Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Σοκ στην Χαλκίδα: 42χρονη μητέρα «έσβησε» από πνιγμό, την ώρα που έτρωγε μακαρόνια!

Τα μακαρόνια της στοίχισαν την ζωή! Ανείπωτη τραγωδία στο κέντρο της Χαλκίδας - Η 42χρονη Ιωάννα Νασουφίδου και μητέρα ενός 4χρονου αγοριού, έχασε την ζωή της από πνιγμό την ώρα του μεσημεριανού φαγητού
Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Χαλκίδας, ο άδικος χαμός της 42χρονης Ιωάννας Νασουφίδου, η οποία χθες (03-11-14) "έσβησε" στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της αλλά και όλο τον κόσμο που την αγαπούσε.
Σοκ στην Χαλκίδα: 42χρονη μητέρα «έσβησε» από πνιγμό την ώρα που έτρωγε μακαρόνια! (ΦΩΤΟ)
Το μοιραίο συνέβη κατά την διάρκεια του μεσημεριανού φαγητού, στο σπίτι της, στην περιοχή της αγοράς. "Την ώρα που τρώγαμε μακαρόνια, ξαφνικά η Ιωάννα πετάχτηκε από το τραπέζι, φωνάζοντας πνίγομαι, μέχρι που λιποθύμησε και την μετέφερα στο νοσοκομείο Χαλκίδας." τονίζει στο eviazoom.gr,  με δάκρυα στα μάτια, ο σύζυγος της, Παναγιώτης Χατήρας.

Δυστυχώς, η άτυχη γυναίκα δεν άντεξε και έσβησε στα χέρια των γιατρών. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο νέο Κοιμητήριο Χαλκίδας, μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού. Ήταν παντρεμένη και μητέρα ενός 4χρονου αγοριού.
eviazoom.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο σίγουρος τρόπος για να κερδίσει κάποιος το Τζόκερ -Πόσο κοστίζει το «χρυσό» δελτίο


Τις τελευταίες εβδομάδες, η κλήρωση του Τζόκερ έχει γίνει κύριο θέμα συζήτησης στην Ελλάδα, με τα διαδοχικά τζακ ποτ να ανεβάζουν το ποσό που θα κληρωθεί την Πέμπτη στα 17 εκατομμύρια ευρώ. Ποιο είναι όμως το δελτίο που σίγουρα θα κερδίσει το μυθικό ποσό;

Η απάντηση είναι εύκολη. Εκείνο που στο οποίο θα έχουν «παιχτεί» όλα τα νούμερα του δελτίου. Και βέβαια σε αυτό ακολουθεί η εύλογη ερώτηση. Πόσο κοστίζει να συμπληρώσει κανείς όλους τους αριθμούς;

Κάτι τέτοιο θα κόστιζε 12.217.590 ευρώ, σύμφωνα με το thebest.gr. Κάτι που σημαίνει πως ακόμη κι αν όποιος το επιχειρούσε, ήταν ο μόνος που θα κέρδιζε, το ποσό που θα του έμενε θα ήταν 1.382.410 ευρώ, καθώς 3.400.000 ευρώ θα είναι μόνο ο φόρος. Βέβαια, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, πέρα από το γεγονός ότι σε περίπτωση που οι τυχεροί είναι παραπάνω από ένας, εκείνος που θα έχει παίξει όλους τους αριθμούς θα βγει χαμένος, δεν είναι γνωστό αν ο ΟΠΑΠ επιτρέπει να συμπληρωθεί ένα τέτοιο δελτίο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρέχουν με την ΦΛΟΓΑ στον Μαραθώνιο για τα παιδιά με καρκίνο



Για άλλη μια χρονιά η ομάδα των Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Μεγάλων Αποστάσεων της ''ΦΛΟΓΑΣ'' που στηρίζει και προβάλει εθελοντικά το έργο του ομώνυμου Συλλόγου  Γονιών Παιδιών  με Νεοπλασματική Ασθένεια, παίρνει μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Δεκάδες αθλητές του Μαραθωνίου ή των άλλων αποστάσεων του επίσημου αγώνα, θα τρέξουν με την ΦΛΟΓΑ στην φανέλα και στην καρδιά τους. Στόχος να στηρίξουν τις δράσεις του Συλλόγου και κυρίως τον Ξενώνα όπου φιλοξενούνται ασθενή παιδιά και οι γονείς τους όσο χρονικό διάστημα αυτά κάνουν διαφόρων ειδών θεραπεία στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας.
 Πέραν του Κλασσικού Μαραθωνίου οι εθελοντές -δρομείς της ΦΛΟΓΑΣ παίρνουν μέρος κάθε χρόνο σε πάρα πολλούς άλλους Μαραθωνίους σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε όλους τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα, επττυγχάνοντας και πολύ καλές επιδόσεις- πέραν της συμμετοχής και της διάδοσης του μηνύματος ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί, αρκεί να κινητοποιηθούμε όλοι, ο καθένας με τον τρόπο του!
Ακόμα και ένα ...κλίκ στην ιστοσελίδα της ΦΛΟΓΑς ( http://www.floga.org.gr/) ή στο FACEBOOK ( https://www.facebook.com/sillogosfloga?fref=ts) είναι μια ενίσχυση του ιερού σκοπού!

Το ραντεβού των αθλητών Μαραθωνοδρόμων της ΦΛΟΓΑΣ  για την παραλαβή της φανέλας της Φλόγας( χορηγία της εταιρίας WIND) αλλά και της Φωτογράφισης τους θα γίνει  στο Σπίτι της Φλόγας στον Ξενώνα (Αιγίου 6-8 στο Γουδί ) το Σάββατο στις 8/11/2014 στις 11 το πρωί.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Σάρωσε» η πρώτη Λευκή Νύχτα στη Λιβαδειά





Αυτή τη νύχτα θα την θυμούνται για πάρα πολύ καιρό στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία κάνοντας την πρώτη Λευκή Νύχτα της Λιβαδειάς απόλυτα επιτυχημένη!

Τόσο η αγορά όσο και ο κόσμος αναζωογονήθηκε από την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και του Δήμου Λεβαδέων.

Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου η πόλη έδειξε το διαφορετικό, χαρούμενο και ενθουσιώδες πρόσωπό της.

Άνθρωποι χαρούμενοι με τις οικογένειές τους απόλαυσαν τα ψώνια τους σε προνομιακές τιμές μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ τα παιδιά ξετρελάθηκαν με τα παιχνίδια, τους ξυλοπόδαρους και τη μουσική στο κέντρο της πόλης.

Η παρουσιάστρια της βραδιάς, Όλγα Λαφαζάνη, καλωσόρισε θερμά το κοινό, που πλημμύρισε το κέντρο της πόλης, ενώ αυτό που ακολούθησε με τους KΙNGS, δεν έχει ξαναγίνει!

Κέφι – παλμός - ζωντάνια από ένα ενθουσιώδες κοινό, που τραγουδούσε δυνατά τα τραγούδια τους και μετέτρεψε την κεντρική πλατεία σε ένα μεγάλο πάρτι.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ.

Δίνουμε όλοι ραντεβού στη δεύτερη Λευκή Νύχτα της Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητική κινητοποίηση από Λύκεια και Γυμνάσια της Θήβας

 Μαθητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν μαθητές από λύκεια και γυμνάσια της Θήβας σήμερα το πρωί μετά από αποφάσεις 5μελών και 15μελών συμβουλίων καθώς και γενικών συνελεύσεων των σχολείων.Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι :

 * Όχι στο Νέο Λύκειο!

 * Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων».

 * Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.

 * Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τα φροντιστήρια και τις επαναλαμβανόμενες εξετάσεις.

 * Κανένα σχολείο χωρίς καθηγητές. Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για την κάλυψη όλων των αναγκών. Καμία συγχώνευση τμήματος, κανένα κλείσιμο σχολείου.

 * Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη μας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών σε όλους τους μαθητές.

 Επίσης στα αιτήματα τους είναι να πληρωθούν οι καθαρίστριες των σχολείων τους άμεσα, αφού παραμένουν για μήνες απλήρωτες.

 Μετά από πορεία στο κέντρο της πόλης διαβάστηκε το ψήφισμα-κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και δόθηκε εκ νέου ραντεβού με αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων τους, στο μαθητικό συλλαλητήριο στο πλάι των εργατών στις 27 Νοέμβρη ημέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας.
thivagr.blogspot.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

O Κωστής Χατζηδάκης στη Λιβαδειά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1974-2014
ΠΑΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

         Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:30 , θα πραγματοποιηθεί πολιτική ομιλία στο ξενοδοχείο ‘’ΕΡΑΤΩ’’ στη Λιβαδειά, ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ, με κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό και Βουλευτή της ΝΔ  στη Β’ Αθηνών κ Κωστή Χατζηδάκη.  

                                                                                                                              ΝΟ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
                                                                                 

                                                                                 
                                                                                        




Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι από την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 θα γίνεται υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την ένταξη τους στους καταλόγους δικαιούχων του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων.
Η αίτηση των ενδιαφερομένων θα πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1.    Αίτηση ενδιαφερομένου
2.    Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
3.    Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
4.    Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
5.    Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας και Ε1, Ε2 και Ε9
6.    Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής ή άλλου Δημόσιου Φορέα εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας
7.    Κάρτα ανεργίας εφόσον πρόκειται για ανέργους καθώς και κάρτα ανεργίας του/της συζύγου
8.    Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί ποσοστού αναπηρίας, εφόσον πρόκειται για ΑμεΑ
9.    Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ
10.    Αντίγραφο ιδιωτικού συμφωνητικού ενοικίου, εφόσον υπάρχει
Σημειώνεται ότι αίτηση πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου και οι παλαιοί δικαιούχοι του κοινωνικού παντοπωλείου συνοδευόμενη από όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά.
Επίσης, ενημερώνουμε ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους και αιτήσεις για τη διανομή καυσοξύλων.
Μετά τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται και Έκθεση Κοινωνικής Έρευνας από Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον 4ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος Σοφοκλέους 15, αρμόδια υπάλληλος κα Μαρίνα Κριμπά, τηλ.: 22613-50841.    



Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Κάηκε ζωντανός μέσα στο αγροτικό του

  Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο μετά τις 9:00΄ το πρωί ένας 60χρονος από τη Γλύφα Φθιώτιδας, όταν το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, βγήκε εκτός δρόμου και άρπαξε φωτιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο άτυχος οδηγός έχασε τον έλεγχο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε βράχια.

Από την πρόσκρουση χύθηκε βενζίνη στο οδόστρωμα και αμέσως μετά το αυτοκίνητο λαμπάδιασε, με αποτέλεσμα ο εγκλωβισμένος 60χρονος να απανθρακωθεί.

Το πιθανότερο είναι ο άνθρωπος να έχασε τον έλεγχο από παθολογικά αίτια και μετά η εξέλιξη ήταν τραγική.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες από τη Στυλίδα και από την 7η ΕΜΑΚ της Λαμίας, ωστόσο ήταν πολύ αργά για να βοηθήσουν τον άτυχο 60χρονο.lamiareport



Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ τα Σχολεία Βαγίων και Θεσπιών-ΟΧΙ στο νέο σύστημα...

Υπό κατάληψη τελούν τα Γυμνάσια, Λύκεια Βαγίων και Θεσπιών. Οι μαθητές διαμαρτύρονται  για την Τράπεζα Θεμάτων, το σύστημα των εξετάσεων στο Λύκειο, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Παιδεία. Οι μαθητές που συμμετέχουν στις  επιτροπές της κατάληψης κοινοποιούν τα επιπλέον αιτήματά τους, τα οποία χαρακτηρίζουν λογικά και σοβαρά. Ειδικότερα:Στα Βάγια ζητούν  να διοριστεί καθηγητής Θεολόγος, κατάργηση ποινολογίου,θέματα  καθαριότητας του σχολείου και γενικότερα να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής,έλλειψη πετρελαίου.Οι μαθητές καταγγέλουν ότι 
ζητήθηκαν από τους γονείς τους  χρήματα για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, με τα παιδιά  να εκφράζουν παράπονα και διαμαρτυρίες,για την αδιαφορία του Δήμου Θηβαίων. Θεσπιές:Προγραμματισμός των λεωφορείων για την μεταφορά των μαθητών απο Άσκρη,Νεοχώρι,Μαυρομμάτι,μαθητικό στο Λεοντάρι,και βελτίωση των συνθηκών υγιεινής.
Οι μαθητές των Σχολείων Βαγίων και Θεσπιών λένε όχι στους πειραματισμούς στην Παιδεία, όχι στο νέο σύστημα και όχι στο νέο Λύκειο.

