Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Εξαφανίστηκε ηλικιωμένος στα Βάγια

Ένας 86χρονος εξαφανίστηκε από τα Βάγια. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress,σήμερα το πρωί ξεκίνησε να πάει στις ελιές του στην περιοχή Μύλος Βαγίων και από τότε τα ίχνη του έχουν χαθεί. Για τον εντοπισμό του 86 χρονου,  έχει στηθεί επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν άνδρες της αστυνομίας, της Δημοτικής Αρχής  και ομάδες εθελοντών που «χτενίζουν» την περιοχή.Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς.Εχει ζητηθεί η συνδρομή της Ε.Μ.ΑΚ. Λαμίας η οποία αύριο θα βρίσκεται στα Βάγια με εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό του 86χρονου.Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών στη Βοιωτία

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Καθυστέρηση στη σύσταση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που μετατάχθηκαν από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2013-2014.
Με το ΦΕΚ 986/2013 τ.Γ΄  και τα συμπληρωματικά ή τροποποιητικά ΦΕΚ 1186/2013 τ.Γ΄, ΦΕΚ 175/2014 τ.Γ΄, ΦΕΚ 570/2014 τ.Γ΄, ΦΕΚ 714/2014 τ.Γ΄, περισσότεροι από 3.500 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (καθηγητές πληροφορικής, ξένων γλωσσών, φυσικής αγωγής, κ.α.) μετατάχθηκαν με αίτησή τους από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση προκειμένου να διδάξουν στα 800 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ) σε όλη την επικράτεια. Ειδικότερα, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, οι μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων θα καλύψουν τις διδακτικές ανάγκες 16 Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων ΕΑΕΠ. 
Σχεδόν δέκα (10) μήνες μετά τη μετάταξή τους, όμως, δεν έχουν συσταθεί, ακόμα, οι οργανικές θέσεις τους ανά ειδικότητα και ανά σχολική μονάδα, όπως είχε δεσμευτεί δημόσια το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) από τον Αύγουστο του 2013 μεσούσης της διαδικασίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων μετάταξης των εκπαιδευτικών.
Η αδικαιολόγητη και πολύμηνη αυτή καθυστέρηση του ΥΠΑΙΘ για τη σύσταση των οργανικών θέσεων των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων δημιουργεί σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες τους εργασιακή ανασφάλεια και ομηρία, έλλειψη εμπιστοσύνης και κλίμα αβεβαιότητας καθώς, επίσης, επιτείνει τα λειτουργικά προβλήματα των σχολικών μονάδων για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014-2015.  
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να υλοποιηθούν οι διατάξεις των ανωτέρω ΦΕΚ που έχουν υπογραφεί, δηλαδή να συσταθούν οι ανωτέρω οργανικές θέσεις και να τοποθετηθούν οριστικά στις σχολικές μονάδες οι μεταταχθέντες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

Rok Βραδιά στα Βάγια-βίντεο,φωτο

Την περασμένη Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, στη πιτσαρία,μεζεδοπωλείο TRIK στα Βάγια πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με ροκ και έντεχνο ήχο.

Μία ομάδα ταλαντούχων παιδιών δημιούργησαν πριν περίπου δυο χρόνια το συγκρότημα Without limits  με την Γιώτα Κόλλια ,Βασίλη Δέδε φωνή, Ανδρέα Κακοσαίο κιθάρα,Γιώργο Ξυδώνα κιθάρα φωνή,Νίκο Κοντό μπάσο,και Χάρη Κοντό τύμπανα. Εμφανίστηκαν τη Παρασκευή  στο TRIK και ξεσήκωσαν τους νέους  με καταπληκτικές ερμηνείες γνωστών τραγουδιών δημιουργώντας μια αξέχαστη ατμόσφαιρα.Ανανέωσαν το ραντεβού τους με τη νεολαία στις αρχές Ιουλίου στον ίδιο πάντα χώρο.









 


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Βορίδη, με φορείς της Βοιωτίας για τη Δημόσια Υγεία στο νομό


Ο Υπουργός Υγείας με εκπροσώπους φορέων της Βοιωτίας για τη Δημόσια Υγεία στο νομό.
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων του νομού Βοιωτίας είχε σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε ενδελεχώς για τη λειτουργία και το ζήτημα της στελέχωσης των νοσοκομείων του νομού.
Ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι δε θα κλείσει κανένα από τα δύο νοσοκομεία του νομού. Σε ό,τι αφορά τη στελέχωσή τους, ανέφερε ότι στη Λιβαδειά και στη Θήβα πρόκειται σύντομα να διοριστούν δύο μόνιμοι γιατροί, ένας παιδίατρος και ένας παθολόγος αντίστοιχα.
Όσον αφορά στους επικουρικούς, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι προκηρύσσονται για τη Λιβαδειά θέσεις αναισθησιολόγου, ορθοπεδικού και παθολόγου, καθώς και θέσεις καρδιολόγου, παθολόγου και χειρουργού για τη Θήβα. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε αυτούς πρέπει να συνυπολογιστούν και δώδεκα ιατροί, οι οποίοι πρόκειται να ενισχύσουν το ΠΕΔΥ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mίνι καύσωνας προ των πυλών

