Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Γιορτάζει το Μαυρομμάτι





Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Μην ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook-Σήμα κινδύνου από την Αστυνομία

Αρκετοί γονείς ειδικά τώρα που είναι διακοπές μοιράζονται φωτογραφίες τους με τους διαδικτυακούς τους φίλους στα social media.

Κάποιες από αυτές είναι με τα παιδιά τους. Κάτι βέβαια που μπορεί να φαίνεται ακίνδυνο στην πραγματικότητα όμως είναι πολύ επικίνδυνο ειδικά με τα όσα έχουν συμβεί με τους παιδεραστές το τελευταίο διάστημα.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας Κύπρου, έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσίευση χιλιάδων φωτογραφιών μικρών παιδιών στο νησί από γονείς, κυρίως στο facebook.

Συγκεκριμένα, ''σύμφωνα με τις τελευταίες υποθέσεις που διερεύνησε το αρμόδιο γραφείο, διαπιστώθηκε ότι οι παιδόφιλοι είχαν στα αρχεία τους εκτός από παιδιά που είναι σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις, φωτογραφίες παιδιών που είτε είναι ντυμένα και ασχολούνται με διάφορες δραστηριότητες, είτε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους (π.χ. στην παραλία, στο μπάνιο κ.λπ.), ή φωτογραφίες παιδιών με μαγιό ή ελαφριά ενδυμασία. Αυτό διαπιστώνεται και σύμφωνα με την παρακολούθηση του διαδικτύου γενικότερα από το γραφείο μας, δηλαδή παρατηρείται ότι οι Κύπριοι χρήστες των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούν πάρα πολλές φωτογραφίες παιδιών.

Ο κάθε χρήστης του διαδικτύου πρέπει να γνωρίζει ότι η ανάρτηση φωτογραφιών, μένει σχεδόν για πάντα και ο κάθε ένας μπορεί να δει, να αντιγράψει και να φυλάξει τις φωτογραφίες αυτές στα αρχεία του. Η ανάρτηση αυτών των φωτογραφιών στο διαδίκτυο μπορεί να προκαλέσει τυχόν αλλοίωση φωτογραφιών και άλλους κίνδυνους γενικότερα.

Γίνεται παράκληση όπως ο κάθε ένας να είναι προσεκτικός στην ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι «ανήλικος» σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία για το διαδίκτυο θεωρούνται τα άτομα που είναι ηλικίας κάτω των 18 ετών. Αστυνομία Κύπρου''.

mothersblog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μικρές "αστυνομίες" σε όλη την χώρα, Τι προβλέπει η τροπολόγια Κικίλια



Η εποπτεία και ο έλεγχος της αντιτρομοκρατικής περνά στον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Επανέρχονται οι γενικές διευθύνσεις . Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία


Τροπολογία με την οποία επανακαθορίζεται η διάρθρωση των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛΑΣ, κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Με την ίδια τροπολογία η εποπτεία και ο έλεγχος των Διευθύνσεων Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας και Εγκληματολογικών Ερευνών, ανατίθεται στον Αρχηγό του Σώματος, ενώ θεσμοθετείται η εποπτεία της νεοϊδρυθείσας Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών από τον εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος προεδρεύει του Συμβουλίου Συντονισμού, Ανάλυσης και Ερευνών του άρθρου 4 παρ. 3 του Ν. 2265/1994.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με την οποία τροποποιείται ο Ν. 4249/2014, κατά την πρακτική εφαρμογή του οργανωτικού μοντέλου που εισήγαγε ο συγκεκριμένος νόμος αναδείχθηκε η ανάγκη σύνδεσης των τριών κάθετων οργανωτικών δομών, ώστε το Σώμα να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή και να εξασφαλιστεί ο αποτελεσματικός συντονισμός των Υπηρεσιών σε ό,τι αφορά στη διοικητική λειτουργία και πρωτίστως στην καθημερινή επιχειρησιακή τους δραστηριότητα. Η «σύνδεση» αυτή επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο με την υπαγωγή των κλάδων στη διαρθρωτική δομή του Επιτελείου υπό την κοινή κατεύθυνση, εποπτεία, έλεγχο και συντονισμό του προϊσταμένου του Επιτελείου. Σε κάθε διοικητική περιφέρεια της χώρας συγκροτείται Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, με υπαγωγή σ’ αυτήν των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών, στις οποίες υπάγονται αντίστοιχα όλες οι Υπηρεσίες (ανεξαρτήτως κλάδου) που λειτουργούν στην περιοχή της εδαφικής τους δικαιοδοσίας, ενώ θεσμοθετούνται οι Γενικοί Επιθεωρητές Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος και Νοτίου Ελλάδος.

