Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές εκτάσεις της Βοιωτίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών
Πυρκαγιάς»
Με την υπ’ αριθ.165/28-6-2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και
λαμβανομένου υπόψη τον από 28/6/2014 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της
Γ.Γ.Π.Π. 2014 (κατηγορία κινδύνου 4), που ισχύει για την Κυριακή , 29-6-2014 ,
απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της
28ης Ιουνίου, ημέρα Σάββατο έως και την 12η βραδινή της 29ης Ιουνίου, ημέρα Κυριακή
στις ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1. Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2. Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3. Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4. Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκλαάδες
5. Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα Δ.Ε. Κορωνείας
6. Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1. Δάσος Μοσχοποδίου
2. Δάσος Αγίας Τριάδας
3. Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1. Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1. Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές
εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται
στις αναφερθείσες περιοχές.
λόγω κινδύνου εκδήλωσης
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστηματάρχης στα Βάγια κερνάει... μπύρα για κάθε γκοοοολ της Εθνικής

Διαβάστε Περισσότερα »

Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό στον φονιά απο το Στείρι





Με την ποινή των ισοβίων έστειλε στη φυλακή τον δολοφόνο της 32χρονης κοπέλας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Καρπενησίου.


Η απόφαση εκδόθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, που ζητούσε η πλευρά του κατηγορουμένου και τον καταδίκασε σε ισόβια και ένα ακόμη χρόνο για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Οι συγγενείς της Έφης Χαρατσή στο άκουσμα της απόφασης αισθάνθηκαν ανακουφισμένοι.

Όπως έλεγε η αδερφή της 'Εφης, Χρύσα, ήθελαν αυτή την ποινή για να δικαιωθεί η οικογένεια και να αναπαυθεί η ψυχή της Έφης.

Το έγκλημα είχε γίνει στο Στείρι της Βοιωτίας τον Ιούλιο του 2013. Η Έφη Χαρατσή μητέρα δύο μικρών παιδιών, είχε βρει τραγικό θάνατο μέσα στο σπίτι της, όταν ο δράστης, αδελφός του συζύγου της, την έσφαξε με 40 μαχαιριές, μπροστά στα μάτια του μόλις τριών ετών παιδιού της.
lamiastar.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγάνα: Ένας νεκρός, δυο τραυματίες σε τροχαίο




Σήμερα (28-06-2014) περίπου στις 04:15΄τα ξημερώματα, στην 140η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ρεύμα προς Αθήνα), Δ.Χ.Φ. επικαθήμενο με ρυμουλκό, έμφορτο με σιτάρι, που οδηγούσε 40χρονος ημεδαπός, εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε μεταλλικά στηθαία ασφαλείας, ανετράπη και ακινητοποιήθηκε κάθετα εντός του οδοστρώματος.

Στη συνέχεια δεύτερο Δ.Χ.Φ. επικαθήμενο με ρυμουλκό, επίσης έμφορτο με σιτάρι, που οδηγούσε 24χρονος ημεδαπός, επέπεσε στο πρώτο φορτηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε και αυτό εντός του οδοστρώματος.

Ακολούθως Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 50χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε επίσης η 41χρονη σύζυγός του, επέπεσε και αυτό στο πρώτο φορτηγό αυτοκίνητο και ακινητοποιήθηκε ομοίως εντός του οδοστρώματος.

Συνεπεία του ανωτέρω τροχαίου ατυχήματος, τραυματίστηκε σοβαρά ο 40χρονος, ο οποίος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά η 41χρονη συνοδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, η οποία διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου αφού της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα αποχώρησε.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Στο σημείο ελήφθησαν άμεσα όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα τροχαίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των οχημάτων και να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης άλλου τροχαίου ατυχήματος.

Ειδικότερα η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα από την 141η χ/θ έως και την 139η χ/θ, διεξαγόταν από την 04:30΄ώρα δια μέσου παραδρόμου του αυτοκινητόδρομου.

