Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Με κινητό 2 στα 10 παιδιά του Δημοτικού!




    Απόλυτα εξοικειωμένα με τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών δείχνουν τα παιδιά στην Ελλάδα με τα ποσοστά διείσδυσης της χρήσης υπολογιστών και Διαδικτύου να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν 2 στα 10 παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο!



Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας...Web ID της Focus Bari, το 18,8% των αγοριών και το 19,3% των κοριτσιών 7-12 ετών έχει κινητό. Στην κατηγορία 7-9 ετών, τα ποσοστά χρήσης κινητών τηλεφώνων είναι 3,5% στα αγόρια και 7% στα κορίτσια, ενώ σε εκείνη των 10-12 ετών είναι 34% στα αγόρια και 31,6% στα κορίτσια.
Πολύ υψηλά είναι πάντως τα ποσοστά διείσδυσης της χρήσης ψηφιακών συσκευών από τα παιδιά. Το ποσοστό διείσδυσης της χρήσης προσωπικού υπολογιστή στις ηλικίες 7-12 ετών είναι στο 89,8% με 3 στα 5 παιδιά (64%) να τον χρησιμοποιούν καθημερινά.
Το αντίστοιχο ποσοστό της διείσδυσης του Internet στα παιδιά φθάνει στα 80,6%, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 52,9% των παιδιών “σερφάρουν” καθημερινά στο Διαδίκτυο, κυρίως από το σπίτι.
Οι κύριοι λόγοι χρήστης του Διαδικτύου είναι για να παίζουν ή να “κατεβάζουν” παιχνίδια (86,2%), να ακούνε ή “κατεβάζουν” τραγούδια (55,5%) και για να βλέπουν video ή ταινίες (45,1%), με τα ποσοστά να είναι υψηλότερα όσο αυξάνεται η ηλικία των παιδιών. Πάντως, το 35,6% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για αναζήτηση πληροφοριών, ενώ το 24,1% “κατεβάζει” εφαρμογές ή μπαίνει σε ιστοσελίδες που βοηθούν στα μαθήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 8,6% χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για ανταλλαγή μηνυμάτων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου στο Συνεδριακό Αλιάρτου

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου ωρα 8:30 
Στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο κοστίζει η βενζίνη στην Ελλάδα μετά την κατρακύλα στην τιμή πετρελαίου

Οι τιμές λιανικής της αμόλυβδης βενζίνης βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, ως αποτέλεσμα της διακύμανσης των διεθνών τιμών διύλισης των πετρελαιοειδών προϊόντων.

Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης και υπενθυμίζει ότι το παραπάνω συμπέρασμα είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή (fuelprices.gr).

Η μέση πανελλαδική τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων διαμορφώνεται σε χαμηλό τετραετίας, δηλαδή στο 1,546 ευρώ ανά λίτρο (1/12/2014).
Υπενθυμίζεται ότι οι διακυμάνσεις των λιανικών τιμών των υγρών καυσίμων ακολουθούν με μεγάλη ακρίβεια τις διακυμάνσεις των τιμών διυλιστηρίου οι οποίες είναι αποτέλεσμα της μεταβολής των διεθνών τιμών διύλισης των πετρελαιοειδών προϊόντων για την περιοχή της Μεσογείου.

Συνεπώς, η μείωση της τιμής του αργού επηρεάζει θετικά αλλά όχι απόλυτα τη διαμόρφωση της χρηματιστηριακής τιμής της βενζίνης Μεσογείου ενώ αντίστροφα, η μείωση της ισοτιμίας ευρώ / δολαρίου (8,19%) λειτουργεί αυξητικά. Έτσι, σε επίπεδο Μεσογείου, η μείωση κατά 20,43% της τιμής αργού σε δολάρια, ισοδυναμεί σε μείωση 6,06% στη βενζίνη σε ευρώ.

Στη χώρα μας, όπου η τιμή λιανικής επηρεάζεται μόνο κατά 30% από την τιμή του προϊόντος, η μεταβολή χωρίς τους φόρους κυμαίνεται και αυτή στο ίδιο επίπεδο δηλαδή 5,94%.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το... πάρτι του Λεβαδειακού!

