Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη επικίνδυνος κακοποιός στην Εύβοια



Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη χθες στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία Ενταλμάτων και καταδικαστικών Αποφάσεων για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Συγκεκριμένα σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούσαν:

- Το από 24-12-2004 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 5ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
- Το από 14-08-2005 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Ζακύνθου, για τέλεση ληστειών κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση, καθώς και τέλεση κλοπών από κοινού.
- Το από 08-10-2010 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συρροή, τελεσμένη και σε απόπειρα, από πρόσωπο που διαπράττει κλοπές κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια.
- Η από 09-01-2006 Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, οπλοφορία, οπλοχρησία, καθώς και κατοχή και χρήση πλαστού διαβατηρίου.
- Η από 12-10-2007 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 11 μηνών, για κλοπή, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
- Η από 02-11-2007 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, για κλοπή.
- Η από 22-01-2010 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ζακύνθου, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για κλοπή.
- Η από 16-12-2010 Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή κατ' εξακολούθηση.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος στερούταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων που να δικαιολογούν την είσοδο και παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τα σε βάρος του εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, παραπέφθηκε ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας και διατάχθηκε η φυλάκισή του στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έξωση τετραμελούς οικογένειας ανέργων με νεφροπαθή στη Λιβαδειά-βίντεο



  
Τετραμελή οικογένεια ανέργων με νεφροπαθή βρέθηκε κυριολεκτικά στο δρόμο, μετά την αναγκαστική έξωσή τους, από την πρώτη κατοικία που είχαν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ και λόγω τραγικών συγκυριών έχασαν το 2009 σε πλειστηριασμό, καθώς αδυνατούσαν να καταβάλλουν και το μίσθωμα που είχε επιβάλλει η ιδιοκτήτρια τράπεζα του ακινήτου τους.


Η τράπεζα αρνήθηκε ακόμη και το αίτημα της οικογένειας που κατατέθηκε μέσω εγγράφου του πληρεξούσιου δικηγόρου της, να καταβάλλει τα ενοίκια που οφείλει και να παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα τέλη του 2014 όπου και λήγει το μίσθωμα της γκαρσονιέρας που αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο για να μπορέσει να μετεγκατασταθεί.
lamiastar.gr




Έξωση τετραμελούς οικογένειας ανέργων με... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός για τον Έμπολα: Εκτός ελέγχου η επιδημία προειδοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπαρτ Γιάνσενς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Libre Belgique.

"Η επιδημία αυτή είναι πρωτοφανής, τελείως εκτός ελέγχου και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, διότι η επιδημία εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες", λέει.

"Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την εξέλιξη της κατάστασης ιδιαίτερα στις δύο αυτές χώρες, όπου η εξάπλωση της επιδημίας γίνεται ανεξέλεγκτα και με μη ορατό τρόπο...Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί αρκετά σύντομα, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος εξάπλωσης και σε άλλες χώρες", προειδοποιεί προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν προβλέψεις διότι "δεν έχουμε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοια επιδημία. Λείπει η συνολική εικόνα για να κατανοήσουμε πού εντοπίζονται τα κύρια προβλήματα".

"Εναπόκειται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και στις κυβερνήσεις να διαθέσουν και να οργανώσουν περισσότερα μέσα αντιμετώπισης ώστε να φθάσουν στο αναγκαίο επίπεδο από το οποίο θα αρχίσει ο έλεγχος της επιδημίας", καταλήγει.

Η επιδημία εκδηλώθηκε αρχικά στη Γουινέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι τις 23 Ιουλίου είχαν εμφανισθεί 1.201 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 672 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.
news247
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Περιφερειάρχης μας "χέρι χέρι" με γνωστή δημοσιογράφο στην Αντίπαρο-φωτο



Η anchorwoman του ΣΚΑΪ Σία Κοσιώνη, μπορεί να μην μιλά ανοιχτά για την προσωπική της ζωή, ωστόσο το τελευταίο διάστημα όπως όλα δείχνουν, έχει βρει το άλλο της μισό, στο πρόσωπο του νέου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη.

Πρόκειται για τον γιο της Ντόρας και του Παύλου Μπακογιάννη, με τον οποίο όπως λέγεται, η Σία Κοσιώνη διατηρεί δεσμό από τις αρχές Απριλίου.

Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού HELLO απαθανάτισε το ζευγάρι σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Αντίπαρο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες. Οι δυο τους ήταν ιδιαίτερα διαχυτικοί και τρυφεροί μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας δημόσια φιλιά και αγκαλιές.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙΝΟΦΥΤΑ:Αδίστακτοι ληστές χτύπησαν μάνα και γιο για να τους πουν που είναι τα λεφτά


Σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε (5) δραστών, για απόπειρα ληστείας σε οικία στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε (5) αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα (30-07-2014) πρώτες πρωινές ώρες, αποπειράθηκαν να ληστέψουν δύο ημεδαπούς, μητέρα και γιο, εντός της οικίας τους, στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 05:15΄το πρωί, οι πέντε δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της οικίας και άσκησαν σωματική βία στην 63χρονη και στον 25χρονο γιο της (τους χτύπησαν με τα χέρια στο σώμα τους), πλην όμως οι παθόντες αντέδρασαν και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς τελικά να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό της οικίας.

Οι παθόντες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, προκειμένου να τους παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Άμεσα, στην ευρύτερη περιοχή, κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τις αστυνομικές έρευνες, καθώς και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Μαυροσκούφηδες" Αλιάρτου γράφουν ιστορία!!!

ΟΙ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Παρα την κακή απόδοση των Μαυροσκούφηδων στα παιχνίδια των ομίλων, οι παίκτες αυτής της ονειρικής φέτος ομάδας έδειξαν οτι στα δύσκολα νικάνε πάντα οι Μαυροσκούφηδες.! Αφού προκρίθηκαν στους 16 κληρώθηκαν να παίξουν με την ομαδα Irida Cafe.! Στο συγκεκριμένο ματς η νίκη ήταν μονόδρομος μιας και αν κέρδιζε η ομαδα μας θα κατάφερνε ενα καινούργιο κατόρθωμα στην ιστορία της, την πρόκριση στους 8.! Ετσι και έγινε, οι Μαυροσκουφηδες με ψυχή και μυαλο κατάφεραν να νικήσουν 4 - 2 και να προκριθούν στους 8.! Εκει άρχιζε να μιλάει πλέον ο πόθος για την κατάκτηση του ονείρου στα αυτιά των παικτών της ομάδας μας.! Οι Μαυροσκουφηδες κλήθηκαν να παίξουν με την ομάδα Μπόμπηρες.! Για άλλη μια φορά όμως η εμπειρία της αντίπαλης ομάδας δεν κατάφερε να νικήσει την επιθυμία των νέων παικτών μας να φτάσουν οσο πιο μακρια μπορούν στο φετινό τουρνουά.! Ετσι οι παίκτες μας κατάφεραν αυτην την φορά οχι μονο με ψυχή και μυαλό αλλα και με πυγμή να νικήσουν με 6 - 3 και ετσι να συνεχίζουν να γράφουν ιστορία φτάνοντας στις 4 καλύτερες ομάδες του τουρνουά..!! Επισης οι Μαυροσκουφηδες ειναι η ομαδα που εκπροσωπεί τον Αλίαρτο για το υπόλοιπο τουρνουά αφού οι υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στους 4 ειναι απο τα γύρω χωριά.! Το επόμενο παιχνίδι, ο ημιτελικός θα διεξαχθεί ανάμεσα στους ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ - BLACK EYE CITY την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 21:45.!!! Να είστε ολοι εκεί να μας υποστηρίξετε όπως κάνατε στο προηγούμενο παιχνίδι..ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΜΑΣ..!! Ένα ακόμη βήμα για την πραγματοποίηση του πολυπόθητου ΟΝΕΙΡΟΥ.!!!

                                                              ΔΡΟΣΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες διευκρινίσεις για τον ΦΠΑ των αγροτών



Νέες διευκρινίσεις για τον ΦΠΑ στον οποίο είναι υπόχρεοι να αποδώσουν όσοι ασκούν αγροτική δραστηριότητα φέρνει το πολυνομοσχέδιο “σκούπα” που κατατέθηκε χθες, 29 Ιουλίου στην βουλή και θα πρέπει να ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου, χωρίς "παρεμβάσεις" που θα το κάνουν ασύμβατο με τα προαπαιτούμενα της τρόικας για την καταβολή 1 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στο τμήμα του πολυνομοσχεδίου με τις ρυθμίσεις ΦΠΑ, αναδιατυπώνονται οι σχετικές διατάξεις για  την καταβολή του φόρου ώστε να είναι σαφής ο χρόνος κατά τον οποίο πρέπει να καταβληθεί ο οφειλόμενος φόρος, καθώς ο χρόνος αυτός είναι νομικά κρίσιμος, για τον προσδιορισμό των επιβαλλόμενων κυρώσεων (τόκος, πρόστιμο).



