Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρώσικη ρουλέτα με… άσφαιρα στη Λιβαδειά



Πολλές ευκαιρίες, δοκάρι και εξαιρετικός ρυθμός, όμως γκολ στην Βοιωτία δεν μπήκε. Λεβαδειακός και Παναιτωλικός πάλεψαν για τη νίκη αλλά το 0-0 βόλεψε περισσότερο τους Αγρινιώτες, δεν άλλαξε.


Παρά τις πολλές ευκαιρίες, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός δεν μπόρεσαν να κουνήσουν δίχτυα στην Βοιωτία (0-0), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Εξαιρετικό ρυθμό είχε το ματς στην μεγαλύτερη διάρκειά του, με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν μέχρι τέλους και να δείχνουν πως θέλουν τη νίκη. Μεγαλύτερη ευκαιρία για τους Βοιωτούς ήταν το δοκάρι του Μιλοσάβλιεφ στο 76'. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Μάκη Χάβου είδε τον Σηφάκη να της λέει «όχι» με εξαιρετική διπλή επέμβαση έπειτα από τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνες.

Ο βαθμός ικανοποιεί περισσότερο την ομάδα του Αγρινίου, που παρέμεινε αήττητη, φτάνοντας τους 14. Αντίθετα, ο Λεβαδειακός παρέμεινε στα χαμηλά, έχοντας 8.

Το ματς:


Η πολυήμερη διακοπή του πρωταθλήματος άνοιξε την όρεξη των παικτών των δύο ομάδων, που παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα δραστήριοι από τα πρώτα λεπτά. Ο Παναιτωλικός με τους Μαρτίνες και Βιγιαφάνες να δείχνουν σε καλή μέρα, ήταν κάπως πιο ουσιαστικός και γι’αυτό πλησίαζε με μεγαλύτερη άνεση την εστία του Σηφάκη. Σταδιακά, ο Λεβαδειακός κατάφερε να περιορίσει τις επιθετικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων μεταφέροντας το παιχνίδι προς την αντίπαλη εστία.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη κυκλοφόρησε την μπάλα έξω από την περιοχή του Ράφαελ, που όμως δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, αφού η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν εξαιρετική. Το παιχνίδι έχασε τον ρυθμό του μετά το 30΄, όπου η μπάλα παίχτηκε στον χώρο του κέντρου, όπου κυριάρχησαν τα λάθη και οι δυνατές μονομαχίες και από τις δύο πλευρές. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα και στο δεύτερο 45λεπτο για τις δύο ομάδες. Πρώτα ο Λεβαδειακός με τον Ορτέγκα κι εν συνεχεία ο Παναιτωλικός με τον Άλβες δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ, χωρίς όμως να σημαδέψουν σωστά. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να πατούν καλύτερα, όμως ο Σηφάκης με εξαιρετική διπλή απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Βιγιαφάνες κράτησε όρθιους του Βοιωτούς.

Παρότι ο χρόνος περνούσε, οι δύο προπονητές δεν θέλησαν να πάνε σε συντηρητικό τέμπο το ματς, γεγονός που επέτρεψε στο παιχνίδι να διατηρήσει τον ρυθμό του. Ο Λεβαδειακός πήρε –με το πέρασμα των λεπτών- τα ηνία, όμως στην μεγαλύτερή του ευκαιρία στάθηκε άτυχος, αφού στο 76’ ο Μιλοσάβλιεφ σημάδεψε το δοκάρι από τα δύο μέτρα. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά να κάνουν τη ζημιά, όμως δεν μπόρεσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί και το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνταλου, που στην τελευταία φάση έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μαλεζά.

Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Κώτσιος, Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς, Τόμας, Σοτέλο (55’ Μάντζιος), Σάντσες (47’ Μιλοσάβλιεφ), Ορτέγκα (79’ Μπορνταγκαράι), Κονέ

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Νικολακάκης, Μάγκας, Γκόμεζ

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Μπεχεράνο (78’ Μύγας), Μαλεζάς, Ετζεγκέλε, Κουτρομάνος, Γοδόι, Φωτάκης (59’ Καλογέρης), Μαρτίνες, Καπέλ, Βιγιαφάνες, Άλβες (59’ Βασιλείου)

Στον πάγκο: Κολοβούρης, Κούσας, Κόρμπος, Παπουτσογιαννόπουλος

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

 Παντελίδης: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»
Στο γεγονός πως το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον Λεβαδειακό, στάθηκε ο Σάββας Παντεελιδης μετά το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό.


Ο τεχνικός των Βοιωτών τόνισε πως πρώτη φορά οι παίκτες του έπαιξαν έτσι φέτος, όπως στο δεύτερο ημίχρονο και τους έδωσε συγχαρητήρια για την προσπάθεια τους, ενώ έδωσε σύνθημα για τη συνέχεια.

