Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

"Απο το στάρι στο ψωμί" στην Ελλοπία Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

O Γιάννης Πλούταρχος στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γυναικεία Ομορφιά γίνεται φαντασία στο "moments art" στα Βάγια Βοιωτίας

Δημιουργήσαμε στο κέντρο των Βαγίων ένα χώρο για Γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν,με ρούχο ποιοτικό και οικονομικό.Σχέδια μοναδικά, ιδιαίτερα φτιαγμένα με πολύ πάθος, αγάπη και κατάθεση προσωπικής στιγμής είναι αυτό που η κάθεμιά

  μας θα συναντήσει μέσα στο moments art . Eλάτε να φτιάξουμε μαζί την μπομπονιέρα και το το προσκλητήριο των ονείρων σας.Επίσης θα βρείτε σε μας τσάντες,αξεσουάρ,πασχαλινές λαμπάδες.
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος
Δευτέρα-Παρασκευή
5.30-8.30μ.μ
Σάββατο 9:00-2:00π.μ.
5.30-8.30μ.μ.
Τηλ.επικοινωνίας 6975062362
 






Διαβάστε Περισσότερα »

20 προσλήψεις στη Θήβα για εργασία πυροπροστασίας

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Ο Δήμος Θηβαίων στη Βοιωτία μετά την 149/14 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που εγκρίθηκε με την
5146/113610/24-6-14 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης
Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει είκοσι (20) εργάτες
πυροπροστασίας για την πρόληψη πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, για
διάστημα δύο (2) μηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν. 3584/07.
Απαιτούμενα προσόντα
Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν.2527/1997).
Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
Απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής
δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3.Υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους
μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του Ν.3584/07.
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο δημόσιο.
Προθεσμία και τόπος υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση από 30/6 έως 4/7/2014, στο γραφείο
προσωπικού του Δήμου Θηβαίων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (αρμ. υπάλληλος
Κατσιμίχα Τριανταφυλλιά, τηλ. επικ. 2262350670).

Δείτε περισσότερα


Διαβάστε Περισσότερα »

"Το κατά διαβόλου Ευαγγέλιο" στα Άσπρα Σπίτια



Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο Τρίτη καταβάλλονται οι συντάξεις του ΟΓΑ




Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή σε λογαριασμούς ΕΛΤΑ, που έχουν επιλέξει οι συνταξιούχοι. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Ιουλίου θα ανέλθει στα 314.423.413,69 ευρώ.

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί από τον ΟΓΑ, η καταβολή στους δικαιούχους Οικογενειακών Επιδομάτων για το 2ο τρίμηνο του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών). Η πληρωμή αυτή αφορά δικαιούχους που θα έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση-δήλωση Α21 (μέσω του TaxisNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων), μέχρι και την 30η Ιουνίου 2014.

Επίσης, την ίδια ημερομηνία (18/7/2014) θα γίνει πληρωμή των οικογενειακών επιδομάτων και στους δικαιούχους εκείνους που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013 (που δεν έχουν πληρωθεί) και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί. Σύμφωα με τον διοικητή του Οργανισμού, Ξενοφώντα Βεργή, προαπαιτούμενο για την πληρωμή των επιδομάτων αποτελεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης (έντυπο Ε1) ενώ οι αιτήσεις Α21 που θα υποβληθούν μετά τις 30/6/2014, θα ικανοποιηθούν σε επόμενη πληρωμή.

Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21, δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

Σήμερα, γίνεται η πληρωμή παλαιών οικογενειακών επιδομάτων σε 148 δικαιούχους (πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα σε τρίτεκνες οκογένειες εφάπαξ παροχή 2.000 ευρώ και ισόβιες συντάξεις). Η πληρωμή αυτή, αφορά σε δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις είχαν υποβληθεί πριν από την κατάργηση των επιδομάτων και δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχός τους. Το ποσό θα καταβληθεί εφάπαξ και αντιστοιχεί σε εκείνο που δικαιώθηκαν με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και μέχρι την κατάργηση του επιδόματος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κριτήρια για την επιλογή των 68.502 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς




    Η φιλοξενία 68.502 παιδιών σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για παιδιά με ειδικές ανάγκες εξασφαλίστηκε με χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.



Αύριο Τρίτη 1 Ιουλίου πρόκειται να...  δημοσιοποιηθεί η σχετική προκήρυξη.

