Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Η Γυναικεία Ομορφιά γίνεται φαντασία στο "moments art" στα Βάγια Βοιωτίας

Δημιουργήσαμε στο κέντρο των Βαγίων ένα χώρο για Γυναίκες που θέλουν να ξεχωρίσουν,με ρούχο ποιοτικό και οικονομικό.Σχέδια μοναδικά, ιδιαίτερα φτιαγμένα με πολύ πάθος, αγάπη και κατάθεση προσωπικής στιγμής είναι αυτό που η κάθεμιά

  μας θα συναντήσει μέσα στο moments art . Eλάτε να φτιάξουμε μαζί την μπομπονιέρα και το το προσκλητήριο των ονείρων σας.Επίσης θα βρείτε σε μας τσάντες,αξεσουάρ,πασχαλινές λαμπάδες.
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος
Δευτέρα-Παρασκευή
5.30-8.30μ.μ
Σάββατο 9:00-2:00π.μ.
5.30-8.30μ.μ.
Τηλ.επικοινωνίας 6975062362
 






Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσληψη 12.000 άνεργων νέων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις



Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αρχίζουν από σήμερα Παρασκευή.

    Τα κριτήρια και οι προυποθέσεις

Aπό σήμερα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους οι άνεργοι νέοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο... πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Πρόκειται για την πρώτη δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης «Εγγύηση για τη Νεολαία», το οποίο είχαν εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 12.000 από τους οποίους 3.000 θα είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων και ανώτερων τεχνολογικών ιδρυμάτων και 9.000 θα είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ομάδα στόχος που θέλει να καλύψει το πρόγραμμα κατά προτεραιότητα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, αρμόδιος για τη διαχείριση κοινοτικών πόρων, είναι οι νέοι με χαμηλά προσόντα και χαμηλό εισόδημα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν ως τώρα σε αντίστοιχες δράσεις και προγράμματα.

Η δράση, προϋπολογισμού 43.200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται μέσα από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ - «Youth Employment Initiative») και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Το πρόγραμμα προσφέρει μέσω voucher θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις, ενώ το εκπαιδευτικό επίδομα που θα λαμβάνουν οι ωφελούμενοι ανέρχεται σε 2.410 ευρώ για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ και 2.240 ευρώ για τους αποφοίτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για τους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προβλέπονται 80 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 420 ώρες πρακτική άσκηση, ενώ για τους αποφοίτους δευτεροβάθμιας 120 ώρες και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θεωρητική κατάρτιση και 380 ώρες πρακτική άσκηση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

•Να πιστοποιούν το επίπεδο εκπαίδευσης με την προσκόμιση - κατά περίπτωση - τίτλου σπουδών, απολυτηρίου Γυμνασίου/Λυκείου/ΙΕΚ ή άλλου ισοδύναμου τίτλου σπουδών
•Να έχουν γεννηθεί από 1.1.1990 μέχρι και 31.12.1996
•Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ
•Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο πλαίσιο της παρούσας (δηλαδή από 30/5/2014 έως 30/9/2014). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα (δηλαδή πριν από την 30/5/2014), με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε αυτό το διάστημα σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης. Επισημαίνουμε ότι σε αυτή την περίπτωση οι υποψήφιοι με την υποβολή της αίτησής τους στο πλαίσιο της παρούσας επικαιροποιούν το Ατομικό Σχέδιο Δράσης τους.
•Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
Κριτήρια επιλογής ωφελουμένων

1ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας (μέγιστος βαθμός= 20 μόρια)

Από 0 έως 4 μήνες, ο υποψήφιος λαμβάνει 3 μόρια ανά πλήρη μήνα ανεργίας από τον πρώτο έως και τον τέταρτο μήνα ανεργίας με μέγιστο βαθμό τα 12 μόρια

Από 5 μήνες και άνω, ο υποψήφιος λαμβάνει 12 μόρια συν 0,5 μόρια για κάθε πλήρη μήνα ανεργίας από τον πέμπτο μήνα ανεργίας και άνω με μέγιστο βαθμό τα 20 μόρια

2ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συνολικό εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό οικ. έτους 2014 (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια).

Ως ατομικό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου σε περίπτωση που υποβάλλει μόνος του φορολογική δήλωση (π.χ. άγαμος, μονογονέας, διαζευγμένος). Ως οικογενειακό εισόδημα, νοείται το εισόδημα του υπόχρεου, της συζύγου και των εξαρτώμενων μελών του. Οι αιτούντες που δεν είχαν οι ίδιοι υποχρέωση υποβολής δήλωσης (π.χ. πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος ως προστατευόμενα μέλη) δηλώνουν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα της πατρικής οικογένειας.