«Είναι η πρώτη φορά στο πρωτάθλημα που κάναμε τέτοια εμφάνιση, όπως αυτή του δεύτερου ημιχρόνου. Βάσει αυτής και των ευκαιριών που δημιουργήσαμε, αδικούμαστε από το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για τη μεγάλη διάθεση που έδειξαν. Το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε».
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίπολη: Ο νεκρός, ο Μεγαλέξανδρος και τα αρχαία νομίσματα

Κατάμεστο είναι το αμφιθέατρο στο υπουργείο Πολιτισμού, όπου αυτή την ώρα γίνονται οι τελικές ανακοινώσεις για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη.

Η Κατερίνα Περιστέρη, επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, μίλησε για την ανασκαφική έρευνα. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι αυτή θα είναι η τελική ανακοίνωση για την ανασκαφή, καθώς πλέον ξεκινά η έρευνα για την Αμφίπολη.

Ενταση προκλήθηκε στο τέλος της παρουσίασης της κ. Περιστέρη, από δημοσιογράφους, καθώς παρότι έδειξε φωτογραφίες από τα ευρήματα, δεν έδειξε τίποτα για το σκελετό. Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ επέμειναν, ρωτώντας σε ποια στάση βρέθηκε ο σκελετός, πού και πώς, αλλά δεν πήραν απαντήσεις. Το μόνο που ανέφερε η κ. Περιστέρη ήταν ότι ο σκελετός βρέθηκε «κάτω από δύσκολες συνθήκες, σκεπασμένος με χώματα και τον μεταφέραμε με μεγάλη προσοχή για να τον εξετάσουμε». Ακόμη αναφέρθηκε στα κινητά ευρήματα του «λεγόμενου»- χαρακτηρισμό που για πρώτη φορά χρησιμοποίησε- φερέτρου και πρόσθεσε ότι τα ανθρωπολογικά δεδομένα «μάλλον» θα δείξουν ποιος είναι ο νεκρός.

Αργότερα, η κ. Περιστέρη τοποθετήθηκε εκ νέου για το ζήτημα. Αφού έδειξε μία φωτογραφία, αναφέροντας ότι πρόκειται για τα οστά που βρέθηκαν στον τύμβο, πρόσθεσε ότι «δεν μετράει μία καλή φωτογραφία, αλλά η προστασία του σκελετού».

Σε ερώτηση του iefimerida πάντως, η κ.Περιστέρη αποκάλυψε ότι ο σκελετός είναι ακόμη στην Αμφίπολη, στο μουσείο, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σε ποιο εργαστήριο θα σταλεί το πιο σημαντικό εύρημα της ανασκαφής.

Βρέθηκαν νομίσματα

Αίσθηση προκάλεσε στην κατάμεστη αίθουσα η αποκάλυψη που έκανε η ομάδα της Αμφίπολης πως εκεί βρέθηκαν νομίσματα του 2ου αιώνα, του Αλέξανδρου του Γ', αλλά και στοιχεία κεραμικής, κάτι που δεν είχε ανακοινωθεί έως τώρα, προκαλώντας την έκπληξη των παρισταμένων. Σε ερώτηση για περισσότερες διευκρινίσεις για τα νομίσματα, η απάντηση της κ. Περιστέρη ήταν πως ακόμη το θέμα είναι στη φάση της επεξεργασίας, ενώ δεν δόθηκε απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι ακόμη στο μουσείο τα επιστύλια με τις ανθρώπινες παραστάσεις, που βρέθηκαν πριν από δύο μήνες και την ύπαρξή τους αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Πώς καταστράφηκε το πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας

Η κ. Περιστέρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στιγμή που βρέθηκαν οι Καρυάτιδες, μιλώντας για τη συγκίνηση που ένιωσε η ομάδα της, ενώ έδωσε και μία εκτίμηση για το πώς καταστράφηκε το πρόσωπο της μίας. Ο συγκεκριμένος χώρος είχε επίχωση άμμου και ένα δοκάρι έπεσε, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο πρόσωπο της μίας Καρυάτιδας, καταστρέφοντάς τον, σύμφωνα με την εκτίμηση της κ. Περιστέρη.

Νωρίτερα, η κ. Περιστέρη είχε κάνει μία εξαιρετική,  γλαφυρή περιγραφή, αναλύοντας βήμα- βήμα τα όσα έγιναν στην Αμφίπολη. «Ηρθαμε εδώ για να σας ταξιδέψω στην  Αμφίπολη», είπε και μίλησε για τα συναισθήματα τη συγκίνηση, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «καταπληκτικά», «υπέροχα» και «εξαιρετικά», αναφερόμενη στα ευρήματα. Μίλησε για το μεγαλείο του περίβολου, αναφέροντας ότι το 2012 ο λόφος ήταν «ένα μυστήριο, αφημένος για χρόνια, αλλά κάτι μας έλεγε ότι έπρεπε να επιστρέψουμε εκεί. Και ξαφνικά, το καλοκαίρι βρήκαμε την είσοδο του τάφου και έτσι άρχισαν όλα». Ακόμη, ανέφερε ότι ο τάφος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, συνόδευσε την κ. Περιστέρη στο αμφιθέατρο και αποχώρησε.

