Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Υμνοι των Γερμανών: Οι Ελληνες γιατροί ήρθαν στη χώρα μας και ανέβασαν την ποιότητα του συστήματος υγείας

Στα τέλη του 2013 εργάζονταν στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία της Γερμανίας 1.125 έλληνες γιατροί. Είναι η πολυπληθέστερη ομάδα ξένων γιατρών και «μπορούν να συμβάλουν στην περαιτέρω βελτίωση του γερμανικού συστήματος υγείας».

«Οι καλά εκπαιδευμένοι έλληνες γιατροί φέρνουν τις ειδικές τους γνώσεις και τις δικές τους εμπειρίες στο γερμανικό σύστημα υγείας και μπορούν να συμβάλουν στη περαιτέρω βελτίωση του υψηλού επιπέδου του γερμανικού συστήματος», τόνισε η υπουργός Υγείας του ομοσπόνδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας -  Βεστφαλίας, Μπάρμπαρα Στέφενς, μιλώντας, πριν από μερικές ημέρες, σε εκδήλωση υποδοχής ελλήνων γιατρών, στο Ντόρτμουντ.

Η πλειοψηφία στη Ρηνανία

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, στην Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, όπου ζει το ένα τέταρτο περίπου των Γερμανών, ο αριθμός των ξένων γιατρών έχει φθάσει τους 9.400. Από αυτούς 1.125 (12,1%) είναι Έλληνες και ακολουθούν οι Ρουμάνοι (802) και οι Σύροι (450).
«Η Γερμανία χρειάζεται την εισροή ειδικευμένων εργαζομένων, κυρίως στο πεδίο της υγείας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, που υπενθυμίζει τη σχετική συνεργασία της περιφερειακής κυβέρνησης της ΒΡΒ με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Συνολικά, στα τέλη του 2013, εργάζονταν στη Γερμανία 2.847 έλληνες γιατροί. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Ρουμάνους (3.454), ενώ ακολουθούν οι Αυστριακοί (2.611) και οι Πολωνοί (1.830).
Εξαιτίας του υψηλού τους αριθμού πολλοί νέοι γιατροί στην Ελλάδα δεν έχουν απασχόληση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτή η εταιρική σχέση ωφελεί ξεκάθαρα και τις δύο χώρες», τονίζει η γερμανίδα υπουργός, εξηγώντας ότι βασική προϋπόθεση για τέτοιου είδους συνεργασίες είναι να αντλούν οφέλη και οι δύο πλευρές.

Έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού

Στη Γερμανία, εντείνεται το πρόβλημα της έλλειψης εξειδικευμένων εργαζομένων σε πολλά πεδία της οικονομίας. Σύμφωνα με έρευνα κατ' εντολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής, Νέων Μέσων και Επικοινωνίας (Bitkom), η μία στις εννέα γερμανικές επιχειρήσεις σχεδιάζει να προσλάβει εξειδικευμένους εργαζόμενους από το εξωτερικό. «Αυτή η τάση θα έχει μεγάλη διάρκεια», εκτιμά ο Τιλ Κέστνερ, γενικός διευθυντής της Linkedin για τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, ενώ ο Άξελ Πολς, συντάκτης της έρευνας της Bitcom Research προσθέτει: «Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις καλές ευκαιρίες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, γνωρίζοντας πως όταν περάσει η κρίση, θα μειωθεί η διάθεση των Ισπανών, των Ελλήνων ή των Ιταλών να έλθουν στη Γερμανία».

Όπως επισημαίνει η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, γερμανοί εργοδότες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους για προσλήψεις εργαζομένων στην νότια Ευρώπη. «Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις που αναζητούν συνεργάτες στο εξωτερικό ανέφεραν ως «χώρες στόχο» την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα».


Διαβάστε Περισσότερα »

Φρικτή αυτοκτονία: Έπεσε σε λίμνη γεμάτη με κροκόδειλους



Εξηνταπεντάχρονη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της πέφτοντας σε μια
λίμνη γεμάτη κροκόδειλους η οποία βρίσκεται μέσα σε φάρμα-ζωολογικό πάρκο της περιφέρειας της Μπανγκόκ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κυριακάτικος περίπατος για τις οικογένειες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.



"Η αδελφή της δήλωσε ότι το θύμα υπέφερε από άγχος και κατάθλιψη τις τελευταίες ημέρες", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας της περιοχής Σαμούτ Πρακάν.

Το δράμα εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μέσα στη φάρμα με τους κροκόδειλους στο Σαμούτ Πρακάν, λιγότερο από μια ώρα από τη Μπανγκόκ.

Το ζωολογικό αυτό πάρκο παρουσιάζει ένα θέαμα πάλης με τους κροκόδειλους, το "Crocodile Wrestling Show" όπως το ονομάζει, όπου οι εκπαιδευτές βάζουν τα χέρια ή το κεφάλι τους στο στόμα των ζώων, πριν στο τέλος αγκαλιάσουν τα μεγάλα ερπετά.

Το δράμα της Παρασκευής σημειώθηκε σε παρακείμενη μεγάλη λίμνη στην οποία υπάρχουν εκατοντάδες κροκόδειλοι. Πάνω από τη λίμνη υπάρχει μια γέφυρα από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να ταΐζουν τους κροκόδειλους με νεκρά κοτόπουλα, τα οποία δένουν στην άκρη καλαμιών ψαρέματος.

Ο διευθυντής του ζωολογικού πάρκου δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι του πάρκου ειδοποίησαν την αστυνομία αμέσως μετά το συμβάν.

"Έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας, τοποθετώντας υψηλά φράγματα, σύστημα τηλεπαρακολούθησης και φρουρούς που περιπολούν", τόνισε μιλώντας στην ταϊλανδική τηλεόραση. Ωστόσοη περίφραξη της γέφυρας πάνω από τη λίμνη μόλις που ξεπερνά το ένα μέτρο.

