Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τρίτοι στον κόσμο στην κατανάλωση τσιγάρων οι Έλληνες




    Ποιοί μας ...κλέψαν την πρωτιά μέσα απ΄το στόμα
    Ενώ στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο κόσμο η συνήθεια αυτή περιορίζεται ,στην Ελλάδα παραμένει σε τριτοκοσμικά ακόμη επίπεδα



Τη Τρίτη θέση κατέχουν οι Έλληνες στη κατανάλωση τσιγάρων σε κατάταξη που περιλαμβάνει 10 χώρες του κόσμου.
Όπως μεταδίδει το Marketwatch, περίπου το...
20% του ενήλικου πληθυσμού παγκοσμίως καπνίζει τσιγάρα, σύμφωνα με την TobaccoAtlas.org.

Οι καπνιστές κατανάλωσαν σχεδόν 5,9 τρισεκατομμύρια τσιγάρα το 2009 (χρονιά για την οποία υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία), αντανακλώντας μία αύξηση της τάξης του 13% στο κάπνισμα την τελευταία δεκαετία.

Η ανθυγιεινή αυτή συνήθεια ήταν περισσότερο διαδεδομένη στις χώρες με υψηλά εισοδήματα. Ωστόσο, λόγω του marketing, της αυξημένης κοινωνικής αποδοχής, της συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης και της αύξησης του πληθυσμού, το κάπνισμα αναμένεται να αυξηθεί στις χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, όπως αναφέρει η TobaccoAtlas, η οποία χρηματοδοτείται από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Πνεύμονος και την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το κάπνισμα μειώθηκε στη Δυτική Ευρώπη κατά 26% μεταξύ 1990 και 2009, ενώ αυξήθηκε κατά 57% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική την ίδια περίοδο. Αυτό συνέβη γιατί οι κάτοικοι των ανεπτυγμένων χωρών έχουν συνειδητοποιήσει τους κινδύνους και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να εφαρμόζουν πολιτική και νόμους για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Το 2009, τα κράτη του Δυτικού Ειρηνικού κατανάλωσαν το 48% των τσιγάρων που καπνίστηκαν παγκοσμίως, η Ευρώπη το 24% και η Αμερική το 11%.

Δείτε παρακάτω το κατάλογο με τις 10 χώρες, όπου καταναλώθηκαν τα περισσότερα τσιγάρα ανά άτομο…

1. Σερβία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,861

2. Βουλγαρία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,822

3. Ελλάδα: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,795

4. Ρωσία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,876

5. Μολδαβία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,479

6. Ουκρανία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,401

7. Σλοβενία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,369

8. Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλή: 2,278

9. Λευκορωσία: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλήν: 2,266

10. Μαυροβούνιο: Κατανάλωση τσιγάρων κατά κεφαλήν: 2,15


Διαβάστε Περισσότερα »

Γεμάτο «παγίδες» το οδικό δίκτυο στην Κωπαΐδα




Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο της Κωπαΐδας και κυρίως στον δρόμο από Ορχομενό προς Αλίαρτο που εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς δεδομένου ότι ένα μεγάλο τμήμα του έχει υποχωρήσει και έχει δώσει τη θέση του σε «παγίδες».

Ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες αγρότες με γεωργικά μηχανήματα αλλά και άλλα οχήματα ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο δήμαρχος Ορχομενού Κώστας Ξηρογιάννης.

«Έχουμε τώρα τρία χρόνια που λίγο πιο κάτω από την πλευρά της Αλιάρτου ο δρόμος ο οποίος να σημειωθεί μεγάλη κυκλοφορία, σε κάποια σημεία έχει υποχωρήσει. Πρέπει κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη γιατί σε λίγο δεν θα μπορεί να περάσει κανείς. Ο δρόμος χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση από τους αγρότες της ευρύτερη περιοχής αλλά και από μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα. Σε λίγο όμως αν δεν αποκατασταθεί ο δρόμος δεν θα μπορεί να περάσει ούτε μηχανάκι», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ξηρογιάννης.

Ο δήμαρχος θεωρεί πως για να αποφευχθούν τα χειρότερα απαιτείται άμεση παρέμβαση.

«Η μόνη λύση που βλέπω είναι να αναλάβει η Περιφέρεια παρόλο που ξεφεύγει από τις αρμοδιότητές της. Ένα τέτοιο οικονομικό βάρος μόνο η Περιφέρεια μπορεί να το αναλάβει», λέει ο Κ. Ξηρογιάννης και προσθέτει: «Δεν είναι μόνο αυτός ο δρόμος, όλοι οι δρόμοι έχουν προβλήματα πολύ σοβαρά και δεν μιλάμε για καινούριους δρόμους, μιλάμε για συντήρηση των παλιών. Οι καινούργιοι δρόμοι είναι ένα όραμα που θα το αντιμετωπίζουμε στο μέλλον συνέχεια».

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης.

«Πράγματι ο δρόμος που συνδέει τον Δήμο Αλιάρτου και τον Δήμο Ορχομενού μέσα από την Κωπαΐδα, ένας αγροτικός δρόμος, ο οποίος ασφαλτοστρώθηκε πριν από αρκετά χρόνια, έχει γίνει πλέον προβληματικός» επισημαίνει ο Γ.  Μουλκιώτης και συμπληρώνει: «Δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής διέλευση των οχημάτων. Αυτός ο δρόμος πρέπει να κατασκευαστεί εκ βάθρων, δεν μπορεί να παραμείνει έτσι και πρέπει να γίνει οπωσδήποτε γεωτεχνική μελέτη. Πρόκειται για ένα δρόμο μέσα στο Κωπαιδικό πεδίο, που παλιά ήταν λίμνη με τα όποια προβλήματα σημαίνει ότι προκαλούνται αφού το έδαφος έχει ιδιομορφίες, και πρέπει να γίνει γεωολογική μελέτη από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος».

