Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών-Μελέτη Σχεδιασμός- Mexis-Βάγια Βοιωτίας

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ






Διαβάστε Περισσότερα »

Δυο Έλληνες οι ηθικοί αυτουργοί του φονικού στη Χαλκίδα!

Ένας από αυτούς έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος αναζητείται
Μπορεί ως βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη μέσα στο σπίτι του στην Χαλκίδα να ανακρίνονται ένας 51χρονος Βούλγαρος και ο 26χρονος γιος του, όμως οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει στοιχεία και σε βάρος δυο Ελλήνων που φέρονται να οργάνωσαν τη ληστεία!

Ένας από αυτούς έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Και οι δυο φαίνεται πως γνώριζαν καλά τον άτυχο ηλικιωμένο και ήξεραν ότι φύλαγε στο σπίτι του χρήματα και χρυσές λίρες. Έτσι, ανέθεσαν στους δυο Βούλγαρους να τον ληστέψουν. Οι δυο αλλοδαποί δεν ομολογούν την ληστεία που κατέληξε σε ανθρωποκτονία, παρά την πολύωρη ανάκριση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν «δέσει» την υπόθεση, ακόμη και αν δεν ομολογήσουν.

Τα 5.000 ευρώ και οι 23 χρυσές λίρες που άρπαξαν οι δολοφόνοι δεν είχαν βρεθεί ως αργά χθες και οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν τόσο το σπίτι των δυο αλλοδαπών στο Βασιλικό, όσο και τα σπίτια των δυο Ελλήνων που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα κλοπιμαία που θα αποτελέσουν πειστήρια και θα τεκμηριώσουν την ενοχή τους.

Οι δράστες του εγκλήματος είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι υ Δημήτρη Αντωνιάδη, ενώ εκείνος παρακολουθούσε σε κοντινή καφετέρια μαζί με φίλους τον αγώνα της εθνικής ομάδας μπάσκετ με τη Σερβία. Όταν επέστρεψε στο σπίτι του, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας όπου συγκατοικούσε με την 94χρονη κατάκοιτη εξαδέλφη του και πήγε να μπει στην είσοδο, τον έσπρωξαν βίαια μέσα.

Οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν αλύπητα τον 83χρονο, τον φίμωσαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα όπως και την κατάκοιτη γυναίκα και ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έκρυβε μετρητά και κοσμήματα. Όμως, εκείνος  υπέστη καρδιακή προσβολή από τα δυνατά χτυπήματα και το σοκ και πέθανε στα χέρια τους! Απτόητοι συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι, ώσπου βρήκαν τα χρήματα και τις λίρες και έφυγαν.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς



Θέμα: «Ό,τι αγαπώ»

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς πραγματοποιεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων «ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014», έκθεση φωτογραφίας των μελών της με θέμα: «Ό,τι αγαπώ».

Η έκθεση θα αναρτηθεί στο ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας στη Λιβαδειά, από τις 12 μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 13/9 και ώρα 8.00μ.μ
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 6.30μ.μ. - 9.30μ.μ


Συμμετέχουν:, Αθανασίου Νάνσυ, Αθανασοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Αλογοσκούφης Χρήστος, Αναστασίου Ελένη, Βήττα Δήμητρα, Βόγγλη Δήμητρα, Βόγγλη Μαρία, Καραδήμα Γιάννα, Καραδήμα Γιώτα, Καρακούση Καίτη, Καστρίτης Στάθης, Κοβάνη Νεκταρία, Κοτσώνας Κώστας, Λεμονής Γιάννης, Λιάκος Χαράλαμπος, Λίλιος Λουκάς, Μίχου Μαίρη, Μπακολουκάς Λουκάς, Μπαλωματίνης Γιώργος, Μπουζάς Γιώργος, Πασβαντίδης Χαράλαμπος, Πλιακοστάμου Νιννέτα, Πολυτάρχου Σπύρος, Ρέββας Θανάσης, Στάμου Μαρία, Τσαβδαρίδης Κώστας, Τσεκούρας Λάμπρος, Χατζηδήμου Απόστολος


Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Χορηγός: Δήμος Λεβαδέων
Χορηγοί επικοινωνίας:
fmag - photography fan/magazine http://www.fmag.gr/ - E-mall: info@fmag.gr

Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λεμονής Ιωάννης                      Μίχου Μαρία
Διαβάστε Περισσότερα »

Κώστας Μπακογιάννης για τα διόδια: «Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ»

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
για τη λειτουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στο Μώλο και τον Μπράλο

Με αφορμή την ανακοίνωση για την λειτουργία των πλευρικών σταθμών διοδίων Μώλου και Μπράλου από την εταιρεία "ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ", o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας προέβη στην εξής δήλωση:
«Η υπόθεση των διοδίων έχει εξελιχθεί σε πραγματική μάστιγα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι χθεσινοβραδινές βεβιασμένες και πρόχειρες κινήσεις, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα κυριολεκτικά να ασφυκτιούν δύο μοναδικά πολιτιστικά μνημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, το Μνημείο του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και ο ιστορικός χώρος των Θερμοπυλών, είναι ανεπίτρεπτες και πραγματικά απαράδεκτες. Επιπρόσθετα αντιβαίνουν και στην κοινή λογική.
Εμείς, όπως ξέρετε, έχουμε εκφράσει πολλές φορές, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές την άποψή μας για το συγκεκριμένο θέμα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διερευνά νομικά το ζήτημα για να δει ποια είναι τα εργαλεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε μία απάντηση. Μία απάντηση εκ μέρους όλου του λαού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκ μέρους και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη. Πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες, οφείλουμε να είμαστε όλοι μία γροθιά και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πάντες: Αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο. Ως εδώ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου Μικρασιατών Θήβας

