Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αυτό το Σάββατο και πάλι μαζί σας



Σας περιμένουμε σε ενα μουσικό ταξίδι
τηλ.22620 61561
Διαβάστε Περισσότερα »

Κινητή τηλεφωνία: Χωρίς άδεια 4.000 κεραίες..





    Με αγωνία αναμένουν εδώ και μήνες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΟΜΕΔΙ που αφορούν στον κλάδο.
    Πρόκειται για αλλαγές με τις οποίες απλοποιείται σαφώς το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.



Το συγκεκριμένο θέμα παραμένει ακόμη ολάνοικτο παρά τις... προσπάθειες που έχουν γίνει στο παρελθόν για την τακτοποίησή του. Παρότι η κινητή τηλεφωνία λειτουργεί στη χώρα μας για περισσότερο από 20 χρόνια περίπου το 1/3 του συνόλου των κεραιών κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας από τις συνολικά 11.500 κεραίες που είναι τοποθετημένες σε όλη τη χώρα περίπου 4.000 παραμένουν ακόμη χωρίς να έχουν λάβει άδεια. Την ίδια στιγμή τα πρόστιμα από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν να πέφτουν με αμείωτο ρυθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διατάξεις που έχουν ενταχθεί στο νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ είναι έτοιμες εδώ και πολύ καιρό, από τις αρχές του χρόνου, οπότε και είχαν φτάσει μέχρι τη Βουλή. Ωστόσο για λόγους που σχετίζονται με τις διαδικασίες της Βουλής οι εν λόγω διατάξεις αποσύρθηκαν χωρίς να επανέλθουν για ψήφιση.

Πάντως από την πλευρά των εταιρειών η τακτοποίηση του ζητήματος της αδειοδότησης των εγκατεστημένων κεραιοσυστημάτων είναι καίριας σημασίας, ιδίως τώρα που προγραμματίζονται οι νέες επενδύσεις για την αξιοποίηση του επιπλέον φάσματος που έλαβαν με τον πρόσφατο διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΕΤΤ.

Οι πολεοδομίες είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματος

Το σχέδιο νόμου σε ό,τι αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αναφέρει ότι «Για την τοποθέτηση εγκαταστάσεων κεραιών και συναφών κατασκευών δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας, αλλά έγκριση, που χορηγείται από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, ύστερα από έλεγχο των δικαιολογητικών που καθορίζονται με απόφαση του ΥΠΕΚΑ».

Στις προβλέψεις του σχεδίου νόμου αναφέρεται ότι η υποβολή και η διεκπεραίωση των αιτήσεων για τη χορήγηση πολεοδομικής έγκρισης γίνεται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων (ΣΗΛΥΑ).

Σε ότι αφορά τις πολεοδομίες, που αποτελούν τον πλέον αδύναμο κρίκο στην συνολική διαδικασία αδειοδότησης των κεραιοσυστημάτων, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι «οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες, στις οποίες κατατίθενται τα δικαιολογητικά για την έγκριση της τοποθέτησης των κατασκευών κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί ή αδειοδοτούνται από την Ε.Ε.Τ.Τ. βάσει του προγενέστερου του ν. 4053/2012 νομοθετικού πλαισίου, υποχρεούνται εντός δύο μηνών από την κατάθεση των δικαιολογητικών να αποφανθούν αιτιολογημένα επί της νομιμότητας και καταλληλότητας αυτών».

Σε περίπτωση που μέσα στο διάστημα των δύο μηνών δεν υπάρξει απάντηση από την Πολεοδομικής Υπηρεσίας, τότε αυτόματα θεωρείται ότι έχει χορηγηθεί η πολεoδομική έγκριση και η κεραία μπορεί να ηλεκτροδοτηθεί μετά από υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης προς την ηλεκτρική εταιρεία στην οποία δηλώνονται και τα τετραγωνικά που μισθώνει η εταιρεία τηλεπικοινωνιών επί του ακινήτου που θα συνοδεύεται από τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης του φακέλου στην Πολεοδομική Υπηρεσία.

Σε περίπτωση άρνησης χορήγησης πολεοδομικής έγκρισης ή ανάκλησης της έγκρισης ή άρνησης αποδοχής δικαιολογητικών, ο κύριος των εγκαταστάσεων κατασκευών κεραιών έχει τη δυνατότητα σε διάστημα ενός μήνα να προσφύγει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος κρίνει οριστικά επί της ουσιαστικής και τυπικής νομιμότητας των πράξεων της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας και εκδίδει ή απορρίπτει οριστικά την αιτούμενη έγκριση σε διάστημα δύο μηνών από την κατάθεση πλήρους φακέλου επί της προσφυγής από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αυθαιρέτων και η κατασκευή δεν κατεδαφίζεται.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας


Με τους Δημάρχους Αταλάντης, Νίκο Λιόλιο, Θήβας, Σπύρο Νικολάου, Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο και Λειβαδιάς Γιώτα Πούλου, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα την ανάληψης από 1-12-2014 από την Περιφέρεια του επιχειρησιακού αντικειμένου του καταργηθέντα με πρόσφατο νόμο Οργανισμού Κωπαΐδας.
Οι επικεφαλής των Δήμων, στα γεωγραφικά όρια των οποίων ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, κλήθηκαν από τον Περιφερειάρχη να τοποθετηθούν επί του σχεδίου της εισήγησης. Η συζήτηση ήταν διεξοδική και εξετάστηκαν λεπτομερώς οι προτάσεις της Περιφέρειας.
Η συμμετοχή των Δημάρχων ήταν ουσιαστική, με τον Περιφερειάρχη να ενσωματώνει στην εισήγηση πολλές από τις προτάσεις τους, προκειμένου να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, η οποία έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τους Δημάρχους.  
Κοινός στόχος όλων είναι η αντιμετώπιση σε νέα βάση και η επίλυση του προβλήματος της άρδευσης και της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής επ’ ωφελεία των αγροτών και του εισοδήματός τους. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: « Όπως ξέρετε στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συζητήσουμε το ζήτημα του Οργανισμού της Κωπαΐδας, του οποίου πλέον οι αρμοδιότητες και το επιχειρησιακό αντικείμενο μεταφέρεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Και ευτυχώς μεταφέρεται καθαρό, χωρίς χρέη που είναι κάτι πολύ σημαντικό, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε τα οικονομικά της Περιφέρειας δραματικά. Συζητήσαμε σήμερα με τους δημάρχους, σε μία ουσιαστική, παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση, σημείο προς σημείο την εισήγηση την οποία θα καταθέσουμε σε λίγες ημέρες. Γίνανε κάποιες παρατηρήσεις, οι οποίες ενσωματώθηκαν. Νομίζω ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία αναλυτική συζήτηση. Προφανώς είναι η αρχή. Προφανώς έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Το σημαντικό- και εγώ αυτό θα ήθελα να κρατήσω- είναι η διάθεση συνεργασίας που έχει όλη η αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοίκηση στο ζήτημα της Κωπαΐδος εμφανίζεται ενωμένη, μία γροθιά».
Στην ερώτηση για το αν υπάρχουν σημεία στα οποία συμφωνήσανε όλοι οι συμμετέχοντες, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης απάντησε: «Συμφωνήσαμε σε όλα. Πρακτικά, απλά, χωρίς φωνές και κραυγές και σημείο-σημείο, είδαμε ορισμένα ζητήματα. Ετέθησαν κάποια ζητήματα από τους Δημάρχους, πολύ σοβαρά και εύλογα. Τα αναγνωρίσαμε, τα ενσωματώσαμε και προχωράμε μπροστά».
Για το ενδεχόμενο σύστασης νέου νομικού προσώπου και τη διεκδίκηση της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού, ο Περιφερειάρχης, έδωσε την εξής απάντηση: «Εμείς αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε μία πραγματικότητα. Διαχειριζόμαστε ένα υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και προσπαθούμε με αυτά τα δεδομένα να κάνουμε τη δουλειά μας. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης -και μιλάω και για την Περιφέρεια και για τους Δήμους- δε συνεχίζουν να ισχύουν και ότι οι διεκδικήσεις μας δεν είναι σαφείς. Και αυτές είναι τρείς: Πρώτον, η δημιουργία ενός νομικού προσώπου στα πρότυπα ενός αντίστοιχου στην Κρήτη το οποίο θα μπορεί να λύνει τα προβλήματα τον αγροτών. Δεύτερον, η ακίνητη περιουσία της Κωπαΐδας να περάσει στην Περιφέρεια Στερεάς, τουλάχιστον προς στιγμή, ως που να δημιουργηθεί ο Οργανισμός- εδώ να σας πω ότι έχω ήδη κάνει κάποιες πρώτες επαφές με τον Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χαρδούβελη, ο οποίος το βλέπει με ενδιαφέρον. Πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μιας και δεν είναι πράγματα που λύνονται μέσα σε μία ώρα. Και τρίτον- που είναι και πάρα πολύ σημαντικό- είναι η ρύθμιση των χρεών των αγροτών. Αυτό αφορά τον εκκαθαριστή και όχι την Περιφέρεια, αλλά είναι ένα ζήτημα».
Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Κώστας Μπακομήτρος και Χάρης Σανιδάς, καθώς και ο νομικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη, Γιώργος Ανδρέου.     

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Υπ. Εργασίας σε Σταθά για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας

Στις  19 Σεπτεμβρίου 2014 ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την με αρ. πρωτ. 2746/19-9-2014 ερώτηση με θέμα «Απαράδεκτη η συνεχιζόμενη υποστελέχωση του ΙΚΑ Θήβας».
Στις 7 Νοεμβρίου 2014, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην με αρ. πρωτ. Φ90022/19911/2678 απάντησή του  αναφέρει μεταξύ άλλων «Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 4210/13 και της υπ. αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/339/1944/21-2-2014 υπουργικής απόφασης κατανομής προσωπικού με θέμα «Κατανομή προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από τους επιτυχόντες της υπ. αριθμ. 9Κ/2008 προκήρυξης» (ΦΕΚ 532/28-2-2014 τ. Β’), πρόκειται να επαναπροσληφθούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ-Ν. Βοιωτίας τρεις (3) επιτυχόντες της εν λόγω προκήρυξης. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Α’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΙΚΑ, οι τρεις (3) επιτυχόντες θα τοποθετηθούν σε μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ν. Βοιωτίας), προσδοκώντας ότι θα επέλθει σχετική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των μονάδων του Ιδρύματος στο νομό Βοιωτίας».

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 21 Νοεμβρίου η ψηφιακή μετάβαση της Digea σε Στερεά και Β. Εύβοια

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια πολίτες των Νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea.
Στις 21 Νοεμβρίου, 21 κέντρα εκπομπής θα «καλύψουν» με επίγειο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Βόρεια Εύβοια. Δεκαοκτώ κέντρα που τώρα εκπέμπουν αναλογικά θα περάσουν οριστικά στην ψηφιακή εποχή και οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG-4 (τηλεόραση ή εξωτερικό αποκωδικοποιητή). Τα υπόλοιπα τρία κέντρα εκπομπής, ο «Χορτιάτης» και το «Φιλίππειο» στη Θεσσαλονίκη και το «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, ήδη εκπέμπουν ψηφιακά και θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Οι τηλεθεατές που λαμβάνουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από αυτά τα κέντρα θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους ή/και να κάνουν επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων της συσκευής τους.

Παράλληλα, θα διακοπεί η αναλογική εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, αλλά και τα κανάλια της περιφέρειάς τους με υψηλής ποιότητας σήμα, άψογη εικόνα χωρίς «χιόνια» και τέλειο ήχο, ενώ θα έχουν πρόσβαση και σε νέες υπηρεσίες όπως τον εύχρηστο Ηλεκτρονικό Οδηγό Προγράμματος (EPG).

Η Digea, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καταναλωτών, συμπεριλαμβάνει στο site της χρήσιμες πληροφορίες για τους τηλεθεατές. Στο www.digea.gr οι τηλεθεατές μπορούν να ενημερωθούν για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν, αλλά και για το πώς πραγματοποιείται ο επανασυντονισμός ή η σύνδεση του αποκωδικοποιητή.
techgear.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο.Ε.Β.Ε ΘΗΒΑΣ-ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/11/2014 ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 Π.Μ  ΕΩΣ  10 Μ.Μ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/11/2014 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23/11/2014 ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟΣ 
10 Π.Μ – 10 Μ.Μ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ.

