Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Πήρε "φωτιά" το Ξύλινο Ποδοσφαιράκι στα Βάγια

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΑΚΙ  και σε συμμετοχή και σε φάσεις του παγνιδιού,στις  26-27 Αυγούστου 2014 που διοργάνωσε η Πιτσαρία ΤΡΙΚ στα Βάγια Βοιωτίας. Οι αγώνες παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού πολλές ομάδες ήταν ισοδύναμες και χρειάστηκαν ώρες,  ώστε να αναδειχθούν οι νικητές. Στο Τουρνουά συμμετείχαν 16 ζευγάρια απο Βάγια,Θεσπιές,Δομβραίνα,Λεοντάρι και Θήβα.Στον τελικό έφθασαν οι Τουρκοχωρίτης,Χατζήνας απο τα Βάγια και Σελιανίτης,Καντάφης απο Θεσπιές. Νικητές του 1ου Τουρνουά Ξύλινο Ποδοσφαράκι αναδείχθηκαν οι Τουρκοχωρίτης Χατζήνας απο τα Βάγια και μοιράστηκαν μαζί με τους Θεσπιείς χρηματικό έπαθλο που τους παρέδωσε ο ιδιοκτήτης του TRIK Παντελής Μπατσούλης.Οι αγώνες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και όλοι εξεδήλωσαν την επιθυμία να ανανεώσουν το Ραντεβού τους για να ξεκαθαρίσουν τους αγωνιστικούς  τους λογαριασμούς σε μια επόμενη διοργάνωση.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το PermissospressΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Κρεμμυδιού το Σάββατο στις Θεσπιές



Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Πλούταρχος στη Λιβαδειά-βίντεο



 
Για τα ιδρύματα της Βοιωτικής Εκκλησίας τραγούδησε αφιλοκερδώς στο ανοιχτό θέατρο της Κρύας ο γνωστός Βοιωτός τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος.


Χιλιάδες Λειβαδίτες γέμισαν ασφυκτικά το πέτρινο θέατρο για να συνδράμουν την προσπάθεια της Μητροπόλεως και να ακούσουν γνωστές επιτυχίες του καλλιτέχνη.


Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Star Κεντρικής Ελλάδας.


Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Είχαν ρημάξει αυτοκίνητα και καταστήματα στη Λιβαδειά!

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει το τελευταίο τετραήμερο, κλοπές σε καταστήματα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, έξι (6) ημεδαποί ηλικίας από 17 έως 19 ετών

Εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, καθώς και τρεις (3) απόπειρες κλοπής

Εξαρθρώθηκε άμεσα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων και πληροφοριών, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει από κοινού το τελευταίο τετραήμερο, κλοπές σε καταστήματα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.

Συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε αυτή, χθες (27-08-2014) στη Λιβαδειά, έξι (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα, πέντε (5) άνδρες, ηλικίας από 17 έως 19 ετών, καθώς και μία 19χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα, τέσσερις (4) κλοπές – διαρρήξεις και τρεις (3) απόπειρες κλοπής.

Ειδικότερα, το χρονικό διάστημα από 23-08-2014 έως 27-08-2014, οι δράστες διέπραξαν τέσσερις (4) κλοπές – διαρρήξεις σε κατάστημα, περίπτερο και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και τρεις (3) απόπειρες κλοπής σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους είναι χρηματικό ποσό, είδη διατροφής και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σημειώνεται, ότι δύο εκ των δραστών, ηλικίας 19 και 18 ετών, έχουν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές κατά το παρελθόν, με υποθέσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή της ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για την υποστελέχωση του Ιατρείου Αράχωβας

Υποστελέχωση του
Ιατρείου Αράχωβας.

