Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ                                           
ΟΜΙΛΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ   
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Μηδείας & Ισμήνης 39
32100 Λιβαδειά
Site: http://xlolivadias.blogspot.com
e-mail: xoreutikosomiloslivadias@gmail.com

ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών των τμημάτων του Ομίλου μας, ξεκινούν την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 στο 2ο Λύκειο Λιβαδειάς (οδός Ρούμελης) από τις 16.00 έως 21.30.
Εγγραφές νέων μελών κάθε Δευτέρα και μέχρι τέλος Οκτωβρίου από τις 16.00 έως 17.00 στον χώρο των μαθημάτων.
Δάσκαλος όλων των τμημάτων ο Κος Παπαδοκοτσώλης Κων/νος.
Έναρξη του παιδικού και εφηβικού τμήματος την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014, ώρες 5.00 μ.μ και 6.00 μ.μ αντίστοιχα, στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς (Καραγιαννοπούλου).
Δασκάλα του παιδικού και εφηβικού τμήματος η Κα Αποστολίδου Χρύσα

Πληροφορίες :
Κουτσούμπας Ανδρέας- 6972805779
Αποστολίδου Χρύσα - 6946094946
Κουτσούμπας Κώστας – 6972778025

                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυστρία-Ελλάδα με… τρακτέρ!




    Ο Helmut Wite κατάγεται από την Αυστρία και επισκέπτεται τη χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια.



Συνταξιούχος τυπογράφος πια, έχει αρκετό... ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή του για ταξίδια. Μέχρι πέρυσι ερχόταν στη χώρα μας με αυτοκίνητο ή μηχανή, αλλά φέτος είπε να κάνει κάτι διαφορετικό και ταξίδεψε μέχρι εδώ με τρακτέρ, με το οποίο έσερνε το μικρό τροχόσπιτό του.

Με μέση ταχύτητα περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα, ο τολμηρός ταξιδευτής ξεκίνησε περί τα τέλη Μαΐου από τη Βιέννη με ένα Steyr του 1957 και ταξίδεψε περίπου 4.000 χιλιόμετρα, γυρίζοντας σχεδόν όλη τη νότια Ελλάδα.

Στη συνέχεια έφτασε στην Ιταλία και με το καράβι κατέβηκε στη Πάτρα. Από εκεί κατευθύνθηκε προς Κόρινθο, Εύβοια, Γύθειο, και έπειτα πήρε το πλοίο για τη Κρήτη...

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκε η γιάφκα των ληστών του Διστόμου

Είχε νοικιαστεί πριν 1,5 χρόνο από τον Σπύρο Δραβίλα - Βρέθηκε το ίδιο DNA που βρέθηκε και στο σκάφος
Σε ένα απομακρυσμένο σημείο στη Νέα Μάκρη βρέθηκε μονοκατοικία την οποία είχε νοικιάσει ο Σπύρος Δραβίλας, ένας από τους δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στο Δίστομο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η μονοκατοικία είχε νοικιαστεί πριν 1,5 χρόνο, ενώ ο Σπύρος Δραβίλας αναγνωρίστηκε από τον ιδιοκτήτη και τους γείτονες.

Aστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι, βρέθηκε DNA ίδιο με εκείνο στο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι ληστές.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν διακριτικά το σπίτι για τέσσερις ημέρες και αφού είδαν ότι κανείς δεν το επισκέπτεται, μπήκαν σε αυτό χωρίς όμως να βρούνε οπλισμό. Κατά τις ίδιες πηγές το κρησφύγετο άδειασε αμέσως μετά τη ληστεία στο Δίστομο.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση του Δήμου Λεβαδέων για συγκέντρωση σχολικών ειδών

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες στην καθημερινή διαβίωση πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες.
Η οικονομική δυσπραγία πολλών νοικοκυριών επηρεάζει και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν αύριο τη νέα σχολική τους χρονιά και δεν θα έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Ο Δήμος Λεβαδέων απευθύνει έκκληση σε όλους τους συμπολίτες να προσφέρουν ότι μπορούν (σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες κλπ) ώστε να χαρίσουμε χαμόγελα στους μαθητές που έχουν ανάγκη και να ξεκινήσουν τη χρονιά τους με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη χαρά για μάθηση. 
Παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του προς τις οικογένειες αυτές, να φέρει τα σχολικά είδη στο χώρο όπου στεγάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (Παλαιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 1) κατά το χρονικό διάστημα 11 – 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρες 11:00 – 13:00.   

