Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ας κάνουμε πραγματικότητα την ελπίδα που γεννήθηκε μαζί του


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Φωκίδας πρόσφεραν τρόφιμα , είδη ένδυσης και άλλα αγαθά που συγκέντρωσαν

Οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας προσέφεραν τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα αγαθά που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών τους
Τα ανωτέρω αγαθά προσφέρθηκαν στο σύλλογο «το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα, στο Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων και στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας
Στελέχη των ανωτέρω ιδρυμάτων και συλλόγων, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων και της Ιεράς Μητροπόλεως εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχές
Η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, διοργάνωσε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών (τρόφιμα, είδη ένδυσης κ.λπ.), με σκοπό την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων σε όλη την χώρα.
Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, προσέφεραν σήμερα (24-12-2014), αλλά και προηγούμενες ημέρες, τρόφιμα, είδη ένδυσης και άλλα αγαθά, η συγκέντρωση των οποίων πραγματοποιήθηκε από το υστέρημα του αστυνομικού προσωπικού, ως μία συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι μας έχουν ανάγκη.
Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Ρούμελης, επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – παράρτημα προστασίας παιδιού Φθιώτιδας (Ορφανοτροφείο Αρρένων Λαμίας) και παρέδωσε τρόφιμα και είδη ένδυσης.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος επισκέφθηκε σήμερα και προσέφερε τρόφιμα, παιχνίδια, είδη καθαριότητας και άλλα αγαθά, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε άπορες οικογένειες.
Αντιπροσωπεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Χολέβας, παρέδωσε προχτές τρόφιμα, είδη ένδυσης και παιχνίδια στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδας, προκειμένου αυτά να διατεθούν επίσης σε άπορες οικογένειες.
Τέλος, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, προσήλθε προχτές εκπρόσωπος του συλλόγου «το Χαμόγελο του Παιδιού» που εδρεύει στη Χαλκίδα, ο οποίος παρέλαβε από τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, Αστυνόμο Α’ κ. Βαρσαμά Σπύρο, τρόφιμα και είδη ένδυσης.
Τα στελέχη των ανωτέρω ιδρυμάτων και συλλόγων, καθώς και οι εκπρόσωποι του Δήμου Λεβαδέων και της Ιεράς Μητροπόλεως, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες και ευχήθηκαν καλές γιορτές στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και κουράγιο και δύναμη στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Η Ελληνική Αστυνομία, καθ’ όλη την διάρκεια της εορταστικής περιόδου, θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών μας με σκοπό, όπως πάντα, να επιτελέσει την αποστολή της, που δεν είναι άλλη, από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, από την διαφύλαξη της σωματικής του ακεραιότητας και της περιουσίας του.
Αυτές οι Άγιες Ημέρες της Γεννήσεως του Θεανθρώπου, αναδεικνύουν πάνω από όλα την ελπίδα, την αγάπη και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπό μας. Ευχόμαστε σε όλους καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένη και δημιουργική η Νέα Χρονιά, με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τον Ι.Ν.Αγίας Τριάδας Βαγίων

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ,ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ,ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ,ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ Ο ΓΕΝΝΗΘΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΘΕΝΤΟΣ ΕΝ ΒΗΘΛΕΕΜ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ.
ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική Βραδιά απο τον Α.Ο.Υψηλάντη στην Πέτρα


Διαβάστε Περισσότερα »

SUNDAYCHRISTMAS ΛΙΒΑΔΕΙΑ 2014-Όλο το πρόγραμμα

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς σας υποδέχεται στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο event της Βοιωτίας.
Την τελευταία Κυριακή του χρόνου η Λιβαδειά ανοίγει τα καταστήματά της από τις 11:00 μέχρι και τις 18:00 με πολλά happennings – live stage – και εκπλήξεις. Ελάτε να την επισκεφθείτε και μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Συνδυάστε την κυριακάτικη βόλτα με τα δώρα για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ελάτε να σας φτιάξουμε τη διάθεση με ένα μοναδικό event.

Sunday Christmas και…

Τα παιδιά θα βρουν τον ιδανικό χριστουγεννιάτικο προορισμό.

Ο Άγιος Βασίλης θα τα περιμένει για να φωτογραφηθούν μαζί τους και για να τους προσφέρει σοκολατένιες λιχουδιές.

