Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Εντυπωσιακή η εκδήλωση στη Δομβραίνα με θέμα η "Εικόνα της Γυναίκας" βίντεο-φωτο

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα την «Εικόνα της Γυναίκας διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο (2 Αυγούστου) ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Λίγο μετά τις 08:30 μ.μ., πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκε στην πλατεία του χωριού, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση-αφιέρωμα του συλλόγου στη γυναίκα μιας άλλης εποχής, των νοσταλγικών χρόνων, τη γυναίκα-μητέρα, τη γυναίκα-αγρότισσα, τη γυναίκα-νοικοκυρά, σε καιρούς δύσκολους, όταν ακόμα εκείνη πράξη και θέση θεωρείτο το ασθενές φύλο της κοινωνίας.

Αυτή τη γυναίκα του χωριού, μέσα από μια ιστορική διαδρομή γεμάτη χαρές και λύπες, ανέδειξε ο Σύλλογος Γυναικών Δομβραίνας.

Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την καθιερωμένη βράβευση της πρώτης εκ των αριστούχων μαθητριών του Γυμνασίου της Δομβραίνας, Παρασκευής Μουλκιώτη, εκτός από την πολύ όμορφη έκθεση που στήθηκε στο ενοριακό κέντρο του χωριού με επίκεντρο την «Εικόνα της Γυναίκας» όπως την περιγράψαμε, περιλάμβανε και την ομιλία της κας Ασπασίας Μίχα-Λαμπάκη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Ο ρόλος της γυναίκας στην παραδοσιακή τοπική κοινωνία».

Στην εκδήλωση ξεχωριστή νότα έδωσε η χορευτική ομάδα του συλλόγου, αποτελούμενη από παιδιά του χωριού, τα οποία ήταν ντυμένα με παραδοσιακές τοπικές φορεσιές.

Έκπληξη της βραδιάς αποτέλεσε το άκουσμα δύο ηχογραφημένων παραδοσιακών τραγουδιών, χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, από μία 84χρονη γυναίκα του χωριού, σε μία στιγμή συγκινητική, που απέσπασε το έντονο χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο ιερέας του χωριού, π. Στυλιανός, ο δήμαρχος Θηβαίων, κ. Σπ. Νικολάου, ο αντιδήμαρχος, κ. Π. Μίχας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Βοιωτίας, κα Α. Πανταζή, ο προεδρος Τ.Κ. Δομβραίνας, κ. Γ. Κιούσης, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Δομβραίνας, κ. Κ. Νίκας, καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων της περιοχής.
 


 

 



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΑΛΚΙΝΑ Η ΤΖΑΒΕΛΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ


Ολοκληρώθηκε στη Λευκωσία η διεθνής συνάντηση Ελλάς- Κύπρος, για τους αθλητές της κατηγορίας Παίδων- Κορασίδων. Η Αθλήτρια του ΓΣ Ερμή Σχηματαρίου, Ιωάννα Τζαβέλα τερμάτισε 2 φορές στην 3η θέση στα αγωνίσματα των 800μ (2.23.75) και 1500μ (5.06.02) αντίστοιχα.
eas-segas-viotias-evias.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΑΜΙΑ: “Χτυπούσαν αλύπητα τη γριούλα με το Σίδερο στο Κεφάλι”


Ο 16χρονος μαζί με το φίλο του, που αναζητείται, είχαν χτυπήσει άγρια την 90χρονη γριούλα με ένα σίδερο στο κεφάλι και σε όλο της το σώμα, για να τους πει που έχει τα χρήματα…

Ο ανήλικος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για την άγρια ληστεία, που είχε διαπράξει πριν 15 ημέρες μαζί με τον συνεργό του, σε βάρος της ηλικιωμένης στο κέντρο της Λαμίας.

Ο 16χρονος είχε συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για κλοπές και διαρρήξεις. Αυτή τη φορά όμως έδειξε, ότι μαζί με το συνεργό του, είναι ικανοί ακόμη και για έγκλημα.

