Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Εκδήλωση για τα Χριστιανικά Μνημεία της Βοιωτίας στην Αλίαρτο-Βίντεο



                     ΣΥΛΛΟΓΟΣ  “ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ”


Μια σημαντική βραδιά για τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων  και την πόλη του Αλιάρτου, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στο ψηφιακό μουσείο “Χριστιανική Βοιωτία”, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος
 “Το Κοινόν των Βοιωτών” σε συνεργασία με τον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων και το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ομιλητής και τιμώμενο πρόσωπο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος. Θέμα της ομιλίας: “Οδοιπορικό σε Xριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας”. Ο Σεβασμιότατος  με τον εμπνευσμένο λόγο του ξενάγησε το κοινό του ψηφιακού μουσείου
“Χριστιανική Βοιωτία”, στον μαγευτικό κόσμο της Βυζαντινής τέχνης και στην παράδοση της Ορθόδοξης Βοιωτίας. Της Χριστιανικής Βοιωτίας.Οι αναφορές του στην Παναγία την Σκριπού στον Ορχομενό και στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά ως τόπων ιερών αλλά και ως μνημεία ιστορικής αυτογνωσίας έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό της εκδήλωσης. Ο Δήμαρχος  Αλιάρτου – Θεσπιέων κ. Γεώργιος Ντασιώτης μίλησε για την ανάγκη διατήρησης της θρησκευτικής και ιστορικής μνήμης και γνώσης που εμπεριέχουν αυτά τα μνημεία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου “Το Κοινόν των Βοιωτών” κ. Οδυσσέας Καρβούνης μίλησε για την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά και την Παναγία  την  Σκριπού ως μνημεία, ανεκτίμητοι θησαυροί της Βυζαντινής τέχνης που ανήκουν και στις μελλοντικές γενιές.
Μίλησε για την αυθεντική, διανοικτική Ελληνική παράδοση στην οποία συνυπάρχουν η ανατολική παράδοση , η δυτική (Ευρωπαϊκή) και η αμιγώς Ελληνική.

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης η παρουσία και  η ομιλία της  κυρίας Κατερίνας Στενού Διευθύντριας Διαπολιτισμικού Διαλόγου  της UNESCO (Παρίσι). Η κυρία Στενού γεννήθηκε στα Βάγια Βοιωτίας και είναι ιδρυτικό μέλος  του  συλλόγου “Το Κοινόν των Βοιωτών”.
Ήρθε από την Γαλλία ειδικά για την ομιλία του Σεβασμιότατου  κ.κ. Γεωργίου και  την εκδήλωση στην πόλη του Αλιάρτου. Στην παρεμβασή της  έκανε αναφορά στον Οικουμενικό χαρακτήρα που έχουν αυτά τα λαμπρά μνημεία  της Βυζαντινής παράδοσης , της Χριστιανικής Βοιωτίας.

Η κυρία Χαρίκλεια Τσοκανή μίλησε εκ μέρους του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.
Είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γεννήθηκε στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας  και είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου
 “Το Κοινόν τον Βοιωτών”. Αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των μνημείων αυτών για τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό  και στην συνύπαρξη των δύο μεγάλων παραδόσεων του Ελληνισμού. Της  αρχαίας Ελληνικής και της Ορθόδοξης παράδοσης.
  ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ



                                                         

 


 


 

 










Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10.30πμ

Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση!
Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!

Εργαζόμενε-η, άνεργε-η,
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!
Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δε μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας.
Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.
Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντάξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα.
Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής.
Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.
Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δε θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδόχους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.

Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας! Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.
Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.
Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!
Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!
Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Μην περιμένεις “σωτήρες”!

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!

Οποιαδήποτε πρασινομπλέ ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα. Οι τωρινές υποσχέσεις-ψίχουλα κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως η στρατηγική τους είναι ενιαία, προστατεύουν τον πλούτο των επιχειρηματικών ομίλων, δίνουν ώθηση για τη μεγαλύτερη κερδοφορία τους και από την άλλη δίνουν φούσκες-αέρα στους εργαζόμενους.

Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή! Το εργατικό-λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς θα ζούμε κάτω από διαρκή «μνημόνια».

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου!
Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις

Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων

To ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλόγων αυτοαπασχολουμένων, συνταξιούχων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν  μπροστά  για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει



ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στις 10.30 το πρωί

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση ΕΥΔΑΠ σε Μπασιάκο για ετήσια υδατικά αποθέματα Υλίκης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
  Γραφείο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Υποδομών

Θέμα: Απάντηση στο υπ΄αριθμ. 1518-15/10/2014 έγγραφό σας, σχετικά με την υπ΄ αριθμ.
           992-10/7/2014 ερώτηση του Βουλευτή Ευάγγελου Μπασιάκου.

