Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Εύβοια:Οι ληστές με το σίδερο βασάνιζαν τους ηλικιωμένους επί 45 λεπτά!

Δυο σπασμένα πλευρά και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα είναι τα σημάδια που άφησαν οι αδίστακτοι ληστές στον 78χρονο ηλικιωμένο από τα Στύρα Ευβοίας.



Το σοκ που υπέστη ο άτυχος ηλικιωμένος μαζί με την 76χρονη σύζυγό του, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους ληστές, περιγράφει  η κόρη τους, Γεωργία.

Οι δυο ληστές που μπήκαν στο σπίτι τους τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να βρουν χρήματα και χρυσαφικά, δεν δίστασαν να «σιδερώσουν» το πρόσωπο του ηλικιωμένου άντρα με το ηλεκτρικό σίδερο που βρήκαν στο σπίτι.

Όλα συνέβησαν στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ο 78χρονος βγήκε από το σπίτι για να πάει στην τουαλέτα, η οποία βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

«Εκείνη την ώρα, ο πατέρας μου ήρθε αντιμέτωπος με δυο κουκουλοφόρους. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Τον έπιασαν από τα μπράτσα και τον οδήγησαν με γρήγορες κινήσεις στο εσωτερικό του σπιτιού. Μπήκαν στο δωμάτιο και ξύπνησαν τη μητέρα μου, που εκείνη την ώρα κοιμόταν και δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Τρομοκρατημένη κι εκείνη σηκώθηκε άρον-άρον και έκανε ότι της έλεγαν οι ληστές. Τους οδήγησαν στο σαλόνι και τους έδεσαν χειροπόδαρα» λέει η κόρη τους, Γεωργία.

Οι αδίστακτοι ληστές δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν πάνω τους και το όπλο τέιζερ που είχαν μαζί τους, κάνοντας ηλεκτροσόκ στους ηλικιωμένους. 

Όπως αποκαλύπτει η κόρη τους «οι ληστές ρωτούσαν επίμονα που είναι τα λεφτά και τα χρυσαφικά. Χτυπούσαν διαρκώς τον πατέρα μου και τη μητέρα μου. Ο μπαμπάς μου έχει δυο σπασμένα πλευρά και μώλωπες στο σώμα και το πόδι του».

Επειδή όμως οι απαντήσεις των ηλικιωμένων δεν ήταν ικανοποιητικές, ο ένας από τους δυο ληστές πήρε το ηλεκτρικό σίδερο που εντόπισε στο σαλόνι του σπιτιού και το έβαλε στην πρίζα. «Μόλις ζεστάθηκε το σίδερο, το ακούμπησαν στο πρόσωπο του πατέρα μου. Η μητέρα μου τους έλεγε να σταματήσουν, αλλά εκείνοι έδειχναν αποφασισμένοι. Ταυτόχρονα, έκαναν άνω-κάτω το σπίτι και πήραν 800 ευρώ μαζί με όλα τα χρυσαφικά της μητέρας μου».

Η ίδια λέει πως το σοκ ήταν τόσο μεγάλο, που το χθεσινό βράδυ η μητέρα της έβλεπε εφιάλτες και φώναζε στον ύπνο της: «Άσε με, σε παρακαλώ, άσε με».

Ο 78χρονος ηλικιωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καρύστου, ενώ η σύζυγός τους μένει στο σπίτι της κόρης τους. 
protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Μπουφές Αγάπης απο την ΟΕΒΕ Θήβας-φωτογραφίες

 «ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ 2014»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην  κεντρική πλατεία της Θήβας την  Κυριακή 21-12-2014 ο καθιερωμένος πλεον ¨ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ¨ από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Θήβας.
Η ΟΕΒΕ Θήβας εκφράζει την ικανοποίηση της γιατι ο στόχος της εκδήλωσης επιτεύχθει .
Πλήθος κόσμου, στην πλειοψηφία μικρά παιδιά με τους γονείς τους, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Θήβας αλλά και τον πεζόδρομο αυτής δίνοντας ετσι πνοή – ζωντάνια – κέφι – γιορτινή ατμόσφαιρα – χαμόγελα – διάθεση και  είναι αυτά που θέλαμε να δούμε στα πρόσωπα όλων γιατί πολύ μας έχουν λείψει.
Η ΟΕΒΕ Θήβας θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των στόχων , όλα της τα Σωμάτεια, τους Συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο.
Ακολουθούν οι χορηγοί μας τους οποίους και ευχαριστούμε.
              

 ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ                            ΣΩΜΑΤΕΙΑ
COCA – COLA                                           ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ     
INO                                   ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ
ΦΙΞ                                   ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ ¨Η ΘΗΒΑ¨
ΘΗΒΑΙΚΗ ΓΗ ΚΡΑΣΙΑ                       ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΟΙΝΟΙ-ΠΟΤΑ                       ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ
ΣΩΚΟΣ ΚΡΑΣΙΑ                           ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
ΛΟΥΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                           ΚΟΜΜΩΤΩΝ
ΣΑΜΠΑΝΗΣ ΚΡΕΑΤΑ                       ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ¨Ο ΚΑΔΜΟΣ¨
ΚΑΒΑ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ                           ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥΧΩΝ
ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ                           ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ
MOTEL ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ                       ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ
PLAZA   ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ                       ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
MEAT – BAR   ΕΣΤΙΑΣΗ
ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ   ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ



                               ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
                           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΧΑΡΑΤΣΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
















Διαβάστε Περισσότερα »

Πέθανε ο θρυλικός τραγουδιστής Τζο Κόκερ

 

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές της ροκ μουσικής σκηνής μεταπολεμικά, ο βρετανός τραγουδιστής Τζο Κόκερ, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 70 ετών.

Γεννημένος το 1942 στο Σέφιλντ,  ο Κόκερ έγινε διάσημος στη δεκαετία του 1960 κυρίως με διασκευές τραγουδιών των Beatles - το «With a Little Help from My Friends» έφθασε στο Νο1 του καταλόγου των επιτυχιών στη Βρετανία το 1968, ενώ ένα χρόνο αργότερα ο Κόκερ το είχε ερμηνεύσει κατά τη μνημειώδη εμφάνισή του στο φεστιβάλ του Γούντστοκ στις ΗΠΑ.



Μετρώντας περισσότερα από 40 χρόνια στη μουσική σκηνή, ο Κόκερ με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή, άφησε παρακαταθήκη σπουδαία τραγούδια, όπως το «You Are So Beautiful» και το «Up Where We Belong».

Ο ατζέντης του, Μπάρνι Μάρσαλ, επιβεβαίωσε ότι ο πελάτης του ήταν ασθενής, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη φύση της ασθένειας του.  «Ηταν απλά μοναδικός, θα είναι αδύνατο να καλυφθεί το κενό στις καρδιές μας» είπε.

Οπως μεταδόθηκε πάντως, ο Κόκερ είχε προσβληθεί από καρκίνο στους πνεύμονες.

Το περιοδικό Rolling Stone τον κατέταξε 97ο μεταξύ των 100 σπουδαιότερων τραγουδιστών όλων των εποχών. Σε αντίστοιχη λίστα το βρετανικό Mojo τον κατέταξε στην 58η θέση.
Διαβάστε Περισσότερα »

O Διοικητής απαγορεύει στους εργαζόμενους να μιλάνε για το Νοσοκομείο Λιβαδειάς






Προς μεγάλη έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, στις 18-12-2014 κοινοποιήθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 620/18-12-2014 έγγραφο του κ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών, με το οποίο απαγορεύει σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Νοσοκομείου να εκφράζει μεμονωμένα τις απόψεις του, για θέματα που αφορούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς υπενθυμίζει στον κ. Διοικητή ότι αποτελεί συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους (άρθρ. 14 παρ. 1 Συντ.) και ότι η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύεται, επίσης, από το Σύνταγμα (άρθρ. 14 παρ. 2 Συντ.).

Πρακτικές τέτοιου τύπου προσβάλλουν κατάφωρα όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λιβαδειάς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινώς ακούραστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους έχει ανάγκη, και μάχονται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κανένας, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα σε ένα δημοκρατικό κράτος, όπως είναι η χώρα μας, να απαγορεύει στους εργαζομένους του Νοσοκομείου να ασκούν ελεύθερα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να μάχονται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του, καλεί τον κ. Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα το πιο πάνω έγγραφο και να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους ενέργειες, που θυμίζουν μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.



