Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ τα κέρδη της Εκκλησίας



Στο ποσό των 7.431.751,15 ευρώ ανέρχονται τα καθαρά κέρδη της Εκκλησίας για το 2013, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία εκδόθηκε έπειτα από την τρίτη Συνεδρία της, που διεξήχθη την Πέμπτη.

Παράλληλα, η Εκκλησία κλήθηκε να πληρώσει το ποσό του 1.653.328,45 ευρώ, ως φόρο, για την ίδια περίοδο.

«Τα πραγματικά έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οικονομικού Απολογισμού, κατά το 2013 ανήλθαν στο ποσό των 7.431.751,15 € και επ’ αυτών η Εκκλησία κατέβαλε φόρο το ποσόν του 1.653.328,45 €.», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βοιωτία-Έπιασαν τη συμμορία που είχε ρημάξει τα αγροτικά αυτοκίνητα


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, με τη χρήση αντίγραφων κλειδιών αυτοκινήτων (πασπαρτού)

Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, τρεις (3) ημεδαποί ROMA

Οι δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από περιοχή της Λιβαδειάς και συνελήφθησαν μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Λιβαδειάς και Θηβών

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής (13) περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδίας μάρκας, που οι δράστες είχαν αφαιρέσει με την ίδια μέθοδο, από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013

Κατασχέθηκαν (8) αντίγραφα κλειδιών, (3) κινητά τηλέφωνα και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει από κοινού, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013, κλοπές Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδίας μάρκας και τύπου, με τη χρήση αντίγραφων κλειδιών αυτοκινήτων (πασπαρτού).


Συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους σε αυτή, χθες νωρίς το πρωί, σε περιοχές της Λιβαδειάς και της Θήβας, από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας και Τροχαίας Λιβαδειάς και Θηβών, τρεις ROMA, ηλικίας 34, 24 & 17 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, οι τρεις δράστες μετέβησαν στην περιοχή της Λιβαδειάς, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου υπηκόου Αλβανίας, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του και με τη χρήση αντίγραφων κλειδιών, ο 24χρονος και ο 17χρονος, παραβίασαν την πόρτα του οδηγού και το έθεσαν σε λειτουργία.

Ακολούθως και αφού επιβιβάστηκαν, ο 24χρονος στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και ο 17χρονος στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, όπου ανέμενε ο 34χρονος συνεργός τους, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις και μετά από ευρεία και συντονισμένη επιχείρηση, κατάφεραν να εντοπίσουν αρχικά το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με τους δύο δράστες στην περιοχή της Λιβαδειάς και το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με τον 24χρονο στη Θήβα και να τους συλλάβουν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν μέχρι στιγμής, δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, ιδίας μάρκας και τύπου, τα οποία οι δράστες είχαν αφαιρέσει από διάφορες περιοχές της Βοιωτίας (Άγιο Δημήτριο, Αλίαρτο, Βάγια, Καπαρέλι, Λεοντάρι, Λεύκτρα, Νεοχώρι, Ορχομενό, Πλαταιές), με την ίδια μέθοδο, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2013.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, οκτώ αντίγραφα κλειδιών αυτοκινήτων (πασπαρτού) και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ενώ ομοίως κατασχέθηκε και το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό τους, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
ΙΧΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ


Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επιπλέον το κλεμμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχο του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν αύριο, ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ''Νίκος Σκαλκώτας" ανοίγει και δέχεται τους πρώτους μαϋητές του!