Καιρό το… περίμενε αυτό ο Λεβαδειακός! Η ομάδα της Βοιωτίας συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΣ, για την 6η εξ αναβολής αγωνιστική, παίρνοντας την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από 20 μήνες!

Τέλος σε ένα μεγάλο αρνητικό σερί έβαλε ο Λεβαδειακός, για την 6η εξ αναβολής αγωνιστική!

Οι Βοιωτοί συνέτριψαν 4-0 τον ΠΑΣ, στα Γιάννενα, βρίσκοντας δίχτυα στη φετινή Σούπερ Λίγκα ύστερα από τον Οκτώβριο και πανηγυρίζοντας εκτός έδρας νίκη μετά από 20 μήνες!

Για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη δύο γκολ σημείωσε ο Μάντζιος και από ένα οι Τομάς και Μιλοσάβλιεβ.

Το ματς


Καμία από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να… θυμάται τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που είχε την κατοχή, όμως δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει, με τον ΠΑΣ από την άλλη να μην ήταν σε θέση να αλλάξει δεύτερη… πάσα. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Σηφάκης δεν ένιωσε καμία απειλή.

Έτσι, όλα έδειχναν πως τίποτα «συνταρακτικό» δεν θα γινόταν στο τελευταίο τέταρτο, αλλά οι Βοιωτοί έσπευσαν να το διαψεύσουν! Οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με τον Κονέ να… σερβίρει στους Τομάς (38’) και Μάντζιο (43’), οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 2-0!

Όπως το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου, έτσι και του δεύτερου δεν αξίωσε δάφνες… ποιότητας. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη, με την μπάλα να… κακοποιείται. Όμως, σχεδόν με τη συμπλήρωση 15 λεπτών –και χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική προειδοποίηση- ο Μιλοσάβλιεβ διεύρυνε το προβάδισμα του Λεβαδειακού, ενώ πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Μάντζιος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και έκανε το 4-0 (68’)! Από εκείνο το σημείο και έπειτα, άπαντες στους «Ζωσιμάδες» περίμεναν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών και αφού δεν άλλαξε κάτι, η ομάδα της Βοιωτίας πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της μετά από 20 μήνες (6/4/2013)!


Οι συνθέσεις


ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (60’ Κοροβέσης), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μανιάς (83’ Σαπαλίδης), Τσουκαλάς, Ίλιτς, Στρούνα (60’ Χαρίσης), Τσάβες, Λίλα.

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Γιάκος, Σκόνδρας, Νταβίντ Λόπες.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Μάντζιος (83’ Σοτέλο), Κώτσιος, Γεωργιάδης, Ζίτο, Βούκσεβιτς (61’ Γκόμεζ), Τομάς, Ορτέγκα, Μιλοσάβλιεβ (72’ Νικολακάκης), Κονέ.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Μάγκας, Πρόγιτς, Μπορνταγκαράι.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στα πλαίσια της διδαχής του ενθελοντισμού και της ευαισθητοποίησης των μκρών μας φίλων για τον πάσχοντα συνάνθρωπό  μας σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς,  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την αρχιτέκτονα κ. Μάρω Ρόδη ως εμψυχώτρια , θα συμβάλει έτσι ώστε  να αποτυπώσουν στο χαρτί οι μαθητές τις δικές τους «ανησυχίες» σχετικά με τις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού.
 Είναι μια πρώτη προσέγγιση των μαθητών καλλιεργώντας τους το αίσθημα της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Οι μικροί μαθητές γινονται υπέρμαχοι του «ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ» και μας ταξιδεύουν με τον δικό τους τρόπο στον κόσμο του εθελεντισμού.

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

«ΒΑΡΒΑΡΑ» Aναβίωση του Μικρασιάτικου Εθίμου στη Θήβα

Το ΔΣ της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση  του Μικρασιάτικου Εθίμου «ΒΑΡΒΑΡΑ» την  Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2014 (της Αγίας Βαρβάρας) ώρα 18:00 στην Μικρασιατική Εστία (Αγ. Ελένης 25 & Ομήρου 1 )

Ένα έθιμο 2500 χρόνων, προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας που στην Ιωνική γη γιόρταζαν τα «πολυσπόρια» όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες.