Ειδικά για τους υπόχρεους αγρότες φυσικά πρόσωπα που δεν ασκούν άλλη δραστηριότητα για την οποία υποχρεούνται στην τήρηση βιβλίων και έκδοση στοιχείων σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, η περίοδος της δήλωσης του ΦΠΑ ορίζεται στο  ένα ημερολογιακό έτος.



Επίσης, ορίζεται με μεγαλύτερη σαφήνεια ότι  υποκείμενοι στο φόρο που δεν πραγματοποιούν σε συνεχή βάση φορολογητέες πράξεις (πρόσωπα που πραγματοποιούν απαλλασσόμενες πράξεις χωρίς δικαίωμα έκπτωσης του φόρου των εισροών τους, αγρότες του ειδικού καθεστώτος και τα μη υποκείμενα στο φόρο νομικά πρόσωπα) υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης ΦΠΑ μόνο για τις φορολογικές περιόδους που πραγματοποιούν πράξεις για τις οποίες είναι οι ίδιοι υπόχρεοι για την καταβολή του φόρου, ως λήπτες των πράξεων αυτών. Στις ανωτέρω πράξεις περιλαμβάνονται οι ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, καθώς και οι λήψεις αγαθών ή υπηρεσιών για τις οποίες είναι οι ίδιοι υπόχρεοι για την καταβολή του φόρου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13, 14 και 35 του Κώδικα ΦΠΑ.



Το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου


Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο με τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», το οποίο περιέχεται σε 244 σελίδες και 232 άρθρα, περιλαμβάνει διατάξεις για: χάραξη αιγιαλού, συνένωση ταμείων, παρεμβάσεις στο ΓΕΜΗ, στην αδειοδότηση φαρμακείων, νέο καθεστώς δημοσίων συμβάσεων, ρυθμίσεις ΦΠΑ, αναστολή ανενεργών ΑΦΜ αλλά και επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες:

-Περιλαμβάνει τον καθορισμό της διαδικασίας οριοθέτησης του αιγιαλού αλλά όχι των χρήσεων γης και των άλλων διατάξεων που περιείχε το προηγούμενο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

-Περιλαμβάνει και φορολογικές διατάξεις αλλά και την ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με 400 άτομα.

-Στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης για να μειωθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της οριστικής σύνταξης προβλέπεται άμεση ηλεκτρονική ενημέρωση των συμμετεχόντων ασφαλιστικών φορέων μέσω του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης του υπαλλήλου (ΔΑΥΚ).

-Γίνεται εφικτή η επιχορήγηση φορέων κυρίως του κλάδου υγείας (νοσηλευτικά ιδρύματα, νομικά πρόσωπα) και πρόνοιας (οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης-ΟΚΑ) αλλά και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης για την κάλυψη δαπανών, “προκειμένου να αποπληρώσουν άμεσα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους σε ιδιώτες, που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013”. Ειδικότερα, θα καλυφθούν υποχρεώσεις των φορέων, που δημιουργήθηκαν είτε λόγω αδυναμίας άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης να τους μεταβιβάσουν πόρους, είτε λόγω χρόνιων δομικών αδυναμιών, οι οποίες αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών εξυγίανσης και αναδιάρθρωσής τους. “Λόγω του ότι δεν προβλέπεται η επιχορήγηση όλων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με την προτεινόμενη διάταξη θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης ή και επιχορήγησή τους αποκλειστικά για τον παραπάνω σκοπό. Παράλληλα εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών προκειμένου να καθορίζει με αποφάσεις του, τους όρους και τη διαδικασία χρηματοδότησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία κατά περίπτωση λεπτομέρεια”, όπως αναφέρεται στην εισηγητική. Επίσης, προβλέπει την επιχορήγηση των φορέων κυρίως του κλάδου υγείας (νοσοκομεία κλπ) για να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

-Ενσωματώνει και το νομοσχέδιο του Υπ Διοικητικής μεταρρύθμισης για μείωση διοικητικού βάρους που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση (διατάξεις για το ΓΕΜΗ, άδειες φαρμακείων κλπ). Το Γ.Ε.ΜΗ καθίσταται πλέον ο μοναδικός εθνικός τόπος εμπορικής δημοσιότητας, ενώ η δημοσίευση στις οικονομικές εφημερίδες διατηρείται ως προαιρετική και το Φ.Ε.Κ διατηρείται έως και το τέλος του 2015 ατελώς.

