Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Norman Atlantic: Αγνοείται οδηγός φορτηγού από τη Θήβα

Δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του έως αυτή την ώρα
Ένας αυτοκινητιστής από την Θήβα, όπως αναφέρει το protothema επιβάτης του Norman Atlantic, δεν έχει επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους από την ώρα της φωτιάς στο πλοίο.

Πρόκειται για τον Κουφογιώργη Αλέξανδρο, 55 ετών, αυτοκινητιστή στο επάγγελμα, που ταξίδευε για την Ανκόνα με το φορτηγό του.

Η οικογένειά του κάνει έκκληση για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναζήτηση του δικού τους ανθρώπου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τα ένσημά σας με ένα κλικ -Αυτή είναι η εφαρμογή που άνοιξε από σήμερα

Ανοιξε η εφαρμογή του «Ατλας» που δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΕΤΑΑ και του ΟΓΑ να δουν τα ενσημά τους από το 1994 και μετά online.

To μόνο που απαιτείται να κάνει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα  «www.atlas.gov.gr» είναι να συμπληρώσει στα ειδικά πεδία το ΑΜΚΑ του και τους κωδικούς του taxisnet

Στο πληροφοριακό σύστημα «Άτλας» αναμένεται να ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί η πληροφορία από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και το ΝΑΤ, καθώς και το διάστημα 1994-1997 για τον ΟΓΑ.

Μεταφερθείτε στην εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ.
Δείτε την αρχική σελίδα της εφαρμογής πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δέκα νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι - βίντεο από την τραγωδία του Norman Atlantic



Οσο περνάει η ώρα και γίνεται η διασταύρωση της λίστας των επιβατών με αυτή των διασωθέντων από το φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic μακραίνει η μακάβρια λίστα αφού ήδη έχουν επιβεβαιωθεί οκτώ νεκροί, ενώ, λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα ιταλικά μέσα ανεβάζουν τον αριθμό στους δέκα.

Πληροφορίες της Ιταλικής Rai αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί στους δέκα, ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.



Αποκλειστικά πλάνα της διάσωσης των επιβαινόντων από το φλεγόμενο Norman Atlantic κατέγραψε ο δημοσιογράφος του iefimerida.gr Αγγελος Μόσχοβας, επιβάτης του πλοίου των  Μινωικών Γραμμών, Cruise Europa, που έσπευσε στο σημείο για να συνδράμει στις έρευνες.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το Cruise Europa στο οποίο επιβαίνουν 69 από τους διασωθέντες έφθασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου ορισμένοι από αυτούς θα αποβιβασθούν. Στο λιμάνι περιμένουν λεωφορεία και ασθενοφόρα για να τους παραλάβουν. Το πλοίο στη συνέχεια πιθανότατα θα συνεχίσει για το λιμάνι της Πάτρας, ενώ, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να κάνει στάση και στην Κέρκυρα.

Το απίστευτο αλαλούμ των Ιταλών

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας 427 έχουν διασωθεί, εκ των οποίων 56 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται 234 Έλληνες, 54 Τούρκοι, 22 Αλβανοί, 22 Ιταλοί, 18 Γερμανοί, 10 Ελβετοί.

Ο εκπρόσωπος του ιταλικού πολεμικού ναυτικού επισήμανε πως στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και των ελληνικών αρχών για τον εντοπισμό τυχόν ναυαγών.

Ο υπουργός Μεταφορών, Μαουρίτζιο Λούπι, θέλοντας να εξηγήσει το θρίλερ με τους αγνοούμενους δήλωσε: «Γιατί δεν αναφερόμαστε στους αγνοούμενους γιατί υπάρχει μία λίστα με τα ονόματα των 427 διασωθέντων. Πρέπει να διαβεβαιώσουμε αν πρόκειται για λίστα με ονόματα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων. Δε θέλουμε να κάνουμε πρόβλεψη για τον αριθμό των αγνοούμενων, δεν πρόκειται για κάτι ώριμο. Το συζητήσαμε και με τον Έλληνα υπουργό».
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός πρόσθεσε: «Ανέβηκαν όλοι στο πλοίο; Αλλωστε υπήρξε μία στάση του πλοίου και επομένως κάποιος μπορεί να αποβιβάστηκε. Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοούμενων».

Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.

Την ίδια στιγμή, δεύτερος εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής επισήμανε πως κατέληξαν στη θάλασσα μόνο δύο άνθρωποι που περισυλλέγησαν ζωντανοί.

Ελικόπτερα ψάχνουν αγνοούμενους στη θάλασσα

Αυτή τη στιγμή η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ Ιταλοί αξιωματούχοι πραγματοποιούν έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Τα εναέρια μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αποδέσμευσή τους από την επιχείρηση διάσωσης, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δεκάδων αγνοουμένων στην περιοχή που βρίσκεται το Norman Atlantic.
Στη επιχείρηση συμμετέχουν δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα που θα αντικατασταθούν σταδιακά από δύο ελικόπτερα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο ελικόπτερα NH- 90 του Στρατού Ξηράς, δύο ελικόπτερα S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και το S- 70 της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ.
Στην Κέρκυρα, παραμένει σε λειτουργία το Κέντρο Συντονισμού Αεροπορικών Μέσων, υπό τον διοικητή της αεροπορικής βάσης του Ακτίου.