Οι κανόνες ασφαλείας, στα ζωολογικά πάρκα όπως και τα πορθμεία σπανίως τηρούνται στην Ταϊλάνδη, όπου διοργανώνονται φωτογραφίσεις για τους επισκέπτες δίπλα σε τίγρεις και κροκόδειλους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό στην Περιφέρεια Στερεάς

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό

Σύσκεψη για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου του καταρροϊκού πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  σήμερα  στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη  και με τη συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής  κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, εκπροσώπων των κτηνοτρόφων από όλη την Περιφέρεια καθώς και στελεχών των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι από τα μέσα Ιουλίου, όποτε και το φαινόμενο του καταρροϊκού πυρετού εμφανίστηκε στην περιφέρεια, οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής με συνεχή ενημέρωση στον τύπο αλλά και στους κτηνοτρόφους, έδιναν οδηγίες πρόληψης και προστασίας των ζώων.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων τόνισε ότι προκειμένου να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της επέκτασης της νόσου οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώνουν άμεσα στις κτηνιατρικές αρχές κάθε πιθανό κρούσμα που παρατηρούν στο κοπάδι τους. Αντιλαμβάνεται  ότι ορισμένες από τις οδηγίες που πέπει να εφαρμόσουν οι κτηνοτρόφοι  είναι δύσκολα εφαρμόσιμες, όμως σε περιόδους κρίσης θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να καταφύγουν στην εφαρμογή των μέτρων ώστε να σώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.
Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα πάρει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πληθυσμό.
Για τον σκοπό αυτό έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να μεριμνήσουν για τον ψεκασμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που έχουν προσβληθεί από τον καταρροϊκό πυρετό καθώς και των μονάδων που βρίσκονται περιμετρικά σ ΄αυτές, για την καταπολέμηση του εντόμου που μεταδίδει την νόσο και παράλληλα στην εκπαίδευση των κτηνοτρόφων στη σωστή χρήση των απαραίτητων εντομοκτόνων για μελλοντικούς ψεκασμούς των κτηνοτροφικών μονάδων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους.
Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεσμεύτηκε να  επικοινωνήσει  με τον αρμόδιο υπουργό ζητώντας να υπάρξει μέριμνα ώστε οι κτηνοτρόφοι που θα προβούν σε αγορά εντομοκτόνων και εντομοαπωθητικών, να αποζημιωθούν βάση των τιμολογίων, που θα προσκομίσουν και βάση του ζωικού τους κεφαλαίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στη 2η Συνάντηση Εθελοντών της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου στις 6 μμ [μέχρι όσο μας …πάρει (!)], θα γίνει η 2η Συνάντηση των Εθελοντών της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς.
volunteers-cover.jpg

Θα συζητήσουμε και θα οργανώσουμε τις δράσεις μας (ιδιαίτερα πλούσιες και ποικίλες) για τη χειμερινή περίοδο 2014-2015. Θα εντοπίσουμε αδυναμίες, θα θέσουμε προτάσεις, θα μοιραστούμε ιδέες και ρόλους…

Αλλά και θα διασκεδάσουμε απολαμβάνοντας την εκλεκτή παρέα, με μπουφέ από τα …χεράκια όλων μας! Στη βεράντα του 3ου ορόφου της Βιβλιοθήκης.

Γιατί όλα είναι δυνατά! :)

Σας περιμένουμε! Όλους... Μη λείψει κανείς...
Αίτηση εθελοντισμούhttp://goo.gl/EPh0YF
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ;;;;


ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ Ι.ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΒΑΓΙΩΝ
1. Δεν είναι περίεργο πώς ένα ποσό των 20 Ευρώ σας φαίνεται πολύ μεγάλο όταν το δίνετε στην εκκλησία, αλλά είναι μικρό όταν πηγαίνετε για ψώνια;

2. Δεν είναι περίεργο που 2 ώρες σας φαίνονται πολλές όταν είστε στην εκκλησία, ενώ σας φαίνονται λίγες όταν παρακολουθείτε μια καλή ταινία;

3. Δεν είναι περίεργο το ότι δεν βρίσκετε λόγια να πείτε όταν προσεύχεστε, αλλά δεν έχετε κανένα πρόβλημα όταν σκέφτεστε για ποιο πράγμα θα μιλήσετε με έναν φίλο;
4. Δεν είναι περίεργο το πόσο «δύσκολο» και «βαρετό» είναι να διαβαστεί ένα κεφάλαιο της Αγίας Γραφής, ενώ πόσο εύκολα διαβάζονται 100 σελίδες ενός δημοφιλούς μυθιστορήματος;
5. Δεν είναι περίεργο το ότι ο καθένας θέλει εισιτήρια για μπροστινές θέσεις σε συναυλίες και αγώνες, αλλά προτιμά να κάθεται στα τελευταία καθίσματα της εκκλησίας;
6. Δεν είναι περίεργο το ότι πρέπει να ξέρετε για μια εκδήλωση της εκκλησίας 2-3 εβδομάδες πριν από την ημέρα που θα γίνει, ώστε να μπορέσετε να την βάλετε στον προγραμματισμό σας, αλλά μπορείτε για άλλα γεγονότα να αποφασίσετε και την τελευταία στιγμή;
7. Δεν είναι περίεργο το πόσο δύσκολο είναι να μάθετε κάτι που σχετίζεται με το Θεό, ώστε να το μοιραστείτε με άλλους, αλλά το πόσο εύκολο είναι να μάθετε, να καταλάβετε και να διαδώσετε ένα κουτσομπολιό;
8. Δεν είναι περίεργο το ότι εύκολα πιστεύετε αυτά που γράφονται στα περιοδικά και στις εφημερίδες, αλλά από την άλλη αμφιβάλλετε για τα λόγια της Αγίας Γραφής
9. Δεν είναι περίεργο πώς ο καθένας θέλει μια θέση στον ουρανό, αλλά δεν θέλει να πιστέψει, να κάνει ή να πει κάτι για να φθάσει εκεί;
10. Δεν είναι περίεργο το πόσο εύκολα στέλνετε ανέκδοτα σε e-mails τα οποία προωθούνται δεξιά κι αριστερά, ενώ το σκέφτεστε διπλά όταν πρόκειται να στείλετε ένα μήνυμα για το Θεό;

Διαβάστε Περισσότερα »

Ετσι «έστηναν» τις συντάξεις μαϊμού και έπαιρναν χιλιάδες ευρώ -Το Δημόσιο πλήρωνε... νεκρούς

Με τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων του Δημοσίου να έχει ολοκληρωθεί, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως έχουν ήδη εισπραχθεί 42 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο ως αχρεωστήτως καταβληθέντα με αποτέλεσμα να υπάρχει μηνιαίο δημοσιονομικό όφελος 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα, δεν χορηγείται ούτε μία μη νόμιμη σύνταξη. Ωστόσο το Δημόσιο ακόμα αναζητά των υπεύθυνους σε χαρακτηριστικές υποθέσεις απάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ο αριθμός των συνταξιούχων που δεν απογράφηκαν ανήλθε τότε στα 2.798 άτομα, ενώ αναφέροντια και οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις απάτης:

