Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο σκληρός συνεργός του Μαζιώτη που συνελήφθη στον Βύρωνα



Στη δημοσιότητα έδωσε τη ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία του 30χρονου συλληφθέντα στο γκαράζ- γιάφκα του Βύρωνα, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με περιπετειώδη τρόπο.

Πρόκειται για τον Σταμπούλο Αντώνη, του Κωνσταντίνου και της Ροζάλμπα, γεν. 21/02/1983 στην Αττική.

Ο 31χρονος είναι πρωτοεμφανιζόμενος, δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για παλαιότερη δράση του, ωστόσο, εκτιμάται ότι είναι μέλος της ομάδας Μαζιώτη και συνεργός του εγκέφαλου του τρομοκρατικού αγώνα.

Στην ΓΑΔΑ πάντως, φαίνεται πως εκτυλίχθηκαν τραγελαφικές καταστάσεις με τον ίδιο να μην λέει ούτε λέξη στα ελληνικά, να μιλάει μόνο ιταλικά και να μην είναι καθόλου συνεργάσιμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι από την αστυνομική του ταυτότητα και δεν είναι σημερινή ή χθεσινή, μετά τη σύλληψή του, καθώς ο Σταμπούλος, έκανε συνεχώς γκριμάτσες, έβριζε και έφτυνε και δεν μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν για να βγάλουν μια σωστή φωτογραφία.

Ο σωματώδης νεαρός που αρνιόταν να δώσει τα στοιχεία του

Ο Σταμπούλος που συνελήφθη την Τετάρτη τηρούσε εντελώς αρνητική στάση, μη αποκαλύπτοντας ούτε το όνομά του και αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να τον ακινητοποιήσουν ώστε να του πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα. Ο άνδρας είναι ιδιαίτερα γεροδεμένος, μιλάει άπταιστα ιταλικά, αλλά είναι ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο άγνωστος νεαρός είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και ένα χρόνο, ιδιαίτερα μετά την επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» με παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου 2014.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή οι Αρχές είχαν στην κατοχή τους ενδείξεις ότι συμπορεύεται με τον Νίκο Μαζιώτη και ότι αποτελούσε ενεργό μέλος της ομάδας του. Ωστόσο δεν είχαν κανένα στοιχείο για την ταυτότητά του.
Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οι Αρχές άρχισαν να διαρρέουν την ύπαρξη ενός συνεργού, «καθαρού», που δεν είχε απασχολήσει ποτέ και για τίποτα τις διωκτικές Αρχές, ενώ ζούσε μια απόλυτα νομιμοφανή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο εκτιμούν ο εν λόγω νεαρός είχε συμμετάσχει στη βομβιστική επίθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για συμμετοχή του στις ενέργειες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» εναντίον των γραφείων της ΝΔ και στην οικία του Γερμανού πρέσβη.

Πάντως, από τα αποτυπώματα που ελήφθησαν δεν προκύπτει ότι έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές.
Εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι ο 31χρονος δεν μιλάει προκειμένου να δώσει χρόνο στους συνεργούς του να εξαφανίσουν στοιχεία.

Πώς τον συνέλαβαν

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ο 31χρονος εμφανίστηκε στον Βύρωνα και μιλώντας σε ιδιοκτήτη καφενείου απέναντι από το γκαράζ, του είπε ότι έχει φέρει τα κλειδιά. Ο ιδιοκτήτης του καφενείου τον ρώτησε «ποια κλειδιά» και ο άνδρας του απάντησε «έχω φέρει τα κλειδιά από το απέναντι γκαράζ».