Το πλοίο στις φλόγες -Βαρελάκια με επιβάτες στα μανιασμένα κύματα

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες που αντίκρισε το πλήρωμα του Cruise Europa μόλις έφτασε στο σημείο που ο πλοίαρχος του Norman Atlantic εξέπεμψε SOS. Το πλοίο είχε τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ στη μανιασμένη θάλασσα των 10 μποφόρ επέπλεαν μία σωστική λέμβος και σκόρπια βαρελάκια, στα οποία ενδεχομένως να υπήρχαν επιβαίνοντες του Norman Atlantic. Αμέσως δόθηκε εντολή και λέμβος του Cruise Europa με πλήρωμα και επικεφαλής του υποπλοίαρχο έπεσαν στη θάλασσα για να προσεγγίσουν και να διασώσουν τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου.

Ωστόσο η άγρια θάλασσα όχι μόνο δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν τα βαρελάκια που επέπλεαν αλλά κόντεψε να τους πνίξει. Το αποτέλεσμα ήταν να επιστρέψουν στο πλοίο, ωστόσο αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη σωστική λέμβο, αφού τα κύματα την έσπρωχναν πάνω στο πλοίο. Η πίεση και η ένταση της στιγμής ήταν τόσο έντονες που ο υποπλοίαρχος του Cruise Europa  υπέστη σοκ και χρειάστηκε να μεταφερθεί με φορείο στο ιατρείο του πλοίο. Ο ίδιος ήταν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση που δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει τους επιβάτες του Norman Atlantic, ενώ έτρεμε καθώς είχε γίνει μούσκεμα από τα παγωμένα νερά. Μάλιστα στο βίντεο ακούγεται η φωνή μέλος τους πληρώματος που ζητάει να φέρουν κονιάκ προκειμένου να ζεσταθεί ο υποπλοίαρχος

Οι σκηνές είναι συγκλονιστικές στα βίντεο που ακολουθούν



 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληροφορίες για πέντε Βοιωτούς στο Norman Atlantic



Πέντε κάτοικοι Βοιωτίας, δύο αυτοκινητιστές από την Αλίαρτο, δύο από την περιοχή της Θήβας και σύμφωνα με δήλωση συγγενή στα μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας, ένας ακόμη από την περιοχή της Λιβαδειάς, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους επιβαίνοντες του Norman Atlantic.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, μέχρι το βράδυ της Κυριακής υπήρχε επικοινωνία με τους συγγενείς τους αλλά πιθανότατα εξαντλήθηκε η μπαταρία των κινητών τηλεφώνων που είχαν στη διάθεσή τους και από τότε δεν υπάρχει κανένα νεότερο που να επιβεβαιώνει ή όχι ότι είναι ανάμεσα στους διασωθέντες.
lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εφτά νεκροί και 40 αγνοούμενοι -Τα νέα στοιχεία σοκ για το Norman Atlantic

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον αριθμό των θυμάτων του πλοίου Norman Atlantic και κάνουν λόγο για 7 νεκρούς συνολικά. Λίγο μετά τις 16.30 η ιταλική ακτοφυλακή, μέσω Twitter, επιβεβαίωσε, πως βρέθηκαν άλλες δύο σοροί, μέσα στο κουφάρι του πλοίου, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για 40 αγνοούμενους επιβάτες.

Σημειώνεται ότι χθες τραυματίστηκε θανάσιμα ο επιβάτης του Norman Atlantic Γιώργος Δούλης, ενώ σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπήρχαν για τέσσερις νεκρούς ακόμη (ξεκίνησαν από τη μαρτυρία ενός Τούρκου επιβάτη που υποστήριζε ότι είδε τέσσερις νεκρούς με τα μάτια του). Δυστυχώς, νωρίς το απόγευμα επιβεβαιώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή και η φήμη που κυκλοφορούσε για την εύρεση δυο νεκρών ακόμη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους επτά. Σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano πρόκειται για έξι άνδρες και μια γυναίκα. Ωστόσο, περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους ή την εθνικότητά τους, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά (με εξαίρεση τον Γιώργο Δούλη τα στοιχεία του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες).

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή η εκκένωση του πλοίου ολοκληρώθηκε και τώρα γίνεται η διασταύρωση της λίστας των ονομάτων των επιβαινόντων με τους ανθρώπους που έχουν διασωθεί ώστε να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα απο το ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

Χριστουγεννιάτικο δένδρο
της δικής τους ΚΡΙΣΗΣ και
της δικής μας ΕΛΠΙΔΑΣ.



