Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ανταρτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και Αστυνομία

Πληροφορίες για τραυματία αστυνομικό - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην περιοχή - Νωρίτερα σημειώθηκε πετροπόλεμος με ομάδα κουκουλοφόρων στο ύψος του Χίλτον - Σε τουλάχιστον 45 προσαγωγές έχει προχωρήσει η Αστυνομία
Επεισόδια στα Εξάρχεια ξέσπασαν λίγη ώρα έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.



Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 20:30 όταν μια ομάδα νεαρών, που είχαν φτάσει στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας, επιτέθηκε με πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και καταδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει, ωστόσο, έκρυθμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε αστυνομικούς στην πλατεία Εξαρχείων, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν εξ αυτών.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά δύο δημοσιογράφοι. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας  VICE τραυματίστηκε στην πλάτη και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το  VICE έχει τραυματιστεί στο χέρι και στο γόνατο.

Πάντως, αυτή την ώρα όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα, είναι ανοιχτοί, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότεροι από 25.000 πολίτες συμμετείχαν σήμερα στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αστυνομία προχώρησε συνολικά σε 45 προσαγωγές.




Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Συζήτηση της Δημοκρατικής Αριστεράς


                           Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Θέμα: « Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους».

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 – Αίθουσα ΕΒΕΑ Ακαδημίας 7 – ώρα 6.30 μ.μ.
Ομιλητές:
    Σπύρος Λαπατσιώρας -  επίκουρος καθηγητής Παν/μίου Κρήτης
    Ασ. Ξηροτύρη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ
    Παν. Πετράκης, καθηγητής Παν/μίου Αθήνας
    Δ. Χατζησωκράτης, μέλος ΕΕ της ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής
    Ν. Χριστοδουλάκης, καθηγητής Οικονομικού Παν/μίου Αθήνας

Συντονισμός συζήτησης:
    Χρήστος Μέγας - Δημοσιογράφος

Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ

Πέντε συναντήσεις για τη µικρή φόρµα



               



Αναζητούνται δέκα εραστές του γραπτού λόγου πρόθυµοι να προσεγγίσουν µε ενεργητικό τρόπο τη διαδικασία συγγραφής µικρών κειµένων µε αποκλειστικό στόχο την απόλαυση που προσφέρει όχι µόνο η κατανάλωση, αλλά και η ίδια η παραγωγή τους. Η όλη διαδικασία θα έχει βιωµατικό/πειραµατικό χαρακτήρα.

Συντονιστής: Κώστας Πούλος, Φιλόλογος/συγγραφέας

Συναντήσεις: Μία τρίωρη συνάντηση ανά µήνα από Ιανουάριο µέχρι Μάϊο (Σάββατο 11 πμ. -2 μμ.).

Δηλώσεις συμμετοχής online στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης

Απαραίτητη η αποστολή λογοτεχνικού κειμένου (μέχρι 1000 λέξεις) στο email vivlivad@gmail.com, μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2014.

Πληροφορίες στα τηλ. 22610 89977 & 22610.89970
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο δελτίο τύπου της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας για την εκπομπή της ΝΕΡΙΤ "το Αλάτι της γης"

Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά  όσους με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν  στην πραγματοποίηση της εκπομπής  «Αλάτι της γης» που παρουσιάσθηκε από την συχνότητα της ΝΕΡΙΤ την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 ( 13:00-15:00) διαφημίζοντας την πόλη μας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές τηλεοπτικό κοινό.
Ευχαριστήσουμε τους : Νικόλα Δημητρόπουλο-Σκηνοθεσία,
Μανώλης Φιλαΐτης- Εκτελεστή παραγωγό, την παραγωγή FOSS, και όλους τους συντελεστές της εκπομπής.
Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε τον Λάμπρο Λιάβα καθηγητή εθνομουσικολογίας για την έρευνα  και παρουσίαση της πολύ όμορφης εκπομπής.
Η αναφορά του στη Θήβα  και με τον δεδομένο τηλεοπτικό χρόνο μας ικανοποίησε ιδιαίτερα και είμαστε στην διάθεσή του για περισσότερα μουσικά αφιερώματα που θα έχουν ως αναφορά την Θήβα και την ευρύτερη περιοχή μας ως σταυροδρόμι πολιτισμών.
Ευχαριστούμε τους συμμετέχοντες συλλόγους στην εκπομπή «Αλάτι της γης, Η Θήβα έχει όμορφες»  : Παραδοσιακός Σύλλογος Βλάχικου Γάμου Θήβας , Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Θήβας, Σύλλογος Σαρακατσαναίων «Τα Κονάκια», Φίλοι της Θηβαϊκής Μουσικής,  Φίλοι της παραδοσιακής μουσικής Θήβας, και ιδιαίτερα τους χορευτές των συλλόγων που συμμετείχαν.
Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και :
Τραγούδησαν : Ελένη Λαζάρου, Σωτήρης Παπαναστασίου, Βαγγέλης Τζουμανέκας, Γιώργος Χατζής, Γιώργος Χατζηχρόνογλου, Χάρης Παπανικολάου ,Σταμάτης Μπρίκας,  Σαπφώ Μακρή , Θεοφάνης Ανδριανός και τις κυρίες της χορωδίας μας.
Έπαιξαν  μουσική : Νίκος Σοφός-πίπιζα, Ζωγράφος Μπεθάνης- νταούλι. Γιώργος Κυριάκου-κλαρίνο, Θανάσης Μαργέτης-βιολί, Άγγελος Κυριάκος-λαούτο, Κώστας Γιουλτούρης-κρουστά. Νίκος Τζουκόπουλος- κλαρίνο, Γρηγόρης Μπάκος-βιολί, Γιάννης Κοττάς-λαούτο, Γιώργος Λιγκώνης-κρουστά., τραγούδι, Βαγγέλης Τζουμανέκας-κανονάκι, Jaime Smith-βιολί, Χάρης Παπανικολάου- ούτι , Νίκος Μαργώνης-ακορντεόν, Ρούλα Γκιώκα-ακορντεόν.
Να ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Γιάννη Μπόβαλη-Παναγιώτα Παυσοπούλου για την παραχώρηση και τις διευκολύνσεις του  υπέροχου χώρου του Πούρου που έγιναν τα γυρίσματα, τις γυναίκες της Ένωσης  και την κα Αντωνία Μεγαρίτη για τα εδέσματα  και την ΙΝΟ για τα κρασιά.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πρόσφατη εκπομπή να βρει μιμητές που θα αναδείξουν και διαφημίσουν στο μέλλον τον τεράστιο πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο που διαθέτει η Θήβα και η περιοχή μας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Λοβέρδου σε Μπασιάκο για έργα Σχολικής Στέγης Στερεάς Ελλάδας