Στην με αρ. πρωτ.  810/4-7-2014 και θέμα «Απαράδεκτη η απόφαση περιορισμένης λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου της Αράχωβας» ερώτηση απαντήσατε με το έγγραφο με αρ. πρωτ. 60080 της 12ης Αυγούστου 2014, στο οποίο αναφέρετε ότι ΠΕΔΥ-ΠΙ Αράχωβας είναι διθέσιο και η μία θέση είναι καλυμμένη με ιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, ενώ η δεύτερη καλύπτεται με ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου από 11/4/2014.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν ισχύει κάτι από τα παραπάνω, καθώς ο μεν μόνιμος ιατρός πραγματοποιεί εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Λιδορικίου, με αποτέλεσμα να απουσιάζει κάποιες ημέρες της εβδομάδας, ενώ ο δεύτερος επικουρικός ιατρός έχει αποσπαστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
Συνέπεια των προαναφερθέντων είναι κάποιες ημέρες της εβδομάδας να μην υπάρχει ιατρός σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της Ελλάδας, όπου κατά τη διάρκεια του χειμώνα η τουριστική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα έντονη.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε ο μόνιμος ιατρός ειδικότητας Γενικής Ιατρικής να παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Ιατρείο της Αράχωβας καθώς και να στελεχωθεί το Ιατρείο της Αράχωβας άμεσα, όπως προβλέπεται, με ιατρό υπόχρεο υπηρεσίας υπαίθρου, δεδομένου ότι ο τωρινός ιατρός υπηρετεί με απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν τα έργα του οδικού δικτύου της Βοιωτίας

                       
Γ. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ: Με τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, που  ολοκληρώθηκαν και αυτές που δημοπρατήθηκαν και θα εκτελεσθούν,
καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού μας

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, θεωρεί των τομέα των μεταφορών ότι αποτελεί για κάθε περιοχή, βασικό πυλώνα στήριξης και προώθησης της ανάπτυξης, σε επίπεδο υποδομών. Έτσι πέραν της ανακατασκευής, αναβάθμισης και κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων, στοχεύει δυναμικά και στη διατήρηση και συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συντήρησης του επαρχιακού και δευτερεύοντος εθνικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα συντηρήθηκαν τα εξής τμήματα οδικού δικτύου:
1.    Πρόδρομος-Σαράντι 830 μέτρα
2.    Κόμβος Ξηρονομής-Ξηρονομή 635 μέτρα
3.    Ξηρονομή-Ελλοπία 1.600 μέτρα
4.    Κόμβος Ελλοπίας-Ελλοπία 593 μέτρα
5.    Λεύκτρα – Μελισσοχώρι 2.271 μέτρα
6.    Θήβα- Μουρίκι –Πλατανάκι 2.500 μέτρα
7.    Μαυρομάτι – Θεσπιές 700 μέτρα
8.    Βάγια-Λεοντάρι 150 μέτρα
9.    Λεοντάρι – Λεύκτρα 1.000 μέτρα
10.    Ε.Ο. (Θήβας-Λιβαδειάς) 1.000 μέτρα
11.    Χαιρώνεια-Παρόρι-Όρια Νομού 4.000 μέτρα
12.    Παρ. Διστόμου – Αντίκυρα 770 μέτρα
13.    Χαιρώνεια – Ακόντιο 100 μέτρα
14.    Είσοδος Λιβαδειάς 500 μέτρα
15.    Ε.Ο. (Κ1-Κ2-Κ3Περιφερειακός Λιβαδειάς) 750 μέτρα
16.    Αγ. Δημήτριος – Αλαλκομενές 800 μέτρα


Επίσης από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται τα εξής έργα:
1.    Τοποθέτηση στηθαίων στο οδικό δίκτυο της Περιφ. Εν. Βοιωτίας προϋπολογισμού 70.000 €
2.    Συντήρηση – αποκατάσταση ζημιών και εκτέλεση εργασιών για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφ. Εν. Βοιωτίας προϋπολογισμού 1.800.000 €
3.    Οδός Νεοχωράκι – Τανάγρας Β΄Φάση (Χ.Θ. 7+800 Έως 12+600 προϋπολογισμού 7.500.000 €
4.    Οδός διασταύρωση Διστόμου-Δαύλειας έως σύνορα Ν.Βοιωτίας-Εθνικό οδικό Δίκτυο Ν. Βοιωτίας συντήρηση του Ε.Ο. Δικτύου Π.Ε. Βοιωτίας προϋπολογισμού 4.000.000 €
5.    Κατασκευή οδού Κανάβαρι-διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα(Κορύνη)-Θίσβη-Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας προϋπολογισμού 3.000.000 €
6.    Παράκαμψη Σκούρτων προϋπολογισμού 219.168,04 €
7.    Ηλεκτροφωτισμός κόμβων οδικού δικτύου προϋπολογισμού 117.468,80 €
8.    Βελτίωση συνθηκών ασφάλειας των οδών Θήβα- Λιβαδειά, Θήβα-Ριτσώνα, Θήβα – Ερυθρές προϋπολογισμού 931.903 €