Εκείνη την ώρα, εντός του καφενείου υπήρχαν δύο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι ήταν ντυμένοι με πολιτικά ρούχα και παρίσταναν τους θαμώνες. Αμέσως μόλις ο 31χρονος είπε πως έχει φέρει τα κλειδιά από το γκαράζ, οι δύο άνδρες όρμηξαν επάνω του και τον συνέλαβαν. Εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά, όμως οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο Εισαγγελέας Εφετών άσκησε σε βάρος του νεαρού ποινική δίωξη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και άλλες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να λογοδοτήσει στον ανακριτή την Κυριακή. Ο συλληφθείς ζήτησε να αναλάβει την υπόθεσή του η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία αποδέχτηκε το αίτημά του, αφού του μίλησε στο τηλέφωνο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Μπράμη στο "Ελεύθερο Λαικό Πανεπιστήμιο" Αλιάρτου

                                     «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
 
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)                                                                                                                                   
              

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                                                          ΟΜΙΛΙΑ
«Η ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ»
                              
                                       ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΜΗΣ

Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 και ώρα  6.00 μ.μ.  στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής, συμπατριώτης μας (Λιβαδειά) και  ένας εκ των διαπρεπέστερων χειρουργών, κ. Ιωάννης Μπράμης,  με θέμα  «Η νεοπλασία σαν φυσιολογικό φαινόμενο και η αντιμετώπιση πιθανής επικίνδυνης εκτροπής της». 

Η ομιλία ενδιαφέρει όλους, μιας και το πρόβλημα της νεοπλασίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην υγεία του σημερινού ανθρώπου.               
                                                         Με τιμή
Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων    Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας
                                                  
Για πληροφορίες:
Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων: τηλ.22683- 50212 ( κον. Μπατσούλη)
Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών: τηλ.210-3819319 (κα. Κωνσταντέλλου)
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: τηλ.22620-65463 & 6973495836 (κα. Χατζή)
Κοινόν των Βοιωτών τηλ. 6984316411(κον. Καρβούνη)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση της Τροχαίας για την Οδική Ασφάλεια στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Δήλεσι Βοιωτίας



Χθες (02-10-2014) περίπου στις 17:30΄, στην περιοχή Δήλεσι Βοιωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 68χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε 16χρονος υπήκοος Ινδίας.

Από την σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 16χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου συνελήφθη ο 68χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχιμανδρίτης: "Δεν ντρέπεσαι μωρή γαϊδούρα να μου ζητάς και ασφαλιστήριο" - Νέες αποκαλύψεις (ΒΙΝΤΕΟ)




Το ρεπορτάζ "καίει" τον 59χρονο Αρχιμανδρίτη από τη Λαμία - Απείλησε την αστυνομικό λέγοντας ότι γνωρίζει τον αρχηγό της αστυνομίας - Με ποιες κατηγορίες τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί για αυτόφωρο - Γιατί τράπηκε σε φυγή αφήνοντας στο σημείο προσωπικά του έγγραφα;

Νέες στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το απίστευτο συμβάν με πρωταγωνιστή τον Αρχιμανδρίτη από τη Λαμία Ιγνάτιο Σάπιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο Αρχιμανδρίτης άρχισε τα γαλλικά όταν η 32χρονη αστυνομικός του ζήτησε και το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου.

Τότε με έκπληξη άκουσε τον σεβάσμιο Αρχιμανδρίτη να της λέει με ύφος: «Δεν ντρέπεσαι μωρή γαϊδούρα να μου ζητάς και ασφαλιστήριο;» Στη συνέχεια ακολούθησαν απειλές του τύπου "γνωρίζω τον αρχηγό της αστυνομίας και ανωτάτους αξιωματικούς και καταλαβαίνεις που μπορείς να βρεθείς..."

Όταν είδε ότι η Ανθυπαστυνόμος δεν "μάσησε" και συνέχισε να κάνει τη δουλειά της προσπάθησε να της αρπάξει τα χαρτιά (άδεια - δίπλωμα κλπ) από τα χέρια. Όταν εκείνη δεν τα άφηνε ο Αρχιμανδρίτης προσπάθησε να την χαστουκίσει και εκείνη έβαλε τα χέρια μπροστά στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια η 32χρονη αστυνομικός έπεσε πάνω στις μπάρες και χτύπησε χάνοντας τις αισθήσεις της.