Απαντώντας στην Ερώτηση 3674/15-10-2014, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής       κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος σχολικής στέγης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, κατά το μέρος των αρμοδιοτήτων μας και κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
Βάσει των διατάξεων του Ν.2218/1994 (ΦΕΚ 90/Α΄), όπως συμπληρώθηκε με το Ν.2240/1994 (ΦΕΚ 153/Α΄), ο προγραμματισμός, μελέτη και κατασκευή σχολικών κτιρίων στο σύνολο της χώρας, πλην του Νομού Αττικής που παρέμενε στις αρμοδιότητες της «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.», ενέπιπτε στον τομέα ευθύνης των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.). Η «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» επιπροσθέτως είχε τη δυνατότητα σύναψης προγραμματικών συμβάσεων με τις Ν.Α. για την υλοποίηση έργων σχολικής στέγης ανά την επικράτεια, σε εξαιρετικές και απρόβλεπτες περιπτώσεις, κατόπιν σχετικού αιτήματος και ανάθεσης του έργου στο φορέα με Υπουργική Απόφαση.
Το ΥΠΑΙΘ επιχορηγούσε επικουρικά τις Ν.Α. και την «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.), δίχως περαιτέρω παρέμβαση μέσα στο Νομό.
Το πενταετές πρόγραμμα σχολικής στέγης που είχε καταρτιστεί για την περίοδο 2008-2012 διεκόπη λόγω της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης», σύμφωνα με το οποίο η μέριμνα για τη σχολική στέγη στους προαναφερθέντες τομείς περιήλθε στους Δήμους ως πρόσθετη στις ήδη ασκούσες αρμοδιότητες για τη συντήρηση, επισκευή, βελτίωση των σχολικών κτιρίων (άρθρο 75 παρ. Ι τομέας στ’ του Ν.3463/2006,              ΦΕΚ 114/Α΄, άρθρο 94 παρ. 4 του Ν.3852/2010, ΦΕΚ 87/Α΄).
Συγχρόνως, το έργο της «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» για θέματα στον κλάδο των εκπαιδευτικών δομών, μετά την πραγματοποιηθείσα συγχώνευση των εταιρειών «Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.», «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» (άρθρο 132 του Ν.4199/2013, ΦΕΚ 216/Α΄), εκπληρώνεται πλέον από το φορέα «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.», η εποπτεία του οποίου έχει περιέλθει στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο ρόλος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με τις κτιριακές υποδομές της σχολικής στέγης, είναι επιτελικός, στον τομέα σχεδιασμού και οργάνωσης των λειτουργιών στις εκπαιδευτικές μονάδες με τον καθορισμό των προδιαγραφών των χώρων ως προς το είδος, τον αριθμό και το μέγεθος αυτών. Τα κτιριολογικά προγράμματα εκπονούνται από τη ΔΙΠΕΕ και ισχύουν για την «Ο.Σ.Κ.  Α.Ε.» (πλέον «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.») και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις (πλέον Δήμους) όλης της χώρας, βάσει των διατάξεων του αρ. 18 του Ν.3467/2006 (ΦΕΚ 128/Α΄).
Κατόπιν ελέγχου του αρχείου της Δ/νσης Προγραμματισμού & Επιχειρ/κων Ερευνών του ΥΠΑΙΘ, προκύπτει ότι στην περίοδο 2008-2013 έχουν εκδοθεί οι ακόλουθες Πράξεις για εκπαιδευτικές μονάδες στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας που απαρτίζουν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
- Η με αριθμ. 76753/ΣΤ1/12-6-2008  Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση στην «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) κατασκευή 1ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου στο Ν. Εύβοιας.
- Η με αριθμ. 76752/ΣΤ1/12-6-2008 Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση στην «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) κατασκευής Ε. Ε. Ε. Ε. Κ. Χαλκίδας στο Ν. Εύβοιας.
- Η με αριθμ. 76761/ΣΤ1/12-6-2008 Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση στην «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) προσθήκης 6 αιθουσών διδασκαλίας και βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Οινοφύτων ν. Βοιωτίας και την κατασκευή Νηπιαγωγείων στο Δήλεσι και στο Δ.Δ. Αγ. Θωμά.
 - Η με αριθμ. 110948/ΣΤ1/29-8-2008 Υπουργική Απόφαση (ανακοινοποίηση στο ορθό, 17-11-2008) για την ανάθεση στην «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» του έργου «Ανέγερση Σχολικών Κτιρίων»  μέσω ΣΔΙΤ , όπου συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες εκπαιδευτικές μονάδες: Δημοτικό Σχολείο Δηλεσίου Δήμου Σχηματαρίου Ν.Α. Βοιωτίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Θήβας Ν.Α. Βοιωτίας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Καρύστου Ν.Α. Ευβοίας, Γυμνάσιο στους δύο Πύργους για την εξυπηρέτηση του Δ.Δ. Αφρατίου του Μύτικα και των Φύλλων Δήμου Ληλαντίων Ν.Α. Ευβοίας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ερέτριας Ν.Α. Ευβοίας, Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Απεράντιου Ν.Α. Ευρυτανίας, Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Δήμου Λαμίας Ν.Α. Φθιώτιδας, 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας Ν.Α. Φθιώτιδας, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου Ν.Α. Φθιώτιδας, Κλειστό γυμναστήριο Δήμου Ιτέας Ν.Α. Φωκίδας.
- Η με αριθμ. 50669/ΣΤ1/6-5-2009 Υπουργική Απόφαση για την ανάθεση στην «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.» του έργου (μελέτη-επίβλεψη- κατασκευή) αναβάθμισης και προσθήκης στο          2ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Σχηματαρίου στο Ν. Βοιωτίας.    
Όσον αφορά στην εκπόνηση κτιριολογικού προγράμματος η διαδικασία έχει τηρηθεί για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σχηματαρίου (με αριθμ. 61830/ΣΤ1/31-5-2011 Υ.Α.) κατόπιν αιτήματος της «Ο.Σ.Κ. Α.Ε.», δίχως να έχουν υποβληθεί αιτήματα για άλλες μονάδες.
     Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Εσωτερικών προς το οποίο κοινοποιείται το παρόν με φωτοαντίγραφο της Αναφοράς.
                                                                                                     