 Το Δ.Σ του Συλλόγου
sylergaznosliv.blogspot.gr/


Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22-12-14 Ώρα 7.00 – 9.00 π.μ : Θ. Λειτουργία

ΤΡΙΤΗ 23-12-14 Ώρα 7.00 - 9.00 π.μ Θ. Λειτουργία- εκκλησιασμός Σχολείων
Ώρα 5.00 μ.μ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-12-14 ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ώρα 7.00 – 9.30 π.μ: Θ. Λειτουργία
Ώρα 5.00 μ.μ: ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – Τελετή Υποδοχής της εικόνος της Γεννήσεως κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
ΠΕΜΠΤΗ 25-12-2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΏΡΑ 6.00 π.μ : ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ
ΩΡΑ 8.00 π.μ:-10.00 π.μ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-2014: Η Σύναξη της Παναγίας Θ.Λειτουργία
ΣΑΒΒΑΤΟ 27-12-14 ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ Θ. Λειτουργία.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28-12-14 ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΗΣΗ Ωρα 7.00 - 10.00 π.μ:
ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ – ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 31-12-14 ΑΠΟΔΩΣΗ ΕΟΡΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Θ.Λειτουργία

ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 1-1-2015 Ώρα 7.00 – 10.45 π.μ: Εόρτιος Όρθρος – Θεία Λειτουργια- Δοξολογια για το Νέο Έτος – Κοπή Ενοριακης Βασιλόπιτας .

ΚΥΡΙΑΚΗ 4-1-15 ώρα 7.00-10.00 π.μ.Θ.Λειτουργία
ώρα 5.00 μ.μ: Μ. ΩΡΕΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 5-1-15(ΠΑΡΑΜΟΝΗ)Ώρα7.00-9.30 π.μ:Μ.Εσπερινός – Θ.Λειτουργία Μ.Βασιλείου- Μ.Αγιασμός .

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
ΤΡΙΤΗ 6-1-15 Ώρα 7.00 -11.00π.μ. :
ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΥΔΑΤΩΝ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 7-1-15 ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Ώρα 7.00 -9.30 π.μ: Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο τον Δήμαρχο Θηβαίων


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή! Ιός κλέβει τα ψηφιακά σας αρχεία- Οι δράστες ζητούν πληρωμή με bitcoins



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνοντας τους πολίτες ότι το τελευταίο πενθήμερο βρίσκεται σε έξαρση κακόβουλο λογισμικό, τύπου «Crypto-Malware», το οποίο εξαπλώνεται – μεταδίδεται κυρίως, μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), αλλά και μέσω «επισφαλών» ιστοσελίδων.

Το κακόβουλο λογισμικό στοχεύει στην καταβολή χρηματικών ποσών ως «λύτρα», προκειμένου να ξεκλειδωθούν - αποκρυπτογραφηθούν τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα, τα οποία είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ δύναται να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος «Windows».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Ειδικότερα, μετά την εγκατάστασή στο λειτουργικό σύστημα, το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, κρυπτογραφεί - κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων) που είναι αποθηκευμένα στον Η/Υ του χρήστη που έχει μολυνθεί από τον ιό, ενώ για να ξεκλειδωθούν τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό σε ψηφιακό νόμισμα BITCOIN, ενώ σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται μη προσπελάσιμα από το χρήστη τους.

Καλούνται οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα ψηφιακής προστασίας και ασφάλειας για την αποφυγή προσβολής από το προαναφερόμενο κακόβουλο λογισμικό.

Συγκεκριμένα:

• οι πολίτες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου.
• να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links),
• να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιίκο) του ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος και
• να δημιουργούν καθημερινά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup), σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά στο 111 88
• Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Εορτών από τον Κεραυνό Αγ. Θωμά


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δήμου Λεβαδέων "Τραγουδάμε στο δρόμο"



Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ΕΣΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 100% για να στήσουν τη δική τους δουλειά και ποιοι έως 40%

Η διάρκεια υλοποίησης των εγκεκριμένων έργων ορίζεται σε 24 μήνες από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του επιχειρηματικού σχεδίου.

Ποιες δαπάνες θα καλύπτονται

    [Λειτουργικές (ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, έξοδα προβολής & διαφήμισης)
    Εξοπλισμός, προμήθεια πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων, αποσβέσεις παγίων
    Δαπάνες παροχής υπηρεσιών (νομικής, συμβουλευτικής, λογιστικής υποστήριξης και σύνταξης και παρακολούθησης επιχειρηματικού σχεδίου κ.λπ.)
    Ασφαλιστικές εισφορές επιχειρηματία
    Μισθολογικό κόστος για νέα θέση ή νέες θέσεις εργασίας υπό την προϋπόθεση διατήρησής τους μετά το πέρας της επιχορήγησής της/τους.

