Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Φάτνη της Αλιάρτου-φωτο

Τα καλά και τα ωραία ... είναι επιτακτική ανάγκη να τα προβάλλουμε....
 Με χαρά προβάλλει η Φάτνη της Γεννήσεως του Χριστού μας στην είσοδο της  Αλιάρτου από την πλευρά της Θήβας.
Είναι ένα φυσικό Σπήλαιο και μαγεύει με την απλή και λιτή της παρουσία όλα τα περαστικά βλέματα των διερχομένων οδηγών, δίνοντάς τους ένα καλό κατευόδιο στους προορισμούς τους.Πρόβατα, μάγοι, το αστέρι κερδίζουν τις εντυπώσεις τη νύχτα και κάνουν την φάτνη ξεχωριστή σε όλη την Ελλάδα.Και, φυσικά, για να το διαπιστώσει κανείς δεν έχει από το να πάει μια βόλτα με την οικογενειά του μέχρι την Αλίαρτο. Είναι βέβαιο ότι θα φύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι.
Το μεγάλο φωτεινό αστέρι έδειξε τον δρόμο στους Μάγους με τα δώρα… το Θείο βρέφος γεννήθηκε… έφερε την αγάπη και ο κόσμος μας άλλαξε για πάντα!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ








Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Η προέλαση της Θήβας συνεχίζεται… Σπουδαία τρίποντα για Απόλλωνα, Επαμεινώνδα



Δεν άλλαξε και δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην κορυφή. Η Θήβα πέτυχε την 13η σερί νίκη της και προελαύνει χωρίς αντίπαλο σχεδιάζοντας και τα… μπαράζ. Στην μάχη της παραμονής ο Απόλλων πήρε σπουδαίο τρίποντο απέναντι στο Ύπατο όπως και ο Επαμεινώνδας μέσα στον Ορχομενό.

Α’ Κατηγορία

13η αγωνιστική

Κιθαιρώνας – Δήλεσι   2-1

Παρνασσός – Παναλίαρτος  2-0

Θήβα – Παμβαγιακός     4-0

Απόλλων Ακρ. – Ύπατο  2-1

Δάφνη – Κόκκινο   2-2

Ορχομενός – Επαμεινώνδας  0-2

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Ένωση   3-0

Αναγέννηση – Αμβρυσσέας     2-1

Βαθμολογία

(σε 13 αγώνες)

Θήβα                       41-4        39

————————————————

Κιθαιρώνας             28-11       29

Παρνασσός             20-10       27

ΠΑΟ Κυριακίου       18-13        25

Παμβαγιακός          18-16        22

Ένωση                    30-12        20

Δάφνη Ερ.              21-20         20

Αμβρυσσέας          24-18          19

Δήλεσι                    18-13         18

Αναγέννηση           16-18         16

Κόκκινο                  15-18         16

Απόλλων                 8-15          12

Επαμεινώνδας       18-24         12

—————————————————–

Ύπατο                    13-29         11

—————————————————–

Ορχομενός              8-37            2

Παναλίαρτος            3-41            0

* Η Ένωση έχει -2 βαθμούς

14η αγωνιστική

 Παρνασσός – Κιθαιρώνας

Δήλεσι – Θήβα

Παναλίαρτος – Απόλλων Ακρ.

Παμβαγιακός – Δάφνη

Ύπατο – Ορχομενός

Κόκκινο – Π.Α.Ο.Κυριακίου

Επαμεινώνδας – Αναγέννηση

Ένωση – Αμβρυσσέας
 StereaSports

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Χρυσοχοϊδη σε Μπασιάκο για Μέτρα Αποτροπής Κυκλοφοριακού Φόρτου Βοιωτίας

ΘΕΜΑ:      Μέτρα αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον 
  οδικό δίκτυο της Βοιωτίας



Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, τα εξής :
Αναφορικά με τα έργα αποτροπής κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας, έχει προωθηθεί προς ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο : «Παρεμβάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην ΠΕΟ Θήβας-Λειβαδιάς-Λαμίας (Μελέτη και κατασκευή)», με αντικείμενο την υλοποίηση επειγουσών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ποιότητας ζωής σε τμήματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Θήβας-Λειβαδιάς-Λαμίας, που διέρχονται από περιοχές μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης (Θήβα-Χαιρώνεια-Αλίαρτος-Αμφίκλεια, κ.λ.π.).
Συγκεκριμένα, θα εκπονηθούν μελέτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιλαμβάνουν σχεδιασμούς όπως την οριοθέτηση του οδικού άξονα με συγκεκριμένη τυπική διατομή και πεζοδρόμια εκατέρωθεν (εντός των αστικών περιοχών), διαμορφώσεις κυκλικών κόμβων, οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση (όρια ταχύτητας, απαγόρευση προσπέρασης, διαβάσεις πεζών και επιλεγμένες θέσεις για εγκατάσταση και λειτουργία Φωτεινής Συματοδότησης).
Με βάση τις παραπάνω μελέτες, θα κατασκευαστούν μέσω εργολαβιών τα αντίστοιχα αναγκαία έργα και θα υλοποιηθούν οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις. Οι μελέτες πρέπει να τύχουν διαβούλευσης και έγκρισης από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων και ακολούθως από τις Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας − Στερεάς Ελλάδας. Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000 ευρώ.
Επίσης, το Υπουργείο εξετάζει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων παρεμβάσεων που προτείνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.


Όσον αφορά την μείωση των διοδίων επισημαίνεται, ότι για το ύψος των διοδίων που καθορίζεται από τους Κυρωτικούς Νόμους της Σύμβασης Παραχώρησης, δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης του Δημοσίου, χωρίς ταυτόχρονη αναπλήρωση των από την παρέμβασή του αυτήν προκαλουμένων απωλειών εσόδων, μεταφέροντας τη σχετική δαπάνη από τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου στο σύνολο των πολιτών μέσω της φορολογίας.
Δεδομένου ότι η πολιτική των διοδίων εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Έργου Παραχώρησης, συνιστά σημαντικό μέρος της χρηματοδότησής του. Τα έσοδα από τα διόδια σε συνδυασμό με δανεισμό, ίδια κεφάλαια του Παραχωρησιούχου και τη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου χρηματοδοτούν τόσο τη κατασκευή και την αποπληρωμή των δανείων μετά το πέρας της κατασκευής, όσο και τη λειτουργία και συντήρηση του Έργου Παραχώρησης.
Τέλος, η τοποθέτηση πλευρικών διοδίων στους Α/Κ Θήβας και Μπράλου, πέραν της αναλογικότερης χρέωσης των χρηστών, δρα εν μέρει και αποτρεπτικά για την χρήση του δευτερεύοντος οδικού δικτύου.


                      
Εσωτ. Διανομή                                                                         
Γρ. Κοιν. Ελέγχου

                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ   
    
                                                               Ακριβές αντίγραφο

   
     Π. Καμπύλη
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις στο Μάζι Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Sunday Christmas στη Λιβαδειά



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονος στη Θήβα για μικροποσότητες ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (19-12-2014) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 37χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, δέκα (10) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών, για το αδίκημα της αντίστασης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΜΕΓΑΣ SECURITY-Όπως λέμε Ασφάλεια


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Συστήματα ασφαλείας, κάμερες παρακολούθησης, συναγερμοί
ΤΩΡΑ η ασφάλειά σας δεν είναι τυχαία επιλογή

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις, την συνεχόμενη εγκληματικότητα και αναγνωρίζοντας το κλίμα ανασφάλειας και φόβου που έχει δημιουργηθεί, η εταιρεία μας συνεχίζει το όραμά της για ποιοτική και προσιτή οχύρωση του χώρου σας, μέσα από μια μεγάλη και σύγχρονη γκάμα συστημάτων συναγερμού, καμερών και πυρανίχνευσης.

Είμαστε πάντα δίπλα σας για να αισθάνεστε εσείς ασφαλείς!
 Καλέστε μας στα τηλέφωνα 2262067164-6932871484-6973497686 και εξειδικευμένο προσωπικό θα σας εξυπηρετήσει και θα βρει την πιο έγκυρη λύση για το πρόβλημά σας.
Το προσωπικό της εταιρείας μας είναι σε ετοιμότητα να επιλύσει οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα παρουσιαστεί όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.
Φύλαξη φωτοβολταικών
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ





Διαβάστε Περισσότερα »

ΩΡΑΙΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ:Πως θα προστατευτείτε από το κρύο;


Ο χειμώνας βρίσκεται προ των πυλών και με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, είναι δύσκολο να κρατηθείτε όλες τις ώρες ζεστοί. Ακολουθώντας ωστόσο τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές, μπορείτε να προστατευτείτε από το κρύο...