Ανοικτή επιστολή και πρόσκληση στους πολίτες της Θήβας

Φίλες και φίλοι,

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας λειτουργεί από το 2006 θεατρικό τμήμα με ξεχωριστές και πετυχημένες παραστάσεις . Από τον Οκτώβρη του 2013 ξεκίνησε η λειτουργία του θεατρικού μας εργαστηρίου με την καθοδήγηση των Ράνιας Νταλαχάνη-Βασίλη Βαλέρη.
Η στελέχωση των τμημάτων μας, παιδιά-ενήλικες, έγινε με τη συμμετοχή αξιόλογων συμπολιτών μας που έχουν ταλέντο και θέλουν να εκφραστούν μέσω του θεάτρου. Τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τα μεγαλύτερα παιδιά (τμήμα ενηλίκων), παράλληλα με την διδασκαλία δούλεψαν και παρουσιάζουν στην Θήβα, στο θέατρο Μοσχοποδίου, έργα του Αριστοφάνη. Το παιδικό τμήμα παρουσίασε την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» (Αχαρνιώτες-Ειρήνη-Όρνιθες-Λυσιστράτη) και το τμήμα ενηλίκων θα παρουσιάσει την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου.
Απευθυνόμενοι σε όλες και όλους τους Θηβαίους συμπολίτες μας που αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό ζητάμε να βάλουν την δική τους μοναδική πινελιά στηρίζοντας με αλτρουιστική διάθεση αυτή την προσπάθεια των μελών του θεατρικού εργαστηρίου. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους κοινούς βασικούς στόχους όλων των πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων της πόλης μας είναι να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά μας και να τα κατευθύνουμε στα καθαρά μονοπάτια της ομαδικής εργασίας που προωθούν οι αθλητικές και οι πολιτιστικές ομάδες.
Ευχαριστούμε που μέσα από την καρδιά σας γίνεστε αρωγοί αυτού του εγχειρήματος και σας περιμένουμε στις παραστάσεις μας για να διασκεδάσουμε και να διώξουμε μακριά με το γέλιο ότι μολύνει την ψυχή και την καρδιά μας.
Καλούμε όλα τα έντυπα ψηφιακά και ηλεκτρονικά μέσα να προβάλουν την παραστάσεις  και να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή ως χορηγοί επικοινωνίας.
                                                
                                                         Το Διοικητικό Συμβούλιο της Έ.Μ.Θ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση ΥπΑΑΤ σε Μπασιάκο για καταβολή αποζημιώσεων για περονόσπορο 2011 στη Βοιωτία

ΘΕΜΑ:                  «Καταβολή αποζημιώσεων για περονόσπορο το 2011 στη Βοιωτία»

ΣΧΕΤ:      Η Ερώτηση 1663/4-8-2014

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και μετά από ενημέρωσή μας από τον ΕΛ.Γ.Α, σας πληροφορούμε τα εξής:
Οι ζημιές που προξενήθηκαν σε αμπελοκαλλιέργειες όλης της χώρας, εσοδείας 2011, από προσβολές του μήκυτα περονόσπορου εντάχθηκαν στο ετήσιο πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων : « Μέτρα υπέρ των παραγωγών της χώρας που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από θεομηνίες (πλημμύρες) δυσμενείς καιρικές συνθήκες (ανεμοθύελλες, υπερβολικές βροχοπτώσεις, παγετό, χιόνι, χαλάζι) και ασθένειες (περονόσπορος στα αμπέλια) ως αποτέλεσμα δυσμενών καιρικών συνθηκών, κατά τη χρονική περίοδο Ιανουάριος -Δεκέμβριος 2011» και το οποίο πρόγραμμα εγκρίθηκε από την Ε.Ε..
Για το σκοπό αυτό, έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες που προβλέπονται από τους Κανονισμούς, για την ενίσχυση των παραγωγών. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ.
Στη συνέχεια, ο ΕΛ.Γ.Α. θα ανακοινώσει την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων – φακέλου δικαιολογητικών για την ένταξη των δικαιούχων στο πρόγραμμα.
Οι ενισχύσεις στους αμπελοκαλλιεργητές των περιοχών που θα κριθούν επιλέξιμες με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας, όπως αυτά διαβιβάζονται στον ΕΛ.Γ.Α. από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, (μετά την συγκέντρωση τους από τις κατά τόπους ΔΑΟΚ), θα καταβληθούν από τον ΕΛ.Γ.Α., με την ολοκλήρωση των διαδικασιών ελέγχου σύμφωνα με τον Κανονισμό Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο                                                                   


Όπως δήλωσε ο βουλευτής κ. Μπασιάκος , ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνης υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση με την οποία ανατίθεται στον ΕΛΓΑ η υλοποίηση προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων ύψους 28,5 εκατ. Ευρώ για ζημιές του 2011 (μεταξύ των οποίων και του περονόσπορου στα αμπέλια) η οποία ήδη εφαρμόζεται με την πρόσκληση από την αρμόδια υπηρεσία προς τους ενδιαφερόμενους.