Το πρωί της Κυριακής, 20 Ιουλίου, μπήκαν στο σπίτι της γιαγιάς στο κέντρο της Λαμίας, που αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι δίπλα στο πατρικό του 16χρονου, με σκοπό να την ληστέψουν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, όταν η 90χρονη τους είπε ότι δεν έχει χρήματα, την χτύπησαν με ένα σιδερένιο λοστό στο κεφάλι και στο σώμα ζητώντας επιτακτικά να τους πει που έχει το κομπόδεμα.

Τελικά όταν η γιαγιά σωριάστηκε στο πάτωμα της έκοψαν την αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που είχε στο λαιμό και έφυγαν αφήνοντας την 90χρονη αιμόφυρτη σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Η γιαγιά ζει γιατί από γερό σκαρί. Την χτυπήσαν αλύπητα με το σίδερο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι τόσο αδίστακτοι εγκληματίες. Αν τα αφήσουν πάλι έξω είναι βέβαιο ότι θα φτάσουν στο έγκλημα. Μεγαλύτερη τιμωρία όμως θέλουν αυτοί που οδήγησαν εκεί αυτά τα παιδιά….», είπε στο LamiaReport, ένας συγγενής της 90χρονης, που έζησε έναν πραγματικό εφιάλτη στα χέρια των ληστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτός και με τη… βούλα ο Πίντερ


Παίκτης του Λεβαδειακού είναι και επίσημα ο Άνταμ Πίντερ, καθώς οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν τη συνεργασία για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ούγγρο στόπερ.


Την απόκτηση του Άνταμ Πίντερ ανακοίνωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακό. Ο Ούγγρος κεντρικός αμυντικός βρέθηκε σήμερα στα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια.

Το προφίλ του

Πρόκειται για στόπερ με σημαντικές εμπειρίες και από το διεθνές επίπεδο, καθώς έχει αγωνιστεί 17 φορές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ έχει συμμετοχές τόσο με την Κ21, όσο και με την Κ19.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της MTK και το 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Αποχώρησε το 2010, έχοντας συνολικά 92 συμμετοχές και 4 γκολ με την φανέλα του συλλόγου.

Μετέπειτα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Σαραγόσα, ωστόσο παρέμεινε κάτοικος Ισπανίας για τρείς σεζόν κι έπαιξε σε συνολικά 44 παιχνίδια.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ρώσικη Τομ Τοσκ, με τον Πίντερ να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο και πλέον με την λήξη του, κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας


Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας, προϋπολογισμού 5.640.000 €.

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η α΄φάση του οδικού έργου Νεοχωράκι – Τανάγρα, που υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), με συνολικό προϋπολογισμό 13 εκ. €, και εξελίσσεται σε δυο διακριτές φάσεις :
-    Στην α΄φάση, που ολοκληρώθηκε, και περιλαμβάνει οδικές εργασίες σε μήκος 4 χιλιομέτρων από την έξοδο του Νεοχωρακίου Θηβών έως την είσοδο της Καλλιθέας
&
-    Στην β΄φάση, που έχει ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης, που αφορά οδικές εργασίες σε μήκος 5 χιλιομέτρων, από παράκαμψη της Καλλιθέας έως την είσοδο της Ασωπίας.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Ολοκληρώσαμε αφενός τις εργασίες στο ένα τμήμα του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα, και  αφετέρου τις διαδικασίες δημοπράτησης για την υλοποίηση του υπολειπόμενου τμήματος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο, που χρηματοδοτούμε με 13 εκ. € από πόρους της Περιφέρειας και εξελίσσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες της Βοιωτίας.
Το σύνολο των εργασιών έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή 9 χιλιομέτρων σύγχρονου οδικού δικτύου, που αναβαθμίζει την τοπική κυκλοφορία και επιπλέον συμβάλει στην ασφαλέστερη σύνδεση της νέας με την παλαιά εθνική οδό, δημιουργώντας βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες στην ανατολική Βοιωτία».

