Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΓΑ: Σε εφαρμογή ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής των ζημιών

Έτσι θα προχωρήσει η διαδικασία κοινοποίησης των πορισμάτων και πληρωμής των αποζημιώσεων για τις ζημιές για τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκτίμησης
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει από τον ΕΛΓΑ η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος εκτίμησης των ζημιών με τη χρήση σύγχρονων μέσων (GPS, GIS γεωχωρικά δεδομένα), στα υποκαταστήματα Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πάτρας. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Έξαρχος εκτιμώντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών.

Κατά την επίσκεψη του, δε, στην Πάτρα ανέφερε ότι το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην περιοχή θα ενισχυθεί με προσωπικό, καθώς τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προσληφθούν επιπλέον εποχικοί γεωπόνοι με οκτάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις των πρόσφατων ζημιών. Έτσι θα προχωρήσει η διαδικασία κοινοποίησης των πορισμάτων και πληρωμής των αποζημιώσεων για τις ζημιές για τις οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εκτίμησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραλίγο τραγωδία στη Χαιρώνεια:Φορτηγό με 12 τόνους βαμβάκι σκόρπισε τον τρόμο -video

  
60 μπάλες βαμβακιού συνολικού βάρους 12 περίπου τόνων, παραλίγο να σκορπίσουν το θάνατο στη Χαιρώνεια, όταν σε φορτηγό για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έσπασαν οι πλαϊνές πόρτες.

Το φορτίο χύθηκε στο πεζοδρόμιο και σε μάντρα σπιτιού στο κέντρο της Χαιρώνειας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς, υπήρξαν όμως υλικές ζημιές.

Το σημείο που έγινε το ατύχημα είναι πολυσύχναστο και βρίσκεται μόλις 30 μέτρα από το μουσείο.


Οι κάτοικοι της περιοχής έλεγαν πως μόνο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα και διαμαρτύρονται για την μεγάλη αύξηση της κυκλοφορίας των μεγάλων οχημάτων μέσα από την Χαιρώνεια, λόγω της αύξησης της τιμής στο αντίτιμο των διοδίων.

Φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη Χαιρώνεια από LAMIASTARGR




Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πεζοναύτες αποχαιρετούν μ΄ ένα συγκινητικό κείμενό τους τους τρεις νεκρούς συναδέλφους τους


Οι πεζοναύτες είναι μια ειδική “στρατιωτική οικογένεια”. Για να μπεις σ΄ αυτή πρέπει να αποδείξεις ότι το αξίζεις. Αν τα καταφέρεις να γίνεις ένας απ΄ αυτούς καταλαβαίνεις ότι ανήκεις σε μια “ελίτ” χωρίς αλαζονεία και έπαρση. Σε μια στρατιωτική “ελίτ” που αισθάνεται ανίκητη. Ακόμη κι απέναντι στον θάνατο. Έτσι μαθαίνουν να νιώθουν κι έτσι πορεύονται.

Ο θάνατος των τριών πεζοναυτών πλήγωσε αυτή την ιδιαίτερη στρατιωτική οικογένεια.

Και κάποια από τα μέλη της γράφουν για τους συναδέλφους τους:

Ήρθε η ώρα να πούμε το δικό μας αντίο, στα αδέρφια μας που έφυγαν. Έτσι όπως οι Πεζοναύτες ξέρουν να αποχαιρετούν Πεζοναύτες.
Σας ζηλεύουμε!!! Ναι, σας ζηλεύουμε. Γιατί καταφέρατε κάτι, που οι “απέξω” δεν μπορούν να καταλάβουν. Καταφέρατε να φύγετε μέσα στην αγκαλιά της Γαλανόλευκης. Αλήθεια, υπάρχει πιο μεγάλη, πιο ιερή θυσία από το να φύγεις για την Πατρίδα; “Μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος μου” έλεγε ο Όρκος που δώσαμε κι εσείς το κάνατε πράξη. Την υπηρετήσατε τη Σημαία μας και αυτή σας αγκάλιασε. Μας κάνατε όλους να νιώσουμε “μικροί” μπροστά σας.

Ο κόσμος δεν θα καταλάβει και θα μιλήσει για “άδικο χαμό”. Λογικό είναι. Δεν γνωρίζουν ότι εμείς, το Θάνατο τον κοροϊδεύουμε στα μούτρα.
Μάθαμε να είμαστε το “Πρώτο Κύμα”. Όταν θα ανοίξει η πόρτα του αποβατικού, ακόμα και εάν η σφαίρα έχει το όνομα μας θα βουτήξουμε στη Κόλαση για να υπερασπιστούμε, ότι έχουμε πιο Ιερό. Τα σπίτια μας, τις οικογένειες μας, και τη Θρησκεία μας. Έτσι μάθαμε. Είμαστε Τάγματα “Επιλέκτων”. Όπου οι λίγοι, θα κάνουν τη ζημιά που δεν μπορούν να κάνουν οι πολλοί.

Και αν είναι να πεθάνουμε υπερασπίζοντας αυτά τα υψηλά ιδανικά θα είναι ένας έντιμος θάνατος. Ένας θάνατος που “άξιζε τον κόπο”. Γιατί δεν χαθήκατε σε ένα τροχαίο, δεν σας πήραν οι μάστιγες των χρόνων μας. Επιλέξατε, όπως κι εμείς, να πάτε στα δύσκολα. Να ιδρώσετε, να φορέσετε το μπερέ του Πεζοναύτη. Στη Ζωή και στο Θάνατο. Κανένας δεν μπορεί να σας τον πάρει πια. Εμείς θα φύγουμε σαν Πεζοναύτες, αλλά, σε κόσμο πολιτών. Εσάς όμως σας συνόδευσαν, αδέρφια. Πεζοναύτες!!! Περπάτησαν μαζί σας, δίπλα σας, προς την Αιωνιότητα. Τιμή την οποία εμείς δεν θα έχουμε ποτέ.

