Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Δεκάδες κοπάδια με καταρροϊκό πυρετό στην Πελοπόννησο



Έχει εξαπλωθεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου η νόσος του καταρροϊκού πυρετού με δεκάδες κοπάδια να έχουν μολυνθεί. Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, εξετάζοντας το πρόβλημα με τον καταρροϊκό πυρετό, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, παρουσία κτηνοτρόφων από όλη την Περιφέρεια.


H...διευθύντρια της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας ανέφερε ότι με ταχύτατο ρυθμό εξαπλώνεται το πρόβλημα και σημείωσε ότι έχουν προσβληθεί ογδόντα οκτώ κοπάδια σε όλη την Περιφέρεια, με διαπιστωμένα κρούσματα σε τριάντα κοπάδια στην Αρκαδία, σαράντα πέντε στη Λακωνία, έντεκα στη Μεσσηνία και από ένα σε Αργολίδα και Κορινθία, ενώ πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτό θα αυξηθεί αφού υπάρχουν πολλά περιστατικά προς διερεύνηση.

Προς εκπλήρωση αυτού, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, πρόσθεσε ότι τα μολυσμένα κοπάδια στη Λακωνία σήμερα έφτασαν τα εξήντα, από σαράντα πέντε που ήταν χθες.

Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ζήτησαν άμεσα να τους χορηγηθούν φάρμακα και να ενισχυθούν από το κράτος με ζωοτροφές, γιατί δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των ζώων και οι ίδιοι δεν αντέχουν οικονομικά να ανταποκριθούν.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κινήθηκαν άμεσα παρά την έλλειψη επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει, και κατηγόρησε για λαϊκισμό την αντιπολίτευση.

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με καθηγητές κτηνιατρικής και τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να εξεταστεί ενδελεχώς το πρόβλημα.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν για αδράνεια και αδιαφορία την περιφερειακή αρχή, λέγοντας πως η Περιφέρεια είχε ενημερωθεί για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού από τον χειμώνα και δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα.

Τελικά, το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την αναπτυξιακή εταιρεία ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε., ύψους 498.000 ευρώ, προκειμένου να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης του εντόμου φορέα του καταρροϊκού πυρετού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ουσιαστικά με τη σύμβαση αυτή θα δοθεί η δυνατότητα να χαρτογραφηθούν οι κτηνοτροφικές μονάδες, να οριοθετηθούν οι περιοχές που είναι για ψεκασμό και να ξεκινήσουν εντατικά και από αύριο το πρωί οι ψεκασμοί για να περιοριστεί η εξάπλωση του καταρροϊκού πυρετού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σε τροχιά σύγκρουσης Βαρθολομαίος - Ιερώνυμος για τις Νέες Χώρες




Το «δάσος» των Νέων Χωρών φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου στη σκιά του «δέντρου» της Μητρόπολης της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Δέκα χρόνια μετά την μεγάλη κρίση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι δυο Εκκλησίες βρίσκονται σε επικίνδυνη περιδίνηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους μετριοπαθείς των δυο πλευρών να αποσοβήσουν τον κίνδυνο μιας νέας βαθύτερης κρίσης μεταξύ των δυο Εκκλησιών που χρόνια τώρα μοιράζονται την αφύσικη συγγένεια της αδερφής και θυγατέρας.

Πίσω από τα χαμόγελα, τους αδελφικούς ασπασμούς και τις φιλοφρονήσεις που ξεπέρασαν αυτήν την φορά κάθε προηγούμενο, Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος περνούν την κρισιμότερη περίοδο στις σχέσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dogma.gr το οποίο έχει επικοινωνήσει με σειρά Ιεραρχών και ανθρώπων που χειρίζονται τα ζητήματα και από τις δυο πλευρές, η υπόθεση της εκλογής μητροπολίτη Ιωαννίνων είναι η ελάχιστα ορατή κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου που ορισμένοι επιχειρούν να φέρουν στην επιφάνεια με κάθε τρόπο.

