Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αναβολή λόγω πένθους

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι των Βαγίων το από τον τραγικό χαμό δυο νέων  ανθρώπων.Η ΠΙΤΣΑΡΙΑ  TRIK  ως ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των αδικοχαμένων συγχωριανών,  φίλων αναβάλλει το μουσικό πρόγραμμα του Σαββάτου και μετά λύπης εύχεται ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ και θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο  παιδιών.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ-Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα στη διασταύρωση Βαγίων-Τρεις νεκροί-φωτο


Τραγωδία στα Βάγια Θηβών. Δύο νεκροί μετά από σύγκρουση βυτιοφόρου με τρακτέρ, ενώ ένας ακόμη άνδρας έχασε την ζωή του όταν πλησίασε τα δύο οχήματα για να δει τι είχε συμβεί και παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο.

Το μακελειό σημειώθηκε στον δρόμο Λιβαδειάς - Θηβών στην διασταύρωση των Βαγίων. Το τρακτέρ που οδηγούσε ένας άνδρας από τα Βάγια, κινούνταν στον δρόμο Λιβαδειάς Θήβας, όταν για άγνωστο λόγο έπεσε πάνω του το βυτιοφόρο. Τα δύο οχήματα βγήκαν εκτός δρόμου και ακινητοποιήθηκαν στα χωράφια.

Δυστυχώς και οι δύο οδηγοί σκοτώθηκαν επί τόπου. Λίγη ώρα αργότερα όμως η τραγωδία συμπληρώθηκε καθώς διερχόμενο αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα, έναν ακόμη άνθρωπο, από τα Βάγια επίσης, που μαθαίνοντας για το τροχαίο, έσπευσε στο σημείο για να δει τι είχε συμβεί. Ο άτυχος άνδρας παρελήφθη αμέσως από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν εκεί για το πρώτο τροχαίο, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Αυτή στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν από την καμπίνα του βυτιοφόρου του άψυχο σώμα του οδηγού του, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπή.

Η είδηση του θανάτου δύο συμπολιτών τους έχει προκαλέσει την θλίψη των κατοίκων των Βαγίων που δεν μπορούν να το πιστέψουν ακόμη.
lamiastar
Tύχη βουνό είχε ένας αστυνομικός απο το Μαυρομμάτι που έπαιρνε μέτρα στο σημείο παρασύρθηκε απο διερχόμενο αυτοκίνητο και έσπασε το πόδι του.
 



 


























Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Πολύνεκρο ατύχημα στη διασταύρωση Βαγίων

Σύμφωνα με πληροφορίες μας,
πριν λίγο στην διασταύρωση Βαγίων συνέβη πολύνεκρο ατύχημα μετά απο σύγκρουση νταλίκας με τρακτέρ.
Περισσότερα σε λίγο .....  
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» (15, 22, 29/11/2014)


Επειδή η διαδικασία της Φωτογράφισης δεν ολοκληρώνεται με τη λήψη, αλλά απαιτεί και την επεξεργασία της Φωτογραφίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με τον Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ« ανακοινώνει τη διοργάνωση σεμιναρίου κατά τον μήνα Νοέμβριο 2014 με τον τίτλο:

Δημιουργική Επεξεργασία Ψηφιακής Φωτογραφίας

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όσους επιθυμούν να «ταξιδέψουν» στον θαυμαστό κόσμο της δημιουργικής επεξεργασίας των φωτογραφιών τους.

Πότε: 15, 22 και 29 Νοεμβρίου 2014

Διάρκεια: 12 ώρες (τρία 4ωρα)

Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Τόπος: Στο Media Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς | Κάδμου 7 & Δαιδάλου - Λιβαδειά

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Α) Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, πέρα από το βασικό χειρισμό του ηλεκτρονικού υπολογιστή, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Είναι σημαντική όμως, για  τους συμμετέχοντες, η χρήση του δικού τους laptop.

Β) Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι μέλη του συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» (ετήσια συνδρομή 10 €)
Γ)  Κόστος συμμετοχής και για τις 12 ώρες 10 ευρώ (δηλαδή 0,83€ η ώρα). Το ποσό θα διατεθεί για τις ανάγκες υλοποίησης των δράσεων και εκδηλώσεων του Media Lab της Βιβλιοθήκης.