Τεκτονικά γράμματα στον περίβολο

Στην τοποθέτησή του, ο αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαντζής ανέφερε ότι βρέθηκαν τεκτονικά γράμματα -ένα «Ε» και ένα «Α»- στον περίβολο, τα οποία βρίσκονταν εκεί από την κατασκευή του, δηλαδή από τα τέλη του 10ου αιώνα, ενώ ειδικά το «Ε»- όπως σημείωσε- είναι χαρακτηριστικό της εποχής. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει διαπιστωθεί με σαφήνεια πως το άγαλμα του Λέοντα της Αμφίπολης κοιτούσε νοτιοανατολικά. Τα γράμματα στα ορύγματα, όπως σημείωσαν τα μέλη της ομάδας, δεν παραπέμπουν σε ονόματα. Είναι τεκτονικά και έχουν σχέση με οικοδομικές εργασίες την εποχή του τάφου. Ακόμη, σημείωσαν ότι οι Χριστιανοί δεν πλησίασαν τον τάφο, όπως συνέβη σε άλλα αρχαία μνημεία.

Σε ό,τι αφορά τον περίβολο, διαπιστώθηκε ότι είχαν αφαιρεθεί μάρμαρα, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε ως φράγματα σε ποταμούς, κυρίως στο Στρυμόνα και σε άλλες εργασίες οικοδομοικού τύπου. Τα 80 μ. του περιβόλου που έχουν βρεθεί είναι σε άψογη κατάσταση, ενώ έχουν εντοπιστεί και 500 τμήματά του, τα οποία έχει συγκεντρώσει η ανασκαφική ομάδα και θα γίνει αναστήλωση με αυτά.

Ακόμη, στην παρουσίαση σημειώθηκε ότι ο τάφος λεηλατήθηκε πριν γίνει η κατάχωση. Ο χώρος «συγυρίστηκε» μετά από τη λεηλασία, ενώ η επίχωση έγινε στα ρωμαϊκά χρόνια και ο τάφος ήταν τότε επισκέψιμος.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα βουτιά 10% για το πετρέλαιο



    Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η ραγδαία πτώση στην τιμή του αργού πετρελαίου μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΠΕΚ να μην μειώσει την ημερήσια παραγωγή από τα 30 εκατομμύρια βαρέλια.


Στο κλείσιμο της... Παρασκευής η τιμή ανά βαρέλι για παράδοση τον Ιανουάριο του 2015 έπεσε κάτω από τα επίπεδα των 67 δολαρίων (66,15$) καταγράφοντας πτώση κοντά στα επίπεδα του 10%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Ενδεικτικό της κρίσης στην αγορά πετρελαίου είναι το γεγονός ότι μέσα στην ημέρα οι τιμές των μετοχών των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών βυθίστηκαν εξαιτίας της πτώσης της τιμής του αργού.

Αναλυτές της Wall Street δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να δούμε την τιμή του πετρελαίου να κινείται και κάτω από τα επίπεδα των 60 δολαρίων το βαρέλι.

«Όλοι θα μιλούν για το πετρέλαιο και την απόφαση του OPEC. Κάθε επένδυση που συνδέεται με το πετρέλαιο θα δεχθεί πιέσεις, ενώ αντίθετα οτιδήποτε συνδέεται με καταναλωτικά αγαθά αλλά και μεταφορές θα ενισχυθεί», υποστηρίζει ο Peter Boockvar, κορυφαίος χρηματιστηριακός αναλυτής στην εταιρεία Lindsey Group.

Γιατί δεν έκανε μείωση ο ΟΠΕΚ; Ένας από τους λόγους εκτιμάται ότι είναι να μη παραχωρήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις αμερικανικές βιομηχανίες σχιστολιθικού πετρελαίου. Αλλά, η ΒΝΡ Paribas υποστηρίζει πως μία τέτοια στρατηγική θα σήμαινε τη διατήρηση της τιμής του Brent γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι για παρατεταμένη περίοδο, αλλά αυτό το επίπεδο είναι ασύμφορο για πολλά μέλη του ΟΠΕΚ. Όπως τονίζει η Saxo Bank, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αμερικάνοι παραγωγοί μπορούν να αντιδράσουν βρίσκοντας φθηνότερους τρόπους για τον εντοπισμό και την παραγωγή πετρελαίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου ίσως μειωθεί στο 37% μέχρι το 2017, από το 40% το 2013 και θα τον πάει πίσω 25 χρόνια.

Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις, οικονομίες

Η περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πλήξει του ισολογισμούς και τα κέρδη των εταιρειών διύλισης πετρελαίου, άρα και τις μετοχές τους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times, η πτώση επηρεάζει και τις τράπεζες με διεθνή εμβέλεια όπως Barclays και η Wells Fargo. Οι δύο τράπεζες χρηματοδότησαν με 850 εκατ. δολάρια τη συγχώνευση δύο αμερικανικών πετρελαϊκών και ενεργειακών εταιρειών, την Sabine Oil & Gas και τη Forest Oil.

Από την άλλη, θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες και μαζί με αυτό και το συνολικό κόστος παραγωγής. Η πτώση κατά 10 δολάρια της τιμής του πετρελαίου οδηγεί σε αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,1%, ενώ για κάθε πτώση 10 δολαρίων στη τιμή του αργού το αμερικανικό ΑΕΠ επωφελείται κατά 0,2%, ενώ ο κάθε οδηγός στις ΗΠΑ εξοικονομεί περί 120 δολάρια το χρόνο για κάθε 10 σεντ πτώσης ανά λίτρο στο καύσιμο κίνησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στην περιοχή της Χαλκίδας




Χθες (28-11-2014) περίπου στις 21.40΄, στην 3,5η χ/θ της εθνικής οδού Χαλκίδας - Αιδηψού, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 27χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, συνελήφθη o 29χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε τις πύλες του o "Mύλος των Ξωτικών" στα Τρίκαλα

Η Μεγαλύτερη και ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας άνοιξε τις πύλες της και από χθες Παρασκευή 28 Νοεμβρίου άρχισε να υποδέχεται τους πρώτους της επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ο Δήμος Τρικκαίων, η e-Trikala A.E., ο Αι Βασίλης, τα ξωτικά του, οι Νεράιδες και οι Μάγοι των Χριστουγέννων άρχισαν για 4η συνεχόμενη χρονιά να δέχονται χιλιάδες επισκέπτες και να τους ξεναγούν στον μαγικό κόσμο του «Μύλου των Ξωτικών».
Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί με εντυπωσιακό τρόπο η Επίσημη Τελετή Έναρξης του «Μύλου των Ξωτικών». Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της για επισκέπτες από όλο τον κόσμο και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου θα κηρύξει την έναρξη του Μύλου.
Το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας Boys and Noise θα βρίσκεται  στην σκηνή του Μύλου που θα γεμίσει από μελωδίες, για τη μαγνητοσκόπηση της εκπομπής ¨Ταξιδεύοντας¨ με τον Χρήστο Νέζο που θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων στο Mega Channel.
Η Μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει... στα Τρίκαλα!! Θα είμαστε όλοι εκεί!



 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τούμπα: Πυροβόλησε τη γυναίκα του και έστρεψε την καραμπίνα πάνω του!

Μία απίστευτη τραγωδία εξελίχθηκε στην Τούμπα, όταν ένας άνδρας μπήκε σε ανθοπωλείο και πυροβόλησε στο πρόσωπό τη σύζυγό του. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κατάστημα και στο τέλος αυτοπυροβολήθηκε.

Αν και η πρώτη εκτίμηση ήταν πως επρόκειτο για ληστεία, τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα οικογενειακό δράμα. Ο 50χρονος άνδρας μπήκε στο κατάστημα οπλισμένος με καραμπίνα και φορώντας κράνος και πυροβόλησε δύο φορές τη γυναίκα τραυματίζοντάς την στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, ταμπουρώθηκε εκεί και αρνούνταν να αποχωρήσει από το ανθοπωλείο. Η αστυνομία περικύκλωσε την περιοχή και προσπάθησε να τον πείσει να παραδώσει το όπλο και να βγει από το κατάστημα.

Λίγο αργότερα, ακούστηκε ένας ακόμη πυροβολισμός από το εσωτερικό του ανθοπωλείου και όπως διαπιστώθηκε ο δράστης είχε στρέψει το όπλο του εναντίον του εαυτού του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα στο υπόγειο του καταστήματος και διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί καθώς αυτοπυροβολήθηκε. Ο δράστης συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το θύμα του, μία γυναίκα περίπου 50 ετών, που σύμφωνα με το seleo.gr είναι η σύζυγος του δράστη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι τραυματισμένη στο κεφάλι και στην αριστερή κλείδα, είναι διασωληνωμένη και μετά την επέμβαση στην οποία υποβάλλεται θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Τον έπιασαν την ώρα που έκλεβε την μπαταρία!