«ΑΧΡΙ ΚΑΙΡΟΥ»
Το 1928 μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα και ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο παραχώρησε «επιτροπικώς» και «άχρι καιρού» την διοίκηση των Μητροπόλεων του στις λεγόμενες Νέες Χώρες, στην Εκκλησία της Ελλάδος. Όπως φαίνεται από τις κινήσεις του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου το τελευταίο διάστημα, ο καιρός φαίνεται πως ήρθε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε συναντήσεις του τόσο με εκκλησιαστικούς όσο και με πολιτικούς παράγοντες, έχει εκφράσει την επιθυμία του για αλλαγή του καθεστώτος παρά το γεγονός ότι επισήμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται από κανέναν.

Αποδέχτες της επιθυμίας του κ. Βαρθολομαίου φαίνεται πως έχουν γίνει τόσο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος όσο και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντίστοιχη συζήτηση έχει γίνει και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr υποστηρίζουν πως το θέμα τέθηκε εκ νέου από τον Πατριάρχη στον Αρχιεπίσκοπο και κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη το μεσημέρι, παρουσία του μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη στον οποίο αποδίδεται η πατρότητα της νέας πολιτικής του Πατριαρχείου στο θέμα των σχέσεων του με την Εκκλησία της Ελλάδος, που τελευταία θεωρούνται πιο ευαίσθητες από ποτέ.

Το μοντέλο που θεωρείται ως το ιδανικότερο για την διοίκηση των Νέων Χωρών από το Πατριαρχείο είναι αυτό της δημιουργίας τοπικών μητροπολιτικών Συνόδων, μιας στην Ήπειρο, μιας στην Κεντρική Μακεδονία με έδρα την Θεσσαλονίκη και μιας στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως επισήμως οι πατριαρχικοί αρνούνται να κάνουν την παραμικρή συζήτηση για το θέμα, το οποίο αποδίδουν κατά την πάγια τακτική σε «δημοσιογραφικές υπερβολές» . Αντίστοιχα οι της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν κάνουν καμία δημόσια αναφορά θεωρώντας το θέμα στην καλύτερη των περιπτώσεων «εκτός ατζέντας». Πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας όμως και οι δυο πλευρές συγκεντρώνουν δυνάμεις με τους πιο πραγματιστές να εύχονται να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Ο ΘΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρά το γεγονός πως οι παρασκηνιακές κινήσεις του Πατριαρχείου για το θέμα των Νέων Χωρών δεν είχαν γίνει αντιληπτές παρά μόνο σε ελάχιστους, μια ασυνήθιστη κίνηση του Πατριάρχη ήταν ικανή να αλλάξει τις ισορροπίες.

Για πρώτη φορά στην θητεία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε όχι απλά το ενδιαφέρον του αλλά διεκδίκησε, την εκλογή ενός συγκεκριμένου προσώπου για την Μητρόπολη των Ιωαννίνων.

Ο άνθρωπος που υπέδειξε ο κ. Βαρθολομαίος, δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Στεργίου, από την Μονή της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων ο οποίος είναι γνωστός για τις φιλοπατριαρχικές του θέσεις και θεωρείται απόλυτα προσηλωμένος στο Φανάρι. Ορισμένοι μάλιστα, του αποδίδουν και άλλες απόψεις σε σχέση με το Αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Ελλάδος τις οποίες δεν αναπαραγάγει το dogma.gr αφού δεν έχουν κατατεθεί σε δημόσιο βήμα αλλά σε ιδιωτικές συζητήσεις.

Κι άλλες φορές το Πατριαρχείο έχει αφήσει να διαρρεύσει μια ευαρέσκεια ή και δυσαρέσκεια ακόμη, για υποψηφίους στις Νέες Χώρες αλλά ποτέ δεν επεχείρησε να επιβάλει υποψήφιο όπως επίσης ποτέ δεν παρενέβη στην διαδικασία ο ίδιος ο Πατριάρχης.