Το σεμινάριο αφορά το λογισμικό  LightRoom – PhotoShop, και χωρίζεται σε τρείς ενότητες:

Ενότητα 1η : Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 από 10 πμ έως 2 μμ

    Οργάνωση του αρχείου σας καθώς και τεχνικές backup του φωτογραφικού σας αρχείου.
     Επεξήγηση και ανάλυση των πλεονεκτημάτων των αρχείων RAW.
     Γνωριμία με τη φιλοσοφία του Lightroom.
    Το περιβάλλον εργασίας
     Διαχείριση του υπάρχοντος φωτογραφικού αρχείου.
     Εισαγωγή φωτογραφιών, αξιολόγηση και ταξινόμηση βάσει των Keywords.
    Τεχνικές γρήγορης αναζήτησης.

Ενότητα 2η : Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 από10 πμ έως 2 μμ

     Δυναμική και δημιουργική επεξεργασία: Χρωματικές και τονικές διορθώσεις, μετατροπή σε ασπρόμαυρο, τεχνικές βελτίωσης του χρώματος, επίλυση προβλημάτων γεωμετρίας των φακών και διόρθωση προοπτικής.
    Εργαλεία τοπικής επεξεργασίας.
    Μείωση θορύβου, τεχνικές όξυνσης.

Ενότητα 3η : Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 από10 πμ έως 2 μμ

    Δημιουργία slideshow και Video παρουσιάσεων.
    Εκτύπωση μέσω του Lightroom.
    Δημιουργία προσωπικών Presets για εξαγωγή των φωτογραφιών σας, καθώς και δημιουργία προσωπικών Templates των slideshow και Video παρουσιάσεων σας.

Στο σεμινάριο ο καθένας θα εξασκείται πάνω στις δικές του φωτογραφίες.
Οι συμμετοχές είναι αυστηρά περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής - Πληροφορίες: Δ. Μωραΐτης 22610−29216, 6937205500, και Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς 22610−89970 ή 89979.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα- παράταση αιτήσεων

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης, με θέμα:
«Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα»
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ μέχρι την 14/11/2014

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας συμμετέχει  στην υλοποίηση του προγράμματος, "Κατάρτιση εργαζομένων στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", που υλοποιεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, όλων των κλάδων της οικονομίας. Προβλέπεται η υλοποίηση 170 περίπου προγραμμάτων κατάρτισης  στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Η διάρκεια των προγραμμάτων θα είναι 80 ώρες (60 ώρες θεωρητική και 20 ώρες πρακτική άσκηση). Η πρακτική άσκηση θα υλοποιηθεί, με τη μορφή των μελετών περίπτωσης (case studies) και θα έχει, ως παραδοτέα  "Πλάνα καινοτομίας", τα οποία οι καταρτιζόμενοι θα προτείνουν στις επιχειρήσεις, που εργάζονται.
Τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση της καινοτομίας.
Για τη συμμετοχή των καταρτιζόμενων στο πρόγραμμα προβλέπεται επιδότηση 5 €/ώρα (μικτή αμοιβή).
Η σχετική καταληκτική προθεσμία υποβολής παρατάθηκε και οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι την 14/11/2014, μόνο ηλεκτρονικά, στην διαδικτυακή σελίδα της ΚΕΕΕ: kainotomia.uhc.gr
Τέλος, σας ενημερώνουμε, ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια, που έχουν  τεθεί στην προκήρυξη και έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του έργου,  η επιλογή των καταρτιζόμενων θα γίνει βάσει  προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, σε επίπεδο Περιφέρειας και ότι, από κάθε επιχείρηση, θα επιλεγούν μέχρι 5 καταρτιζόμενοι.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν
με το Επιμελητήριο Βοιωτίας: Φουντάς Ευάγγελος, τηλ. 22610 28281, fax: 22610 21347
e-mail: fountas@viotiachamber.gr,
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας καλεί τις επιχειρήσεις της Βοιωτίας και τους εργαζόμενους τους να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα κατάρτισης.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 50χρονος στο Σχηματάρι για 7 καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός στο Σχηματάρι Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν συνολικά επτά (7) καταδικαστικές Αποφάσεις, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού και για υπεξαίρεση

Συνελήφθη, χθες (05-11-2014) το πρωί στο Σχηματάρι, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν συνολικά επτά (7) καταδικαστικές Αποφάσεις.

Ειδικότερα, σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσαν έξι (6) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών και (170) ημερών, για παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού , καθώς και μία καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών, για υπεξαίρεση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 56χρονος στο Πυρί Θηβών με όπλα,ηρωίνη,χασίς και χάπια

Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια κ.α.