Τα μόρια του κριτηρίου υπολογίζονται έως και 2 δεκαδικά και η βαθμολόγηση του εισοδήματος γίνεται σε τρείς εισοδηματικές κλάσεις:

Για συνολικό εισόδημα από 0 ευρώ έως 12.000 ευρώ, τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο [ 15-(Ε/1500)], όπου «Ε» το συνολικό εισόδημα και ο υποψήφιος δύναται να λάβει το μέγιστο βαθμό του κριτηρίου

Για συνολικό εισόδημα από 12.001 ευρώ έως 18.000 ευρώ, Τα μόρια υπολογίζονται από τον μαθηματικό τύπο ( 18000-Ε)/1000, όπου «Ε» το συνολικό εισόδημα

Για συνολικό εισόδημα άνω των 18.000 ευρώ,, ο υποψήφιος λαμβάνει 0 μόρια

3ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: Συμμετοχή σε προηγούμενες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας (μέγιστος βαθμός= 15 μόρια)

'Ανεργοι που δεν εντάχθηκαν σε αντίστοιχες δράσεις επιταγής εισόδου στην αγορά εργασίας λαμβάνουν 15 μόρια

4ο ΚΡΙΤΗΡΙΟ: (εξετάζεται και βαθμολογείται μονάχα για τους υποψηφίους που ανήκουν στην υπο-ομάδα υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΥΕ/ΔΕ) και λαμβάνει μέγιστο βαθμό ίσο με 10 μόρια):

Απόφοιτοι Υποχρεωτικής εκπαίδευσης, λαμβάνουν 10 μόρια

Απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνουν πέντε μόρια

Πρόβλεψη για υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης των καταρτιζομένων από τον πάροχο κατάρτισης, πριν και κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.

Τρεις φάσεις πληρωμών των ωφελουμένων (1η με την ολοκλήρωση της θεωρητικής κατάρτισης - 2η με την ολοκλήρωση 180 ωρών πρακτικής άσκησης και 3η με την ολοκλήρωση 240 για αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ) και 200 για ΥΕ και ΔΕ ωρών πρακτικής άσκησης).

Δεν ισχύει η χρονική σειρά προτεραιότητας ως κριτήριο επιλογής, ενώ υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για ωφελούμενους με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) προκειμένου, να διευκολύνεται η συμμετοχή και η πρόσβασή τους στη συγκεκριμένη δράση

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέσω της ειδικής ιστοσελίδας http://youthguarantee.ypakp.gr από 29/8 έως και 20/9

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων έχει προβλεφθεί η λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού (800 11 44444) για την παροχή πληροφοριών και οδηγιών από, Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00 το απόγευμα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για τον Οργανισμό Κωπαΐδας

