Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Σοκαριστικά βίντεο από τις πρώτες στιγμές μετά τη φονική καραμπόλα που σκόρπισε το θάνατο

Τα πρώτα πλάνα από την πολύνεκρη καραμπόλα που βγήκαν στη δημοσιότητα "κόβουν την ανάσα"
- Η νταλίκα φλέγεται, με τα δεκάδες αυτοκίνητα να έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα
- Πανικόβλητοι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα οχήματά τους στην Εγνατία Οδό
- Τραυματίες ξαπλωμένοι στο δρόμο με τους παρευρισκόμενους να προσπαθούν να τους συνεφέρουν
- Τι λέει ο πραγματογνώμονας για τα αίτια του θλιβερού δυστυχήματος

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν στιγμές μετά την καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας και έστειλε δεκάδες άλλους τραυματισμένους στο νοσοκομείο, μαρτυρούσαν το μέγεθος της τραγωδίας.

Ωστόσο στην επιφάνεια ήρθε και ένα βίντεο, με τις στιγμές που δείχνει να είναι ακόμη πιο συγκλονιστικές. Η νταλίκα φλέγεται, οι οδηγοί προσπαθούν να βγουν από τα κατεστραμμένα αυτοκίνητά τους, οι περαστικοί προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους βαριά τραυματισμένους και όσοι κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, στέκονται αμήχανα και παρακολουθούν τις εικόνες που συνέθεσαν την ανείπωτη τραγωδία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς: Δίνουν 37 εκ.€ για τον Ασωπό χωρίς να έχουν βρει τους ρυπαντές

Ερώτηση και Α.Κ.Ε.
Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Χρηματοδότηση έργων 37 εκ.€ για περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής του  Ασωπού, συνεχιζόμενης της ρύπανσης, χωρίς να έχουν βρεθεί ακόμη οι ρυπαντές.
Στις 30 Ιουλίου 2014 ο Υπουργός ΠΕΚΑ εξήγγειλε την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Τανάγρας και της ΕΥΔΑΠ για το έργο «Ολοκληρωμένη  Διαχείριση Υδάτινων Συστημάτων της Περιοχής Ασωπού». Όμως, η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας της περιβαλλοντικής αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού προϋποθέτει τον εντοπισμό του ρυπαντή ή των ρυπαντών της περιοχής του Ασωπού, κάτι που δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.  Δηλαδή,  χρηματοδοτείται ένα έργο για την περιβαλλοντική αποκατάσταση του ποταμού Ασωπού, χωρίς να έχει εντοπισθεί ο ή οι ρυπαντές και να έχει σταματήσει η ρύπανση, στον χώρο όπου επιχειρείται αποκατάσταση.
Επιπλέον, μολονότι έχουν δεσμευθεί για την λειτουργία Γραφείου Περιβάλλοντος Οινοφύτων και την στελέχωσή του με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος καθώς και παρά το γεγονός ότι για την λειτουργία του Γραφείου έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, έπειτα από απόφαση του ΔΣ, κτίριο αλλά και εξοπλισμός, παρατηρούνται αδικαιολόγητες κωλυσιεργίες.
Στην με Αριθμ. Πρωτ. 140025/38607/2014 της 23ης Ιουλίου 2014 έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας (GR07)», στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού ποταμού υπάρχουν εγκατεστημένες 378 βιομηχανικές μονάδες.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι πολλές βιομηχανικές μονάδες λειτουργούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να ανανεώνουν τους περιβαλλοντικούς όρους, δεν διαθέτουν τις προβλεπόμενες άδειες, ούτε εγκαταστάσεις επεξεργασίας αποβλήτων. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι ο εγκαταστάσεις δεν διέθεταν την προβλεπόμενη άδεια διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων ή δεν συμμορφώνονταν με τους όρους της εγκεκριμένης μελέτης επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων. Επιπρόσθετα, εντοπίστηκαν χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης επικίνδυνων αποβλήτων. Συνεπώς, αναδεικνύεται η άμεση συσχέτιση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής του Ασωπού με τη μη ορθή διαχείριση των επικίνδυνων στερεών και υγρών αποβλήτων πέραν των βιομηχανικών υγρών αποβλήτων.
Ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 έχει εκδοθεί –έπειτα από προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- η σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων. Η Επιτροπή αποφάνθηκε ότι το ελληνικό κράτος έχει αποτύχει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να εφαρμοσθούν οι υφιστάμενοι κανονισμοί και τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ρύπανσης του ποταμού Ασωπού και να απαλειφθούν, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, οι λόγοι κακής υγείας που συνδέονται με τη ρύπανση αυτή.
Στα συμπεράσματα η έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη καταλήγει:
•    Υπάρχει άναρχη χωροθέτηση των βιομηχανιών στην περιοχή, η οποία δυσχεραίνει ακόμη και την πρόσβαση των ελεγκτικών υπηρεσιών για τη διεξαγωγή των ελέγχων.
•    Δεν υπάρχει σαφής εικόνα, ως προς τον αριθμό των βιομηχανιών, το είδος της παραγωγικής τους δραστηριότητας, την ποιότητα και ποσότητα των παραγόμενων αποβλήτων και την διάθεσή τους.
•    Αρκετές από τις μονάδες δεν έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ σημαντικός αριθμός μονάδων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή δεν ελέγχεται ως προς την υπαγωγής τους στην ΚΥΑ του Ασωπού καθώς, κατά δήλωσή τους, δεν διαθέτουν υγρά απόβλητα στο ποτάμι.
•    Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.
•    Παραβιάζονται οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν στη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.
•    Διαπιστώθηκε παρουσία πολύ υψηλών συγκεντρώσεων εξασθενούς χρωμίου Cr(VI)στο υπόγειο νερό της άμεσης περιοχής το οποίο συνδέεται είτε με θαμμένα στερεά απόβλητα με υψηλή περιεκτικότητα σε εξασθενές χρώμιο ή/και με ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών αποβλήτων.
•    Ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού οφείλεται στην ανεξέλεγκτη απόρριψη επικίνδυνων υγρών και στερεών αποβλήτων ή/και παράνομη αποθήκευση αυτών για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Επίσης, η ανεξέλεγκτη  απόθεση δοχείων-βαρελιών με άγνωστο, ενδεχομένως επικίνδυνο, περιεχόμενο, δεν είναι μεμονωμένη, αλλά δυστυχώς συστηματική.
•    Δεν επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, σφράγιση) στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Για την περιβαλλοντική ευθύνη-αποκατάσταση στην ίδια έκθεση ο Συνήγορος του Πολίτη σημειώνει ότι «Η Αρχή έχει επισημάνει την ανάγκη εφαρμογής της νομοθεσίας για την περιβαλλοντική ευθύνη, κατά τις διατάξεις του ΠΔ 148/2009 με το οποίο ενσωματώθηκε η Οδηγία 2004/35ΕΚ, σύμφωνα με την οποία ο ρυπαίνων υποχρεούται να πληρώσει το κόστος της αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημίας.»




Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Με πιο σκεπτικό χρηματοδοτούνται έργα με 37 εκ. €, για την περιβαλλοντική αποκατάσταση της  περιοχής του Ασωπού την στιγμή που η  ρύπανση συνεχίζεται;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λειτουργήσει και να στελεχωθεί με Επιθεωρητές Περιβάλλοντος το Γραφείο Περιβάλλοντος Οινοφύτων, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο;

                        Επίσης ζητείται να καταθέσει ο κ.  Υπουργός:
-Όλα τα στοιχεία που υπάρχουν από μετρήσεις για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά που δραστηριοποιείται στη λεκάνη του Ασωπού.
-Τον κατάλογο των επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζουν τη Νομοθεσία που προβλέπεται για την μη ρύπανση του Ασωπού με βάση τους ελέγχους που έχουν γίνει τόσο από την Π.Ε. Βοιωτίας, όσο και από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές
Γιάννης Σταθάς
Απόστολος Αλεξόπουλος
Χαρά Καφαντάρη


Διαβάστε Περισσότερα »

Γήπεδο Βαγίων-Παμβαγιακός-Α.Ο.Υπάτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης ταυτότητας



Από αύριο ξεκινά η καθολική εφαρμογή του νέου συστήματος έκδοσης Δελτίου Ταυτότητας, μετά από την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή σε 24 Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε όλη την επικράτεια.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών) Υπηρεσία που υλοποιούν σε συνεργασία το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί πλέον μόνο με δύο φωτογραφίες του και ένα μάρτυρα να πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και να λαμβάνει άμεσα το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας. Το νέο, πιο γρήγορο και πιο απλό, σύστημα έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας αναμένεται να συμβάλλει στη μείωση της γραφειοκρατίας και στη διευκόλυνση της ζωής των πολιτών, παρέχοντας την ίδια στιγμή σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία έκδοσης Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας διαμορφώνεται ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της αυτεπάγγελτης αναζήτησης και την ταυτοποίηση του αιτούντος από τον αρμόδιο υπάλληλο της αστυνομικής αρχής, διαμορφώνεται αυτόματα η σχετική αίτηση, στην οποία περιλαμβάνονται μέχρι τρία τυχαία ερωτήματα επί των δημοτολογικών στοιχείων που βρίσκονται καταχωρημένα στο ΟΠΣΕΔ.

Τα ερωτήματα εκτυπώνονται και ο αιτών απαντά εγγράφως σε αυτά. Αφού υπογράψει την αίτηση − υπεύθυνη δήλωση, ο αρμόδιος υπάλληλος της αστυνομικής αρχής καταχωρεί στην εφαρμογή τις σχετικές απαντήσεις. Στη συνέχεια ο υπάλληλος εκτυπώνει την αίτηση, επικολλά τη φωτογραφία και καλεί τον αιτούντα και το μάρτυρα να υπογράψουν.

Στη συνέχεια το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας πλαστικοποιείται και παραδίδεται στον αιτούντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχεται το ψηφιακό φροντιστήριο




    Ψηφιακό φροντιστήριο για τους «αδύναμους» μαθητές του γυμνασίου, προκειμένου να μειωθεί η σχολική αποτυχία αλλά και το φαινόμενο εγκατάλειψης του σχολείου, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.



Το πρόγραμμα της Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης (Π.Η.Σ) θα περιλαμβάνει.. εναλλακτικές μορφές μάθησης, ώστε να καλύπτονται τα μαθησιακά κενά και να παρέχονται ίσες δυνατότητες στους μαθητές.

Στόχος του υπουργείου είναι η δημιουργία ενός οργανωμένου συνόλου ψηφιακών μαθημάτων και υποστηρικτικού υλικού για τους μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασίου και η ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής - Πλατφόρμας Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης με δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένης υποστηρικτικής διδασκαλίας, χωρίς τη φυσική παρουσία εκπαιδευτικού και την παράλληλη αξιοποίηση του υφιστάμενου εξοπλισμού (κινητά εργαστήρια Η/Υ, Διαδραστικά Συστήματα). Το πρόγραμμα θα μπορεί να υλοποιείται τόσο κατά τη διάρκεια του μαθήματος όσο και σε τυχόν πρόσθετες δράσεις εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας, στα ψηφιακά μαθήματα μπορούν να ενταχθούν συνολικά 19 μαθήματα και των τριών τάξεων του γυμνασίου, ενώ κάθε μάθημα θα χωρίζεται σε ενότητες ακολουθώντας χρονικά τον ετήσιο κύκλο παράδοσης της ύλης. Πιο συγκεκριμένα, το περιεχόμενο κάθε ενότητας μαθήματος θα περιλαμβάνει:

• βιντεοσκοπημένη πρότυπη παράδοση μικρής διάρκειας,

• υποστηρικτικό υλικό του μαθήματος, όπως σημειώσεις,

• μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων με παραδείγματα,

• ασκήσεις,

• πηγές πρόσθετης υποστήριξης,

• διδακτικό βιβλίο πρόσθετης διδακτικής στήριξης από υπάρχουσες εκδόσεις (σε ηλεκτρονική μορφή).

Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων να υποβάλει πρόσκληση που αφορά στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών (Hardware, Software και εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό) για την εφαρμογή Πρόσθετης Ηλεκτρονικής Στήριξης των αδύναμων ακαδημαϊκά μαθητών της δευτεροβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Προτεραιότητα του υπουργείου, όπως περιγράφεται από τη σχετική πρόσκληση, είναι η δημιουργία θετικών συνθηκών και δυνατοτήτων για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών απ' όλους όσοι μετέχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, κυρίως με την απόκτηση κατάλληλου εξοπλισμού και του απαραίτητου εκπαιδευτικού λογισμικού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καμία εξήγηση από την Εγνατία οδό για το πολύνεκρο δυστύχημα

Η αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας έδωσε το «πράσινο φως» για τα έργα από τον ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει η εταιρεία κάνοντας «μπαλάκι» τις ευθύνες
Με καθυστέρηση, η διοίκηση του αυτοινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού εξέδωσε μια ανακοίνωση 184 λέξεων στην οποία -επί της ουσίας- δεν λέει το παραμικρό για τα αίτια της πρωτοφανούς τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Την ώρα που παραμένει αδιευκρίνιστο ποιος είχε την ευθύνη για την ελλειπή - όπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες - σήμανση στα τελευταία χιλιόμετρα πριν το σημείο της φονικής καραμπόλας στην οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, η Εγνατίας οδός το μοναδικό που συνεισφέρει με την ανακοίνωσή της είναι το να βγάλει από πάνω της την ευθύνη επισημαίνοντας ότι τα έργα γίνονταν από τον ΔΕΔΔΗΕ και μετά από
απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας.

Νουθετεί επίσης τους οδηγούς «να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα» υιοθετώντας εν μέρει τα όσα ακούγονται περί ενδεχόμενης βλάβης των φρένων της νταλίκας.

Δεν παραλείπει, ωστόσο, να ενημερώσει ότι καταφέρε να δώσει ξανά τον δρόμο στην κυκλοφορία έπειτα από 10 ώρες δημιουργώντας αλγεινή εντύπωση καθώς σε ένα συμβάν που έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την επικράτεια η εταιρεία σπεύδει να ενημερώσει για το πότε άνοιξε ο δρόμος και όχι για το τι συνέβη, ποιος ευθύνεται ή τι μέτρα είχαν ληφθεί.



Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα, όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε (σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε (5) ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

 Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησης της Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα.
 protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: 30χρονος βρέθηκε νεκρός σε πεζοδρόμιο




Nεκρός και ημίγυμνος βρέθηκε σε πεζοδρόμιο ένας 30χρονος άνδρας από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Λιβαδειά.

Σύμφωνα με το lamiastar.gr, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, οι αστυνομικοί της ομάδας, διενεργούσαν περιπολία στο κέντρο της Λιβαδειάς, όταν ήρθαν τυχαία πρόσωπο με πρόσωπο με την αποτρόπαια εικόνα: Στη συμβολή των οδών Δωδεκαννήσου και Δελφών, ένας νεαρός βρισκόταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο και έδειχνε να μην έχει τις αισθήσεις του.

Αμέσως οι αστυνομικοί κάλεσαν ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί λίγη ώρα αργότερα διαπίστωσαν το θάνατό του.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός καθώς ο νεαρός αναγνωρίστηκε και διαπιστώθηκε οτι ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Το τμήμα ασφάλειας της Λιβαδειάς που γνωρίζει την «ανθρωπογεωγραφία» των χρηστών στην περιοχή, άμεσα προχώρησε σε προσαγωγές υπόπτων.

Από την προανάκριση προέκυψε οτι ο άτυχος 30χρονος έκανε κοινή χρήση ηρωίνης σε σπίτι φίλου που διέμενε κοντά στο σημείο που βρέθηκε νεκρός και οτι η παρέα του τελικά ήταν αυτή που τον είχε μεταφέρει και εγκαταλείψει στο πεζοδρόμιο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα έστω κι αν το θύμα δεν έφερε στο σώμα του σημάδια πάλης.

Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 30χρονου νεαρού αναμένεται να δώσει η νεκροψία νεκροτομή. Τις έρευνες συνεχίζει το τμήμα ασφαλείας Λιβαδειάς.
Σύμφωνα με το Viotianet.gr 4 άτομα «κρατά» η αστυνομία για την υπόθεση του θανάτου του 30χρονου στη Λιβαδειά.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λιβαδειάς κατάφεραν γρήγορα να «ξετυλίξουν» την υπόθεση του 30χρονου που βρέθηκε νεκρός, ημίγυμνος στο πεζοδρόμιο της οδού Δωδεκανήσου στο κέντρο της πόλης.

Ο  ένας εκ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, αναγνώρισε τον 30χρονο νεαρό χρήστη ναρκωτικών ουσιών και ενημέρωσε σχετικά το τμήμα ασφαλείας.

Οι «φίλοι» του «προδόθηκαν» από το σημείο στο οποίο  εγκατέλειψαν τον 30χρονο.