                                                                                                        Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ




                                                                                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ                                                                                 



Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ "ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ" ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ.ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΑΝ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ.ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΠΤΩ ΚΑΙ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ηλικιωμένος παρασύρθηκε από τρένο την ώρα που έκανε βόλτα στο σταθμό




Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θήβας ηλικιωμένος άνδρας που ενώ έκανε βόλτα δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή στις 4.20 το απόγευμα παρασύρθηκε από την αμαξοστοιχία 57 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα.

Ευτυχώς εκείνη την ώρα το τρένο με κατεύθυνση την Αθήνα είχε κόψει ταχύτητα καθώς έμπαινε στον σταθμό της Θήβας και οι συνέπειες για τον ηλικιωμένο δεν ήταν τραγικές. Οι πληροφορίες του tvstar.gr αναφέρουν ότι έχει κατάγματα αλλά ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

   Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  καταγγέλλει την απαράδεκτη και απεχθή απόλυση συναδέλφου που είχε προληφθεί από την ΜΕΤΚΑ στο εργοτάξιο που κατασκευάζει τον προαστιακό στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, με στόχο την τρομοκράτηση των υπολοίπων εργαζόμενων.
Ο εργαζόμενος θέλησε να του κοινοποιηθούν οι όροι της σύμβασης εργασίας του, όπου διαπίστωσε πως η σύμβαση του ήταν τρίμηνη-(ηλεκτρονική αναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ, με δηλωμένο 5νθήμερο-8ωρο), ενώ του ανακοινώθηκε ότι θα δουλεύει τουλάχιστον 10ωρο για τις καθημερινές και 8ωρο για τα Σάββατα. Όταν θέλησε να ενημερωθεί αν θα πληρωθούν οι υπερωρίες, του απάντησαν πως δεν προβλέπεται... Στην συνέχεια η εταιρεία προχώρησε στην απόλυση με πρόσχημα «γιατί ο εργαζόμενος δεν ήταν χαρούμενος»…
Όλα αυτά συμβαίνουν στην ΜΕΤΚΑ, στο πρώτο σιδηροδρομικό έργο που αναλαβαίνει στην Ελλάδα, στο οποίο επιζητά με διακαή πόθο να αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Ας σκεφτούμε συνάδερφοι τί σχέδια έχει για το μέλλον.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου.



                                            Το    Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Ιωάννης Ράμμος, που εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη




Την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας Ιωάννη Ράμμου ζήτησε και έλαβε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ύστερα από την εμπλοκή του στην υπόθεση Καρατζαφέρη για τα εξοπλιστικά, την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Κατά της Διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνου και Πόπης Παπανδρέου, ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης και απόστρατος στρατιωτικός είναι ένα από τα πέντε πρόσωπα που ελέγχονται μαζί με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διαδικασία αντικατάστασης του κυρίου Ράμμου θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Η επιστολή παραίτηση του Ιωάννη Ράμμου

«Επειδή πρόσφατα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα μου σε υπόθεση η οποία ερευνάται από τη δικαιοσύνη, και παρότι η υπόθεση αυτή είναι άσχετη με τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, για λόγους ευθιξίας και ηθικής τάξης, σας υποβάλω την παραίτηση μου.