    Δικαστική σύνταξη: συνολικό ποσό που αναζητείται 300.000 ευρώ. Ο θάνατος του δικαιούχου πριν από 5 χρόνια, αλλά η κόρη είχε παραποιήσει το επώνυμο (αλλαγή συμφώνου) προκειμένου να προκαλέσει σύγχυση στο Ληξιαρχείο. Η κόρη έχει δώσει πάγια εντολή εξόφλησης του στεγαστικού της δανείου μέσω του λογαριασμού όπου πιστώνεται η σύνταξη
    Σύνταξη ιερωμένου: συνολικό ποσό που αναζητείται 147.000 ευρώ Ο γιός έπαιρνε τη σύνταξη από το 1999 (ημερομηνία θανάτου) και μετά. Στον τραπεζικό λογαριασμό βρέθηκαν μόλις 11 ευρώ.
    Σύνταξη: 236.000 ευρώ. Η κόρη εισέπραττε από το 1991 έως το 1998 τη σύνταξη μέσω ΕΛΤΑ. Από το 1998, εξαπατώντας την τράπεζα (παρουσίαση τρίτου προσώπου ως του δικαιούχου συνταξιούχου), άνοιξε λογαριασμό με συνδικαιούχο την ίδια

Παράλληλα αναφέρεται πως συνολικά μέσω της απογραφής, και συμπεριλαμβανομένων των διαγραφών στις οποίες προέβη η Υπηρεσία Συντάξεων κατά τη διάρκειά της, διαπιστώθηκε ο θάνατος 3.423 συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Στις περιπτώσεις αυτές αναζητήθηκαν, αρχικά μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 64,4 εκατ. ευρώ.

Από το ποσό αυτό:

    Εχει ανακτηθεί συνολικά ποσό ύψους 42,2 εκατ. ευρώ με τους παρακάτω τρόπους:
    27,6 εκατ. ευρώ αναλήφθηκαν από τους λογαριασμούς των συνταξιούχων μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
    14,6 εκατ. ευρώ εν μέρει επιστράφηκαν με διπλότυπο είσπραξης εκ μέρους των συνδικαιούχων των λογαριασμών και εν μέρει καταλογίσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ εις βάρος των συνδικαιούχων των λογαριασμών των θανόντων συνταξιούχων ή των κληρονόμων τους.
    Για ποσό 22,2 εκατ. ευρώ η διαδικασία αναζήτησης συνεχίζεται (αναζήτηση από κληρονόμους, καταλογισμός συνδικαιούχων ή κληρονόμων στις αρμόδιες ΔΟΥ).

Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση του υπουργείου

Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ



Την τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων θα καταβάλει την Πέμπτη ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Τα οικογενειακά επιδόματα επρόκειτο να χορηγηθούν στις 18 Οκτωβρίου, ωστόσο με απόφαση του διοικητή του ΟΓΑ κ. Βεργίνη και επειδή ο Σεπτέμβριος είναι οικονομικά φορτωμένος μήνας για τους γονείς θα δοθούν τελικά έναν μήνα νωρίτερα.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει την πορεία της εκκαθάρισης της αίτησής του στον ΟΓΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

27χρονος έκλεψε 2 tablet και ένα κινητό απο σπίτι στη Λιβαδειά

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός, για κλοπή από οικία στη Λιβαδειά

Κατασχέθηκαν (2) tablet και (1) κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους

Συνελήφθη, χθες (15-09-2014) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, ο 27χρονος εισήλθε, από ανασφάλιστη είσοδο, σε οικία 42χρονης ημεδαπής στη Λιβαδειά και αφαίρεσε δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές ( tablet ) και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η κλοπή καταγγέλθηκε από την 42χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, αστυνομικοί του οποίου, στο πλαίσιο άμεσων ερευνών και αναζητήσεων, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο.

Οι ανωτέρω αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Mνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα του Γότθου στη Κορώνεια




Αγ. Νικήτας ο Γότθος

Σήμερα,  Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου,  η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα του Γότθου († 372 μ.Χ.). 

Εντός των ορίων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας και πιο συγκεκριμένα στην κωμόπολη της Κορώνειας ευρίσκεται εξωκκλήσιο αφιερωμένο στον άγιο Νικήτα.

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά το πέρας της οποίας τέλεσε την αρτοκλασία παρουσία κατοίκων του χωριού και άλλων προσκυνητών.

Πριν από την απόλυση ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νικήτα καθώς και στο μαρτυρικό του τέλος. Τόνισε τα ελέη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού της περιόδου που διανύουμε και πως όλα είναι ρευστά και τίποτε δεν χάθηκε, εξάλλου αυτό δείχνει και ο τριμερής Σταυρός του Χριστού μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια πολλά και συνομίλησε με τους πιστούς που περίμεναν να του ευχηθούν και να πάρουν την ευχή του.imtl.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Μνήμης για τα 100 χρόνια απο τις διώξεις των Ελλήνων της Ανατολής(1914-2014)


Διαβάστε Περισσότερα »

Αγνωστο πότε θα λειτουργήσει το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας-Απάντηση ΥπΠολιτισμού σε Μπασιάκο




Θέμα: Απάντηση στη με αριθμό πρωτοκόλλου 1367/24.7.2014 Ερώτηση με θέμα «Επίσπευση λειτουργίας Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας».



Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 1367/24.7.2014 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Ευάγγελου Μπασιάκου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ εντάχθηκε και ολοκληρώθηκε το έργο της κτηριακής επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο με τίτλο «Επέκταση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», με προϋπολογισμό 8.143.011,52 € και φορείς υλοποίησης τη Διεύθυνση Εκτέλεσης Έργων Μουσείων και Πολιτιστικών Κτηρίων, τη Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το έργο με τίτλο «Μελέτη στερέωσης και ανάδειξης των διατηρούμενων αρχαίων καταλοίπων στο υπόγειο και το αίθριο του νέου Μουσείου Θηβών», με προϋπολογισμό 60.000 € και φορέα υλοποίησης τη Θ΄ ΕΠΚΑ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το Ε.Π. «Πολιτισμός».
Κατόπιν, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εντάχθηκε στις 23.9.2010 στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, το έργο με τίτλο «Β΄ Φάση επανέκθεσης προϊστορικών, κλασικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας», με προϋπολογισμό 4.500.000 € και φορείς υλοποίησης τη Θ΄ ΕΠΚΑ και την 23η ΕΒΑ.
Με την αριθμ. 1127/21.03.2012 Απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 1ης Τροποποίησης του εν λόγω έργου, μειώθηκε ο προϋπολογισμός του έργου σε 4.184.999 €, λόγω έκπτωσης στη σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης προθηκών - ειδικών κατασκευών της έκθεσης.
Ακολούθως, με την αριθμ. 1473/14.03.2014 Απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  2ης Τροποποίησης του έργου, μειώθηκε ο  προϋπολογισμός του  σε 4.178.889,61 €, λόγω έκπτωσης στη σύμβαση προμήθειας και εγκατάστασης φωτισμού και παρατάθηκε η λήξη του έργου μέχρι τις 30/09/2015. 
Οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο, που είναι το έργο με αρ.141 στον άξονα έργων προτεραιότητας, προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και η πρόοδος του παρακολουθείται και ελέγχεται επισταμένα, τόσο από τη Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και την ΕΥΤΟΠ, όσο και από το Γραφείο Έργων Προτεραιότητας της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ.
Με τα δεδομένα της παρούσας φάσης, ενημερώνουμε ότι παρά την πρόοδο των εργασιών, θέμα επίσπευσης δεν υφίσταται σε ένα τόσο μεγάλο έργο με εκκρεμείς δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς, και συμβάσεις που δεν μπορούν να υπογραφούν ακόμη, λόγω της εγκυκλίου εξυγίανσης 17917/14.4.2014.
Οι εργασίες της επανέκθεσης προχωρούν απρόσκοπτα και σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις 30.9.2015.



