Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτή είναι η Ελλάδα: Εντυπωσιακό γράφημα δείχνει πόσοι πραγματικά είμαστε και από πού κρατάει η σκούφια μας


Πόσοι είμαστε; Ποιοι είμαστε; Με τι ασχολούμαστε; Ποιες είναι οι ρίζες μας; Αλλά και κάμποσα άλλα ευφάνταστα και άκρως χρηστικά ερωτήματα καλείται να απαντήσει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.

Με απλό και ευσύνοπτο τρόπο, ουσιαστικά, αυτό το infographic κάνει την ανατομία της σύγχρονης Ελλάδας, καθώς παρουσιάζει την ακριβή πληθυσμό, τη διάρθρωσή του ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό και φτάνει μέχρι το πόσες ώρες περνάμε on line.





Διαβάστε Περισσότερα »

Κατατεθείσα ερώτηση για ΑΥΕ Πυροσβεστών

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,
-Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου της υγείας και ασφάλειας των πυροσβεστών.
Τον Ιούλιο του 2013 κατατέθηκε η με αρ. πρωτ. 246/26-7-2013 ερώτηση, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί στο σύνολό της. Επειδή θεωρούμε το περιεχόμενο της ερώτησης ιδιαίτερα σημαντικό επανερχόμαστε στην ερώτηση.
Το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) είναι εξέχουσας σημασίας, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες αναβάθμισης του Σώματος και δικαίωση για το μάχιμο Πυροσβέστη.
Τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου, με συνεχείς τραυματισμούς πυροσβεστών κατά την αντιμετώπιση συμβάντων, ανέδειξαν για μία ακόμη χρονιά το μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας κάτω από τον οποίο επιχειρεί το προσωπικό του ΠΣ. Παρά τα επανειλημμένα κρούσματα τραυματισμών, οι πυροσβέστες υποχρεώνονται ακόμα και σήμερα να επιχειρούν κατ’ επανάληψη επικίνδυνες κατασβέσεις μέσα σε πεδία βολής και σε περιοχές όπου γίνονται ρίψεις νερού από ιπτάμενα μέσα. Τα παραπάνω γεγονότα αναδεικνύουν, για πολλοστή φορά, ότι η προσωπική ασφάλεια των πυροσβεστών, παρά τα τραγικά διδάγματα του παρελθόντος με υψηλό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, συνεχίζει να είναι σε δεύτερη μοίρα προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις του δικτύου πυρασφάλειας της χώρας, σε οργάνωση, προσωπικό και μέσα.
Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το ΠΣ έχουν υποχρέωση να παρέχουν σε όλο το προσωπικό, τόσο στο μόνιμο και ΠΠΥ όσο και στο συμβασιούχο, ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας και διαβίωσης απαλλαγμένο από κινδύνους. Η πολιτεία το 2006 ίδρυσε στο ΑΠΣ τη Δ/νση Υγιεινής και Ασφάλειας με στόχο το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός Συστήματος Υγιεινής και Ασφάλειας στο οποίο θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι δραστηριότητες του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, προκειμένου να καθοριστούν κατάλληλες διαδικασίες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που πηγάζουν από αυτές.
Με το ν. 4249/2014 (ΦΕΚ 73) μετέτρεψε την Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας σε τμήμα υπό την Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων αντί να εξελίξει τη Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας του ΠΣ σε ΕΣ.Υ.Π.Π. σύμφωνα με τα οριζόμενα στις παρ 9 και 10 του άρθρου 9 του ν. 3850/10.
Με την παρ. 3 του άρ. 100 αναφέρεται ότι με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ρυθμίζονται θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του ΠΣ.
Επίσης, με την παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3144/2003 (ΦΕΚ 111) τέθηκε (από το 2003 δηλαδή) σε ισχύ όλο το περί Υγιεινής και Ασφάλειας Νομοθετικό Πλαίσιο για το ΠΣ. Το Νομοθετικό αυτό Πλαίσιο κωδικοποιήθηκε με το ν. 3850/2010 (ΦΕΚ 84), όπου συμπεριλήφθηκε και η προαναφερθείσα διάταξη.
Η διάταξη αυτή διαχωρίζει τις δραστηριότητες του προσωπικού του ΠΣ (δηλαδή όλων αυτών που εργάζονται στο ΠΣ με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ακόμα και τους Εθελοντές) σε δύο είδη:
α. στις δραστηριότητες που δεν παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες (γραφεία, μέσα σε σταθμούς κλπ., δηλαδή μέσα στους Χώρους Εργασίας των Υπηρεσιών, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν πάντα ελεγχόμενες και προβλέψιμες), και
β. στις δραστηριότητες που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες (δηλαδή εκείνες τις δραστηριότητες που δεν γίνονται σε τόπο και χρόνο ελεγχόμενο και προβλέψιμο από την υπηρεσία και επομένως είναι οι δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα έξω από τους χώρους των υπηρεσιών και εγκαταστάσεων του ΠΣ, δραστηριότητες σαφώς και με μεγαλύτερη επικινδυνότητα και που εν κατακλείδι πρόκειται για τις δραστηριότητες «κατά τις επεμβάσεις»).
Σε ότι αφορά στις δραστηριότητες που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, δηλαδή αυτές των επεμβάσεων, η διάταξη αυτή του νόμου ορίζει ότι πρέπει να εκδοθούν Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ) για την λήψη των κατάλληλων μέτρων προς άρση ή τουλάχιστον μείωση της επικινδυνότητάς τους. Εννοείται ότι για τις δραστηριότητες που δεν παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, δηλαδή για αυτές που λαμβάνουν χώρα μέσα στους χώρους – εγκαταστάσεις των Υπηρεσιών, ισχύει και πρέπει να εφαρμόζεται ήδη από το 2003 όλο το Νομοθετικό πλαίσιο περί ΥΑΕ στο Πυροσβεστικό Σώμα, αλλιώς τι έννοια θα είχε να τεθεί σε ισχύ το νομοθετικό αυτό πλαίσιο για τα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό.
Τα ΠΔ ΥΑΕ κατά τις Επιχειρήσεις, πρέπει να θεσμοθετούν μέτρα άρσης ή μείωσης της επικινδυνότητας προφανώς και κατά λογική συνεπαγωγή αυξημένα σε σχέση με τα ισχύοντα μέτρα ΥΑΕ στους Χώρους Εργασίας, αλλιώς δεν θα είχε έννοια και δεν θα υπήρχε ανάγκη ούτε να γίνεται διαχωρισμός των δραστηριοτήτων, ούτε να υπάρχει νομοθετημένη εξουσιοδότηση για έκδοση ειδικότερων κανόνων – διατάξεων με ΠΔ.