Αναπνεύστε από τη μύτη, όχι από το στόμα
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους, είναι καλό να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν αναπνέουμε από το στόμα όμως, δεν υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης του αέρα.

Αποφύγετε την καφεΐνη
Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ ή τσαγιού να μοιάζει το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η καφεΐνη όμως θα προκαλέσει απώλεια σωματικής θερμότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες.

Μην καταναλώνετε αλκοόλ
Σε αντίθεση με ότι πιστεύεται ότι το αλκοόλ ζεσταίνει, προκαλεί τη διαστολή αγγείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του, να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και να κρυώνετε περισσότερο.

Καταναλώστε πρωτεΐνες
Η πέψη των πρωτεϊνών (πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, όσπρια) και των υδατανθράκων (ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι, δημητριακά) παράγει περισσότερη θερμότητα απ' ό,τι η πέψη των λιπών.

Διατηρήστε σταθερή θερμοκρασία στους κλειστούς χώρους
Αποφύγετε τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας όταν βγαίνετε έξω, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία των εσωτερικών χώρων στους 18-20 βαθμούς Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία στους εσωτερικούς χώρους είναι μεγαλύτερη από αυτήν, η απότομη έκθεση στο κρύο του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του σώματος, οι οποίες με τη σειρά τους ανοίγουν τον δρόμο στο σύνδρομο Ρεϊνώ.
Το σύνδρομο αυτό προκαλεί παροδικούς σπασμούς των αιμοφόρων αγγείων που εκτίθενται στο κρύο, με συνέπεια τα χέρια και τα πόδια να «στραγγίζουν» από το αίμα, να παγώνουν, να αποκτούν μπλε-μαβί χρώμα και να πονάνε.

Πείτε όχι στον μάλλινο σκούφο
Ο κατάλληλος σκούφος για τη βαρυχειμωνιά πρέπει να αποτελείται από συνθετικό υλικό και όχι από φυσικό, όπως το μαλλί. Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι το 30% της απώλειας της σωματικής θερμότητας συμβαίνει από το κεφάλι, γι' αυτό και πάγια συμβουλή των ειδικών είναι να φοράμε έναν σκούφο. Τα συνθετικά υλικά παρέχουν καλύτερη μόνωση του κεφαλιού από το κρύο, καθώς παγιδεύουν τον αέρα ανάμεσα στον σκούφο και στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παγιδευμένος αέρας να δρα ως πρόσθετη μόνωση. Καλύψτε επίσης τα αυτιά σας, τα οποία είναι λεπτά και με μεγάλη επιφάνεια, με αποτέλεσμα να διευκολύνουν την απώλεια θερμότητας.


onmed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Στα «κάγκελα» οι εργαζόμενοι στην ΙΝΟ Θήβας!



Απλήρωτοι επί 6 μήνες  διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους…

«Χωρίς αντίκρισμα» οι υποσχέσεις του Ομίλου Σκουλούδη..

Όχι έναν ή δυο μήνες, αλλά έξι και επτά παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι  στον Όμιλο Σκουλούδη, στον οποίο ανήκει και η ΙΝΟ στην Θήβα…

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν Σωματείο και χθες προχώρησαν σε απεργία, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα εισπράττουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα…

«Επί 7 μήνες μας υπόσχονται ότι θα μας ξεχρεώσουν και θα μπει σειρά, αλλά διαρκώς μας κοροϊδεύουν κι έτσι αποφασίσαμε να τραβήξουμε τον δρόμο της απεργίας για όσο χρειαστεί» τονίζει ο Αντιπρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Σωματείου Ν. Παγώνης …

«Έφτασαν ως εδώ λόγω αγανάκτησης και πείνας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν παραγγελίες και δουλεύουν υπερωρίες  για να τις βγάλουν, χωρίς όμως να πληρώνονται» τονίζει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Δ. Δημητρίου, ο οποίος και συναντήθηκε με τον κ. Σκουλούδη στην είσοδο του εργοστασίου, εισπράττοντας την δέσμευση για την καταβολή ενός μηνιάτικου και του Δώρου των Χριστουγέννων…

«Το Δώρο Χριστουγέννων  είναι υποχρεωτικό ούτως ή άλλως από τον νόμο, αλλά η καταβολή ενός μηνιάτικου δεν σημαίνει κάτι, καθώς εκκρεμεί ο Δεκέμβριος, οπότε οι καθυστερήσεις ξανάρχονται μια η άλλη. Η δέσμευση για δυο μισθούς συν το Δώρο μας βάζει στην λογική της συζήτησης, προκειμένου να βρεθούν λύσεις» επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, προσθέτοντας  πως τόση μεγάλη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων δεν υφίσταται σε ολόκληρη την περιοχή…