Ως εδώ! Δε θα ανεχτούμε πια αυτήν την κατάσταση!  Στέλνουμε το μήνυμά μας. Να ακουστούν παντού τα αιτήματα μας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, στις 12:00 στα Προπύλαια, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για το «νέο σχολείο», την Τράπεζα Θεμάτων, τις συγχωνεύσεις τμημάτων και τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι στο facebook έχει δημιουργηθεί σελίδα με τον τίτλο «Πανελλήνια κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», όπου οι μαθητές συντονίζουν τις καταλήψεις και μαθαίνουν τι συμβαίνει στα άλλα σχολεία.

 









Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς για τη Λευκή Νύχτα

Η Νύχτα στην πόλη μας το Σαββάτο 1 Νοεμβρίου ντύθηκε όντως με χρώματα λευκά. Χρώματα που χαρακτηρίζουν την αισιοδοξία, το χαμόγελο και την ψυχαγωγία που υπήρχε διάχυτη στην πόλη μας μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς. Θεωρούμε δεδομένο ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν αν δεν στεκόντουσαν στο πλάι μας θεσμικοί παράγοντες ,αρχές του τόπου και πραγματικοί φίλοι - χορηγοί που χρηματοδότησαν και στήριξαν το όνειρό μας για ψυχαγωγία, ψώνια και καλυτέρευση της καθημερινότητας του επιχειρείν.
Με την παρούσα επιστολή σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια σας στην προσπάθεια μας. Ελπίζουμε και στην μελλοντική στήριξη στις προσπάθειες που καταβάλουμε για την ανάκαμψη του Λιβαδείτικου εμπορίου και την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη μας.
Τέλος οφείλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο καταναλωτικό κοινό όλης της περιφέρειας που μας στηρίζει τόσα χρόνια στις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες και στην προσπάθεια που είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε καθημερινά για διατήρηση και καλυτέρευση των εμπορικών δεδομένων στην πόλη μας.



Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών δημοτικού στο Δημαρχείο Θήβας

Στα πλαίσια του μαθήματος “Μελέτη Περιβάλλοντος”, οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, μαζί με τους δασκάλους τους και τον Διευθυντή του σχολείου,  προκειμένου να γνωρίσουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και να ενημερωθούν τόσο για τη λειτουργία του Δήμου όσο και για τις καλές πρακτικές του  σχετικά με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε τους μαθητές στο γραφείο του και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, που αφορούσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων, τον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, τη λειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης, τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων κυρίως για παιδιά.


Στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε όλα τα γραφεία του Δήμου, όπου ενημερώθηκαν από τους  αρμόδιους υπαλλήλους για το αντικείμενο εργασίας τους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους δημότες και φεύγοντας έλαβαν δώρο καρτ- ποστάλ με φωτογραφικό υλικό από τις ομορφιές του τόπου μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τις 18 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων



Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη.

Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού υπενθυμίζει ότι «οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2014, είτε η προκαταβολή αφορά στο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων ή στο Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν νέες αιτήσεις Α21 για το τρέχον έτος, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013, δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν».

Παράλληλα, ο ΟΓΑ συνιστά στους πολίτες να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση, μάλιστα, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις, πρέπει να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση - τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, προτίθεται να προβεί σε δωρεάν γενικές αιματολογικές εξετάσεις των συνανθρώπων μας οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι. Είναι πολύ σημαντικό δια την υγεία μας να προβαίνουμε σε προληπτικούς ελέγχους και επειδή οι παρούσες συγκυρίες είναι πραγματικά δύσκολες δια τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε και να φροντίζουμε την υγεία των συνανθώπων μας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτανθούν στα γραφεία μας στην Λιβαδειά επί της οδού Δ. Ανδρεαδάκη 45Α ή να επικοινωνήσουν στο τηλ. 22610-20226 από τις 9:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων δια την συνεργασία.
Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τους πεσόντες αεροπόρους Δριστίλα Αθ. και Παπαϊωάννου Ι. τίμησαν οι Θηβαίοι

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη , η εκδήλωση μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωμάτικών Θήβας, για τους πεσόντες ανθυποσμηναγούς Δριστίλα Αθανάσιο και Παπαϊώαννου Ιωάννη, οι οποίοι το 1959 έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος, λίγο έξω από τη Θήβα, μετά την πτώση και συντριβή των αεροσκαφών τους, τύπου F-86E, στα οποία επέβαιναν ως χειριστές, εκτελώντας διατεταγμένη πτήση.
Προηγήθηκε θεία λειτουργία και τέλεση τρισάγιου στη μνήμη των δύο χειριστών και ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας στην πρόσοψη του Ιερού Ναού με τα ονόματα των δύο πεσόντων αεροπόρων, παρουσία στενών συγγενών των πεσόντων αξιωματικών, πολιτικών, πολιτειακών και στρατιωτικών αρχών. Επιδόθηκαν επίσης στους συγγενείς τους τιμητικές πλακέτες.