Η Διεύθυνση Υγιεινής και Ασφάλειας του ΑΠΣ, εκπόνησε σχέδιο ΠΔ για τα Μέτρα ΥΑΕ κατά τις επιχειρήσεις (όπου διασαφηνίζεται και το ποιες είναι οι δραστηριότητες αυτές), το οποίο εγκρίθηκε ήδη τον Δεκέμβριο του 2008 όπως προβλέπεται από το Συμβούλιο ΥΑΕ του Υπουργείου Εργασίας και υπογράφηκε από αρμόδιους Υπουργούς ήδη από αρχές του 2009, πέρασε από την Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής, αλλά δεν το υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών (μη αποδεχόμενος την Έκθεση Οικονομικής Επιβάρυνσης που συνέταξε η Δ/νση Οικονομικών του ΑΠΣ, λόγω επιβάρυνσης του προϋπολογισμού του ΠΣ κατά περίπου 100.000 ευρώ όπως εκτίμησε).
Όμως, αυτό το σχέδιο ΠΔ ΥΑΕ κατά τις Επιχειρήσεις, στην πραγματικότητα και σε αντίθεση με την Έκθεση Οικονομικής Επιβάρυνσης της Διεύθυνσης Οικονομικών του ΑΠΣ, δεν επιβαρύνει καθόλου οικονομικά τον προϋπολογισμό του Σώματος, αφού δεν προκαλούνται επιπλέον δαπάνες (όπως για εκπαίδευση, υλικά, κ.α.) από εκείνες τις αντίστοιχες αν όχι όμοιες που ήδη προβλέπονται, συμπεριλαμβάνονται και ήδη εμπεριέχονται στους προϋπολογισμούς των άλλων αρμόδιων Δ/νσεων του ΑΠΣ. Αντιθέτως, το σχέδιο αυτό, εμπεριέχει διάταξη με την οποία δίνεται το δικαίωμα σε Αξιωματικούς του Σώματος (υπό προϋποθέσεις κυρίως εκπαίδευσής τους) να ασκούν τα καθήκοντα και να παρέχουν υπηρεσίες Τεχνικού Ασφάλειας στο Σώμα, επιφέροντας έτσι εξοικονόμηση της τάξεως άνω των 500.000 ως 1.000.000 περίπου ευρώ από αυτή τη δαπάνη, που αποτελεί εκ του νόμου ανελαστική υποχρέωση!
Διευκρινίζεται ότι το ωράριο, που προβλέπεται στο σχέδιο αυτό, αφορά σε ειδικές και συγκεκριμένες έκτακτες καταστάσεις (π.χ. μεγάλες πολυήμερες δασικές φωτιές και μακριά από την Υπηρεσία) κατά τις επεμβάσεις, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και με ανώτατα ανθρώπινα χρονικά όρια εργασίας και διευθέτησης χρόνου αυτής.
Τέλος, σε ότι αφορά στις δραστηριότητες που δεν παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες, δηλαδή την ΥΑΕ στους Χώρους Εργασίας, και συγκεκριμένα στις κτηριακές και άλλες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί το Σώμα, ισχύουν, και θα έπρεπε ήδη από το 2003 να εφαρμόζονται, οι διατάξεις της περί ΥΑΕ νομοθεσίας όπως αυτές κωδικοποιήθηκαν με τον ν. 3850/2010. Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, το Υπουργείο ως «Εργοδότης», έχει τις κάτωθι υποχρεώσεις, όπως ο ν. 3850/2010 ορίζει:
α. να χρησιμοποιεί υπηρεσίες Τεχνικού Ασφάλειας παρ. 1 του άρ. 8.
β. να χρησιμοποιεί υπηρεσίες Ιατρού Εργασίας παρ. 2 του άρ. 8.
γ. να συστήσει Εσωτερική Υπηρεσία Προστασίας Πρόληψης παρ. 9 άρ. 9.
δ. να έχει γραπτή εκτίμηση των υφισταμένων κατά την εργασία κινδύνων για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων, εδάφ. α της παρ. 1 του άρ. 43.
ε. να τηρεί Ιατρικό Φάκελο για κάθε εργαζόμενο – υπάλληλό του, που να περιέχει και το ατομικό Βιβλιάριο Επαγγελματικού Κινδύνου, όπως η παρ. 9 του άρ. 18 του Ν. 3850/2010 ορίζει, καθώς και κάθε άλλη προβλεπόμενη διαδικασία ή αρχείο.
Το κόστος των εκ του νόμου υποχρεωτικών και ανελαστικών αυτών δαπανών ανέρχεται σε 700.000 περίπου ευρώ ετησίως, συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα για την Υγεία και Ασφάλεια κάθε Πυροσβέστη.
Για την μη εφαρμογή των περί ΥΑΕ διατάξεων ο ν. 3850/2010 προβλέπει διοικητικές και ποινικές Κυρώσεις. Οι Διοικητικές Κυρώσεις προβλέπονται από το άρ. 71, και οι Ποινικές από το άρ. 72 του νόμου αυτού. Οι προβλεπόμενες από το άρ. 71 Διοικητικές Κυρώσεις, για το ΠΣ που υπάγεται στον Δημόσιο Τομέα, καθορίζουν το να γίνει απλά και μόνο από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), η έγγραφη ενημέρωση για τις παραβάσεις διατάξεων της περί ΥΑΕ Νομοθεσίας, προς τους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, προφανώς προκειμένου αυτοί να ερευνήσουν, αποδώσουν ευθύνες και διατάξουν τα αρμόδια και υπεύθυνα όργανα – υπαλλήλους να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Νόμου.
Από την άλλη πλευρά οι Ποινικές Κυρώσεις που προβλέπονται από το άρ. 72, εναντίον του «Εργοδότη», που σαφώς είναι το ΠΣ, επιβάλλονται στον νόμιμο εκπρόσωπό του, δηλαδή οι κατηγορίες προσωποποιούνται.
Χωρίς εφαρμογή των Νόμων περί Υγείας και Ασφάλειας μέσω ενός σύγχρονου Συστήματος Διαχείρισής του δεν θα υπάρξει ποτέ καλό επίπεδο Ποιότητας Υπηρεσιών ούτε πραγματική αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και επομένως δεν θα γίνει ποτέ δυνατή η Πιστοποίηση Ποιότητας των Υπηρεσιών του ΠΣ.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.    Παρέχονται στους εργαζομένους του ΠΣ (μόνιμους, πενταετούς υποχρέωσης και εποχικούς), οι Υπηρεσίες του Τεχνικού Ασφάλειας (ΤΑ) και Ιατρού Εργασίας (ΙΕ) όπως η νομοθεσία προβλέπει;
2.    Υπάρχουν θεωρημένα βιβλία ΤΑ και ΙΕ στα οποία καταχωρούνται οι υποδείξεις τους; Γνωστοποιούνται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας η παροχή υπηρεσιών ΤΑ και ΙΕ καθώς και το πρόγραμμα επισκέψεών τους;
3.    Υπάρχει μέριμνα για τη σύνταξη γραπτής εκτίμησης του Επαγγελματικού κινδύνου;
4.    Τηρούνται ανά “Εγκατάσταση” τα παρακάτω στοιχεία: βιβλίο ατυχημάτων, κατάλογος εργατικών ατυχημάτων, ατομικός ιατρικός φάκελος για κάθε εργαζόμενο, βιβλίο στο οποίο καταχωρούνται τα συλλογικά και ανώνυμα αποτελέσματα των βιολογικών εξετάσεων στις περιπτώσεις που αυτές προβλέπονται, βιβλίο συντήρησης;
5.    Για τις δραστηριότητες του ένστολου προσωπικού του ΠΣ που παρουσιάζουν εγγενείς ιδιαιτερότητες έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα ΠΔ και αν όχι πότε θα υλοποιηθεί η ρητή πρόβλεψη του νόμου;
6.    Θα προτείνει το ΠΔ, όπου θα ρυθμίζονται θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του ΠΣ, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 100 του ν. 4249/14 όταν υπάρχει ήδη ρητή νομοθετική πρόβλεψη;
7.    Έχουν συσταθεί οι Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων (ΕΥΑΕ), σύμφωνα με τα οριζόμενα των άρθρων 4 έως 7 του ν. 3850/10;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Σταθάς Γιάννης
Καφαντάρη Χαρούλα
Πάντζας Γεώργιος
Στρατούλης Δημήτρης
Τσουκαλάς Δημήτρης
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια Φωτογραφίας στο Φωτογραφικό Εργαστήρι Λάιου