Εν τω μεταξύ νέα ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής κ.Μπασιάκος για τις αποζημιώσεις σε αμπέλια κλπ που επλήγησαν από την πυρκαγιά της 29-8-2014 στην ευρύτερη περιοχή της Άσκρης.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 – 2ος «Τροφώνιος» Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λιβαδειάς



Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09:30 να συμμετάσχετε στον 2ο «Τροφώνιο» Ημιμαραθώνιο Δρόμο Λιβαδειάς, ο οποίος διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τροφώνια 2014» από τον Αθλητικό Κολυμβητικό Όμιλο Λιβαδειάς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και τον Αθλητικό Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Λεβαδέων.
Όλοι οι αγώνες θα έχουν ως αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Λάμπρου Κατσώνη (Πάρκο).
Παράλληλα με τον ημιμαραθώνιο (21.100 μ.)  θα διεξαχθούν και οι αγώνες:
•    Αγώνας 10.000 μ. ανδρών – γυναικών και μαθητών/τριών Λυκείων
•    Αγώνας 1.000 μ. μαθητών/τριών Δημοτικών σχολείων & Γυμνασίων
•    Αγώνας 600 μ. αθλητών-τριών Special Olympics
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δικαίωμα συμμετοχής, τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, τις εγγραφές καθώς και για την συμμετοχή σας ως εθελοντής/τρια για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων, παρακαλούμε όπως επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο του 2ου Τροφώνιου Ημιμαραθώνιου Δρόμου Λιβαδειάς στη σελίδα www.imimarathonios.akol.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Πού πληρώνουμε από σήμερα νέα διόδια

Η πρόοδος που συντελείται στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητοδρόμους είναι πλέον εμφανής αυτό όμως προεξοφλεί και σημαντικές αλλαγές στον τρόπο χρέωσης των οδηγών καθώς όσο τα έργα ωριμάζουν, οι παραχωρησιούχοι έχουν…



το δικαίωμα από τις συμβάσεις που έχουν συνάψει με το δημόσιο να εγκαθιστούν και νέους σταθμούς διοδίων. Μετά τις ανατιμήσεις που έγιναν στις αρχές του χρόνου με μάλλον επεισοδιακό τρόπο αφού χρειάστηκαν πυροσβεστικές παρεμβάσεις του υπουργείου Υποδομών και αναβολές για να τεθούν σε λειτουργία, νέα διόδια θα εμφανιστούν ξανά στους δρόμους.

Χθες η κοινοπραξία της Κεντρικής Οδού που κατασκευάζει τον Άξονα Κεντρικής Ελλάδας και συγκροτείται από την ΓΕΚ-Τέρνα και Ισπανικές εταιρείες, ανακοίνωσε ότι από σήμερα μπαίνουν σε λειτουργία δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί στην Αθηνών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων Μώλου και Μπράλου (Θερμοπυλών), που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα από το 2009 και θα χρεώνουν τους οδηγούς, στο ρεύμα για Λαμία (πριν τον μετωπικό σταθμό της Αγίας Τριάδας) και στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη για όσους οδηγούς δεν περάσουν την Αγία Τριάδα.

Οι οι τελευταίοι θα καταβάλλουν διόδια στην περιοχή των Θερμοπυλών (Μπράλο). Οι συνεχείς αναβολές στην λειτουργία των σταθμών οφείλονται στις μεγάλες καθυστερήσεις με τις απαλλοτριώσεις, και υπήρξαν αντικείμενο σκληρών διαπραγματεύσεων τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να αποζημιωθεί ο παραχωρησιούχος. Αποζημιώσεις όμως έχουν εισπράξει οι εργολάβοι και για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί στο Πέταλο του Μαλιακού, το οποίο κατασκευάζεται ως δημόσιο έργο αλλά μετά από πολλά πισωγυρίσματα, εργολαβικά ναυάγια και υποκαταστάσεις αναδόχου αναμένεται να παραδοθεί προς το τέλος του έτους.

Πρόκειται για τα τμήματα Στυλίδας-Ραχών, μήκους 19,2 χλμ. και της Νέας Κοίτης Σπερχειού-κόμβου Ροδίτσας (παράκαμψη Λαμίας), μήκους 4,1 χλμ., και που έχει αναλάβει προ διετίας η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ και αντίστοιχα η εταιρεία Μοχλός. Με την παράδοση των έργων θα λειτουργήσει και ο νέος μετωπικός σταθμός διοδίων στην Αγία Παρασκευή από την ΓΕΚ-Τέρνα. Μεγάλες εκκρεμότητες παραμένουν και στην Νέα Οδό που κατασκευάζει το Αντίρριο -Γιάννενα και εκμεταλλεύεται την εθνική οδό από την Μεταμόρφωση ως την Σκάρφεια. Δεν έχουν εγκατασταθεί πλευρικά διόδια στον Άγιο Στέφανο και στην Βαρυμπόμπη μολονότι προβλέπονται από την συμφωνία επανεκκίνησης των έργων.

Το αρχικό πλάνο μιλούσε για λειτουργία πλευρικών διοδίων στον ΄Άγιο Στέφανο την 1 Ιουλίου του 2014 και για την Βαρυμπόμπη ένα χρόνο αργότερα. Μετωπικός σταθμός προγραμματίζεται να λειτουργήσει από τη νέα χρονιά και στο Βαθύ, στο τμήμα Σχηματαρίου – Χαλκίδας. Δεν θα εγκατασταθούν νέοι σταθμοί στην Κορίνθου -Πατρών καθώς σύμφωνα με την κοινοπραξία δεν προβλέπονται αλλαγές στα διόδια για όσο διαρκεί η κατασκευαστική περίοδος. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του έτους η Ολυμπία Οδός έχει μετατρέψει σε αμφίπλευρα τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού, καθώς και τους πλευρικούς σταθμούς Νέας Περάμου, Πάχης και Αγίων Θεοδώρων. Στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, τον περασμένο Ιούνιο τέθηκε σε λειτουργία ο πλευρικός σταθμός της Πελασγίας με την παράδοση του κόμβου της Γλύφας από και προς την Θεσσαλονίκη.

