Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στα Βάγια


Με μεγάλη μας χαρά
περιμένουμε μικρά και μεγάλα παιδιά
στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή που θα γίνει
 την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.00
στο νέο Δημαρχείο Βαγίων.
Θα σας περιμένει ο Άγιος Βασίλης με ανυπομονησία!!!
για να σας μοιράσει γλυκά και χαρά
στην παρέα μας θα είναι
η παιδική χορωδία του κατηχητικού με κάλαντα
και οι ΑΜΠΑΡΤΖΑΛΟΙ
με μαγικά, παιδικό παιχνίδι και face-painting.


Με γιορτινή διάθεση
Το Δ.Σ. Συλλόγου Γυναικών 1982

Είσοδος δωρεάν
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Η ΕΑΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ  ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
18-12-2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.00 ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ
ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΠ 2015-2020
Διαβάστε Περισσότερα »

Βενιζέλος σε Τσίπρα: Αγόρι μου, γιατί θέλεις να βουτηχτείς στα σκ@τ@; Θα σε γ@@@σουν... μόλις αναλάβεις

«Αγόρι μου δεν έχεις καταλάβει. Θα σε γ@@@σουν με το που αναλάβεις...». Αυτά, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο στα «Νέα», είναι λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Αλέξη Τσίπρα και ειπώθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να δώσει συμβουλές στον Αλέξη Τσίπρα.
- «Μα, τι σε έχει πιάσει και θέλεις ντε και καλά να βουτηχτείς στα σκατά; Τι βιάζεσαι; Περίμενε. Έτσι κι αλλιώς, θα γίνεις κάποια στιγμή», είπε ο Βενιζέλος με τη... σοφία και την εμπειρία που διδάσκει ότι, πράγματι, τις περισσότερες φορές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται και πρωθυπουργός.
- «Γιατί πρέπει απαραίτητα να βουτηχτώ στα σκατά; Θα τα καταφέρουμε έτσι, που να μη χρειαστεί να γίνει τίποτε από όλα αυτά», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Και μετά ο Ευάγγελος Βενιζέλος του θύμισε τι θα του κάνουν οι δανειστές.

ΠΑΣΟΚ: Ο υποτιθέμενος διάλογος δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα

Με μια χλιαρή ανακοίνωσή του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

«Ο υποτιθέμενος διάλογος δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΞ ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας και την στρατηγική των κομμάτων είναι πολύ γνωστές και διατυπώνονται με τον ίδιο τρόπο δημόσια και κατ' ιδίαν.

Αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΞ ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι θέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας και την στρατηγική των κομμάτων είναι πολύ γνωστές και διατυπώνονται με τον ίδιο τρόπο δημόσια και κατ' ιδίαν».


Διαβάστε Περισσότερα »

Παγκόσμιο σοκ: 136 νεκροί, οι περισσότεροι μαθητές, από την επίθεση των Ταλιμπάν σε σχολείο του Πακιστάν





Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από την πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση ένοπλων Ταλιμπάν σε σχολείο της περιοχής Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης είναι 130 νεκροί, οι περισσότεροι από τους οποίους μαθητές από 10 έως 20 ετών, ενώ, ο στρατός και η αστυνομία ανακοίνωσαν ότι και οι έξι ένοπλοι είναι νεκροί.

«Ο έκτος τρομοκράτης σκοτώθηκε. Οι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έχουν τοποθετήσει οι τρομοκράτες παρακωλύουν την ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθαριστικής επιχείρησης», ανέφερε ο Πακιστανός υποστράτηγος Ασιμ Μπάτζουα μέσω Twitter και πρόσθεσε «Τελειώνουμε».

Οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν την ευθύνη για την ιδιαίτερα αιματηρή αυτή επίθεση, ανέφεραν πως έστειλαν έξι ένοπλους, που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά, να επιτεθούν σ' αυτό το σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ. «εσείς σκοτώνετε τα παιδιά μας και εμείς τα δικά σας» ήταν το μήνυμα των τρομοκρατών.