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 29χρονος ημεδαπός Roma στη Θήβα, για απόπειρα κλοπής από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες (28-11-2014) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 29χρονος ημεδαπός Roma , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, ο 29χρονος κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους περιπολούντες αστυνομικούς, να προσπαθεί να αφαιρέσει την μπαταρία από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού και συνελήφθη.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 47χρονο απο τη Λιβαδειά για διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε

Συνελήφθη, χθες (28-11-2014) το πρωί στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 28-05-2012 Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Σερρών, για διακίνηση παράνομων μεταναστών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.
Ένταλμα σύλληψης για διακίνηση παράνομων μεταναστών
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ-ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ. ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΛΗΡΕΣ SERVICE ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΡΙΑ ΣΑΣ.

Έχετε το πρόβλημα;
Έχουμε τη λύση: Ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας νέας γενιάς, που προγραμματίζονται με ηλεκτρονικό υπολογιστή για τέλεια ποιότητα ήχου.Ακουστικά βαρυκοϊας

    Έχετε πρόβλημα με την ακοή σας;
    Έχετε δυσκολία να καταλάβετε τον συνομιλητή σας;
    Αυξάνετε την ένταση της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου τόσο ώστε να ενοχλεί τους γύρω σας;
    Σας έχουνε πει ότι μιλάτε πιο δυνατά από τους γύρω σας;
    Έχετε αντιληφθεί να βουίζουν τα αυτιά σας;
    Έχετε εργασθεί ή βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε θορυβώδη χώρο;
    Ζητάτε συχνά από τους άλλους να σας επαναλάβουν κάτι;

Εάν η απάντηση είναι ναι έστω και σε μία από τις παραπάνω ερωτήσεις, είναι πιθανό να έχετε κάποιο πρόβλημα με την ακοή σας.Tο  κατάστημα μας διαθέτει ακουστικά βαρηκοίας ,ψηφιακά,ενδοωτιαία και οπισθοωτιαία.Επίσης όλα  τα είδη ορθοπεδικών ειδών καλσόν ,κάλτσες για φλεβίτη ,καθετήρες ,πάνες ακράτειας,ηλεκτρικές κουβέρτες καθίσματα μπάνιου.,πατερίτσες,στρώματα κατάκλισης .Στο κατάστημα μας θα βρείτε πιεσόμετρα,
νοσοκομειακά  κρεβάτια με μανιβέλα και ηλεκτρικά,καρότσια απλα και ηλεκτροκίνητα.
                                                                                                          Έχουμε μεγάλη ποικιλία σε ανατομικά  παπούτσια μοκασίνια,μποτάκια και παντόφλες.

Ελάτε στο Νέο μας κατάστημα  Επαμεινώνδου 125 Θήβα.Τηλ.επικοινωνίας 22620 80889





Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

AKOΛ

Το Διοικητικό μας Συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, θα μετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λεβαδέων με φορείς της πόλης μας, με αφορμή την 

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, στις 11:00 στην κεντρική πλατεία Λιβαδειάς.

Καλούμε όλους τους εθελοντές των Special Olympics, να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
Σκοπός της εκδήλωσης και της συμμετοχής μας είναι η ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποί μας.


Το Διοικητικό Συμβούλιο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα τα ΚΕΠ της χώρας

Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, τα ΚΕΠ αλλάζουν εικόνα αλλά και σύστημα λειτουργίας ενώ μελετάται η δημιουργία νέων καταστημάτων εξυπηρέτησης πολιτών και παράλληλα θα εισαχθούν νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προτίθεται να αλλάξει εκ βάθρων την εμφάνιση εξωτερικά και εσωτερικά των ΚΕΠ αλλά να εντάξει στις συναλλαγές που θα μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιήσουν τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Τα ΚΕΠ αναμφίβολα είναι από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείο Διοικητικής Μεταρύθμισης δεδομένων όλων των αλλαγών που έχουν γίνει στο ευρύτερο περιβάλλον λειτουργίας των ΚΕΠ κρίνεται ως επιβεβλημένη τόσο η ποιοτική λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση τους, όσο και η επαναχωροθέτησή τους ακολουθώντας συγκεκριμένα κριτήρια.

Επιπλέον έχει ξεκινήσει μια σημαντική προσπάθεια αφ' ενός πολλές από τις ζητούμενες υπηρεσίες να προσφερθούν ηλεκτρονικά με απ' ευθείας διασύνδεση με τα βασικά μητρώα και αφ' ετέρου να προστεθούν νέες υπηρεσίες επικεντρωμένες στις ανάγκες των πολιτών. Και οι δύο κατευθύνσεις έχουν εξαιρετική και άμεση αποδοχή και επιτυχία, αναδεικνύοντας και ένα εξαιρετικό πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στη διάδοση των θετικών εμπειριών εξυπηρέτησης των πολιτών στα ΚΕΠ.

