Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αυτός είναι ο μανιακός Αλβανός πιστολέρο-Νέο βίντεο


Το όνομα του Αλβανού πιστολέρο στο Μικρολίμανο έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. Ύστερα από εκτεταμένες και επιβαιωμένες έρυενες που διεξήγαγε η ασφάλεια ο δράστης είναι ο 31χρονος Αλβανός Μπάκο Αρβερ. Είναι σεσημασμένος και οι αστυνομικοί λένε πως είναι άκρως επικίνδυνος, κάτι που φάνηκε και από τον τρόπο που ενήργησε στο Μικρολίμανο, όταν δεν δίστασε να βάλλει εναντίον αθώων.

Την ίδια στιγμή οι Αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, ενώ έχουν γίνει ήδη έρευνες στο διαμέρισμά του, αλλά και σε σπίτια που φέρεται να σύχναζε. Το ΜΕΓΚΑ, στο μεταξύ εξασφάλισε νέο βίντεο που δείχνει τον Αλβανό να ρίχνει κατά πάντων και στη συνέχεια να φεύγει τρέχοντας.

Προστασία, καλάσνικοφ και νεκροί

Ο 40χρονος εμπλέκεται σε περιστατικό με πυροβολισμούς σε νυχτερινό μαγαζί στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας 44χρονος, αλλά και σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, η εκτίμηση είναι πως η επίθεση έγινε για να «πουλήσει προστασία» ο δράστης, ενώ στο νέο «χτύπημα» οι αρχές εκτιμούν ότι ήταν υπό την επήρεια κοκαΐνης.

Η πρώτη επίθεση είχε γίνει στις 31 Οκτωβρίου, σε καφετέρια-μπαρ στο Μεταξουργείο. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο και είχαν πυροβολήσει εναντίον του καταστήματος με καλάσνικοφ. Από την επίθεση είχε τραυματιστεί θανάσιμα ένας 44χρονος Έλληνας. Η δεύτερη επίθεση έγινε στις 6 Νοεμβρίου, στην οδό Αριστοτέλους 106, όταν, δύο, πιθανότατα, άτομα γάζωσαν την καφετέρια με 12 σφαίρες, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες. Οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο με κλεμμένες πινακίδες, σταμάτησαν έξω από μπαρ και μετά τους πυροβολισμούς, και πάλι με καλάσνικοφ, τράπηκαν σε φυγή.

Οι αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τη φωτογραφία του δράστη και περιμένουν την έγκριση του εισαγγελέα για να τη δώσουν στη δημοσιότητα. Επιπλέον, στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες και η αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το ίδιο καλάσνικοφ που είχε χρησιμοποιηθεί στα άλλα δύο «χτυπήματα».

Πώς έγινε το μακελειό

Στις 4.15 τα ξημερώματα, ο άγνωστος αλλοδαπός στάθηκε έξω από την τζαμαρία του νυχτερινού μαγαζιού και με ένα καλάσνικοφ άρχισε να πυροβολεί φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσω όλους! Απόψε θα χυθεί αίμα!». Ο άνδρας, που σύμφωνα με την αστυνομία είναι σεσημασμένος αλλοδαπός κακοποιός, νωρίτερα βρισκόταν στο μπαρ όπου ήπιε τρία ποτά. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, πλήρωσε το λογαριασμό και έφυγε, περίπου στις 4 τα ξημερώματα. Μαρτυρίες αναφέρουν πως προηγήθηκε παρεξήγηση για μία γυναίκα και για αυτό ο δράστης βγήκε, για να πάρει το καλάσνικοφ, πιθανότατα από κάποιο όχημα.

Λίγο αργότερα επέστρεψε σε κατάσταση αμόκ και άρχισε να «γαζώνει» το νυχτερινό μαγαζί. Μόλις αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει όσοι ήταν μέσα στο μπαρ, η μουσική σταμάτησε και όλοι έπεσαν στο πάτωμα για να προστατευθούν από τις σφαίρες που έπεφταν «βροχή» και τα σπασμένα γυαλιά.