Διαβάστε Περισσότερα »

Βρήκαν τους κλέφτες των κοσμημάτων στη Λιβαδειά

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία 81χρονης ημεδαπής στη Λιβαδειά

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τρεις (3) ημεδαποί ROMA , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία 81χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε τον περασμένο μήνα στη Λιβαδειά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας τριών (3) ημεδαπών ROMA και συγκεκριμένα μίας 30χρονης, ενός 16χρονου και μίας 17χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα την 15-08-2014, οι δύο ανήλικοι εισήλθαν στην οικία της ηλικιωμένης και αφαίρεσαν διάφορα χρυσαφικά, αξίας (500) περίπου ευρώ και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή μαζί με την 30χρονη συνεργό τους, η οποία κατά τη διάρκεια της κλοπής, βρισκόταν έξωθεν της οικίας επιτηρώντας τον χώρο ως τσιλιαδόρος.

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Έναρξη υποβολής αιτήσεων στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης



Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής  εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ξεκινά την Δευτέρα 15-09-2014 και λήγει στις 03-10-2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Λεβαδέων, κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.

Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
•    Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
•    Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
•    Νέες Τεχνολογίες
•    Γλώσσα και Επικοινωνία




·         Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
·         Πολιτισμός και Τέχνη
·         Πρόγραμμα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.livadia.gr
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων (υπεύθυνη κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννα, τηλ. 2261 3 52201- 2, email:  kdvm903@gmail.com, facebook: Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λιβαδειάς.
- Αναλυτικά η ανακοίνωση με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ανά θεματικό πεδίο διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.livadia.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 – Ακύρωση Παραστάσεων



Σας ενημερώνουμε ότι στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2014 που διοργανώνονται από το Δήμο Λεβαδέων έχουν επέλθει κάποιες αλλαγές που οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε αποφάσεις των καλλιτεχνών και των συντελεστών που συμμετέχουν σε αυτές.
Έτσι ενημερώνουμε ότι:
1.    Ακυρώνεται η θεατρική παράσταση του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς «Μια Γιορτή στου Νουριάν» που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί στη Θεατρική Σκηνή του 3ου Γυμνασίου, την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δ/ντη του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς κ. Αλέξανδρου Καρκάνα: «Η Θεατρική Παράσταση του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς «Μια γιορτή στου Νουριάν», ματαιώνεται λόγω σοβαρού κωλύματος ενός από τους μαθητές που πρωταγωνιστούν στο έργο.  Η θεατρική ομάδα του σχολείου ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που θα προκληθεί στο πρόγραμμα των Τροφωνίων αλλά ελπίζει σε μια πετυχημένη μελλοντική συνεργασία».
2.    Ακυρώνεται η παράσταση «Ρεσιτάλ πιάνου με την Έλλη Τσαμπά» που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, εξαιτίας σοβαρού κωλύματος της σολίστ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σταϊκούρας: Στο 1,15 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ως οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη χαρακτηρίζει την εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τον Νοέμβριο του 2011, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στην γραπτή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι μετά τη μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης κατά 30% που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ, αναμένεται η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,150 ευρώ/λτ, τον προσεχή Οκτώβριο, από τα 1,259 ευρώ/λτ που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, «η εφαρμογή του μέτρου της εναρμόνισης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης, μέτρο που υιοθετήθηκε το Νοέμβριο του 2011, απέδειξε ότι αυτό υπήρξε οικονομικά αναποτελεσματικό και κοινωνικά άδικο. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η συμβολή του στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ήταν περιορισμένη, ενώ δεν οδήγησε σε αύξηση των δημοσίων εσόδων. Αντίθετα, επέφερε απώλεια εσόδων, σημαντική υστέρηση έναντι των στόχων και επιβάρυνση των εισοδηματικά χαμηλότερων στρωμάτων αλλά και του περιβάλλοντος».

Όπως σημειώνεται, «με αυτά τα δεδομένα, η κυβέρνηση προχώρησε πέρυσι σε μεγάλη διεύρυνση των κριτηρίων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και σε αύξηση κατά 25% της επιδότησης ανά λίτρο (στα 0,35 ευρώ/λτ).

Το επίδομα το οποίο χορηγήθηκε ανήλθε περίπου στα 175 εκατ. ευρώ, έναντι 86 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο. Η πρωτοβουλία αυτή συνέβαλε και στην ανάκαμψη της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αύξηση αυτής κατά 12,9% την περίοδο Οκτωβρίου 2013-Απριλίου 2014, έναντι της αντίστοιχης περιόδου 2012-2013». Επιπλέον, «κατά τη φετινή περίοδο, θα προχωρήσει στη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης με διαμόρφωσή του στα 230 ευρώ/1.000 λτ (από 330 ευρώ/1.000 λτ που ισχύει σήμερα), επιδιώκοντας μια καλή λύση, με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, δεδομένων των περιορισμών».