Η συγκίνηση όλων ήταν βαθιά καθώς συμπληρώνονταν 55 ολόκληρα χρόνια από τη μοιραία πτήση, που βύθισε στο πένθος την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τις οικογένειες των οικείων των αξιωματικών. Μια πτήση που θα μπορούσε να έχει λάβει και διαστάσεις μεγάλου αεροπορικού ατυχήματος, με ανυπολόγιστα θύματα και ζημιές, εάν τα δύο αεροσκάφη δεν έπεφταν έξω από την πόλη των Θηβών.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου στην ομιλία του, αφού συνεχάρη τον Σύνδεσμο για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, που αποδεικνύει ότι ακόμη και σήμερα, στα δύσκολα για όλους χρόνια, ενυπάρχουν ακόμη φλόγες μνήμης και τιμής σε σημαντικά γεγονότα τοπικού και εθνικού ενδιαφέροντος, είπε ότι θα προτείνει στην Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου, την ονοματοθεσία οδών με τα ονόματα τους, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης και προκειμένου να διασωθεί ιστορικά το γεγονός, έτσι ώστε να ενθυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά πανήγυρις Αγ. Νεκταρίου στον Ι. Ναό Αγ. Θεοδώρων Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Όρθιος o Λεβαδειακός στο κάστρο!


«Φρένο» στην ξέφρενη πορεία της Καλλονής στην Μυτιλήνη (μόνο νίκες) έβαλε ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί αποσυντόνισαν την ομάδα της Λέσβου και σε ένα ματς με πολλά νεύρα πήραν τον βαθμό, 0-0.


Από νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα άλλο τίποτα, από γκολ όμως τίποτα! Καλλονή και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0 στη Λέσβο, στο ματς που ολοκλήρωσε την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι Βοιωτοί κατάφεραν να βάλουν τέλος στην πορεία της ομάδας της Λέσβου, που μετρούσε μόνο νίκες στην έδρα της (4/4). Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στην ανασταλτική λειτουργία των φιλοξενούμενων, που δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα παρά την πίεση που δέχτηκαν στο φινάλε.

Πολύ σκληρό παιχνίδι στην Λέσβο, με τον διαιτητή να χρειάζεται να βγάλει 6 φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του στο πρώτο ημίχρονο (4-2). Τα αίματα «άναψαν» στο 34’ όταν ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί –σωστά- έπειτα από ανατροπή του Αντέτζο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη φάση έφερε και την αποβολή του Γιάννη Ματζουράκη, λόγω διαμαρτυρίας.


Το ματς:



Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι από το ξεκίνημά του. Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, γεγονός που φάνηκε και από το πάθος τους στις διεκδικήσεις της μπάλας, με τον διαιτητή να έχει βγάλει τρεις φορές την κίτρινη κάρτα πριν το πρώτο τέταρτο. Ο Λεβαδειακό έδειχνε να φτάνει με μεγαλύτερη ευκολία κοντά στην εστία του Χογκ, όμως η Καλλονή ήταν αυτή που είχε την πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με τον Μανούσο να αναγκάζει σε δύσκολη επέμβαση τον Σηφάκη στο 18΄.


Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και από τις δύο πλευρές. Οι Βοιωτοί συνέχιζαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να εκμεταλλεύονται τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου από τους γηπεδούχους. Το ματς πήρε «φωτιά» στο 34’ όταν η Καλλονή ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Αντέτζο στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει –σωστά- παίζεται. Η απόφασή του εξόργισε τον Γιάννη Ματζουράκη, που αποβλήθηκε για διαμαρτυρία. Η ένταση ξύπνησε τον κόσμο και η ομάδα της Λέσβου πήρε τα πάνω της πιέζοντας για πρώτη φορά στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει το 0-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Σαφώς πιο βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Καλλονή στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έδειξε να ξαναβρίσκει την «φρεσκάδα» του στον χώρο του κέντρο και επέβαλε τον ρυθμό της. Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, όμως η ανασταλτική του γραμμή λειτούργησε καλά και ο Σηφάκης δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τις προσπάθειες των αντιπάλων.


Με το πέρασμα των λεπτών, οι Βοιωτοί κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό και σταδιακά να βγάλουν από την περιοχή τους τους γηπεδούχους. Η Καλλονή προσπάθησε με κάποια γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή, όμως Κώτσιος και Πίντερ εξουδετέρωσαν κάθε εναέρια μονομαχία μέσα στην περιοχή τους. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο κέντρο στα τελευταία λεπτά και το 0-0 δεν άλλαξε.



Οι συνθέσεις:



Καλλονή (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέτζο, Πιπίνης, Καλτσάς, Κεϊτά (73’ Στεφάνοβιτς), Λεοζίνιο, Μανούσος, Ναβάρο (76’ Αγρίτης), Χουάνμα (85’ Κύπρου)

Στον πάγκο: Δαύκου, Τσαμπούρης, Χωριανόπουλος

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Γεωργιάδης (50’ Νικολακάκης), Μαχαίρας, Κώτσιος, Ζίτο, Κονέ, Σάντσες, Πιντέρ, Ορτέγκα (62’ Βούκσεβιτς), Μπορνταγκαράι, Σοτέλο (83’ Μάντζιος)

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Τόμας, Μιλοσάβλιεφ, Γκόμεζ

Διαιτητής: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
sport-fm
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1944 ολοκληρώνεται η εκκένωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς. Γερμανικές φρουρές παραμένουν μόνο στα υπό ιταλική κατοχή νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο, καθώς και στο ΒΔ τμήμα της Κρήτης μέχρι τον Μάιο του 1945.

1501 - Η Αικατερίνη της Αραγωνίας (μετέπειτα πρώτη σύζυγος του Ερρίκου Η' της Αγγλίας) γνωρίζει τον Αρθούρο της Ουαλίας, τον μεγαλύτερο αδελφό του Ερρίκου Η', και δέκα μέρες αργότερα θα παντρευτούν.

1576 - Ογδονταετής πόλεμος : Στην Φλάνδρα , Ισπανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Αμβέρσα (μεγάλη καταστροφή της πόλης).

1780 - Επανάσταση του Περού: Ο Χοσέ Γκαμπριέλ ξεκινά την επανάσταση κατά της Ισπανίας.

1783 - Ο Μότσαρτ παρουσιάζει την Συμφωνία αριθ. 36 για πρώτη φορά στο Linz , Αυστρία .

1798 - Έναρξη της ρωσο-οθωμανικής πολιορκίας της Κέρκυρας .

1804 - Συνθήκη συμμαχίας μεταξύ των Μανιατών και των Ενετών για την εκδίωξη των Τούρκων.