-Διευρύνεται η λειτουργικότητα του ανεπτυγμένου και ήδη λειτουργούντος ηλεκτρονικού μητρώου σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ με σκοπό να εφαρμοσθεί η ηλεκτρονική υποστήριξη της διαδικασίας αδειοδότησης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Καταργείται η υποχρέωση υποβολής τεχνικής και οικονομικής έκθεσης, καθώς και έκθεσης βιωσιμότητας στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης σκοπιμότητας για την εγκατάσταση αυτοκινητοδρομίων, εφ όσον δεν πρόκειται για έργα για την ίδρυση και εγκατάσταση αυτοκινητοδρομίων που υπάγονται στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων Το ΄ισχύει για την ίδρυση ή επέκταση Κέντρων Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού, για την ίδρυση Ψυχαγωγικών Θεματικών Πάρκων.

-Επίσης, προωθείται η ρύθμιση με ενιαίο τρόπο της υποβολής των αιτήσεων από τον αιτούντα φαρμακοποιό για την άδεια ίδρυσης νέου φαρμακείου, συστέγασης φαρμακείων, καθώς και για την άδεια λειτουργίας φαρμακείου. Αρμόδια υπηρεσία στο εξής είναι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας, στην οποία έχει την έδρα του το φαρμακείο.

-Επίσης περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες μεταφέρεται στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υπάγεται στην εποπτεία και αρμοδιότητά του το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα ασφαλείας «Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.» καθώς από την 1.1.2015, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.).

-Αντικαθίστανται ορισμένες διατάξεις του ισχύοντος νόμου 3213/2003 που αφορά στην υποβολή και τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης δημοσίων λειτουργών και προσώπων με δημόσιο ενδιαφέρον. Μεταξύ των ρυθμίσεων προβλέπεται η συγκρότηση Κεντρικής Επιτροπής Ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των υπόχρεων προσώπων, η οποία αποτελείται πλέον από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και ενός υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προσώπων δηλαδή εγνωσμένου κύρους και ανεξαρτησίας. Παράλληλα, προβλέπεται η τροποποίηση της σύνθεσης των άλλων οργάνων ελέγχου ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ανεξαρτησία αυτών, θεσπίζεται η υποβολή δήλωσης οικονομικών συμφερόντων, προβλέπεται η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και καθίσταται πλέον αποτελεσματικός ο έλεγχος με την αξιοποίηση μεθόδων ανάλυσης επικινδυνότητας.


Για περισσότερα:

Δείτε την αιτιολογική έκθεση

Δείτε το σχέδιο νόμου


Διαβάστε Περισσότερα »

"Σήμερα γάμος γίνεται" στη Θίσβη



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτή Αγίας Παρασκευής στην Ελλοπία


 Η μνήμη της  Αγίας Παρασκευής εορτάστηκε στον ομώνυμο Ναό της στην Ελλοπία το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 με τη συμμετοχή του Σεβ.Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και πολλών πιστών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Στα Άγραφα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος(Φώτο)


