Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Αυτός είναι ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από την έκρηξη όλμου


Ο 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλους με καταγωγή από την Πάτρα ήταν ο ένας από τους τρεις στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη όλμου κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης βαρέων όπλων σε πεδίο βολής της Μαγνησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του patrastimes.gr.

Ο αδικοχαμένος νεαρός, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που εργάζεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

patrastimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:Τι λέει η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 30χρονου που εγκαταλείφθηκε σε πεζοδρόμιο



Σε πνευμονικό οίδημα μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών οφείλεται σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του 30χρονου που βρέθηκε νεκρός σε πεζοδρόμιο της Λιβαδειάς.

Ο νεαρός σύμφωνα με την αστυνομία στην κυριολεξία «πετάχτηκε» στο πεζοδρόμιο από τους φίλους του, με τους οποίους λίγη ώρα πριν έκαναν κοινή χρήση ηρωίνης σε διαμέρισμα της Λιβαδειάς. Η παρέα πανικοβλήθηκε όταν είδε τον 30χρονο να χάνει τις αισθήσεις του και τον έβγαλαν στον δρόμο όπου και τον παράτησαν αβοήθητο. Οι αστυνομικοί πάντως που βρήκαν σε τυχαία περιπολία νεκρό τον 30χρονο στο δρόμο κατάφεραν αρκετά σύντομα να βρουν τους υπολοίπους της παρέας και την ταυτότητα του άτυχου άνδρα.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν η αφάλεια Λιβαδειάς ανακάλυψε το σπίτι όπου έγινε η κοινή χρήση ηρωίνης και αμέσως προσήγαγε 4 άτομα στο πλαίσιο της προανάκρισης τα οποία και κρατούνται με τις κατηγορίες του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και της περιύβρισης νεκρού.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμου

Δύο Επαγγελματίες Οπλίτες και ένας οπλίτης θητείας έχασαν τη ζωή τους - Πώς είναι η κατάσταση του τραυματισμένου υπολοχαγού - Τραγωδία κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου - Τι συνέβη στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών
Ασύλληπτη τραγωδία στις ένοπλες δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο ανατινάχθηκε σωλήνας όλμου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο Επαγγελματίας Οπλίτες (υπαξιωματικοί) και ένας οπλίτης θητείας. Οι δύο στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι ηλικίας 34 και 33 ετών. Μόλις 19 ετών ήταν ο άτυχος οπλίτης Φ.Α. ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Εκτός από τους τρεις νεκρούς έχει τραυματιστεί βαρύτατα ένας υπολοχαγός ηλικίας 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΣ, ο υπολοχαγός δεν φαίνεται να έχει υποστεί βλάβες στα ζωτικά όργανα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια άσκησης ενός μηχανοκίνητου λόχου στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Κατά πληροφορίες πριν τη μοιραία βολή που έκοψε το νήμα της ζωής των δύο Επαγγελματιών Οπλιτών και του οπλίτη θητείας είχαν προηγηθεί κι άλλες βολές.




Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του ΓΕΣ, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών», κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81
χιλ, «διερράγη» ο σωλήνας του όλμου.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τη Δημόσια Τηλεόραση, αναφέρουν ότι το βλήμα έσκασε μέσα στον σωλήνα του όλμου την ώρα της βολής. Από το ΓΕΣ δεν σχολίαζαν τις πληροφορίες αυτές παραπέμποντας στην αναμενόμενη πραγματογνωμοσύνη.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ για το πολύνεκρο δυστύχημα

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την 07 Οκτωβρίου 2014, περί τις 13:30, στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Μαγνησίας, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλιοστών, διερράγη ο σωλήνας του όλμου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Γ.Ο. 33 ετών, του Επαγγελματία Οπλίτη Λοχία (ΠΖ) Α. Μ. 34 ετών και του Δεκανέα (ΠΝ) Φ.Α. 19 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του Υπολοχαγού (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών.

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Χρίστος Μανωλάς.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θανόντων».