Συγκεκριμένα, διασφαλίστηκαν συνολικά 160 εκατομμύρια ευρώ, από 180 εκατομμύρια πέρυσι, από τα οποία τα 120 εκατ. προέρχονται από κοινοτικούς πόρους και τα 40 εκατ. από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, η μείωση της χρηματοδότησης, αντιμετωπίστηκε με μείωση κατά 9% μεσοσταθμικά του ποσού της επιταγής (voucher) που θα λάβουν οι ωφελούμενοι του προγράμματος και αυστηροποίηση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε να μη μειωθεί ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της προκήρυξης που δημοσιεύει το ΑΠΕ, «δικαιούχος της Πράξης ορίζεται η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε., ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν ωφελούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο παιδιά, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε επιπλέον παιδί, με ανώτατο όριο τις 36.000».

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις, από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια: το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση και το είδος της απασχόλησης, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ και τέλος την οικογενειακή κατάσταση.

Η τελική ανάρτηση των ωφελούμενων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31 Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, η μοριοδότηση θα γίνει ως εξής::

•Το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που έχει δηλωθεί.
•Τα μόρια που θα δοθούν θα υπολογίζονται με τον μαθηματικό τύπο 45-(Ε-Π) /600, όπου Ε είναι το ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα, και το Π είναι 1.000 ευρώ για μητέρα με 1 τέκνο, 2.000 ευρώ για μητέρα με 2 τέκνα, 5.000 ευρώ για μητέρα με 3 τέκνα, 8.000 ευρώ για μητέρα με 4 τέκνα, προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για κάθε τέκνο πέραν του τέταρτου
•Η κατάσταση απασχόλησης, η εργασιακή σχέση και το είδος απασχόλησης. Για εργαζόμενες γυναίκες: +35 μόρια, για αυτοαπασχολούμενες: +35 μόρια, για σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης: +45 μόρια, για σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου :+40 μόρια.
•Η ανεργία από τον ΟΑΕΔ: Με δελτίο ανεργίας σε ισχύ: +10 μόρια, άνεργες που λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. : +20 μόρια.
•Η οικογενειακή κατάσταση. Προτεραιότητα δίδεται στις μητέρες που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +35 μόρια, που έχουν τέκνα που ανήκουν στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 35% και άνω: +30 μόρια, που είναι χήρες: +35 μόρια, που είναι άγαμες μητέρες: +30 μόρια, που είναι διαζευγμένες ή σε διάσταση : +25 μόρια, που είναι τρίτεκνες - πολύτεκνες: +20 μόρια, που έχουν σύζυγο που ανήκει στην ομάδα των ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: +15 μόρια, που έχουν σύζυγο μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών): +10 μόρια.
Οι δομές και οι φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από 1 έως 21 Ιουλίου, και ο τελικός πίνακας θα αναρτηθεί στις 24 Ιουλίου.


                             


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Μπράμη στο "Ελεύθερο Λαικό Πανεπιστήμιο" Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
   
                                                   ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                   ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                                                                   
              

                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                        ΟΜΙΛΙΑ
«Η ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ»
                              
                                ΟΜΙΛΗΤΗΣ:
Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής, συμπατριώτης μας (Λειβαδιά) και  ένας εκ των διαπρεπέστερων χειρουργών, κ. Ιωάννης Μπράμης,  με θέμα  «Η νεοπλασία σαν φυσιολογικό φαινόμενο και η αντιμετώπιση πιθανής επικίνδυνης εκτροπής της». 
Η ομιλία ενδιαφέρει όλους μας και όλες τις ηλικίες , γιατί το πρόβλημα της νεοπλασίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία του σημερινού ανθρώπου.               
                                                         Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων    Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                                  
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)


ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΜΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται 1.000 προσλήψεις πτυχιούχων στο Δημόσιο




    Προκήρυξη για την πρόσληψη στο Δημόσιο 1.000 πτυχιούχων επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την οποία θα ανακοινώσει εντός των επόμενων 10 ημερών.



Σύμφωνα με πληροφορίες.. του «Εθνους», το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο πλαίσιο των αναλογιών που προβλέπει το Μνημόνιο «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και «μία πρόσληψη για κάθε μία υποχρεωτική αποχώρηση» προετοιμάζει με εντατικούς ρυθμούς «κλειστή» προκήρυξη που θα απευθύνεται σε επιτυχόντες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ από το 2006 που δεν έχουν διοριστεί και ανήκουν στην κατηγορία της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προκήρυξη των 1.000 θέσεων για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αποτελεί ενέργεια η οποία αποβλέπει στην αποκατάσταση των πτυχιούχων που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια και αναμένουν τον διορισμό τους.

