΚΑ).

Οι εισφορές αυτές όπως είναι γνωστό καταργούνται από την 1η Ιουλίου του 2014 στο πλαίσιο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες.

Ενα μέρος της μείωσης θα προέλθει από την κατάργηση των εισφορών υπέρ των οικογενειακών επιδομάτων και μοιραία η χρηματοδότηση του ομώνυμου λογαριασμού (ΔΛΟΕΜ) του ΟΑΕΔ διακόπτεται από την 1η Ιουλίου. Οπότε ελλείψει χρηματοδότησης, μαζί με τις εισφορές καταργούνται και τα επιδόματα.

Ετσι το επίδομα θα δοθεί για τελευταία φορά φέτος και θα είναι μισό.

Εργαζόμενος με 2 παιδιά που πήρε πέρυσι 295,8 ευρώ ετήσιο επίδομα, φέτος θα πάρει τα μισά δηλαδή 147,9 ευρώ. Εργαζόμενος με 3 παιδιά που πήρε 665,6 ευρώ πέρυσι, φέτος θα πάρει 332,82 ευρώ.

Πέρυσι πήραν το επίδομα 250.000 μισθωτοί που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ και το ποσό που δόθηκε έφτασε στα 75 εκατ. ευρώ.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα μέσα Ιουλίου και θα διαρκέσουν ως τον Ιανουάριο του 2015

Το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται με τις εξής προϋποθέσεις:

Α. Μισθωτοί (ασφάλιση ΙΚΑ):

Να έχουν πραγματοποιήσει 50 ημέρες ασφάλισης το προηγούμενο έτος (εν προκειμένω 50 ημέρες μέσα στο 2013).

Να έχουν πληρώσει την ανάλογη εισφορά, 1% υπέρ του κλάδου οικογενειακών επιδομάτων (ΔΛΟΕΜ) του ΟΑΕΔ.

Να μην λαμβάνουν ανάλογη παροχή, δηλαδή να μην παίρνουν επίδομα τέκνων με συλλογική ή ατομική σύμβαση, από την επιχείρηση που εργάζονται.

Σε περίπτωση ανεργίας, θα πρέπει να έχουν επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ για δυο τουλάχιστον μήνες ή αν πρόκειται για αποχή από την εργασία καθώς και για άδεια κύησης – λοχείας, να έχουν επίσης επιδοτηθεί για δυο τουλάχιστον μήνες.

Το οικογενειακό επίδομα που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ από τα μέσα Ιουλίου



Τα οφέλη από τη μείωση των εισφορών για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

Την απώλεια του επιδόματος θα μετριάσει η μείωση των εισφορών, καθώς από τον Ιούλιο όλοι οι μισθωτοί θα πρέπει να δούν μείωση κρατήσεων στις αποδοχές τους κατά 1%, που μεταφράζεται σε μια έμμεση αύξηση μισθού, αν και δεν αποκλείεται –όπως ήδη λέγεται στην αγορά- κάποιοι εργοδότες να την απορροφήσουν συνεχίζοντας να πληρώνουν τους ίδιους μισθούς παρότι οι κρατήσεις θα έχουν μειωθεί για τους εργαζόμενους. Αυτό μένει βέβαια να επιβεβαιωθεί στη μισθοδοσία του Ιουλίου.

Οι αποδοχές μετά τη μείωση των εισφορών κατά 1% από τον Ιούλιο



Πόσο ωφελούνται οι επιχειρήσεις από τη μείωση των εισφορών τους κατά 2,9 μονάδες



Παραδείγματα:

Εργαζόμενος με μισθό 1.516 ευρώ πληρώνει σήμερα 250,14 ευρώ κρατήσεις στο ΙΚΑ, και οι καθαρές του αποδοχές (πριν από το φόρο) είναι 1.265,86 ευρώ. Από τον Ιούλιο, οι ασφαλιστικές του κρατήσεις του θα μειωθούν στα 234,98 ευρώ. Θα έχει δηλαδή μικτό (πριν από το φόρο) κέρδος μισθού κατά 15,16 ευρώ, το μήνα.

