Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Κάτι...παίζει κάθε Σάββατο στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Μαριολάτα Φωκίδας. Νεκροί 17χρονος και 20χρονος μετά από σύγκρουση δικύκλων με Ι.Χ




Σοκ και θρήνος στην φιλήσυχη Μαριολάτα Φωκίδας για τον τραγικό θάνατο των δυο νεαρών αγοριών – κατοίκων του χωριού- που χθες το βράδυ βρήκαν τραγικό θάνατο σε τροχαίο στον δρόμο προς Πολύδροσο.

Τα αγόρια ζούσαν στην Μαριολάτα με τις οικογένειες τους και ήταν κολλητοί φίλοι, συνήθιζαν να διασκεδάζουν κάνοντας βόλτες με τα μηχανάκια τους και ορισμένα ιχ επίσης φίλων τους. Χθες 0 17χρονος Ζάχος από τη Μαριολάτα και ο 20χρονος φίλος του Γιάννης από την Αλβανία που επίσης ζούσε στο χωριό την ώρα που έκαναν βόλτα με τα μηχανάκια τους για άγνωστη αιτία συγκρούστηκαν με το κίτρινο fiat ενός νεαρού Βούλγαρου φίλου τους και το κακό έγινε. Όπως φαίνεται καις τις φωτογραφίες η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που τα 2 μηχανάκια διαλύθηκαν ενώ και το ιχ κατέληξε πάνω σε κολώνα της ΔΕΗ, σχεδόν διαλυμένο. Ο 17χρονος διαμελίστηκε ενώ ο 20χρονος ακρωτηριάστηκε και υπέκυψε λίγο αργότερα. Τραυματίστηκε και ο οδηγός του ιχ. Το δυστύχημα έγινε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Παρασκευής και μάλιστα λίγα μέτρα έξω από το σπίτι του 17χρονου. Στο σημείο έσπευσε αστυνομία, πυροσβεστική και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν αρχικά τα παιδιά στο κέντρο υγείας Αμφίκλειας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας. Οι σοροί των άτυχων νεαρών είναι στην Αθήνα για νεκροψία νεκροτομή. Ο 20χρονος πιθανά θα μεταφερθεί για ταφή στην γενέτειρα του Αλβανία ενώ ο ανήλικος θα ταφεί στη Μαριολάτα.


lamiastar.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο συγκλονιστικό βίντεο-Ετσι ξεκίνησε να σκορπά το θάνατο ο οδηγός του smart στην Πέτρου Ράλλη

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο δείχνει πώς ξεκίνησε την κούρσα θανάτου το μοιραίο smart που σκόρπισε το θάνατο στην Πέτρου Ράλλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλον έναν.
Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha, φαίνεται καθαρά, πως ο οδηγός του Smart βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα.

Κάποια στιγμή αποφασίζει να κάνει έναν απότομο ελιγμό για να περάσει στη δεξιά λωρίδα. Χάνει όμως τον έλεγχο και χτυπά το ταξί που προπορεύονταν.

Αμέσως μετά, όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες, παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και συνέχισε μέχρι το μοιραίο ραντεβού με το θάνατο.



Νέο βίντεο ντοκουμέντο με το ξέφρενο πορεία του... από fon1972
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάγκη στελέχωσης του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Ανάγκη στελέχωσης του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου.
Άμεση είναι η ανάγκη για στελέχωση του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου. Συγκεκριμένα,  απαραίτητη κρίνεται η στελέχωση του  ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με:
•    Έναν (1) παθολόγο.
•    Έναν (1) μικροβιολόγο.
•    Έναν (1) καρδιολόγο.
Επισημαίνεται ότι το ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου εξυπηρετεί τους  εργαζόμενους μιας από τις μεγαλύτερες βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, της «Αλουμίνιον της Ελλάδος», αλλά και τους κατοίκους της  του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας καθώς και  το Κυριάκι και τη Δεσφίνα.
 Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται  να προβεί για την στελέχωση του ΙΚΑ Παραλίας Διστόμου με ιατρούς των προαναφερθέντων ειδικοτήτων;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοκ στη Λοκρίδα: Σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του




Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε το κυνήγι αγριογούρουνου για δυο νεαρούς από το χωριό Μεγαπλάτανος Αταλάντης, στη Λοκρίδα Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiastar.gr, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες και την ώρα που οι δύο φίλοι βρίσκονταν σε δασική περιοχή στο γειτονικό χωριό Γουλέμι, ο 25χρονος Α.Λ. πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τον επίσης 25χρονο φίλο του Ν.Τ.

Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λοκρίδας, καθώς οι δυο νέοι διέμεναν στο ίδιο χωριό και ήταν φίλοι.

