Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί στο Συνεδριακό Αλιάρτου



                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η    Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.)

& η Παμβοιωτική Δωρεάν Δανειστική Βιβλιοθήκη Λεονταρίου ‘’ΑΘΗΝΑ ΓΛΑΥΚΩΠΙΣ’’

σας προσκαλούν την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, (Παγκόσμια ημέρα του παιδιού) και ώρα 6.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, σε   εκδήλωση αφιερωμένη στο παιδί, όπου θα μιλήσει η ψυχολόγος και δημιουργός του Κέντρου ειδικών θεραπειών ‘’ΑΝΕΛΙΞΗ’’ κα Δήμητρα Χαροκόπου, με θέμα: 

 ‘’Μαθαίνοντας απ’ τα παιδιά μας να ζούμε καλύτερα’’  

Στην βραδιά θα απαγγείλει ποιήματα για το παιδί η κ. Σταθακοπούλου Κων/να, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Λεονταρίου.

Η παρουσία σας θα τιμήσει την εκδήλωση μας.

Υπεύθυνες διοργάνωσης: Σταυρούλα Τσιώλη – Κων/να Σταθακοπούλου
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ημερίδα με τίτλο: Εκπαίδευση, Τέχνη και Ψυχική Υγεία»




    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων
   

   
Λιβαδειά : 08/12/2014
Αριθ. Πρωτ: 13165
Ταχ. Δ/νση: Φίλωνος 35 - 39, Διοικητήριο
Τ.Κ-Πόλη: 32 100 Λιβαδειά
Πληροφορίες: Ηλίας Ιωάννης
Τηλέφωνο: 22613 50381
Fax: 22610 29970
   

   
ΠΡΟΣ:
Σχολεία ΔΔΕ Βοιωτίας

Θέμα: «Ημερίδα με τίτλο: Εκπαίδευση, Τέχνη και Ψυχική Υγεία»
Σας γνωρίζουμε ότι η ΔΔΕ Βοιωτίας μέσω του ΣΣΝ, σε συνεργασία με το Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας (ΣΟΨΥ) Βοιωτίας και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ), οργανώνουν ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση της σχολικής κι ευρύτερης κοινότητας, για την αρμονική σχέση της Τέχνης με την Παιδεία και τη συμβολή τους στην προαγωγή της Ψυχικής Υγείας.
Το θέμα Ημερίδας είναι:
«Εκπαίδευση, Τέχνη και Ψυχική Υγεία»
και θα πραγματοποιηθεί στις 15/12/2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα: 17:30 – 20:30, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Λ. Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ:
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΤΕΧΝΗ & ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ»
17:30 – 17:45
   
Προσέλευση – εγγραφές
17:45 – 18:00
   
Άνοιγμα Ημερίδας – Χαιρετισμοί
Τζαμτζής Ηλίας, Διευθυντής Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας
Καρατσιώλη – Μπαρτατίλα Ελένη, Πρόεδρος ΣΟΨΥ Βοιωτίας

   
ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
18:00 – 18:15
   
«Όταν το Αν και το Αμάν συνάντησαν τον μάγο .. Σαν: Η θεατρική μεταφορά ως καταλύτης στην εκπαιδευτική και θεραπευτική διαδρομή»
 Αναγνωστοπούλου Ειρήνη, Ηθοποιός, Ψυχολόγος, Τελειόφοιτη Δραματοθεραπεύτρια
18:15 – 18:30
   
«Τα οφέλη της Τέχνης του Χορού και της Χοροθεραπείας στην Εκπαίδευση και την Ψυχική Υγεία»
Σταύρου Κωνσταντία, Χοροθεραπεύτρια, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συνεργάτιδα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδας
18:30 – 18:45
   
 «Εικαστικά – Πρόληψη - Θεραπεία και Αποκατάσταση, παραδείγματα εικαστικής ψυχοθεραπείας»
Παπαϊωάννου Δέσποινα, Εικαστική θεραπεύτρια, Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας
19:00 – 19:15
   
«Η Τέχνη ως διορθωτική της οπτικής αντίληψης των εφήβων»
Βαφειάδης Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός, Διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, του τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας της τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών
19:30 – 19:45
   