1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Οι επαναστατημένοι Έλληνες νικούν τους Τούρκους στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια ξεκινούν νέα πολιορκία στην Ακρόπολη Αθήνα.

1826 - Ελληνική Επανάσταση του 1821: Δεύτερη νίκη του Καραϊσκάκη στη Δόμβραινα.

1912 - Α' Βαλκανικός πόλεμος: Ισχυρές τουρκικές δυνάμεις με ορεινή πυροβολαρχία προσβάλλουν τη Σιάτιστα. - Σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στρατού στον οικισμό Άρνισσα Πέλλας.

1918 - Α' Παγκόσμιος Πόλεμος : Η Αυστροουγγαρία παραδίδεται στην Ιταλία .

1918 - Ίδρυση του ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδας) το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε ΚΚΕ.

1918 - Ξεκίνησε η Νοεμβριανή Επανάσταση που ξέσπασε στην Γερμανία κατά της Βασιλείας.

1922 - Στην Αίγυπτο , Βρετανός αρχαιολόγος Χάουαρντ Κάρτερ και οι άντρες του ανακαλύπτουν την είσοδο του τάφου του Φαραώ Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων.

1940 - Ελληνοϊταλικός πόλεμος του 1940: Ιταλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν το Μέτσοβο, πολλές γέφυρες, τον Βόλο, τον Πειραιά κ.ά.

1942 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Δεύτερη μάχη του Ελ Αλαμέιν , Ο Γερμανός Στρατάρχης Έρβιν Ρόμελ οδηγεί τις δυνάμεις του σε συνεχή υποχώρηση.

1943 Εκτελείται από δοσίλογους ο Δημήτριος Γιαννακόπουλος στέλεχος του αγωνιστικού ΕΔΕΣ Αθηνών που ήταν σφόδρα ενάντιος στη "δοσιλογική" πτέρυγα της ίδιας οργάνωσης.

1944 - Ολοκληρώνεται η εκκένωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς. Γερμανικές φρουρές παραμένουν μόνο στα υπό ιταλική κατοχή νησιά Ρόδο, Κάλυμνο, Κω, Λέρο, Τήνο, Μήλο, καθώς και στο ΒΔ τμήμα της Κρήτης μέχρι τον Μάιο του 1945.

1950 - Η Ισπανία γίνεται δεκτή στον ΟΗΕ.

1952 - Ιδρύεται στις ΗΠΑ η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας.

1955 - Η Κρατική Όπερα της Βιέννης μετά την καταστροφή που υπέστη στο Β' Π.Π. και την ανακαίνισή της ανοίγει και πάλι παρουσιάζοντας το έργο του Μπετόβεν "Φιντέλιο".

1956 - Σοβιετικά στρατεύματα εισέρχονται στην Ουγγαρία για να τερματίσουν την ουγγρική επανάσταση ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, που άρχισε στις 23 Οκτωβρίου . Χιλιάδες Ούγγροι χάνουν τη ζωή τους, πολύ περισσότεροι οι τραυματίες, και σχεδόν 250.000 μετατρέπονται σε πρόσφυγες εγκαταλείποντας τη χώρα.

1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν στο διάστημα τον πρώτο ζωντανό οργανισμό στην ιστορία, τη σκυλίτσα Λάικα, με το δορυφόρο Σπούτνικ 2.

1966 - Ο ποταμός Άρνο πλημμυρίζει την Φλωρεντία , στην Ιταλία, σε μέγιστο ύψος 6,7 m (22 ft), αφήνοντας χιλιάδες άστεγους ενώ καταστρέφει εκατομμύρια από τα αριστουργήματα τέχνης και σπανίων βιβλίων.

1995 - Δολοφονείται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Γιτζάκ Ράμπιν από έναν Ορθόδοξο Εβραίο εξτρεμιστή που επικαλέστηκε εντολή από θεϊκό όραμα.

1998 - Ο Έλληνας υποσμηναγός Νίκος Παρούσης, διαπιστώνοντας βλάβη του Μιράζ στο οποίο επέβαινε πετώντας πάνω από τον Ωρωπό, την τελευταία στιγμή και χωρίς να το εγκαταλείψει, απέτρεψε την πτώση του σε σχολείο οδηγώντας το εκτός πόλης όπου και συνετρίβη μαζί του. Τιμήθηκε μετά θάνατο από την Ακαδημία Αθηνών.

2008 - Ο Μπαράκ Ομπάμα εκλέγεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 11 Νοεμβρίου η προκαταβολή του τσεκ με λύση για συμψηφισμούς



Την προσεχή Τρίτη 11 Νοεμβρίου θα είναι διαθέσιμα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών τα χρήματα που αντιστοιχούν στην προκαταβολή (50%) της ενιαίας ενίσχυσης για το 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμψηφισμός μέσω ΗΔΙΚΑ θα περιορίζεται σε ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου και όχι κοινοτικές ενισχύσεις.Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμψηφισμός μέσω ΗΔΙΚΑ θα περιορίζεται σε ΦΠΑ, ΕΦΚ πετρελαίου και όχι κοινοτικές ενισχύσεις.

Το ρεπορτάζ του AgroNews λέει ότι οι σχετικές διαδικασίες από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν πάρει το δρόμο τους, ενώ από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η διαβεβαίωση  πως όχι μόνο δεν υπάρχει κανένα θέμα ρευστότητας αλλά αντίθετα η Επιτροπή Πιστώσεων της τράπεζας έχει λάβει σχετική μέριμνα ώστε το ποσό  ύψους άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ που αντιστοιχεί στην προκαταβολή του τσεκ να είναι διαθέσιμο από τις 17 Αυγούστου.

Σημειωτέον ότι με βάση την πάγια τακτική που ακολουθείται για την πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης, η τράπεζα δανειοδοτεί το δημόσιο, ώστε να καταστεί δυνατή η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων και εν συνεχεία, δηλαδή μετά την εξόφληση των παραγωγών, γίνεται εκκαθάριση μεταξύ κράτους και κοινότητας (Τμήμα Εγγυήσεων) προκειμένου και η τράπεζα να πάρει πίσω τα χρήματά της.

