Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Κλέφτες έστησαν "καρτέρι" σε αγρότη στα Βάγια-Τον έσερναν στο δρόμο για να του πάρουν το αυτοκίνητο


Συνεχείς κλοπές σχεδόν σε καθημερινή βάση έχουμε στην περιοχή μας.
Σήμερα το πρωί είχαμε 2 κλοπές αυτοκινήτων στα Βάγια και μια απόπειρα  στο Νεοχώρι(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).Οργανωμένη σπείρα όπως όλα δείχνουν αλωνίζει το τελευταίο διάστημα στο νομό μας  και κλέβει αγροτικά  φορτηγά αυτοκίνητα.Δυο κλοπές είχαμε σήμερα στα Βάγια η μια στις  6:00  το πρωί, έκανε φτερά αγροτικό αυτοκίνητο απο την αυλή του ιδιοκτήτη.Το δεύτερο και σοβαρότερο ήταν μισή ώρα αργότερα στην είσοδο των Βαγίων,όταν 65χρονος πήγαινε στα χωράφια του και ξαφνικά βλέπει τρια αυτοκίνητα να του κλείνουν τον δρόμο.Αφού οι δράστες ακινητοποίησαν το αγροτικό  κατέβασαν τον 65χρονο με τη χρήση σωματικής βίας και τον έσερναν στον δρόμο, ενώ στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.Ο 65χρονος είναι καλά στην υγεία του.Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δράστες μιλούσαν άπταιστα Ελληνικά.

Οι δράστες όπως φαίνεται είναι «διαβασμένοι» και εντοπίζοντας αρχικά τα οχήματα κάνοντας περιπολίες στη συνέχεια τα εξαφανίζουν ανενόχλητοι κατά τις πρωινές  ώρες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η πρεμιέρα της Football League...


Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η πρεμιέρα της Football LeagueΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Football League αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση την επ' αόριστον αναβολή της πρεμιέρας της Β' Εθνικής, λόγω των...
τεράστιων οικονομικών, αλλά και θεσμικών προβλημάτων που έχουν προκύψει. Το πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει στις 27-28 Σεπτεμβρίου.

Επίσης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής, η οποία θα ζητήσει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των κομμάτων του κοινοβουλίου, αλλά και με τους ισχυρούς άντρες των μεγάλων ΠΑΕ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Mουσική Εκδήλωση και Βράβευση Μαθητών στα Βάγια





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΣΕΠ: Όλες οι λεπτομέρειες για το γραπτό διαγωνισμό προσλήψεων στην Εθνική Τράπεζα (οδηγίες και πίνακες)




Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.

Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.

Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Διαμέρισμα “χωματερή” στη Λιβαδειά. Ζούσε πάνω στα σκουπίδια συντροφιά με τα ποντίκια! ΒΙΝΤΕΟ


Πάνω στα σκουπίδια και συντροφιά με τα ποντίκια ζούσε εδώ και δέκα χρόνια σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λιβαδειάς ένας 50χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική της Αθήνας.

Τις απίστευτες συνθήκες που επικρατούσαν στο εσωτερικό της ιδιόκτητης κατοικίας του 50χρονου αποκάλυψε καταγγελία των γειτόνων που δεν άντεχαν πια τη δυσοσμία.
Οι περίοικοι των οδών Βαλαωρίτου και Νίκαινα υποστηρίζουν ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και χρόνια και καμία αρμόδια υπηρεσία δεν είχε ενδιαφερθεί παρά τις συνεχείς καταγγελίες τους.








Σπίτι χωματερή στη Λιβαδειά από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Πέμπτη τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ




Την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 καταβάλλεται η τρίτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) και οικογενειακά επιδόματα που αφορούν αναδρομικά το έτος 2013.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΓΑ, η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 195,7 εκατ. ευρώ ποσό που θα μοιραστεί σε 670.857 δικαιούχους.

Αναλυτικά:

α) 665.529 δικαιούχοι θα λάβουν την τρίτη δόση για τα οικογενειακά επιδόματα του έτους 2014, με τη δαπάνη για τις πληρωμές αυτές να ανέρχεται στο ποσό των 192.076.415,24.

β) 5.328 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το 2013 και η αίτησή τους έχει εκκαθαριστεί θα εισπράξουν 3,7 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων για το 2014 υποχρεούνται να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 , δεδομένου ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013 δεν λαμβάνονται υπόψη.