Από το σχολικό έτος 2014-2015 θα λειτουργήσει το Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας «Νίκος Σκαλκώτας» με έδρα το Καλοχώρι - Πανχείχι Χαλκίδας.
Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας, διδάσκονται όλα τα μαθήματα κου προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για χα Γυμνάσια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων, σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα να δεχτούν δωρεάν μια πλήρη και ολοκληρωμένη Μουσική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο και σε όλους τους τομείς της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής δημιουργίας, ατομικά και συλλογικά, που τους δίνει την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ακόμα τομέα, με πολλές διεξόδους επαγγελματικής εξέλιξης και σταδιοδρομίας, εφ' όσον βέβαια το επιθυμούν. Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου μπορούν να μετεγγραφούν σε άλλο σχολείο όταν το αποφασίσουν.
Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου εξετάζονται κάθε σχολικό έτος στα μαθήματα Γενικής και Μουσικής Παιδείας. Μαθητής που δεν προάγεται, μετεγγράφεται υποχρεωτικά σε άλλο σχολείο. Οι απόφοιτοι του Μουσικού Γυμνασίου έχουν την δυνατότητα να φοιτήσουν στο Μουσικό Λύκειο ή να εγγραφούν σε άλλο Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 8.10 το πρωί και τελειώνουν στις 16:00 (9/ωρο) και 15:15 (8/ωρο) με ένα μεγάλο διάλειμμα στις 13:10 νια το δωρεάν προσφερόμενο πλήρες γεύμα. Η μεταφορά των μαθητών είναι δωρεάν και θα πραγματοποιείται με μισθωμένα οχήματα (λεωφορεία, ταξί), από και προς τον τόπο κατοικίας τους. (Στο Μουσικό Γυμνάσιο Χαλκίδας μπορούν να φοιτήσουν μαθητές από όλο το νομό.)
Για να εγγραφεί κάποιος μαθητής στην Α' τάξη του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας, πρέπει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου όπως ορίζει το Υπουργείο Παιδείας. Η επιλογή των υποψηφίων μαθητών γίνεται από επιτροπή εκπαιδευτικών που διαπιστώνει την μουσική αντίληψη του μαθητή. Δεν είναι απαραίτητο, ο υποψήφιος να γνωρίζει μουσική.
Για να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία ο μαθητής, ο νονέας-κηδεμόνας του πρέπει να προσέλθει στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Ευβοίας (Κριεζή 16) και να υποβάλλει αίτηση από 22 Ιουλίου 2014 μέχρι 5 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Μ.Βογιατζόγλου στο τηλ.: 2221077149 και με τον κ. Κωνσταντίνο Κουρμπέτη στο τηλ. 6986791031.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ.Φ.Ι.Α.




Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας, εκφράζοντας την ομόθυμο αγανάκτηση και αντίδραση της τοπικής μας κοινωνίας απαιτεί, την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας το χαράτσι του κ. Βενιζέλου σε φόρο, επεκτείνοντας τον επιπλέον πέραν από τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα επί παντός ακίνητου, αγροτεμαχίων και οικοπέδων, παρόλη την προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά  για την κατάργηση του.

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. έχει ουσιαστικά ως στόχο την δήμευση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των πολιτών που είτε έχει αποκτηθεί μετά από κόπους, είτε έχει κληρονομηθεί και έχουν πληρωθεί οι φόροι που της αναλογούν. Επιπλέον είναι ένας φόρος αντισυνταγματικός, μη νόμιμος, αντικοινωνικός.