Στο τελευταίο έργο, εντάσσεται και η παρέμβαση στον ισόπεδο κόμβο «Μιχαηλίδη», στην Θήβα.
Συγκεκριμένα τμήμα ακινήτου του πρώην εργοστασίου «Μιχαηλίδης»,  που ανήκει σήμερα στην τράπεζα EUROBANK, εμβαδού 550τ.μ., αποφασίστηκε να περιέλθει στην Περιφ. Εν. Βοιωτίας, ώστε να υπάρξει διαπλάτυνση του υπάρχοντος κόμβου, για διαφορετική και ασφαλέστερη πρόβλεψη κυκλοφορίας των οχημάτων, τόσον από και προς Θήβα, όσον και στην περιφερειακή οδό Θηβών – Λιβαδειάς, με την ανάλογη σήμανση και ηλεκτροφωτισμό.
        Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Μουλκιώτης, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί στην επιμέλεια ασφαλούς κυκλοφορίας στην περιοχή μας και αποτελεί έργο άμεσης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Ενότητα της Βοιωτίας. Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο απαιτούν συνεχείς δράσεις-παρεμβάσεις και οι πόροι, σήμερα ειδικά, είναι περιορισμένοι. Παρ΄ όλα  αυτά καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουμε τους δρόμους σε καλή και κυρίως σε ασφαλή κατάσταση. Το οδικό δίκτυο, αποτελεί  βασικό στοιχείο της ταυτότητας που χαρακτηρίζει κάθε περιοχή. Με τις παρεμβάσεις μας στο οδικό δίκτυο, τόσον αυτές που ολοκληρώθηκαν, όσο και αυτές που δημοπρατήθηκαν και θα εκτελεσθούν, καλύπτουμε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδιασμού μας όσον αφορά το οδικό δίκτυο».


ΓΡΑΦΕΙΟ   ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Δημάρχου Λεβαδέων προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους τους μαθητές του Δήμου Λεβαδέων οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εύχομαι καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.
Η επιτυχία σας αυτή είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και επίπονης προσπάθειας, αλλά κυρίως της προσήλωσης σας σε ένα ευγενή σκοπό για μάθηση.
Συγχαρητήρια επίσης στους καθηγητές και τις οικογένειες των επιτυχόντων που με την υποστήριξη τους στάθηκαν αρωγοί στην πετυχημένη προσπάθεια των παιδιών.
Η επιστημονική γνώση που θα αποκτήσετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο όχι μόνο για εσάς καθώς με αυτή θα επιδιώξετε να πετύχετε τους επαγγελματικούς στόχους και τα όνειρά σας, αλλά και για τη χώρα, ιδιαίτερα σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο, καθώς έχει ανάγκη από νέες ιδέες βασισμένες στη γνώση, την εξειδίκευση και την έρευνα.
Οι μαθητές που προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους αξίζουν επίσης θερμά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κατέβαλαν και να τους διαβεβαιώσω τόσο από τη θέση του εκπαιδευτικού όσο και του γονέα ότι ευκαιρίες βρίσκονται πάντα μπροστά μας και να θυμούνται ότι η μάθηση δεν σταματά σε μια χρονιά εξετάσεων, αλλά συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής.
                                Ο Δήμαρχος Λεβαδέων
                                       Νικόλαος Παπαγγελής   

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων προς τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες των Πανελληνίων Εισαγωγικών Εξετάσεων του διδακτικού έτους 2013-2014 και εύχομαι ολόψυχα τα χρόνια των σπουδών τους να είναι παραγωγικά και δημιουργικά και να αποκτήσουν όλες εκείνες τις γνώσεις και τις εμπειρίες, που θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία και κοινωνική καταξίωση.

Είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος, που για ακόμα μια φορά, οι μαθητές των λυκείων του Δήμου μας, σημείωσαν μεγάλες επιτυχίες και κατάφεραν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε.

Η επιτυχία αυτή έρχεται να επιβραβεύσει τις επίπονες προσπάθειές τους κατά τη διάρκεια της δωδεκαετής τους φοίτησης στην Α' & Β΄ βάθμια εκπαίδευση και την προσήλωσή τους στο στόχο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους, καθώς συνέβαλαν με  τη στήριξή τους και τη σωστή διδασκαλία  στην επιτυχία τους.