Όσον αφορά την ουσία της υποθέσεως στην οποία εμπλέκομαι, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα διαλυθούν οι οποιεσδήποτε σκιές προς το πρόσωπό μου.

Σας ευχαριστώ για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία μας, όπως επίσης, πάνω απ’ όλα, ευχαριστώ τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη τους. Ευχαριστώ τέλος, τους συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες που εργάστηκαν και συνεργάστηκαν άψογα μαζί μου.

Είμαι βέβαιος, ότι ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, ο τόπος μας, η Στερεά Ελλάδα και η Φωκίδα μπορούν να αναπτυχθούν και να προχωρήσουν μπροστά.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο το οποίο έχετε αναλάβει και είμαι σίγουρος ότι θα το διεκπεραιώσετε με απόλυτη επιτυχία».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας, Ιωάννη Ράμμο, σχετικά με την εμπλοκή του ιδίου σε διερευνούμενη από τη δικαιοσύνη και άσχετη με την Περιφέρεια, ποινική υπόθεση, ζήτησε άμεσα την παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε.

Η διαδικασία αντικατάστασής του, θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως προβλέπεται από το Νόμο.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ζήτησα από τον κ. Ράμμο να υποβάλει την παραίτηση του. Στην πορεία μας με διαφανείς διαδικασίες και καθαρή διοίκηση, δε θα επιτρέψω καμία σκιά. Ακόμα και για την παραμικρή υπόνοια, η μηδενική ανοχή είναι μονόδρομος. Ύψιστος στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αποκατάσταση των δεσμών εμπιστοσύνης των πολιτών με τους θεσμούς».


























                


Διαβάστε Περισσότερα »

Μπάχαλο στη Λαϊκή συνέλευση στο Μάζι Αλιάρτου για την μετονομασία της πλατείας-βίντεο

Σκηνές απείρου κάλλους, χαρακτηρισμοί άνευ προηγουμένου, απίστευτη ένταση, φωνές και μια Δημοτική Αρχή σαστισμένη.
Ένα απίστευτο μπάχαλο χθες το βράδυ στη Λαϊκή συνέλευση στο Μάζι Αλιάρτου. Κάτοικοι εναντίον Δημοτικής Αρχής για την βεβιασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μετονομαστεί η πλατεία χωρίς να ερωτηθούν.Απάντηση Δημάρχου -Θα  δούμε...
 Λουκάς Κοκοράκης Δημοτικός Σύμβουλος- Πρότεινα να πραγματοποιηθεί   Λαϊκή συνέλευση να ακουστεί η άποψη των συγχωριανών μου, με την οποία συμφωνώ  η πλατεία Δημοκρατίας να παραμείνει ως έχει  και το όνομα του Ταξίαρχου Σκλήρη να δοθεί σε έναν δρόμο του Μαζίου.
Σαγάνας-Να αποσύρετε την απόφαση.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Associated Press: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση πολλαπλά τραυματισμένη

Σε μια μικρή αποθήκη χωρίς παράθυρα, μια γηραιά γυναίκα μαζεύει πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στα σκουπίδια.

Το μέρος στο οποίο βρίσκεται δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που πραγματικά είναι: ένα μέρος όπου σώζονται ζωές.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο Associated Press, η γυναίκα είναι εθελόντρια σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ανακυκλώνει φάρμακα τα οποία αποστέλλονται από συγγενείς ασθενών που έπασχαν από καρκίνο και δεν νίκησαν στη μάχη, φάρμακα που έμειναν πίσω από θύματα εγκεφαλικών επεισοδίων ή βρεφικές τροφές που δεν καταναλώθηκαν. Όλα αυτά δεν πετάγονται, πλέον, στα σκουπίδια. Ανακυκλώνονται έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν από άλλους που τα έχουν ανάγκη.

Μέσω ταχυδρομείου, τις περισσότερες φορές, στέλνονται σε ανέργους που έχουν στερηθεί τη νοσοκομειακή περίθαλψη, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Και αυτό τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει δημοσίως πως η ελπίδα θα επιστρέψει στην Ελλάδα και κανένας Έλληνας δεν θα βρεθεί στη θέση του χαμένου.

«Υπόσχομαι ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. H πραγματικότητα, αυτή τη στιγμή, είναι διαφορετική. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του ΑP, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν έχει κανένα εργαζόμενο, ενώ περίπου 3 εκατ. άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας λόγω παρατεταμένης ανεργίας.

Ο καρδιολόγος Γιώργος Βήχας ήταν ο εμπνευστής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου, που στόχο έχει να παρέχει ιατρική φροντίδα σε ανθρώπους που έχουν χάσει το δικαίωμα στην περίθαλψη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 250 εθελοντές που υποστηρίζουν την προσπάθειά του και συλλέγουν φάρμακα και ιατρικό εξοπλισμό, ενώ έρχονται σε επαφή και με νοσοκομεία που επιθυμούν να συνεισφέρουν με ό,τι τους περισσεύει. Όπως λέει ο ίδιος: «Ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα δουλεύαμε με αυτές τις συνθήκες. Οι άνθρωποι που έρχονται σε εμάς είναι θυμωμένοι, βαθιά λυπημένοι και ντρέπονται για την κατάστασή τους. Προσπαθούμε να τους φέρουμε ξανά την ελπίδα στο πρόσωπο».