Το εργαστήρι φωτογραφίας του «Λάιου» πραγματοποιεί έναν κύκλο παρακολούθησης δύο ανεξάρτητων ετών, οκτάμηνης διάρκειας (Οκτώβριος – Μάιος), σε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις οι οποίες γίνονται κάθε Τρίτη (1ο έτος, 5.30-7.30μ.μ. και 2ο έτος, 7.30-9.30μ.μ.).
Η θεματολογία που καλύπτεται κατά το πρώτο έτος, σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση, δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (φωτογραφία τοπίου, φωτογραφία φύσης, μακροφωτογραφία φύσης, ταξιδιωτική φωτογραφία, νυχτερινή λήψη, αστικό τοπίο, φωτογραφία δρόμου, φωτορεπορτάζ, πορτραίτο, περιβαλλοντικό πορτραίτο) και λήψεις πορτραίτου (πλάγιος φωτισμός, Rembrandt lighting, loop lighting, butterfly lighting και rim lighting) και still life με studio flash. Κατά το δεύτερο έτος παρακολούθησης, οι συμμετέχοντες ασχολούνται κατά βάση με τη δημιουργία ατομικών projects.
Υπεύθυνος διδασκαλίας του εργαστηρίου είναι ο Βασίλης Νίκας, ο οποίος επίσης διδάσκει στα εργαστήρια φωτογραφίας του «Φωτογραφικού 9ου» (Γκάζι, Αθήνα) και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Έκφραση» (Χαλκίδα).
Το μηνιαίο κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ. Η 1η συνάντηση του 1ου έτους θα γίνει την Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στην αίθουσα του «Λάιου» που είναι στο παλιό νοσοκομείο. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με το εργαστήρι επικοινωνήστε στο τηλ. 6977586239.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ





Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου Θηβαίων πως εκδόθηκε η με αριθμό 196/18-09-2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θηβών, με την οποία απορρίφθηκε αίτηση αναστολής του Δήμου Θηβαίων, σχετικά με την κατάσχεση ποσού 321.689,90€, λόγω οφειλών της ΔΕΥΑΘ προς την ΕΥΔΑΠ. Αυτό σημαίνει ότι είναι άμεσα εκτελεστή η κατάσχεση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, κατά του Δήμου Θηβαίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΘ στις 6-8-2014, είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει ζήτημα κατάσχεσης οφειλών από το Δήμο, αφενός γιατί υπήρχε αναστολή της εφαρμογής της απόφασης μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων (που ήδη εκδικάστηκαν στις 4-9-2014 και εκδόθηκε η ανωτέρω 196/2014 απόφαση) και γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαπραγμάτευσης για συνολική ρύθμιση της οφειλής. Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ήδη από το Δεκέμβριο 2013, η δημοτική αρχή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την μείωση της τιμής του νερού που λαμβάνει η ΔΕΥΑΘ από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ, με τη διαβεβαίωση μάλιστα ότι επίκειται πολύ συμφέρουσα διαμόρφωση της τιμής, που μπορεί να φθάσει έως την μη καταβολής τιμήματος!

Όμως, ενώ αναμενόταν αυτή η προνομιακή τιμή για τη ΔΕΥΑΘ, εντούτοις ήρθε η κατάσχεση και ενώ υπήρχε, κατόπιν της κατάσχεσης, η διαβεβαίωση ότι δεν υφίσταται ζήτημα κατάσχεσης, τώρα υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο άμεσα να παρακρατήσει η ΕΥΔΑΠ το ποσό της κατάσχεσης (321.689,90€), με όλες τια αρνητικές συνέπειες για τις υποχρεώσεις του Δήμου, προς τους υπαλλήλους του και για άλλες άμεσες αναγκαίες υποχρεώσεις του.

Τι προτίθεται να πράξει η δημοτική αρχή; Ποια είναι η εξέλιξη της "διαπραγμάτευσης"; Πώς θα αντιμετωπίσει την επικείμενη άμεση παρακράτηση όλου του ποσού της κατάσχεσης, μέσω του Ταμείου παρακαταθηκών (άρθρο 7 παρ. 5 ν. 2744/1999);  Σε τι θα μας διαβεβαιώσει σήμερα;

Η ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι τεράστια, ενώ ο τρόπος αντιμετώπισης του θέματος ήταν τουλάχιστον επιπόλαιος και χωρίς σχεδιασμό. Το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας ζητά να γίνει άμεσα δημοτικό συμβούλιο, με θέμα αυτό και να ληφθούν αποφάσεις αντιμετώπισης αυτής της αρνητικής εξέλιξης καθώς και να ενημερωθούν οι συμπολίτες για το ζήτημα αυτό. Είχε ζητηθεί  ήδη από το Δημοτικό συμβούλιο της 30-07-2014 αλλά και μετά, μια διαφορετική αντιμετώπιση αυτού του θέματος, αλλά δεν έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή. Ελπίζουμε η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει έστω και τώρα, το ζήτημα αυτό με δημοσιότητα, με ενημέρωση και συμμετοχή των πολιτών, και με τρόπο υπευθυνότητας και δυναμικής διεκδίκησης και όχι με έωλες διαβεβαιώσεις.

