Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Γιατί δεν υπάρχουν μαύροι Βραζιλιάνοι στα στάδια του Μουντιάλ;




    Aπό τη στιγμή που ξεκίνησε το Μουντιάλ πολλοί δημοσιογράφοι παρατήρησαν την χτυπητή απουσία των μαύρων Βραζιλιάνων στις εξέδρες των φιλάθλων. Ο βραζιλιάνος δημοσιογράφος της Guardian Φελίπε Αραούχο το εξηγεί εκπληκτικά.

Πάνω από το μισό του πληθυσμού της Βραζιλίας είναι μαύροι ή μιγάδες, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2010. Η Βραζιλία φιλοξενεί τους... περισσότερους κατοίκους αφρικανικής καταγωγής στον κόσμο. Η παρουσία τους είναι οφθαλμοφανής στους δρόμους των πόλεων αλλά και στις τοπικές γιορτές στις οποίες συμμετέχουν μαζικά, με τοπικούς χορούς και ρυθμούς. Αλλά μόλις ξεκινούν οι αγώνες στα στάδια του Μουντιάλ, οι δρόμοι και τα γήπεδα γεμίζουν λευκούς εκτός από τους μικροπωλητές αναψυκτικών και μπύρας, όπου μαύροι από τις γειτονικές φαβέλες στήνουν τα μαγαζάκια τους. Μαύροι είναι επίσης οι αστυνομικοί που φυλάνε τον χώρο και το προσωπικό ασφαλείας των γηπέδων.
Στο Ρίο ο δημοσιογράφος της Guardian παρακολούθησε το ματς Γαλλίας-Γερμανίας στις 4 Ιουλίου στο στάδιο Μαρακανά και οι φίλαθλοι ήταν στην πλειοψηφία τους λευκοί. Λίγες ώρες αργότερα, στα καφέ με τις γιγαντοοθόνες που έπαιζαν το ματς Βραζιλία-Κολομβία, το κοινό είχε αλλάξει και αποτελείτο κυρίως από νεαρούς μαύρους που παρακολουθούσαν με πάθος, με μια μπύρα στο χέρι.

Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην τοπική εφημερίδα Folha de S. Paulo, στις 29 Ιουνίου, οι παρατηρήσεις επαληθεύτηκαν: Στους 693 θεατές που παρακολούθησαν το ματς Βραζιλίας-Χιλής το 67% των Βραζιλιάνων ήταν λευκοί και το 90% ανήκε στις ανώτερες τάξεις της χώρας.

Η απουσία μαύρων και μιγάδων εξηγείται εν μέρει από τις τιμές: οι θέσεις είναι ακριβές και η πλειοψηφία των μαύρων είναι φτωχοί. Οι τιμές για τον αγώνα Βραζιλίας-Χιλής έκαναν από 25 ως 200 δολάρια ενώ οι φθηνές θέσεις αποτελούσαν μόνο το 5% του σταδίου, την ώρα που ο κατώτερος μισθός στην Βραζιλία είναι 330 δολάρια τον μήνα.

Ο κοινωνιολόγος Carlos Costa Ribeiro ρωτήθηκε από τις εφημερίδες Globe και Mail του Καναδά και δήλωσε:
«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ρατσιστική διάκριση. Θα μιλούσαμε για κάτι τέτοιο αν απαγορεύονταν να πωλούνται εισιτήρια σε μαύρους. Αυτό που συμβαίνει εξηγείται από το γεγονός ότι τα εισιτήρια είναι ακριβά για τους περισσότερους μαύρους. Και γιατί οι μαύροι δεν είναι πλούσιοι; Γιατί υπάρχει ρατσιστική διάκριση».

Αποτέλεσμα, οι μόνοι εκπρόσωποι της πολυφυλετικής Βραζιλίας να βρίσκονται μέσα στο γήπεδο. «Μπορούμε να πούμε ότι το ποδόσφαιρο δημιουργεί στα γήπεδα την φυλετική Δημοκρατία που η βραζιλιάνικη κοινωνία δεν μπορεί να κάνει» έγραφε πρόσφατα ο βραζιλιάνος μουσικός Jose Miguel Wisnik, σε ένα κείμενο-ορόσημο για το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο στους New York Times.