Τη στιγμή που η Ελλάδα, όπως αναφέρουν οι ψυχροί αριθμοί, βγαίνει εκτός κρίσης, οι κοινωνικές επιπτώσεις της ύφεσης δεν μπορούν να εξαλειφθούν. Οι ειδικοί λένε πως θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αναστραφεί η κατάσταση. Ο κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, Αλέξανδρος Κεντικελένης, σημειώνει: «Το χρονικό της κρίσης δεν συμπίπτει με τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης. Η οικονομική ύφεση μπορεί να διήρκεσε έξι χρόνια, αλλά η κοινωνική κρίση θα κρατήσει περισσότερο».

Ο 60χρονος Γιάννης Μπουτσέλης, γραφίστας στο επάγγελμα, έχει να δουλέψει τέσσερα χρόνια. «Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά και η ψυχολογική κατάσταση που καταρρακώθηκε. Θέλουμε να θρέψουμε τις οικογένειές μας με αξιοπρέπεια, αλλά δεν γίνεται», δηλώνει χαρακτηριστικά. Η μακροχρόνια ανεργία, ειδικά στις νέες γενιές, οδηγεί σε αντικοινωνικές συμπεριφορές, ενώ ωθεί τους ανθρώπους σε έξεις που μέχρι πρότινος δεν φαντάζονταν πως θα δοκιμάσουν. Ναρκωτικά, ποτό, αλλά και κατάθλιψη είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Levy Economics στη Ν. Υόρκη, σημειώνει πως «δεν είναι ρεαλιστικό να λέει κανείς πως υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης όταν στηρίζεται σε ισχυρές εξαγωγές ανθρώπινου δυναμικού».

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

219 επιπλέον Νέοι Αγρότες στη Στερεά-Όλα τα ονόματα των δικαιούχων




Μετά την έκδοση της αρ. 21767/31.10.2014 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2946 Β/3.11.2014) υπογράφτηκαν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη οι αποφάσεις έγκρισης στο Μέτρο 112 – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (2η Πρόσκληση) για τους 219 επιλαχόντες υποψηφίους νέους γεωργούς της Στερεάς Ελλάδας (30 από Βοιωτία, 59 από Εύβοια, 7 από Ευρυτανία, 115 από Φθιώτιδα και 8 από Φωκίδα), οι οποίοι κατατάσσονται στη κατηγορία των εν δυνάμει δικαιούχων και θα τους καταβληθεί η 1η δόση της οικονομικής ενίσχυσης που προβλέπεται από το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών.

Συνολικά για τη Στερεά Ελλάδα έχουν εκδοθεί 560 αποφάσεις έγκρισης υποψήφιων νέων γεωργών στο Μέτρο 112 – Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (2η Πρόσκληση).



Η συνολική ενίσχυση για όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους νέους γεωργούς για τη Στερεά Ελλάδα ανέρχεται σε 9.497.500 ευρώ.
Δείτε τον πίνακα με τα ονόματα των δικαιούχων
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη των απαγωγέων της 27χρονης



Τα ψώνια σε κατάστημα και η αγορά... γαλακτομπούρεκου. Τι είπαν στην απολογία τους οι δύο συλληφθέντες
Η αγορά της φόρμας για να αλλάξει η 27χρονη όμηρος και η αγορά του… γαλακτομπούρεκου αποτύπωσαν το πρόσωπο του εγκεφάλου της απαγωγής, του 48χρονου Χ.Φ, φωτογραφία του οποίου αναγνώρισε το θύμα.

Οι δύο τελευταίες επικοινωνίες του 48χρονου, σε μία από τις οποίες έδωσε και την 27χρονη, έγιναν από τη Λούτσα και ουσιαστικά σχεδίασαν τη διαδρομή των απαγωγέων από τη συγκεκριμένη περιοχή έως και το σπίτι της όπου την απελευθέρωσαν. Ο δράστης έχει χρησιμοποιήσει συσκευή εταιρικού τηλεφώνου, που είχε δοθεί όταν διατηρούσε σιδηρουργείο, το οποίο αργότερα έκλεισε. Ως κρησφύγετο χρησιμοποίησε το εξοχικό σπίτι της… πεθεράς του, ενώ άφησε το γενετικό υλικό του στο φάκελο με το ιδιόχειρο σημείωμα της 27χρονης και στη σακούλα παιχνιδιών που είχε κρεμάσει σε κάδο απορριμμάτων για την εναπόθεση των λύτρων.

Κάμερες

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζήτησαν υλικό από τουλάχιστον 100 κάμερες ασφαλείας καταστημάτων, ακόμη και πολίτες που κατέγραφαν τους αθλητές του… Κλασικού Μαραθωνίου, από το οποίο εντοπίστηκαν οι δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες και ανήκαν στον αδερφό του απαγωγέα.

Από τη Λούτσα είχαν πάρει τη διαδρομή Λ. Σπάτων, Λ. Λαυρίου, Χαλάνδρι, Λ. Κηφισίας και από εκεί Ανω Κυψέλη στη συμβολή των οδών Χίμαιρας και Δαρδανελίων.