Την περσινή κυνηγητική σεζόν η Φθιώτιδα θρήνησε 3 νεκρούς κυνηγούς από παρόμοια συμβάντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Να υπαχθούν οι ορεινοί Δήμοι και Κοινότητες της Π.Ε. Βοιωτίας στη Β’ Κλιματική Ζώνη


Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Να υπαχθούν οι ορεινοί Δήμοι και Κοινότητες της Π.Ε. Βοιωτίας στη Β’ Κλιματική Ζώνη.
Στο με αρ. πρωτ. Δ33 5037619 ΕΞ 2013/18.10.2013 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και καθορισμός του ύψους, των δικαιούχων, των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χορήγησης αυτού» ο Υπουργός Οικονομικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και ο Υφυπουργός Οικονομικών με κοινή απόφαση ορίζουν στο άρθρο 3 με τίτλο «Καθορισμός του ύψους του επιδόματος» ότι για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης, η Ελληνική Επικράτεια κατανέμεται σε τέσσερις κλιματικές ζώνες και εντάσσουν την Βοιωτία στην Γ’ ζώνη, στην οποία εντάσσονται επίσης η Αττική (πλην των Κυθήρων και των νησιών του Σαρωνικού), Κορινθία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια, Μαγνησία, Λέσβος, Χίος, Κέρκυρα, Λευκάδα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα.
Στην Π.Ε. Βοιωτίας βρίσκεται ο Δήμος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας ο οποίος, σύμφωνα με τον Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87/07-06-2010), έχει χαρακτηριστεί ως ορεινός. Ειδικότερα, στο Κεφάλαιο Α’, Άρθρο 1 «Σύσταση Δήμων», 7.Νομός Βοιωτίας ορίζεται ότι: «Α. Συνιστώνται οι κατωτέρω δήμοι…6. Δήμος Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας με έδρα το Δίστομο αποτελούμενος από τους δήμους α. Αραχόβης β. Διστόμου και την κοινότητα Αντικύρας, οι οποίοι καταργούνται. Β. Ο δήμος Διστόμου - Αράχοβας – Αντίκυρας χαρακτηρίζεται ως ορεινός».
 Ο χαρακτηρισμός ως ορεινός έχει δοθεί διότι τόσο ο πρώην Δήμος Διστόμου, όσο και ο πρώην Δήμος Αράχοβας -οι οποίοι με τον «Καλλικράτη» συνενώθηκαν- είχαν χαρακτηριστεί ως ορεινοί βάσει της Οδηγίας του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της 20ης Ιουλίου 1981 περί του κοινοτικού καταλόγου των μειονεκτικών γεωργικών περιοχών κατά την έννοια της Οδηγίας 75/268/ΕΟΚ (Ελλάς) (81/645/ΕΟΚ) σύμφωνα με την οποία εκτιμήθηκε ότι:
•    Έχει ληφθεί ως ένδειξη των πολύ δυσχερών κλιματικών συνθηκών ελάχιστο υψόμετρο 800 μέτρων.
•    Πάνω από το 50% της έκτασης ανταποκρίνεται σε χαρακτηριστικά της ίδιας ορεινής διαμόρφωσης όπου οι κλιματικές και τοπογραφικές συνθήκες είναι ίδιες και τα επίπεδα αποδόσεως και εισοδήματος είναι αρκετά χαμηλά.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι εκτός από το τον Δήμο Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Δήμος Λεβαδέων με τα ορεινά Κοινοτικά Διαμερίσματα Κυριακίου, Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας και  Κορώνειας ο οποίος, όμως, δεν έχει χαρακτηριστεί ως ορεινός. Στην ίδια ακριβώς κατηγορία εντάσσονται και τα Κοινοτικά Διαμερίσματα  Πύλη, Σκούρτα, Στεφάνη του πρώην Δήμου Δερβενοχωρίων, ο οποίος με τον «Καλλικράτη» εντάχθηκε στον Δήμο Τανάγρας, ο οποίος ούτε κι αυτός έχει χαρακτηριστεί ως ορεινός.
Οι προαναφερθείσες περιοχές έχουν ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες με την Αράχοβα:   Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό Αράχοβας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Αράχοβα είχε μέση ημερήσια θερμοκρασία από 2οC έως 7οC  για τους μήνες Νοέμβριο 2013, Δεκέμβριο 2013, Ιανουάριο-Μάρτιο 2014, με αντίστοιχη ελάχιστη κάτω από το μηδέν, ενώ σημειωτέον παρουσιάζει συνθήκες παγετού περισσότερες από 60 ημέρες ετησίως.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε οι προαναφερθείσες περιοχές της Π.Ε. Βοιωτίας να ενταχθούν, τουλάχιστον,  στη Β’ Κλιματική Ζώνη;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