Στα Βραγγιανά τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής
Ανεπίσημη επίσκεψη στα ιστορικά Άγραφα πραγματοποίησε, χθες  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε για ένα τριήμερο στην Δυτική Ευρυτανία.
Ο Μακαριώτατος έφτασε την Κυριακή το απόγευμα στην Ανατολική Φραγκίστα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού Γεωργίου Καφαντάρη, όπου φιλοξενούμενος από τον π. Θ. Χρυσικό, πρώην συνεργάτη του, διέμεινε στον ξακουστό ξενώνα ΚΟΝΑΚΙ, του Κώστα Κωστόπουλου. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέπτεται για 6η χρονιά την Ευρυτανία και ειδικά την Ανατ. Φραγκίστα για ολιγοήμερη ξεκούραση.
Την επομένη το πρωί, Δευτέρα 28 Ιουλίου ο Μακαριώτατος, συνοδευόμενος από τον Επιχώριο Επίσκοπο, Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους της περιοχής, τον π. Θωμά Χρυσικό και τον π. Λάμπρο Ανδρεάκη και την πρώην Αναπληρώτρια Δημάρχου των Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, έφυγαν για τα ιστορικά Άγραφα και πιο συγκεκριμένα την περιοχή των Βραγγιανών, όπου βρίσκεται η πάλαι ποτέ κραταιά και εφημισμένη Σχολή του Γένους.
Εκεί έγιναν δεκτοί με πολύ θέρμη από το νέο Δήμαρχο Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή και τους συνεργάτες του Βαγγέλη Κατσιφό, Γιώργο Κίτσιο, τους ιερείς της περιοχής και από πολλούς κατοίκους.
 Μετά το προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή, ο Μακαριότατος με τον Άγιο Καρπενησίου και την συνοδεία των, επισκέφτηκαν και προσκύνησαν στην ιστορική Μονή της Παναγίας της Στάνας και το
μεσημέρι γευμάτισαν σε ταβέρνα των Αγράφων. Αργά το απόγευμα ο κ.κ. Ιερώνυμος ευλόγησε τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης και την επομένη αναχώρησε για την Αθήνα.
Στα Βραγγιανά βρίσκεται το Ελληνομουσείο Αγράφων (Γούβας Βραγγιανών) όπου και η παλιά μονή της Αγίας Παρασκευής. Την μεγάλη σχολή, ίδρυσε ο Δάσκαλος του Γένους ο Ευγένιος Γιαννούλης ο Αιτωλός το 1662. Πέθανε εδώ στις 5 Αυγούστου του 1682 και θάφτηκε στον νάρθηκα του ναού. Συνεχιστής του μεγάλου έργου του ο αντάξιος μαθητής του ο Βραγγιανίτης καλόγηρος Αναστάσιος ο Γόρδιος (1654-1729). Στο προαύλιο της μονής το "πουρί", το βήμα των μεγάλων Δασκάλων. Δίπλα η περίφημη πηγή Φοντάνα "Βυτίνα", που το νερό της ακόμη τρέχει για να ξεδιψάσει τους σημερινούς προσκυνητές.
Στα Βραγγιανά υπήρχαν πολλές εκκλησίες, όπως κι άλλο μοναστήρι στη θέση "Μοναστηριακές". Από αυτές, ελάχιστες απέμειναν από τις γεωλογικές και κυρίως τις καταστροφές που προξένησαν οι Τούρκοι Το χωριό ήταν τόσο πυκνοκατοικημένο που μπορούσε κάποιος να το διασχίσει από τις σκεπές των σπιτιών. Το έκαψαν όμως οι Τούρκοι το 1806, σε αντίποινα της σιωπής των κατοίκων για κατάδοση του Κλεφταρματωλού των Αγράφων Αντώνη Κατσαντώνη. Ο λαμπρότερος ναός, η "Παναγία - Παζάρι" όπως τον έλεγαν, αφιερωμένος στην Κοίμηση Της Θεοτόκου και Παζάρι, από τα μεγαλύτερα που γίνονταν τον δεκαπενταύγουστο στη περιοχή των Αγράφων. Τον έλεγαν και Μητροπολιτικό, έδρα ίσως μητροπολίτη, καταστράφηκε κι αυτός, όπως πρόβλεψε ο Πατροκοσμάς στην περιοδεία του εκεί. Απέμεινε ο πλάτανος της να θυμίζει τα λόγια του μεγάλου ιεραποστόλου: "Καϋμένε πλάτανε, μια ημέρα θα σταλίζουν πρόβατα στον ίσκιο σου". Αξιόλογες εκκλησίες που σώζονται σήμερα, εκτός της Γούβας των Βραγγιανών, είναι ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, με αξιόλογες τοιχογραφίες του 1646 και φορητές εικόνες του 1615. Επίσης ο Άγιος Δημήτριος, χτισμένος ίσως και προγενέστερα του 17ου αιώνα.
Νότια του χωριού, απέναντι του ρέματος Βραγγιανίτη, η συνοικία Ζερβομαχαλάς ή Σπαθάδες.
Η παράδοση μας λέει για τα περίφημα σιδηρουργία σπαθιών που υπήρχαν και λειτούργησαν εκεί κατά τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Οικισμοί των Βραγγιανών είναι ηΚουστέσα, το Βαλάρι με το Τσιμπράκ, ο Έλατος, η Καρυά και το Δέντρο
prasiaonline.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ” ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1920 πραγματοποιείται απόπειρα δολοφονίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon, στο Παρίσι, από δύο απότακτους αξιωματικούς του Ναυτικού, τον Γεώργιο Κυριάκη και τον Απόστολο Τσερέπη, οι οποίοι, αν και γνώστες χειρισμού όπλου, όλως περιέργως και ρίχνοντας από απόσταση λίγων βημάτων δέκα σφαίρες μόνο μία επέφερε ελαφρύ τραυματισμό. Οι δράστες συνελήφθησαν αλλά ο Ε. Βενιζέλος ζήτησε την αθώωσή τους από το γαλλικό δικαστήριο που είχαν προσαχθεί.