Αργότερα οι  Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα των χωριών και πόλεων της Μ. Ασίας τιμώντας την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και την βοήθεια της να γλιτώσουν από της μολυσματικές ασθένειες της εποχής.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα «Βάρβαρα», λουκουμάδες. καθώς και παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα που παρασκευάζουν οι γυναίκες του Συλλόγου μας.

ΜΕΛΙ & ΓΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΑ ΟΛΩΝ ΣΑΣ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο


Διαβάστε Περισσότερα »

Αμφίπολη-Βρέθηκαν ανθρώπινες μορφές



Καθώς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης στα επτά μαρμάρινα τμήματα των “επιστυλίων” -ανήκουν στον τρίτο και πιο περίτεχνο χώρο του ταφικού μνημείου, στο λόφο Καστά- αποκαλύπτονται, σταδιακά, παραστάσεις.

Διευκρινίζεται ότι η θέση των μαρμάρινων μελών, τα οποία αποτελούν τμήμα θριγκού, φέρουν γραπτό διάκοσμο. Ήταν τοποθετημένα πάνω από τους ορθοστάτες των τοίχων και κάτω από τις μαρμάρινες δοκούς της οροφής, οι οποίες, όπως έχει ανακοινωθεί, φέρουν, επίσης, γραπτό διάκοσμο, ήτοι μίμηση φατνωμάτων, με εγγεγραμμένους ρόδακες.

Στο ένα από τα τμήματα των “επιστυλίων”, κατά την πρώτη φάση των εργασιών συντήρησης, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη,  διακρίνονται  στο κέντρο  ζώο, πιθανόν ταύρος και εκατέρωθεν δύο μορφές, εν κινήσει, γυναικεία και ανδρική (φωτό 1,2,3,4). Δεξιά της γυναικείας και αριστερά της ανδρικής διακρίνονται υδρίες και  φτερωτές μορφές. Η δεξιά φτερωτή μορφή κατευθύνεται προς ένα τριποδικό λέβητα (φωτο 5).

 Σε πολλά σημεία της παράστασης, όπως στο ένδυμα και στην κεφαλή της γυναικείας μορφής, στο ένδυμα της ανδρικής και της φτερωτής μορφής και στον τρίποδα, είναι εμφανή ίχνη από χρώματα κόκκινο, μπλε και ώχρα.

Το άνω μέρος του επιστυλίου φέρει διακόσμηση ιωνικού κυματίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα του Εργ.Κέντρου Λιβαδειάς στο Συλλαλητήριο της Κυριακής

                                        ΚΑΛΕΣΜΑ

        Το  Εργατικό  Κέντρο  Λιβαδειάς καλεί τους Εργαζόμενους ,τους Άνεργους, τους Συνταξιούχους, και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει  η ΓΣΕΕ την Κυριακή  7 Δεκέμβρη 2014, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού, ώρα 5.00΄ το απόγευμα στο Σύνταγμα.
Όλοι μαζί να βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και τον κοινωνικό μαρασμό.
        Για το Συλλαλητήριο, θα αναχωρήσει Λεωφορείο την Κυριακή 
7/12/ 2014,  ώρα 2.30΄ το   μεσημέρι , από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  .    

  

                                                           Το   Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων από τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου



Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των Β' και ΣΤ' τάξεων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας για την προσφορά τους σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, στα πλαίσια  εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου τους, ξεναγήθηκαν στον χώρο του παντοπωλείου, ενημερώθηκαν από την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου  για τη λειτουργία του και το έργο του καθώς και για την αξία της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού. 

