Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«Θεατροφρένεια» στους «Κήπους Αλιάρτου»

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» το Σάββατο 12 Ιουλίου στους «Κήπους Αλιάρτου».

Πρόσκληση


Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» σας καλεί το Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9,00 μ.μ. στους «Κήπους Αλιάρτου»  να παρακολουθήσετε το έργο του Ρουμάνου θεατρικού συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία Τάσου Σταθά.


Ένα έργο… Για τον πόλεμο, Για τη ζωή και τον θάνατο, Για τον πόνο, την εξαθλίωση, τα όρια και τα σύνορα των λαών και του μυαλού μας, Για το φυσικό και το μεταφυσικό, Για το ξεπούλημα και το περιθώριο, Για το πένθος και τη λύτρωση, Άτοπο και άχρονο Σκληρό και ποιητικό Αληθινό Πανανθρώπινο .


Παίζουν: Γ. Μπρούζας, Λ. Περγαντάς, Δ. Βλάχος, Γ. Μαραγκός, Γ. Κάλτσας, Ε. Ληξουργιώτη, Τ. Σταθάς, Γ. Ζορμπάς, Δ. Βουλγαρίδης, Ν. Παπαγιαννάκη, Ε. Καγιά, Ε. Μαντά .


Mουσική σύνθεση: Πάνος Μακούλης
Διαβάστε Περισσότερα »

Aπεργία τέλος

Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μετά την απόφαση επιστράτευσης και τα φύλλα επίταξης που τους επιδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι συνδικαλιστές υποχωρούν προς το παρόν, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «ο αγώνας θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων».

Η ανακοίνωση:

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Απευθύνουμε κάλεσμα στη ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία.

Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος.

Στα πλαίσια αυτά η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των σωματείων μελών ολοκληρώνεται σήμερα 6/7/2014 τα μεσάνυχτα.

Είμαστε Επιστρατευμένοι και όχι Υποταγμένοι

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροπαραγωγή

Εν τω μεταξύ αποκαθίσταται σταδιακά το παραγωγικό δυναμικό της ΔΕΗ, καθώς οι εργαζόμενοι, μετά την επιστράτευσή τους, επιστρέφουν στους χώρους εργασίας τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά, η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως, χωρίς να υπάρχει ανάγκη διακοπών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ας πάμε μια βόλτα στη παραλία Αγίου Βασιλείου στο Καπαρέλλι-φωτορεπορτάζ

Διαβάστε Περισσότερα »

Από 48 μέχρι 100 οι δόσεις για χρέη σε εφορία και ταμεία – Πάνω από 66 δισ. € οι οφειλές προς την εφορία

”Νάρκη” για την κρατική μηχανή η συσσώρευση χρεών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία
- Οι οφειλές πολιτών κι επιχειρήσεων αυξάνονται κάθε μήνα με ρυθμό μεταξύ 800 εκατ. ευρώ και 1,2 δισ. €
- Ενιαία ρύθμιση με επιμήκυνση πληρωμών θα ζητήσει η κυβέρνηση από την τρόικα

Ενιαία ρύθμιση με περισσότερες δόσεις, κατ’ ελάχιστο όριο 48 και ανώτατο τις 100, προωθεί η κυβέρνηση για τα χρέη των πολιτών, των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, το αίτημα θα θέσουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα με το επιχείρημα ότι είναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η «νάρκη» των χρεών των ιδιωτών και να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη αν εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και γίνουν κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών που θα λάβουν μαζικό χαρακτήρα.

Τα συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προηγούμενη ρύθμιση έχει αποτύχει παταγωδώς γιατί από τα εκατομμύρια των οφειλετών εντάχθηκαν λιγότεροι από 300.000 μικροοφειλέτες, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα και οι πολίτες να εγκλωβίζονται ολοένα και περισσότερο στα χρέη.

Το ζήτημα είναι για την ρύθμιση των οφειλετών στα Ταμεία σε 100 μηνιαίες δόσεις (1% του χρέους κάθε μήνα) ετέθη επίσημα από το ΠΑΣΟΚ και εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, ο οποίος συντονίζει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ρύθμισης χρεών προς την Εφορία και τα τελωνεία κινείται και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, ενώ από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου «βομβαρδίζεται» καθημερινά με αιτήματα πολιτών για άμεση λήψη μέτρων ώστε να ανασάνουν τα νοικοκυριά από τις ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές τους. Το μήνυμα που μεταφέρουν οι πολίτες προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών είναι:

«Δώστε μας τη δυνατότητα να πληρώσουμε τα χρέη μας σε περισσότερες δόσεις. Δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας σε περισσότερες δόσεις. Δεν είναι δυνατόν να μπορέσουμε να πληρώσουμε τα χρέη μας σε 12 δόσεις όταν τρέχουν μια σειρά φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις».