                    ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
    ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ  ΣΤΑΜΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε καθεστώς απαξίωσης και τραγικής υποστελέχωσης η ΔΟΥ Θήβας

Συζητήθηκε σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2014, στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σταθά, με θέμα «Σε καθεστώς απαξίωσης και τραγικής υποστελέχωσης η ΔΟΥ Θήβας».
Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Γεώργιος Μαυραγάνης ανέφερε στη πρωτολογία του ότι «Με βάση την ενημέρωση που μας έχει δώσει η αρμόδια Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, όντως υπήρξε στενότητα προσωπικού λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια και έχει πλήξει και τη ΔΟΥ Θήβας. Επίσης, έχει προτεραιότητα η τοποθέτηση των ελεγκτών σε ΔΟΥ, οι οποίες έχουν ελεγκτικό έργο, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της είσπραξης των δημοσίων εσόδων και των φορολογικών ελέγχων. Η ΔΟΥ Θήβας είναι ΔΟΥ Α΄-Β΄ τάξεως επιπέδου διεύθυνσης, στην οποία δεν λειτουργούν τμήματα ελέγχου και δικαστικού και αυτές οι αρμοδιότητες έχουν περάσει, όπως γνωρίζετε, στη ΔΟΥ Λειβαδιάς. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κατανέμονται οργανικές θέσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών και αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι ότι κατανεμήθηκαν στη ΔΟΥ Θήβας είκοσι τρεις θέσεις εφοριακών, εννέα κατηγορίας ΠΕ, τρεις κατηγορίας ΤΕ και έντεκα κατηγορίας ΔΕ και μία θέση επιμελητή κατηγορίας ΥΕ. Σημειώνεται ότι με την εν λόγω απόφαση δεν προβλέπεται καμία θέση για τους κλάδους πληροφορικής, διοικητικού, οικονομικού και προσωπικού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σήμερα στη ΔΟΥ Θήβας βεβαίως υπηρετούν λιγότεροι υπάλληλοι απ’ ότι είναι οι οργανικές θέσεις. Έχοντας λάβει υπόψη το νέο οργανόγραμμα και τη νέα κατανομή των θέσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εξετάζει στο μέτρο του δυνατού όλες τις εναλλακτικές λύσεις στο πλαίσιο της νομοθεσίας –μετακινήσεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις - ώστε να καλυφθούν επαρκώς τα κενά και να αντιμετωπιστούν τα λειτουργικά προβλήματα, έτσι ώστε να ασκείται αποτελεσματικά το έργο της υπηρεσίας και σ’ αυτήν τη ΔΟΥ».
Στη δευτερολογία του, ο κ. Μαυραγάνης συμπλήρωσε ότι «Μετά την κατανομή των οργανικών θέσεων η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία όπως γνωρίζετε είναι αρμόδια για τις ΔΟΥ και για τα τελωνεία της χώρας, λαμβάνει μέριμνα, έτσι ώστε με όλες τις εναλλακτικές λύσεις που σας ανέφερα –μετακινήσεις, αποσπάσεις ή και μεταθέσεις- να πληρωθούν οι θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στη ΔΟΥ Θήβας και να συμπληρωθούν όλες αυτές οι θέσεις με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, από ό,τι γνωρίζουμε –και αυτό είναι στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων-, προχωρούν και τοποθετήσεις διευθυντών, όπου υπάρχει έλλειψη. Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω ότι για την περαιτέρω ενίσχυση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει υποβληθεί αίτημα από το Υπουργείο Οικονομικών το Σεπτέμβριο του 2014, περί έγκρισης για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης πεντακοσίων υπαλλήλων κατηγορίας ΠΕ του κλάδου εφοριακών, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της Γραμματείας σε όλη τη χώρα. Για τις ανωτέρω προσλήψεις έχει ήδη εκδοθεί η εγκριτική απόφαση της Επιτροπής τον Οκτώβριο. Συνεπώς, πέραν της κατάλληλης χρησιμοποίησης του υπάρχοντος δυναμικού, έτσι ώστε να πληρωθούν τα κενά με βάση τις οργανικές θέσεις που έχουν κατανεμηθεί στις διάφορες ΔΟΥ, θα ενισχυθεί και περαιτέρω από τις προσλήψεις αυτές, οι οποίες προχωρούν».

Το Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ 2014-2015

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ 2014-2015


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με την υποστήριξη του Συλλόγου «Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» μετά το επιτυχημένο εργαστήρι αστρονομίας που διοργάνωσε τον Μάιο 2014 και μετά από την απαίτηση του κοινού, διοργανώνει δωρεάν το  Εργαστήρι «Εισαγωγή στην Ερασιτεχνική Αστρονομία».


Με αφορμή ένα σημαντικό ουράνιο φαινόμενο κάθε μήνα ο Φυσικός Παύλος Γουναλάκης θα μας ταξιδέψει στον ουρανό και θα μας μυήσει στα μυστικά των άστρων.


Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής στο εργαστήρι είναι η συμπλήρωση της online φόρμας για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου.


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

     Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

    1)    Βροχή διαττόντων αστέρων Διδυμίδες Σάββατο 13 Δεκεμβρίου.  Ώρα 20:30

Με αφορμή τις  Διδυμίδες, μια από τις πιο θεαματικές βροχές διαττόντων που γίνονται το χρόνο, θα μιλήσουμε για την προέλευση  και την κατάληξη των  «μικρών» σωμάτων του Ηλιακού μας συστήματος: Μετεωροειδείς, αστεροδείς, κομήτες . Θα μάθουμε για τις διαστάσεις τους και τις επιπτώσεις μια πτώσης τους στη Γη αλλά και για  μια σειρά πτώσεων στην ιστορία της Γης. Ύστερα αν υπάρχει καλός καιρός θα ανεβούμε στην οροφή της βιβλιοθήκης όπου με λίγη υπομονή θα μπορέσουμε να δούμε τις Διδυμίδες.