Ο 59χρονος Αρχιμανδρίτης μπήκε στο αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή. Ήταν δε τέτοια η βιασύνη του, που άφησε στο σημείο κάποια από τα ατομικά του έγγραφα.

Οι δυο συνάδελφοι της αστυνομικού που ήταν λίγα μέτρα πιο πέρα έτρεξαν να βοηθήσουν την Ανθυπαστυνόμο, η οποία είχε χάσει της αισθήσεις της. Στη συνέχεια τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Θηβών.

Η μήνυση και οι αναζητήσεις για το αυτόφωρο

Η 32χρονη Ανθυπαστυνόμος αμέσως μετά υπέβαλε μήνυση κατά του 59χρονου Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Σάπιου. Η μήνυση σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι για 4 αδικήματα.

α) Απειλή, β) Αντίσταση, γ) Απλή σωματική βλάβη, δ) Εξύβριση.

Στη συνέχεια εστάλη σήμα για να συλληφθεί ο Αρχιμανδρίτης στα πλαίσια του αυτοφώρου. Μάλιστα το σήμα εστάλη και στην Α.Δ. Φθιώτιδας γιατί η γενέτειρα του είναι η Λαμία, ενώ εστάλη και στο Α.Τ. Συντάγματος για αναζήτηση στην Αθήνα, αφού ο Αρχιμανδρίτης δήλωνε κάτοικος Κολωνακίου - Μονή Πετράκη, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής .

Το αυτόφωρο έληξε το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς φυσικά ο Αρχιμανδρίτης να έχει εντοπισθεί.

Όλα τα παραπάνω φυσικά έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης βγήκε και υποστήριξε στα κανάλια.


Τι λέει ο Ιγνάτιος Σάπιος

Ο Αρχιμανδρίτης μιλώντας χθες στο Star παραδέχτηκε πως κινούνταν με το αυτοκίνητό του με μεγάλη ταχύτητα και ότι η αστυνομικός τον σταμάτησε σε μπλόκο. Μέσα στο όχημα επέβαιναν δύο ακόμη άτομα. Μία γυναίκα και ένας άνδρας

Ο ίδιος της έδωσε τα χαρτιά του ευγενικά και κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο την ρώτησε με πόσο έτρεχε. Με 157 χιλιόμετρα του απάντησε εκείνη και ο Αρχιμανδρίτης της είπε πως δεν το κατάλαβε καν.

Τόσο σύμφωνα με τον Ιγνάτιο Σάπιο η αστυνομικός του απάντησε: "Βέβαια, με τέτοια γκόμενα που έχεις δίπλα σου τι περιμένεις".

Έκπληκτος ο Αρχιμανδρίτης της ζήτησε το λόγο: "Σας παρακαλώ σας έδωσα τέτοια εντύπωση;" είπε στην ανθυπαστυνόμο που του απάντησε αμέσως "Ε βέβαια γιατί οι περισσότεροι από εσάς είστε γκέι."

Τότε εκείνος εκνευρίστηκε της άρπαξε τα χαρτιά του, χωρίς να την χτυπήσει και έφυγε.

Εκείνη, άρχισε να φωνάζει και στην συνέχεια του έκανε μήνυση.

Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σάπιος αποδίδει την δημοσιοποίηση του περιστατικού με τις σε βάρος του καταγγελίες, στα συστήματα των παπάδων και τις κόντρες που έχουν μεταξύ τους.