Διαβάστε Περισσότερα »

Απόψε "παίζει" το πιο "τρελλό" Ελληνικό Party στο Μαυρομμάτι

Το καθιερωμένο Party από το καλύτερο Ελληνάδικο της Αθήνας Ola Ellhnika τώρα έρχεται στον χώρο μας Aramis Cafe Bar στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας, στις 5 Αυγούστου και μέρα Τρίτη. Την μουσική επιμέλεια αναλαμβάνουν ο dj του party Nasos Kokolakis και ο Giannhs Kremmydas... Σας περιμένουμε για κάτι πολύ διαφορετικό, μην το χάσετε...!!!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014-Όλες οι εκδηλώσεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Τασούλα σε Μπασιάκο για το Θέατρο στην Κοιλάδα Μουσών Ασκρης






Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 997/10.6.2014 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Κατόπιν της υπ. αρ. 61/27-3-2013 Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με την οποία εντάχθηκε το έργο «Ανασκαφικές – ερευνητικές εργασίες για ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου: Κοιλάδας των Μουσών», στο Πρόγραμμα ΔΕ 2-13 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που χρηματοδοτείται από ΚΑΠ, η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συνέταξε σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης στάλθηκε από την Θ΄ Εφορεία για έλεγχο στο Γραφείο Νομικού Συμβούλου του ΥΠ.ΠΟ.Α., το οποίο έκανε παρατηρήσεις και επισημάνσεις με το υπ. αρ. 727/15.1.2014 έγγραφο του. Συγκεκριμένα: α) απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για την προβλεπόμενη παράταση στο σχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης και β) επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να συμπληρωθεί και να αναφερθεί το όνομα του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επίμαχης έκτασης καθώς και η ενδεχόμενη συναίνεσή του  σε παραχώρηση της έκτασης για αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες.
Οι παρατηρήσεις της Νομικής Συμβούλου του Κράτους κοινοποιήθηκαν στην Εφορεία στις 24.4.2014, η οποία ετοίμασε νέο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης το οποίο και βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από το ΥΠ.ΠΟ.Α. και την Περιφέρεια.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάβεται η Αλίαρτος αλλά....



Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί τον τελευταίο καιρό η Αλίαρτος. Συγκεκριμένα, εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου το οποίο θα λύσει τα
προβλήματα του παρελθόντος.Το αδιαμφισβήτητα, σημαντικότατο έργο ''Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου''που θα αναβαθμίσει την περιοχή, αναμένεται να παραδοθεί βάσει χρονοδιαγράμματος σε 18 μήνες συνολικής αξίας σύμβασης 8.867.955,88 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) και ήδη το μεγαλύτερο μέρος της πόλης -όπως θα δείτε και από το φωτογραφικό μας υλικό- έχει σκαφτεί. Χαρακτηριστικό είναι πως η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών θα διακόπτεται τμηματικά μέχρι και τέλος Αυγούστου και οι οδηγοί έως τότε θα εξυπηρετούνται από παρακαμπτήριες οδούς
στις οποίες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ωστόσο, δεν λείπουν τα παράπονα των κατοίκων και αυτά δεν αφορούν στο θέμα της μετακίνησης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί για το αποχετευτικό δίκτυο, δεν
προβλέπει στο σχέδιό της τρεις κατοικίες που βρίσκονται στην οδό Αντύπα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση αυτή είναι αδύνατον να ανατραπεί καθώς το έργο έχει ήδη ξεκινήσει ενώ
συν τοις άλλοις η διενέργεια νέας μελέτης από μηχανικό μέχρι και την έγκρισή της αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.    









ΕΔΩ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

'Έπεσε το κινητό σας σε νερό; Να τι θα κάνετε!