Παρών ήταν και το μέλος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Π. Μελισσάρης ,  προκειμένου να συμπαρασταθεί  στον αγώνα των  εργαζομένων στον όμιλο, δηλώνοντας ότι «πρέπει να μπουν βάσεις για αγώνα  για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μέσα από σωματεία , προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί»…

Να σημειωθεί πως τον Οκτώβριο ο όμιλος προχώρησε σε απολύσεις και με ανακοίνωση – καταγγελία το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας, του καταλόγισε ευθύνες τόσο για το ότι έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους εδώ και έξι μήνες, όσο και για την αντίδρασή του με εξώδικα και απολύσεις στην ίδρυση σωματείου εργαζομένων.
viotiki-ora.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικος χορός του ΠΑΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1881 διεξάγονται εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

69 - Ο Βεσπασιανός, πρώην στρατηγός του Νέρωνα, μπαίνει στη Ρώμη για να διεκδικήσει τον τίτλο του αυτοκράτορα.

1522 - Πολιορκία της Ρόδου: ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής αποδέχεται την παράδοση των Ιπποτών της Ρόδου, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν το νησί. Τελικά θα εγκατασταθούν στη Μάλτα και θα γίνουν γνωστοί ως Ιππότες της Μάλτας.

1803 - Ολοκληρώνεται στη Νέα Ορλεάνη η αγορά της Λουιζιάνας.

1808 - Ιβηρικός πόλεμος: αρχίζει η δεύτερη πολιορκία της Σαραγόσα.

1812 - Κυκλοφορεί ο πρώτος τόμος με 86 παραμύθια των αδελφών Γκριμ  εν μέσω αντιδράσεων επειδή ορισμένα από αυτά θεωρούνται ακατάλληλα για παιδιά.

1821 - Αρχίζει στην Επίδαυρο η Α' Εθνοσυνέλευση, κατά την οποία θα γραφτεί η Διακήρυξη Ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

1860 - H Νότια Καρολίνα γίνεται η πρώτη Πολιτεία που αποσχίζεται από τις Η.Π.Α.

1881 - Εκλογές στην Ελλάδα με νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη. Εξελέγησαν και έξι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας: Γ. Φιλάρετος, Τ. Φιλήμων, Α. Πετσάλης, Γ. Μαυρομαράς, Α. Ρηγόπουλος και Χ. Δουζίνας. Από αυτούς, μόνο ο Γ. Φιλάρετος θα παραμείνει πιστός στις ιδέες του.

1922 - 14 Δημοκρατίες δημιουργούν την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (Ε.Σ.Σ.Δ.).

1972 - O Κώστας Κολιγιάννης, γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε., υποβάλλει για λόγους υγείας την παραίτησή του. Νέος γ.γ. εκλέγεται ο Χαρίλαος Φλωράκης.

1973 - Ο Ισπανός πρωθυπουργός του δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο Λουίς Καρέρο Μπλάνκο σκοτώνεται σε βομβιστική ενέργεια στη Μαδρίτη. Η ενέργεια αποδόθηκε στην αυτονομιστική βασκική οργάνωση ΕΤΑ

1977 - Το Τζιμπουτί και το Βιετνάμ γίνονται μέλη του ΟΗΕ

1989 - Oι ΗΠΑ εισβάλλουν στον Παναμά.

1995 - O Δημήτρης Τσοβόλας ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος με το όνομα ΔΗ.Κ.ΚΙ. (Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα).

1995 - Boeing 757 της American Airlines συντρίβεται κοντά στο Κάλι της Κολομβίας, παρασύροντας στο θάνατο 160 επιβαίνοντες

1995 - Αρχίζει η επιχείρηση επιτήρησης της ειρήνης από δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Βοσνία

1999 - Το Μακάο παραχωρείται στην Κίνα από την Πορτογαλία

2007 - Απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία προκαλεί έντονη σκανδαλολογία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιακάδα αλλά και κρύο σήμερα

Αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας σήμερα, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ομίχλη κυρίως τις πρωινές ώρες.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από την EMY:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ομίχλες τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 και στα νότια 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα νότια πελάγη βαθμιαία δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: στα βόρεια νοτιοδυτικοί και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

19 συλλήψεις σε Αστυνομικούς ελέγχους στη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν (702) άτομα και προσήχθησαν (71) άτομα

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (443) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (205) παραβάσεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (18-12-2014), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (702) άτομα, εκ των οποίων (521) ημεδαποί και (181) αλλοδαποί, καθώς και (443) οχήματα.