Αντισυνταγματικός διότι αντικείμενο του φόρου είναι και τα απρόσοδα ακίνητα ,είτε αυτά χρησιμοποιούνται για πρώτη η δευτερεύουσα κατοικία, είτε αυτά που οι περιστάσεις έχουν ουσιαστικά καταστήσει αδύνατη για τον ιδιοκτήτη, την κατά προορισμό του ακίνητου, χρήση και εκμετάλλευση του. Υπό τις συνθήκες αυτές η κυριότητα του ακίνητου, ούτε παράγει εισόδημα που θα μπορεί να φορολογηθεί, ούτε ως αντικείμενο του φόρου, δεν αποτελεί για τον ιδιοκτήτη ένδειξη φοροδοτικής ικανότητας. Με αποτέλεσμα να μην διασφαλίζεται η φορολόγηση του κάθε πολίτη ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Μη νόμιμος : 1) Διότι με τα εντός αντικειμενικού προσδιορισμού ακίνητα, ο προσδιορισμός της φορολογητέας αξίας τους θα έπρεπε να αναπροσαρμόζεται το βραδύτερο ανά διετία με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών. Ο σκοπός του νόμου είναι οι αξίες που αποτελούν την βάση της φορολόγησης να συμβαδίζουν προς τις αγοραίες. Επομένως, εν όψει της καταβαράθρωσης των αγοραίων αξιών των ακίνητων, ώστε πλέον σήμερα στην πραγματικότητα να είναι μόνον ένα ποσοστό των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν από το 2007-τελευταιο έτος γενικής αναπροσαρμογής τους, η χρήση των αξιών αυτών προς υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ είναι μη νομιμος.2) Διότι η φορολογητέα  αξία των εκτός αντικειμενικού προσδιορισμού των ακινήτων δεν προσδιορίζεται με βάση στοιχεία που αφορούν το ίδιο το ακίνητο, αλλά με βάση τις κατώτερες τιμές στην Περιφέρεια, η στον Δήμο που αφορούν άλλα ακίνητα και τα όποια προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας ( η αξία των επίμαχων ακινήτων είναι κλάσμα της αξίας εκείνων προς τα οποία εξομοιώνεται). 3) Διότι ο νομοθέτης προβαίνει σε διπλή φορολόγηση, δηλαδή της φορολογήσεως της ίδιας φορολογητέας ύλης, σε βάρος του ίδιου προσώπου και για την ίδια αίτια. Πρόκειται για διπλή φορολόγηση αφού καταβάλλεται φόρος για τα ίδια ακίνητα, μια φορά επί της φορολογητέας αξίας ενός εκάστου και μια φορά συμπληρωματικός φόρος επί της συνολικής αξίας τους εφόσον υπερβαίνει τις 300.000 ΕΥΡΩ.

Αντικοινωνικός διότι επιφέρει μεγάλα οικονομικά βάρη στην ήδη εξαθλιωμένη κοινωνία από την εφαρμογή των μνημονίων και θα οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας στην αδυναμία πληρωμής του, με ότι συνεπάγεται αυτό, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κ.λ.π. Θα στερήσει από την αγορά ακόμα περισσότερους πόρους με συνέπεια την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών ,μείωση της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας.

 Η επιβολή δυσβάσταχτης φορολόγησης ΕΝΦΙΑ στους Δήμους μέσα στη παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία και μετά από απανωτές περικοπές στους αυτοτελείς πόρους, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα οικονομικά προβλήματα στους Δήμους, όπως προβλήματα και καθυστερήσεις στη καταβολή μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών, δανειακών υποχρεώσεων, πληρωμές σε προμηθευτές κ.α. Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η μη καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα μπλοκάρει την έκδοση ενημερότητας από τους Δήμους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπράξουν κανένα ποσό, επί παραδείγματι από το ΕΣΠΑ, ενώ η εφορία θα μπορεί να κατασχέσει άμεσα το εκάστοτε ποσό, από τους λογαριασμούς που διατηρούν οι Δήμοι. Αυτό θα σημάνει την ταφόπλακα  στην αυτοδιοίκηση.

Δια τους αναφερόμενους ανωτέρω λόγους το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΗΒΑΣ, εναρμονίζοντας  και εκφράζοντας  την ομόθυμο αγανάκτηση  της τοπικής κοινωνίας, θα πρέπει να πάρει θέση, για την άμεση κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., καθώς και να συμβάλλει με όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διεκδικήσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΘΗΒΑ  4/9/2014

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Άγιο Όρος: Φορτηγό με μοναχούς και πυροσβεστικό έπεσαν σε γκρεμό -Ένας νεκρός

Ένας μοναχός σκοτώθηκε και δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, όταν τα οχήματα στα οποία επέβαιναν έπεσαν σε γκρεμό, βάθους περίπου 70 μέτρων, κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο πυροσβέστες.

Μια ομάδα μοναχών με δικό τους όχημα, ξεκίνησαν  να πάνε στον τόπο του ατυχήματος για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε κι αυτό στο γκρεμό.

Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους. "Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 - 70 μέτρων".

Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας μοναχός εντοπίστηκε νεκρός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων


«Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 64 του Ν.3852/10)

     Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) στις  7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  ημέρα  ΚΥΡΙΑΚΗ  και ώρα 11:00,  ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν.3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και η εκλογή Δημοτικών Συμβούλων ως εκπροσώπων στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με το Π.Δ. 75/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα.
    Οι δηλώσεις των συνδυασμών για την εκλογή εκπροσώπων δημοτικών συμβουλίων στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ κατατίθενται το αργότερο δυο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στον Προδρεύοντα αυτής, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 64 παρ. 1 του Ν.3852/2010.
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

                          ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
              
 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ      
1.    Γεωργακόπουλος Γεώργιος
2.    Γιαννίκας Δημήτριος
3.    Δρένιος Σωτήριος
4.    Καμούτσης Αναστάσιος
5.    Κατσάρας Βασίλειος
6.    Κίτσος Σπυρίδων
7.    Κοκοντίνης Αθανάσιος
8.    Κοντού Ιουλία
9.    Κουτσοδήμος Δημήτριος
10.    Μητσάκης Γεώργιος
11.    Παπαδημητρίου Ιωάννης
12.    Στάϊκος Αλέκος
13.     Στρατέλος Νικόλαος
14.    Σκαλής Γεώργιος
15.    Τούτουζας Δημήτριος
16.    Τσαραμπάρης Παναγιώτης
17.    Τσίτρας Χαράλαμπος
18.    Τυρηνόπουλος Κων/νος
19.    Χαρέμης Κων/νος
20.    Χαλβατζής Σταμάτης
21.    Βενιζέλος Κων/νος
22.    Κιούσης Θωμάς
23.    Μακρή Αλεξάνδρα (Άντα)
24.    Μέξης Παναγιώτης
25.    Παπαβασιλείου Γρηγόριος
26.    Τριάντη Κωνσταντίνα
27.    Κόρδατζης Ιωάννης
28.    Ραχούτης Ιωάννης
29.    Σκούμας Αθανάσιος
30.    Τουλουμάκος Αντώνιος
31.    Σίννης Ιωάννης
32.    Κατσέλης Γεώργιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Επ’αυτοφώρω πιάστηκε 39χρονος να κλέβει αυτοκίνητο στη Θήβα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 39χρονος ημεδαπός στη Θήβα, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (03-09-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου.

Ειδικότερα χθες το πρωί, ο 39χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, οι οποίοι διενεργούσαν περιπολία στην περιοχή, την ώρα που προσπαθούσε να αφαιρέσει Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

To Σάββατο η "Γιορτή Κρασιού" στην Άσκρη




Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : 3,5 τόνοι ροδάκινα Νάουσας στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου



Ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου προχώρησε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014 σε διανομή τρεισήμισι (3,5) τόνων ροδάκινων στους άπορους δικαιούχους του από ΟΛΟ τον Καλλικρατικό Δήμο.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Δωρεάν Διανομή Αποσυρόμενων Προϊόντων σε οργανωμένες κατηγορίες δικαιούχων ( άπορους, πολύτεκνους) και σε υπηρεσίες ( φυλακές, νοσοκομεία κλπ) ” που προέκυψε από τη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την Ελληνική Κυβέρνηση, μετά την απόφαση της Ρωσικής Κυβέρνησης να σταματήσει τις εισαγωγές νωπών αγροτικών προϊόντων και φρούτων.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων, μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ενήργησε άμεσα, ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και  υπέγραψε Συμφωνητικό Παράδοσης- Παραλαβής Αποσυρόμενων Ροδάκινων με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας ΟΠΕΓΑ, με το οποίο δεσμεύτηκε να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ τα προϊόντα που παρέλαβε για τις ανάγκες των άπορων  μελών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, όπως και έγινε.


Ο Δήμος Θηβαίων  ευχαριστεί θερμά  τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας ΟΠΕΓΑ για την αγαστή συνεργασία και τη διάθεση των εν λόγω προϊόντων και  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την απόφαση της δωρεάν διανομής των αποσυρόμενων προϊόντων.

Παράλληλα εκφράζει τη συμπαράστασή του στους θιγόμενους παραγωγούς, από την απόφαση της Ρωσικής Κυβέρνησης για εμπάργκο, που τους δημιούργησε τεράστια προβλήματα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο, προσθέτοντας και νέα μεγάλα προβλήματα στην ήδη πολύπαθη οικονομία της χώρας μας. 






Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς στον έλεγχο με δακτυλικό αποτύπωμα

Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της διοίκησης να αγοράσει και να τοποθετήσει μηχάνημα ωρομέτρησης της βάρδιας, με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Τονίζουμε ότι το δακτυλικό αποτύπωμα αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του ωραρίου προσωπικού. Παρά τις δίκες μας παρεμβάσεις  για επιλογή άλλου είδους μηχανήματος η διοίκηση προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης αλλά και στην παραγγελία ενός τέτοιου μηχανήματος .

    Η ενέργεια αυτή  δηλώνει ξεκάθαρα την προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την σημερινή κατάντια του νοσοκομείου Λιβαδειάς στο προσωπικό. Ένα προσωπικό που παρά τις χαμηλές αποδοχές εργάζεται πολύ πιο πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων του.

      Η ενέργεια αυτή δηλώνει τις προτεραιότητες της διοίκησης για έλεγχο και όχι για τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου γιατί τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του γυναικολογικού υπερήχου ή για την αγορά συσκευής τηλεφωνικού κέντρου ή για την αγορά καροτσιών μεταφοράς ασθενών, την επισκευή των δαπέδων κ.τ.λ.

    Τονίζουμε το γεγονός ότι το προσωπικό δεν αρνείται την τοποθέτηση μηχανήματος ελέγχου του ωραρίου, αλλά διαφωνεί κάθετα με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου τύπου μηχανήματος.

       Ο σύλλογος δε θα μείνει θιασώτης σε μια τέτοια ενέργεια που χρησιμοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα για την πιστοποίηση της παρουσίας του προσωπικού. Θα εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την καταγραφή και την διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων.
sylergaznosliv.blogspot.gr



Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαβάστε Περισσότερα »

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά- Συνελήφθησαν δεκαπέντε άτομα



Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν (664) άτομα και προσήχθησαν (51) άτομα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε πάνω από (500) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (150) παραβάσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (02-09-2014) από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές και οικισμούς που παρουσιάζουν αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (664) άτομα, εκ των οποίων (534) ημεδαποί και (130) αλλοδαποί, καθώς και (526) οχήματα.

Προσήχθησαν : (51) άτομα, εκ των οποίων (41) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (15) άτομα, εκ των οποίων (10) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών
    (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση
    (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης
    (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο
    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας
    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος
    (3) ημεδαποί & (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
    (4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής στην χώρα καταγωγής τους

Κατασχέθηκαν :

    Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης
    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Βεβαιώθηκαν συνολικά (150) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (2) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    (139) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (16) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μέθη, (10) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (4) για ΚΤΕΟ, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα και (104) λοιπές παραβάσεις].
    (5) λοιπές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων, με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται εκατοντάδες προσλήψεις στο Δημόσιο -Προκηρύξεις για ΔΕΗ και ΙΕΚ Τουρισμού

Προσλήψεις στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Πρόκειται για θέσεις στη ΔΕΗ (540) και τα ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού (625). Παράλληλα στην τελευταία λίστα των προκηρύξεων πλήρωσης θέσεων σε Δημόσιους Φορείς περιλαμβάνονται και 136 αναγγελίες για εκατοντάδες θέσεις – κυρίως προσωρινής – εργασίας.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» εστάλη την Τετάρτη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 3K/2014 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων σαράντα (540) θέσεων προσωπικού, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.).

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκήρυξη 625 θέσεων κατάρτισης στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν έως 15 Σεπτεμβρίου. Η σχετική προκήρυξη αφορά την εισαγωγή στα 8 ΙΕΚ του υπουργείου Τουρισμού που λειτουργούν σε: Αλεξανδρούπολη, Ανάβυσσο Αττικής, Άργος, Γαλαξίδι, Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιά Θεσσαλονίκης, Κέρκυρα και Ρόδο. Η φοίτηση είναι 5 εξάμηνα, 4 θεωρητικά και 1 πρακτική άσκηση.

Οι τρεις ειδικότητες για τις οποίες προκηρύσσονται θέσεις είναι οι εξής: «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (σεφ)» (275), «Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής» (75) και «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» (275).