Σε απάντηση της ανωτέρω σχετικής ερώτησης παραθέτουμε πίνακα με την ετήσια μέση τιμή υδατικών αποθεμάτων της τελευταίας πενταετίας.
ΕΤΗΣΙΑ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΩΝ
ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (m3)
ΕΤΟΣ    Εύηνος    Μόρνος    Υλίκη    Μαραθώνας    ΑΘΡΟΙΣΜΑ
2009    80,36    445,09    234,89    30,72    791,06
2010    105,12    645,02    283,31    29,54    1062,99
2011    83,85    629,68    377,79    30,14    1121,46
2012    84,37    593,10    440,86    33,28    1151,61
2013    108,65    691,52    477,34    33,07    1310,59
2014    99,73    656,42    455,78    34,19    1246,11

Η διακύμανση των απολήψιμων αποθεμάτων κάθε υδρολογικού έτους επηρεάζεται από την εποχή. Κατά την υγρή περίοδο του έτους, συνήθως από Οκτώβριο έως Μάιο, παρατηρείται αύξηση αποθεμάτων, ενώ αντίθετα κατά την ξηρή περίοδο από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο,  υφίσταται  αντίστοιχη πτώση.



Αντώνης Μ. Βαρθολομαίος



Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Γυμνός διαδηλωτής «εισέβαλε» στην Εθνική Βιβλιοθήκη



Κυριολεκτικά από τα ρούχα του βγήκε ένας νεαρός διαδηλωτής, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Προπύλαια.

Ο τουρίστας με την κόκκινη «μοϊκάνα» έμεινε ολόγυμνος και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της Αστυνομίας.

Μάλιστα, κάποια στιγμή δεν δίστασε να εισβάλει στο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, όπου οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, αφού πρώτα φόρεσε το παντελόνι του.

Στη συνέχεια, η φοιτητική πορεία έφτασε στη Βουλή, όπου παραμένουν οι Σύροι πρόσφυγες, που διεκδικούν άσυλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης με τον "Δημόφιλο" Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

H E.Σ. Κάδμος συμμετέχει στη δράση κατά της βίας των γυναικών


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΓΙΩΝ 1982

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982
σας προσκαλεί
το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17.00 στη νέα αίθουσα του Συλλόγου μας
(στο παλαιό Δημαρχείο-πρώην Κ.Ε.Π. )
με ομιλήτρια την παιδαγωγό
κα Αναστασία Δημητρίου-Φυσέκη και
θέμα: «Το άγχος της εποχής μας θεραπεύεται; »
Μετά το πέρας της ομιλίας θα ακολουθήσει αγιασμός.
Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει τη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Θηβαίων


Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Δήμου Θηβαίων, σε συνεργασία με το
Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας &
Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης υλοποιεί δωρεάν
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
 Το Έργο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.
 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες,
άνεργους και εργαζόμενους, νέους, φοιτητές, ανεξάρτητα από φύλο,
μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής κ.λπ., με μόνη
προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
 Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν διάρκεια 25 ή 50 ώρες, ανάλογα το
πρόγραμμα.
 Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων παρέχονται
Δωρεάν.
 Μετά την επιτυχή παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος
χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Συγκεκριμένα μέσα στο Δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2014 στο δήμο
Θηβαίων ξεκίνησαν 17 προγράμματα:
 ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (2)
 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (1)
 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (social media) (1)
 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (1)
 ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (1)
 ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (2)
 ΓΑΛΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (1)
 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (1)
 ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (1)
 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ (2)
 ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (1)
 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (1)
 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (1)
 ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΗΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΜΟΥ (1)
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ &
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη ο Αλβανός πιστολέρο με το καλάσνικοφ


Τέλος στο θρίλερ για τον εντοπισμό του Αλβανού πιστολέρο που τραυμάτισε 15 άτομα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε μπαρ στο Μικρολίμανο.