Το έλκηθρο και ο αγαπημένος τους τάρανδος θα τα απογειώσει, ενώ αγαπημένοι παιδικοί ήρωες, φουσκωτά παιχνίδια, face painting, karaoke και ένα υπέροχο magic show θα κρατήσουν την διάθεση στα ύψη!

SUNDAY CHRISTMAS LIVE STAGE

Λίγο μετά τις 18:00, οι αγαπημένοι τραγουδιστές της νεολαίας, ο Νικηφόρος και η Μαλού θα μετατρέψουν την κεντρική πλατεία της πόλης σε ένα μεγάλο πάρτι με τις επιτυχίες τους.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου μπες κι εσύ στο πνεύμα των Χριστουγέννων!

 Sunday Christmas στη Λιβαδειά!

Θα είμαστε όλοι εκεί!!!


Ευχαριστούμε τους χρυσούς χορηγούς της εκδήλωσης «Sunday Christmas»:

EUROBANK, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για την απονομή βραβείων ΜΑΚΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ στη Χαιρώνεια

Η Δήμαρχος Λεβαδέων, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Δημοτική Ενότητα Χαιρώνειας, η «Πλουτάρχειος Δημοτική Βιβλιοθήκη» και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Χαιρώνειας σας προσκαλούν στην εκδήλωση απονομής του βραβείου «ΜΑΚΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο φιλόλογος καθηγητής κ. Δημήτριο Σαλούστρος με θέμα: «Επιτυχία των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».
Τα βραβεία ΜΑΚΗΣ ΧΟΛΙΔΗΣ απονέμονται στους μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Χαιρώνειας για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΕΦΕΤ προχώρησε σε ανάκληση ελαιόλαδου από την αγορά

Την ανάκληση ελαιολάδου από την αγορά ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε ότι το προϊόν με εμπορική επωνυμία «ΑΤΛΑΝΤΙΣ», συσκευασίας ενός λίτρου και ημερομηνία λήξης 31-3-2016, το οποίο διακινείται από εταιρεία ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, με έδρα την Ιωνία Θεσσαλονίκης και το οποίο πωλείται με την ένδειξη εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βρέθηκε να περιέχει φυτικό έλαιο ξένο προς το ελαιόλαδο.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω, μη κανονικό-νοθευμένο προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς συγγραφέα Μάρτυ Λάμπρου για τη διάκρισή της απο την Ακαδημία Αθηνών

Η Δήμαρχος Λεβαδέων με αφορμή την σπουδαία διάκριση της Λιβαδείτισας συγγραφέως κας Μάρτυ Λάμπρου, η οποία απέσπασε το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών απέστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή στη συγγραφέα:
«Αγαπητή φίλη Μάρτυ,
θέλω να σου εκφράσω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια για την διάκριση που απέσπασες για το βιβλίο σου «Με λυμένο χειρόφρενο» από την Ακαδημία Αθηνών.
Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορήθηκα ότι κατά τη πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών, την περασμένη Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, σου απονεμήθηκε το βραβείο μυθιστορήματος του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη για το τελευταίο βιβλίο σου, το οποίο είχαμε την τιμή να παρουσιάσεις στους συντοπίτες σου, εδώ στη Λιβαδειά.
Εύχομαι να έχεις πάντα διακρίσεις, να συνεχίσεις με το ίδιο πάθος να γράφεις και να μας προσφέρεις μαγικές αφηγηματικές περιπλανήσεις στον κόσμο της λογοτεχνίας.
Και πάλι συγχαρητήρια για τη διάκρισή σου, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2015!!!»
   
Διαβάστε Περισσότερα »

Η δημιουργική ομάδα της 'HappyDayz' σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα

   
Η δημιουργική ομάδα της 'HappyDayz' σας εύχεται ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο την ΟΕΒΕ Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές στο Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζίνα στα Βάγια Βοιωτίας


Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές φτιαγμένες με αγάπη & μεράκι!
Μύρισε Χριστουγεννιάτικο άρωμα στο Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζίνα στα Βάγια Βοιωτίας όπου προσφέρονται και φέτος ποικιλία λαχταριστών γιορτινών γλυκισμάτων, πάντα στις καλύτερες τιμές.

Οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να γευτούν εκτός από τους παραδοσιακούς  κουραμπιέδες, μελομακάρονα,τσουρέκι γεμιστό,ραβανί,μπακλαβά,δίπλες,κανταΐφι,εκμέκ,κέικ. Όλα τα παραδοσιακά γλυκίσματα φτιαγμένα με αγνά υλικά και την εγγύηση του Αρτοζαχαροπλαστείου Χατζίνα.
Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά,Θεοφάνεια ανοιχτά.Τηλ.επικοινωνίας 2262061029-6980616542                                                 
Το Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζίνα πάντα δίπλα σας στις χαρές σας,στις παραγγελίε σας μοιραζόμαστε τη κάθε σας στιγμή.
 Πάρτε μια μια μικρή γεύση στις φωτογραφίες που ακολουθούν...
 

 











Το Αρτοζαχαροπλαστείο Χατζίνα σας εύχεται  Καλές Γιορτές Χρόνια Πολλά,Υγεία,Ευτυχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης


Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, αναμένεται να γίνει η δεύτερη πληρωμή -η πρώτη έγινε στις 26 Νοεμβρίου- για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης σε όσους έχουν κάνει αιτήσεις μέχρι και τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας και έχουν εγκριθεί και δεν ήταν μέσα στην πρώτη πληρωμή.



Συγκεκριμένα, σήμερα θα καταβληθούν στους δικαιούχους επιπλέον 46 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για επίδομα θέρμανσης σπάνε ρεκόρ, αφού έχουν ξεπεράσει τις 900.000. Από αυτές πάνω από 800.000 έχουν ήδη γίνει δεκτές κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται είτε να εισπράξουν την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε ολόκληρο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, εφόσον έχει γίνει η αγορά του πετρελαίου.

Το ποσό που θα βρουν οι δικαιούχοι στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς εξαρτάται από:

-το αν έχουν κάνει αίτηση να πάρουν το επίδομα (σ.σ πολλοί έχουν πάρει έγκριση για το επίδομα αλλά δεν έχουν ζητήσει την προκαταβολή φόρου. Αυτοί θα εισπράξουν χρήματα όταν θα πιστοποιηθεί ότι αγόρασαν πετρέλαιο)

-το αν έχουν ήδη αγοράσει το πετρέλαιο θέρμανσης ή όχι, κάτι που πιστοποιείται μέσω του συστήματος Ήφαιστος
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς στον Διοικητή του Νοσοκομείου


 Προς μεγάλη έκπληξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, στις 18-12-2014 κοινοποιήθηκε το υπ’ αριθ. πρωτ. 620/18-12-2014 έγγραφο του κ. Διοικητή Γ.Ν. Λιβαδειάς-Γ.Ν. Θηβών, με το οποίο απαγορεύει σε οποιονδήποτε εργαζόμενο του Νοσοκομείου να εκφράζει μεμονωμένα τις απόψεις του, για θέματα που αφορούν στο Γ.Ν. Λιβαδειάς!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς υπενθυμίζει στον κ. Διοικητή ότι αποτελεί συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους (άρθρ. 14 παρ. 1 Συντ.) και ότι η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύεται, επίσης, από το Σύνταγμα (άρθρ. 14 παρ. 2 Συντ.).

Πρακτικές τέτοιου τύπου προσβάλλουν κατάφωρα όχι μόνο το Σύνταγμα, αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους του Γ.Ν. Λιβαδειάς, οι οποίοι εργάζονται καθημερινώς ακούραστα, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό τους έχει ανάγκη, και μάχονται για την καλή λειτουργία του Νοσοκομείου.

Κανένας, οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα σε ένα δημοκρατικό κράτος, όπως είναι η χώρα μας, να απαγορεύει στους εργαζομένους του Νοσοκομείου να ασκούν ελεύθερα τα συνταγματικά τους δικαιώματα, να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους και να μάχονται για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός του, καλεί τον κ. Διοικητή να ανακαλέσει άμεσα το πιο πάνω έγγραφο και να απέχει στο μέλλον από τέτοιου είδους ενέργειες, που θυμίζουν μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.



 Το Δ.Σ του Συλλόγου

Διαβάστε Περισσότερα »

Έδωσαν 100 δολάρια σε έναν άστεγο…Δεν θα πιστέψετε πώς τα ξόδεψε! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ!


Ο γνωστός από το YouTube Josh Paler Lin έδωσε σε έναν άστεγο, ονόματι
Thomas, 100 δολάρια. «Μου έρχεται να βάλω τα κλάματα…Είναι απίστευτο», είπε ο Thomas, απευθυνόμενος στον ευεργέτη του.