Η πρωτοβουλία τους και η κίνησή τους είναι μια ουσιαστική πράξη αλληλεγγύης, που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και παράλληλα καλλιεργεί την αγάπη για τον συνάνθρωπο και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

17 συλλήψεις και 264 παραβάσεις σε μια μέρα στη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν (833) άτομα και προσήχθησαν (55) άτομα

Επιπλέον ελέγχθηκαν (514) οχήματα και βεβαιώθηκαν (264) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (02-12-2014) , σε διάφορες περιοχές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της, για την πρόληψη αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (833) άτομα, εκ των οποίων (568) ημεδαποί και (265) αλλοδαποί, καθώς και (514) οχήματα.

Προσήχθησαν : (55) άτομα, εκ των οποίων (36) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (17) άτομα, εκ των οποίων (6) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(1) ημεδαπή, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
(9) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία και πλαστογραφία πιστοποιητικών.
(1) αλλοδαπός, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, ψευδής ανωμοτί κατάθεση και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
(1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
(2) ημεδαποί, για παραεμπόριο.
Κατασχέθηκαν :

Μικροποσότητα ηρωίνης.
Διάφορα είδη παραεμπορίου.
Βεβαιώθηκαν συνολικά : (277) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(1) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(9) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(1) παράβαση περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
(264) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ.
(2) παραβάσεις για παραεμπόριο.
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι, έχουν δε ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία, καθώς και την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά συνάμα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών, ενώ θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Al Jazeera: Η «φούσκα» των ελληνικών ΜΜΕ και η εξάρτησή τους από την εξουσία

Η σοβούσα κρίση της ελληνικής οικονομίας δεν άφησε ανέπαφα και τα ΜΜΕ, που άφησαν πίσω τους τα «καλά» χρόνια (προ του 2008) και βρέθηκαν μπροστά σε μια νέα συνθήκη που οδηγεί σε κλείσιμο τίτλων, ανεργία και άμεση εξάρτηση από την κεντρική εξουσία.

Σε αυτά τα συμπεράσματα οδηγείται ο τηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera έπειτα από έρευνα που έκανε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παλεύουν τα ελληνικά ΜΜΕ να αντέξουν την κρίση. Όπως αναφέρει, ο ενημερωτικός ιστός της χώρας ήταν ένα «μαμούθ», καθώς «σε μια μικρή χώρα 11 εκατ. κατοίκων ο κλάδος των μίντια διαθέτει 11 τηλεοπτικά κανάλια, 71 ραδιοφωνικούς σταθμούς και περισσότερες από 22 εφημερίδες εθνικής εμβέλειας».

Ο συντάκτης του ρεπορτάζ κάνει λόγο για τη «φούσκα» των ΜΜΕ, η οποία έσκασε όταν η οικονομική κρίση έπληξε τη χώρα το 2011: «Μεγάλοι εταιρικοί όμιλοι έκλεισαν, τουλάχιστον 4.000 δημοσιογράφοι απολύθηκαν, ενώ άλλοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλες περικοπές μισθών».

Το επιπρόσθετο πρόβλημα με τα ελληνικά ΜΜΕ είναι η εξάρτησή τους από την κεντρική εξουσία που οδηγεί σε καταστάσεις λογοκρισίας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι, προσπαθώντας να καλύψουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ωστόσο, η ανάλυση προχωρά κι ένα βήμα παρακάτω, τονίζοντας ότι «οι μεγαλύτεροι όμιλοι ΜΜΕ έχουν κατηγορηθεί ότι εμπλέκουν τα δικά τους εταιρικά συμφέροντα με τις αποφάσεις της σύνταξης των θεμάτων, τον καθορισμό της ημερήσιας θεματολογίας, περιορίζοντας την κάλυψη της επικαιρότητας στις ατζέντες της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

Το ρεπορτάζ του Al Jazeera φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του δημοσιογράφου Άρη Χατζηστεφάνου όσο και του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, ο οποίος αναφέρεται στο «έλλειμμα δημοκρατίας που υπάρχει στα ΜΜΕ». «Οι ίδιοι άνθρωποι που δημιούργησαν την κρίση επιμένουν σήμερα ότι θα την ξεπεράσουν. Στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Εξισώνουν τις πολιτικές της Τρόικα και του ΔΝΤ και ελέγχουν τη δημοσιογραφία», δηλώνει ο Δ. Τρίμης στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Από την άλλη, τη δική του άποψη για τη στοχοποίηση κάποιων μέσων σημειώνει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ, ενώ υπάρχουν και δηλώσεις του ιδιοκτήτη του σταθμού Γιάννη Αλαφούζου για τη χρεοκοπία της Ελλάδας και την ανάγκη να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Το χάλι μας...τα χάλια τους!!!