ΓΕΚ-Τέρνα: Δεν επηρεάζονται οι τοπικές μετακινήσεις

Σύμφωνα με την Κεντρική Οδό οι τοπικές μετακινήσεις δεν επηρεάζονται από την λειτουργία των δύο πλευρικών σταθμών. Στον πλευρικό σταθμό Μώλου το τέλος διοδίου αφορά τη χρήση του τμήματος από την αρχή του αυτοκινητοδρόμου (Σκάρφεια) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Μώλου.

Όπως σημειώνουν για τις τοπικές μετακινήσεις στο ρεύμα προς Αθήνα, υπάρχει η εναλλακτική επιλογή της παλαιάς εθνικής οδού που χρησιμοποιείται και σήμερα, μέσω του κόμβου των Καμένων Βούρλων. Επίσης για τις τοπικές μετακινήσεις από Μώλο προς Λαμία δεν θα υπάρχει χρέωση στον πλευρικό σταθμό Μώλου.

Στον πλευρικό σταθμό Μπράλου (Θερμοπυλών) το τέλος διοδίου αφορά τη χρήση του τμήματος από τον Α/Κ Μπράλου (Θερμοπυλών) έως το τέλος της ζώνης χρέωσης του αυτοκινητόδρομου στον Α/Κ Ανθήλης. Για τις τοπικές μετακινήσεις από και προς Λαμία υπάρχει η εναλλακτική της παλαιάς εθνικής οδού που ούτως ή άλλως χρησιμοποιείται και σήμερα, μέσω του ημικόμβου Ανθήλης. Επίσης για τις μετακινήσεις προς Αθήνα δεν υπάρχει χρέωση στο σταθμό του Μπράλου.

Η κοινοπραξία υποστηρίζει ότι λειτουργία των πλευρικών αποφορτίζει το παράπλευρο οδικό δίκτυο από βαρέα οχήματα, τα οποία με το υπάρχον καθεστώς και προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων στο μετωπικό σταθμό της Αγίας Τριάδας, εξέρχονται του αυτοκινητοδρόμου στο Μώλο και επανεισάγονται σε αυτόν μέσω του κόμβου Μπράλου. “Με τα πλευρικά διόδια αυτή η πρακτική αποθαρρύνεται. Το τοπικό δίκτυο δεν θα παρουσιάζει υπερφόρτωση και θα γίνει πιο ασφαλές”.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση Bιβλίου στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

 Παρουσίαση της συγκεντρωτικής έκδοσης ποιημάτων του Γιώργου Θεοχάρη ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 8.00 μμ στο αίθριο του ΠΕΡΟΚΕ στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

π ρ ό σ κ λ η σ η

Το περιοδικό ΕΜΒΟΛΙΜΟΝ, οι φίλοι του λόγου των Άσπρων Σπιτιών, 

οι εκδόσεις “βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ” σας προσκαλούν

στην παρουσίαση της συγκεντρωτικής έκδοσης των ποιημάτων
                          
του Γιώργου Χ. Θεοχάρη

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑΣ - ΠΟΙΗΜΑΤΑ 1970 – 2010

Θα μιλήσει ο ψυχίατρος - συγγραφέας Νίκος Σιδέρης
Θα απευθύνει χαιρετισμό  ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων
της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ Γιάννης Καραβάς
ο Γ. Χ. Θεοχάρης θα διαβάσει ποιήματά του

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ώρα 8.00 μμ
στο αίθριο του ΠΕΡΟΚΕ στα ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο 34% η ανεργία στην περιοχή της Θήβας!



Τι λένε τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου Θήβας…

Δ. Δημητρίου: «Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει η ανεργία μέχρι τέλους του 2015..»

«Η ανεργία στην περιοχή μας σήμερα  κυμαίνεται στο 34% και κανείς δεν γνωρίζει μέχρι που θα φτάσει  μέχρι  τέλος του 2015» αντικρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ, τα στοιχεία της οποίας δείχνουν τα ποσοστά στο 27%, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Δ. Δημητρίου..

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου εκφράζει την βεβαιότητα ότι σύντομα «η ανεργία θα σπάσει ρεκόρ , φτάνοντας στο 37%», καθώς καμία ανάπτυξη δεν υπάρχει, στην περιοχή μας, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη, όσοι εργάζονται δεν πληρώνονται , κυριαρχούν εκ περιτροπής εργασία , 4ωρα, ανασφάλιστοι και υπερωρίες μέχρι τελικής πτώσης χωρίς αμοιβή…

«Με τις εντολές τρόϊκα και εργοδοτών, η κυβέρνηση οδηγεί την εργατική τάξη προς εργασιακό μεσαίωνα, γι΄ αυτό και καλούμε για άλλη μια φορά τον κόσμο να βγει στους δρόμους, γιατί σύντομα θα κλείσουν όλες οι πόρτες δουλειάς. Φοβόμαστε  την έκρηξη και γι΄ αυτό προτείνουμε στους κυβερνώντες  να σταματήσουν τα παιχνίδια τους με την εργοδοσία και την τρόικα ,και να κοιτάξουν τον εργαζόμενο και φτωχό λαό, που αυτή την στιγμή  τυραννιέται» υπογραμμίζει ο κ. Δημητρίου, καλώντας όλους να παραβρεθούν στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, με τα λεωφορεία του Εργατικού Κέντρου, που θα αναχωρήσουν το πρωϊ του Σαββάτου από τα ΚΤΕΛ κι επιστροφή το βράδυ, προκειμένου να σταματήσει ο κατήφορος που μας έχουν οδηγήσει..