                                      
H Drasis Camp  διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο για στελέχη (ομαδάρχες, κοινοτάρχες κλπ) κατασκήνωσης .Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, Σάββατο και Κυριακή 8, 9 Νοεμβρίου και ώρες 09.00-16.00. Απευθύνεται σε νέους και νέες πτυχιούχους,φοιτητές ή και μαθητές άνω των 16 ετών.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται  δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου.
Φόρμα και υποβολή αίτησης στη διεύθυνση:http://goo.gl/forms/3O5SbjmFFr
Ή στο φαξ:2262022891
Περισσότερες  πληροφορίες  στα τηλ.:2262023060-6972118610 κ.Κουτσοβασίλη  Ιωάννη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Ψωμί είχε την "Τιμητική" του στα Βάγια-Φωτορεπορτάζ

Υπάρχει κάτι που μπορεί να συγκριθεί με τον πρωινό μυρωδάτο φούρνο, όπου οι λιχουδιές ετοιμάζονται από το φούρναρη της γειτονιάς για εμάς και την οικογένειά μας;
Με αφορμή την «Παγκόσμια ημέρα του Ψωμιού» το Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζίνα στα Βάγια  διοργάνωσε στις 16 Οκτωβρίου  τη «Γιορτή του ψωμιού», μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στον αρτοποιό και το ψωμί. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  οι επισκέπτες  είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν αρτοσκευάσματα που προσφέρθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες Βάσω Χατζίνα και Δημήτρη Σακάτη.
 Η γιορτή ξεκίνησε με επισκέψεις των Δημοτικών Σχολείων και παιδικών Σταθμών Βαγίων,ενώ  μίλησε στα παιδιά για την ιστορία του ψωμιού τη διατροφική του αξία και την διαδικασία απο το στάρι  στο ψωμί  η κα Βάσω Χατζίνα. Η Γιορτή συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ και δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες.
Οι ιδιοκτήτες του Αρτοζαχαροπλαστείου Χατζίνα ευχαριστούν όλον τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση και αφιερώνουν την χθεσινή  Γιορτή Ψωμιού σε όλα τα Βάγια
 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Aκολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ















OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδοτούμενο σεμινάριο για εργαζόμενους σε επιχειρήσεις

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, με θέμα:
«Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα»