Υ.Γ. απολύτως απαραίτητο για την παρατήρηση είναι να έρθετε ζεστά ντυμένοι ( σκούφο, γάντια, χοντρό μπουφάν)


2) Παρατήρηση Σελήνης   Πέμπτη 8 Ιανουαρίου.  Ώρα 21:00

Απ’ τα πιο εντυπωσιακά θεάματα στον ουρανό είναι η Σελήνη μέσα από ένα τηλεσκόπιο. Θα μιλήσουμε για τις σχετικές κινήσεις Σελήνης –Γης, τα χαρακτηριστικά του, την  αθέατη πλευρά,  τις φάσεις , εκλείψεις Σελήνης, παλίρροιες και θα κάνουμε μια μίνι ξενάγηση στην επιφάνεια του. Ύστερα θα μπορέσουμε να το απολαύσουμε από κοντά αναγνωρίζοντας γεωλογικά χαρακτηριστικά όπως κρατήρες και πεδιάδες.


3) Σύνοδος του Άρη και της Αφροδίτης  Κυριακή 22 Φεβρουαρίου.  Ώρα 16:30

Την ημέρα αυτή οι δύο αυτοί πλανήτες θα βρίσκονται πάρα πολύ κοντά και παρουσιάζουν ένα πολύ ωραίο θέαμα. Εμείς θα αναφερθούμε στα χαρακτηριστικά  των πλανητών , στις σχετικές τους κινήσεις , τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα που έχουμε μάθει για αυτά αλλά θα κάνουμε και μια μικρή αναφορά στις  αποστολές διαστημοπλοίων. Μετά θα ανεβούμε στην οροφή της βιβλιοθήκης  (με καλές καιρικές συνθήκες) για να παρατηρήσουμε την σύνοδο με κιάλια και τηλεσκόπιο , την στιγμή  που θα απέχουν λιγότερο από μία μοίρα .


4) Μερική έκλειψη ηλίου  Παρασκευή 20 Μαρτίου.  Ώρα 10:00

Η μερική έκλειψη ηλίου είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φαινόμενο όπου η Σελήνη καλύπτει μερικώς τον Ήλιο (θα ξανασυμβεί , ορατά από την Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια). Με καλό καιρό θα μπορέσουμε να το παρατηρήσουμε από τηλεσκόπιο, κιάλια και  χειροποίητα γυαλιά, όλα με φίλτρο ηλίου. Κατά την διάρκεια της παρατήρησης θα μάθουμε για την δομή του αστεριού μας αλλά και για τα είδη και συχνότητες των εκλείψεων.


5) Δίας και Κρόνος   Σάββατο 23 Μαΐου.  Ώρα 22:00

Οι δύο γίγαντες πλανήτες κοσμούν τον νυχτερινό της βραδιάς και μας δίνουν την δυνατότητα να τους παρατηρήσουμε και ιδιαίτερα τον Κρόνο που βρίσκεται σε αντίθεση. Θα αναφέρουμε τα χαρακτηριστικά των δύο πλανητών , τις σχετικές τους κινήσεις  αλλά και τα τελευταία στοιχεία που έχουμε μάθει απ’ τις διαστημικές αποστολές για αυτούς και τους δορυφόρους τους.  Ύστερα θα τους παρατηρήσουμε από την οροφή της βιβλιοθήκης με τηλεσκόπιο και θα προσπαθήσουμε να διακρίνουμε τους δακτυλίους του Κρόνου,  τις ατμοσφαιρικές ζώνες του Δία αλλά και τους μεγαλύτερους δορυφόρους τους.


Κάθε συνάντηση θα έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες (συν 10λεπτο διάλλειμα) και απαιτείται η έγκαιρη προσέλευση των συμμετεχόντων.

Δηλώσεις συμμετοχής online:  http://goo.gl/CUq7iW

Πληροφορίες: 22610−89970 ή 89979.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το βοήθημα των πολύτεκνων μητέρων



Ξεκινά τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε 450 πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ.

Στις πολύτεκνες μητέρες που είναι αγρότισσες θα καταβληθεί χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και θα τους δοθεί τιμητικός έπαινος.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας και οι αιτήσεις θα γίνονται σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών έως και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

Για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα οι δικαιούχοι θα πρέπει:

- να είναι πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών του ΟΓΑ και να έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης
- να έχουν, κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, γεννήσει τουλάχιστον τέσσερα τέκνα, άγαμα, έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών, εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα ή ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.
- να είναι κάτοχοι βιβλιαρίων υγείας ΟΓΑ σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης.

Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσει η πολύτεκνη μητέρα είναι:

α) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

β) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. θεωρημένα - σε ισχύ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (ατομικό και τέκνων) - σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το δικαίωμα της έμμεσης ασφάλισης των τέκνων στον Οργανισμό δεν προέρχεται από την ασφαλισμένη στον ΟΓΑ μητέρα αλλά από τον ασφαλισμένο στον ΟΓΑ πατέρα/σύζυγο, θα πρέπει απαραίτητα να προσκομισθεί και το ατομικό βιβλιάριο του πατέρα/συζύγου)

γ) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

δ) φωτοαντίγραφο της ακαδημαϊκής ταυτότητας (πάσο), από το οποίο προκύπτει ο αριθμός ακαδημαϊκής ταυτότητας του φοιτητή (αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε δημόσια ΑΕΙ ή ΤΕΙ στην Ελλάδα)

ε) βεβαίωση σπουδών (αφορά τέκνα άνω των 18 ετών που σπουδάζουν σε στρατιωτικές σχολές και σε δημόσια ΙΕΚ στην Ελλάδα για τα οποία δεν εκδίδεται πάσο)

στ) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) της πολύτεκνης μητέρας

ζ) αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος ΔΟΥ ή άλλου δημόσιου εγγράφου από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) του πατέρα /συζύγου εφόσον υπάρχει πατέρας /σύζυγος -σημειώνεται ότι στους έγγαμους αναφέρονται στο ίδιο εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ οι ΑΦΜ των συζύγων

η) φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου τραπέζης από το οποίο να προκύπτει ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού της πολύτεκνης μητέρας

θ) απόκομμα καταβολής εισφορών - η προσκόμισή του δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της αίτησης, διευκολύνει όμως στη διαδικασία ανεύρεσης του Α.Μ. ΟΓΑ.