Αβραμόπουλος για δυστύχημα στο Βόλο: Τα τρία παλικάρια μας έπεσαν στο καθήκον


Την οδύνη και τη συντριβή του για το πολύνεκρο δυστύχημα στο Πεδίο Ασκήσεων των Γλαφυρών Βόλου εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Εκφράζω την οδύνη και την συντριβή μας για το ατύχημα που στοίχισε την ζωή των τριών τριών παλικαριών μας σε ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα του οποίου τα αίτια διερευνώνται. Πέρα από την συντριβή οι ένοπλές δυνάμεις πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους. Πενθούν και οι οικογένειές τους. Δεν είναι μόνοι, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως και εμείς. Διερευνώνται τα αίτια γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτό που συνέβη και πιστεύω ότι η έκβαση της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε αναφερόμενος στους δύο νεκρούς Επαγγελματίες Οπλίτες και το νεκρό οπλίτη θητείας: «Αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον που δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η πατρίδα αλλά και αυτές τις στιγμές που τα παλικάρια μας εκπαιδεύονται για να είναι έτοιμα. Τους αποδίδουμε πέραν από το σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί»

Διαβάστε Περισσότερα »

Ντου ένοπλων ληστών σε βίλα: Εκαψαν με ηλεκτρικό σίδερο έμπορο καυσίμων

Η αδίστακτη συμμορία που βασανίζει τα θύματα της με ηλεκτρικό σίδερο, όπως φαίνεται, ξαναχτύπησε ! Μετά την εισβολή σε σπίτι στη Φιλοθέη, όπου σιδέρωσε τη γυναίκα γνωστού γιατρού και την παρόμοια επίθεση σε σπίτι δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες, όπου και εκεί έκαψαν τον πατέρα με σίδερο, αυτή τη φορά επιτέθηκαν στη Βούλα.

Τα μεσάνυχτα τέσσερις κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με πιστόλια μπήκαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε μονοκατοικία στην οδό Καζαντζάκη και αφού έδεσαν τη γυναίκα και τα ανήλικα κορίτσια του επιχειρηματία, τον έκαψαν με σίδερο στη μέση για να τον αναγκάσουν να τους αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου.

Τελικά αφού άρπαξαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο που περιείχε πάνω από 100.000 ευρώ, χρυσαφικά και το αυτοκίνητο του μάρκας μερσεντές έφυγαν σαν κύριοι.Ο 60χρονος έμπορος καυσίμων πήγε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι Γεωργιανοί, μέλη της ίδιας άγριας συμμορίας που βασάνισε τα θύματα της σε Φιλοθέη και Θρακομακεδόνες πριν από λίγους μήνες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας στη Λιβαδειά


Την Παρασκευή 10/10/2014 και ώρα 18:00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Παλιό Δημαρχείο), με θέμα ανασυγκρότηση – συνέδριο. Κεντρικός ομιλητής το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τέως βουλευτής και υπουργός, Άγγελος Τόλκας 
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Στους 10 πιο «γερασμένους» νομούς της Ευρώπης οι Ευρυτανίας, Γρεβενών, Αρτας και Σερρών

Μεταξύ των 10 ευρωπαϊκών νομών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων, άνω των 65 ετών, κατατάσσονται οι νομοί Ευρυτανίας, Γρεβενών, Αρτας και Σερρών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2013 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, ο νομός Ευρυτανίας με ποσοστό ηλικιωμένων 32,2% κατατάσσεται δεύτερος στον κατάλογο των ευρωπαϊκών περιοχών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων, μετά τον νομό Πίνχαλ-Ιντέριορ-Σουλ της Πορτογαλίας. Ο νομός Γρεβενών έρχεται στην έκτη θέση, με ποσοστό ηλικιωμένων 28,5% και ακολουθούν οι νομοί Aρτας και Σερρών με 28%.

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) καταγράφονται σε περιοχές της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά νέων (κάτω των 15 ετών), καταγράφονται σε περιοχές της Ιρλανδίας (Mid-East, Midland, Border και South-East) και της Γαλλίας (Seine-Saint-Denis και Val-d'Oise).