Οι γονείς σας θα κλάψουν, θα σπαράξουν. Ξέρουμε, γίναμε γονιοί κι εμείς πια. Και η ιδέα να φύγει το βλαστάρι σου πριν από σένα προκαλεί τρόμο και πανικό. Το αγγελούδι σου, που ανέβαζε έναν απλό πυρετό, και ξενυχτούσες δίπλα του. Που σου έλεγε τους φόβους του, τα όνειρα του αναζητώντας μια αγκαλιά και ήσουν εκεί, δίπλα του, να το βλέπεις να γελάει, να κλαίει, να παίζει, να διαβάζει. Δεν υπάρχουν λόγια να παρηγορήσεις αυτούς τους ανθρώπους. Κανένας μας δεν μπορεί να τους παρηγορήσει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι γέννησαν έναν μικρό Θεό. Και οι Θεοί πρέπει να είναι ψηλά. Για αυτό και φύγαν σύντομα από κοντά μας.
Και στις γυναίκες που άφησαν πίσω και στα παιδιά, που έμειναν ορφανά, πριν προλάβουν να καταλάβουν το «γιατί»; Τι μπορείς να πεις σε αυτούς;

Τίποτα. Απλά να τους φροντίσεις σαν να είναι δικοί σου άνθρωποι. Γιατί οι πεζοναύτες είναι οικογένεια. Και τα παιδιά μεγαλώνοντας θα καταλάβουν το μεγαλείο της Θυσίας του πατέρα τους. Ακόμα και αν δεν τον γνώρισαν. Ποιος πατέρας, μπορεί να ζήσει στην ιδέα ότι το παιδί του θα μεγαλώσει και δεν θα τον θυμάται; Κανένας. Και αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει. Δεν πρέπει να τον ξεχάσει, και με περηφάνια να λέει ότι τον έφερε στον κόσμο ένας Ήρωας.

Γιατί όλοι εσείς είστε Ήρωες στα μάτια μας. Και κάθε φορά που θα κοιτάμε ψηλά θα ξέρουμε ότι θα μας προσέχετε. Και θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί . Γιατί έτσι κάνουν οι Έλληνες Πεζοναύτες. Αντιμετωπίζουν τη ζωή αλλά και το θάνατο με θάρρος. Γιατί έτσι λέει το έμβλημα μας. «Χρειάζεται Θάρρος».
Και δεν θα κλαίμε, αλλά θα τραγουδάμε.
Έτσι κάνουμε εμείς….
“Δεν πεινάμε, δεν διψάμε.
Τρέχουμε και τραγουδάμε.”
Δεν σας αποχαιρετούμε αδέρφια.
Θα τα ξαναπούμε αδέρφια.
Αργά ή σύντομα, θα τα ξαναπούμε.
Και ελπίζουμε η ζωή που θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς οι κοινοί θνητοί να είναι μια καλή, έντιμη ζωή, άξια της υπέρτατης θυσίας που κάνατε προστατεύοντας τον τρόπο που ζούμε και να μας διασφαλίσει μια θέση δίπλα σας όταν θα ξαναβρεθούμε.

Καλή Αντάμωση Αδέρφια

Σύλλογος Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συναγερμός στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει υπολογιστές και ζητάει «λύτρα» από τους χρήστες

Την εμφάνισή του έκανε και στην Ελλάδα το κακόβουλο λογισμικό «Crypto-Wall» το οποίο στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα» προκειμένου να ξεκλειδωθούν-αποκρυπτογραφηθούν ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των χρηστών.

Το κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις λειτουργικού συστήματος και εξαπλώνεται, κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πώς εξαπλώνεται ο ιός – Ζητάει λύτρα σε bitcoin

Ειδικότερα, το κακόβουλο λογισμικό, εξαπλώνεται – μεταδίδεται όταν επισκεπτόμαστε επισφαλείς ή μολυσμένες ιστοσελίδες, εμφανιζόμενο ως δήθεν νόμιμη ενημέρωση δημοφιλών εφαρμογών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, το «CryptoWall» εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, etc.) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Η καταβολή του χρηματικού ποσού γίνεται, μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης, με τη χρήση του ψηφιακού νομίσματος bitcoin (BTC), κατόπιν μηνύματος που εμφανίζεται στον χρήστη, με υποδείξεις και οδηγίες για την πληρωμή.

Τι συμβουλεύει η Δίωξη

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να μην πληρώνουν τα χρήματα που ζητούνται, προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:

    οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.
    συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links),
    να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ.
    να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,
    να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.



Διαβάστε Περισσότερα »

28χρονος απο τη Λιβαδειά χάρισε ζωή με τον θάνατό του


Ακόμη μια γέφυρα ζωής στήθηκε από το νοσοκομείο Λαμίας - Αυτή τη φορά προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου ταξίδεψαν ξεχωριστά οι νεφροί ενός 28χρονου, που έφυγε από τη ζωή, ωστόσο οι δικοί του άνθρωποι βρήκαν τη δύναμη μέσα από το θάνατο να δώσουν ζωή...

Ο 28χρονος από τη Λιβαδειά είχε υποστεί ανακοπή πριν από λίγες ημέρες και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της πόλης. Εκεί οι γιατροί επανέφεραν την καρδιά του, όχι όμως και τον εγκέφαλό του.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν εγκεφαλικά νεκρός.

« Είναι μια δύσκολη απόφαση και χρειάζεται κανείς να έχει μεγάλα αποθέματα ψυχής και ανθρωπιάς για να δωρίσει τα όργανα του παιδιού του. Όμως έτσι δίνει ζωή σε άλλους που περιμένουν κρεμασμένοι στο τηλέφωνο για να ακούσουν ότι βρέθηκε όργανο που θα τους χαρίσει τη ζωή. Θα μπορούσε στη θέση αυτή να βρεθεί ο καθένας από εμάς...», είπε μεταξύ άλλων στο LamiaReport ο υπεύθυνος μεταμοσχεύσεων του Ε.Ο.Μ. για τη Στερεά Ελλάδα Γιώργος Κυριαζόπουλος, Δ/ντής της Μ.Ε.Θ., ο οποίος συντόνισε το όλο εγχείρημα.

Στο νοσοκομείο της Λαμίας έφθασε νωρίς χθες βράδυ ειδική ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό, που αφαίρεσε τους δυο νεφρούς του 28χρονου. Ο ένας νεφρός ταξίδεψε για τον Ευαγγελισμό και ο άλλος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη Θεσσαλονίκη όπου περίμενε άλλος νεφροπαθής για να γίνει η μεταμόσχευση.

«Τώρα μπορεί και το ΕΚΑΒ να κάνει μεταφορά οργάνων. Είναι πολύτιμη η βοήθεια των Εκαβιτών στη γέφυρα ζωής που στήθηκε και γι αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω ξεχωριστά... », είπε ο συντονιστής Γιώργος Κυριαζόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Λαμίας, στα 10 χρόνια λειτουργίας της, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες στον τομέα των μεταμοσχεύσεων, και μάλιστα έχει βραβευθεί γι αυτό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μελισσοχώρι:Αγρότες σε απόγνωση-Καταστρέφονται στα χωράφια τα κρεμμύδια μας (video)



  
Αγανάκτηση δηλώνουν οι αγρότες στο Μελισσοχώρι της Θήβας καθώς βλέπουν την παραγωγή των κρεμμυδιών τους να καταστρέφεται από τις συνθήκες του καιρού και παράλληλα να μη μπορούν να τα πουλήσουν εξαιτίας της χαμηλής τιμής που δίνουν οι έμποροι.