Όπως σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, «με τη μείωση αυτή, τον προσεχή Οκτώβριο αναμένεται η λιανική τιμή πώλησης να υποχωρήσει στα επίπεδα του 1,150 ευρώ/λτ, από τα 1,259 ευρώ/λτ που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Έτσι, για νοικοκυριό που δικαιούται επίδομα θέρμανσης, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ/λτ, τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ/λτ ή 23,4%, έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ/λτ), τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ακόμη και στην περίπτωση που το εν λόγω νοικοκυριό καταναλώσει μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης από εκείνες που επιδοτούνται, ακόμη και για διπλάσια κατανάλωση λίτρων από τα επιδοτούμενα, η μέση τιμή ανά λίτρο που θα κληθεί να καταβάλει δεν θα υπερβαίνει τα προ της αύξησης επίπεδα του Απριλίου του 2012.

Εννοείται ότι όσο η κατανάλωση προσεγγίζει τα επιδοτούμενα λίτρα, τόσο κατεβαίνει η μέση δαπάνη ανά λίτρο, με αποτέλεσμα να ωφελείται ο καταναλωτής. Παράλληλα με τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ολοκληρώνονται θεμελιώδεις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην εμπορία και διακίνηση καυσίμων, με κορυφαία την εισαγωγή του συστήματος εισροών-εκροών το οποίο έχει ήδη εισαχθεί στους μεγαλύτερους πληθυσμιακά νομούς της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του συστήματος και την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης τον ερχόμενο Οκτώβριο, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τη μείωση του φόρου θα την καρπωθούν οι καταναλωτές και όχι οι επιτήδειοι. Η προσπάθεια αξιολόγησης ρυθμίσεων που έχουν επιβληθεί και ο εξορθολογισμός τους συνεχίζεται».




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι δημαιρεσίες στο Δήμο Θηβαίων



Σε ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκαν, το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο Θήβας, οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας του Δήμου Θηβαίων.


Στη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου, προήδρευσε ο κ. Ανδρέας Χατζησταμάτης , ως πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας “Νέα Ενωτική Πορεία”.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο κ. Αθανάσιος Κοκοντίνης (από την παράταξη της πλειοψηφίας), Αντιπρόεδρος  ο κ. Παπαβασιλείου Γρηγόριος (από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Δήμος Θηβαίων -Ώρα Ευθύνης”) και Γραμματέας η κα Ιουλία Κοντού  (από την παράταξη της πλειοψηφίας).

Ακολούθησε η διαδικασία για την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, των οποίων η σύνθεση έχει ως εξής:


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τακτικά  Μέλη :
Πλειοψηφίας : Παπαδημητρίου Ιωάννης, Στάικος Αλέκος, Στρατέλος Νικόλαος, Τσαραμπάρης Παναγιώτης, Χαρέμης Κων/νος
Μειοψηφίας : Βενιζέλος Κων/νος, Κιούσης Θωμάς, Κόρδατζης Ιωάννης
Αναπληρωματικά Μέλη:
Πλειοψηφίας: Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Κουτσοδήμος Δημήτριος, Κοντού Ιουλία
Μειοψηφίας ; Σίννης Ιωάννης, Τριάντη Κων/να
Με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Κίτσος Σπυρίδωνας

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη :

Πλειοψηφίας: Γιαννίκας Δημήτριος, Δρένιος Σωτήριος, Καμούτσης Αναστάσιος, Μητσάκης Γεώργιος, Σκαλής Γεώργιος
Μειοψηφίας: Μακρή Αλεξάνδρα, Μέξης Παναγιώτης, Τουλουμάκος Αντώνιος

Αναπληρωματικά Μέλη :
Πλειοψηφίας:   Κατσάρας Βασίλειος, Τυρηνόπουλος Κων/νος, Τούτουζας Δημήτριος
Μειοψηφίας:  Παπαβασιλείου Γρηγόριος, Ραχούτης Ιωάννης

Με απόφαση του Δημάρχου Θηβαίων Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας
Τέλος, ως εκπροσώπους του Δήμου Θηβαίων  στην Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Στερεάς Ελλάδας , το σώμα εξέλεξε επτά (7) μέλη ( ο Δήμαρχος συμμετέχει αυτοδίκαια) :

Από την παράταξη της πλειοψηφίας οι :
Καμούτσης Αναστάσιος, Κοντού Ιουλία, Παπαδημητρίου Ιωάννης, Χατζησταμάτης Ανδρέας
Από τις παρατάξεις τις μειοψηφίας οι :
Χαλβατζής Σταμάτης ( Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας) , Βενιζέλος Κων/νος , Κόρδατζης Ιωάννης ( Επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας)












Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικές ταυτότητες σε 20 λεπτά και χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών!

Η νέα αυτή διαδικασία θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ήδη εφαρμόζεται από προχθές  πιλοτικά σε 22 αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας
Αστυνομικές ταυτότητες μέσα σε 20 λεπτά, με μία επίσκεψη στα αστυνομικά τμήματα και χωρίς να χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά, θα μπορούν πλέον να εκδίδουν οι πολίτες, μετά την ηλεκτρονική διασύνδεση του POLICE ONLINE της Ελληνικής Αστυνομίας και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) του υπουργείου Εσωτερικών.