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας
Θήβα, 22 Σεπτεμβρίου 2014
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην 34η Ανάβαση Πορταριάς ο Θηβαίος Οδηγός Αγώνων Φώτης Σταματόπουλος 27-28 Σεπτεμβρίου

 
Ο Θηβαίος οδηγός αγώνων με το Νο 33 στο πλάι και οδηγώντας ενα Peugeot 106 grA θα δώσει την δική του μάχη στην κατηγορια Γκρουπ Α εως 1600cc ανάμεσα σε 107 πληρώματα που παίρνουν εκκίνηση στις 27-28 Σεπτεμβρίου στην όμορφη πορταριά.Ο αγώνας που αποτελεί πρόκληση για τους πιστούς των αναβάσεων αφού η διαδρομή με τις ιδιαίτερες συνθήκες πρόσφυσης καλύτερες φέτος από τις άλλες χρονιές,απαιτεί ανάλογο τρόπο οδήγησης.Ο 27χρονος οδηγός ειχε κάνει πετυχημένο ντεμπούτο σε αυτον τον αγώνα πέρυσι κατακτώντας την 3η θέση στην κατηγορία του!Την προσπάθεια του στηρίζουν: Η εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων "Auto Stamatopoulos" Το καφέ μπάρ "MOTEL" στην πλατεία Θήβας Η εταιρεία "NICKELTECH" βαφές χωμίου του Κώστα Αναστασίου Το πλυντήριο αυτοκινήτων "ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ" στο Πυρί Θηβών Το αυτοκίνητο ετοιμάζεται στο συνεργείο της "Dino Motorsport" του Ντίνου Ζυγογιάννη στην Θήβα.
thivaspor1.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Μάχη της Πέτρας-βίντεο-φωτο


                  Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε φέτος όπως και κάθε χρόνο η επέτειος της Μάχης της Πέτρας. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Υψηλάντη ευχαριστεί τα χορευτικά Συγκροτήματα που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις: Το σύλλογο Ποντίων «Ο Ευκλείδης» και το χορευτικό Σύλλογο Μαυρομματίου.  Επίσης ευχαριστεί τους βουλευτές του Νομού Βοιωτίας , τους εκπροσώπους της περιφέρειας Στερεάς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρευρίσκονταν στις φετινές εκδηλώσεις. Τα Υψηλάντεια 2014  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και η συμμετοχή των δημοτών ήταν μεγάλη .Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων για τη βοήθειά τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.



                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ
                                                                       Γιαννακόπουλος Γιώργος





 



 To μνημείο είναι προσφορά του κ. Παντελή Φραγκούλη









ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

2η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση στο «Μύλο των Ξωτικών»



Για 2η χρονιά η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων, του Τμήματος Πολιτισμού της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του «Μύλου των Ξωτικών», καλούν τις μικτές χορωδίες ενηλίκων και νεανικά φωνητικά σύνολα από όλη την Ελλάδα, στην 2η Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Δεκεμβρίου στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την μαέστρο της χορωδίας κα. Ελένη Ζιάκα στο 6974648801 και μέσω e-mail: choirtrik@yahoo.gr
Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Διαμαρτυρήθηκαν για τον ΕΝΦΙΑ


Σήμερα το πρωί τα μέλη του ΠΑ.ΜΕ έξω από το κτίριο της εφορίας στην πόλη της Θήβας , πραγματοποίησε διαδήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και συγκεκριμένα για το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, ενός φόρου που έχει απασχολήσει εδώ και πολύ καιρό όλους τους πολίτες ,οι οποίοι αδυνατούν ακόμα και να καλύψουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες .

Ο επικεφαλής της Λαϊκής συσπείρωσης και μέλος του ΠΑ.ΜΕ κ.Αντώνης Τουλουμάκος τονίζει ότι "ο ΕΝΦΙΑ δεν πρέπει να πληρωθεί ".




ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΗΒΑ από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ  (27/9 – 3/10/14) & ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΒΙΒΛΙΟΥ


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο Σύλλογος "Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" και η  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Νομού Βοιωτίας διοργανώνουν

Έκθεση Φωτογραφίας

με έργα των μελών της ομάδας που παρακολούθησαν τα βιωματικά σεμινάρια «Εισαγωγή στη Φωτογραφία» το διάστημα Φεβρουάριος-Μάϊος 2014, στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, με εισηγητή τον Δαμιανό Μωραΐτη.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εκθεσιακό χώρο στο ισόγειο του Νερόμυλου (στις Πηγές Κρύας), το διάστημα  Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, και θα είναι ανοικτή καθημερινά 6-9 μμ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου

«Η ελληνική φωτογραφία + Η φωτογραφία στην ελλάδα»

των εκδόσεων Νεφέλη, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος».

Η παρουσίαση θα γίνει από

·         τον Δαμιανό Μωραΐτη, και

·         τον Ηρακλή Παπαϊωάνου, συγγραφέα, φωτογράφο και επιμελητή του Μουσείου Φωτογραφίας και της συγκεκριμένης έκδοσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ πολιτισμού & παραδοσης 2014 απο την Ένωση Μικρασιατών Θήβας



92 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ



ΘΗΒΑ 20-28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ


Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
                                & του Δήμου Θηβαίων



ΤΟ Δ.Σ. της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις μνήμης
«ΙΩΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ»
που θα πραγματοποιηθούν
από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου, στη Θήβα




Ο θεσμός του Συλλόγου, ξεκίνησε το 2006 και διατηρεί άσβεστη τη φλόγα της Ιστορίας, της Εθνικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Την μέχρι σήμερα πορεία των εκδηλώσεων, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους προσωπικότητες της εκκλησίας, του πνεύματος, του πολιτισμού και της τέχνης, χαρίζοντας στο κοινό ποιοτικές εκδηλώσεις και αξέχαστες βραδιές

Ελπίζουμε ότι και φέτος θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας και θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας

                                                                               ΤΟ ΔΣ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 20, ώρα 19:30  Σ.Φ.Ε
Θεατρική παράσταση από το θεατρικό μας εργαστήρι
«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» σε σκηνοθεσία Ράνιας Νταλαχάνη –Βασίλη Βαλέρη.

 Κυριακή 21 ώρα 19:30 Συνεδριακό Κέντρο Δ.Θηβαίων
Εκδήλωση Μνήμης : Προβολή ντοκιμαντέρ «Το κερί που δεν σβήνει» ,παρουσίαση του βιβλίου «Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία» του Γ. Παπαθανασόπουλου. Για το βιβλίο μιλά ο  π. Σπυρίδων Βασιλάκος. Συμμετέχει η χορωδία της Ένωσης.

Δευτέρα 22 ώρα 19:00 - Συνοικισμός                                                           Μικρασιατική Βεγγέρα με μαγειρέματα από τις γυναίκες της Ένωσης στην Μικρασιατική Εστία

Πέμπτη 25 ώρα 10:30 – Καστέλια
Οι εθελοντές της Ένωσης καθαρίζουμε τους τάφους του Πολυνείκη και του Ετεοκλή στα Καστέλια .