762 - Ο χαλίφης Αλ-Μανσούρ ιδρύει τη Βαγδάτη.

1733 - Συστήνεται στη Μασαχουσέτη η πρώτη Μασονική Μεγάλη Στοά των μελλοντικών Η.Π.Α.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Γεώργιος Σαχτούρης καταναυμαχεί τον Τουρκικό Στόλο στη Σάμο, με αποτέλεσμα να κυριευθούν τρία τουρκικά πλοία, να βυθισθούν πολλά και να φονευθούν ή να πνιγούν 12.000 Τούρκοι.

1906 - Βούλγαροι άτακτοι επιτίθενται κατά Ελλήνων της Αγχιάλου προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στα ελληνικά σχολεία και εκκλησίες της Ανατολικής Ρωμυλίας.

1907 - Μακεδονικός Αγώνας: Τμήμα του ανταρτικού σώματος Δουμπιώτη, υπό τους Λοχίες Λούρο και Κορδίστα, διαλύει συμμορία κομιτατζήδων κοντά στο Ξηροβούνι Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πορνεία στην Ελλάδα: 1500% αύξηση, φοιτήτριες, πόρνες πολυτελείας και στούντιο




Η πορνεία στην Ελλάδα του 2014: 1500% αύξηση, φοιτήτριες, πόρνες πολυτελείας και στούντιο

Εφιάλτης γίνεται η πορνεία στην Ελλάδα, καθώς η οικονομική κρίση οδηγεί όλο και περισσότερες νέες κοπέλες στο πεζοδρόμιο. Ακόμη και ...



φοιτήτριες «κάνουν πιάτσα» προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Δεν λείπουν οι πόρνες πολυτελείας, αλλά και οι ναρκομανείς που θέλουν να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εκπονήθηκε από κοινού από τον Τομέα Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) και τον Συνήγορο του Πολίτη, τα στοιχεία είναι δραματικά, καθώς η πορνεία τα χρόνια της κρίσης αυξήθηκε κατά 1.500%.

Όπως σημειώνει το άρθρο του ΒΗΜΑgazino, πολλά κορίτσια εγκλωβίζονται στο φάσμα της ανεργίας και τελικά προστίθενται στα διαρκώς αυξανόμενα θύματα του trafficking.

Φοιτήτριες στη Φυλής για να συνεχίσουν τις σπουδές τους

Στην οδό Φυλής φοιτήτριες αναγκάζονταν να πάρουν αυτό το δρόμο, για να βρουν οικονομικούς πόρους για τη συνέχιση των σπουδών τους.

Πολλές από αυτές λένε πως έχουν πάει και με δέκα άντρες. Αναφέρουν ότι η κίνηση έχει πέσει αισθητά συμπαρασύροντας και τις τιμές. Πλέον, στους οίκους ανοχής η «ταρίφα» κυμαίνεται μεταξύ 20-30 ευρώ.

Οι περισσότεροι από τους οίκους ανοχής που λειτουργούν στην Αθήνα δεν έχουν άδεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για το 2013, από τις υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιήθηκαν 20 σφραγίσεις και 167 επανασφραγίσεις οίκων ανοχής.

Στην πραγματικότητα, είναι σαν μια άτυπη τελετουργία χωρίς κανένα περιεχόμενο και αποτέλεσμα. Όλοι οι οίκοι που σφραγίζονται ξανανοίγουν την ίδια ημέρα. Υπάρχουν οίκοι που έχουν σφραγιστεί συνολικά πάνω από δέκα φορές.

Οι πόρνες των πλουσίων

Στο εσωτερικό αυτής της ιδιαίτερης υποκουλτούρας υπάρχει μια αυστηρή διαστρωμάτωση που αναπτύσσεται πυραμιδωτά. Στην κορυφή της πυραμίδας είναι η «ελίτ» πορνεία. Οι πόρνες «σκληρών βίτσιων» αποτελούν το 2%-3% της συνολικής πορνείας και απευθύνονται κυρίως σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Δουλεύουν στα σπίτια των πελατών ή σε καλά ξενοδοχεία μέσω τηλεφωνικού ραντεβού ή ειδικών μπαρ.