Στον μισθό των 1.516 ευρώ ο εργοδότης πληρώνει εισφορές 416,29 ευρώ στο ΙΚΑ. Από τον Ιούλιο θα πληρώνει 372,32 ευρώ που σημαίνει ότι θα έχει 44 ευρώ κέρδος ανά εργαζόμενο. Αν λοιπόν μια επιχείρηση έχει 5 μισθούς των 1.516 ευρώ, τότε το μηνιαίο κέρδος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι 220 ευρώ. Και στο χρόνο ωφελείται κατά 3.080 ευρώ (220Χ14)

Εισφορές που καταργούνται από 1ης Ιουλίου 2014:

1. εργοδοτική εισφορά 1% υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ),

2. εργατική εισφορά 1% υπέρ του ΔΛΟΕΜ

3. ειδική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Εισφορές που μειώνονται από 1ης Ιουλίου 2014:

1. εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%, από την οποία το 0,36% είναι του εργοδότη και το 0,10% του εργαζόμενου.

2. εισφορά εργοδότη υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας σε χρήμα, από 0,80% σε 0,25%.
  www.real.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Α. Ρέμος για χρέος της ΠΑΕ Ηρακλής




Συνελήφθη για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος.

Η οφειλή συνδέεται με την ΠΑΕ Ηρακλής, της οποίας -κατά το παρελθόν- υπήρξε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος.

Από τις αστυνομικές αρχές επιβεβαιώθκε η σύλληψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές ποσό του χρέους.
Ο γνωστός τραγουδιστής, πάντως, αφέθηκε ελεύθερος.

Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2012, ο Α. Ρέμος είχε κληθεί αυτεπαγγέλτως να απολογηθεί σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ, υπόθεση που αφορούσε το «Γηραιό».

Κατά την απολογία του τότε ισχυρίστηκε ότι προέβη σε ρύθμιση των οφειλών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε δηλώσει ότι ίδιος ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις ευθύνες του απέναντι στον Ηρακλή, προσθέτοντας με νόημα: «Ας αναλάβουν και οι υπόλοιποι τις ευθύνες τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σατανιστικό έγκλημα στη Γλυφάδα: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας


H ΕΛΑΣ συνέλαβε τον 22χρονο που προετοίμαζε νέα «λατρευτική ανθρωποθυσία» το Σάββατο 21 Ιουνίου - Είχε αποκαλύψει την πράξη του αλλά δεν τον πίστευαν - Το βράδυ της Ανάστασης, ο σατανιστής έκοψε το χέρι του και περίμενε το θύμα του - Είχε αποφασίσει να σκοτώσει τυχαία όποιον εμφανιζόταν μπροστά του
Η νεανική φιγούρα που δύο αυτόπτες μάρτυρες είδαν ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα να χάνεται σαν σκιά από το παρκάκι της Γλυφάδας και το αίμα άνδρα με το οποίο ήταν γραμμένο το 666 και ο ανάποδος σταυρός που βρέθηκε δίπλα από το πολτοποποιημένο κεφάλι της 40χρονής άστεγης, ήταν τα δύο βασικά στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών στο ξετύλιγμα της μακάβριας αυτής ιστορίας. Δράστης, ο 22χρονος Αλέξανδρος Παπαγεωργίου που δηλώνει αμετανόητος σατανιστής ο οποίος δολοφόνησε μια άτυχη άστεγη συνθλίβοντας της το κεφάλι με μια πέτρα για γίνει – όπως είπε στους διώκτες του – αποδεκτός από τον Εωσφόρο. Η επιλογή του θύματος τυχαία, όχι όμως και η ημερομηνία που ο «σατανιστής» επέλεξε να χτυπήσει. Ανήμερα του Πάσχα. Την ημέρα της Αναστάσεως εκείνος έπρεπε – σύμφωνα με τις μεταφυσικές επιταγές – να σκορπίσει το θάνατο. Το επόμενο δολοφονικό  χτύπημα, λατρευτική ανθρωποθυσία στον σατανά – είχε οριστεί για το Σάββατο 21 Ιουνίου. Ημερομηνία του θερινού ηλιοστασίου. Όμως οι αστυνομικοί πρόλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες πριν βάψει και πάλι τα χέρια του με αίμα.