Επιχειρούμε Δυναμικά

Το δεύτερο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Δυναμικά» απευθύνεται σε υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος των ενισχύσεων είναι η αναβάθμιση της επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των μικρομεσαίων, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια και τη διείσδυσή τους σε νέες αγορές. Σημειώνεται ότι η δράση αφορά επενδύσεις από 20.000 μέχρι και 300.000 ευρώ, ενώ η επιχορήγηση έχει ορισθεί μέχρι και στο 40% του συνολικού ποσού της επένδυσης. Επιπρόσθετα, υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης. Ενδεικτικά οι δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι ο μηχανολογικός εξοπλισμός, η κτιριακή αναβάθμιση, η πιστοποίηση, η προβολή σε ξένες αγορές κ.λπ.

Οι επιχειρήσεις ποιων τομέων θα επιχορηγηθούν

    Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων
    Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ)
    Υλικά / Κατασκευές
    Εφοδιαστική Αλυσίδα
    Ενέργεια
    Περιβάλλον
    Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ
    Υγεία

Οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν προκειμένου να αναβαθμιστούν μέσω της αύξησης των επενδύσεων για τον τεχνολογικό και εμπορικό εκσυγχρονισμό τους, την υιοθέτηση της χρήσης των ΤΠΕ, την αύξηση του βαθμού τυποποίησης και πιστοποίησης των προϊόντων, την ανάπτυξη ποιοτικά ολοκληρωμένων υπηρεσιών, τη βελτίωση της ποιότητας προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως, με τη μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, αναμένεται να ενισχυθούν οι ικανότητες του παραγωγικού δυναμικού και να επιτευχθεί η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ενισχύονται έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης από 20.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδυτικών προτάσεων ορίζεται σε 50% του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης. Υπάρχει δυνατότητα καταβολής προκαταβολής μέχρι και το 40% της αναλογούσας δημόσιας δαπάνης έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής.

Για τις ανάγκες του προγράμματος (και μόνο) χαρακτηρίζεται ως υφιστάμενη, επιχείρηση που έχει κλείσει τουλάχιστον μία πλήρη διαχειριστική χρήση.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν επενδυτική πρόταση, είναι οι εξής:

    να λειτουργούν νόμιμα εντός της ελληνικής Επικράτειας
    να λειτουργούν αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές: επιχειρήσεις εταιρικού / εμπορικού χαρακτήρα (Ανώνυμη Εταιρεία, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, Ομόρρυθμη Εταιρεία ή Ετερόρρυθμη Εταιρεία και Ι.Κ.Ε) και ατομικές επιχειρήσεις.
    να μη βρίσκονται υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση,
    να μην εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ενίσχυσης
    να διαθέτουν ή να δεσμευθούν ότι θα μεριμνήσουν για τις κατάλληλες υποδομές με σκοπό την ελαχιστοποίηση των εμποδίων πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, όπου αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο. Ως υποδομές νοούνται τόσο οι κτιριακές υποδομές όσο και οι ηλεκτρονικές εφαρμογές που απευθύνονται στο πελατειακό κοινό (π.χ. ιστοσελίδες και λοιπές ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως ηλεκτρονικά σημεία πληροφόρησης ή/και εξυπ ρέτησης κ.λπ.)
    να υποβάλουν έως μία επενδυτική πρόταση ανά ΑΦΜ.

Δεν έχουν δικαίωμα υποβολής πρότασης οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι φορείς ή δημόσιοι οργανισμοί ή/και οι θυγατρικές τους, καθώς και οι εταιρείες στο κεφάλαιο ή τα δικαιώματα ψήφου των οποίων συμμετέχουν, άμεσα ή έμμεσα, με ποσοστό μεγαλύτερο του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) οι ΟΤΑ και όλοι οι παραπάνω δημόσιοι φορείς μεμονωμένα ή από κοινού.

