Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Συγκλονίζουν τα σποτ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το cyberbullying και το chat με αγνώστους

Δύο συγκλονιστικά βίντεο έδωσε την Παραμονή των Χριστουγέννων στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για δύο διαφημιστικά σποτ, στο πλαίσιο της εκστρατείας πληροφόρησης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων για την προστασία τους από τις παγίδες του διαδικτύου.

Το πρώτο αφορά το cyberbullying και το δεύτερο τους κινδύνους που κρύβουν οι επαφές με αγνώστους.

Τα διαφημιστικά μηνύματα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο ενώ θα παίζονται και από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας έως και την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Eυχές απο το ΚΑΕΛΕ Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Μέσα στο πνεύμα των ημερών κινήθηκε και φέτος ο Χ.Λ.Ο Λιβαδειάς τραγουδώντας τα κάλαντα συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, στο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Λιβαδειάς και στο Ίδρυμα της Εστίας Μητέρας ανταλλάσοντας ευχές για τις Άγιες Ημέρες.
Τα μέλη του Ομίλου μας χόρεψαν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, μοιράστηκαν ευχάριστες, ζεστές , ανθρώπινες στιγμές μαζί τους, έδωσαν αλλά κυρίως πήραν χαρά από τους γλυκύτατους παππούδες και γιαγιάδες που τους υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά και αγάπη.
Από το Δ.Σ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές Θανάση Γιαννόπουλου


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Ο ΓΥΡΟΣ ΚΑΔΜΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Θήβα και Ορχομενό

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις του νόμου ναρκωτικών, από αστυνομικούς Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. σε περιοχές της Βοιωτίας

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά δισκία

Συνελήφθησαν, χθες (24-12-2014) απογευματινές και βραδινές ώρες, σε περιοχές της Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα σε περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας στον 49χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν συνολικά (39) ναρκωτικά δισκία, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ σε περιοχή του Ορχομενού, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας στον 24χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, τα οποία περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το μήνυμα του Ιερώνυμου για τα Χριστούγεννα

Στο καθιερωμένο του μήνυμα για την εορτή των Χριστουγέννων ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τονίζει: «Σήμερα γιορτάζουμε την επίσκεψη του Θεού στους ανθρώπους και η γέννησή Του έρχεται να μας θέσει ισχυρά ερωτήματα και να μας εμπνεύσει δυνατές απαντήσεις».

«Η γέννησή Του μας βρίσκει και πάλι σε απερίγραπτη δυσκολία, σε πρωτοφανή δοκιμασία. Σε θλίψη, πτώχεια, πείνα, δίψα, σε πόνο, ανασφάλεια, σε κρίση... μας βρίσκει κενούς, άδειους, εστερημένους από νόημα...» σημειώνει ο αρχιεπίσκοπος και υπογραμμίζει ότι η γέννηση του Χριστού μάς προκαλεί να πάψουμε να υποκρινόμαστε τους χαρούμενους και τους αισιόδοξους, να αποθέσουμε τα παλαιά μας προσωπεία και να ενδυθούμε τον Χριστό και να αναζητήσουμε την προσωπική μας γέννηση, η οποία μπορεί πράγματι να μας δώσει χαρά και αισιοδοξία.

«Τα Χριστούγεννα δεν είναι ένα από τα πολλά παυσίπονα που θα μαλακώσουν τον πόνο μας, ούτε ένας πανηγυρικός θόρυβος, ούτε πολύ περισσότερο μία ευκαιρία απλώς για εξωτερικές φιλανθρωπικές δράσεις και τυπικές εκδηλώσεις που προσφέρουν εφήμερη συναισθηματική ικανοποίηση. Ο Χριστός γεννάται και μας προκαλεί σε εσωτερική αλλαγή, σε αληθινή γέννηση και αναγέννηση. Η αληθινή μας γέννηση δεν θα συντελεστεί στον κρότο και στη λάμψη των εξωτερικών μας εκδηλώσεων, αλλά στη σιωπηλή φάτνη της καρδιάς μας» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος.