Στη συνέχεια ωστόσο ο Josh Paler Lin τον ακολούθησε θέλοντας να δει πώς θα τα ξόδευε. Όταν τον είδε να κατευθύνεται σε μια κάβα, σκέφτηκε ότι οι φόβοι του επρόκειτο να επιβεβαιωθούν.
Πίστεψε ότι ο άστεγος άνδρας ήταν αλκοολικός και ότι με τα χρήματα που του έδωσε θα αγόραζε ποτά…
Όμως, όταν βγήκε από το μαγαζί, ο Thomas πήγε σε ένα πάρκο, όπου άρχισε να μοιράζει τα τρόφιμα που μόλις είχε αγοράσει σε οικογένειες που ούτε καν τις γνώριζε…
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοιξε η διαδικασία για την μεταγραφή 1.914 φοιτητών με οικονομικά κριτήρια

Πού μπορούν να απευθύνονται οι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφή για οικονομικούς λόγους

Την διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας  https://solon.it.minedu.gov.gr καλούνται να επισκεφθούν από την Τρίτη οι φοιτητές που αιτήθηκαν μετεγγραφή για οικονομικούς λόγους, προκειμένου να ενημερωθούν για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Οι πίνακες με τα ονόματα των φοιτητών θα αποσταλούν από το υπουργείο Παιδείας προς τις Γραμματείες των Ιδρυμάτων αύριο, ενώ μέσα στις επόμενες πέντε εργάσιμες ημέρες, τα Ιδρύματα υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων.

Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες. Ο αριθμός των δικαιούχων, με το οικονομικό κριτήριο, ανέρχεται σε 1.914.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επίσκεψη Σχολείων των Οινοφύτων στην Έκθεση Αγιογραφίας

 Με μεγάλη χαρά η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ υποδέχτηκε τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Οινοφύτων στην έκθεση αγιογραφίας που πραγματοποιείται στο χώρο μας .
Η Αγιογράφος κα Δωροθέα Γιαννούκου – Αντωνίου ξενάγησε τους μαθητές στην έκθεση. Επίσης, η δημιουργός τους ενημέρωσε  για τις τεχνικές, τα υλικά και τις συνθέσεις που χρησιμοποιεί στις Αγιογραφίες της.
Μάλιστα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου αποτύπωσαν στο χαρτί την εικόνα της Παναγίας , εφαρμόζοντας οι ίδιοι όσα έμαθαν προηγουμένως.
Ευχαριστούμε θερμά τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων των Οινοφύτων για τη συνεργασία τους.







Διαβάστε Περισσότερα »

Τι γίνεται αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τρίτη ψηφοφορία;



Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί;...
Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει η τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Αυτό που προβλέπεται είναι η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη βουλευτικών εκλογών εντός 30 ημερών από τη θυροκόλληση του διατάγματος της διάλυσης της Βουλής.
 Μόλις συγκληθεί η νέα Βουλή και συγκροτηθεί σε Σώμα, η πρώτη πράξη που θα κάνει θα είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στην ψηφοφορία αυτή απαιτούνται επίσης 180 βουλευτές.

Εάν ούτε και σε αυτήν την 4η ψηφοφορία το Σώμα δεν καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο, θα γίνει και πέμπτη ψηφοφορία, όπου απαιτούνται 151 βουλευτές, δηλαδή η πλειοψηφία επί του συνόλου.

Εντελώς διαφορετική είναι η διαδικασία σε περίπτωση που ούτε τότε δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην έκτη ψηφοφορία δεν μπορούν να υπάρχουν νέες υποψηφιότητες, αλλά αναγκαία λαμβάνουν μέρος οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι της πέμπτης ψηφοφορίας. Επίσης, το Σύνταγμα προβλέπει εκλογή Προέδρου με απλή πλειοψηφία επί των παρόντων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014
Τό ἐν Βηθλεέμ ὑπό τῆς Παρθένου Μαριάμ τεχθέν παιδίον εἶναι ὁ Ἐμμανουήλ, δηλ. «ὁ Θεός μεθ᾿ ἡμῶν». Εἶναι ὁ Θεός, πού ἀποκαλύπτει τό πρόσωπον Αὐτοῦ πρός κάθε ἄνθρωπο, ἀνεξαρτήτου θρησκεύματος, φυλῆς, φύλου, ἡλικίας. Αὐτό τό χαρμόσυνο μήνυμα κομίζουν σέ ὅλο τό ἀνθρώπινο γένος τά Χριστούγεννα, ὅτι ὁ Θεός εἶναι κοντά μας, συμπάσχει μαζί μας καί μᾶς λυτρώνει καί μᾶς ζωοποιεῖ.
          Ἡ ἀλήθεια αὐτή, ἰδιαίτερα σήμερα, φέρνει στήν καρδιά μας παραμυθία, εἰρήνη καί ἐλπίδα.