Ο υφυπουργός Οικονομικών είναι της άποψης ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός στον αριθμό των δόσεων μεταξύ οφειλετών ασφαλιστικών ταμείων και Εφορίας. Ο κ. Μαυραγάνης έχει καταγράψει όλα τα «αγκάθια» της προηγούμενης ρύθμισης και την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει η τρόικα στην Ελλάδα θα τους εκθέσει τους προβληματισμούς, τις προτάσεις αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με κυριότερο ότι κάθε μήνα τα χρέη αντί να μειώνονται αυξάνονται.


newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1827 Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπογράφουν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη σύσταση ελληνικού κράτους. Στην Τουρκία επιβάλλεται η αποδοχή της Αυτονομίας της Ελλάδας, η προστασία των Ελλήνων και η διμερής κατάπαυση των εχθροπραξιών. Η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

371 π.Χ. – Μάχη των Λεύκτρων: οι Θηβαίοι, υπό τον Επαμεινώνδα, νικούν τους Σπαρτιάτες του Κλεόμβροτου Α'.

640 - Ο μουσουλμανικός αραβικός στρατός νικά τις βυζαντινές δυνάμεις στη μάχη της Ηλιούπολης στην Αίγυπτο.

1189 – Ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1348 - Ο Πάπας Κλήμης ΣΤ' εκδίδει παπική βούλα προστατεύοντας τους Εβραίους από την κατηγορία ότι προκάλεσαν τη Μαύρη πανώλη.

1411 - Ο ναύαρχος της Δυναστείας των Μινγκ, Τσενκ Χι, επιστρέφει στη Ναντσίνγκ από το τρίτο ταξίδι του.

1415 - Καίγεται στην πυρά ως αιρετικός ο Γιαν Χους.

1483 – O Ριχάρδος Γ' στέφεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1535 - Ο Τόμας Μορ εκτελείται για προδοσία εναντίον του βασιλιά Ερρίκου Η' της Αγγλίας.

1573 - Ο Χερόνιμο Λουίς ντε Καμπρέρα ιδρύει την πόλη Κόρδοβα στην Αργεντινή.

1630 – Τριακονταετής Πόλεμος: τα σουηδικά στρατεύματα του Γουστάβου Αδόλφου πραγματοποιούν απόβαση στην Πομερανία της Γερμανίας.

1751 - Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΔ' καταργεί το Πατριαρχείο της Ακουιλήιας και ιδρύει την Αρχιεπισκοπή του Ούντινε και της Γκορίτσια.

1779 - Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, οι γαλλικές ναυτικές δυνάμεις νικούν τις βρετανικές στη Γρενάδα.

1801 - Ναυμαχία της Αλχεθίρας: τα πλοία του γαλλικού ναυτικού νικούν το βρετανικό βασιλικό ναυτικό στο οχυρωμένο ισπανικό λιμάνι της Αλχεθίρας.

1912 – Λαμβάνει χώρα η επίσημη τελετή έναρξης των 5ων Ολυμπιακών Αγώνων στην πόλη της Στοκχόλμης. Στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 2.490 αθλητές και 57 αθλήτριες από 5 ηπείρους, 28 κράτη σε 15 αθλήματα.

1913 – Ο Ελληνικός Στρατός (VII Μεραρχία) απελευθερώνει το Άνω Νευροκόπι.

1921 – Ο Ελληνικός Στρατός (Γ' ΣΣ), μετά από σκληρή και αποφασιστική μάχη καταλαμβάνει το Δορύλαιο (Εσκή Σεχήρ) της Μικράς Ασίας.

1947 – Ισπανία: Εθνικό δημοψήφισμα επικυρώνει νόμο περί διαδοχής και παλινόρθωσης βασιλευομένης δημοκρατίας.

1970 – Αθήνα - Δικτατορία: Μεγάλη δίκη 35 μελών του ΚΚΕ. Καταδικάζονται 3 σε ισόβια και πολλοί άλλοι σε ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 20 χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι παρήγγειλε ζευγάρι Γερμανών στην Ικαρία!

Zήτησαν από τον σερβιτόρο να τους φέρει μισή μερίδα μπριάμ, 1/4 κρασί και ένα ψωμί
Ο καθένας επιλέγει πώς θα περάσει στις διακοπές του. Όμως, για τους Έλληνες ένα πράγμα είναι κοινό: παραγγέλνουμε περισσότερα από όσα θα καταναλώσουμε και στο τέλος πάντα μένει φαγητό στο τραπέζι. Συνεπώς, οποιαδήποτε άλλη τακτική, μας φαίνεται ξένη και εξωπραγματική. Όταν μέσα στην... ιστορία μπαίνουν και Γερμανοί, τότε η κριτική που ασκείται είναι πολύ πιο έντονη.

Έτσι, έγινε και μέσα από ένα post στο facebook, το οποίο μέσα σε λίγες ώρες διαδόθηκε παντού και έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Ζευγάρι Γερμανών που ήρθαν στη χώρα μας για να απολαύσουν τις μοναδικές ομορφιές της Ελλάδας σε ταβέρνα στην Ικαρία φαίνεται να ζήτησαν από τον σερβιτόρο να τους φέρει μισή μερίδα μπριάμ, 1/4 κρασί και ένα ψωμί! Όλα αυτά συνολικά τους στοίχισαν 5 ευρώ και ίσως για αυτό η Μέρκελ να επιμένει τόσο στην πολιτική της λιτότητας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Aνεβαίνει η θεσμοκρασία, πέφτουν τα μελτέμια

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με εξασθένηση του μελτεμιού και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα, Κυριακή.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών όμβρων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 31 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