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

                                     
    Την  Κυριακή 5 Οκτωβρίου τελείωσε το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ
με την εκλογή του Προέδρου του κόμματος και της νέας
       Κεντρικής Επιτροπής .
Πρόεδρος επανεξελέγη ο Φώτης Κουβέλης με 68,3%
 Στη νέα Κεντρική Επιτροπή εξελέγησαν με πολύ καλή σειρά τρεις Βοιωτοί.
Ο πολιτικός αναλυτής Σιακαντάρης Γιώργος,
 ο οδοντίατρος Καρακικές Σεραφείμ
 και ο πρόεδρος νέων αγροτών Βοιωτίας Κόλλιας Βασίλης.
Η Νομαρχιακή επιτροπή τους εύχεται καλή θητεία και κουράγιο  στη προσπάθεια όλων μας για ανάκαμψη της ΔΗΜΑΡ .

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ  ΒOIΩΤΙΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαρρήκτες με κλειδιά για όλα τα σπίτια



Ιδιαίτερα μαθήματα στη διάρρηξη κλειδαριών ασφαλείας λαμβάνουν πλέον οι κλέφτες, προκειμένου να… αντιμετωπίσουν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας στον τομέα της «θωράκισης» των σπιτιών.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς έχει ήδη διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς του αρμόδιου τμήματος της Ασφάλειας Αττικής πως οι διαρρήκτες εκπαιδεύονται από έμπειρους «συναδέλφους» τους σε κλειδαριές ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως σε αρκετές σπείρες διαρρηκτών που έχουν εξαρθρωθεί τα τελευταία δύο χρόνια οι αστυνομικοί βρίσκουν στην κατοχή τους κλειδαριές όλων των τύπων, πάνω στις οποίες γίνεται η εκπαίδευση των «ταχυδακτυλουργών».

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από την Espresso:



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι χάρτες με τα σημεία «καρμανιόλες» στους δρόμους της Ελλάδας -Εκεί όπου σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία


Η φονική καραμπόλα που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό το πρωί της Κυριακής προκάλεσε σοκ και θλίψη στο πανελλήνιο. Μάλιστα το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε σε ένα από του πιο ασφαλείς δρόμου του εθνικού οδικού δικτύου, την ώρα που σε πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν δρόμοι «καρμανιόλες».

Το seleo.gr δημοσίευσε τρεις χάρτες με τα πιο επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, βάσει των τροχαίων που σημειώθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός για 260 Λιμενοφύλακες



Μέσα στον Οκτώβριο θα διενεργηθεί τελικά ο διαγωνισμός κατάταξης 260 δόκιμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή.
Στις βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες ανήκουν: η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας, η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, ενώ το όριο ηλικίας για τους προερχομένους εξ ιδιωτών θα είναι το 26ο έτος.

Διαγωνισμός για 260 Λιμενοφύλακες 


Αξίζει να σημειωθεί πως στον επικείμενο διαγωνισμό εισάγεται πλέον και γραπτή εξέταση, αφού η βαθμολογία των υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό. Η εξέταση θα είναι με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών και θα περιλαμβάνει τα μαθήματα: Ιστορία, Εκθεση, Γεωγραφία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και στους Πολιτικούς Θεσμούς και Ξένη Γλώσσα.
Επιπλέον προβλέπεται παράβολο δέκα (10) ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που πραγματοποιούνται για τον διαγωνισμό κατάταξης στο Λιμενικό, καθώς και εξόδων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδηλώσεις του βιβλιοπωλείου ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ για την περίοδο Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2014


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάπτυξη, μικροελαφρύ�σεις και... λιτότητα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Μικρή μόνο βελτίωση θα δουν στην καθημερινότητά τους το 2015 επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού το οποίο, σε σχέση με φέτος, προβλέπει μεγαλύτερες «ανάσες» στα εισοδήματα, αλλά και περισσότερα φορολογικά έσοδα.

Πώς θα συμβεί αυτό;  Η κυβέρνηση «ποντάρει» στην επιστροφή στην Ανάπτυξη (με ρυθμό 2,9% το 2015) μετά από έξι χρόνια ύφεσης, για να εισπράξει «αγόγγυστα» επιπλέον 1 δισ. ευρώ σε άμεσους και έμμεσους φόρους.