Το έργο που σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα χωρίζεται σε δύο μέρη, αυτό της λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης των ΚΕΠ και αυτό της βελτιστοποίησης του δικτύου των ΚΕΠ. Παράλληλα πολλές υπηρεσίες του Δημόσιου ή του Ευρύτερου δημόσιου τομέα λόγο των αναδιοργανώσεων που έχουν υποστεί αλλά και της προσπάθειας μείωσης των λειτουργικών δαπανών έχουν μειώσει τη παρουσία τους σε όλη την επικράτεια με αποτέλεσμα το δίκτυο των ΚΕΠ να αποκτά βαρύνουσα σημασία σε σχέση με το εγχείρημα τη διοικητικής μεταρρύθμισης σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Όσο αφορά την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση ΚΕΠ σύμφωνα με τις πληροφορίες του dikaiologitika.gr , σκοπός του έργου είναι ο σχεδιασμός των ΚΕΠ του αύριο ώστε να αποτελεί «μια υπηρεσία του Δημοσίου ακόμη φιλικότερη προς όλους τους Πολίτες - μια υπηρεσία που εκσυγχρονίζεται και αξιοποιεί στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες αποσκοπώντας στη συνεχή και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του Πολίτη».
Τα ΚΕΠ σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΔΜΗΔ είναι να καταστήσει πόλος έλξης για το πολίτη και τον επιχειρηματία στις τοπικές κοινωνίες («ΚΕΠ- adestinationplace").
Επίσης να θέσει, μέσω του θεσμού των ΚΕΠ- όλο το Κράτος στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Όσο αφορά την βελτιστοποίηση του δικτύου των ΚΕΠ μετά από αρκετά χρόνια λειτουργίας κρίνεται ως επιβεβλημένη η διενέργεια μελέτης για την επαναχωροθέτηση ολόκληρου του πανελλαδικού δικτύου, αλλά και να μελετηθεί η ανάγκη δημιουργίας νέων ΚΕΠ σε ολόκληρη την επικράτεια. Δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Δικτύου των ΚΕΠ είχε γίνει πριν από την εφαρμογή του Προγράμματος Καλλικράτης, καθώς και λόγω των αλλαγών που επέφερε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στους Δήμους όλης της χώρας, το αρχικό δίκτυο των ΚΕΠ έχει υποστεί αλλαγές που σχετίζονται με τη συγχώνευση ή την κατάργηση κάποιων ΚΕΠ.

Έτσι, παρόλο που το αρχικό δίκτυο των ΚΕΠ ήταν βελτιστοποιημένο, καθώς τοποθετούσε τα καταστήματα στο κέντρο των Δήμων ή των συνοικιών τους σε περιπτώσεις μεγαλύτερων δήμων, μετά από τις αλλαγές που αναφέρθηκαν, υπάρχει η ανάγκη για τη διεξαγωγή μελέτης βελτιστοποίησης του δικτύου των ΚΕΠ. Στη μελέτη που θα διεξαχθεί πρέπει να δοθεί έμφαση στη δημιουργία ΚΕΠ σε οικισμούς με πάνω από 1.000 κατοίκους, καθώς και σε νησιωτικούς και ορεινούς οικισμούς. Παράλληλα θα πρέπει να τεθούν κριτήρια που αφορούν την ακτίνα κάλυψης των γεωγραφικών περιοχών αλλά και κριτήρια πληθυσμιακής κάλυψης ανά ΚΕΠ.

Στα νέα ΚΕΠ θα υπάρχει ελεύθερο ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi) για τους επισκέπτες, σύγχρονα συστήματα προτεραιότητας εξυπηρέτησης του κοινού αλλά και εγκατάσταση συστημάτων για τη διεκπεραίωση ηλεκτρονικών πληρωμών.
Επίσης θα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί αυτοεξυπηρέτησης του πολίτη που θα μπορούν να ικανοποιούν απλά αιτήματα (π.χ. έκδοση απλών πιστοποιητικών). Παράλληλα θα τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός για τη διεξαγωγή έρευνας ικανοποίησης των πολιτών με ηλεκτρονικά μέσα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ

Λύση στο αδιέξοδο για να επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα αναζητά εναγωνίως η ελληνική κυβέρνηση.

Υπό τις ασφυκτικές πιέσεις Βρυξελλών και Ουάσινγκτον, η Αθήνα οδηγείται σε οπισθοχώρηση και οι «κόκκινες γραμμές» αρχίζουν να ξεθωριάζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι «στοχευμένες προτάσεις που να μην έχουν βαριές επιπτώσεις στους πολίτες». Υπό αυτό το πρίσμα δείχνει πρόθυμη να δεχθεί την αύξηση του υφιστάμενου ΦΠΑ που επιβάλλεται σήμερα στη διαμονή σε ξενοδοχεία από το 6,5% σε 8,5%, καθώς και αλλαγές συνταξιοδοτικών ορίων για νέους κάτω των 40 ετών.