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ





Διαβάστε Περισσότερα »

«Προβλήματα και προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας»



Το «Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών», μας δίνει την πολύτιμη ευκαιρία να καταθέσουμε τις θέσεις μας, για τα σύγχρονα θέματα αλλά και τον προβληματισμό μας για τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Η επιχειρηματικότητα σήμερα στην Στερεά Ελλάδα, όπως άλλωστε και σε όλη την χώρα πραγματώνεται σ’ένα  ασφυκτικό επιχειρηματικό περιβάλλον.  Η οικονομική κρίση βαθαίνει, γίνεται μεγαλύτερη και αναστατώνει όλη την κοινωνία.
Η ύφεση χαρακτηρίζεται από εκτεταμένη ανεργία, έλλειψη επενδύσεων και μειωμένη ζήτηση καταναλωτικών αγαθών. Τα «λουκέτα» επιχειρήσεων, όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται. Καθημερινά όλο και περισσότερες επιχειρήσεις έρχονται σε αδυναμία να εκπληρώσουν τις βασικές τους λειτουργικές υποχρεώσεις.
Επίσης, η υιοθέτηση εσφαλμένων πολιτικών σε μια σειρά, από κρίσιμους για την επιχειρηματικότητα, τομείς, όπως η έλλειψη ρευστότητας, η φορολογία, η κοινωνική ασφάλιση, τα δημοτικά τέλη, η πνευματική ιδιοκτησία, το παρεμπόριο, η άκριτη δήθεν απελευθέρωση της αγοράς και πολλούς άλλους, επιτείνουν το αρνητικό κλίμα.
Εμείς, ως Επιμελητήριο Βοιωτίας, πιστεύουμε, ότι η ενίσχυση του «επιχειρείν» πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς άξονες για την ανάταξη της εθνικής μας οικονομίας και συνακόλουθα για την ευημερία της τοπικής μας κοινωνίας.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας συγκροτούν ένα ισχυρό δυναμικό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, που διαθέτουν τα Επιμελητήρια της Στερεάς, στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται περίπου 37.900 επιχειρήσεις. Από αυτές, περίπου 550 είναι εξαγωγικές (αναφερόμαστε σε εξαγωγές εκτός Ε.Ε.), εκ των οποίων οι 220 βρίσκονται στην Βοιωτία.
 Δυστυχώς όμως, αυτές οι επιχειρήσεις του τόπου μας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα πανελλαδικά προβλήματα αλλά έρχονται και καθημερινά αντιμέτωπες με ιδιαίτερες  επιβαρυντικές καταστάσεις, που απαντώνται στην Στερεά Ελλάδα.

Η συγκέντρωση μεγάλης μεταποιητικής δραστηριότητας, οι επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η σύνδεση της με την υπόλοιπη τοπική οικονομία είναι θέματα σημαντικά για την επιχειρηματική μας κοινότητα και επηρεάζουν αποφασιστικά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων της περιφέρειας μας.
Είμαστε υποχρεωμένοι να επανασχεδιάσουμε την αναπτυξιακή πορεία της Στερεάς Ελλάδας. Πρέπει να κατορθώσουμε να συνδυάσουμε την βιομηχανία με την αποφυγή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης, την γεωργία με την ενίσχυση των τουριστικών προορισμών, την εκπαίδευση με την επιχειρηματικότητα.
Είναι απαραίτητο να επέμβουμε χωροτακτικά και διοικητικά, ώστε να μειώσουμε τις συγκρούσεις και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη όλων των υγιών δυνάμεων της περιφέρειας μας, σε όλους τους τομείς.
Η χωροταξική οροθέτηση και οργάνωση αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για την ανάπτυξη μιας υγιούς επιχειρηματικότητας που θα σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Η τρίτη σε μεταποιητική δραστηριότητα περιοχή της χώρας ουσιαστικά δεν διαθέτει οργανωμένους  χώρους υποδοχής επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Πρέπει να κατορθώσουμε να συνδέσουμε την μεταποιητική δραστηριότητα του τριγώνου Οινόφυτα-Σχηματάρι-Χαλκίδα με την υπόλοιπη τοπική οικονομία. Θεωρούμε αδιανόητο να καταγράφονται στην Στερεά Ελλάδα ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να συγκεντρώνουμε βιομηχανική δραστηριότητα τέτοιας κλίμακας.