Ο Μακαριότατος μας καλεί να αναζητήσουμε το πρόσωπο του Χριστού στα πρόσωπα των αδελφών μας και στον εσωτερικό χώρο της καρδιάς μας. «Ας ανοίξουμε χώρο στην καρδιά μας, με ειλικρίνεια, πραότητα, καταλλαγή, για να γεννηθεί ο Χριστός μέσα μας και εμείς μαζί Του».
Διαβάστε Περισσότερα »

Όσα αγαπήσαμε τη χρονιά που φεύγει - Τα 25 βίντεο που ξεχώρισαν το 2014 (Video)




Συγκινητικά, σοκαριστικά ή αστεία τα 25 βίντεο, που ξεχώρισαν στο διαδίκτυο τη χρονιά που πέρασε, συγκεντρώθηκαν σε ένα.

Η κάμερα ήταν πάντα εκεί και κατέγραψε ένα test drive που πήγε πολύ στραβα, το πιο τυχερό ελάφι του κόσμου, το πιο αποτυχημένο ice bucket challenge στην ιστορία, μια παραλίγο μοιραία selfie και τόσα άλλα...

Την παράσταση έκλεψαν επίσης χαριτωμένα πιτσιρίκια, κατοικίδια αλλά και άγρια ζώα που αγαπήθηκαν και έγιναν viral.

Απολαύστε το video:
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στη φορολογία για το 2015 -Οι φόροι που αυξάνονται και αυτοί που πέφτουν

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την είσοδο του 2015 το οποίο, πέραν όλων των άλλων, θα φέρει και αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο νέος χρόνος φέρνει συγκεκριμένα 12 αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, εκ των οποίων οι πέντε είναι θετικές, αφού συνδέονται με ελαφρύνσεις και απλοποιήσεις διαδικασιών.

Εισφορά αλληλεγγύης

Η πρώτη σημαντική αλλαγή είναι η μείωση  της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλουν μισθωτοί και συνταξιούχοι. Αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση στο μηνιαίο εισόδημα για όσους έχουν μισθούς και συντάξεις άνω των 12.000 ευρώ από 39 ως και 1.200 ευρώ. Για τη μεγάλη πλειοψηφία μισθωτών και συνταξιούχων το μηνιαίο κέρδος θα κυμανθεί κοντά στα 60 ευρώ.

Αντικειμενικός προσδιορισμός φορολογητέου εισοδήματος για αγρότες και κτηνοτρόφους

Επιπλέον, καταργείται ο αντικειμενικός προσδιορισμός του φορολογητέου εισοδήματος και η φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών και των συνταξιούχων, που είχε ως συνέπεια το εισόδημα να είναι αφορολόγητο μέχρι τα 9.550 ευρώ. Από το 2015 τα εισοδήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων θα φορολογούνται με 13% από το πρώτο ευρώ, αφού έχουν αφαιρεθεί οι παραγωγικές δαπάνες τους από τα ακαθάριστα έσοδά τους.

Αποδείξεις

Δεύτερη σημαντική αλλαγή οι αποδείξεις. Πλέον και για το 2015, μισθωτοί και συνταξιούχοι δεν θα χρειάζεται να συγκεντρώνουν το 25% αλλά το 10% του εισοδήματος σε αποδείξεις. Σε περίπτωση μη κάλυψης του 10% του εισοδήματος με αποδείξεις το «ακάλυπτο» ποσό εξακολουθεί να φορολογείται με 22%.

Κατάργηση συμπληρωματικού φόρου για εισοδήματα από ενοίκια

Επιπλέον,  καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος που επιβαλλόταν μέχρι και το 2014 με συντελεστή 1,5% στα εισοδήματα τα οποία προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών μέχρι 300 τ.μ. και με συντελεστή 3% στα εισοδήματα που προέρχονταν από εκμισθώσεις κατοικιών άνω των 300 τ.μ. ή από εκμισθώσεις κτισμάτων επαγγελματικής στέγης. Το όφελος για τους ιδιοκτήτες κυμαίνεται από τα 180 έως 360 ευρώ.Ο συμπληρωματικός φόρος, όπως προαναφέρθηκε, καταργείται, ωστόσο αυξάνεται ο συντελεστής φόρου για τα εισοδήματα από ενοίκια κατά 1%. Ομως, για τους περισσότερους αυτή η αλλαγή θα σημάνει μείωση της φορολόγησης κατά μερικές δεκάδες ευρώ το χρόνο.