Σύμφωνα με τον κ. Μουλκιώτη συνέχεια και με δεδομένο ότι η Κωπαίδα από 1η Σεπτέμβρη περιέρχεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος υπάρχει η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένες πιστώσεις.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει τίποτα από πλευρά Περιφέρειας, διότι η Περιφέρεια δεν είχε αρμοδιότητα. Από την στιγμή όμως που η Περιφέρεια πήρε τον Ο.Κ. παίρνει και αυτόν τον δρόμο. Κατά συνέπεια αυτός ο δρόμος θα μπορέσει να κατασκευαστεί εξαρχής με σύγχρονες μεθόδους και εφόσον γίνου οι μελέτες», καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης.
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν tablet και ίντερνετ για 150.000 οικογένειες..



    «Πράσινο» φως στην «ψηφιακή αλληλεγγύη»
    Ποιούς αφορά



Για… "ψηφιακό μέρισμα" ετοιμάζονται 150.000 οικογένειες που...έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα.

Στη σύσκεψη που έγινε χθες υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, δόθηκε το «πράσινο» φως για την «ψηφιακή αλληλεγγύη» με αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων.

Τι εστί «ψηφιακή αλληλεγγύη»; Παροχή σύνδεσης στο ίντερνετ και tablet σε 150.000 οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα!

Ειδικότερα, με χρήση κουπονιού οι δικαιούχοι θα μπορούν:

• Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες

• Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (PC ή Tablet)

• Να εκπαιδευτούν στο χώρο τους σε βασική χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο «τσακ» γλίτωσε η Γη από το πέρασμα ηλιακής καταιγίδας το 2012!


Αποκάλυψη εκ των υστέρων - Υπάρχει πιθανότητα 12% μια σούπερ ηλιακή «καταιγίδα» να χτυπήσει τη Γη μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον φυσικό Πιτ Ράιλι
Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων -αν και όταν τα μαθαίνεις. Η Γη γλίτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή «καταιγίδα» πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες. Αν είχε «χτυπήσει» τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.

Στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος, έπειτα από μία εκτίναξη στεμματικής μάζας, έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη μαγνητική «καταιγίδα», με ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, η οποία στο «τσακ» δεν βρήκε τον στόχο της. Η NASA ανακοίνωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική «Daily Mail», ότι επρόκειτο για την ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων 150 ετών και είχε τη δυνατότητα να «ταρακουνήσει» για τα καλά τον σύγχρονο πολιτισμό. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για δύο διαδοχικές εκτινάξεις στεμματικής μάζας με χρονική απόσταση μόλις δέκα έως 15 λεπτών, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να έχει ασυνήθιστη συνδυασμένη ένταση.

«Αν η ηλιακή έκρηξη είχε συμβεί μόνο μια εβδομάδα νωρίτερα, η Γη θα είχε βρεθεί ακριβώς στη γραμμή του πυρός», δήλωσε ο καθηγητής ατμοσφαιρικής και διαστημικής φυσικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Ντάνιελ Μπέικερ. Ελάχιστοι κάτοικοι της Γης πήραν τότε είδηση τι συνέβη - ή τι θα μπορούσε να είχε συμβεί.



Η «καταιγίδα» έπληξε τη διαστημοσυσκευή STEREO-A, το ηλιακό παρατηρητήριο της NASA. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα που εστάλησαν στη Γη και συμπέραναν ότι, αν ο πλανήτης μας είχε «χτυπηθεί» τότε, θα επρόκειτο για το χειρότερο συμβάν από την ηλιακή καταιγίδα του 1859 (γνωστή και ως «συμβάν Κάρινγκτον»), όταν το σέλας που είχε προκληθεί, ήταν ορατό νότια μέχρι την Ταϊτή στον Ειρηνικό, ενώ το «διαδίκτυο» της Βικτωριανής εποχής, το τηλεγραφικό δίκτυο, είχε βγει εκτός λειτουργίας. Το συμβάν του 2012 ήταν επίσης διπλάσιας έντασης από αυτήν που έπληξε το Κεμπέκ του Καναδά το 1989, προκαλώντας καθολικό «μπλακ-άουτ».

«Είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι η Γη και οι κάτοικοί της ήταν απίστευτα τυχεροί, όταν συνέβη η ηλιακή έκρηξη του 2012», δήλωσε ο Ντάνιελ Μπέικερ. «Αν είχαμε χτυπηθεί, ακόμη θα μαζεύαμε τα κομμάτια», πρόσθεσε και προειδοποίησε ότι η ανθρωπότητα πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μία μελέτη της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ εκτίμησε πρόσφατα ότι μια «καταιγίδα» ανάλογη εκείνης του 1859 θα είχε κοστίσει πάνω από δύο τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία (20 φορές περισσότερα από τις ζημιές του τυφώνα «Κατρίνα») και θα είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές σε κάθε είδους υποδομές και υπηρεσίες, που θα χρειάζονταν πολλά χρόνια για να αποκατασταθούν. Μια τέτοια ηλιακή καταιγίδα μπορεί να επιφέρει εκτεταμένες και όχι εύκολα αποκαταστάσιμες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος (βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι μετασχηματιστές των ηλεκτρικών δικτύων), κατάρρευση ζωτικών συστημάτων επικοινωνιών και GPS, ζημιές στα συστήματα ύδρευσης - αποχέτευσης (που βασίζονται συνήθως σε ηλεκτρικές αντλίες), διάφορα επικίνδυνα προβλήματα ασφάλειας κ.α.

Η ηλιακή δραστηριότητα, που επηρεάζει καθοριστικά τον διαστημικό καιρό, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο. Περιλαμβάνει τις ηλιακές εκλάμψεις (που στέλνουν ακτίνες-Χ και ισχυρή υπεριώδη ακτινοβολία στη Γη), την εκτόξευση τεράστιων ποσοτήτων φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων, ηλεκτρονίων και πρωτονίων (που κάνουν ζημιά στα ηλεκτρονικά συστήματα των δορυφόρων), καθώς και τις εκτινάξεις στεμματικής μάζας, οι οποίες στέλνουν προς τον πλανήτη μας δισεκατομμύρια τόνους μαγνητισμένου νέφους ηλιακού πλάσματος, που πέφτουν πάνω στην «ασπίδα» του γήινου μαγνητικού πεδίου (συνήθως προκαλούν απλώς το θεαματικό σέλας στους πόλους, αλλά ένα απευθείας μαζικό χτύπημα θα ήταν καταστροφικό).