Καταστρέφονται στα χωράφια τα κρεμμύδια της Θήβας από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Δομβραίνα:Τον έπιασαν δεύτερη φορά για παράνομη είσοδο στη χώρα



Συνελήφθη 24χρονος υπήκοος Αλβανίας στην περιοχή της Δόμβραινας Βοιωτίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών

Συνελήφθη, χθες (08-10-2014) το μεσημέρι στην περιοχή της Δόμβραινας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, ενώ επίσης σύμφωνα με Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Bγήκανε τα μερομήνια για τον Χειμώνα σε Ελλάδα και Αττική!




Τι καιρό θα έχουμε τον φετινό χειμώνα και την σεζόν 2014-2015?

Τι προβλέπουν τα μερομήνια για τον φετινό χειμώνα,θα είναι ήπιος ή βαρύς?

Οι απαντήσεις στο ακόλουθο άρθρο που αναλύει το πατροπαράδοτο έθιμο των παλαιών χρόνων για τον χειμώνα στην χώρα μας . Τα μερομήνια έχουν μελετηθεί το πρώτο 10 ήμερο του Αυγούστου.


 Φθινόπωρο  2014

Σεπτέμβριος 2014


1-5 : Απότομη πτώση της  θερμοκρασίας,χαμηλές για την εποχή τιμές,αρκετές βροχές στις 3-4 Σεπτεμβρίου

6-15: Αρχικά άνοδος της θερμοκρασίας γενικά καλός καιρός,από τις 11-13 του μηνός χαλάει ο καιρός  και θα υπάρχει μεγάλη αστάθεια στην ατμόσφαιρα μικρή πτώση της θερμοκρασίας

16-25 : Αστάθεια κυρίως στα βόρεια και ανατολικά πιθανότητα για κάποιες βροχοπτώσεις μέχρι τις 20,στην συνέχεια βελτίωση του καιρού ενώ προς τις 23 του μήνα θα κυριαρχήσει ψυχρό μοτίβο αρκετά όμως ξηρός καιρός χωρίς βροχές πριν τις 26

26-30 :Συνεχίζεται το ψυχρό μοτίβο αλλά χωρίς βροχές μέχρι τις 30,προς το τέλος του μήνα αναμένονται πολλές βροχές  γύρω στις 29-30.

Οκτώβριος 2014

1-5 : Ο μήνας μπαίνει δυναμικά με πολλές βροχές σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής κυρίως στις 3-4 Οκτώβρη αρκετά ψυχρός καιρός

5-15: Ιδαίτερα μονότονος καιρός χωρίς βροχές μέχρι της 10 αλλά αρκετό κρύο ,επιδείνωση του καιρού του καιρού από τις 11 με πολλές βροχές και πολύ κρύο για την εποχή ,άνοδος της θερμοκρασίας στις14-15 και γενικά αίθριος καιρός

16-25: Άνοδος της θερμπκρασίας καθόλου βροχή δεν αναμένεται για αυτό το διάστημα  πριν τις 26

26-31: Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας βροχές στο τέλος του μήνα


Νοέμβριος 2014

1-5: Με πολλές βροχές θα ξεκινήσει ο μήνας και κανονικές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές,βελτίωση του καιρού από τις 5

6-15: Καλός θα είναι ο καιρός από τις 6 έως τις 7-8 του μηνός,φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες,από τις 9 του μηνός θα έχουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή για αυτή τη σαιζόν από τα βόρεια με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίες και πολλές βροχές ενώ ίσως πέσουν τα πρώτα χιόνια στις κορυφές των βουνών του λεκανοπεδίου .

Αυτή η εισβολή θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 13-14 του μηνός.Βελτίωση του καιρού αλλά διατήρηση των χαμηλών θερμοκρασιών από τις 14-15.

16-25: Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες γενικά αίθριος καιρός μέχρι τις 16-19,από τις 19 αναμένονται πολλές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού,βροχερός καιρός  μέχρι τις 22,στην συνέχεια βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας.


26-30: Αίθριος καιρός σε όλο τον νομό μέχρι τις 28-29 του μηνός λίγο πιο πάνω από τις φυσιολογικές τιμές θα κυμαίνεται η θερμοκρασία,από το τέλος του μήνα αναμένεται επιδείνωση με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας με πολλές βροχές  και ίσως λίγα χιόνια στις κορυφές των βουνών.

Χειμώνας 2014-2015


Δεκέμβριος 2014

1-5: Ιδιαίτερα βροχερός θα ξεκινήσει ο μήνας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 5 του μηνός.

5-15: Από τις 5-6 αρκετά καλός καιρός με αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ,αίθριος καιρός .
Από τις 7 του μηνός ραγδαία επιδείνωση του καιρού με πολλές βροχές και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας .Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι της 9-10 του μηνός .Μετά αναμένεται σύντομη βελτίωση του καιρού μέχρι της 13-15 αλλά με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.

16-25: Ψυχρή εισβολή αναμένεται από τις 16 με μεγαλή πτώση της θερμοκρασίες ισχυρές βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα κυρίως στα βόρεια του νομού ίσως και πιο κάτω.Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 19.Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια αλλά χωρίς βροχές μέχρι τα Χριστούγεννα ,οι χαμηλές θερμοκρασίες όμως θα διατηρηθούν.

26-31:  Καλός θα είναι ο καιρός στις 26-27 αλλά στις 28-31 αναμένονται βροχές και κρύο στα δυτικά και βόρεια του νομού

Ιανουάριος 2015

1-5:  Πολύ καλός και αίθριος καιρός με σχετική ζέστη για την εποχή μέχρι τις 3.Από τις 4 χαλάει ο καιρός με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας  βροχές  ίσως και κάποια χιόνια στα ορεινά.
6-15: Καλός ο καιρός στις 7-9 του μήνα ενώ από τις 10-12 αναμένονται βροχές  και πτώση της θερμοκρασίας. 13-15 πολύ κρύος αλλά αίθριος χωρίς βροχές θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες

16-25: Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τις 18,στην συνέχεια πτώση της θερμοκρασίας και βροχές με κάποια χιόνια στα ορεινά.Βελτίωση του καιρού μέχρι τις 24.Στις 25 χαλάει ο καιρός με βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.

26-31: Βροχερός καιρός στις 26.Στις 27 βελτιώνεται ο καιρός.Στις 28 αναμένεται μεγάλη επιδείνωση του καιρού,ίσως ο πρώτος ουσιαστικός χιονιάς για την Αττική αυτή τη σαιζόν με χιόνια μέχρι τα πεδινά.Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι αρκετά ισχυρό και θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 του μήνα .