Τα επόμενα 24ωρα υπογράφεται και η σύμβαση μεταξύ Δημοσίων και Τράπεζας Πειραιώς για τη διαχείριση του λογαριασμού ΕΛΕΓΕΠ (Ειδικός Λογαριασμός Εγγυήσεων Αγροτικών Προϊόντων) την επόμενη 5ετία. Διευκρινίζεται εδώ ότι η σύμβαση δεν θα μπορούσε να υπογραφεί νωρίτερα, καθώς στις 31 Οκτωβρίου έληγε η προθεσμία του διαγωνισμού για υποβολή προτάσεων από πλευράς πιστωτικών ιδρυμάτων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου λογαριασμού (ΕΛΕΓΕΠ).

Τέλος, οι πληροφορίες θέλουν το θέμα του συμψηφισμού απαιτήσεων αγροτών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εν προκειμένω προς τον ΟΓΑ, να διευθετείται με μια «πολιτική δέσμευση» των εμπλεκομένων πλευρών που εκτονώνει την κατάσταση και ανοίγει το δρόμο για την προκαταβολή του τσεκ. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει ότι ο συμψηφισμός μέσω του ΗΔΙΚΑ θα περιορίζεται σε απαιτήσεις αγροτών που προέρχονται από υποχρεώσεις του κράτους, δηλαδή ΦΠΑ, Ειδικό Φόρο Πετρελαίου, φόρο εισοδήματος κ.α. και δεν θα επεκτείνεται σε παρακράτηση κοινοτικών ενισχύσεων, έτσι ώστε να αποφευχθούν και τυχόν τριβές με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές.

Δεν θα φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, λέει ο Κουκουλόπουλος

Εν τω μεταξύ, υποθέσεις εργασίας χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος τις αναφορές βουλευτών κομμάτων περί φορολόγησης των κοινοτικών αγροτικών επιδοτήσεων, ενώ για τους συμψηφισμούς οφειλών από τον ΟΓΑ, επιμένει ότι οι όποιες παρακρατήσεις θα γίνουν από επιστροφές πετρελαίου και ΦΠΑ.

«Οι αγρότες θα φορολογούνται με 13% ανεξαρτήτως τεκμαρτού. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα φορολογηθούν οι κοινοτικές ενισχύσεις όπως ειπώθηκε πρόσφατα στην εκπομπή σας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλο μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να δοθεί στην αποκλιμάκωση της φορολογίας. Μέσω της αποκλιμάκωσης της φορολογίας μπορεί να υπάρξει αντίδωρο στο λαό για τις θυσίες που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια».

Αναφορά με ο θέμα των οφειλών προς τον ΟΓΑ σημείωσε: «Οι όποιες παρακρατήσεις από τον ΟΓΑ θα γίνουν από τις επιστροφές πετρελαίου και ΦΠΑ, ο ΟΓΑ θα κρατάει μια ετήσια εισφορά. Η προσπάθεια μας είναι να μην γίνουν παρακρατήσεις από τις ενισχύσεις, αυτό ζητάει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με σχετική τροπολογία». Πρόσθεσε δε πως «το μεγάλο μας στοίχημα είναι να κρατήσουμε όρθιο τον ΟΓΑ. Για αυτό κάνουμε μια αγωνιώδη και εργώδη προσπάθεια, να έχουμε έναν εύρωστο οργανισμό ασφάλισης για τους αγρότες , ώστε να πάμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στα 65 έτη από τα 67 που είναι σήμερα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις από αργοπορημένους, ξεκούραστους και… λιποτάκτες». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος, συμμετέχοντας στην πολιτική συζήτηση που έγινε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα - Τηλεοπτικό αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της





Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα κι ανακαλύπτει τη μουσική και χορευτική παράδοση της πόλης. Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου η εκπομπή της ΝΕΡΙΤ «Αλάτι της Γης» θα ταξιδέψει τους τηλεθεατές του στη Θήβα με σκοπό την παρουσίαση της μουσικής και χορευτικής παράδοσης της πόλης. Στην πόλη μπερδεύονται γλυκά το χθες και το σήμερα.
Τα αρχαία ερείπια είναι διάσπαρτα: από το μυκηναϊκό τείχος των Προιτιδών ανάμεσα στις πολυκατοικίες μέχρι τις «πύλες της Ηλέκτρας» δίπλα στην αφετηρία των λεωφορείων του ΚΤΕΛ! Ενώ η κρήνη του Οιδίποδα βρίσκεται απέναντι από ένα σουπερ μάρκετ!.. Οι δρόμοι αναγράφουν τα αρχαία λαμπρά ονόματα (Επαμεινώνδα, Αντιγόνης, Ιοκάστης, Πινδάρου κ.ά.) που φέρουν ακόμη πολλοί από τους κατοίκους αλλά και δραστήριοι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Η εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς είναι γεμάτη από εντοιχισμένα αρχαία μέλη, ενώ το ιερό του Ευαγγελιστή Λουκά χτίστηκε απέναντι από τον Ισμήνειο λόφο όπου βρισκόταν το ιερό του Απόλλωνα...  Στη Θήβα οι ντόπιοι Ρουμελιώτες συνυπάρχουν με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες που ρίζωσαν εδώ μετά το ’22, αλλά και με τους Σαρακατσάνους και τους Βλάχους. Κάθε ομάδα με τα δικά της τραγούδια, χορούς, μουσικά όργανα, συνήθειες και γαστρονομία.
 Συμμετέχουν το Λύκειο των Ελληνίδων Θήβας, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας "Τα Κονάκια", η Ένωση Μικρασιατών Θήβας και ο Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θήβας.Τραγουδούν οι: Ελένη Λαζάρου, Σωτήρης Παπαναστασίου, Βαγγέλης Τζουμανέκας, Γιώργος Χατζής, Γιώργος Χατζηχρόνογλου, Σταμάτης Μπρίκας και Σαπφώ Μακρή.
 Έρευνα - παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας. Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος. Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαΐτης. Παραγωγή: FOSS