Υπάρχει πιθανότητα 12% μια σούπερ ηλιακή «καταιγίδα» να χτυπήσει τη Γη μέσα στην επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τον φυσικό Πιτ Ράιλι, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα διαστημικού καιρού «Space Weather». Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε στατιστική ανάλυση των στοιχείων για τις ηλιακές καταιγίδες κατά τα τελευταία 50 χρόνια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων


                Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 23039/25-7-2014 πρόσκληση για την 13η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  30  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2014, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.      Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο κατασκευής του έργου : «Συντήρηση – Βελτίωση της Π.Ε.Ο. Αρ.3 Ελευσίνα – Θήβα - Λιβαδειά στο τμήμα από διασταύρωση προς ΚΕΠΒ έως Κόμβο». (Θέμα από αναβολή).

2ο.        Διόρθωση–συμπλήρωση και αντικατάσταση διατάξεων της υπ΄ αριθ. 118/2014 απόφασης που αφορά τη διενέργεια της εμποροπανηγυρης στη Δ.Κ. Θήβας για το έτος 2014.

3ο.    Λήψη απόφασης για μετατόπιση του περιπτέρου της Ερμιόνης Μπαρώνα χας Νικολάου που βρίσκεται επί της οδού Επαμεινώνδα στη Θήβα στη διασταύρωση των οδών Επαμεινώνδα και Ετεοκλέους (σχετ. 64/2014 αποφ. Ε.Π.Ζ.)

4ο.    ‘Εγκριση της έκθεσης εκτέλεσης προυπολογισμού α΄τριμήνου 2014 του Δήμου Θηβαίων.

5ο.    3η Τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων–Τεχνικού Προγράμματος 2014.

6ο.    Έγκριση της έκθεσης εκτέλεσης προυπολογισμού β΄τριμήνου του έτους 2014 και πρόταση για την αναμόρφωσή του.

7ο.        Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου στο νεκροταφείο «Ανάληψη» και παραχώρηση της χρήσης αυτού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας νέας εκμίσθωσης.
8ο.        Έγκριση διενέργειας της προμήθειας εξοπλισμού για την επέκταση ταχυδιυλιστηρίου Αλυκής & Αγ. Νικολάου.  
9ο.        Λήψη απόφασης για την ακύρωση της υπ΄ αριθ. 188/14 απόφασης του Δ.Σ. που αφορά την απευθείας ανάθεση για την παροχή των εργασιών επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Θηβαίων.
10ο.        Λήψη απόφασης για την  απευθείας ανάθεση για την παροχή των εργασιών επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Θηβαίων στην κατηγορία «Συνεργεία που ασχολούνται με την επισκευή και συντήρηση των ηλεκτρικών συστημάτων, οργάνων και συσκευών και γενικά την ηλεκτρική εγκατάσταση των αυτοκινήτων».
11ο.    Λήψη απόφασης για την απευθείας ανάθεση των εργασιών επισκευής και συντήρησης των οχημάτων του Δήμου Θηβαίων στην κατηγορία «Συνεργεία στα οποία αναλαμβάνονται τοποθετήσεις, επισκευές και ρυθμίσεις ταχογράφων και διαφόρων άλλων συναφών οργάνων αυτοκινήτων.
12ο.    Έγκριση για διαγραφή από τον υπ΄αριθ. 422/2013 Χ.Κ. ποσού 80,00 € στο όνομα Ζησοπούλου Ευαγγελία του Ανδ. για παράβαση Κ.Ο.Κ.
13ο.    Έγκριση για τη διαγραφή ποσού 2.161,04 από τον υπ΄ αριθ. 541/2012 Χ.Κ. στο όνομα της Κουμπαράκη Θεολογία του Παύλου που αφορά ειδικό τέλος 0.5 % και ποσού 518,65 € για εκπρόθεσμη καταβολή του τέλους από τον 542/2012 Χ.Κ.
14ο.    Λήψη απόφασης σχετικά με την συνέχιση ή όχι του πιλοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης ανακύκλωσης και διαχείρισης μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων της εταιρείας RECYCOM (Σχετ. η 67/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).
15ο.    Έκφραση γνώμης σχετικά με την ΜΠΕ (Φ/Β) σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 2.641,20 KW της εταιρείας ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ Α.Ε. στη θέση «ΜΠΙΤΑΚΟΣ» του Δήμου Θηβαίων Π.Ε. Βοιωτίας (σχετ. η 68/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).
16ο.    Έκφραση γνώμης σχετικά με την ΜΠΕ αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 15 MW της εταιρείας ΘΗΒΑΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. στη θέση «ΠΕΥΚΙΑΣ» του Δήμου Θηβαίων Π.Ε. Βοιωτίας (Σχετ. η 69/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).
17ο.    Έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην ανανέωση και τροποποίηση της απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων λόγω τροποποίησης και εκσυγχρονισμού της βιομηχανίας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας και συσκευασίας ειδών διατροφής της εταιρίας «ΠΕΤ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Β.Ε.Ε. (Σχετ. η 70/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ.)
18ο.    Λήψη απόφασης σχετικά με αίτημα της εταιρείας «ΠΟΛΑΡΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕ» η οποία ζητά χώρο εντός ορίων της πόλης της Θήβας για την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. (σχετ. η 73/2014 απόφαση της Ε.Π.Ζ.).
19ο.    Έγκριση της 53/2013 απόφασης του Δ.Σ. του Δ.Ο.Θ. για έκδοση εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή στην από την 1551/2-7-2014 πρόσκληση ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
20ο.    Λήψη απόφασης για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του Νηπιαγωγείου Μουρικίου στην ενορία του Αγ. Αθανασίου Μουρικίου.
21ο.    Έγκριση για την παραχώρηση της χρήσης δύο αιθουσών, ενός γραφείου και δύο WC του σχολείου «Γυμνάσιο και Λ.Τ. Δομβραίνας» στο Δημοτικό Σχολείο Δομβραίνας λόγω της αναβάθμισης του σε 6θέσιο.
22ο.    Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης Αγ. Σωτήρας».
23ο.    Αποδοχή ποσού 119.335,27 € από ΥΠ.ΕΣ που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.3756/2009 (χρημ. Εντολή 27024/2014).
24ο.    Αποδοχή ποσού 22.447,40 € από ΥΠ.ΕΣ που αφορά πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα 5/5/2014 έως και 1/7/2014 (χρημ. Εντολή 6053/2014).
25ο.    Αποδοχή ποσού 39.500,00 € από ΥΠ.ΕΣ που αφορά 7η εντολή ΣΑΤΑ 2014 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες (χρημ. Εντολή 27931/2014).
26ο.    Αποδοχή ποσού 71.800,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. για συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων (χρηματική εντολή 25334/2014).
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-4 ώρες χωρίς ρεύμα το νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Από θαύμα δεν θρηνήθηκαν θύματα