Την καινοτομία αυτή παρουσίασαν σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτης, Βασίλης Κικίλιας, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την υφυπουργό του ίδιου υπουργείου Εύη Χριστοφιλοπούλου, μαζί με εκπροσώπους και του υπουργείου Εσωτερικών, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Η νέα αυτή διαδικασία θεσμοθετήθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ήδη εφαρμόζεται από προχθές (Δευτερά 8 Σεπτεμβρίου) πιλοτικά σε 22 αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας.

Όπως δήλωσαν οι υπουργοί, από τις αρχές Οκτωβρίου εκτιμάται ότι οι ταυτότητες θα εκδίδονται με αυτόν τον τρόπο σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ενω προωθούνται και οι σχετικές διαδικασίες ώστε οι αιτούντες αστυνομική ταυτότητα να μην χρειάζονται ούτε φωτογραφίες, αφού θα τις βγάζουν και αυτές στο αστυνομικό τμήμα. Προς το παρόν, όμως, το μόνο που χρειάζεται να προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος είναι οι δύο φωτογραφίες.
Αρχικά δεν αλλάζει τίποτα στις ταυτότητες, αλλά απλώς με την αλλαγή της διαδικασίας καταργείται η γραφειοκρατία για τη μεγάλη διευκόλυνση των πολιτών. Παράλληλα, όπως τόνισαν οι υπουργοί, εκτός από αυτό, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση σημαντικών ανθρώπινων και οικονομικών πόρων. Ειδικότερα, όπως είπαν, εξοικονομούνται 59 χιλιάδες εργατοώρες αστυνομικών και 74 χιλιάδες υπαλλήλων των ΚΕΠ και των δήμων.


Στην παρουσίαση των λεπτομερειών αναφέρθηκε ότι, ετησίως εκδίδονται 500 χιλιάδες ταυτότητας και με τη νέα διαδικασία εξοικονομούνται 3 εκατ. φύλλα χάρτου για φαξ και 128 χιλιάδες έντυπα από τους δήμους και τα ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία, όταν ο πολίτης μεταβαίνει στο αστυνομικό τμήμα για έκδοση ταυτότητας θα ζητούνται ηλεκτρονικά από τα μητρώα των δημοτολογίων, το πιστοποιητικό γέννησης και άλλα έντυπα και θα προχωράει αμέσως η διαδικασία έκδοσης. Τονίστηκε, επίσης, ότι ο τρόπος αυτός είναι και πιο ασφαλής, αφού εκτός από τα πιστοποιητικά που θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά, οι αστυνομικοί θα θέτουν ερωτήσεις ασφαλείας στους δήμους, τις απαντήσεις των οποίων δεν τις ξέρει ούτε ο ενδιαφερόμενος.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια επανάσταση του αυτονόητου και επιτυγχάνεται από τη συνεργασία των υπουργείων, από τα οποία, όπως είπε, το Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης είναι "η νύφη και ο γαμπρός" και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο "κουμπάρος". Αυτό θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς, προκειμένου να διευκολυνθεί συνολικά η καθημερινότητα των πολιτών, σημείωσε.

Σε ότι αφορά την έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, που συζητείται εδώ και χρόνια, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, απάντησε ότι προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία, καθώς δεν έχει οριστεί η επιτροπή που θα μελετήσει τις διαδικασίες και τα στοιχεία που χρειάζονται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας στον Δήμαρχο Θηβαίων

 
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας δημοτικής περιόδου, προκειμένου δια ζώσης να του ευχηθεί για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο στην είσοδο του Δημαρχείου και στη συνέχεια στο γραφείο του, όπου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη και Σπυρίδωνα Κίτσου και του  Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Χάρη Μελετίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δώρησε στον κ. Δήμαρχο το “Ευαγγέλιο του Αγώνα”, με την ευχή το έργο και η δράση του να πορεύεται με βάση το λόγο του Θεού. Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για το δώρο του και τις ευχές του δηλώνοντας την πρόθεσή του για συνέχεια της αγαστής συνεργασίας του Δήμου με τη Βοιωτική Εκκλησία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης στα Βάγια Βοιωτίας

Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν (4) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (80) έως (190) εκατοστών και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους (53) γραμμαρίων

Συνελήφθη, χθες (09-09-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή των Βαγίων Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 23χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ακατέργαστης κάνναβης.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν την οικία του 23χρονου, την οποία έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Χθες βραδινές ώρες, ο 23χρονος εντοπίστηκε να μεταβαίνει σε κοντινή απόσταση από τη οικία του, όπου βρίσκεται κοίτη χειμάρρου και να προβαίνει σε πότισμα δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο 23χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ από τον χώρο εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος σε ανάπτυξη, ύψους από (80) έως και (190) εκατοστών, καθώς και τρία πλαστικά μπουκάλια που ο δράστης χρησιμοποιούσε για το πότισμα των δενδρυλλίων.

Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ακολούθως στην οικία του 23χρονου, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρος (53) γραμμαρίων.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσεκούρι στα επιδόματα – 100 βοηθήματα μπαίνουν στο στόχαστρο



   

Το κράτος υπολογίζει ότι τα περίπου 100 επιδόματα που δίδονται αυτή τη στιγμή του κοστίζουν κοντά στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι τα επιδόματα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρο για περικοπές. Πλέον θα δίδονται από το υπουργείο Εργασίας

Οι αλλαγές αφορούν σε όλα τα επιδόματα που δίδονται σήμερα από τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Πλέον τα επιδόματα θα κατανεμηθούν σε τρεις πυλώνες με βάση το Ελάχιστον Εγγυημένο Εισόδημα, τις πολιτικές στήριξης της οικογένειας και τα προγράμματα αστέγων, μεταναστών, Ρομά κλπ

Είναι ακόμη μια μνημονιακή υποχρέωση της χώρας για την αναδιάρθρωση των επιδομάτων και καθώς η αναδιάρθρωση στην εποχή του μνημονίου έχει γίνει συνώνυμη των περικοπών μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε γενναίο ψαλίδισμα και κριτήρια που θα αφήνουν εκτός χιλιάδες από τους σημερινούς δικαιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των 5 δισ. που δίδει ήδη το Κράτος λόγω της καθολικής εφαρμογής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει να εξευρεθούν ακόμη 650 εκατομμύρια ως 1 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό μάλλον αναλογεί στις περικοπές που θα πρέπει να γίνουν στα επιδόματα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

L.A. Times: Συναγερμός στην ΕΥΠ για είσοδο τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα στην περίπτωση που τζιχαντιστές προσπαθήσουν να διέλθουν ή να παραμείνουν στη χώρα.

Αυτό τονίζει η αμερικανική εφημερίδα LA Times επικαλούμενη πηγές μέσα από την ΕΥΠ, ενώ σημειώνει πως τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί έξι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.

Με δεδομένη την πρόθεση των τζιχαντιστών να «χτυπήσουν» σε ευρωπαϊκές πόλεις, αλλά και τις ΗΠΑ ως αντίποινα σε πιθανή επιδρομή των συμμαχικών δυνάμεων, ο κίνδυνος πιθανής εμπλοκής της Αθήνας.

Πάντως αξιωματούχος της ΕΥΠ μιλώντας στους LA Times σημειώνει: «Η πιθανότητα να περάσουν από την Ελλάδα μαχητές του ISIS είναι μικρή, ως εκ τούτου το επίπεδο απειλής είναι χαμηλό. Ωστόσο είμαστε σε κατάσταση επαγρύπνησης και ανταλλάσσουμε πληροφορίες με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος της ΕΥΠ, διατήρησε την ανωνυμία του, ενώ δεν επιβεβαίωσε αν η Ελλάδα έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για πιθανούς τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους. Οι ειδικοί σημειώνουν πως η γεωγραφική θέση της Ελλάδας ευνοεί τη διέλευση των τζιχαντιστών για να περάσουν στην ενδοχώρα της Ευρώπης. Τους τελευταίους μήνες έχουν παρατηρηθεί τέτοιες, σποραδικές επί του παρόντος, κινήσεις. Μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν ένας 23χρονος Γάλλος που είχε στην κατοχή του ένα στικάκι με οδηγίες για την κατασκευή βομβών.

Ο Έλληνας αξιωματούχος επισήμανε πως δεν υπάρχουν νομικοί λόγοι για να προχωρήσουν σε συλλήψεις, επομένως παραπέμπουν τις περιπτώσεις σε άλλες μυστικές υπηρεσίες. Πάντως, αυτό δεν εμπόδισε τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν έναν 43χρονο Γάλλο, ρωσικής καταγωγής, που μετέφερε με το φορτηγό του όπλα του, μέσω Τουρκίας, στη Συρία. Ακόμη και γι' αυτό το περιστατικό δεν υπάρχει επιβεβαίωση με τον αξιωματούχο να δηλώνει ξερά: «Ακολουθούμε τις κατάλληλες διαδικασίες».

Η εφημερίδα σημειώνει πως η Ελλάδα είναι ένα κεντρικό σημείο διέλευσης και παραμονής παράτυπων μεταναστών, ενώ από την αρχή του έτους έχουν απελαθεί περίπου 300 σύροι και ιρακινοί επειδή κρίθηκαν ύποπτοι για σχέσεις με την τρομοκρατία. Την ίδια στιγμή οι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Αλβανία. Λένε ότι μπορεί να αποτελέσει θύλακας δράσης και εκπαίδευσης τζιχαντιστών.

Μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως 300 Αλβανοί μαχητές εντάχθηκαν στην ομάδα Al Nusra Front του Ισλαμικού Κρά;τους., ενώ 40 εξ αυτών συνελήφθηκαν στη συνέχεια στο Κόσοβο. Οι αναλυτές κάνουν λόγο για μισθοφόρους που ελάχιστη σχέση έχουν με το Ισλάμ, αλλά προσχωρούν στις τάξεις τους λόγω των χρημάτων που τους προσφέρουν οι φανατικοί τζιχαντιστές.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Στις 10 Σεπτεμβρίου 1925 υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.

506: Οι επίσκοποι της Βησιγοτθικής Γαλατίας συνέρχονται στο Συμβούλιο του Αγκντ.

1331: Ο Στέφανος Ούρος Δ' Δουσάν ανακηρύσσεται βασιλιάς της Σερβίας.

1380: Μάχη του Κουλίκοβο: Αποφασιστική νίκη των Ρώσων εναντίον της "Χρυσής Ορδής" του Μογγόλου Μαμάι.

1419: Ο δούκας Ιωάννης Β΄ της Βουργουνδίας δολοφονείται από υποστηριχτές του Δελφίνου, μετέπειτα βασιλιά Καρόλου Ζ' της Γαλλίας.

1509: Ισχυρός σεισμός, γνωστός ως "Μικρή Ημέρα της Κρίσεως", χτυπά την Κωνσταντινούπολη.

1551: Ιδρύεται η πόλη Βιτόρια στη Βραζιλία.

1565: Λύνεται η πολιορκία της Μάλτας από τους Ιππότες της.

1727: Από πυρκαγιά σε αχυρώνα στη διάρκεια παράστασης κουκλοθεάτρου σε χωριό στο Καίμπριτζσαϊρ της Αγγλίας, χάνουν τη ζωή τους 78 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά.

1900: Περίπου 8.000 άτομα χάνουν τη ζωή τους από τυφώνα που πλήττει το Γκάλβεστον του Τέξας.

1907: Αρχίζουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Πανεπιστημίου στην Αθήνα.

1924: Η Ρωσίδα Αλεξάνδρα Κολοντάι γίνεται η πρώτη γυναίκα πρεσβευτής.

1925: Υπογράφεται και δημοσιεύεται το πρώτο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας (αβασιλεύτου), που τίθεται αμέσως σε ισχύ.

1946: Η Βουλγαρία γίνεται δημοκρατία (με δημοψήφισμα, οι κάτοικοι της χώρας αρνούνται για Βασιλιά τον ηλικίας 9 ετών Συμεών). Ο Συμεών θα επιστρέψει το 2001 ως πρωθυπουργός στη χώρα.

1952: Δημοσιεύεται το έργο του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο Γέρος και η Θάλασσα».

1954: Υπογράφεται η συμφωνία ΣΕΑΤΟ μεταξύ των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

1960: Η Ανατολική Γερμανία παρεμποδίζει την ελεύθερη διακίνηση Δυτικογερμανών στο ανατολικό Βερολίνο.

1962: Επικυρώνεται το Σύνταγμα της Αλγερίας σε δημοψήφισμα με άνω του 97%.

1966: Προβάλλεται το πρώτο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας "Star Trek" στις ΗΠΑ.

1974: Ο Πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ δίνει χάρη στον Ρίτσαρντ Νίξον για όλα τα αδικήματα (που αφορούν το σκάνδαλο Γουότερ Γκέιτ) που τέλεσε εν υπηρεσία.

1975: Στην Ελλάδα, η τριετής φοίτηση στο Γυμνάσιο γίνεται υποχρεωτική.

1991: Τα Σκόπια γίνονται ανεξάρτητο κράτος από τη Γιουγκοσλαβία, όπως αποφασίζεται σε δημοψήφισμα.

1992: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Ενόπλων Δυνάμεων στην Κίνα, η Ελλάδα κατακτά το χρυσό μετάλλιο.

1994: Συντριβή αεροσκάφους «Μπόινγκ 737» της USAir στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, με απολογισμό 131 νεκρούς (όλοι οι επιβαίνοντες).

1996: Απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης στη Σιέρα Λεόνε (με πραξικόπημα) αποτυγχάνει.

2001: Για πρώτη φορά από το 1884, στο Αμερικανικό Όπεν γίνεται τελικός με αντίπαλες αδερφές. Η Αμερικανίδα Βένους Γουίλιαμς κερδίζει τον τελικό με νίκη επί της αδερφής της, Σερένα Ουίλιαμς, με 6-2, 6-4 σετ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το 2% των κονδυλίων της νέας ΚΑΠ 240 εκατ. σε 16.000 Νέους Αγρότες



Προσαύξηση κατά 25% της αξίας των δικαιωμάτων ενίσχυσης για μια πενταετία για τους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών και δέσμευση του 2% των κονδυλίων του Εθνικού Φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ποσό 240 εκατ. ευρώ για την είσοδο 16.000 νέων στο αγροτικό επάγγελμα μέσα στα επόμενα χρόνια προσφέρει το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με τη νέα ΚΑΠ αυξάνονται οι ενισχύσεις που κατευθύνονται στον κτηνοτροφικό τομέα, στο 25% από 19% μέχρι σήμερα.Με τη νέα ΚΑΠ αυξάνονται οι ενισχύσεις που κατευθύνονται στον κτηνοτροφικό τομέα, στο 25% από 19% μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ρυθμίσεις στις οποίες αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής  Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη του 21ου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.