Η ασφάλεια γρήγορα ανακάλυψε το σπίτι όπου έγινε η κοινή χρήση ηρωίνης και αμέσως προσήγαγε 4 άτομα στο πλαίσιο της προανάκρισης τα οποία και κρατούνται με τις κατηγορίες του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και της περιύβρισης νεκρού.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ φως στην υπόθεση αναμένεται να δώσουν τα επίσημα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Διαβάστε Περισσότερα »

AΝΟΔΟ ΤΟΥ Φ.Ε.Ο. ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ




Το τμήμα  badminton  του Φ.Ε.Ο.Θ. (ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΗΒΑΣ)  θα αγωνίζεται στο έξης στην Α1  εθνική κατηγορία

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Θήβας  οι Πανελλήνιοι Αγώνες  ομαδικού της Α2  εθνικής κατηγορίας στο Μπάντμιντον . Η ομάδα του Φ.Ε,Ο, Θήβας κατέλαβε αήττητη την πρώτη θέση  σε σύνολο 14 ομάδων που αγωνίζονταν στην Α2 εθνική κατηγορία .Την  δεύτερη  θέση κατέλαβε η Αναγέννηση Λιβαδειάς  και την Τρίτη θέση ο Απολλώνιος Πάτρας .
Η ομάδα του Φ.Ε.Ο. Θήβας αγωνίστηκε με τους εξής αθλητές και αθλήτριες :
ΑΘΛΗΤΕΣ: Μπουλίο Μάριο ,  Γαλανόπουλο Σπύρο , Βενιζέλο Χαράλαμπο , Συκαρά Παναγιώτη
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ: Κρουστάλλη Δήμητρα ,  Βόγκλη Βάσω  και  Βενιζέλου Στέλλα

Το Δ. Σ. του Φ.Ε.Ο. Θήβας συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες του καθώς και τους προπονητές του συλλόγου  Ζαχόπουλο Μπάμπη  και Μπουλίο Άρη  για  την μεγάλη επιτυχία τους .
     Επίσης ευχαριστεί τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας  που πάντα στηρίζει την κάθε προσπάθεια του συλλόγου  παραχωρώντας τα κλειστά γυμναστήρια για τις προπονήσεις και τους αγώνες. 
Και εύχεται σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις αθλήτριες των τμημάτων του, υγεία και καλή δύναμη  για την αγωνιστική χρονιά  2014-2015 .

                    Δ.Σ. ΦΕΟΘ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στερεά: Επιχειρησιακή δράση από την ΕΛ.ΑΣ με 25 συλλήψεις

Επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά είκοσι πέντε (25) άτομα

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, καθώς και στην δίωξη της παράνομης μετανάστευσης

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (1.740) άτομα και (1.526) οχήματα, προσήχθησαν (103) άτομα και βεβαιώθηκαν (447) παραβάσεις

Επιχειρησιακή δράση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (04 και 05-10-2014), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας .

Επιπλέον δόθηκε βαρύτητα σ την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την ενίσχυση των μέτρων τροχονομικής αστυνόμευσης, την βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων και γενικότερα την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (1.740) άτομα, εκ των οποίων (1.456) ημεδαποί και (284) αλλοδαποί, καθώς και (1.526) οχήματα.

Προσήχθησαν : (103) άτομα, εκ των οποίων (69) ημεδαποί και (34) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (25) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (9) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    (5) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.). Επιπλέον ένας εκ των ημεδαπών κατηγορείται και για αντίσταση, απειλή και εξύβριση.
    (7) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (447) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (18) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
    (422) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
    (7) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κύριο χαρακτηριστικό των δράσεων αυτών αποτελεί η συνεχής αστυνομική παρουσία, με σκοπό την τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς άδεια λειτουργίας οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού Θηβών – Αλιάρτου – Νοσοκομείου Θηβών

 Ερώτηση και Α.Κ.Ε.

Προς τον  Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Θέμα: Χωρίς άδεια λειτουργίας οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού Θηβών – Αλιάρτου – Νοσοκομείου Θηβών, ενώ  λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια.

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια στις περιοχές Θηβών και Αλιάρτου βρίσκονται σε λειτουργία αρκετές δραστηριότητες, όπως:
-    Η μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) του Δήμου Θηβαίων, ο οποίος ενώ διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν του δίνεται άδεια λειτουργίας για επιφανειακή διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων.
-    Η μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) του Δήμου Αλιάρτου, ο οποίος ενώ διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν του δίνεται άδεια λειτουργίας για επιφανειακή διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων (9.800μ).
-    Η μονάδα επεξεργασίας αστικών λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) του νοσοκομείου Θηβών, ο οποίος ενώ διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν του δίνεται άδεια λειτουργίας για επιφανειακή διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων (να σημειωθεί ότι προβλέπεται τα προεπεξεργασμένα λύματα του νοσοκομείου να οδηγούνται στη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού της Θήβας).
-    Τα Σφαγεία Θηβών, τα οποία εμμέσως συνδέονται με προαναφερθείσα μονάδα, και για τα οποία απωλέσθηκε και χρηματοδότηση 2.000.000 €.
Όπως γίνεται κατανοητό οι μονάδες αυτές δεν πληρούν κάποια από τα κριτήρια για να λάβουν άδεια λειτουργίας και μάλλον δεν πληρούν τα κριτήρια για την επιφανειακή διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων τους.
Επίσης, όλα τα προαναφερόμενα έργα βρίσκονται σε απόσταση από 5100 μ. έως 9800 μ. από την ανώτερη στάθμη της Υλίκης και περισσότερο εμπίπτουν στις απαγορευτικές διατάξεις της προαναφερθείσας υγειονομικής διάταξης.
Σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη με αριθ. Α5/2280/1983 (ΦΕΚ Β’ 720) «Προστασία των νερών που χρησιμοποιούνται για την ύδρευση της περιοχής Πρωτευούσης από ρυπάνσεις και μολύνσεις» και όπως αυτή τροποποιήθηκε, απαγορεύεται σε ακτίνα 10 χλμ. από τα όρια της ανώτατης στάθμης της λίμνης Υλίκης οποιαδήποτε δραστηριότητα προκειμένου να προστατευτεί από τη ρύπανση και μόλυνση το νερό της λίμνης, η οποία κατά το παρελθόν υδροδοτούσε την πρωτεύουσα και σήμερα αποτελεί εφεδρικό ταμιευτήρα υδροδότησης της πόλης των Αθηνών.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. υπουργός:
-    Όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούν οι παραπάνω μονάδες υπάρχουν τακτικές σχετικές μετρήσεις παρακολούθησης της ποιότητας του νερού τόσο της λίμνης Υλίκης όσο και των περιβαλλόντων υδροφορέων των μονάδων αυτών;
-    Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει το υπουργείο ώστε να δοθεί λύση και να γίνουν βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται στις παραπάνω μονάδες ώστε να λειτουργήσουν σωστά -εάν υπάρχει πρόβλημα με την μέχρι σήμερα λειτουργία τους- αλλά και να προστατευτεί η ποιότητα των υδάτων της λίμνης Υλίκης ως εφεδρικού ταμιευτήρα ύδρευσης της Αθήνας και των περιβαλλόντων αυτής υδροφορέων;