Ποιος είναι ο 22χρονος σατανιστής



Ο νεαρός σατανιστής, περιέγραψε στους αστυνομικούς τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε την άτυχη γυναίκα. Ο ίδιος, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να βρει λύση στη λατρεία του σατανά. Όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν αντιμετώπιζε στο παρελθόν προβλήματα με τη χρήση ουσιών, στο στρατό είχε κριθεί από τους ψυχιάτρους Ι5 ενώ για ένα χρόνο αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.. Ο πατέρας του, συνταξιούχος ηθοποιός που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του, προσπάθησε να βοηθήσει το γιο του να απαλλαγεί από τις εμμονές που βασάνιζαν το μυαλό και την ψυχή του όμως δεν τα κατάφερε. Ο Αλέξανδρος με το μπερδεμένο μυαλό και το παγωμένο βλέμμα είχε πάρει τις αποφάσεις του. Και το κυριότερο, όπως όλοι οι σατανιστές, ομολόγησε στους αστυνομικούς για το φρικτό έγκλημα που διέπραξε ενώ έλεγε και ξανάλεγε πως δεν μετάνιωσε για αυτό. 
  
Επέλεξε το θύμα του στην... τύχη!

Η περιγραφή σοκάρει... Όπως είπε μετά την Ανάσταση, βγήκε στο δρόμο και άρχισε να αναζητά τον άνθρωπο που θα σκότωνε για να γίνει αποδεκτός από το σατανά. Έτσι, έφθασε στο παρκάκι της Γλυφάδας, έκοψε το χέρι του με ένα γυαλί και με το αίμα, σχημάτισε το σύμβολο 666 και τον ανάποδο σταυρό περιμένοντας το θύμα του. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο μια 40χρονη άστεγη και πλάγιασε σε ένα παγκάκι για να κοιμηθεί. Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου έκρινε ότι ήταν η στιγμή για να επιτεθεί. Άρπαξε μια μεγάλη πέτρα, όρμησε πάνω της και της πολτοποίησε το κεφάλι. Στη συνέχεια με το αίμα το δικό του αλλα και του θύματος προσπάθησε να γράψει το όνομα του σατανά και εξαφανίστηκε αφού πέταξε τη ματωμένη πέτρα σε ένα κάδο απορριμάτων. Πάνω στην πέτρα, που βρέθηκε σε μια πλαστική σακούλα -περίπου 90 μέτρα από το παγκάκι που σκότωσε την άτυχη γυναίκα- εντοπίστηκε αποτύπωμα του 22χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε στους δικούς του ανθρώπους τη φρικτή του πράξη όμως δεν έγινε πιστευτός. Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών έχοντας το dna του άνδρα αλλά και τις μαρτυρίες δύο κατοίκων που είδαν μια νεαρή φιγούρα να απομακρύνεται από την περιοχή άρχισαν να σχηματίζουν έναν κύκλο υπόπτων ο οποίος άνοιγε. Παράλληλα περιπολούσαν τις νύχτες στο σημείο και τα πάρκα των νοτίων προαστίων ελέγχοντας για περίεργες κινήσεις απο νεαρά μοναχικά άτομα, ενώ παράλληλα “σάρωναν” και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για προφίλ με σατανιστικό περιεχόμενο που να ταιριάζουν με τα δεδομένα που είχαν. Για δύο μήνες άνοιγαν και έκλειναν τον κύκλο των υπόπτων. Ήξεραν δε, ότι έπρεπε να βιαστούν γιατί  όλα έδειχναν ότι θα ξαναχτυπήσει. Και όπως ομολόγησε θα το έκανε... Όμως κατάφεραν να τον πιάσουν λίγες ώρες πριν «πάρει» και άλλη ζωή να την κάνει θυσία στο σατανά...


Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη ενημέρωσης στον Υπουργό Υγείας για την υποβάθμιση του Γ.Ν. Λιβαδειάς




Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 130/13-6-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα διεκδίκησης για την μη περαιτέρω υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψη ενημέρωσης στον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 και ώρα 12:00, κατά την οποία πολιτικοί και θεσμικοί φορείς της πόλης μας θα τοποθετηθούν επί του θέματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψαν στον Άγιο Γεώργιο τους "τσάκωσαν"στην Αλίαρτο

Συνελήφθησαν δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί ROMA για κλοπή χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από οικία ηλικιωμένης στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας

Συνελήφθησαν επίσης και οι γονείς των ανηλίκων, για παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν, χθες (16-06-2014) το πρωί στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, δύο (2) ημεδαποί ROMA , ηλικίας 17 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία. Επιπλέον ο 17χρονος κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα χθες το πρωί, οι δύο ανήλικοι εισήλθαν σε οικία 85χρονης ημεδαπής στον Άγιο Γεώργιο Βοιωτίας, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ και ακολούθως επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του πατέρα του 17χρονου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η ηλικιωμένη κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία και μετά από άμεσες και επιστάμενες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εντόπισαν στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο ανήλικοι και τους συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην κατοχή του 17χρονου (οδηγός του οχήματος), βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Από τους αστυνομικούς συνελήφθησαν επίσης ο πατέρας του 17χρονου και η μητέρα του 14χρονου, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 61χρονος στο Σχηματάρι με 2.450 λαθραία τσιγάρα και 21 κιλά καπνό

Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2.450- λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού άνω των -21- κιλών


Συνελήφθη, χθες (16-06-2014) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, ένας 61χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 61χρονου στην ανωτέρω περιοχή, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

     δύο χιλιάδες τετρακόσια πενήντα (2.450) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.
    Τετρακόσιες εξήντα οκτώ (468) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (21.625) γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες λαθραίων πακέτων τσιγάρων και καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι ο 61χρονος, είχε συλληφθεί ξανά πριν από δύο (2) περίπου εβδομάδες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος και πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, μετά από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του την 04-06-2014, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (250) λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου, βάρους (1.350) γραμμαρίων (σχετικό το από 05-06-2014 Δελτίο Τύπου).

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Σήμερα όλοι εμείς οι τοπικοί φορείς και παράγοντες του Νομού Βοιωτίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο Εργατικών κέντρων του Νομού μας, πραγματοποιήσαμε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας στις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Αφού λάβαμε υπόψη:
Τα δύο Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού μας ,εκτός των 130.000 πολιτών που διαμένουν στον νομό μας , έχουν επιφορτιστεί με παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας μας με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους( περιοχή Θηβών-Οινοφύτων-Σχηματαρίου, Παραλίας Διστόμου ),με πληθώρα περιστατικών από την μεγάλη κυκλοφορία της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας   της παλαιάς Εθνικής οδού Αθηνών –Θηβών και του οδικού δικτύου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που δέχεται  χιλιάδες επισκέπτες ,  το εργοστάσιο του Αλουμίνιου της Ελλάδας που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, επίσης  εξυπηρετούν τους πολίτες των δύο όμορων νομών Φθιώτιδας και Φωκίδας, το κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Θήβα , τις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα και έναν από τους μεγαλύτερους οικισμούς Αθίγγανων.
Τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό , τεχνικό και διοικητικό  προσωπικό , τις ελλείψεις όχι σε μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό και ιατρικό εξοπλισμό, την προβληματική διακομιδή επειγόντων περιστατικών και την ανεπαρκή ασφάλεια ,που διαμορφώνουν μια  άκρως προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Την έκθεση απολογισμού της 5ης Υγειονομικής  Περιφέρειας για το έτος 2013 η οποία κατατάσσει τόσο το Γ.Ν. Λιβαδειάς. όσο και το Γ.Ν. Θηβών στα χειρότερα νοσοκομεία όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών.
Επειδή πιστεύουμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία του πολίτη είναι αφενός μεν ανεκτίμητη και αδιαπραγμάτευτη  αφετέρου δε ότι πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των κρατικών παροχών με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, ΟΜΟΦΩΝΑ όλοι οι παρευρισκόμενοι αποφασίσαμε :
    Να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στα δύο Νοσοκομεία και τα Κέντρα υγείας του Νομού μας.
    Να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με τον  Διοικητή Υγειονομικής Περιφέρειας Στ. Ελλάδας  και τον αρμόδιο Υπουργό  Υγείας.
    Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών του νομού μας  προκειμένου να προβούμε σε οποιασδήποτε μορφή δυναμικής αντίδρασης  – συμβολική κατάληψη της Εθνικής οδού ,συλλαλητήριο στην Αθήνα ,κλπ - στο ενδεχόμενο που δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση εκ μέρους της Κυβέρνησης .
    Να προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη , για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των ασθενών  από την ελλειπή παροχή υγειονομικών υπηρεσιών εκ μέρους των αρμόδιων Κυβερνητικών παραγόντων .