Πολλές από τις προβλέψεις του προσχεδίου στηρίζονται σε στοιχεία Αυγούστου-Σεπτεμβρίου και ίσως αλλάξουν σε ένα μήνα, όταν κατατεθεί το τελικό σχέδιο προϋπολογισμού. Μεταξύ άλλων, δεν προβλέπεται και κονδύλι εισπράξεων από αποκρατικοποιήσεις.

Αν επιβεβαιωθούν πάντως οι προβλέψεις του προσχεδίου, το 2015 το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης που είχε εκτοξευθεί στο 15,8%  του ΑΕΠ το 2009 θα καθηλωθεί στο 0,2% με τον προϋπολογισμό να είναι πρακτικά σχεδόν ισοσκελισμένος.

Το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται στο 2,9% του ΑΕΠ, οριακά χαμηλότερα από το 3% που προβλέπει το Μνημόνιο ενώ για φέτος προβλέπεται υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% με διαμόρφωσή του στο 2%.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού θα είναι αυξημένα κατά 935 εκατ. ευρώ στα 50,673 δις ευρώ από 49,738 δις ευρώ που αναμένεται να διαμορφωθούν φέτος. Οι άμεσοι φόροι προβλέπονται στα 22,144 δις ευρώ από 21,339 δις ευρώ φέτος με αύξηση 809 εκατ. ευρώ ενώ οι εισπράξεις από έμμεσους φόρους προβλέπονται στα 25,242 δις ευρώ από 24,312 δις ευρώ με αύξηση 930 εκατ. ευρώ.

Μισθοί-εισοδήματα

Το κονδύλι μισθών και συντάξεων παραμένει σχεδόν παγωμένο στα 18,6 δισ. ευρώ. Ενώ προβλέπονται αναδρομικά και αυξήσεις 541 εκατ. σε ενστόλους και δικαστικούς, αυτά φαίνεται πως θα εξοικονομηθούν σε ένα ποσοστό από περικοπές σε δαπάνες και μισθούς στις ΔΕΚΟ και φορείς γενικής κυβέρνησης. Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ περιέγραφε πως σε αυτό το πεδίο διαπιστώνονται περιθώρια για "μαζέματα" (όχι στον στενό δημόσιο τομέα) επειδή δεν εφαρμόστηκαν πληρως τα μέτρα περιστολής που ίσχυσαν τα τελευταία δύο χρόνια.

Μεταξύ άλλων το Γενικό Λογιστήριο προβλέπει και εξοικονόμηση δαπανών για επιδόματα ανεργίας, όχι όμως επειδή οι άνεργοι θα βρουν δουλειά (η απασχόληση θα αυξηθεί 0,6% φέτος και 2,6% το 2015 ενώ η ανεργία θα μειωθεί από 24,5% φέτος σε 22,5% το 2015) αλλά και διότι … οι περισσότεροι θα παραμείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι και, ως μακροχρόνια  άνεργοι πλέον, δεν θα δικαιούνται πια επιδότηση του ΟΑΕΔ. Όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στο προσχέδιο «το ύψος των δαπανών για επιδόματα ανεργίας θα μειωθεί, κυρίως λόγω της αλλαγής των χαρακτηριστικών της ανεργίας, εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των μακροχρόνια ανέργων».

Μικρές ανάσες

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015 που παρουσίασε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενσωματώνονται η μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 30%, η μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% , οι ρυθμίσεις εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως και 100 δόσεις αλλά και οι πρώτες αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των ένστολων σε εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Από αυτά η κυβέρνηση αναμένει να υπάρξει τόνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το 2015 κατά 1,6% μετά από ένα σερί μειώσεων, η οποία θα οδηγήσει και σε αύξηση του πληθωρισμού στο 0,4% το 2015, μετά από μια τετραετία αποπληθωρισμού. Η κυβέρνηση προσδοκά αύξηση των επενδύσεων 11,7% του 2015 (υπερδιπλάσια από φέτος)