Ημ.προβολής: Κυριακή 9/11/2014, στις 13.00 – ΝΕΡΙΤ

thivarealnews.blogspot.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσε τον βιαστή της κόρης του για δείπνο και τον βασάνισε μέχρι θανάτου: Τον έδεσε και του έκαψε τα γεννητικά όργανα

Τον νόμο στα χέρια του πήρε ένας πατέρας από την Ινδία, στην περιοχή του Khajuri Khas στο βορειοανατολικό Δελχί, ο οποίος προκειμένου να «τιμωρήσει» τον άνδρα που φέρεται να βίασε την κόρη του τον προσκάλεσε για δείπνο και αντ' αυτού τον βασάνισε.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 36χρονος εξοργισμένος πατέρας, προκειμένου να παραπλανήσει τον 45χρονο, ο οποίος -σημειωτέον- είναι παντρεμένος, εκτός από την πρόσκληση σε δείπνο έφτασε στο σημείο για να γίνει απόλυτα πειστικός να μαγειρέψει και να ετοιμάσει ένα πλήρες γεύμα. Τελικά, όμως, ο 36χρονος ακινητοποίησε τον «καλεσμένο» του, τον έδεσε σε μια καρέκλα και έκαψε τα γεννητικά του όργανα με λαβίδες που είχε πρώτα ζεματίσει. Στη συνέχεια τον στραγγάλισε. Μετά τον φόνο, περπάτησε μέχρι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ομολόγησε το έγκλημα με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το αστυνομικό ανακοινωθέν, ο 45χρονος είχε βιάσει τη 14χρονη κόρη του 36χρονου πριν από δύο μήνες και, όπως ομολόγησε ο πατέρας, δεν είχε καταγγείλει το περιστατικό στην Αστυνομία γιατί φοβόταν ότι οι γείτονες και οι συγγενείς θα κατηγορούσαν την κόρη του πως προκάλεσε τον βιαστή.

«Βασισμένοι στην ομολογία, στείλαμε μία ομάδα στο σημείο η οποία ανακάλυψε το πτώμα. Εχει σταλεί για νεκροψία-νεκροτομή και έχει ενημερωθεί η οικογένειά του. Εξιχνιάστηκε μια υπόθεση δολοφονίας και ο 36χρονος συνελήφθη», ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σύμφωνα με τη βρετανική Metro.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οσα πρέπει να ξέρετε για τα ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται όσοι έχουν επιχειρηματικές οφειλές και αναζητούν με ποιο τρόπο θα μπορέσουν να υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας ώστε να ρυθμιστούν τα χρέη τους βάσει της τροπολογίας που κατατέθηκε τη Δευτέρα.

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σε δημοσίευμα της δίνει απαντήσεις σε ερωτήσεις για τη διευθέτηση των επιχειρηματικών οφειλών

1 Ποιοι έχουν δικαίωμα υπαγωγής στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών;
Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που στην οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013 είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. Επίσης, για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον νόμο 3869/2010 (νόμος Κατσέλη) ή να έχουν παραιτηθεί από αυτήν, να μην έχουν παύσει τις δραστηριότητές τους, να μην έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία ή απάτη εις βάρος του Δημοσίου.

2 Ποιες οφειλές μπορούν να ρυθμίσουν;
Οφειλές σε τράπεζες έως 500.000 ευρώ που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες (βρίσκονταν δηλαδή σε καθυστέρηση τουλάχιστον 90 ημερών) έως τις 30 Ιουνίου 2014 και οφειλές έως 1 εκατ. προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

3 Πού υποβάλλουν αιτήσεις για ρύθμιση και μέχρι πότε;
Στις πιστώτριες τράπεζες έως τις 31/3/2015.

4 Ποια δικαιολογητικά πρέπει να προσκομίσει ο οφειλέτης στην τράπεζα;
Ο οφειλέτης υποβάλει αίτηση ρύθμισης και βεβαίωση με την οποία δηλώνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση, αναφέρει τα περιουσιακά του στοιχεία και την τρέχουσα αξία τους, αναφέρει πλήρη στοιχεία κάθε επιχείρησης που έχει σύζυγος ή συγγενής πρώτου βαθμού και ξεκίνησε να λειτουργεί μετά την 1/1/2010, καθώς και στοιχεία για ακίνητα που τυχόν μεταβίβασε μετά την 1/1/2010. Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν η αίτηση και η βεβαίωση θα καθοριστεί με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας.

5 Η ρύθμιση σημαίνει αυτομάτως και διαγραφή της οφειλής;
Οχι απαραιτήτως. Η τράπεζα αποφασίζει εάν θα προχωρήσει σε ρύθμιση και εάν αυτή θα περιλαμβάνει και διαγραφή κεφαλαίου. Η διαγραφή, το «κούρεμα», μπορεί να φτάνει ακόμη και το 50% των οφειλών προς την τράπεζα.

6 Εάν η τράπεζα «κουρέψει» το δάνειο μιας επιχείρησης, διαγράφονται αυτομάτως και οι οφειλές της προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία;
Μια επιχείρηση οι οφειλές της οποίας προς την τράπεζα ρυθμίστηκαν βάσει αυτής της διαδικασίας μπορεί να προσκομίσει βεβαίωση προς την εφορία και τα Ταμεία για να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών προς αυτά σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο πρόσφατος νόμος 4305/2014, δηλαδή αποπληρωμή σε έως 100 δόσεις και με διαγραφή μόνο των προσαυξήσεων και των προστίμων από 20% έως 100%.

7 Μια επιχείρηση έχει ήδη υπαχθεί στη ρύθμιση του νόμου 4305/2014 μπορεί να υπαχθεί στη συνέχεια στη ρύθμιση του υπ. Ανάπτυξης και τι θα κερδίσει με αυτό;
Μπορεί να υπαχθεί. Σε αυτήν την περίπτωση οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία θα διαγραφούν κατά επιπλέον 20%. Δηλαδή, εάν το ποσοστό διαγραφής της ρύθμισης του 4305/2014 είναι 20%, μπαίνοντας στη ρύθμιση του υπ. Ανάπτυξης θα πετύχουν ποσοστό διαγραφής 40% με συμψηφισμό και όχι με επιστροφή χρημάτων.