Απίστευτες εικόνες που σοκάρουν,είδαμε σήμερα το πρωί στον Περμησσό ποταμό.Πραγματικά, οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και το θέαμα είναι θλιβερό και εξοργιστικό.Τα  ελαιοτριβεία της περιοχής διοχετεύευουν τα απόβλητα κατευθείαν στα χωράφια, με αποτέλεσμα όλα αυτά να καταλήγουν στον Περμησσό! Εδώ και αρκετά χρόνια δέχεται τη ρύπανση και την αδιαφορία των"αναρμόδιων" αρμόδιων,Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων,Π.Ε. Βοιωτίας,Περιφέρεια Στερεάς.Οι υπεύθυνοι δεν δικαιολογούνται  οφείλουν να κάνουν το χρέος τους - έστω και τώρα,το πρόβλημα αυτό είναι σοβαρότατο και επιβάλλεται άμεση λήψη μέτρων.Σοβαρό πρόβλημα έντονης δυσοσμίας αντιμετωπίζουν κάτοικοι του Νεοχωρίου  οι οποίοι μένουν στην είσοδο του χωριού δηλαδή εκατό μέτρα απο το ποτάμι. Είναι κρίμα που για άλλη μια φορά η προσπάθεια της πολιτείας για μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη λειτουργία των ελαιοτριβείων πέρασε στα αζήτητα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ
Αναφερόμαστε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των ελαιοτριβείων και την υποχρεωτική συλλογή των υγρών αποβλήτων (που δεν γίνεται, ενώ θα έπρεπε) με αποτέλεσμα τα υγρά απόβλητα (λιόζουμα ή κατσίγαρος) να πέφτουν στα ρέματα και να καταλήγουν στα ποτάμια.
Δέν πάει άλλο, καλά τα λόγια,  αλλά αυτό που προέχει είναι η υγεία των κατοίκων του Νεοχωρίου.    Είχαμε ζητήσει  το καλοκαίρι απο τον  Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων να καθαριστεί το ποτάμι,αλλά η προσπάθειά μας έπεσε στο κενό.(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)
 Ο Περμησσός ποταμός είναι ένα ποτάμι που αγαπήσαμε πολύ, όχι απλά επειδή έτυχε να διασχίζει το χωριό μας, αλλά για όλα όσα ζήσαμε και δημιουργήσαμε γύρω απο αυτό.
 Αφορμή για την  παρέμβασή μας αποτελεί η μαυρίλα  που ξεκίνησε να κατεβαίνει στον Περμησσό όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που έχουμε αναρτήσει.

Είναι προφανές ότι η μαυρίλα αυτή προέρχεται από κάποια ελαιοτριβεία της Άσκρης  που μέσω αυλακιών καταλήγουν στον ποταμό και στη συνέχεια....
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ιερή υποχρέωση όλων μας.
Ελπίζουμε πως κάποιοι θα μας ακούσουν και θα ευαισθητοποιηθούν.
Αυτό είναι πηγάδι γεμάτο αποβλητα που είχε τη τύχη να βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι


 
Τα απόβλητα βγήκαν στον αγροτικό δρόμο


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέες δεσμεύσεις ζητάει η Τρόικα-Φόβοι της κυβέρνησης ότι πάμε σε εξάμηνη παράταση του μνημονίου



Δεν χαλαρώνουν καθόλου από τη σκληρή στάση οι δανειστές, καθώς με το απαντητικό e-mail που έστειλαν τα ξημερώματα στην ελληνική κυβέρνηση ζητούν από την Αθήνα περισσότερες εξηγήσεις και ρητές δεσμεύσεις για τα δημοσιονομικά.