Φόρος υπεραξίας ακινήτων

Αναστέλλεται για το χρονικό διάστημα από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 η εφαρμογή των ρυθμίσεων για την επιβολή φόρου στην υπεραξία που προκύπτει από τις πωλήσεις ακινήτων.

Οι αλλαγές που θα επιβαρύνουν

Από την άλλη, όμως, έρχονται και αλλαγές στη φορολογία που επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη του φορολογούμενου.

Καταρχάς η αύξηση από 10% σε 11% του συντελεστή φορολόγησης για τα  πρώτα 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος από ακίνητα που μπορεί να οδηγήσει σε επιβάρυνση  μέχρι τα 120 ευρώ για έναν ιδιοκτήτη εκμισθούμενου ακινήτου. Επιπλέον, επιβάρυνση φέρνει και το γεγονός ότι από τη νέα χρονιά  μαν το ετήσιο εισόδημα ενός φορολογουμένου προέρχεται από ακίνητα στο σύνολό του ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του (κατά ποσοστό άνω του 50%), τότε εφόσον τα τεκμήρια διαβίωσης για τις κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα σκάφη που κατέχει προσδιορίζουν εισόδημα μεγαλύτερο του δηλωθέντος, το τεκμαρτό αυτό εισόδημα θα φορολογείται ως «κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα» με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με συντελεστή 33% πάνω από τα 50.000 ευρώ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το money-money.gr.Δυσάρεστα, όμως, είναι τα νέα και για όσους μισθωτούς έχουν και μπλοκάκι, καθώς, τα εισοδήματα του 2014 από το μπλοκάκι θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ θα πληρώσουν και τέλος επιτηδεύματος αυξημένο από τα 500 στα 650 ευρώ.

Ακόμη οσοι φορολογούμενοι το 2014 ήταν φοιτητές ή άνεργοι μη εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και είχαν εισοδήματα πολύ χαμηλά προερχόμενα από περιστασιακή απασχόληση ή απέκτησαν  πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους καταθέσεων θα φορολογούνται για τεκμαρτά εισοδήματα τα οποία θα προσδιορίζονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης. Οι φόροι που θα καλούνται να πληρώσουν θα υπολογίζονται με 26% από το πρώτο ευρώ των τεκμαρτών εισοδημάτων, για όσους έχουν αποκτήσει εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση και με 26% επί της πρόσθετης διαφοράς εισοδήματος που θα προσδιορίζουν τα τεκμήρια διαβίωσης, για όσους έχουν δηλώσει μόνο εισοδήματα από τόκους.

Επιπλέον, από το 2015 θα παρακρατείται έξτρα φόρος από τους μισθούς υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν παροχές σε είδος, εφόσον αυτές δεν αποσκοπούν στο να υποβοηθήσουν την εκτέλεση της εργασίας τους.
Επιπλέον, απαλλάσσονται από την υποχρέωση είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ στο Δημόσιο περίπου 450.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που κατά την διάρκεια του 2014 είχαν συνολικά ακαθάριστα έσοδα μέχρι 10.000 ευρώ.



iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι προβλέπει το έκτακτο σχέδιο για την οικονομία



Συναγερμός για τυχόν πολύ δυσάρεστες εξελίξεις σε καταθέσεις, αγορά, τουρισμό εάν η πολιτική αβεβαιότητα συνεχιστεί.