Αλλά και στα γήπεδα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν η ομάδα της Βραζιλίας εκπροσωπεί λευκούς, μαύρους και μιγάδες, ο προπονητής και σχεδόν όλη η διοίκηση της ομάδας είναι λευκοί. Η εικόνα του αμυντικού βραζιλιάνου Ντάνιελ Αλβες να του πετάνε μια μπανάνα στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε μια μερίδα βραζιλιάνων να επαναστατήσουν αλλά πολλές τέτοιες εικόνες παρατηρούνται και στην ίδια τη χώρα.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει την περίπτωση του μαύρου βραζιλιάνου διαιτητή Marcio Chagas, ο οποίος γίνεται δεκτός στο γήπεδο με ήχους πιθήκων ενώ πρόσφατα βρήκε το αυτοκίνητό του σπασμένο και το παρμπρίζ γεμάτο μπανάνες.

Οπως γράφει εύστοχα το σάιτ The Root σε ένα έξοχο άρθρο, το θέμα γίνεται ακόμη πιο πολύπλοκο από το γεγονός ότι πολλοί μαύροι Βραζιλιάνοι δεν θεωρούν τον εαυτό τους μαύρο. Ο σταρ ποδοσφαιριστής της Βραζιλίας Νεϊμάρ, όταν ρωτήθηκε το 2010 αν έχει υπάρξει θύμα ρατσιμού, απάντησε:
«Ποτέ. Ούτε εντός, ούτε εκτός γηπέδου. Εξάλλου δεν είμαι μαύρος, είμαι;»

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Είχε μετατρέψει το σπίτι του σε εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης!


Εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο υπογείου οικίας, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών

Οι τοίχοι του δωματίου – εργαστηρίου ήταν επενδυμένοι με ειδικά πανιά ανακλάσεως – μόνωσης, τα οποία χρησίμευαν στην διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας, προκειμένου να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών κάνναβης

Κατασχέθηκαν δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας, ανεμιστήρες εδάφους, μοτέρ εισαγωγής – εξαγωγής αέρα με αντίστοιχες μονωμένες σωληνώσεις, μετασχηματιστές, μετρητής PH χώματος, μετρητής υγρασίας κ.α.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, εγκατεστημένο σε δωμάτιο υπογείου οικίας, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Συνελήφθη, χθες (10-07-2014) το μεσημέρι, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 37χρονου, όπου διαπίστωσαν ότι ο συλληφθείς είχε μετατρέψει δωμάτιο αυτής σε εργαστήριο παραγωγής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Όπως εξακριβώθηκε από τους αστυνομικούς, οι τοίχοι του δωματίου – εργαστηρίου ήταν επενδυμένοι με ειδικά πανιά ανακλάσεως – μόνωσης, τα οποία χρησίμευαν στην διατήρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας, προκειμένου να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη των φυτών κάνναβης.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν στο εσωτερικό του εργαστηρίου, καθώς και σε άλλα σημεία της οικίας και κατασχέθηκαν συνολικά:

    Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (385,8) γραμμαρίων,
    τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς καλλιεργούμενα, ύψους από (20) έως (50) εκατοστών το καθένα,
    τρία (3) κάτοπτρα φωτισμού, διαφόρων διαστάσεων,
    πέντε (5) ηλεκτρικοί λαμπτήρες εκπομπής θερμότητας,
    δύο (2) ανεμιστήρες εδάφους και δύο (2) μετασχηματιστές,
    δύο (2) κουτιά που περιείχαν μοτέρ εισαγωγής – εξαγωγής αέρα με αντίστοιχες μονωμένες σωληνώσεις,
    μετρητής PH χώματος, μετρητής υγρασίας, και φορητό κλιματιστικό,
    πλήθος πλαστικών γλαστρών, διαφόρων διαστάσεων,
    μία σακούλα με εμπλουτισμένο φυτόχωμα και μία σακούλα με φυτόχωμα και κομμάτια αποξηραμένου δενδρυλλίου κάνναβης,
    οκτώ (8) μπουκάλια υγρού οργανικού λιπάσματος και πλαστικές συσκευασίες που θα χρησίμευαν στο στάδιο της ανάπτυξης μέχρι την μεταφύτευση,
    ένα κουτί που περιείχε διάφορα μεγέθη πανιών ανακλάσεως - μόνωσης,
    χειρόγραφες σημειώσεις και ένα κινητό τηλέφωνο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ποτέ την Κυριακή" απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς



Το Εργατικό κέντρο Λιβαδειάς καταδικάζει το άνοιγμα των Καταστημάτων  τις  Κυριακές.
Με τη λειτουργία των Καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να επιβαρύνονται εργασιακά, κοινωνικά και οικονομικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, χωρίς να υπάρχει κανένα οικονομικό και κοινωνικό όφελος.
Η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, θα αναγκάσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και να πετάξουν  στον καιάδα της ανεργίας όλους τους εργαζόμενους.
Επιπλέον, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας συντελεί στην αποδόμηση της εργατικής – λαϊκής  οικογένειας. Οι μόνοι κερδισμένοι είναι τα Μονοπώλια που λυμαίνονται την ελληνική κοινωνία– οικονομία.


                                                     Το    Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει στη διαδικασία για το βιβλιάριο υγείας

Ανάσα σε ΙΚΑ και ασφαλισμένους
Απλοποιείται η διαδικασία απογραφής των ασφαλισμένων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και τροποποιείται η διαδικασία απόδοσης της ασφαλιστικής ικανότητας (βιβλιάριο υγείας), λόγω της δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Δικαιούχων Περίθαλψης.

Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, καταργείται η χειρόγραφη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή ή επικόλληση της αυτοκόλλητης ετικέτας, ενώ δημιουργείται Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης στην «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.».

Σε εγκύκλιο του ΙΚΑ, με την οποία κοινοποιείται η υπουργική απόφαση, διευκρινίζεται ότι η νέα διαδικασία απογραφής, αφορά όλα τα ημεδαπά ή αλλοδαπά φυσικά πρόσωπα που αναλαμβάνουν για πρώτη φορά εργασία ασφαλιστέα στο ΙΚΑ ή στην ασφάλιση φορέων, κλάδων ή λογαριασμών, τις εισφορές των οποίων εισπράττει ή συνεισπράττει το Ι.Κ.Α., για να τους αποδοθεί Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένων.

Για τους ασφαλισμένους που θα προσέρχονται στα τμήματα Μητρώου, για έκδοση, αντικατάσταση οικογενειακού βιβλιαρίου υγείας ή για να προσθέσουν νέο μέλος οικογενείας στο ήδη υπάρχον οικογενειακό βιβλιάριο, η ασφαλιστική ικανότητα θα χορηγείται στον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) του μέλους, αφού προηγηθεί η απογραφή του.

Ο αποδιδόμενος Α.Μ.Α. του έμμεσου μέλους θα συμπληρώνεται μαζί με τον Α.Μ.Κ.Α. στο οικογενειακό βιβλιάριο υγείας κάτω από τη θέση της φωτογραφίας και μετά το Όνομα-Επίθετο, Χρονολογία γεννήσεως - Συγγενική σχέση.

Δεν θα εκτυπώνεται ετικέτα, ούτε θα καταχωρείται χειρόγραφα η θεώρηση στο βιβλιάριο υγείας αλλά η ασφαλιστική ικανότητα θα αποτυπώνεται στο Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο στην «Η.ΔΙ.Κ.Α. ΑΕ».

Οι ασφαλισμένοι καθώς και τα έμμεσα μέλη τους που έχουν απογραφεί, θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας προς «ασφαλισμένους - συνταξιούχους για την ασφαλιστική ικανότητα», που είναι σε λειτουργία.