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
-Εσωτερικών
-Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Εκτός  προθεσμίας η κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας όπως ορίζει ο Ν. 4250/2014. Ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την ομαλή μετάβαση του Οργανισμού Κωπαΐδας στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την επόμενη αρδευτική περίοδο.
Βάσει του άρθρου 13 του Ν. 4250/2014 καταργείται  ο Οργανισμός Κωπαΐδας (ΝΠΔΔ) και από 30/9/2014 οι σκοποί του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς και κάθε αρμοδιότητα αυτού μεταφέρονται και ασκούνται εφεξής από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με την παρ 1β το Περιφερειακό Συμβούλιο με απόφασή του ως τις 31-8-2014 θα έπρεπε να ορίσει τον τρόπο άσκησης των μεταφερομένων αρμοδιοτήτων και κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτελεσματική ενάσκηση του επιχειρησιακού αντικειμένου.
Σύμφωνα με τον Ν. 4250/2014 και συγκεκριμένα την παρ. 2β θα έπρεπε ως τις 26-4-2014 με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να συγκροτηθεί 3μελής επιτροπή, έργο της οποίας θα ήταν η καταγραφή των πάσης φύσεως απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Κωπαΐδας, καθώς επίσης η απογραφή των κινητών και ακίνητων περιουσιακών του στοιχείων. Η έκθεση καταγραφής – απογραφής έπρεπε να υποβληθεί  έως τις 31-7-2014 στο ΥΠΑΑΤ για έκδοση ΚΥΑ με Υπουργείο Οικονομικών και Εσωτερικών. Το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε το σχετικό έγγραφο  μόλις στις 23-7-2014 με την αριθμ. 29193 απόφασή του -η οποία σημειωτέον στην Π.Ε. Βοιωτίας κοινοποιήθηκε στις 31-7-14-  οπότε και συγκρότησε την τριμελή επιτροπή. Σε κανένα έγγραφο δεν έχει προβλεφθεί αλλαγή των ημερομηνιών και τακτών προθεσμιών που προβλέπονται στο Ν. 4250/2014, δεδομένου ότι το άρθρο 19 παρ.2 ορίζει ότι το έργο των σχετικών επιτροπών ολοκληρώνεται σε διάστημα 3 μηνών από την σύσταση της επιτροπής. Με βάση λοιπόν το άρθρο 19 παρ.2 το έργο της επιτροπής πρέπει να ολοκληρωθεί στις 23/10/2014, ημερομηνία η οποία παραβαίνει τις διατάξεις του Ν. 4250/2014. Το έργο της επιτροπής είναι τεράστιο γιατί δεν υπάρχει πρόσφατη καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού Κωπαΐδας. Υπάρχουν σκόρπιες καταστάσεις που καταγράφουν διάφορες εγκαταστάσεις, χωράφια, αποθήκες, φυλάκια, σπίτια, αντλιοστάσια κ.λ.π. που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές του Κωπαΐδικού Πεδίου.
Επίσης, στην κεντρική αποθήκη υπάρχουν περίπου 8000 καρτέλες υλικών από την 1/1/13 -όταν και συνταξιοδοτήθηκε ο αποθηκάριος- οι οποίες δεν έχουν ενημερωθεί για τα υλικά που αγοράστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν.
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το άρθρο 19 παρ.1β το μόνιμο προσωπικό του Οργανισμού Κωπαΐδας τίθεται σε διαθεσιμότητα. Από τους 8 εργαζομένους του Οργανισμού εξαιρούνται οι 3 που είναι ΑΜΕΑ (Ν.4172/13 άρθρο 90 παρ.2). Ωστόσο ανακύπτουν ερωτήματα για το πώς και από που θα γίνει η πληρωμή των εργαζομένων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα για το διάστημα των 8 μηνών, από τη στιγμή που δεν υπάγονται και δεν πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά μισθοδοτούνται από ιδίους πόρους του Οργανισμού Κωπαΐδας. Διότι ο Οργανισμός έχει δικό του προϋπολογισμό και δεν ανήκει στις υπηρεσίες Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 19 παρ.7 για μεταφορά πιστώσεων.
Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι με τον Νόμο «Καλλικράτη» καταργήθηκαν οι Υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων των Περιφερειών και το προσωπικό των Δ/νσεων Αγρ.Οικ και Κτηνιατρικής είναι πλέον ελάχιστο. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η διατήρηση του προσωπικού του Οργανισμού Κωπαΐδας και η μεταφορά του στη διάδοχη Υπηρεσία λόγω της εμπειρίας και της εξειδίκευσης σε όλα τα θέματα του Οργανισμού Κωπαΐδας, όπως άρδευσης, διαχείρισης, συντήρησης και λειτουργίας έργων στο Κωπαϊδικό Πεδίο.
Επίσης, υπάρχουν εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν άμεσα για να υπάρξει και κατά την επόμενη αρδευτική περίοδο  ομαλή άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου,  όπως:
-Σύνταξη προγράμματος καλλιεργειών  έτους 2015 έγκριση αυτού και αποστολή στους Δήμους και Τ.Κ. του Κωπαϊδικού Πεδίου.
- Σταδιακό άνοιγμα φραγμάτων και δέσεων, διοχέτευση υδάτων μέσω κεντρικών καναλιών στη λίμνη Υλίκη για την αποστράγγιση του Κωπαϊδικού Πεδίου.
-Χωματουργικές εργασίες καθαρισμού σουδών, καναλιών κλπ, για την αντιπλημμυρική προστασία των κλήρων κατά τους χειμερινούς μήνες. Μάζεμα μαδεριών, μοτέρ, καλωδίων, μετασχηματιστών, πινάκων κλπ και μεταφορά στο κεντρικό συνεργείο του Οργανισμού για φύλαξη, και τέλος σφράγισμα των 40 αντλιοστασίων που είναι διάσπαρτα στο Κωπαϊδικό Πεδίο.
Επίσης, διοικητικά πρέπει να γίνουν οι εξής ενέργειες:
-Χρέωση οικ/κων καρτελών (περίπου 20.000) κληρούχων καλλιεργητών ανάλογα με τις καταμετρήσεις καλλιέργειας.
-Από 1 Οκτωβρίου αρχίζει η εισπρακτική περίοδος έως το τέλος Φεβρουαρίου.
-Καθημερινή φύλαξη των αντλιοστασίων Μ.Τ. (Μόρνος–Υλίκη) και των κεντρικών εγκαταστάσεων.
Τέλος, δεν έχει ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις του Οργανισμού Κωπαΐδας, όπως και οι οφειλές που έχουν οι κληρούχοι στον Οργανισμό.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την διασφάλιση της ομαλής μετάβασης, ορθής καταγραφής και απογραφής της περιουσίας του Οργανισμού Κωπαΐδας και την εξασφάλιση εύλογης παράτασης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ομαλή μετάβαση του Οργανισμού στη νέα Υπηρεσία λόγω των προαναφερθέντων προβλημάτων;
-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε το προσωπικό που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα να μεταφερθεί στη διάδοχη Υπηρεσία της Π.Ε. Βοιωτίας και να διασφαλιστεί η ομαλή άρδευση του Κωπαΐδικού Πεδίου από την νέα Υπηρεσία;
- Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να λυθούν τα χρόνια προβλήματα τόσο των υποχρεώσεων του Οργανισμού Κωπαΐδας όσο και των κληρούχων προς τον Οργανισμό;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Στον Α.Ο. Θήβα έκλεισε ο Φαλαγγίτης



ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ

Ο ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με το 18χρονο τερματοφύλακα Γιώργο Φαλαγγίτη. Πέρσυ ο Γιώργος αγωνιζόταν στην ΑΕ ΔΗΛΕΣΙΟΥ.
Για την πραγματοποίηση της μεταγραφής βοήθησε στα μέγιστα ο παλαίμαχος άσσος του ΑΟ ΘΗΒΑ Κώστας Σταμούλης και για αυτό τον ευχαριστούμε θερμά
aothiva8.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανασφάλιστα ΙΧ: Τα νεα πρόστιμα και οι κυρώσεις




Ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα για την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων, προβλέπει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα.
Το χρηματικό πρόστιμο μπορεί να φτάσει έως και τα 3.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος, ποινή που συνοδεύεται από φυλάκιση!


Πιο αναλυτικά, προβλέπεται:
-Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του... Επικουρικού Κεφαλαίου 250 ευρώ για τις ανασφάλιστες μοτοσυκλέτες.
-Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατηγά ΙΧ αυτοκίνητα.
-Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα φορτηγά.
Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες.
-Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
-Φυλάκιση από δύο μήνες μέχρι ένα χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι πως, εκτός των παραπάνω προστίμων και ποινών, αν κάποιος εμπλακεί σε ατύχημα και είναι υπαίτιος θα κληθεί να πληρώσει από την τσέπη του τις ζημιές των άλλων εμπλεκόμενων οχημάτων και - ακόμη χειρότερα – τις αποζημιώσεις σε περίπτωση τραυματισμού.


Θυμίζουμε τέλος πως, σύμφωνα με το νόμο ο ασφαλισμένος πρέπει πλέον να καταβάλει το κόστος του ασφαλίστρου μέχρι την λήξη του, καθώς δεν ισχύει πια η δυνατότητα αποπληρωμής του έως και 30 ημερών μετά. Παράλληλα η ασφαλιστική αν δεν λάβει το ολοκληρωμένο το οφειλόμενο ασφάλιστρο, δεν έχει το δικαίωμα να εκδώσει ασφαλιστικές καλύψεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Bοιωτία:Μέχρι και το Σάββατο η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς


«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»
Με την υπ’ αριθ. 243/29-8-2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και
λαμβανομένου υπόψη τον από 29-8-2014 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της
Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4), που ισχύει για το Σάββατο 30-8-2014, απαγορεύεται η
κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 29ης Αυγούστου,
ημέρα Παρασκευή έως και την 12η βραδινή της 30ης Αυγούστου, ημέρα Σάββατο στις
ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1. Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2. Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3. Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4. Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκλαάδες
5. Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα Δ.Ε. Κορωνείας
6. Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1. Δάσος Μοσχοποδίου
2. Δάσος Αγίας Τριάδας
3. Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1. Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1. Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές
εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται
στις αναφερθείσες περιοχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Νικολάου Παπαγγελή για τη λήξη της θητείας του



Σήμερα, ολοκληρώνεται η θητεία μου ως Δημάρχου Λεβαδέων και λήγει μια μακρόχρονη θητεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της πόλης.
Μετά από δεκαέξι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους πολίτες που με εμπιστεύτηκαν και με αξίωσαν να εργασθώ για το κοινό καλό.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω όλους τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους συμβούλους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης, καθώς και τα στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες που στάθηκαν δίπλα μου, χωρίς τη βοήθεια των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη σημαντικών στόχων.  Εργαστήκαμε συλλογικά, δώσαμε μάχες, κάποιες δυστυχώς τις χάσαμε, αλλά και πολλές άλλες τις κερδίσαμε, προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και στηρίξαμε όλους τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε ανάγκη, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διέρχεται η χώρα. 
Από αύριο, ως απλός πολίτης αυτής της πόλης, θα καταβάλω κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των διεκδικήσεων του καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων που θα συντελέσουν στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του.
Δήμαρχος Λεβαδέων
Νικόλαος Παπαγγελής
Διαβάστε Περισσότερα »

Βάσεις 2014: Τα 10 ΑΕΙ που εκτοξεύτηκαν και τα 10 που βούλιαξαν -Το ΤΕΙ που είχε άνοδο 5.683 μορίων

Μια ιδιόμορφη εικόνα λόγω ενός μείγματος συνθηκών, δημιουργήθηκε στις φετινές βάσεις. Τα... ρετιρέ ψήλωσαν και τα... υπόγεια καταποντίστηκαν. Από τη μια υψηλόβαθμοι υποψήφιοι συνωστίσθηκαν στις υψηλές και περιζήτητες σχολές τόσο της Αθήνας, όσο και τις περιφέρειας, εκτινάσσοντας τις βάσεις τους και από την άλλη, οι αζήτητες σχολές και ειδικά όσες δεν είχαν αντίστοιχες σε κεντρικά ιδρύματα «βούλιαξαν».