Επιλέξιμες ενέργειες είναι:

    Πιστοποίηση διαχειριστικών Συστημάτων, Σχεδιασμός και Τυποποίηση
    Προβολή - Προώθηση των επιχειρήσεων σε αγορές στόχους
    Δικαιώματα Τεχνογνωσίας και αξιοποίησή της για την ενίσχυση της αποτελεσματικότερης παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών
    Τεχνολογική αναβάθμιση μέσω της αύξησης της χρήσης Τεχνολογίας
    Τεχνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη/Καθοδήγηση επιχειρήσεων που θα συμβάλει στην βελτίωση της οργάνωσης και παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, στην υποστήριξη καινοτομικής και τεχνολογικής επιχειρηματικότητας και θα υποστηρίζει τον προσανατολισμό προς νέες αγορές
    Κτιριακή αναβάθμιση υποδομών για την λειτουργία σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
    Μηχανολογικός Εκσυγχρονισμός

Ποιοι υποβάλλουν πρόταση
Στο Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν πρόταση:

    Υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στη Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ, που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στους οκτώ προαναφερόμενους στρατηγικούς τομείς.
    Εξαιρούνται οι δραστηριότητες που δεν στηρίζονται από το ΕΤΠΑ (ΕΚ. 1301/ 2013) και τον Κανονισμό για τις Ενισχύσεις Ήσσονος Σημασίας-De minimis, (ΕΚ.1407/ 2013), καθώς επίσης και οι δραστηριότητες οι σχετικές με την εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τον τουρισμό.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Θ


Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

και οι εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

σας εύχονται Χρόνια Πολλά και

ευτυχισμένο το 2015.



Για τη ΔΗ.Κ.Ε.Θ.



Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Αναστάσιος Καμούτσης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΓΙΩΝ

Την Αναπαράσταση της Νύχτας των Χριστουγέννων παρουσίασαν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού ΒΑΓΙΩΝ  του Ν.Π.''Δ.Ο.Θ.'' με ρυθμικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια .

Μέσα στο εορταστικό  κλίμα της εκδήλωσης  εμφανίστηκε και ο Αη-Βασίλης στα κόκκινα ντυμένος που με την επιβλητική του παρουσία ενθουσίασε παιδιά και γονείς. Στη συνέχεια πρόσφερε σε κάθε νήπιο το δώρο του.

Την Αναπαράσταση της Νύχτας των Χριστουγέννων παρουσίασαν τα νήπια του Παιδικού Σταθμού ΒΑΓΙΩΝ  του Ν.Π.''Δ.Ο.Θ.'' με ρυθμικά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια .

Μέσα στο εορταστικό  κλίμα της εκδήλωσης  εμφανίστηκε και ο Αη-Βασίλης στα κόκκινα ντυμένος που με την επιβλητική του παρουσία ενθουσίασε παιδιά και γονείς. Στη συνέχεια πρόσφερε σε κάθε νήπιο το δώρο του.



                                                        ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

                                                              ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

                                                        ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ

                                          ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΓΙΩΝ (Ν.Π.''Δ.Ο.Θ.'')










Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς για την λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου

          
           

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς θέλει να ευχαριστήσει δημόσια για ακόμη μία φορά,  όλους τους εθελοντές  ιατρούς, για την αλληλεγγύη που δείχνουν σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας, με τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου για τρίτη συνεχή χρονιά,  όπου προσφέρουν δωρεάν ιατρική βοήθεια στα ιδιωτικά τους ιατρεία, σε άνεργους και ανασφάλιστους, και πραγματικά με αυτή τους την κίνηση, τιμούν τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.
     Ευχαριστούμε θερμά  τους κ.κ. Γεώργιο Π.Γκουτζάνη Ορθοπεδικό, τους Παθολόγους Πέτρο Ι. Αρκουμάνη, Ιωάννη Καπρίνη, τους Καρδιολόγους Εμμανουήλ Ε. Κασωτάκη , Βασίλειο Δ. Κρίκο , Γεώργιο Ι. Λάππα , Γεώργιο Σαμουήλ , τους Παιδιάτρους Αναστασία Ε. Μαντζιώκα, Καλογήρου Βασίλειο, Ευμορφία Αθ. Ηλιοπούλου, την Ωτορινολαρυγγολόγο  Όλγα Μοσκοφίδου – Τάσσου , την Οφθαλμίατρο
Αναστασία Δ. Τρακανιάρη – Ρούσσαρη , τον Γυναικολόγο Νικόλαο Ι. Τσούρα, την Μικροβιολόγο Σοφία Πριτσούλη – Κουβάρα , τον Γαστρεντερολόγο- Ηπατολόγο Παναγιώτη Σφήκα, την Δερματολόγο Ίρινα Αβντεεβα – Αρκουμάνη, τους Φυσιοθεραπευτές Γιάννη Κοσμαδάκη , Σεμίνα Σαλούστρου  και την Εργοθεραπεύτρια Μαρία Σκουρολιάκου.
Τους ευχόμαστε  υγεία και δύναμη και μακάρι το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι συνάδελφοί τους.
Καλές  γιορτές!
  (Υπενθυμίζουμε ότι οι άνεργοι και ανασφάλιστοι που επιθυμούν να επισκεφτούν τους ανωτέρω εθελοντές γιατρούς να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς , στο τηλ. 22610 28344)