«Τέχνη και Ψυχική Υγεία: Η συμβολή της τέχνης στην ανθρώπινη αυτοεκπλήρωση»
Αγγέλου Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός Αισθητικής Αγωγής, Εικαστικός Καλλιτέχνης και Επιμελητής Εικαστικών Δράσεων
19:45 – 20:00
   
«Τέχνη και Εκπαίδευση Ενηλίκων»
Μερτζάνη Ασημίνα, (Msc) Κοινωνιολόγος, Εκπαιδευτικός ΣΔΕ Ορχομενού, Υπ. Εκπαίδευσης Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας ΚΔΒΜ δήμου Μαρκοπούλου- Μεσογαίας.
20:00 – 20:15
   
«Εικαστική συνάντηση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας στη σχολική κοινότητα»
Ηλίας Ιωάννης, Εκπαιδευτικός, M.Ed, Υπεύθυνος Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Βοιωτίας

20:30
    Κλείσιμο ημερίδας. Χορήγηση βεβαιώσεων συμμετοχής

   
Βράβευση μαθητών

   
Συντονισμός: Καράλη Ελένη Κωνσταντίνα, Ψυχολόγος MSc

Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.


   

   
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ



ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Συνάντηση Μπακογιάννη με Δημάρχους για το ζήτημα της Κωπαΐδας


Με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Γιώργο Ντασιώτη, Ορχομενού, Λουκά Υπερήφανο, και τους Αντιδημάρχους Λειβαδιάς, Γιάννη Δημητρόπουλο, Λοκρών, Γιάννη Κούρο, Ορχομενού Άγγελου Μαράντου, συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στο Διοικητήριο της Λειβαδιάς, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν απο κοινού τον  επιχειρησιακό σχεδιασμό και τα αναγκαία τεχνικά έργα του καταργηθέντα Οργανισμού Κωπαΐδας, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του σώματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς.
Οι επικεφαλής και οι εκπρόσωποι των Δήμων, στα γεωγραφικά όρια των οποίων ανήκει η ευρύτερη περιοχή της Κωπαΐδας, κλήθηκαν για άλλη μια φορά από τον Περιφερειάρχη ώστε να συζητήσουν διεξοδικά και ουσιαστικά. Κύριο θέμα αποτέλεσε η καταγραφή και ο επιμερισμός  των  απαραίτητων εργασιών που πρέπει να να αναλάβει και να διεκπεραιώσει ο κάθε Δήμος. Τη συζήτηση βοήθησαν σημαντικά με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερείαρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Νομικός Σύμβουλος της Περιφέρειας, Γιώργος Ανδρέου και ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών Βοιωτίας, Θανάσης Μαριγούδης.
Ο Περιφερειάρχης και οι επικεφαλής των Δήμων, μετά την κοινή εισήγηση που έθεσαν στο Περιφερειακό Συμβουλίου και η οποία υπερψηφίστηκε, ένωσαν ξανά τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο τον προγραμματισμό των εργασιών για την οριστική επίλυση του προβλήματος της άρδευσης και της διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της περιοχής επ’ ωφελεία των αγροτών και του εισοδήματός τους. 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Όπως ξέρετε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο συζητήθηκε και υπερψηφίστηκε η εισήγηση που καταθέσαμε μαζι με τους Δημάρχους Αλιάρτου, Θήβας, Λοκρών, Λιβαδειάς και Ορχομενού για το μείζον ζήτημα του Οργανισμού της Κωπαΐδας. Σήμερα, συναντηθήκαμε και πάλι εδω, στη Λιβαδειά, προκειμένου να αποφασίσουμε όλοι μαζι για τις αναγκαίες εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν εντος του Κωπαϊδικού πεδίου. Συζητήσαμε με τους δημάρχους, σε μία ουσιαστική, παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση, ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές μας και τι θα πρέπει να αναλάβει καθένας απο εμας. Προφανώς θα συναντηθούμε ξανα με τους δημάρχους. Προφανώς έχουμε πάρα πολύ δουλειά μπροστά μας. Το σημαντικότερο όλων όμως, είναι η ενότητα, η συνεργασία και η αδιαμφισβήτη διάθεση για συνεννόηση που επιδεικνύει η αυτοδιοίκηση για το ζήτημα της Κωπαΐδος».


Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ



Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του δικηγορικού Συλλόγου Θηβών για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το περιεχόμενο του οποίο ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης.
Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας περιορίζει το συνταγματικό κατοχυρωμένο ρόλο των δικαστηρίων, του δικηγορικού λειτουργήματος αλλά και συρρικνώνει τη λειτουργία του κράτους, ενώ αποδυναμώνει τα δικαιώματα των ανίσχυρων πολιτών.
Οι διατάξεις οι οποίες καταργούν επί της ουσίας την έννοια και το ρόλο κατάθεσης μαρτύρων, καθώς και οι ρυθμίσεις που αφαιρούν το έσχατο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη αποτελούν βαθιά αντισυνταγματικές διατάξεις, που υπονομεύουν βαθύτατα το κύρος των θεσμών, δημιουργούν δικαστήρια αποσπασμένα από την πραγματικότητα και κοινωνίες χωρίς θεσμικό ήθος.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το δικαίωμα που αποδίδεται στις τράπεζες να έχουν προνομιακή προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δημοσίου συμφέροντος, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέραμε στην σύγχρονη εποχή.
Η ΟΕΒΕ επαρχίας Θηβών καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το εκτρωματικό και καταστροφικό δημιούργημα και να περισώσει  για κοινωνική συνοχή  και ότι απέμεινε από το κράτος δικαίου.

                ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
  ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                          ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων-Παράταση προθεσμίας για ανανέωση των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ .

Σύμφωνα με το άρθρο 85 του νέου νόμο Ν. 4307/2014 ( ΦΕΚ 246\15-11-2014 τεύχος Α ¨), παρατείνεται η ημερομηνία κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών της παρ.7 του άρθρου 14 του Ν.4264\14 ( ΦΕΚ 118\15-5-2014 τεύχος Α ¨) για την ανανέωση των Αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών

έως 31 Δεκεμβρίου 2014 η οποία θα είναι και ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ . Η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών ολοκληρώνεται το αργότερο μέχρι τις 2 Μαρτίου 2014.»

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που κατέχουν άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών για την ανανέωση της να προσκομίσουντα παρακάτω δικαιολογητικά εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας :

1 . Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.

2 . Βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας του ασφαλιστικού φορέα

3 . Έντυπο Ε1 , Ε3 και Εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογικών δηλώσεων για τα τελευταία τρία έτη

4 . Βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το Σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

5 . Πιστοποιητικό υγείας σύμφωνα με την με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ35797/2012 (Β΄1199) υπουργική απόφαση

6 . Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στην οποία ο ενδιαφερόμενος θα δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν ασκεί άλλο επάγγελμα ο ίδιος και ότι δεν έχει συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα

7 . Βεβαίωση καταβολής του ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών

8. Δημοτική Ενημερότητα (Σύμφωνα με το άρθρο 285 του Ν.3463/2006)

9. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας

10. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας

Τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης . Για πληροφ. Στο τηλ.2262350672 και ώρες από 8:00 π.μ. έως 16:00 μμ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετάταξη υπαλλήλων στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΝΔΟΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, ενδιαφέρεται να καλύψει συνολικά (6) έξι θέσεις με το πρόγραμμα της Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 4223/2013 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 48 του ν. 4274/2014 (ΦΕΚ Α΄174) και με την εγκύκλιο 54/οικ.47457/04-12-2014 του ΥΠ.ΕΣ. περί «Πρόγραμμα Εθελοντικής Κινητικότητας – Παράταση».


 Αναλυτικά η πρόσκληση
Διαβάστε Περισσότερα »

23 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε δύο Νομούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέγχθηκαν (613) άτομα και προσήχθησαν (46) άτομα

Επιπλέον ελέγχθηκαν (476) οχήματα και βεβαιώθηκαν (192) παραβάσεις, εκ των οποίων οι (174) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (09-12-2014) από νωρίς το πρωί έως το μεσημέρι, σε διάφορες περιοχές των Νομών Εύβοιας και Φθιώτιδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (613) άτομα, εκ των οποίων (469) ημεδαποί και (144) αλλοδαποί, καθώς και (476) οχήματα.