Εορταστική, εναλλακτική, εικαστική και πολιτική πρόταση, από το ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, από τις 10ώρα το πρωϊ. Το χριστουγεννιάτικο δένδρο της δικής τους ΚΡΙΣΗΣ και της δικής μας ΕΛΠΙΔΑΣ.
Το δένδρο θα στηθεί από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδου, στο ύψος περίπου της Γενικής τράπεζας.
Συμβολική η επιλογή του σημείου, στο κομμάτι εκείνο του πεζόδρομου,  που με ευθύνη της δημοτικής αρχής, είναι «χωράφι» και έχει επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση πολλών συμπολιτών μας.
Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί, για να «κρεμάσουμε» στο δένδρο της ΚΡΙΣΗΣ, ότι μας πίκρανε, μας πλήγωσε, μας ταπείνωσε, κυρίως τα τελευταία μνημονιακά χρόνια.
Τη διαπλοκή των αφεντικών και  τη διαφθορά των πολιτικών υπηρετών τους. Τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στην πλάτη μας και μας οδήγησαν στην εξαθλίωση, στη φτώχια και στην καταστροφή. 
Η νέα χρονιά θα σφραγιστεί από τη λαϊκή εντολή για δημοκρατική αλλαγή. Ένα συνεχώς αυξανόμενο ρεύμα λαϊκής ελπίδας, θα καταστήσει την Ελλάδα παράδειγμα αντίστασης και προώθησης εναλλακτικών πολιτικών διεξόδου από την κρίση.

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί
Διαβάστε Περισσότερα »

Επικουρικοί Γιατροί στα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς


Γ.Ν Λιβαδειάς – Γ.Ν Θήβας

Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Θήβας

Μετά από συνεργασία του Διοικητή του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Κων/νου Ρουσόπουλου και του Αναπληρωτή Διοικητή  του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας κ. Σπυρίδωνα Δεσύλλα τόσο με τον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Λ. Γρηγοράκο, όσο και με τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Λάζαρο Μακρή, τα δύο Νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας συμπεριλαμβάνονται στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων από τους Επικουρικούς Ιατρούς. Έτσι λοιπόν αναμένεται αφού ολοκληρωθεί επιτυχώς η διαδικασία πρόσκλησης, οι αιτήσεις κατατίθενται από 24-12-2014 μέχρι 7-1-2015, η έλευση, δύο Επικουρικών Ιατρών στο Γ.Ν. Θήβας, ενός Παθολόγου και ενός Ουρολόγου και ενός Επικουρικού Ιατρού στο Γ.Ν Λιβαδειάς ειδικότητας Παθολόγου. Πιο συγκεκριμένα με τους δύο Επικουρικούς Παθολόγους επιλύεται, αφενός το μείζον πρόβλημα της δεκαπενθήμερης εφημέρευσης των δύο Παθολογικών κλινικών, αφού πλέον οι Παθολογικές κλινικές του Γ.Ν. Λιβαδειάς – Γ.Ν. Θήβας θα εφημερεύουν για σχεδόν ολόκληρο το μήνα, αφετέρου το πρόβλημα της εφημέρευσης των Γενικών Ιατρών.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Σπύρος Δεσύλλας δήλωσε τα εξής: Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη θέσεων Επικουρικών Ιατρών στην οποία περιλαμβάνονται και τα Νοσοκομείο μας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την κατάθεση ενδιαφέροντος από Επικουρικούς Ιατρούς θα επιτύχουμε την αύξηση του Ιατρικού μας Προσωπικού κατά δύο Ιατρούς στο Γ.Ν. Θήβας και ένα Ιατρό στο Γ.Ν. Λιβαδειάς. Οι δε ειδικότητες της Παθολογίας επιλύουν ένα σοβαρό πρόβλημα που σχετίζονταν με την εφημέρευση των Παθολογικών κλινικών. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να συμπεριληφθούμε στην Πρόσκληση – Προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας και ευελπιστούμε ότι Επικουρικοί Ιατροί θα καταθέσουν αιτήσεις προτιμήσεως ώστε να αυξήσουμε τις δύο Παθολογικές κλινικές μας,  για να μπορούμε να εφημερεύουμε  σχεδόν ολόκληρο τον μήνα.

Τονίζω ιδιαίτερα και καλώ τους Επικουρικούς Ιατρούς να καταθέσουν αιτήσεις από 24.12.2014 μέχρι 7.1.2015. Από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε  μαζί με τους αγωνιώδης πολίτες της Θήβας  και της Λιβαδειάς και με επιμονή και υπομονή καταφέραμε και πετύχαμε ένα σημαντικό βήμα για την άμεση λύση του προβλήματος, και αυτό το βήμα που επιτεύχθηκε είναι και η απάντηση μας σε κάποιους που μας κατηγορούσαν για ολιγωρία μπροστά στα προβλήματα των Υγειονομικών Δομών Ν. Βοιωτίας, σε καμία περίπτωση όμως δεν εφησυχάζουμε, αντίθετα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση προσωπικού. Επιπρόσθετα το Γ.Ν. Θήβας θα επανδρωθεί και με μια ακόμη ειδικότητα, αυτή του Ουρολόγου, ειδικότητα που δεν υπήρχε σε κανένα από τα δύο Νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας και που πιστεύουμε ότι θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες αρκετών συμπολιτών μας.




Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση απο την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων για ενημέρωση και συζήτηση

Η Λαϊκή Συσπείρωση  του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων καλεί όλους τους δημότες να
παρευρεθούν το Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου μας,για ενημέρωση και συζήτηση χωρίς προηγούμενο.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση
Σαγάνας Φίλιππος
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πυκνή χιονόπτωση, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:

    Αύριο Τρίτη (30-12-2014)

1. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).

Ενδεικτικά υψόμετρα:

Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μέτρα
Θεσσαλία: 100-200 μετρα

Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μέτρα
2. Θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

3. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Την Τετάρτη (31-12-2014) τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη (01-01-2015) και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε το αγροτικό ιατρείο Ελλοπίας




Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, τα εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου Ελλοπίας, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, των Βουλευτών Βοιωτίας κκ. Ευάγγελου Μπασιάκου και Ιωάννη Σταθά, Αντιδημάρχων του Δήμου Θηβαίων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας κ. Φ. Πρωτόππαπα και των κατοίκων της κοινότητας.

Τα εγκαίνια τέλεσαν οι αιδεσιμολογιώτατοι π. Λεωνίδας της ενορίας  Ελλοπίας και π. Στυλιανός της ενορίας  Δομβραίνας.

Στα εγκαίνια παρέστη επίσης ο Επιμελητής Β. Γενικής Ιατρικής  κ. Συμεών Μιχάλογλου, ο οποίος εξυπηρετεί τους κατοίκους στο αγροτικό ιατρείο κάθε Τετάρτη.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελλοπίας κ. Στέργιος Σιαπάτης στον χαιρετισμό του καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση των εγκαινίων και ευχήθηκε το αγροτικό ιατρείο να επιτελεί το έργο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τους δημότες που συνέβαλαν με τις δωρεές τους για  να καλυφθούν κάποιες ανάγκες του ιατρείου.

Για ένα αγροτικό ιατρείο που θα ανταποκριθεί στις ανθρώπινες ανάγκες και θα επιτρέψει στους ιατρούς να επιτελέσουν το πολύτιμο έργο τους, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Θηβαίων. Όπως είπε χαρακτηριστικά είναι ένα σπουδαίο ανθρώπινο έργο σε ένα μικρό τόπο,   που αναδεικνύει έμπρακτα τη σύμπνοια κρατικών φορέων και κατοίκων και αποβλέπει στο ανθρώπινο καλό και στη φροντίδα της υγείας κάθε ηλικίας.

Το έργο της κατασκευής - αποπεράτωσης του αγροτικού ιατρείου Ελλοπίας παρέλαβε ο Καλλικρατικός Δήμος Θηβαίων από τον πρώην Δήμο Θίσβης, συνεχίζοντας το. Η δαπάνη του έργου αντιμετωπίστηκε από ιδίους πόρους και ΣΑΤΑ και ανήλθε στο ποσό 40.454,18 ευρώ. Η προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου έγινε το Νοέμβρη του 2014.

Ωστόσο αν και το ιατρείο είναι άρτιο από κατασκευαστική και τεχνική άποψη και υπάρχει γιατρός που εξυπηρετεί τους κατοίκους,  εντούτοις έχει ακόμα  ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως για παράδειγμα φιάλες οξυγόνου κα. Επίσης ο Δήμος Θηβαίων έχει ήδη προβεί σε  ενέργειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του ίντερνετ και του τηλεφώνου , που έχει καθυστερήσει από τον πάροχο, για τις ανάγκες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ο ιστορικός αγώνας “Γύρος Καδμείας” στη Θήβα-φωτογραφίες


Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθη, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, ο ιστορικός αγώνας δρόμου «Γύρος Καδμείας», με 190 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να διανύουν τη διαδρομή γύρω από τις Επτά Πύλες της Αρχαίας Καδμείας.



O καλός καιρός, βοήθησε και φέτος να πραγματοποιηθούν και οι επτά κατηγορίες με μεγάλη επιτυχία. Μετά το πέρας του αγώνα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, όπου στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας οι διοργανωτές απένειμαν κύπελλα, μετάλλια και επαίνους. Σε όλους επίσης τους συμμετέχοντες απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο στο σχήμα της Βοιωτικής ασπίδας, επίσης βραβεύθηκαν με αναμνηστική πλακέτα τέσσερις αθλητές του ΣΔΥΜ Θήβας για τον τερματισμό τους στον υπερμαραθώνιο Αθήνα - Σπάρτη 246 χλμ .