Η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας στους συνταξιούχους λόγω θανάτου θα πραγματοποιείται στον ατομικό τους Α.Μ.Α.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης ότι, δεν θα χορηγούνται παροχές ασθένειας σε συνταξιούχους λόγω θανάτου και σε προστατευόμενα μέλη ασφαλισμένων μας, αν δεν διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα στο δικό τους Αριθμό Μητρώου (Α.Μ.Α.).

Υπενθυμίζεται ότι, οι συνταξιούχοι λόγω θανάτου δεν μπορούν να ασφαλίσουν προστατευόμενα μέλη.
Ακόμη, η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. αναστέλλει το δικαίωμα ασφαλιστικής ικανότητας σε όσους ασφαλισμένους παύουν να πληρούν τις προϋποθέσεις λόγω ληξιαρχικών γεγονότων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, κατόπιν διασύνδεσης και διασταύρωσης των στοιχείων με το σύστημα ΑΡΙΑΔΝΗ ή, λόγω της απώλειας της ιδιότητας προστατευόμενου μέλους λόγω σπουδών.

Ειδικά για τις περιπτώσεις θανάτου των άμεσα ασφαλισμένων, η ασφαλιστική ικανότητα εμμέσου μέλους δεν αναστέλλεται μέχρι την τελική κρίση του οικείου Φορέα (αναστολή, διαγραφή, μεταβίβαση, παράταση, κ.λπ.), ο οποίος υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. σχετικά. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. θα συνεχίσουν να προβαίνουν σε ενέργειες λήξης ασφαλιστικής ικανότητας, στις περιπτώσεις που τους τίθενται υπόψη.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014




    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ
ΩΡΑ 9:00μ.μ

         ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ   




              «ΧΑΝΑ ΖΟΟ- ΧΟΡΑΛΙΑ» του Μάνου Βαφειάδη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : ΤΕΡΕΖΑ ΣΑΣΣΟΥ –  ΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ –ΜΑΡΔΗ ΜΗΛΙΑΡΑ –  ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΙΑΡΟΣ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ –ΕΛΕΝΗ ΜΑΝΤΗ – ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΤΑΤΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND PRIX ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

 Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας και ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ προκηρύσσουν τους Αγώνες Στίβου, με την επωνυμία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2014» που είναι ο αγώνας της σειράς των Ελληνικών Grand Prix, σύμφωνα με τους παρακάτω όρους :

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:
Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

2. ΤΟΠΟΣ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Δημοτικό Στάδιο Θηβών, ώρα 17:30

3. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:

ΑΝΔΡΩΝ: (80μ ΠΠΑ) - 100μ - 200μ - 400μ - 800μ - 400μ ΕΜΠΟΔΙΑ - 3.000μ - ΜΗΚΟΣ - ΤΡΙΠΛΟΥΝ - ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ - ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ - ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ - ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 100μ - 200μ - 400μ – 800μ - 1.500μ – 100μ ΕΜΠΟΔΙΑ - 400μ ΕΜΠΟΔΙΑ - ΜΗΚΟΣ – ΤΡΙΠΛΟΥΝ – ΥΨΟΣ - ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ - ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ - ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ - ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ

4. ΗΛΙΚΙΕΣ:
α) Άνδρες-Γυναίκες που γεννήθηκαν το 1994 και μεγαλύτεροι-ες.
β) Έφηβοι-Νεάνιδες που γεννήθηκαν 1995 και 1996.
γ) Παίδες που γεννήθηκαν το 1997 και 1998 (εκτός από τα αγωνίσματα Σφαιροβολίας, Δισκοβολίας, Ακοντισμού και 400μ εμπόδια)
δ) Κορασίδες που γεννήθηκαν το 1997 και 1998.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α) Οι αθλητές-τριες που ανήκουν στην δύναμη του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους όρους της Γενικής προκήρυξης του 2014, και εγκριθεί η συμμετοχή τους από την διοργανώτρια ΕΑΣ (όπως αναλύεται στην παρακάτω παράγραφο).
β) Αλλοδαποί αθλητές-τριες, με την προϋπόθεση  ότι δεν θα συμμετάσχουν στην διαδικασία βαθμολόγησης και των βραβείων, που καταβάλει ο ΣΕΓΑΣ.