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 39 βαθμούς Κελσίου - Δείτε πού το θερμόμετρο θα «χτυπήσει» κόκκινο - Από το Σάββατο θα δροσίσει ο καιρός
Μια «καυτή» εβδομάδα αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε με την θερμοκρασία να φθάνει έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με την ΕΜΥ, εξαιτίας θερμών αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής που θα φθάσουν τη χώρα μας.

Ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει... κόκκινο την Τετάρτη, καθώς το θερμόμετρο αναμένεται να δείξει μέχρι και 39 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Ο μίνι καύσωνας θα διατηρηθεί και την Πέμπτη και θα επεκταθεί και στα ανατολικά και νότια της χώρας.

Έτσι, τον καύσωνα θα αισθανθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή κυρίως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Από το Σαββατοκύριακο αναμένεται να δροσίσει ο καιρός.

«Είθισται στα τέλη Ιουνίου να έχουμε το πρώτο κύμα καύσωνα» υπογραμμίζει η η τμηματάρχης του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Χρυσούλα Πέτρου, ενώ σχολιάζοντας την απότομη μετάβαση από το χαλάζι και τη βροχή των προηγούμενων ημερών στον επερχόμενο καύσωνα, παρατηρεί: «Υπάρχει μια ροπή της ατμόσφαιρας προς τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή υπάρχει, αλλά δεν τη βλέπουμε συχνά στην καθημερινότητά μας. Συντελείται κυρίως στους πόλους της Γης, όπου οι επιπτώσεις είναι έντονες».

Κάμψη της θερμοκρασίας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα αναμένεται από το Σάββατο, οπότε βόρειοι άνεμοι θα «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των θερμών περιοχών.

Αναλυτικά σήμερα Δευτέρα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 31 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Νοτιοδυτικό Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά πρόσκαιρα από βόρειες διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά αναμένονται και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τρίτη

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια
ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα
βόρεια ορεινά.

Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα
ανατολικά 4 με 6 και στο νότιο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. βαθμιαία στα
βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Τετάρτη

Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές
ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια
ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα
βορειοανατολικά κυρίως στα ορεινό.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί
βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω μικρή άνοδο.

Πέμπτη

Καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του
ανατολικού αιγαίου αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα
ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα
πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά. στις υπόλοιπες περιοχές γενικά
αίθριος.
Άνεμοι: στα δυτικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. στις
υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. το βράδυ
στο βόρειο αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή και Σάββατο

Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια
κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα
πρόσκαιρων βροχών ή όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο
6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση την Παρασκευή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Κουτσούμπα για το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας...



Την ανησυχία του ΚΚΕ για τα σοβαρά και οξυμμένα προβλήματα που έχουν προκύψει στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, εξέφρασε ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο...
Περισσός σε σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής, επισημαίνει:

«Στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΤΕΙ έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα που προκύπτει από τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις, με συνέπεια να υπάρχει απλήρωτο προσωπικό, χρωστούμενα σε τρίτους.

Αποτέλεσμα της παραπάνω κατάστασης είναι η αναστολή της λειτουργίας του ΤΕΙ για μια εβδομάδα με απόφαση του ΔΣ του ΤΕΙ και μάλιστα εν μέσω εξεταστικής περιόδου που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στους σπουδαστές».

Ο κ. Κουτσούμπας, στην επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Παιδείας, τού «επισήμανε ότι αποκτά επείγοντα χαρακτήρα η επίλυση αυτών των προβλημάτων ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το ΤΕΙ».

«Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ, άμεσα να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους έκτακτους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει η προκήρυξη θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, απαραίτητων για τη λειτουργία του ΤΕΙ».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ίσως η καλύτερη φωτογραφία για το Μουντιάλ 2014



Όλη η Γη βλέπει ποδόσφαιρο..!
Σαρώνει στο twitter
Όλη η...Γη βλέπει Μουντιάλ! Και αν αφιερώσετε λίγο χρόνο από τη ζωή σας για να δείτε αυτή τη φωτογραφία που ανέβηκε σήμερα στην επίσημη σελίδα του FifaWorldCup 2014 στο Twitter δεν θα έχετε καμία αμφιβολία για αυτό..