Την 11:15΄ ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά.

Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος, από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσικό Ταξίδι απο το Τροφώνιο Ωδείο

 Ενα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες και τραγούδια από την λόγια και την έντεχνη μουσική από το Τροφώνιο Ωδείο

Το Τροφώνιο Ωδείο σας προσκαλεί στη συναυλία που διοργανώνει την
Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.30μ.μ.

στη Θεατρική Σκηνή του 3ου Γυμνασίου (Αριστοφάνους).
Οι μαθητές όλων των τμημάτων θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με γνωστές μελωδίες και τραγούδια  από την λόγια και την έντεχνη μουσική.
Συμμετέχει η παιδική- εφηβική Χορωδία του Τροφώνιου Ωδείου

υπό την διεύθυνση του Νίκου Καριώτη

Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Περισσότερα »

Μετά τον καύσωνα έρχονται μπουρίνια -Βροχές, ενισχυμένοι άνεμοι και πτώση θερμοκρασία

Σε... αναμονή μπαίνει το Σάββατο το καλοκαίρι, καθώς οι ισχυροί άνεμοι και οι μπόρες ή κατά τόπους καταιγίδες αποτελούν τα κυρίαρχα στοιχεία του σκηνικού του καιρού. Βροχή αναμένεται μετά από το μεσημέρι, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η ΕΜΥ προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια και βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5. Στα ανατολικά 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες που τις πρωινές ώρες στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στη νοτιά Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες οπότε ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Λεβαδειακό ο Γκόμες


Τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, Μαρσέλο Γκόμες απέκτησε ο Λεβαδειακός, προσθέτοντας άλλη μια λύση στον Σάββα Παντελίδη για τον χώρο του κέντρου.


Συμβόλαιο διετούς διάρκειας υπέγραψε με τον Λεβαδειακό ο Μαρσέλο Γκόμες, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος της Βοιωτίας.

Ο 30χρονος μέσος αγωνίστηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια στην ουκρανική Ταβρίγια, από την οποία πέρασε την αγωνιστική περίοδο που έφυγε ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και νυν του Πλατανιά, Γιάννης Χριστόπουλος.

Τη σεζόν 2013-14 ο Γκόμες είχε 23 συμμετοχές, με ένα γκολ και μια ασίστ.

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Ruben Marcelo Gomez Garcia.

Ο Αργεντινός μέσος βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια.

Έχει γεννηθεί στις 26/1/1984, ενώ η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η SC Tavriya Simferopol», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
 sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1919 υπογράφεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών.

1098 - Μαχητές της Α' Σταυροφορίας νικούν τον Κερμπογκά της Μοσούλης στη Μάχη της Αντιόχειας.

1389 - Λαμβάνει χώρα η μάχη του Κοσσυφοπεδίου μεταξύ του σερβικού και του οθωμανικού στρατού.

1461 - Ο Εδουάρδος Δ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1519 - Ο Κάρολος Κουίντος γίνεται αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1635 - Η Γουαδελούπη γίνεται γαλλική αποικία.

1838 - Η Βικτωρία στέφεται βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.

1859 - Διεξάγονται στο Νιούκαστλ της Αγγλίας τα πρώτα καλλιστεία σκύλων.

1902 - Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκρίνει την Πράξη Σπούνερ, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο Θεόδωρο Ρούζβελτ να αποκτήσει από την Κολομβία τα δικαιώματα για τη Διώρυγα του Παναμά.

1914 - Ο Αρχιδούκας της Αυστρίας Φραγκίσκος Φερδινάνδος δολοφονείται στο Σεράγεβο από το Σέρβο φοιτητή Γκαβρίλο Πρίντσιπ. Η ενέργεια αυτή έγινε η αφορμή για την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου.

1964 - Δημιουργείται η Οργάνωση Αφροαμερικάνικης Ενότητας από τον Μάλκολμ Χ.

1970 - Ο Άρης Θεσσαλονίκης κατακτά το κύπελλο Ελλάδος.