Στο θέμα του ΦΠΑ εξετάζονται όλα τα σενάρια, ακόμα και αυτό της αύξησης του μειωμένου κατά 30% συντελεστή στα νησιά.

Να σημειωθεί ότι συντελεστής ΦΠΑ 6,5% επιβάλλεται σήμερα μεταξύ άλλων σε φάρμακα, βιβλία, εισιτήρια θεάτρου, εφημερίδες και υπηρεσίες ξενοδοχείων.

Η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την επιβάρυνση κρίσιμων για τους πολίτες προϊόντων (όπως τα φάρμακα) και γι' αυτό επικρατέστερο σενάριο είναι να κληθεί ο ξενοδοχειακός κλάδος να σηκώσει το βάρος μαζί με τα βιβλίο και τα εισιτήρια θεάτρου.

Όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχονται να αλλάξει κάτι τώρα, αφού η σχετική τροπολογία ψηφίστηκε (εις διπλούν μάλιστα) στη Βουλή. Κυβερνητικοί κύκλοι όμως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποιήσεων για το 2015.

Αναφορικά με το μισθολόγιο του Δημοσίου η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, το προωθεί σε δύο δόσεις. Μια από την 1η Ιανουαρίου 2015 με την οποία θα μπαίνει ψαλίδι στην «προσωπική διαφορά» των εργαζομένων μόνο στο υπουργείο Οικονομικών και μια από την 1η Ιουλίου του 2015, οπότε θα καθιερώνεται ο «δόκιμος μισθός» για νεοπροσλαμβανόμενους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι ελληνικές προτάσεις είναι προγραμματισμένο να σταλούν στην τρόικα το αργότερο έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η τρόικα διαμήνυσε ότι «μόνο ένα πακέτο ισχυρών δεσμεύσεων από την ελληνική πλευρά μέσα στις επόμενες ώρες θα καθιστούσε εφικτή την εκκίνηση των τεχνικών εργασιών για να κλείσει ο έλεγχος».


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στο Γοργοπόταμο



Στις 29 Νοεμβρίου 1964 χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκε στον Γοργοπόταμο για να τιμήσουν την 22η επέτειο από την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας, που αποτέλεσε μία από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν η πρώτη φορά που εορτασμός διοργανώθηκε από το επίσημο ελληνικό κράτος.

Στην κυβέρνηση βρισκόταν η Ένωση Κέντρου με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Το πολιτικό κλίμα ήταν βαρύ από την παραίτηση του αναπληρωτή Υπουργού Συντονισμού Ανδρέα Παπανδρέου, λίγες μέρες νωρίτερα. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ελευθερία», προσκείμενη στον Υπουργό Οικονομικών Κώστα Μητσοτάκη, τον είχε κατηγορήσει για χαριστικές αναθέσεις μελετών και έργων σε φιλικά του πρόσωπα («Σκάνδαλο Σκιαδαρέση») και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε υποβάλλει την παραίτησή του για «να υπερασπισθεί την αθωότητα και την πολιτική του εντιμότητα».

Η τελετή στον Γοργοπόταμο κυλούσε ομαλά, μέχρι του σημείου που πολλοί από τους παρευρισκόμενους άρχισαν να διαμαρτύρονται, επειδή δεν επετράπη στις αντιστασιακές οργανώσεις να καταθέσουν στεφάνια. Στη συνέχεια, το πλήθος, που προερχόταν κυρίως από την Αριστερά, αποδοκίμασε την κυβερνητική αντιπροσωπεία υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, διακοπή της τελετής και αποχώρηση των επισήμων.

Ήταν 1:22 μετά το μεσημέρι, όταν ακούστηκε μια ισχυρότατη έκρηξη στο χώρο του συγκεντρωμένου πλήθους, που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό. Κάποιος είχε πατήσει μια νάρκη κατά προσωπικού, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους (Γεώργιος Γιαννακούλης, Νικόλαος Δασόπουλος, Κωνσταντίνος Κανιούρας, Χρήστος Κεστίνης, Κωνσταντίνος Λεμπέσης, Κική Λιακοπούλου, Κωνσταντίνα Μπότη, Δημήτριος Μυλωνάς, Ηρωδιών Παπαζαχαρίου, Απόστολος Πολύμερος, Ασημούλα Ραχιώτη, Κωνσταντίνος Τσαρουχάς, Δήμος Τσιντικίδης) και πάνω από 45 να τραυματισθούν.