Χρόνια πολλά καί εὐλογημένα!


Ἀρχιμ. Ἀλέξιος Σαμαρτζῆς

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές απο την Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ταξίδι στα μονοπάτια των μπουάτ από το Δημοτικό Ωδείο Θήβας και το ΛΑΪΟ


Στα μονοπάτια των μπουάτ ταξίδεψε το κοινό που παραβρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας, στην εκδήλωση αφιέρωμα στον Λάκη Παππά, που συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΙΟΣ” και το Δημοτικό Ωδείο της ΔΗ.Κ.Ε. Θ. Δήμου Θηβαίων, το οποίο γιορτάζει φέτος και τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μίλησε για τον αείμνηστο Λάκκη Παππά, για πολλούς την “Φωνή των Μπουάτ”  ο  Γιώργος Μαστροδήμος και για τις μπουάτ ο Γιώργος Λακόπουλος, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ροδίτης.

Ακολούθησαν επί σκηνής οι εκπληκτικές ερμηνείες της Παιδικής Χορωδίας, με τη συνοδεία των μουσικών του Δημοτικού Ωδείου  και του Προέδρου του ΛΑΪΟΥ Τάσου Φρούσιου. Στο τρίτο μέρος τραγούδησαν η Αλίκη Ζωγράφου και η Ναταλία Κωτσάνη, μαγεύοντας ερμηνευτικά το κοινό.  Η Πόπη Αστερειάδη και ο Δημήτρης Ψαριανός τελικά δεν κατάφεραν για λόγους υγείας να παραβρεθούν και να τραγουδήσουν στην εκδήλωση.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, λόγω συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  απέστειλε γραπτώς τον χαιρετισμό του αναφέροντας χαρακτηριστικά :

“Συγχαίρω  όλους τους συμμετέχοντες ερμηνευτές και μουσικούς και ιδιαιτέρως τα παιδιά του Ωδείου μας, το οποίο γιορτάζει φέτος και τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του,  με αναμφισβήτητη συνεισφορά τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών όσο και στον πολιτισμό αλλά και σημαντικές διακρίσεις. Χρόνια πολλά στο Ωδείο μας, να έχει πάντα διακρίσεις και επιτυχίες και πάντα να μας χαρίζει ωραίες μουσικές βραδιές, όπως πιστεύω ότι θα είναι η αποψινή που συνδιοργανώνεται με τον  Σύλλογο “ΛΑΪΟ”, ο οποίος κατέχει δεσπόζουσα θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και πάντα διοργανώνει  εξαιρετικού επιπέδου  εκδηλώσεις  και κατορθώνει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του Θηβαϊκού κοινού.

Με τις σκέψεις αυτές , από τη θέση του Δημάρχου Θηβαίων, συγχαίρω τον Πρόεδρο του ΛΑΙΟΥ κ. Τάσο Φρούσιο και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και του συλλόγου και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείο μας κα Νίκη Πανταζάτου και τους μαθητές και εύχομαι τα επόμενα χρόνια της παρουσία τους να είναι το ίδιο δυναμικά και ποιοτικά στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης μας”

Διαβάστε Περισσότερα »

Νοτιάδες και θερμοκρασία φέρνουν την αιθαλομίχλη


Συναγερμός από τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος - Καλούν τους πολίτες να μην ανάβουν τα τζάκια - Δείτε τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες
Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η αιθαλομίχλη και τα επίπεδα των ρύπων είχαν γίνει καθημερινή ενασχόληση για τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων και ο... εφιάλτης επιστρέφει.



Η καλοκαιρία που θα επικρατεί σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα έχει σημάνει συναγερμό στους επιφορτισμένους με την παρακολούθηση των σχετικών τιμών στα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος καθώς έχουν ήδη πάρει την ανιούσα.