Επίσης ζητείται να καταθέσει ο κ.  Υπουργός:
Οι αντίστοιχες μετρήσεις και αναλύσεις υδάτων που αφορούν στο παραπάνω θέμα για τα τελευταία τρία (3) χρόνια.


Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές
Γιάννης Σταθάς
Χαρά Καφαντάρη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΕΣ: Σε ποια ευρωπαϊκά προγράμματα μπορούν να συμμετέχουν οι δήμοι (εγκύκλιος)


Tις δυνατότητες που έχουν οι δήμοι για να συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και οδηγίες σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο, την επιχειρησιακή λειτουργία και τη χρηματοδοτική υποστήριξη των διεθνών συνεργασιών τους, γνωστοποιεί με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών.

Πιο συγκεκριμένα, βασικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τις διεθνείς συνεργασίες των ΟΤΑ συνιστά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους Πολίτες, 2014-2020″, το οποίο, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτεί αδελφοποιήσεις και δίκτυα πόλεων και συνιστά, ιδιαίτερα για εκείνους τους ΟΤΑ που δεν διαθέτουν ευρείες εταιρικές σχέσεις με αντίστοιχους οργανισμούς της αλλοδαπής, σημαντικό μέσο για την ευρωπαϊκή τους δικτύωση.

Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι εξής:

    να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν την Ένωση, την ιστορία και την πολυμορφία της,
    να προωθήσει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια και να βελτιώσει τις συνθήκες για τη συμμετοχή των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά, σε επίπεδο Ένωσης.

Ειδικοί στόχοι που θα επιδιωχθούν σε διακρατικό επίπεδο ή με ευρωπαϊκή διάσταση είναι οι εξής:

    ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη μνήμη, την κοινή ιστορία και τις αξίες καθώς και το σκοπό της Ένωσης, δηλαδή την προαγωγή της ειρήνης, των αξιών της και της ευημερίας των λαών της μέσα από την τόνωση του διαλόγου, του προβληματισμού και της ανάπτυξης δικτύων,
    ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες και στα κοινά σε ενωσιακό επίπεδο, με υποβοήθηση των πολιτών να κατανοήσουν τη διαδικασία χάραξης πολιτικής της Ένωσης και με την προώθηση ευκαιριών για κοινωνική και διαπολιτισμική δράση και εθελοντισμό σε επίπεδο Ένωσης.



Επιπλέον, εκτός από το εν λόγω ευρωπαϊκό πρόγραμμα, οι δήμοι και οι περιφέρειες δύνανται να αναζητήσουν πόρους και σε άλλα προγράμματα. Τα κυριότερα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα της ΕΕ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2020 είναι τα ακόλουθα:
αναλυτικά την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών εδώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή των εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς στην στάση εργασίας

Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς συμμετέχει στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014  από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε. –Ο.Τ.Α. , στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παράλληλα ,  ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς στηρίζει τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη οι εργαζόμενοι του Δήμου Ασπροπύργου και του Δήμου Ρεθύμνης, οι οποίοι φέρονται  από το σώμα ελεγκτών – επιθεωρητών ότι είναι τα πρώτα «θύματα» που μπαίνουν στον ολετήρα του προσχηματικού επανέλεγχου, προκειμένου να βρεθούν οι 6.500 απολύσεις που έχει υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση στους δανειστές.
Αυτή την ώρα , όλοι μαζί , ενωτικά και δυναμικά πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα στην εργασία , το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.


                                                 ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων-Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Έναρξη εγγραφών για μαθητές και αιτήσεις εθελοντικής συμμετοχής εκπαιδευτικών
       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.
Στην προσπάθεια αυτή θα συμβάλλουν και οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων της περιοχής του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας, τους οποίους και ευχαριστούμε.
Εγγραφή μαθητών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Ο Δήμος Θηβαίων  ΚΑΛΕΙ τους γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου  να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής των παιδιών τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων από ώρα 08:30 μέχρι 13:00 και μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014,  με συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της αστ. ταυτότητας ή διαβατηρίου (με άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς κατοίκους)
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο που φοιτά ο μαθητής.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού και Ε9, θεωρημένα ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.
6. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας ή Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)
7. Υπεύθυνη δήλωση για την εργασία των γονέων (εάν εργάζονται)
8. Ιατρική γνωμάτευση από δημόσιο φορέα (αν υπάρχει πρόβλημα υγείας)
9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό μπορεί να ληφθεί θετικά για την ένταξη του
παιδιού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο


Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο ανά κατηγορία είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 12.000 € προσαυξημένο κατά 10% για κάθε ανήλικο παιδί, ενώ θα συνυπολογίζονται επιπλέον, η οικογενειακή κατάσταση (δάνεια, σπουδές άλλων παιδιών της οικογένειας, ενοίκια), τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία και προβλήματα υγείας.
          