Με την προωθούμενη τροπολογία ρυθμίζεται, επίσης, και το θέμα του χρόνου πραγματοποίησης των τακτικών μεταθέσεων του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ κατά το τρέχον έτος
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάνθρωπη και αντισυνταγματική η συμπεριφορά της Eurobank η οποία έκανε έξωση σε τετραμελή οικογένεια στη Λιβαδειά

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Οικονομικών

Θέμα: Απάνθρωπη και αντισυνταγματική η συμπεριφορά της τράπεζας Eurobank η οποία έκανε έξωση σε τετραμελή οικογένεια στην οποία είναι άνεργα τα ενήλικα μέλη της και νεφροπαθής ο πατέρας.
Απαράδεκτο είναι το συμβάν που έλαβε χώρα στη πόλη της Λιβαδειάς όπου τετραμελής οικογένεια ανέργων, στην οποία ο πατέρας είναι νεφροπαθής, πετάχτηκε κυριολεκτικά στο δρόμο διότι χρωστούσε ενοίκια που ανέρχονταν στο ποσό των 2.000 ευρώ στη Eurobank. Η Τράπεζα προέβη σε έξωση της οικογένειας από την κατοικία καθώς αδυνατούσε να καταβάλλει, λόγω ανεργίας και ασθένειας, το μίσθωμα που είχε επιβάλλει η ιδιοκτήτρια τράπεζα του ακινήτου τους. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη κατοικία, την οποία η οικογένεια είχε αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο του ΟΕΚ και λόγω τραγικών συγκυριών έχασε το 2009 σε πλειστηριασμό.
Η τράπεζα αρνήθηκε ακόμη και το αίτημα της οικογένειας, που κατατέθηκε μέσω εγγράφου του πληρεξούσιου δικηγόρου της, να καταβάλλει τα ενοίκια που οφείλει και να παραμείνει στο σπίτι μέχρι τα τέλη του 2014 όπου και λήγει το μίσθωμα της γκαρσονιέρας που αποτελεί και το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο.
Η έξωση της οικογένειας από την Eurobank δείχνει την αναλγησία και την ασυδοσία της Τράπεζας από την στιγμή μάλιστα που οι ενοικιαστές είχαν πει ότι θα καταβάλλουν άμεσα το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβαλλόταν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η Τράπεζα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, το απάνθρωπο, δρώντας αντισυνταγματικά δεδομένου ότι δεν είχε προβεί στη παραμικρή προειδοποίηση προς τους ενοικιαστές. Αντίθετα, «μπούκαρε» στο σπίτι της οικογένειας το πρωί της 30ης Ιουλίου 2014 , έλεγξε τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας, χωρίς την παρουσία Εισαγγελέα, παραβιάζοντας το οικογενειακό άσυλο και τρομοκρατώντας το ανήλικο παιδί που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο σπίτι και εκλιπαρούσε για βοήθεια τους γείτονες και τους περαστικούς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες νομοθετικές ενέργειες θα προβούν ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα αναλγησίας και ασυδοσίας των Τραπεζών προς ανήμπορους συμπολίτες μας που μαστίζονται από την οικονομική κρίση;
-Σε ποιες  άμεσες ενέργειες θα προβούν ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στη Eurobank για την απάνθρωπη και αντισυνταγματική συμπεριφορά της στο συγκεκριμένο περιστατικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσιγγάνες έκλεψαν 300 ευρώ απο ηλικιωμένη στη Θήβα



Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές ROMA για κλοπή χρηματικού ποσού, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από ηλικιωμένη στη Θήβα

Συνελήφθησαν, χθες (03-08-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Στερεάς Ελλάδας, δύο (2) ημεδαπές ROMA , ηλικίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα χθες νωρίς το απόγευμα, οι δύο κατηγορούμενες μετέβησαν σε οικία 80χρονης ημεδαπής στη Θήβα, όπου αφαίρεσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, ένα πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ και ακολούθως διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων κατάφεραν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να εντοπίσουν και συλλάβουν τις δύο ημεδαπές ROMA .

Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω πορτοφόλι, με το σύνολο του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο και αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείδωσαν οι εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ -Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι

Το αργότερο σε 15 ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση της ΓΓΔΕ για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, που προβλέπουν εκπτώσεις και απαλλαγές για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς δεν έχει περάσει απαρατήρητη στο Μέγαρο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών η γκρίνια για τις επιβαρύνσεις που φέρνει ο νέος Φόρος.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι θα προσομοιάζει με τη διαδικασία των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τις απαλλαγές από το ΕΕΤΑ, αν και στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους για την απλοποίηση των αιτήσεων, έτσι ώστε να αποφευχθεί η γραφειοκρατία, τα λάθη και βέβαια η ταλαιπωρία των φορολογούμενων.