Φεβρουάριος 2015

1-5: Αλλεπάλληλα  διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας στις 1 του μηνός και στις 3-4,με  χιόνια μέχρι και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο ενώ αναμένεται να πλήξουν ολόκληρο το λεκανοπέδιο{Να σημειωθεί ότι η προγνωσιμότητα είναι αρκετά δύσκολη γι αυτό το διάστημα}

6-15: Ψυχρό μοτίβο αλλά χωρίς βροχές μέχρι τις 10 του μηνός.Στις 10-12 του μηνός αναμένονται πολλές βροχές.Ομαλά θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τις 15.

16-25: Καμία αξιόλογη μεταβολή μέχρι τις 23 φυσιολογικές για την εποχή τιμές.Βροχές αναμένονται στις 23-25 του μηνός.

26-28: Βροχές στις 26-27 με χιόνια στα ορεινά και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες .Βελτίωση στις 28.


 Άνοιξη 2015



Μάρτιος

1-5: Mε βροχές θα μπει ο μήνας κυρίως στις 1-2 Μαρτίου από τις 3 μέχρι τις 5 θα έχουμε αίθριο καιρό.

6-15: Αίθριος καιρός χωρίς βροχές μέχρι τις 15 ,φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες.

16-25: Πολλές βροχές στις 16 του μηνός στην συνέχεια βελτίωση του καιρού μέχρι τις 20.Νέο κύμα κακοκαιρίας στις 21 με χιόνια στα ορεινά και όχι μόνο.Το κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 22-23.γρήγορη βελτίωση του καιρού στις 24-25.
weather-in-greece.gr

25-31: Καλός καιρός με καλές για την εποχή θερμοκρασίες μόνο στις 31 ίσως υπάρξουν κάποιες βροχοπτώσεις



Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς-Άμεση ενίσχυση του ΑΤ Αράχωβας


 Προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: Άμεση ενίσχυση του ΑΤ Αράχωβας εν όψει της χειμερινής τουριστικής περιόδου.

Άμεση είναι η ανάγκη ενίσχυσης του ΑΤ Αράχωβας με αποσπασμένους αστυνομικούς όπως γίνεται κάθε χρόνο κατά την χειμερινή τουριστική περίοδο. Η ανάγκη, όμως, φέτος είναι μεγαλύτερη καθώς αναμένεται μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω της αναβάθμισης και ανακαίνισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Κρίνεται επομένως απαραίτητη η ενίσχυση του ΑΤ Αράχωβας με  επτά (7) τουλάχιστον αστυνομικούς, λαμβανομένων υπόψη των υπάρχουσων αναγκών και της παρούσας αστυνομικής δύναμης στο εν λόγω ΑΤ, καθώς και των αναγκών που θα προκύψουν από την αναμενόμενη αύξηση των επισκεπτών, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού αλλά και για να μην υπάρξουν κυκλοφοριακά κ.α. προβλήματα εντός της Αράχωβας.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενισχυθεί το ΑΤ Αράχωβας με αποσπασμένους αστυνομικούς κατά την χειμερινή περίοδο 2014-2015;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν τα πάντα στα δημοτικά σχολεία..




    Για μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας και για την οποία θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια και οι Επιτροπές ώστε μέσα από το διάλογο και τη διαβούλευση να διαμορφωθούν οι αλλαγές...



Για το χρόνο έναρξης των συζητήσεων ο...  κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα Συμβούλια θα συνεδριάσουν μέσα στον Οκτώβριο για τη μεγάλη μας παρέμβαση, έτσι όπως την έχουμε οραματιστεί».

Ο Υπουργός τόνισε ότι την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν συνηθίζει να κοιτά και η Βουλή, αλλά και οι κυβερνήσεις. Εκεί, όμως, διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες, εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι πολίτες, εκεί πρέπει να στρέψουμε πια την προσοχή μας.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις των προκατόχων του όσον αφορά το Λύκειο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πως θα προχωρήσει σε μικρές διορθώσεις οι οποίες δεν αλλάζουν τις γραμμές πλεύσης που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα.

Εκτός από την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην Αθμια ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις του Υπουργείου όπως είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή την μεθεπόμενη εβδομάδα και στην έναρξη το Νοέμβριο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης και μαθητείας ύψους 250 εκ. ευρώ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον εξορθολογισμό της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προαναγγέλλοντας νέα λουκέτα για όσους συνεχίζουν να έχουν οφειλές.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ο χώρος θα εξορθολογιστεί και οι εταιρείες, τα Νομικά Πρόσωπα που καταδυναστεύουν το χώρο θα φύγουν από τη μέση… Ήδη, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρώτο κύμα έφυγε από τη μέση. Την επόμενη εβδομάδα, έχω προειδοποιήσει ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα. Όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές εισφορές –και είναι αρκετοί αυτοί και αρκετά μεγάλοι και πολυδιαφημιζόμενοι- θα φύγουν και αυτοί από τη μέση.

Την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία τους λήγει, τη μεθεπόμενη δεν θα λειτουργούν. Αυτή είναι δήλωση και να την κρατήσετε, γιατί δεν παραπέμπει στο μέλλον, αλλά στην επόμενη εβδομάδα» υπογράμμισε ο Υπουργός Παιδείας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτό Κολυμβητήριο στη Θήβα μέσω Γ.Γ. Αθλητισμού



Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό η προκήρυξη της δημοπράτησης  έξι (6) ανοιχτών κολυμβητηρίων μεταξύ των οποίων και της Θήβας, έργα τα οποία θα υλοποιηθούν μέσω χρηματοδότης από Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).  Οι εργασίες κατασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, προβλέπεται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 και θα ολοκληρωθούν εντός δύο (2) ετών.

Ο Δήμος Θηβαίων, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 145/2013), παραχώρησε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και για χρονικό διάστημα 25 ετών, έκταση κυριότητάς του  συνολικής επιφανείας 2.219,32τ.μ., η οποία βρίσκεται βόρεια του κλειστού γυμναστηρίου μπάσκετ, προκειμένου να  ενταχθεί  το έργο: «Κατασκευή ανοικτού Κολυμβητηρίου στο Δ.Θηβαίων».

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, με αφορμή της υπογραφή της προκήρυξης δημοπράτησης από τον κ. Ανδριανό, δήλωσε:

“Είναι μια θετική εξέλιξη σε ένα μακροχρόνιο αίτημα των Θηβαίων αλλά και επίπονων προσπαθειών του Δήμου προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη του έργου. Ας ευχηθούμε οι διαδικασίες να κυλήσουν ομαλά και το έργο να ολοκληρωθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων”.






Διαβάστε Περισσότερα »

Ειδικές παραλίες για τα κατοικίδια στις ελληνικές ακτές


Ειδικές παραλίες για τα κατοικίδια στις ελληνικές ακτές

Νομοθετική ρύθμιση για την πρόσβαση των κατοικίδιων ζώων σε παραλίες προωθείται με πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα, προβλέπεται η δημιουργία ορισμένων ειδικά διαμορφωμένων παραλιών, μετά από υπόδειξη των Λιμενικών Αρχών της χώρας, στις οποίες θα επιτρέπεται στο εξής η πρόσβαση και η επαφή με το νερό για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς (pet friendly areas).


