Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Γιατί οι παραγωγοί του «Game of Thrones» επέλεξαν τη Σεβίλλη ...αντί της Ικαρίας





    Θα ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για να διαφημιστούν οι ομορφιές της χώρας μας. Ομως ο πέμπτος κύκλος της σειράς φαντασίας «Game of Thrones» τελικά δεν θα έχει άρωμα Ελλάδας..



Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, οι παραγωγοί της αμερικανικής σειράς ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι μέχρι την Ικαρία προκειμένου να... φωτογραφίσουν κάποιες από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού (το Κάστρο του Κοσκινά, το ευρύτερο τοπίο και μνημεία της Ικαρίας, το βραχώδες ακρωτήριο Δράκανο) και να τις χρησιμοποιήσουν ως σκηνικό στα επεισόδια του πέμπτου κύκλου που θα αρχίσουν να γυρίζονται μέσα στον Αύγουστο.

Η γραφειοκρατία όμως στάθηκε ικανό εμπόδιο ώστε να αποθαρρύνει τους τηλεοπτικούς παραγωγούς οι οποίοι αντικατέστησαν το νησί του Ανατολικού Αιγαίου με τη Σεβίλλη της Ισπανίας και συγκεκριμένα το μεσαιωνικό κάστρο Αλκαζάρ. «Τα φυσικά τοπία και η αρχιτεκτονική των κτιρίων στην Ισπανία είναι ιδανικά για τα νέα επεισόδια» δήλωσε ο Τζέι Ρόουι, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας παραγωγής HBO.

Οι Αρχές της Ισπανίας δηλώνουν ικανοποιημένες με την έκβαση της ιστορίας, έστω και αν η Σεβίλλη τελικά επικράτησε ως εναλλακτική λύση. Οι προβλέψεις άλλωστε για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες (το ποσοστό ανεργίας στον ισπανικό Νότο αγγίζει το 35%), πόσω μάλλον όταν ο Μάρτιν ΜακΓκίνες, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, δήλωνε τον περασμένο Απρίλιο ότι η σειρά φέρνει στα ταμεία της χώρας 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στους τέσσερις πρώτους κύκλους της σειράς τα τοπία της Βόρειας Ιρλανδίας τροφοδότησαν το «Game of Thrones» με πλούσιο οπτικό υλικό, αφού εκεί γυρίστηκαν οι σκηνές που αφορούν τις βόρειες περιοχές του βασιλείου.

Μπορεί η προσπάθεια ανάδειξης της Ικαρίας να ναυάγησε, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τα Μετέωρα. Στον πρώτο κύκλο της σειράς ο νάνος Τίριον βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, στην πιο ψηλή κόγχη του κάστρου Ιρι στην κοιλάδα του Βέιλ.
Μπροστά του όμως διακρίνονται οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων, που λειτούργησαν ως ψηφιακό φωτογραφικό φόντο!
«Αυτό το μέρος είναι πραγματικά μαγικό» έγραφε η «Huffington Post». «Οι βράχοι που φθάνουν στα 1.300 πόδια και μοιάζουν να αιωρούνται στον αέρα είναι ανεξερεύνητοι από τους τουρίστες. Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει. Ο ρόλος των Μετεώρων στο "Game of Thrones" σαν κοιλάδα του Βέιλ θα μπορούσε να μετατρέψει την περιοχή σε προορισμό για τους φανατικούς της σειράς».


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιος θαυμασμός για την ανακάλυψη στην Αμφίπολη

Μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους δημοσιογράφους - Δημοσιεύματα από ολόκληρο τον κόσμο αναφέρονται στις ανασκαφές - Εκτενές ρεπορτάζ και από τον Τύπο των Σκοπίων
Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν τα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης, με δημοσιεύματα από το βρετανικό δίκτυο BBC, το περιοδικό Time, τον βρετανικό Guardian, τη γαλλική Le Figaro, ακόμα και ιστοσελίδες της Ταιβάν και της Ινδίας, κάνουν λόγο για τη «σημαντική ανακάλυψη» στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών.