Η οργάνωση αυτής της άτυπης βιομηχανικής περιοχής και η ρύπανση του Ασωπού παραμένουν επί δεκαετίες άλυτα προβλήματα. Η Πολιτεία ξανά απούσα παρά τις εξαγγελλόμενες πανάκριβες και αναποτελεσματικές μελέτες επί μελετών. Είναι απαραίτητο να οργανωθεί σε σύγχρονη βιομηχανική περιοχή, ως αναγκαία συνθήκη για την σύζευξη της με την τοπική οικονομία. Πρέπει να σχεδιασθούν συγκεκριμένες πολιτικές, που θα συνδέουν την υψηλή ανάπτυξη της μεταποίησης, με την υπόλοιπη τοπική οικονομία (υπεργολαβίες κτλ) καθώς και αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρωτογενής τομέας, ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιφέρειας μας, βρίσκεται σε καθοδική πορεία ύφεσης και χρήζει άμεσης παρέμβασης
Ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής αντιμετωπίζει σοβαρά, οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα, τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν με την παύση ή πάντως τον ουσιαστικό περιορισμό των κοινοτικών ενισχύσεων. Ήδη, η συνέχιση του μοντέλου των εντατικών μονοκαλλιεργειών έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο και η ανάγκη αναδιάρθρωσης του καλλιεργητικού προτύπου εμφανίζεται αναπόφευκτη. Στο πεδίο αυτό, η παρέμβαση της Πολιτείας και των οργάνων της είναι παντελώς απούσα. Εκκωφαντική επίσης, η απουσία ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος γεωργικής κατεύθυνσης. Μόνοι τους οι τοπικοί αγρότες αναζητούν τρόπους επιβίωσης ή εγκαταλείπουν την γεωργία.
Επίσης, λείπουν βασικά έργα υποδομής, που θα ενίσχυαν την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Οι κωπαιδικές και παρακωπαιδικές εκτάσεις δεν έχουν τύχει ορθολογικής εκμετάλλευσης και έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας, χωρίς την απαραίτητη φροντίδα, για την άμεση  οργάνωση διάδοχου σχήματος, επιτείνει την αρνητική κατάσταση. Η δημιουργία ενός κλειστού δικτύου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης συνεχίζει να παραπέμπεται στις καλένδες, όπως επίσης και η ίδρυση ενός Διαμετακομιστικού και Εμπορευματικού Κέντρου οπωροκηπευτικών  και λοιπών προϊόντων, που θα εκμεταλλευόταν την τεράστια αγορά της Αθήνας.
Αναγκαία είναι επίσης για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων καθώς και οργανωμένων ζωνών εντατικής κτηνοτροφίας.
Τέλος, σημειώνουμε την ύπαρξη συγκεκριμένων δυναμικών προϊόντων της βοιωτικής γης, τα οποία θα πρέπει να προσεχθούν και να αποτελέσουν το πυρήνα των προωθητικών μας ενεργειών. Αναφέρουμε το κρασί και τα αποστάγματα, τσίπουρο, ούζο κτλ. Ακόμη, το ελαιόλαδο και τα τυροκομικά προϊόντα όπως η φορμαέλα. Οπωσδήποτε τα λαχανικά, τα οποία, αν ανασυγκροτηθεί η παραγωγή  τους, θα μπορούσαν να επανακτήσουν την δυναμική τους.

Η ανάπτυξη του τουρισμού και γενικά του τριτογενούς τομέα, θα μπορούσε να δώσει μια μελλοντική διέξοδο, καθώς η περιοχή μας παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα,(βουνά θάλασσα, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία). Απαιτούνται όμως σημαντικές επενδύσεις σε έργα και ενέργειες,  που σήμερα ελλείπουν και συνδέεται άμεσα με αναγκαίες χωροτακτικές παρεμβάσεις.

Είναι τέλος απαραίτητο κάθε γεωγραφική ενότητα της περιφέρειας μας να αποκτήσει την δική της ταυτότητα με τα ιδιαίτερα επιχειρηματικά πολιτιστικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της και όλα μαζί να συνθέσουν την νέα, ξεχωριστή και καινοτόμο ταυτότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που θα συμβαδίζει με ένα νέο πρότυπο  αειφόρου ανάπτυξης.

Η υλοποίηση βέβαια των παραπάνω στόχων προϋποθέτει, εκτός από την αναγκαία ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και την ύπαρξη των απαραίτητων πόρων.  
Ένας σημαντικός παράγοντας, λοιπόν, ο οποίος είναι άμεσα συνυφασμένος με την περιφερειακή επιχειρηματικότητα και με τον οποίο θα πρέπει να αναμετρηθούμε είναι ο παράγοντας των δημόσιων επενδύσεων.
Οι δημόσιες επενδύσεις είναι κομβικό στοιχείο, τόσο για την ανάπτυξη των υποδομών (μεταφορικές υποδομές, οδικά έργα, κοινωνικές υποδομές-παρεμβάσεις, εκπαίδευση κτλ.), που δυστυχώς ακόμα ελλείπουν στην Στερεά Ελλάδα, όσο και για την αναγκαία μόχλευση των απαραίτητων ιδιωτικών επενδύσεων.





Όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε διανύουμε μια περίοδο, που οι εθνικοί δημόσιοι πόροι είναι λιγοστοί και το ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων) έχει περικοπεί ασφυκτικά. Αυτό σημαίνει, ότι η ενίσχυση της διεκδικητικής παρέμβασης της Στερεάς Ελλάδας στα κέντρα εξουσίας καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμη για την ανάπτυξη της.
Όσον αφορά τους κοινοτικούς πόρους, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε την χαμηλή χρηματοδότηση, που κατευθύνθηκε στην Στερεά Ελλάδα, διαμέσου του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς η περιφέρεια μας χαρακτηρίστηκε, «περιφέρεια σταδιακής εισόδου», ως αποτέλεσμα της γνωστής πλαστής στατιστικής απεικόνισης της, σαν ευημερούσα περιοχή.
 Η υποχρηματοδότηση αυτή επέφερε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες σε μια σειρά παραγωγικούς τομείς καθώς τους απέκλεισε από τις σχετικές δράσεις. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον επενδυτικό νόμο, τα προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, τις δράσεις κατάρτισης και ενίσχυσης της μαθητείας και πολλά άλλα.
Δυστυχώς, αυτή η στατιστική εμφάνιση πλούτου, που μας εξαιρεί από αρκετά προγράμματα χρηματοδοτήσεων θα συνεχιστεί, έστω υπό καλύτερους όρους και την νέα περίοδο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον υψηλό δείκτη ανεργίας, που ταλανίζει τους ανθρώπους του τόπου μας και ξεπερνά το 28% του εργατικού δυναμικού.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, της νέας προγραμματικής περιόδου, η περιφέρεια μας χαρακτηρίζεται ως «περιφέρεια σε μετάβαση», καθώς παρουσιάζει κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ του 75% και 90% του μέσου όρου της Ε.Ε., με αποτέλεσμα την διάθεση κάποιων επιπλέον διαθέσιμων πόρων, που θεωρούμε όμως, πως δεν επαρκούν για την επανεκκίνηση της περιφερειακής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας, όπως έχει προταθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ (Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς) 2014-2020, έχει ύψος περίπου 333 εκ. € (50% κοινοτική συμμετοχή – 50% εθνική συμμετοχή) έναντι 248 εκ.€, που τελικά δεσμεύτηκαν την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.
Αναλυτικά, το νέο ΠΕΠ της Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτείται από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) με 152,16 εκ. €, το Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) με 42,5 εκ. € και το Ταμείο Συνοχής με 138,68 εκ. €. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα σ΄αυτά τα χρήματα να προστεθούν και κονδύλια από εκχωρήσεις των Τομεακών Προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ.
Ο κεντρικός πυρήνας του προγράμματος φαίνεται να εστιάζεται στην προσπάθεια για την αναπροσαρμογή του περιφερειακού παραγωγικού μοντέλου, με την ενίσχυση της εξωστρέφειας, της καινοτομίας και της κοινωνικής οικονομίας και στόχο φυσικά την δημιουργία βιώσιμων θέσεων εργασίας, τις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και την εξισορρόπηση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Κύριοι άξονες παρέμβασης θα είναι ο εκσυγχρονισμός του αγροδιατροφικού τομέα, η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του τουρισμού, η περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα μετάλλου και μεταλλικών προϊόντων καθώς και η διάχυση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, ως θεσμικός εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, δεσμεύεται για την ολόπλευρη στράτευση του στην κατεύθυνση της πλήρους και δημιουργικής αξιοποίησης αυτών των πόρων, που μπορεί, όπως προείπαμε να μην επαρκούν, αλλά είναι σχεδόν και οι μοναδικοί διαθέσιμοι. Ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω, για την άριστη συνεργασία που έχουμε με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Για μια ακόμα φορά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την δυνατότητα, που μου παρείχατε, ώστε να εκφράσω τις θέσεις και τις απόψεις του φορέα, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και να ευχηθώ την επιτυχή ολοκλήρωση του συνεδρίου.
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι στην διάθεση σας και στην διάθεση κάθε φορέα της Στερεάς Ελλάδας, για κάθε συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.