Κυριακή 28 ώρα 07:00 – Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης
 Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδίας, κκ.Γεωργίου , επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Μικρασιατών Θήβας.

Κυριακή 5 Οκτωμβρίου- ώρα 09:00
Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης- Συνοικισμός
Λειτουργία με αρτοκλασία στα πλαίσια έναρξης της χρονιάς για τα τμήματα του συλλόγου. Εγκαίνια του Καραμανώλειου Μικρασιατικού Κέντρου Τεχνών ( Μουσική- Θέατρο – Εικαστικά)
Στην οδό Σμύρνης 45 στο Συνοικισμό.




Αγαπητοί φίλοι,

Η Ένωση Μικρασιατών Θήβας μέσα από ένα φάσμα δράσεων, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει έντονη την παρουσία της στα πολιτιστικά δρώμενα της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από τα χορευτικά της τμήματα, την μεικτή χορωδία, την θεατρική ομάδα, το μουσικό τμήμα και τους εθελοντές της, δημιουργώντας ποικίλες και πρωτότυπες εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την, άξιο πρεσβευτή της ιστορικής μας πόλης

Έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο του ενδιαφέροντος και θέλοντας την βελτίωση της καθημερινότητας του – με την συμπαράσταση των 915 μελών της- συνεχίζουμε και φέτος την λειτουργία τμημάτων, για όσους θέλουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη (θέατρο- μουσική-χορωδία) να γνωρίσουν την παράδοση και την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα από τον χορό, αλλά και να συμμετέχουν σε δράσεις εθελοντισμού


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
   Θεατρικό Εργαστήρι :
   
6947818265
   Χορευτικό Μαθητών :
   
6978468517
   Χορευτικό Ενηλίκων :
   
6944509334
   Μεικτή Χορωδία :
   
6979429343
   Μουσικό Τμήμα :
   
6948242085
   Τμήμα Εθελοντών :
   
6936 181817
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: 48χρονος παντρεύτηκε 70χρονη και της «έφαγε» όλη την περιουσία!



Μία απίστευτη υπόθεση οικονομικής εκμετάλλευσης αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε χωριό της Χαλκίδας.

Η τεράστια περιουσία που διέθετε μια 70χρονη, ήταν το «λαχείο» που κυνήγησε 48χρονος Χαλκιδέος, ο οποίος παντρεύτηκε την ηλικιωμένη στο δημαρχείο και στην συνέχεια έβαλε σε εφαρμογή το ύπουλο σχέδιο του.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από πέντε μήνες στο Βασιλικό και από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς της ηλικιωμένης είχαν αντίρρηση για αυτή την σχέση. Η 70χρονη επέμεινε και μάλιστα τον παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο, ο οποίος κατέληξε σε εφιάλτη...

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς στο eviazoom.gr, ο 48χρονος άρπαξε μεγάλο χρηματικό ποσό και μεταβίβασε στο όνομα του, τρία οικόπεδα και δύο σπίτια, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκε με το αυτοκίνητο που του είχε κάνει δώρο η ηλικιωμένη.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και είναι θέμα ωρών να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του 48χρονου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΕ: Κάθε μήνα η καταβολή των εισφορών



Οι εισφορές καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. μηνιαία και μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, επισημαίνεται σε απόφαση του Υφυπουργού Εργασίας, κ. Αντώνη Μπέζα.

Η μηνιαία καταβολή των εισφορών ξεκινά σε 6 μήνες και συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου του 2015.

Σύμφωνα, με την απόφαση αυτή:

- Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε.

- Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο.

- Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους.

- Στη διαδικασία εφαρμογής της μηνιαίας καταβολής ασφαλιστικών εισφορών των υπόχρεων ασφαλισμένων του Ο.Α.Ε.Ε. συμμετέχουν η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., η Δ/νση Πληροφορικής και η Δ/νση Εσόδων του Ο.Α.Ε.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Ιωακειμίδης



Το περασμένο Σάββατο ο χώρος του θεάματος έγινε φτωχότερος καθώς έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Ιωακειμίδης.

Ο Δημήτρης Ιωανειμίδης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας το 1939. Σημαντικός θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό που είχε δημιουργήσει, το Πολύτεχνο.
Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως: Παπαφλέσσας (έπαιξε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη), Οι βάσεις και η Βασούλα, Ταπεινός και καταφρονεμένος, Τα παιδιά της πιάτσας και άλλα.

Η κηδεία του, σύμφωνα με την Espresso, θα γίνει σήμερα στις 17:00, από το νεκροταφείο Ζωγράφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η διάλυση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών περιοχής Λιβαδειάς να μη γίνει σε βάρος των αγροτών της