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρεται επίσης σε έναν επόμενο κρίκο της αλυσίδας των απολύσεων και των αυθαιρεσιών,  απόρροια της κυβερνητικής και τροϊκανής πολιτικής, την απόλυση 55χρονου οδηγού στο ΚΤΕΛ Καλαμάτας, χωρίς καμία αιτιολογία, αλλά εμφανείς τους λόγους αντικατάστασης με φθηνότερο μισθό..

Την ίδια ώρα, ο συνδυασμός του Εργατικού Κέντρου που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, κατηγόρησε την πλειοψηφία για τακτικές χωρίς  γραμμή ρήξης με την στρατηγική του κεφαλαίου που προκαλεί δεινά στην εργατική τάξη, δουλεύοντας για την χειραγώγηση του εργατικού κινήματος …

«Για να κερδίσουμε την μάχη οφείλουμε να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και όχι να διαχωρίζουμε ίδιες θέσεις, διευκολύνοντας κυβέρνηση,  τρόικα και καθεστώτα. Κοινός μας σκοπός είναι να καταπολεμήσουμε την ανεργία  και να προστατεύσουμε τον εργαζόμενο και όχι να διευκολύνουμε τις τακτικές κυβέρνησης, τρόϊκας και εργοδοτών» απαντά ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, καλώντας τους συναδέλφους του σε κοινό και αποτελεσματικό αγώνα ανατροπής
viotiki-ora.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατί τα παιδιά δεν απαντούν στην ερώτηση «Πως πήγε το σχολείο σήμερα;»


"Πώς πήγε το σχολείο σήμερα;" "Καλά." "Πες και κάτι ακόμη βρε παιδάκι μου!"
"Ε, τι άλλο να σου πω, καλά." "Μια χαρά." Σας φαίνεται γνώριμος...
αυτός ο διάλογος; Αν όχι, είστε από τους "τυχερούς". Πολλά είναι τα παιδιά που με το που γυρίζουν σπίτι αναμεταδίδουν με λεπτομέρειες όλη την ημέρα τους. Αν κάτι σας θυμίζει όμως, τότε προφανώς τα παιδιά σας είναι στην κατηγορία εκείνων που θεωρούν το σχολείο προσωπική τους υπόθεση και δε μοιράζονται λεπτομέρειες, ή απλά ο τρόπος που πέφτει αυτή η ερώτηση είναι τόσο γενικός και αόριστος που πραγματικά δεν έχουν τι να πουν, ενώ κατά τα άλλα θα ήταν πρόθυμα...

Η blogger Liz Evans, εκπαιδευτικός η ίδια, ήρθε αντιμέτωπη αρκετές φορές με τις μονολεκτικές, άδειες απαντήσεις "καλά", "μια χαρά" και άλλες παρόμοιες και αποφάσισε να κάνει μια λίστα πρωτότυπων και απρόσμενων ερωτήσεων που θα δελέαζαν τα παιδιά της να απαντήσουν.
Έτσι, εκείνα θα το έβρισκαν διασκεδαστικό, θα της μετέφεραν πληροφορίες χωρίς να εχουν την αίσθηση ότι δίνουν αναφορά κι εκείνη σίγουρα θα γινόταν πιο ευχάριστη απέναντί τους.
Συγχρόνως θα μάθαινε και όλα όσα θα ήθελε τόσο για την καθημερινότητά τους όσο όμως και για τον τρόπο που σκέφτονται και πράττουν τα παιδιά της όταν εκείνη δε θα ήταν παρούσα - ποιος ξέρει, ίσως και πολλά παραπάνω!


Νά μερικές έξυπνες ερωτήσεις:

1. Ποιό ήταν το καλύτερο πράγμα που έγινε στο σχολείο σήμερα; (ποιό ήταν το χειρότερο;)

2. Πες μου κάτι που σήμερα σε έκανε να γελάσεις.

3. Αν μπορούσες να διαλέξεις, με ποιον θα καθόσουν μαζί στην τάξη; (με ποιον δε θα καθόσουν με τίποτα; Γιατί;)

4. Ποιο σημείο (χώρος) του σχολείου είναι το πιο σούπερ;

5. Πες μου μια περίεργη λέξη που άκουσες σήμερα. (Ή κάτι περίεργο που είπε κάποιος)

6. Αν έπαιρνα τηλέφωνο τη δασκάλα σου απόψε, τι θα μου έλεγε για σένα;

7. Με ποιον τρόπο βοήθησες κάποιον σήμερα;

8. Με ποιον τρόπο σε βοήθησε κάποιος σήμερα;

9. Πες μου κάτι καινούργιο που έμαθες σήμερα.

10. Ποια στιγμή ήσουν πιο χαρούμενος σήμερα;

11. Ποια στιγμή βαρέθηκες πιο πολύ σήμερα;

12. Αν εμφανιζόταν ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο στην τάξη σου για να πάρει κάποιον, ποιος θα ήθελες να ήταν αυτός; (Γιατί;)

13. Με ποιον θα ήθελες να παίξεις στο διάλειμμα που δεν έχεις παίξει ποτέ ξανά μαζί του;

14. Πες μου κάτι καλό που έγινε σήμερα!