Το ανθρωπυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ελλάδα, αλλά και η διαρροή της φωτογραφίας του μανιακού πιστολέρο έφερε αποτελέσματα, αφού οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον 31χρονο Αλβανό σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδί, στην οδό Αγίας Λαύρας 36, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Θωμά.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα και για την εφαρμογή της χρησιμοποιήθηκε ακόμη και ελικόπτερο. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της Ασφάλειας έσπασαν την πόρτα, έριξαν, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέσα στο διαμέρισμα μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης και με αστραπιαίες κινήσεις συνέλαβαν τον Αλβανό κακοποιό και έναν ακόμη που βρισκόταν στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιστολέρο του Μικρολίμανου δεν προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς. Αμέσως, οι άνδρες της ΕΚΑΜ του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην ΓΑΔΑ. Αυτή τη στιγμή τον ανακρίνουν.

Ωστόσο, στο υπόγειο διαμέρισμα στο Γουδί δεν βρέθηκαν τα όπλα που έχει χρησιμοποιήσει ο 31χρονος και ψάχνουν οι αρχές, δηλαδή τα δυο καλάσνικοφ. Επίσης, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του αλλά και του οχήματος διαφυγής μετά το μακελείο στο Μικρολίμανο.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου ο 31χρονος Αρμπέρ Μπακό βρέθηκε σε μπαρ του Μικρολίμανου και αφού ήπιε τα ποτά του, για λόγο που μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί, έφυγε αγριεμένος και εκτοξεύοντας απειλές. Λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε κρατώντας στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και άρχισε να γαζώνει το μαγαζί. 15 άτομα, νέοι που διασκέδαζαν εκείνη τη στιγμή στο εσωτερικό του μαγαζιού, τραυματίστηκαν, άλλοι πιο ελαφριά και άλλοι πιο βαριά.

Επίσης, ο 31χρονος συνδέεται με ακόμη τρεις επιθέσεις, παρόμοιου τύπου, σε μαγαζιά της Αθήνας, ένα μπαρ στη Μιχαλακοπούλου  τον Αύγουστο, ένα μπαρ στην Ομόνοια όπου μάλιστα τραυματίστηκε θανάσιμα ένας θαμώνας και σε ένα καφενείο στο κέντρο της Αθήνας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Αρμπέρ Μπάκο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλοι/ες στην απεργία της Πέμπτης

Όλοι/ες στην απεργία της Πέμπτης 27/11
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ


ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΕ, ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ


Η απεργία στις 27/11 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία, να βροντοφωνάξουμε:

ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ! με την φτώχια, την εφιαλτική ανεργία, την φοροληστεία, το ξεπούλημα.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

    Να σταματήσουμε τα νέα εφιαλτικά μέτρα και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν. Τις χιλιάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των συνδικάτων, την οριστική διάλυση τη ασφάλισης με τις συντάξεις πείνας των 360 ευρώ και την περίθαλψη ανάλογα με τα ένσημα.
    Να κάνουμε βήμα στην ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ
    Να διεκδικήσουμε να «πάνε τα πράγματα αλλιώς», να  ξηλωθούν τα μνημονιακά και όλα τα αντιδραστικά μέτρα, να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μέτρα βελτίωσης της ζωή μας:

    Άμεσα μέτρα για την μείωση της ανεργίας. Μείωση των χρόνων συνταξιοδότησης (60 για τους άνδρες, 58 για τις γυναίκες) και των ωρών εργασίας (άμεσα 5νθήμερο, 7ωρο), προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες, προστασία των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας ενάντια στους καπιταλιστές που κοιτάνε μόνο το κέρδος και του περιορισμούς της ΕΕ, που οδηγούν ολόκληρους κλάδους σε μαρασμό.
    Μέτρα για να ζούνε με αξιοπρέπεια οι άνεργοι. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ίσο με τον βασικό μισθό, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
    Ίδια δικαιώματα  για ίδια δουλειά, όχι στον εργασιακό απαρτχάιντ ενάντια την νεολαία.
    Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή ΕΓΣΣΕ με μισθούς στα επίπεδα του 2008. Μόνιμη σταθερή δουλειά, κατάργηση κάθε ελαστικής εργασίας. Όχι στην εργοδοτική τρομοκρατία, την μαύρη και απλήρωτη δουλειά.
    Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, κοινωνική προστασία για όλους.
    Όχι στην ιδιωτικοποίηση και την απελευθέρωση των αγορών. Εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικοποιημένων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία. Κατάργηση του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ.
    Δραστική μείωση της άμεσης φορολογίας των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων, με ταυτόχρονη γενναία αύξηση της άμεσης φορολόγησης του κεφαλαίου. Μείωση – κατάργηση των έμμεσων φόρων.
    Συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Δημοκρατία στα συνδικάτα. Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Όχι στον νέο 330.


ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Για να μπορούν να γίνουν πράξη οι διεκδικήσεις μας, για να βελτιωθεί η ζωή μας πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις, όχι τα δικαιώματά μας.. Να διαγράψουμε το χρέος όχι τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες.. Απειθαρχία στις συνθήκες και έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ για να μην είναι οι εργαζόμενοι κάτω από τους διαρκείς εκβιασμούς των τοκογλύφων και τις επιταγές των πολυεθνικών. Για να μπουν οι εργαζόμενοι στο τιμόνι της κοινωνίας
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Για να δικαιωθούν οι αγώνες τόσων χρόνων πρέπει να αλλάξει ριζικά η πολιτική και όχι απλά η κυβέρνηση που την διαχειρίζεται! Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια πολιτική «διαπραγμάτευσης», συμβιβασμού και αποδοχής του πλαισίου και των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ, τους τοκογλύφους και την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγάλες ήττες όπως έγινε πρόσφατα στην Κύπρο.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Να κάνουμε την απεργία ένα μεγάλο σταθμό στην πάλη μας, με όλο το λαό και πρώτα απ’ όλα με τη νεολαία και το κίνημά της. Παρά και ενάντια στη ΓΣΕΕ που θα την ήθελε μια ντουφεκιά στον αέρα. Από τώρα και μέχρι τον Φλεβάρη να δώσουμε με τους αγώνες μας την μάχη της ανατροπής, από τα κάτω και τα αριστερά, χωρίς αυταπάτες και άλλη εκλογική αναμονή. Με την πίστη και την ελπίδα ότι με τον λαό στο προσκήνιο ο τροχός της ιστορία μπορεί να γυρίσει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η Θήβα "ανάβει" το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς συμμετέχει στην αυριανή απεργία

Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως η κρίση «καλά κρατεί» στην αγορά και τα προβλήματα για τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. 
Τα λουκέτα αυξάνονται, ο εξαιρετικά μειωμένος τζίρος αναδιανέμεται προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, οι οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ αυξάνονται επικίνδυνα, η υπερφορολόγηση πλήττει το σύνολο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι προσφορές και προωθητικές ενέργειες απελευθερώνονται, η τάση για άνοιγμα τις Κυριακές συνεχίζεται, το παρεμπόριο διογκώνεται.
Αυτή δυστυχώς είναι η ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, η οποία δεν αναμένεται να αντιστραφεί σύντομα, φέρνοντας συνεχώς τις επιχειρήσεις στα όρια αναστολής της λειτουργίας τους.
Ο εμπορικός κόσμος της πόλης επανεπιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά του απέναντι στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που διαταράσσουν τη λειτουργία της αγοράς, εντείνουν την αγωνία των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον και ναρκοθετούν κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό, ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των χιλιάδων εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις της 27ης Νοεμβρίου 2014, διεκδικώντας μαζί την επίλυση των προβλημάτων της ελληνικής κοινωνίας εν γένει.


Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Ραβασάκια από την εφορία σε όσους δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι

Περίπου 1.000.000 φορολογούμενοι που δεν είχαν πληρώσει το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ, δεν πρόκειται να γλιτώσουν από τη δαγκάνα της εφορίας, αφού θα κληθούν να καταβάλουν το αντίτιμο.

Μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να αντικατέστησε το χαράτσι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ως χρέος διαγράφεται, αφού η ΔΕΗ διαβίβασε τις οφειλές στην εφορία. Το ποσό, σύμφωνα με πληροφορίες, φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Ετσι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν το χρέος είτε εφάπαξ, σε μια δόση δηλαδή, είτε σε 12 δόσεις, μπαίνοντας στη σχετική ρύθμιση.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών για την απαξίωση του Νοσοκομείου Θήβας



Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κατ΄επανάληψη έχει ενημερώσει τους Θηβαίους πολίτες για την κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών και τη συνεχιζόμενη απαξίωσή του. Και κάθε φορά οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνονται από επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων φορέων και κυρίως τουΥπουργείου Υγείας, το οποίο εκδίδει ανακοινώσεις ή απαντήσεις προς ερωτώντες Βουλευτές,οι οποίες επικυρώνουν την εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης.

Πρόσφατη επιβεβαίωση αποτελεί η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ.Γρηγοράκου, σε ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας κ.Σταθά, με θέμα τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας όπου αναφέρεται ότι:

Α) για το Νοσοκομείο Θηβών βρίσκεται σε εξέλιξη ο διορισμός για μία(1) θέση Παθολογίας από 24/11/2013 και

Β) αναμένεται από 20/9/2014 μετά την απαραίτητη εγγραφή προβλέψεων θέσεων η έγκριση για (1) μία θέση Ιατρικής Βιοπαθολογίας ,(2) δύο θέσεις Καρδιολογίας και (1) μία θέση Αναισθησιολογίας.