Η κυβέρνηση κατέγραψε το σύνολο των διοριστέων κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων και από την άλλη πλευρά απέγραψε τις κενές οργανικές θέσεις σε όλο το Δημόσιο ανά την επικράτεια όπου θα καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να διαγωνιστούν για την κατάληψη των θέσεων. Μετά την προκήρυξη των θέσεων οι επιτυχόντες πτυχιούχοι σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους για τις προκηρυσσόμενες θέσεις και θα μοριοδοτηθούν, προκειμένου να τοποθετηθούν στις νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να απορροφηθούν στο σύνολό τους.


Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε επίσης την τοποθέτηση 915 επιτυχόντων στις προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2009 του ΑΣΕΠ σε ασφαλιστικά ταμεία. Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του με αφορμή την τοποθέτηση των διοριστέων ύστερα από πολυετή εκκρεμότητα προαναγγέλλει την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων που έχουν πετύχει σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ υπογραμμίζοντας ότι «σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες -Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- σε παρελθόντες διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι με την τοποθέτηση των επιτυχόντων των διαγωνισμών 8Κ και 9Κ αποκαθίσταται μία αδικία πολλών ετών, ενώ παράλληλα ενισχύεται μια νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου όπως αυτή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου της χώρας.

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014, που πραγματοποιεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνυπολογίζοντας τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την κάλυψη των αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, τις αυξημένες ανάγκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, πραγματοποίησε την κατανομή 331 και 226 αντίστοιχα επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ, και την τοποθέτηση 358 επιτυχόντων της 9Κ/2008 προκήρυξης που τοποθετούνται και αυτοί στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο.

Στο πλαίσιο της κατανομής των προσλήψεων για το 2014 έχουν κατανεμηθεί και 725 θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου θα προσανατολιστούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μετά την εξασφάλιση 180 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των σταθμών το 2014 το υπουργείο Εσωτερικών πιέζει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους βρεφικούς σταθμούς. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε δηλώσεις του έχει ανάψει το «πράσινο φως» επισημαίνοντας την ανάγκη να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε νευραλγικούς τομείς άσκησης κοινωνικής πολιτικής, όπως είναι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη φορέων στη Θήβα για την υποβάθμηση των Νοσοκομείων του Νομού

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Εργατικών Κέντρων Θήβας και Λιβαδειάς,   μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την υποβάθμιση των Νοσοκομείων  Θήβας και Λιβαδειάς, σας προσκαλούν σε Σύσκεψη Φορέων την ΠΕΜΠΤΗ 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 19.00μμ το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, για να συζητηθούν και να ενημερωθούν όλοι οι παραβρισκόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις  μετά την συνάντηση  που είχαμε με τον Υπουργό Υγείας και  να πάρουμε πρωτοβουλίες για να σταματήσει πλέον  ο εμπαιγμός, η αδιαφορία και η κοροϊδία του Υπουργείου Υγείας για τα Νοσοκομεία του Νομού μας που έχουν  βάλει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών μας,  από ελλείψεις  Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Διοικητικού, Εργαστηριακού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, αλλά και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από Ιατροφαρμακευτικά υλικά.

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη.


                              Τα      Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τριήμερες Εκδηλώσεις στο Μαυρομμάτι


Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στους χρήστες του e-banking από κακόβουλο λογισμικό

Τι συστήνει η Αστυνομία σε όσους κάνουν ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων - Πώς λειτουργεί ο ιός που έχει σημάει συναγερμό στις αρχές
Για την εμφάνιση του «EMOTET», ενός νέου, κακόβουλου λογισμικού που «χτυπάει» το  e-banking και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προειδοποιεί τους πολίτες η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το λογισμικό, το οποίο στοχεύει στην παράνομη πρόσβαση του τραπεζικών λογαριασμών, μπορεί να υποκλέπτει τα ηλεκτρονικά στοιχεία του e-banking και να «συλλέγει» τα δεδομένα της κίνησης του δικτύου του χρήστη (sniff network traffic), υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα και των υπολοίπων συνδεδεμένων χρηστών.

Πώς λειτουργεί το «EMOTET»;

Αρχικά στον χρήστη αποστέλλεται ένα e-mail, το οποίο τον ενημερώνει για κάποια μεταφορά ποσού, που έγινε στο τραπεζικό του λογαριασμό και το οποίο περιέχει ένα σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επίμαχη τραπεζική μεταφορά. Μόλις ο χρήστης πατήσει στο σύνδεσμο που περιέχεται στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχίζει η διαδικασία εγκατάστασης του κακόβουλου λογισμικού, εν αγνοία του χρήστη.