15. Ποια λέξη είπε πιο πολλές φορές η δασκάλα σου σήμερα;

16. Τι πιστεύεις οτι θα έπρεπε να κάνετε ή να μαθαίνετε για πιο πολλές ώρες στο σχολείο;

17. Τι θα έπρεπε να κάνετε ή να μαθαίνετε λιγότερο; Γιατί;

18. Σε ποιον πιστεύεις οτι θα μπορούσες να φερθείς καλύτερα μέσα στην τάξη σου; (ενώ δεν το έχεις κάνει ενδεχομένως)

19. Πού κυρίως παίζεις στα διαλείμματα;

20. Ποιος είναι ο πιο αστείος μέσα στην τάξη σου; Γιατί;

21. Τι σου άρεσε πιο πολύ στο κολατσιό σου;

22. Αν ήσουν εσύ ο δάσκαλος αύριο, τι θα έκανες;

23. Υπάρχει κάποιος στην τάξη που θα χρειαζόταν λίγο χρόνο εκτός ομάδας;

24. Αν μπορούσες να αλλάξεις θέση με κάποιον μέσα στην τάξη, με ποιον θα το διαπραγματευόσουν; Γιατί;

25. Πες μου 3 διαφορετικές στιγμές που χρειάστηκε να χρησιμοποιήσεις το μολύβι σου σήμερα!

Όπως είναι φανερό, η λίστα μπορεί να μην τελειώσει ποτέ κι αυτό είναι σίγουρα καλό! Ας προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά στα παιδιά μας χωρίς κριτική, χωρίς (φανερό) έλεγχο, χωρίς κυνήγι και απόδοση ευθυνών. Ας γίνουμε λίγο πιο διασκεδαστικοί και ευχάριστοι και μέσα από αυτή μας τη στάση σίγουρα έχουμε μόνο να κερδίσουμε, εμείς, τα παιδιά μας και η σχέση μας με αυτά. Και θα δείτε οτι το παιχνίδι αυτό των ερωτήσεων θα τα εξιτάρει και θα το αποζητούν από μόνα τους. Οι απαντήσεις τους μπορεί να σας ξαφνιάσουν, να σας συγκινήσουν, να σας καταπλήξουν. Ακόμα και να σας σοκάρουν, να είστε έτοιμοι!

Φροντίστε να τα κοιτάτε στα μάτια, να μην ασχολείστε παράλληλα με κάτι άλλο και να μη ρίχνετε κλεφτές ματιές στο ρολόι γιατί η προσπάθεια θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία. Τα παιδιά θέλουν, αποζητούν, έχουν ανάγκη την προσοχή μας. Όπως και οι μεγάλοι άλλωστε, έτσι δεν είναι;

Αν δείτε ότι δεν ανταποκρίνονται, μην τα παρατήσετε! Δοκιμάστε πάλι με κάποια πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση και προτιμήστε την ώρα λίγο πριν τον ύπνο. Τότε που είναι στιγμές χαλάρωσης, εξομολογήσεων, αγκαλιάς και φιλιών. Προτρέψτε τα να κάνουν το ίδιο, να βρουν αντίστοιχες ερωτήσεις για εσάς. Τα παιδιά, όπως και ο καθένας ίσως, ανοίγονται πιο εύκολα όταν κάνουμε την αρχή εμείς. Αν τους πούμε πως πέρασε η δική μας μέρα, έχουμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να μάθουμε για τη δική τους.

Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Το πολυεργαλείο των ΚΕΠ: Αυξάνουν τις υπηρεσίες τους



Στην αύξηση του αριθμού των υπηρεσιών που παρέχουν τα ΚΕΠ, προκειμένου σύντομα να αποτελούν το μοναδικό σημείο εξυπηρέτησης των πολιτών στην επαφή τους με το Δημόσιο, προβαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ήδη η ηλεκτρονική διασύνδεση των ΚΕΠ με βάσεις δεδομένων της Δημόσιας Διοίκησης φαίνεται ότι έχει «λύσει» τα χέρια των πολιτών, επιτρέποντάς τους να εξοικονομούν χρόνο, αφού πλέον οι αιτήσεις γίνονται και διεκπεραιώνονται online.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στα συνολικά 1.060 ΚΕΠ που λειτουργούν σε 325 δήμους της χώρας, τους τελευταίους πέντε μήνες 1.025.331 υποθέσεις πολιτών διεκπεραιώθηκαν μέσα σε δύο μόλις λεπτά.

Οι πολίτες εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχονται -9 στους 10 αξιολογούν θετικά την εξυπηρέτησή τους από το προσωπικό των ΚΕΠ- ενώ συνεχώς προστίθενται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αφορούν δικαιολογητικά που απαιτούνται σε 473 διαδικασίες του δημόσιου τομέα. Για τις διαδικασίες αυτές, το ΚΕΠ αναζητεί ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά, οπότε δεν απαιτείται η προσκόμισή τους από τον πολίτη.

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της λειτουργίας των ΚΕΠ, εντός του Οκτωβρίου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση σύνταξης ΙΚΑ και να πληροφορούνται για την πορεία εξέλιξης της αίτησής τους, ενώ σύντομα τα ΚΕΠ θα χορηγούν το σύνολο βεβαιώσεων του ΟΑΕΔ. Ιδιαίτερη μέριμνα, μάλιστα, υπάρχει και για τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού καθώς προσεχώς θα μπορούν στα προξενεία να εξυπηρετούνται όπως θα εξυπηρετούνταν από κάποιο ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τους τελευταίους πέντε μήνες δόθηκαν 1.025.331 online πιστοποιητικά από τα ΚΕΠ. Εξ αυτών 778.003 αφορούσαν το Εθνικό Δημοτολόγιο, 58.309 ασφαλιστικά Ταμεία, 13.975 ηλεκτρονικό παράβολο, 2.544 το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ 172.500 αφορούσαν τον ΕΛΓΑ και τον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι πιο «δημοφιλείς» υπηρεσίες που παρέχονται από τα ΚΕΠ τον τελευταίο χρόνο και μέχρι τον Αύγουστο του 2014 ήταν:

Χορήγηση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης (883.432), χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης (349.719), χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης (192.332), χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής ή δικαστικής χρήσης (86.450), χορήγηση βεβαίωσης τόκων δανείου για φορολογική χρήση (57.179), χορήγηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ (61.067), χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου (86.759), χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας (67.065), χορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών (59.822), χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου (62.686), χορήγηση πιστοποιητικού περί δημοσίευσης ή μη διαθήκης (54.833) και ανανέωση αδείας οδήγησης (36.165). Συνολικά, τον τελευταίο χρόνο έχουν διεκπεραιωθεί από τα ΚΕΠ 2.497.033 υποθέσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Σμύρνη παραδίδεται στους Τούρκους.