Από την απάντηση γίνεται κατανοητό ότι για μία ακόμη φορά το Υπουργείο αρκείται στο προσφιλές του « ΘΑ » χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις, χωρίς να δίνει λύσεις και χωρίς να νοιάζεται εν πολλοίς για τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας του.

Την ίδια ώρα προωθείται νομοσχέδιο από τον Αναπληρωτή Υπουργό , με το οποίο αποσυνδέονται κάποια συγκεκριμένα Νοσοκομεία, όπως αυτό της Αλεξανδρουπόλεως, και επανέρχονται στην προ 2012 κατάσταση.Το αίτημα αυτό αποτελεί διεκδίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών και της τοπικής κοινωνίας εκφρασμένο μέσα από κινητοποιήσεις και ψηφίσματα αλλά δυστυχώς δεν έχει προωθηθεί μέχρι σήμερα.

Στα πλαίσια αυτά ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος κ. Μπακογιάννη στη Λιβαδειά , όπου θα συζητηθούν τα θέματα της υγείας που αφορούν το νομό Βοιωτίας.

Την επόμενη εβδομάδα ευελπιστούμε ότι θα συναντηθούμε με τους Βουλευτές Βοιωτίας, προκειμένου να ζητήσουμε και τη στήριξη τους μέσα στη Βουλή, ώστε:

1) Να επανακτείσουν τα Νοσοκομεία την αυτοτέλεια τους και να επανέλθουν σε καθεστώς ως αυτό ίσχυε μέχρι τις 31/12/12 και

2) ενίσχυση των υποδομών υγείας στο Νομό Βοιωτίας .



Για τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας

Η Πρόεδρος                                                                                                 Ο Γεν.Γραμματέας

Φιλιώ Πρωτόπαπα                                                                                      Λουκάς Ανανίκας


Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα έγιναν για μια χορεύτρια


Και τα ΕΚΑΜ στις έρευνες για τον εντοπισμό του «πιστολέρο».

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Αττικής για τον εντοπισμό του 31χρονου Arber Bako, ο οποίος εκτιμάται ότι παραμένει ταμπουρωμένος σε κρησφύγετο και περιμένει να χαλαρώσουν τα μέτρα ασφαλείας για να διαφύγει από την «κόκκινη» για εκείνον ζώνη.

Όλο το βράδυ αστυνομικοί «σάρωναν» τον Πειραιά, ενώ σε ετοιμότητα είναι όλο το 24ωρο ομάδα των ΕΚΑΜ για να επιχειρήσει επέμβαση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η Ασφάλεια έχει πλέον πλήρη εικόνα για το ποιος είναι ο 31χρονος Αλβανός και ποιοι είναι οι βασικοί συνεργοί του.

Πρόκειται για δύο ομοεθνείς του, ηλικίας 32 και 34 ετών, οι οποίοι φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τον δράστη που γάζωσε με καλάσνικοφ 11 άτομα στο Μικρολίμανο κατά το παρελθόν σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο Arber Bako στην επίθεσή του στο νυχτερινό μαγαζί «Έτσι Απλά» δεν είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στο αιματηρό χτύπημα με στόχο κατάστημα στο Μεταξουργείο με θύμα 44χρονο Έλληνα. Το γεγονός, ωστόσο, ότι οι αστυνομικοί έχουν «ταυτοποιήσει» από τις κάμερες τον 31χρονο Αλβανό στην επίθεση στο Μεταξουργείο τους κάνει να πιστεύουν ότι ο Αλβανός κακοποιός έχει στην κατοχή του τουλάχιστον δύο καλάσνικοφ.

Στο μεταξύ, όσο οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν τις έρευνες τόσο βρίσκουν νέα στοιχεία για το παρελθόν του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Arber Bako είχε προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου επειδή θεωρήθηκε ότι κινούνταν ύποπτα σε κοντινή απόσταση από τη ΓΑΔΑ. Τότε, ο 31χρονος είχε πάνω του τη γνήσια αστυνομική του ταυτότητα και μετά από την ταυτοποίηση των στοιχείων του αφέθηκε ελεύθερος.
Δεν χρησιμοποιούσε, ωστόσο, μόνο τη γνήσια ταυτότητά του στις συναλλαγές του. Στο ξενοδοχείο «Γαλήνη», όπου διέμενε για δύο βράδια στο Μικρολίμανο, πριν επιτεθεί στο νυχτερινό μαγαζί «Έτσι Απλά», επέδειξε πλαστή ταυτότητα και προπλήρωσε τη διαμονή του.