Από θαύμα δεν θρηνήθηκαν θύματα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς δεν λειτούργησε η γεννήτρια όταν σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπήρχε ηλεκτρολόγος βάρδιας.


Το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν βυθισμένο στο σκοτάδι για περισσότερες από 4 ώρες και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα καθώς δεν ήταν σε εξέλιξη χειρουργείο ή αιμοκάθαρση ενώ στα επείγοντα δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση.
Από την πλευρά της διοίκησης έχει ήδη διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση.


Διακοπή ρεύματος στο νοσοκομείο Λιβαδειάς από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Μία εικόνα χίλιες λέξεις - Ο 11χρονος που έκανε τους γιατρούς να υποκλίνονται μπροστά του!

Η φωτογραφία με τους γιατρούς να υποκλίνονται σε ένα παιδί έξω από το χειρουργείο είναι συγκλονιστική από μόνη της και δε χρειάζεται πολλά λόγια.

Το μόνο που αξίζει να αναφερθεί είναι ο λόγος που οδήγησε τόσους επιστήμονες να κάνουν αυτήν την κίνηση.

Ο 11χρονος Λιάνγκ Γιαογί από την Κίνα υπέφερε από όγκο στον εγκέφαλο. Λίγο πριν πεθάνει αποφάσισε να δωρίσει το συκώτι και τα νεφρά του και να δώσει έτσι ζωή με το θάνατό του σε άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με το enikos.gr ο μικρός ονειρευόταν να γίνει γιατρός για να σώζει ανθρώπινες ζωές όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον ίδιο κι έτσι με την πράξη του αυτή εκπλήρωσε κατά κάποιο τρόπο το όνειρό του.

Οι γιατροί υποκλίθηκαν τρεις φορές μπροστά στον 11χρονο και η εικόνα έξω από το χειρουργείο κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη η κόρη του Μ. Καψή για ναρκωτικά



Στη σύλληψη της κόρης του δημοσιογράφου Μανώλη Καψή προχώρησαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την εμπλοκή της σε υπόθεση κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μαζί με την 22χρονη έχει συλληφθεί και ένας 21χρονος φίλος και συγκάτοικός της.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης σταμάτησαν την 22χρονη εντός του λιμένα του νησιού, προκειμένου να την υποβάλουν σε έλεγχο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βρέθηκε στην κατοχή της μια πλαστική συσκευασία με κάνναβη, η οποία και κατασχέθηκε. Η κοπέλα τέθηκε υπό κράτηση στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή για τη διενέργεια ελέγχου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι της στην Αθήνα, όπου στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εντόπισαν μεταξύ άλλων ποσότητες της ίδια ναρκωτικής ουσίας, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.



Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Μυτιλήνης βρίσκεται από τα ξημερώματα ο πατέρας της και δημοσιογράφος Μανώλης Καψής.

Τα ευρήματα στην κατοικία της 22χρονης

Η διενέργεια ελέγχου στο λιμάνι της Μυτιλήνης ξεκίνησε έπειτα από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών. Ύστερα από ελάχιστο χρόνο διαπιστώθηκε πως η 22χρονη κατείχε επιμελώς κρυμμένη εντός των ενδυμάτων της μια πλαστική συσκευασία περιέχουσα αποσπάσματα κάνναβης βάρους 21,75 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε στο σπίτι της συλληφθείσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 53,8 γραμμαρίων
    μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 9,9 γραμμαρίων
    μία πλαστική συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, μεικτού βάρους 3,3 γραμμαρίων
    ένας σπαστήρας-τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης
    μία γυάλινη πίπα καπνίσματος
    μία ζυγαριά ακριβείας.

Επιπλέον, σε διάφορους χώρους του σπιτιού εντοπίστηκαν:

    τρεις λάμπες πρόωρης ωρίμανσης κάνναβης
    ένα μπουκάλι υγρό λίπασμα πρόωρης ωρίμανσης
    ένα ψηφιακό θερμόμετρο χώρου
    έξι δεσμίδες με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού
    ένα μεταλλικό κυτίο γεμάτο με ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού
    τρεις μηχανισμοί εξαερισμού υδροπονικής καλλιέργειας
    μία μεταλλική πίπα καπνίσματος κάνναβης.

Στην κατοικία της 22χρονης συνελήφθη και ο 21χρονος συγκάτοικός της, ο οποίος πρόκειται να μεταφερθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, το οποίο διενεργεί την προανάκριση.
zougla.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υπουργού για αποζημιώσεις απο χαλαζόπτωση στη Βοιωτία


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ.κ. Ε. Μπασιάκος, και Γ. Σταθάς και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:
Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από την χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις  15 Ιουνίου 2014 σε καλλιέργειες μηδικής, σανοδοτικών, σιτηρών, βαμβακιού, κηπευτικών, αμπελοειδών κ.λ.π. στην ευρύτερη περιοχή των δήμων Ορχομενού, Αλιάρτου, Λειβαδιάς, Τανάγρας και Θηβαίων της Π.Ε. Βοιωτίας, διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν 43 αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις.
Επισημαίνεται ότι, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων έχει ήδη αρχίσει. Ειδικότερα αυτή τη στιγμή εκτιμώνται οι μηδικές, τα σιτηρά και τα σανοδοτικά και σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση τους, οπότε και θα συνεχιστεί η διαδικασία και για τις υπόλοιπες καλλιέργειες.
Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.


     Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ



ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο
2.Βουλευτή κ. Γ. Σταθά


Διαβάστε Περισσότερα »

Σαφάρι της ΕΛ.ΑΣ. για την πάταξη της εγκληματικότητας στη Στερεά


Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν πάνω από (900) άτομα, προσήχθησαν (49) άτομα και συνελήφθησαν (14) άτομα για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (343) οχήματα και βεβαιώθηκαν πάνω από (200) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν -2.490- λαθραία πακέτα τσιγάρων, ναρκωτικές ουσίες και δενδρύλλια κάνναβης, διάφορα είδη παρεμπορίου κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διήμερο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα προχθές (23-07-2014) σε περιοχές της Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, αλλά και χθες (24-07-2014) σε περιοχές της Βοιωτίας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου, του παρεμπορίου, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Υπηρεσίες Τάξης και Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και από Υπηρεσίες Ασφαλείας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : εννιακόσια έντεκα (911) άτομα, εκ των οποίων εξακόσιοι ενενήντα επτά (697) ημεδαποί και διακόσιοι δεκατέσσερις (214) αλλοδαποί, καθώς και τριακόσια σαράντα τρία (343) οχήματα.

Προσήχθησαν : σαράντα εννέα (49) άτομα, εκ των οποίων τριάντα πέντε (35) ημεδαποί και δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : δεκατέσσερα (14) άτομα εκ των οποίων έξι (6) ημεδαποί και οκτώ (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    Ένας (1) ημεδαπός ROMA, για ρευματοκλοπή.
    Ένας (1) ημεδαπός ROMA, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    Τέσσερις (4) αλλοδαποί, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Επιπλέον οι τρεις από τους ανωτέρω κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
    Δύο (2) αλλοδαποί και δύο (2) ημεδαποί, για παρεμπόριο. Επιπλέον ένας από τους ανωτέρω αλλοδαπούς κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
    Δύο (2) ημεδαποί ROMA, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
    Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν :

    (2.490) λαθραία πακέτα τσιγάρων.
    Τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης.
    Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (28) γραμμαρίων.
    Ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους (6,1) γραμμαρίων.
    Μία ζυγαριά ακριβείας.
    Ένα μαχαίρι.
    Είδη παρεμπορίου (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, ρολόγια χειρός, δερμάτινες ζώνες, καπέλα, αναπτήρες, μπαταρίες, φανοί, γυαλιά οράσεως, κομπολόγια, λάστιχα ποτίσματος κ.λπ.).

Βεβαιώθηκαν συνολικά : διακόσιες πέντε (205) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    Εκατόν ογδόντα τέσσερις (184) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    Μία (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
    Πέντε (5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    Πέντε (5) υγειονομικές παραβάσεις.
    Τέσσερις (4) παραβάσεις για παρεμπόριο.
    Τέσσερις (4) λοιπές παραβάσεις.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, με σκοπό στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα κρατήστε μακρυά τους διαρρήκτες



Τι να κάνετε σε περίπτωση “εισβολής”
Κάθε εβδομάδα έχουμε εκατοντάδες  «χτυπήματα» σε μονοκατοικίες και διαμερίσματα από ληστές και διαρρήκτες, όπως δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.  Ειδικά στην καρδιά του καλοκαιριού που οι πόλεις ερημώνουν και οι κακοποιοί αλωνίζουν ανενόχλητοι.

Τα φαινόμενο έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Για να προλάβουμε τις διαρρήξεις, όταν είμαστε απόντες από τι σπίτι ή τις ληστείες αν συμβεί να βρισκόμαστε σ΄ αυτό την στιγμή της “εισβολής” των κακοποιών η  Αστυνομία έχει καταρτίσει ένα κατάλογο οδηγιών. Αξίζει να τις διαβάσουμε με προσοχή.

Μέτρα πρόληψης

Βασικό κομμάτι είναι η πρόληψη…
«Η εποχή που αφήναμε πόρτες και παράθυρα ανοικτά έχει περάσει ανεπιστρεπτί γιατί υπάρχει κίνδυνος ανά πάσα ώρα και στιγμή να γίνουμε παθόντες. Πόρτες και παράθυρα κλειστά και η κεντρική είσοδος κλειδωμένη με τον ειδικό σύρτη ασφαλείας. Ποτέ δεν αφήνουμε το κλειδί πάνω στην πόρτα. Είναι μεγάλο λάθος. Ακόμη και αν η πόρτα είναι ασφαλείας, δίνεται η δυνατότητα στους εξειδικευμένους διαρρήκτες με ένα ειδικό έλασμα που θα τοποθετήσουν μέσα στην κλειδαριά να πιάσουν το κλειδί και να την ξεκλειδώσουν». 

Φυσικά η τεχνολογία βοηθάει. «Πάντα πρέπει να ενεργοποιούμε το συναγερμό. Ακόμη και στην περίπτωση που είμαστε μέσα στο σπίτι ο συναγερμός πρέπει να ενεργοποιείται κανονικά έτσι ώστε να λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας σε ρολά και παράθυρα που πάνε να παραβιαστούν.
 Ένα φως στην κεντρική είσοδο που ενδεχομένως φαίνεται από το ματάκι ή από ένα παράθυρο σε περίπτωση που κάποιος κοιτάξει από έξω για να τσεκάρει αν οι ένοικοι ή οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εντός της οικίας μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά. Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει αυτή την εποχή που η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση να δίνουμε μεγάλη σημασία. Σε περίπτωση που δεχτούμε ξένο άτομο στο σπίτι μας, όπως έναν τεχνικό, υδραυλικό ή ακόμη και έναν ντελίβερι, αποφεύγουμε να αφήνουμε πράγματα εκτεθειμένα ή χρήματα που να δίνουν την εντύπωση πως έχουμε χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα και να γίνουμε στόχοι. Ποτέ δεν γνωρίζεις τις προθέσεις αγνώστων ατόμων που μπαίνουν σε ένα σπίτι. Αν κάτι τους «γυαλίσει» μπορεί να βάλουν στο μάτι και να «επισκεφθούν» ακόμη και ένα μήνα αργότερα το στόχο τους λέει  αστυνομικός διευθυντής και συμπληρώνει   «Πρέπει να ξεφύγουμε από την κακή συνήθεια να δείχνουμε όσο περισσότερο πλούτο στους επισκέπτες για να «πουλάμε μούρη». Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλούμε». Τέλος «Ένας σκύλος λειτουργεί πάντοτε αποτρεπτικά. Θα γαβγίσει και θα μας ξυπνήσει αφενός, αφετέρου ωστόσο θα κάνει τον δράστη να διστάσει να μπει μέσα στο σπίτι» εξηγεί.