Συνελήφθη, χθες (05-11-2014) το πρωί στο Πυρί Θηβών Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 56χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 56χρονου, στο εσωτερικό της οποίας, αλλά και σε παρακείμενη αποθήκη αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

    (22,5) γραμμάρια ηρωίνης.
    (95,3) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
    (12,5) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
    Μία κυνηγετική καραμπίνα, την οποία κατείχε παράνομα.
    Μία δερμάτινη φυσιγγιοθήκη και τριάντα (30) φυσίγγια του προαναφερόμενου όπλου.
    Ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μήκους (22) εκατοστών.
    Διάφορα αντικείμενα με υπολείμματα ηρωίνης.

Επίσης από γεώτρηση, ιδιοκτησίας του 56χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς οκτώ (8) φυσίγγια όπλου φλόμπερ, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό, μεικτού βάρους (2,8) γραμμαρίων, καθώς και ένα τμήμα αποξηραμένου δενδρυλλίου κάνναβης.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για αύριο Παρασκευή

 Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Παρασκευή (07-11-2014) από το μεσημέρι στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.



Πιο συγκεκριμένα:

1. Αύριο Παρασκευή (07-11-2014) από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Το Σάββατο (08-11-14) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σταδιακά θα ασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

3. Την Κυριακή (09-11-2014) είναι πιθανό οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες να διατηρηθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφτηκε η νέα σύμβαση για το γήπεδο-Ικανοποίηση απο τον Λεβαδειακό



Αίσιο τέλος είχαμε πλέον στο θέμα του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς που για πολλούς και διάφορους λόγους «ταλάνισε» τους πάντες ειδικά το τελευταίο εξάμηνο με τα γνωστά γεγονότα.

Τελικά υπογράφτηκε η νέα σύμβαση ανάμεσα στην ΠΑΕ Λεβαδειακός, το Δήμο Λιβαδειάς και τον ΑΠΟΔΗΛ (συμμετέχει ακόμα ουσιαστικά μέχρι στιγμής τουλάχιστον…).

Μια σύμβαση που σύμφωνα με το περιβάλλον της ΠΑΕ Λεβαδειακός αφήνει ικανοποιημένο τον σύλλογο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα διοικητικών στελεχών αυτή η νέα σύμβαση έρχεται να δικαιώσει πλήρως τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας που επεδίωκαν μια τέτοια σύμβαση αφού όπως άφησαν να εννοηθεί η ΠΑΕ θα πληρώνει πλέον τα όσα της αναλογούν και όχι αυτά που πλήρωνε τα τελευταία 14 χρόνια που σύμφωνα με την εκτίμησή τους ήταν τα πάντα και  ήταν και πάρα πολλά ενώ αρκετές φορές είχε και την… «κατακραυγή» κάποιων…

Σύμφωνα με την σύμβαση ο Λεβαδειακός θα έχει την υποχρέωση να πληρώνει ενοίκιο για το ότι διατηρεί στις αίθουσες του Δημοτικού Σταδίου, θα πληρώνει το ρεύμα που του αναλογεί καθώς επίσης και το νόμιμο 15% επί των εκκαθαρίσεων από τα εισιτήρια κ.λ.π. Όλα τα άλλα θα είναι στις υποχρεώσεις του Δήμου Λιβαδειάς ή εν πάσει περιπτώσει της όποιας επιτροπής αναλάβει το Δημοτικό Στάδιο (μετά την «κατάργηση» του ΑΠΟΔΗΛ).

Έτσι τώρα πιστεύεται οτι τουλάχιστον θα μπει μια σειρά στην όλη διαδικασία και δεν θα έχουμε τις όποιες «αντεκκλήσεις». Και βέβαια θα μπορέσουμε και να διαπιστώσουμε και κατά πόσο πλέον ο Δήμος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην όλη οικονομική διαδικασία της λειτουργικότητας του γηπέδου.

Το stereasports προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Γιάννη Κομπότη αλλά αυτό τουλάχιστον προς το παρόν στάθηκε αδύνατον αλλά στο μέλλον θα έχουμε και την δική του άποψη για το θέμα.