Για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα ο Πατριάρχης εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία στην οποία ανακοίνωσε στον Αρχιεπίσκοπο τις προθέσεις του, επανήλθε τόσο κατά την συνάντηση που είχαν στην Αλβανία στα εγκαίνια του νέου Καθεδρικού των Τιράνων όσο και στην Αθήνα την Τετάρτη, την οποία καλά πληροφορημένες πηγές του dogma.gr και από τις δυο πλευρές χαρακτήρισαν ιδιαίτερα αμήχανη και λιγότερο ζεστή από κάθε άλλη φορά.

Ο αρχιμανδρίτης δεν είναι άγνωστος στον Αρχιεπίσκοπο. Ήταν από αυτούς που τον στήριξαν προεκλογικά ενώ τον πρώτο καιρό μετά την εκλογή του κ. Ιερώνυμου κλήθηκε να υπηρετήσει στην Μονή Πετράκη σε μια θέση η οποία είχε δημιουργήσει αρκετές συζητήσεις αφού ουσιαστικά ήταν πάνω ακόμη κι από τον Αρχιγραμματέα. Το θετικό κλίμα όμως δεν άργησε να χαλάσει και χωρίς θόρυβο ο αρχιμανδρίτης επέστρεψε στην Μονή του.

Για την υποψηφιότητα αυτή ο κ. Ιερώνυμος διεμήνυσε από την πρώτη στιγμή στον Πατριάρχη πως ακόμη κι αν ο ίδιος την στήριζε, η Ιεραρχία δεν θα ανταποκρινόταν. Αυτό επανέλαβε και την Τετάρτη στη συνάντηση μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Πατριάρχη για να εισπράξει την απάντηση πως θα πρέπει να πιέσει ώστε να εκλεγεί.

«Γιατί επιμένει τόσο ο Πατριάρχης για την αποκατάσταση ενός αρχιμανδρίτη στην Εκκλησία της Ελλάδος θέτοντας σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιεραρχία, τη στιγμή που ο ίδιος θα μπορούσε να τον προαγάγει ανά πάσα στιγμή;» αναρωτήθηκαν πολλοί.

Την απάντηση έδωσε Ιεράρχης της Παλαιάς Ελλάδας ο οποίος μιλώντας στο dogma.gr υποστήριξε πως «Η επιμονή του Πατριάρχου δεν αφορά στο πρόσωπο αλλά σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό, μέρος του οποίου είναι και ο υποψήφιος».

ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ
Για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του αρχιμανδρίτη, συγκεκριμένοι Ιεράρχες έχουν ήδη επικοινωνήσει με το σύνολο σχεδόν των μητροπολιτών της Νέας Ελλάδας αλλά και με αρκετούς από την Παλαιά.

Κατά την επικοινωνία που είχε ένας εκ των μητροπολιτών που υποστηρίζουν την πατριαρχική υποψηφιότητα με ιεράρχη από την Πελοπόννησο χρησιμοποιήθηκε η λέξη «εντέλεσθε» για να απαντήσει ο εκλέκτορας στον καλούντα εκ μέρους του Πατριάρχη «κι εσείς ποιος είστε;».

Αντίστοιχες συνομιλίες έχουν γίνει και με άλλους αλλά δεν είναι λίγοι κι εκείνοι που διαβεβαίωσαν τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη ότι θα στηρίξουν την επιλογή του. Το πόσοι βέβαια θα επιλέξουν να στηρίξουν δια της ψήφου τους την μια ή την άλλη πλευρά θα φανεί μόνο στην κάλπη.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ
Παρά το γεγονός πως το θέμα της κόντρας μεταξύ των δυο Προκαθημένων για τα Ιωάννινα, μονοπωλεί σχεδόν τις συζητήσεις, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το αν οι δυο τους είναι διατεθειμένοι να μπουν σε πορεία σύγκρουσης ή αν υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία για δικούς τους λόγους επιθυμούν την διαιώνιση του αρνητικού κλίματος.

Ειδικό βάρος έχει και η θέση της Κυβέρνησης που για την ώρα παρακολουθεί τηρώντας στάση αναμονής.