Προσήχθησαν : (46) άτομα, εκ των οποίων (26) ημεδαποί και (20) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (23) άτομα, εκ των οποίων (7) ημεδαποί και (16) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (8) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
    (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    (1) ημεδαπός και (1) ημεδαπή, για παραβίαση δικαστικών Αποφάσεων.
    (7) αλλοδαποί και (1) ημεδαπή, για παράβαση νομοθεσίας περί προστασίας δημόσιων κτημάτων.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (192) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (8) περί αλλοδαπών.
    (1) περί όπλων.
    (1) παράβαση του υγειονομικού κανονισμού.
    (174) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (40) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (1) για φθαρμένα ελαστικά, (2) για ΚΤΕΟ και (129) λοιπές παραβάσεις].
    (8) παραβάσεις περί προστασίας δημόσιων κτημάτων.

Παρόμοιες δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες της περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.



Διαβάστε Περισσότερα »

Εύβοια: Δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες



Δεν πρόλαβε να «συνέλθει» η τοπική κοινωνία της Εύβοιας από την αυτοκτονία του 27χρονου πυροσβέστη Χρήστου Απόλλωνα Λιάσκου, το πρωί της Τρίτης και μία ακόμη περίπτωση αυτοχειρίας ήρθε να ταράξει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Αυτή τη φορά, τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 54χρονος οικογενειάρχης από τη Λίμνη Ευβοίας. Ο αυτόχειρας βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και αυτοπυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα, βάζοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στη ζωή του.

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς του που δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό περιστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 24χρονος στην Οινόη για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη 24χρονος ημεδαπός την Οινόη Βοιωτίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (09-12-2014) το μεσημέρι στην Οινόη, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 24χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (5,3) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Πρόσκληση σε διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών

Η Δήμαρχος Λεβαδέων στο πλαίσιο διαμόρφωσης της εισήγησης από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λεβαδέων για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών από το Δημοτικό Συμβούλιο, καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους εκπροσώπους των κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων και τους δημότες σε κοινωνικό διάλογο για την κατάθεση προτάσεων και παρατηρήσεων επί του θέματος.
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Παλαιό Δημαρχείο (Πλατεία Εθνικής Αντίστασης).





Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εκδήλωση στα Βάγια

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.....ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ,,,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΤΣΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

H Λιβαδειά ανάβει την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο


Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος στον Δήμο Θηβαίων και στον πρώην Δήμο Θεσπιών



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦIΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Σας είναι γνωστές οι εθελοντικές δραστηριότητες του Ερυθρού Σταυρού και ιδιαίτερα του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς και το μεγάλο κοινωνικό – ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί.

Σε όλες τις δύσκολες στιγμές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάνθρωποί μας, δίνουμε το παρόν προσφέροντας όχι μόνο υλική, αλλά  ψυχολογική και κοινωνική βοήθεια με το έμψυχο δυναμικό μας το οποίο εργάζεται εθελοντικά.

Το έργο μας ως γνωρίζετε γίνεται αθόρυβα και συστηματικά, στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και στέλνει αισιόδοξα μηνύματα στην Ελληνική κοινωνία και δη στην τοπική Βοιωτική κοινωνία.

Σας καλούμε λοιπόν, ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών και δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν δύνανται να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη είδη διατροφής  δυστυχώς αυξάνεται δραματικά, να μας βοηθήσετε προσφέροντας τρόφιμα και να δείξετε για μια ακόμη φορά την κοινωνική σας ευαισθησία.

Τα γραφεία μας παραμένουν ανοικτά καθημερινά από τις 9:00 π.μ.- 2:00μ.μ

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων που θα είστε για μια ακόμη φορά αρωγοί μας.



                                                      Για το Δ.Σ                                      

 Μετά Τιμής



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Ήθη κι Έθιμα του Δωδεκάμερου στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς


Ήθη κι Έθιμα του Δωδεκάμερου

Xριστούγεννα Πρωτούγεννα, πρώτη αρχή του χρόνου,
εβγάτε, δείτε, μάθετε που ο Xριστός γεννάται,
γεννάται κι ανατρέφεται με μέλι και με γάλα……

Παιδιά* πάρτε το τριγωνάκι και το κέφι σας κι ελάτε στη  Βιβλιοθήκη μας την Παρασκευή  12 ή 19 Δεκεμβρίου στις 6.00 μμ. – 8.00 μμ.  να μιλήσουμε για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου στο χτες και στο σήμερα,  ν’ ακούσουμε  και να τραγουδήσουμε παραδοσιακά κάλαντα με συνοδεία οργάνων.