Καλοκαίρι είναι,όλοι θέλουν ένα μπανάκι στη θάλασσα για να
δροσιστούν,όχι όμως το κινητό μας γι'αυτό μην το παίρνετε αν γίνεται γενικά στη θάλασσα. Αν πάλι το χρειάζεστε οπωσδήποτε και πρέπει να το πάρετε μαζί σας,τουλάχιστον μην το έχετε στη τσέπη του μαγιό ή γενικότερα στα ρούχα πάνω σας,μια απρόσεκτη κίνηση και “μπλούμ”!

Αν τελικά τα καταφέρετε και το πνίξετε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε σύμφωνα με το who's, είναι να βγάλετε τη μπαταρία του κινητού και το καπάκι στο πίσω μέρος. Έπειτα πάρτε μια καθαρή πετσέτα και σκουπίστε όπου βλέπετε νερό και αφήστε το κινητό σε ένα μέρος που το χτυπάει ο ήλιος με την οθόνη προς τα κάτω.

Μην χρησιμοποιήσετε πιστολάκι μαλλιών γιατί ο αέρας είναι πιθανό να μετακινήσει τα υγρά και τα μεταφέρει στο εσωτερικό του κινητού σας.

Χρησιμοποιήστε ένα σακουλάκι που κλείνει αεροστεγώς και τοποθετήστε ρύζι μέχρι να καλυφθεί το κινητό,αφήνοντας για περίπου 8 ώρες στο σακουλάκι για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.

Σε περίπτωση που σας πέσει αναψυκτικό στο κινητό ή αλκοολούχο ποτό καθαρίστε το κινητό σας με ισοπροπυλική αλκοόλη που υπάρχει στα φαρμακεία.

Όταν τελειώσετε και δοκιμάσετε τα παραπάνω,φορτίστε την μπαταρία για να ζεσταθεί το κινητό και στη συνέχεια ανοίξτε για να δείτε αν λειτουργεί,υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες να γλιτώσετε το service ανάλογα τη συσκευή και το χρονικό διάστημα που έχει πέσει το μοντέλο στο νερό.

Πηγή



Διαβάστε Περισσότερα »

«Στον αέρα» 30.000 παιδιά...


Άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρουν να φιλοξενηθούν δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης. Οι δήμοι ζητούν ...
επιπλέον 40 εκατ. ευρώ για να καλυφθούν και οι 89.500 θέσεις γονέων.


Αβέβαιη παραμένει η φιλοξενία περίπου 30.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Μετά και την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων από πλευράς ωφελούμενων γονέων, οι πόροι που κρίνονται απαραίτητοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την κάλυψη του συνόλου των ωφελουμένων δεν έχουν εξασφαλιστεί, με τους δημάρχους να επισημαίνουν ότι θα συνεχίσουν την αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης περαιτέρω κονδυλίων.

Έως τώρα η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ανέρχεται περίπου στα 162 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αναλογεί στη φιλοξενία 62.500 παιδιών, σύμφωνα με υπολογισμούς αιρετών.

Ωστόσο, απαιτούνται επιπλέον περίπου 40 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση του μέγιστου αριθμού παιδιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κοντά στον Πίντερ ο Λεβαδειακός

Προβάρει τα «πράσινα» ο Πίντερ
Προχωρημένες επαφές με τον Άνταμ Πίντερ φαίνεται πως έχει ο Λεβαδειακός που θέλει να ενισχύσει άμεσα τα μετόπισθεν, όπως προκύπτει από την πατρίδα του Ούγγρου κεντρικού αμυντικού.


Συνεχίζεται το… καυτό μεταγραφικό καλοκαίρι για τον Λεβαδειακό, ο οποίος - όπως όλα δείχνουν – φαίνεται να είναι κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, και πιο συγκεκριμένα, του Άνταμ Πίντερ.

Πληροφορίες από την Ουγγαρία αναφέρουν πως ο συμπατριώτης τους είναι σε προχωρημένες επαφές με τους Βοιωτούς και προβάρει την «πράσινη» φανέλα.