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας συμμετέχει  στην υλοποίηση του προγράμματος, "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", που υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση). Η πρακτική άσκηση θα υλοποιηθεί, με τη μορφή των μελετών περίπτωσης (case studies) και θα έχει, ως παραδοτέα  "Πλάνα καινοτομίας", τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις, που εργάζονται.
Τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της καινοτομίας.
Για τη συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επιδότηση 5 €/ώρα (μικτή αμοιβή).
Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 31/10/2014, μόνο ηλεκτρονικά, στην διαδικτυακή σελίδα της ΚΕΕΕ: kainotomia.uhc.gr
Τέλος, σας ενημερώνουμε, ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια, που έχουν  τεθεί στην προκήρυξη και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του έργου,  η επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνει βάσει  προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, σε επίπεδο Περιφέρειας και ότι, από κάθε επιχείρηση, θα επιλεγούν μέχρι 5 καταρτιζόμενοι.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν
με το Επιμελητήριο Βοιωτίας: Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347
e-mail: fountas@viotiachamber.gr,
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας καλεί τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας και τους εργαζόμενους τους να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα κατάρτισης.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΨΗΦΙΣΜΑ
                                                               Μετά από την ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο την Πέμπτη 16/10/2014 ,των εργαζομένων στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , και αφού διαπιστώθηκε απαρτία , αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  το εξής:
Με αφορμή την συνεδρίαση της 13/10/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και μετά από την αρνητική απόφαση που πήρε σε σχέση με το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς που ζητούνταν να υπάρξει απόφαση-δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» ,
οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κατάληψη  των δομών και των υπηρεσιών που υπάγονται στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ τη Δευτέρα 20/10/2014 , με
τη διευκρίνιση ότι θα υπάρξει όχημα (απορριμματοφόρο) με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή σκουπιδιών από διάφορα κομβικά σημεία του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια πολιτικά όργανα του Δήμου να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την επανεξέταση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων(όπως αυτό έχει ήδη αναφερθεί).
Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο και σαφές για μία ακόμη φορά προς όλους ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν σε μία αξιοκρατική και αξιόπιστη αξιολόγηση ( άλλωστε αξιολογούμαστε όλοι καθημερινά από τους πολίτες, αλλά και από τα αρμόδια όργανα του Δήμου ) , αλλά αντιτάσσονται στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» , με υποχρεωτική ποσόστωση καλών , μέτριων και κακών υπαλλήλων. Μία μέθοδος η οποία έχει απορριφθεί ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και χρόνια , ως αναποτελεσματική και εσφαλμένη.
Εδώ , επειδή μιλάμε για Δημόσιο Τομέα , που εκ των πραγμάτων έχει και επιβάλλεται να έχει κοινωνικό χαρακτήρα , θα συμπληρώναμε ότι είναι και εγκληματική και κοινωνικά ανάλγητη. Σε μία ασφυκτικά δύσκολη περίοδο για την κοινωνία , δεν γίνεται να αποδυναμώνουμε και να απαξιώνουμε ένα από τα προπύργια του Κοινωνικού κράτους , του κράτους Πρόνοιας , που είναι οι Ο.Τ.Α. , ανοίγοντας κερκόπορτες που οδηγούν σε απολύσεις και στην ανεργία ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας , μόνο και μόνο για να πετύχει η μνημονιακή συγκυβέρνηση τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές για επιπλέον απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα , που θα έχουν ως συνέπεια την αποδόμηση και απαξίωση των Κοινωνικών Δομών και του Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοσίων Υπηρεσιών και παράδοσή τους σε εργολαβικά συμφέροντα.
Όσων αφορά τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μια αρνητική προπαγάνδα από την κυβέρνηση με την αμέριστη συμπαράσταση των συστημικών Μ.Μ.Ε. , να προβαίνουν στην διαδικασία ενοχοποίησης των εργαζομένων ως δήθεν                                       
υποστηρικτών  της αναξιοκρατίας και προστατών των πλαστογράφων , ξεκαθαρίζουμε ξανά προς όλους τα εξής:
Όσοι έχουν πλαστογραφήσει πτυχία κτλ , να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες .ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προς όλες τις κατευθύνσεις όμως ότι έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων , καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας!
Αντιτασσόμαστε στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί εδώ και χρόνια από τα αρμόδια όργανα τις Πολιτείας( Α.Σ.Ε.Π. , Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , κτλ ). Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , για το οποίο γίνεται και ο περισσότερος λόγος , θεσπίστηκε σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και το κύρος του κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας ( ΣτΕ , Ολομέλεια Αρείου Πάγου , Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου ) και απέκτησε ισχύ δεδικασμένου με σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε τον επανέλεγχο προσχηματικό , μια διαδικασία πολιτικά ανήθικη , συνταγματικά προβληματική και διοικητικά απαράδεκτη , καθώς θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λειτουργίας και αποδοτικότητας στις ήδη υποστελεχωμένες ( κατά γενική ομολογία και των αιρετών σε όλη την επικράτεια) υπηρεσίες των Δήμων και των Ο.Τ.Α. γενικότερα.
Καταληκτικά , δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ είμαστε πολίτες της ίδιας κοινωνίας , με τις ίδιες ανησυχίες και προβλήματα , με την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Τόπο που στήριζαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας  και λειτουργώντας τις Υπηρεσίες του Δήμου με  φιλότιμο, αυταπάρνηση και συνεχή προσπάθεια.
 Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε αρωγούς και συνοδοιπόρους το Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους συμπολίτες μας.

Εκ μέρους της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης         των εργαζομένων


ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη φυγόποινου στη Θήβα

Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για λαθρεμπορία και χρήση πλαστού εγγράφου

Συνελήφθη, χθες (16-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με συνολική ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και τεσσάρων (4) μηνών,

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και διατάχθηκε η φυλάκιση του σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας.
για άμεση συνέργεια σε λαθρεμπορία από κοινού και για χρήση πλαστού εγγράφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ηρωίνη σε Θήβα και Αράχωβα

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (16-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 33χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (0,3) του γραμμαρίου.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στην Αράχοβα Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (16-10-2014) το απόγευμα στην Αράχοβα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 47χρονο, βρέθηκε εντός σακιδίου που κατείχε και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (9,5) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.
   


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Στο Καπαρέλλι ο Ιερώνυμος για τα εγκαίνια του Αιολικού Πάρκου

Τα εγκαίνια του Αιολικού Πάρκου στον Κιθαιρώνα πραγματοποίησε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς κ.Μπακογιάννη,της αντιπεριφειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά βουλευτών του νομού,και αντιδημάρχων του Δήμου Θηβαίων.Σε εξέλιξη είναι αυτή τη στιγμή το γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στην παραλία Αγίου Βασιλείου Καπαρελλίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαλύφθηκε νέο ψηφιδωτό στην Αμφίπολη!...