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2262-3-50610 και 607

Ανοιχτή πρόσκληση σε εκπαιδευτικούς για εθελοντική συμμετοχή

Ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)




Διαβάστε Περισσότερα »

Την παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασαν τα ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας

 

Την 1η Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, γιόρτασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού του Δήμου Θηβαίων.
Το ΚΑΠΗ Θήβας  πραγματοποίησε το πρωί εκκλησιασμό με αρτοκλασία στον Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη και το βράδυ τα μέλη συναντήθηκαν σε γνωστό κέντρο της Θήβας , όπου διασκέδασαν με τραγούδι και χορό.
Αντίστοιχα το ΚΑΠΗ Βαγίων διοργάνωσε γιορτή με μουσική, χορό και κεράσματα στον χώρο όπου στεγάζεται στα Βάγια.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,  σεβόμενος και τιμώντας τους ανθρώπους που με κόπους και θυσίες, έδωσαν τον αγώνα για τις επόμενες γενεές, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις του ΚΑΠΗ Θήβας ευχόμενος  σε όλα τα μέλη υγεία και ευτυχία. Στον εκκλησιασμό παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Θ. κ. Γιάννης Παπαδημητρίου και στην εκδήλωση στο κέντρο η Δημοτική Σύμβουλος κα Ιουλία Κοντού.

Στην εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Βαγίων παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Βαγίων κ. Ευάγγελος Παπαλουκάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψαλίδισμα των συντάξεων έως και 25% -Ποιοι το γλιτώνουν -Ολες οι αλλαγές από 1/1/2015

Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται τη φετινή χρονιά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδό τους υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό.

Ηδη τα όσα έχουν ψηφιστεί και πρόκειται να φέρουν τα πάνω κάτω στον υπολογισμό της σύνταξης, αλλά και τα κριτήρια εξόδου σε αυτή από 1η Ιανουαρίου του 2015, έχουν προκαλέσει φυγή τεραστίων διαστάσεων. Επιπλέον λόγος για το κύμα εξόδου από το Δημόσιο είναι και τα νέα κριτήρια που πρόκειται να ισχύσουν από το 2015, στο μισθολόγιο.

Συγκεκριμένα για το Ασφαλιστικό, από 1/1/2015 τα Ταμεία θα καταβάλλουν χαμηλότερες συντάξεις σε σχέση με τα όσα θα καταβάλλουν σε εκείνους που βγήκαν στη σύνταξη ή θεμελίωσαν δικαίωμα ως τις 31/12/2014. Κατά συνέπεια, γλιτώνουν εκείνοι που είτε έχουν θεμελιώσει είτε θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ως το τέλος του χρόνου, αφού δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ποσού που θα τους καταβάλλεται.

Οι αλλαγές από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα αφορούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν σχέση με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά με την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που καθιερώνει ο νόμος Λοβέρδου - Κουτρουμάνη (Ν. 3863/10). Πρόκειται για το σχέδιο για τη βασική σύνταξη, η οποία εισάγεται στο Ασφαλιστικό για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά και οδηγεί σε μειώσεις που κυμαίνονται μεταξύ 7% και 25% ανάλογα με τις αποδοχές των εργαζομένων και τις εισφορές στα Ταμεία τους.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα υποστούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, ενώ μικρότερες θα είναι για τους ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ και των τραπεζών που αποχωρούν με 35 έτη ασφάλισης.

Ο νέος υπολογισμός

Αποτέλεσμα του νέου υπολογισμού της σύνταξης είναι να έχει προκληθεί ένα κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων.

Συγκεκριμένα, από 1/1/2015, η σύνταξη θα υπολογίζεται ως εξής:

    Για το τμήμα της σύνταξης που αντιστοιχεί στα έτη ασφάλισης μετά το 2011, οι συνταξιούχοι θα εισπράττουν αναλογικό ποσό που θα διαμορφώνεται μεταξύ του 0,8% και 1,5%.
    Η βασική σύνταξη, που θα ονομαστεί εθνική σύνταξη, θα φτάνει τα 360 ευρώ, και σε αυτά θα προστεθεί το υπόλοιπο ποσό ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης του δικαιούχου και τις εισφορές που έχει καταβάλει -η λεγόμενη αναλογική σύνταξη.
    Μετά το 2015 θα ισχύσει μια μεταβατική περίοδος που θα αφορά όσους συνταξιοδοτηθούν μετά το εν λόγω έτος.

Πιο αναλυτικά, όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2015, θα δουν το τελικό ποσό της σύνταξης να αποτελείται από δύο τμήματα:

    Το πρώτο τμήμα θα αφορά τον χρόνο που έχει διανυθεί μεχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 και προσδιορίζεται με τον παλιό τρόπο υπολογισμού.
    Το δεύτερο θα αφορά τον χρόνο που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος από την 1η Ιανουαρίου 2011 και μετά και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης.

Ο υπολογισμός αυτού του τμήματος γίνεται πολλαπλασιάζοντας τις συντάξιμες αποδοχές με συγκεκριμένους συντελεστές αναπλήρωσης.

Δηλαδή:

    Συντάξιμος χρόνος μέχρι 15 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,80% για κάθε έτος.
    Από 15 έτη και 1 ημέρα έως 18 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,86% για κάθε έτος.
    Από 18 έτη και 1 ημέρα έως 21 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,92% για κάθε έτος.
    Από 21 έτη και 1 ημέρα έως 24 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 0,99% για κάθε έτος.
    Από 24 έτη και 1 ημέρα έως 27 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,06% για κάθε έτος.
    Από 27 έτη και 1 ημέρα έως 30 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,14% για κάθε έτος.
    Από 30 έτη και 1 ημέρα έως 33 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,22% για κάθε έτος.
    Από 33 έτη και 1 ημέρα έως 36 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,31% για κάθε έτος.
    Από 36 έτη και 1 ημέρα έως 39 έτη με ποσοστό αναπλήρωσης 1,40% για κάθε έτος.