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός του Δήμου Θηβαίων με συνδιοργανωτές τον Γ.Σ. Πίνδαρο τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας, τους οποίους και ευχαριστούμε, καθώς επίσης και το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, που συνέβαλε στην εύρυθμη πραγματοποίηση των διαδρομών για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Ο Δ.Ο.Θ. ευχαριστεί επίσης την καφετέρια “Voglis” τα ζαχαροπλαστεία ‘Πευκάκι’ - ‘Snoopy’ και ‘Basil’ to S/M ΑΒ Βασιλόπουλος και το κατάστημα αθλητικών ‘Pulse 100’ για την προσφορά νερών και γλυκών και δωροεπιταγών στους αθλητές και τις αθλήτριες.
 Δείτε εδώ τα ονόματα των νικητών 



ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ


ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ .....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!   ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!

Οι Παιδικοί Σταθμοί Θήβας (Δ.Ο.Θ.) αποχαιρέτησαν το 2014 με τον πιο ζεστό και τρυφερό τρόπο.Όλα τα παιδάκια κατάφεραν για άλλη μια φορά να μας ταξιδέψουν στον παραμυθένιο κόσμο τους.Με το χορό,το τραγούδι,την ζωντάνια,τα χαμόγελα,τα κλάματα,το κέφι και τα νάζια τους δημιούργησαν το Απόλυτο ΠΝΕΥΜΑ των ΧΡΙΣΤ/ΝΩΝ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια για την θεαματική εμφάνισή τους στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή ,όπου έκαναν περήφανους γονείς,γιαγιάδες,παππούδες , δασκάλες και όσους παρευρέθηκαν στην γιορτή για να  παρακολουθήσουν.

Μια μικρή γεύση από την Χριστ/κη γιορτή των ΠΑΙΔΙΚΩΝ  ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ (Δ.Ο.Θ.) 

. Νύχτα Χριστ/νων,αστέρια,βοσκοί,αγγελάκια,Ιωσήφ - Παναγία,χιονούλες, ευχούλες, 3 Μάγοι,Νέος Χρόνος - Παλιός Χρόνος....




Διαβάστε Περισσότερα »

Βαρβιτσιώτης: Πέντε οι νεκροί στο Νοrman Atlantic


Eπιβεβαιώθηκε, δυστυχώς, η πληροφορία για τέσσερις επιπλέον νεκρούς -πέραν του Ελληνα Γιώργου Δούλη- μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο Norman Atlantic.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου (η οποία ήταν άκαρπη και η χώρα οδηγείται σε εκλογές) ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την πληροφορία που έκανε από νωρίς σήμερα τον γύρο του Διαδικτύου για τέσσερις επιπλέον νεκρούς στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic.

Συγκεκριμένα, νωρίτερα Τούρκος επιβάτης του πλοίου, μιλώντας σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια τέσσερις νεκρούς στην τσουλήθρα, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιωνόταν ούτε από τις ελληνικές, ούτε από τις ιταλικές Αρχές.

Δυστυχώς, όμως, όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η τραγική είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους πέντε. Η ταυτότητά τους και η εθνικότητά τους είναι προς το παρόν άγνωστη. Σημειώνεται ότι χθες είχε βρει τραγικό θάνατο, στη γλίστρα του πλοίου, ο Ελληνας επιβάτης Γιώργος Δούλης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη και ... φαρμακερή! – Πάμε σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου


Φαρμακερή ... για την κυβέρνηση Σαμαρά αποδείχτηκε η τρίτη ψηφοφορία
για την εκλογή ΠτΔ καθώς δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες 180 βουλευτικές ψήφοι, αποτέλεσμα που οδηγεί σε διάλυση της παρούσας Βουλής και στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 25 Iανουαρίου.
Το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την κυβέρνηση Σαμαρά ήταν απογοητευτικό καθώς η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε μία περισσότερη ψήφο σε σχέση με το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας, δηλαδή 168 ναι. Υπέρ του Στ. Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, ενώ "παρών" ψήφισαν 132 βουλευτές.
Από το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας προκύπτει ότι τελικά παρά τις προσπάθειες του Α. Σαμαρά - είχε πει ότι κάνει ότι μπορεί για να εκλεγεί Πρόεδρος - δεν κατάφερε να μεταπείσει ούτε έναν από τους 12 ανεξάρτητους βουλευτές που στις προηγούμενες
δύο ψηφοφορίες είχαν ψηφίσει "παρών". Επιπλέον, οι κοινοβουλευτικές ομάδες
της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛΛ δεν είχαν "διαρροές" γεγονός που έκρινε
και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δημάρχου Θηβαίων στην ΟΕΒΕ Θήβας και τον Εμπορικό Σύλλογο




Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και στον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας για τη διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη της Θήβας τις Κυριακές 21 και 28 Δεκεμβρίου και τους ευχαριστεί από καρδιάς που συμμετείχαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, δίνοντας ζωντάνια στην πόλη .