Τέλος, θέλω να ενθαρρύνω  όσους δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, να συνεχίσουν να προσπαθούν για την εκπλήρωση των στόχων τους. Παράλληλα τους υπενθυμίζω ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Για παράδειγμα μια πολύ καλή επιλογή είναι η φοίτησή τους στο Δημόσιο ΙΕΚ που ιδρύθηκε στην πόλη μας, το οποίο έχει εξαιρετικές και ενδιαφέρουσες ειδικότητες και θα τους προσφέρει ένα πτυχίο αναγνωρισμένο από το κράτος και αντάξιο των προσδοκιών τους”.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής για πανεπιστήμια-ΤΕΙ

Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους

Αναλυτικά οι βάσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία

Πατήστε εδώ για να δείτε το συγκριτικό βάσεων 1 ΓΕΛ ΕΠΑΛ


Πατήστε εδώ για να δείτε το συγκριτικό βάσεων 2 ΕΠΑΛ Α

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 90% ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 90% ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β-ΕΣΠΕΡΙΝΑ


Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 10% ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β 2012-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 10% ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Β 2013-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2014

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής ΕΠΑΛ Α-ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής ΕΠΑΛ Α-ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΠΑΝΕΛ 2014

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 10% ΕΠΑΛ Α 2012-ΠΑΝΕΛ 2014

Πατήστε εδώ για να δείτε τις βάσεις επιλογής 10% ΕΠΑΛ Α 2013-ΠΑΝΕΛ 2014

Τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας http://moreresults.minedu.gov.gr.



Η αύξηση των βάσεων εισαγωγής σε περιφερειακά τμήματα σε σύγκριση με αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι το κύριο χαρακτηριστικό των βάσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Πέμπτης.

Για παράδειγμα:

Στη Νομική Αθηνών καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 0,8% ή 143 μόρια
Στη Νομική Θεσσαλονίκης αύξηση 1,2% ή 215 μορίων
Στη Νομική Κομοτηνής αύξηση 2,2% που αντιστοιχεί σε 389 μόρια

Στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα η βάση αυξήθηκε κατά 767 επιπλέον μόρια
Στην αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης 968 μόρια
Στη σχολή του Βόλου η αύξηση είναι της τάξης του 7,3%
Στην Κοζάνη η αύξηση είναι 13,1%

Στην Ιατρική Αθηνών η αύξηση είναι 317 μόρια
Στη Θεσσαλονίκη 442 μόρια
Στη Λάρισα 583 μόρια
Στο Ηράκλειο 589
Στα Ιωάννινα 605 μόρια
Στην Αλεξανδρούπολη 620 μόρια

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου σε ΑΕΙ,ΤΕΙ, στρατιωτικές σχολές, σχολές εμπορικού ναυτικού κτλ. εισήχθησαν 72.763 υποψήφιοι ενώ το 2013 είχαν εισαχθεί 71.761. Συνολικά μηχανογραφικό υπέβαλαν φέτος 99.958 υποψήφιοι έναντι 104.998 το 2013. «Παρόλο που είχαμε μείωση αριθμού υποψηφίων είχαμε περισσότερους εισακτέους» παρατήρησε ο ΓΓ του υπουργείου.




Συγκεκριμένα 47.053 είναι οι εισακτέοι σε πανεπιστήμια, 1913 σε στρατιωτικές και αστυνομικές και 23.797 στα ΤΕΙ. Κενές έμειναν 1164 θέσεις όταν το 2013 είχαν μείνει 836 θέσεις. Σε επίπεδο ποσοστού το ποσοστό επιτυχίας στα ημερήσια λύκεια κινήθηκε στο 81,05%.

Επίσης, μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στη γαλλική γλώσσα -αύξηση 23,7% σε σχέση με πέρυσι.

Στη διοίκηση επιχειρήσεων Ηγουμενίτσας σημειώθηκε αύξηση 20,7% και 15,5% στην ιταλική γλώσσα. Στους Μηχανολόγους της Κοζάνης οι βάσεις ανέβηκαν σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 13,1%, στη σχολή Αστυφυλάκων 12,2% και η Πληροφορική Λαμίας σημείωσε αύξηση 10,3%.

Αύξηση 10% σημείωσαν και οι Εκκλησιαστικές Σχολές.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους καθώς και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο- Όνομα- Πατρώνυμο- Μητρώνυμο).

