Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Η εποχή που γεννιόμαστε «γράφει» στον χαρακτήρα..




    Τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι παρουσιάζουν περισσότερες ψυχολογικές διακυμάνσεις, ενώ όσα έρχονται στον κόσμο τον χειμώνα τείνουν να είναι ήσυχα, με μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν κατάθλιψη!



Ακούγεται σαν... αστρολογική πρόβλεψη, ωστόσο το συγκεκριμένο συμπέρασμα βασίζεται σε.. επιστημονική... έρευνα που παρουσιάστηκε στο πανευρωπαϊκό συνέδριο νευροψυχοφαρμακολογίας στο Βερολίνο.
Η ομάδα της Ξένια Γκόντα από το ουγγρικό πανεπιστήμιο Semmelweis της Βουδαπέστης ανακάλυψε ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου, και κυρίως το ταμπεραμέντο του, σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τον μήνα της γέννησής του.
Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που γεννιούνται τους χειμωνιάτικους μήνες είναι, βάσει της έρευνας, συνήθως ήρεμοι και ισορροπημένοι, ωστόσο έχουν μια ελαφρά τάση προς τη μελαγχολία και την κατάθλιψη. Τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο το καλοκαίρι εκφράζονται πολύ περισσότερο, αγαπούν τη ζωή και τις απολαύσεις της, όμως χαρακτηρίζονται από πολύ έντονες διακυμάνσεις στη διάθεσή τους.
Οσοι έχουν γεννηθεί το φθινόπωρο κατατάσσονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, κάπου ανάμεσα σε όσους γεννήθηκαν τον χειμώνα και το καλοκαίρι, δηλαδή έχουν την τάση να κλείνονται στον εαυτό τους, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να έχουν μεγαλύτερη άνεση να απολαύσουν τις χαρές της ζωής.
Τα άτομα που έχουν γεννηθεί κάποιον από τους ανοιξιάτικους μήνες είναι συνήθως θετικοί άνθρωποι, με καλή διάθεση και δεν έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στη συμπεριφορά τους. «Βιοχημικές μελέτες έδειξαν ότι η εποχή κατά την οποία έρχεται κανείς στον κόσμο επιδρά στα επίπεδα συγκεκριμένων ουσιών, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Αυτό μπορεί να το ανιχνεύσει κανείς αργότερα και στους ενηλίκους», εξηγεί η ερευνήτρια Γκόντα. «Γι' αυτόν τον λόγο πιστεύουμε ότι ο μήνας γέννησης έχει μια μακροπρόθεσμη επίδραση στον άνθρωπο», καταλήγει.
Η ερευνητική ομάδα εξέτασε περισσότερα από 400 άτομα και συνέδεσε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους με τον μήνα γέννησής τους. Επειδή δεν ήθελαν η μελέτη τους να βασιστεί σε στοιχεία που θα μπορούσαν να απορριφθούν από την επιστημονική κοινότητα, στράφηκαν στους βιολογικούς δείκτες όπως τα επίπεδα των ορμονών, για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματά τους.
Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί εάν οι γενετικοί δείκτες που εντοπίζονται σε κάθε μήνα, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με τον βαθμό κινδύνου που διατρέχει ο κάθε άνθρωπος να παρουσιάσει κάποια ψυχολογική διαταραχή. Σε αντίθεση με προηγούμενες ανάλογες προσπάθειες, που δεν είχαν όμως αξιολογήσει και τα βιολογικά δεδομένα, η συγκεκριμένη μελέτη είχε πολύ θετική υποδοχή στο συνέδριο.
«Οι εποχές του χρόνου επηρεάζουν τη διάθεσή μας με εμφανή τρόπο. Οι ερευνητές από την Ουγγαρία μάς δείχνουν ότι ακόμη και το ταμπεραμέντο καθενός μας μπορεί να σχετίζεται με τον μήνα γέννησής του», σχολίασε ο καθηγητής ψυχιατρικής στη Βαρκελώνη Εντουαρντ Βιέτα.

Της κ.Μ.Αδαμίδου

Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο αντισυστημικός Λάκης και η αντισυστημική Γιάννα επαναστατούν μαζί»



    Οι έλληνες "αντισυστημικοί" ...ξεκινούν την "επανάσταση"

Για μία έχθρα που πλέον ανήκει στο παρελθόν γράφει σήμερα η ιστοσελίδα Protagon του Σταύρου Θεοδωράκη... Το σχετικό άρθρο υπογράφει η Λίνα Παπαδάκη και πρωταγωνιστές είναι δύο πολύ γνωστά πρόσωπα: ο Λάκης Λαζόπουλος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.
Με.. σαφείς αιχμές για τις πρόσφατες συνεντεύξεις των δύο (Λαζόπουλου στο Πρώτο Θέμα και Γιάννας στην Καθημερινή) και με τον τίτλο «Γιάννα-Λάκης: το σύστημα τρόμαξε», η αρθρογράφος γράφει για τους «δύο πιο γνωστούς αντισυστημικούς της χώρας» που έμαθαν το σύστημα από μέσα «για να το καταρρίψουν την κατάλληλη στιγμή».

Περιγράφει πώς οι δυο τους από εχθροί, σύσφιξαν τις σχέσεις τους και πώς «η έχθρα σταμάτησε, ο καλλιτέχνης δεν ξανάνοιξε το στόμα του για τη Γιάννα και μπήκε αυτοδικαίως στον κύκλο των επιχειρηματιών που δεν ακουμπούμε, δηλαδή όλων».

Και κλείνει με : «Το σύστημα τρομοκρατήθηκε, κατάλαβε ότι το τέλος του είναι κοντά. Από τη στιγμή που η παρεξήγηση μεταξύ τους λύθηκε, τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Και βεβαιωθήκαμε και οι υπόλοιποι. Μετά τον αντισυστημικό Λάκη και η αντισυστημική Γιάννα βρήκε το κόμμα της. Και το λανσάρει. Ήρθε η ώρα επιτέλους να επαναστατήσουν μαζί».