Εν κατακλείδι το ουσιαστικό είναι οτι δόθηκε ένα τέλος σε όλα τα προηγούμενα…
 StereaSports


Διαβάστε Περισσότερα »

Δοχεία συγκέντρωσης λαδιού για το “Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων” στα ελαιοτριβεία

Δοχεία συγκέντρωσης λαδιού με την ένδειξη “Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων” στα ελαιοτριβεία

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών του και με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς, τοποθέτησε, σε ελαιοτριβεία της περιοχής του Δήμου Θηβαίων, ειδικά δοχεία συγκέντρωσης λαδιού, προκειμένου να διευκολύνει όσους επιθυμούν να προσφέρουν το ελάχιστο από τη σοδειά τους για τους άπορους συμπολίτες μας.

Τα δοχεία με την ένδειξη “Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων” έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής στα ακόλουθα ελαιοτριβεία:

1.    Ελαιοτριβείο Δημητρίου Παπαλουκά στα Βάγια
2.    Ελαιοτριβείο Στέλιου Ρόκα στα Λεύκτρα
3.    Συνεταιριστικό ελαιοτριβείο Καπαρελλίου
4.    Ελαιοτριβείο  Στοιχειού στο Καπαρέλλι
5.    Ελαιοτριβείο Ιωάννας Τσώλη στην Ξηρονομή
6.    Συνεταιριστικό Ελαιοτριβείο Ξηρονομής

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους ιδιοκτήτες των ανωτέρων ελαιοτριβείων που επέτρεψαν την τοποθέτηση των ειδικών δοχείων.

Καλούμε επίσης όσους ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων επιθυμούν την τοποθέτηση δοχείων του Παντοπωλείου στο χώρο τους, να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου στο τηλέφωνο 2262350603.

Τέλος, καλούμε  όλους τους δημότες μας να συμβάλλουν σ' αυτή την προσπάθεια, αφήνοντας το ελάχιστο από τη σοδειά λαδιού τους στο ειδικό δοχείο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιστορική στιγμή για την Θήβα- Ανασκαφές στο “Καβείριο” θέατρο



Συνάντηση εργασίας στο αρχαίο θέατρο Καβιρείου στη Θήβα.
 Ιστορική στιγμή για την πόλη οι ανασκαφές στο μνημείο.

Το αρχαίο θέατρο και ιερό “Καβίρειο”, που βρίσκεται περίπου 5χλμ δυτικά των Θηβών, επισκέφτηκαν, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου “Διάζωμα- Πολίτες για τα Αρχαία Θέατρα” κ. Σταύρος Μπένος, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και η Έφορος της Θ' ΕΠΚΑ κα Αλεξάνδρα Χαραμή, προκειμένου να δουν από κοντά τις ανασκαφικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο μνημείο.

Η συνάντηση εργασίας έρχεται να επιβεβαιώσει τη σύμπραξη αυτοδιοίκησης, αρχαιολογίας και του  σωματείου “Διάζωμα” με σκοπό  την ανάδειξη αυτού του σπουδαίου μνημείου, άγνωστο σε πολλούς ακόμα, που θα συγκλονίσει την κοινωνία μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Το ανασκαφικό έργο που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό στο “Καβείριο” αφορά εργασίες αποχωμάτωσης προκειμένου να αναδειχθούν οι αποκαλυφθείσες αρχαιότητες ( ιερό, βωμός, κερκίδες, διαζώματα κ.α)  καθώς και να εντοπιστεί το σύστημα απορροής υδάτων για να αξιοποιηθεί με τη σειρά του. Στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι θα προχωρήσουν με μελέτες αποτύπωσης και τοπογράφησης του αρχαιολογικού χώρου και του αρχαιολογικού υλικού. Στόχος όλων είναι το μνημείο να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να καταστεί επισκέψιμο και χρήσιμο, αφού όνειρο όλων είναι να ανέβουν και πάλι παραστάσεις σ' αυτόν τον αρχαιολογικού ενδιαφέροντος χώρο.