Τρεις σοβαρά τραυματίες - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για μια 23χρονη

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής εννέα τραυματίες.

Συγκεκριμένα τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στο Αττικό Νοσοκομείο , ανάμεσά τους και νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο. Επίσης, δύο άτομα χειρουργήθηκαν στο θώρακα στο νοσοκομείο « Ερυθρός». Άλλα δύο άτομα, που τραυματίστηκαν από θραύσματα, νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό και στο Θριάσιο. Τέλος με διαμπερές τραύμα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ νεαρή γυναίκα.

Συνολικά τραυματίστηκαν 15 άτομα αλλά οι έξι αναχώρησαν από τα νοσοκομεία αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες




Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα τα Αποτελέσματα στα Πρωταθλήματα της Βοιωτίας

Α' Κατηγορια Βοιωτίας
Αποτελεσματα 9ης Αγωνιστικής

ΑΟ Θήβα - ΑΕ Ορχομενος.                                                 4-0
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - ΠΑΟΚ Κοκκινου.                   2-0
ΑΟ Υπατο - Επαμεινωνδας Λευκτρων.                               3-0
Παμβαγιακος - Ενωση ΑΣΑ.                                               1-1
Παναλιαρτος - Αμβρυσσεας Διστομου.                               0-1
ΑΕ Δηλεσι - Αναγεννηση Σχηματαρίου.                             1-1
Παρνασσος Αραχωβας - ΠΑΟΚ Κυριακιου.                       0-1
Απολλων Ακραιφνιου - Δαφνη Ερυθρων.                           1-2

Α' Κατηγορια Βοιωτίας
η Βαθμολογία σε 9 Αγωνες

1. ΑΟ Θήβα.                            27
2. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.  19
3. Παμβαγιακος.                      17*
4. Ενωση ΑΣΑ.                       16
5. Αμβρυσσεας Διστομου.      15
6. Παρνασσος Αραχωβας.      15
7. ΠΑΟΚ Κυριακιου.              15
8. Δάφνη Ερυθρων.                 15
9. ΠΑΟΚ Κοκκινου.               14
10. ΑΕ Δηλεσι.                        13
11. Αναγέννηση Σχηματαρίου 12
12. ΑΟ Υπατο.                           7
13. Επαμεινωνδας Λευκτρων    5
14. Απολλων Ακραιφνιου.        4
15. ΑΕ Ορχομενος.                   1*
16. Παναλιαρτος.                      0




Β' Κατηγορια Βοιωτίας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 8ης Αγωνιστικής

Θεσπιακος - Πηγασος Αγίας Αννας.                                    2-1
ΑΟ Παύλο - Α.Σ Λεονταριου.                                             1-0
Πανγεωργικος - Κυπαρισσος Αντικυρας.                            1-1
Πανδαυλειακος - Παναθηναϊκός Κυριακιου.                       2-0
ΑΟ Κάστρο - Νικη Λαφυστιου.                                           1-2
Ρεπό ...ΑΟ Υψηλαντης

Β' Κατηγορια Βοιωτίας 2ος Ομιλος
Αποτελεσματα 8ης Αγωνιστικής

ΑΕ Δερβενοχωρια - ΑΟ Πλαταιες.                                       1-1
Κεραυνός Αγίου Θωμά - ΑΟ Ασκρης.                                 2-1
ΑΟ Μαυρομματι - Αρματηλατης.                                        3-4
Ολυμπιάδα Οινοφυτων - Δοξα Μουρικιου/Πελοπιδας.       0-1
ΑΕΣ Ελεωνας - Ιωνικός Αστέρας Θήβας.                           1-4
Ελλοπιακος - Ηρακλής Ασωπιας.                                        2-1


Aπό thivaspor1.blogspot.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Τρεις 13χρονες αποκάλυψαν μεγάλη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας!