                                                                         Το       Δ.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧH ΤΟΥ ΕΕΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ


Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου  2014  στο περίπτερο του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς στην πόλης μας οι μικροί μας φίλοι – εθελοντές, για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετέχοντας στις Χριστουγεννιατικές εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων, από το 13ο Νηπιαγωγείο  και το 2Ο Δημοτικό Σχολείο ΛΙβαδειάς, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας.  Έγιναν λοιπόν και εκείνοι  εθελοντές.
Διδάχτηκαν με την πράξη τους αυτή τί σημαίνει εθελοντισμός, προσφορά και φυσικά κατάλαβαν πως πρέπει να  βοηθάμε τον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα τον συμμαθητή μας , τον φίλο μας. 
Τους ευχαριστούμε λοιπόν για το βροντερό τους  παρόν, καθώς κατάφεραν με την παρουσία τους να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική όπως αρμόζει σ’ αυτές τις γιορτινές μέρες.
Μικροί μας φίλοι – εθελοντές μην ξεχάσετε το επόμενο ραντεβού μας στην πλατεία την Παρασκευή στις 29-12-2014 και ώρες 11:00 – 13:00, και μια έκπληξη θα σας περιμένει.
ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ,  ΜΠΟΡΕΙΣ!


Για το Δ.Σ.
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                      ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή νερού σήμερα στη Θήβα λόγω αντικατάστασης παλαιών αγωγών ύδρευσης





Λόγω  αντικατάστασης των  παλαιών αγωγών  ύδρευσης  τη  Δευτέρα  22-12-2014  θα γίνει διακοπή νερού από ώρα 12..00 πμ έως 16.00μμ, στην Ανατολική  πλευρά της οδού Επαμεινώνδα  και συγκεκριμένα από το Σουπερ Μάρκετ Αρβανίτη   έως το Πνευματικό κέντρο, στην οδό  Σκουρτανιώτη από την οδό Επαμεινώνδα έως την οδό Πινδάρου,  στην οδό Δίρκης  από την οδό  Επαμεινώνδα  έως την οδό Πινδάρου,   στην οδό Δημοκρίτου  από την οδό Επαμεινώνδα έως την  Κάδμου,  στην οδό  Βουρδουμπά από την οδό Επαμεινώνδα  έως την οδό Κάδμου στην οδό Λουκά Μπέλλου έως την οδό Αγ. Αποστόλων.  














  
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετήσια Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών-Εκπαιδευτικών,από το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
      Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί τη «Γιορτή της Εκπαίδευσης», κατά την οποία βραβεύει τους πρωτοετείς φοιτητές, που αποφοίτησαν από τα σχολεία του.
      Είναι οφειλόμενο χρέος προς τους νέους ανθρώπους που αγωνίστηκαν και αξίζουν την επιβράβευση, προς την οικογένειά τους, που τους συμπαραστάθηκε, αλλά και προς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς που τους δίδαξαν.
     Ταυτόχρονα στην ίδια τελετή τιμούνται εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, που υπηρέτησαν στα σχολεία μας για την προσφορά τους σε αυτά και ευδοκίμως ολοκλήρωσαν τη θητεία τους.
     Προσκαλείστε να παραβρεθείτε στη φετινή τελετή που θα γίνει στο συνεδριακό κέντρο Αλιάρτου (κεντρική πλατεία), το Σάββατο 27-12-2014 και ώρα 7.30 μμ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ




ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Μητροπολίτη μας

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβῶν καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος λόγῳ τῆς παρατεινόμενης οἰκονομικῆς κρίσεως δέν θά ἀποστείλει γραπτῶς τίς εὐχές του ἐπ’ εὐκαιρίᾳ τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων.