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ημέρας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1859 γεωμαγνητική καταιγίδα κάνει το Βόρειο Σέλας τόσο λαμπρό ώστε να φαίνεται καθαρά από περιοχές των Η.Π.Α, της Ευρώπης ακόμα και της Ιαπωνίας.

475 - Ο Ρωμαίος στρατηγός Φλάβιος Ορέστης υποχρεώνει τον αυτοκράτορα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Ιούλιο Νέπο, να εγκαταλείψει την πρωτεύουσά του Ραβέννα.

489 - Ο βασιλιάς των Οστρογότθων, Θευδέριχος ο Μέγας, νικά τον Οδόακρο στο Σόντιο.

1189 - Γ΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι αρχίζουν την Πολιορκία της Άκρας (1189-1191) με επικεφαλής τον Γκυ των Λουζινιάν.

1521 - Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν το Βελιγράδι.

1640 - Οι Σκωτσέζοι νικούν τον αγγλικό στρατό του βασιλιά Καρόλου Α' στη μάχη του Νιούμπερν.

1789 - Ο Ουίλιαμ Χέρσελ ανακαλύπτει ένα νέο δορυφόρο του πλανήτη Κρόνου, τον Εγκέλαδο.

1826 - Ξεκινά η τριήμερη Μάχη του Πολυαράβου όπου οι Μανιάτες αντιμετωπίζουν το στρατό του Ιμπραήμ. Η μάχη θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου. Οι απώλειες των Αράβων ήταν 1.100 νεκροί και 1.400 περίπου τραυματίες, οι δε των Ελλήνων 28 νεκροί και 75 τραυματίες.

1859 - Γεωμαγνητική καταιγίδα κάνει το Βόρειο Σέλας τόσο λαμπρό ώστε να φαίνεται καθαρά από περιοχές των Η.Π.Α., της Ευρώπης ακόμα και της Ιαπωνίας.

1904 - Μακεδονικός Αγώνας Ο Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού Παύλος Μελάς διέρχεται την ελληνοτουρκική μεθόριο στην περιοχή Καλαμπάκας και αρχίζει τον αγώνα του κατά των κομιτατζήδων της δυτικής Μακεδονίας.

1916 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η Ιταλία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Γερμανίας, τασσομένη στο πλευρό της Αντάντ. Την ίδια ημέρα η Γερμανία κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Ρουμανίας.

1921 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Επίθεση της 1ης τουρκικής ομάδος μεραρχιών κατά των θέσεων του Α΄ Σώματος Στρατού
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσδοκίες για τιμή στα οινοστάφυλα λόγω μειωμένης παραγωγής φέτος



Μειωµένη έως και 50% σε κάποιες περιοχές της χώρας αναµένεται η φετινή παραγωγή οινοστάφυλων λόγω της έντονης χαλαζόπτωσης που έπληξε την καλλιέργεια, δηµιουργώντας προσδοκίες στους παραγωγούς για υψηλότερες σε σχέση µε πέρσι τιµές.
Μειωµένη (40–50%) εκτιµάται η παραγωγή στη Νάουσα, σε σχέση µε µία κανονική χρονιά, που διαµορφώνεται στους 4.000 τόνους.Μειωµένη (40–50%) εκτιµάται η παραγωγή στη Νάουσα, σε σχέση µε µία κανονική χρονιά, που διαµορφώνεται στους 4.000 τόνους.

Αναλυτικότερα, στη Νεµέα η παραγωγή εκτιµάται ότι θα είναι 30% µικρότερη σε σχέση µε πέρσι εξαιτίας αφενός του χαλαζιού αφετέρου του ωίδιου, όπως είπε στην Agrenda η Ευαγγελία Φώτη, γεωπόνος – οινολόγος στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισµό Νεµέας. Στην περιοχή καλλιεργείται κυρίως Αγιωργίτικο, για το οποίο η µέση τιµή παραγωγού πέρσι διαµορφώθηκε στα 30 λεπτά το κιλό, επισήµανε ο Παναγιώτης Σταθακόπουλος, διευθυντής του Συνεταιρισµού.

Μειωµένη (40 – 50%) εκτιµάται ότι θα είναι η παραγωγή και στη Νάουσα, σε σχέση µε µία κανονική χρονιά, κατά την οποία διαµορφώνεται στους 4.000 τόνους, υπογράµµισε ο Γιώργος Φουντούλης, πρόεδρος του Α.Ο.Σ. Βαένι Νάουσα. Στην περιοχή καλλιεργείται Ξινόµαυρο, η ανώτερη τιµή του οποίου πέρσι ήταν 50 λεπτά το κιλό, σηµείωσε ο κ. Φουντούλης.