Παρουσιάζοντας τους κεντρικούς άξονες της νέας ΚΑΠ, ο κ. Καρασμάνης τόνισε ότι σημείο αναφοράς στις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στον Εθνικό Φάκελο είναι η στήριξη των νέων αγροτών που «δεν μένει στα λόγια» αλλά γίνεται πράξη μέσα από ουσιώδεις αλλαγές, όπως:

-Η  προσαύξηση κατά 25% της αξίας των δικαιωμάτων ενίσχυσης για μια πενταετία για τους αγρότες ηλικίας κάτω των 40 ετών.

- Η δέσμευση του 2% των κονδυλίων του Εθνικού μας Φακέλου για τους νέους αγρότες, που ισοδυναμεί με ένα ποσό της τάξης των 240 εκατ. ευρώ και είναι από τώρα «κλειδωμένο» για την είσοδο 16.000 νέων στο αγροτικό επάγγελμα μέσα στα επόμενα χρόνια. Ανέφερε ενδεικτικά πως, με την τελευταία προκήρυξη εντάχθηκαν πάνω από 11.000 και εντός του 2014 προγραμματίζεται η πληρωμή της πρώτης δόσης από το πριμ πρώτης εγκατάστασης που φτάνει μέχρι 20.000 ευρώ.

-Η πρόβλεψη -για πρώτη φορά σε Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- ειδικής χρηματοδότησης για την ίδρυση νέων και νεοφυών επιχειρήσεων, τα λεγόμενα start-ups του αγροδιατροφικού τομέα για τα οποία έχει εγκριθεί προϋπολογισμός 72 εκατ. ευρώ.

-Η χρηματοδότηση ίδρυσης 2.100 νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός άλλων 4.500 επιχειρήσεων αγροτουρισμού, συνολικού προϋπολογισμού 370 εκατ. ευρώ.

- Η υλοποίηση 7.500 περίπου νέων σχεδίων βελτίωσης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, και η στήριξη της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων με 340 νέα επενδυτικά σχέδια για την προσεχή 7ετία, συνολικού προϋπολογισμού 254 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτών οι νέοι αγρότες ωφελούνται και έμμεσα από τις συνολικές αποφάσεις της ΚΑΠ, όπως για παράδειγμα με την αύξηση των ενισχύσεων που κατευθύνονται στον κτηνοτροφικό τομέα, στο 25% (όταν το υψηλότερο επίπεδο ενισχύσεων για την κτηνοτροφία δεν είχε ξεπεράσει ποτέ το 19%).

«Με τις παρεμβάσεις αυτές γίνεται  ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για να αντιμετωπιστούν και να βρουν το δρόμο προς τη λύση τους, πολλά από τα προβλήματα των νέων αγροτών», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, διαβεβαιώνοντας τους νέους αγρότες στο 21ο Συνέδριό τους ότι «η στήριξη που θα έχουν τη νέα προγραμματική περίοδο δεν είναι στα λόγια, αλλά θα εμπλουτίζεται διαρκώς, και ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, με όσες παρεμβάσεις απαιτούνται, ώστε ο νέος αγρότης να απολαμβάνει την καταξίωση που του πρέπει και του αξίζει.»


Διαβάστε Περισσότερα »

5.237 τροχαίες παραβάσεις τον Αύγουστο στη Στερεά



Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνολικά βεβαιώθηκαν (5.237) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.125) για υπερβολική ταχύτητα, (322) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, (66) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και (70) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Αύγουστο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (55) τροχαία ατυχήματα (έναντι 57 το 2013). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

    4 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 5 και το 2013)
    7 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 10 το 2013)
    44 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 42 το 2013)

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (85) παθόντες (έναντι 78 το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

    4 νεκροί (έναντι 6 και το 2013)
    7 σοβαρά τραυματίες (έναντι 12 το 2013)
    74 ελαφρά τραυματίες (έναντι 60 το 2013)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

    H παραβίαση προτεραιότητας
    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
    Η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας
    Η υπερβολική ταχύτητα
    Η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Αύγουστο του 2014 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.237) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.125 για υπερβολική ταχύτητα
    219 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
    103 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    70 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
    66 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    30 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
    36 για αντικανονικό προσπέρασμα
    29 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
    11 για αντικανονικούς ελιγμούς
    8 για παραβίαση προτεραιότητας
    618 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
    114 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
    48 για φθαρμένα ελαστικά
    2.760 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων

Χαρτί, στυλό και κουμπιουτεράκι ανά χείρας κρατούν οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων προκειμένου να διαπιστώσουν σε ποια κατηγορία -των χαμένων ή των κερδισμένων- ανήκουν μετά και τις διορθώσεις που έκανε το υπουργείο Οικονομικών στον ΕΝΦΙΑ.