Βέβαιο είναι πως και στις δυο πλευρές υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν πυροσβεστικά και που προσπαθούν να διατηρήσουν την κατάσταση σε διαχειρίσιμο επίπεδο.

Στην μια πλευρά, αυτήν της Αρχιεπισκοπής, στενοί συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου διατυπώνουν την άποψη πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση σύγκρουσης με το Πατριαρχείο, το οποίο θεωρούν «σάρκα εκ της σαρκός» τονίζοντας παράλληλα πως δεν θα πρέπει να ταραχθούν οι εξαιρετικά ευαίσθητες ισορροπίες που διέπουν τα θέματα των Νέων Χωρών. Συμπληρώνουν μάλιστα πως δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας τέτοιας καταστάσεως τη στιγμή που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά ζητήματα.

Αντίστοιχα και στο Φανάρι, φαίνεται πως οι ψύχραιμοι επικρατούν (σ.σ. για την ώρα τουλάχιστον) αν και το άνοιγμα συζητήσεων περί του καθεστώτος των Νέων Χωρών δεν βοηθά στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει γεγονότα τύπου 2003. Ο τρόπος που εκτυλίσσονται τα γεγονότα μέχρι στιγμής δείχνει πως έχει επιλεγεί το παρασκήνιο.


dogma.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοινωνία Εμπόρων Λιβαδειάς-Περί ενότητας και συνεργασίας

… ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η διάσταση των απόψεων δεν φανερώνει αντιπαράθεση με δημιουργία κλίματος πόλωσης και διχασμού του Εμπορικού κόσμου της πόλης μας.
Η προσπάθεια για ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο ξεκίνησε και τελείωσε από πλευράς της «ΚΟΝΩΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» όταν οι συνάδελφοι της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΩΝ» ζήτησαν χειραγώγηση των υποψηφιοτήτων, δηλαδή επιλογή συγκεκριμένου αριθμού συναδέλφων εκατέρωθεν και αποκλεισμό όλων των υπολοίπων.
Πιστεύουμε στη δημοκρατία και αγωνιζόμαστε για αυτή.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ:
    Οι αρχές και τα πιστεύω μας
    Η ταυτότητα του συνδυασμού μας
(Συναδελφικότητα – Συμμετοχικότητα – Αλληλεγγύη)
    Το  όραμα μας για μια νέα αντίληψη & ένα νέο ήθος στη τοπική αγορά



Για την “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ”
Οι υποψήφιου του συνδυασμού για τις εκλογές της 26ης Ιουνίου 2014

1.    Καλογρηάς Θανάσης        ENERGY Έτοιμα ενδύματα
2.    Σάκκος Μάριος            Χονδρικό εμπόριο καφέ
3.    Θανέλλας Νικόλαος        CORNER  Έτοιμα ενδύματα
4.    Αγνιάδης Νότης            Εμπόριο αθλητικών ειδών
5.    Δασκαλόπουλος Τάσος        REGNO Έτοιμα ενδύματα
6.    Δημητρόπουλος Μάκης        ΤΟΥΟΤΑ Αυτοκίνητα – Service
7.    Ζησιμόπουλος Θεόδωρος        Συστήματα οργάνωσης γραφείων
8.    Κατρισιώσης Νίκος            HONDOS CENTER Καλλυντικά
9.    Μανώλης Σεραφείμ        ΣΕΡΑΦΙΝΟ Παιδικά υποδήματα
10.    Σκαρμούτσος Σπύρος        BENETTON  Έτοιμα ενδύματα
11.    Τσεσμετζής Εμμανουήλ        Αρτοποιείο
12.    Τσιτσικλής Δημήτριος        Εμπόριο πετρελαίου
13.    Γεωργίου Ευσταθία            ΕΦΗ Εμπόριο υποδημάτων
14.    Καλλιώρης Γεώργιος        Εμπόριο τροφίμων
15.    Καράμπελας Σεραφείμ        CD – Κασέττες – Ηχοσυστήματα
16.    Νεοφώτιστος Πέτρος        Εμπόριο ηλεκτρολογικού υλικού
17.    Νίκας Ανάργυρος            Εμπόριο ποδηλάτων
18.    Παναγιώτου Θεοφανή        Έπιπλα κουζίνας
19.    Παπασιδέρης Ανδρέας        Μηχανολόγος – Μηχανικός Τ.Ε.
20.    Ράπτη Ασημίνα            Εμπόριο ειδών συσκευασίας
21.    Χαιρόπουλος Αθανάσιος        ΜAMBO Αξεσουάρ – Είδη ένδυσης
22.    Μπαρδάκας Βασίλης        Συστήματα πληροφορικής - Service
23.    Μπελίτσα Κωνσταντίνα        ΤΟ ΝΕΟΝ Ρεκτιφιέ μηχανών
24.    Τσεμπερλίδης Ιωάννης        Εμπόριο δερματίνων ενδυμάτων


