Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Fisheye on the BEACH στον Άγιο Νικόλαο Δομβραίνας-Ο πειρασμός του καλοκαιριού

Στην παραλία Αγίου Νικολάου Δομβραίνας άνοιξε και σας περιμένει ο πειρασμός του καλοκαιριού.Ένα όμορφο Snack Cafe mpar  ακριβώς δίπλα στην θάλασσα άνοιξε στις 12 Ιουλίου και έχει ήδη  καταφέρει να αποκτήσει τους φανατικούς του θαμώνες.Ψαγμένες μουσικές επιλογές, προσεγμένος καφές, γευστικά snacks,κοκτέιλ της αρεσκεία σας,party το κατατάσσουν στα must της περιοχής και σίγουρα θα γίνει στέκι σας.Επίσης δίπλα στη θάλασσα μπορείτε να γευθείτε νόστιμους ουζομεζέδες δροσιστικές σαλάτες και καταπληκτικές μακαρονάδες.  Το Fisheye on BEACH Snack Cafe mpar  ήρθε να φέρει στην περιοχή μας τον αέρα του καινούριου,του διαφορετικού.  Δυο νέα παιδιά ο Πάνος και ο Νίκος με τους ακούραστους συνεργάτες τους έφτιαξαν με μεράκι και γούστο αυτό τον υπέροχο χώρο και σας περιμένουν για  μια βόλτα στο  Fisheye on BEACH  να δοκιμάσετε γεύσεις από πραγματικά φρέσκα υλικά και σε συνδυασμό με το άψογο service, την όμορφη θέα, θα γνωρίσετε μια νέα εμπειρία.
ΑΝΟΙΚΤΟ απο 9 το πρωί μέχρι.......
τηλ επικοινωνίας 6981012570-6981833291

 
 
 


 






Για περισσότερο Fisheye on the BEACH πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οινόη Βοιωτίας-Απίστευτοι απατεώνες έκλεβαν καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία και τα πουλούσαν σε πρατήρια


Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η εγκληματική δράση τριμελούς σπείρας, που αφαιρούσε μεγάλες ποσότητες υγρών καυσίμων από αγωγό της Πολεμικής Αεροπορίας, στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης Βοιωτίας και στη συνέχεια τις διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Η Πολεμική Αεροπορία παρείχε στην Ελληνική Αστυνομία το αναγκαίο πληροφοριακό υλικό και στο πλαίσιο της στενής διυπηρεσιακής συνεργασίας επετεύχθη η εξιχνίαση της κλοπής των υγρών καυσίμων, που γινόταν εκτός χώρου ευθύνης Εγκατάστασης – Μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξακριβώθηκε η εμπλοκή τριών ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν. Πρόκειται για έναν 56χρονο Έλληνα, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα της πώλησης, διανομής και μεταφοράς καυσίμων με βυτιοφόρα οχήματα καθώς και δύο 32χρονοι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι απασχολούνταν στις επιχειρήσεις του 56χρονου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση - αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων (λαθρεμπορία) κατά συναυτουργία, επάγγελμα και εξακολούθηση, της πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ότι, οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον εξάμηνο, είχαν καταρτίσει κατάλληλη υποδομή και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Οπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τρεις έως τέσσερις φορές εβδομαδιαίως μετέβαιναν με ειδικά μετασκευασμένο βυτιοφόρο όχημα (τύπου τζιπ), σε δύσβατη ημιορεινή περιοχή, στην Οινόη Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας μηχανική αντλία, αφαιρούσαν καύσιμα, με τη μέθοδο της μετάγγισης.

Μάλιστα λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και κάλυψης, ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτοί. Προσπαθούσαν να αποφεύγουν ή/και να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές.

Δρούσαν βράδινες μόνο ώρες και κατά την προσέγγιση τους στο χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις.

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 56χρονου συλληφθέντα, είχαν τοποθετήσει - προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να καθίσταται δυσχερής η ταυτοποίηση του.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα, σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Ακολούθως, προωθούσαν τις ποσότητες των καυσίμων, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής.

Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των παραπάνω πρατηρίων, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία – νοθεία. Από τη λαθροδιακίνηση αυτή αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, επιφέροντας αντίστοιχη ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το βράδυ της Τετάρτης, στην παραπάνω περιοχή και κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, αφού προηγουμένως είχαν μεταγγίσει καύσιμα, στο ειδικά μετασκευασμένο όχημα. Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε, σε εσωτερική συγκαλυμμένη δεξαμενή, 1.000 λίτρα κηροζίνης.

Το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων ενώ στη κατοχή και σε έρευνες σε κατοικίες, χώρους επαγγελματικής δραστηριότητας και οχήματα των δραστών.

Στη κατοχή των δύο υπηκόων Πακιστάν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    δυο κινητά τηλέφωνα, με ενσωματωμένες κάρτες SIM,
    ζεύγος ειδικών γαντιών εργασίας,
    το χρηματικό ποσό των 325 ευρώ,
    βεβαίωση Κατάθεσης Αίτησης για Έκδοση Άδειας Διαμονής, η οποία, όπως εξακριβώθηκε, έχει κλαπεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων.

Στην κατοχή, σε οικία του 56χρονου στην Αθήνα και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του:

    κινητό τηλέφωνο με κάρτα SIM,
    μεγάλος αριθμός κλειδιών (αυτοκινήτων, λουκέτων, οχημάτων κλπ),
    69 παραστατικά διακίνησης καυσίμων,
    δύο τετράδια, με χειρόγραφες σημειώσεις,
    πιστόλι με ένα γεμιστήρα, για το οποίο δεν έφερε άδεια,
    80 φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm,
    119 φυσίγγια διαμετρήματος 0,22 mm,
    Δελτίο Ταυτότητος, με τα στοιχεία του 56χρονου, για το οποίο προκύπτει ότι έχει δηλωθεί απώλεια,
    καραμπίνα,
    3.105 ευρώ και
    έξι τραπεζικές επιταγές, επ' ονόματι του 56χρονου.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, όπου αποθήκευαν προσωρινά τα καύσιμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, καταφανώς πλαστές, που αντιστοιχούν σε αυτοκίνητο άλλου ιδιοκτήτη, όμοιου τύπου με βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του.

Στο πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Θηβαίων, η προέλευση της οποίας διερευνάται,
    πιστόλι, διαμετρήματος 9 mm , με γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,
    δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.
    ηλεκτρικός εκκενωτής (TASER),
    τρία μπλοκ συγκεντρωτικής φορτωτικής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων,
    φάκελος που περιείχε 101 τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2013,
    φάκελο που περιείχε 128 τιμολόγια αγοράς εταιρείας καυσίμων του έτους 2014 και
    τρεις σφραγίδες.

Στο βυτιοφόρο όχημα, με το οποίο προωθούσαν τις ποσότητες καυσίμων στα άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κλειδιά του ανωτέρω βυτιοφόρου και η άδεια κυκλοφορίας του, ενώ κατασχέθηκε επίσης ως μέσο μεταφοράς λαθρεμπορικών προϊόντων.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, αφαίρεσαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, διενεργείται λεπτομερής καταμέτρηση και έλεγχος νοθείας των κατασχεθέντων ποσοτήτων καυσίμων. Τα οχήματα που κατασχέθηκαν θα παραδοθούν για φύλαξη στις κατά τόπο αρμόδιες διευθύνσεις Τελωνείων Αττικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, για τους δύο αλλοδαπούς προέκυψε ότι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας και θα εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σκληρή καταγγελία των Ειδικών Φρουρών: Επιστρέψαμε σε μαύρα μεσάνυχτα -Η Αστυνομία γυρίζει χρόνια πίσω

Με σκληρή γλώσσα εκφράζεται το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, καθώς, σε επίσημη ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι η ΕΛ.ΑΣ. Γυρίζει στο παλιό σύστημα επικοινωνίας με τους ασυρμάτους που το χρησιμοποιούσε πριν από το 2004 και παύει το ειδικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας TETRA.