Οπως αναφέρουν και τα Νέα οι φορολογούμενοι τώρα περιμένουν να τους έρθει ο τελικός λογαριασμός.

Παραδείγματα φόρου για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

    Διαμέρισμα στον Αγιο Δημήτριο 80 τμ 15ετίας στον 1ο όροφο με μία πρόσοψη σε τιμή ζώνης 1.450€ αρχικά ο φόρος ήταν 328,80€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 263,04€
    Διαμέρισμα στη Δραπετσώνα 100 τμ 25ετίας στον 2ο όροφο με δύο προσόψεις σε τιμή ζώνης 750€ αρχικά ο φόρος ήταν 302,80€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 242,24€
    Διαμέρισμα στο Πέραμα 100 τμ 10ετίας στον 2ο όροφο με μία πρόσοψη σε τιμή ζώνης 650€ αρχικά ο φόρος ήταν 328,40€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 265,72€
    Διαμέρισμα στη Νέα Χαλκηδόνα 80 τμ 10ετίας στον 3το όροφο με δύο προσόψεις σε τιμή ζώνης 2.000€ αρχικά ο φόρος ήταν 426,50€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 262,72€
    Διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο 70 τμ 15ετίας στον 2ο όροφο με τρεις προσόψεις σε τιμή ζώνης 3.050€ αρχικά ο φόρος ήταν 729,80€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 583,84€
    Διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη 75 τμ 8ετίας στον 3ο όροφο με μία πρόσοψη σε τιμή ζώνης 2.300€ αρχικά ο φόρος ήταν 556,30€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 445,04€
    Διαμέρισμα στον Υμηττό 50 τμ 25ετίας υπόγειο σε τιμή ζώνης 1.300€ αρχικά ο φόρος ήταν 190,30€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 152,24€
    Διαμέρισμα στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 80 τμ 15ετίας στον πρώτο όροφο με μία πρόσοψη σε τιμή ζώνης 650€ αρχικά ο φόρος ήταν 251,30€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 201,04€
    Διαμέρισμα στη Μακρύαμμο Θάσου 100 τμ 30ετίας με τρεις προσόψεις χωρίς οικόπεδο σε τιμή ζώνης 950€ αρχικά ο φόρος ήταν 301,70€ μετά την έκπτωση διαμορφώνεται στα 241,36€


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι στην κινητοποίηση ενάντια στα διόδια σήμερα στις 16:00 στα πλευρικά διόδια του Μπράλου








Ξεκίνησε χθες το βράδυ η λειτουργία των πλευρικών διοδίων του Μώλου και του Μπράλου.



Όλοι εκείνοι οι αυτοδιοικητικοί και οι βουλευτές που εκλέγονταν τόσα χρόνια και εξελέγησαν πρόσφατα με τη βοήθεια των κομμάτων της καταστροφικής για το λαό, μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την αρνητική εξέλιξη.



Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που τώρα υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις δολοφονικές πολιτικές των μνημονίων. Ο λαός της Φθιώτιδας δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους υποστηρικτές των μνημονίων και όλους εκείνους που συνειδητά έβαλαν εδώ και χρόνια την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων του Νομού μας αλλά και όλης της χώρας, και το ξεπούλημά τους στους μεγαλοεργολάβους-καναλάρχες.



Τους  αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχουμε πληρώσει με το υστέρημά μας εδώ και δεκαετίες μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας και μέσω των τελών κυκλοφορίας.



Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα συμμετέχει σήμερα Τρίτη στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια, απαιτώντας την άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, την απόδοση των δημόσιων δρόμων στο λαό, και την ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ , αλλά και την ακύρωση των νέων αναθεωρημένων συμβάσεων επανέναρξης των έργων  που ψήφισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013, συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού μας.



Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00 σήμερα στα πλευρικά διόδια του Μπράλου, με προσυγκέντρωση στις 15:30 στην Έκθεση Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φτιάχνει από σήμερα ο καιρός

Το «παράθυρο» της καλοκαιρία θα μείνει ανοιχτό και την Πέμπτη
Βελτιωμένος αναμένεται σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται μόνο μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των 30 βαθμών Κελσίου.

Ο σχετικά καλός καιρός θα κρατήσει και την Πέμπτη το πρωί καθώς από το μεσημέρι και μετά και από τα δυτικά αναμένονται ξανά βροχές. Καλός ο καιρός από το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο. Ξανά βροχές αναμένονται την Κυριακή και τη Δευτέρα οπότε θα πέσει και λίγο η θερμοκρασία.

Αναλυτικα η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα δυτικά. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αρχικά σχεδόν αίθριος με τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στα βόρεια. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: σχεδόν αίθριος και μονό στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αρχικά σχεδόν αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