Εισβολή την ώρα του ύπνου

Τον τελευταίο χρόνο, κατεγράφησαν περισσότερες εισβολές σε σπίτια συγκριτικά με πέρυσι όπου σημειώθηκαν 432 «έφοδοι» σε οικίες. Στη ΓΑΔΑ  υπάρχουν εκατοντάδες  φάκελοι υποθέσεων που δεν έχουν εξιχνιαστεί, πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ομάδες των αδίστακτων ενόπλων εισβολέων. Μάλιστα, οι αστυνομικοί γνωρίζουν  - στις μεγάλες υποθέσεις - ποια συμμορία κρύβεται πίσω από κάθε χτύπημα αφού κάθε ομάδα έχει το δικό της τρόπο δράσης, συγκεκριμένο αντικείμενο και περιοχές - στόχους.
«Αν διαπιστώσουμε πως ο δράστης ή οι δράστες βρίσκονται εντός της οικίας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Το βασικότερο και πολυτιμότερο όλων των αγαθών είναι η ανθρώπινη ζωή. Πρέπει λοιπόν να τη διαφυλάξουμε. Δεν έχει σημασία αν μας πάρουν ένα ρολόι, χρήματα ή κοσμήματα» λέει ο προϊστάμενος τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και συμπληρώνει «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε ψύχραιμοι προσποιούμενοι ακόμη και ότι κοιμόμαστε με σκοπό να  συγκρατήσουμε όσο περισσότερα στοιχεία μπορούμε για τα άτομα όπως τη φιγούρα τους, ύψος, σωματική διάπλαση, χροιά φωνής, εθνικότητα, αν είναι δηλαδή Έλληνες ή αλλοδαποί»
Συνήθως οι  κακοποιοί θα ψάξουν για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα θα τα πάρουν και θα εξαφανιστούν. Πολλές φορές ενδεχομένως να αποσπάσουν τα κλειδιά των αυτοκινήτων και να τα κλέψουν. Μόλις διαπιστώσουμε ότι έφυγαν, ενημερώνουμε αμέσως την Αστυνομία και μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί δεν πειράζουμε τίποτα.

Τετ α τετ

«Στην περίπτωση που είμαστε ξύπνιοι και έρθουμε αντιμέτωποι με τους δράστες πρέπει όλα να γίνουν με απόλυτα ηρεμία έτσι ώστε να μην δημιουργήσουμε αρνητικό κλίμα. Αν έχουμε άγχος ή φωνάξουμε μπορεί επιτεθεί και να τραυματίσει. Ηρεμία λοιπόν και στην προσπάθεια αυτή να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε όσο περισσότερα χαρακτηριστικά μπορούμε» συμβουλεύει ο αρμόδιος αξιωματικός της Ασφάλειας και συνεχίζει  «Η πρώτη ερώτηση που συνήθως κάνουν, είναι που «έχεις τα λεφτά», του υποδεικνύουμε και αφήνουμε να εξελιχθούν με ηρεμία και χωρίς πανικό τα γεγονότα. Χωρίς φυσικά να υποδείξουμε άλλα πολύτιμα αντικείμενα στοχεύοντας στη μικρότερη δυνατή ζημία»

Όπως λένε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει σε καμιά επίπτωση να αντιδράσουμε δυναμικά ή να βγάλουμε όπλο. Αν και σήμερα – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ - περισσότεροι από 1.700.000 πολίτες καταφεύγουν στη λύση της καραμπίνας όχι για να κυνηγήσουν αλλά για να φυλάξουν τα σπίτια τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδηλώσεις στην Κοιλάδα των Μουσών


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μουλκιώτη για τον Ασωπό

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, θα έχει την Τρίτη 29 Ιουλίου 2014, στην Αθήνα, κοινή συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Κων/νο Τριάντη και τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτη Μέρκο, με μοναδικό θέμα τις συγκεκριμένες δράσεις για τον εντοπισμό των ρυπαντών του Ασωπού.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜM ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ

 Η θεατρική παράσταση , την Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ .


ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Τηλ. 6987 089 778

ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τετάρτη 30 Ιουλίου στις 9:00μ.μ.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



 Σαν σήμερα το 2000 υπερηχητικό Κονκόρντ της Air France αμέσως μετά την απογείωσή του από το Παρίσι κατέπεσε παρασύροντας στο θάνατο και τους 109 επιβαίνοντες καθώς και 4 κατοίκους στο σημείο της πτώσης.

306 - Ο Κωνσταντίνος Α' ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας από το στρατό του.

1261 - Ο Αλέξιος Στρατηγόπουλος, επικεφαλής στρατιωτικού βυζαντινού τάγματος, εκμεταλλεύεται την ασθενή άμυνα των Λατίνων, εισχωρεί στα τείχη και απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη.

1570 - Κύπρος - Ο Λαλά Μουσταφά Πασάς αρχίζει την πολιορκία της Λευκωσίας.

1687 - Οι Ενετοί καταλαμβάνουν την Ναύπακτο εκδιώκοντας τους Τούρκους

1893 - Εγκαινιάζεται η Διώρυγα της Κορίνθου από τον Βασιλέα των Ελλήνων Γεώργιο τον Α'.

1898 - Οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν το Πουέρτο Ρίκο μετά από μικρή αντίσταση.

1907 - Η Ιαπωνία κήρυξε την Κορέα Προτεκτοράτο της.

1943 - Ο Μπενίτο Μουσολίνι (Benito Mussolini) εξωθήθηκε σε παραίτηση από Δικτάτορας της Ιταλίας, θέτοντας έτσι τέρμα στο φασιστικό καθεστώς που είχε επιβάλει στους Ιταλούς, που όμως στην αρχή οι ίδιοι το είχαν αποδεχθεί.