ΛΙΒΑΔΕΙΑ ,Συνεδριακό Κέντρο Κρύας , 12 ΙΟΥΝΗ 2014.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΘΗΒΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΠΙΜΕΛΛΗΤΗΡΙΟ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ  ΠΟΕΔΗΝ
ΕΣΤΙΑ  ΜΗΤΕΡΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΛΜΕ  N. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. Ν. ΘΗΒΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΝΤΙΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΙΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΛΙΚΩΝΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ « Η  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ »
ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ  Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «ΤΟ ΓΑΙΤΑΝΑΚΙ»












Διαβάστε Περισσότερα »

Έγραφε στο διαδίκτυο ότι θα αυτοκτονήσει και τον διέσωσαν οι αστυνομικοί



Ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, μετά από συντονισμένες ενέργειες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ειδικότερα, στις 15.06.2014 το απόγευμα, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο εξαιτίας έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Άμεσα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας του σε περιοχή της Αθήνας.

Όπως εξακριβώθηκε πρόκειται για 28χρονο ημεδαπό, με τον οποίο ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία αστυνομικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του παρείχε την απαραίτητη υποστήριξη.
Παράλληλα, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, μετέβησαν στην οικία του, όπου εντόπισαν τον 28χρονο, ο οποίος στη συνέχεια διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 118 υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε 969 περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
• Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ Π. Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ


Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χαλαζόπτωση, βροχόπτωση και ανεμοθύελλα) που εκδηλώθηκαν στις 15 Ιουνίου 2014, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Κωπαϊδα, Βάγια, Ακραίφνιο, Ανθοχώρι – Προφ. Ηλίας, Δερβενοχώρια), με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη, κλιμάκια στελεχών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, επισκέφθηκαν όλες τις πληγείσες περιοχές, για μια πρώτη εικόνα και εκτίμηση της κατάστασης, πραγματοποίησαν αυτοψίες, κατέγραψαν τις ζημιές, σε φυτική παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο και τις γνωστοποίησαν άμεσα  προς  τον ΕΛΓΑ.
Οι πληγείσες από την πρωτοφανή θεομηνία εκτάσεις, που ανέρχονται άνω των 72.500  στρεμμάτων, είχαν καλλιεργηθεί με μηδική, βαμβάκι, αραβόσιτο, σιτάρι, βιομηχανική ντομάτα, αραβόσιτο, όσπρια, αμπέλια, κηπευτικά, δενδρώδεις καλλιέργειες.
Το ποσοστό των ζημιών, σύμφωνα με εκτίμηση των  υπηρεσιακών παραγόντων, ανέρχεται έως και 100%.
‘Ηδη από τις 16 Ιουνίου, κλιμάκια του ΕΛΓΑ, διενεργούν επιτόπιες αυτοψίες για τη πρώτη αποτίμηση των ζημιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, με επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζήτησε να σταλούν άμεσα τα αρμόδια συνεργεία, για την διαπίστωση, την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις,  ήταν έτοιμοι για συγκομιδή της παραγωγής τους. Επίσης από την αρχή εκδήλωσης της θεομηνίας, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Έξαρχο, από τον οποίο ζητήθηκε να επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές, ώστε να έχει απ΄ ευθείας γνώση της καταστροφής και προκειμένου με αποτελεσματικό συντονισμό ενεργειών, να αντιμετωπιστούν κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο τα προβλήματα που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία  στους καλλιεργητές της Βοιωτίας. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο τον Σύλλογο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «ΛΑΪΟΣ»



Πρόσκληση για την φετινή μας δουλειά..

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 21 Ιουνίου, και ώρα 21:00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ όπου τα χορευτικά τμήματα θα παρουσιάσουν στοιχεία της δουλειάς τους για το κλείσιμο της φετινής περιόδου.

Στην εκδήλωση θα πάρουν μέρος και οι χορωδίες ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ και το Δ.Σ θα τιμήσει τον επί πολλά χρόνια Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου και μέλος της Θεατρικής ομάδας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΣΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΑΣ Θήβας για το κοινωνικό παντοπωλείο

Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή ανοιχτό το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων από τις 10 έως 12 το πρωί για προσφορές.

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας και η συνεχής αύξηση της ανεργίας, φέρνει όλο και περισσότερους πολίτες αντιμέτωπους με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και δημιουργεί την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Θηβαίων στην προσπάθεια του να στηρίξει τους οικονομικά αδύνατους δημότες του, σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, ίδρυσε και λειτουργεί με επιτυχία  το «Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο», που στεγάζεται στο παλαιό σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδου  και Αγγελίδη.