1922 - Μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή η Σμύρνη παραδίδεται στους Τούρκους.

1926 - Εκδηλώνεται στην Αθήνα το κίνημα του Κονδύλη με 300 νεκρούς.

1941 - Ιδρύεται η αντιστασιακή οργάνωση ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα.

1951 - Ελλάδα: Κατά τις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιούνται την ημέρα αυτή με εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής νικητής αναδεικνύεται ο συνασπισμός του Κόμματος των Φιλελευθέρων και του ΕΠΕΚ.

1965 - Μετά την εισβολή του κινεζικού στρατού, το Θιβέτ γίνεται επαρχία της Λαϊκής Δημοκρατία της Κίνας.

1991 - Ανεξαρτητοποιείται από την ΕΣΣΔ η Δημοκρατία του Τατζικιστάν.

1993 - Μετά τις αποχωρήσεις τεσσάρων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πέφτει» και προκηρύσσονται εκλογές για τις 10 Οκτωβρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γκαφατζήδες της Mακρακώμης -Εκαναν τους ληστές για να ανεβάσουν βίντεο στο YouTube, αλλά συνελήφθησαν

Πέρα από το λεγόμενο βρετανικό χιούμορ, φαίνεται πως υπάρχει και το... λαμιώτικο. Κάποιοι στη Μακρακώμη θεώρησαν αστείο να υποδυθούν τους ληστές, κυκλοφορώντας με κουκούλες και οπλισμένοι στο δρόμο, αλλά στο τέλος «γέλασαν» μόνο οι αστυνομικοί, που τους συνέλαβαν.

Το απίστευτο περιστατικό έγινε την Παρασκευή, όταν οι κάτοικοι της Μακρακώμης είδαν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα με κουκούλες full face και ο ένας κρατούσε πιστόλι. Ηταν ένας 45χρονος, ο 18χρονος γιος του, μία 43χρονη και η 19χρονη κόρη της. Οι τέσσερίς τους, που παραθέριζαν στην περιοχή, αποφάσισαν να κάνουν αυτή την πλάκα για να ανεβάσουν το βιντεάκι στο YouTube.

Βέβαια, όσοι τους είδαν δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι επρόκειτο για φάρσα και για αυτό έσπευσαν να ενημερώσουν την αστυνομία, δίνοντας πληροφορίες για τον αριθμό κυκλοφορίας και τον τύπο του αυτοκινήτου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μακρακώμης εντόπισαν το όχημα σε κοντινό χωριό της περιοχής και οι φαρσέρ συνελήφθησαν. Τελικά οι «δράστες» της πλάκας οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λαμίας, όπου σύμφωνα με το lamiareport.gr ο 45χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και η κουνιάδα του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, ενώ τα δυο παιδιά τους σε φυλάκιση 4 μηνών.

Οι κατηγορίες με τις οποίες σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους, αφορούσαν στην παράνομη χρήση όπλου, στην παράνομη βία και στην διατάραξη ειρήνης πολιτών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ-Για την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Περιφερειακό Σχήμα






Για την εκλογή Προεδρείου και Οικονομικής Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Η νέα Περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας θα συνεχίσει την υλοποίηση της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εφαρμόσει την καταστροφική για το λαό πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., και του Δ.Ν.Τ., χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και το συγκεντρωτικό, αντιδημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας του Καλλικράτη.

Η Οικονομική Επιτροπή μαζί με την Εκτελεστική Επιτροπή θεσμοθετήθηκαν με τον Καλλικράτη για να αποτελέσουν μια μορφή ενίσχυσης της αντιδημοκρατικής λειτουργίας των περιφερειών στο πλαίσιο της συνολικότερης τάσης θωράκισης τους από το μαζικό-λαϊκό κίνημα.

Η συμμετοχή της Αριστερής Παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως έχουμε δεσμευθεί, θα γίνει από θέσεις σύγκρουσης και ρήξης με το θεσμικό, οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας του και την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που στραγγαλίζουν οικονομικά τις Περιφέρειες, τους Δήμους αλλά και όλους τους εργαζόμενους και το λαό.



Εμείς θα αξιοποιήσουμε τη θέση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να οργανώσουμε και να συμβάλλουμε στους αγώνες που θα δώσουμε έξω από αυτό. Θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, στις απεργίες, στις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις.



Θέση μας είναι η συμμετοχή μας στο ΠΣ με βάση τα παραπάνω και η άρνηση συμμετοχής μας από θέσεις ευθύνης στα όργανα και τις επιτροπές διοίκησης και διαχείρισης των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εφαρμόζουν τον αντιδημοκρατικό Καλλικράτη και τη μνημονιακή πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Λαβαίνοντας υπόψη τα πολιτικά όρια του ΠΣ, τόσο από τον τρόπο εκλογής του (πλειοψηφικό σύστημα με το 60% των εδρών στην πλειοψηφία), του τρόπου λειτουργίας του, τόσο με τον Καλλικράτη όσο και προγενέστερα, καθώς και του τρόπου εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και του Προεδρείου, δεν μπήκαμε στη διαδικασία συμμετοχής και νομιμοποίησης με τη δική μας ψήφο των «εκλογών» για αυτές τις θέσεις.