 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Νεαροί Ρώσοι προκάλεσαν φθορές στον Παρθενώνα κάνοντας parkour

Τμήμα ενός μεσαιωνικού τοιχίου στον Παρθενώνα κατέρρευσε μετά το "πέρασμα" δύο νεαρών Ρώσων, που έκαναν parkour. Συνελήφθησαν οι δράστες

Με χειροπέδες κατέληξαν δύο νεαροί Ρώσοι, οι οποίοι επισκέφτηκαν την Ακρόπολη όχι για να δουν τα εκπληκτικά μνημεία αλλά για να κάνουν parkour.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι δύο 23χρονοι ανέβηκαν στην Ακρόπολη και σε ανύποπτο χρόνο, άρχισαν να κάνουν διάφορα ακροβατικά. Ο φύλακας του αρχαιολογικού χώρου τους έκανε συστάσεις, ωστόσο αυτοί συνέχισαν απτόητοι, φτάνοντας σε ένα τοιχίο που είχε προστεθεί τα μεσαιωνικά χρόνια στον Παρθενώνα.

Το πέρασμα τους από το συγκεκριμένο τοιχίο ήταν καταστροφικό, καθώς προκλήθηκε κατάρρευση μέρους του ενώ αποκολλήθηκαν αρκετές πέτρες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τους δύο νεαρούς, οι οποίοι θα οδηγηθούν στις δικαστικές αρχές για τα περαιτέρω.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τους 5 νεκρούς της Εγνατίας – Δεν κινδυνεύει η ζωή των παιδιών που τραυματίστηκαν στην καραμπόλα – Στον εισαγγελέα ο οδηγός της νταλίκας


Ένας 60χρονος άνδρας το νεότερο θύμα της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία Οδό
- Εκτός κινδύνου τα παιδιά, 18 και 16 μηνών, που νοσηλεύονται στο Γεννηματάς
- Καταγγελίες οδηγών πως δεν υπήρχε σήμανση πριν τα έργα της ΔΕΗ
- "Δεν έπιασαν τα φρένα, προσπαθούσα να σταματήσω το φορτηγό επί 23 χιλιόμετρα" υποστήριξε ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας
- Ανοιχτό το σενάριο να κοιμήθηκε στο τιμόνι λόγω των συνεχών ταξιδιών
- Κατηγορείται για ανθρωκτονία από αμέλεια
- Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας

Όσο περνούν οι ώρες τόσο πιο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς πως και γιατί έγινε ό,τι έγινε το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία οδό. Νταλίκα, χωρίς ποτέ να φρενάρει, έπεσε πάνω σε σταματημένα αυτοκίνητα και παρέσυρε στο θάνατο πέντε ανθρώπους.
 Εγνατία: Κάηκε ζωντανός ενώ μιλούσε με την αδερφή του στο κινητό
Ήταν 10:20 το πρωί της Κυριακής όταν κοντά στον κόμβο της Βέροιας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη νταλίκα με πινακίδες Ρουμανίας που οδηγούσε 39χρονος Ρουμάνος και μετέφερε 19 τόνους σταφύλια, έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο, όπου διεξάγονται έργα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νταλίκα παρέσυρε περισσότερα από 30 αυτοκίνητα, με τραγικό απολογισμό πέντε νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους δυο παιδιά, ηλικίας 1,5 έτους και έξι μηνών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η νταλίκα δεν φρέναρε ποτέ είπαν από την πρώτη στιγμή άνθρωποι που έζησαν τον τρόμο και είδαν, όπως είπαν, τα αυτοκίνητα να πετάγονται στον αέρα. Σε κατάσταση σοκ συνελήφθη σε κοντινό χωράφι λίγο μετά το δυστύχημα ο οδηγός της Νταλίκας. Στην κατάθεσή του είπε ότι από τα διόδια Πολυμήλου διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα. Επί 23 χιλιόμετρα, υποστήριξε, προσπαθούσε κατεβάζοντας ταχύτητες να ελέγξει το βαρύ όχημα αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα αίτια που πολύνεκρου τροχαίου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να οδηγήθηκε ο 39χρονος οδηγός στο τιμόνι και γι’ αυτό να μην πρόλαβε αν αντιδράσει.

Ο 39χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα της Βέροιας για να απολογηθεί. Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.

Αυτόπτες μάρτυρες τονίζουν από την πρώτη στιγμή πως δεν υπήρχε σήμανση πριν από τα έργα για να ξέρουν οι οδηγοί πως πρέπει να σταματήσουν, ούτε πινακίδες για να ελαττωθεί ταχύτητα λόγω έργων, ούτε άλλη ειδοποίηση. "Ήταν μόνο δυο εργάτες με μια σημαία σαν να έπαιζαν" είπε αυτόπτης μάρτυρας, ένας άνδρας που είδε τη νταλίκα να περνάει σχεδόν δίπλα του πριν πέσει με φόρα πάνω στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές στην ΠΕΔ Στερεάς

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΑΡΧΩΝ  -  ΚΑΛΕΣΜΑ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ
       Οι πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε περίοδο έντονης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ανέδειξαν την αναγκαιότητα και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια νέα πολιτική προσέγγιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
        Αυτή ακριβώς τη νέα προοπτική καλούμαστε να ενισχύσουμε στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, προκρίνοντας πολιτικές και πρόσωπα με ελεύθερη σκέψη, μακριά από κομματικές γραμμές και σκοπιμότητες, με όρεξη για δουλειά σε καινοτόμες δράσεις, με διαχρονικές αξίες και ρηξικέλευθες ιδέες, οι οποίες μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την προμετωπίδα του αγώνα μας, ενάντια στην απαξίωση και την χειραγώγηση της Τ.Α.
         Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την εφαρμογή μιας αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής που καταρρακώνει το εθνικό φρόνημα και εξαθλιώνει οικονομικά τον πολίτη, αφού το κεντρικό πολιτικό σύστημα αποφάσισε να μετακυλήσει τις δικές του βαρύτατες ευθύνες και τα αδιέξοδά του στις πλάτες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «φορτώνοντας» με επιπλέον αρμοδιότητες τους Δήμους, την ίδια ώρα που μειώνει δραματικά (πάνω από 60%) τους συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένους πόρους προς την Τ.Α.
        Από τα μέτρα αυτά δεν πλήττεται μόνο η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζονται και απαξιώνονται οι κοινωνικές δομές και οι υπηρεσίες προς τον πολίτη, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τις άσχημες συνθήκες οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει συνολικά η χώρα μας.
        Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αλλάξει και η δική μας συμμετοχή στην κατεύθυνση αυτή είναι καθοριστικής σημασίας.
        Τα νέα συλλογικά θεσμικά όργανα (ΠΕΔ & ΚΕΔΕ) πρέπει και μπορούν να γίνουν φορείς μαχητικής διεκδίκησης των θέσεών μας και όχι πειθήνια όργανα στην εφαρμογή της οποιασδήποτε κυβερνητικής πολιτικής και φερέφωνα μικροκομματικών  συμφερόντων.
        Με αυτές τις θέσεις αδιαπραγμάτευτες, χωρίς τίτλους και εξαρτήσεις, σε ισότιμη βάση και με κοινό στόχο  την αναβάθμιση του ρόλου της αυτοδιοίκησης, συγκροτήσαμε την Ενωτική  Κίνηση  Αυτοδιοικητικών.
       Ως ενωτική  κίνηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με χρονικό ορίζοντα πέραν της πενταετίας, χωρίς προκαταλήψεις, αφορισμούς και αποκλεισμούς, καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να συμμετέχουν και να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, προκειμένου  όλοι μαζί να διεκδικήσουμε μια νέα ανεξάρτητη,  υπερκομματική και αξιόπιστη Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θα στοχεύει:

•    Στην προώθηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας και στην υπεράσπιση των  δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τ.Α., με πρώτο μέλημα στις δύσκολες αυτές συνθήκες της κρίσης, την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας σαν πρωταρχική ανάγκη και όχι σαν  φιλευσπλαχνία.
•    Στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την ουσιαστική, αντικειμενική και αποτελεσματική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη.
•    Στην παροχή κινήτρων στις νέες και τους νέους μέσα από καινοτόμα προγράμματα, που θα δώσουν προοπτική για παραμονή και απασχόληση στον τόπο τους.
•    Στην διεκδίκηση των συνταγματικά(ν.1828) και νομοθετικά(ν.3852) κατοχυρωμένων πόρων, για την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών που καλείται να προσφέρει ο Δήμος.
•    Στην κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που αναφέρονται στο οικονομικό παρατηρητήριο και προσβάλλουν την διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
•    Στην αναπτυξιακή προοπτική με τη συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), με ξεχωριστά  επιχειρησιακά προγράμματα για τους Δήμους.
•    Στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
•    Στην ενίσχυση και διεύρυνση των συμμετοχικών διαδικασιών και των λειτουργιών δημοκρατικού προγραμματισμού σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, μέσα από την συνολική τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει σήμερα την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ν.3852)
•    Στον έλεγχο του δημόσιου χώρου και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σήμερα πια δεν δικαιολογούνται αναστολές και ούτε έχουν θέση τα ψευτοδιλήμματα. Αυτό που προέχει είναι η ανεξαρτησία των θεσμών για το καλό των πολιτών.
Καλούμε όλους τους αιρετούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ανησυχούν και προβληματίζονται από την παρούσα κατάσταση, να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Περιφερειακή Ένωση Δήμων, δυναμική και μαχητική, με σταθερό μέτωπο υπεράσπισης τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ  -   ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  Δήμαρχος ΑΛΙΑΡΤΟΥ–ΘΕΣΠΙΩΝ (Συντονιστής)
ΓΩΓΟΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   Δήμαρχος ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ
ΠΟΥΛΟΥ  ΓΙΩΤΑ                        Δήμαρχος  ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ   Δήμαρχος ΣΚΥΡΟΥ
ΨΑΘΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                   Δήμαρχος ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΜΑΡΙΑ                   Δ.Σ.  Δήμου  ΛΑΜΙΕΩΝ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ               Δ.Σ. Δήμου ΘΗΒΑΙΩΝ (μειζ. αντιπολ.)
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ          Δ.Σ. ΤΑΝΑΓΡΑΣ (επικ. μειζ. αντιπολ.)
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  Δ.Σ. Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ (πλειοψ.)
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ     Δ.Σ. Δήμου ΣΚΥΡΟΥ (πλειοψ.)
ΘΩΜΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ     Δ.Σ.  Δήμου  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ(επ. μειζ. αντιπ.)
ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ              Αντιδ/ρχος   Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΚΟΣΚΟΒΟΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ       Δ.Σ.  Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ (πλειοψ.)
ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ                   Δ.Σ.  Δήμου  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΜΑΤΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     Δ.Σ. Δήμου ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ (πλειοψ.)
ΜΠΕΛΟΣ ΘΕOΔΩΡΟΣ  Δ.Σ. Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ(πλ.)
ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ  ΓΙΑΝΝΑ            Αντιδ/ρχος   Δήμου ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΤΟΒΟΛΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ     Δ.Σ.  Δήμου  ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ( ελ. αντιπολ.)
ΠΕΤΣΗΣ  ΗΛΙΑΣ               Δ.Σ. Δήμου ΑΙΔΗΨΟΥ-ΙΣΤΙΑΙΑΣ (επικ. ελ. αντιπολ.)
ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ  ΤΑΣΟΣ              Δ.Σ.  Δήμου  ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ (ελ. αντιπολ.)
ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣ      Δ.Σ.  Δήμου ΘΗΒΑΙΩΝ (επικ. μειζ. αντιπολ.)
ΧΑΣΑΝΔΡΑΣ  ΝΙΚΟΣ               Αντιδ/ρχος  Δήμου  ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται και σήμερα η κακοκαιρία

Βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές αναμένονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα και λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα.

Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική και βαθμιαία και στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανώς στα υπόλοιπα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα δυτικά το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα βόρεια αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν από το απόγευμα ισχυρές κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

BINTEO-Tα 10 καλύτερα βίντεο της εβδομάδας



Δείτε τα 10 καλύτερα βίντεο της εβδομάδας σύμφωνα με τον χρήστη του Youtube JukinVideo.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