Σε περίπτωση που τρίτο πρόσωπο προσέλθει για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, πρέπει απαραίτητα να προσκομίσει όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται ανωτέρω καθώς και νόμιμη εξουσιοδότηση της αιτούσας.

Η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι, σε περίπτωση που εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αριθμό μεγαλύτερο των 450 ατόμων, ως κριτήριο επιλογής καθορίστηκε η κλήρωση, με διαδικασία που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Λεονταρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων
 για το σχολικό έτος 2014-2015

Ξεκίνησε, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δήμου Θηβαίων, που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργεί σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Οι αιτήσεις μαθητών για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας από το  Κοινωνικό Φροντιστήριο ανήλθαν στις 32. Από αυτές εγκρίθηκαν οι 28, που πληρούσαν τα οικονομικο-κοινωνικά κριτήρια.

Τα μαθήματα για τους μαθητές Γυμνασίου πραγματοποιούνται στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας, ενώ το 50 % των μαθητών Λυκείου έχει ήδη ξεκινήσει μαθήματα ΔΩΡΕΑΝ στα ιδιωτικά φροντιστήρια της Θήβας  “ΕΙΡΜΟΣ”, “ΝΕΟ”  και  “ΟΡΟΣΗΜΟ”,  έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας.

Γίνονται προσπάθειας  να ενταχθούν και οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου σε κάποιο φροντιστηριακό πρόγραμμα.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας για την πολύτιμη βοήθειά τους σ’ αυτή τη δράση και την προσπάθεια για ισότητα στην πρόοδο και στην παρεχόμενη παιδεία.

Συγχαίρει επίσης  για την κοινωνική τους ευαισθησία και τον επαγγελματισμό τους και ευχαριστεί, όλους τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.




Διαβάστε Περισσότερα »

Περπατάμε τη Θήβα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών


Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ στο Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας

Με δύο ανακοινώσεις καρμπόν το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας και η ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφονται κατά του Φο.Δ.Σ.Α της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Βοιωτίας (Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ) καταγγέλλοντάς τον διότι, ένα ανεξάρτητο όργανο, ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Στερεάς Ελλάδας μέσω της Εκτελεστικής του Επιτροπής (7 μέλη) και του Διοικητικού του Συμβουλίου (55 μέλη), στον οποίο συμμετέχουν 25 Δήμοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε να οργανωθεί και να δρομολογήσει λύσεις για την ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, περιοχή ευθύνης του.

Καταγγέλλεται δηλαδή ένα όργανο (η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ) για τις αποφάσεις ενός άλλου οργάνου (του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας) !!!

Καταγγέλλεται επίσης η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ για την δήθεν συνεργασία της με εργολάβους, που είχε ως στόχο την προώθηση μονάδας καύσης απορριμμάτων στη Θήβα, όταν είναι γνωστό και δημοσιοποιημένο ότι, η ίδια η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού της Συμβουλίου και άλλες πρωτοβουλίες όχι μόνο συνέβαλε στην αποτροπή αυτής της προοπτικής, αλλά έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση μιας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με την τεχνολογία της αναερόβιας χώνευσης και κομποστοποίησης.

Καταγγέλλεται η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ότι «λεηλατεί» τα χρήματα των πολιτών, όταν λειτουργεί τον ΧΥΤΑ Θήβας με κόστος 37,35 ευρώ/τόνο συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α (με αντίστοιχο 45 ευρώ/τόνο για την Αττική), λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέσα προστασίας των εργαζομένων, δημιουργώντας αποθεματικό αποκατάστασης & μεταφροντίδας του ΧΥΤΑ, επιβαρυνόμενη με κόστος για την πλέον αυξημένη περιβαλλοντική προστασία, της πιο ευαίσθητης περιοχής, αυτής της ανατολικής Βοιωτίας και την προστασία της λίμνης Υλίκης, η οποία αποτελεί εφεδρικό ταμιευτήρα υδροδότησης της Αττικής.

Σημειώνεται ότι το κόστος λειτουργίας του ΧΥΤΑ Θήβας είναι από τα χαμηλότερα, σε σχέση με τις προϋποθέσεις που θέτει τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Ελληνική νομοθεσία για την ορθή λειτουργία των έργων αυτής της κατηγορίας, όπως αυτή εξειδικεύεται μέσα από τον Οδηγό Εσωτερικού Ελέγχου & Ασφάλειας ΧΥΤΑ, τον οποίο έχει εκπονήσει το ΥΠΕΚΑ.

Η υποδειγματική καθημερινή λειτουργία του ΧΥΤΑ Θήβας είναι αδιαμφισβήτητη και επιβεβαιώνεται από όλους όσους επισκέπτονται καθημερινά το έργο (πολίτες, σχολεία, πανεπιστήμια, δημόσιοι φορείς κτλ) ενώ για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Φο.Δ.Σ.Α, απονεμήθηκε πρόσφατα Πανελλήνιο βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Υπουργεία, για την περιβαλλοντική του συνδρομή.

Καταγγέλλεται η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ για ιδιωτικοποίηση, όταν λειτουργεί ο ίδιος ο Φο.Δ.Σ.Α το έργο του ΧΥΤΑ, και δεν το έχει εκχωρήσει σε εργολάβο, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στην πλειοψηφία των άλλων φορέων στην χώρα μας, διεκδικώντας επίμονα την στελέχωση του φορέα με μόνιμο προσωπικό.

Καταγγέλλεται η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ ότι προωθεί τα ΣΔΙΤ, όταν είναι  από τους ελάχιστους Φο.Δ.Σ.Α στην Ελλάδα, που έχουν ενταγμένο έργο με δημόσια χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ), εφαρμόζοντας τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και compost, με αποτέλεσμα να προκύψουν  σημαντικά οφέλη για τους πολίτες.   

Καταγγέλλεται τέλος η Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ για την συνδρομή και υποστήριξη της, στους υπόλοιπους Φο.Δ.Σ.Α της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, δημιουργώντας συνέργειες για εξοικονόμηση πόρων και μεταφέροντας τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί τόσο από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ όσο και από την επαφή με τους υπόλοιπους φορείς της Ελλάδας μέσω του Δικτύου των Φο.Δ.Σ.Α.