Με βάση τις διατάξεις του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ προβλέπονται τα εξής:

    χορηγείται έκπτωση 50% στον φορολογούμενο, τον ή την σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του επί του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που βεβαιώθηκε στα παραπάνω πρόσωπα, αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής για το οικείο έτος. Η παραπάνω έκπτωση χορηγείται για τον οφειλόμενο ΕΝ.Φ.Ι.Α. κάθε έτους, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε., δεν υπερβαίνει τις εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ, προσαυξημένο κατά χίλια (1.000) ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος,

β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα της παραγράφου 2 του άρθρου 1, ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα τετραγωνικά μέτρα (150 μ2) και

γ) ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

    Χορηγείται έκπτωση 100% εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε. δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, προσαυξημένο κατά χίλια (1.000) ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος,

β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα της παραγράφου 2 του άρθρου 1, ο υπόχρεος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του, λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας, δεν υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα τετραγωνικά μέτρα (150 μ ),

γ) ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και

δ) ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων ισούται ή υπερβαίνει τα τρία, ή ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του έχει αναπηρία σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) και άνω.

    χορηγείται αναστολή πληρωμής του φόρου σε νομικά πρόσωπα. Η αναστολή πληρωμής χορηγείται για τον οφειλόμενο ΕΝ.Φ. Ι. Α. ενός έτους και μπορεί να επαναχορηγηθεί μέχρι τρεις φορές εντός διαστήματος δέκα (10) ετών από τη χορήγηση της πρώτης αναστολής. Για τη χορήγησή της πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) ο συνολικός κύκλος εργασιών του νομικού προσώπου, κατά το προηγούμενο φορολογικό έτος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Φ.Ε. δεν υπερβαίνει το δεκαπλάσιο του συνολικού φόρου,

β) ο συνολικός κύκλος εργασιών, όπως ορίζεται στο προηγούμενο εδάφιο, έχει παρουσιάσει μείωση άνω του τριάντα τοις εκατό (30%) σε σχέση με το προηγούμενο προς αυτό φορολογικό έτος, και

γ) το νομικό πρόσωπο δεν έχει ή δεν ευθύνεται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Τι θα γίνει με τους σεισμόπληκτους

Όσον αφορά σε όσους έχουν σεισμόπληκτο ακίνητο (π.χ. στην Κεφαλλονιά), στελέχη του οικονομικού επιτελείου διευκρινίζουν ότι θα πρέπει να αγνοήσουν το εκκαθαριστικό που έχει αναρτηθεί στο TAXIS, καθώς το Σεπτέμβριο θα προβλεφθεί διαδικασία απαλλαγής τους. Αντιθέτως, όσοι πέρα από το σεισμόπληκτο διαθέτουν και άλλο ακίνητο, τότε θα πρέπει να πληρώσουν τη δόση του Αυγούστου και θα γίνει συμψηφισμός μετά το Σεπτέμβριο.

Αυτό που δεν έχει απαντηθεί, πάντως, ακόμα από το υπουργείο Οικονομικών, είναι το πότε θα γίνει επανεκκαθάριση για όσους κάνουν διορθώσεις στα στοιχεία των ακινήτων τους έως το τέλος Νοεμβρίου, δηλαδή εάν θα γίνει συμψηφισμός φόρου πριν από το τέλος του έτους ή στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2015.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Παπαλουκά για τις αναθέσεις έργων στα Βάγια

Μετά απο ερώτηση   σχετικά με  τα δημοσιεύματα για    ανάθεση  εργων  στο Δ.Δ ΒΑΓΙΩΝ   [ ΝΕΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ-  ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ]  Ο εργολάβος  Ιωαννης  Παπαλουκάς  απάντησε  τα  εξής....

Εχω  πάψει  πρό πολλού  νά ασχολούμε   μέ της  ΚΑΤΙΝΕΣ του  χωριού και τα ανώνυμα πολιτικά ΣΚΡΑΛΠ, λόγο  ότι  εχω  να  ασχοληθώ  με άλλα  σοβαρότατα  θέματα.

1..Οσο  για το  ΝΕΟ  ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ  εχω  να σας  αναφέρω  ότι  μέ την απόφαση  160-13-3-2014  απόφαση  τήςΟικονομικής  επιτροπής  του  Δήμου Θηβαίων  αποφασίστηκε  το έργο να ανατεθή  στόν κ.  ΓΕΩΡΓΙΟ  ΣΙΑΚΟΥΛΗ   μέ το ποσό 12.600.000 μέ  ΦΠΑ.

2...Οσο  γία την αγροτική  οδοποιία  όλοι οι Ιδιοκτήτες  Μηχανημάτων έχουμε πάρει  έργα σέ ολο  τόν  ΔΗΜΟ  ΘΗΒΑΙΩΝ

          Ποίο   το πρόβλημα  σας   κύριοι  με έμενα  !!!!!!!!