β) Οι δικαιούχοι να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθος να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση ή τροποποίηση του Α21 για να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

γ) Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www . oga . gr ) .

Το οικογενειακό επίδομα χορηγείται:

(α) Στους ημερομίσθιους που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου σε οποιονδήποτε εργοδότη της χώρας, καθώς και στους αμειβόμενους με μηνιαίο μισθό που είτε δεν δικαιούνται οικογενειακό επίδομα από τον εργοδότη τους βάσει Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Νόμου, Κανονισμού Επιχείρησης ή άλλων διατάξεων, είτε δικαιούνται από τον εργοδότη τους ποσό επιδόματος ίσο ή μικρότερο από εκείνο που χορηγεί ο ΔΛΟΕΜ για τον ίδιο αριθμό παιδιών (σχετ. ν.δ. 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ» και άρθρο 18 παρ. 4 ν. 1346/83).

(β) Στους απασχολουμένους με σύμβαση μίσθωσης έργου, εφόσον εργάζονται με συνθήκες που απαντώνται στις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (αρθ. 1 παρ. 1 ν. 4075/2012).

(γ) Στους απασχολούμενους σε εργοδότες με τους οποίους είναι σύζυγοι ή συγγενείς α’ και β΄ βαθμού (αρθ. 1 παρ.2 4075/2012).

Επίσης, τα παιδιά για τα οποία καταβάλλεται οικογενειακό επίδομα πρέπει:

να έχουν ηλικία μέχρι 18 ετών ή μέχρι 22 ετών, αν σπουδάζουν

αν είναι ανίκανα για εργασία, για όσο χρόνο διαρκεί η ανικανότητα

να είναι άγαμα

να διαμένουν στην Ελλάδα ή σε χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το οικογενειακό επίδομα έτους 2014, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών έχουν ξεκινήσει για τους δικαιούχους με δύο - τρία παιδιά και άνω.

Για τους δικαιούχους με ένα παιδί, είναι η 1η Οκτωβρίου 2014. Η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων/ δικαιολογητικών είναι η 31η Ιανουαρίου 2015.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος μπορούν να κατατίθενται στα κατά τόπους ΚΠΑ ή Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε από τους ίδιους είτε μέσω εργοδότη ή ΚΕΠ ή ταχυδρομείου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών σε Λιβαδειά και Θήβα

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (16-09-2014) βραδινές ώρες σε περιοχές της Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση στη Λιβαδειά, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς στον 39χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (3,5) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση στη Θήβα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (2,1) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 2014-2015





ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

2014 - 2015

Φθινόπωρο και μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα οι Ομάδες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς λειτουργούν και πάλι, και οργανώνουν με κέφι και περισσή διάθεση τις συναντήσεις τους από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τον Ιούνιο του επομένου έτους.

Η πρώτη Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, που για πολλά χρόνια λειτουργεί και έχει γίνει πλέον θεσμός στα δρώμενα της Βιβλιοθήκης, θα επικεντρωθεί σε θέματα και βιβλία αμιγώς λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Συντονίστρια, όπως πάντα, θα είναι η έμπειρη φιλόλογος κ. Πόπη Αδαμάκη, δραστήριο μέλος της Βιβλιοθήκης και ψυχή της Ομάδας. Οι συμμετέχοντες, σε ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα και διάθεση, με αφορμή βιβλία που επιλέγουν να διαβάσουν,  προχωρούν σε μία εποικοδομητική φιλολογικού τύπου συζήτηση, με άξονα μεν το συγκεκριμένο έργο, αλλά με προεκτάσεις σε θέματα που αφορούν στον συγγραφέα και την εποχή του, τις επιδράσεις που  διαμόρφωσαν το έργο του, τη σχολή στην οποία ανήκει, και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής που το έγραψε ή και της εποχής που διαδραματίζεται το έργο. Οι αναγνώστες εμβαθύνοντας, αναλύοντας και ερευνώντας έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν κρίση, να διατυπώσουν γνώμη και να επεκτείνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Οι συναντήσεις της Ομάδας Ανάγνωσης Λογοτεχνίας θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτωβρίου 2014, και θα πραγματοποιούνται κάθε 3η Πέμπτη. Δηλώσεις συμμετοχής online http://j.mp/1sa27Qo

Η δεύτερη Ομάδα Ανάγνωσης-Ψυχολογίας, νεοσύστατη μεν αφού διανύει την τρίτη της χρονική περίοδο, αλλά με εξίσου δυναμική παρουσία κατάφερε σύντομα να καθιερωθεί και να αγκαλιαστεί από το κοινό της Βιβλιοθήκης. Τα μέλη της Ομάδας συνεπιλέγουν το βιβλίο που θα διαβάσουν, και με αφορμή τα θέματα που θίγονται, το προσεγγίζουν και το ερμηνεύουν από μια διαφορετική σκοπιά, την ψυχολογική. Υπό τον συντονισμό της ψυχολόγου κ.