Τα ΑΕΙ με τις μεγαλύτερες μεταβολές βάσεων προς τα πάνω

    Μηχανολόγων Μηχανικών, Κοζάνη 16.920 συν 1.960 μόρια από το 2013
    Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Βόλος 17.496, συν 1.580 μόρια από το 2013
    Χημικών Μηχανικών, Πάτρα, 17.129, συν 1.371 μόρια από το 2013
    Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκη 17.766, συν 1.345 μόρια από το 2013
    Πολιτικών Μηχανικών, Ξάνθη 15.589, συν 1.284 μόρια από το 2013
    Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ξάνθη 17.278, συν 1.251 μόρια από το 2013
    Μηχανολόγων Μηχανικών, Βόλος 17.654, συν 1.205 μόρια από το 2013
    Μαθηματικών, Σάμος 12.471, συν 1.189 μόρια από το 2013
    Πολιτικών Μηχανικών, Βόλος 16.194, συν 1.169 μόρια από το 2013
    Πολιτικών Μηχανικών, Πάτρας 16.479, συν 1.123 μόρια από το 2013

Τα 10 ΑΕΙ με τη μεγαλύτερη πτώση

    Μηχανικών Περιβάλλοντος, Ξάνθη 10.518, μείον 1.520 μόρια από το 2013
    Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Αγρίνιο 8.003, μείον 1.494 μόρια από το 2013
    Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Αγρίνιο 8.279, μείον 1.331 μόρια από το 2013
    Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Ιωάννινα 9.396, μείον 1.254 μόρια από το 2013
    Περιβάλλοντος, Μυτιλήνη 8.065, μείον 1.235 μόρια από το 2013
    Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Ηράκλειο 8.914, μείον 931 μόρια από το 2013
    Επιστημών της Θάλασσας, Μυτιλήνη 7.713, μείον 792 μόρια από το 2013
    Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, Σπάρτη 8.587, μείον 729 μόρια από το 2013
    Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Σύρος 9.142,μείον 674 μόρια από το 2013

Τα ΤΕΙ που απογειώθηκαν

    Τεχνολόγων Περιβάλλοντος ΤΕ, Ζακύνθου 12.599, συν 5.683 μόρια από το 2013
    Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ηγουμενίτσα 5.086, συν 871 μόρια από το 2013
    Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, Αθήνα 10.201, συν 784 μόρια από το 2013
    Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ, Πάτρας 12.393, συν 685 μόρια από το 2013
    Μαιευτικής, Πτολεμαΐδας 12.665, συν 672 μόρια από το 2013

Τα ΤΕΙ που βούλιαξαν

    Συντήρησης Αρχαιοτήτων, Αθήνα 6.850, μείον 3.761 μόρια από το 2013
    Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λάρισα 5.128, μείον 2.540 μόρια από το 2013
    Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων, Αθήνα 12.338, μείον 2.193 μόρια από το 2013
    Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ηράκλειο 5.008, μείον 2.181 μόρια από το 2013
    Γραφιστικής, Αθήνα 7.525, μείον 1.923 μόρια από το 2013





Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη συνεδρίαση και εκλογή Προεδρείου στον Δήμο Λεβαδέων

Πρόσκληση προς τα τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  καθώς και των εκπροσώπων στη  Γενική Συνέλευση  της Π.Ε.Δ  Στερεάς Ελλάδας

   Παρακαλείσθε  όπως προσέλθετε  στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ( Παλαιό Δημαρχείο, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως 1 ) στις 7/9/ 2014 , ημέρα Κυριακή  και ώρα 11.30 π.μ  , ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 ( Πρόγραμμα Καλλικράτης ) εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής .
     Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής  , θα διεξαχθεί η  προβλεπόμενη από το άρθρο όγδοο του Ν.  4279/2014 ( ΦΕΚ  158/τ.Α/8.8.2014 ) εκλογή  ( με μυστική ψηφοφορία ) των εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ενωσης  Δήμων ( Π..Ε.Δ ) Στ.Ελλάδας 
                       