1980 - Πρώτη πτήση αεροπλάνου που κινείται με ηλιακή ενέργεια, πρόκειται για το αεροσκάφος "Γκοσάμερ Πέγκουιν" με χειριστή τον Μακ Γκρήντυ.

2007 - Μεγάλη καταστροφή στην Πάρνηθα. Οι φωτιές κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.
Διαβάστε Περισσότερα »

«ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΗ» ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ



Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη, άδικη και καταχρηστική απόλυση του συντρόφου μας Θανάση Αποστολόπουλου, από την εργοδοσία της Ιερωνυμάκης ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ, στην οποία εργάζεται εδώ και έξι (6) χρόνια, και η οποία ανακοινώθηκε σήμερα.
Το πρόσχημα της απόλυσης ήταν ως συνήθως η «δύσκολη οικονομική συγκυρία» και η «πτώση του τζίρου».
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο αγωνιστής Θανάσης Αποστολόπουλος αρνήθηκε τη «γενναιόδωρη» πρόταση της εργοδοσίας για εφάπαξ μείωση των αποδοχών του κατά 20% (από 61€ σε 51€ μεικτά), ενώ δεν αποδέχθηκε στη συνέχεια τη «συναινετική-οικειοθελή» αποχώρησή του από την επιχείρηση.
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ως μέλος του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου Θήβας και από φέτος ως αναπληρωματικό μέλος της διοίκησης, δεν έλειψε από κανένα εργατικό αγώνα και έδωσε μάχες ώστε να μην περάσουν οι συνεχείς περικοπές μισθών στην επιχείρηση που εργαζόταν, χωρίς να έχει δεχθεί ο ίδιος καμία περικοπή.
Αυτός είναι ο λόγος που ξέσπασε πάνω του η εργοδοτική μανία της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ, που αξιοποιεί τη διάλυση της εργατικής νομοθεσίας της τελευταίας τετραετίας, για να τσακίσει κάθε εργατικό δικαίωμα.
Μήπως  όταν η εργοδοσία θησαύριζε από τα έργα στο «Μετρό» και σε άλλα δημόσια και ιδιωτικά έργα πάνω στις πλάτες του Θανάση και των υπόλοιπων εργαζομένων, μοιράστηκε τα κέρδη της μαζί τους;
Μήπως ακόμη και τώρα μείωσαν τις αποδοχές τους τα μέλη της διοίκησης της επιχείρησης;
Το συνολικό ετήσιο όφελος από την μείωση των αποδοχών του εργάτη Θανάση, ισούται με τις μηνιαίες αποδοχές ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΥΣ της διοίκησης. Ποιός είναι το πραγματικό κόστος;
Είναι το γνωστό κόλπο των απανταχού κεφαλαιοκρατών, να φορτώνουν λογιστικές ζημιές τις επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα φουσκώνουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς!
Ο Θανάσης δεν διεκδίκησε τη συμπάθειά μας.
Με την ανυπέρβλητη αξιοπρέπεια, που μόνο ο εργαζόμενος άνθρωπος που ζει από τον ιδρώτα του  μπορεί να επιδείξει, διατράνωσε έμπρακτα αυτό που άλλοι απλά σιγοφωνάζουν :
«Δεν θα φορτώσετε την κρίση σας στην πλάτη μας».
Γι’ αυτό και αξίζει την αλληλεγγύη όλων μας. Γιατί η συλλογική αντίσταση με την ατομική αξιοπρέπεια μπορούν να μας οδηγήσουν σε νίκες!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, τα συνδικάτα και κάθε συλλογικότητα, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους απαιτώντας :
Άμεση ανάκληση της αυθαίρετης και καταχρηστικής απόλυσης του Θανάση Αποστολόπουλου
Σ’ αυτή τη μάχη ο Θανάσης ΔΕΝ θα είναι μόνος του.





ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή
ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
http://www.antarsyavoiwtias.blogspot.com - antarsyavoiwtias@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς- Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ

 Απαράδεκτες οι μεθοδεύσεις ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Κυβέρνηση έχει προβεί σε σχέδια ιδιωτικοποίησης  της ΛΑΡΚΟ Α.Ε. τα οποία περιλαμβάνουν την διχοτόμηση ή και τριχοτόμηση της εταιρείας, τη μαζική απόλυση των εργαζομένων της, τη χωριστή εκποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, είτε του Δημοσίου είτε της ίδιας της εταιρείας, με τελική πράξη το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής στη Λάρυμνα. Οι επιπτώσεις που θα έχει για την οικονομία της χώρας η ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ είναι καταστροφικές. Άλλωστε, έχει καταγγελθεί ομόφωνα και από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Η  ΛΑΡΚΟ αποτελεί σημαντικό εθνικό πλούτο και η επιχείρηση είναι η μόνη στην Ε.Ε. που παράγει νικέλιο αρίστης ποιότητας, εκμεταλλευόμενη δικά της εγχώρια κοιτάσματα, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας, ανέρχεται περίπου σε 20 δις δολάρια, πρόκειται δηλαδή για μεγάλο απόθεμα του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας. Να σημειωθεί ότι  η Κυβέρνηση πρόσφατα προχώρησε σε αλλαγές του Μεταλλευτικού Κώδικα προκειμένου να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου. Σήμερα, με την αύξηση της τιμής του νικελίου και την σταθερά αυξημένη παραγωγή με μείωση κόστους συνεπεία της αυξημένης παραγωγικότητας των εργαζομένων, το ενδεχόμενο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ είναι καταστροφικό για την ελληνική οικονομία. Επίσης, η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας θα προκαλέσει μεγάλη οικονομική και κοινωνική ζημιά στις τοπικές κοινωνίες έξι (6) νομών της χώρας θέτοντας  σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε  η ΛΑΡΚΟ να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο και να μην ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας;

O ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Η απάντηση του ιερέα που αρνήθηκε να βαφτίσει τη μικρή Λυδία- Δεν κάνω βάφτιση με τη βία -βίντεο

Τη δική του άποψη εξέφρασε ο ιερέας που διέκοψε τη βάπτιση όταν το τρίχρονο κοριτσάκι αρνήθηκε να βαπτιστεί.

Το περιστατικό έγινε την Κυριακή που μας πέρασε και έχει προκαλέσει σάλο μετά τη δημοσιοποίηση στο ίντερνετ

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Κλιτς, Αρχιμανδρίτης ιερού ναού Σωτήρος στο Μόναχο, μιλώντας στο STAR, είχε ενημερώσει τους γονείς να εκκλησιάζονται πιο τακτικά, για να δει το παιδί πως θα γίνει η βάπτιση. «Να είναι όμορφη βάπτιση» ανέφερε.

Όπως είπε είναι «προσωπικό μου θέμα, δεν μου αρέσει να τελείται ένα μυστήριο με αυτό τον τρόπο. Δε μπορώ να κάνω βάπτιση με τη βία. Η εκκλησία δεν το απαγορεύει».

Στη διάρκεια της τελετής το παιδί εμφανίζεται εκνευρισμένο με την προοπτική της βάπτισής του γεγονός που κάνει τον παπά να το ρωτήσει ξανά και ξανά αν θέλει να βαπτιστεί. Όταν εκείνο αρνείται κατ' επανάληψη, ο ιερέας διακόπτει το μυστήριο υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να βαπτίσει κάποιον παρά τη θέλησή του.

Αν και οι γονείς της τρίχρονης Λυδίας αντιδρούν στην απόφαση του ιερέα, εκείνος παραμένει ανένδοτος. Βγάζει το πετραχήλι του και αποχωρεί αφήνοντας τους παρευρισκόμενους στα κρύα... της κολυμπήθρας.