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα χάσουν τα ακίνητά τους -Στο Δημόσιο όσα δεν δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο

Στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου θα περιέλθουν από το 2015 περίπου 200.000 ακίνητα. Πρόκειται για αυτά τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο, με τους ιδιοκτήτες να έχουν περιθώριο αντίδρασης μόνο σε ό,τι αφορά την αποζημίωση, μέσω προσφυγής τους στο δικαστήριο.

Πρόκειται για ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999, σε 340 περιοχές όλη της χώρας, όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα». Σύμφωνα με το νόμο, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο, θα περιέχονται στο δημόσιο. Η προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά  προγράμματα.

Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, αλλά μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση και όχι για να πάρουν πίσω την κυριότητα του ακινήτου τους, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Για τα προγράμματα κτηματογράφησης που ξεκίνησαν το 2008 μέχρι σήμερα, η χρονική προθεσμία για τις δηλώσεις είναι πέντε χρόνια για τους κατοίκους εσωτερικού και επτά χρόνια για όσους ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας.

Τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί στα «παλαιά προγράμματα» σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου φτάνουν τα 200.000. Από αυτά, τα 160.000 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια και τα 40.000 κτίρια, διαμερίσματα και καταστήματα. Όπως αναφέρουν πηγές του κτηματολογίου στην εφημερίδα, μέχρι σήμερα έχει γίνει αίτηση για διόρθωση για 30.000 περιπτώσεις ακινήτων, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ετσι, από το 2015 κινδυνεύουν άμεσα τα εν λόγω ακίνητα αρχικά σε 20 περιοχές, ενώ από το 2016- 2018 για τους κατοίκους του εξωτερικού- θα μπουν στην επίμαχη λίστα άλλες 92 περιοχές. Οι 20 περιοχές όπου οι ιδιοκτήτες κινδυνεύουν να χάσουν το 2015 τα ακίνητά τους είναι: Λαίικα, Ασπρόχωμα (Μεσσηνία), Αστρος, Παράλιο Αστρος (Αρκαδία), Μαρτίνο (Φθιώτιδα), Μεσιά, Πολύκαστρο, Πευκοδάσος (Κιλκίς), Φιλοθέη (Αρτα), Γλίνος (Τρίκαλα), Αγία Βαρβάρα (Ημαθία), Μεθώνη (Πιερία), Αγία Τριάδα (Θεσσαλονίκη), Καλαμπάκι, Μέγας Αλέξανδρος (Δράμα), Αγιος Ανδρέας, Πηγές (Καβάλα), Αβατο, Εράσμιος (Ξάνθη), Αίγειρος (Ροδόπη).

Οσο για τις επόμενες 92 περιοχές που θα μπουν στο στόχαστρο, αφορούν μεταξύ άλλων οχτώ περιοχές στην Αττική (Νέα Πέραμος, Ελευσίνα, Νέα Σμύρνη, Γέρακας, Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Νέο Ψυχικό, Βριλήσσια, Μελίσσια) και οχτώ περιοχές στη Θεσσαλονίκη (Εξοχή, Νέο Ρύσιο, Θέρμη, Περαία, Νέοι Επιβάτες, Πλαγιάρι, Ταγαράδες, Νέα Ραιδεστός). Επίσης η λίστα περιλαμβάνει και πόλεις, όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Νέα Αγχίαλος, αλλά και νησιά όπως η Πάτμος, η Σύρος και η Σίφνος.