Βούλας Μάμαλη, τα μέλη της Ομάδας αναλύουν τα δρώμενα, προσπαθούν να κατανοήσουν και εξηγήσουν τις συμπεριφορές των ηρώων, διεισδύουν στον εσωτερικό κόσμο τους, αλιεύουν τα μύχια συναισθήματά τους, προβάλλοντας τελικά τα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους, με απώτερο στόχο την αυτογνωσία τους.

Η Ομάδα Ανάγνωσης-Ψυχολογίας θα λειτουργήσει σε δύο τμήματα, όπου το πρώτο θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 και το δεύτερο στις 3 Οκτωβρίου 2014.  Οι συναντήσεις κάθε τμήματος θα γίνονται μία φορά το μήνα και ημέρα Παρασκευή. Δηλώσεις συμμετοχής online http://j.mp/1sa5Opi

Στο online Ημερολόγιό μας http://goo.gl/qEjpbO μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συναντήσεις των Ομάδων Ανάγνωσης αλλά και για όλες τις προσεχείς προγραμματισμένες δράσεις της Βιβλιοθήκης.

Πληροφορίες: κ. Λεωνίδας Διαμαντής (τηλ. 22610.89977 – vivlivad@gmail.com )


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δ. Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 22η Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

    1.Επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 116/2-6-2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.
2.Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.

3.Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Λεβαδέων  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού  Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ( Φο.Δ.Σ.Α ) Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

4.Ορισμός εκπροσώπου και του αναπληρωτή αυτού στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε

5.Εκλογή αντιπροσώπων των Δήμων – Μελών στο Δ.Σ. του Σ.Π.Ο.Α.Κ.

6.Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου της  Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων  (ΚΕΔΗΛ).

7.Ορισμός δύο (2) δημοτικών συμβούλων ως μέλη  στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

8.Συγκρότηση Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών έτους  2014.

9.Ορισμός Προέδρου και μελών Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Λεβαδέων.

10.Αντικατάσταση μελών επιτροπών (μετά από κλήρωση) για το έτος 2014.

11.Κατανομή συνολικού ποσού 75.312,76€ (γ΄ δόση 2014 για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων & δαπανών θέρμανσης. 

12.Έγκριση διενέργειας προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών για το έτος 2015.

13.Λήψη απόφασης του δημοτικού συμβουλίου που αφορά την: «Ανανέωση επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκής αγοράς.

14.Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την: «Μεταβίβαση άδειας περιπτέρου».

15.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 70/22-08-2014 απόφασης του Δ.Σ. του Α.Π.Ο.ΔΗ.Λ. που αφορά την: «4η Τροποποίηση Προϋπολογισμού».


                                                Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεοχώρι-Πίνουμε... ακόμη βρώμικο νερό


Και πάλι το νερό δεν πίνεται! Και πάλι οι βρύσες μας αντί για νερό βγάζουν λασπόνερο!

Κι αυτό αποτελεί οπωσδήποτε μια μεγάλη προσφορά κ επιτυχία του μοναδικού,  απερίγραπτου Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων και των πάσης φύσεως (αν)αρμοδίων του, που συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα!Αν δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους και να μας αφήσουν ήσυχους! Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθειά τους για να πιούμε βρώμικο νερό.
Μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι  με λασπόνερα και διακοπές βρισκόμαστε ξανά στο ίδιο σημείο. Θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία, μια φάρσα. Αλλά δεν είναι, διότι πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ  ΒΑΜΒΑΚΙ ΣΤΗ ΒΡΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Πριν αρχίσουν ξανά τα γνωστά παραμύθια τους, φταίνε οι βάνες κ.άλλα τέτοια φτηνιάρικα, θα πρέπει επιτέλους να κλείσουν το συρτάρι με τις δικαιολογίες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Υ.Γ. Μήπως φταίει η βροχή που έπεσε προχθές...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΗ:Αναθέτει σε εισπρακτικές εταιρείες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές



    Μέσω εισπρακτικών εταιρειών επιχειρεί να διεκδικήσει η ΔΕΗ  ληξιπρόθεσμες οφειλές ρεύματος, ύψους άνω του 1,3 δισεκ. ευρώ.