Διαβάστε Περισσότερα »

O Συνδυασμός και οι δεσμεύσεις της "ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ" Λιβαδειάς



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΓΑ: Στις 18 Ιουλίου η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος


Στις 18 Ιουλίου θα καταβληθεί η δεύτερη δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ, όπως δήλωσε ο διοικητής του Οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ. Βεργίνης τόνισε, ωστόσο, ότι βασική προϋπόθεση για να δοθεί το οικογενειακό επίδομα είναι οι δικαιούχοι να έχουν κάνει φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 έως τις 30 Ιουνίου.

Ο διοικητής του ΟΓΑ μάλιστα διευκρίνισε ότι, ακόμη κι αν το Υπουργείο Οικονομικών δώσει παράταση για τις αιτήσεις των φορολογικών δηλώσεων, η ημερομηνία της καταβολής του οικογενειακού επιδόματος δεν θα αλλάξει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα επαγγέλματα με μέλλον στην Ελλάδα



Η οικονομική κρίση άλλαξε δραστικά τον εργασιακό χάρτη ακυρώνοντας κάποια παραδοσιακά επαγγέλματα και φέρνοντας στην επιφάνεια κάποια νέα, τα οποία σταδιακά ακολουθούν οι περισσότεροι προκειμένου να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας.

Αυτή η κατάσταση αποτυπώνεται και στην έρευνα της εταιρείας Employ, την οποία δημοσίευει το Βήμα. Πλέον η επιλογή μίας νέας στρατηγικής για την εξασφάλιση εργασίας είναι επιβεβλημένη. Οι προοπτικές των επαγγελμάτων στην αγορά εργασίας σε συνδυασμό με τις προσωπικές κλίσεις και δεξιότητες είναι το εφαλτήριο για την ατομική στρατηγική καριέρας και πρέπει να υπερισχύουν έναντι οποιασδήποτε παλαιωμένης αντίληψης για τα επαγγέλματα.

Μιλώντας στο Βήμα ο Κωνσταντίνος Κότιος της εταιρείας Employ περιγράφει αυτές τις δραστικές αλλαγές, αλλά και το νέο τοπίο στην αγορά εργασίας, έτσι όπως διαμορφώνεται πλέον. «Είδαμε τα τελευταία χρόνια μιαν ανεπανάληπτη ενοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, την παγκοσμιοποίηση των αγορών και τη ραγδαία αποβιομηχάνιση, αλλά και πρόσφατα την αποκαθήλωση ορισμένων πάγιων αντιλήψεων αναφορικά με τη «σίγουρη» επαγγελματική αποκατάσταση».

Τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Συγκεκριμένα τα επαγγέλματα που αναμένονται να έχουν αυξανόμενη απασχολησιμότητα την επόμενη δεκαετία στην ελληνική αγορά εργασίας είναι τα παρακάτω:

Τομέας Εκπαίδευσης Αγωγής

    Στελέχη διά βίου εκπαίδευσης – κατάρτισης.
    Εκπαιδευτικοί ειδικευμένοι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση – τηλεκπαίδευση.
    Εκπαιδευτές ενηλίκων.
    Διερμηνείς – μεταφραστές.
    Ειδικοί παιδαγωγοί.

Τουριστικός τομέας

    Στελέχη τουριστικών υπηρεσιών.
    Οικονομολόγοι τουρισμού.
    Ξεναγοί.
    Στελέχη ιατρικού τουρισμού.

Ναυτιλία – Μεταφορές

    Ναυτιλιακοί οικονομολόγοι.
    Ναυπηγοί μηχανικοί.
    Στελέχη Logistics – Supply Chain Managers.
    Εμποροπλοίαρχοι – μηχανικοί.
    Export Managers.
    Μηχανικοί Logistics.

Οικονομία – Διοίκηση

    Αναλογιστές.
    Χρηματοοικονομικοί αναλυτές.
    Marketeers.
    Μηχανικοί διοίκησης.
    Ορκωτοί λογιστές.
    Οικονομολόγοι περιβάλλοντος.

Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες

    Τεχνικοί οπτικής ίνας.
    Προγραμματιστές λογισμικού, εφαρμογών και λογισμικού.
    Διαχειριστές βάσεων δεδομένων.
    Αναλυτές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων.
    Mobile Applications Developers.
    Μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης.

Τομέας Ενέργειας

    Βιοκλιματικοί σχεδιαστές.
    Μηχανικός γεωθερμικών έργων.
    Μηχανικός δικτύων ανανεώσιμης ενέργειας.
    Τεχνικός αιολικών εγκαταστάσεων.
    Μηχανικοί περιβάλλοντος.
    Τεχνικός επεξεργασίας απορριμμάτων.
    Ενεργειακοί μελετητές.
    Περιβαλλοντικός αρχιτέκτονας.
    Μηχανικοί ΑΠΕ – πετρελαίου.

Πρωτογενής τομέας

    Γεωπόνος εναλλακτικών καλλιεργειών.
    Ιχθυολόγος – ιχθυοπαθολόγος.
    Τεχνολόγος αρδεύσεων.
    Τεχνολόγος ποιότητας.
    Βιοτεχνολόγοι.