Για την επιλογή των συγκεκριμένων παραλιών θα πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια. Μεταξύ άλλων, οι παραλίες αυτές δεν θα πρέπει να έχουν χαρακτηριστεί «πολυσύχναστες» από τις ισχύουσες διατάξεις, ενώ δεν θα συμπεριλαμβάνονται παραλίες που ο λουόμενος καταβάλλει εισιτήριο για την είσοδο σε αυτές.

Στο πλαίσιο της προωθούμενης αυτής ρύθμισης, ο κ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε την Τρίτη με θεσμικούς εκπροσώπους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας. «Παρακολούθησα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη συζήτηση και τον προβληματισμό χιλιάδων πολιτών για το θέμα. Παράλληλα, έψαξα να βρω τι ισχύει στις άλλες χώρες της Ευρώπης και κατέληξα στη σημερινή λύση. Πιστεύω, άλλωστε, ότι η διασπορά του πληθυσμού, η πλούσια ακτογραμμή και η μοναδική πολυνησία που χαρακτηρίζουν τη χώρα μας ευνοούνται από στοχευμένες λύσεις σε κάθε θέμα» ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον υπουργό για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, που αποτελούσε χρόνιο ζητούμενο για πολίτες και τουρίστες που συντηρούν κατοικίδια ζώα.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες αποτελούν κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους δεν απαγορεύεται η κυκλοφορία και η παραμονή ζώων. Το κολύμπι, ωστόσο, των κατοικίδιων σε αυτές εξαρτιόταν μέχρι τώρα από κριτήρια που είχαν να κάνουν με την αισθητική ή τη φιλοζωία των παρευρισκόμενων λουόμενων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 13η Οκτωβρίου 2014, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  14.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.





                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:





1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 μέχρι την 30-09-2014.

2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

3.    Τροποποίηση απόφασης 221 Δ.Σ.  «Καθορισμός τέλους χρήσης χώρου εμποροπανήγυρης για το έτος 2014».

4.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης δημοπρασίας για την διαμόρφωση – κατασκευή παραγκών της εμποροπανήγυρης στον χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης του Δήμου Λεβαδέων για το έτος 2014.

5.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για την συντήρηση ηλεκτροφωτισμού Λιβαδειάς και τοπικών διαμερισμάτων για το έτος 2014».

6.     ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2014 για τη μίσθωση χημικών τουαλετών κατά το διάστημα διενέργειας της εμποροπανήγυρης του Δήμου Λεβαδέων.

7.    ΄Εγκριση διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης 140,22 ευρώ , για την δαπάνη εξόδων δημοσίευσης της περίληψης της περίληψης διακήρυξης για την εκμίσθωση καλλιεργήσιμης γης στη θέση ‘’ ΛΙΒΑΔΙ ΄΄ της Τοπικής Κοινότητας Προσηλίου του Δήμου Λεβαδέων.

8.    Κατάρτιση όρων δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού εκμίσθωσης καλλιεργήσιμης γης στην Τ.Κ. Προσηλίου στη θέση «ΛΙΒΑΔΙ» του Δήμου Λεβαδέων.

9.    ΄Εγκριση διάθεσης πιστώσεων για την προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών.

10. ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 200,00 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης γνωστοποίησης για την πρόσληψη ειδικών συνεργατών.

11.  Eισήγηση για μείωση τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων.

12. ΄Ασκηση ή μη έφεσης κατά της 38/2014 αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς .

13. ΄Ασκηση ή μη έφεσης κατά της 246/2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Λιβαδειάς.









                                                

                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ




 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι αθλητές Taekwondo καθάρισαν την παραλία της Ιτέας

Οι αθλητές Taekwondo της Ιτέας και της Άμφισσας της κ.Ελένης Ανδρέου την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Ιτέας εθελοντικά και την καθάρισαν απο σκουπίδια!
"Οι αθλητές όλων των αθλημάτων αλλα ειδικά του Taekwondo ειναι πρότυπα ευγένειας και αλτρουισμού και πολύτιμα κύτταρα του κοινωνικού συνόλου" σημειώνει η προπονήτρια κ.Ελένη Ανδρέου, "...Και ο σύλλογός μας φροντίζει να βρήσκει καποιο χρόνο μεταξυ των Πρωταθλημάτων και της αγωνιστικής προετοιμασιας και να διαθέτει τους αθλητές σε κοινωνικό έργο.....Ειναι αρχή και υποχρέωσή μας να βοηθάμε και να φροντίζουμε την κοινωνία μας και τοντόπο που ζουμε εμεις και οι οικογένειές μας αποτελεσματικά ".

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για χρέη προς το Δημόσιο και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο
που ξεπερνούν τις - 300.000 - ευρώ

Συνελήφθη, χθες (08-10-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 44χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 326.379,24 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (08-10-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Βοιωτίας, ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για τα αδικήματα της απειλής και εξύβρισης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε ποιοι εκλέχτηκαν στην ΠΕΔ Στερεάς - Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;





Θρίλερ με την εκλογή προέδρου στην ΠΕΔ Στερεάς....

Έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ αυτοδιοικητικών, και όχι μόνο, για την επόμενη ημέρα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ).

Τα αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας, μέσα από την οποία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας , των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου καθώς και των αντιπροσώπων στη ΚΕΔΕ.

Οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων στην οδό Λεωνίδου και στην διαδικασία συμμετείχαν 125 αντιπρόσωποι (25 Δήμαρχοι και 100 Δημοτικοί Σύμβουλοι).