Αναλυτικά το άρθρο του Protagon

«Γιάννα-Λάκης: το σύστημα τρόμαξε»

Οι δύο πιο γνωστοί αντισυστημικοί της χώρας αγαπούν τις φωτογραφίσεις, την καλή ζωή και τη Μύκονο.
Ο λαός τους γνωρίζει με τα μικρά τους ονόματα και τους φωνάζει η Γιάννα και ο Λάκης. Είναι αυτοί που το σύστημα άρχισε μόλις να φοβάται.
Οι διαδρομές των δύο σπάνια συνέπεσαν, αν και κινούνται στον ίδιο χώρο, του πλούτου. Εκείνη από τους πιο πλούσιους Έλληνες, εκείνος από τους καλύτερους φίλους των πλουσίων Ελλήνων.
Και οι δύο μαθαίνουν το σύστημα από μέσα, το κατακτούν, το υπνωτίζουν, το κάνουν φίλο τους και όμοιό τους. Για να το καταρρίψουν την κατάλληλη στιγμή.

Εκείνος την πολεμούσε σφοδρά για χρόνια, ίσως γιατί τα ομώνυμα απωθούνται. Ίσως γιατί σύχναζαν σε διαφορετικά γκαλά. Κάποτε η έχθρα τους πήρε τέλος. Ο τρόπος ήταν απλός κι εκείνη τον γνώριζε.
Αγόρασε μία μεγάλη εφημερίδα, τον γνωστό αντισυστημικό Ελεύθερο Τύπο κι έδωσε προσφορά DVD σε συνέχειες όλη την πνευματική αντισυστημική εργασία του Λάκη, έναντι αμέτρητων αντισυστημικών ευρώ. Η έχθρα σταμάτησε, ο καλλιτέχνης δεν ξανάνοιξε το στόμα του για τη Γιάννα, μπήκε αυτοδικαίως στον κύκλο των επιχειρηματιών που δεν ακουμπούμε, δηλαδή όλων.
Οι αντισυστημικοί έχουν το δικό τους τρόπο να συσφίγγουν τις σχέσεις τους.

Το σύστημα τρομοκρατήθηκε, κατάλαβε ότι το τέλος του είναι κοντά. Από τη στιγμή που η παρεξήγηση μεταξύ τους λύθηκε, τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου. Και βεβαιωθήκαμε και οι υπόλοιποι.
Μετά τον αντισυστημικό Λάκη και η αντισυστημική Γιάννα βρήκε το κόμμα της. Και το λανσάρει.
Ήρθε η ώρα επιτέλους να επαναστατήσουν μαζί..."



Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίπολη: Το θαύμα συνεχίζεται -Βρέθηκε το κεφάλι της Σφίγγας

Το νέο εύρημα από τον τάφο της Αμφίπολης έρχεται και πάλι να εντυπωσιάσει! Πρόκειται για το μαρμάρινο κεφάλι Σφίγγας.
Το κεφάλι της Σφίγγας, το οποίο βρέθηκε σε βάθος 0,15 μ. από την επιφάνεια του κατωφλίου στον τρίτο θάλαμο, είναι ακέραιο με ελάχιστη θραύση στη μύτη και έχει ύψος 0,60 μ. Το κεφάλι ταυτίζεται και αποδίδεται στον κορμό της ανατολικής Σφίγγας, όπου ήταν ένθετο. Στρέφεται προς την είσοδο και φέρει πόλο.

Στο κάτω μέρος του λαιμού σώζεται ακέραιη η διατομή της έδρασης στο σημείο ένθεσης στον κορμό της. Έχει κυματιστούς βοστρύχους (μπούκλες), που φέρουν ίχνη κόκκινου χρώματος, οι οποίοι πέφτουν στον αριστερό ώμο της, ενώ συγκρατούνται από λεπτή ταινία. Πρόκειται για γλυπτό εξαιρετικής τέχνης. Βρέθηκαν, επίσης, θραύσματα από τα φτερά των Σφιγγών.

Εκτός από το εντυπωσιακό κεφάλι της Σφίγγας όπως έγινε γνωστό οι αρχαιολόγοι έκαναν μία δοκιμή να δουν τι συμβαίνει στον τέταρτο θάλαμο μπαίνοντας σε βάθος μόλις 0,45 μέτρων. Μπροστά στην είσοδο, στον χώρο αυτό, αποκαλύφθηκαν δυο τμήματα, από το δυτικό θυρόφυλλο, τα οποία και συνανήκουν.  Το πρώτο έχει διαστάσεις 0,89Χ1,49Χ0,15 και το δεύτερο 0,89Χ1,30Χ0,15.

Επίσης, αποκαλύφθηκε το βόρειο τμήμα του μαρμάρινου κατωφλίου, το οποίο έχει συνολικά μήκος 2,15μ. πλάτος 1,6μ. και πάχος 0,25μ. Φέρει κυρτές βαθύνσεις, για την ένθεση των μεταλλικών τροχιών που διευκολύνουν την κίνηση των μαρμάρινων θυροφύλλων.

Όπως προκύπτει από την συγκεκριμένη τομή, εδώ υπήρχε δάπεδο από πωρόλιθους, που έφεραν λευκό επίχρισμα. Εκατέρωθεν του κατωφλίου εντοπίστηκαν, κατά χώραν, οι πωρόλιθοι του δαπέδου. Στην ανατολική πλευρά της τομής το δάπεδο φαίνεται ότι έχει υποστεί καθίζηση, ενώ δυτικότερα το δάπεδο είναι κατεστραμμένο και οι λίθοι του πεσμένοι στο εσωτερικό της τομής.

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί η αφαίρεση πεσμένων πωρόλιθων από το εσωτερικό του τρίτου χώρου καθώς και των τμημάτων της θύρας τα οποία περιγράψαμε. Συγχρόνως, θα ενισχυθούν οι υποστυλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ανασκαφική έρευνα στην υπόλοιπη έκταση του τρίτου χώρου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μέλι και κανέλα: Ενα φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουν οι γιατροί


Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν
θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.
Μολονότι το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το «World News», ένα περιοδικό στον Καναδά, έχει δώσει τον ακόλουθο κατάλογο των ασθενειών που μπορεί να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως έχει ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες:




Καρδιοπάθεια
Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να την τρώτε τακτικά για το πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα τους βοηθήσει να μην ξαναπάθουν. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.


Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που είχαν υποστεί την φροντίδα, σχεδόν 73 ασθενείς είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.


Κυστίτιδα
Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.


Πονόδοντος
Κάντε μια πάστα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι και απλώστε την στο δόντι που σας πονάει. Μπορείτε να το απλώνετε τρεις φορές την ημέρα μέχρι το δόντι να σταματήσει να σας πονά.


Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμιγμένα σε 456 γραμμάρια νερού τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια χοληστερόλη θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.


Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει περισσότερο τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.


Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.


Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, έδειξαν ότι αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται
από τα αέρια.


Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.


Δυσπεψία
Κανέλα σε σκόνη αναμιγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και χωνεύεται το βαρύ γεύμα.


Γρίπη
Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απόδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό το οποίο σκοτώνει τα μικρόβια γρίπης και σώζει τον ασθενή από γρίπη.


Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, συλλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..


Ακμή
Τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πάστα. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα για τα σπυράκια πριν από τον ύπνο και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια από τη ρίζα.


Παθήσεις του δέρματος
Εφαρμόστε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη στις περιοχές που χρήζουν θεραπείας. Έκζεμα, λειχίνες και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος.


Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο, πιείτε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στο πιο παχύσαρκο άτομο. Επίσης, πίνοντας αυτό το μίγμα τακτικά, δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.


Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.


Κούραση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα του μελιού είναι πιο χρήσιμα παρά επιβλαβή στην αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλισμένα με λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00 μ.μ.όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.


Άσχημη αναπνοή
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν το πρωί, είναι γαργάρες με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη αναμεμιγμένα με ζεστό νερό. Έτσι διατηρούν την αναπνοή τους φρέσκια όλη την ημέρα. Πηγή: Weekly World News

Προσοχή: Φροντείστε να αγοράσετε πραγματική κανέλα (πιο ανοιχτόχρωμη) από ένα κατάστημα με βιολογικά είδη γιατί στο εμπόριο και στα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν σκόνες με τεχνητά χρώματα.




Διαβάστε Περισσότερα »

9.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης σε 3 ώρες - Που και πώς θα κάνετε αίτηση

To επίδομα θέρμανσης μπορείτε να το λάβετε χωρίς γραφειοκρατία και σε 20 ημέρες
- Το επίδομα ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
- Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων
- Αίτηση μπορεί να υποβάλλει κάποιος και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης. Μέσα σε τρεις ώρες από το άνοιγμα της πύλης στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων υποβλήθηκαν 9.000 αιτήσεις.
Το επίδομα μπορείτε να πάρετε χωρίς γραφειοκρατία και σε είκοσι μέρες αν σήμερα υποβάλετε την αναγκαία αίτηση.

Οι δικαιούχοι που δεν παρήγγειλαν ακόμα πετρέλαιο μπορούν να υποβάλουν αίτηση και να πάρουν το 25% του ποσού που δικαιούνται, ενώ όσοι αγόρασαν πετρέλαιο έχουν δικαίωμα να πάρουν ολόκληρο το ποσό , ανεξάρτητα αν ξαναβάλουν πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα χορηγείται με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο. Για να υποβάλετε την αίτηση θα πρέπει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gsis.gr.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά και τα στοιχεία που χρειάζεται να αναγράψετε είναι: ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο και αριθμός προστατευόμενων τέκνων, εάν θέλετε προκαταβολή ή όχι, το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού, το ονοματεπώνυμο του 1ου δικαιούχου του λογαριασμού, τον αριθμό της παροχής ρεύματος της κύριας κατοικίας, τη διεύθυνση, τα τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή έχει παραχωρηθεί δωρεάν, τον ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του ατόμου που σας την παραχώρησε δωρεάν, την ένδειξη αν είναι πολυκατοικία και τα στοιχεία επικοινωνίας όπως αριθμό κινητού ή σταθερού τηλεφώνου, το e-mail.

Επίσης, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση και στο ΚΕΠ της περιοχής σας.

Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν ως τις 30 Μαΐου.

Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν ξανά αίτηση.

Σημειώνεται ότι η εφορία θα καλεί για έλεγχο όσους διασταυρώνει να έχουν δώσει λανθασμένα στοιχεία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και το 2015 απόσυρση στα αυτοκίνητα




    Ολη η διαδικασία για την αγορά νέου Ι.Χ.



Την παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων και για το 2015, σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς τα στοιχεία από την αγορά είναι ενθαρρυντικά τους.. προηγούμενους μήνες.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τις αρχές του 2014 μέχρι προχθές είχαν αποσυρθεί συνολικά 52.390 αυτοκίνητα, εκ των οποίων αντικαταστάθηκαν με καινούργια τα 41.843. Το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων ανήλθαν σε 53.844 και στο δεκάμηνο αναμένεται να ανέλθουν περίπου στις 60.000.

Τα έσοδα από την απόσυρση είναι περισσότερα από τις απώλειες από τα μειωμένα τέλη ταξινόμησης που πληρώνουν όσοι αγοράζουν νέο αυτοκίνητο αποσύροντας το παλαιότερο, ενώ ταυτόχρονα παραμένει «ζωντανός» ο κλάδος της αγοράς αυτοκινήτου. Ετσι, επτά στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους έως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ύστερα από απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Εάν τελικά το υπουργείο Οικονομικών δώσει το «πράσινο φως» για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης, αυτή αναμένεται να προβλέπει ότι το κίνητρο της απόσυρσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας έως τις 31/12/2001.

Ποια είναι η διαδικασία της απόσυρσης

Από τη στιγμή που κάποιος ιδιοκτήτης αποφασίσει να αποχωριστεί το ΙΧ και να το στείλει για απόσυρση υπάρχουν τέσσερα απλά βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει.

1: Να συγκεντρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία καθορίζονται από τη νομική μορφή του ιδιοκτήτη του οχήματος.
2: Να κλείσει ραντεβού για τη συλλογή του οχήματος από το χώρο σας. Γερανό οδικής βοήθειας της εταιρείας που αναλαμβάνει την απόσυρση συλλέγει το όχημα από το χώρο του ιδιοκτήτη την ημέρα και ώρα που επιθυμεί εκείνος χωρίς επιβάρυνση.
3: Ο ιδιοκτήτης παραδίδει το όχημα στο οδηγό και εκείνος του δίνει μια βεβαίωση παραλαβής.
4: Ο ιδιοκτήτης περιμένει μέσω ταχυδρομείου το επίσημο Πιστοποιητικό Καταστροφής, πρόκειται για το επίσημο έγγραφο της διαγραφής.