Με βάση τα όσα αναφέρουν οι Ειδικοί Φρουροί η αλλαγή στο σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. Για λόγους μείωσης κόστους θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αστυνομικών, καθώς, το παλαιό σύστημα είναι απαρχαιωμένο και κακοποιοί και εγκληματίες θα μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της αστυνομίας.

«Από τα μεσάνυχτα σήμερα, επιστρέψαμε στα μαύρα μεσάνυχτα της τεχνολογίας προηγούμενης δεκαετίας, υποβαθμίζοντας το αποτελεσματικότερο όπλο του αστυνομικού στη μάχη με το έγκλημα, το τεράστιο όπλο της επικοινωνίας. Η πολιτεία επέτρεψε στο όνομα της οικονομίας να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας την ασφάλεια των αστυνομικών της», αναφέρει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών.

«Οι Έλληνες Αστυνομικοί από σήμερα σταμάτησαν να ακούνε μέσω TETRA, γιατί στο εξής θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών και μαζί τους να τους ακούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της αστυνομίας», συμπληρώνουν.

Η ανακοίνωση των Ειδικών Φρουρών:

«ΘΕΜΑ: "Η Αστυνομία γυρίζει χρόνια πίσω"

Από τα μεσάνυχτα σήμερα επιστρέψαμε στα μαύρα μεσάνυχτα της τεχνολογίας προηγούμενης δεκαετίας, υποβαθμίζοντας το αποτελεσματικότερο όπλο του αστυνομικού στη μάχη με το έγκλημα, το τεράστιο όπλο της επικοινωνίας. Η πολιτεία επέτρεψε στο όνομα της οικονομίας να εξοικονομήσει χρήματα περικόπτοντας την ασφάλεια των αστυνομικών της. Το κόστος της συντήρησης του συστήματος επικοινωνίας των αστυνομικών προτάχθηκε απέναντι στο κόστος των ανθρωπίνων ζωών που αύριο θα παίξουν τη ζωή τους "κορώνα γράμματα" για την κοινωνία και τους πολίτες της.

Οι Έλληνες Αστυνομικοί από σήμερα σταμάτησαν να ακούνε μέσω TETRA, γιατί στο εξής θα προσπαθούν να ακούσουν ξανά τη βραχνή φωνή του απαρχαιωμένου αναλογικού συστήματος επικοινωνιών και μαζί τους να τους ακούν οι πάσης φύσεως κακοποιοί και εγκληματίες που εύκολα θα έχουν πρόσβαση στην επικοινωνία της αστυνομίας.

Οι νοσταλγοί του παρελθόντος και της οπισθοδρόμησης μάλιστα, πληροφορούμαστε, για να δείξουν καινοτόμοι δεν διστάζουν να υποστηρίζουν και να επιδιώκουν την άμεση κατάργηση του κέντρου επικοινωνίας της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και στη συγχώνευση του με εκείνο της Άμεσης Δράσης.

Οι εκεί υπηρετούντες Αξιωματικοί και Αστυνομικοί μας ενημερώνουν σε όλους τους τόνους, εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία τους για το προσωπικό ότι υπό αυτές τις συνθήκες κινδυνεύει να καταλήξουμε σε "αλαλούμ" με κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Άραγε ζήτησε κανείς την άποψη τους;

Άραγε τα πορίσματα επιτροπών για το σκοπό αυτό από έμπειρους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς λαμβάνονται υπόψη ;

Η προ ολίγου χρονικού διαστήματος παταγωδώς αποτυχημένη δοκιμή και λειτουργία του ενιαίου κέντρου και η πλήρης ασυνεννοησία ( με σύστημα TETRA τότε ) στις εικονικές - δοκιμαστικές επιχειρήσεις, έγινε γνωστή στη σημερινή Ηγεσία ;

Για το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, η ευθύνη για τους υπεύθυνους της επιστροφής στο μεσαίωνα των επικοινωνιών είναι λέξη που από σήμερα πρέπει να ταλαιπωρεί τη συνείδηση τους , γιατί ίσως αύριο "ταλαιπωρήσει" τις ζωές των αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Διατυπώνουμε ύστατη έκκληση από τον Πρώτο Πολίτη της χώρας μας μέχρι και τον τελευταίο που μπορεί να στηρίξει με αποφάσεις του την ασφάλεια των αστυνομικών, να σταματήσει την κατρακύλα της οπισθοδρόμησης διατηρώντας σύγχρονο το κομμάτι της επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ.».




Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στη μοριοδότηση εκπαιδευτικών


Νέο τρόπο υπολογισμού στη μοριοδότηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, από το σχολικό έτος 2014- 2015, εισάγει νομοσχέδιο που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις» που προβλέπει ότι ο νέος τρόπος μοριοδότησης θα λαμβάνεται υπόψη για τον διορισμό και τοποθέτηση μονίμων και την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προς κάλυψη οργανικών θέσεων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Σε αυτήν τη διάταξη οδηγήθηκε το υπουργείο Παιδείας λόγω της δυσχέρειας στελέχωσης των σχολείων που λειτουργούν σε δυσπρόσιτα μέρη των ορεινών όγκων και της νησιωτικής Ελλάδας, εξαιτίας της απροθυμίας εκπαιδευτικών να υπηρετήσουν σε αυτά λόγω δυσμενών συνθηκών διαβίωσης. Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρ. Λοβέρδου.

Με τη διάταξη του νομοσχεδίου, από το σχολικό έτος 2014- 2015 ο χρόνος πραγματικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών που διανύεται σε δημόσιες σχολικές μονάδες, οι οποίες κατά τις οικείες διατάξεις ανήκουν στις κατηγορίες μοριοδότησης Θ' και Ι' για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ΙΑ' και ΙΒ' για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, που αναφέρονται στην παράγραφο 8 του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, υπολογίζεται στο διπλάσιο για τη διαμόρφωση των τελικών πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών που προβλέπονται στο άρθρο 3 του 3848/2010. Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Στο νομοσχέδιο υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Ωστόσο, στον βασικό κορμό του νομοσχεδίου βρίσκεται η οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (ΣΕΠΟΠ), που θα έχει αποστολή την υποβοήθηση της ασκούμενης πολιτικής και τη διατύπωση γνώμης στην άσκηση πολιτικής για την παιδεία. Μέλη του ΣΕΠΟΠ θα είναι όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί με αρμοδιότητα την παιδεία. Η συμμετοχή τους θα είναι οικειοθελής και τα μέλη δεν θα λαμβάνουν καμία αμοιβή ή αποζημίωση.

Στο νομοσχέδιο καταργείται διάταξη νόμου του 2009 που δημιουργούσε προσκόμματα στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για πάσχοντες από συγκεκριμένες παθήσεις. Η διάταξη που καταργείται έδινε τη δυνατότητα στα πανεπιστημιακά τμήματα, με αιτιολογημένη απόφαση και έγκριση της Συγκλήτου, να αποφασίζουν κυριαρχικά πως εφόσον η παρακολούθηση για τους πάσχοντες ήταν δυσχερής, αυτοί δεν θα εισάγονταν στα τμήματα.

Επίσης, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους ιεροδιδασκάλους της ισλαμικής θρησκείας. Μεταξύ άλλων, παρέχεται στους ιεροδιδασκάλους η δυνατότητα να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης (συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας) στα μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.



ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Το sms της απάτης -Χρησιμοποιούν όνομα γνωστής εταιρείας για εξαπατήσουν τους πολίτες


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκε μαζική διακίνηση, μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σύντομου μηνύματος (sms) με απατηλό περιεχόμενο, που έχει ως σκοπό την εξαπάτηση των πολιτών.

Αποδέκτες των επίμαχων μηνυμάτων είναι τυχαίοι χρήστες, που ενημερώνονται παραπλανητικά ότι ο κάτοχος του τηλεφώνου έχει κερδίσει ποσό ύψους 850.000 Λιρών Αγγλίας, από διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας και στη συνεχεία, για να εισπράξουν το ποσό, προτρέπει τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμμένη ιστοσελίδα του διαδικτύου και έπειτα τους ζητά να πληκτρολογήσουν τον επισυναπτόμενο κωδικό για να μάθουν τις λεπτομέρειες είσπραξης του ποσού.