Τελικά συμμετείχαν σε αυτές πέντε συνδυασμοί και ψήφισαν 124 με έγκυρα ψηφοδέλτια 124. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 40 ψήφους και 7 έδρες

Εκλέγονται:

ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Παγώνης Χρήστος δήμαρχος Χαλκιδέων 36
Ευσταθίου Σπανού Ελένη δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού 29
Παπαευθυμίου Ευθύμιος δήμαρχος Μακρακώμης 29
Καπετζώνης Γεώργιος δήμαρχος Δωρίδας 26
Λιόλιος Νικόλαος δήμαρχος Λοκρών 24

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Γκίνης Ιωάννης δήμος Τανάγρας 29
Μπαράκος Νικόλαος δήμος Κύμης Αλιβερίου 26

ΚΕΔΕ
Τσιάμης Ιωάννης δήμος Ορχομενού 36
Τσάμαρης Κωνσταντίνος δήμος Χαλκιδέων 22
Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος δήμος Δωρίδας 19

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 39 ψήφους και 7 έδρες

ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Τζιαχρήστας Δημήτρης δήμαρχος Δομοκού 33
Υπερήφανος Λουκάς δήμαρχος Ορχομενού 27
Σουλιώτης Νικόλαος δήμαρχος Καρπενησίου 19
Νικολάου Σπυρίδων δήμαρχος Θηβαίων 16

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Κουτσουβέλης Σωτήριος δήμος Λαμίας 23
Κώσταρος Χαράλαμπος δήμος Χαλκίδας 20
Χατζησταμάτης Ανδρέας δήμος Θήβας 17

ΚΕΔΕ
Κοτρωνιάς Γιώργος δήμος Λαμίας 23
Πανουργιάς Σωτήριος δήμος Ισταίας- Αιδηψού 17
Σούλιας Κων/νος δήμος Λοκρών 12

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ 26 ψήφους και 4 έδρες

ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Πούλου Παναγιού δήμαρχος Λιβαδειάς 23

Ψαθάς Γεώργιος δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων 23

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Κοσκοβόλη Αικατερίνη δήμος Λιβαδειάς 23
Πρατσόλης Αναστάσιος δήμος Χαλκίδας 18

ΚΕΔΕ
Νταντούμη Ιωάννα δήμος Λιβαδειάς 21
Λεβέντης Νικόλαος δήμος Χαλκίδας 15

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤH ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 16 ψήφους και 3 έδρες

ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Σταυρογιάννης Νικόλαος δήμαρχος Λαμίας 16

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Ρούλιας Ιωάννης δήμος Λαμίας 12
Καλαμπαλίκης Δημοσθένης δήμος Λαμιέων 12

ΚΕΔΕ
Καλαμπαλίκης Δημοσθένης δήμος Λαμιέων 12

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Σταματούκος Ευάγγελος δήμος Χαλκίδας 3 ψήφους
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο Βοιωτίας με θέμα «Πώς θα Μεγιστοποιήσετε τις Εισπράξεις Οφειλών»



Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με την συνδρομή της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), και την συνεργασία τουΣωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βοιωτιας, διοργανώνουν  σεμινάριο, με θέμα: «Ο ΚΟΚΟΡΑΣ, ΤΟ TANGO ΚΑΙ Ο CENTER BACK» ή «Πώς θα Μεγιστοποιήσετε τις Εισπράξεις Οφειλών».
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες μια συνολική θεώρηση της πιστωτικής και εισπρακτικής πολιτικής της επιχείρησης, να εξετάσει τις δυσκολίες είσπραξης των οφειλών του πελάτη και να αναπτύξει μεθόδους και εργαλεία, που θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες στην ευκολότερη και γρηγορότερη είσπραξη των οφειλομένων.
Ο σημερινός επιχειρηματίας οφείλει να γνωρίζει όχι μόνο τις κατάλληλες τεχνικές είσπραξης χρηματικών οφειλών, αλλά και να προετοιμάζει κατάλληλα τη διαπραγματευτική του θέση έναντι των οφειλετών του. Η τέχνη της πειθούς καθώς και οι στρατηγικές επικοινωνίας αποτελούν τα βασικά εφόδια κάθε επιχειρηματία, όταν βρεθεί στο σημείο να απαιτήσει τα χρήματά του από τους οφειλέτες του.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος επιμόρφωσης,  θα αναλυθούν τα σχετικά ζητήματα, έχοντας την παρακάτω δομή:

    Προϋποθέσεις επιτυχίας
    Η ψυχολογία του οφειλέτη (γιατί δεν πληρώνει; γιατί πληρώνει;)
    Οι 3 χρυσοί κανόνες
    Μέθοδοι και οργάνωση
    Αποτελεσματική χρήση τηλεφώνου
    Η μαγική ερώτηση
    Χειρισμός προφάσεων – αντιρρήσεων
    Μικρά μυστικά και συνηθισμένα λάθη



Το σεμινάριο, διάρκειας 4 ωρών, θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά) το Σάββατο, 18-10-2014 και ώρες 16.00 – 20.00
Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Δημήτρης Σεραφειμίδης, πτυχιούχος στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing από το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας – Deree College, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μ.Β.Α.) στο ίδιο αντικείμενο από το Πανεπιστήμιο του Rochester της Νέας Υόρκης και ανώτερο στέλεχος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ σε πολυεθνικές και ελληνικές επιχειρήσεις, στην αγορά αυτοκινήτου και πληροφορικής.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων: Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, για τα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με απαραίτητη προϋπόθεση, την ταμειακή τους ενημερότητα (οικονομικό έτος 2013).
Για τα μη μέλη του Επιμελητηρίου, το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στο ποσό των 30€, ενώ για τους φοιτητές είναι δωρεάν.
Επίσης, σημειώνουμε, ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προηγηθούν τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Βοιωτιας.

Υπεύθυνος Προγράμματος:  Λουκάς Παπαχαραλάμπους,
Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν
με το Επιμελητήριο Βοιωτίας: Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347
e-mail: fountas@viotiachamber.gr,
καθώς και να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης


Διαβάστε Περισσότερα »

Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θήβας

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  12 Οκτωβρίου 2014 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
    Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
    Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
    ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
    Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε


Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη μαθημάτων στο Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας


Φίλες και φίλοι,
Στη χρονιά που μας πέρασε έγινε η πρώτη προσπάθεια από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας να δημιουργήσει Θεατρικό Εργαστήρι προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στα μέλη, του φίλους και στους συμπολίτες μας να διδαχθούν αλλά και να εκφραστούν μέσω της Τέχνης του Θεάτρου.
Η απόφαση μας αυτή προήλθε μετά από την επιτυχημένη λειτουργία από το 2006 της θεατρικής μας ομάδας γιατί έχοντας την εμπειρία θέλαμε να προσφέρουμε  κάτι παραπάνω. Με δεδομένο την επιτυχημένη πρώτη χρονιά αυτού του εγχειρήματος συνεχίζουμε και φέτος για δεύτερη χρονιά τη λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου.
Η προσπάθεια μας και τη νέα χρονιά γίνεται αφενός με την εμπειρία της προηγούμενης, αφετέρου χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, για τη γνώση, τη μάθηση, την τέχνη και τη δημιουργία .
Φέτος την διδασκαλεία και την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεατρικού μας εργαστηρίου,  έχει η θεατρολόγος-ηθοποιός,  Δήμητρα Βαμβακάρη την οποία καλωσορίζουμε στην πόλη μας και χαιρόμαστε που θα γίνει μέλος της δικής μας πολύ καλής και δεμένης ομάδας-παρέας.
Σας καλούμε λοιπόν  όσους θέλετε να γνωρίσετε την μαγική τέχνη του θεάτρου, στο 1ο δωρεάν μάθημα που θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Νηπιαγωγείου Θήβας ( οδός Αγ. Κωνσταντίνου στο  Συνοικισμό  ) την Κυριακή 12 Οκτωβρίου  ( 10-12 παιδικό , 12-14 Ενηλίκων ) προκειμένου να μας γνωρίσετε ,  να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και να καθοριστούν τα τμήματα .