Πάντως όπως είπε και ο ίδιος έχει κάνει μήνυση στην αστυνομικό. Δείτε στο βίντεο τι είπε Αρχιμανδρίτης:

Οι αστυνομικοί για τον Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Σάπιο από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ στη Βοιωτία

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Απαράδεκτη είναι η πολιτική των υπό πώληση ΕΛΤΑ, η οποία συνίσταται στο να παραμείνουν μόνο τα κεντρικά καταστήματα στις έδρες των Δήμων. Με βάση αυτή την "γραμμή" σε όλη την Βοιωτία, τα αμέσως επόμενα χρόνια, θα υπάρχουν μόνο 5 καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Αλίαρτο, Λιβαδειά, Ορχομενό, Θήβα και Δίστομο.
Η ενδεχόμενη ύπαρξη καταστημάτων ΕΛΤΑ μόνο στις έδρες των Δήμων θα δημιουργήσει αναμφίβολα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αναφορικά με τα θέματα των συναλλαγών και της καταβολής των συντάξεων. Επιπρόσθετα, η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ των κωμοπόλεων και των χωριών με τα κοντινότερα ταχυδρομικά γραφεία και με τα υποκαταστήματα τραπεζών, σε συνδυασμό την ελλιπή συγκοινωνία μέσων μαζικής μεταφοράς επιβαρύνει  περαιτέρω την οικονομική κατάσταση των πολιτών που βάλλεται τα τελευταία χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές (μείωση συντάξεων, μισθών, εκτόξευση της ανεργίας).
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπολοχαγός έβαλε φαντάρους να στείλουν μήνυμα αγάπης στη φίλη του!

Τώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική δικαιοσύνη και τις επιπτώσεις στη καριέρα του
Ένας μόνιμος αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου φαίνεται πως ξεπέρασε τα όρια και αναμένεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες... λόγω έρωτα.

Πρόκειται για έναν υπολοχαγό, απόφοιτο της Σχολής Ευελπίδων, ο οποίος εν ώρα εκπαίδευσης των στρατιωτών του Λόχου του, θέλησε να στείλει μήνυμα μέσω του Facebook στην αγαπημένη του η οποία είναι τραγουδίστρια σε νυκτερινό κέντρο της Λευκωσίας.

Ο υπολοχαγός έγραψε σε ένα χαρτόνι «HELENA ΣΕ ΑΓΑΠΩ» και έβαλε τους στρατιώτες να το κρατούν και να ποζάρουν μαζί του στον φωτογραφικό φακό.

Στη συνέχεια ανέβασε την φωτογραφία στο Facebook και έγραψε: «Επειδή βαρέθηκα να μου τα πρήζεις, ότι ντρέπομαι να σου μιλάω καλά από το τηλέφωνο, άμα έχει άλλους γύρω μου. Δες πόσο ντρέπομαι!!!».



Η τολμηρή κίνηση του υπολοχαγού κολάκευσε μεν την τραγουδίστρια, αλλά μάλλον δεν άρεσε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς και το Υπουργείο Άμυνας που αποφάσισαν να λάβουν μέτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξαν διαμαρτυρίες από γονείς στρατιωτών οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους.

Πάντως, η φωτογραφία στο Facebook κέρδισε 700 likes και το σχόλιο της τραγουδίστριας «Είσαι ο άντρα των ονείρων μου. Είμαι πολύ τυχερή που μ' αγαπάς. Με κάνεις κάθε μέρα ευτυχισμένη. Είσαστε όλοι πολλοί όμορφοι».

Οι στρατιωτικοί κανονισμοί μάλλον δεν είναι τόσο ευαίσθητοι και ο υπολοχαγός αναμένεται να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική δικαιοσύνη και τις επιπτώσεις στη καριέρα του.




Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο ΚΔΒΜ του Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι  η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων παρατείνεται έως την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων.

Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
•    Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
•    Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
•    Νέες Τεχνολογίες
•    Γλώσσα και Επικοινωνία
•    Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
•    Πολιτισμός και Τέχνη
•    Πρόγραμμα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:
- Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.livadia.gr
-Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
-Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων (υπεύθυνη κ. Παπακωνσταντίνου Ιωάννα, τηλ. 2261 3 52201- 2, email:  kdvm903@gmail.com, facebook: Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λιβαδειάς.
- Αναλυτικά η ανακοίνωση με όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ανά θεματικό πεδίο διατίθεται στην ιστοσελίδα του Δήμου www.livadia.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για την ανανέωση άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών



Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την  ανανέωση  της, να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά    εντός του χρονικού διαστήματος από 6-10-2014 έως και 31-10-2014. ( αρ 280/29-9-2014 απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων)   
1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.
2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα
3 . Έντυπο Ε1 ,  Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη
4 . Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων
5 . Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση
6 . Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα
7 .  Βεβαίωση καταβολής  του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών
8. Δημοτική Ενημερότητα ( σύμφωνα με το άρθρο. 285 του Ν.3463/2006 )
9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας
10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
 Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης  Για πληροφ. στο τηλ. 2262350672 και  ώρες από 8:00 πμ εως 16 :00 μ.μ


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Δωρεάν λειτουργία Τμήματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για ΠΑΙΔΙΑ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ





    Στο φιλόξενο χώρο του Ενοριακού Κέντρου << ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΚΑΤΑΦΥΓΗ>> της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Μεγάλης Παναγίας Θηβών , ξεκινάει από την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 και κάθε δεύτερη Παρασκευή, από τις 5 έως τις 7 μμ., -δωρεάν-, η λειτουργία του Τμήματος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ για ΠΑΙΔΙΑ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.

   Στο πρόγραμμα αυτό, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, από εθελόντριες κυρίες , ώστε οι γονείς και οι οικείοι τους , να αφιερώνουν λίγο χρόνο στον εαυτό  τους και τις ανάγκες τους.

    Προσκαλούμε λοιπόν τους γονείς και τους οικείους των παιδιών μας αυτών να ανταποκριθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη κα Λέλια Σαρακοστιανού εργοθεραπεύτρια , στα τηλέφωνα : 6936828884 & 2262026636 

Διαβάστε Περισσότερα »

Οικοδομικές άδειες με ένα «κλικ»



Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται από την 2α Ιανουαρίου του 2015 οι οικοδομικές άδειες. Το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή προσεχώς σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το κέντρο της Αθήνας, η Κόρινθος, το Ηράκλειο και τα Χανιά.

Συγκεκριμένα, όλα τα δικαιολογητικά και οι μελέτες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ΥΠΕΚΑ. Οι μηχανικοί και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών δόμησης θα μπορούν να παρακολουθήσουν μέσω ειδικού κωδικού πρόσβασης την διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας. Ηλεκτρονικά θα γίνεται και ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης από τη λίστα των μηχανικών που ια διαπιστευτούν στο ΥΠΕΚΑ, για όλε στις περιοχές της χώρας.

Το σύστημα σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» θα λειτουργεί ως εξής:

-To σύστημα θα δέχεται αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Η αίτηση θα εισάγεται σε ροή έλεγχου στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης. Οι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο και θα διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος μηχανικός σε πραγματικό χρόνο.

-Όλη η διαδικασία ελέγχου, το ιστορικό των μεταβολών και ο φάκελος θα τηρούνται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμα στον μηχανικό, στον ιδιοκτήτη, στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Υπάρχει πρόβλεψη και για διαβίβαση στοιχείων σε απάντηση αιτημάτων από άλλες εκτός των υπηρεσιών δόμησης υπηρεσίες, για την παράλληλη αναζήτηση τυχόν πρόσθετων εγκρίσεων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

Με αφορμή το θέμα που τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο χθεσινό Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων , σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων του παζαριού σε ιδιώτες και επειδή παρατηρήθηκε από κάποιους μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων σε βάρος του Συλλόγου Εργαζομένων , δηλώνουμε για άλλη μια φορά τα εξής:

Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι κάθετη , σταθερή , μόνιμη και αδιαπραγμάτευτη: είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή παραχώρησης σε ιδιώτες-εργολάβους οποιουδήποτε τομέα των Ο.Τ.Α. Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είμαστε σταθερά αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάθεσης των υπηρεσιών των Δήμων σε εργολάβους , η οποία , εκτός των άλλων , μπορεί να λειτουργήσει ως κερκόπορτα σε απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στους Δήμους.