Επισημαίνεται ότι το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει « Your Mobile Number has Won 850.000 British Pounds in the ongoing Samsung Promo . Visit and click on Prize at the top menu. Your Samsungk: 10965»

Ακολούθως, εφόσον ο χρήστης πεισθεί για την υποτιθέμενη νίκη του στο διαγωνισμό και αρχίσει να επικοινωνεί με τους δράστες, του ζητείται να αποστείλει χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως προπληρωμή φόρων ή έξοδα εκταμίευσης των χρημάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΟ ΘΗΒΑ- ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝΟ!






Ο ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τους Ευάγγελο Περιάλη επιθετικό 27 χρονών και με τον Γιώργο Περιάλη 23 χρονών που αγωνίζεται αριστερά της επίθεσης. Ο Γιώργος έχει αγωνιστεί ξανά στην Θήβα πριν 4 χρόνια και είχε σπουδαία παρουσία. Πέρσυ αγωνιστήκαν μαζί στο ΑΟ ΣΥΡΟΥ όπου πήραν το πρωτάθλημα και το κύπελλο τα δύο αδέλφια. Την δευτέρα αναμένεται να έρθουν στην Θήβα μαζί με τον εκπρόσωπο τους για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ενσωματωθούν στην ομάδα. Με αυτές τις δυο μεταγραφές κλείνει μάλλον το φετινό ράστερ.aothiva8.blogspot.gr


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΡΙΑΛΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΙΑΛΗΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Φόρος ακινήτων: Αναλυτικά τι θα πληρώσουμε για σπίτια και αγροτεμάχια

Έως τις 31 Αυγούστου περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση του τέλους ακινήτων ο οποίος για πρώτη φορά περιλαμβάνει αγροτεμάχια και «τακτοποιημένους» αυθαίρετους χώρους.

Τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών μετά την εκκαθάριση των Ε9 δείχνουν ότι έχουμε καταβάλει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω από αυτά που είχαν θέσει ως στόχο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην μείωση του φόρου.

Πάντως από το νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα -αποθήκες, μαντριά κλπ- αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου... στέγη ενώ λιγότερα θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες οι οποίες έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους.

Όμως τη νύφη θα πληρώσουν οι πολίτες με μεσαία ακίνητη περιουσία αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη, ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα και ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, καθώς και γενικότερα για όσους κατέχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (είτε ημιτελή είτε αποπερατωμένα) και αδόμητα οικόπεδα.

Διαβάστε αναλυτικά χαρακτηριστικές περιπτώσεις και παραδείγματα για το τι θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι, όπως αναφέρει η «Ημερησία», για ακίνητα και αγροτεμάχια σε διάφορες περιοχές της χώρας:

Κατοικίες

    Διαμέρισμα 70 τ.μ στους Αγίους Αναργύρους με τιμή ζώνης 900 ευρώ/τ.μ, ισόγειο , 15ετίας , με μία πρόσοψη. ΕΝΦΙΑ: 223,30 ευρώ.
    Διαμέρισμα 100 τ.μ στον Άλιμο με τιμή ζώνης 1.450 ευρώ ανά τ.μ, 8ετίας, στον πρώτο όροφο, με μία πρόσοψη. ΕΝΦΙΑ: 448 ευρώ.
    Διαμέρισμα 80 τμ στη Φιλοθέη με τιμή ζώνης 5.250 ευρώ ανά τμ στον πρώτο όροφο 10ετίας με δυο προσόψεις. - ΕΝΦΙΑ: 1.232 ευρώ. Συμπληρωματικός φόρος: 140 ευρώ. Σύνολο φόρων: 1.372 ευρώ.
    Μονοκατοικία 70 τ.μ στη Μύκονο με τιμή ζώνης 5.000 ευρώ ανά τ.μ, 40ετίας, με δυο προσόψεις και με κάλυψη του συντελεστή δόμησης : ΕΝΦΙΑ: 823 ευρώ - Συμπληρωματικός φόρος: 50 ευρώ Σύνολο φόρων: 873 ευρώ.
    Διαμέρισμα 90 τ.μ., 6ου ορόφου, 7 ετών, με πρόσοψη σε 1 δρόμο, στη Λάρισα, σε περιοχή με τιμή ζώνης 1.950 ευρώ ανά τ.μ. ΕΝΦΙΑ: 505,58
    Διαμέρισμα 60 τ.μ.,4ου ορόφου, 11 ετών, με πρόσοψη σε 2 δρόμους, στα Χανιά, σε περιοχή με τιμή ζώνης 2.250 ευρώ ανά τ.μ.  ΕΝΦΙΑ: 430,73 ευρώ.