Η επιχείρηση αναζητάει μέσω... μειοδοτικού διαγωνισμού, που λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου, νομικά γραφεία ή εταιρείες στις οποίες θα αναθέσει την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών.

Η νέα τακτική καθιερώνεται για πρώτη φορά από τη ΔΕΗ στη βάση ενός πιλοτικού προγράμματος που θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση στην Αττική για ένα δίμηνο, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες περιφέρειες της χώρας. Τα γραφεία που θα επιλεγούν, θα αναλάβουν τη διεκπεραίωση 10.000-20.000 πελατών που έχουν οφειλές κατά μέσο όρο 10.000 ευρώ. Η ΔΕΗ έχει ήδη καταρτίσει τον κατάλογο των καταναλωτών που θα παραδώσει στις εταιρείες, βάσει τριών συνδυαστικών κριτηρίων.

Το βασικότερο είναι το ύψος της οφειλής και το βάθος του χρόνου αυτής, το δεύτερο το «προφίλ» του καταναλωτή, εάν δηλαδή έχει ανταποκριθεί ή όχι σε προηγούμενους διακανονισμούς και το τρίτο εάν έχει υποπέσει σε κάποιου είδους παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα η σύλληψή του για ρευματοκλοπή.

Σημειώνεται ότι από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων χρεών τα 860 εκατ. ευρώ προέρχονται από τη χαμηλή τάση, δηλαδή τα νοικοκυριά και τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και εργαστήρια. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που ανήκουν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) οι οποίοι αριθμούν περί τις 550.000.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζει η χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος -Εγκρίθηκε ποσό 5,5 εκατ. ευρώ

Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών «σήμερα, σε συνέχεια σχεδίου του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και σχετικού αιτήματος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων με πιστώσεις ύψους 5,5 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό του Κρατικού Προϋπολογισμού».

Η ενίσχυση αυτή αφορά στην καταβολή στεγαστικού φοιτητικού επιδόματος σε οικογένειες που τα παιδιά τους σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, και η ανάγκη προέκυψε από την ένταξη εφέτος μεγαλύτερου αριθμού δικαιούχων φοιτητών.

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει δημιουργήσει, την κοινωνική ευαισθησία της» καθώς «η λελογισμένη και χρηστή διαχείριση του αποθεματικού του Κρατικού Προϋπολογισμού δίνει βαθμούς ελευθερίας στη χρήση οικονομικών πόρων για τη στήριξη κοινωνικών πολιτικών».


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δήμαρχος Λεβαδέων δεν επιτρέπει τον έλεγχο για τους υπάλλήλους του Δήμου

 Αρνούνται τον έλεγχο 19 δήμαρχοι!

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον έλεγχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη στις συμβάσεις των υπαλλήλων των δήμων, που μετατράπηκαν πριν από 10 χρόνια από ορισμένου σε αορίστου χρόνου με το διάταγμα Παυλόπουλου, δημοσιοποίησαν σε κοινή ανακοίνωσή τους 19 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για τους δημάρχους Δημήτρη Μπίρμπα (Αιγάλεω), Γιάννη Σταθόπουλο (Αγίας Παρασκευής), Μανώλη Καλλέργη (Ανωγείων), Άκη Κατωπόδη (Βύρωνα), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιώργο Κοντόσταυλο (Καισαριανής), Χρήστο Βρεττάκο (Κερατσινίου - Δραπετσώνας), Κώστα Νικολούζο (Κέρκυρας), Λευτέρη Ιωαννίδη (Κοζάνης), Γιώτα Πούλου (Λεβαδέων), Κώστα Δρακονταειδή (Λευκάδας), Τάκη Λουκόπουλο (Ναυπακτίας), Ηρακλή Γκότση (Νέας Ιωνίας), Γιάννη Λαγουδάκη (Περάματος), Μίλτο Χατζηγιαννάκη (Σκύρου), Παύλο Πολάκη (Σφακίων), Παναγιώτη Σαρχώση (Τυρνάβου), Αρη Βασιλόπουλο (Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος), Σίμο Ρούσο (Χαλανδρίου).