Εξάλλου και η αστυνομία ανέφερε ότι η επίθεση στην Πεσάβαρ τερματίστηκε και ότι όλοι οι δράστες είναι νεκροί.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο δράσης Δήμου Θηβαίων για άστεγους σε περίπτωση κακοκαιρίας




Ο Δήμος Θηβαίων αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και αναγνωρίζοντας της συγκυρίες της εποχής, έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για άστεγους, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, προκειμένου να αποτραπεί η έκθεσή τους σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας, σε περίπτωση που εντοπίσουν άτομο που στερείται καταλύματος, στην πόλη μας να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας στο τηλέφωνο 2262350603 ή στο τηλεφωνικό κέντρο 2262350600 και 601. 
Ενημερώνουμε επίσης πως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) έχει διαθέσιμη στο κοινό και σε 24ωρη βάση την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης 197, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της δράσης, κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αλίαρτο ο Τελικός Κυπέλου Ποδοσφαίρου Λυκείων της Βοιωτίας

             Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων σε συνεργασία με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Ν.Βοιωτίας διοργανώνει τον τελικό κυπέλλου ποδοσφαίρου Λυκείων α’ φάσης. Θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Αλιάρτου την Πέμπτη 18/12/2014 και ώρα 10:00 π.μ.       

                                                                                                        
    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

             ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 άνεργους




Πρόγραμμα κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ θέτει σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης.

Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα της αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του «επιχειρείν» καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών
• Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 832 ωρών.
• Υπηρεσίες Υποστήριξης και Συμβουλευτικής καθοδήγησης

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα:

• Βαθμός Κτήσης Πτυχίου
• Ηλικία υποψηφίου
• Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή/και συζύγου (οικονομικό έτος 2014)
• Χρόνος ανεργίας

Υποβολή αιτήσεων

1) Για τους πτυχιούχους ανέργους: από 22.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00
2) Για τους παρόχους κατάρτισης: από 29.12.2014 ώρα 11:00 έως 14.1.2015 ώρα 24:00
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Μπασιάκου για κάλυψη ελλείψεων προσωπικού ΔΟΥ Θήβας


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ : Τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Μεγάλη ανάγκη κάλυψης ελλείψεων προσωπικού ΔΟΥ Θήβας.


Σε συνέχεια της αναπάντητης με αριθμό 3439/8-10-2014 σχετικής ερώτησης μου στη Βουλή και επισυνάπτοντας την από 19-11-2014 σχετική επιστολή του κ. Δημάρχου Θηβαίων , με θέμα τις σοβαρές ελλείψεις στη ΔΟΥ Θήβας, καθώς και με το νεώτερο δεδομένο ότι ο αριθμός του προσωπικού έχει περιοριστεί ήδη σε 9 υπαλλήλους , ενώ έχει κοπεί επί 10ήμερο η σύνδεση της ΔΟΥ με το taxisnet, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των φορολογουμένων και ενώ τρέχουν οι σχετικές καταληκτικές προθεσμίες.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ.  Υπουργός

Ποιες οι άμεσες ενέργειες του για τη λήψη μέτρων κάλυψης των πιο πάνω  σοβαρών ελλείψεων;







Αθήνα, 15/12/2014

Ο ερωτών Βουλευτής




ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Φάλαινα έκανε βόλτες στα Καμμένα Βούρλα - Την είδαν ψαράδες να περνάει δίπλα τους



Πρώτη φορά εντοπίζεται φάλαινα στο Μαλιακό κόλπο !!!

«Άμα σας πω ότι σήμερα ήμουν στη θάλασσα στα Καμμένα βούρλα και πέρασε μια φάλαινα διπλά μου θα το πιστέψετε?», γράφει στο Facebook ο Γιώργος Μαντές, που είναι ο ένας από τους δυο ψαράδες που είδαν τη φάλαινα να κάνει βόλτες δίπλα τους!!!

Έκπληκτοι έμειναν χθες το μεσημέρι  το πλήρωμα και ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού σκάφους ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΣ154 , Γιώργος Μαντές και Αρίστος Ντρένιος , όταν αντίκρισαν δίπλα στο σκάφος τους εκεί που ψάρευαν ανοιχτά των Καμένων Βούρλων μια φάλαινα που το μήκος της ήταν γύρω στα 12μ.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο προιστάμενος της Δ/νσης Αλιείας της Π.Ε. Φθιώτιδας Δημήτρης Ρίζος, Βιολόγος-ιχθυολόγος Msc., είναι η πρωτη φορά που εμφανίζεται πτεροφάλαινα στον Μαλιακό - Βόρειο Ευβοικό.

H πτεροφάλαινα (Balaenoptera physalus) είναι ο «αγαθός και σβέλτος» κάτοικος της Μεσογείου και των θαλασσών μας και κολυμπάει ορισμένες φορές και ανάμεσά μας, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 37 χλμ/ώρα.

Με καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα, βάρος που μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους και προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια, η εντυπωσιακή πτεροφάλαινα είναι η μοναδική φάλαινα που έχει σταθερή παρουσία στα ελληνικά νερά.