Το περιοδικό Time στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για τα ευρήματα στην περιοχή που χρονολογούνται από την εποχή της βασιλείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως αποκλείεται να πρόκειται για τον τάφο του, καθώς όπως διευκρινίζεται στο κείμενο ο Μέγας Αλέξανδρος «πέθανε στη Βαβυλώνα και μεταφέρθηκε στην Αίγυπτο για την ταφή το 323 π.Χ.».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΣΑ: Μέτρα προστασίας από τον καύσωνα


Μέτρα προστασίας από το κύμα του καύσωνα που πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας δίδει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, τα εν λόγω μέτρα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

2. Αποφυγή, κατά τον δυνατό, σωματικής κόπωσης.

3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

4. Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

6. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

7. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να είναι όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.

9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές.

Τέλος, τονίζεται ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λπ.

Κατά συνέπεια, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών, όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Χρυσή» επένδυση τα αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά



«Χρυσή» επιχειρηματική ευκαιρία χαρακτήρισε την αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τον Τεχνικό Κανονισμό Αποδοχής Ποικιλιών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

«Διαβατήριο για αυτήν την ευκαιρία» είπε, «αποτελεί ο Τεχνικός Κανονισμός και η δημιουργία του Εθνικού Καταλόγου, που θα πιστοποιεί την προέλευση, θα δίνει υπεραξία στα προϊόντα και θα ανοίξει το δρόμο τόσο για νέες θέσεις εργασίας όσο και για νέες αγορές, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα βότανα και τα αιθέρια έλαια της πατρίδας μας, για χρήσεις στα τρόφιμα, τη φαρμακευτική και την κοσμετολογία».

Με τη δημοσίευση της εν λόγω υπουργικής απόφασης, η χώρα αποκτά για πρώτη φορά τη δυνατότητα να δημιουργήσει τον Εθνικό Κατάλογο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και να εγγράψει σε αυτόν βελτιωμένες ελληνικές και ξένες ποικιλίες, με πρώτα στον κατάλογο τον άνηθο, τον βασιλικό, το χαμομήλι, το θυμάρι και τη ρίγανη, ενώ θα ακολουθήσουν σταδιακά και τα υπόλοιπα είδη. Η απουσία ενός Εθνικού Καταλόγου, που να πιστοποιεί την προέλευση του πολλαπλασιαστικού υλικού στα αρωματικά φυτά, αποτελούσε τροχοπέδη στις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας.

Το έλλειμμα αυτό είχε επισημανθεί από αγρότες και επιχειρηματίες, οι οποίοι αναγκάζονταν, λόγω της έλλειψης θεσμικού πλαισίου πιστοποίησης και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού αρωματικών, αρτυματικών και φαρμακευτικών φυτών, να προσφεύγουν σε εισαγωγές ελληνικών ποικιλιών από άλλες χώρες – διαδικασία που αύξανε το κόστος- ή να χρησιμοποιούν ελληνικά φυτά που λόγω της μη πιστοποίησης, κατέληγαν σε χαμηλές τιμές πώλησης, ενέργειες που οδηγούσαν τελικά σε μη ανταγωνιστικά ελληνικά προϊόντα.

Τα Αρωματικά, Αρτυματικά και Φαρμακευτικά Φυτά (Αρ.Α.Φ.) κατείχαν ανέκαθεν εξέχουσα θέση στους πολιτισμούς όλων των λαών και όλων των εποχών. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τα αιθέρια έλαια για θεραπευτικούς σκοπούς, όπως φανερώνουν σχετικές καταγραφές που βρίσκονται σε παπύρους της εποχής των Φαραώ. Οι γνώσεις αυτές πέρασαν αργότερα σε επόμενους πολιτισμούς των Ρωμαίων και των Ελλήνων, οι οποίοι χρησιμοποίησαν πληθώρα των φυτών αυτών ως αρτύματα-καρυκεύματα. Οι Κινέζοι είναι επίσης γνωστό ότι χρησιμοποιούσαν και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να χρησιμοποιούν τα φυτά αυτά για θεραπευτικούς σκοπούς.