    Με δική τους πρωτοβουλία και χωρίς συνοδεία ενηλίκου εμφανίστηκαν προ ημερών στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και ενώπιον του επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, τρία κορίτσια, ηλικίας 13 χρονών, ζητώντας βοήθεια, σε μία υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, για την οποία επίκεινται σχετικές ανακοινώσεις.


Την αποκάλυψη έκανε ο κ. Σφακιανάκης, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας για τους... κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, σε μαθητές 39 Γυμνασίων και Λυκείων από την περιοχή της Μακεδονίας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι, για την εκδήλωση απονομής των βραβείων διαγωνισμού Μαθητικής Εφημερίδας, που διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δημοσιογραφικό συγκρότημα “Μακεδονία”, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο κ.Σφακιανάκης, ο οποίος βραβεύθηκε χθες από τη Unicef Ελλάδος, για τη σημαντική συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα, επισήμανε το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που ανήλικα παιδιά απευθύνονται μόνα τους στις αστυνομικές Αρχές. “Σπάσαμε ένα μεγάλο ταμπού, παλιά στη ΓΑΔΑ δεν τολμούσε να μπει κανείς, ενώ τώρα υπάρχει συνωστισμός, τα ίδια τα σχολεία διοργανώνουν ενημερωτικές εκδρομές”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Προσοχή στο αυτοφακέλωμα”
Ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξήγησε στους μαθητές πώς ό,τι γράφουν στο διαδίκτυο μένει για πάντα εκεί και δύναται να τους δημιουργήσει προβλήματα στην ενήλικη ζωή τους, ακόμη και μετά από πολλά χρόνια, αναφέροντας το παράδειγμα τεσσάρων ατόμων που απευθύνθηκαν στο Σώμα, καθώς αναρτήσεις που έκαναν στο παρελθόν στο διαδίκτυο και τις οποίες δε μπορούν να διαγράψουν, έχουν στιγματίσει το βιογραφικό τους και δε μπορούν βρουν εργασία.

“Μοιραία ραντεβού με εικονικούς φίλους”
Όσον αφορά την παιδική πορνογραφία ο κ.Σφακιανάκης είπε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους εικονικούς φίλους, θυμίζοντας και την πρόσφατη υπόθεση αποπλάνησης παιδιών από το διαδικτυακό παιχνίδι “Ντύνω κούκλες”. Μίλησε ακόμη για τις παγίδες που κρύβονται στα chat rooms, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι κακοποιοί και παραπλανούν το θύμα, με σκοπό να το συναντήσουν και να το κακοποιήσουν. “Μείνετε μακριά από τα ραντεβού στα τυφλά, μ' ακούτε;”, είπε με έμφαση ο κ.Σφακιανάκης.

“Φάρσες που οδήγησαν σε απόπειρες αυτοκτονίας”
Τέσσερα σχολεία και δύο πόλεις έχει αλλάξει 13χρονη, αφότου 14χρονος ανάρτησε στο youtube ένα ερωτικό βίντεο με εκείνην. Μία 16χρονη- η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη της- αποπειράθηκε τρεις φορές να αυτοκτονήσει, καθώς φωτογραφία που η ίδια είχε αναρτήσει στο facebook, χρησιμοποιήθηκε από κάποιον για να την “τοποθετήσει” πρωταγωνίστρια σε ερωτικό βίντεο. Η διαλεύκανση της υπόθεσης αποκάλυψε ως υπαίτιο συμμαθητή της κοπέλας, που την ανταγωνιζόταν στις σχολικές επιδόσεις. Εντεκάχρονος ένιωσε τον τρόμο όταν συμμαθητές του, του υπέκλεψαν τους κωδικούς στο instagram και έκαναν εξ ονόματός του υβριστικές αναρτήσεις, διαλύοντας την κοινωνική του ζωή. “Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις υποθέσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά”, ανέφερε ο κ.Σφακιανάκης, καλώντας τα παιδιά να είναι προσεκτικά ώστε να μη γίνουν τα αυριανά θύματα κυβερνοεκφοβισμού (cyber-bullying), αλλά ούτε και οι θύτες, καθώς όπως είπε, “δεν ποινικοποιούμε το χαμόγελο, αλλά η καζούρα έχει όρια όταν προκαλεί τρόμο και ταραχή στο παιδί”.