Απόσυρση και έκπτωση για αγορά νέου ΙΧ

Για να μπορέσει κάποιος να αποσύρει το ΙΧ και να χρησιμοποιήσει την έκπτωση που δικαιούται για να αγοράσει καινούργιο θα πρέπει να γνωρίζει πως η έκπτωση εξαρτάται από το κυβισμό και τη φορολογητέα αξία του καινούργιου αυτοκινήτου. Η έκπτωση ισχύει μόνο για καινούργια αυτοκίνητα από επίσημη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα:
έως 300 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο έως 900 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 6.000 ευρώ
έως 960 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 901 μέχρι 1.400 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ
έως 1.430 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.401 μέχρι 1.600 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ
έως 2.800 ευρώ αν αγοράσετε αυτοκίνητο από 1.601 μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά και φορολογητέα αξία μέχρι 14.000 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπασιάκος:Επίλυση Οικονομικών Προβλημάτων Οργ.Κωπαϊδος


Για: Τους Υπουργούς
•    Οικονομικών
•    Εσωτερικών
•    Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
•    Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


ΘΕΜΑ: Πορεία Οργανισμού Κωπαϊδας.

    Η αιτούμενη και αναμενόμενη παράταση της διαδικασίας μεταφοράς της αρμοδιότητας ( του Ν.4250/14) του Οργανισμού Κωπαϊδας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τα προβλήματα της απογραφής των περιουσιακών στοιχείων , των απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού, την ανάγκη ρύθμισης των χρεών των αγροτών στον Οργανισμό και αντίστοιχα του Οργανισμού προς ΙΚΑ , ΔΕΗ κλπ , της θέσης του προσωπικού του και της εξασφάλισης του πρόσθετου αναγκαίου προσωπικού με απώτερο στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών του Οργανισμού προς τους δεκάδες χιλιάδες αγρότες της περιοχής.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ο κ.κ. Υπουργοί


Ποιες οι πρωτοβουλίες τους για την ομαλή διευθέτηση των πιο πάνω ζητημάτων;



Αθήνα, 7/10/2014

Ο ερωτών Βουλευτής


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αθάνατη Ελλάδα: 4.000 αιτήσεις στο δήμο για σουβλατζίδικα & «βρώμικα» στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης!



Περί τις 4.000 αιτήσεις να δημιουργηθούν σουβλατζίδικα και καντίνες με «βρώμικα» γύρω από τον τύμβο Καστά έχουν υποβληθεί στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αμφίπολης Κώστα Μελίτο! Όπως γράφει ο βηματοδότης, δεν έχει κατατεθεί ούτε μία αίτηση για ξενοδοχειακές μονάδες, υποδομές στο λιμάνι, έστω καταστήματα με παραδοσιακά είδη.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που καλύπτουν τις ανασκαφές, τραβούν τα πλάνα τους και εν συνεχεία πάνε να διανυκτερεύσουν στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων υπέγραψε το έντυπο προσχώρησης στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»



Στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, ο Δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης, ύστερα από εξουσιοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέγραψε το έντυπο προσχώρησης του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» (Covenant of Mayors), έτσι  προσχώρησε στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων της Ευρώπης που στοχεύουν στη μείωση των εκπομπών CO2 σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20% και δεσμεύονται να το επιτύχουν μέσα από τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα δημοτικά κτήρια και μέσω της χρήσης ΑΠΕ για την κάλυψη των τοπικών αναγκών του ΟΤΑ ως οργανισμού και ως χωρική οντότητα. Το «Σύμφωνο των Δημάρχων» είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεσμοθετήθηκε με σκοπό να μετριασθεί η κλιματική αλλαγή μέσω υλοποίησης τοπικών πολιτικών βιώσιμης ενέργειας (www.eumayors.eu).
Μέσα από την εισδοχή του αυτή στο Σύμφωνο, ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε:
• Να προετοιμάσει τη «Βασική Απογραφή Εκπομπών CO2»,
• Να υποβάλλει το δικό του Σχέδιο Δράσης για τη βιώσιμη Ενέργεια,
• Να δημοσιοποιεί κάθε 2 χρόνια, εκθέσεις αξιολόγησης της πορείας υλοποίησης των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων που θα αναλάβει,
• Να προωθήσει τη δραστηριότητα του και να εμπλέξει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τους τοπικά δρώντες φορείς ή συλλόγους, μέσα από δράσεις,
• Να διαδώσει το μήνυμα του Συμφώνου των Δημάρχων, που δεν είναι από άλλο από την πρόθεση και δέσμευση των τοπικών κοινωνιών για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την ανάγκη υιοθέτησης βιώσιμης ενεργειακής κουλτούρας στην κατανάλωση και χρήση των ΑΠΕ.
 Η ενσωμάτωση των στόχων της τοπικής ενεργειακής στρατηγικής - μεταξύ των άλλων πολιτικών τοπικής ανάπτυξης που σχεδιάζει και ασκεί ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων  – εκτός από επιλογή, είναι πλέον και υποχρέωση στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, όπως αυτή παρουσιάζεται και αναλύεται από την Στρατηγική 2020, η οποία αποτελεί το πολιτικό πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου και θέτει σαφείς και ποσοτικοποιημένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ταυτόχρονα θέτει συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην ενεργειακή κατάσταση των κτιρίων και των δημοσίων χώρων, σχετικά με το περιβαλλοντικό/ ενεργειακών αποτύπωμα τους.
Για την επίτευξη των στόχων αυτών προβλέπεται η συνεργασία των Δήμων με Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Περιβαλλοντικούς Συλλόγους, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εταιρείες παραγωγής ενέργειας (ΔΕΗ), Δημοτικές Επιχειρήσεις με υψηλή ενεργειακή κατανάλωση (π.χ.ΦΟΔΣΑ ) ιδιωτικές επιχειρήσεις τριτογενούς τομέα, συγκοινωνίες και κυρίως και πάνω απ’ όλα πολίτες, γιατί βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων είναι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή συμπεριφορών και υιοθέτηση καλών πρακτικών στον τομέα της ενεργειακής κατανάλωσης. Στο Σχέδιο Δράσης προβλέπεται να ληφθούν μέτρα για το σχεδιασμό του Αστικού ιστού και χρήση γης.
Όλη αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει βάση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη σύνταξη οδηγιών ως προς τις μεθόδους ενεργειακής κατανάλωσης και την πιστοποίηση βέλτιστων πρακτικών (π.χ. Ενεργειακά Πιστοποιητικά) για τα δημόσια κτήρια καθώς και για τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στον ενεργειακό τομέα.
 Ο Δήμος Αλιάρτου - Θεσπιέων με την υπογραφή του Συμφώνου των Δημάρχων και την εκπόνηση και υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια επιδιώκει να:
• Συνεισφέρει στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της μείωσης των εκπομπών CO2
• Επιδείξει την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των πόρων
• Ενθαρρύνει την συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
• Βελτιώσει την εικόνα της πόλης
• Δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής συμμετοχής και συσπείρωσης γύρω από ένα κοινό σκοπό στους πολίτες και τους επαγγελματίες του δήμου
• Αποκομίσει οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την Εξοικονόμηση Ενέργειας και την χρήση ΑΠΕ
• Αποκτήσει πρόσβαση σε εθνικές και ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης
• Βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης, μετακίνησης και εργασίας εντός του Δήμου
• Προσαρμοστεί πιο εύκολα και αποτελεσματικά με το νέο εθνικό και ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο που δίνει αυξημένη βαρύτητα σε θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος
• Αποκομίσει οφέλη από την συνεργασία με άλλους Δήμους που συμμετέχουν στο Σύμφωνο των Δημάρχων ή τους φορείς που το στηρίζουν
 Ο Δήμος Αλίαρτου – Θεσπιέων έχοντας ήδη να επιδείξει σημαντικές παρεμβάσεις και πολιτικές στον τομέα της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, θέτει υψηλούς στόχους και εν γένει η Τοπική Ενεργειακή Πολιτική, αναμένεται να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πυλώνες των πράσινων πολιτικών που σχεδιάζει και εφαρμόζει. Η συμπερίληψη των αρχών και στόχων της τοπικής ενεργειακής στρατηγικής μέσα στο ΕΠ του Δήμου, θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο και τις υπηρεσίες του να προσαρμοστούν μέχρι και το 2020 σε ένα πλαίσιο παρεμβάσεων, δράσεων και ενεργειών όπου η έννοιες της εξοικονόμησης ενέργειας και της εξομάλυνσης του ενεργειακού αποτυπώματος θα αποτελούν πραγματικοί και επιτεύξιμοι στόχοι, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στις υπηρεσίες να ωριμάσουν έργα και παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014 – 2020) και θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το νέο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού των διαθρωτικών ταμείων (όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2012).