Λιγότερη κατά 50 % σε σχέση µε την κανονική απόδοση των αµπελώνων της θα είναι η παραγωγή και στη Σαντορίνη, 5 – 10 % χαµηλότερη από την περσινή χρονιά, κατά την οποία, επίσης, είχε παρατηρηθεί µειωµένη παραγωγή. Συγκεκριµένα, όπως επισήµανε ο Ματθαίος ∆ηµόπουλος, διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισµών Σαντορίνης (Santo Wines), κανονικά στο νησί παράγονται 3.100 τόνοι οινοστάφυλα, ενώ φέτος η παραγωγή αναµένεται να κυµανθεί στους 2.100 – 2.200 τόνους εξαιτίας της χαλαζόπτωσης, αλλά και του περονόσπορου, που εµφανίστηκε σε µέρος του νησιού. Λόγω κυρίως της φετινής µειωµένης ποσότητας οινοστάφυλων, η τιµή στην οποία θα αγοράσει οινοστάφυλα η Santo Wines, θα είναι υψηλότερη σε σχέση µε πέρσι, που είχε διαµορφωθεί στο 1,20 ευρώ, συµπλήρωσε ο κ. ∆ηµόπουλος.

Η συγκοµιδή στην περιοχή ολοκληρώνεται αυτές τις µέρες, ενώ στη Νεµέα θα αρχίσει στα µέσα Σεπτέµβρη, µία εβδοµάδα τουλάχιστον αργότερα σε σύγκριση µε πέρσι και στην αρχή του µήνα θα ανακοινωθούν οι πρώτες τιµές από τον ΑΟΣ Νεµέας.

Οψιµότερη σε σχέση µε πέρσι (κατά 10 µέρες περίπου) είναι η χρονιά και στην περιοχή της Νάουσας, όπου µετά τον τρύγο, τέλος Σεπτέµβρη, ο Συνεταιρισµός ανακοινώνει τιµές.

Στην Κρήτη, η Ένωση Πεζών θα ανακοινώσει τιµές, όπως κάθε χρόνο, µετά τη λήξη των παραλαβών, οι οποίες αναµένεται να ξεκινήσουν τέλος Αυγούστου – αρχή Σεπτεµβρίου, σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Μανώλη Μπέρκη.

Στις 27 Αυγούστου προγραµµατίζεται να συνεδριάσει η διοίκηση της Ένωσης Ηρακλείου για να καθορίσει την τακτική που θα ακολουθήσει φέτος στην παραλαβή των οινοστάφυλων και την οινοποίηση, αλλά και για να ανακοινώσει τις τιµές παραγωγού για κάθε ποικιλία, όπως επισηµαίνει ο πρόεδρος της συνεταιριστικής οργάνωσης Ανδρέας Στρατάκης.

Υψηλή ποιότητα µε τιµή 1,90 στη Σαντορίνη

Σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση µε πέρυσι θα διαµορφωθεί φέτος η τιµή για τα οινοστάφυλα στη Σαντορίνη. Ειδικότερα, η µέση τιµή παραγωγού για το Ασύρτικο, την βασική ποικιλία του νησιού, το οποίο θα απορροφήσουν τα ιδιωτικά οινοποιεία, θα κυµανθεί στο 1,90 ευρώ, ενώ πέρσι η αντίστοιχη τιµή ήταν στο 1,20 ευρώ. Η ποιότητα αναµένεται υψηλή, ενώ ποιοτικά θα είναι και τα οινοστάφυλα, που δεν χτυπήθηκαν από το χαλάζι στη Νάουσα. Στο µεταξύ, στην Κρήτη, άρχισαν οι παραλαβές πρώιµων ποικιλιών (κυρίως ξενικών, αλλά και ντόπιων όπως το λιάτικο στη ζώνη των ∆αφνών) από τα ιδιωτικά οινοποιεία, ενώ «οι µαζικές παραλαβές αναµένεται να αρχίσουν µετά τις 24 Αυγούστου», σύµφωνα µε τον πρόεδρο του ∆ικτύου Οινοποιών Ηρακλείου Νίκο Μηλλιαράκη.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Με θρησκευτικούς αλλά και πολιτικούς όρκους η αρχή για την ομάδα της κα Γιώτας Πούλου στο Δήμο Λεβαδεών


Πανηγυρικά μέσα στην εντυπωσιακή – αν μη τι άλλο – αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έγινε η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Λεβαδεών κα Γιώτας Πούλου και των παρατάξεων του συνόλου της Δημοτικής Αρχής κκ. Ρούσσαρη, Ζιώγα, Κωτσικώνα και Καρκάνα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο.