“Οι κακοποιοί συμβουλεύονται τα check-in στο Facebook”
“Στην πρόσφατη υπόθεση απαγωγής 27χρονης κοπέλας διαπιστώσαμε ότι οι απαγωγείς παρακολουθούσαν τα “check- in” που έκανε στο Facebook”, αποκάλυψε ο διευθυντής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. “Είναι αδιανόητο να γράφετε στο facebook τι κάνετε στο σπίτι σας, πόσες μέρες θα λείψετε και που θα βρίσκεστε. Οι κακοποιοί συμβουλεύονται το διαδίκτυο”, προειδοποίησε ο κ.Σφακιανάκης τους μαθητές. Γνωστοποίησε, εξάλλου, ότι η Ελλάδα -σε αναλογία πληθυσμού- έχει το υψηλότερο ποσοστό χρηστών facebook στην Ευρώπη (5,5 εκατ. χρήστες).
Από την πλευρά της η βουλευτής και υπεύθυνη του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καμπάνια κατά της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Έλενα Ράπτη έδωσε συμβουλές στα παιδιά πώς να προστατευτούν από σεξουαλικές επιθέσεις και πού να απευθυνθούν αν υπάρξουν θύματα τέτοιων επιθέσεων. Όπως αποκάλυψε, από την έρευνα που έγινε στην Ελλάδα, μέσω 10.000 ερωτηματολογίων, που απαντήθηκαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, προέκυψε ότι 1 στα 10 παιδιά έχουν υπάρξει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.

“Τα βραβεία για την καλύτερη εφημερίδα”
Στον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης εφημερίδας συμμετείχαν 39 Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής Μακεδονίας. Τα τέσσερα βραβεία που συνοδεύονται και από χρηματικό έπαθλο απέσπασαν το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (βραβείο καλύτερης σχολικής εφημερίδας), το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης (καλύτερο άρθρο για το περιβάλλον), το Γυμνάσιο Προμάχων (καλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα) και το 2ο γυμνάσιο Νάουσας (καλύτερο άρθρο).

Διαβάστε Περισσότερα »

National Geographic:Ο τάφος της Αμφίπολης, η σχέση με τον Μ. Αλέξανδρο και το σύγχρονο Game of Thrones

Τους τελευταίους τρεις μήνες η Αμφίπολη δεν έχει σταματήσει να εντυπωσιάζει, αλλά και να δημιουργήσει νέα μυστήρια και γρίφους για τους αρχαιολόγους και τους παντοειδείς αναλυτές των μακεδονικών χρόνων. Το National Geographic σε ένα αναλυτικό άρθρο κάνει κατάδυση στα χρόνια του Φιλίππου Β' και του Μ. Αλέξανδρου, υποσημειώνει τις ραδιουργίες εντός των πλουμιστών παλατιών, τις δολοφονίες ένθεν κακείθεν (ανάμεσα τους διεκδικητές του θρόνου), για να επιστρέψει στο σήμερα και τον τάφο της Αμφίπολης.

Όπως σημειώνεται στο μακροσκελές άρθρο του περιοδικού, εδώ και τρεις μήνες η Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα έχουν προχωρήσει σε μια σειρά «δελεαστικών» ανακαλύψεων εντός του τάφου. Τα περισσότερα από τα ευρήματα κατατείνουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για ένα τάφο που κινούνται στα ταραγμένα χρόνια του Μ. Αλέξανδρου και συνηγορούν πως ο ένοικος του τάφου ήταν ένα υψηλό πρόσωπο.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μ. Αλέξανδρος τάφηκε στην Αίγυπτο, όμως ελάχιστα γνωρίζουν οι σύγχρονοι μελετητές για τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σε κάποιες περιπτώσεις, δε, οι γνώσεις μας είναι μηδενικές. Υπό αυτό το σκεπτικό ο τάφος της Αμφίπολης, σημειώνει το περιοδικό, θα προσθέσει πάρα πολλά στην επιστημονική έρευνα γύρω από μια Δυναστεία -αυτή του Αλέξανδρου- που μαστιζόταν από συνωμοσίες, ίντριγκες, δολοφονίες και πλείστες όσες αιματοχυσίες που ταιριάζουν με το τηλεοπτικό Game of Thrones.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής κλασικής Ιστορίας στο Luther College της Αϊόβα, και βιογράφος του Μ. Αλέξανδρου Φίλιο Φρίμαν: «Είναι πολύ σπάνιο να βλέπεις έναν βασιλιά ή κυβερνήτη να καταλήγει να πεθάνει σχεδόν μόνος του».