Μια αστεία ματιά, από...
το enallaktikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"13.000; Τόσο άξιζε το παιδί μου;"



Νομικά αποφάσισαν να κινηθούν για το θάνατο του παιδιού τους, οι γονείς του οπλίτη Φώτη Ανδρικόπουλου που «έφυγε» πρόωρα από έκρηξη όλμου σε στρατόπεδο στο Βόλο.

«Μου φέρονται απαίσια, δε μου δίνουν άδεια για να φύγω». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου Πατρινού οπλίτη, Φώτη Ανδρικόπουλου, μία μόλις ημέρα πριν τη συμμετοχή του στη μοιραία άσκηση που του έκοψε το νήμα της ζωής, σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας».

Ο 19χρονος πεζοναύτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα, με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του και είχε εκφράσει έντονα παράπονά του για την συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, τα παράπονα του παιδιού επιβεβαιώνουν και συνάδελφοί του στο στρατόπεδο, προχωρώντας οι τελευταίοι και σε αναφορά ονομάτων δύο συγκεκριμένων στρατιωτικών.

Το στοιχείο αυτό, καταρρίπτει τον ισχυρισμό των αξιωματικών της μονάδας του, ότι ο Φώτης παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα απολυόταν, επέμενε ο ίδιος να μην λάβει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, που έρχονται από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, ο πατέρας του αδικοχαμένου οπλίτη, είναι αποφασισμένος να κινήσει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά την μοιραία εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα.

Και όχι μόνο: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του, ήταν η απόφαση του κράτους, να αποζημιώσει με… 13.000 ευρώ την οικογένεια, για το θάνατο του παιδιού.

«Τόσο άξιζε το παιδί μου;» επαναλάμβανε ειρωνικά ο Κώστας Ανδρικόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Είναι όμως αποφασισμένος, να μην το αφήσει έτσι: Μόλις λοιπόν συμπληρωθούν οι σαράντα ημέρες από το θάνατό του, θα δρομολογήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει ποσό-μαμούθ από το Κράτος, για το θάνατο του γιου του. Το οποίο ποσό και θα διαθέσει εξ ολοκλήρου σε ευαγή ιδρύματα, στη μνήμη του Φώτη.



patrastimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Μηνιαία κάρτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το δρομολόγιο Αθήνα-Θήβα


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθιερώνει ειδική μηνιαία κάρτα μετακίνησης απεριορίστων διαδρομών στη γραμμή Αθήνα – Θήβα και αντίστροφα με τιμή 100 ευρώ.

Η πλήρης τιμή με αμαξοστοιχία Inter City μεταξύ Αθήνας – Θήβας ανέρχεται σήμερα σε 12,9 ευρώ ανά διαδρομή.

Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στον κάτοχο της κάρτας να μετακινείται ελεύθερα με τον Προαστιακό Αθηνών στο κομμάτι Πειραιάς – ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί - Αεροδρόμιο, με μέγιστο χρονικό διάστημα 24 ώρες από την άφιξη στην Αθήνα ή αντίστοιχα 24 ώρες πριν την αναχώρηση από Αθήνα προς Θήβα.
Η κάρτα ισχύει για την 2η θέση των αμαξοστοιχιών.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θήβας ή να καλεί στον αριθμό 14511 ή να επισκέπτεται την ιστοσελίδα www.trainose.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 28 θέματα συνεδριάζει την Δευτέρα το Δ.Σ. του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 11η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του
Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.
    Α/Α    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
    1    Περί της έγκρισης πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης Δημοτικού
    Συμβουλίου.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    2    Περί του ορισμού εκπροσώπων για άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου για την
    υπεράσπιση συμφερόντων του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    3    Περί της συγκρότησης Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλιάρτου -
    Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)