6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι αθλητές-τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους Αγώνες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους, με το αρχείο excel που επισυνάπτεται, στο e-mail της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βοιωτίας-Εύβοιας stibos04@otenet.gr μέχρι την Παρασκευή 18-7-2014.
Η συμμετοχή τους θα οριστικοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 21-7-2014. Για την συμμετοχή τους θα ενημερωθούν με δική τους ευθύνη από την ΕΑΣ.
Κανείς αθλητής-τρια δεν θα συμμετάσχει, εάν δεν έχει ενημερώσει τους οργανωτές και δεν έχει εγκριθεί η συμμετοχή του από αυτούς.

7. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ :
Στους Αγώνες τα όργανα ρίψεων, τα ύψη και οι αποστάσεις των εμποδίων θα είναι αυτά των κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών.

8. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :
Βαθμολογούνται οι έξι (6) πρώτοι αθλητές-τριες του κάθε αγωνίσματος ως εξής :
1ος (9 β.) – 2ος (7,5 β.) – 3ος (6 β.) – 4ος (4,5 β.) – 5ος (3 β.) – 6ος (1,5 β.)

9. ΕΠΑΘΛΑ :
Στους τρεις (3) πρώτους-τες νικητές-τριες κάθε αγωνίσματος θα απονεμηθούν Διπλώματα και Μετάλλια.

10. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :
Θα καλυφθούν τα έξοδα διαμονής-διατροφής των αθλητών-τριών που θα εγκριθούν από τους οργανωτές.

11. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ :
1) Στα ριπτικά και αλτικά αγωνίσματα του ωρολογίου προγράμματος, ο αριθμός των συμμετασχόντων αθλητών-τριών δεν θα υπερβαίνει τους δέκα (10) σε κάθε αγώνισμα, ενώ στους δρόμους σε καμία περίπτωση δεν θα διεξάγονται περισσότερο από δύο (2) τελικές σειρές.
2) Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον των αθλητών-τριών είναι μεγάλο, η συμπλήρωση των θέσεων θα γίνεται με κριτήριο την ατομική επίδοση καθώς και την αγωνιστική κατάσταση  του αθλητή-τριας εκείνη την εποχή. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιοι για να αποφασίσουν είναι οι διοργανωτές.
3) Οι αθλητές-τριες πρέπει 45΄ τουλάχιστον πριν από την έναρξη κάθε αγωνίσματος, να παρουσιάζονται στην αίθουσα κλήσης αυτοπροσώπως για να δηλώσουν την παρουσία τους.
4) Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του ΣΕΓΑΣ.
5) Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον αλυτάρχη και τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων.
6) Τα αρχικά και διαδοχικά ύψη στα άλματα (ύψος και επί κοντώ) θα καθοριστούν από τον τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων, ανάλογα με τις συμμετοχές των αθλητών-τριών.

12. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ :
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ  ιατρούς (σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 παρ. 9 του νόμου 2725/99 και στο σχετικό έγγραφο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 4585/8-10-10).
Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματειων.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη  θεώρησή του.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.
eas-segas-viotias-evias.blogspot.gr

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ GRAND PRIX
«ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ 2014»
ΔΗΜΟΤΙΚΟ   ΣΤΑΔΙΟ   ΘΗΒΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ  23  ΙΟΥΛΙΟΥ  2014


Διαβάστε Περισσότερα »