Ο Αλέξανδρος ήταν ακόμα στα ανατολικά και σχεδίαζε την κατάκτηση της Αραβίας όταν πέθανε στα 33 του. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πέθανε κάτω από περίεργες συνθήκες. Η αιτία του θανάτου του είναι υψηλός πυρετός. Ο θάνατός του έδωσε την ευκαιρία στους επιγόνους να διεκδικήσουν τα πρωτεία με αποτέλεσμα η αυτοκρατορία να χωριστεί σε τιμάρια, έως τον τελικό αφανισμό λόγω εμφύλιων πολέμων.

Από εκεί και πέρα τα θανατικά ήρθαν το ένα μετά το άλλο: ο Κάσσανδρος σκότωσε τη μητέρα του Αλέξανδρου και στη συνέχεια δολοφόνησε τη γυναίκα του Ρωξάνη και τον γιο του Αλέξανδρο. Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι σήμερα είναι πεπεισμένοι πως ο Αλέξανδρος είναι θαμμένος στην Αίγυπτο, πιθανότατα στην Αλεξάνδρεια. Όμως το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι τάφοι της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης του Ηφαιστίωνα και άλλων κοντινών ανθρώπων του Μ. Αλέξανδρου κάνει την ανακάλυψη της Αμφίπολης ακόμη πιο σημαντική. Είναι πολύ πιθανό, καταλήγει το άρθρο ένας εξ αυτών να βρεθεί τελικά εντός του τύμβου Καστά.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΑΓΙΑ-Φόρος Τιμής στον αδικοχαμένο Νίκο Θεοδώρου-βίντεο

Φόρο τιμής απέθεσαν στον αδικοχαμένο Νίκο Θεοδώρου οι ποδοσφαιριστές του Παμβαγιακού και της Ένωσης Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας πριν από τον μεταξύ τους αγώνα.
 
 



 


 
 






























Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΡΚΟ

«Όχι στο κομμάτιασμα και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ»
Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας και υπεύθυνου ΕΕΚΕ Εργασίας, Βασίλη Κυριακάκη, βουλευτή Φθιώτιδας, και Γιάννη Σταθά, βουλευτή Βοιωτίας, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Βαγγέλη Σακελλάρη και από τον υπεύθυνο του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Γεωργακάκη, επισκέφτηκε την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.
Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και με τον Διευθυντή Διοικητικού του εργοστασίου και, αμέσως μετά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν σε μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων της επιχείρησης.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τη ριζική αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης για την τριχοτόμηση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, τα οποία χαρακτήρισαν εγκληματικά. Σημείωσαν ότι πρόκειται για σχέδιο που οδηγεί σε διαμελισμό την εταιρεία, στο ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας και στη ληστρική εκμετάλλευσή του από τους νέους ιδιοκτήτες-ιδιώτες, καθώς επίσης και σε μαζικές απολύσεις, σε σφαγιασμό των μισθών και σε κοινωνική και οικονομική απονέκρωση έξι νομών της χώρας, καθώς εκατοντάδες κάτοικοί τους εργάζονται σήμερα στη ΛΑΡΚΟ. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι πρέπει να διασωθεί η δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχος της ΛΑΡΚΟ, όπως επίσης αυτή να σωθεί και να αναπτυχθεί, γιατί αποτελεί στρατηγικής σημασίας και αναγκαίο και βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αφού έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι μπορεί να είναι βιώσιμη με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.
Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι αυτός θα κάνει ότι είναι πολιτικά δυνατόν για να αποτρέψει το κομμάτιασμα και το ξεπούλημα της επιχείρησης και δεσμεύτηκαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία υπονομεύει το μέλλον της επιχείρησης, τον δημόσιο χαρακτήρα της και το κοινωνικό συμφέρον.
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσαν τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της 27 Νοεμβρίου, ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα ότι θα αγωνιστούν μέχρι τέλους για τη δουλειά τους, το ψωμί των παιδιών τους και για τη σωτηρία και την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ.
 Το Γραφείο Τύπου
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξι αλλαγές- φωτιά στο ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό είναι ένα από τα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Τρόικα, για να επιτευχθεί η συμφωνία για την τελική αξιολόγηση. Αν και η Αθήνα είχε βάλει «κόκκινες γραμμές» για το θέμα, τα περιθώρια στενεύουν με τις πιέσεις των δανειστών.