    4    Περί του ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου
    Αλιάρτου - Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    5    Περί του ορισμού εκπροσώπων στην γενική συνέλευση Ελικώνας - Παρνασσός , την
    23/10/2014.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    6    Περί της παραλαβής αρχιτεκτονικής μελέτης ’’Ανάπλαση Δυτικής Πλευράς Κεντρικής
    Πλατείας Αλιάρτου - Ενοποίηση Κοινόχρηστων Χώρων Πλατείας’’.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    7    Περί της παραλαβής και έγκρισης της υπό αριθ.12/2014 ,μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας
     του Δήμου για ’’Ανάπλαση Δυτικής Πλευράς Κεντρικής Πλατείας Αλιάρτου  - Ενοποίηση
    Κοινόχρηστων Χώρων Πλατείας’’.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    8    Περί της υποβολής πρότασης ανάπλασης Δυτ. Πλευράς , κεντρικής πλατείας Αλιάρτου -
    ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων πλατείας.(εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    9    Περί της μη αναγκαιότητας απαλλοτριώσεων χώρων της πλατείας.(εισηγητής Αντιδήμαρχος
     Οικονομικών)
    10    Περί της αποδοχής μελέτης συνολικής θεώρησης Δημοτικής Κοινότητας
    Αλιάρτου.(εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    11    Περί του ορισμού επιτροπής παραλαβής Φυσικού Εδάφους για το έργο ’’Δίκτυα
    Ακαθάρτων Μαυρομματίου - Λεονταρίου - Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    12    Περί της αποδοχής απόφασης προέγκρισης δημοπράτησης του έργου ’’Ανάπλαση Χώρου
     Πλατείας 700 Θεσπιέων’’ , καθορισμός τρόπου Δημοπράτησης και αναμόρφωση 
    προϋπολογισμού -τεχνικού προγράμματος.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    13    Περί του ορισμού μελών για την σύσταση Τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 11 παρ.1
    του Ν.4264/2014,που αφορά την χορήγηση βεβαιώσεων σε παραγωγούς πωλητές λαικών
     αγορών.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    14    Περί της ανανέωσης Αδειών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκής Αγοράς.(εισηγητής Κος
    Δήμαρχος)
    15    Περί  έγκρισης της υπό αριθ.120/2014 απόφασης οικονομικής επιτροπής , που αφορά
    την παρακολούθηση Γ’ τριμήνου εσόδων - εξόδων του Δήμου Αλιάρτου -
    Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    16    Περί της ανακατανομής ΣΑΤΑ.(εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    17    Περί των αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ. έτους 2014.(εισηγητής Κος
    Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    18    Περί της έγκρισης του Τεχνικού Προγράμματος και του Προγράμματος Δράσης του έτους
    2015.(εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    19    Περί της ανάθεσης στον ΟΑΣΕ Α.Ε , του Σχεδίου Δράσης του Προγράμματος Εξοικονομώ
    για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    20    Περί της πρακτικής άσκησης στον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων της σπουδάστριας ΙΕΚ
    Ζγκουρής Ιωάννας - Γιαννούλας από 1/11/2014.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    21    Περί της πρακτικής άσκησης της ενδιαφερόμενης Καραμάνου Φωτεινής (βοηθός
    βρεφονηπιοκόμου) , στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    22    Περί της εξέτασης αίτησης του ενδιαφερόμενου Κου Μπεθάνη Κων/νου του Βασιλειου ,
    για κοινωφελή εργασία στον Δήμο Αλιάρτου - Θεσπιέων.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    23    Περί της έγκρισης εγγραφών νηπίων  στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αλιάρτου για το έτος
    2014 - 2015.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    24    Περί της έγκρισης εγγραφών νηπίων  στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Μαυρομματίου για το
     έτος 2014 - 2015.(εισηγητής Κος Πρόεδρος)
    25    Περί της αποδοχής ποσού 2.774,43Ευρώ από πρόστιμα ΚΟΚ Διμήνου.(εισηγητής Κος
    Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    26    Περί της αποδοχής ποσού 82.188,81Ευρώ ΚΑΠ Οκτωβρίου.(εισηγητής Κος
    Αντιδήμαρχος Οικονομικών)
    27    Περί της έκδοσης ψηφίσματος για την κίνηση βαρέου τύπου οχημάτων στην παλιά εθνική
    οδό.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)

    28    Περί της έκδοσης ψηφίσματος για την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.(εισηγητής Κος Δήμαρχος)
    O Πρόεδρος του
    Δημοτικού Συμβουλίου
   
   
   
   
   
    ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση σε ομιλία στο ΚΑΠΗ Βαγίων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982
σας προσκαλεί
την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.00 στο ΚΑΠΗ
με ομιλήτρια τη θεολόγο
κα Μαργαρίτα Δαδανού και
θέμα: «Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή μέσα στην οικογένεια την εποχή της κρίσης.
Αναγκαιότητα ή Πολυτέλεια;»

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει η θερμοκρασία: Θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε σήμερα.

Πιο αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι:…



δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόγραμμα Εορτής Αγ. Δημητρίου “Μεγάλη Παναγία” Θηβών




Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα λάθη που κάνουμε στην διατροφή των παιδιών

Τα λάθη που κάνουν οι γονείς για τη διατροφή του παιδιού τους είναι πολλά, κατά κανόνα ορμώμενοι από την αγάπη. Οταν διαιωνίζονται, όμως, ανοίγει ο δρόμος για μια ζωή γεμάτη διατροφικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά σε πολλά δεινά, από την παχυσαρκία έως την ανορεξία.