8 Εάν μια επιχείρηση δεν καταβάλει κάποια δόση έχει συνέπειες;
Οι συνέπειες υφίστανται εάν δεν καταβάλει αθροιστικά από τρεις μηνιαίες δόσεις και άνω και συνεπάγονται την αναβίωση του συνόλου της οφειλής προς όλους τους πιστωτές.

9 Μια επιχείρηση με τζίρο πάνω από 2,5 εκατ. μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη της;
Μπορεί. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να συναινούν πιστωτές που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 50,1% του συνόλου των οφειλών. Σε αυτές θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται τουλάχιστον το 50,1% των εμπράγματων απαιτήσεων (των ενυπόθηκων δηλαδή) και μάλιστα να πρόκειται για απαιτήσεις τουλάχιστον δύο τραπεζών ύψους τουλάχιστον 20% του συνόλου. Η συμφωνία με τους πιστωτές υποβάλλεται προς επικύρωση στο Μονομελές Πρωτοδικείο έως τι ς 31/3/2016, το οποίο ορίζει δικάσιμο εντός διμήνου και εκδίδει απόφαση εντός μηνός από τη συζήτηση. Χρήση πάντως αυτής της διαδικασίας μπορούν να κάνουν και οι μικρότερες επιχειρήσεις, ειδικά μάλιστα καθώς η καταληκτική προθεσμία υπαγωγής είναι ένα χρόνο μετά από αυτήν που προβλέπεται στην εξωδικαστική ρύθμιση χρεών.

10 Η συμφωνία σε αυτήν την περίπτωση προβλέπει διαγραφή κεφαλαίου;
Ναι, όπως επίσης μπορεί να προβλέπει παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, μετοχοποίηση του δανείου ή κάθε άλλο πρόσφορο μέσο. Απαγορεύεται, ωστόσο, η μείωση ή η αναδιάρθρωση των οφειλών προς εργαζομένους, καθώς και η μείωση κεφαλαίου για οφειλές προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Ειδικά οι οφειλές προς τους εργαζομένους πρέπει να εξοφληθούν σε 12 άτοκες ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

11 Μπορεί με βάση τη δικαστική ρύθμιση να ρυθμίζει η επιχείρηση οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο;
Ναι, προσκομίζοντας τη συμφωνία στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία μπορεί να ρυθμίσει τις οφειλές της, εάν αυτές είναι έως 1 εκατ., έως 100 μηνιαίες δόσεις και κερδίζοντας πρόσθετη διαγραφή 20% των προσαυξήσεων και προστίμων (βλ. ερώτηση 7). Εάν οι οφειλές είναι πάνω από 1 εκατ. μπορεί να ζητήσει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων 40% και να πληρώσει το υπόλοιπο σε 100 μηνιαίες δόσεις. Η εφορία ή το Ταμείο μπορεί να απορρίψει εντός δύο μηνών την αίτηση εάν διαπιστώσει ότι υπάρχουν άμεσα προς ρευστοποίηση στοιχεία ή επαρκείς εγγυήσεις ή δει ότι έχει υπάρξει προφανής διακριτική μεταχείριση μετόχων, πιστωτών και συνοφειλετών.

12 Τι κερδίζει ο οφειλέτης πέραν της ρύθμισης;
Με την υποβολή της αίτησης αναστέλλεται για ένα χρόνο κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης και της κήρυξης πτώχευσης εις βάρος του.







Διαβάστε Περισσότερα »

Τζιχαντιστές, Ελλάδα και Μέση Ανατολή στην Σύγχρονη Έκφραση

Την Παρασκευή το βράδυ στο βιβλιοπωλείο μας

όλα όσα θέλετε να μάθετε για τους Τζιχαντιστές

και τα γεωπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στη Μέση Ανατολή.



Τζιχαντιστές, Ελλάδα και Μέση Ανατολή



• Τι είναι τελικά οι τζιχαντιστές;



• Πώς και γιατί δημιουργήθηκαν;



• Υπήρξε η "αραβική άνοιξη";



• Αλλάζουν τα σύνορα στη Μέση Ανατολή;



• Πώς επηρεάζουν όλα αυτά την Ελλάδα;



• Είναι δυνατή η αντιμετώπισή τους σε έναν κόσμο που αλλάζει;



Όλα αυτά σε μια πολύ φιλόδοξη συζήτηση για τη Μέση Ανατολή

και όχι μόνο..” με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων

Σωτήρη Ρούσσο
 Λαμπρόπουλος Νίκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49

Λιβαδειά 32100

τηλ: 2261023136

fax: 2261021481



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή
Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 4 Νοεμβρίου αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζεται στον καιρό καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη, αναμένεται ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές.



Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ασθενείς ενώ αναμένονται και πρωινές ομίχλες.

Το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει ίδιο μέχρι τουλάχιστον την Παρασκευή με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο τις επόμενες τρεις ημέρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τρίτη έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Γενικά ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κίνδυνος κλεισίματος της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λιβαδειάς


 Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κίνδυνος κλεισίματος της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς, η οποία εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση περισσότερους από 50 νεφροπαθείς –χωρίς να συνυπολογιστούν τα έκτακτα περιστατικά-, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ειδικότερα, ενώ ο Οργανισμός της Κλινικής προβλέπει τη στελέχωσή της με πέντε (5) ιατρούς, εντούτοις, αυτή τη στιγμή η Κλινική λειτουργεί με ένα μόνο ιατρό (Επιμελήτρια Α’), καθώς η θέση του Συντονιστή Διευθυντή και του Αναπληρωτή Διευθυντή είναι κενές, μία ιατρός λείπει με άδεια εγκυμοσύνης και η τέταρτη ιατρός υπηρετεί με απόσπαση στην Άμφισσα. Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η επάρκεια του νοσηλευτικού προσωπικού στη Νεφρολογική Κλινική δεν είναι παρά οριακή.
Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κλείσει η Νεφρολογική Κλινική του Γ.Ν. Λιβαδειάς, η οποία εξυπηρετεί περισσότερους από 50 νεφροπαθείς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