Στο δωμάτιό του, όπως προκύπτει από τις έρευνες, σκόπευε να φέρει το βράδυ του περασμένου Σαββάτου χορεύτρια, η οποία για άγνωστο λόγο φέρεται να του αρνήθηκε να του προσφέρει τις υπηρεσίες της. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μπορεί να όπλισαν το χέρι του, σε συνδυασμό σίγουρα με την άκρως επικίνδυνη ροπή του προς το έγκλημα, τις τυχόν ψυχολογικές διαταραχές και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ. Εξετάζεται το κατά πόσο η χορεύτρια αυτή είναι η γυναίκα με την οποία διαπληκτίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο μαγαζί πριν φύγει για να πάει να πάρει το καλάσνικοφ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκαναν το βήμα κατά της βίας των γυναικών στη Θήβα



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στη Θήβα, η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοέμβρη).

Η δράση περιελάμβανε πεζοπορία 2χλμ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στη συνέχεια μουσικό δρώμενο στην κεντρική πλατεία από τους μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Θήβας.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη βία κατά των γυναικών και η ενημέρωση για τις δομές της συμβουλευτικής και υποστήριξης, που υπάρχουν για τις γυναίκες θύματα βίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1925 ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1778 - Ο Τζέιμς Κουκ γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που αντικρίζει το νησί Μάουι στη Χαβάη.

1917 - Οργανώνεται το National Hockey League με τη συμμετοχή των ομάδων Montreal Canadiens, Montreal Wanderers, Ottawa Senators, Quebec Bulldogs και Toronto Arenas.

1918 - Η Εθνοσυνέλευση της Ποντγκόριτσα αποφασίζει την ένωση του Μαυροβουνίου με τη Σερβία.

1925 - Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος, μέσα από δίκη σκοπιμότητας, εκτελεί με απαγχονισμό, παρουσία πλήθους θεατών, τους καταχραστές του Δημοσίου, αντισυνταγματάρχες Διονύσιο Δρακάτο και Γεώργιο Ζαριφόπουλο.

1943 - Τα Γερμανικά στρατεύματα εκτελούν στο Μονοδένδρι Λακωνίας 118 Έλληνες ομήρους. Μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο ιατρός Χρίστος Καρβούνης, ο οποίος δεν δέχθηκε να φύγει, όπως τού επρότειναν οι Γερμανοί (είχε σπουδάσει στην Γερμανία), αλλά τοποθετήθηκε μόνος του εμπρός στο εκτελεστικό απόσπασμα.

1960 - Αρχίζουν οι εργασίες για την ανέγερση των κτιρίων της νέας κεντρικής λαχαναγοράς Αθηνών.

1998 - Ο Τόνι Μπλερ γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που απευθύνεται στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

2003 - Το αεροπλάνο Κονκόρντ πραγματοποιεί την τελευταία του πτήση πάνω από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΠΟΤ_ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάστηκε απάτη από εταιρεία τηλεπικοινωνιών με «ροζ» τηλέφωνα




    Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απάτη από εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας.