Στην αρχή δημιουργήθηκε σύγχυση και κάποιοι από το πλήθος νόμισαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Στράφηκαν με άγριες διαθέσεις κατά των ανδρών της Χωροφυλακής, νομίζοντας ότι αυτοί πυροβόλησαν. Τελικά, επικράτησε σύνεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Το τραγικό γεγονός αποδόθηκε αμέσως από την Αριστερά σε σαμποτάζ ακροδεξιών κύκλων ή επιχείρηση οργανωμένη από τις αμερικανικές υπηρεσίες. Τις επόμενες μέρες επικράτησε μεγάλη ένταση. Το επίσημο πόρισμα από τις έρευνες που ακολούθησαν υιοθέτησε την εκδοχή του ατυχήματος από παλιά νάρκη που είχε τοποθετηθεί εκεί το 1947 και δεν είχε περισυλεγεί κατά την εκκαθάριση της περιοχής δέκα χρόνια αργότερα. Το πόρισμα αμφισβητήθηκε από την Αριστερά, η οποία, όμως, προτίμησε να χαμηλώσει τους τόνους για να μην οξύνει περαιτέρω την κατάσταση.

Από τα επεισόδια κατά των αστυνομικών που ακολούθησαν την έκρηξη συνελήφθησαν 18 άτομα, ανάμεσά τους ο στρατηγός Αυγερόπουλος του ΕΛΑΣ και ο στρατηγός Κοσίντας του ΕΔΕΣ. Αρκετοί από τους κατηγορουμένους προφυλακίστηκαν μέχρι την έναρξη της δίκης, που άρχισε στη Λαμία στις 26 Μαΐου 1965. Το δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία τους στις 17 Ιουνίου και καταδίκασε τους 12 σε ποινές φυλακίσεως έως τρία χρόνια και αθώωσε τους έξι. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1975 ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

561 - Ο βασιλιάς των Φράγκων, Κλοθάριος Α', πεθαίνει στο Κομπιέν. Η δυναστεία των Μεροβίγγειων συνεχίζεται από τους τέσσερις γιους του, οι οποίοι μοιράζονται το βασίλειο.

1777 - Ιδρύεται το Σαν Χοσέ (Καλιφόρνια). Είναι η πρώτη αποικία πολιτών στην Άνω Καλιφόρνια.

1781 - Το πλήρωμα του βρετανικού δουλεμπορικού πλοίου Ζονγκ δολοφονεί Αφρικανούς σκλάβους, πετάγοντάς τους στη θάλασσα, για να διεκδικήσουν την ασφάλεια.

1783 - Σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ χτυπά το Νιου Τζέρσεϊ.

1830 - Εξέγερση του Νοεμβρίου: ξεσπάει στην Πολωνία ένοπλη εξέγερση κατά του κράτους της Ρωσίας.

1850 - Η Πρωσία συνθηκολογεί στο Όλομουτς με την Αυστριακή Αυτοκρατορία, η οποία θα αναλάβει την ηγεσία της Γερμανικής Συνομοσπονδίας.

1864 - Σφαγή στο Σαντ Κρικ: Αμερικανοί εθελοντές σφαγιάζουν άμαχους Ινδιάνους των φυλών Τσεγιέν και Αραπάχο στο Κολοράντο.

1877 - Ο Τόμας Έντισον επιδεικνύει για πρώτη φορά το φωνογράφο.

1890 - Τίθεται σε ισχύ το Σύνταγμα της Ιαπωνικής Αυτοκρατορίας.

1899 - Ιδρύεται ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Μπαρτσελόνα.

1944 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: απελευθέρωση της Αλβανίας.

1975 - Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, το κρύο όμως παραμένει

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο
Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες και κατά κανόνα ασθενείς βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και βόρεια, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα.



Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως κατά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για ήπια μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηεπιρωτικά, από 10 έως 17 στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 12 έως 20 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Aναλυτική πρόγνωση του καιρού

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές κυρίως από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το βράδυ βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών παροδικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Κυριακή 30-11-2014
Καιρός: στα βόρεια και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάγκες για ...142 χιλιόμετρα χαρτί υγείας έχει η Βουλή!





    Αυξημένες ανάγκες για 142.000 μέτρα χαρτί υγείας έχουν οι βουλευτές και το προσωπικό του ελληνικού κοινοβουλίου.



Σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα της Βουλής Θανάση Παπαϊωάννου, η οποία αναρτήθηκε στην «Διαύγεια», το Κοινοβούλιο προχωρά στην αγορά ούτε λίγο ούτε πολύ…  142.560 μέτρων ρολού καθαριότητας.

Η προμήθεια των ρολών καθαριότητας κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ (συγκεκριμένα 4.909,77 ευρώ) και θα γίνει από εταιρεία που έχει έδρα το Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