        ΙΩΑΝΝΗΣ.  ΕΥΑΓ. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Party "δυνατό" στο Καλαμάκι

Beach Party Kalamáki, Voiotia, Greece
Η εκδήλωση για την οποία περιμέναμε έναν ολόκληρο χρόνο έφτασε για τρίτη συνεχόμενη χρόνια !!!!Οι παραγωγοι του http://www.home891.gr/ Dimitri Avgeros- Danny Panagiotou- Akis Afendras είναι έτοιμοι για να μας απογειώσουν με τις μουσικές τους επιλογές !!!
Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΗΣΤΕΙΑ-ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

ΝΗΣΤΕΙΑ-ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ( ΜΕΡΟΣ 1ο )
Γράφει η Δεβενέ Σωτηρία – Πνευμονολόγος
Γεωργαντά 25 Λιβαδειά. Τηλ:2261-301142 , 6947321102

Υπάρχουν περίοδοι κατά τις οποίες αρκετοί άνθρωποι επιθυμούν να ακολουθήσουν
ένα πρόγραμμα νηστείας είτε λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, είτε για
προσωπικούς λόγους. Με ποιόν τρόπο όμως μπορεί η νηστεία να επηρεάσει τον
οργανισμό και τις λειτουργίες του?
Νηστεία σίγουρα δεν σημαίνει ασιτία , δηλαδή πλήρη αποχή από κάθε τροφή.
Θερμιδικά, η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται μα διαφέρει
σημαντικά από τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας. Συνήθως παρατηρείται μια
αύξηση στην πρόσληψη υδατανθράκων (ζυμαρικά, πατάτες, ψωμί, όσπρια ) και
μείωση κατανάλωσης πρωτεινών και λίπους, δηλ. Μείωση κατανάλωσης ζωικών
προιόντων -κρέατα , αυγά, τυριά. Ένα πρόγραμμα διατροφής κατά τη διάρκεια της
νηστείας μπορεί να έχει τόσο θετικά όσο και αρνητικά αποτελέσματα στον
ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν το πρόγραμμα διατροφής είναι σωστά δομημένο και ισορροπημένο έχει
σημαντικά θετικά αποτελέσματα όπως:
– Μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τρυγλυκεριδίων λόγω της μείωσης
κατανάλωσης των ζωικών προιόντων τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά.
– Αύξηση της κατανάλωσης των λαχανικών και φρούτων με συνέπεια την
αυξημένη πρόσληψη αδιάλυτων φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη καλή
λειτουργία του πεπτικού συστήματος και συμβάλλουν στη πρόληψη διαφόρων
μορφών καρκίνου όπως έχουν αποδείξει ιατρικές μελέτες σε διεθνές επίπεδο.
- Αύξηση της πρόσληψης αντιοξειδωτικών ουσιών όπως, βιταμίνη C που
βρίσκονται σε αφθονία στα εσπεριδοειδή και σε φρούτα όπως το αβοκάντο,
καροτονοειδή, οι οποίες τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα με το να
παρεμποδίζουν τη δράση των ελεύθερων ριζών και κατά συνέπεια να δρούν
προληπτικά για την εμφάνιση του καρκίνου.
- Βελτίωση της καρδιακής λειτουργίας και της λειτουργίας του νευρικού
συστήματος με την αύξηση πρόσληψης των Ω3 λιπαρών οξέων (DHA, EPA ) και
του σεληνίου τα οποία προέρχονται από τη κατανάλωση θαλασσινών.
( συνεχίζεται )
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Ευχαριστήριο μήνυμα στην εταιρεία “ΑΒ Βασιλόπουλος” για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου



 Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά το Super Market “AB Baσιλόπουλος” για την ευγενική προσφορά δωροεπιταγών συνολικής αξίας 1.693,20 ευρώ, για τις ανάγκες του Παντοπωλείο μας και των οικονομικά αδύνατων δημοτών μας .

Η σκέψη τους να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων είναι μια πράξη υψηλού συμβολισμού και ουσίας, στηριζόμενη σε αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας, όπως ο σεβασμός στον άνθρωπο και η αλληλεγγύη. Φανερώνει δε την ευαισθησία της εταιρείας  απέναντι σε θέματα κοινωνικής ευθύνης αλλά και την πραγματική συμβολή στη αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Τις δωροεπιταγές για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντωπολείου Θηβαίων παρέδωσε στις 30/7/2014 ο Δ/ντης του καταστήματος Θήβας των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος κ. Κοντός στον Αντιδήμαρχο Θηβαίων και Πρόεδρο της Επιτροπής του Παντοπωλείου κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Αναστασίου. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Θλιβερή πρωτιά στους πνιγμούς


Αύξηση 50% των πνιγμών σε σχέση με πέρυσι έχει σημειωθεί από την αρχή του καλοκαιριού, βάσει των στοιχείων του Λιμενικού Σώματος, ενώ το ίδιο διάστημα είχαν χαθεί 100 ζωές στις θάλασσες της χώρας μας.

Όπως υπολογίζεται, το 80% των περιπτώσεων αφορά σε θύματα ηλικιωμένους άντρες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καταδεικνύει το πρόβλημα, αφού καταγράφει μια θλιβερή πανευρωπαϊκή πρωτιά στη χώρα μας, με ραγδαία αύξηση των πνιγμών την τελευταία τριετία.