Δείτε τη λίστα των αναγγελιών από νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, υπουργεία και δήμους ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Από ένα ταμείο όλες οι συντάξεις: Ποια θα ενοποιηθούν -Tι θα γίνει με τις ασφαλιστικές εισφορές

Την δημιουργία ενός Ενιαίου Εθνικού Ασφαλιστικού Ταμείου στο οποίο θα ενταχθούν σχεδόν όλα τα ταμεία και ενός Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων από το οποίο θα δίδονται όλες οι συντάξεις σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2017 με την δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φορολογικών εσόδων, το αρμόδιο υπουργείο θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλες τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον εργασιακό βίο των απασχολούμενων.

Αρχικά θα γίνει η ενοποίηση του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα απασχολούμενων, δηλαδή γιατρών, μηχανικών, δικηγόρων με τον ΟΑΕΕ. Παράλληλα θα υπάρξει ένταξη στο ΙΚΑ του νέου Ταμείου που θα προκύψει από την ενοποίηση ΕΤΑΑ και ΟΑΕΕ και θα ισχύσει νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στη συνέχεια θα υπάρξει αναδιοργάνωση του ΟΓΑ και τέλος θα έρθει το Ταμείο όλων που θα ονομαστεί ΕΕΑΤ, δηλαδή Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο.

Στο νέο ταμείο θα ενταχθούν εκτός από τους 5.9720.000 ενεργούς ασφαλισμένους και τους 2.657.000 συνταξιούχους και τα 2.882.000 προστατευόμενα μέλη τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απορρίφθηκε το γερμανικό σχέδιο παράκαμψης της διεκδίκησης πολεμικών αποζημιώσεων



- Απόφαση της συνέλευσης του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων
-  Οι Γερμανοί ήθελαν να δίνουν 10.000 ευρώ τον χρόνο σε κάθε περιοχή
 - Γ. Σταθάς (βουλευτής Βοιωτίας -Δίστομο- ΣΥΡΙΖΑ: "Μεγάλη νίκη το 'ΌΧΙ'"

Την αντίθεσή της στο σχέδιο του γερμανικού κράτους για την καταβολή 1 εκατομμυρίου ευρώ ετησίως ως πολεμικής αποζημίωσης στις 91 περιοχές που ανήκουν στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 10.000 ευρώ για την καθεμία, εξέφρασε η πλειονότητας του Δ.Σ. του Δικτύου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στη μνήμη των 149 κατοίκων του Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, ο οποίοι στις 2 Σεπτεμβρίου του 1944 σφαγιάστηκαν από τους ναζί, το Δ.Σ. του Δικτύου πραγματοποίησε συνέλευση στο δημαρχείο του χωριού με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις, στην οποία το "παρών" έδωσε και ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Δρ Πέτερ Σόοφ.
 Η συνέλευση, έπειτα από ψηφοφορία, απέρριψε την πρόταση της γερμανικής πλευράς για ετήσια καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων ποσόν συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στις αναγνωρισμένες ως μαρτυρικές περιοχές, απευθείας από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

Κατά της γερμανικής πρότασης ψήφισαν τα χωριά του Δίστομου, της Βιάννου, των Ανωγείων, των Κερδυλίων, της Κάντανου, της Τυμφρηστού της Μακρακώμης, καθώς και ο Δήμος Λαμίας ενώ οι εκπρόσωποι των χωριών Κομμένο και Χορτιάτη ψήφισαν λευκό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δεν θα λάβουν την εν λόγω αποζημίωση.
 Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν μόνο ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελλάδας Γ. Λάζουρας και ο Δήμος Δοξάτου.

Στη συνέλευση παρέστησαν ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη Ανοιχτή Πόλη, Τ. Μηταφίδης.