Λίγο αργότερα έφθασαν στο κατάστημα ρούχων από το οποίο ο 48χρονος στις 13:24, στις 3 Νοεμβρίου, αγόρασε ένα παντελόνι-φόρμα για την 27χρονη, επειδή τη στιγμή της απαγωγής φορούσε τα «καλά ρούχα» της δουλειάς που δεν ήταν… άνετα για την 9ήμερη παραμονή της στο ημιυπόγειο δωμάτιο της εξοχικής κατοικίας της πεθεράς του δράστη στον αδιέξοδο δρόμο της οδού Αγ. Μαρίνας στη Λούτσα, κοντά στο αεροδρόμιο.

Μετά την παραλαβή των λύτρων, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου, ο 48χρονος πήγε σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής και αγόρασε γαλακτομπούρεκο για να προσφέρει στην 27χρονη, κατάστημα που εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς στην ίδια περιοχή. Από τα καταστήματα, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν καθαρά το πρόσωπο του απαγωγέα, το οποίο αναγνώρισε η 27χρονη όμηρος, μέσα από τη διάφανη κουκούλα που της φορούσαν παροδικά. Με παρόμοιο τρόπο αναγνωρίστηκε και ο 53χρονος Σ.Π., ομογενής από το Καζακστάν, ο οποίος διατηρεί στο όνομα του γιου του μπαρ στην οδό Κατσανδρή στο Μενίδι. Ο Αλβανός συνεργός με το όνομα «Αλέκος» δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται.

Το σχεδίαζαν επί έξι μήνες

Η σύλληψη του σχεδίου φαίνεται να έρχεται στο μυαλό του 48χρονου έξι μήνες πριν, όταν ως οδηγός σε μεταφορική εταιρία διαπιστώνει ότι ο ιδιοκτήτης είναι φίλος του πατέρα της 27χρονης Β.Μ. και πληροφορείται τη συγγενική τους σχέση με τον ιδιοκτήτη του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Στη συνέχεια ερευνά την οικογενειακή κατάσταση της οικογένειας, όπως ότι έχει τρεις κόρες. Μέσα από το facebook αντλεί κάποιες πληροφορίες για τη Βαρβάρα. Ακολουθεί η παρακολούθησή της και τελικά η απαγωγή της στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής 31 Οκτωβρίου όταν η 27χρονη κατευθύνεται στη δουλειά της. Την οδηγούν στο εξοχικό σπίτι της πεθεράς του 48χρονου και τη βάζουν σε ένα δωμάτιο του υπερυψωμένου υπογείου, που έχει μόνο ένα παράθυρο και μπάνιο έξω από αυτό. Της έδωσαν και ένα… μυθιστόρημα για να περνά το χρόνο της, το οποίο μάλιστα την άφησαν να το πάρει μαζί της για να το ολοκληρώσει. Το χρονικό διάστημα των 9 ημερών ομηρίας τής δίνουν πρόχειρο φαγητό, κάποια τοστ που φαίνεται να φτιάχνουν εκεί και τρόφιμα από περίπτερο και μία μόνο φορά πίτσα! Επίσης, την άφησαν να κάνει μπάνιο τρεις φορές.

"Εγώ ήμουν απλά συνεργός"

Μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο 48χρονος φαίνεται να λέει: «Είχα ένα σιδηρουργείο αλλά έπεσα έξω. Τα οικονομικά μου ήταν χάλια. Εκεί που δούλευα ερχόταν ο πατέρας της κοπέλας γιατί το αφεντικό ήταν φίλος του. Ακουσα μία μέρα ότι είναι γαμπρός του Καϋμενάκη. Εμαθα πού δούλευε η κοπέλα και μπήκα στο facebook για να μάθω περισσότερα και να δω πώς είναι. Είπα το σχέδιο στο φίλο μου, το αποφασίσαμε και αρχίσαμε να την παρακολουθούμε έως εκείνο το βράδυ της Παρασκευής».

Ο 53χρονος λέει στην απολογία του: «Εγώ ήμουν απλά συνεργός. Ολα τα σκέφτηκε και τα οργάνωσε ο Χ... Το βράδυ της απαγωγής ήμουν εκεί και εγώ την άρπαξα. Ομως όταν πήγαμε την κοπέλα στη Λούτσα δεν ξαναπήγα. Την 27χρονη την φύλαγε ο “Αλέκος”, ο Αλβανός, που γνωρίζουμε λίγο γιατί μένει στην Αλβανία και πηγαινοέρχεται».

Ο 48χρονος, πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγ. Γεωργίου στη Ν. Ιωνία, όπου οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων εντόπισαν 80.000 ευρώ, μέρος των λύτρων σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 16 δεσμίδων, με 5.000 ευρώ η καθεμία. Ο 53χρονος συνελήφθη ξημερώματα Κυριακής, μέσα στο μπαρ που διατηρεί ο γιος του στο Μενίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 48χρονος δεν είχε πει στους συνεργούς του το ποσό των λύτρων που είχε πάρει και το έμαθαν από τα κανάλια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοίγει το Taxis για τις ρυθμίσεις χρεών σε 100 δόσεις

 Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία με την οποία εξαιρέθηκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι βεβαιωμένες οφειλές που δεν ήταν ληξιπρόθεσμες έως την 1η Οκτωβρίου 2014. Έτσι άνοιξε ο δρόμος προκειμένου το αργότερο έως αύριο Τρίτη να ενεργοποιηθεί η ειδική διαδικτυακή εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει σήμερα ή αύριο να εκδοθεί η νέα εγκύκλιος της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου για τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη ρύθμιση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλει αίτηση μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015. H αίτηση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα ανοίξει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Εξαιρετικά και σε περίπτωση που υφίσταται τεχνική αδυναμία διαδικτυακής υποστήριξης, η αίτηση υποβάλλεται στη ΔOY/Tελωνείο/Yπηρεσία, ο προϊστάμενος της οποίας είναι αρμόδιος για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής και εξετάζει την αίτηση και τις προϋποθέσεις υπαγωγής.