Μάλιστα, το 2013 οι πνιγμοί έφθασαν τους 700, φτάνοντας σε αριθμό υπερδιπλάσιο από τον μέσο όρο της προηγούμενης 10ετίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τους θερινούς μήνες ο πνιγμός αποτελεί τη συχνότερη αιτία θανάτου στα παιδιά, με περίπου 35 θανάτους ετησίως.

Πάντως, οι περισσότεροι πνιγμοί φαίνεται να οφείλονται στην αμέλεια των ίδιων των λουομένων, που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας και μπαίνουν στο νερό έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ή χωρίς να έχουν αφήσει να περάσει αρκετός χρόνος μετά το γεύμα. Στα θύματα συγκαταλέγονται αρκετοί ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας, που επιλέγουν να κολυμπούν μακριά από κόσμο.

Βάσει νόμου, ναυαγοσώστες πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες, είτε αυτές είναι οργανωμένες είτε όχι, κάτι που δεν συμβαίνει, ωστόσο στις περισσότερες ελεύθερες παραλίες. Για άλλη μια φορά όμως το θέμα των ευθυνών, γίνεται μπαλάκι μεταξύ Δήμων και αρμόδιων υπουργείων. Κι ενώ δίνονται πρόστιμα για την απουσία ναυαγοσωστών από τις Λιμενικές Αρχές, οι υπεύθυνοι δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με το νόμο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτήσεις έως 65% για παραγωγή σπόρων



Πρόγραµµα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης χρηµατοδοτεί τις επενδύσεις στον τοµέα που αφορά φυτικούς σπόρους και πολλαπλασιαστικό υλικό. Οι δαπάνες που καλύπτονται

Πρώτης τάξης ευκαιρία για επενδύσεις στον δυναµικό κλάδο των αγροτικών εφοδίων, που εµφανίζει σηµαντικές προοπτικές ανάπτυξης, προσφέρει χρηµατοδοτικό πρόγραµµα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.



Πιο συγκεκριµένα, προβλέπονται ενισχύσεις που φτάνουν µέχρι το 65% της επιλέξιµης δαπάνης για επενδύσεις στον τοµέα που αφορά φυτικούς σπόρους και πολλαπλασιαστικό υλικό. Το πρόγραµµα ενίσχυσης αφορά όλους όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην επεξεργασία και την τυποποίηση σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού.

Το πολλαπλασιαστικό υλικό περιλαµβάνει σπόρους, βολβούς, κόνδυλους, ριζώµατα, σπορόφυτα και γενικά µέρη φυτών (όπως για παράδειγµα µοσχεύµατα και υποκείµενα), τα οποία προορίζονται να παράξουν φυτά. Ακόµα και ολόκληρα τα δενδρύλλια, εµβολιασµένα ή όχι, που παράγονται και προορίζονται για γεωργική χρήση, θεωρούνται ως πολλαπλασιαστικό υλικό.

Πάντως η επεξεργασία και η τυποποίηση σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού δεν απευθύνεται µόνο σε επαγγελµατίες γεωργούς, αλλά και για κήπους και καλλωπισµό χώρων.

Βέβαια οι σπόροι σποράς (φυτά µεγάλης καλλιέργειας, κηπευτικά και πατάτα) και το αγενές πολλαπλασιαστικό υλικό (δενδρώδη, αµπέλι) αποτελούν τον βασικότερο συντελεστή της γεωργικής παραγωγής και, λόγω της µεγάλης σηµασίας του υλικού αυτού για τη γεωργική παραγωγή, οι ποιοτικές του προδιαγραφές (ποικιλιακή ταυτότητα, φυτοϋγειονοµική κατάσταση, βλαστικότητα, καθαρότητα κ.λπ.) ελέγχονται τόσο κατά τη διάρκεια της παραγωγής του όσο και κατά τη διάρκεια της εµπορίας του.

Μέσω αυτού του νέου προγράµµατος ενισχύονται πολύ µικρές, µικρές και µεσαίες επιχειρήσεις από 40 έως 65%, αναλόγως µε τη διοικητική περιφέρεια στην οποία πρόκειται να πραγµατοποιηθεί η επένδυση.

Σηµαντικός βέβαια παράγοντας του µεγέθους της αγοράς των αγροτικών εφοδίων είναι οι τιµές τους, οι οποίες επηρεάζονται από τις τιµές των σχετικών πρώτων υλών που είναι ευµετάβλητες και διαµορφώνονται σε διεθνές επίπεδο.

Δαπάνες για τις οποίες µπορεί να παρέχεται ενίσχυση αφορούν:

• Την κατασκευή ή τη βελτίωση ακινήτων.

• Την προµήθεια και την εγκατάσταση νέου µηχανολογικού εξοπλισµού, συµπεριλαµβανοµένου και του λογισµικού πληροφορικής και του εξοπλισµού των εργαστηρίων στον βαθµό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της µονάδας.

• Τα γενικά έξοδα µέχρι 5% του συνόλου του προϋπολογισµού, όπως αµοιβές µηχανικών, και συµβούλων και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών.