Η ιατρική έρευνα έχει εντοπίσει πολλά τέτοιου είδους λάθη. Να μερικά από τα πιο συχνά και τι πρέπει να κάνετε.

Ενθαρρύνετε το παιδί να φάει κι άλλο. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2007 στην επιθεώρηση «Appetite», 85% των γονέων προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου να φάνε περισσότερο, προσφέροντάς τους ανταλλάγματα ή απειλώντας τα. Στο 83% των περιπτώσεων, η τακτική αυτή αποδίδει και τα παιδιά αναγκάζονται να τρώνε παρότι δεν πεινούν.

Τι να κάνετε: Να αφήνετε το παιδί να σταματάει να τρώει μόλις χορτάσει.

Δεν σταματάτε να ταΐζετε το μωρό αν δεν αδειάσει το μπουκάλι. Μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Advances in Pediatrics», έδειξε ότι πολλοί γονείς δεν σταματούν να ταΐζουν το μωρό τους εάν δεν αδειάσει το μπιμπερό ή το μπολ με την κρέμα. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια περιττή αύξηση του σωματικού βάρους κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στην παχυσαρκία.

Τι να κάνετε: Παρακολουθήστε τις αντιδράσεις που έχει το μωρό όταν είναι χορτάτο (λ.χ., στρέφει το κεφαλάκι του μακριά από το μπιμπερό ή το κουτάλι) και σεβαστείτε τες.

Επιβραβεύετε το παιδί με λιχουδιές. Αλλεπάλληλες μελέτες έχουν δείξει ότι πολλοί γονείς τάζουν στα παιδιά τους γλυκά ή κάποιο πρόχειρο φαγητό αν αδειάσουν το πιάτο τους, αλλά με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνουν την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε λίπη, θερμίδες, ζάχαρη ή/και αλάτι.

Τι να κάνετε: Αφήστε το φαγητό έξω από τη διαδικασία επιβράβευσης – όχι μόνο για το θέμα του φαγητού αλλά για οποιοδήποτε επίτευγμά τους.

Προσπαθείτε να ελέγξετε τι τρώνε εκτός σπιτιού. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, στη Βαλτιμόρη, δημοσίευσαν το 2011 μελέτη που έδειξε ότι οι γονείς ελάχιστα επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά των παιδιών τους καθώς αυτά μεγαλώνουν.

Στην πραγματικότητα, η διατροφή τους εκτός σπιτιού (π.χ. στο σχολείο, με τους φίλους) καθίσταται πιο σημαντική από ό,τι αυτή με τους γονείς και έτσι ο αυστηρός έλεγχος στο σπίτι γυρνάει μπούμερανγκ, με το παιδί να υπερκαταναλώνει ό,τι πιο ανθυγιεινό κάθε φορά που βρίσκει την ευκαιρία.

Τι να κάνετε: Γεμίστε το σπίτι κυρίως με υγιεινά τρόφιμα, αλλά αφήστε λίγο χώρο και για λιχουδιές, επιτρέποντας στο παιδί να πάρει στα χέρια του τη διατροφή του διαλέγοντας μόνο του τι θα φάει.

Σερβίρετε φαγητό στο παιδί. Μπορεί να μοιάζει καλή ιδέα, αλλά στην πραγματικότητα με αυτό τον τρόπο δεν μαθαίνει να ελέγχει τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνει.

Τι να κάνετε: Αφήστε το παιδί να σερβίρεται μόνο του.

Μιλάτε ακατάλληλα για το φαγητό. Κάθε διδασκαλία για το φαγητό χρειάζεται την ηλικία της. Το παιδί του δημοτικού λ.χ. μπορεί να μάθει να μαγειρεύει, αλλά είναι πρόωρο να ενημερωθεί για τις καρδιαγγειακές συνέπειες του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Αυτές είναι πιο κατάλληλες για τα παιδιά του λυκείου.

Τι να κάνετε: Να παρέχετε διαρκώς ευκαιρίες στο παιδί να συμμετέχει στην προετοιμασία και στο μαγείρεμα του φαγητού, απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις του.

Σκέφτεστε υπερβολικά πολύ την καθαριότητα. Τα μικρά παιδιά πρέπει να λερωθούν για να μάθουν – και αν πρόκειται να μάθουν να τρώνε μόνα τους και σωστά, πρέπει να πασαλειφτούν με το φαγητό.