Τον τελευταίο χρόνο, ο πρόεδρος Γ. Ανέστης και η διοίκηση της ΕΑΣ Λιβαδειάς, επιχειρούν με πιεστικό
τρόπο να διαλύσουν την Ένωση, ενώ έχουν ήδη μεταφέρει τις επικερδείς της δραστηριότητες σε ένα νέο
συνεταιρισμό που ιδρύθηκε από τους ίδιους. Πρόκειται για τον ΑΙΧΜΕΑ, ένα συνεταιρισμό απαλλαγμένο
από τα χρέη και τις οφειλές της Ένωσης, στον οποίο συμμετέχει ένας περιορισμένος αριθμός συνεταίρων.
Με ωραία γραφεία και αρκετό προσωπικό, ανέλαβαν ήδη την παροχή υπηρεσιών στους αγρότες με το
αζημίωτο, όπως π. χ. τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση επιχειρεί να εκκαθαρίσει την ΕΑΣ χωρίς να απαντά σε βασικά ερωτήματα:
έχει
κάνει όλες τις ενέργειες για να διατηρηθεί η Ε.Α.Σ. και να μην μεταφερθούν όλες οι
δραστηριότητες με οικονομικά οφέλη στο καινούργιο φορέα στον οποίο είναι πάλι τα ίδια πρόσωπα,
χωρίς οικονομικά βάρη;
πως
έφτασε η Ε.Α.Σ. να έχει χρέος ύψους είκοσι εκατομμυρίων ευρώ;
όταν
δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της Ε.Α.Σ. γιατί το Δ. Σ. δεν κάλεσε τους αντιπροσώπους να
εκθέσει το πρόβλημα και να παραιτηθεί αν δεν μπορούσε να το λύσει, ώστε να μην εξακολουθεί η
Ε.Α.Σ. να ζημιώνεται με την δική του διοίκηση;
αληθεύει
ότι υπάρχουν μεγάλες οφειλές ορισμένων αγροτών προς την Ε.Α.Σ ; Υπάρχουν μέλη του
Δ.Σ. ανάμεσα στους οφειλέτες; Αν ναι, πόσες είναι αυτές οι οφειλές και γιατί δεν φρόντισε το Δ.Σ. να
εισπραχθούν, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και άλλες υποχρεώσεις;
γιατί
δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας και αν έγινε γιατί
δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα;
η
Ένωση έχει σημαντικά ακίνητα στην κατοχή της (εκκοκκιστήρια, εγκαταστάσεις κλπ) Γιατί από το
2003 το Δ. Σ. δεν φρόντισε να νοικιάσει όλα αυτά τα ακίνητα ώστε να πληρώνονται δόσεις των
δανείων της;
αν
η προηγούμενη συνέλευση που αποφάσισε την εκκαθάριση της Ένωσης είναι σύννομη γιατί
καλούμαστε σε νέα συνέλευση με το ίδιο θέμα στις 22/9/2014;
Κατά της απόφασης εκκαθάρισης έχουμε προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια και μέχρι σήμερα έχουμε
κατορθώσει να την παγώσουμε. Επιθυμούμε να οριστεί εκκαθαριστής από το Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης και όχι από την διοίκηση της Ε.Α.Σ.
Καλούμε τους βουλευτές του νομού, την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, τους δημάρχους, δημοτικές και
περιφερειακές παρατάξεις και κόμματα, να παρέμβουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αγροτών
της περιοχής.
Καλούμε όλους τους αγρότες και τις αγρότισσες να συμμετέχουν στην επόμενη γενική συνέλευση της
Ένωσης για να αντισταθούμε στο κλείσιμο της με “συνοπτικές διαδικασίες” και να διαμορφώσουμε
συνεταιρισμό ανοιχτό σε όλους ισότιμα, με δημοκρατική, διαφανή, αποτελεσματική και έντιμη λειτουργία.
Υπογράφουν οι:
Βελιτζέλου Ακτίνα
Δημητριάδης Γιώργος
Καστρίτης Στάθης
Χριστοδούλου Νώντας

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για τρόφιμα απο τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων


IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ

ΤΗΛ.2262061266

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Η Ἐνορία μας χάρη στην εὐαισθητοποίηση πολλῶν ἐνοριτών, στήν ἐμπιστοσύνη καὶ τὴν ἀγάπη μὲ τὴν ὁποία τὴν περιβάλλουν , ἐπιτελεῖ ἕνα ἀθόρυβο, πολύπλευρο καὶ οὐσιαστικὸ Ἔργο.

Μὲ τὰ χρήματα που συλλέγονται ἀπὸ τὸ κυτίο που βρίσκεται στον πρόναο τῆς Ἐκκλησίας μας καὶ τὶς διάφορες Ἐκδηλώσεις ,προσπαθεὶ να καλύψει τὰ ἔξοδα « τῶν ἐν ἀνάγκαις καὶ παντίαις χρείαις εὑρισκομένων» συνανθρώπων μας (βοηθήματα σὲ πτωχούς, ἄνεργους, πολυτέκνους, μετανάστες, φοιτητὲς κ.λ) μὲ διάκριση καὶ στοργή!

Μία φορὰ τὸν μῆνα (τουλάχιστον) προσφέρει τρόφιμα σὲ τριάντα και πλέον οικογένειες, κ'αθε κυριακή έτοιμο φαγητο, μας διά τής «Τράπεζας Τροφίμων»που λειτουργεῖ ἔδω καὶ χρόνια. Ἐπειδὴ ὅμως εἶναι πολὺ δαπανηρὴ καὶ δύσκολη αὐτὴ ἡ Ἀποστολὴ ,σᾶς παρακαλοῦμε θερμὰ να ἐνισχύσετε τὴν ταπεινὴ μας προσπάθεια μὲ τὰ ὅποια ἀγαθὰ ἡ ἀγάπη σᾶς θὰ ἤθελε να προσφέρει(Ζυμαρικὰ ,Ὄσπρια Ῥύζι, Γάλα,Λάδι, Χυμούς, Μπισκότα κ.λ).

Ἐμεὶς μὲ τὴν σειρὰ μας θὰ τὰ προσφέρουμε στους Ἀδελφοὺς μας!

Μὲ τὴν ἐλπίδα τῆς πολύτιμης για ἐμᾶς βοηθείας καὶ συμπαράστασης, εὐχόμαστε κάθε καλὸ σὲ Ἐσὰς ,τοὺς οἰκείους Σας .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ «Ε.Φ.Τ»

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Το θαύμα της ζωής. Πως το ωάριο γίνεται έμβρυο και μετά παιδί


Ένα εκπληκτικό βίντεο για το το μεγαλείο του θαύματος της ζωής

Παρακολουθούμε από «μέσα» τη στιγμή που εκατομμύρια σπερματοζωάρια καλπάζουν προς το ωάριο. Ένα μόνο τυχερό καταφέρνει να διεισδύσει και να φτάσει στο ωάριο. Παρακολουθούμε πως εισβάλει και το γονιμοποιεί και πως το γονιμοποιημένο πλέον ωάριο βρίσκει τη θέση του και αναπαύεται στη μήτρα.

Στη συνέχεια έχει καταγραφεί μέρα με τη μέρα πως το ωάριο γίνεται έμβρυο και πως το έμβρυο γίνεται παιδί.
news247
Δείτε το εκπληκτικό βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτος διάλογος στο Facebook αποκαλύπτει πόσο «τελειωμένος» λαός είμαστε!

Η συζήτηση που παραθέτουμε είναι πραγματική. Συνέβη σε ομάδα στο Facebook για «μανούλες». Από εκεί και μετά «ξέφυγε» και τείνει να γίνει viral στο twitter. Γιατί;

Για τον εξής απλό λόγο. Διότι από αυτή τη συζήτηση και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς όχι το επίπεδο, αλλά το… υπόγειο, πολλών συμπολιτών, τη δεισιδαιμονία που υπάρχει διάχυτη και ριζωμένη στην κοινωνία μας και φυσικά εξηγείται γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται. Άνθρωποι με τέτοιες δοξασίες, όπως θα διαβάσετε, σαφώς και δεν είναι εκείνοι που ιστορικά ξεσηκώνονται, που επιδιώκουν την ελευθερία.