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Περίεργες αναθέσεις περιβαλλοντικών έργων σε Δήμους

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
 -Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
-Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


Θέμα: Περίεργες αναθέσεις περιβαλλοντικών έργων σε Δήμους.

Η υπόθεση που αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις αναθέσεις μελετών για έργα αποχέτευσης και αποκατάστασης ΧΑΔΑ σε Δήμους απασχόλησε τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αν. Στερεάς κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης της 12ης Ιουνίου 2014.

Ειδικότερα, πρόκειται για μελέτες που αφορούν έργα αποχέτευσης, κατασκευής βιολογικών καθαρισμών και αποκατάστασης ΧΑΔΑ και τα οποία χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ.

Με εισήγηση μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Αν. Στερεάς βασισμένη σε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι λειτουργεί ένα κύκλωμα γύρω από το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων και μελετών που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, και οδηγεί  την ανάθεση σε συγκεκριμένες εταιρείες. Πρόκειται δηλαδή για ένα ιδιότυπο μονοπώλιο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις Δήμων, τις μελέτες τις αναλαμβάνει η ίδια  εταιρεία. Η εκπόνηση μάλιστα των μελετών ανατίθεται είτε με «απ’ ευθείας αναθέσεις» είτε με τις ειδικές διαδικασίες που προβλέπονται στο άρθρο 10 παρ. 2 του Ν. 3316/2005, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνεται καν μελέτη αλλά επικαιροποιούνται παλαιότερες μελέτες. Σύμφωνα πάντα με την ίδια εισήγηση στην όλη διαδικασία συμμετέχουν δυο-τρεις συγκεκριμένοι υποψήφιοι, που μάλιστα προκύπτει πως σχετίζονται μεταξύ τους.

Σε μία από αυτές τις εταιρείες, το Υ.ΠΕ.Κ.Α. αναθέτει, με «απ΄ευθείας ανάθεση», δύο υποέργα:

α)  “Σύμβουλος υποστήριξης για την εκπόνηση προτύπων μελέτης και τευχών δημοπράτησης για : α) εγκατάσταση κομποστοποίησης (με προδιαλογή), β) εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης (δεμάτων αστικών αποβλήτων) και γ) εγκατάσταση υποδοχής δεματοποιητή και κομποστοποιητή” του έργου υπηρεσίες συμβούλων και β) “Υποστήριξη της ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ στην επικαιροποίηση των τυποποιημένων Τευχών Δημοπράτησης Έργων Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων τα οποία θα δημοπρατηθούν με το Σύστημα “Μελέτη – Κατασκευή”, από Δικαιούχους ενταγμένων έργων στο ΕΠΠΕΡΑΑ” του έργου “Υπηρεσίες Συμβούλων”.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία  αναφέρεται σε δημοσιεύματα εμπλοκής της σε καρτέλ μελετών και έργων.

Καταγγελία για το συγκεκριμένο θέμα των αναθέσεων έργων (μελετών, κατασκευών) έχει γίνει και από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη σε ημερίδα με θέμα  “Η οικονομική κρίση και το σύστημα παραγωγής δημοσίων έργων”, παρουσία του Γ.Γ. κ. Στράτου Σιμόπουλου.

Παρ΄ όλα αυτά, οι συγκεκριμένες εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες τη δράση τους μέχρι και σήμερα.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Γνωρίζουν τα Υπουργεία τις συγκεκριμένες καταγγελίες; Αν ναι, τι προτίθενται να πράξουν;

-Ποια μέτρα σκοπεύουν  να λάβουν τα Υπουργεία ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να αποφευχθεί  η κατασπατάληση δημοσίου χρήματος;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Γιάννης Σταθάς

Ευγενία Ουζουνίδου
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Ζαγοραίος



Ποιος ήταν ο Σπύρος Ζαγοραίος

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Πέθανε στο σπίτι του, έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Η υγεία του επιδεινώθηκε μετά τον θάνατο του γιου του, το 2009.