Προσήχθησαν : (71) άτομα, εκ των οποίων (37) ημεδαποί και (34) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (19) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (8) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Επιπλέον ένας εκ των ανωτέρω κατηγορείται και για πλαστογραφία εγγράφων.
    (2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    (4) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατασχέθηκαν :

    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (205) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (8) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
    (190) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (27) για υπερβολική ταχύτητα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (1) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, (8) για ΚΤΕΟ και (149) λοιπές παραβάσεις].
    (2) λοιπές παραβάσεις.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων, με σκοπό τη σύλληψη ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια, θα συνεχισθούν δε με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαίνια νέων έργων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσό




Τα νέα έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ύψους 17 εκατ. ευρώ, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το οποίο διαχειρίζεται η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), εγκαινίασε την Παρασκευή η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη.
Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν τον νέο αναβατήρα, που συνδέει για πρώτη φορά τα Κελάρια με τον Βάκχο και είναι ένας από τους τέσσερις πλέον σύγχρονους αναβατήρες τύπου «combi» παγκοσμίως, καθώς μεταφέρει από τα 1.750μ στα 2.250μ υψόμετρο σε λιγότερο από δέκα λεπτά.

Αποτελούν την Α' φάση του συνολικού έργου που υλοποιεί η ΕΤΑΔ Α.Ε. μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΥΔ ΕΠΑΕ, τους παραπαρνάσιους Δήμους (Αμφίκλειας, Αράχωβας, Δελφών) και τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Παρνασσού.

«Η Ελλάδα στοχεύει να είναι ισχυρός και σύγχρονος τουριστικός προορισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο. Στόχος μας είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης σε όλα τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Κάθε χιονοδρομικό πρέπει να κατοχυρώσει και να προβάλλει διεθνώς, με κάθε μέσο, το δικό του brand name», τόνισε η υπουργός. Και πρόσθεσε ότι «στο υπουργείο Τουρισμού εργαζόμαστε εντατικά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τόσο σε θεσμικό όσο και σε αναπτυξιακό επίπεδο, ώστε να ενισχύσουμε αυτές τις προσπάθειες, και να δημιουργήσουμε παράλληλα νέες θέσεις απασχόλησης.

Το σχέδιο ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού που υλοποιούν το υπουργείο Τουρισμού και η ΕΤΑΔ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και τους όμορους δήμους, περιλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού 29.520.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ύψους 6.789.600 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Αυτά αφορούν στην αντικατάσταση των παλαιών αναβατήρων 35ετίας, στη λειτουργική ενοποίηση των Χιονοδρομικών Πεδίων Κελάρια - Φτερόλακα - Γεροντόβραχος και γενικότερα, στην αειφόρο διαχείριση και λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου, με έμφαση σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υδάτων και αειφόρου κινητικότητας.   

Παρουσιάζοντας όλο το σχέδιο ανάπτυξης, την Α' Φάση που ολοκληρώθηκε και τη Β' Φάση που ήδη ξεκίνησε και ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2015, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Δημήτρης Δημητρίου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «κεντρικοί στόχοι είναι η ανάδειξη του ορεινού όγκου Παρνασσού, η ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή».

Επίσης τόνισε ότι «με τον νέο υπερσύγχρονο αναβατήρα, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα εύκολης και άνετης πρόσβασης σε ΑΜΕΑ στην κορυφή του χιονοδρομικού, σε υψόμετρο 2.250μ. γιατί το βουνό δεν είναι μόνο για τους χιονοδρόμους, αλλά πρέπει να μπορούμε όλοι ανεξαιρέτως να απολαμβάνουμε την ομορφιά του, τη θέα, την αναψυχή που μας προσφέρει».

Ηδη προχωρεί η Β' φάση, που περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα εκσυγχρονισμού στη Φτερόλακα και θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής διαχείρισης που προωθείται. Θα ακολουθήσει και Γ' φάση.