Το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί σήμερα πάνω από 100 οικογένειες άπορων δημοτών, στις οποίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ τρόφιμα (αλεύρι, λάδι, μακαρόνια, σάλτσες, όσπρια, ζάχαρη κα), ρούχα, υποδήματα και οικιακά είδη,  ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.

Για το σκοπό αυτό έχουν τοποθετηθεί σε Σούπερ Μάρκετ του Δήμου (Μάμαλης, Γαλαξίας, ΑΒ Βασιλόπουλος, LIDL, MY MARKET, carrefour Μαρινόπουλος) –αμέσως μετά τα ταμεία τους- καλάθια με την ένδειξη «Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων»,  όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα, παιχνίδια, χαρτικά κτλ.

Επειδή αυτή η προσπάθεια στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις προσφορές Δημοτών και Επιχειρήσεων, το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο κάθε Δευτέρα , Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10 μέχρι και τις 12 το πρωί, θα είναι ανοιχτό για όσους επιθυμούν να προσφέρουν γι’ αυτό το σκοπό κάποια από τα αναφερόμενα παραπάνω προϊόντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΤΗΛ. 22620-27703
Διαβάστε Περισσότερα »

Βόμβα ΣτΕ: "Ναι" στην κατάσχεση καταθέσεων για όσους χρωστάνε, χωρίς προειδοποίηση

Η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 2080/2014 αμετάκλητη απόφασή του, μεταστρέφοντας την έως σήμερα νομολογία του, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης, έτσι ώστε να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια ή να πάει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το χρέος του.

Όπως είναι γνωστό, τον περασμένο Μάρτιο η 5μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη απόφασή του 2012, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 366/2014 απόφασή του, ότι δεν μπορεί το Δημόσιο κ.λπ. να προβαίνει σε κατασχέσεις επί τραπεζικών λογαριασμών λόγω οφειλών προς το Δημόσιο εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε τον περασμένο Μάρτιο ότι η σχετική διάταξη του Κώδικα Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), που προβλέπει τις κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς λόγω οφειλών προς το Δημόσιο χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη, «είναι ανίσχυρη ως αντικειμένη στην διάταξη του άρθρου 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος, διότι η παράλειψη αυτή έχει ως συνέπεια ο οφειλέτης να μη λαμβάνει γνώση ή να λαμβάνει καθυστερημένα γνώση της εις βάρος του επισπευδομένης αναγκαστικής εκτελέσεως, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να αμυνθεί αποτελεσματικώς προ της ολοκληρώσεως της εκτελεστικής διαδικασίας, λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα είτε για την ακύρωση είτε για την αναστολή της πράξεως εκτελέσεως». Ακόμη, οι δικαστές ανέφεραν παλιότερες αποφάσεις του δικαστηρίου που είχαν το ίδιο σκεπτικό.

Το όλο θέμα λόγω σπουδαιότητας παραπέμφθηκε στην αυξημένη 7μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος για νέα κρίση.

Ανατροπή της προηγούμενης απόφασης

Τώρα, η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2082/2014 απόφασή του και με άλλο πρόεδρο, έκρινε τα εντελώς αντίθετα από την 5μελή σύνθεση του ίδιου Τμήματος, με την εξαίρεση του εισηγητή της υπόθεσης που συντάχθηκε με την απόφαση του περασμένου Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με τη νεότερη απόφαση του, αναφέρει ότι με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ, του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας, κ.λπ., «οργανώνεται συνεκτικό σύστημα εισπράξεως δημοσίων εσόδων, με σκοπό το μεν να καθίσταται δυνατή και να μη ματαιώνεται η, συνταγματικώς άλλωστε επιβαλλομένη (άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος), είσπραξη των χρεών προς το Δημόσιο, με παράλληλη, όμως, έγκαιρη ενημέρωση του οφειλέτη του Δημοσίου, ο οποίος δύναται να ασκεί επικαίρως τα ένδικα βοηθήματα και μέσα που του παρέχει ο νόμος».

Ο οφειλέτης, συνεχίζει η υπ΄ αριθμ. 2082/2014 απόφαση, μπορεί να προσφύγει δικαστικώς, με τη διεξαγωγή διαγνωστικής δίκης, ενώ παράλληλα έχει πληροφορηθεί το χρέος του, αναφέρουν οι δικαστές και σημειώνει η δικαστική απόφαση: «Ο οφειλέτης γνωρίζει ευθέως πότε το βεβαιωμένο χρέος του καθίσταται ληξιπρόθεσμο» και ότι «από την επόμενη της ημέρας κατά την οποία το χρέος κατέστη ληξιπρόθεσμο, είναι δυνατή η λήψη σε βάρος του αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη του χρέους».