Θετικές Επιστήμες

    Μαθηματικός – πληροφορικός.
    Τοξικολόγος.
    Χημικός μηχανικός.
    Φαρμακευτικός μηχανικός.
    Μοριακός βιολόγος.

Τομέας Υγείας – Πρόνοιας

    Κλινικός φαρμακοποιός.
    Κλινικός ψυχολόγος.
    Ιατρός επείγουσας ιατρικής.
    Τηλε-ιατρός.
    Ιατρός-πληροφορικός.
    Νοσηλευτής Γηριατρικής.
    Εργοθεραπευτής.
    Βιογενετιστής.
    Ραδιοογκολόγος χειρουργός.

Τομέας Μηχανικής – Μηχανολογίας

    Μηχανικός αυτοματισμού.
    Μηχανικός τηλεπικοινωνιών.
    Μηχανικός υλικών.
    Ηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός μηχανολόγος μηχανικός.
    Μηχανικός βιομηχανικού σχεδιασμού (Industrial Engineer).
    Νανοτεχνολόγος.
    Μηχανικός διασφάλισης ποιότητας

Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στο ασφαλιστικό από την 1η Ιουλίου

Νέο τοπίο για ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, χιλιάδες εργαζομένους με διαδοχική ασφάλιση, καθώς και για το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα διαμορφώνουν οι μεγάλες αλλαγές που δρομολογούνται στο ασφαλιστικό σύστημα. Προ των πυλών και η ενοποίηση των Ταμείων.

Σημαντικές παρεμβάσεις έρχονται στο ασφαλιστικό μέσα στον Ιούλιο, που αλλάζουν το «τοπίο» σε εισφορές, επικουρικές συντάξεις ακόμα και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Οι αλλαγές αφορούν το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους με διαδοχική ασφάλιση.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες, που αναμένεται να προκαλέσει μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, αλλά και τεράστιες απώλειες εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία.

Επίσης, από την ίδια ημερομηνία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου για τους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα, θα εφαρμοστεί και η οριζόντια περικοπή ύψους 5,2% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Τον Ιούλιο όμως θα τεθούν οι «βάσεις» και για τα βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα, τα οποία αφορούν τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις μετατροπές των διατάξεων που σχετίζονται με τον συνδικαλισμό.

Ειδικότερα, έως το τέλος Ιουλίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η μελέτη του ΚΕΠΕ, με τις προτάσεις που αφορούν τις όποιες αλλαγές πρόκειται να γίνουν στο ασφαλιστικό της χώρας και εστιάζονται στην ενοποίηση των περισσότερων ασφαλιστικών ταμείων, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Δημοκρατίας. Την ίδια στιγμή όμως εντός Ιουλίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις για τυχόν αλλαγές και στον συνδικαλιστικό νόμο, με προοπτική να υπάρξει νέο νομοθετικό πλαίσιο τον Οκτώβριο, μετά τις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου που θα πραγματοποιηθούν με την τρόικα.

Πιο συγκεκριμένα, τα «καυτά θέματα» του Ιουλίου για το υπουργείο Εργασίας είναι τα ακόλουθα:

-Από την 1η Ιουλίου αναμένονται μειώσεις στο ύψος των επικουρικών συντάξεων λόγω εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Η αρχή έγινε ήδη με την εισήγηση της διοίκησης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης προς το υπουργείο Εργασίας, με την οποία προτείνει οριζόντιες μειώσεις 5,2% στις αποδοχές τουλάχιστον 1.168.541 συνταξιούχων. Κατά μέσο όρο οι περικοπές θα είναι της τάξης των 10 ευρώ ανά σύνταξη, καθώς η μέση επικουρική δεν υπερβαίνει τα 200 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας φαίνεται ότι καταλήγει έτσι ώστε να κάνει αποδεκτή την εισήγηση και να επιβάλει τις περικοπές από τον Ιούλιο και μετά. Υπενθυμίζεται ότι το μοντέλο της εφαρμογής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος προϋποθέτει ότι ο συντελεστής βιωσιμότητας για το ΕΤΕΑ θα βγάζει θετικό πρόσημο. Επίσης, θα επανεξεταστούν τα δεδομένα του Ταμείου εντός τριμήνου, όπως άλλωστε θα γίνει και σε όλα τα Ταμεία όπου θα εφαρμοστεί η χρήση ανάλογης ρήτρας. Αυτό σημαίνει ότι, εάν προκύψει σε επόμενο τεχνικό έλεγχο ότι το Ταμείο παράγει εκ νέου ελλείμματα, τότε ο νόμος δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση να εισηγηθεί και νέες περικοπές. Αρα, είναι πιθανό οι περικοπές του Ιουλίου όχι μόνο να μην είναι οι τελευταίες στην επικουρική ασφάλεια, αλλά να αποτελούν την έναρξη ενός νέου κύκλου μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις, που είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί...