Στο e-mail που έφτασε τα ξημερώματα στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των δανειστών διατυπώνουν νέες απαιτήσεις. Ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στην Αθήνα. Ενδεικτικό είναι πως ζητούν σχέδια νόμου, όπως, για παράδειγμα, στο θέμα του ασφαλιστικού.

Οπως είχε γίνει γνωστό από χθες, το πιθανότερο σενάριο είναι να επιστρέψουν στην Ελλάδα το Σάββατο, αν ικανοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις τους για δεσμεύσεις από την ελληνική πλευρά. Πρακτικά, πάντως, αυτό σημαίνει πως δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση έως τις 8 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα εξακολουθεί να καθυστερεί και να εκφράζει καχυποψία για την εισπρακτική επιτυχία τόσο των μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση όσο και των προβλέψεων του Προϋπολογισμού.

Η νέα προσπάθεια των δανειστών να κωλυσιεργήσουν την επιστροφή τους στην Αθήνα, ζητώντας λεπτομέρειες για θέματα τα οποία έχουν ήδη απαιτηθεί, ενδεχομένως να φανερώνει ένα σχέδιο επέκτασης του Μνημονίου για ακόμη έξι μήνες, όπως υποστηρίζουν και πηγές από την κυβέρνηση.





Διαβάστε Περισσότερα »

Mαθητικοί Αγώνες στην Αλίαρτο

       Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής Νομού Βοιωτίας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 4-12-2014 στους Κήπους της Αλιάρτου και ώρα 10.00 π.μ. αγώνες ανώμαλου δρόμου Γυμνασίων και Λυκείων νομού Βοιωτίας .
    Τα αγόρια Λυκείων συμμετέχουν στα 4.000 μ.
    Τα κορίτσια Λυκείων στα 3.000 μ.
    Τα αγόρια Γυμνασίων στα 3.000 μ.
    Τα κορίτσια Γυμνασίων στα 2.000 μ.


                                                                                                    Ο     ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

O Χρήστος Γιανναράς στο Βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Το βιβλιοπωλείο ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ και οι εκδόσεις ΙΑΝΟΣ

σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με τον καθηγητή φιλοσοφίας

ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑΝΝΑΡΑ

με αφορμή το νέο του βιβλίο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ ΝΤΡΟΠΗ



Δευτέρα  8 Δεκεμβρίου2014, στις 8:00 μ.μ.,

στο χώρο του βιβλιοπωλείου

(Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49, Λιβαδειά).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα



Σαν σήμερα το 1963 στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

1621 - Ο Γαλιλαίος (Γκαλιλέο Γκαλιλέι) ανακαλύπτει το τηλεσκόπιο.

1799 - Ο αυστριακός στρατός νικά τον γαλλικό στη μάχη του Βίσλοχ.

1800 - Ο Γάλλος στρατηγός Ζαν Βικτόρ Μορό συντρίβει τον Αρχιδούκα Ιωάννη της Αυστρίας στη μάχη του Χόχενλιντεν, κοντά στο Μόναχο.

1818 - Το Ιλινόι γίνεται η 21η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1834 - Ο Γερμανικός Τελωνειακός Όμιλος πραγματοποιεί την πρώτη τακτική απογραφή στη Γερμανία.

1901 - Ο Αμερικανός πρόεδρος Θεόδωρος Ρούζβελτ ζητά από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσει τη δύναμη των τραστ "εντός λογικών ορίων".

1904 - Ο Τσαρλς Ντίλον Περίν στο αστεροσκοπείο Λικ ανακαλύπτει το δορυφόρο του Δία Ιμαλία.

1912 - Ναυμαχία της Έλλης (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).Ο ελληνικός στόλος, με επικεφαλής το θωρηκτό «Αβέρωφ», καταναυμαχεί τον τουρκικό και εξασφαλίζει την κυριαρχία του στο Αιγαίο. Πρωταγωνιστής της ελληνικής νίκης είναι ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης.

1940 - Ο ελληνικός Στρατός (Μεραρχία Ιππικού), μετά από σκληρό αγώνα με τους Ιταλούς, καταλαμβάνει την Πρεμετή στη Β. Ήπειρο.