Θυμίζουμε ότι το 2012 ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με το “Διάζωμα” και τη σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, ξεκίνησαν μια προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου, στα πλαίσια της οποίας ανοίχθηκε ένας κουμπαράς ( τραπεζικός λογαρισμός) προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις εργασίες στο μνημείο. Επίσης, το Δεκέμβρη του 2013 υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση  ύψους 50.000 ευρώ μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς για το ανασκαφικό έργο στο μνημείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπένος δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος καθώς οι εργασίες προχωρούν και έκανε λόγο για “μια ιστορική στιγμή καθώς η δυναμική σύμπραξη Περιφέρειας, Δήμου, Αρχαιολογίας και Διαζώματος απέδωσε”.  Αποκάλυψε επίσης ότι το μνημείο αναμένεται να συμπεριληφθεί στην πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία μνημεία και θέατρα που προετοιμάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για τη νέα προγραμματική περίοδο. Πριν την επίσκεψη στο Καβίρειο, ο κ. Μπένος ξεναγήθηκε και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, το οποίο χαρακτήρισε “ένα από τα κορυφαία μουσεία της χώρας αισθητικά, λειτουργικά και ποιοτικά”, καθώς διαθέτει σπάνια ευρήματα και μείζονος ιστορικής αξίας.

Μια ευχάριστη είδηση αποκάλυψε και η κα Χαραμή, καθώς η αρχαιολογική υπηρεσία βρίσκεται προ των πυλών για τη δημιουργία αρχαιολογικού πάρκου στη Θήβα. Η υπηρεσία δηλαδή ετοιμάζει μια προμελέτη για την ανάδειξη όλων των αρχαιολογικών χώρων της Θήβας, βυζαντινών και προϊστορικών κλασικών, ούτως ώστε ο επισκέπτης του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας στη συνέχεια να ξεναγείται σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους στο κέντρο της πόλης και φυσικά στο Καβίρειο, όταν αυτό αποδοθεί στο κοινό. Η μελέτη θα κατατεθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για έγκριση και στη συνέχεια θα γίνουν προσπάθειες για ένταξή της σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θηβαίων μίλησε για “ένα όνειρο που θα γίνει  πραγματικότητα”. Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Καβίρειο και το αρχαιολογικό πάρκο που σχεδιάζεται, θα φέρουν τη Θήβα  στις πρώτες προτιμήσεις των επισκεπτών και δικαιωματικά καθώς είναι μία από τις δύο αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας. Δήλωσε επίσης τη δυναμική παρουσία του Δήμου σε όλη αυτή την προσπάθεια, τόσο με την φροντίδα να καταστεί προσβάσιμος ο δρόμος που οδηγεί στο Καβίρειο, όσο και με τη μελέτη για την αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου Θήβας, που βρίσκεται απέναντι από το μουσείο, το οποίο θα γίνει πολιτιστικός χώρος με αίθουσα εικονικής πραγματικότητας για την ιστορία της Θήβας, λαογραφικό μουσείο και αίθουσα για πολιτιστικές εκδηλώσεις-εκθέσεις. Η μελέτη είναι έτοιμη και αναμένεται ανάλογη πρόσκληση για να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα με τη νέα προγραμματική περίοδο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μειώνονται τα μαθήματα στο Δημοτικό -Αλλάζει ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λιγότερα μαθήματα, με εμπλουτισμό από πολλές εικαστικές και γυμναστικές δραστηριότητες και ελάχιστη μελέτη στο σπίτι, προβλέπονται για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού, όπως προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου για την Παιδεία (ΕΣΥΠ) που άρχισε τις εργασίες του για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την Τετάρτη.

Πρόθεση του υπουργείου είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφηεμρίδας «Ελεύθερος Τύπος», τον Ιανουάριο, μετά το τέλος των εργασιών του ΕΣΥΠ, να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου, όπου θα κατοχυρώνονται οι αλλαγές, όπως ακριβώς έγινε και με το Νέο Λύκειο.

«Θέλουμε τα παιδιά να πάψουν να μισούν το σχολείο. Θέλουμε να το αγαπήσουν ως δικό τους χώρο», ήταν το μήνυμα του υπουργού.

Ουσιαστικά ο υπουργός έθεσε τρεις βασικές προτεραιότητες:

    Μείωση της διδακτέας ύλης και του αριθμού των μαθημάτων, που σήμερα ανέρχονται σε 18.
    Διαμόρφωση προγράμματος έτσι ώστε ο κύριος όγκος της μελέτης να πραγματοποιείται στο σχολείο και όχι στο σπίτι.
    Ενίσχυση των εικαστικών και της γυμναστικής.

Ακολουθώντας τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν ήδη στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ύλη των μαθημάτων του Δημοτικού θα μειωθεί και θα συγγραφούν μελλοντικά νέα βιβλία και για το Δημοτικό, μία επιδίωξη που πολλές φορές έχει αναφέρει ο υπουργός Παιδείας.