                        Ο Προεδρεύων Σύμβουλος
                       
Αθανάσιος Φορτώσης




ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.    ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ         
2.    ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ     
3.    ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ           
4.    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ   
5.    ΤΟΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ            
6.    ΝΤΕΛΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ         
7.    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ     
8.    ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ-ΓΙΑΧΡΙΤΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ    
9.    ΚΟΥΤΟΥΛΑ ΠΑΓΩΝΑ  ( ΝΑΝΑ ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ     
10.    ΣΑΛΑΠΑΤΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ        
11.    ΚΟΣΜΙΔΗ-ΠΕΡΛΕΠΕ ΠΑΝΩΡΑΙΑ  ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ     
12.    ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                
13.    ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ( ΕΛΙΖΑ ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ        
14.    ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ       
15.    ΚΑΡΑΤΖΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ       
16.    ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ     
17.    ΑΛΕΣΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ                    
18.    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ                     
19.    ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ        
20.    ΡΟΥΣΣΑΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ 
21.    ΜΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΕΜΠΛΙΤΣΙ        
22.    ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ                   
23.    ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ  ΗΡΑΚΛΗ     
24.    ΔΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ                  
25.    ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
26.    ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ                       
27.    ΜΠΡΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ                     
28.    ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ                     
29.    ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
30.    ΧΕΒΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ( ΝΑΝΣΥ) ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ              
31.    ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΛΟΥΚΑΣ ΤΟΥΚΩΝ/ΝΟΥ                   
32.    ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα Μουλκιώτη

Με την λήξη της θητείας μου ως Αντιπεριφερειάρχης,  αισθάνομαι  την ανάγκη να ευχαριστήσω τους πολίτες της Βοιωτίας για τη συμπαράσταση, τη στήριξη, την κατανόηση και τη γόνιμη κριτική  τους.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής καθώς επίσης τα στελέχη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που συνέβαλαν να πετύχουμε  με συλλογική δουλειά,  να παραχθεί ένα σοβαρό και ουσιαστικό έργο, με απόλυτη διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο.
Σε όλη μου τη ζωή και στη θητεία μου εδώ, στην Περιφέρεια, διδάχτηκα να παλεύω για το αύριο.
 Παράλληλα έδωσα τις δυνάμεις μου για την επίλυση των προβλημάτων του σήμερα.
Στο αύριο λοιπόν, θα είμαι παρών,  με όλες μου τις δυνάμεις και με πρωταρχικό στόχο, την ευημερία των ανθρώπων της εργασίας και της κοινωνίας της Βοιωτίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναυλία με τον Νίκο Ζουρνή σήμερα στις Θεσπιές


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1966 οι Beatles πραγματοποιούν τη τελευταία τους συναυλία στο Κάντλστικ Παρκ στην Καλιφόρνια.

708 - Κόβονται για πρώτη φορά χάλκινα νομίσματα στην Ιαπωνία.

1261 - Ο Πάπας Ουρβανός Δ΄ διαδέχεται τον Πάπα Αλέξανδρο Δ'.

1475 - Υπογράφεται το Σύμφωνο του Πικινύ μεταξύ των βασιλείων της Γαλλίας και της Αγγλίας.

1484 - Ο Πάπας Ιννοκέντιος Η' διαδέχεται τον Πάπα Σίξτο Δ'.

1498 - Ο Βάσκο ντα Γκάμα αναχωρεί από το Καλικούτ για να επιστρέψει στην Πορτογαλία.

1499 - Οι Ενετοί παραδίδουν τη Ναύπακτο στους Οθωμανούς.

1526 - Οι Οθωμανοί, με επικεφαλής τον Σουλεϊμάν Α' τον Μεγαλοπρεπή νικούν τον ουγγρικό στρατό στη Μάχη του Μοχάτς.

1541 - Οι Οθωμανοί καταλαμβάνουν τη Βούδα, πρωτεύουσα του βασιλείου της Ουγγαρίας.

1756 - Επταετής Πόλεμος: ο Φρειδερίκος Β΄ της Πρωσίας επιτίθεται στη Σαξωνία.

1778 - Αμερικανική Επανάσταση: πραγματοποιείται η αμφίρροπη μάχη του Ρόουντ Άιλαντ μεταξύ των βρετανικών και των αμερικανικών δυνάμεων.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Ο Οσμάν Πασάς εισβάλλει στην επαρχία των Σφακίων και καίει το Άσκυφο. Για πρώτη φορά μετά το 1770 οι Τούρκοι κυριεύουν τα Σφακιά.

1824 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 - Ναυμαχία του Γέροντα: Μοίρα του ελληνικού στόλου, υπό τον Ανδρέα Μιαούλη, κατατροπώνει τον ενωμένο τουρκο-αιγυπτιακό στόλο.

1825 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βραζιλίας.

1828 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Γαλλικό εκστρατευτικό σώμα 16.000 ανδρών αποβιβάζεται με εντολή των Μεγάλων Δυνάμεων στα παράλια της Μεσσηνίας, για να αναγκάσει τον Ιμπραήμ να αποχωρήσει από την Πελοπόννησο.

1831 - Ο βρετανός επιστήμονας Μάικλ Φαραντέι (Michael Faraday) παρουσιάζει με επιτυχία τον πρώτο ηλεκτρικό μετασχηματιστή.

1916 - Α' Π.Π. Ελλάδα: Το Δ΄ Σ.Σ. αιχμαλωτίζεται από τους Γερμανούς και μεταφέρεται στο Γκαίρλιτς της Σιλεσίας.

1922 - Μικρασιατική Εκστρατεία: Τουρκική εμπροσθοφυλακή εισέρχεται στην Προύσα.