Το συγκεκριμένο βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube στις 25 Ιουνίου χωρίς περαιτέρω πληροφορίες για τον τόπο ή το χρόνο όπου γυρίστηκε, έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο ιερέας θα έπρεπε να τελέσει τη βάπτιση ενώ άλλοι συμφωνούν με την απόφασή του λέγοντας ότι ένα 3χρονο παιδί είναι αρκετά μεγάλο ώστε να εκφράσει την άποψή του για το μυστήριο.

Η απάντηση της θείας και νονάς

Στο μεταξύ η νονά και θεία του 3χρονου κοριτσιού, το οποίο εμφανιζόταν στο βίντεο να αρνείται κατ' επανάληψη να βαπτιστεί, ανέβασε ένα σχόλιο στο βίντεο δίνοντας περαιτέρω διευκρινίσεις για το θέμα που προέκυψε.
«Θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινήσεις ως νονά και θεία του παιδιού. Για κάποιους οικογενειακούς λόγους, η μικρή δεν μπόρεσε να βαφτιστεί νωρίτερα. Όλοι είχαμε προετοιμάσει το παιδί για το μυστήριο με λόγια απλά που θα μπορούσε να καταννοήσει ένα 3χρονο παιδί. Η μικρή όμως τρόμαξε όπως θα μπορούσε να είχε συμβεί σε οποιοδήποτε παιδί. Όσον αφορά το μυστήριο της βάφτισης και γενικά σε ό,τι αφορά τη ζωή ενός μικρού παιδιού, θεωρούμε πως όσο το παιδί είναι μικρό, αποφασίζουν γι αυτό οι γονείς. Όταν θα είναι σε θέση να κρίνει (και δεν εννοούμε στα 3 του χρόνια) θα αποφασίσει αυτό για τον εαυτό του. Να σας πω τελικά ότι το μυστήριο έγινε, με άλλον ιερέα, ο οποίος προσπάθησε να εφησυχάσει το παιδί και στο τέλος η μικρή ένιωθε τόσο άνετα που έβγαινε μαζί του και φωτογραφίες. Επίσης για να λυθεί η απορία ορισμένων για τη φράση του παπά "Σας το είπα" ... είναι γιατί μας είχε πει ότι αν δε θέλει να βαφτιστεί η μικρή δεν θα τη βαφτίσει. Θεωρεί πως ένα τρίχρονο κοριτσάκι έχει κρίση και άποψη.

Επίσης, για το αν είμαστε αυτά που μας χαρακτήρισαν κάποιοι στα σχόλια, θα έλεγα ότι θα ήταν προτιμότερο να μη κρίνουν πρόσωπα και καταστάσεις χωρίς να γνωρίζουν.

Τώρα, αν κάνουμε λάθος επειδή θέλουμε να διατηρούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τη θρησκεία μας... τότε χαρακτηρίστε μας όπως θέλετε».


Διαβάστε Περισσότερα »

Γραμμή παραπόνων 1520 και μέσω κινητού



Σε αυτήν, σύμφωνα με την ΓΓ κατανσλωτή,  είναι δυνατή η 24ωρη υποβολή καταγγελιών που αφορούν
α) προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις συναλλαγές τους με τις επιχειρήσεις για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών και
 β) παρεμπόριο κ.α.

Μείνετε ενήμεροι για τα δικαιώματά σας κατά τις αγορές σας ή τις διακοπές σας και αν χρειαστεί, ζητείστε βοήθεια ή κάντε καταγγελία. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσα... από την γραμμή 1520 προσφέρει εδώ και χρόνια πληροφορίες, βοήθεια και δέχεται καταγγελίες.

Πλέον μπορείτε να κατεβάστε την εφαρμογή της για τα κινητά τηλέφωνα με στόχο να είστε πάντα έτοιμοι για να… αντιδράσετε αν δείτε ότι θίγονται τα δικαιώματά σας από την ιστοσελίδα http://www.1520.gov.gr/index.php της γραμμής παραπόνων - καταγγελιών – ερωτήσεων 1520.