Ως εκ τούτου , δεν επιτρέπουμε σε κανένα να προσπαθεί να παίξει μικροπολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και του Συλλόγου μας και κάθε τέτοια προσπάθεια θα μας βρει απέναντί της.

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                       ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιμορφωτικά σεμινάρια για νέους αγρότες από τον ΟΓΑ



Σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με τη γεωργία ή ασχολούνται ήδη με αυτήν εγκαινιάζει ο ΟΓΑ. Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Λευκάδα και ήδη προετοιμάζεται το δεύτερο στο Ηράκλειο της Κρήτης, με πρόθεση να καλυφθεί όλη η επικράτεια.

Όπως δήλωσε ο νέος υποδιοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Κανέλλος Τούντας, ο στόχος αυτής της προσπάθειας είναι διττός: να συμβάλει αφενός στην εκπαίδευση των νέων αγροτών σε καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις των ημερών, και αφετέρου στην αύξηση των εσόδων του ΟΓΑ μέσω νέων εγγραφών.

Παράλληλα, ο Οργανισμός, στο πλαίσιο του κοινωνικού ρόλου του, σχεδιάζει την αναζωογόνηση και ενίσχυση της Αγροτικής Εστίας, προκειμένου να παράσχει ένα μεγάλο φάσμα υπηρεσιών στον αγροτικό πληθυσμό. Υπηρεσίες όπως το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, η δωρεάν παροχή βιβλίων, ακόμα και η στήριξη πολύτεκνων μητέρων μέσω παροχής επιδομάτων.

Ο κ. Τούντας σημείωσε ότι βασικές προτεραιότητες για τον ΟΓΑ είναι η μείωση του χρόνου απονομής του προϊόντος που προσφέρει ο Οργανισμός και η διατήρηση της αυτονομίας του.

«Οι διαθέσιμοι πόροι δίνουν τη δυνατότητα στον ΟΓΑ να μπορεί να ανταποκριθεί διοικητικά και λειτουργικά» σχολίασε, προσθέτοντας, όμως, πως θα ήταν μία σημαντική οικονομική ανάσα για τον ΟΓΑ η ρύθμιση από την πλευρά της Πολιτείας των οφειλών των αγροτών προς τον Οργανισμό.

«Έτσι και ο ΟΓΑ θα ενισχύσει τα έσοδά του αλλά και οι αγρότες θα διευκολυνθούν σε τούτη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι, παρ’ όλη την υποστελέχωση του Οργανισμού, το προσωπικό ανταποκρίνεται στον υπερθετικό βαθμό.

Σήμερα, οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ανέρχονται σε 626.000 άτομα και οι συνταξιούχοι σε 696.000. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παρακράτησης από τις επιδοτήσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών αγροτών, ανέφερε ότι παρακολουθείται στενά το θέμα και ότι ο ΟΓΑ θα τοποθετηθεί, εάν και εφόσον ζητηθεί η γνώμη ή η παροχή στοιχείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί θα είναι οι νέοι μισθοί για τους ένστολους



Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα των ενστόλων από τον Νοέμβριο προβλέπει η τελική ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση προχωρά σε σταδιακή… αποκατάσταση των ενστόλων, με τις πρώτες αυξήσεις αποδοχών να αποτυπώνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015, το οποίο κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 6 του μήνα, στη Βουλή.

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν έτοιμο το τελικό σενάριο των αυξήσεων που θα τεθούν σε ισχύ από τον Νοέμβριο και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει ότι οι βασικοί μισθοί θα αυξηθούν από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα ανάλογα και με τον βαθμό για στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.

Δείτε τις αποδοχές μετά τις αυξήσεις:
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγορές μέσω διαδικτύου χωρίς πιστωτική πλέον και στην Ελλάδα




    Ενα νέο τρόπο πληρωμής στο διαδίκτυο δίχως τη χρήση πιστωτικών καρτών εγκαινίασε στην Ελλάδα η γνωστή παγκοσμίως εταιρεία μεταφοράς χρημάτων PayPal.



Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η υπηρεσία top-up της PayPal επιτρέπει στους πελάτες να... μεταφέρουν χρήματα από τον τραπεζικό τους λογαριασμό σε ένα λογαριασμό PayPal ώστε να προχωρήσουν ακολούθως σε διαδικτυακές πληρωμές, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη μέσω της τράπεζας Eurobank ενώ η PayPal σκοπεύει να προσθέσει και άλλες τράπεζες στο δίκτυο συνεργατών.

Καθώς η PayPal δεν κοινοποιεί προσωπικά οικονομικά στοιχεία όταν εξουσιοδοτεί τις διαδικτυακές συναλλαγές, η πληρωμή μέσω PayPal εξακολουθεί να είναι μια πιο ασφαλής μέθοδος πληρωμής, αφού τα στοιχεία της κάρτας ή της τράπεζας δεν παραμένουν στη διάθεση της ιστοσελίδας της εκάστοτε επιχείρησης.
Με την χρήση της τραπεζικής υπηρεσίας top up και της πληρωμής μέσω PayPal, καθίσταται ευκολότερη η διαχείριση προσωπικών εξόδων, αφού στο τέλος του μήνα οι χρήστες δεν λαμβάνουν λογαριασμούς καρτών με "χρεώσεις-έκπληξη".

Η Γιάννα Γεβτουσένκο, επικεφαλής επιχειρησιακής ανάπτυξης της PayPal στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε τις υπηρεσίες top up και στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτόν, οι Έλληνες κάτοχοι λογαριασμού θα αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των οικονομικών τους, κάνοντας παράλληλα χρήση της απλούστατης και ιδιαίτερα ασφαλούς μεθόδου πληρωμής σε εκατομμύρια ιστοσελίδες ανά τον κόσμο».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ενδιαφέρον για το έργο Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη δείχνουν Ακτωρ και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ

Προσέλκυσε το ενδιαφέρον  δύο εταιρειών ο διαγωνισμός για το έργο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Αυτοκινητοδρόμου Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη», το οποίο προγραμματίζεται να εκτελεστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης. Πρόκειται για έργο που δημοπρατήθηκε τον Απρίλιο του 2012, επί υπουργίας του κ. Μάκη Βορίδη και έκτοτε έχει λάβει πέντε διαδοχικές παρατάσεις, λόγω του κακού οικονομικού κλίματος.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@υγεια» και υπογράφεται από τον κ. Χρυσοχοΐδη, υπέβαλαν διευκρινιστικά ερωτήματα και αιτήματα επί του τεύχους προκήρυξης οι εταιρείες Ακτωρ Παραχωρήσεις και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Ετσι δόθηκε παράταση ως τις 27 Ιανουαρίου 2015.

Οι δύο εταιρείες έχουν ενδιαφέρον για ευνόητους λόγους. Η Ακτωρ είναι η επικεφαλής της Αττικής οδού, ενώ η ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ της Ιόνιας οδού, δηλαδή δύο αυτοκινητοδρόμων που εκτιμάται ότι θα χάσουν φόρτους οχημάτων σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί το έργο Ελευσίνα - Θήβα - Υλίκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ και το μήκος του σε 50 χλμ. Ο αυτοκινητόδρομος θα παρακάμπτει εξ ολοκλήρου την Αθήνα, ενώνοντας την Αττική οδό από την περιοχή της Ελευσίνας με την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας στην περιοχή της λίμνης Υλίκη, διερχόμενος από την ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Ο διαγωνισμός γίνεται με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, ο οποίος θα καθορίσει το «μείγμα» της χρηματοδότησης και τη βέλτιστη τεχνικοοικονομική και περιβαλλοντική λύση. Οι δαπάνες του έργου θα βαρύνουν την εταιρεία παραχώρησης, όμως δεν αποκλείεται και η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου. Ο παραχωρησιούχος θα ανακτήσει την επένδυση μέσω της είσπραξης διοδίων.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τεκμήρια τέλος -Ερχεται το περιουσιολόγιο

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους, καθώς το νέο σύστημα που θα τα αντικαταστήσει το λεγόμενο περιουσιολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο.