Γεννήθηκε στον 'Αγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928, ενώ σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα. Ο ίδιος είχε μιλήσει αρκετά και για τον κοινωνικό αποκλεισμό που γνώρισε από συναδέλφους του, εξαιτίας αυτής της αναπηρίας.

Στον χώρο της μουσικής και του λαϊκού τραγουδιού μπήκε δυναμικά το 1952 καθώς ξεχώρισε με τη φωνή του, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε από την Αθήνα και μετά ανέβηκε και στη Θεσσαλονίκη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 άρχισε να τον συνοδεύει στο τραγούδι η σύζυγος του Ζωή, δημιουργώντας ένα από τα πιο λαοφιλή ντουέτα του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάστηκε με τα σπουδαιότερα ονόματα της εποχής, ενώ τα τραγούδια του έγιναν μεγάλες επιτυχίες που τις τραγουδά ο κόσμος μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους το «Ε ντε λα μαγκέν», «'Αναψε το τσιγάρο», «Προσευχή», «Μες της πόλης το χαμάμ», «Στης Λαρίσης το ποτάμι», «Τρελοκόριτσο» και πολλά άλλα.

Η μουσική ήταν η ζωή του όλη, ενώ σε παλαιότερη συνέντευξή του δήλωνε: «Εμένα μ' αρέσει πάρα πολύ να τραγουδάω, όλη μου η ζωή αυτό είναι. Και στον δρόμο που πάω εγώ σφυράω, όταν δεν τραγουδάω. Και ξέρετε και κάτι; Αν έρθει ένας καιρός και δεν μπορώ πια να τα λέω τα τραγούδια όπως πρέπει, εγώ θα πηγαίνω στα μαγαζιά και θα τους λέω: "Πόσα θέλετε να σας δώσω, να σας πω δυο τραγούδια;"».

Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο "Εντελαμαγκέν".

Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

1o Παμβοιωτικό Σχολικό Τουρνουά Σκακιού

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  1ου  ΠΑΜΒΟΙΩΤΙΚΟΥ  ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΣΚΑΚΙΟΥ
                            ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

   

Το Εσπερινό  Γυμνάσιο  με  Λ.Τ. Θήβας σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας και τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας ( Δ.Ο.Θ.) συνδιοργανώνουν  Τουρνουά Σκάκι στη μνήμη του εκπαιδευτικού και μεγάλου αθλητή στο Σκάκι  Δημητρίου Παύλου .
Το Τουρνουά θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου 2014 στη κεντρική πλατεία της Θήβας με ώρα έναρξης  10:30 π.μ.. 
Θα διεξαχθούν αγώνες σε έξι κατηγορίες :
     Δημοτικών Σχολείων αγόρια  - κορίτσια
     Γυμνασίων αγόρια  - κορίτσια    και
     Λυκείων  αγόρια  - κορίτσια.

 Δηλώσειςσυμμετοχής  ως 23 Οκτωβρίου στον Σκακιστικό Όμιλο Θήβας

τηλ .6978843403  Γ. Συκαράς  ( Προεδρος Σ. Ο. Θήβας )
Email isouliotis@thiva.gr

Σε όλους θα δοθούν Διπλώματα συμμετοχής και στους τρεις πρώτους νικητές /τριες κάθε κατηγορίας  θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια .


Παρακαλούμε για την ενημέρωση των μαθητών σας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (20-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 27χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 42χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (20-10-2014) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 42χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, για κλοπή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ SERVICE ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ.

Έχετε το πρόβλημα;
Έχουμε τη λύση: Ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας νέας γενιάς, που προγραμματίζονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή για τέλεια ποιότητα ήχου.Ακουστικά βαρυκοϊας

    Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας;
    Έχετε δυσκολία να καταλάβετε τον συνομιλητή σας;
    Αυξάνετε την ένταση της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου τόσο ώστε να ενοχλεί τους γύρω σας;
    Σας έχουνε πει ότι μιλάτε πιο δυνατά από τους γύρω σας;
    Έχετε αντιληφθεί να βουίζουν τα αυτιά σας;
    Έχετε εργασθεί ή βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θορυβώδη χώρο;
    Ζητάτε συχνά από τους άλλους να σας επαναλάβουν κάτι;

Εάν η απάντηση είναι ναι έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, είναι πιθανό να έχετε κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας.Tο  κατάστημα μας διαθέτει ακουστικά βαρηκοίας ,ψηφιακά,ενδοωτιαία και οπισθοωτιαία.Επίσης όλα  τα είδη ορθοπεδικών ειδών καλσόν ,κάλτσες για φλεβίτη ,καθετήρες ,πάνες ακράτειας,ηλεκτρικές κουβέρτες καθίσματα μπάνιου.,πατερίτσες,στρώματα κατάκλισης .Στο κατάστημα μας θα βρείτε πιεσόμετρα,
νοσοκομειακά  κρεβάτια με μανιβέλα και ηλεκτρικά,καρότσια απλα και ηλεκτροκίνητα.
                                                                                                          Έχουμε μεγάλη ποικιλία σε ανατομικά  παπούτσια μοκασίνια,μποτάκια και παντόφλες.

Ελάτε στο Νέο μας κατάστημα  Επαμεινώνδου 125 Θήβα.Τηλ.επικοινωνίας 22620 80889




















Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Παραδόθηκε ο κυνηγός που φέρεται να σκότωσε κατά λάθος στο κυνήγι φίλο του



 
Στην ασφάλεια Λαμίας παρουσιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγο πριν τη μια, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του ο νεαρός από τον Μεγαπλάτανο Αταλάντης, που την Παρασκευή το απόγευμα φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε κατά λάθος στο κυνήγι τον 25χρονο φίλο του.

Ο 34χρονος από εκείνη τη στιγμή είχε εξαφανιστεί και αναζητούνταν τόσο από την αστυνομία όσο και από την οικογένεια του. Ο νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση όταν πέρασε την είσοδο του αστυνομικού μεγάρου. Ζήτησε αντίγραφο της δικογραφίας και πήρε 48ωρη προθεσμία να απολογηθεί. Δεν συνελήφθη καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Στις 21 Οκτωβρίου 1825 για πρώτη φορά επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης, το πέμπτο φύλλο της «Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος», δημοσιεύει ένα ποίημα. Πρόκειται για τον «Ύμνο εις την Ελευθερία», του Διονυσίου Σολωμού, που αποτελείται από 158 στροφές και συνολικά 638 στίχους.