Το υπουργείο Εργασίας έχει ήδη στείλει προτάσεις στην Τρόικα για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για τα πιθανά και λιγότερο πιθανά σενάρια, για παρεμβάσεις σε αυτό το θέμα.

Στο «τραπέζι» έχουν πέσει έξι αλλαγές- φωτιά, που αφορούν τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, τα όρια ηλικίας, αλλά και την κατάργηση ταμείων επικουρικής ασφάλισης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπό συζήτηση είναι οι εξής παρεμβάσεις:

Μείωση συντάξεων
Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη από το 2015. Η σκέψη είναι να μειωθούν οι συντελεστές υπολογισμού της σύνταξης, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερες και οι μειώσεις στις συντάξεις όσων αποχωρήσουν από την 1/1/2015 και μετά. Εναλλακτικά, εξετάζεται να εφαρμοστεί νέο σύστημα υπολογισμού, δηλαδή οι νέες συντελεστές για όλο τον εργασιακό βίο των ασφαλισμένων και όχι μόνο για το διάστημα από το 2011 και μετά.

Κατώτατη σύνταξη
Αλλαγή στον υπολογισμό των κατώτατων συντάξεων με πλήρη αναλογικότητα, δηλαδή με ποσά που θα αναλογούν στις εισφορές που έχουν πληρώσει οι ασφαλισμένοι. Σήμερα, η κατώτατη σύνταξη σε όλα τα Ταμεία με 15 έτη ασφάλισης είναι 487 ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 280-310 αντιστοιχούν σε εισφορές, ενώ το υπόλοιπο είναι προνοιακό και συμπληρώνεται από το κράτος για να υπάρχει ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης. Αν αλλάξει το σύστημα υπολογισμού, όπως ήδη έχει εισηγηθεί το ΙΚΑ, με ειδικούς συντελεστές με βάση τις ημέρες ασφάλισης, τότε τα νέα ποσά θα πέσουν στο επίπεδο των 300 ευρώ.

Μείωση εισοδηματικών κριτηρίων για το ΕΚΑΣ
Δεν έχουν αλλάξει από το 2011 και ήδη το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται νέα κλίμακα, με χαμηλότερα όρια εισοδήματος, για τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

Αυξήσεις ορίων ηλικίας
Αύξηση των ορίων ηλικίας στις πρόωρες συντάξεις κατά 2 χρόνια. Εξετάζεται να συμπεριληφθεί στις δεσμεύσεις για τη συμφωνία, αλλά με ανοιχτό το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής και πάντως μετά από το πρώτο τρίμηνο του 2015, όπως επιθυμεί η ελληνική πλευρά. Η Τρόικα ζητά πλήρη κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και θέσπιση του 62ου έτους ως αφετηρία για τη συνταξιοδότηση. Σήμερα η νομοθεσία επιτρέπει την έξοδο ακόμη και από τα 50 είτε για μειωμένη, είτε και για πλήρη σύνταξη (Δημόσιο και ΔΕΚΟ για μητέρες με ανήλικο και 25ετία ως το 2010).