Οπως τονίζουν, θα στηρίξουν τους εργαζομένους. «Η κυβέρνηση επιδιώκει την από μηδενική βάση και με αλλαγμένα κριτήρια επανεξέταση των συμβάσεων, ώστε να βρει πρόφαση να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις», καταλήγουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική παράσταση απο το παιδικό τμήμα του Θεατρικού εργαστηρίου Μικρασιατών Θήβας

Η παράσταση των παιδιών θα ξαναγίνει, αυτή τη φορά στο Σ.Φ.Ε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 19:15 το απόγευμα.
Σας περιμένουμε όλους!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Απόπειρα κλοπής αγροτικού αυτοκινήτου στο Νεοχώρι

Έξι  άγνωστοι προσπάθησαν να πάρουν αγροτικό αυτοκίνητο από το Νεοχώρι  Βοιωτίας. Όλα έγιναν στις 3:00 περίπου σήμερα τα ξημερώματα,όταν έξι άνδρες νεαρής ηλικίας καλοντυμένοι σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν γύφτοι με τζίπ  προσπάθησαν να κλέψουν  αγροτικό  αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη.  Το άνοιξαν με κλειδιά(πιθανόν  paspartoy) απο τον θόρυβο και τα σκυλιά ξύπνησαν οι γείτονες και ο ιδιοκτήτης,με φωνές και πέταγμα αντικειμένων οι δράστες τρομοκρατήθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Πόντιοι τιμούν τη "Μάχη της Πέτρας" και τον Δημήτριο Υψηλάντη




Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Ν. Ελλάδος της Π.Ο.Ε. και το Πολιτιστικό Σύλλογο Υψηλάντη σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, τις εκδηλώσεις που διοργανώνει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου, Υψηλάντη Βοιωτίας, επ' ευκαιρία του εορτασμού της επετείου "Μάχη της Πέτρας".

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

07:15 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου
10:15 π.μ., Καφές στο Αρχονταρίκι
10:30 π.μ., Παράταξη τμημάτων
10:45 π.μ., Προσέλευση επισήμων
11:00 π.μ., Δοξολογία
Επιμνημόσυνη Δέηση
Εκφώνηση πανηγυρικού
Κατάθεση στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου
12:00 μ.μ., Λήξη τελετής
13:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Υψηλάντη, αφιερωμένη στην επέτειο.
epontos.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα για τη "Μάχη της Πέτρας", εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο πιο θερμός Αύγουστος όλων των εποχών

Μία από τις πιο ζεστές χρονιές το 2014 εδώ και 134 χρόνια
Ο Αύγουστος που πέρασε ήταν οριακά ο πιο θερμός σε παγκόσμιο επίπεδο, εδώ και 134 χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Ινστιτούτου Goddard Institute for Space Studies (GISS) της NASA.

Οι θερμοκρασίες που μετρήθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς σε στεριά, θάλασσα και από δορυφόρους δείχνουν, ότι το φετινό παγκόσμιο υψηλό βρισκόταν πολύ κοντά σε αυτό των ετών 2011, 2008, 2006 και 2003.

Συνολικά, η παγκόσμια θερμοκρασία ήταν κατά 0,7 βαθμούς Κελσίου πιο ψηλά από τη μέση θερμοκρασία των ετών 1951-1990.



Η NASA ωστόσο αναφέρει, ότι δε μπορούν να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα από τα στοιχεία ενός μόνο μήνα. «Το βασικό ζήτημα για το κλίμα είναι οι μακροπρόθεσμες τάσεις και όχι οι τιμές μεμονωμένων μηνών» ανέφερε ο διευθυντής του GISS, Gavin Schmidt σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Το 2014 διαφαίνεται ότι θα είναι μια εξαιρετικά θερμή χρονιά, με το Μάρτιο να είναι ο τρίτος πιο θερμός Μάρτης που έχει καταγραφεί από το 1880, ενώ οι μήνες Μάιος και Ιούνιος οι θερμότεροι όλων των εποχών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη -Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά, περιμένουμε την Τετάρτη, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν το βράδυ. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές με εξασθένηση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και την ανατολική Στερεά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι έντονα αλλά από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