Σε συναγερμό έχει τεθεί όλος ο μηχανισμός σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί κάθε κίνηση που θα διαταράξει το κλίμα στην οικονομία και θα προκαλέσει φαινόμενα παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν στις διπλές βουλευτικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, τότε που το...ρευστό πολιτικό σκηνικό είχε θέσει σε άμεσο κίνδυνο την οικονομία της χώρας.
Ο κωδικός «ηρεμία» στην αγορά με τη γενική της έννοια, κρίθηκε απαραίτητος προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση στην οικονομία κάθε παρενέργειας που προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα των ημερών.
Ο συναγερμός αυτός ξεκίνησε από την ανακοίνωση της 8ης Δεκεμβρίου για επίσπευση της προεδρικής εκλογής και κορυφώνεται τώρα.
Στόχος είναι να εμπεδωθεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης τουλάχιστον μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου που θα διεξαχθεί η τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε περίπτωση αποτυχίας εκλογής Προέδρου τότε ανοίγει αυτόματα ο δρόμος για εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία στις 25 Ιανουαρίου ή το αργότερο την 1η Φεβρουαρίου.
Τι προβλέπει το έκτακτο σχέδιο για την οικονομία - Συναγερμός για καταθέσεις, αγορά, τουρισμό

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΚΛΙΜΑΚΑ
Σ' αυτή τη φάση ο συναγερμός «αναβαθμίζεται» στην ανώτατη κλίμακα και θα διατηρηθεί τουλάχιστον για ένα δίμηνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου, που λήγει η προθεσμία παράτασης του Προγράμματος Σταθερότητας.
Μέσα σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δραματική προειδοποίηση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ότι «η κρίση των τελευταίων ημερών μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην οικονομία».
Η έκκλησή του «να συνεννοηθούν τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική» και η διαπίστωσή του ότι «σήμερα υπάρχουν ακόμη αρκετοί που πιστεύουν ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει αλλά και να ακμάσει έξω από την Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ακόμη χειρότερα υπάρχουν και άλλοι που φαίνονται να πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην Ευρωζώνη χωρίς να σέβεται τους κανόνες της και χωρίς να τηρεί τις δεσμεύσεις της» μπορεί να προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από την αντιπολίτευση, αλλά έκανε αίσθηση και ήταν το πρώτο ηχηρό σήμα κινδύνου.
Η ηχηρή αυτή προειδοποίηση από τον θεματοφύλακα της νομισματικής σταθερότητας μπορεί να χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως παρέμβαση που εντάσσεται στην εκστρατεία κινδυνολογίας, αλλά κρίθηκε απαραίτητη.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
Άλλωστε ο κ. Γ. Στουρνάρας φέρεται αποφασισμένος να προασπίσει την ομαλότητα, όπως ο ρόλος του το επιβάλλει, εάν διαπιστώσει πρόσθετους κινδύνους στο μέλλον. Το ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη προκαλέσει τα πρώτα προβλήματα στην πραγματική οικονομία.
Οι τουριστικοί φορείς διαπιστώνουν ότι ακυρώνονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία, ενώ έχουν φρενάρει οι προκρατήσεις από πολλούς τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού. Ανησυχία επικρατεί και στο μέτωπο των εξαγωγών, καθώς διεθνείς ασφαλιστικοί οργανισμοί αρχίζουν να διατυπώνουν επιφυλάξεις για την παροχή εγγυήσεων τόσο για εξαγωγές όσο και για εισαγωγή πρώτων υλών. Το θετικό είναι ότι εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, στις τράπεζες επικρατεί ηρεμία και δεν παρατηρούνται αδικαιολόγητα φαινόμενα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διευθυντές των υποκαταστημάτων των εμπορικών τραπεζών έχουν σαφείς εντολές να λειτουργούν ως αποσυμπιεστές και να ενημερώνουν τους καταθέτες ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ
Παράλληλα όμως αφήνουν στο καταθέτη να αντιληφθεί ότι εφόσον επιμένει να καθίσταται γνωστό ότι δεν υπάρχει απαγορευτικό στη διακίνηση χρημάτων.
Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να αποκλεισθούν φαινόμενα πανικού και ότι υπάρχουν χρήματα στη διάθεση των καταθετών. Σημειώνεται ότι σε ανάλογα φαινόμενα πολλά από τα χρήματα που είχαν αποσυρθεί συνήθως από ηλικιωμένους επέστρεψαν στις τράπεζες.
Απομένουν βέβαια εκείνα που μεταβιβάστηκαν στο εξωτερικό, που το μεγαλύτερο μέρος δεν έχει επαναπατρισθεί.
Πάντως τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και οι διοικήσεις των εμπορικών τραπεζών τελούν σε επιφυλακή. Το θετικό στοιχείο που αποτρέπει την επέκταση της πολιτικής κρίσης στην οικονομία είναι ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και τα μεγέθη σήμερα δεν έχουν καμία σχέση με το 2010 ή το 2012.

ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ
Οι περισσότερες εκροές αποταμιεύσεων που γίνονται αυτές τις ημέρες προκαλούνται για την εξόφληση των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων (φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ρύθμιση χρεών) και ως εκ τούτου δεν εκλαμβάνονται ως φυγή κεφαλαίων. Αυτό αναγνωρίζεται άλλωστε από όλους τους εταίρους και επιβεβαιώθηκε και στη Σύνοδο Κορυφής με τις δηλώσεις της Αγκ. Μέρκελ και του Φρ. Ολάντ. Εξάλλου το Δημόσιο με τις εκδόσεις εντόκων γραμματίων, την εκταμίευση μέρους των δόσεων από τους δανειστές και κυρίως με την εξασφάλιση πρωτογενών πλεονασμάτων, αύξησε τα ταμειακά διαθέσιμα και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τουλάχιστον έως και τον Μάιο του 2015.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται άλλωστε και οι δηλώσεις στελεχών της αντιπολίτευσης που αποφεύγουν αναφορές οι οποίες μπορεί να πυροδοτήσουν το κλίμα.
Ιδιαίτερα καθησυχαστική ήταν και η προσφατη διαβεβαίωση του Αλ. Τσίπρα στη συνέντευξή του στο Reuters ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το ευρώ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικοί-Αγιοβασίληδες στη Θεσσαλονίκη

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Δείτε πώς εθεάθησαν να κάνουν περιπολίες

Παραμονή Χριστουγέννων και λίγο-πολύ όλοι έχουμε μπει στο γιορτινό πνεύμα. Ακόμα και οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι ντύθηκαν Αγιοβασίληδες.
Την Τετάρτη (24/12) λοιπόν, άνδρες της ομάδας Ζ της ΕΛ.ΑΣ., ανέβηκαν στις μηχανές τους για την καθιερωμένη περιπολία, όμως αντί να φορούν κράνη εθεάθησαν με το κλασικό κόκκινο σκούφο του Άι Βασίλη στο κεφάλι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου..


"Να συμβάλλουμε στο εορταστικό κλίμα" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ...



Δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 4314/2014 (ΦΕΚ 265Α) και σύμφωνα με το άρθρο 108 δίνεται η δυνατότητα στους...
εμπόρους που το επιθυμούν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την τελευταία Κυριακή του χρόνου, 28 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις ώρες ανοίγματος είναι αυτό που ισχύει γενικότερα για τις Κυριακές, δηλαδή από τις 11:00 έως τις 20:00, ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο της δυνατότητας να προσαρμόσουν εντός αυτού τα σχετικά εορταστικά ωράριά τους, έχουν ορίσει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους από τις 11:00 έως τις 18:00.

«Κατά συνέπεια, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά την τελευταία Κυριακή του χρόνου, συμβάλλοντας στο εορταστικό κλίμα και δίνοντας ακόμη μία δυνατότητα στους καταναλωτές να κατέβουν στις τοπικές αγορές και να κάνουν τις τελευταίες αγορές του χρόνου που φεύγει, εκμεταλλευόμενοι τις ιδιαίτερα χαμηλές τιμές» σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστούγεννα με ήλιο και Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά - ΒΙΝΤΕΟ



Πρώτη καταχώρηση: 24/12/2014 - 18:54

Τελευταία δημοσίευση: 24/12/2014 22:43Κοινωνία
Χριστούγεννα με ήλιο και Πρωτοχρονιά με βαρυχειμωνιά - ΒΙΝΤΕΟ

Με ήλιο θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα. Στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές, καλοτάξιδες οι θάλασσες και η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 19 βαθμούς Κελσίου. Το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από την Παρασκευή με βροχοπτώσεις και το Σάββατο θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση με βροχές, τοπικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις. Την επόμενη εβδομάδα έρχεται βαρυχειμωνιά και όλα δείχνουν ότι θα γιορτάσουμε την Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο και χιόνια.



Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