Η υπουργός εγκαινίασε την πρώτη επίσημη διαδρομή του νέου υπερσύγχρονου αναβατήρα, που μετέφερε τους παρευρισκόμενους στην κορυφή του Βάκχου για μια πανοραμική θέα των νέων έργων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι από όλους τους παραπάνω συνεργαζόμενους φορείς, βουλευτές Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, οι Δήμαρχοι όλων των παραπαρνάσσιων Δήμων, η πρέσβης της Αυστρίας και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 4,1R στο Βελεστίνο



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.40 τα ξημερώματα του Σαββάτου κοντά στο Βελεστίνο, σύμφωνα με προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 9 χλμ. βόρεια του Βελεστίνου και 24 χλμ βόρεια του Βόλου. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στο ένα χιλιόμετρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξήθηκε παγκοσμίως το προσδόκιμο ζωής




    Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον μία εξαετία(!) από το 1990 -με εξαίρεση την υποσαχάρια Αφρική.



Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον μία εξαετία από το 1990 χάρη στη μείωση του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο και από καρδιακά νοσήματα στις πλούσιες χώρες και στα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης από διάρροια, ελονοσία και φυματίωση στις φτωχές χώρες.
Σε μία ανάλυση των στοιχείων της μελέτης του... 2013 με τίτλο «Παγκόσμια Επιβάρυνση Ασθενειών» οι ερευνητές αναφέρουν ότι, ενώ το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται παντού στον κόσμο, μία αξιοσημείωτη εξαίρεση παραμένει η νότια υποσαχάρια Αφρική, όπου οι θάνατοι από τον ιό HIV στέρησαν μία πενταετία από το μέσο προσδόκιμο μετά το 1990.

«Η πρόοδος που παρατηρούμε ενάντια σε μία πληθώρα ασθενειών και τραυματισμών είναι θετική -ακόμη και αξιοσημείωτη- αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα» λέει ο Κρίστοφερ Μάρεϊ, καθηγητής Παγκόσμιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον και επικεφαλής της έρευνας, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

Σύμφωνα με τον Μάρεϊ, η τεράστια αύξηση που σημειώθηκε στη συλλογική δράση και στη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των πιθανώς θανατηφόρων ασθενειών όπως διάρροια, ιλαρά, φυματίωση, HIV και ελονοσία είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, καθώς συνέβαλε στη μείωση των ποσοστών των θανάτων και στην επιμήκυνση του προσδόκιμου ζωής.

Αλλά όπως είπε ο ίδιος, κάποιες σοβαρές χρόνιες παθήσεις έχουν αγνοηθεί και αναδεικνύονται σε απειλητικές για τη ζωή, ειδικά οι διαταραχές από παρενέργειες φαρμάκων, η κίρρωση του ήπατος, ο διαβήτης και οι παθήσεις των νεφρών.

Η «Παγκόσμια Επιβάρυνση Ασθενειών» του 2013 παρέχει την πιο ολοκληρωμένη και επίκαιρη εκτίμηση του ετήσιου αριθμού θανάτων από 240 διαφορετικές αιτίες σε 188 χώρες και σε διάστημα 23 ετών -από το 1990 ώς το 2013.

Η πιο πρόσφατη ανάλυση των στοιχείων της ομάδας του Μάρεϊ διαπίστωσε ότι κάποιες από τις φτωχότερες χώρες έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο ως προς την αύξηση του προσδόκιμου ζωής την περίοδο εκείνη με τους κατοίκους του Νεπάλ, της Ρουάντα, της Αιθιοπία, του Νίγηρα, των Μαλδίβων, του Ανατολικό Τιμόρ και του Ιράν να ζουν σήμερα κατά μέσο όρο 12 χρόνια επιπλέον.

Ωστόσο, παρά τη δραματική μείωση του αριθμού παιδικών θανάτων τα τελευταία 23 χρόνια, η ελονοσία, η διάρροια και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία, βρίσκονται ακόμη στην πρώτη πεντάδα αιτιών παιδικής θνησιμότητας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, καθώς από αυτές πεθαίνουν κάθε χρόνο σχεδόν δύο εκατομμύρια παιδιά από ενός μηνός έως 59 μηνών.

Ένα άλλο αντιφατικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ οι θάνατοι από HIV/AIDS παγκοσμίως μειώνονται κάθε χρόνο από το 2005 κι έπειτα, που έφθασαν στο ζενίθ, το HIV/AIDS παραμένει η συχνότερη αιτία πρόωρου θανάτου σε 20 από τις 48 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