Η υγρασία της χθεσινής και της σημερινής ημέρας σε συνδυασμό με την υποχώρηση των βοριάδων δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να καταγραφούν ξανά οι εικόνες του περασμένου Ιανουαρίου με Αθήνα και Θεσσαλονίκη να καλύπτονται από ένα σύννεφο αιθάλης.

Γι' αυτό και στην κοινή τους ανακοίνωση τα δύο υπουργεία συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών καθώς τόσο τα τζάκια όσο και οι ξυλόσομπες είναι υπεύθυνα για την αύξηση των επιπέδων των αιωρούμενων μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

«Συνιστάται στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατό την άσκοπη χρήση τζακιών. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός της σημερινής ημέρας θα είναι σε όλη τη χώρα αίθριος με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Τετάρτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια μέχρι το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή παράδοσης και πολιτισμού από τον Δ.Ο.Θ. και το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θήβας



Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παιδική Χορευτική Συνάντηση που συνδιοργάνωσαν ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας “Τα Κονάκια” την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Στη γιορτή  παράδοσης και  πολιτισμού συμμετείχαν επίσης τα χορευτικά τμήματα  του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, του Συλλόγου “Τερψυχόρειον” Θήβας, της Μ.Κ.Ο. Γαργαφίας Καπαρελλίου, του Συλλόγου Γυναικών Δομβραίνας, του Λαογραφικού Συλλόγου Παραλίας Αυλίδας, του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας “ΛΑΪΟΣ” και οι  Χορευτικοί  Σύλλογοι Ερυθρών και Αγ.  Δημητρίου Λιβαδειάς, οι οποίοι χειροκροτήθηκαν θερμά από το Κοινό.

Στην εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που συνεχάρη θερμά τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων, ως οικοδεσπότη, για την μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος  “ η ανάδειξη και η στήριξη του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Οι πολιτιστικές αξίες του παρελθόντος αποτελούν την ελληνική μας παράδοση, την οποία και οφείλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, γιατί είναι εκείνη η αλυσίδα που γεφυρώνει το χάσμα και διατηρεί την ιστορική μας ταυτότητα “.

Διαβάστε Περισσότερα »

Nα καταβληθεί το Ανθυγιεινό Επίδομα στους εργαζόμενους στο ΕΚΕΨΥΕ

Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
-Υγείας
-Οικονομικών

Θέμα: Δεν έχει καταβληθεί από 1/1/2013 το Ανθυγιεινό Επίδομα στους εργαζόμενους Νοσηλευτές και  Γενικών Καθηκόντων στο ΕΚΕΨΥΕ, μετά την ένταξή τους στο Ενιαίο Μισθολόγιo.
Οι  εργαζόμενοι στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ), που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, με ειδικότητες Νοσηλευτών και Γενικών Καθηκόντων και συγκεκριμένα στα Οικοτροφεία  ΑΙΑΣ και ΔΙΑΣ με έδρα τη Λιβαδειά δικαιούνται,  βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας το  Ανθυγιεινό Επίδομα από 1/1/2013. Παρ’ όλα αυτά έως τώρα δεν υπήρξε καμία Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει την καταβολή αυτού του επιδόματος.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να καταβληθεί το Ανθυγιεινό Επίδομα στους εργαζόμενους Νοσηλευτές και Γενικών Καθηκόντων στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών (ΕΚΕΨΥΕ);

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στη Θήβα



Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι χορωδίες ΚΑΠΗ: Κρυονερίου, Δήμου Καπανδριτίου, Δήμου Αλώνα, Δήμου Αλίμου, Δήμου Χαλκίδας και η χορωδία ΚΑΠΗ Δήμου Θηβαίων (Θήβα- Βάγια), ερμηνεύοντας με τη συνοδεία μουσικών οργάνων αγαπημένα τραγούδια.

Την εκδήλωση, θεσμό πλέον για την πόλη και το Δήμο,  χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, καλωσορίζοντας τις χορωδίες στην πόλη της ιστορίας και του πολιτισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα τόνισε ότι η ανάδειξη και η στήριξη του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή




Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Δ.Κ. ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν με live μουσική στα Βάγια


Απολαύστε ένα εκπληκτικό menu(ρολό χοιρινό γεμιστό,κότσι χοιρινό,ποικιλίες κρεάτων) σε ζεστό, γιορτινό περιβάλλον με συνοδεία μουσικής. Η πρόταση για να γιορτάσετε με φανταστικές μελωδίες γεύσης και ευτυχίας.
 ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ




Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