Ισοσκελισμένος προϋπολογισμός

Οι δαπάνες κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης θα είναι μειωμένες κατά 459 εκατ. ευρώ, οι λειτουργικές δαπάνες κατά 371 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά οι πρωτογενείς δαπάνες με μείωση 672 εκατ. ευρώ θα διαμορφωθούν στα 41,811 δις ευρώ από 42,483 δις ευρώ φέτος. Οι πληρωμές για τόκους (σε ταμειακή βάση) θα αυξηθούν σε σχέση με φέτος κατά 200 εκατ. ευρώ στα 5,9 δισ ευρώ αλλά θα είναι μικρότερες από τη δαπάνη που προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο. Το δημόσιο χρέος με μείωση επτά ποσοστιαίων μονάδων θα διαμορφωθεί στα 316 δις ευρώ ή 168% του ΑΕΠ .

Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα είναι μειωμένες κατά 400 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος, στα 6,4 δις ευρώ ενώ προβλέπεται και ο σχηματισμός αποθεματικού για έκτακτες ανάγκες ύψους  1 δισ. ευρώ.
newmoney.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Βγάλτε τις ομπρέλες σήμερα

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, περιμένουμε σήμερα, Τρίτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: ασθενείς και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα ασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα ασθενήσουν και στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια.
Άνεμοι: στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά το πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων από επιχειρήσεις



Ξεκινά από την Τετάρτη η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σχετικά με την επιχορήγηση επιχειρήσεων, με σκοπό τη δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης για ανέργους ηλικίας 25 έως 66 ετών.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ, είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών και είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

Η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που θα προσλάβουν τους ανέργους είναι έως 450 ευρώ ανά μήνα ανά ωφελούμενο. Αναλυτικότερα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών ασφάλισης το μήνα.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα μήνες. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες και άνεργοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια ο τζίρος της παράνομης διακίνησης μεταναστών



    Οι δύο βασικές οδοί παράνομης διακίνησης μεταναστών προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αποφέρουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο στα δίκτυα των διακινητών, σύμφωνα με μια εκτίμηση που δημοσιοποίησε σήμερα το Γραφείο του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος (ONUCD).



«Το ONUCD εκτιμά ότι οι δύο... βασικές οδοί παράνομης μετανάστευσης από τη Βόρεια, την Ανατολική και τη Δυτική Αφρική προς την Ευρώπη και από τη Λατινική Αμερική προς τη Βόρειο Αμερική αποφέρουν σχεδόν 7 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Γιούρι Φεντότοφ διευθυντής της υπηρεσίας.

Τα συνολικά έσοδα των δικτύων διακίνησης μεταναστών σε παγκόσμιο επίπεδο «είναι πιθανώς σημαντικά πιο αυξημένα», υπογραμμίζει η υπηρεσία. Είναι η πρώτη φορά που το ONUCD κάνει μια τέτοια εκτίμηση, ενώ σύμφωνα με τον Φεντότοφ το ποσό ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο καθώς «παρατηρούμε μια αυξητική τάση στη διακίνηση μεταναστών παντού».

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη διεθνή συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μορφή του οργανωμένου εγκλήματος», σημείωσε ο ίδιος. «Φοβερές τραγωδίες εκτυλίσσονται καθημερινά όταν ευάλωτες γυναίκες, παιδιά και άνδρες εμπιστεύονται εγκληματίες που τους υπόσχονται να τους μεταφέρουν λαθραία σε άλλες χώρες», υπογράμμισε.