1949 – Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος: Μεγάλη νίκη του τακτικού στρατού επί των κομμουνιστών ανταρτών στο Βίτσι, σηματοδοτεί τη λήξη του 5ετούς εμφυλίου.

1949 - Η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιεί την πρώτη της πυρηνική δοκιμή στην έρημο του Καζακστάν.

1956 - Κυπριακό: Οι Άγγλοι συλλαμβάνουν στην Κύπρο τον Μητροπολίτη Κιτίου Άνθιμο.

2003 - Τουλάχιστον 95 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο μετριοπαθής υψηλόβαθμος θρησκευτικός αξιωματούχος των Σιιτών Αγιατολάχ Μοχάμεντ Μπακρ-αλ-Χακίμ (Ayatollah Mohammed Baqr al-Hakim), σκοτώθηκαν από ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος σε Τζαμί της ιερής πόλης του Ιράκ Νατζάφ (Najaf).


Διαβάστε Περισσότερα »

O "Πλούτος" του Αριστοφάνη στο Θέατρο Κρύας


Διαβάστε Περισσότερα »

Δροσερό και με δυνατό μελτέμι το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου

Ακόμα και βροχές προβλέπουν οι μετεωρολόγοι - Δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά
«Ομαλή» θα είναι καθώς όλα δείχνουν η μετάβαση από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, τουλάχιστον από την άποψη του καιρού.

Το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου θα είναι δροσερό σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες που δεν θα ξεπεράσουν τους 35 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 στα νησιά. Ειδικά στο Αιγαίο, το μελτέμι θα είναι ισχυρό από σήμερα έως και την Κυριακή, κάνοντας πιο αισθητή την αίσθηση της δροσιάς, ακόμα και της ψύχρας τις βραδινές ώρες. Πάντως οι μετεωρολόγοι δεν αποκλείουν και τοπικές βροχές, ιδίως στην ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 35 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 22 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, ενώ στον Κορινθιακό θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 μποφόρ.

Αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στη Θράκη και στην ανατολική Μακεδονία αναμένεται αίθριος καιρός.

Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία, προβλέπονται σποραδικές βροχές, καταιγίδες και βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Η θερμοκρασία στη βόρεια χώρα θα κυμανθεί από 15 έως 28 με 30 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά ο ουρανός το πρωί θα είναι καθαρός παντού, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς. 

Στην Πελοπόννησο θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα το μεσημέρι στα πεδινά θα δείχνουν 32  με 35 βαθμούς.

Στα Κύθηρα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Κρήτη, αναμένονται λίγες νεφώσεις και μέτριοι μέχρι ισχυροί βοριάδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 με 32 βαθμούς.

Στο Καστελλόριζο, στη Σύμη και στη Ρόδο θα πνέουν άνεμοι μέτριας έντασης.

Στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες θα πνέουν βοριάδες ενισχυμένοι στα 6 με 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά αναμένονται, πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 5 βαθμούς και λίγες σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας.

Στην Εύβοια θα πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με πρόσκαιρες βροχοπτώσεις στην Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, πιθανώς και την ορεινή Δυτική Στερεά.

Το χαρακτηριστικό του καιρού όμως θα είναι κυρίως οι πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, που τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή το σκηνικό του καιρού δεν προβλέπεται να αλλάξει σημαντικα, αν και οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Πελοπόννησο -Εγινε αισθητός και στην Αθήνα

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της επικράτειας λόγω του ενδιάμεσου βάθους του, εξήγησε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Ακολούθησε και δεύτερος σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ έπειτα από τρία λεπτά - Γεράσιμος Χουλιάρας: Ευτυχώς ήταν σε θαλάσσια περιοχή
Ισχυρή σεισμική δόνηση της τάξεως των 5,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ (σ.σ. η πρώτη αυτόματη λύση του γεωδυναμικού ινστιτούτου έκανε λόγο για μέγεθος 5,8 Ρίχτερ) σημειώθηκε στις 6:45 το πρώι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο της «πολύ ισχυρής» σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 145 χλμ. νοτιοανατολικά της Αθήνας ή 58 χλμ. ανατολικά βορειοανατολικά της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.

Η δόνηση ήταν μεγάλη σε διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα.

Το εστιακό βάθος σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία εκτιμάται σε 10χλμ.
Τρία λεπτά μετά ακολούθησε δεύτερη δόνηση μεγέθους 4,7 Ρίχτερ από το ίδιο επίκεντρο.

«Ευτυχώς είναι σε θαλάσσια περιοχή. Δεν υπάρχει κάποιο νησί εκεί κοντά που να επηρεαστεί άμεσα. Είναι μια περιοχή που δεν θα χαρακτηρίζεται με υψηλή σεισμικότητα. Κοντά σε αυτή είναι ο σεισμός του Λεωνιδίου το 2008. Η περιοχή που δίνει μεγάλους σεισμούς είναι αυτή των Κυθήρων αλλά είναι μακριά από αυτή ο σημερινός σεισμός» εκτίμησε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.