1984 - Η Σοβιετική κοσμοναύτης Σβετλάνα Σαβίτσκαγια (Svetlana Savitskaya) είναι η πρώτη γυναίκα που «περπάτησε» στο διάστημα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών εκτοξεύει τις βάσεις -Άνοδος έως και 800 μόρια

Η φετινή απελευθέρωση των μετεγγραφών άλλαξε όλα τα δεδομένα στις προτιμήσεις των υποψηφίων και οι εκτιμήσεις για 79 Πανεπιστημιακές σχολές δείχνουν έκρηξη των βάσεων και στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στις βάσεις των σχολών σε πολλές περιοχές.

Στο πρώτο πεδίο τα στοιχεία δείχνουν αυξήσεις ως 200 μόρια στις Νομικές Σχολές ενώ σο δεύτερο πεδίο αναμένεται μεγάλη αύξηση στις βάσεις των τμημάτων πληροφορικής, Μαθηματικών αλλά και Φυσικής.

Στο τρίτο πεδίο η Ιατρική Αθηνών θα φτάσει κοντά στα 19,200 μόρια ενώ μεγάλη θα είναι η αύξηση και για την Οδοντιατρική και τη Φαρμακευτική ενώ στο τέταρτο πεδίο σημαντική αναμένεται να είναι η αύξηση στις πολυτεχνικές σχολές.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις

    Νομική Θεσσαλονίκης 18.460-18.650
    Νομική Αθήνας 19.620 – 19.820
    Νομική Θράκης 18.080 – 18.280
    Φιλολογία Αθήνας 17.400 – 17.600
    Φιλολογία Πάτρας 15.950 -16.150
    Ψυχολογίας Αθήνας 17.800 – 18.000
    Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 17.800 – 18.000
    Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 17.100 – 17.300
    Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 16.770 – 16.970
    Ναυπηγών Μηχανικών 18.050 - 18250
    Μαθηματικών Θεσσαλονίκης 15.800 – 16.000
    Χημείας Αθήνας 16.620 -16.820
    Ιατρικής Θεσσαλονίκης18.820 -19.020
    Ιατρικής Αθήνας 19.150 – 19.300
    Ιατρικής Πάτρας 18.600 – 18.750
    Βιολογίας Πάτρας 16.600 – 17.100
    Οδοντιατρικής Θεσσαλονίκης 18.350 – 18.550
    Οικονομικής επιστήμης Αθήνας 15.200 – 15.450
    Χρηματιστηριακής και Τραπεζικής Αθήνας 15.400 – 15.600
    Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά 14.100 – 14.300
    Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά 15.700 – 15.900
    Ευρ/κων σπουδών Πειραιά 17.450 – 17.650



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι

Πρόσκαιρες βροχοπτώσεις ενδέχεται μετά το μεσημέρι να σημειωθούν και σε περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Αττική, ενώ τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται  λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 και στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και στα ορεινά της Πελοποννήσου.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 26-07-2014
Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι πού φτάνει η ασυλία του κράτους του Ισραήλ;


Ο εκπρόσωπος της Αγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε χθες τους Εβραίους που ζουν στη Γερμανία ότι η κυβέρνησή της θα κάνει το παν προκειμένου να ευημερούν και να αισθάνονται ασφαλείς.

 Προχθές, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, μαζί με τους συναδέλφους του από τη Γαλλία και την Ιταλία, είχαν καταδικάσει κατηγορηματικά τα...αντισημιτικά συνθήματα που ακούστηκαν σε ορισμένες (όχι όλες) διαδηλώσεις που έγιναν μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως εδώ καμία αντίρρηση. Κανείς δεν δικαιούται, άλλωστε, να απειλεί τη ζωή ανθρώπων με βάση την καταγωγή τους, τη θρησκεία τους, το χρώμα του δέρματός τους. Κανείς δεν μπορεί να τους χρεώνει συλλογική ευθύνη για τις πράξεις της κυβέρνησής τους, όσο απεχθείς κι αν είναι αυτές. Είναι άλλο να τους προτρέπει να την αλλάξουν και άλλο να τους βάζει στο ίδιο εδώλιο μαζί της και να τους καταδικάζει. Κι αυτά ισχύουν και για τους Ισραηλινούς, αλλά και για τους Παλαιστίνιους.

Κάπου εδώ, όμως, τα αυτονόητα τελειώνουν (αν και δεν είναι αυτονόητα για όλους, καθώς αρκετοί δεν θεωρούν τους πάντες «επιούσιο λαό»...). Και αρχίζουν να δημιουργούνται στον καθένα εύλογες απορίες για τις δήθεν ίσες αποστάσεις που τηρούν απέναντι στη νέα τραγωδία οι περισσότερες κυβερνήσεις της Δύσης (πρόσφατα και η δημοτική αρχή της Αθήνας...), ταυτιζόμενες με τα αυταρχικά και καταπιεστικά καθεστώτα του αραβικού κόσμου. Διότι, πολύ απλά, κάθε άλλο παρά ίσες είναι. Και δεν μπορεί να είναι όταν εξισώνεται ο εισβολέας με τον διωκόμενο, ο κατακτητής με τον κατεχόμενο, ο έποικος με τον πρόσφυγα, ο ισχυρός με τον αδύναμο.

Βεβαίως, για την κυβέρνηση Νετανιάχου, για τους ακροδεξιούς και σιωνιστές που συμμετέχουν σε αυτήν, για τους υποστηρικτές του εβραϊκού κράτους, η απάντηση είναι εύκολη: η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και πρέπει να εξοντωθεί. «Αυτή φταίει για τα θύματα στη Γάζα», όπως είπε και ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ. Παλιό το επιχείρημα: «Τρομοκράτες» είχαν χαρακτηριστεί οι πρώτοι Χριστιανοί που αμφισβήτησαν την εξουσία την οποία είχαν οι «Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές». «Τρομοκράτες» και όσοι, αιώνες αργότερα, αντιτάχθηκαν στο μεσαιωνικό σκοταδισμό της εκκλησίας. «Τρομοκράτες» ήταν οι Έλληνες όποτε αποφάσιζαν να ξεσηκωθούν -κατά του Σουλτάνου, κατά των Γερμανών ναζί, κατά των Εγγλέζων αποικιοκρατών. «Τρομοκράτες» οι λαοί που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το δικαίωμα να έχουν τη δική τους πατρίδα. «Τρομοκράτης» και ο Νέλσον Μαντέλα όσο υπήρχε το καθεστώς του απαρτχάιντ.