Το χρώμα της είναι γκρι (είτε σκούρο είτε πιο ανοικτό) ενώ η κοιλιά της είναι άσπρη. Ξεχωρίζει για τη σχετικά υπερυψωμένη αναπνευστική οπή της, η οποία αποτελείται από δύο συμμετρικά και ανεξάρτητα ρουθούνια. Η εκπνοή της εκτοξεύεται κάθετα και φτάνει ακόμα και τα 6 μέτρα σε ύψος οπότε και είναι ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των δύο ναυτικών μιλίων.

Τρέφεται με  ζωοπλαγκτόν, κριλ (που μοιάζει με μικρές καραβίδες) καθώς και με μικρά ψάρια. Όπως όλες οι φάλαινες, έτσι και η πτεροφάλαινα περνά από τη φάση αναπαραγωγής στη φάση διατροφής. Οι πτεροφάλαινες της Μεσογείου  σε αντίθεση με τις φάλαινες παγκοσμίως, παραμένουν όλο το χρόνο στα νερά της Μεσογείου ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για λόγους διατροφής τις βρίσκουμε συνήθως στη θάλασσα της Λιγουρίας (μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας).

«Στην Ελλάδα, δεν έχουμε ακριβή στοιχεία για τον πληθυσμό τους. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι εντοπίζονται σταθερά στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους, αν και περιστασιακά πλησιάζουν και κοντά στις ακτές όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι πτεροφάλαινες είναι η σύγκρουση με τα σκάφη, που μπορεί να τις οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Η Ελλάδα αποτελεί κομβικό σημείο της Μεσογείου, μιας λεκάνης που παρότι καλύπτει μόλις το 0,8% των παγκόσμιων ωκεανών είναι δίαυλος για το 30% της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Ως εκ τούτου, ο θόρυβος των μεγάλων πλοίων που διέρχονται από περιοχές σημαντικές για τα κητώδη και εκπέμπεται σε 24ωρη βάση, επηρεάζει και απειλεί ποικιλοτρόπως τα θαλάσσια θηλαστικά.

Η  ρύπανση, η παρενόχληση από τα σκάφη αναψυχής, η ηχορύπανση, η κλιματική αλλαγή, η όχληση και οι στρατιωτικές ασκήσεις και έρευνες για υδρογονάνθρακες, είναι κοινές απειλές για όλα τα θαλάσσια θηλαστικά και για τις φάλαινες.», είπε ο κ. Δημήτρης Ρίζος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μικρέ μας φίλε, πιστοί στο ραντεβού μας για τέταρτη συνεχή χρονιά σε προσκαλούμε να έρθεις στην παρέα μας, φέρε το δικό σου παιχνίδι που δεν χρησιμοποιείς πια, το παραμύθι που το διάβασες πολλές φορές, και ότι άλλο εσύ πιστεύεις πως θα είναι χρήσιμο στον φίλο σου. (Ένα κουτί γάλα, μια λιχουδιά κ.λ.π.) Δείξε την ευαισθησία σου, κάνε την δική σου καλή πράξη γι’ αυτές τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και μια έκπληξη θα σε περιμένει.
Ραντεβού λοιπόν στις 19 Δεκεμβρίου 2014 από τις 11:00 – 1:00 μ.μ. και στις 29 Δεκεμβρίου 2013 από τις 11:00 – 1:00 π.μ. στο  περίπτερο του Περιφερειακού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ,  ΜΠΟΡΕΙΣ!

Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                       ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστουγεννιάτκες Εκδηλώσεις στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα από τις βραδινές ώρες και από τη δυτική χώρα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ:

    Σήμερα Τρίτη (16-12-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
    Αύριο Τετάρτη (17-12-2014) τα προαναφερθέντα φαινόμενα:

    θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στα δυτικά,
    από τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένεται να ασθενήσουν τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (18-12-2014)και
    είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα τη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Θήβα για κλοπή και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (15-12-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης είκοσι (20) μηνών και χρηματική ποινή (300) ευρώ, για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη, χθες (15-12-2014) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης ενός (1) έτους και έξι (6) μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και αντίσταση.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός για κλοπή στη Θήβα

Συνελήφθη, χθες (15-12-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες πρώτες πρωινές ώρες, ο 28χρονος έθραυσε την βιτρίνα καταστήματος καφεκοπτείου, ιδιοκτησίας 48χρονης ημεδαπής, στη Θήβα και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (75) ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε μέρος του ανωτέρω χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στην νόμιμο κάτοχό του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, αφού σύμφωνα με την ΕΜΥ, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα.