Η κα Πούλου παρέλαβε την σκυτάλη από τον εξίσου έμπειρο αυτοδιοικητικό και συχνά συνοδοιπόρο της στην Αυτοδιοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας κ. Νίκο Παπαγγελή. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά θερμή, με τον κόσμο να έχει κυριολεκτικά ανταποκριθεί μαζικά σ` αυτό το ανοικτό κάλεσμα και να έχει γεμίσει ασφυκτικά το χώρο. Εξίσου εντυπωσιακό ήταν και το γεγονός πως δεν υπήρξε καρέκλα ακόμη και για εκείνους που … επέλεξαν τα «άκρα», δηλαδή παρακολούθησαν την ορκωμοσία ακόμη και από το κυλικείο, όπου είχε στηθεί και ένας λιτός αλλά γευστικός μπουφές (δεν είναι μόνο στον Ορχομενό που ο Δήμαρχος έκανε catering !!!) .


orchomenos-press.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αύγουστος φεύγει, οι θερμοκρασίες δε λένε να πέσουν

Υψηλές θερμοκρασίες 35 με 36 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς κελσίου
Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Μακεδονίας και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη.
Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα ανατολικά βαθμιαία 5 και το βράδυ 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση από το απόγευμα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Σε πτώση το απόγευμα από τα βόρεια.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση από τα βόρεια σε 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο τάφος της Αμφίπολης από ψηλά (video)



    To παρακάτω βίντεο καταγράφει τις εργασίες από ελικόπτερο και αποκαλύπτει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών.



 Ένα βίντεο που...καταγράφει τις εργασίες στην Αμφίπολη και αποκαλύπτει το μέγεθος και το μεγαλείο των ανασκαφών είδε τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας.

Πρόκειται για λήψη από ελικόπτερο την οποία πραγματοποίησε ο τηλεοπτικός σταθμός EΝΑ Channel Greece, ενώ, στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο χώρος που καλύπτει το μνημείο δίνοντας μια εικόνα για το πόσο δύσκολες και χρονοβόρες αναμένεται να είναι οι έρευνες.

Οι αρχαιολόγοι που συμμετέχουν στην ανασκαφική έρευνα στον τύμβο Καστά, η οποία προχωράει με αμείωτη ένταση επικεντρώνονται στις εργασίες συντήρησης και προστασίας των ευρημάτων.

Τις επόμενες ημέρες οι αρχαιολόγοι αναμένεται να ασχοληθούν με τη στερέωση και τη συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υποστύλωσης με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων και γεωλόγων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επικό βίντεο! Μπουγελώθηκε και η Γωγώ Τσαμπά

Δέχτηκε την πρόσκληση του φίλου της και μπουγελώθηκε για καλό σκοπό και η Γωγώ Τσαμπά! Η τραγουδίστρια ανέφερε αρχικά ότι τα χρήματα θα τα δώσει στο «Χαμόγελο του παιδιού» και αραχτή και λάιτ σε μία πλαστική καρέκλα, ντυμένη casual και με σαγιονάρα δέχτηκε το μπουγέλωμα. Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια των δημοτικών τραγουδιών, έβαλε τα γέλια, σηκώθηκε όρθια και αναφώνησε «αυτή είναι ζωή»! Τα σχόλια των φίλων της από τη στιγμή που δημοσίευσε το βίντεο πολλά και θετικά!

Διαβάστε Περισσότερα »

Φορτηγό "προσγειώθηκε"σε μπαλκόνι σπιτιού στα Βάγια

Όλα έγιναν λίγο μετά το μεσημέρι σε δρόμο των Βαγίων όπου γίνονται έργα.Το φορτηγό ηταν φορτωμένο με 10 τόνους αμμοχάλικου,μόλις έκανε πίσω και άρχισε να σηκώνει ανατροπή υποχώρησαν τα χώματα και έπεσε απο την αριστερή μεριά...σε μάντρα σπιτιού,με αποτέλεσμα να πέσουν  οι δυο  μάντρες και μια καγκελόπορτα,ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