Είναι έξω από την λογική μερικών, ότι εκτός των προσωπικών πολιτικών και του μικροσυμφέροντος μπορεί να υπάρχει και η οπτική της ουσιαστικής συμβολής στην επίλυση προβλημάτων, μέσα από Περιφερειακή συνείδηση.

Χρησιμοποιούν πλέον απροκάλυπτα και τα τελευταία όπλα τους, ψεύδη & συκοφαντίες, προκειμένου να ακυρώσουν το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Θήβας, από τα ελάχιστα, όπως προαναφέρθηκε, στην χώρα μας με δημόσια χρηματοδότηση και όχι μέσω ΣΔΙΤ.

Είναι πλέον φανερό ο καθένας τι συμφέροντα εξυπηρετεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω :

-        Στηρίζει με κάθε του ενέργεια την δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων.

-        Υποστηρίζει την θέση των εργαζομένων για τον δημόσιο χαρακτήρα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

-        Είναι υπέρ των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών, τις οποίες καλείται να υπηρετήσει.

-        Διεκδικεί τη στελέχωση του Φο.Δ.Σ.Α με μόνιμο προσωπικό.

-        Προτεραιότητά του είναι η προστασία του περιβάλλοντος και το δημόσιο συμφέρον καθώς και η εφαρμογή των στόχων και προϋποθέσεων που θέτει η νομοθεσία για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν όλοι ότι τόσο το σύνολο των Δημοτικών Αρχών, που συμμετέχουν στον Φο.Δ.Σ.Α, όσο και οι Τοπικές Κοινωνίες δεν θα επιτρέψουν κανένα πισωγύρισμα.

Το έργο της Θήβας θα γίνει με δημόσια χρηματοδότηση όσο και εάν κάποιοι προσπαθούν να το ακυρώσουν με κάθε μέσο.



Το Διοικητικό Συμβούλιο

     Θήβα: 17/11/2014


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 48χρονος για ναρκωτικά στη Θήβα

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά στη Θήβα

Κατασχέθηκαν

Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στην οικία του 48χρονου, αλλά και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (9) γραμμαρίων, καθώς και έξι (6) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά δισκία
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ της ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σε Ανοικτή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων με θέμα την
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του Β1 ΣΤΑΔΙΟΥ της ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ.

Σας καλούμε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:00 όπου από τους μελετητές του ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ θα παρουσιαστεί το Β1 ΣΤΑΔΙΟ των μελετών:
1.    «Μελέτη κατάρτισης ΣΧΟΟΑΠ για τη γεωγραφική περιφέρεια πρώην Δήμου Πλαταιών (Δ.Ε. Πλαταιών Δήμου Θηβαίων)»
2.     «Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας» και
3.     «Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» για την μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Δ.Ε. ΠΛΑΤΑΙΩΝ.

Οι απόψεις των ενδιαφερομένων θα κατατίθενται γραπτώς στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θηβαίων εντός δύο μηνών από την παρουσίαση του Β1 Σταδίου στο Δ.Σ.
Σας ενημερώνουμε ότι το Β1 Στάδιο των μελετών για το ΣΧΟΟΑΠ ΔΕ ΠΛΑΤΑΙΩΝ θα αναρτηθεί άμεσα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων, www.thiva.gr.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 63χρονος στη Λιβαδειά για δυο καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 63χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (19-11-2014) το απόγευμα στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και τριάντα (30) μηνών, για παραβίαση σφράγισης αρχής και παράβαση υγειονομικής διάταξης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεά Φαρμακευτικού – Ιατρικού Υλικού για το Νοσοκομείο της Θήβας

Στην Αθήνα μετέβη σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2014, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γ.Ν.
Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Σπύρος Δεσύλλας, με σκοπό να παραλάβει αυτοπροσώπως  μεγάλη
ποσότητα Φαρμακευτικού – Ιατρικού Υλικού για το Νοσοκομείο της Θήβας, δωρεά του
Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.  
Ο Διοικητής του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κων/νος Ρουσόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σπύρος Δεσύλλας και όλο το προσωπικό του Γ.Ν. Θήβας, ευχαριστεί ιδιαίτερα για την δωρεά, τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού. Συγχαίρουμε επίσης για τα αυξημένα αισθήματα προσφοράς που διαθέτει το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κοινωνικού Φαρμακείου κυρία Στέλλα Στενού, αφού σε συνεργασία με την Διοίκηση του νοσοκομείου και έπειτα από δική της πρωτοβουλία ξεκίνησε η όλη διαδικασία της δωρεάς.
Στις δύσκολες ημέρες που διανύει  το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρα μας, είναι σημαντικό να βρίσκονται συνάνθρωποι μας,  που με αυταπάρνηση και φιλότιμο στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια επιβίωσης  και ανασύστασης του  Νοσηλευτικού Ιδρύματος
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστροφές φόρου... τέλος - Η άνωθεν εντολή που «πάγωσε» τα πάντα

Η συγκεκριμένη απόφαση κοινοποιήθηκε ατύπως τις τελευταίες ημέρες στους εφοριακούς και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο, όπως έκανε γνωστό ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών
Μάταια φαίνεται πως περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες τα χρήματά τους από την εφορία, καθώς λόγω της «μαύρης» τρύπας που έχει παρατηρηθεί στα έσοδα έχει δοθεί ανεπίσημα εντολή να υπάρξει στάση πληρωμών σε ό,τι αφορά στις επιστροφές φόρου. Στο «πάγωμα» των επιστροφών φόρου αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στον Βήμα Fm, αποκαλύπτοντας ότι έχει δοθεί… «άνωθεν εντολή».

Ο κ. Αλεξιάδης άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει πολιτικό κίνητρο πίσω από την απόφαση αυτή του ΥΠΟΙΚ. Η συγκεκριμένη απόφαση -σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξιάδη- κοινοποιήθηκε ατύπως τις τελευταίες ημέρες στους εφοριακούς και όχι με κάποιο επίσημο έγγραφο, όπως ο ίδιος είπε.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων



Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστικό πρόγραμμα Ι. Μητροπολιτικού Ναού Λιβαδειάς



Ἔχομεν τήν τιμήν νά Σᾶς προσκαλέσωμεν εἰς τάς ἑορταστικάς ἐκδηλώσεις, αἱ ὁποῖαι θά πραγματοποιηθοῦν ἐπί τῇ εὐκαιρίᾳ τῆς καθιερωμένης ἐτησίας θρησκευτικῆς πανηγύρεως τῆς πόλεως Λεβαδείας, ἐπί τῇ ἑορτῇ «τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου» συμφώνως πρός τό ἀκόλουθον πρόγραμμα:

    Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, ὥρα 6:30 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Ἑσπερινός.