Στα δυτικά τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Από το απόγευμα τοπικές βροχές βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Νότιοι άνεμοι που στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς τοπικές ομίχλες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα και από τα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές βροχές από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών από αργά το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές από το βράδυ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς τοπικές ομίχλες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται μέχρι το... 2015 η αποχή των δικηγόρων



Η συντονιστική επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδρίασε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν συντρέχει λόγος αναστολής της πανελλαδικής αποχής διαρκείας των δικηγόρων για το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Κατόπιν αυτού η αποχή των δικηγόρων η οποία αποφασίσθηκε με πανελλαδικό δημοψήφισμα των δικηγόρων στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2014 συνεχίζεται κανονικά.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας επισημαίνεται ότι «η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης να μεταθέσει την πρώτη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από τις 16 Δεκεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί, για μετά τις εορτές, οφείλεται στις εξελίξεις σχετικά με την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν συνιστά αποδοχή των θέσεων του δικηγορικού σώματος».

Αναφέρεται, επίσης, ότι σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου 2014, θα συγκληθεί -εντός 24 ωρών- η συντονιστική επιτροπή και Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Μελισσοχώρι

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ ''ΜΕΛΙΣΣΑ'' ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ!

1)ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 μ.μ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ.

2) ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZZAR !!!!! ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ.!! Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ! ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 26/11/2014 & ΩΡΕΣ 7-8:30 Μ.Μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/11/2014 & ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3/12/2014 & ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/12/2014& ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΔΕΥΤΕΡΑ 8/12/2014 &ΩΡΑ 7-8 Μ.Μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12/2014 & ΩΡΑ 7- 8:30 Μ.Μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/12/2014 & ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/12/2014 & ΩΡΑ 7-8 Μ.Μ
ΤΕΤΑΡΤΗ 17/12/2014 & ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/12/2014 & ΩΡΑ 7-8:30 Μ.Μ
ΣΑΒΒΑΤΟ 20/12/2014 & ΩΡΑ 6-7 Μ.Μ
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/12/2014 & ΩΡΑ 6-7 Μ.Μ
ΔΕΥΤΕΡΑ 22/12/2014 & ΩΡΑ 6-7 Μ.Μ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ INBOX ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!!

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΜΕΛΙΣΣΑ’’


Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ

    ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΑΓΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ?ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ?ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ?ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ?ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ??ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Η Κα ΘΕΩΝΗ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Κ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΓΙΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ:ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ





Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού μέσω της Εφορίας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας προκυρύσσει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, διάρκειας δώδεκα (12) μηνών με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης ως την ολοκλήρωση του 5ου υποέργου «Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες» στο πλαίσιο του έργου «Δίκτυα Ακαθάρτων Αλιάρτου» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013″.
Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάργηση Χριστουγεννιάτικων εορτών στα σχολεία



Από το θεατρικό όταν πήγαινα στο νήπιο μαζί με τον φίλο μου Γιάννη Κέντρο , Κώστα Κουρελή και κάποιον ακόμα.Ορίστε Γιάννη που χρειάστηκε η φωτογραφία σου και ήδη απέκτησε συλλεκτική αξία , αφού μερικοί προτίθενται να καταργήσουν τα θεατρικά.


Μετά την δημοσίευση του θέματος , που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, σχετικά με την κατάργηση -όπως επιμένω να υποστηρίζω εγώ- των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στα νηπιαγωγεία της Βοιωτίας και την μετατροπή των εκδηλώσεων σε μια θεματική ενότητα , όπως αναγράφει η ανακοίνωση που υπογράφει η σχολική σύμβουλος Βοιωτίας, έχω να σας παρουσιάσω τις παρακάτω εξελίξεις :

Έπειτα από την μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το εν λόγω θέμα και την παρότρυνση εκ μέρους μου να πάρουν θέση και οι Βουλευτές του νομού μας, εκφράστηκαν οι εξής απόψεις :

Περισσότερα Εδώ

Διαβάστε Περισσότερα »

Το διαγώνισμα του μαθητή από τη Θεσσαλονίκη που σαρώνει στο διαδίκτυο

 

Στη Χημεία θα εξεταζόταν ένας μαθητής της Α΄ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη...



Ωστόσο, δεν είχε διαβάσει και σκαρφίστηκε μία ολόκληρη ιστορία για να δικαιολογηθεί.

Η φωτογραφία από το διαγώνισμα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και έχει γίνει viral...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