Η χώρα μας, λόγω των γεωμορφολογικών και βιοκλιματικών συνθηκών της, συνιστά ιδανικό τόπο για την ανάπτυξή τους με μια μοναδική βιοποικιλότητα που ξεπερνά τα 250 είδη αυτοφυών ειδών. Σημαντικά για τον ελληνικό χώρο θεωρούνται πολλά είδη όπως βασιλικός, γλυκάνισος, δίκταμος, κρόκος, μάραθος, μέντα, ρίγανη, τσάι του βουνού.

e-dimosio.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη φωτιά στο Δίστομο



Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης στο Δίστομο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεσή της επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 16 άνδρες.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

H Γιορτή της Παναγίας στα Βάγια

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ-ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΩΝ ΙΕΡΟ ΠΑΡΑΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΒ ΤΖΑΧΑΝΑΝΗ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ....

Διαβάστε Περισσότερα »

Αίγιο: Ξιφίας βγήκε στη στεριά!

Ένας μικρός ξιφίας προκάλεσε αναστάτωση στην παραλία της Αλυκής
Σε απόσταση αναπνοής από τους λουόμενους και μόλις λίγα μέτρα από τη στεριά, ένας ξιφίας έκανε την εμφάνισή του στην Αλυκή τη Δευτέρα, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους κολυμπούσαν και όχι μόνο.

Κάποιοι άργησαν να το αντιληφθούν και κολυμπούσαν αμέριμνοι, ενώ κάποιοι άλλοι είδαν ένα μικρό πτερύγιο να περιφέρεται κοντά τους, νομίζοντας αρχικά πως επρόκειτο για καρχαρία. Εντρομοι άρχισαν να φωνάζουν και να βγαίνουν από το νερό, αλλά το ψάρι ήταν ένας μικρός ξιφίας, ο οποίος έδειχνε χαμένος και «έξω από τα νερά του».

Ο ξιφίας μετά την επισκέψή του στα ρηχά έφυγε σε πιο βαθιά νερά, ενώ οι λουόμενοι έκαναν αρκετή ώρα να συνέλθουν από το σοκ και να ξαναμπούν στη θάλασσα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Πατέρας και γιος έπεσαν σε γκρεμό με φορτηγό



Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ύστερα από την είδηση πως ένας πατέρας με τον γιο του επέβαιναν σε φορτηγό, το οποίο έπεσε μέσα σε γκρεμό. Νωρίτερα, είχαν πάει στο Δομοκό, όπου φόρτωσαν σιτάρι, έχοντας προορισμό τη Μακρακώμη.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στον επαρχιακό δρόμο του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα στο 7ο χιλιόμετρο από Καστρί προς Τρίλοφο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε μια στροφή από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει σε γκρεμό ύψους περίπου 30 μέτρων. Ο γιος πρόλαβε και πετάχτηκε έξω από το φορτηγό και τραυματίστηκε. Ωστόσο, ο πατέρας του εγκλωβίστηκε καθώς το πόδι του καταπλακώθηκε από τμήμα του φορτηγού. Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Μακρακώμης κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να απεγκλωβίσει τον τραυματία. Στο σημείο βρέθηκε και γερανοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, ο πατέρας ακρωτηριάστηκε χαμηλά στο ένα του πόδι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. λαθρέμπορος καπνού στη Θήβα

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας στη Θήβα

Κατασχέθηκαν πάνω από δώδεκα (12) κιλά αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη, χθες (12-08-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών σχετικά με κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων λαθραίου καπνού από τον 48χρονο, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του στη Θήβα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δεκατρείς (13) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (12) κιλών και (27) γραμμαρίων.

Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων-Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014-Όλες οι εκδηλώσεις

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014-ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΘΗΒΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΙΝΔΑΡΕΙΑ 2014


ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΔΕΙTE
ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερέτρια-Ένοπλοι ντυμένοι αστυνομικοί λήστεψαν επιχειρηματία



Δύο ένοπλοι άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί, έστησαν καρτέρι το πρωί της Τρίτης σε 62χρονο επιχειρηματία στην Ερέτρια. 

Οι ληστές άρπαξαν την τσάντα με τα χρήματα (πάνω από 30.000 ευρώ) και εξαφανίστηκαν.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 9.10 το πρωί, στην Ερέτρια, όταν ο 62χρονος επιχειρηματίας μετέβη με το επαγγελματικό ΙΧ σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Φιλοσόφου και Μενεδήμου για να καταθέσει τα χρήματα που είχε μέσα στην τσάντα.