Αγροτεμάχια

    Αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με δενδροκαλλιέργειες σε περιοχή του Δήμου Παλλήνης. Εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει εξοχική κατοικία 120 τ.μ. ΕΝΦΙΑ: 275 ευρώ.
    Αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης.  ΕΝΦΙΑ: 96,80 ευρώ.
    Αγροτεμάχιο 2,5 στρεμμάτων), αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του Δήμου Μυκόνου. Εντός αυτού υπάρχει εξοχική κατοικία 150 τ.μ. ΕΝΦΙΑ 82,50 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

O Πλούταρχος στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Η αλλαγή που έκανε το Facebook στη σελίδα του και δεν την κατάλαβε κανένας


Το Facebook προχώρησε σε μία πολύ μικρή αλλαγή στη σελίδα του, στο σημείο όπου εμφανίζονται οι ειδοποιήσεις, τα αιτήματα φιλίας κλπ, την οποία όμως ελάχιστοι εντόπισαν. Συγκεκριμένα άλλαξε την εμφάνιση της μικρής υδρογείου ανάλογα με το σημείο του κόσμου που βρίσκεται ο χρήστης.

Η σχεδίαση του χάρτη πλέον είναι διαφορετική. Οσοι μπαίνουν από την Αμερική θα βλέπουν το αντίστοιχο σημείο της υδρογείου και όσοι χρήστες μπαίνουν από Ασία, Ευρώπη και Αφρικής θα βλέπουν τις αντίστοιχες ηπείρους, όπως ανακοίνωσαν η Quartz και TechInAsia.

Η αλλαγή πάντως δεν έχει γίνει ακόμα στα iPhone και οι χρήστες θα συνεχίσουν να βλέπουν την Αμερική.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πνίγηκε ηλικιωμένη στο Δήλεσι




Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 79χρονη το μεσημέρι της Πέμπτης από τη θαλάσσια περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Δηλεσίου του δήμου Τανάγρας στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα διακομίσθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας


 Το νέο Καφέ - Σνακ μπαρ "ΕΝ ΠΛΩ" στην Αλυκή άνοιξε και είναι υπέροχο,μοντέρνο, με καταπληκτική θέα στον Κορινθιακό.Εξαιρετική τοποθεσία για καφέ,ποτό,και φαγητό.
  Ο καφές του είναι απλά υπέροχος, έτσι είναι και το φαγητό!!!Το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις λίγο ...να απολαύσεις το μπάνιο σου,το όμορφο και ΘΕΙΚΟ ηλιοβασίλεμα.
Αυτό το καλοκαίρι όλοι πάμε   "'Εν Πλώ" στην Αλυκή Βοιωτίας










Διαβάστε Περισσότερα »

Τι πρέπει να κάνετε για να δείτε από σήμερα τηλεόραση;



Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός; Τα ξημερώματα πραγματοποιήθηκε...
στην Αττική το δεύτερο «περιοχικό» switch-off όπου 13 κέντρα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα στις τελικές συχνότητες, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Από τα 13 αυτά κέντρα, δύο, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα» εκπέμπουν ήδη ψηφιακά στις μεταβατικές συχνότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ήδη ψηφιακό σήμα από τα εν λόγω κέντρα θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να χρειάζεται και επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός; Για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα. Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει γι’ αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών. Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας. Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» (μενού) Επιλέξτε «Ρυθμίσεις» για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4 ή «Εγκατάσταση» για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4 Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός» Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού
Διαβάστε Περισσότερα »

4ήμερες εκδηλώσεις στις Πλαταιές





Πολιτιστικό 4ήμερο στις Πλαταιές διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΩΕΡΟΗ και αρχή γίνεται την Πέμπτη 31 Ιουλίου, με την αναβίωση παλαιών παιχνιδιών, ώρα 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και θα έχει αρκετό κέφι με τις τσουβαλοδρομίες, τις λουκουμοδρομίες κα.…

Η Παρασκευή 1η Αυγούστου περιλαμβάνει την θεατρική παράσταση «La Mamma», ώρα 9.00 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο και είσοδο 3 ευρώ..

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις είναι τρεις και ΄πο0λες το βράδυ! Ώρα 9.00 οι Αγώνες Αντοχής, στις 11.00 το Σεμινάριο Αυτοάμυνας και η βραδιά συνεχίζεται «Δημοτική» με ζωντανή μουσική και όσο πάρει με είσοδο 5.00 ευρώ…

Το Πολιτιστικό 4ήμερο κορυφώνεται με το 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, χωρισμένο σε τρία μέρη..

Προβολή έργων του μεγάλου EL GRECO, σε μορφή 3D, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του, με διαδοχικές προβολές από τις 6.00 το απόγευμα…

Συνταγές μαγειρικής με βάση την πατάτα, μαγειρεμένα από το σπίτι, στι; 8.00 το βράδυ ..

Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακούς χορούς από τον Χορευτικό Σύλλογο Πλαταιών, τον Χορευτικό Σύλλογο Ερυθρών «το Κριεκούκι», τον Πολτιστικό Σύλλογο Θήβας «ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟΝ» και τους; Δικταίους – Καστρινούς Αθήνας..

Και οι τρεις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9.30 το βράδυ στην κεντρική πλατεία Πλαταιών, ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με DJ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014





Διαβάστε το κοινο ανακοινωθέν των ομοσπονδιών.

"Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης ουδεμία πρόθεση συμμόρφωσης με την απόφαση του Σ.τ.Ε. έχει επιδείξει μέχρι σήμερα.

  Παράλληλα, στο

πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή περιλαμβάνονται επώδυνες διατάξεις για τα ασφαλιστικά μας ταμεία που τα οδηγούν ουσιαστικά στη διάλυσή τους με ολέθριες συνέπειες στη λειτουργία και των τριών Σωμάτων.

  Ως εκ τούτου ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος. Γι αυτό και τα προεδρεία των Ομοσπονδιών αποφάσισαν την πραγματοποίηση ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την προσεχή Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 και ώρα 11.00 στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

  Καλούνται όλοι οι συνάδελφοι για την μαζική και δυναμική συμμετοχή τους.

  Επιπλέον καλούνται και όλοι οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και οι συνταξιούχοι, να δώσουν και από την πλευρά τους το δυναμικό παρών.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των καταστροφικών διατάξεων του άρθρου 221.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ
ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΜΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν φίδι 2,5 μέτρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης... ΦΩΤΟ...

Ένας λαφιάτης 2,5 μέτρων αναστάτωσε τους κατοίκους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πιθανολογείται ότι είναι το ίδιο φίδι που...
είχαν δει πριν από λίγες ημέρες περαστικοί στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Η πυροσβεστική φώναξε ειδικό ερπετολόγο και το έπιασε για να το ελευθερώσει μετά σε δασική περιοχή.

Ο λαφιάτης είναι το μεγαλύτερο φίδι της Ελλάδας και μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 260 εκατοστά.

Δεν είναι δηλητηριώδες και είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει σπάνια.

Τις φωτογραφίες τις δημοσίευσε το τοπικό site thestival.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