Αγνιάδης Παναγιώτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας
Γενικός Γραμματέας Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων
Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς-Ένας χρόνος απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



Την Πέμπτη 18/9 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς σας καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση μνήμης και τιμής στον αντιφασίστα αγωνιστή Παύλο Φύσσα ο οποίος έπεσε νεκρός από τα χέρια των χρυσαυγιτών συμμοριτών στην εργατούπολη του Κερατσινίου. Την πραγματική πάλη ενάντια στο φασισμό μόνο ο λαός μπορεί να τη σηκώσει στους ώμους του. Ευελπιστούμε στη δημοσίευση της αφίσας από το μέσο σας. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αντιφασιστική συγκέντρωση: Πέμπτη 18/9 και ώρα 19:30 στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς.

Με εκτίμηση, Αντιφασιστική - Αντιρατσιστική Κίνηση Πολιτών Λιβαδειάς





Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καλά... Χριστούγεννα για τις επιστροφές φόρων: Εμπλοκή στα εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος

"Κόλλησαν" ξανά εκκαθαρίσεις και επιστροφές φόρου. Δεν λειτούργησε το σύστημα διασταύρωσης ασφαλιστικών οφειλών


Χριστούγεννα και βλέπουμε θα πάρουν τα χρήματα οι φορολογούμενοι με πιστωτικά εκκαθαριστικά, λόγω των νέων προβλημάτων που προέκυψαν στις διασταυρώσεις με τα στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών ταμείων για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές ακόμα δεν λειτούργησε. Αιτία; Τεχνικά προβλήματα τα οποία θα οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις τη διαδικασία επιστροφής του φόρου εισοδήματος, για το σύνολο των δικαιούχων.

Η επιστροφή του φόρου τώρα σκαλώνει στις διασταυρώσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να περιμένουν μήνες με το εκκαθαριστικό στο... χέρι για να πάρουν πίσω τον φόρο εισοδήματος που τους παρακρατήθηκε. Μετά τα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής, είναι αμφίβολο αν θα γίνουν επιστροφές φόρων πριν από τα ... Χριστούγεννα, καθώς από τις 30 Σεπτεμβρίου ενεργοποιείται και πάλι η παλαιότερη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων η οποία προβλέπει τον συμψηφισμό του φόρου με τον προς επιστροφή φόρου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα, οι διασταυρώσεις με τα Ταμεία θα είναι εφικτές μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, αν στο μεταξύ δεν προκύψουν άλλες "τεχνικές δυσκολίες". Το "πάγωμα" μάλιστα της επιστροφής φόρου αφορά συλλήβδην τους φορολογουμένους, είτε πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες είτε για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Διαβάστε Περισσότερα »

«Λες ψέματα»-Σε προσκαλούμε-προκαλούμε σε ανοικτό διάλογο όπου θες κι όποτε θες


Απάντηση με χαρακτηριστικό τρόπο στις δηλώσεις της νέας δημάρχου Γιώτα Πούλου για το θέμα του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς, έδωσε με ανακοίνωση του ο Λεβαδειακός.


Με αφορμή τις δηλώσεις της νέας δημάρχου Γιώτα Πούλου για το θέμα του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς, η ΠΑΕ Λεβαδειακός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία την «καλεί σε ανοικτό διάλογο για να λάμψει η αλήθεια».

Η Γιώτα Πούλου εξαπέλυσε μύδρους για το σύλλογο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανέλαβε να συντάξει αυτό το συμφωνητικό, αλλά αθετώντας τη δέσμευσή της, κατέφυγε σε παρασκηνιακές ενέργειες και παρελκυστικές τακτικές».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Η νέα Δημοτική Αρχή και εγώ προσωπικά έχω την υποχρέωση να ενημερώσω τους Δημότες για όσα συνέβησαν σχετικά με τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός για τον χτεσινό αγώνα στο πλαίσιο της Super League. Το πρόβλημα είναι γνωστό γιατί διαρκεί πολλά χρόνια και το έχουμε "κληρονομήσει" από τις δύο τελευταίες Δημοτικές Αρχές. Από τη στιγμή που αναλάβαμε προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, σύμφωνα με την πρόταση που κατ' επανάληψη έχουμε διατυπώσει (αποτελεί και προεκλογική μας δέσμευση) και η οποία συνοψίζεται στην υπογραφή σύμβασης, ως προϋπόθεση για τη χρήση του Δημοτικού Σταδίου από την ΠΑΕ Λεβαδειακός. Για τις μέχρι σήμερα εκατέρωθεν απαιτήσεις αρμόδια είναι πλέον η Δικαιοσύνη, στην οποία έχει προσφύγει η ΠΑΕ Λεβαδειακός» δήλωσε η Πούλου και συνέχισε:

«Υπενθυμίζω ότι στο πλαίσιο αυτής της διένεξης, δεν πραγματοποιήθηκε το παιχνίδι Λεβαδειακού-ΠαναθηναΪκού (23-8-2014), επειδή μετά την κοινοποίηση σχετικού εγγράφου του ΑΠΟΔΗΛ, δε δόθηκε έγκριση τέλεσης του αγώνα από τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Η νέα Δημοτική Αρχή εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να βρεθεί μια έστω και προσωρινή συμβιβαστική λύση, δηλαδή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ΑΠΟΔΗΛ και ΠΑΕ Λεβαδειακός που θα επέτρεπε τη διεξαγωγή του χθεσινού και του επόμενου αγώνα, με τον όρο της υπογραφής σύμβασης σε διάστημα ενός μήνα. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός ανέλαβε να συντάξει αυτό το συμφωνητικό, αλλά αθετώντας τη δέσμευσή της, κατέφυγε σε παρασκηνιακές ενέργειες και παρελκυστικές τακτικές» και κλείνοντας είπε:

«Οι δικές μας ενέργειες έγιναν και θα εξακολουθούν να γίνονται, με σεβασμό στα θεσμικά όργανα διοίκησης του Δήμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ΑΠΟΔΗΛ είναι ο νόμιμος, θεσμικός διαχειριστής του Δημοτικού Σταδίου με αποφασιστικές αρμοδιότητες. Δυστυχώς ο κ. Περιφερειάρχης δεν επέδειξε τον ίδιο σεβασμό στους θεσμούς. Υπέγραψε την άδεια διεξαγωγής του αγώνα παρακάμπτοντας τον ΑΠΟΔΗΛ ενώ δεν διαβουλεύτηκε, ούτε καν ενημέρωσε τον Δήμο Λεβαδέων.