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

«Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς στο άνοιγμα των καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου»
Με αφορμή την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Κ1-1119/7-7-2014 του Υφ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, που επιβάλλει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, σε 10 περιοχές της χώρας και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για το άνοιγμα όλων των εμπορικών καταστημάτων, όλες τις Κυριακές του χρόνου, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς εκφράζει την βαθύτατη αντίθεση του.
Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης είναι καταστροφική για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, επώδυνη για τους εργαζόμενους και είναι ενάντια στις αποφάσεις και τη βούληση των εμπορικών οργανώσεων, των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων και της τοπικής κοινωνίας. 
Σε μία χρονική στιγμή, που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας μας βρίσκονται κυριολεκτικά στην «κόψη του ξυραφιού», έχοντας να αντιμετωπίσουν την υπερφορολόγηση, την έλλειψη ρευστότητας, την χαμηλή κατανάλωση και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, είναι παράλογο να πιστεύει κανείς, ότι η ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές, θα αυξήσει την κατανάλωση και θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία της Λιβαδειάς.
Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στην τοπική αγορά της πόλης μας, στους πελάτες και στους συναδέλφους μας και πιστοί στις δεσμεύσεις μας δηλώνουμε:
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ στις Κυριακάτικες αργίες χωρίς την έγγραφη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των συναδέλφων μας εμπόρων.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς αποτελεί τη βασικότερη μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας όχι μόνο προς τους πολίτες της επαρχίας Λιβαδειάς, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς εξυπηρετεί τμήμα της επαρχίας Θήβας, το σύνολο της Λοκρίδας και τμήμα της ανατολικής Φωκίδας.

Οι μέχρι σήμερα ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές στο θέμα της δημόσιας υγείας έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, όπως:
•    Ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
•    Ελλείψεις σε φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό
Ωστόσο, το Νοσοκομείο Λιβαδειάς κυρίως λόγω της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου προς τους ασθενείς.
Ο Δήμος Λεβαδέων και όλοι οι φορείς της πόλης μας, με συνεχή υπομνήματα και παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Υγείας, έχουν καταστήσει σαφές στην εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου ότι η άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου αποτελεί σημείο ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας.
Επειδή, το Νοσοκομείο Λιβαδειάς πρέπει να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου
Επειδή, η δημόσια υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα  μας
Σας καλούμε στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 και ώρα 9:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς για να απαιτήσουμε τη στελέχωση του Νοσοκομείου και τη βελτίωση της λειτουργίας του. 
•    Διεκδικούμε την δωρεάν δημόσια υγεία για όλους!
•    Διεκδικούμε την άρτια λειτουργία του Νοσοκομείου μας!
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη για να προστατέψουμε το Νοσοκομείο μας από τις πολιτικές της μνημονιακής λαίλαπας!!!!  

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον κόμβο Τραγάνας



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Τραγάνας, με στόχο την εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής τoυ τοπικού πλευρικού σταθμού διοδίων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών, η λειτουργία του πλευρικού σταθμού διοδίων Τραγάνας αναστέλλεται. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνο τον Α/Κ Τραγάνας και δεν επηρεάζουν τον κύριο άξονα του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ.

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 και έως την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014, στον Α/Κ Τραγάνας θα ισχύουν τα ακόλουθα:

- Κανονική κυκλοφορία των οχημάτων από Αθήνα προς Τραγάνα και από Τραγάνα προς Αθήνα.
- Διακοπή της κυκλοφορίας από Τραγάνα προς Λαμία και εξυπηρέτηση των χρηστών μέσω του αριστερού και δεξιού παράπλευρου οδικού δικτύου και του Α/Κ Αταλάντης.
- Διακοπή της κυκλοφορίας από Λαμία προς Τραγάνα και εξυπηρέτηση των χρηστών μέσω του Α/Κ Αταλάντης και του αριστερού παράπλευρου οδικού δικτύου.

Επιπροσθέτως, κατά το ανωτέρω διάστημα, στην περιοχή του Α/Κ Τραγάνας, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Αθήνα, η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μια λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Λαμία θα ισχύει αποκλεισμός της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με το ιδιωτικό ΚΨΜ "κοράκιασαν" οι νεοσύλλεκτοι στη Θήβα


Η ιδιωτικοποίηση του ΚΨΜ στη Θήβα έχει “διψάσει” τους νεοσύλλεκτους.
Οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν πέσει αλλά τραβάνε ανηφόρα.