1944 - Δεκεμβριανά, Αιματοβαμμένη Κυριακή του 1944 Απαγορευμένο συλλαλητήριο του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου τελικά πραγματοποιείται στην Αθήνα καταλήγοντας σε αιματηρή σύγκρουση με την Αστυνομία.

1960 - Υπογράφεται σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των ατομικών επιτροπών Ελλάδας και Γαλλίας για τη χρήση της ατομικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.

1963 - Στην Ελλάδα, αποφασίζεται ότι τα διδακτικά βιβλία θα διανέμονταν δωρεάν στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων.

2004 - Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Balco», Βίκτορ Κόντε, σε συνέντευξή του στο ABC αποκαλύπτει ότι η Μάριον Τζόουνς στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Άμεση ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Άμεση ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με Εκπαιδευτικό Προσωπικό ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του και η ποιοτική εκπαίδευση των σπουδαστών.
Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΔΣΕ) του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας που εδρεύει στη Θήβα, διαθέτει σήμερα έξι (6) μέλη ΕΠ, εκ των οποίων δύο (2) είναι στη βαθμίδα του Καθηγητή, τρία (3) στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και ένα (1) μέλος είναι στη βαθμίδα του Καθηγητή Εφαρμογών. Επίσης, ένα (1) μέλος Ε.Π. έχει εκλεγεί σε θέση Καθηγητή Εφαρμογών και εκκρεμεί ο διορισμός του, ενώ αναμένεται άμεσα η έκδοση διαπιστωτικής πράξης για την ολοκλήρωση μετακίνησης ενός (1) ακόμη μέλους ΕΠ βαθμίδας Καθηγητή Εφαρμογών, προερχόμενου από το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του πρώην ΤΕΙ Λαμίας που έχει τεθεί σε καθεστώς μεταβατικότητας μέχρι το έτος 2018.
Το εν λόγω Τμήμα έχει αξιολογηθεί από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες με θετικά αποτελέσματα μέσω των διαδικασιών της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Α.ΔΙ.Π. (Φεβρουάριος 2014). Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 οι επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ήταν 187 (σε όλες τις κατηγορίες), ενώ ο τελικός αριθμός των εισαχθέντων διαμορφώθηκε σε 176, γεγονός που δείχνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα παρουσιάζει ζήτηση από τους φοιτητές.
Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του Τμήματος ΔΣΕ προβλέπονται από το ΠΔ 174/2006. Οι απόφοιτοι δύνανται να απασχολούνται ως στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με την οργάνωση και διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες διαπιστώσεις και πρόσφατες έρευνες, το επάγγελμα του στελέχους οργάνωσης και διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας θεωρείται ως ένα από τα επαγγέλματα με την υψηλότερη ζήτηση (2014). Επομένως, εκτιμάται ότι οι προοπτικές απασχόλησης των πτυχιούχων είναι ιδιαίτερα θετικές.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι το Τμήμα ΔΣΕ είναι το μοναδικό Τμήμα στη Νότια Ελλάδα στο γνωστικό αντικείμενο της εφοδιαστικής (υπάρχει και ένα άλλο Τμήμα στην Κατερίνη) το οποίο παράλληλα με την προσφορά της κατάλληλης εκπαίδευσης των φοιτητών του, υποστηρίζει ερευνητικά την επιχειρηματική δραστηριότητα στις άτυπες βιομηχανικές περιοχές Σχηματαρίου-Οινοφύτων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, έχει ανάγκη από τη στελέχωσή του με τουλάχιστον τρία (3) ακόμη μέλη ΕΠ, δύο (2) μέλη ΕΠ με γνωστικό αντικείμενο εφοδιαστικής (Logistics) και ένα (1) μέλος ΕΠ με γνωστικό αντικείμενο της Πληροφορικής. Επίσης, αναγκαία κρίνεται και η βελτίωση των υποδομών του Τμήματος, η δημιουργία Επιστημονικού-Ερευνητικού Εργαστηρίου και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του.
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να στελεχωθεί το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του;
Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Οσα πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τη νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

Για τη διευκόλυνση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, με εγκύκλιο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, ορίστηκαν τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτείται να προσκομίζουν στις Δ.Ο.Υ. οι φορολογούμενοι, που υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έτους 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α..