-Από την 1η Ιουλίου θα εφαρμοστεί, επίσης, η μείωση των εισφορών κατά 3,9 μονάδες (2,9 για τους εργοδότες και μία μονάδα για τους εργαζομένους). Θα επιφέρει σημαντική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις, μικρή αύξηση των αποδοχών στους εργαζομένους, αλλά ταυτόχρονα απώλειες εσόδων περίπου 800.000.000 ευρώ για το ΙΚΑ και κατάργηση ορισμένων από τα κοινωνικά επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί να μειωθεί εντός του έτους το οικογενειακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ, με προοπτική να καταργηθεί εντελώς το 2015. Επίσης, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το επίδομα στράτευσης. Αμεσο κίνδυνο διατρέχει και το επίδομα μητρότητας, καθώς πλέον η εισφορά μειώνεται κατά το ήμισυ. Η διοίκηση του ΟΑΕΔ ψάχνει τρόπους για να βρει τα απαιτούμενα κονδύλια έτσι ώστε να μην υπάρξει περικοπή του επιδόματος. Τον τελευταίο λόγο πάντως τον έχει το υπουργείο Εργασίας, που θα αποφασίσει οριστικά για την τύχη του επιδόματος αυτού, το οποίο ισούται με έναν κατώτατο μισθό, δηλαδή 586 ευρώ μεικτές αποδοχές, και χορηγείται σε εγκύους του ιδιωτικού τομέα για έξι μήνες. Κίνδυνο κατάργησης όμως αντιμετωπίζουν και προγράμματα κατάρτισης που πραγματοποιούνται από τον οργανισμό, μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτηση (ΛΑΕΚ). Ο συγκεκριμένος λογαριασμός στο εξής θα χρηματοδοτείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τους εργαζομένους, με συνέπεια να υπάρξει σημαντικός περιορισμός των προγραμμάτων που θέτει σε εφαρμογή. Στον αντίποδα, το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι θα είναι τόσο μεγάλο το όφελος των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα από τη μείωση των συγκεκριμένων εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να προκύψουν έως 30.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το βέβαιο είναι ότι ήδη το ΔΝΤ έχει πείσει την ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε νέα μείωση των εργοδοτικών εισφορών ασφάλισης κατά μία ποσοστιαία μονάδα, έως τα μέσα του 2015. Αρα το σκέλος της περικοπής των ασφαλιστικών εισφορών και της απώλειες κοινωνικών παροχών που απορρέουν από αυτές δεν ολοκληρώνεται εδώ, αλλά αναμένεται να έχει και συνέχεια.

Μειώσεις σοκ στις αποδοχές για χιλιάδες «απομάχους»!

Από την 1η Ιουλίου είναι πιθανό να τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος επί των συντάξεων, που θα μειώσει το καθαρό ποσό το οποίο εισπράττουν οι συνταξιούχοι. Το νέο σύστημα προκαλεί μείωση των καθαρών συντάξεων 2,8% έως και 7,5% (το οποίο μεταφράζεται σε μείωση από 27 έως και 200 ευρώ τον μήνα) και αν εφαρμοστεί τον ερχόμενο Ιούλιο θα έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2014. Το σύστημα αυτό προβλέπει τον υπολογισμό της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος με ενιαίο τρόπο για το άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων βάσει της ισχύουσας φορολογικής κλίμακας για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ετσι, οι κρατήσεις φόρου επί των κύριων και των επικουρικών συντάξεων θα αυξηθούν σημαντικά, μειώνοντας αντίστοιχα τα καθαρά ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Το ποσό της επικουρικής σύνταξης θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και ο φόρος θα υπολογίζεται επί του συνόλου. Στο συνολικό ποσό θα παρακρατείται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνολική σύνταξη να «ανεβαίνει» σε πολύ πιο ψηλά φορολογικά κλιμάκια, όπου ισχύουν μεγαλύτεροι συντελεστές φόρου, και η τελική επιβάρυνση -μέσω των μηνιαίων κρατήσεων φόρου- να αυξηθεί σημαντικά. Το μέτρο αυτό αρχικά επρόκειτο να εφαρμοστεί από 1/1/2014, αλλά η κυβέρνηση ανέβαλε την εφαρμογή του λόγω των ευρωεκλογών. Τώρα, που έχουν περάσει οι εκλογές, η κυβέρνηση σχεδιάζει να το εφαρμόσει από τον Ιούλιο, ώστε να αποσπαστούν νωρίτερα από τις τσέπες των συνταξιούχων πάνω από 400.000.000 ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση κατά την οποία η επικουρική σύνταξη φτάνει στο 20% της κύριας ισχύουν τα εξής: για κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ η επικουρική είναι 200 ευρώ. Το μηνιαίο ποσό της σύνταξης είναι 1.200 ευρώ. Με το ισχύον καθεστώς παρακράτησης οι κρατήσεις ανέρχονται στα 54,18 ευρώ. Με το νέο σύστημα παρακράτησης οι κρατήσεις αυξάνονται στα 87,67 ευρώ, δηλαδή συνολικά παρατηρείται αύξηση 33,49 ευρώ.