«Για να κάνουμε το σχολείο μας ουσιαστικότερο κι ελκυστικό και να αποκαταστήσουμε τη σημασία της γνώσης, που σήμερα εξασθενεί περιθωριοποιούμενη από την άμετρη πληροφόρηση, οφείλουμε να μειώσουμε την ύλη των μαθημάτων, σε πρώτη φάση απαλείφοντας μέρη της και σε δεύτερη φάση συμπυκνώνοντάς τη με τη συγγραφή νέων βιβλίων, και να αυξήσουμε την ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν την προσωπικότητα του μαθητή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, αισθητική αγωγή. Οχι πολλή δουλειά στο σπίτι που εξοντώνει παιδιά και γονείς» επισήμανε ο υπουργός.
Η ένταξη της μελέτης στην πρωινή ζώνη για τους μαθητές μέχρι τη Δ' Δημοτικού, ειδικότερα σε μαθήματα όπως η Γλώσσα και τα Μαθηματικά, είναι ένα από τα ζητήματα που έχει θέσει η ηγεσία, ώστε να εφαρμοστεί η φιλοσοφία του θεσμού, ενώ αντίστοιχη υποστήριξη με τις δημιουργικές παρεμβάσεις προορίζεται και για το νηπιαγωγείο.

Οι μεταρρυθμίσεις, βέβαια, όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα επηρεαστούν αρκετά και από το αν θα γίνει δεκτό το αίτημα του υπουργείου για διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ την επόμενη άνοιξη για 15.000 θέσεις εκπαιδευτικών και στις δύο πρώτες εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ λόγο στις αποφάσεις θα έχουν όσοι πέρασαν από τον υπουργικό θώκο του εν λόγω υπουργείου.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η Τράπεζα Θεμάτων -Καρφιά Λοβέρδου για Αρβανιτόπουλο

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η Τράπεζα Θεμάτων για τους μαθητές της Β' Λυκείου (σ.σ. της Α' Λυκείου έχουν δοθεί), παρά τις αρχικές σκέψεις για τον Μάρτιο. Απαράδεκτη χαρακτήρισε την περυσινή τακτική ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος να δοθούν τα θέματα της Τράπεζας δύο ημέρες πριν από τις εξετάσεις επισημαίνοντας παράλληλα πως ακόμα δεν είναι γνωστή η ημερομηνία που θα δοθούν τα θέματα για τη Γ' Λυκείου.

ΑΕΙ-ΤΕΙ: Τα ιδρύματα θα καθορίζουν τους εισακτέους τους

Αναφορικά με τον αριθμό των εισακτέων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, με νομοθετική τροπολογία θα εφαρμοστεί η παλαιότερη απόφαση του ΕΣΥΠ, σύμφωνα με την οποία τα ίδια τα Ιδρύματα θα καθορίζουν τους εισακτέους τους, ώστε να αποφεύγονται στο μέλλον παρόμοιες ασφυκτικές καταστάσεις όπως αντιμετωπίζουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνειο.

Τα κενά: Στόχος οι εκπαιδευτικοί να εξαιρεθούν από την αναλογία 10 προς 1

«Υπάρχουν κενά κυρίως σε φιλολόγους στα σχολεία» παραδέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ μέχρι τις 15 Νοεμβρίου μπαίνει στόχος να καλυφθούν με πληρότητα τα κενά, υπογραμμίζοντας ότι θα ανακοινωθούν σήμερα «μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος χωρίς επιπλέον κονδύλια. Τα κενά όμως δεν πρέπει να αυξάνονται με καταλήψεις που γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο για την επόμενη χρονιά, για την οποία προβλέπονται πολλές ελλείψεις, λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων. Αμεσος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μέσα στο μήνα είναι να εξαιρεθεί με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, από την αναλογία 10 αποχωρήσεις προς 1 πρόσληψη που ισχύει για όλο το Δημόσιο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάρια Αστροφυσικής στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β'


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση για τον Γέροντα Εφραίμ τον Κατουνακιώτη στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Στον εργασιακό στίβο 6.000 άνεργοι και άμεσα


Πίσω στην εργασία γυρνούν 6.000 άνεργοι, μέσω προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ. Ποιες οι αμοιβές, το διάστημα απασχόλησης, αλλά και οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν οι εργοδότες

Απασχόληση σε επιπλέον 6.000 ανέργους προσφέρει πρόγραμμα επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τις επιχειρήσεις.