Μάλιστα, το κακόβουλο λογισμικό έχει την ικανότητα να παρακάμπτει ακόμη και την ασφαλή σύνδεση HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), γεγονός που θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υποκλοπή των ηλεκτρονικών στοιχείων εισόδου στο e-banking, καθώς οι χρήστες θεωρούν ότι πραγματοποιούν τις online τραπεζικές τους συναλλαγές με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες, που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παρόμοιο περιεχόμενο καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους, ούτε να κατεβάζουν τα αρχεία που περιέχονται σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, συστήνεται σε κάθε χρήστη η επιβεβαίωση των συναλλαγών μέσω του τραπεζικού του ιδρύματος. Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η ορθότητα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πριν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον, σε περίπτωση που ο χρήστης «πατήσει» τον σύνδεσμο σε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί για την πλαστότητά του, συστήνεται η επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος.

Για παρόμοια περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464
ή στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr, 11012@hellenicpolice.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη ανακοινώνονται οι βαθμοί των Πανελλαδικών


Τέλος παίρνει την Τρίτη η αγωνία χιλιάδων υποψήφιων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας καθώς αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Οι βαθμοί και τα αποτελέσματα των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις Πανελλήνιες θα αναρτηθούν και ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr.

Μια ημέρα μετά, την Τετάρτη, θα ανακοινωθούν και οι βαθμοί των υποψηφίων των ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών Λυκείων) περίπου στη 13.00, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

Η αποστολή των αποκομμάτων των βαθμολογιών των υποψηφίων των Γενικών Λυκείων θα αρχίσει το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουνίου, ώστε να φθάσουν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Τρίτη το πρωί (1 Ιουλίου) και εν συνεχεία να παραδοθούν στα Λύκεια.

Ο Διευθυντής κάθε Λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β) με μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, αμέσως μετά την παραλαβή των καταστάσεων και των αποκομμάτων πρέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των καταστάσεων και των αποκομμάτων και στη συνέχεια να αναρτήσουν τα αποτελέσματα το μεσημέρι της Τρίτης 1 Ιουλίου.

Οι βεβαιώσεις πρόσβασης στους αποφοίτους της Γ΄ Ημερήσιων Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄), της Δ΄ Εσπερινών Λυκείων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) καθώς και σε όσους κατόχους απολυτηρίου επανεξετάστηκαν φέτος στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου, δε θα χορηγηθούν, πριν παραληφθούν από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) οι μηχανογραφικές καταστάσεις (οι οποίες θα είναι διαφορετικές για τα ΓΕΛ και διαφορετικές για τα ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄) από τη Δ/νση Λειτουργικής Ανάπτυξης και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΑΙΘ, στις οποίες θα αναγράφονται αναλυτικά όλα τα βαθμολογικά δεδομένα (προφορικοί βαθμοί τετραμήνων, μέσος όρος προφορικών, προσαρμογή προφορικού βαθμού, γραπτοί βαθμοί, βαθμοί πρόσβασης μαθημάτων και γενικός βαθμός πρόσβασης).

Οι καταστάσεις αυτές, σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, που αναρτήθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, προγραμματίζεται να έχουν παραληφθεί από τα ΓΕΛ μέχρι και τις 4 Ιουλίου και από τα ΕΠΑΛ (για την ομάδα Β΄) λίγο αργότερα και οι σχετικές βεβαιώσεις θα χορηγηθούν αμέσως μόλις γίνει ο σχετικός έλεγχος των καταστάσεων αυτών με τα αντίστοιχα στοιχεία που διατηρούνται στα Λύκεια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο μήνυμα της“ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ” Λιβαδειάς





H εκλογική αναμέτρηση της 26ης Ιουνίου τελείωσε. Η πρωτοφανής συμμετοχή που άγγιξε το 90% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπει σε κανέναν να πει ότι είναι νικητής ή ηττημένος των εκλογών.


Νικητής σε αυτή τη γιορτή του ΛΙΒΑΔΕΙΤΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ήταν τα μέλη του συλλόγου που για ακόμα μια φορά αγκάλιασαν τη διαδικασία.