Μετά από επιλογή του οφειλέτη υπάγονται στη ρύθμιση:

Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής,

Βεβαιωμένες έως και την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών, των οποίων οι όροι τηρούνται.

Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να έχουν υποβληθεί οι φορολογικές δηλώσεις των προηγουμένων ετών. Αν ο φορολογούμενος δηλώσει ψευδώς ότι έχει υποβάλει τις φορολογικές του δηλώσεις και από τις διασταυρώσεις προκύψει ότι χρωστά δηλώσεις, θα πρέπει πρώτα να τις υποβάλει και μετά να υπαχθεί στη ρύθμιση.

H ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών με κούρεμα από 20% έως και 100% των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει κάθε οφειλέτης.

Συγκεκριμένα, ο νόμος ορίζει ότι για εφάπαξ εξόφληση διαγράφεται το 100% των προσαυξήσεων, για 12 μηνιαίες δόσεις διαγράφεται το 90% των προσαυξήσεων, για 24 δόσεις ποσοστό 80%, για 36 δόσεις 70%, για 48 δόσεις 60%, για 60 δόσεις 50%, για 72 δόσεις 30%, ενώ για τις 100 δόσεις η διαγραφή των προσαυξήσεων περιορίζεται σε 20%. H κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η καταβολή των δόσεων θα διενεργείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοικήσεως.

Κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπολογίζονται οι απαλλαγές, αλλά και τόκος που ανέρχεται σε 4,56% ετησίως και επιβαρύνει τις υπαχθείσες στη ρύθμιση οφειλές. Από την υπαγωγή στη ρύθμιση και όσο αυτή διαρκεί οι οφειλές δεν επιβαρύνονται με προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1968 ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται σε θάνατο από το Στρατοδικείο για την απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

1558 - Αρχίζει η Ελισαβετιανή εποχή: Η βασίλισσα Μαρία Α΄ της Αγγλίας πεθαίνει και τη διαδέχεται στο θρόνο η ετεροθαλής αδελφή της, Ελισάβετ Α΄.

1869 - Η Διώρυγα του Σουέζ παραδίδεται στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα όπου και πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια.

1918 - Ιδρύεται το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος, αργότερα ΚΚΕ.

1930 - Το υποβρύχιο Γλαύκος (ΙΙ) υψώνει την ελληνική σημαία στη Βρέστη της Γαλλίας.

1968 - Ο Αλέκος Παναγούλης καταδικάζεται σε θάνατο από το Στρατοδικείο για την απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου.

1972 - Η Κίνα αναγνωρίζει το καθεστώς στην Ελλάδα: φθάνει στην Αθήνα η πρώτη κινεζική αντιπροσωπεία για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων.

1973 - Αθήνα - Εξέγερση του Πολυτεχνείου: Ξημερώνοντας Σάββατο άρμα μάχης συνθλίβει την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου. Η εξέγερση υπέστη δυναμική καταστολή, ενώ επιβλήθηκε νέα δικτατορία του Δ. Ιωαννίδη με κυβέρνηση του Α. Ανδρουτσόπουλου.

2011 - Η κυβέρνηση Μόντι (κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ιταλία) ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχονται 50.000 προσλήψεις σε ΟΤΑ και Δημόσιο-Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο



Οι θέσεις.


Την πρόσληψη 50.000 ανέργων από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και κυρίως των νοικοκυριών, των οποίων όλα τα μέλη είναι άνεργοι, προβλέπει νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, το οποίο... αναμένεται να ξεκινήσει. Όσοι προσληφθούν θα εργασθούν για πέντε μήνες σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υπηρεσίες του Δημοσίου, με αμοιβή το μήνα.


Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, 14.000 έως 15.000 θέσεις εργασίας θα κατανεμηθούν σε υπηρεσίες του Δημοσίου (σε κεντρικές υπηρεσίες, εποπτευόμενους φορείς και αποκεντρωμένες υπηρεσίες ανά την επικράτεια). Ακόμη 32.000 θέσεις (όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων) θα κατανεμηθούν στους δήμους της χώρας και 3.500 θέσεις στις περιφέρειες.


Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015», και έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000.000 ευρώ. συγκεκριμένες διατάξεις που αφορούν θέματα αδειών ασθενείας, ασφαλιστική κάλυψη σε ειδικότητες που απαιτούν βαρέα ένσημα, συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών σε κατηγορίες ωφελουμένων που υπάγονται σε άλλα ταμεία ασφάλισης εκτός του ΙΚΑ (πχ μηχανικοί).

Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θόδωρος Αμπατζόγλου, οι προσλήψεις θα γίνουν με επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα αφορούν 117 ειδικότητες και αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο.
Την άποψη ότι το πρόγραμμα θα δώσει ανάσα στις υπηρεσίες των δήμων που υποφέρουν από έλλειψη προσωπικού, όμως δεν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια για προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστας Αγοραστός.