Πρόκειται για έναν στόπερ με σημαντικές εμπειρίες και από το διεθνές επίπεδο, καθώς έχει αγωνιστεί 17 φορές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, ενώ έχει συμμετοχές τόσο με την Κ21, όσο και με την Κ19.

Σε διασυλλογικό επίπεδο, ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της MTK και το 2006 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα. Αποχώρησε το 2010, έχοντας συνολικά 92 συμμετοχές και 4 γκολ με την φανέλα του συλλόγου.

Μετέπειτα υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Σαραγόσα, ωστόσο παρέμεινε κάτοικος Ισπανίας για τρείς σεζόν κι έπαιξε σε συνολικά 44 παιχνίδια.

Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η ρώσικη Τομ Τοσκ, με τον Πίντερ να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο και πλέον με την λήξη του, κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.
 sport-fm.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1824 πραγματοποιείται η Ναυμαχία της Σάμου. Ο ελληνικός στόλος κατατροπώνει τον οθωμανικό.

25 - Μετά από μία περίοδο πολιτικών αναταραχών, ο Γκουανγκού γίνεται αυτοκράτορας της δυναστείας Χαν μετά την κατάρρευση της βραχύβιας δυναστείας Ξιν.

642 - Στη Μάχη του Μέισερφιλντ, μεταξύ των Αγγλοσαξώνων βασιλέων Πέντα της Μερκίας και Όσβαλντ της Νορθουμβρίας, ο Πέντα νικά και ο Όσβαλντ φονεύεται.

910 - Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον Γηραιό και τον κόμη Έθελρεντ της Μερκίας, νικούν τους Δανούς Βίκινγκς στη μάχη του Τέτενχολ.

1463 - Ενωμένες Χριστιανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Ναύπλιο χωρίς αντίσταση των Τούρκων.

1583 - Η Αγγλία ανακηρύσσει τη Νέα Γη δική της κτήση και ιδρύει επισήμως την πόλη του Αγίου Ιωάννη.

1716 - Μάχη του Πετερβαντάϊν. Ο Πρίγκιψ Ευγένιος της Σαβοΐας Αρχιστράτηγος των Αυστριακών δυνάμεων κατατροπώνει τους Τούρκους.

1909 - Διαλύεται η Πανελλήνιος Οργάνωσις, που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1908 για τη συνέχιση του Μακεδονικού Αγώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα υφέσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

1914 - Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στο γερμανικό Ράιχ.

1915 - Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Βαρσοβία. (Α΄ Π.Π.)

1944 - Στη Βαρσοβία αντάρτες ελευθερώνουν 348 Εβραίους σκλάβους εργάτες από ένα στρατόπεδο εργασίας.

1960 - H Μπουρκίνα Φάσο γίνεται από γαλλική αποικία ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία του `Ανω Βόλτα»

1962 - Στη Νότια Αφρική φυλακίζεται ο ηγέτης του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και μελλοντικός πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα. Απελευθερώνεται το 1990.

1969 - Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 7 σημειώνει την κοντινότερη προσέγγιση στον πλανήτη Άρη (3524 χιλιόμετρα) που είχε επιτευχθεί ως τότε από τεχνητό αντικείμενο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η συλλογή φαρμάκων για τη Γάζα στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς

Τρίτη 5/8 και ώρα 20:00, στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς - συλλογή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τη Γάζα που οργανώνεται από την Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τροποποιητικές δηλώσεις στον ΕΝΦΙΑ για να διορθωθούν οι αδικίες


Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών θα κατατίθενται χωρίς πρόστιμο ως 30 Νοεμβρίου
Με τροποποιητικές δηλώσεις από τους φορολογούμενους που θα γίνουν αποδεκτές μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ώστε να διορθωθούν σφάλματα και να καλυφθούν παραλείψεις στη δήλωση της ακίνητης περιουσία τους, καθώς και με διορθωτικές παρεμβάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να καλύψει τα δικά της λάθη, θα εξαλειφθούν οι αδικίες που προέκυψαν από το φόρο ακίνητης περιουσίας ΕΝΦΙΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, μετά και τις έντονες αντιδράσεις από κόμματα, πολίτες και φορείς.