Είναι από τους άλλους, τους «πτωχούς» αλλά… μακάριους, τους «προσκυνημένους» σε κάθε παράλογο, σε κάθε φόβο, σε κάθε καιρό…

Βεβαίως, εδώ, τίθεται ένα τεράστιο ερώτημα: είναι δυνατόν στον 21ο αιώνα, σε μια χώρα δυτική -όπως η Ελλάδα- στην κοιτίδα της λογικής και του πολιτισμού, να υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα νέες γυναίκες, που να κάνουν τέτοιες συζητήσεις; Η απάντηση είναι μονολεκτική: Σαφώς! Με ένα τέτοιο απαράδεκτο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μεταδίδει τον Ορθό Λόγο των προγόνων μας, ούτε προάγει την κριτική σκέψη, αλλά το μόνο που φροντίζει είναι να διαδίδει την παπαγαλία, την «κοπάνα», τη βαρεμάρα και τη φυγοπονία, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Νέες γυναίκες, νέοι άνθρωποι, να κάνουν συζητήσεις επιπέδου… Ισλαμικού Κράτους και να προετοιμάζουν την επόμενη γενιά «Ελλήνων» που δυστυχώς θα είναι όπως η προηγούμενη…
Ποιος είναι ο διάλογος;

Όπως θα παρατηρήσετε έχουμε κρύψει τα ονόματα των συμμετεχόντων και έχουμε βάλει πίξελ στις φωτογραφίες τους. Όχι για λόγους δεοντολογίας, μιας και η συζήτηση γινόταν δημόσια, αλλά για λόγους ανθρωπιάς. Εξάλλου δεν ευθύνονται αυτοί για την άγνοιά τους, αλλά η Πολιτεία και το Ιερατείο.

Μια νέα μητέρα, 15 ημερών το παιδάκι της (να της ζήσει και καλά μυαλά στη μητέρα γιατί το παιδί δεν της φταίει σε τίποτα), μπαίνει σε μια ομάδα για μητέρες στο Facebook και θέτει το εξωπραγματικό, αλλά για εκείνη απολύτως σοβαρό, ερώτημα:
«γεννήσαμε… κ είμαστε 15 ημερών… κ μου είπαν ότι δεν κάνει να έρθει κοπέλα με περίοδο να το ακουμπήσει γιατί θα κάνει σημάδι… εσείς τι λέτε;»

Αντί να βρεθεί έστω και ένας να της πει, μην ανησυχείς κοπέλα μου, αυτά είναι άθλιες δεισιδαιμονίες και προλήψεις, κάνε ό,τι σου πει ο γιατρός, αντί να βρεθεί ένας τέτοιος λογικός να της απαντήσει, αρχίζει να ξεδιπλώνεται ο βούρκος της αμάθειας και της δεισιδαιμονίας, που μπροστά σε αυτή τη συζήτηση οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μοιάζουν τουλάχιστον με δεκαπέντε μεταπτυχιακά ο καθένας.

Η πρώτη που της απαντά, της γράφει «ό,τι σου πει ο παπάς καλή μου»! Προσέχετε, δεν της λέει να ρωτήσει τον γιατρό, της λέει να ρωτήσει τον παπά!

Η κοπέλα, ωστόσο, είναι και λεχώνα (με τις ορμόνες στο κόκκινο), έχει σκαλώσει και θέλει κάποιος να της δώσει απάντηση και γράφει πάλι:

«τι να πω δεν ξέρω… όταν γέννησα πήγα στην κουνιάδα μου κ είχε περίοδο… δεν έγινε κάτι… ή απλά να μην έρθει αυτή σπίτι;».

Από εδώ και πέρα, όπως αντιλαμβάνεστε, η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά και αρχίζει το τρολάρισμα, το οποίο όμως για τους συμμετέχοντες στη συζήτηση είναι κουβέντες σοβαρές!

«ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΥΤΑ!!!!!!!», λέει μια άλλη με πολλά θαυμαστικά για να μην αφήσει καμιά αμφιβολία.

Και ύστερα μπαίνει να σχολιάσει η «ειδικός», που συμβουλεύει με απόλυτη βεβαιότητα: «Ναι ισχύει όπως και αν σε επισκεφθεί κάποιο ζευγάρι πρέπει να είναι «καθαροί» δλδ το προηγούμενο βράδυ να μην έχουν κάνει κάτι…. εμείς τουλάχιστον έτσι το έχουμε».

Εδώ έχει ένα ενδιαφέρον η προσέγγιση. Το ζευγάρι είναι «καθαρό» εάν δεν έχει κάνει έρωτα και όχι εάν έχει κάνει μπάνιο. Δηλαδή, ας έρθουν και άπλυτοι, με όλα τα μικρόβια, αρκεί να μην έχουν απαυτωθεί…

Μετά γράφει ακόμα μια, και αυτή νέα μητέρα, για να συμβάλλει: «Έτσι λένε. Εγώ προσωπικά το κράτησα μέχρι να σαραντήσει. Δεν ξέρεις καμιά φορά…».

Και το τελειωτικό χτύπημα έρχεται στο τελευταίο σχόλιο, όπου ακόμα μια γυναίκα, γράφει στη λεχώνα: «Κατερινάκι μου να σου ζήσει. Αυτά τα πράγματα τα ξέρει μόνο ο Θεός». Προσέξτε, ούτε εδώ υπάρχει γιατρός – παιδίατρος, όχι… υπάρχει Θεός, που τα ξέρει αλλά δεν έχει χρόνο να απαντήσει, οπότε ρώτα τον παπά, όπως συμβούλευσε μια παραπάνω…

Αυτό η συζήτηση, μεταξύ νέων γυναικών και όχι των γιαγιάδων μας, έγινε τώρα στο Facebook σε μια Ελλάδα που ανεξάρτητα από την κρίση παινευόταν και παινεύεται για τους νέους επιστήμονες, για τα παιδιά με τα μεταπτυχιακά, για τη μόρφωση και δεν ξέρουμε πόσα άλλα κουραφέξαλα! Ποια μόρφωση, ποια μεταπτυχιακά; Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Και εξαιτίας αυτής της πραγματικότητας, αυτής της άθλιας απαιδευσιάς, μας συμβαίνουν όσα μας ταλανίζουν.

Και δεν θέλουμε να γράψουμε περισσότερα, όσοι έχουν σκέψη κριτική κατάλαβαν. Μόνο ένα: Μην περνιέστε εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «ανώτεροι» από τους άλλους…

Και όπως σοφά σχολίασε ο χρήστης που το ανάρτησε στο twitter, «Εδώ, όχι κάπου στα βάθη του Χαλιφάτου της ISIS… Τι; Όχι;»…
tribune.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1965 τερματίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, με την εκεχειρία που κηρύσσει ο ΟΗΕ.

480 π.Χ. - Ο ελληνικός στόλος με επιφαλής τον Ευρυβιάδη και τον Θεμιστοκλή νικά τον περσικό στόλο του Ξέρξη Α' στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

66 - Δημιουργείται από το Νέρωνα η ιταλική Λεγεώνα.

1236 – Στη μάχη του Σιαουλιάι, οι Λιθουανοί και οι Σεμιγάλιοι κατανικούν τους Λιβονιανούς Αδερφούς του Ξίφους.