Ενας ιδιοκτήτης που δεν υπέβαλε δήλωση για το ακίνητό του κατά την κτηματογράφηση των παλαιών προγραμμάτων δεν μπορεί να κάνει σήμερα απλή δήλωση στο Κτηματολογικό Γραφείο. Κατά περίπτωση ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου θα πρέπει να κινηθεί είτε μέσω της διαδικασίας του προδήλου σφάλματος, είτε μέσω της διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.

Στην πρώτη περίπτωση υπάγονται για παράδειγμα οι συνιδιοκτήτες ακινήτου εκ των οποίων δήλωση έκανε μόνο ο ένας.. Σύμφωνα με «Τα Νέα», σε αυτή την περίπτωση απευθύνονται στο Κτηματολογικό γραφείο, καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος των 35 ευρώ και αργότερα αναμένεται να επιβληθεί το πρόστιμο, το οποίο έχει προβλεφθεί, αλλά δεν έχει χρεωθεί σε κανέναν, καθώς εκκρεμεί η υπουργική απόφαση.

Τους επόμενους μήνες, όσοι δεν έχουν κάνει καμία δήλωση στο Κτηματολόγιο, προκειμένου να σώσουν το ακίνητό τους, πρέπει να κάνουν αίτηση στον Κτηματολογικό Δικαστή, που εδρεύει στα κατά τόπους Πρωτοδικείο.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Συνδυασμός της Ενωτικής Κίνησης Εμπόρων Λιβαδειάς

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο Συνδυασμός μας:

1. Ανέτα Ιωάννα του Αθανασίου (Στολισμοί-Διακοσμήσεις)
2. Βαρβαράκης Γιώργος του Εμμανουήλ (Γυναικεία ενδύματα Casta-Diva)
3. Γέρος Δημήτριος του Ευσταθίου (Είδη Υγιεινής-Πλακάκια)
4. Δανιά Ελένη του Δημητρίου (Ρούχα Golden Danias)
5. Ζαχαρόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου (Έπιπλα)
6. Κεφαλάς Δημήτριος του Χρήστου (Είδη Γάμου De Paris)
7. Κόφφα Μαρία του Δημητρίου (Δωράκι)
8. Μαλαμή Γεωργία του Πέτρου (Κοσμήματα-Αξεσουάρ Ornamento)
9. Νυδριώτου Θεοδώρα του Γεωργίου (Kosta Boda)
10. Ροζάνας Βασίλειος του Σωτηρίου (Καταστήμα Υποδημάτων ROZANAS)
11. Στάμου Μαρσώ του Κωνσταντίνου (Γυναικεία Ενδύματα)
12. Τσιφής Κωνσταντίνος του Ιωάννη (Αλουμίνια)\
13. Χάνιος Χρήστος του Παναγιώτη (Αναλώσιμα Εκτυπωτών και Η/Υ)

Συνάδελφοι,

Ζούμε ιστορικά δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές για το Ελληνικό εμπόριο και τις επιχειρήσεις μας. Τα μηνύματα των καιρών είναι μηνύματα ενότητας και συνεργασίας όλων των εμπόρων απέναντι στην κρίση. Γι’αυτό και εμείς προσπαθήσαμε μέχρι και την τελευταία ώρα κατάθεσης των ψηφοδελτίων να υπάρχει ένα κοινο ψηφοδέλτιο ώστε να επιλέξει ο εμπορικός κόσμος τους ικανότερους. Δυστυχώς οι προσπάθειες μας απέτυχαν. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με αυτή την λογική η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων σας καλεί να συμμετέχετε ενεργά στην εκλογική διαδικασία της 26ης Ιουνίου στηρίζοντας τη συνέχεια μιας εξελικτικής πορείας του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

Στόχοι και προτεραιότητες μας είναι:

1. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Οι τρεις Κυριακές: Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, πιστεύουμε ότι είναι αρκετές για την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού μας. Αν οι εποχές αλλάξουν με γραπτή αίτηση που θα απαντήσουν όλοι οι έμποροι και όχι με Γενική Συνέλευση(που δεν έχει ποτέ απαρτία ) θα αποφασιστεί η οποιαδήποτε αλλαγή .