1096 - Σταυροφορία του λαού: ο τουρκικός στρατός εξουδετερώνει το λαϊκό στρατό της Δύσης.

1097 - Α΄ Σταυροφορία: οι Σταυροφόροι, με επικεφαλής τον Γοδεφρείδο του Μπουιγιόν, τον Βοϊμόνδο Α΄ του Τάραντα και τον Ρεϋμόνδο Δ' της Τουλούζης, αρχίζουν την πολιορκία της Αντιόχειας.

1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος ανακαλύπτει έναν πορθμό, γνωστός σήμερα ως Πορθμός του Μαγγελάνου.

1600 - Ο Τοκουγκάβα Ιεγιάσου νικά τους ηγέτες των αντίπαλων ιαπωνικών φυλών στη Μάχη της Σεκιγκαχάρα, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη του σογκουνάτου Τοκουγκάβα που στην ουσία θα κυβερνήσει την Ιαπωνία έως τα μέσα του 19ου αιώνα.

1774 - Για πρώτη φορά παρουσιάζεται σημαία με γραμμένη τη λέξη "Ελευθερία" επάνω της στο Τόντον της Μασαχουσέτης.

1805 - Ναυμαχία του Τραφάλγκαρ. Το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό υπό τις διαταγές του ναυάρχου Οράτιου Νέλσον κατατροπώνει τον γαλλοισπανικό στόλο στις ισπανικές ακτές. Ο Νέλσον, όμως, τραυματίζεται και πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών.

1824 - Ο Τζόζεφ Άσπντιν πατεντάρει το τσιμέντο Πόρτλαντ.

1825 - Για πρώτη φορά επίσημη εφημερίδα της Κυβέρνησης, το πέμπτο φύλλο της «Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος», δημοσιεύει ένα ποίημα. Πρόκειται για τον «Ύμνο εις την Ελευθερία», του Διονυσίου Σολωμού, που αποτελείται από 158 στροφές και συνολικά 638 στίχους.

1879 - Δοκιμάζεται με επιτυχία από τον Τόμας Έντισον ο πρώτος ηλεκτρικός λαμπτήρας πυράκτωσης (διήρκεσε 13½ ώρες προτού σβήσει).

1895 - Καταρρέει η Δημοκρατία της Φορμόζας, καθώς εισβάλλουν οι δυνάμεις της Ιαπωνίας.

1912 - Απελευθέρωση της Πρέβεζας από τον ελληνικό στρατό.

1918 - Ίδρυση της Γ.Σ.Ε.Ε.

1944 - Το HMAS Australia χτυπήθηκε κατά την πρώτη επίθεση Καμικάζι. 30 άντρες σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής του πλοίου. (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος)

1945 - Για πρώτη φορά οι γυναίκες στη Γαλλία αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1945 - Ο Χουάν Περόν παντρεύεται την Εύα Περόν.

1959 - Ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στη Νέα Υόρκη.

1966 - Από κατολίσθηση στο Αμπερφάν της Ουαλίας βρίσκουν το θάνατο 144 άνθρωποι, κυρίως παιδιά.

1969 - Ο Σιάντ Μπάρε έρχεται στην εξουσία με πραξικόπημα στη Σομαλία.

1972 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας συνετρίβη στις ακτές της Βούλας Αττικής. 37 από τους επιβαίνοντες πνίγηκαν, ενώ 19 κατάφεραν να σωθούν φτάνοντας στην ακτή.

1977 - Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.

1983 - Γίνεται ο ορισμός του μέτρου με βάση την ταχύτητα του φωτός στη γενική διάσκεψη μέτρων και σταθμών.

1990 - Η πρώτη Apple Day εορτάζεται στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

2003 - Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά ο πλανήτης νάνος Έρις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι νέες απολαβές των βουλευτών



Οι πιστώσεις της Βουλής για τις βουλευτικές αποζημιώσεις ανέρχονται σε 20,541 εκατομμύρια ευρώ μειωμένες κατά 411.000 σε σχέση με πέρσι λόγω της μισθοδοσίας στο εξής από το Ευρωκοινοβούλιο και των έξι ευρωβουλευτών που διατηρούσαν τα μισθολογικά τους δικαιώματα στην Ελλάδα μέχρι πέρσι.

Δεδομένου όμως ότι οι «πατέρες του έθνους» δικαιούνται πέραν της αποζημίωσής τους (που μαζί με εκείνη για τη συμμετοχή τους σε Επιτροπές και Θερινά Τμήματα της Βουλής φτάνουν τα 6100 ευρώ), επιδόματα γραφείου (6.411.000 ευρώ), οικογενειακής παροχής (180.000 ευρώ) και εξόδων κίνησης (1.365.000 ευρώ), οι συνολικές απολαβές των «300» ξεπερνούν τις 8.300 ευρώ.

Όσο για το τακτικό προσωπικό της Βουλής, μονίμους, υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου, μετακλητούς και ειδικούς φρουρούς, που φτάνουν τους 1395 (έναντι 1852 προβλεπομένων θέσεων), φέρεται να αμείβεται κατά μέσο όρο με 1368 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα που τους αναλογούν). Στο ποσό αυτό όμως προστίθενται κατά περίπτωση κάποιες απολαβές λόγω της υπαγωγής των περισσοτέρων στο νόμο περί ‘υπερβάλλουσας μείωσης’ των αποδοχών τους από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, καθώς και άλλες αποζημιώσεις συλλογικών οργάνων.

Στον προϋπολογισμό της Βουλής που συζητείται απόψε προβλέπεται ακόμα κονδύλι 30.000 ευρώ για προμήθεια ειδών διατροφής, ιματισμού, υπόδησης, εξάρτησης, εστίασης κτλ. Σημαντική αύξηση κονδυλίων προβλέπεται για την προμήθεια εκτυπωτικού και βιβλιοδετικού μηχανήματος (1.739.000 ευρώ), προμήθεια καυσίμων και λιπαντικών (132.000 ευρώ), αμοιβές για εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση (365.000 ευρώ), υπερωρίες συνεργατών βουλευτών (63.000 ευρώ) κ.ο.κ.