Διευκρινίζεται ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις των φορολογουμένων θα κατατεθούν «ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω».

Το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις προέκυψαν υπερβολικές και άδικες επιβαρύνσεις, γεγονός που αποδίδει σε σφάλματα στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων, αλλά και «σε στρεβλώσεις και προβλήματα που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου», δεσμεύεται για την ταχύτατη και πλήρη εξάλειψη όλων των αδικιών που προέκυψαν.

Ζητώντας δε επιείκεια αναφέρει ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας, και «όπως είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών».

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Για πρώτη φορά φέτος έγινε μια μεγάλη φορολογική αλλαγή. Με τη θέσπιση ενιαίου φόρου ακινήτων σε κάθε μορφή δικαιώματος επί ακίνητης περιουσίας με βάση ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής της ακίνητης περιουσίας όλων των φορολογουμένων.

Όπως, όμως, είναι φυσικό για τέτοιας έκτασης μεταρρύθμιση, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά, προκύπτουν προβλήματα, σφάλματα και στρεβλώσεις. Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν, πάντα με κριτήριο την εξάλειψη των αδικιών.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται είναι δύο κατηγοριών:

. Σφάλματα και παραλείψεις στην υποβολή των δηλώσεων από την πλευρά των φορολογουμένων. Όπως, για παράδειγμα, όπου δεν έγινε σαφής καταγραφή ψιλής κυριότητας και επικαρπίας ή όπου έγιναν λάθη σε επιφάνειες, ορόφους, προσόψεις και έτος κατασκευής ή λανθασμένη συμπλήρωση στοιχείων οικοπέδου σε διαμέρισμα πολυκατοικίας.

. Στρεβλώσεις και προβλήματα, που οφείλονται στη μη εξαντλητική κάλυψη όλων των ειδικών περιπτώσεων του νόμου.

Έτσι προέκυψαν υπερβολικές επιβαρύνσεις, ειδικά σε μερικές περιπτώσεις οικοπέδων στην Περιφέρεια. Και αναδείχθηκαν τώρα που έγινε για πρώτη φορά λεπτομερής ηλεκτρονική επεξεργασία όλων των δεδομένων.

Όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν ως εξής:

. Σφάλματα ή και παραλείψεις που έγιναν στις ηλεκτρονικές δηλώσεις των φορολογουμένων, μπορούν να διορθωθούν με τροποποιητικές δηλώσεις τους μέχρι 30 Νοεμβρίου. Ασφαλώς χωρίς πρόστιμο και με συμψηφισμό των μέχρι τότε πληρωμών τους με το τελικό σύνολο της οφειλής και επιστροφή φόρου, αν έως τότε έχουν πληρώσει ήδη παραπάνω.

Η ημερομηνία πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα για τις τροποποιητικές δηλώσεις θα ανακοινωθεί σύντομα από την Γ.Γ.Δ.Ε.

. Αντίστοιχα, όπου υπάρχουν στρεβλώσεις από κενά ή παραλείψεις της Διοίκησης, θα γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις το ταχύτερο, όπως και συνέβη προ δεκαπενθημέρου με νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου διορθώθηκε παράλειψη του αρχικού φορολογικού νόμου, που αφορούσε σε περισσότερο από δύο εκατομμύρια φορολογούμενους.

Τελικός στόχος να εξαλειφθούν ταχύτατα και πλήρως όλες οι πιθανές αδικίες»


Διαβάστε Περισσότερα »

Επτά νέα επιδοτούμενα προγράμματα για 145.000 ανέργους- Οι αμοιβές και τα όρια ηλικίας



Ένα νέο πακέτο επιδοτούμενων προγραμμάτων που θα εξασφαλίσει εργασία σε 145.000 άτομα για πέντε μήνες, προετοιμάζει η κυβέρνηση.  Πρόκειται για επτά νέα προγράμματα, με στόχο την καταπολέμηση κυρίως της ανεργίας σε νεαρή ηλικία, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν ως στο τέλος του Αυγούστου.