Η απάτη γινόταν μέσω αποστολής σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) προς... πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης.
Οι χρήστες προτρέπονταν, με απατηλό τρόπο, να στέλνουν μηνύματα με σκοπό τη συνομιλία και γνωριμία με ανύπαρκτα πρόσωπα
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος εταιρείας τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική, για απάτη κατ' εξακολούθηση σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας.
Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τις οποίες, οι καταγγέλλοντες, αναζητώντας σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, γυναικεία πρόσωπα για συνομιλία και γνωριμία, απέστειλαν πλήθος σύντομων γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS) προς πενταψήφιο αριθμό, υψηλής χρέωσης.
Οι χρήστες ουδέποτε κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τα πρόσωπα με τα οποία υποτίθεται ότι συνομιλούσαν, παρά μόνο προτρέπονταν με απατηλό τρόπο, για συνεχή και επανειλημμένη αποστολή μηνυμάτων υψηλής χρέωσης.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εταιρείας, προέκυψε ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων από τον πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης, έστελναν στους ενδιαφερόμενους χρήστες φωτογραφίες «ανύπαρκτων» γυναικείων προσώπων, προτρέποντάς τους έτσι με απατηλό τρόπο για τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων.
Τα μηνύματα αποστέλλονταν αυτοματοποιημένα από χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρεμφερούς εξοπλισμού, οι οποίοι υποδύονταν τα ανωτέρω γυναικεία πρόσωπα και ρύθμιζαν τη ροή των μηνυμάτων, προκειμένου προκαλούν τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας να αποστέλλουν χρεώσιμα μηνύματα με σκοπό τη δήθεν γνωριμία.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ότι ο εν λόγω πενταψήφιος αριθμός, υψηλής χρέωσης, ανήκει σε εταιρία τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα, χθες το πρωί (24-11-2014), στην έδρα της εταιρείας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος αριθμός, υψηλής χρέωσης, τυγχάνει πρωτογενούς διαχείρισης από την συγκεκριμένη εταιρεία. Επίσης από τα στοιχεία που προέκυψαν, διερευνάται και η συμμετοχή έτερης εταιρείας στο εξωτερικό.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και σχετική ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), ως αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής, για τις δικές της ενέργειες, αναφορικά με την πολυμεσική υπηρεσία, πενταψήφιου αριθμού, υψηλής χρέωσης.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως εξής:
· Τηλεφωνικά: 210-647 69 59
· Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
· Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

 Προς :   Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
       Κύριε  Υπουργέ ,
   .  Λίγο πριν μπούμε στο 2015 και συμπληρώνοντας δυόμισι μήνες από την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία των παιδιών μας βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση και στην απόγνωση να διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση στο χώρο της παιδείας δημιουργεί σχολεία και μόρφωση δύο ταχυτήτων ! Αυτό οφείλεται στις πολλές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό  στα  σχολεία  με  αποτέλεσμα τις τρομακτικές απώλειες διδακτικών  ωρών  παρά τις  διαβεβαιώσεις ότι όλα τα σχολεία   είναι   έτοιμα να  λειτουργήσουν   κανονικά   με την έναρξη της σχολικής χρονιάς    !                                                                                                                       .   Ζούμε σε μία χώρα με θεμελιωμένα από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Ελληνικού Κράτους Δημοκρατικά Δικαιώματα στα οποία ξεχωριστή θέση έχουν εκείνα της ισότητας των πολιτών χωρίς μεροληψία και εξαιρέσεις ως προς την αντιμετώπισή τους από την πολιτεία .  Εκείνα της διασφάλισης παροχής δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε όλους τους μαθητές της επικράτειας. Αλλά και την αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να αντιλαμβάνεται , να καταγράφει , να αξιολογεί και να επιλύει έγκαιρα και αποτελεσματικά τα οποιαδήποτε προβλήματα δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων ώστε όλοι οι μαθητές να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και να αντιμετωπίζονται ισότιμα χωρίς «συμπάθειες » πρόσωπα ,κοινωνικές ομάδες και τάξεις .

    Ποιο είναι το αίσθημα ισότητας που θα έχουν τα παιδιά μας όταν οδηγηθούν στις εξετάσεις οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον τους ( τράπεζες θεμάτων , πανελλαδικές εξετάσεις ) τη στιγμή που θα έχουν κάνει έναρξη βασικών μαθημάτων μετά από δύο και τρείς μήνες λειτουργίας των σχολείων όταν άλλοι συμμαθητές τους έχουν ξεκινήσει κανονικά; Αλλά και στις μικρότερες βαθμίδες τι να πούμε στα παιδιά μας όταν από την παιδική τους ηλικία βιώνουν το αίσθημα της ανισότητας μέσα στα σχολεία τους;

    Εμείς σαν γονείς ζητάμε το αυτονόητο , το οποίο δυστυχώς πολλές φορές έχει και την ανάγκη ερμηνείας και υπενθύμισης , το να αισθανόμαστε δηλαδή ότι εμείς και τα παιδιά μας είμαστε ίσοι και ζούμε ανάμεσα σε ίσους και ζούμε και ενεργούμε κάτω από τις ίδιες για όλους συνθήκες . Απαιτούμε την διασφάλιση προϋποθέσεων ισότητας στην εκπαίδευση των παιδιών μας καθώς και την διασφάλιση της ποιότητάς της . Διότι διαφορετικά δεν μπορούμε να μιλάμε για αξιολογήσεις Εκπαιδευτικού έργου ,σχολικών μονάδων και επιτυχίες εκπαιδευτικών συστημάτων! .









      Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



      Γκιζίλη Ρούλα                                                                       Ζαχαρίας  Κωνσταντίνος




Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγή διπλώματος οδήγησης αλλιώς πρόστιμο -Ποιους αφορά, μέχρι πότε πρέπει να γίνει η αντικατάσταση

Mε πρόστιμα απειλούνται οι οδηγοί συγκεκριμένης κατηγορίας μοτοποδηλάτων αν δεν αλλάξουν τα διπλώματά τους μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2015.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 18-01-2015 πρέπει να αλλάξουν τα διπλώματά τους, οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προαναφερθέντες πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών για να τα αντικαταστήσουν με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους , είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν μαζί τους είναι τα εξής:

    Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
    Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
    Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
    Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου



Διαβάστε Περισσότερα »

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Η Π.Ε.Φ.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Θήβας διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ φορολογικό σεμινάριο στις 11/12/2014 ημέρα Πέμπτη και ώρες 16:00 – 21:00 στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θήβας επί της οδού Λουκά Μπέλλου 1 με τα εξής θέματα:

1.      ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΟΜΕΠ

2.      ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΜΕΠ

3.      ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

4.      ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

5.      ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

6.      ΑΝΑΚΟΠΕΣ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ – ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

7.      ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ

8.      ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

9.      ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Ο. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

10.  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Υ.Ο. ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

11.  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥ ΠΟΣΟΥ 50%ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

12.  Ν Ε Ο Σ Τ Ρ Ο Π Ο Σ Φ Ο Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ω Ν Ε Λ Ε Γ Χ Ω Ν

13.  ΝΕΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ & ΕΙΚΟΝΙΚΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ (ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΜΕΝΑ)

14.  Ε Ν Δ Ι Κ Ο Φ Α Ν Ε Ι Σ Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Ε Σ

Α) ΠΩΣ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Β) Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Α Ρ Χ Ε Σ Σ Υ Ν Τ Α Ξ Η Σ Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Ω Ν

Σύμφωνα με το εγχειρίδιο της Γενικής Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κας Κατερίνας Σαββαϊδου - Δικηγόρος

15.  ΑΙΤΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΙΑΣ (αρ. 276 Κ.Δ.Δ. Απαλλαγή από υποχρέωση καταβολής του παραβόλου της Προσφυγής και των εξόδων της δίκης)

16.  Νέοι τρόποι επίλυσης των διαφορών στην επιτροπή

17.  Τρόποι μεθόδευσης της παρουσίας του επιχειρηματία στην Επιτροπή

18.  Πως οι ενδικοφανείς προσφυγές δεν θα απορρίπτονται από την επιτροπή

19.  Πως στις ενδικοφανείς προσφυγές θα προσκαλείται ο φορολογούμενος

20.  ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ (τήρηση βιβλίων – ΦΠΑ – ΝΕΟΣ Κ.Φ.Α.Σ. – Συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων)

21.  ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΕΝ.Φ.Ι.Α.



ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1.      ΛΑΜΠΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Δικηγόρος, Φορονομικά

2.      ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ, Ειδικός Φοροτεχνικός

3.      ΤΣΙΩΛΗΣ ΘΩΜΑΣ, Φοροτεχνικός

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ: ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Φοροτεχνικός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

Λογιστής – Φοροτεχνικός:ΣΒΙΓΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Υπεύθυνος Π.Ε.Φ.Ε. Ν. Βοιωτίας):

2262080195 - 6938319965

Διαβάτη Αθηνά: 2106124910 - 6998728498, Μακριδάκη Ευανθία: 2108820002, 6947781478

Στο σεμινάριο της ΘΗΒΑΣ θα γίνει ενημέρωση από τον κ. ΓΚΕΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ( Ειδικός στις συντάξεις) για όλες τις νέες αλλαγές στις Συντάξεις επίσης και οι τρόποι συνεργασίας με την Π.Ε.Φ.Ε. ως προς την ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση λογιστών για συνταξιοδοτικά γενικότερα




Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος και βροχερός ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τις πρώτες πρωινές ώρες χρειάζεται προσοχή καθώς στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται να σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από 5 έως 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:
Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί, νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα στο Ιόνιο οι βροχές θα ενταθούν.

Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, με τάσης ενίσχυσης στο Ιόνιο από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμκούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη.

‘Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Κρήτη τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, κυρίως στα βόρεια

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα νότια 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Πέμπτη νεφώσεις αναμένονται στα δυτικά με πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων. Αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ηπειρωτικά. Λίγα χιόνια αναμένονται στα βόρεια ορεινά.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