2. Ωράριο καταστημάτων προσαρμοσμένο στις ανάγκες της πόλης μας και όχι των πολυκαταστημάτων.

ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΛΕΙΠΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ

3. Ανάληψη πρωτοβουλιών και συνεργασία με τους φορείς του τόπου για την ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να εξασφαλιστεί η αύξηση του καταναλωτικού κοινού και η αγοραστική δύναμη των πελατών μας.

4. Πάταξη του παραεμπορίου σε οποιαδήποτε μορφή στην αγορά της πόλης.

5. Αλλαγή του καθεστώτος των λαϊκών αγορών, και βάσει νόμου, περιορισμός των πωλήσεων σε προϊόντα γης και θαλάσσης.

6. Κατάθεση θέσεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη μας, με στόχο την ανάπτυξη της αγοράς μας και εκμετάλλευση του 1ου πανελλαδικά Μουσείου Παλαιών Επαγγελμάτων.

7. Πλήρη αξιοποίηση του γραφείου ΚΑΕΛΕ (Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου) για την επιμόρφωση των συναδέλφων και των συνεργατών τους.

8. Συνέχιση της συνεργασίας με το νοσοκομείο Λιβαδειάς και τον Ιατρικό Σύλλογο για την κάλυψη των ανασφάλιστων συναδέλφων μας.

9. Πλήρη αξιοποίηση του νομικού τμήματος της ΕΣΕΕ και συνάντηση για ανανέωση συνεργασίας με το νέο ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για νομικά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

10. Διεύρυνση και αξιοποίηση του ιστότοπου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για την προβολή και προώθηση των καταστημάτων τους.

11. Συνέχιση της συνεργασίας με την «Αρωγή» και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς.


Στηρίζουμε τις πάγιες θέσεις της ΕΣΕΕ, όπως:

1. Μείωση φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
2. Σταθερό φορολογικό πλαίσιο.
3. Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ με διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή στα είδη πρώτης ανάγκης.
4. Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τραπεζικών δανείων και δανείων μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με περίοδο χάριτος και αντίστοιχη αναστολή κατασχέσεων.
5. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ.
6. Διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας των συναδέλφων που έκλεισαν τα μαγαζιά τους.

Αγαπητοί συνάδελφοι.
Δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, για να σταθούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, και μικροπολιτικές τακτικές, οι οποίες δεν έχουν θέση σε ένα υγιή εμπορικό κόσμο.

Μετά τιμής




Διαβάστε Περισσότερα »

Ενίσχυση 20 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν οι νέοι αγρότες -Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το έτος ενισχύσεων 2013, με  απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Καρασμάνη, σε όλους τους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και μετά και δεν κατέχουν κανένα δικαίωμα ενιαίας ενίσχυσης.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση ενισχύεται η θέση των νέων αυτών αγροτών, καθώς με τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), βασική προϋπόθεση για την απόκτηση νέων δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της καινούργιας ΚΑΠ – 2015 έως και 2020 – θα αποτελεί η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων το 2013.

Έτσι, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καρασμάνης, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι αυτής της κατηγορίας (που ξεκίνησαν δηλαδή την αγροτική τους δραστηριότητα το 2011 και δεν κατείχαν μέχρι σήμερα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης), μπορούν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στις άμεσες ενισχύσεις της καινούργιας ΚΑΠ από το 2015 και μετά.