Η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης προβλέπει ότι άνεργοι 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν, με σχέση πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτούνται για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", με την απόφαση αυτή, αυξάνεται από 5.000 σε 11.000 ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, τον περασμένο μήνα, εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες, ενώ το νέο πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ.
Απαραίτητες προϋποθέσεις

Η διοίκηση του ΟΑΕΔ διαπίστωσε τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το προηγούμενο πρόγραμμα και προτίθεται να προχωρήσει στην επέκτασή του.

Η επιχορήγηση που θα δίνεται στις επιχειρήσεις ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα, για τον κάθε ωφελούμενο – εργαζόμενο, με δεδομένο ότι θα παρέχονται υπηρεσίες πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα έως 25 ημέρες ασφάλισης το μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι αποδοχές ανέρχονται στα 450 ευρώ το μήνα, ενώ η συνολική διάρκεια του προγράμματος θα είναι έως 12 μήνες. Δικαιούχοι του προγράμματος αναμένεται να είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα και δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η έδρα της επιχείρησης, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Η ημερομηνία που θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων θα καθοριστεί από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης είναι η έκδοση κωδικού πρόσβασης (κλειδαρίθμου) στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, τον οποίο οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Ωφελούμενοι θα είναι οι άνεργοι που καλύπτουν τις εξής προϋποθέσεις:

* Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2 και μέχρι την πρόσληψή τους.

* Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

* Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.

* Είναι ηλικίας 25 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 26ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1961 σφοδρή νεροποντή πλήττει την Αθήνα, με αποτέλεσμα το θάνατο 43 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες μένουν άστεγοι.

355 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Κωνστάντιος Β´ δίνει τον τίτλο του Καίσαρα στον ξάδελφό του Ιουλιανό.

1528 – Ο ναυαγός Ισπανός κατακτητής Άλβαρ Νούνιεθ Καμπέθα δε Βάκα γίνεται ο πρώτος γνωστός Ευρωπαίος που πατάει το πόδι του στην περιοχή που σήμερα λέγεται Τέξας.

1844 – Η Δομινικανή Δημοκρατία αποκτά το πρώτο της Σύνταγμα.

1856 - Υποβάλλεται για δημοσίευση το Σκηνές κληρικού βίου, το πρώτο έργο φαντασίας της συγγραφέως που έγινε αργότερα γνωστή ως Τζορτζ Έλιοτ.

1861 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: ο Τζέφερσον Ντέηβις εκλέγεται πρόεδρος των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής.

1865 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: το πλοίο CSS Shenandoah είναι η τελευταία συνομόσπονδη μονάδα μάχης που παραδίδεται, αφού έκανε το γύρο του κόσμου βυθίζοντας και αιχμαλωτίζοντας 38 άοπλα εμπορικά πλοία της Ένωσης.

1912 – Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει το Αμύνταιο.

1917 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η Μάχη του Πασεντάλε λαμβάνει τέλος. Μετά από τρεις μήνες σφοδρών μαχών, οι καναδικές δυνάμεις καταλαμβάνουν την Πασεντάλε στο Βέλγιο.

1935 – Πρώτη πτήση του Hawker Hurricane.

1935 – Ο αμερικανός ηλεκτρομηχανικός Έντουιν Άρμστρονγκ ανακαλύπτει τα FM.

1956 – Κρίση του Σουέζ

1961 - Σφοδρή νεροποντή πλήττει την Αθήνα, με αποτέλεσμα το θάνατο 43 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες μένουν άστεγοι.

1973 – Αρχίζει διήμερη σύνοδος υπουργών του ΝΑΤΟ στη Χάγη με κύριο θέμα τον πυρηνικό σχεδιασμό και θέματα κρίσης Μέσης Ανατολής. (πόλεμος του Γιομ Κιπούρ).

1985 – Σκάνδαλο Irangate: Ο αμερικανικός τύπος αποκαλύπτει ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν επέτρεψε την αποστολή όπλων στο Ιράν.

1996 – Η ελληνική πυραυλάκατος «Κωστάκος» βυθίζεται έναντι της παραλίας Αυλάκια της Σάμου.