Ναι, είναι αλήθεια πως και η Χαμάς έχει ελίτ. Πως, όπως κάθε ένοπλη οργάνωση, εκμεταλλεύεται τη δύναμή της για να αποκτά προνόμια σε σχέση με τον απλό λαό. Πως υπάρχει διαφθορά στις τάξεις της. Μέχρις ότου, όμως, ο παλαιστινιακός λαός αποκτήσει το κράτος που του αρνείται το Ισραήλ, συνεχίζοντας τον εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών του, κόβοντάς του το νερό και το ρεύμα όποτε θέλει, κατεδαφίζοντας ολόκληρες συνοικίες για ψύλλου πήδημα, σκοτώνοντας τα παιδιά του όταν διαδηλώνουν, μετατρέποντας τη Γάζα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου για δύο εκατομμύρια ψυχές, λίγοι θα τολμήσουν να στραφούν ανοιχτά κατά της Χαμάς. Στα μάτια των απλών Παλαιστινίων, οι μαχητές της θα είναι ήρωες, όσο η κατάσταση αυτή συνεχίζεται -όπως είναι και στα μάτια των περισσότερων Λιβανέζων η Χεζμπολάχ.

Το (πυρηνικό) κράτος του Ισραήλ πρέπει να ανησυχεί. Σε όλο τον κόσμο φτιάχνει διαρκώς εχθρούς. Ο ΟΗΕ διέταξε έρευνα για πιθανή διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Ακόμη και οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δυσφορούν με την απαίτησή του να ισοπεδώνονται όσοι του πάνε κόντρα, όπως το Ιράν. Η ισχύς του εβραϊκού λόμπι έχει όρια..

Του κ.Γ.Παυλόπουλου

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλες ανατροπές με τα κονδύλια για χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους



Ανατροπές για εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, φέρνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα από τις αρχές του νέου έτους. Ο Εθνικός Φάκελος για τη νέα ΚΑΠ παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή και δόθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για το τι θα ισχύει στο εξής.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Καρασμάνης, θα κινητοποιηθούν κονδύλια της τάξης των 6 δις ευρώ ετησίως ενώ δίνεται μεγαλύτερη ενίσχυση σε κτηνοτρόφους και νέους αγρότες. Επίσης, ο τρόπος κατανομής θα είναι διαφορετικός με τη χώρα να διαιρείται σε τρεις περιφέρειες: Τα βοσκοτόπια, τις αροτραίες καλλιέργειες και τις δενδρώδεις καλλιέργειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στον Εθνικό Φάκελο για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ, ο οποίος θα υποβληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προσεχείς μέρες, στόχο έχουν την αξιοποίηση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο των διατάξεων και των χρημάτων της καινούργιας ευρωπαϊκής αγροτικής πολιτικής προς όφελος των Ελλήνων αγροτών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τον αγροτικό τομέα σε βασικό μοχλό για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, επισήμανε κατά την παρουσίαση ο κ. Καρασμάνης.

Μέσω του Εθνικού Φακέλου οι κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις γίνονται πιο δίκαιες, διαφανείς και ισόρροπα κατανεμημένες στους πραγματικά ενεργούς αγρότες και μόνο για τη γη που πραγματικά καλλιεργείται και παράγει προϊόντα. Λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τον κτηνοτροφικό τομέα, τους νέους αγρότες, τους αγρότες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας, καθώς και για τους λεγόμενους μικρούς αγρότες, που εισπράττουν χαμηλά ποσά κοινοτικών ενισχύσεων.

Η σύγκλιση ξεκινά από μία αρχική αξία δικαιώματος του 2015 και εφαρμόζεται σε κάθε περιφέρεια προστασία απωλειών στην αξία του δικαιώματος του κάθε γεωργού κατά 30% το 2019. Η αρχική αξία δικαιώματος του 2015 υπολογίζεται αφού προσαρμοστούν οι αξίες δικαιωμάτων του 2014 στο νέο εθνικό φάκελο, τη νέα αρχιτεκτονική και την κατανομή των κονδυλίων στις περιφέρειες. Στον Εθνικό Φάκελο προβλέπονται η άμεση-βασική ενίσχυση, συνδεδεμένες με την παραγωγή προϊόντων ενισχύσεις, η λεγόμενη πράσινη ενίσχυση, καθώς και οι προσαυξημένες ενισχύσεις για τους νέους αγρότες.

Για την καταβολή των ενισχύσεων αυτών η χώρα μας διαιρείται σε τρεις Περιφέρειες: Η πρώτη αφορά τα βοσκοτόπια, που θα απορροφά κάθε χρόνο το 25% των συνολικών κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου συνολικού προϋπολογισμού 440 εκ ευρώ. Η δεύτερη έχει να κάνει με τις αροτραίες καλλιέργειες, με το 47% του Εθνικού Φακέλου και συνολικού προϋπολογισμού 850 εκ ευρώ, ενώ η τρίτη Περιφέρεια αφορά όλες τις δενδρώδεις καλλιέργειες με το 28% των κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου και συνολικού προϋπολογισμού 470 εκ ευρώ.

Το ποσοστό συμμετοχής της κτηνοτροφίας στα κοινοτικά κονδύλια ενισχύεται περισσότερο από 25%, ενώ για τους νέους αγρότες προβλέπεται ποσό επιπλέον 25% επί της βασικής ενίσχυσης και θα διατεθεί το μέγιστο προβλεπόμενο από τις κοινοτικές διατάξεις ποσοστό του Εθνικού Φακέλου (2%). Επίσης, ποσοστό από τον Εθνικό Φάκελο 5% θα χορηγηθεί στους αγρότες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, με στόχο τη συγκράτηση της αγροτικής απασχόλησης στις περιοχές αυτές.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