Ακολουθεί ενημερωτικό της καλλιτεχνικής διευθύντριας και σύντομο βιογραφικό.
 «... Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο... Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας και το κοινό που μας παρακολουθεί, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον χώρο μας. Μόνος του ο καθένας είναι ανήμπορος. Μόνος ο καθένας από σας τους πιο κοντινούς στην προσπάθειά μας είναι ανήμπορος. Μαζί ίσως κάτι μπορέσουμε να κάνουμε. Το θέατρο, ως μορφή Τέχνης, δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, να συγκινηθούμε, ν’ αγγίξουμε ο ένας τον άλλον, να νιώσουμε μαζί την αλήθεια. Να γιατί διαλέξαμε το θέατρο σαν μορφή εκδήλωσης του ψυχικού μας κόσμου ...»           Κάρολος Κουν
Από τις 12 Οκτωβρίου, κάθε Κυριακή, πραγματοποιείται «Θεατρικό Εργαστήριο» για μικρούς και μεγάλους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν και επιθυμούν να βιώσουν τον μαγικό κόσμο της Τέχνης του θεάτρου...
Αναλυτικότερα, το «Θεατρικό Εργαστήριο» που απευθύνεται σε παιδιά, μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, στοχεύει, σήμερα περισσότερο από ποτέ:
• στην πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών                                    • στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και στην ανάπτυξη της φαντασίας τους        • στη σωστή γλωσσική ανάπτυξη                                                                                     • στην κατανόηση του κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος όπου ζουν και μεγαλώνουν                                                                                                                          • στην ομαδική εργασία                                                                                                   • στην ανάπτυξη κριτικής ικανότητας                                                                              • στην ενίσχυση της συλλογικότητας                                                                                      • στην ανάπτυξη κοινωνικής ευαισθησίας                                                                               • στη διασκέδαση                                                                                                             • στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την ίδια τους τη ψυχοσύνθεση
Το θέατρο έχει άμεση σχέση όχι μόνο με τα προβλήματα που παρουσιάζει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί μέσο Αγωγής και Ψυχοθεραπείας!                                                                                      Πρόκειται για μάθηση βιωματική, συνεργατική, ενεργητική, μάθηση που προωθεί την κριτική σκέψη και αναπτύσσει το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης.                           Τα παιδικά τμήματα του «θεατρικού παιχνιδιού» θα χωριστούν ανάλογα με τις ηλικίες και οι στόχοι του κάθε τμήματος θα διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες των παιδιών. Ας μη ξεχνάμε πως η φιλοσοφία ακόμη και του πιο περίπλοκου παιχνιδιού είναι η ΧΑΡΑ ...
Το «Θεατρικό Εργαστήριο» ενηλίκων
στοχεύει στο να μας αποκαλύψει και να μας συμφιλιώσει με τις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς μας, καλλιεργώντας το χιούμορ, απελευθερώνοντας το μυαλό, τη φαντασία και την παιγνιώδη διάθεσή μας, πάντα μέσα από την Τέχνη του θεάτρου. Μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις σωματικής έκφρασης και επικοινωνίας, αγωγή του λόγου, αναλύσεις θεατρικών έργων και ρόλων, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την Τέχνη του θεάτρου, να δομήσουμε και να αποδομήσουμε τους ρόλους και την εικόνα μας, να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.                                                                                                               Μια εναλλακτική πρόταση χαλάρωσης, διασκέδασης και επικοινωνίας, η οποία μας βοηθά να καταπολεμήσουμε την «κρίση» σε κάθε επίπεδο, να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία τις πολλές και ποικίλες δυσκολίες της ζωής, καλλιεργώντας πάντα τη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Ως βασική προϋπόθεση θέτει μόνο τη διάθεση για δημιουργία και εξερεύνηση.                                                                                  Έχοντας υπ’ όψιν την περσινή πετυχημένη θεατρική διαδρομή του Συλλόγου, το «Θεατρικό Εργαστήριο» και φέτος στοχεύει στην πραγμάτωση μιας ολοκληρωμένης παράστασης, η οποία θα αποτελέσει προϊόν της συλλογικής προσπάθειας των συμμετεχόντων. Λεπτομερέστερα, το ακριβές πρόγραμμα του «Εργαστηρίου» θα ανακοινωθεί εντός του πρώτου μήνα λειτουργίας του.
Με εκτίμηση,                                                                                                               Δήμητρα Βαμβακάρη,                                                                                    


Γεννήθηκε στον Πειραιά. Πτυχιούχος του τμήματος «Θεάτρου» του Α.Π.Θ. ,
αριστούχος της Ανωτέρας Δραματικής σχολής του Πειραϊκού Συνδέσμου και
πτυχιούχος του τμήματος «Διοίκησης Επιχειρήσεων» Τ.Ε.Ι Πειραιά. Στο θέατρο
έχει πάρει μέρος στις παραστάσεις: Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία
Γιώργου Χατζηδάκη(καλοκαίρι 2014), Iraq- 9 τόποι επιθυμίας, σε σκηνοθεσία
Μαρίας Τσαρούχα (θέατρο Vault), Εκείνος και Εκείνος, σε σκηνοθεσία Γιάννη
Καραχισαρίδη (Δη.Πε.Θε Κοζάνης), Ο κηπουρός του Ουρανού, σε σκηνοθεσία
Αγγελικής Κασσόλα (θέατρο Κνωσός), Όπερα στη σοφίτα, σε σκηνοθεσία Τζένης
Αρσένη (Δη.Πε.Θε. Κοζάνης), Οδύσσεια, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας
Βαρδάκα (Δη.Πε.Θε. Κοζάνης), Εσύ και τα σύννεφα σου, σε σκηνοθεσία Μαρίας
Βαρδάκα (θέατρο «Αργώ»), Μητιώ Σακελλαρίου, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρδάκα
(Δη.Πε.Θε. Κοζάνης), Γέρμα, Η τύχη της Μαρούλας σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή
(θέατρο «Κάτω από τη γέφυρα»), 2007, τρέλα, σεξ και κατάθλιψη, σε σκηνοθεσία
Κατερίνας Μπίμπη και Δήμητρας Βαμβακάρη (θέατρο «Χυτήριο»), Η ποίηση είναι
γυναίκα, σε σκηνοθεσία Άννας Σωτρίνη (συμμετοχή στο φεστιβάλ «Πάτρα 2006 -
πολιτιστική πρωτεύουσα»), κ.α.
Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στη σειρά Αληθινές ιστορίες σε σκηνοθεσία
Π.Φαφούτη.
Έχει εργαστεί επίσης ως βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση «Δεν πληρώνω-Δεν
πληρώνω» (Δη.Πε.Θε Κοζάνης) και ως βοηθός ενδυματολόγου στις ταινίες «Mamma
mia» (παραγωγής Tom Hanks) και «Fishtails the mermaid story» (παραγωγής Billy
Zane, Alki David)
Από το 2009, διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής, στην Πρωτοβάθμια
Εκπαίδευση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο «Λουκάνικος», ο σκύλος-σύμβολο των διαδηλώσεων του 2011 στην Αθήνα