Ορια για κατώτατη σύνταξη
Αύξηση του ελάχιστου χρόνου για κατώτατη σύνταξη στα 20 έτη, από τα 15 που είναι σήμερα. Είναι στις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας αλλά και σε αυτή την περίπτωση, θα εξαρτηθεί από τις πιέσεις των δανειστών αν θα εφαρμοστεί άμεσα για όλους όσοι έχουν λιγότερα από 20 έτη ή αν θα ισχύσει για νέους, ή για τους 45άρηδες ασφαλισμένους. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνει εντός του 2015.

Κατάργηση ταμείων επικουρικής ασφάλισης, απορρόφηση από το ΙΚΑ
Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά. Χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα με αναγνωρίσεις πλασματικών ετών που κινδυνεύουν να τα χάσουν, στην περίπτωση που γίνουν δραστικές παρεμβάσεις.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο εκδότης της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ μπλόκαρε την έκδοση της εφημερίδας

Μετά την κυβέρνηση και το φίμωμα της ΕΡΤ, ήρθε η σειρά της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας”.

Η εταιρεία "Τρίτη Όψη" απέκλεισε τους δημοσιογράφους του enet από την πρόσβαση στο Διαδίκτυο και απαγόρευσε την εκτύπωση της “Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας”, παρότι το φύλλο ήταν έτοιμο να τυπωθεί. Προχώρησε έτσι σε αναστολή της έκδοσης της καθημερινής και της κυριακάτικης έκδοσης, καθώς και της ηλεκτρονικής μορφής της.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην ιστορική “Ελευθεροτυπία”, έχοντας στις πλάτες μας μήνες ανεργίας αλλά και απληρωσιάς, κοροϊδίας και εμπαιγμού, δηλώνουμε ότι δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όποιον επιθυμεί να δει αυτή την εφημερίδα κλειστή.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα, για να ξαναβγεί το φύλλο στα περίπτερα.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε συμπαράσταση από όσους πιστεύουν στην ελευθερία του Τύπου, στο δικαίωμα στην εργασία που πληρώνεται, στην ίδια τη δημοκρατία.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο από το  blog των εργαζομένων στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, όλη την έκδοση της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας", που ο εκδότης της δεν επέτρεψε να κυκλοφορήσει στα περίπτερα:
http://ergazomenoienetgr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_80.html
enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα... σαν σήμερα



Στις 23 Νοεμβρίου 1826 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επιτίθεται στην Αράχοβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη.

1248 - Τα χριστιανικά στρατεύματα με επικεφαλής τον Φερδινάνδο Γ' της Καστίλλης καταλαμβάνουν τη Σεβίλλη.

1499 - Ο διεκδικητής του αγγλικού θρόνου Πέρκιν Γουόρμπεκ απαγχονίζεται επειδή λέγεται ότι προσπάθησε να αποδράσει από τον Πύργο του Λονδίνου. Ο Γουόρμπεκ είχε εισβάλλει στην Αγγλία το 1497, ισχυριζόμενος ότι ήταν ο χαμένος γιος του βασιλιά Εδουάρδου Δ'.

1510 - Εκστρατεία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά του βασιλείου του Ιμερέτι. Τα οθωμανικά στρατεύματα λεηλατούν την πρωτεύουσα Κουτάισι και καίνε το μοναστήρι Γκελάτι.

1826 - Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, επιτίθεται στην Αράχοβα εναντίον των Τουρκαλβανών υπό τον Μουσταφάμπεη και πετυχαίνει σημαντική νίκη. Οι απώλειες των Τούρκων ήταν 1.300 περίπου νεκροί και 200 αιχμάλωτοι. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο ίδιος ο Μουσταφάμπεης. Οι ελληνικές απώλειες ήταν 4 νεκροί και 9 τραυματίες.