Η Ο.Ε.Β.Ε. Θήβας διοργάνωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τον καθιερωμένο “Μπουφέ της Αγάπης” στην Κεντρική Πλατεία Θήβας, στις 21 Δεκεμβρίου, προσφέροντας δωρεάν στον κόσμο γλυκά, αναψυκτικά και σουβλάκια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θήβας διοργάνωσε στις οδούς Πινδάρου και Επαμεινώνδα, 21 & 28 Δεκεμβρίου,  καλλιτεχνικό υπερθέαμα, με Άγιους Βασίληδες, ξυλοπόδαρους, νεράιδες, χριστουγεννιάτικες φιγούρες και φουσκωτά κάστρα.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το γιορτινό κέντρο της πόλης και διασκέδασαν μέχρι αργά το απόγευμα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Παγιδευμένο με εκρηκτικά το ΙΧ στην Αττική Οδό- Ένας νεκρός

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχει μεταβεί στο σημείο της Αττικής Οδού, όπου εξερράγη όχημα, περίπου στις 7.30 το πρωί, και πραγματοποιεί έρευνα.

Σύμφωνα με...
τις μαρτυρίες, από την έκρηξη σκοτώθηκε ο οδηγός του οχήματος, ενώ η συνοδηγός έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με εγκαύματα.

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη οι ακριβείς συνθήκες της έκρηξης.
Σύμφωνα με το Μega, κάτω από το αυτοκίνητο υπήρχε κρατήρας και πρόκειται για παγιδευμένο ΙΧ, ενώ οπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, ο νεκρός είναι άνδρας αλβανικής καταγωγής..
Πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν άμεσα και έσβησαν την φωτιά. Λόγω του ατυχήματος υπάρχoυν αντικείμενα στη μέση της Αττικής Οδού και η αστυνομία έχει διακόψει την κίνηση στέλνοντας τα οχήματα από παράκαμψη. Στο σημείο λόγω μικροσυγκρούσεων που ακολούθησαν του τροχαίου, παραμένουν η τροχαία Αττικής Οδού, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Τα κάλαντα στον Δήμαρχο Θηβαίων

 Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν την Τρίτη  23 Δεκεμβρίου στον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου μαθητές από το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λουτουφίου και το 6ο Νηπιαγωγείο Θήβας  και την Παραμονή των Χριστουγέννων φαντάροι από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας και αντάλλαξαν μαζί του ευχές και δώρα.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχτηκε εγκάρδια μαθητές, εκπαιδευτικούς και στρατεύσιμους προσφέροντας τους αναψυκτικά και γλυκά και τους ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, Καλή Πρόοδο και Τύχη στη ζωή τους.








Διαβάστε Περισσότερα »

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Συλλόγου ΑΜΕΑ Θήβας “Αγ. Ανάργυροι” και του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας



Στην χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “Αγ. Ανάργυροι” Θήβας,  που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στο χώρο του συλλόγου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη την Πρόεδρο κα Αθηνά Ράικου και τα μέλη του Συλλόγου για τη δράση τους, που αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία  και περίτρανη απόδειξη της θέλησης για προσφορά σε έναν πολύ σοβαρό και υψηλών απαιτήσεων τομέα, ευχόμενος Χρόνια Πολλά και η Γέννηση του Θεανθρώπου να δώσει σε όλους υγεία, δύναμη και πίστη για να ξεπεραστούν όλες οι δυσκολίες.

Τα παιδιά στην εκδήλωση παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία τόσο το βιωματικό παραμύθι με τίτλο “Γουτού Γουπατού” με την ψυχολόγο κα Ιωάννα Τριπερίνα όσο και χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία της μουσικού κας Ρούλας Γιόκα.

Ο Δήμος Θηβαίων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης και έμπρακτης συμπαράστασης στο έργο του Κέντρου, προσέφερε υλικά για χειροτεχνίες για τα παιδιά.

Επίσης τα παιδιά του Κέντρου συμμετείχαν τραγουδιστικά στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των παιδικών χορευτικών τμημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 στο ΣΦΕ, με μεγάλη επιτυχία. Οι παιδικές χορευτικές ομάδες του Λυκείου με τον χοροδιδάσκαλό τους Νίκο Βουνάτσο καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, χορεύοντας παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα προβαλλόταν οπτικό υλικό από τα διάφορα έθιμα της χώρας μας. 




Διαβάστε Περισσότερα »

Υπερφορτωμένο με 200 νταλίκες το μοιραίο πλοίο..




    Τα περισσότερα ήταν βυτιοφόρα που μετέφεραν ελληνικό ελαιόλαδο..