Στην περίπτωση που η επικουρική σύνταξη αντιστοιχεί στο 30% της κύριας σύνταξης, ισχύουν τα εξής: για κύρια σύνταξη 1.000 ευρώ η επικουρική είναι 300 ευρώ, δηλαδή το μηνιαίο ποσό της σύνταξης ανέρχεται στα 1.300 ευρώ. Με το ισχύον καθεστώς η παρακράτηση φόρου ανέρχεται στα 73,88 ευρώ. Με το νέο καθεστώς θα ανέλθει στα 109,34 ευρώ, δηλαδή θα υπάρξει μια αύξηση της παρακράτησης, που αντιστοιχεί σε ανάλογη μείωση της σύνταξης, κατά 35,46 ευρώ.

Η ενοποίηση των Ταμείων, ο συνδικαλιστικός νόμος και το εγγυημένο εισόδημα

Εως τις 31 Ιουλίου, μετά την παράδοση του πορίσματος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), θα ανακοινωθεί ο νέος κύκλος ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να περιοριστούν δραστικά οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ενώ θα ακολουθήσει σταδιακά και η ενσωμάτωση των επικουρικών ταμείων στους φορείς κύριας ασφάλισης. Στόχος είναι το νέο ασφαλιστικό μοντέλο να νομοθετηθεί το αργότερο έως τον ερχόμενο Νοέμβριο με τρία ή τέσσερα ταμεία, αντί των 60 φορέων και λογαριασμών που λειτουργούν σήμερα.

-Εως την 1η Ιουλίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο διάλογος για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Με βάση το ΔΝΤ πρέπει να επανεξεταστούν οι ρυθμίσεις για τη συλλογική δράση, ώστε «να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εργασία, να προωθούνται εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των μερών, να αποφευχθεί οποιαδήποτε αδικαιολόγητη διαταραχή στη λειτουργία των επιχειρήσεων, και οι συνδικαλιστικές αποφάσεις να είναι ώριμες και να ευθυγραμμίζονται με τις διεθνείς συμβάσεις». Στην πράξη, το ΔΝΤ πιέζει για αλλαγή του τρόπου λήψης αποφάσεων για απεργία από τα συνδικάτα, επιδιώκοντας να υπάρχει απόλυτη πλειοψηφία όχι των συμμετεχόντων στην γενική συνέλευση αλλά του συνόλου των εργαζομένων σε μια επιχείρηση ή κλάδο. Παράλληλα, θα αποφασιστεί και το θέμα της επαναφοράς της δυνατότητας των εργοδοτών για ανταπεργία (lock out).

-Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Εντός Ιουλίου θα ανακοινωθεί πιθανότατα το ύψος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, αλλά και οι λοιπές προϋποθέσεις χορήγησής του (περιουσιακά κριτήρια και ίσως εισοδηματικά). Επίσης θα ανακοινωθούν οι δύο περιφέρειες στις οποίες θα λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέτρο, όπως επίσης και ο τρόπος υποβολής αιτήσεων, δικαιολογητικών και φυσικά είσπραξης των ανάλογων χρημάτων. Πρόκειται για ένα μέτρο που έπρεπε να είχε ξεκινήσει η εφαρμογή του από την 1/1/2014, αλλά δεν αναμένεται να αρχίσει πριν από τον Σεπτέμβριο. Ετσι και αλλιώς, η συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα είναι να ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία της συγκεκριμένης κοινωνικής παροχής. Εάν το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία και εάν βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια, τότε ίσως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα να επεκταθεί από το 2015 στο σύνολο της χώρας. Ουσιαστικά το συγκεκριμένο μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναδιάρθρωσης των προνοιακών δομών, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας στην Ελλάδα, κάτι που έχει θέσει ως άμεσο στόχο για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης το ΔΝΤ.

.newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στις αστυνομικές ταυτότητες...


...έρχεται η "βιομετρική κάρτα"...

Παρελθόν θα αποτελούν σε λίγο καιρό οι αστυνομικές ταυτότητες και τη θέση τους θα πάρουν οι λεγόμενες "βιομετρικές κάρτες". Η νέα κάρτα δεν θα καταγράφει μόνο τα...
συνηθισμένα στοιχεία, που βλέπουμε σε μια απλή ταυτότητα, αλλά θα περιέχει και χαρακτηριστικά μοναδικά για το κάθε άτομο, τα οποία είναι δύσκολο να αλλοιωθούν.