Σε αυτήν, σύμφωνα με την ΓΓ κατανσλωτή, είναι δυνατή η 24ωρη υποβολή καταγγελιών που αφορούν
α) προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις συναλλαγές τους με τις επιχειρήσεις για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών και
β) παρεμπόριο

Επίσης λειτουργεί η «Γραμμή Καταναλωτή-1520» στην οποία απευθύνονται οι πολίτες κι έχουν τη δυνατότητα να:
-Υποβάλλουν παράπονα-ερωτήσεις- καταγγελίες
-Ζητούν συμβουλές
-Ενημερώνονται για καταναλωτικά ζητήματα

H τηλεφωνική γραμμή είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές τις καθημερινές από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Πάντως, σύμφωνα με την Γραμματεία, τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μείωση στον αριθμό των κλήσεων στη Γραμμή 1520 καθώς σημαντικός αριθμός καταναλωτών ενημερώνεται και υποβάλλει τα ερωτήματα-καταγγελίες μέσα από τη νέα ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας καταναλωτή www.1520.gov.gr. Μέσω της νέας ιστοσελίδας πέρα από τη δυνατότητα για 24ωρη υποβολή ερωτημάτων-καταγγελιών, δίνεται και η δυνατότητα για εύκολη περιήγηση και υποβολή ερωτημάτων-καταγγελιών και από έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Περίπου το 25% των καταναλωτών που επικοινωνούν με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή κάνει πλέον χρήση της νέας υπηρεσίας.

Τα περισσότερα θέματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές αφορούν την αγορά καταναλωτικών αγαθών και ειδικότερα την ποιότητα των προϊόντων και τη χρέωσή τους, ενώ σημαντικός αριθμός ερωτημάτων αφορά τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και ειδικά την υπερχρέωση και το δανεισμό των νοικοκυριών.

Μπορείτε να κάνετε ακόμη και ανώνυμη καταγγελία είτε ηλεκτρονικά, είτε μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το Έντυπο Αναφοράς Παραπόνων, να το συμπληρώσετε και να το στείλετε στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

(Ταχυδρομική διεύθυνση: Πλ. Κάνιγγος 10181 Αθήνα/ ΦΑΞ 210 38 43 549).

Τι κάνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή:

Παραλαμβάνει τις καταγγελίες/ αναφορές των καταναλωτών, τις οποίες τις ταξινομεί ανάλογα με τη βαρύτητα των καταγγελλόμενων παραβάσεων. Εν συνεχεία, προβαίνει σε περαιτέρω έλεγχο και επεξεργασία των καταγγελιών μόνον εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, αξιολογώντας μια σειρά από κριτήρια και μεταξύ άλλων την ανάγκη προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, τις πιθανές επιπτώσεις στο καταναλωτικό κοινό από την καταγγελλόμενη συμπεριφορά καθώς και το αποτέλεσμα που προσδοκάται από την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή σε συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε περίπτωση που διαπιστώσει παράβασητης ειδικής νομοθεσίας που επιβλέπει επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις στους προμηθευτές.

Ωστόσο, δεν αποτελεί όργανο εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών των καταναλωτών με τους προμηθευτές, καθώς η αρμοδιότητά της εξαντλείται στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των προμηθευτών για παραβάσεις της ειδικής νομοθεσίας που επιβλέπει. Ετσι, εφόσον επιθυμείτε την μεσολάβηση για την εξωδικαστική επίλυση της ατομικής σας καταναλωτικής διαφοράς με έναν προμηθευτή θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Συνήγορο του Καταναλωτή (στοιχεία επικοινωνίας: Λ. Αλεξάνδρας 144, τηλ. 2106460734, fax: 210 6460414, ιστοσελίδα: http://www.synigoroskatanaloti.gr/), ο οποίος αποτελεί Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή με σκοπό την εξωδικαστική και φιλική διευθέτηση των διαφορών μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