Η συγκεκριμένη μορφή πορνείας κοστίζει ακριβά, από 120-150 ευρώ την ώρα μέχρι 2.500 ευρώ για ολόκληρο το 24ωρο, και δεν έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

Ακολουθούν τα στούντιο. Στον πάτο της πυραμίδας είναι οι πιάτσες, κυρίως με γυναίκες μετανάστριες-θύματα trafficking. Μια ιδιαίτερη υποκατηγορία εδώ, και ίσως η πλέον εξαθλιωμένη, είναι οι τοξικοεξαρτημένες που εκδίδονται. Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ, 6 στις 10 τοξικοεξαρτημένες γυναίκες εκδίδονται για να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Εξαιτίας της εξάρτησης είναι ευάλωτες στις πλέον επικίνδυνες συνθήκες, όπως το σεξ χωρίς προφυλακτικό, που κατά βάση ζητούν οι πελάτες και γι' αυτό απειλούνται με λοιμώδη και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι τιμές σε αυτές τις κατηγορίες είναι εξευτελιστικές και κυμαίνονται μεταξύ 5 και 15 ευρώ.

Μια τελευταία ξεχωριστή κατηγορία είναι η πορνεία των τρανς γυναικών που γίνεται σε διαφορετικές πιάτσες και είναι λιγότερο έκθετες στη βία εξαιτίας του ισχυρού αλληλοϋποστηρικτικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους.

Οι γυναίκες που δεν ξέρουν τι μέρα είναι

Η καταναγκαστική πορνεία, όσο και αν θρυμματίζει το δημοκρατικό πρόσωπο της Ευρώπης, αποτελεί το πλειοψηφικό κομμάτι της πορνείας. Το εμπόριο γυναικών υπολογίζεται ότι αποφέρει περίπου 80 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, μόλις το 45% των γυναικών-θυμάτων του trafficking καταφέρνει να δραπετεύσει το πρώτο 12μηνο. Υπάρχουν πολύ σαφείς ενδείξεις ότι μια γυναίκα είναι θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Δεν μπορεί να αρνηθεί πελάτη, δεν κάνει διαλείμματα, εξαναγκάζεται να εκδίδεται ακόμη και σε περιόδους ασθένειας ή εγκυμοσύνης, δεν έχει μετρητά μαζί της. Συνοδεύεται πάντα, ακόμη και στους ιατρικούς ελέγχους. Κάποιες έχουν τατουάζ που υποδεικνύουν σχέση εξάρτησης από μια συμμορία.

koolnews.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία στη Θίσβη


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει σε επικουρικές, ΦΠΑ και ΑΦΜ με το πολυνομοσχέδιο -Ολες οι διατάξεις

Σε διαδικασία συζήτησης και ψήφισης μπαίνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο κατατέθηκε με... βήμα ταχύ στην Βουλή έπειτα και από τις τελευταίες πινελιές που έβαλαν οι επικεφαλής του υπουργείου μαζί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Στα 232 άρθρα του ρυθμίζονται μια σειρά από κεντρικά ζητήματα, τα οποία και αποτελούν προαπαιτούμενα για να εκταμιεύσουν οι δανειστές την επόμενη δόση ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι το νομοσχέδιο να έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Ανάμεσα στις πολλές διατάξεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν περισσότερες, καθώς ενδέχεται να προστεθούν κι άλλες τις επόμενες ημέρες, ξεχωρίζουν οι ρυθμίσεις για τα επικουρικά ταμεία, τον ΦΠΑ και την απενεργοποίηση ΑΦΠ.

Η ενοποίηση των επικουρικών φέρνει μειώσεις στις συντάξεις των ένστολων

Η διάταξη που αφορά στην ενοποίηση των επικουρικών ταμείων« φωτογραφίζει» ουσιαστικά τους ένστολους καθώς ο κλάδος επικουρικής ασφάλισης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΑΕΠΑΣΑ) και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ) υπάγονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, η ένταξη στο ΕΤΕΑ «κρίνεται επιβεβλημένη ώστε να διέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας του και τη γενικότερη νομοθεσία, όπως κάθε φορά ισχύουν».