Η απόφασή του, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» στηρίζεται σε δήλωση του πρώην Δημάρχου Λεβαδέων, που ήταν αναρμόδιος τότε και σήμερα, χωρίς καμιά αναφορά στο έγγραφο του ΑΠΟΔΗΛ, του μοναδικού αρμόδιου φορέα, προς τη Διεύθυνση Υγείας. Πρόκειται για ένα σοβαρό θεσμικό ολίσθημα και ένα αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής του νέου Περιφερειάρχη. Αν η απόφασή του οφείλεται σε ελλιπή ενημέρωση και τεκμηρίωση περιμένουμε να επανορθώσει. Τέλος, επαναλαμβάνουμε τη θέση της νέας δημοτικής αρχής ότι επιθυμεί η ΠΑΕ Λεβαδειακός να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Στάδιο με κανόνες νομιμότητας διαφάνειας επ’ ωφελεία και των Δημοτών».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λεβαδειακός:

«Σε απάντηση των όσων αναφέρθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου της νέας Δημάρχου Λεβαδέων, η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ απαντά: "ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ". Σε προσκαλούμε-προκαλούμε σε ανοικτό διάλογο όπου θες κι όποτε θες, για να λάμψει η αλήθεια».
 sport-fm.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1978 σεισμός 7 Ρίχτερ χτυπάει το ανατολικό Ιράν, με περισσότερους από 11.000 νεκρούς.

1462 – Ο Γενουάτης Νικόλαος Γκατιλούζι παραδίδει υπό όρους το κάστρο της Μυτιλήνης στον σουλτάνο Μωάμεθ Β΄.

1669 – Ο Φραντσέσκο Μοροζίνι παραδίδει το Ηράκλειο στους Τούρκους.

1774 – Ο Αντουάν Λοράν Λαβουαζιέ παρατηρεί ότι παράγεται μεταλλικός υδράργυρος αν θερμανθεί το οξείδιο του υδραργύρου.

1795 – Το Ηνωμένο Βασίλειο καταλαμβάνει την ολλανδική αποικία Κέιπ Τάουν.

1810 – Το Μεξικό κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.

1828 – Ελληνική Επανάσταση: Τουρκική επίθεση κατά των ανδρών των Ε. Μακρυγιάννη και Ι. Φαρμάκη στη θέση Μυρμηγκάρι Ναυπάκτου. Η μάχη έληξε με νίκη των Ελλήνων, οι οποιοί έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους Τούρκους που εγκατέλειψαν στο πεδίο μάχης 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Δύναμη 600 Τούρκων επιτίθεται στα Καστέλλια Φωκίδος εναντίον των Ελλήνων.

1848 – Καταργείται η δουλεία σε όλα τα γαλλικά εδάφη.

1859 – O Άγγλος εξερευνητής Ντέιβιντ Λίβιγκστον ανακαλύπτει τη λίμνη Νιάσα.

1904 – Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Αθήνας–Πειραιά.

1905 – Μακεδονικός Αγώνας: Τα ανταρτικά σώματα Μακρή και Βλαχογιάννη συγκρούονται και σχεδόν διαλύουν το κομιτατζήδικο τμήμα του βοεβόδα Ναούμ.

1906 – Ο Νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούνδσεν ανακοινώνει την ανακάλυψη του βόρειου μαγνητικού πόλου.

1908 – Ιδρύεται η αυτοκινητοβιομηχανία Τζένεραλ Μότορς από τον Γουίλιαμ Ντιράντ.

1918 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Υπογράφεται συνθήκη ανακωχής ανάμεσα στην Αντάντ και τη Βουλγαρία.

1920 – Από έκρηξη βόμβας στη Γουόλ Στρήτ, στη Νέα Υόρκη, σκοτώνονται 38 άνθρωποι και τραυματίζονται σοβαρά 143.

1941 – Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σοβιετική Ένωση καταλαμβάνουν την Περσία και εξαναγκάζουν σε παραίτηση το φιλογερμανό σάχη Ρεζά Παχλαβί. Στο θρόνο ανέρχεται ο γιός του, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί.

1957 – Εκδηλώνεται στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη.

1963 – Δημιουργείται η Μαλαισία από την ένωση της Μαλαίας, της Σιγκαπούρης, της Βόρειας Βρετανικής Βόρνεο και του Σαραγουάκ.

1975 – Η Παπούα Νέα Γουινέα αποκτά την ανεξαρτησία της από την Αυστραλία.

1978 – Η Ελλάδα νομιμοποιεί τις αμβλώσεις υπό προϋποθέσεις.

1982 – Λαμβάνουν χώρα, υπό την ανοχή του ισραηλινού στρατού, μαζικές δολοφονίες Παλαιστινίων αμάχων από χριστιανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις στα στρατόπεδα προσφύγων της Σάμπρα και της Σατίλα, στο νότιο Λίβανο.

1986 – Από πυρκαγιά σε χρυσωρυχείο στο Τρανσβάαλ της Νότιας Αφρικής σκοτώνονται 177 άτομα.

1987 – Υπογράφεται στο Μόντρεαλ του Καναδά το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ για την απαγόρευση της χρήσης των ουσιών που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος.

1991 – Κάνει πρεμιέρα η τηλεοπτική σειρά Λάμψη, η μακροβιότερη της ελληνικής τηλεόρασης.

1999 – Σε δημοψήφισμα στην Αλγερία εγκρίνεται με 98,6% η πρόταση χορήγησης αμνηστίας σε όσους ισλαμιστές αντάρτες κατέθεταν τα όπλα.