Ενδεικτικά, διευκρινίζεται ότι:

Α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. ως έδρα ή υποκατάστημα.

Γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή  επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού η εκκαθάριση του φόρου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις δηλώσεις Ε9 και Ε2.



Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 4 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για 6.000 επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας μέσω ΟΑΕΔ

Αφορά όλες τις επιχειρήσεις - Πρόκειται για θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης

Στις 4 Δεκεμβρίου ξεκινά η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη  6.000 ανέργων ηλικίας   25-66 ετών».



Πρόκειται για τη δεύτερη φάση του προγράμματος - στην πρώτη φάση είχαν προκηρυχθεί 5.000 θέσεις - και αφορά θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά μόνο μια αίτηση υπαγωγής και έως δυο θέσεις απασχόλησης.

Στη δεύτερη φάση ΔΕΝ μπορούν να συμμετέχουν:

- Δικαιούχοι του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών», σύμφωνα με την αρχική Δημόσια Πρόσκληση Νο.1/2014,
-  Επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση, στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών» για τις υπολειπόμενες 2.500 θέσεις, σύμφωνα με τη Συμπληρωματική Δημόσια Πρόσκληση Νο.10/2014,
-  Επιχειρήσεις που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην α΄ φάση του παρόντος  «Προγράμματος επιχορήγησης για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών»,  σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο.9/2014  και οι αιτήσεις τους έγιναν αποδεκτές.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην α΄φάση του προγράμματος και οι αιτήσεις τους είναι σε στάδιο αναμονής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση στη β΄φάση. Στις περιπτώσεις αυτές, οι αιτήσεις δεν εξετάζονται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λασποβροχή και «ζέστη» -Το σκηνικό του καιρού σε όλη τη χώρα

Κακοκαιρία θα έχει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, καθώς βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές.

Επιπλέον, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Την ίδια ώρα η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά τμήματα.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και το βράδυ, ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα πρόσκαιρης εξασθένησης.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκσία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, κυρίως από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, κυρίως από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 25 βαθμούς.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Στα νότια, νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα βορειότερα νησιά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους που τοπικά θα είναι ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

"Μαϊμού" iPad στην ελληνική αγορά..



Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η iSquare, επίσημος διανομέας των προϊόντων Apple στην Ελλάδα, καθώς όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, παρατηρήθηκε πρόσφατα να κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά απομιμήσεις των προϊόντων iPad της Apple.

    Δείτε παρακάτω -σε βίντεο- οδηγίες για το πως μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα ένα "μαϊμού" ipad.

Η iSquare επισημαίνει το... μεγάλο κίνδυνο εξαπάτησής των καταναλωτών δεδομένου ότι οι απομιμήσεις αυτές, έχουν μεγάλες ομοιότητες εξωτερικά με τα αυθεντικά προϊόντα iPad της Apple και πωλούνται σε συσκευασίες παρόμοιες με τις συσκευασίες των αυθεντικών προϊόντων, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Σε αρκετές, δε, περιπτώσεις πρόκειται για απομιμήσεις οι οποίες δεν μπορούν να τεθούν καν σε λειτουργία.
Τονίζει επίσης ότι η διάθεση των προϊόντων Apple στην Ελλάδα και την Κύπρο από την iSquare, επίσημο διανομέα τους, γίνεται μέσω του επίσημου δικτύου Eξουσιοδοτημένων Mεταπωλητών προϊόντων Apple http://www.isquare.gr/resellers).
Ως εκ τούτου προτρέπει το καταναλωτικό κοινό να απευθύνεται για αγορά στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών της, ώστε αφενός να εξασφαλίζεται η γνησιότητα των προϊόντων, αφετέρου να απολαμβάνουν τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης, που είναι σε θέση να παρέχουν μέσω του εξειδικευμένου και πιστοποιημένου από την Apple, προσωπικού τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