Τον περασμένο Μάιο έφυγε ταλαιπωρημένος από τις «μάχες» στο πλευρό των διαδηλωτών
Πέθανε τον περασμένο Μάιο ο διάσημος καφετί αδέσποτος σκύλος, ο γνωστός και με το παρατσούκλι «Λουκάνικος», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στις μεγάλες συγκεντρώσεις του 2011 υποχρεώνοντας μέχρι και το περιοδικό TIME να του κάνει αφιέρωμα.





Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Λουκάνικος» έφυγε σε ηλικία 10 ετών από πρόβλημα στην καρδιά ταλαιπωρημένος από την έντονη ζωή του στους δρόμους της Αθήνας, στο πλευρό των διαδηλωτών και κόντρα - τις περισσότερες φορές - στην αστυνομία.





Το 2011 το αμερικανικό περιοδικό είχε χαρακτηρίσει τον καφετί ημιαίμο ως «σκύλο της χρονιάς» αφιερώνοντας του ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ με χαρακτηριστικές εικόνες του από διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.






Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


    Σειρά ερωτήσεων στη Βουλή  προς τους αρμοδίους Υπουργούς έχει καταθέσει το τελευταίο διάστημα ο Βουλευτής Βοιωτίας Ευάγγελος Μπασιάκος αναμένοντας τις απαντήσεις τους.
    Συγκεκριμένα οι πρόσφατες ερωτήσεις αναφέρονται στην πορεία της ΛΑΡΚΟ και της ΕΑΒ, που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες και ιδίως τους εργαζόμενους σ’ αυτές, την εξυπηρέτηση της περιοχής Οινοφύτων , λόγω της σχεδιαζόμενης κατάργησης των ΕΛΤΑ Οινοφύτων, την ανάγκη ενίσχυσης σε προσωπικό του ΙΚΑ Θήβας καθώς και της ΔΟΥ Θήβας, τις αγροτικές ζημιές στη Βοιωτία από την κακοκαιρία της 16-9-2014, την ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών έγκρισης συνταξιοδοτήσεων , την επίσπευση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους , το πρόβλημα της δακοκτονίας σε περιοχές της Βοιωτίας , την εξέλιξη της μεταφοράς αρμοδιότητας του Οργανισμού Κωπαϊδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με την επίλυση των προβλημάτων του και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
    .

Διαβάστε Περισσότερα »

Παιχνίδι της μοίρας: Ο 19χρονος στρατιώτης αντικαθιστούσε φίλο του στην φονική άσκηση

Ενα ακόμη τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον 19χρονο φαντάρο Φώτη Ανδρικόπουλο που έχασε τη ζωή του την Τρίτη στο πεδίο βολής στο Βόλο έρχεται σήμερα στο φως.

Εκτός του ότι ο 19χρονος επρόκειτο να απολυθεί σε δέκα μέρες, καθώς και ότι ενώ μπορούσε να εκτίσει θητεία έξι μηνών μιας και ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας ήθελε από μόνος του να κάνει κανονικά και τους εννέα μήνες, σύμφωνα με τη «Γνώμη» ο Φώτης πήρε την σειρά ενός άλλου Πατρινού την ώρα της άσκησης. Κάτι προέκυψε ξαφνικά και το παιδί δεν ήταν στο σημείο με αποτέλεσμα να πάρει την σκυτάλη ο Φώτης και να συμβεί το κακό.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Παρουσίαση-Ομιλία «ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ»

Παρουσίαση-Ομιλία «ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ» (15/10/14)

Στις 16 Οκτωβρίου και κάθε χρόνο από το 1945, με την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, με αφορμή αυτή την Ημέρα διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τη σωστή διατροφή και την ενασχόληση του σημερινού ανθρώπου με τον αθλητισμό.

Παρά τον καταιγισμό πληροφοριών για τη διατροφή από τα ΜΜΕ, το διαδίκτυο και τους ειδικούς της διατροφής, στην πράξη η επίδραση τους είναι πολύ μικρή στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Για λόγους ευκολίας ή για πρακτικούς λόγους, επιλέγονται λανθασμένοι τρόποι και συνήθειες με συνέπεια να μην είναι καθόλου ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα, ενώ σοβαρά προβλήματα υγείας συνδέονται άμεσα με τη διατροφή και να εξακολουθούν να είναι σε μεγάλη έξαρση.

Πάνω σ’ αυτά τα προβλήματα, θα επικεντρώσει την παρουσίασή της η διατροφολόγος Αντωνία Ζηλιαναίου, προσεγγίζοντας το θέμα από μια νέα οπτική, συνδέοντας άμεσα τη διατροφή με την άσκηση, όχι όμως υπό τη στενή σχέση ενός αθλητή/πρωταθλητή και του τρόπου που τρέφεται.  αλλά με το πως μπορεί ο καθημερινός άνθρωπος να αποκτήσει γνώση από τον τρόπο ζωής των αθλητών και να κάνει την ζωή του καλύτερη. Στόχος της είναι να δώσει πρακτικές, μεθόδους και τρόπους που μπορούν εύκολα να εφαρμοσθούν ώστε να τρέφεται ο άνθρωπος σωστά, και να κάνει εγκαίρως πράξη, όλα όσα ίσως του επιβάλλει αργότερα ένας γιατρός! Γιατί πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση!

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 7 μμ.

Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου, Λιβαδειά).

Είσοδος ελεύθερη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Βρήκαν τη χασισοφυτεία, ψάχνουν τον καλλιεργητή

Εντοπίσθηκε φυτεία με (32) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (2,5) έως και (5) μέτρων, σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θήβας

Επιπλέον κατασχέθηκαν συνολικά (1.360) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα)

Εντοπίσθηκε, σε ευρύτερη αγροτική περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση – αξιολόγηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία με τριάντα δύο (32) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (2,5) έως και (5) μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν χθες (07-10-2014) το μεσημέρι.

Επιπλέον από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν συνολικά (1.360) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (φυτικά αποσπάσματα), τα οποία βρέθηκαν πέριξ του χώρου της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπισθεί/ούν ο/οι καλλιεργητής/ες της ανωτέρω φυτείας.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