Προβλέπεται επίσης, ότι με κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, κάθε φορά, η οποία θα πρέπει να εκδοθεί μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2014, μετά από σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, θα καθοριστούν οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύπτει συντελεστής βιωσιμότητας, για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) και τους ειδικούς Κλάδους και Λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού (ΜΤΣ, ΜΤΑ, ΜΤΝ, «ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία στο μέλλον νέων ελλειμμάτων και η μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Με άλλες διατάξεις, διασφαλίζεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα συγκεκριμένα ταμεία, ενώ παρέχεται η δυνατότητα στους φορείς αυτούς έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 να μετατραπούν αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μετά από σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τόσο ο κλάδος της Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α, όσο και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού προκειμένου να επιτυγχάνεται η διαρκής εξισορρόπηση εισφορών - παροχών και η ομαλή συνέχιση καταβολής των συντάξεων στους δικαιούχους τους, θα υπόκεινται στο συντελεστή βιωσιμότητας, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων κάτι που θα φέρει νέες μειώσεις στις επικουρικές. Μπορεί να σώζεται το εφάπαξ για τους ένστολους, ωστόσο, κάθε τρίμηνο θα κρίνεται εάν θα χρειάζονται περικοπές στις επικουρικές τους συντάξεις ή όχι.

Ανατροπές στη φορολογία: Τι αλλάζει σε ΦΠΑ και ΑΦΜ

Παράλληλα στο νομοσχέδιο προβλέπεται η αυστηροποίηση των διατάξεων που αφορούν στους Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου, καθώς, θα υπάρχει αναστολή ή απενεργοποίηση για τους φορολογούμενους που διαπράττουν φοροδιαφυγή ή έχουν σταματήσει να παρουσιάζουν οικονομική δραστηριότητα.

Σε κάθε περίπτωση ο εμπλεκόμενος θα έχει το δικαίωμα να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για απενεργοποίηση του ΑΦΜ του.

Επίσης καταργείται η υποχρέωση υποβολής εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ για διαχειριστικές περιόδους που λήγουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2014, συστήνονται 400 οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού του κλάδου ΠΕ εφοριακών στη ΓΓΔΕ και επισπεύδονται οι διαδικασίες απονομής σύνταξης σε υπαλλήλους του Δημοσίου στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

Με στόχο να επιταχυνθεί η αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων προς τους ιδιώτες το νομοσχέδιο προβλέπει την επιχορήγηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για φορείς του κλάδου υγείας ( νοσηλευτικά ιδρύματα, νομικά πρόσωπα) και πρόνοιας ( οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης- ΟΚΑ) αλλά και λοιπούς φορείς της γενικής κυβέρνησης για τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013.

Με το νομοσχέδιο ρυθμίζεται και νομοθετικά η μη επιβολή της ποινής απώλειας του αφορολόγητου ποσού από δαπάνες αγοράς αγαθών και υπηρεσιών στους φορολογούμενους που υπέβαλαν φέτος εκπρόθεσμες δηλώσεις εισοδήματος. Ορίζεται χαρακτηριστικά ότι « Οι δαπάνες αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών της παρ. 2 του άρθρου 9 του ν.2238/1994, καθώς και τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης της περίπτωσης α΄ της παρ. 3 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, που αφορούν το οικονομικό έτος 2014, λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του φόρου σύμφωνα με την κλίμακα της παρ. 1 α΄ του ίδιου άρθρου και νόμου, ακόμη και στην περίπτωση που συμπεριληφθούν σε εκπρόθεσμες αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος».

Διαβάστε αναλυτικά όλο το πολυνομοσχέδιο εδώ
Διαβάστε αναλυτικά την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου εδώ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Μέχρι και 36 βαθμούς θα δείξει ο υδράργυρος

Tοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας
Αρκετή ζέστη και γενικά αίθριο καιρό, με λίγες μόνο νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και στα βόρεια, αναμένουμε την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014, ενώ τοπικές μπόρες ενδέχεται να σημειωθούν τις απογευματινές ώρες σε ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 16 έως 32 στη βόρεια Ελλάδα, 17 έως 35 στη δυτική Ελλάδα, 19 έως 34 στο βόρειο Αιγαίο και από 20 έως 35 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις με ένταση έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε νοτιοδυτικούς έως 5. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι – βορειοδυτικοί από 3 έως 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τμήματα 6 μποφόρ.


Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στη Θεσσαλία και πιθανώς στα υπόλοιπα ορεινά.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 και στο εσωτερικό κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: ασθενείς και το μεσημέρι-απόγευμα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