Τι να κάνετε: Αφήστε τα μικρά παιδιά να βουτήξουν τα χέρια τους μέσα στο φαγητό και στο γάλα για να τα γευτούν με όλες τις αισθήσεις τους και να μάθουν να συντονίζουν τα χέρια με το στόμα τους.

Μαγειρεύετε κάτι άλλο. Μερικοί γονείς μαγειρεύουν διαφορετικό φαγητό σε κάθε παιδί, επειδή έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Εφόσον δεν υπάρχει ιατρικός λόγος γι’ αυτό, το μόνο που κάνουν είναι να ενθαρρύνουν την ιδιοτροπία στο φαγητό, σύμφωνα με μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στη «Διεθνή Επιθεώρηση Συμπεριφορικής Διατροφής & Φυσικής Δραστηριότητας» (IJBNPA).

Τι να κάνετε: Να φτιάχνετε ένα φαγητό για όλη την οικογένεια.

Αρχίζετε πολύ νωρίς τις «μπουκίτσες». Η προτίμηση για τα αλμυρά, τα γλυκά και τα πλούσια σε λίπη φαγητά διαμορφώνεται κατά το πρώτο εξάμηνο της ζωής και όσο περισσότερο εκτίθεται σε αυτά το παιδί (με τις γνωστές σε όλους «μπουκίτσες») τόσο περισσότερο μαθαίνει να τα αποζητά.

Τι να κάνετε: Καθυστερήστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη γνωριμία του παιδιού με γλυκά, τηγανητά και πλούσια σε αλάτι τρόφιμα (ει δυνατόν, αρχίστε τα μετά την ηλικία των δύο ετών).
ygeia.tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο: Παρέδωσε το παιδί του στην Εφορία-Του κατάσχεσαν τα τελευταία 300 ευρώ από τον λογαριασμό του

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο, όπου ένας άνεργος πατέρας πήγε στην εφορία και παρέδωσε το μωρό του κατηγορώντας το κράτος ότι του στέρησε τη δυνατότητα να του παρέχει ακόμη και τα ελάχιστα αγαθά.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν, όπως σημειώνει η «Ροδιακή», ο 35χρονος διαζευγμένος πήγε στη ΔΟΥ, αφού πρώτα είχε διαπιστώσει πως τα τελευταία χρήματα που είχε στον λογαριασμό του, ένα ποσό 300 ευρώ, είχαν κατασχεθεί.

Ο άνδρας, ο οποίος παλαιότερα διατηρούσε επιχείρηση αλλά τον τελευταίο καιρό είναι άνεργος, συνειδητοποίησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δέσμευσαν σε χρόνο ρεκόρ το ποσό που είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό και προοριζόταν για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα.

Οταν έφθασε στην εφορία, κρατώντας το ενάμιση έτους μωρό στην αγκαλιά του, ενημέρωσε τον έφορο πως βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πως αν τα χρήματα δεν επιστρέψουν στον λογαριασμό του θα αφήσει το παιδί στη ΔΟΥ, ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προς το κράτος.

Ο έφορος Ρόδου, φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε, αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έχει χρέη προς τη ΔΟΥ Ρόδου.

Ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιον λόγο τού κατέσχεσαν το ποσό και, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» λίγο αργότερα, έπεσε από τα σύννεφα όταν τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να... επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό!

Τώρα, αναμένεται να γίνει διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, αλλά οι πιθανότητες να επιστραφεί και πάλι στον λογαριασμό του είναι ελάχιστες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το αυτοκίνητο που ...πετάει.




    Η σλοβακική εταιρεία AeroMobil παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Καινοτομίας της Αυστρίας στις 29 Οκτωβρίου, ένα «ιπτάμενο» όχημα με αυτονομία 690 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της DailyMail.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το όχημα θα μπορεί να καταλαμβάνει μια κανονική... θέση παρκαρίσματος όπως όλα τα αυτοκίνητα.

Επιπλέον, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το όχημα θα μπορεί όταν κυκλοφορήσει να τροφοδοτείται με καύσιμο από κοινά βενζινάδικα.

Η Τατιάνα Βέμπερ, εκπρόσωπος της AeroMobil, σχολίασε: «Αναπτύσσουμε το συγκεκριμένο όχημα από το 1990. Αυτή είναι η τρίτη έκδοση του ιπτάμενου αυτοκινήτου. Θεωρούμε ότι ταιριάζει πλέον απόλυτα στα στάνταρ των κοινών αυτοκινήτων».

«Λαμβάνουμε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα από ειδικούς στον χώρο της εναέριας κίνησης τόσο για το ντιζάιν όσο και για τις τεχνικές λύσεις του οχήματος» πρόσθεσε η Βέμπερ.
-Δείτε παρακάτω σχετικό βίντεο-
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