Εὔχεται, ὅμως, μέσῳ τῆς ἱστοσελίδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μετά βαθυτάτου σεβασμοῦ καί τῆς ἐν Κυρίῳ ἀγάπης πρός ἅπαντας τούς Σεβασμιωτάτους Ἀρχιερεῖς τόσον τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας ὅσον καί τῶν ἀνά τόν κόσμον Ὀρθοδόξων ἁγίων Ἐκκλησιῶν, πρός τούς Ἄρχοντας καί τούς Ἐκπροσώπους τῶν Φορέων τῆς Μητροπολιτικῆς μας Περιφερείας, ἀλλά καί πρός ὅλους τούς ἀδελφούς κληρικούς καί λαϊκούς, τούς ἀνά τόν κόσμο ἀδελφούς Βοιωτούς καί τούς ἀδελφούς ἐκ τῆς ἐπαρχίας Αὐλίδος ὁ τεχθείς Βασιλεύς τῆς Δόξης νά χαρίζῃ σέ ὅλους δύναμη, ὑγιεία, μακροημέρευση καί κάθε ἀγαθό.

        «Ἔτη πολλά» εὐλογημένα, ἐλπιδοφόρο καί εἰρηνικό τό νέον ἔτος 2015 καί τοῦ χρόνου καλύτερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής



 Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 23η  Δεκεμβρίου  2014, ημέρα  Τρίτη  και ώρα  13,00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:


1.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.228,20 ευρώ για το έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».
2.     Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)  για το έργο : «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ».
3.    Λήψη απόφασης για απ΄ευθείας ανάθεση εκτέλεσης του υποέργου «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ».
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης της πολυετούς δαπάνης   για το έργο «ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Χ.Υ.Τ.Α. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ».                                                        



                                                 
                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι 6 τροφές που θα καθαρίσουν τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας


Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία . Όλοι το γνωρίζουμε αυτό , αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει αυτή η συνήθεια .
Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και...


 σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον , ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα , η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια .

Ωστόσο η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Παρακάτω σας έχουμε μία λίστα από τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα

1. Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

2. Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρές.

3. Χυμός καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β , που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό .

4. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά , όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.

5. Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.

6. Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας . Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές , με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την ΔΕΠΟΔΑΘ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κομπότης:"ΠΑΟΚτσού η Παναγιά"!

Απίστευτη δήλωση από τον Γιάννη Κομπότη μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Ο πρόεδρος του Λεβαδειακού θέλησε να αστειευτεί μετά το τέλος του ματς στην Λιβαδειά, λέγοντας για τη νίκη του ΠΑΟΚ: "ΠΑΟΚτσού σήμερα η Παναγιά"!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γεγονότα… σαν σήμερα




Σαν σήμερα το 1978 επιβάλλεται δια νόμου η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θαλάσσης, με 9 ρίγες, για όλες τις χρήσεις.

69 - Ο αυτοκράτορας Βιτέλλιος συλλαμβάνεται και δολοφονείται στη Ρώμη.

1135 - Ο Στέφανος γίνεται βασιλιάς της Αγγλίας.

1807 - Κατόπιν παρότρυνσης του Αμερικανού προέδρου Τόμας Τζέφερσον, το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών εγκρίνει εμπάργκο, με το οποίο απαγορεύονται οι εμπορικές συναλλαγές με άλλες χώρες.

1894 - Καταδικάζεται για προδοσία ο Γάλλος αξιωματικός, εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Ντρέιφους, με την κατηγορία της διαρροής πληροφοριών στους Γερμανούς. Την καταδίκη του, που έγινε με αμφίβολης εγκυρότητας στοιχεία ακολούθησε εξορία του στο νησί του Διαβόλου. Η καταδίκη του δίχασε πολιτικά τη Γαλλία για μια ολόκληρη δεκαετία. Έχει μείνει στην ιστορία πλέον το περίφημο «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά, ενώ «Υπόθεση Ντρέιφους» χαρακτηρίζεται πλέον κάθε δικαστική πλάνη. Ο Ντρέιφους τελικά έλαβε χάρη από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμίλ Λουμπέ, δέκα χρόνια μετά την καταδίκη του.

1940 - Νίκη των ελληνικών στρατευμάτων στην Μάχη της Χειμάρρας.

1940 – Το υποβρύχιο «Παπανικολής» βυθίζει το ιταλικό πλοίο Antonietta.

1941 - Ο Τίτο δημιουργεί την πρώτη ταξιαρχία των προλετάριων.

1974 - Τα νησιά Μεγάλες Κομόρες, Ανζουάν και Μοχέλι ψηφίζουν για να αποτελέσουν το ανεξάρτητο κράτος Κομόρες. Η Μαγιότ παρεμένει υπό γαλλική διοίκηση.