Κοντά μας θα είναι οι συντοπίτες μας Πόπη Καθάριου που θα μας διηγηθεί έθιμα της Λιβαδειάς κι ο Γιώργος Πούλος που θα μας συντροφεύσει με τη μουσική του.
Υπεύθυνη της δράσης η εκπαιδευτικός Βασιλική Νιαβή.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 2261081340 και 2261089970.
*Για παιδιά ηλικίας 9-12
Διαβάστε Περισσότερα »

« Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » σε Αλίαρτο και Θήβα

Το Θεατρικό Εργαστήρι Μικρασιατών Θήβας παρουσιάζει το παραμύθι της Λεμονιάς Κουτσοβασίλη « Το Χριστουγεννιάτικο γράμμα που έχασε το δρόμο » σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Μπρίκα.

Αλίαρτο:το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο στι 18:00
Θήβα    : την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Σ.Φ.Ε. (2 παραστάσεις)
                                             1η παράσταση: 17.00
                                             2η παράσταση: 19.00


Ένα Χριστουγεννιάτικο γράμμα που … πρέπει να βρει το δρόμο του, μια ειρηνική χώρα, ένας σοφός δήμαρχος και ένας καλός λύκος με μια σπουδαία αποστολή! Θα καταφέρει ο ήρωας να βρει το θάρρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια; Θα νικήσει τους φόβους του; Όταν οι καλοί φίλοι στηρίζουν ο ένας τον άλλο … γίνονται τα μεγαλύτερα θαύματα!

Ένα παραμύθι για τη δυσκολία της προσπάθειας, για τη δύναμη και το θάρρος, για την αγάπη και την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την διαφορετικότητα. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.
Σκηνικά : Λένα Αγαπάκη-Αναδιώτη.
Φώτα-ήχος : Άγγελος Καλύβας.
Παίζουν: Κώστας Βουδούρης, Δήμητρα Κουρή, Λεμονιά Κουτσοβασίλη, Σαπφώ Μακρή, Σταμάτης Μπρίκας, Πέννυ Πελώνη και ….. ο Άγιος Βασίλης!

Μην το χάσετε σας περιμένουμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού -Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Τετάρτη (10-12-2014) μετά το μεσημέρι στη νότια χώρα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Συγκεκριμένα:

1. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη (10-12-2014) στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), τη Στερεά (κυρίως την κεντρική και ανατολική, της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), την Εύβοια και τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

2. Αύριο Πέμπτη (11-12-2014) τα φαινόμενα της προηγουμένης παραγράφου θα συνεχιστούν και το απόγευμα θα ενταθούν περαιτέρω στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

3. Μεθαύριο Παρασκευή (12-12-14) τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα και βαθμιαία θα ασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

        Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία που πιθανόν στην αρχή τη ημέρας να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1.300μ).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην δυτική Πελοπόννησο πιθανόν να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και τη νύχτα στην ανατολική Στερεά θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

        Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν από το απόγευμα ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

        Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά περιόδους στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Ασθενείς 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 19 Δεκεμβρίου το δώρο των Χριστουγέννων για ανέργους

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.


Οι δικαιούχοι θα λάβουν ως δώρο Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ ποσό ίσο με το επίδομα ανεργίας, εφόσον το λάμβαναν από 1ης Μαΐου μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014.

Σε περίπτωση που έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω, το δώρο θα είναι ίσο με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ στο Εμβόλιμον


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και νέοι φόροι ο "μποναμάς" της κυβέρνησης


Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες που απομένουν μέχρι να εκπνεύσει το 2014, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι εντός του 2015 υπάρχουν ακόμη δύο δόσεις της συγκεκριμένης επιβάρυνσης στην ιδιοκτησία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι μπορούν, έως τις 19 Δεκεμβρίου, να κάνουν διορθώσεις στο έντυπο Ε9 μέσω της ειδικής εφαρμογής του Τaxisnet. Οι τυχόν διαφορές στον φόρο θα συμψηφίζονται στις επόμενες δόσεις του ΕΝΦΙΑ.