Η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων άναψε το πράσινο φως για να εφαρμοστούν πειραματικά δυο πιλοτικά προγράμματα, με τη συμμετοχή υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αποκαλούμενη «βιομετρική υπογραφή», η οποία στηρίζεται στο συνδυασμό βιομετρικών δεδομένων που εξάγονται μέσω πολλαπλών φυσικών χαρακτηριστικών του ατόμου. Δηλαδή, μορφασμοί, γκριμάτσες προσώπου, ο τρόπος βαδίσματος, καθώς και φυσικά ή άλλα χαρακτηριστικά, που σχετίζονται με την εξωτερική του εμφάνιση (π.χ. ύψος, βάρος, χρώμα ματιών, χρώμα μαλλιών, μουστάκι, γυαλιά, κλπ).



Οι "βιομετρικές υπογραφές" θα αποθηκεύονται, αφού πρώτα κρυπτογραφηθούν, σε έξυπνες κάρτες, καθώς και σε βάση δεδομένων, μαζί με τα κωδικοποιημένα στοιχεία ταυτοποίησης των συμμετεχόντων...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1990 η H Μολδαβία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την ΕΣΣΔ.

1532 - Ο Ερρίκος Η' της Αγγλίας και ο Φραγκίσκος Α΄ της Γαλλίας υπογράφουν μυστική συνθήκη κατά του αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Κάρολου Ε΄.

1611 - Κατά τη διάρκεια αποστολής στη Βόρεια Αμερική, το πλήρωμα του Βρετανού εξερευνητή Χένρι Χάντσον στασιάζει και βάζει τον ίδιο, τον γιο του και άλλα 7 μέλη του πληρώματος σε μία μικρή βάρκα στον κόλπο που σήμερα είναι γνωστός ως Κόλπος Χάντσον (Hudson Bay). Από τότε δεν τους ξαναείδε κανείς.

1645 - Αποβίβαση τουρκικών δυνάμεων στη περιοχή Μονής Γωνιάς στην ενετοκρατούμενη Κρήτη.

1822 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Έλληνες αγωνιστές αποκρούουν αρχική επίθεση Τούρκων στο Κομπότι, αυτής θα ακολουθήσει γενική σφαγή και πυρπόληση της κωμόπολης.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Τούρκοι προβαίνουν σε σφαγές Χριστιανών αμάχων στο Ηράκλειο Κρήτης.

1825 - Ελληνική Επανάσταση του 1821, Προκάλυψη Ελλήνων στη Μάχη των Τρικόρφων.

1894 - Έπειτα από πρωτοβουλία του Πιέρ ντε Κουμπερτέν, ιδρύεται στο Παρίσι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

1913 - Β' Βαλκανικός Πόλεμος, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Δοϊράνη.

1920 - Μικρασιατική Εκστρατεία, ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Ελβανλάρ στη Μικρά Ασία.

1941 - Β' Π.Π., έναρξη ανασυγκρότησης ελληνικού στρατού που κατέφυγε στην Αίγυπτο.

1944 - Β' Π.Π., Γερμανοί προβαίνουν σε εκτελέσεις Ελλήνων πατριωτών στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.

1956 - Ο πραξικοπηματίας Γκαμάλ Άμπντελ Νάσερ εκλέγεται πρόεδρος της Αιγύπτου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καθυστερήσεις στην καταβολή δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα « Βοήθεια στο Σπίτι » .