• Δαπάνες για µελέτες σκοπιµότητας, δαπάνες για τη δηµιουργία αναγνωρίσιµου σήµατος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωµάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαµόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήµανση).

• Την απόκτηση πιστοποιητικών ποιότητας από αρµόδιους οργανισµούς (ISO, HACCP κ.λπ.).

• Την αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών, συµπεριλαµβανοµένης της επεξεργασίας κειµένων, software telescripteurs), φωτοτυπικών και συστηµάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

Δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι της ενίσχυσης πρέπει:

• να µη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,

• να µην εκκρεµεί εις βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης για παραβάσεις σε οµοειδείς δραστηριότητες,

• να µην είναι προβληµατικές επιχειρήσεις κατά την έννοια των κοινοτικών κατευθυντήριων γραµµών όσον αφορά κρατικές ενισχύσεις για τη διάσωση και την αναδιάρθρωση προβληµατικών επιχειρήσεων,

• να τηρούν βιβλία Β' ή Γ' κατηγορίας,

• να υποβάλλουν στα επενδυτικά τους σχέδια δαπάνες που δεν έχουν υποβληθεί σε άλλο πρόγραµµα που χρηµατοδοτείται από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους,

• να υποβάλλουν αυτόνοµα και λειτουργικά επενδυτικά σχέδια µε ολοκληρωµένο χαρακτήρα,

• να µπορεί να καταδειχθεί η φερεγγυότητα και η οικονοµική βιωσιµότητα,

• να περιγράφουν εκτενώς και µε σαφήνεια τον τρόπο κάλυψης της ιδίας συµµετοχής, µε ίδια κεφάλαια ή και δανεισµό, να µην είναι υπό ίδρυση.

Πού θα απευθυνθώ
PK Consulting Group, Μοναστηρίου 9, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310512409 -www.pkcgroup.gr

ethnos.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρές, ευχάριστες , εξελίξεις στην ΔΕΥΑ Θήβας για το νερό!


 

Με Νόμο του 1999 μπορεί να αγοράζει φθηνότερο νερό από την ΕΥΔΑΠ Παγίων και όχι από την ΔΕΥΑΘ Α.Ε….

Όλο το παρασκήνιο και έλλειψη ενημέρωσης, που οδήγησε στο κατασχετήριο χρημάτων του Δήμου…

Μείωση της τιμής στο νερό αναμένεται για τους πολίτες του Δήμου, μετά την δρομολόγηση ενεργειών,  που όμως συνάντησαν αρκετούς σκοπέλους μέχρι σήμερα…

Όλα ξεκίνησαν  στις 6 Ιουνίου 2013, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την μείωση της τιμής του νερού από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε…

Στην πορεία, η  ηγεσία της ΔΕΥΑΘ ανακάλυψε τον Νόμο 2744/99, του οποίου το άρθρο 6 αναφέρει πως το δημόσιο διαθέτει ακατέργαστο νερό  στην ΕΥΔΑΠ, με συγκεκριμένη τιμή, την οποία η εταιρία διαμορφώνει στην συνέχεια, δηλαδή με ποιο απλά λόγια, το δημόσιο, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ΕΥΔΑΠ Παγίων, πουλά νερό στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε και αυτή με την σειρά της αλλού….

Έτσι, το πρώτο που σκέφθηκαν στην ΔΕΥΑΘ ήταν γιατί  η Θήβα να παίρνει το νερό από την ΕΥΔΑΠ Α.Ε ακριβότερο και όχι από την ΕΥΔΑΠ Παγίων φθηνότερο, την ώρα μάλιστα, που ελέω κρίσης, όλα έδειχναν και δείχνουν ότι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε βαίνει προς ιδιωτικοποίηση…

Στην ΔΕΥΑΘ άρχισε άμεσα ένας αγώνας διεκδίκησης  και παράλληλα διαπραγματεύσεις, προκειμένου να πληρωθεί το υπόλοιπο από Μάϊο 2013 και μετά οφειλόμενο ποσό  σε χαμηλότερη τιμή…

Τον Μάϊο του 2014 κι ενώ όλα είχαν συμφωνηθεί προφορικά , η ΔΕΥΑΘ ζητά την συμφωνία εγγράφως , μαζί και τις απαιτούμενες ενέργειες  και 16 Μαϊου λαμβάνει απαντητικό έγγραφο από την ΕΥΔΑΠ Παγίων: «Σας γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔΑΠ Α.Ε, για την αρμοδιότητα που μας ανήκει, δηλαδή της χορήγησης ακατέργαστου ύδατος κατά μήκος του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος για Δήμους και ιδιώτες, από την εταιρίας ΕΥΔΑΠ Παγίων. Θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα», το οποίο έγγραφο υπογράφει ο Πρόεδρος της Εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ Ιωάννης Νικολάου…

Μετά τις διπλές εκλογές του ΜαΪου, η πολυπόθητη απάντηση για την ΔΕΥΑΘ ήρθε: «Ελάτε να συζητήσουμε για την σύμβαση και το τι θα γίνει με τα παλιά σας χρέη»…

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως η επιμονή της ΔΕΥΑΘ στα παλιά χρέη είχε να κάνει με το γεγονός ότι  ενώ το υπόλοιπο, από 1/5/2013 κι εντεύθεν  τιμολόγιο είχε να κάνει με κόστος 633.000 ευρώ περίπου, με την νέα συμφωνία  κατέβαινε αμέσως στις 252.000 ευρώ περίπου…

Τον προηγούμενο μήνα, έγιναν απανωτές συναντήσεις  στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε και στην ΕΥΔΑΠ Παγίων και όλα κλειδώνουν , με τις συμφωνίες εγγράφως...