Το πρώτο πρόγραμμα επιδότησης θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου και αφορά σε επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας (voucher), σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA.  Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 25-29 ετών με επιδότηση 2.550 ευρώ για 12.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.280 ευρώ για 18.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά σε νέους 18-24 ετών με επιδότηση 2.410 ευρώ για 3.000 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επιδότηση 2.240 ευρώ για 9.000 θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επιπλέον, στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 μακροχρόνια άνεργους, που αφορά νοικοκυριά τα οποία δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο. Ακόμη, το πακέτο περιλαμβάνει πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης σε ειδικότητες αιχμής για 15.000 νέους έως 24 ετών σε τομείς όπως η πληροφορική, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Ένα ακόμη πρόγραμμα θα απευθύνεται σε 16.000 ανέργους άνω των 30 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα δηλαδή, σε ανειδίκευτους εργαζόμενους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο περιστατικό στην Ερέτρια: Λογίστρια το έσκασε από το παράθυρο για να αποφύγει τους ελεγκτές

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ξενοδοχειακή επιχείρηση της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του υπουργείου εργασίας με σκοπό τον έλεγχο στις τουριστικές επιχειρήσεις, για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας.

Σύμφωνα με το eviazoom, κατά την διάρκεια του ελέγχου σε κεντρικό ξενοδοχείο της περιοχής, οι ελεγκτές του υπουργείου εντόπισαν στην ρεσεψιόν τον διευθυντή της επιχείρησης και του ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα με τον ακριβή αριθμό των εργαζομένων και τις αμοιβές τους.

Εκείνος δεν γνώριζε το παραμικρό όπως είπε και τους παρέπεμψε στην 35χρονη λογίστρια της επιχείρησης του, η οποία όμως πρόλαβε να το σκάσει από το παράθυρο που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, την στιγμή που έμπαιναν οι ελεγκτές.

Τελικά, όπως αποκαλύφθηκε το ξενοδοχείο απασχολούσε πέντε ανασφάλιστους εργαζόμενους και εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο, το ξενοδοχείο κινδυνεύει με λουκέτο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλός ο καιρός, βροχές μετά το μεσημέρι

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα ορεινά ηπειρωτικά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελληνική πόλη με τις ...1.674 καφετέριες



Όχι δεν είναι η Θεσσαλονίκη!


Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά 1674 καφετέριες μετρά η πόλη της...Λάρισας, αφού οι κάτοικοι φαίνεται να έχουν κάνει τον καφέ τρόπο ζωής!

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του larissanet,gr, στην Λάρισα μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.).

Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ.

Παράλληλα,ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους. Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.

Η αναλογία που προκύπτει με βάση των αριθμό των καφετεριών είναι καταλυτική. Στη Λάρισα υπάρχει μία καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες…

Με άλλα λόγια, η πώληση καφέ είναι η βαριά βιομηχανία της Λάρισας.

Παράλληλα, σημαντικοί είναι οι αριθμοί και για τις επιχειρήσεις εστίασης που διατηρούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τοπικού Επιμελητηρίου στο Δήμο Λαρισαίων υπάρχουν 1.269 επιχειρήσεις εστίασης (ταβέρνες, τσιπουράδικα, fastfood κλπ.). Άρα και το ποσοστό των σημείων όπου σερβίρεται φαγητό, σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέο, καθώς φτάνει το 8%.

Συνοψίζοντας, το 18% των επιχειρήσεων που υπάρχουν στη Λάρισα πωλούν είτε καφέ, είτε φαγητό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για την «αντοχή» που δείχνουν να έχουν οι τομείς των καφέ, αλλά και των επιχειρήσεων εστίασης, στη Λάρισα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Από την 1/1/2011 έως τις 30/6/2014 στο Δήμο Λαρισαίων άνοιξαν 3.597 επιχειρήσεις, ενώ διέκοψαν τη λειτουργία τους 4.349. Δηλαδή το ισοζύγιο είναι αρνητικό κατά 752 επιχειρήσεις. Η κατάσταση, για την ίδια χρονική περίοδο, είναι εντελώς διαφορετική στους κλάδους καφέ και εστίασης.