Η Αριστερή Παρέμβαση ήταν παρούσα με τον περιφερειακό της σύμβουλο Βασίλη Ζούμπο, αλλά έκανε αποχή από τη διαδικασία και βέβαια δεν επιχείρησε να αναλάβει καμιά από τις θέσεις ευθύνης του Προεδρείου, για τη διαχείριση της λειτουργίας και των συνεδριάσεων των συμβουλίων.

Ζητήσαμε όμως να έχουμε το δικαίωμα να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ως παρατηρητές με δικαίωμα λόγου και όλα τα θέματα που συζητά η Οικονομική Επιτροπή να έρχονται προς τελική έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Τελειώνουν σήμερα οι βροχές - Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Μόνο το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες
Κλείνει σήμερα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η παρένθεση της κακοκαιρίας με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ σήμερα αναμένονται μόνο τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες.

Το ευχάριστο είναι ότι ακολουθεί ένα πενθήμερο καλοκαιρίας που θα συνοδευθεί και από άνοδο της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές από την Πέμπτη.

Αναλυτικά για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε στη Μακεδονία θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ορεινά των βορειοτέρων περιοχών.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες είναι οι πραγματικά βιολογικές τομάτες;





    Μια νέα μέθοδος προσφέρει τη δυνατότητα εντοπισμού της απάτης στα βιολογικά λαχανικά!



Η «απάτη των τροφίμων» έχει λάβει νέες διαστάσεις με την έλευση των λεγόμενων «βιολογικών προϊόντων» στην αγορά. Καθώς τα... ελεύθερα από χημικά λιπάσματα λαχανικά πωλούνται σε όλον τον κόσμο - και όχι μόνο στην Ελλάδα - πολύ ακριβότερα από τα «συμβατικά», δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που επιδιώκουν να επωφεληθούν βάζοντας απλώς την ετικέτα «βιολογικό» στη σοδειά τους χωρίς κατά τα άλλα να έχουν αλλάξει τίποτε στον τρόπο καλλιέργειάς της. Ο εντοπισμός τέτοιου είδους πρακτικών δεν είναι εύκολος, ομάδα επιστημόνων από τη Γερμανία προσφέρει όμως μια λύση παρουσιάζοντας μια μέθοδο που είναι σε θέση να ανιχνεύει τις πραγματικά βιολογικές τομάτες από τις άλλες.

Τριπλάσιος τζίρος, διπλάσιες τιμές

Στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Agricultural and Food Chemistry», οι επιστήμονες από την Αρχή Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Βαυαρίας και το Πανεπιστήμιο του Βούρτσμπουργκ σημειώνουν ότι η ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Ο τζίρος τους στην παγκόσμια αγορά έχει τριπλασιαστεί από το 2002 ως το 2011 φθάνοντας τα 48 δισ. ευρώ, ενώ οι τιμές τους φθάνουν να είναι ακόμη και διπλάσιες σε σχέση με τα προϊόντα που δεν προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Μαζί με τα κέρδη αυξάνεται και η απάτη, η οποία τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητη καθώς η πιστοποίηση τού αν ένα λαχανικό έχει καλλιεργηθεί με βιολογικές μεθόδους δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.
Αυτή τη στιγμή η πιο αξιόπιστη τεχνική πιστοποίησης της «βιολογικής αυθεντικότητας» βασίζεται στην ανάλυση των σταθερών ισοτόπων στη σύσταση του αζώτου, τα αποτελέσματά της δεν είναι όμως πάντα αξιόπιστα. Οι επιστήμονες από τη Γερμανία θέλησαν να βρουν έναν πιο «σίγουρο» τρόπο ελέγχου. Για να το επιτύχουν στράφηκαν προς την τεχνική της φασματοσκοπίας πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR). Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ήδη για την πιστοποίηση ορισμένων τροφίμων, όπως το λάδι ή το μέλι, ως τώρα όμως δεν είχε δοκιμαστεί στα λαχανικά.


Φασματοσκοπία στις τομάτες..!

Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Μόνικα Χόχμαν από το Πανεπιστήμιο του Βούρτσμπουργκ εξέτασαν δύο είδη τομάτας που καλλιεργούνται στην ύπαιθρο και σε θερμοκήπια τόσο με βιολογικά όσο και με συμβατικά λιπάσματα.
Συγκέντρωσαν δείγματα από 361 φυτά επί επτά μήνες και τα ανέλυσαν με τη βοήθεια της φασματοσκοπίας NMR.
Η μέθοδος αυτή προσφέρει τη δυνατότητα εξέτασης μιας πολύ μεγάλης κλίμακας χημικών, καθώς και των συστατικών που περιέχονται στη σάρκα της τομάτας (γλυκόζη, κιτρικό οξύ κ.τ.λ.).
Ετσι οι επιστήμονες κατόρθωσαν να εντοπίσουν μια σειρά χημικές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις βιολογικά και συμβατικά καλλιεργημένες τομάτες (κάποιες από αυτές εμφανίζονται στο μηλικό οξύ, στην ασπαραγίνη, στη γλυκόζη και στη μονοφωσφορική αδενοσίνη). Η μέθοδός τους φάνηκε να δίνει αποτελέσματα με επιτυχία 100%!

Αν και στη μελέτη τους σημειώνουν ότι τα ευρήματά τους πρέπει να επιβεβαιωθούν περαιτέρω, η νέα μέθοδος φαίνεται πολλά υποσχόμενη και η ερευνητική ομάδα σκοπεύει να εξετάσει την εφαρμογή της και σε άλλα οπωροκηπευτικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