1828 - Δύναμη από 3.000 περίπου Έλληνες, υπό τον Κίτσο Τζαβέλα πετυχαίνει νίκη κοντά στο Καρπενήσι εναντίον 4.500 Τούρκων υπό τον Καριοφίλμπεη. Οι Τούρκοι είχαν σοβαρές απώλειες και τράπηκαν πανικόβλητοι σε φυγή προς τη Ρεντίνα της περιοχής των Αγράφων.

1960 - Η ελληνική κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης, αποφασίζει την εισαγωγή 7.000 τόνων λαδιού, 2.000 τόνων σπορέλαιου και 5.000 τόνων ρυζιού. Ταυτόχρονα αίρονται τα κωλύματα για την εισαγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

1976 - Ένα NAMC YS-11A της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα - Λάρισα - Κοζάνη, συνετρίβη κοντά στην Κοζάνη. 50 επιβαίνοντες νεκροί.

1980 - Σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ισοπεδώνει την πόλη Έμπολι της Ιταλίας αφήνοντας πίσω του 4.500 νεκρούς και πάνω από 9.000 τραυματίες. Πρόκειται για τον δεύτερο καταστροφικότερο σεισμό της Ιταλίας μετά από αυτόν που ισοπέδωσε την Τοσκάνη στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με πάνω από 30.000 νεκρούς.

1989 - Δόθηκε στο κινηματοθέατρο Παλλάς η πρώτη συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων υπό τη διεύθυνση του ιδρυτή της Μάνου Χατζιδάκι.

1996 - Το μοντέλο Ειρήνη Σκλήβα κατακτά τον παγκόσμιο τίτλο ομορφιάς Μις κόσμος στην Ινδία. Αντιδράσεις από τον ινδικό λαό για την διοργάνωση των καλλιστείων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ήλιος με «δόντια» σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Χαμηλή θα παραμείνει η θερμοκρασία σήμερα, Κυριακή, ενώ συννεφιά θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας. Σε αρκετές περιοχές, αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά της Θράκης. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 3 και στα ανατολικά βορειονατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, Ανατολική στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: Γενικά αίθριος. Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και Βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η ώρα του μακελειού στον Πειραιά

Δείτε τον Αλβανό κακοποιό να φεύγει τρέχοντας με το καλάσνικοφ στα χέρια, μετά τους πυροβολισμούς
Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον θαμώνων σε μπαρ στο Μικρολίμανο, έχει στα χέρια της η Αστυνομία.



Στο οπτικοακουστικό υλικό που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας καταστήματος και μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, απεικονίζεται ο δράστης της επίθεσης να φεύγει τρέχοντας από το κατάστημα, με το καλάσνικοφ στα χέρια, δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

Αρχικά ο άντρας φαίνεται να απομακρύνεται με χαλαρό βηματισμό, ωστόσο, γρήγορα αρχίζει να τρέχει, σε μια προσπάθεια να φύγει από τον τόπο του εγκλήματος.

Ο δράστης άφησε πίσω του 15 τραυματίες, ενώ η αστυνομία βρήκε στο σημείο της επίθεσης 14 κάλυκες.

Σε άλλο στιγμιότυπο από το βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, φαίνονται σύμφωνα με πληροφορίες οι λάμψεις από τις ριπές του Καλάσνικοφ, με το οποίο ο δράστης «γάζωσε» τους θαμώνες του καταστήματος.

Πάντως, στην ΕΛ.ΑΣ. έχουν φωτογραφία του δράστη και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο «μανιακός» με το καλάσνικοφ είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και κυκλώματα πορνείας και τον χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά επικίνδυνο και πιθανώς χρήστη ναρκωτικών.

Μάλιστα, αστυνομικές πηγές λένε ότι ο Αλβανός φαίνεται πως είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ανοίξει πυρ σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου και είχε σκοτώσει έναν 44χρονο Αλβανό στο Μεταξουργείο, θαμώνα ενός καφενείου.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων : ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