Αναλυτικά, από την 1/1/2011 έως και τις 30/6/2014 έκαναν έναρξη 447 επιχειρήσεις καφέ, ενώ το ίδιο διάστημα έκλεισαν 372. Το ισοζύγιο είναι θετικό κατά 75 επιχειρήσεις.

Παράλληλα, από την 1/1/2011 έως και τις 30/6/2014 άνοιξαν 316 επιχειρήσεις εστίασης, ενώ έκλεισαν 272. Το ισοζύγιο και σ’ αυτήν την περίπτωση είναι θετικό κατά 44 επιχειρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήπιε φυτοφάρμακο και κατέληξε - Συναγερμός στο Κ.Υ. Αταλάντης



Σε κωματώδη κατάσταση διακομίσθηκε σήμερα στο Κ.Υ.Αταλάντης, στις 9:30 το πρωΐ, 64χρονος άνδρας από τις Λιβανάτες όπου διαμένει, μετά από κατάποση μεγάλης ποσότητας αγνώστου αρχικά τοξικής ουσίας.

Σύμφωνα με το lokrisnews στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας σήμαινε συναγερμός και σχεδόν άπαντες ρίχτηκαν ρίχτηκαν στη μάχη με το χρόνο προσπαθώντας να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια στον 64χρονο. Όπως διαπιστώθηκε η τοξική ουσία ήταν ισχυρό οργανοφωσφορικό φυτοφάρμακο.

Ο 64χρονος μετά από ολιγόλεπτη παραμονή στο κέντρο υγείας, μεταφέρθηκε άμεσα στο Γ.Ν. Λαμίας, όπου και κατέληξε.

Με φυτοφάρμακο όμως, ήταν ποντισμένα και τα ρούχα που φορούσε ο 64χρονος, με αποτέλεσμα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας να εκτεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό στο ισχυρό και έντονα πτητικό δηλητήριο.

Σε λίγα μόλις λεπτά σε όλο το κέντρο υγείας υπήρχε έντονη η μυρωδιά από τις αναθυμιάσεις του ισχυρού δηλητηρίου.

Η διευθύντρια του κέντρου υγείας κ. Γεωργοπούλου διέταξε την άμεση εκκένωση του χώρου από τους πολίτες που βρίσκονταν την ώρα εκείνη εκεί και κάλεσε ειδικό συνεργείο απολύμανσης για την εξουδετέρωση του δηλητηρίου.

Αποτέλεσμα ήταν η επιμελήτρια νοσηλευτής στη βραχεία νοσηλεία, καθώς επίσης και η αγροτική ιατρός που μετέφερε τελικά τον 64χρονο στο νοσοκομείο Λαμίας, να παρουσιάσουν έντονα συμπτώματα υπότασης και εμετούς, ενώ οι νοσηλεύτριες παρουσίασαν συμπτώματα ξηρότητας λάρυγγα και έντονη ζάλη.

Το δε ασθενοφόρο μεταφοράς απολυμάνθηκε στο Γ.Ν.Λαμίας, ενώ απολύμανση έγινε λίγο αργότερα και στο χώρο του κέντρου υγείας από ειδικευμένο συνεργείο.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του Κ.Υ. κ. Γεωργοπούλου τέτοιο επικίνδυνο περιστατικό με τόσο ισχυρό τόσο σε δράση όσο και σε ποσότητα είχαν να αντιμετωπίσουν πάνω από μία δεκαετία στο κέντρο υγείας.

Το περιστατικό ερευνάται από τις αρχές, ωστόσο όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοχειρία.
 lamiareport.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