1978 - Δια νόμου επιβάλλεται η χρήση μιας και μοναδικής ελληνικής σημαίας, αυτή της θαλάσσης, με 9 ρίγες, για όλες τις χρήσεις.

1989 - Πέφτει μετά από 42 χρόνια το καθεστώς Τσαουσέσκου στη Ρουμανία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο το Περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς


Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς σας εύχεται ολόχυψα Καλές Γιορτές με υγεία.
Ελπίζουμε το νέο έτος να γίνουμε όλοι ερυθροσταυρίτες και με τα φτερά της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης να μπορέσουμε να σκεπάσουμε τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.


Για το Δ.Σ
Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ     ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ριζικές ανατροπές στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου -Πώς θα υπολογίζονται

Λίγες ήμερες απομένουν μέχρι την αλλαγή του χρόνου, από την αρχή του οποίου θα δουν κάποιες αλλαγές, προς το χειρότερο, όσοι αποφασίσουν να βγουν στη σύνταξη.

Ουσιαστικά, με βάση τα ήδη ψηφισθέντα, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμός της σύνταξης για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1ης Ιανουαρίου. Με βάση το νέο μεικτό σύστημα τα χρόνια ασφάλισης μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα υπολογιστούν με το παλαιό, ενώ μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 θα υπολογιστούν με το νέο σύστημα, δηλαδή ως το άθροισμα βασικής και αναλογικής σύνταξης. Η βασική σύνταξη τη νέα χρονιά διαμορφώνεται στα 360 ευρώ, ενώ η αναλογική σύνταξη εξαρτάται από τα έτη ασφάλισης και το μισθό.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι για περίπου 150.000 ασφαλισμένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα (έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας) αλλά θα βγουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια παραμένει σε ισχύ ο παλαιός τρόπος υπολογισμού (δηλαδή δεν θα έχουν καμία επίπτωση στη σύνταξη),

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή  η επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τα ταμεία θα είναι υποχρεωμένα να περνούν κάθε τρίμηνο από τον έλεγχο της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Ουσιαστικά κάθε φορά που θα προκύπτει έλλειμμα θα πρέπει να μειώνονται οι συντάξεις.

Ψαλίδι και στο εφάπαξ

Η αλλαγή αφορά όσους υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης από το Σεπτέμβριο του 2013, καθώς για αυτούς το εφάπαξ θα υπολογισθεί με βάση το μαθηματικό τύπο.
iefimerida.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Σύλλογο Φροντιστών Βοιωτίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιος και παγωνιά συνθέτουν το σημερινό σκηνικό του καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν και πολύ καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα, με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε, σήμερα, Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.

Νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και στα νότια σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα βόρεια κεντρικά πελάγη, όπου το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς σχεδόν μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες .
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 5 και στο ιόνιο τοπικό 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. τις πρωινός ώρες στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις πρωινές ώρες όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια h μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στη νότια κρητη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών.
Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. η μεγίστη στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή Α.Μ.Ε.Α προς τον Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιέων



Κύριε Δήμαρχε
           Θέλουμε   να   σας    εκφράσουμε   τις    ευχαριστίες  μας που   ανταποκριθήκατε   έστω  και   καθυστερημένα   στην  με αρ.πρωτ.2 /19-12-2012 επιστολή του σωματείου μας. Με την εν λόγω επιστολή σας ζητούσαμε να προβείτε σε άρση των εμποδίων, που υπάρχουν στα πεζοδρόμια της πόλης της Αλιάρτου και τα οποία τα καθιστούν απροσπέλαστα, καθώς επίσης και σε δημιουργία διόδων διέλευσης (ράμπες) για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Με ικανοποίηση είδαμε, ότι πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση, η οποία ήδη εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να έχει απελευθερωθεί σημαντικό τμήμα πεζοδρομίου στο κέντρο της πόλης και να έχει ανοιχθεί ράμπα έμπροσθεν του Δημαρχείου. Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και να σας παρακαλέσουμε να συνεχίσετε σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου ή όπου αλλού υπάρχουν παρόμοια προβλήματα. Σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τις ευχαριστίες μας και στο Δ.Σ. μαζί με τις ευχές μας για υγεία και καλή χρονιά.


Το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ Ν.Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