Περίπου 40.000 μετανάστες έχουν πεθάνει σε όλο τον κόσμο από το 2000, οι περισσότεροι εκ των οπίων στη Μεσόγειο κατά την τρέχουσα χρονιά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση στα περί Τζιχαντιστικής σημαίας στη Θήβα απο την Πακιστανική Κοινότητα Βοιωτίας

 Δηλώσεις για ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΠΕΡΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ.
Εδώ και καιρό στην Ελλάδα οι φασίστες ψάχνουν λόγους ώστε να κάνουν προπαγάνδα κατά των μουσουλμάνων μεταναστών και για το σκοπό τους αυτό χρησιμοποιούν τη διαφορετική φυλή, θρησκεία, κουλτούρα των μουσουλμάνων, αλλά και εγκλήματα που τελικά αποδεικνύεται ότι έχουν διαπράξει άλλοι. Πριν κάποιον καιρό στην περιοχή της Θήβας, μουσουλμάνοι μετανάστες και συγκεκριμένα οι Πακιστανοί Σιίτες Ελλάδος είχαν αγοράσει ένα χωράφι κοντά στον υποσταθμό, για θρησκευτικούς λόγους, για να φτιάξουν χώρο λατρείας επειδή δεν υπήρχε στη Θήβα. Εκεί, στη συνέχεια, ύψωσαν μία μαύρη σημαία που μετά από λίγο καιρό άλλαξαν και στη θέση της έβαλαν μια κόκκινη σημαία, τη σημαία τους των σιιτών μουσουλμάνων. Τότε κάποιοι γνωστοί φασίστες από τη Θήβα δεν έχασαν την ευκαιρία, πήγαν στο σημείο εκείνο μαζί με κάποιους δημοσιογράφους και κάμερες ώστε να κάνουν αρνητική προπαγάνδα εις βάρος των μουσουλμάνων μεταναστών. Προσπαθούν να πείσουν μπροστά στην κάμερα ότι αυτή η σημαία προέρχεται από επικίνδυνους "Τζιχαντιστές" που έρχονται στη χώρα. Παρότι αγνοούν ποιοι είναι αυτοί οι μετανάστες, γιατί έρχονται στην Ελλάδα, τι είχαν κάνει στις χώρες τους, κτλ. Τη δύσκολη αυτή περίοδο που ο κόσμος περνάει τόσο δύσκολα, και οι μετανάστες που ζουν εδώ στην Ελλάδα είναι επίσης σε πολύ δύσκολη θέση και δε μπορούν να δεχτούν μια τέτοια τόσο επικίνδυνη συκοφάντηση που θέλει με το ζόρι να τους βάλει τον τίτλο "τζιχαντιστές"! Εμείς δημόσια λέμε ότι αν κάποιος έχει παράπονο για αυτό το περιστατικό, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Δε θα αφήσουμε τους φασίστες να κάνουν αβάσιμες αρνητικές προπαγάνδες κατά των μουσουλμάνων. Αν αυτοί οι ρατσιστές δε σταματήσουν να κάνουν τέτοιες επικίνδυνες προπαγάνδες, εμείς θα τους καταγγείλουμε με κάθε τρόπο και μέσο. ΑΤΕΖΑΖ ΟΛΧΑΚ, Πρόεδρος τοπικής επιτροπής πακιστανικής κοινότητας Βοιωτίας


Δε δεχόμαστε τέτοιες προπαγάνδες που κάνουν οι ρατσιστές και οι οποίες είναι επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη. Πριν λίγους μήνες, τον Ιούλιο, όταν άρχισαν να κάνουν προπαγάνδα κατά των μουσουλμάνων στη Θήβα για εκείνη τη σημαία, ότι τάχα είναι τζιχαντιστές, τότε εμείς επικοινωνήσαμε με το Υπουργείο Εσωτερικών και μετά μιλήσαμε με το αστυνομικό τμήμα Θήβας για αυτό το περιστατικό. Πριν λίγα χρόνια αγοράσαμε αυτό το χώρο για να χτίσουμε χώρο λατρείας και μετά υψώσαμε τη σημαία μας όπως όλοι οι άνθρωποι βάζουν στο σπίτι τους, σε χώρους λατρείας, κτλ. Όπως παράδειγμα οι Έλληνες χριστιανοί όταν αγοράζουν ένα αυτοκίνητο και μέσα βάζουν ένα σταυρό ή φωτογραφία της Παναγίας, έτσι και εμείς βάλαμε τη δική μας σημαία, όπως έχουμε δικαίωμα. Syed Asheer Haider, Εκπρόσωπος σωματείου σιιτών μουσουλμάνων Ελλάδος


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