Ως νεοεκλεγμένη διοίκηση συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία. Η επόμενη μέρα θα είναι πιστή στις αρχές μας για συμμετοχικότητα, συναδελφικότητα και αλληλεγγύη δίχως αποκλεισμούς και διαχωρισμούς μεταξύ νικητών και ηττημένων.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ-“Η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στα χρέη χιλιάδων επαγγελματιών”



Ερώτηση προς το νέο υπουργό Οικονομικών, καθώς και τον υπουργό Εργασίας, κατέθεσαν πέντε βουλευτές της Ν.Δ. με την οποία επισημαίνουν τα δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και ζητάνε την άμεση υιοθέτηση από πλευράς κυβέρνησης, μιας πιο ρεαλιστικής πρότασης που θα εξασφαλίζει και την βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ αλλά και την ασφαλιστική κάλυψη των ελεύθερων επαγγελματιών. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, “είναι καλύτερα να εισπράττει το κράτος λιγότερα από περισσότερους, παρά τίποτα και από κανέναν”.

Η πρόταση των βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς περιέχει α) τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές μικρές δόσεις, β) την ένταξη στη ρύθμιση χρεών όλων των ασφαλισμένων, γ) τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι προσαυξήσεις, δ) τη δυνατότητα να μπορεί ο ασφαλισμένος να επιλέγει κλιμάκιο ασφάλισης και ε) τη μείωση των εισφορών όλων των κλιμακίων.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ 
ΤΟΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
κ.  ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ  ΚΑΙ 
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
κ. ΙΩΑΝΝΗ  ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ: Ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ

Από το 2009 που η χώρα βρέθηκε στη δίνη της οικονομικής κρίσης, χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης, με αποτέλεσμα να έχουν μπει χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις και να υπάρχει μια κατάσταση αυξανόμενων οφειλών και δημιουργίας νέων χρεών.
Οι όποιες ρυθμίσεις έχουν γίνει δεν κινούνται σε ρεαλιστικά πλαίσια, και ενώ στα υπόλοιπα ταμεία έχουν γίνει αρκετά ικανοποιητικές ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους ασφαλισμένους τους, αντίθετα ο ΟΑΕΕ απειλεί με κατασχέσεις και  πλειστηριασμούς στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Αφουγκραζόμενοι  λοιπόν την αγωνία χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών και των οικογενειών τους, ζητούμε για άλλη μια ( πολλοστή ) φορά την υιοθέτηση μιας ρεαλιστικής πρότασης που θα εμπεριέχει γενναίες ρυθμίσεις, και θα εξασφαλίζει τόσο την βιωσιμότητα του ταμείου, όσο και την ασφαλιστική κάλυψη των επαγγελματιών.

Για άλλη μια φορά λοιπόν ζητούμε

•     να υπάρξει ρύθμιση για τους οφειλέτες από το 2009 και μετά, που να περιλαμβάνει την δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών σε πολλές μικρές δόσεις,
•    την δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση χρεών όλων των ασφαλισμένων ( ακόμα και αυτών που έχουν διαγραφεί )
•     τη γενναία μείωση του επιτοκίου που αφορά την καθυστέρηση στη πληρωμή των εισφορών, κάτι που θα ελαττώσει κατά πολύ τις προσαυξήσεις
•     να δίνεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να μπορεί να επιλέξει χαμηλότερα κλιμάκια ασφάλισης, όπου και θα υπολογιστεί το τελικό ποσό της σύνταξης
•    να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές σε όλα τα κλιμάκια


Οι χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες δεν ήταν κακοπληρωτές πριν την οικονομική κρίση. Ήταν άνθρωποι που ανταπεξέρχονταν πλήρως σε όλες τις υποχρεώσεις τους και με το παραπάνω. Δεν μπορούμε να μιλούμε λοιπόν για πολιτική σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών εάν δεν απενεργοποιήσουμε πρώτα αυτήν την ωρολογιακή βόμβα. Μόνο μέσα από τέτοιες αποφάσεις θα αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος και θα συνεχιστεί η βιωσιμότητα αυτών των ταμείων. Είναι καλύτερα να εισπράττει το κράτος λιγότερα και από περισσότερους παρά τίποτα και από κανέναν.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.    Προτίθεστε να μελετήσετε πρόταση για την υιοθέτηση των παραπάνω προτεινόμενων ρυθμίσεων;

2.    Προτίθεστε να προχωρήσετε στην ακύρωση της απόφασης του ΟΑΕΕ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς στους οφειλέτες, μέχρι να δοθεί μια ρεαλιστική λύση;

                                          ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


                              ΧΡΗΣΤΟΣ  ΚΕΛΛΑΣ                            Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
                              ΗΛΙΑΣ  ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ                  Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
                              ΔΙΟΝΥΣΗΣ  ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ               Ν.  ΠΕΛΛΑΣ
                              ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ                                   Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                              ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ                Ν.  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                            



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