Σημαντικές, πάντως, είναι και οι μειώσεις δαπανών, όσον αφορά στα έξοδα μετακίνησης μελών του Κοινοβουλίου για ταξίδια στο εξωτερικό (μείωση κατά 230.000 ευρώ), στα έξοδα για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (μείον 448.700 ευρώ), στα έξοδα χρηματοδοτικής μίσθωσης (μείον 530.000 ευρώ) κ.ο.κ., ενώ σημαντική μείωση δαπανών κατά 732.000 ευρώ αποφέρει η εναρμόνιση των μισθολογίων της Βουλής με τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την χώρα σήμερα, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικού νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρελθόν το οκτάωρο για έναν στους τρεις μισθωτούς..



    Ενας στους τρεις μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχει «ξεχάσει» το παραδοσιακό οκτάωρο και δουλεύει είτε με μερική είτε με εκ περιτροπής απασχόληση.


Πρόκειται για εργαζόμενους που δουλεύουν λίγες ώρες κάθε μέρα ή μερικές ημέρες την εβδομάδα (κυρίως τριήμερα) με αποτέλεσμα την...  καθίζηση των αποδοχών τους.

Την ίδια στιγμή περισσότεροι από 850.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ «παρελθόν» για τη συντριπτική πλειοψηφία των μισθωτών αποτελούν οι κλαδικές συμβάσεις.
Τουλάχιστον επτά στους δέκα εργαζόμενους έχουν υπογράψει ατομική σύμβαση, ενώ μέσα σε τέσσερα χρόνια υπήρξαν 1.440 επιχειρησιακές συμβάσεις με τις μειώσεις στις αποδοχές να είναι από 10% έως και 40%.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, από το 2009 έως και το 2013 οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης -μερική και εκ περιτροπής εργασία- έχουν αυξηθεί κατά 73%. Συγκεκριμένα ο αριθμός των μερικώς απασχολούμενων από τα 272.561 άτομα το 2009 έφτασε στο τέλος του 2013 τα 440.433 άτομα.
Παρελθόν το οκτάωρο για έναν στους τρεις μισθωτούς

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της εκ περιτροπής εργασίας -δηλαδή όσων δουλεύουν λιγότερες από πέντε ημέρες την εβδομάδα- με τον αριθμό των συμβάσεων από 57.825 το 2009 να εκτιναχθεί στις 131.512 στο τέλος της περυσινής χρονιάς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα στοιχεία για τη «μετατροπή» των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία. Μέσα στην περυσινή χρονιά 28.410 εργαζόμενοι πέρασαν από την πλήρη στη μερική απασχόληση, ενώ 29.644 στην εκ περιτροπής εργασία (ακόμα υψηλότερα είναι τα στοιχεία για το 2012).

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από τις μισές συμβάσεις που πέρυσι μετατράπηκαν από πλήρη σε εκ περιτροπής εργασία έγιναν με μονομερή απόφαση του εργοδότη. Αντιθέτως τη διετία 2011-2012 η πλειοψηφία των συμβάσεων που μετατράπηκε από πλήρη σε εκ περιτροπής εργασία έγινε με συμφωνία εργοδότη και εργαζόμενου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όσοι αναγκάζονται να στραφούν στην εκ περιτροπής εργασία δουλεύουν τρεις ημέρες την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον μισθό. Μάλιστα υπάρχουν και περιστατικά εργαζομένων που καλούνται να εργαστούν μία ή δύο μόνο ημέρες κάθε εβδομάδα.

Πρόβλημα για τα Ταμεία
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι μειώσεις στους μισθούς θα συμπαρασύρουν σε επόμενη φάση και τις συντάξεις όσων σήμερα απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Εκτιμάται πως το ποσό που τελικά θα πάρουν από τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι μειωμένο από 20% έως 30% σε σχέση με αυτό που υπολόγιζαν πριν από την κρίση.
Η μείωση αυτή οφείλεται στο ότι οι εργαζόμενοι αναγκαστικά καταβάλλουν λιγότερα χρήματα για εισφορές στα ταμεία, είτε επειδή έχει μειωθεί ο μισθός είτε επειδή ο χρόνος απασχόλησής τους έχει μειωθεί. Ωστόσο λιγότερες εισφορές οδηγούν και σε χαμηλότερες συντάξεις.






Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2014 στη Λιβαδειά


Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2014
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργανώνει τον 5ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας!

Η Βοιωτία συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση με την ομάδα
   


Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας
( https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/?fref=ts )
και σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 και ώρα προσέλευσης 11:00 π.μ., στην Κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!
Καθώς ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!
Σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του ΔΗΜΟΣΙΟΥ θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας. Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού. Στις ομάδες μας, μητέρες από όλη την Ελλάδα (και το εξωτερικό) βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.
Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μητέρες πρώην θηλάζουσες, μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλους και λοιπούς συγγενείς, ΟΛΟΥΣ εσάς που στηρίζετε τον μητρικό θηλασμό και θέλετε να ενημερωθείτε, να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.



Εμείς οι γυναίκες - μητέρες συμφωνήσαμε με ένα προφορικό ηθικό «συμβόλαιο» να στηρίζουμε η μια την άλλη, να μοιραζόμαστε τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προβλήματά μας, να διαδώσουμε την πληροφορία, καθώς και να δείξουμε στις υπόλοιπες γυναίκες, τον τρόπο να αναζητούν τη γνώση και τη σωστή ενημέρωση, να διεκδικούν και να προσφέρουν το καλύτερο για τα παιδιά τους και τις ίδιες.  Η ομάδα «Βοιωτία: Ομάδα υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και μητρότητας» δημιουργήθηκε με στόχο την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό. Δεν είμαστε επαγγελματίες υγείας, απλώς μοιραζόμαστε καλοπροαίρετα τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει και συνεχίζουμε να αποκτούμε, μέσα από το ταξίδι της μητρότητας. Η προσφορά των μελών είναι εθελοντική.
Στην ομάδα μας, η οποία απαριθμεί πλέον 100 μέλη, υπάρχουν έμπειρες θηλάζουσες γυναίκες, και είναι στη διάθεση των μαμάδων αυτών, που μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, θέλουν να κατανοήσουν καλύτερα τη σημαντικότητα του μητρικού θηλασμού, για την υγιή ανάπτυξη του μωρού τους, κι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την άποψη ότι ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με το θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Θηλασμός : Οφέλη για μια ΖΩΗ».
Περισσότερες πληροφορίες : https://www.facebook.com/groups/voiotia.thilasmos/?fref=ts
Οι διοργανώτριες και  διαχειρίστριες της Ομάδας
Εθελοντών και Υποστηρικτών Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