Ο βουλευτής Βοιωτίας Γ. Σταθάς, μιλώντας στην «Αυγή», χαρακτήρισε ως «μεγάλη νίκη» την απόρριψη του σχεδίου της γερμανικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας πως η αποδοχή της πρότασης θα δέσμευε την ελληνική πλευρά στη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων που της αναλογούν από το γερμανικό κράτος. Μάλιστα, ο Γ. Σταθάς ανέφερε ότι από γερμανικής πλευράς γίνεται προσπάθεια το σχέδιο να συνυπογραφεί από τον Γερμανό πρόεδρο Γ. Γκάουκ και τον Έλληνα ομόλογό του Κ. Παππούλια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος ο καιρός - Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες, και σε ποιες περιοχές ηλιοφάνεια

Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, το Βόρειο Αιγαίο και τα ορεινά της Κρήτης, περιμένουμε σήμερα, Πέμπτη. Η πρόγνωση της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Ωστόσο, θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στα νότια δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βορεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου σε Αλίαρτο και Θήβα



Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατροί οι χειρότεροι οδηγοί ...κρεοπώλες οι καλύτεροι

.


    Τι δείχνει έρευνα ασφαλιστικών εταιρειών.



Οι γιατροί και ειδικότερα οι χειρουργοί είναι οι χειρότεροι οδηγοί, καθώς, σύμφωνα με έρευνα του.. βρετανικού «Guardian», προκαλούν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα από κάθε άλλη επαγγελματική ομάδα.

Το συμπέρασμα προέκυψε έπειτα από έρευνα σε 2 εκατομμύρια αιτήσεις που κατατέθηκαν σε ασφαλιστικές εταιρείες για αποζημίωση και διαπιστώθηκε ότι σε κάθε 1.000 γιατρούς αντιστοιχούσαν 361 τροχαία ατυχήματα.

Το παράδοξο, ωστόσο, είναι ότι τις εννέα από τις πρώτες θέσεις με τη μεγαλύτερη επιρρέπεια σε ατυχήματα καταλαμβάνουν ιατρικές ή παραϊατρικές ειδικότητες, όπως οι νοσοκόμες, οι ιατρικοί επισκέπτες και οι ιατρικοί σύμβουλοι.
Οι ειδικοί των ασφαλιστικών εταιρειών υποστηρίζουν ότι η στρεσογόνος εργασία την οποία ασκούν οι γιατροί και η σωματική κούραση είναι οι κύριες αιτίες για την πρόκληση τόσων ατυχημάτων.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα ψυχαγωγίας, ενώ οι κρεοπώλες είναι οι πιο προσεκτικοί οδηγοί, με τα λιγότερα ατυχήματα. Γ. Ζ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς είναι σήμερα η μικρή Φωτεινή -Το κοριτσάκι που έσβησε την Ολυμπιακή Φλόγα στην Αθήνα, το 2004 -βίντεο


Κοίταξε με τα εκφραστικά μάτια της το βωμό στο Ολυμπιακό στάδιο και... φύσηξε. Το γεμάτο αθωότητα αλλά και σοβαρότητα πρόσωπο της μικρής Φωτεινής, μόλις δέκα ετών τότε, έγραψε τον επίλογο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004. Ηταν εκείνη που «έσβησε» τη φλόγα. Πώς είναι όμως σήμερα αυτό το κορίτσι;

Η μικρή Φωτεινή, όπως έγινε γνωστή εκείνες τις ημέρες του 2004- μαζί με τον 11χρονο Μιχάλη που είχε εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων- μεγάλωσε, έγινε μία πανέμορφη κοπέλα και πλέον κυνηγά τα όνειρά της.

Η κοπέλα που μεγάλωσε στα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζει να φωτίζει τις ζωές πολλών παιδιών. Πλέον είναι 20 ετών, είναι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ ασχολείται με τον αθλητισμό και «βλέπει μέσα από την υποστήριξη φίλων και δωρητών μας το δικό της κοινωνικό, εκπαιδευτικό και επαγγελματικό αύριο με πολλές ελπίδες», λέει σχετική ανακοίνωση των Παιδικών Χωριών SOS, που «συστήνει» ξανά τη Φωτεινή, δέκα χρόνια μετά από εκείνη τη στιγμή στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων. Αν και ασχολείται με πολλά πράγματα, όπως κάθε άνθρωπος της ηλικίας της, η 20χρονη θέλει μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες της να μπορέσει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