Επιπλέον, μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να εξοφλήσουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000.000 κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία κυµαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ ανάλογα µε τον κυβισµό του κινητήρα κάθε οχήµατος και τους ρύπους.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, επιβάλλεται πρόστιμο διπλάσιο της αξίας που αντιστοιχεί στην κατηγορία του οχήματος. Υπενθυμίζεται ότι από το 2012 έχει καταργηθεί το γνωστό αυτοκόλλητο στο αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει μαζί του την απόδειξη πληρωμής, την οποία θα πρέπει να φυλάει για πέντε χρόνια.

Κατάθεση πινακίδων

Εάν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. δεν «βγαίνουν», μπορούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις κατά τόπους εφορίες, φαινόμενο που παρατηρείται, συνήθως, κατά το διάστημα πριν από την Πρωτοχρονιά.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να προσκομιστούν είναι:

- άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

- πινακίδες

- φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.

- απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

- υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και όχι σε δημόσιο δρόμο.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ




ΠΕΜΠΤΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΩΡΑ 08:30 μ.μ. – 12:30 π.μ.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΙΜΗ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ & ΤΟ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1893 o Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

1041 - Ο θετός γιος της αυτοκράτειρας Ζωής ανεβαίνει στο θρόνο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας ως Μιχαήλ Ε΄.

1508 - Ο Πάπας Ιούλιος Β΄, ο Λουδοβίκος ΙΒ΄ της Γαλλίας, ο Μαξιμιλιανός Α΄ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ο Φερδινάνδος Β' της Αραγωνίας σχηματίζουν τη Συμμαχία του Καμπρέ εναντίον της Βενετίας.

1520 - Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημόσια στη Βιτεμβέργη το δικό του αντίγραφο της παπικής βούλας Exsurge Domine.

1684 - Ο Έντμουντ Χάλλεϋ αναγνώσκει στη Βασιλική Εταιρεία το έγγραφο De motu corporum in gyrum του Ισαάκ Νεύτωνα, το οποίο βασίστηκε στο Νόμο αστρικών περιφορών του Γιοχάνες Κέπλερ.

1817 - Το Μισισίπι γίνεται η 20η Πολιτεία των Η.Π.Α.

1861 - Αμερικανικός Εμφύλιος Πόλεμος: το Κεντάκι γίνεται η 13η Πολιτεία των Συνομόσπονδων Πολιτειών της Αμερικής.

1868 - Τοποθετούνται έξω από τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο οι πρώτοι φωτεινοί σηματοδότες.

1893 - Ο Χαρίλαος Τρικούπης "πιστώνεται" στη Βουλή των Ελλήνων την ιστορική φράση "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν".

1900 - Υπογράφεται από τον Ύπατο αρμοστή της Κρητικής πολιτείας Πρίγκιπα Γεώργιο ο νόμος 265 με τον οποίο ιδρύεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

1901 - Απονέμονται τα πρώτα Βραβεία Νόμπελ.

1941 - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη των Φιλιππίνων.

1948 - Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψηφίζει την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

1960 - Εγκαινιάζεται η Διεθνής Έκθεση Κινηματογράφου στο Ζάππειο μέγαρο.

1963 - Απονέμεται στο Γιώργο Σεφέρη το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

2003 - Ο Ολυμπιακός Πειραιώς χάνει 7-0 από την Γιουβέντους στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ στην μεγαλύτερη σε έκταση ήττα ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις γιορτές





Με έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας γνωστοποιεί ότι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν από τις 24 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 7 Ιανουαρίου 2015. H 23η Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη, θα είναι η τελευταία μέρα μαθημάτων για το τρέχον έτος.

Να σημειώσουμε ότι για κάποιους μαθητές σχολείων απομακρυσμένων περιοχών ίσως τα μαθήματα να τελειώσουν νωρίτερα, καθώς το υπουργείο δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να αναχωρήσουν πιο νωρίς, με την προϋπόθεση ότι θα αναπληρωθούν τα μαθήματα που θα γίνονταν στις 22 και στις 23 Δεκεμβρίου.