Έλα όμως, που την προηγούμενη ημέρα της συμφωνίας είχε ήδη υπογραφεί κατασχετήριο από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ προς τον εγγυητή των οφειλών της ΔΕΥΑΘ Δήμο Θηβαίων ποσού 321.689.90 ευρώ, που αφορούσε κυρίως οφειλές της ΔΕΥΑΘ., με τον αρμόδιο Δ/ντή να δηλώνει έλλειψη πληροφόρησης για τις συνεννοήσεις και πως μόλις επαληθεύσει τα λεγόμενα της ΔΕΥΑΘ θα προβεί σε άρση της κατάσχεσης….

Στο μεταξύ ΔΕΥΑΘ και Δήμος παράλληλα, φοβούμενοι τις γνωστές γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, προχώρησαν άμεσα σε ανακοπή της κατάσχεσης  και λήψη ασφαλιστικών μέτρων, με την απόφαση του Δικαστηρίου να αναστέλλει την διαδικασία, ορίζοντας νέα δικάσιμο στις 4 Σεπτεμβρίου 2014….

Πρόσφατα, 25 Ιουλίου ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπ. Νικολάου, ο  Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Α. Στάϊκος και η Γενική Διευθύντρια Κ. Τσαμαδιά ξανασυναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ Παγίων, προκειμένου να επισπευστούν οι αποφάσεις και οι ενέργειες της Εταιρείας και να συζητηθούν λεπτομέρειες και όροι της επικείμενης σύμβασης, με δεδομένο ότι σχετική μελέτη έχει προτείνει για τιμή προμήθειας ακατέργαστου νερού φθηνότερη, τον διακανονισμό πληρωμής του υπολοίπου οφειλόμενου ποσού επίσης και άλλα θέματα!

Ας ελπίσουμε το Φθινόπωρο να φέρει ελαφρύνσεις για τους Θηβαίους, τουλάχιστον στην τιμή του νερού, καθώς οι επόμενες ημέρες μόνο ευοίωνες δεν αναμένονται!
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ από τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων: Ποιοι επιβαρύνονται περισσότερο


Οι ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων ή οικοπέδων με κτίσματα στα οποία δεν έχει καλυφθεί πλήρως ο συντελεστής δόμησης, όσοι διαθέτουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και όσοι τακτοποίησαν αυθαίρετους ή ημιυπαίθριους χώρους είναι οι βασικές κατηγορίες μεγάλων χαμένων από την καθιέρωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Στον αντίποδα, ελαφρύνσεις προκύπτουν για όσους διαθέτουν μόνο ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες σε οικόπεδα όπου έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τα εκκαθαριστικά του νέου φόρου που αναρτήθηκαν σταδιακά στο Taxisnet έχουν προκαλέσει σοκ, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ο τελικός λογαριασμός είναι δυσβάσταχτος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ξενοίκιαστου διαμερίσματος 20ετίας με εμβαδό 90 τ.μ. στο 2ο όροφο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα: ο ιδιοκτήτης του πέρυσι δεν πλήρωσε το "χαράτσι" μέσω της ΔΕΗ, καθώς το διαμέρισμα ήταν κλειστό και δεν ηλεκτροδοτούνταν και κατέβαλε μόνο 428 ευρώ για Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Ο ίδιος ιδιοκτήτης φέτος καλείται να καταβάλει για ΕΝΦΙΑ ύψους 1.228 ευρώ! Δηλαδή η επιβάρυνσή του αυξήθηκε κατά 187%!

Ειδικότερα, ο ΕΝΦΙΑ αυξάνει τα φορολογικά βάρη για τις ακόλουθες περιπτώσεις πολιτών:

*Ιδιοκτήτες αδόμητων οικοπέδων: Εως σήμερα πλήρωναν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας αν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ, ενώ τώρα κάθε εντός σχεδίου έκταση που διαθέτουν προκαλεί αυτόνομα σημαντική φορολογική επιβάρυνση.

*Ιδιοκτήτες οικοπέδων με κτίσματα τα οποία δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης: Μέχρι πρότινος πλήρωναν χαράτσι μέσω της ΔΕΗ για το κτίσμα εφόσον ηλεκτροδοτούνταν και ΦΑΠ μόνο αν το σύνολο της ακίνητης περιουσίας τους ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ. Τώρα προκύπτει διπλή επιβάρυνση διότι ο φόρος επιβάλλεται τόσο στο κτίσμα όσο και στο υπόλοιπο του οικοπέδου.

*Ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων: Μέχρι τώρα απαλλάσσονταν πλήρως από το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και πλήρωναν φόρο για τα συγκεκριμένα ακίνητα περιουσίας τους ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ. Με τον ΕΝΦΙΑ υφίστανται σημαντική φορολογική επιβάρυνση, παρότι τα ακίνητά τους δεν τους αποφέρουν έσοδα ούτε χρησιμοποιούνται.

*Ιδιοκτήτες που νομιμοποίησαν το 2013 αυθαίρετα κτίσματα και ιδιοκτήτες κατοικιών που "τακτοποίησα" ημιυπαίθριους χώρους ή άλλους χώρους κυρίως ή βοηθητικής χρήσης με βάση τους σχετικούς νόμους της περιόδου 2010-2013: Η επιφάνεια του ακινήτου τους αυξήθηκε, έτσι διογκώθηκε και η φορολογική επιβάρυνση.

*Ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων: Οι εκτός σχεδίου εκτάσεις φορολογούνται για πρώτη φορά με τον ΕΝΦΙΑ, ενώ μέχρι πρότινος απαλλάσσονταν από φόρο ακινήτων.

*Ιδιοκτήτες διαμερισμάτων με αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης της πιλοτής ως πάρκινγκ: Η συγκεκριμένη κατηγορία πέφτει επίσης για πρώτη φορά στη "δαγκάνα" του φόρου ακινήτου. Πρόσθετο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι η εξόφληση του φόρου πρέπει να γίνει σε 5 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τις 29 Αυγούστου, και ενώ οι πολίτες κάνουν αγώνα δρομου προκειμένου να συγκεντρώσουν τα χρήματα για την καταβολή του φόρου εισοδήματος. Η 2η δόση του φόρου εισοδήματος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου  μαζί με τη 2η δόση του ΕΝΦΙΑ και στο τέλος Νοεμβρίου συμπίπτει η εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της 3ης δόσης του φόρου εισοδήματος και της 4ης δόσης του ΕΝΦΙΑ. Εξαιτίας όλων αυτών και ανάλογα με την πορεία είσπραξης της 1ης δόσης του νέου φόρου εξετάζεται η πιθανότητα αύξησης των δόσεων από 5 σε 7.

Σχέδιο ανάσα για τον φόρο στα ακίνητα

Εν τω μεταξύ, διορθωτικές κινήσεις για να ελαφρύνει το φορτίο από τον ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο λόγω οικονομικής στενότητας ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, καθώς φοβάται ότι θα μείνουν απλήρωτοι φόροι και θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

Στο τραπέζι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, εκπτώσεις και απαλλαγές για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ακόμα και «κούρεμα» του φόρου για κύρια κατοικία με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία.

Οι λογαριασμοί για τον ΕΝΦΙΑ που έχει στη διάθεσή του και το «Eθνος» δείχνουν φόρο δύο ταχυτήτων, με επιβαρύνσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 200% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς («χαράτσι» της ΔΕΗ και ΦΑΠ), αλλά και ελαφρύνσεις μέχρι και πάνω από 40% βγάζουν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για 6,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες που αναρτήθηκαν σταδιακά από την περασμένη Παρασκευή στο Taxisnet.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος, Έθνος
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 4 Αυγούστου 1865 με Βασιλικό Διάταγμα ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" που γράφηκε από τον Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από τον Νικόλαο Μάντζαρο, καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1693 - Ο καλόγερος Ντομ Περινιόν παρασκευάζει την πρώτη σαμπάνια σε μοναστήρι Βενεδικτίνων στο Οτβιγιέ της Καμπανίας (Γαλλία).

1704 - Πόλεμος της Ισπανικής Διαδοχής: Το Γιβραλτάρ καταλαμβάνεται από τον Αγγλικό και τον Ολλανδικό στόλο.

1789 - Καταργείται στη Γαλλία η φεουδαρχία.

1822 - Κατάληψη και καταστροφή των χωριών Λάκκων και Θερίσου Κρήτης από το Χασάν Πασά.

1865 - Με Β.Δ. ο "Ύμνος εις την Ελευθερίαν" που γράφηκε από τον Διονύσιο Σολωμό και μελοποιήθηκε από τον Νικόλαο Μάντζαρο, καθιερώνεται ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

1914 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο. Ως απάντηση το Ηνωμένο Βασίλειο κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας.

1936 - Αρχίζει η περίοδος της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά

1949 - Συγχωνεύονται οι ΒΑΑ (Basketball Association of America) και NBL (National Basketball League) δημιουργώντας το σημερινό ΝΒΑ (National Basketball Association).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και υγρασία- Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες βροχές τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά από το απόγευμα βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους στο εσωτερικό 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