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν είναι συνεπής συντάσσεται το κατασχετήριο το οποίο δεν κοινοποιείται στον οφειλέτη, παρά μόνο στην τράπεζα, σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ.

Δεν παραλείπει η απόφαση να υπογραμμίσει ότι «η μη κοινοποίηση στον οφειλέτη οφείλεται στον προφανή λόγο ότι, αν αυτός επληροφορείτο την επικειμένη λήψη του μέτρου, θα έσπευδε να εισπράξει από τον τρίτο (σ.σ.: τράπεζα) τα οφειλόμενα σ' αυτόν χρήματα ή απαιτήσεις ή θα ανελάμβανε τα εις χείρας τρίτου κινητά του, με συνέπεια, βεβαίως, να καθίσταται αδύνατη η εξ αυτών ικανοποίηση της αξιώσεως του Δημοσίου».

Κατόπιν αυτών, η επίμαχη απόφαση αναφέρει: «Η μη πρόβλεψη στο νόμο και πρόσθετης υποχρεώσεως για μία τρίτη, ενδιάμεση, κοινοποίηση προς τον οφειλέτη πριν από την ενεργοποίηση του δικαιώματος του Δημοσίου να λάβει εις βάρος του μέτρα αναγκαστικής εκτελέσεως, δεν παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις ούτε, ειδικότερον, την διάταξη του άρθρου 20 παρ. 2 του Συντάγματος, αφού καθιδρύεται, πάντως, στο νόμο πλήρες και αποτελεσματικό σύστημα έννομης προστασίας του οφειλέτη του Δημοσίου».

Πρώτα του τα πήραν, μετά το έμαθε

Το ΣτΕ απασχόλησε περίπτωση διευθύνοντα συμβούλου Ανώνυμης Εταιρείας, η οποία σήμερα δεν υφίσταται (έχει λυθεί). Σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου συντάχθηκε έκθεση αναγκαστικής κατασχέσεως από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Φ.Α.Β.Ε. Αθηνών. Η κατάσχεση αφορούσε απαιτήσεις του ΙΚΑ για οφειλές της πρώην Α.Ε. ύψους 565.392,73 ευρώ. Η κατάσχεση έγινε επί της σύνταξης τού τέως διευθύνοντα συμβούλου μέχρι την εξόφληση του όλου ποσού.

Την κατάσχεση από τον τραπεζικό λογαριασμό συντάξεως του, ο διευθύνων σύμβουλος έμαθε τυχαία, μετά από εννέα μήνες, όταν πήγε να κάνει ανάληψη χρημάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απεργία εργαζομένων στο εργοστάσιο του Καμαρίδη

 Το σωματείο εργαζομένων ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. προκηρύσσει 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 18/6/2014, διαμαρτυρόμενη για τη ΜΗ σύναψη επιχειρησιακής συμβασης εργασιας.

Καλούμε ολους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία αντιδρώντας στην υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου, την απαξίωση του εργατικού δυναμικού και της αξιοπρέπειας μας!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1885 το Άγαλμα της Ελευθερίας φθάνει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

1497 - Στο Λονδίνο, ξεσπά η μάχη της Γέφυρας του Ντέπτφορντ, στην οποία δυνάμεις του βασιλιά Ερρίκου Ζ' απωθούν επαναστάτες από την Κορνουάλη, που διαμαρτύρονται για τους αβάσταχτους φόρους.

1579 - Ο Φράνσις Ντρέικ αξιώνει για την Αγγλία μία έκταση γης στην Καλιφόρνια, την οποία ονομάζει "Νέα Αλβιόνα".

1771 - Φονεύεται στη πλατεία του Ηρακλείου Κρήτης από τους Τούρκους δι΄ εκδοράς ο Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

1775 - Αμερικανική Επανάσταση: Μάχη του Μπάνκερ Χιλ.

1789 - Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ κλείνει την αίθουσα συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.

Γαλλική Επανάσταση: Οι εκπρόσωποι της Τρίτης Τάξης στη Γενική Συνέλευση συστήνουν Εθνοσυνέλευση.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Μάχη του Σκουλενίου, η τελευταία μάχη στη Μολδοβλαχία. - Λαϊκό προσκύνημα της σορού του Γρηγορίου του Ε΄ στον μητροπολιτικό ναό της Οδησσού.