Την ώρα που βγήκε από το όχημα, τον πλησίασαν δύο ένοπλοι, ντυμένοι αστυνομικοί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη, οι οποίοι στη συνέχεια επιτέθηκαν στον 62χρονο και τον ανάγκασαν υπό την απειλή όπλου, να τους παραδώσει μία νάιλον τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό άνω των 30.000 ευρώ (ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβώς ποσό).

Ακολούθως οι δράστες επιβιβάσθηκαν σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα στο σημείο, κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του eviazoom, είναι σχεδόν σίγουρο ότι πρόκειται για τους ίδιους δράστες που λήστεψαν πρόσφατα το super market Κρητικός, αλλά και άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

 eviazoom.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

10 σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά σας




Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, πάνω από 17 εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους λόγω καρδιοπάθειας. Ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε καρδιαγγειακές επιπλοκές αναμένεται να ξεπεράσει τα 23 εκατομμύρια σε ετήσια βάση έως το 2030.

Ο κύριος λόγος που η καρδιοπάθεια αναδεικνύεται σε βασική αιτία θανάτου για τον παγκόσμιο πληθυσμό είναι η αδυναμία έγκαιρου εντοπισμού των προειδοποιητικών συμπτωμάτων.

Τα αυξημένα επίπεδα της χοληστερόλης, η υπέρταση, η παχυσαρκία, το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό καρδιοπάθειας είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες κινδύνου για το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Δείτε ποια είναι τα 10 σημάδια που θα σας παρακινήσουν να επισκεφθείτε άμεσα τον καρδιολόγο.

1. Πόνος στο στήθος: Είναι το πλέον σύνηθες σύμπτωμα του εμφράγματος που αναζητούν οι γιατροί. Ένα επικείμενο έμφραγμα όμως δεν εκδηλώνεται πάντοτε με τον πόνο στο στήθος, ενώ το σύμπτωμα μπορεί να υποδεικνύει κάποια άλλη πάθηση, όπως προβλήματα στους πνεύμονες ή το γαστρεντερικό.

2. Επίμονος βήχας: Ο βήχας και η δύσπνοια αποτελούν πρώιμα σημάδια της καρδιακής ανεπάρκειας. Είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης υγρού στους πνεύμονες.

3. Ζαλάδα: Οι συχνές ζαλάδες και η απώλεια των αισθήσεων υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση αρρυθμίας.

4. Έντονη κόπωση: Η αδικαιολόγητη κούραση μπορεί να εμφανιστεί μερικές ημέρες πριν το έμφραγμα, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Η χρόνια κόπωση μπορεί επίσης να αποτελεί σύμπτωμα της καρδιακής ανεπάρκειας.

5. Ναυτία και απώλεια όρεξης: Η ναυτία και η τάση προς έμετο είναι δύο συνήθη συμπτώματα πριν από το έμφραγμα. Επίσης, το οίδημα στην κοιλιακή χώρα σχετίζεται άμεσα με την καρδιακή ανεπάρκεια και μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη όρεξη.

6. Γενικευμένος πόνος: Ο πόνος στο στήθος μπορεί να ακτινοβολεί σε άλλα σημεία του σώματος, όπως οι ώμοι, τα χέρια, οι αγκώνες, ο αυχένας, το σαγόνι και η κοιλιά. Σε μερικές περιπτώσεις, όμως, δεν εκδηλώνεται πόνος στο στήθος αλλά μόνο σε αυτά τα σημεία του σώματος.

7. Ταχυπαλμία ή άστατος καρδιακός παλμός: Η περιστασιακή ταχυπαλμία δεν είναι ανησυχητική. Όταν όμως είναι συχνή και συνοδεύεται από αδυναμία, ζάλη ή δύσπνοια μπορεί να υποδεικνύει ένα επικείμενο έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμία.

8. Εφίδρωση: Η ξαφνική και αδικαιολόγητη εφίδρωση αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για το έμφραγμα. Εμφανίζεται σε στιγμές χαλάρωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί έντονη σωματική άσκηση.

9. Οίδημα: Η καρδιακή ανεπάρκεια έχει σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση υγρού στο σώμα. Έτσι, εκδηλώνεται πρήξιμο στα πέλματα, τους αστραγάλους, τα πόδια ή την κοιλιά.