    Παρασκευή 21η Νοεμβρίου 2014, ὥρα 7:15 μ.μ. Ὄρθρος- Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

    Περί ὥραν 11:00΄ π.μ. θά γίνῃ ἡ λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για την πληρωμή των εισφορών του ΟΓΑ



Παρατείνεται, με απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), έως την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου η προθεσμία πληρωμής των εισφορών των τριμηνιαίων δόσεων των ασφαλιστικών εισφορών παλαιότερων ρυθμίσεων, που έληγε στις 14 Νοεμβρίου 2014.
Παράταση για την πληρωμή των εισφορών του ΟΓΑ

Ο ΟΓΑ, θα δέχεται πληρωμές των δόσεων, χωρίς να χάσουν οι ασφαλισμένοι το δικαίωμα της ρύθμισης ή να έχουν κάποια άλλη επιβάρυνση.

Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μέσω ΕΛ.ΤΑ., με τις ειδικές ειδοποιήσεις που τους έχουν ήδη αποσταλεί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Κουκουλόπουλου σε Μπασιάκο για ζημιές βαμβακοκαλλιεργειών

                  «Αντιμετώπιση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα και το ρόδινο και πράσινο σκουλήκι σε βαμβακοκαλλιέργειες της Π.Ε. Βοιωτίας»



Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τις χαλαζοπτώσεις  που σημειώθηκαν στις 1 και 16 Ιουνίου 2014 σε βαμβακοκαλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου Θηβών της Π.Ε. Βοιωτίας, το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων ολοκληρώθηκε.
Σημειώνεται επίσης ότι, από τις βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου 2014 στην ανωτέρω περιοχή ζημιές προξενήθηκαν σε διάφορες καλλιέργειες, μεταξύ αυτών και βαμβακοκαλλιέργειες, για τις οποίες διενεργήθηκαν επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά την λήξη της υποβολής των δηλώσεων.
Στη συνέχεια για όλες τις παραπάνω ζημιές θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς, με την προϋπόθεση βέβαια οι τελευταίοι να έχουν εκπληρώσει τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις.
Τέλος επισημαίνεται ότι, οι προσβολές στις βαμβακοκαλλιέργειες από το ρόδινο και πράσινο σκουλήκι δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον Κανονισμό Φυτικής Παραγωγής του ΕΛ.Γ.Α.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Σχολής Γονέων στον Ι.Ν.Αγίου Ρηγίνου Λιβαδειάς




ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ἔχουμε τήν τιμή καί τή χαρά νά σᾶς προσκαλέσουμε στήν ἔναρξη τῆς Σχολῆς Γονέων τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Ρηγίνου Λεβαδείας, ἡ ὁποῖα πραγματοποιεῖται γιά τρίτη συνεχῆ χρονιά, τήν Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, ὥρα 19.00 μ.μ., στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ ναοῦ μας, μέ ὁμιλητή τόν π.Σπυρίδωνα Βασιλᾶκο, ἐφημέριο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Εὐαγγελιστοῦ Λουκᾶ Θηβῶν, ὁ ὁποῖος θά ἀναπτύξει τό θέμα:«Ἡ ἀλήθεια τῶν παραμυθιῶν». Μετά τήν ὁμιλία θά ἀκολουθήσει διάλογος-ἐπικοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς
Διαβάστε Περισσότερα »

20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού



Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Η Σύμβαση ρυθμίζει τις…



υποχρεώσεις των κρατών για την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Το 1992 έγινε νόμος και στην χώρα μας (νόμος 2101/92).

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού περιλαμβάνει τρεις μεγάλες κατηγορίες δικαιωμάτων:
- Προστασία (από κάθε μορφής κακοποίηση, εκμετάλλευση, διάκριση, ρατσισμό, κ.λπ.)
- Παροχές (δικαίωμα στην εκπαίδευση, την υγεία, την πρόνοια, την ψυχαγωγία, κ.λπ.)
- Συμμετοχή (δικαίωμα στην έκφραση γνώμης, την πληροφόρηση, τον ελεύθερο χρόνο, κ.λπ.)

Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Όλα τα παιδιά είναι ίσα και πρέπει να προστατεύονται από διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, νομικής κατάστασης των ίδιων ή μελών της οικογένειάς τους.

Το συμφέρον του παιδιού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις αποφάσεις που το αφορούν.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ταυτότητα, δηλαδή σε ένα όνομα, επώνυμο και ιθαγένεια.

Τα παιδιά πρέπει να μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον που τους παρέχει τα αναγκαία υλικά αγαθά (στέγη, ρούχα, τροφή) και διασφαλίζει τη σωματική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να μην αποχωρίζονται από τους γονείς τους, εκτός αν αυτό γίνεται με κοινή απόφαση των γονέων ή ύστερα από απόφαση της Πολιτείας, επειδή οι γονείς τα παραμελούν ή τα κακομεταχειρίζονται.

Όλα τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία και την ωριμότητά τους, έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη και τις απόψεις τους σε θέματα που τα αφορούν. Οι ενήλικες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους πριν πάρουν αποφάσεις γι’ αυτά.
Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις τους.

Κανείς δεν μπορεί να επεμβαίνει αυθαίρετα στην ιδιωτική ζωή των παιδιών, στην οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία τους, ούτε να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψή τους.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, ηλεκτρονικά μέσα) αλλά πρέπει και να προστατεύονται από τις αρνητικές επιδράσεις τους.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα προστασίας από κάθε μορφής κακομεταχείριση: βία, παραμέληση, κακοποίηση (σωματική, λεκτική, ψυχολογική, σεξουαλική) και εκμετάλλευση, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Τα παιδιά που προέρχονται από ξένη χώρα έχουν δικαίωμα φροντίδας και προστασίας.

Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στη δωρεάν ειδική φροντίδα, εκπαίδευση και επιμόρφωση, ώστε να απολαμβάνουν ισότιμη και αξιοπρεπή ζωή.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη και φροντίδα, τους εμβολιασμούς, τη νοσηλεία, κ.λπ.

Όταν η οικογένεια δεν μπορεί να φροντίσει ένα παιδί, τότε η Πολιτεία αναλαμβάνει τη φροντίδα του με θεσμούς όπως η υιοθεσία, η φιλοξενία σε ανάδοχη οικογένεια ή σε ίδρυμα, που πρέπει να σέβονται πλήρως τα δικαιώματά του.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους. Το κράτος πρέπει να παίρνει μέτρα ώστε τα παιδιά να γράφονται και να μη διακόπτουν στο σχολείο, να αναπτύσσουν τις ικανότητες και την προσωπικότητά τους. Τα πειθαρχικά μέτρα δεν πρέπει να προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των μαθητών.

Τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ανάπαυση, στο παιχνίδι και την ψυχαγωγία.

Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται από κάθε μορφής οικονομική εκμετάλλευση (επαιτεία, εκπόρνευση, πορνογραφία, δουλεμπόριο, κ.λπ.) Έχουν όμως δικαίωμα στην εργασία με ασφάλιση και υπό προϋποθέσεις, ανάλογα με την ηλικία, το είδος εργασίας, το ωράριο, κ.λπ..

Τα παιδιά που είτε τα ίδια είτε μέλη της οικογένειάς τους κάνουν χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών που προκαλούν εξάρτηση έχουν δικαίωμα κατάλληλης υποστήριξης.

Τα παιδιά που συλλαμβάνονται και δικάζονται έχουν δικαίωμα να αντιμετωπίζονται με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή, να ενημερώνονται αναλυτικά από τις Αρχές σε κατανοητή γλώσσα και να έχουν νομική βοήθεια. Σε περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητη η κράτησή τους, αυτή πρέπει να γίνεται χωριστά από ενήλικα άτομα και με σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ανάγκες τους.
 perierga.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1933 - Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της οδού Πανεπιστημίου.

284 – Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.

762 - Κατά την εξέγερση του Αν Λουσάν η Δυναστεία Τανγκ ανακαταλαμβάνει την πόλη Λουογιάνγκ.

1407 - Υπογράφεται επίσημη ανακωχή μεταξύ του Δούκα της Βουργουνδίας, Ιωάννη και του Δούκα της Ορλεάνης, Λουδοβίκου. Τρεις μέρες αργότερα, ο Δούκας της Βουργουνδίας θα δολοφονήσει τον Δούκα της Ορλεάνης.

1700 – Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος: Σουηδικές δυνάμεις υπό τον βασιλιά Κάρολος ΙΒ΄ της Σουηδίας νικούν τον Ρωσικό στρατό του Τσάρου Πέτρου του Μέγα στην Μάχη της Νάρβας.

1912 - Β΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Συνάπτεται δεκαπενθήμερη ανακωχή στο Μπαχτσέκιοϊ της Τσατάλτζας, μεταξύ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις Κυβερνήσεις της Σερβίας και του Μαυροβουνίου. Έτσι, μόνο η Ελλάδα συνεχίζει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας.

1933 - Θεμελιώνεται το νέο μέγαρο της Τράπεζας της Ελλάδας, σε οικόπεδό της οδού Πανεπιστημίου.

1945 - Αρχίζει η Δίκη της Νυρεμβέργης, με 24 Ναζί να κάθονται στο εδώλιο.

1959 - Ο ΟΗΕ μετά από γενική συνέλευση ψήφησε ομόφωνα τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

1985 - Κυκλοφορούν τα Microsoft Windows 1.0.

1989 - Αρχίζει τις εκπομπές του ο πρώτος μη κρατικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλαδικής εμβέλειας, το Mega Channel.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσιπλάκος-Χυτήρης παραπέμπονται μαζί με Καρατζαφέρη

Εκτός από το «καυτό» ζήτημα του Γιώργου Καρατζαφέρη με τις offshore στις οποίες φέρεται να είχαν μεταφερθεί χρήματα από μίζες για τα εξοπλιστικά, η επιτροπή πόθεν έσχες  ασχολήθηκε και με άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Επιτροπής παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη και οι Αριστείδης Τισμπλάκος, πρώην βουλευτής Bοιωτίας ΝΔ, και Τηλέμαχος Χυτήρης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, καθώς ο αναδρομικός έλεγχος έδειξε αναντιστοιχίες.

Οι ελεγκτές εντόπισαν διαφορές μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και καταθέσεων που ξεπερνούν το σχετικό όριο των 40.000 ευρώ.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιορίζονται οι βροχές, πέφτει η θερμοκρασία

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη, αν και θα πέσει η θερμοκρασία. Στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου αναμένονται βροχές και καταιγίδες, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενώ τοπικά στα δυτικά τμήματα του Αιγαίου θα ενισχυθούν παροδικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια σταδιακά και θα εξασθενήσουν.

Η αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και σταδιακά βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Καταψηφίστηκε η άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά


 Παραμένει Βουλευτής ο κ. Σταθάς. Δεν ήρθη η ασυλία του με πανηγυρικό τρόπο






Την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Αντίθετα δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά.

Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 179 Βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:
Ν. Κακλαμάνης (για θέματα λειτουργίας της Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας του): 135 ναι, 33 όχι, 11 παρών.
Μ. Κασσής (για εργατικό ατύχημα που έγινε όταν ήταν πρόεδρος του συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ»): 136 υπέρ, 32 κατά, 10 παρών, 1 λευκό.
Ηλ. Παναγιώταρος (για ληστεία και πρόκληση σωματικής βλάβης): 170 ναι, 6, όχι, 1 παρών, 2 λευκά
Γ. Σταθάς (για συμμετοχή στο κίνημα των διοδίων): 13 ναι, 164 όχι, 1 παρών, 1 λευκό.




Οι βουλευτές Γ. Σταθάς, Ν. Κακλαμάνης, Μ. Κασσής είχαν ζητήσει να αρθεί η ασυλία τους.
http://e-hani.blogspot.gr
Δείτε το βίντεο από τη Βουλή


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