Πρόκειται, πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για μια ευεργετική πρωτοβουλία για τη στήριξη και την παροχή πρόσβασης σε κοινοτικές ενισχύσεις στο νεότερο και πιο δυναμικό τμήμα των Ελλήνων αγροτών, που με αυτές είναι σε θέση να δημιουργήσουν περαιτέρω προστιθέμενη αξία στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία.






Διαβάστε Περισσότερα »

Έξι φόροι από Ιούλιο έως Δεκέμβριο...

Έρχεται "καυτό" εξάμηνο για 5,5 εκ. φορολογούμενους
- Θα πρέπει να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 11 δισ.ευρώ
- Φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος και τέλη κυκλοφορίας

Μέχρι 6 φόρους, συνολικού ύψους 11 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Πρόκειται για το φόρο εισοδήματος, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, το νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αλλά και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.
Όλοι οι φόροι πληρώνονται σε τράπεζες ή ταχυδρομεία
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο φόρος που θα προκύψει από την εκκαθάριση των δηλώσεων θα πρέπει να πληρωθεί είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις: τέλος Ιουλίου, τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου.

Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί σε 6 μηνιαίες δόσεις, απο τις οποίες η πρώτη θα πρεπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν πληρωθεί και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, τα οποία υπολογίζονται σε 1,53 δισ. Ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το φόρο εισοδήματος το ΥΠΟΙΚ υπολογίζει να εισπράξει συνολικά 6,334 δισ. ευρώ, από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,178 δισ. ευρώ, από το τέλος επιτηδεύματος 227,7 εκ. ευρώ και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης 141 εκ. ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1821 ο Οθωμανικός στρατός προβαίνει στη καταστροφή των Ψαρών.

533 - Βυζαντινός εκστρατευτικός στόλος με επικεφαλής τον Βελισάριο σαλπάρει από την Κωνσταντινούπολη για να επιτεθεί εναντίον των Βανδάλων στην Αφρική.

1734 - Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.

1905 - Μακεδονικός Αγώνας Φονεύεται ο Μακεδονομάχος Ιωάννης Καλογεράκης σε συμπλοκή στον Αετό Φλώρινας.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, μάχη του Σκρα, μάχη του Λαχανά, ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το Κιλκίς μετά από σφοδρές μάχες στα χωριά Σκρα και Λαχανά και εισέρχεται στην πόλη εκδιώχνοντας τους Βούλγαρους. Το ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό αναπτύσσει ναυτικό αποκλεισμό σε όλο το μήκος των ακτών Μακεδονίας - Θράκης.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία Ο Ελληνικός στρατός απελευθερώνει την Νίκαια Βιθυνίας, η Τένεδος αποδίδεται από τους Άγγλους στην Ελλάδα.

1919 - Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).

1943 - Β' Π.Π. Ανταρτικές ομάδες του ΕΔΕΣ προσβάλουν επιτυχώς και ακινητοποιούν εχθρική φάλαγγα στη θέση Σουλόπουλο επί της αμαξιτής οδού Παραμυθίας - Ιωαννίνων.

1958 - Κυπριακό, η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το σχέδιο Μακμίλλαν μετά την απόρριψή του την προηγουμένη από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ΄.

1963 - Ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ αναλαμβάνει την ηγεσία στο Βατικανό.

1994 Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.

2012 - Ελλάδα Μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων εικοσιτετράωρων από το κλείσιμο της κάλπης των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα, με συνασπισμό τριών κομμάτων ορκίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τα μέλη της νέας κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία Α. Σαμαρά. Το νέο υπουργικό σχήμα περιλαμβάνει 17 υπουργούς εκ των οποίων μία μόνο γυναίκα. Μετά από μια περίοδο πολιτικής ναυτίας επανασυστήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλή θερμοκρασία με βροχές σήμερα

Τα ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και το Σάββατο, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να παραμένει υψηλή- σε φυσιολογικά επίπεδα για τον Ιούνιο- αλλά οι βροχές δεν θα λείψουν ούτε σήμερα. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, οι όποιες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Ήπείρου και της δυτικής Στέρεας.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στέρεας. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια πρόσκαιρες νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