Οπως γράφει το capital.gr ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τώρα και με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα. Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες όπως είναι αυτές για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φορολογούμενοι να πληρώσουν υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρου γιατί διαθέτουν απλώς ένα ΙΧ και μια κατοικία.

Με βάση το σύστημα του περιουσιολογίου που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα τεκμήρια θα καταργηθούν ως μέτρο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος, αλλά θα διατηρηθούν εμμέσως και «μεταρρυθμισμένα» για την επιλογή των φορολογούμενων που θα υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το τεκμήριο δεν θα φορολογείται με βάση το τελευταίο. Θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου και θα υπόκεινται σε έλεγχο με βάση τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος στις οποίες βασικά συστατικά αποτελούν οι τραπεζικές καταθέσεις, οι πραγματικές δαπάνες του φορολογούμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία κ.α.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες καταιγίδες στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο περιμένουμε την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν τα Δωδεκάνησα όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης μετά το απόγευμα σε ισχυρούς 6 μποφόρ.


Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού από την Ε.Μ.Υ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 α 4 α στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος.

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στις βορειότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.

Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 α 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις οι όποιες βαθμιαία θα αυξηθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές.

Ανεμοι: βόρειοι 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.



    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια.

Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κατά διαστήματα.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπόσχονται επιταγή 850 ευρώ και χρεώνουν τα κινητά



Οσμή απάτης αναδύεται από παραπλανητική διαφήμιση, που εμφανίζεται τα τελευταία 24ωρα στους λογαριασμούς χρηστών μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η εν λόγω ανάρτηση υπόσχεται δωροεπιταγές αξίας 850€ σε super market της Λαμίας, με μοναδική προϋπόθεση να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο.

Αυτή η «ερεύνα καταναλωτή» ζητά:

να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο

να εισάγεις το κινητό σου τηλέφωνο

να πληκτρολογήσεις το PIN που θα λάβεις (το οποίο, σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, δεν έρχεται ποτέ)

Η συγκεκριμένη ανάρτηση εμφανίζεται ως χορηγούμενη διαφήμιση, προσπαθώντας να «εξάψει» την περιέργεια του κόσμου από την Λαμία.

Το μυστικό της απάτης αναφέρεται στα ψιλά γράμματα, όπου εξηγείται ότι η υπηρεσία είναι συνδρομητική για παιχνίδια. 

Το κόστος συνδρομής στην Υπηρεσία είναι 2,07 ευρώ ανά SMS και οι συνδρομητές χρεώνονται 3 SMS ανά εβδομάδα, με συνολική χρέωση 6,21 ευρώ εβδομαδιαίως.

Η χρέωση πραγματοποιείται στον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου.  Όλα τα SMS που αποστέλλονται από τον τελικό χρήστη, θα χρεωθούν σε εκείνον μέσω του παρόχου κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με τις τυπικές χρεώσεις. Οι εν λόγω χρεώσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανά πάροχο.

Το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν λαμβάνεις το κουπόνι των 850€ για αγορές σε σούπερ μάρκετ της Λαμίας.

Οδηγίες για απενεργοποίηση της υπηρεσίας:

Ο Τελικός χρήστης δύναται να ακυρώσει, ανά πάσα στιγμή, την συνδρομή του, στέλνοντας SMS (γραπτό μήνυμα) με τη λέξη: «STOP» στον σύντομο κωδικό 54524.

O τελικός χρήστης θα χρεώνεται για την υπηρεσία iBrainer για το χρονικό διάστημα που η υπηρεσία παραμένει ενεργή δηλαδή δεν έχει απενεργοποιηθεί από τον χρήστη.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