2007 – Πραγματοποιούνται στην Ελλάδα βουλευτικές εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για 260 λιμενοφύλακες – Ποια είναι τα απαραίτητα προσόντα



Για τις αρχές Οκτωβρίου μετατίθεται ο διαγωνισμός κατάταξης στο Λιμενικό 260 δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ενώ γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος» στις βασικές προϋπθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες περιλαμβάνονται:

    Απολυτήριο ΔΕ
    Βεβαίωση καλής γνώσης μιας γλώσσας
    Πιστοποίηση χειρισμού Η/Υ
    Να είναι μέχρι 26 ετών

Οσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση, ενώ στη συνέχεια θα υποβληθούν σε εξετάσεις. Οσοι τις περάσουν θα θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που θα περιλαμβάνουν τα εξής:

    ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο 2 λεπτών (μια προσπάθεια)
    άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
    άλμα σε ύψος με φόρα 1 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
    δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μια προσπάθεια)
    δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερόλεπτα (μια προσπάθεια)
    ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,4 μέτρων
aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια Τεχνικών Ασφαλείας στη Θήβα



Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου ενημερώνουν ότι ο Σύλλογος μας προγραμματίζει την υλοποίηση σεμιναρίου επιμόρφωσης εργοδοτών ανάλογα με την επικινδυνότητα για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας Β & Γ κατηγορίας .

Το πρόγραμμα για τη Γ κατηγορία αναφέρεται σε εργοδότες η υπαλλήλους επιχειρήσεων που υπάγονται που απασχολούν μέχρι 49 άτομα. Η διάρκεια επιμόρφωσης θα είναι 10 εκπαιδευτικές – διδακτικές ώρες (2 ημέρες επιμόρφωσης). Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν Σάββατο και Κυριακή από 5 ώρες την κάθε ημέρα.

Το πρόγραμμα για τη Β κατηγορία αναφέρεται σε εργοδότες η Συνεργεία αυτοκινήτων, βενζινάδικα, φανοποιεία, βουλκανιζατέρ, μηχανουργεία, ξυλουργεία, υπεργολάβοι οικοδομών (καλουπατζήδες, ελαιοχρωματιστές, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, σοφατζήδες, πλακάδες αλουμινάδες, σιδεράδες, μαρμαράδες, πλακάδες κλπ * ), αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, εργαστήρια παρασκευής τροφίμων, οδοντοτεχνίτες, αργυροχρυσοχόοι, επισκευαστές μηχανών θαλάσσης, κατασκευής ενδυμάτων (φασόν), δέρματος και λοιπών συναφών εργασιών. Η διάρκεια επιμόρφωσης θα είναι 35 εκπαιδευτικές – διδακτικές ώρες από 5 ώρες ημερησίως.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.
Μετά το πέρας του επιμορφωτικού προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση επιμόρφωσης που τους δίνει το δικαίωμα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας στις επιχειρήσεις τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά γραφεία του Συλλόγου Κάδμου 28 & Οιδίποδος και στο τηλ 22620 27081 thivagr.blogspot.gr

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια με ισχυρές καταιγίδες -Ποιες περιοχές θα πλήξουν τα φαινόμενα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά και πιθανόν από το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε σήμερα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη από το απόγευμα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, οπότε θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και βαθμιαία στην Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στα νοτιά γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στα νοτιά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες καταιγίδες πιθανώς στα βόρεια ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν ίντερνετ και laptop ή tablet σε όσους παίρνουν κοινωνικό μέρισμα

Την παροχή laptop ή tablet, αλλά και δωρεάν σύνδεσης ίντερνετ θα εξασφαλίζουν όσοι έχουν λάβουν ή πρόκειται να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα.

Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο, με στόχο τη μείωση του ψηφιακού «αναλφαβητισμού» που παρατηρείται στην Ελλάδα. Η «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους ένα κουπόνι, με το οποίο θα εξασφαλίζουν τις παροχές μέσω των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι δικαιούχοι θα παίρνουν κουπόνι για έως και 480 ευρώ, το οποίο θα τους εξασφαλίζει σύνδεση ίντερνετ για 12 μήνες και ένα tablet ή laptop, ενώ θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να μετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί σύντομα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοινώσεις της Ε.Λ.Μ.Ε Βοιωτίας

Για το Ωράριο Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων
Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών
Σε αρκετά σχολεία της Βοιωτίας για δεύτερη συνεχή χρονιά ασκείται πίεση  στους συναδέλφους Υπεύθυνους Εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών να μην αναλάβουν τη διάθεση των τριών ωρών από το υποχρεωτικό τους ωράριο για τα εργαστηριακά τους καθήκοντα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι:
1. Την προηγούμενη σχολική χρονιά στη Βοιωτία, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, πολλοί συνάδελφοι υπεύθυνοι εργαστηρίων ανέλαβαν υπερωριακή απασχόληση, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφαλή λειτουργία των εργαστηρίων και υποβαθμίζει τα εργαστηριακά μαθήματα.
2. Οι συνάδελφοι διευθυντές μη αναθέτοντας τη διάθεση των τριών ωρών στους Υπευθύνους  Εργαστηρίων παρανομούν.
3. Η πολιτική της υποχρηματοδότησης του Υπουργείου δεν λύνεται με τέτοιες μεθόδους αλλά με διεκδίκηση μαζικών διορισμών εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους συναδέλφους να αναφέρουν άμεσα στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ οποιαδήποτε απόπειρα μη εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για τους Υπευθύνους Εργαστηριών.




Για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών  και τη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας
H ΕΛΜΕ Βοιωτίας εκφράζει την έντονη  δυσαρέσκεια  και διαμαρτυρία της για τις δεκάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών που υπάρχουν στη Βοιωτία και τις χιλιάδες ελλείψεις σε όλη τη χώρα. Επειδή από αρκετούς συναδέλφους διευθυντές εκφράστηκαν απόψεις σύμπτυξης ξενόγλωσσων τμημάτων λόγω έλλειψης καθηγητών δεύτερης ξένης γλώσσας, με την αιτιολογία της ασφάλειας των μαθητών, τους καλούμε να μην προβούν σε καμία τέτοια ενέργεια. Θεωρούμε ότι το να διδαχθούν οι μαθητές άλλη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντά τους.
Καλούμε τη ΔΔΕ Βοιωτίας και το ΠΥΣΔΕ να προβούν το ταχύτερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες για να διοριστούν καθηγητές  που θα καλύψουν τις δεκάδες ελλείψεις στη Βοιωτία καθώς και καθηγητές δεύτερης ξένης γλώσσας, 
Οι χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, οι συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, οι καταργήσεις σχολείων, η πραξικοπηματική κατάργηση 52 ειδικοτήτων πέρυσι στην τεχνική εκπαίδευση έχουν οδηγήσει τη δημόσια παιδεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Ο ανυποχώρητος και διεκδικητικός αγώνας όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας μπορεί να ανατρέψει αυτή την πολιτική!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ






ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