Ωφελούμενοι του προγράμματος, μπορούν να είναι:
– Άνεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Άεργοι (εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ), μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
– Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
– Άνεργοι χαμηλών τυπικών προσόντων (ΥΕ/ΔΕ) και πτυχιούχοι ΑΕΙ- ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με μοριοδότηση στην οποία θα συνεκτιμηθούν:
-Ο χρόνος της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, το ατομικό και το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων ή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και η ηλικία

ως εξής:
-Μοριοδότηση για ηλικίες από 18 έως 64 ετών, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατηγορία ανέργων 30- 44 ετών, η οποία υπερέχει αριθμητικά στο σύνολο των ανέργων (με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του β’ τριμήνου 2014 ξεπερνούσαν τους 545.000), πλήττεται περισσότερο από την ανεργία και βαρύνεται με μεγαλύτερες οικογενειακές υποχρεώσεις.

«Είναι μόνο η αρχή», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για μείωση της ανεργίας κατά 2,1%, κατά την παρουσίαση της δράσης, νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εργασίας. Χαρακτήρισε το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας ως «μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία» και τόνισε ότι «το υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ “εμπροσθοβαρή προγράμματα” 700 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης». Κατά τον σχεδιασμό του, το υπουργείο Εργασίας έκανε παρεμβάσεις λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία των προηγούμενων αντίστοιχων προγραμμάτων, ώστε οι παρεμβάσεις να είναι στοχευμένες και περισσότερο αποδοτικές. Ακόμη, για πρώτη φορά κατανέμονται 350 θέσεις στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.


Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, οι νέες δράσεις είναι ποιοτικά αναβαθμισμένες και στοχεύουν στο να ωφεληθούν οι άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα, ενώ προκρίνονται οι ειδικότητες που ζητήθηκαν περισσότερο κατά το παρελθόν όπως οι υπηρεσίες γενικών καθηκόντων για ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης και διοικητικού προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Πίνακας κατανομής κοινωφελούς εργασίας

Η κατανομή των θέσεων σε κάθε Δήμο

Οι 32.000 θέσεις που αφορούν την Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού έχουν κατανεμηθεί σε όλους τους Δήμους της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια και σε ειδικότητες που έχουν διαπιστωθεί σημαντικές ελλείψεις. Στο μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν άνεργους Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε μικρότερο ποσοστό, ανέργους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

*Αναλυτικός πίνακας με την κατανομή των θέσεων ανά δήμο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα


Αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Μακεδονία, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν το πρωί στο Ιόνιο.



Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για όλη τη χώρα:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι
Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ιδία ένταση
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια μέχρι 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα μέθοδος αντικαθιστά την ακτινογραφία.




    Σκιαγράφηση των οστών σε χρόνο-ρεκόρ!



Νέα μέθοδο που θα βοηθήσει τους ειδικούς να εντοπίζουν ταχύτερα τα προβλήματα και τις ασθένειες που πλήττουν τα κόκαλα (κυρίως στους ασθενείς που έχουν εισαχθεί στα Επείγοντα), αναπτύσσουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο.. Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, η νέα μέθοδος σκιαγραφεί άμεσα τα κόκαλα βοηθώντας τους ειδικούς να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο -ακόμη και ώρες ολόκληρες-, που συνήθως χάνεται ενώ περιμένουν να βγουν αποτελέσματα από άλλες εξετάσεις, όπως οι ακτινογραφίες.

Η μέθοδος στηρίζεται σε πρόγραμμα που αναπτύσσεται ώστε να εντοπίζει όλα τα κόκαλα του ανθρώπινου σώματος και άλλες δομές στο σώμα, ενώ ήδη αναγνωρίζει τα κόκαλα της λεκάνης και τη φυσιολογική εικόνα τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, σκοπός τους με την ανάπτυξη της νέας μεθόδου είναι να φύγουν οι εξετάσεις ρουτίνας από τα ανθρώπινα χέρια. Και τούτο προκειμένου οι ειδικοί να μπορούν να εστιάζουν την προσοχή τους στις διαπιστώσεις και στα συμπεράσματα που πρέπει να βγάζουν προκειμένου να παίρνουν αποφάσεις για την εκάστοτε θεραπεία ενός ασθενούς, αλλά και για να αναπτύσσουν νέες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για ασθένειες όπως η αρθρίτιδα, τα κρούσματα της οποίας αυξάνονται όλο και περισσότερο (μόνο στη Βρετανία πλήττει το 30% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών).
Επίσης, η νέα μέθοδος θα βοηθήσει σημαντικά τις περιοχές στις οποίες τα νοσοκομεία δεν έχουν αρκετά μηχανήματα για ακτινογραφίες, αλλά και τους ερευνητές που εργάζονται στην ανάπτυξη νέων θεραπειών.

Οπως είπε ο καθηγητής Tim Cootes, όταν οι ειδικοί που ασχολούνται με προβλήματα όπως η αρθρίτιδα πρέπει να εργαστούν βλέποντας καθημερινά και αξιολογώντας εκατοντάδες εικόνες χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο αλλά και μεγάλες ικανότητες, καθώς ο τρόπος αυτός για τη συλλογή πληροφοριών δεν είναι πολύ αποτελεσματικός.
Αυτό τον καιρό οι επιστήμονες προσπαθούν να εξελίξουν το νέο πρόγραμμα ώστε να αναγνωρίζει άμεσα τα γόνατα, τα κόκαλα που υπάρχουν στα χέρια και άλλες δομές.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