«Το επίκεντρο εντοπίζεται νότια του Αργολικού Κόλπου. Σεισμός ενδιάμεσου βάθους με μια εστία στα 80-85χλμ. Μάλλον πρόκειται για κλασσικό σεισμό αυτού του είδους και γι' αυτό έγινε αισθητός σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος έντονης ανησυχίας. Οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους γνωρίζουμε ότι δεν έχουν ισχυρούς και πολλούς μετασεισμούς και άρα αν απουσιάζουν δεν σημαίνει ότι θα έχουμε ανώμαλη εξέλιξη. Ο ευρύτερος χώρος του νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται από έντονη σεισμικότητα. Δεν μας δημιουργεί κάποιο προβληματισμό» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται στις δηλώσεις του και ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος προσδιόρισε το εστιακό βάθος του σεισμού στα 80-85 χιλιόμετρα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές. 


Διαβάστε Περισσότερα »

Ένας νεκρός σε συμπλοκή αστυνομικών με ληστές

Δύο άντρες επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ κρεάτων - Εντοπίστηκαν από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ και ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή - Συνελήφθη ο δεύτερος
Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ ληστών και αστυνομικών σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Κηφισού 102 και Αγίου Παύλου στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δυο ένοπλοι με κουκούλες εισέβαλαν σε αγορά κρεάτων, με την επωνυμία «Ανδριόπουλος», προκειμένου να ληστέψουν το κατάστημα.

Ωστόσο, εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙΑΣ και έπειτα από συμπλοκή με τους αστυνομικούς, ένας από τους δύο ληστές συνελήφθη, ενώ ο δεύτερος έπεσε νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο νεκρός δράστης ήταν 31 ετών.

Πριν λίγη ώρα στον τόπο της συμπλοκής έφτασε ιατροδικαστής. Στην περιοχή βρέθηκαν 17 κάλυκες, ενώ οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι δράστες ήταν Έλληνες σεσημασμένοι.

Οι αστυνομικές αρχές μέχρι και αυτή τη στιγμή κρατούν αποκλεισμένο ένα μεγάλο κομμάτι της περιμέτρου του σούπερ μάρκετ και ερευνούν αν υπάρχουν και άλλοι κάλυκες από τις ανταλλαγές μεταξύ των αστυνομικών και των ληστών.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν και ήταν κοντά στο κατάστημα, είδαν τους ληστές να μπαίνουν μέσα στο σούπερ μάρκετ, όμως δεν επενέβησαν εκείνη την ώρα για να μην υπάρξει συμπλοκή ανάμεσα στους πελάτες. Έτσι τους περίμεναν να βγουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία:«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»


Με την υπ’ αριθ. 242/28-8-2014 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη και
λαμβανομένου υπόψη τον από 28-8-2014 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της
Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία κινδύνου 4), που ισχύει για την Παρασκευή 29-8-2014, απαγορεύεται
η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 28ης
Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη έως και την 12η βραδινή της 29ης Αυγούστου, ημέρα
Παρασκευή στις ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1. Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2. Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3. Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4. Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκλαάδες
5. Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα Δ.Ε. Κορωνείας
6. Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1. Δάσος Μοσχοποδίου
2. Δάσος Αγίας Τριάδας
3. Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1. Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1. Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές
εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτήτες και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται
στις αναφερθείσες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο (ΦΩΤΟ)

 - Ανάμεσά τους ο υπαρχηγός της ομάδας Μαζιώτη, Γιώργος Πετρακάκος
- Οι δράστες "χτύπησαν" την Εθνική τράπεζα στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου
- Πήραν μαζί τους 396.930 ευρώ και όμηρο τον ταμία, τον οποίο απελευθέρωσαν λίγη ώρα αργότερα
- Διέφυγαν με κλεμμένο φουσκωτό και αποβιβάστηκαν στο Λουτρό Ξυλοκάστρου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες των τριών δραστών της ληστείας στο Δίστομο. Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Πετρακάκος γνωστός και ως υπαρχηγός της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη "Επαναστατικός Αγώνας".

Από τις έρευνες της Αστυνομίας και της Αντιτρομοκρατικής, προέκυψε ότι και τα άλλα δυο άτομα συμμετέχουν σε εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Οι τρεις δράστες "χτύπησαν" το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο στις 22 Αυγούστου, στις 13.45, όταν μπήκαν μέσα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ.

Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ


Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979.

 Σπυρίδων Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970

 Σπυρίδων Δραβίλας του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981.



NewsIt
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29η Αυγούστου 2014 και ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

Την Ορκωμοσία θα τελέσει  o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, παρουσία του Ιερού Κλήρου και των Αρχών,

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Παν. Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