Η ιδιωτικοποίηση υποτίθεται θα ήταν “πιλοτική”. Αλλά όπως λέμε στην Ελλάδα “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.
Οι τιμές που μεταφέρουν οι νεοσύλλεκτοι μέσω του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων ενδεικτικές:

Ø Φραπέ μικρός 1 ευρώ, μεγάλος 1.4
Ø Φρέντο 1,5 ευρώ, φρέντο καπουτσίνο 1,8!
Ø Η τιμή του καφέ πριν την ιδιωτικοποίηση ήταν γύρω στα 30 λεπτά.
Ø Επιπλέον το νερό έχει 35 λεπτά από 20 και το κρουασάν 1.20 από 30 λεπτά!
Ø Χαρτί τουαλέτας 80 λεπτά, που πλέον πρέπει να αγοράσεις
.
Επιπλέον, οι νεοσύλλεκτοι έχουν «κορακιάσει» αφού τις ζεστές αυτές μέρες όχι μόνο δεν υπάρχει πουθενά ψύκτης στο τεράστιο στρατόπεδο που έχει υποδεχτεί εκατοντάδες νεοσύλλκτους , αλλά υποχρεώνονται να αγοράζουν συνεχώς μπουκάλια από το ιδιωτικό ΚΨΜ.

Επομένως, ένας νεοσύλλεκτος μπορεί και να ξοδέψει 5-10 ευρώ καθημερινά στο ιδιωτικό ΚΨΜ.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επισημαίνει:

«Πώς φτάσαμε στην ιδιωτικοποίηση; Γιατί ιδιωτικοποιούνται και τα ΚΨΜ; “Μπαίνουν” μέσα; Επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό των ΕΔ; Κι αν είναι έτσι γιατί σπεύδουν οι ιδιώτες να τα πάρουν;”
Πηγή


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:Κατάληψη της Εθνικής Οδού και συλλαλητήριο για τα Νοσοκομεία μας

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
2ης ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Σήμερα στο Συνεδριακό κέντρο της Θήβας 10 Ιουλίου 2014 ,όλοι εμείς οι τοπικοί φορείς και παράγοντες του Νομού Βοιωτίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των δύο Εργατικών κέντρων του Νομού μας, πραγματοποιήσαμε την 2η  ευρεία σύσκεψη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις παρεχόμενες κρατικές υπηρεσίες υγείας από τις δύο κύριες μονάδες που είναι τα Γενικά Νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας καθώς και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Η σύσκεψη αυτή είναι σε συνέχεια εκείνης της 12 Ιουνίου που έγινε στην Λειβαδιά και της συνάντησης αντιπροσωπίας  των φορέων του Νομού μας με τον Αρμόδιο Υπουργό Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις 23  του Ιούνη 2014.
Επειδή στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Υγείας δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση – λύση για τις τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό ,νοσηλευτικό , εργαστηριακό, διοικητικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό , τις ελλείψεις όχι  μόνο σε εξειδικευμένο αλλά και σε βασικό φαρμακευτικό υλικό - ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την προβληματική διακομιδή επειγόντων περιστατικών , την ανεπαρκή ασφάλεια και καθαριότητα ,που διαμορφώνουν μια  άκρως προβληματική λειτουργία των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού μας τα οποία όχι μόνο δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες έργο τους αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια την ζωή των συμπολιτών μας που χρειάζονται ιατρική βοήθεια.
Επειδή πιστεύουμε ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής και  η υγεία των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μετριέται ως ισολογισμός της κυβέρνησης σύμφωνα με τις επιβαλλόμενες μνημονιακές πολιτικές  αλλά θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα των κρατικών παροχών με δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους πολίτες.
Η  Υγεία είναι Κοινωνικό Αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα , όπως θέλει να το μετατρέψει η Κυβέρνηση των τοκογλύφων και η τρόϊκα.


ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ :
Η δημιουργία συντονιστικού – αγωνιστικού οργάνου με την συμμετοχή όλων των φορέων του νομού.
Με ευθύνη των Δημάρχων να γίνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις – Συλλαλητήρια σε όλες τις έδρες των Δήμων του Νομού (και όπου αλλού εκτιμηθεί ) για ενημέρωση και κάλεσμα των κατοίκων του Νομού μας σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου σε πρώτη φάση να υλοποιηθεί το παρακάτω πρόγραμμα κινητοποιήσεων .
•    Συμβολική κατάληψη της Εθνικής Οδού στο ύψος των διοδίων Θηβών στις 18/7/2014 ημέρα Παρασκευή .
•    Συλλαλητήριο στην Αθήνα, έξω από το Υπουργείο Υγείας.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
    ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
    ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ
    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ
    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
    ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ
    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠ. ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
    ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΝ. ΕΛ.
    ΠΟΕΔΗΝ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΘΗΒΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ Ε.Κ.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ Ε.Κ.ΘΗΒΑΣ
    ΔΕΥΑΘ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
    ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΘΗΒΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΘΗΒΑΣ
    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΘΗΒΑΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΘΗΒΑΣ «Ο ΛΑΙΟΣ»
    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΥ ΓΑΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΘΗΒΑΣ
    ΛΕΣΧΗ LIONS «Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΘΗΒΑΣ
    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ «ΙΣΜΗΝΗ»
    ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ  & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ «ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ» 



ΘΗΒΑ ,Συνεδριακό Κέντρο , 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Χαλκίδα-Ταρακουνήθηκε και η Βοιωτία


Η δόνηση έγινε αισθητή και στην Bοιωτία

Περιμέναμε τέτοια δόνηση, η περιοχή είναι υψηλής σεισμικότητας, δηλώνει  ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν στις 12:46 την κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε επίκεντρο τη Χαλκίδα της Εύβοιας.

Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

«Πρόκειται για περιοχή υψηλής σεισμικότητας που κατά καιρούς δίνει τέτοιου μεγέθους δονήσεις» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθητηγής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας.

«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι κοντά στα ρήγματα της Αταλάντης και των Καμένων Βούρλων» πρόσθεσε αλλά απέκλεισε το ενδεχόμενο ενεργοποιήσής τους από τη δόνηση των 4,3 Ρίχτερ.

«Το δυναμικό του συγκεκριμένου ρήγματος μπορεί να δώσει σεισμούς μεγέθους έως και 5,5 Ρίχτερ» κατέληξε ο κ. Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίων δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή άλλου είδους προβλήματα από το σεισμό.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Δίστομο 2014»- Η κριτική επιτροπή του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η κριτική επιτροπή του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Δίστομο 2014»

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας παρουσιάζουμε την κριτική επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικού Θεάτρου που θα λάβει χώρα στο Δίστομο από 21 έως 28 Αυγούστου 2014.
Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι :
1. Βασίλης Κατσικονούρης - Συγγραφέας
2. Άννα Μαυρολέων - Διδάκτωρ Θεατρολογίας (Θεατρολόγος)
3. Κώστας Καστανάς - Ηθοποιός, Σκηνοθέτης
4. Βασίλης Κολοβός - Ηθοποιός
5. Λιάνα Καραβασίλη - Μουσικός
Διαβάστε Περισσότερα »

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Δομοκού



Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε τα ξημερώματα μεταξύ κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, με έναν άνδρα νεκρό και έναν ακόμη σοβαρά τραυματισμένο.

Η συμπλοκή σημειώθηκε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα, όταν τα κελιά ήταν κλειστά. Έλληνας ισοβίτης για ανθρωποκτονία επιτέθηκε και σκότωσε έναν άλλο κρατούμενο για ληστείες με αυτοσχέδιο αιχμηρό αντικείμενο(γυαλί), ενώ τραυμάτισε έναν ακόμη, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Λαμίας.

Αμεσα επενέβησαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ακινητοποίησαν τον δράστη.

Και οι τρεις κρατούμενοι ήταν στο ίδιο κελί. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια που προκάλεσαν τη δολοφονία, τα οποία και ερευνώνται.

Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Ανατράπηκε αυτοκίνητο στο κεντρικό δρόμο του Μαυρομματίου-φωτο

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