1999 – Σε δημοψήφισμα οι Αυστραλοί επιλέγουν να διατηρήσουν την Βρετανίδα μονάρχη ως αρχηγό του κράτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η φωτογραφία της ημέρας

Αυτό θα πει μουστάκι!

Διαβάστε Περισσότερα »

Πανζουρλισμός για τα 17 εκατ. ευρώ του Τζόκερ -Ο μεγαλύτερος υπερτυχερός στην ιστορία και άλλα στατιστικά

Κορύφωση του πανζουρλισμού στα πρακτορεία αναμένεται σήμερα, ημέρα της μεγάλης κλήρωσης των 17 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ.

Μετά από 15 συνεχόμενα τζακ ποτ, όλοι σήμερα ελπίζουν ότι το αστρονομικό ποσό των 17 εκατ. ευρώ θα βρει σήμερα έναν ή περισσότερους κατόχους. Η έστω
Τα  17 εκατομμύρια ευρώ στην πρώτη κατηγορία του παιχνιδιού αποτελούν δέλεαρ για μικρούς και μεγάλους να δοκιμάσουν την τύχη τους για το μεγάλο έπαθλο και έτσι σήμερα αναμένεται κορύφωση της κίνησης στα πρακτορεία.

Για την ιστορία, το μεγαλύτερο ποσό που έχει μοιράσει ποτέ το Τζόκερ τον Απρίλιο του 2010, όταν και είχαν κληρωθεί 19,2 εκατομμύρια ευρώ. Τότε τα χρήματα είχαν μοιραστεί τρεις υπερτυχεροί, τώρα οι τυχεροί... αναζητούνται.

Όπως θυμάται ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, Γιώργος Πουλημάς, ο οποίος διατηρεί πρακτορείο στη Δάφνη, πάντως, το μεγαλύτερο ποσό που έχει κερδίσει ένα μόνο άτομο σε κλήρωση του Τζόκερ ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σίγουρος τρόπος για να κερδίσει κανείς το Τζόκερ

Κι αν κάποιος θέλει και μπορεί να ποντάρει στα σίγουρα, να παίξει δηλαδή όλους τους αριθμούς - και τους 45 επάνω και τους 20 του τζόκερ - τότε θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα του κοστίσει 12.217.590 ευρώ με τα προσδοκόμενα έσοδα - αν υποθέσουμε ότι θα είναι ο μόνος υπερτυχερός - να είναι της τάξης των 1.382.410 ευρώ καθώς από τα 17 εκατ. ευρώ θα πρέπει να αφαιρεθεί ο φόρος της τάξης του 20%.

Οι αριθμοί με τη μεγαλύτερη εμφάνιση

Ο αριθμός 37 έχει εμφανιστεί από το 1997 έως σήμερα 231 φορές, κατέχοντας ένα... ιδιότυπο ρεκόρ. Οι άλλοι αριθμοί με συχνότερη εμφάνιση είναι: το 26 (221 φορές), το 34 ( 215 φορές), το 32 (213 φορές), το 18 (212) φορές, ενώ πιο... σπάνια πέφτει το 9 (173 φορές), το 20 (177 φορές), το 3 (177 φορές), το 44 (179 φορές) και το 33 (181 φορές).

Σε ό,τι αφορά τον μοναδικό αριθμό του Τζόκερ, το 6 έχει κληρωθεί τις περισσότερες φορές (104) και ακολουθούν το 16 (102 φορές), το 2 (95 φορές), το 1 (95 φορές) και το 3 (84 φορές). Πιο σπάνια πέφτει το 7 (76 φορές), το 20 (76 φορές), το 15 (78 φορές) και το 17 (78 φορές).


Διαβάστε Περισσότερα »

Τελευταία «στεγνή» ημέρα - Έρχονται βροχές από την Παρασκευή

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος τουλάχιστον μέχρι το βράδυ του Σαββάτου
Τελευταία ημέρα με ζεστό και υγρό καιρό αλλά χωρίς έντονες βροχοπτώσεις η σημερινή καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση άπό την Παρασκευή και από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες.



Σήμερα ωστόσο οι άνεμοι θα παραμείνουν νοτιάδες έντασης 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ κυρίως τις πρωινές ώρες θα υπάρξει τοπικά περιορισμένη ορατότητα.

Την Παρασκευή η επιδείνωση θα ξεκινήσει από τα δυτικά και μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει εξαπλωθεί και ανατολικότερα με τις καιρικές συνθήκες εκτός από τις βροχές να ευνοούν και τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