10. Αδυναμία: Όπως και στην περίπτωση της αδικαιολόγητης κόπωσης, η αδυναμία μπορεί να εμφανιστεί μερικές ημέρες πριν από το έμφραγμα ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του εμφράγματος.

Εάν εμφανίζετε αρκετά από τα παραπάνω σημάδια, συμβουλευτείτε άμεσα το γιατρό σας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιστρέφονται άδειες και πινακίδες



Τις πινακίδες, άδειες οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας οχημάτων που είχαν αφαιρεθεί λόγω παραβάσεων του ΚΟΚ επιστρέφει από σήμερα η τροχαία, μετά από απόφαση του υπουργού Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η απόφαση ελήφθη για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου.

Η επιστροφή των πινακίδων καθώς και των αδειών, οδήγησης και κυκλοφορίας αφορά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα, υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει προηγουμένως να έχουν καταβάλει το προβλεπόμενο χρηματικό πρόστιμο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπάρχουν και εξαιρέσεις, καθώς δεν θα επιστρέφονται οι πινακίδες σε περιπτώσεις που έχουν αφαιρεθεί για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, για υπερβολική ταχύτητα, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, για κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δολοφονικές παγίδες στις παραλίες: Θάνατοι και τραυματισμοί από ταχύπλοα το διάστημα 2008-2013



Μετά το τραγικό συμβάν στη Μύκονο με το θάνατο ενός 10χρονου αγοριού την ώρα θαλάσσιου παιχνιδιού ήρθε στο φως το για μία ακόμα φορά το ζήτημα της ασφάλειας στις παραλίες, στις οποίες λειτουργούν επιχειρήσεις θαλασσίων σπορ. Σύμφωνα με τα ΝΕΑ που επικαλούνται στοιχεία του υπουργείου Ναυτιλίας από το 2008 έως και το 2013 σημειώθηκαν 8 θάνατοι και 48 τραυματισμοί λουόμενων από ταχύπλοα.

Συγκεκριμένα:

    Το 2008 σημειώθηκαν ένας θάνατος από ταχύπλοα-θαλάσσια μέσα αναψυχής, 12 τραυματισμοί, οι 11 από τζετ σκι
    Το 2009 σημειώθηκαν ένας θάνατος από τζετ σκι, πέντε από ταχύπλοα-θαλάσσια μέσα αναψυχής και 11 τραυματισμοί, ο ένας από τζετ σκι
    Το 2010 σημειώθηκαν ένας θάνατος από ταχύπλοα-θαλάσσια μέσα αναψυχής, 11 τραυματισμοί, ο ένας από τζετ σκι
    Το 2013σημειώθηκαν 4 τραυματισμοί, ένας από τζετ σκι και ένας από ταχύπλοα-θαλάσσια μέσα αναψυχής
    Το καλοκαίρι του 2014 πάντως έχει ήδη σημειωθεί ένας θάνατος από ταχύπλοα-θαλάσσια μέσα αναψυχής (του 10χρονου στη Μύκονο) και τρεις τραυματισμοί, ο ένας στους Παξούς όπου μικρό ταχύπλοο ακρωτηρίασε τουρίστα, ο δεύετερος στη Ρόδο με μία 13χρονη που επέβαινε σε τζετ σκι και ο τρίτος στην Παλιαά Φώκαια όπου τζετ σκι χτύπησε ψαροντουφεκά.




Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά σε βυτιοφόρο με μαζούτ στην Ε.Ο στο ύψος του Μπράλου





Με δυσκολία διεξάγεται αυτή την ώρα η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Μπράλου καθώς υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από αστυνομία και πυροσβεστική μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στο βυτιοφόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε φωτιά στα λάστιχα του οχήματος που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία και είναι φορτωμένο με μαζούτ. Οι πυροσβέστες πρόλαβαν και έσβησαν την φωτιά εγκαίρως πριν επεκταθεί στο όχημα και στο επικίνδυνο φορτίο
lamiastar.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται καύσωνας -Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα χτυπήσει «κόκκινο»

Ηλιοφάνεια με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Τετάρτη και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει σε κάποιες περιοχές της χώρας μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