1692 - Τελευταίοι απαγχονισμοί για μαγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

1822-Ναυμαχία μεταξύ ελληνικού στόλου και ενωμένων θαλασσίων δυνάμεων Τουρκίας, Αιγύπτου, Αλγερίας, Τύνιδας και Βαρβαρίας, ανατολικά των Σπετσών.

1824-  Πυρπολούνται από τον Κανάρη 2 τουρκικά πλοία στη Χίο.

1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.

1908- Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.

1914-Το γερμανικό υποβρύχιο U9 βυθίζει 3 βρετανικά καταδρομικά στις ολλανδικές ακτές, με 1.400 νεκρούς.

1915- Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος προκαλεί και νέα παραίτηση του Βενιζέλου από την πρωθυπουργία.

1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Ανδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

1955-Ο τυφώνας «Τζάνετ», πλήττει την Καραϊβική σκοτώνοντας 500 ανθρώπους.

1955- Η τηλεόραση είναι γεγονός στη Βρετανία. Πρώτο εμπορικό κανάλι στη χώρα γίνεται το ITV (Independent Television).

1960-Το Μάλι γίνεται ανεξάρτητο κράτος από τη Γαλλία (εθνική εορτή).

1961-Σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση στην Ελλάδα, με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Δόβα.

1968-Ιδρύεται η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας (ΚΝΕ) .

1971 - Αθήνα - Δικτατορία: Η πάνδημη κηδεία του ποιητή Γ. Σεφέρη μετατρέπεται σε διαδήλωση κατά της Χούντας.

1975-Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρίτσαρντ Νίξον στην Καλιφόρνια, από τη Σάρα Τζέιν Μουρ.

1976- Στην Ελλάδα, καθιερώνονται βιβλιάρια υγείας για τα μικρά παιδιά.

1979- Πυρηνική δοκιμή στο νησί Μπουβέ του νοτίου Ατλαντικού, πιθανότατα από τη Νότια Αφρική.

1980-Έναρξη του οκταετούς πολέμου Ιράν-Ιράκ. Το Ιράκ εισβάλλει στο Ιράν.

1986-Υπογράφεται στη Στοκχόλμη από 35 χώρες, συμφωνία για αφοπλισμό.

1988- 67 λεπτά διαρκούν οι αψιμαχίες όταν Νοτιοκορεάτες προπονητές χτυπούν τον Νεοζηλανδό διαιτητή λόγω διαφωνίας με την απόφασή του σε αγώνα πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ .

1994- Συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Καρόλου Παπούλια στη Ν. Υόρκη με τους Σάιρους Βανς και Μπ. Γκάλι σχετικά με το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και την Αλβανία.

1996-Στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην εξουσία με 41,4% και 162 έδρες, έναντι 38,1% για τη ΝΔ και 108 έδρες. Επίσης, το ΚΚΕ λαμβάνει 5,6% και 11 έδρες, ο Συνασπισμός 5,1% και 10 έδρες, το ΔΗΚΚΙ 4,4% και 9 έδρες, ενώ η Πολιτική Άνοιξη λαμβάνει το 2,94% και δεν μπαίνει στη Βουλή. Παραιτείται ο πρόεδρος της ΝΔ, Μιλτιάδης Έβερτ. Στις 25 Σεπτεμβρίου ορκίστηκε νέα κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

1996-Πρώτες βουλευτικές εκλογές στην πορτογαλική αποικία του Μακάο (σήμερα ανήκει στην Κίνα).

1997- Υπογραφή από την Ελλάδα της συμφωνίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων στις χώρες της Ε.Ε.

1997- Σφαγή περισσοτέρων από 200 χωρικών από ισλαμιστές στην Μπεντάλια της Αλγερίας.

1998-Η Νότια Αφρική επεμβαίνει στρατιωτικά στο Λεσότο (τουλάχιστον 30 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες σε συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση στο Βασίλειο).

1999-Κινέζοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα (αυλοί φτιαγμένοι από οστά πουλιών) ηλικίας 9.000 ετών.

2000-Εκδηλώσεις στην Αθήνα (πόλη χωρίς αυτοκίνητα-μόνο ποδήλατα κυκλοφορούν σε πάνω από 50 Δήμους).

2001- Τις σχέσεις με τους Ταλιμπάν διακόπτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

2002- Αργά τα μεσάνυχτα, οριστικοποιείται η νίκη του καγκελάριου Σρέντερ στις βουλευτικές εκλογές που γίνονται στη Γερμανία. Ο συνασπισμός του SPD και των Πρασίνων κερδίζει νίκη με 38,5%, με διαφορά 8.864 ψήφων από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU 38,5%).

2002-Στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνει η Γαλλία στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου, έπειτα από πραξικόπημα. Ξέσπασαν συγκρούσεις, με περισσότερους από 270 νεκρούς.

2003-Νέα επίθεση αυτοκτονίας λαμβάνει χώρα κοντά στο αρχηγείο του ΟΗΕ στη Βαγδάτη. Βομβιστής και αστυνομικός σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ τραυματίστηκαν 18 ακόμα άτομα. Η επίθεση αποσοβήθηκε καθώς ο νεκρός πλέον Ιρακινός φρουρός σταμάτησε έγκαιρα τον ζωσμένο με εκρηκτικά άντρα.

2003- Από σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό που ήταν φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια που είχε προορισμό το Μπουρούντι βρίσκουν το θάνατο 46 άνθρωποι και άλλοι 33 τραυματίζονται στην Ουγκάντα.

2004- Προσωρινή έγκριση για τη μερική άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Λιβύη, δίνουν απεσταλμένοι της Eυρωπαϊκής Eνωσης.

2006- Τραγωδία στη βορειοδυτική Γερμανία, όταν μαγνητικό τρένο υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε μετωπικά με βαγόνι συντήρησης στη διάρκεια διαδρομής σε δοκιμαστική σιδηροτροχιά. 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δέκα τραυματίστηκαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 46χρονη στη Λιβαδειά για δικαστικές εκκρεμότητες

Συνελήφθη 46χρονη ημεδαπή στη Λιβαδειά, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (20-09-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, μία 46χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών, για κλοπή.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει σταδιακά ο καιρός


Κρύο στο τέλος της εβδομάδας - Αναλυτικά ο καιρός μέχρι και το Σάββατο
Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι αυξημένες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 19 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Δυτικό Κρητικό και το Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και ζέστη, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά, ο καιρός μέχρι και το Σάββατο:

Τρίτη 23-09-2014
Καιρός: στο βόρειο ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία το βορειοανατολικό αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 24-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στο Ιόνιο, το βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα νότια.

Πέμπτη 25-09-2014
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή 26-09-2014
Καιρός: αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα τα φαινόμενα θα
επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Άνεμοι: στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 ενισχυόμενοι σε 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Σάββατο 27-09-2014
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση στα ανατολικά και τα νότια.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