Α) Πρωτοβάθμια εκπαίδευση:

Σύμφωνα με τα άρθρα 4, §§ 1.δ των Π. Δ 200 & 201 /1998 (ΦΕΚ 161Α), τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου μέχρι και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).

Β) Δευτεροβάθμια εκπαίδευση:

Σύμφωνα με το άρθρο 2, § 1α του Π.Δ 104/1979 (Α΄23) και την § 1α του άρθρου 2 της υπ΄ αριθμ. 80033/Γ2/04-08-2006 Υ.Α. (Β΄1286), τα Γυμνάσια, τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της χώρας δεν λειτουργούν από 24 Δεκεμβρίου έως και 7 Ιανουαρίου (διακοπές Χριστουγέννων).

 
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Θήβας


Ο Δήμος Θηβαίων σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην Κεντρική Πλατεία Θήβας.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν:
η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. (Καλλιτεχνική Δ/νση Νίκη Πανταζάτου)
η Μικτή Χορωδία του Δ.Ο.Θ.
(Καλλιτεχνική Δ/νση Χριστίνα Μιχαλάκη)
Συμμετέχουν με μπουφέ παραδοσιακών γλυκών :
Σύλλογος Γυναικών «Ισμήνη», Κ.Α.Π.Η. Θήβας, Σύλλογος Γυναικών «Διρκαίος Κύκνος», Χ.Ε.Ν. Θήβας, ζαχαροπλαστεία και αρτοποιεία της περιοχής
Για τα παιδιά :
Άγιος Βασίλης, face painting και μπαλονοκατασκευές από τους «Αμπάρτζαλους», προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας.
Σας περιμένουμε!!

Διαβάστε Περισσότερα »

5.470 τροχονομικές παραβάσεις τον Νοέμβριο στη Στερεά

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνολικά βεβαιώθηκαν (5.470) παραβάσεις, μεταξύ των οποίων (1.201) για υπερβολική ταχύτητα, (182) για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, (58) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος και (114) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, δημοσιεύει συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για τον μήνα Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

α. Τροχαία Ατυχήματα

Στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν (37) τροχαία ατυχήματα (έναντι 27 το 2013). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

    6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα (έναντι 2 το 2013)
    4 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό (έναντι 6 το 2013)
    27 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό (έναντι 19 το 2013)

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά (50) παθόντες (έναντι 37 το 2013). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

    7 νεκροί (έναντι 2 το 2013)
    4 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2013)
    39 ελαφρά τραυματίες (έναντι 28 το 2013)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

    H παραβίαση προτεραιότητας
    Η υπερβολική ταχύτητα
    Η απόσπαση προσοχής του οδηγού
    Η είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Νοέμβριο του 2014 βεβαιώθηκαν συνολικά (5.470) παραβάσεις ως ακολούθως:

    1.201 για υπερβολική ταχύτητα
    58 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
    114 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
    115 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
    67 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση
    28 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
    40 για αντικανονικό προσπέρασμα
    18 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
    3 για αντικανονικούς ελιγμούς
    7 για παραβίαση προτεραιότητας
    987 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων
    129 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
    47 για φθαρμένα ελαστικά
    2.656 λοιπές παραβάσεις

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει :

    Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
    Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
    Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά
    Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας
    Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας
    Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας
    Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος
    Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα
    Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη
    Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα
    Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ
    Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς
    Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής παιδείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια -Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιόνια

Βροχές θα έχουμε (και) σήμερα σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στα ανατολικά και τα νότια, ενώ από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ και από τα νότια θα ενταθούν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

        Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία που πιθανόν στην αρχή τη ημέρας να είναι ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 1.300μ).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην δυτική Πελοπόννησο πιθανόν να είναι ισχυρές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ στην ανατολική Πελοπόννησο και τη νύχτα στην ανατολική Στερεά θα ενταθούν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

        Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πιθανόν από το απόγευμα ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

        Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά περιόδους στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Αττική

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν και καταιγίδες.
Ανεμοι: Ασθενείς 3 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση στο λαικό γλέντι της ΚΟ ΚΚΕ Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