1831 - Τυπώνονται στο Ναύπλιο τα πρώτα χαρτονομίσματα του Βασιλείου της Ελλάδος.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος. Η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει γενική αντεπίθεση κατά των Βουλγάρων.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία Ο Ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Αδραμύττιο.

1940 - Τα Βαλτικά κράτη Εσθονία, Λεττονία και Λιθουανία καταλαμβάνονται από τη Σοβιετική Ένωση.

1944 - Η Ισλανδία ανεξαρτητοποιείται από τη Δανία.

1953 - Διαδηλώσεις της 17 Ιουνίου στην Ανατολική Γερμανία εναντίον της κομμουνιστικής ηγεσίας.

1972 - Γουώτεργκεητ: Πέντε άνθρωποι του Λευκού Οίκου συλλαμβάνονται κάνοντας διάρρηξη στα γραφεία της Δημοκρατικής Εθνικής Επιτροπής, στην προσπάθεια παρακολούθησης της αντιπολίτευσης από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

1994 - Ξεκινά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.
2012 - Ελληνικές εθνικές βουλευτικές εκλογές, (οι δεύτερες στο ίδιο έτος)

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη, σκόνη και σποραδικές βροχές στα βόρεια



Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα, οι οποίες βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Νότιοι Άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά μέχρι 6. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νοτιά.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική Πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και το Ιόνιο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη θα είναι κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης»




Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης».

Στην εκλογική διαδικασία προσήλθαν και ψήφισαν 145 μέλη.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση στις 11 Ιουνίου 2014 το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε Σώμα σύμφωνα με το καταστατικό του Συλλόγου.
Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Υφαντίδης Τριαντάφυλλος
Αντιπρόεδρος: Μελίδη Κατερίνα
Γ.Γραμματέας: Παναγιώτου Φανή
Ταμίας: Στρογγύλη Ειρήνη
Έφορος εκδηλώσεων: Αποστόλου Μαρία

Το νέο Δ.Σ. ευχαριστεί τα μέλη για την παρουσία και την στήριξη στις αρχαιρεσίες και υπόσχεται να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αποφασιστικότητα την προσπάθεια διατήρησης και προβολής των ηθών και εθίμων του Ποντιακού Ελληνισμού όπως και της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας της 19ης Μαΐου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Υφαντίδης Τριαντάφυλλος

Η Γ. Γραμματέας
Παναγιώτου Φανή
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίστροφη μέτρηση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού




    Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την ενεργοποίηση του φετινού προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από τον ΟΑΕΔ.

Η κοινή υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στο.. ΦΕΚ και πλέον η διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει έναν μήνα στη διάθεσή της για να βγάλει τη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και όσοι συγκεντρώσουν τα περισσότερα μόρια, θα πάρουν στα χέρια τους τα «ηλεκτρονικά κουπόνια» που θα εξασφαλίζουν πενθήμερες διακοπές με σημαντική έκπτωση.

Βασικό ρόλο για την επιλογή των δικαιούχων θα παίξουν τα εισοδήματα αλλά και το χρονικό διάστημα παραμονής στην ανεργία.

Από την απόφαση προκύπτουν τα ακόλουθα στοιχεία:
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014−2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:
1. εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 3 του Ν. 678/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (συνεισπραττόμενη με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ−ΕΤΑΜ εισφορά 0,35%),
2. άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
3. άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014−2015:
1. οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013−2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων
2. οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρ. 4 της παρούσας.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01/08/2014 έως την 30/06/2015.
Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως πέντε (5) διανυκτερεύσεις.

Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση και είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία της επιταγής του δικαιούχου περιλαμβάνεται το ποσό επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του.

Η απόφαση για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2014-2015
Με Δημόσια Πρόσκληση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι.
Με τη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται: ο αριθμός των δικαιούχων – ωφελουμένων, το ποσό επιδότησης ανά διανυκτέρευση, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των υποψηφίων δικαιούχων καθώς και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων − Ωφελουμένων και Παρόχων, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια επιλογής, όπως το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και ο αριθμός ημερών ασφάλισης με συνεισπραττόμενη εισφορά 0,35% της τριετίας που προηγείται του έτους έναρξης του προγράμματος. Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο επιλογής προσδιορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