Αξιότιμοι κύριοι,
ως νόμιμοι εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων εργαζομένων στο ΒΣΣ, διαμαρτυρόμαστε για πολλοστή φορά για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση των 3.600 εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ΒΣΣ.
- Όπως επίσης καλώς γνωρίζετε, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αποστολής των ανάλογων χρηματικών ποσών από τα συναρμόδια υπουργεία , τα οποία απαιτούνται για την καταβολή της μισθοδοσίας των ατόμων που ασχολούνται στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, το οποίο σύμφωνα με την τροπολογία 828/6-20/09/13,παρατείνεται η περίοδος λειτουργίας του  από 1/10/2013 έως και 30/9/2014. Έχουμε διανύσει ήδη τα 9/12 αυτής της παράτασης και ακόμη αναμένουμε την ολοκλήρωση των  διαδικασιών  και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης.
-Το γεγονός αυτό , ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή της οικονομικής δυσπραγίας και οικονομικής ύφεσης, δημιούργησε προβλήματα οικονομικής επιβίωσης   (ενοίκια, απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ , σίτιση, έξοδα μετακίνησής , φροντιστήρια  παιδιών  κ.α.),3.600 εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι , με αποτέλεσμα αυτοί μη έχοντας άλλο τρόπο βιοπορισμού να περιορίζεται σημαντικά η δυνατότητά τους να εξασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειες τους .
-Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Συλλόγων και Σωματείων Εργαζομένων στο ΒΣΣ , εκφράζοντας την φωνή αυτών των εργαζομένων διαμαρτύρεται  έντονα ΚΑΙ
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την απαράδεκτη , ανάλγητη και αδιάφορη στάση όλων των  αρμόδιων φορέων για την εργασιακή ομηρία και οικονομική εξαθλίωση  3.600 εργαζόμενων  οι οποίοι με τις υπάρχουσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης παραμένουν επί 6 έως 9 μήνες  απλήρωτοι και μάλιστα εργαζόμενοι , οι οποίοι προσφέρουν ανελλιπώς τις υπηρεσίες τους σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες της κοινωνίας μας συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος .
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ  την κωλυσιεργία , την παράνομη καθυστέρηση δεδουλευμένων από τα συναρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς .
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαξίωση , τον εμπαιγμό,  την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση  όχι μόνο 3.600 εργαζομένων αλλά και των οικογενειών αυτών εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης για όλη τη χώρα,
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις νομικές και ηθικές ευθύνες που φέρει ο εκάστοτε ΔΗΜΟΣ , ο οποίος δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στους φορείς ( Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ ) υλοποίησης του Προγράμματος ΒΣΣ και τους εργαζόμενους ούτως ώστε να εξασφαλίσει την άμεση έγκαιρη και σταθερή χρηματοδότησή τους .
-Επειδή Κύριοι  η υπομονή και η καλή θέληση των εργαζομένων  εξαντλήθηκε , επειδή δεν πρέπει να στεκόμαστε αδρανείς και απαθείς μπροστά σε φαινόμενα απλήρωτων εργαζομένων και επειδή πρέπει να δοθεί τέλος στην αγωνία αυτών :
1.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές  των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι  καθώς σύμφωνα με τις  συμβάσεις  που έχουν υπογράψει με τους φορείς υλοποίησης του Προγράμματος θα έπρεπε να πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε ημερολογιακού μήνα.
2.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να μας απαντήσετε βάση ποίας νομοθεσίας η καταβολή των δεδουλευμένων είναι υποχρεωτικά συνυφασμένη με τη ροή της  χρηματοδότησης και βάση ποιων διατάξεων νόμων θεμελιώνεται η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων από   τον εργοδότη  προς τους εργαζόμενους οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
3.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον άμεσο σχεδιασμό, μελέτη και εφαρμογή μιας διαδικασίας απαλλαγμένης από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας,των πολλαπλών επιτροπών και των καθυστερήσεων. 
4.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση από την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ που ορίζει ότι η χρηματοδότηση των φορέων θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν ΟΛΟΙ οι φορείς πανελλαδικά αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
5.    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ όπως μεριμνήσετε και προβείτε άμεσα  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις , προκειμένου να δοθεί επιτέλους οριστική  λύση στην απελπιστικά αργή ροή της χρηματοδότησης και να μπορούν να παρέχουν οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ προσιτές , βιώσιμες και υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες  !

                                                                                                   
                  
Οι εκπρόσωποι επικοινωνίας του πανελλήνιου συντονιστικού:
Σοφία Κολιζέρα 6948183161 (Ν. Αττικής)
Ιωάννης Αθανασίου 6979217354 (Λευκάδας)
Παπαϊωάννου Λουκία 6975710418 (Βοιωτίας)
Αναστασία Πανούση 6979355419 (Κρήτης)
Zωή Ιωακειμίδου 6944835205 (Κ. Μακεδονίας)
Αγγελική Μαντέλου 6936631112 (Πελοποννήσου )
Γεωργέλης Στράτος 6976762345 (Λέσβου)
Κυριακή Αλαντζά 6936632605 (Αν. Μακεδονίας κ’ Θράκης)







Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται μίνι καύσωνας με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου

Σταματούν οι βροχές και οι καταιγίδες και στη θέση τους έρχονται θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής με αποτέλεσμα στα μέσα της εβδομάδας να αναμένεται μίνι καύσωνας και η θερμοκρασία μα αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Η άνοδος θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 έως 36 βαθμούς, ενώ στην κεντρική χώρα το θερμόμετρο θα δείξει έως και 37 βαθμούς.

Την Πέμπτη το θερμόμετρο στην κεντρική Ελλάδα θα αγγίξει τους 38 βαθμούς και ίσως τοπικά τους 39. Στην Αθήνα, ο υδράργυρος εκτιμάται ότι θα φθάσει τους 37 βαθμούς.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τη Δευτέρα έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ..

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Χαλκίδας


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:47, ξημερώματα Δευτέρας,  29 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας με το εστιακό βάθος να εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