Νέες πληροφορίες για το τι προηγήθηκε στο πλοίο Norman Atlantic πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά έρχονται στην...δημοσιότητα τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα λοιπόν με μαρτυρίες επιβαινόντων οδηγών οι οποίοι έχουν διασωθεί το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο με 200 τουλάχιστον βυτιοφόρα των 32 τόνων έκαστο που μετέφεραν ελληνικά ελαιόλαδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα βαρέα οχήματα μόλις χωρούσαν στο πλοίο και κατά μία εκδοχή υπήρξαν διαμαρτυρίες προς τους ιδιοκτήτες των μεταφορικών εταιριών ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα κατά τη διαδρομή, επειδή οι κυματισμοί πιθανώς να προκαλούσαν μετατοπίσεις και τα βυτιοφόρα να ακουμπούσαν στην οροφή του γκαράζ του πλοίου.
Το εύφλεκτο φορτίο εξηγεί και την γρήγορη επέκταση της πυρκαγιάς και πολύ περισσότερο την αποτυχία της κατάσβεσης από μελή του πληρώματος.

Ένας από τους διασωθέντες οδηγούς υποστήριξε ότι κατά τη διαδρομή προς την Ιταλία και λόγω της θαλασσοταραχής σημειώθηκε μετατόπιση φορτίου, οι τριβές πιθανώς των βυτιοφόρων με τη μεταλλική οροφή του πλοίου να προκάλεσαν σπινθήρες και από αυτούς εικάζεται ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Η υπερφόρτωση του πλοίου προέκυψε από την και με τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ελαιολάδου στην Ιταλία αφού η παραγωγή της γείτονος χώρας έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από τις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν της περιοχές παραγωγής ελαιολάδου και ιδιαίτερα την Τοσκάνη . Παράλληλα την εποχή αυτή πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος όγκος εξαγωγών λαδιού προς την γειτονική χώρα.

Έτσι οι μεγάλοι μεταφορείς πιέζουν τις ακτοπλοϊκές εταιρίες να υπερφορτώνουν τα πλοία έτσι ώστε να μην χάσουν τα συμβόλαια που έχουν με μεγάλες βιομηχανίες εμφιάλωσης ελαιολάδου της Ιταλίας.

greece-salonika.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια: Βροχές και καταιγίδες -Πού θα χιονίσει

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα, Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ενώ από το απόγευμα ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια που το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χωρά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους έως ισχυρούς και στα βορειοδυτικά έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονιά αρχικά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ που γρήγορα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακά και από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: δυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια 8 μποφόρ, που γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια αρχικά στα ορεινά ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής στερεάς.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί και θα εξασθενήσουν, ενώ στις βόρειες Κυκλάδες θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανόν στα Δωδεκάνησα το πρωί 9 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια βόρειοι μέχρι 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

    Αττική

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βράδυ.

Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονιά στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αισθητή πτώση από το βράδυ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στείλτε το γράμμα σας ηλεκτρονικά στον Άι Βασίλη

Στείλτε το γράμμα σας ηλεκτρονικά στον Άι Βασίλη
Η μαγεία επέστρεψε… στα Τρίκαλα

Μέρες τώρα τα ξωτικά και ο Άι Βασίλης δέχονται τα γράμματά όλων στο Ταχυδρομείο του Μύλου των Ξωτικών. Για πρώτη φορά φέτος, ο Άι Βασίλης έχει το δικό του ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Με μαγικό τρόπο, θα λαμβάνει τα γράμματα των μικρών και μεγάλων του φίλων και θα τους απαντάει άμεσα στο email τους.
Η διαδικασία είναι απλή. Μπείτε τώρα στο  letter.milosxotikon.gr στείλτε το δικό σας γράμμα, μοιραστείτε το με τους φίλους σας και να είστε σίγουροι πως ο Άι Βασίλης θα σας απαντήσει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Λιβαδειά για κατοχή ναρκωτικών

   Συνελήφθη 28χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, για πλαστογραφία

Συνελήφθη, χθες (27-12-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών, για πλαστογραφία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Συνελήφθησαν, χθες (27-12-2014) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στους κατηγορουμένους, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες χάρτινες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ



Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,        τα εξής :
Τα οδικά έργα που κατασκευάζονται, ή βελτιώνονται στα όρια του Νομού Βοιωτίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών, είναι τα παρακάτω :
-  Ολοκλήρωση Οδικού Άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα.
-  Συντήρηση – βελτίωση : α) του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας – Λάρισας από το πέρας των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Αττικής έως τον Α.Κ. Αγίας Μαρίνας,  β) του οδικού έργου Σχηματάρι – Χαλκίδα.
- Συντήρηση – βελτίωση ασφαλτικών οδοστρωμάτων και τεχνικών έργων α) του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από χ.θ. 5+250 έως χ.θ. 180+000,  β) του οδικού άξονα Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
- Εκτέλεση εργασιών σήμανσης – ασφάλειας : α) στο παράπλευρο δίκτυο (SR) του αυτ/μου Αθηνών – Λαμίας – Λάρισας από χ.θ. 5+250 έως χ.θ. 180+000,  β) του οδικού άξονα Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
- Συντήρηση πρασίνου, καθαρισμοί φρεατίων, τάφρων, αγωγών, ερεισμάτων, ρείθρων και διαβάσεων του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από χ.θ. 5+250 έως χ.θ. 180+000  και του οδικού άξονα Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
-    Συντήρηση – βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού : α) του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) του αυτ/μου Αθηνών – Λαμίας από χ.θ. 5+250 έως χ.θ. 90+000  β) του οδικού άξονα Σχηματαρίου – Χαλκίδας.
- Συντήρηση – βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού του παράπλευρου οδικού δικτύου (SR) του αυτ/μου Αθηνών – Λαμίας – Λάρισας από χ.θ. 90+000 έως Α.Κ. Ευαγγελισμού σε τμήματα αρμοδιότητας ΕΥΔΕ/ΣΑ.
Επίσης, στη Δ/νση Οδικών Υποδομών του Υπουργείου, βρίσκονται υπό εξέλιξη οι παρακάτω μελέτες :
α) «Ανατολική παράκαμψη Θηβών», η οποία αποτελεί νέα χάραξη μήκους 3,5 km περίπου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό κατασκευής 15.000.000 ευρώ.
β) «Παράκαμψη Αράχοβας», μήκους 3,6 km περίπου, με ενδεικτικό προϋπολογισμό κατασκευής 150.000.000 ευρώ, περιλαμβανόμενης σήραγγας μήκους περίπου 1500 μ.
Ακόμη, προγραμματίζεται η άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα της μελέτης «Βελτιώσεις της οδικής ασφάλειας στην ΠΕΟ Θήβας-Λειβαδιάς-Λαμίας», η οποία θα περιλαμβάνει  μελέτες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την άμβλυνση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων στους Δήμους που βρίσκονται κατά μήκος της ΠΕΟ Θήβας-Λειβαδιάς-Λαμίας, στους Ν. Βοιωτίας και Φθιώτιδας (π.χ. Θήβα, Αλίαρτος, Χαιρώνεια, Αμφίκλεια κλπ.). Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός των έργων εκτιμάται σε 10.000.000 ευρώ.

                      
Εσωτ. Διανομή                                                                         
Γρ. Κοιν. Ελέγχου

                         Ο  ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ  ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ”
                    
Διαβάστε Περισσότερα »

Norman Atlantic: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις -βίντεο

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα επιβατών του «Norman Atlantic»

Πατήστε εδώ για να δείτε τη λίστα των Ελλήνων διασωθέντων

Πατήστε εδώ για να δείτε την τρίτη και τέταρτη λίστα των διασωθέντων

Συνοπτική λίστα με τους μέχρι τώρα Έλληνες διασωθέντες

Πατήστε εδώ για να δείτε την πέμπτη λίστα με τους διασωθέντες από το ελληνικό Super Puma
Συνεχίζονται οι δραματικές προσπάθειες διάσωσης των 256 ατόμων που παραμένουν στο κατάστρωμα του πλοίου Norman Atlantic. Στους 221 οι διασωθέντες σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, κάτι που επιβεβαιώνει και το Λιμενικό.


Live ολες οι τελευταίες εξελίξεις:
11q33 Στους 345 οι διασωθέντες

11:17 Δεν επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για τους νεκρούς ούτε το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλιάς, ούτε οι ιταλικές αρχές

11:14 Σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 329 επιβαίνοντες -149 άτομα παραμένουν στο πλοίο

10:47 Μαρτυρία Τούρκου επιβάτη: Είδα 4 νεκρούς με τα μάτια μου10:09 Σε πλήρη ετοιμότητα το νησί για να υποδεχθεί τους διασωθέντες

10:08 Eξι Ελληνες και ένας αλλοδαπός διασωθέντες κατευθύνονται στην Κέρκυρα

10:03 Επικοινωνία Σαμαρά με τον γιο του άτυχου Ελληνα Γιώργου Δούλη

10:02 ΑΝΕΚ: Σταμάτησε η ρυμούλκηση, προέχει η μετεπιβίβαση των επιβατών

09:40 Δένδιας: Οι Ιταλοί δεν ζητούν τη βοήθειά μας αν και διαθέτουμε καλύτερα μέσα09:50 Στους 316 οι διασωθέντες


09:38 Επτά διασωθέντες του Norman Atlantic κατευθύνονται στην Κέρκυρα με ελληνικό ελικόπτερο

09:35 Στο Spirit of Piraeus που αφίχθη στο Μπάρι επιβαίνουν  25 Έλληνες, πέντε Ιταλοί, τρεις Τούρκοι και δύο Αφγανοί μετανάστες, διασωθέντες

09:34 Το Spirit of Piraeus δεν έδεσε στο Μπάρι -Παραμένει στα ανοιχτά

09:31 Bαρβιτσιώτης: Απολύτως αξιόπλοο το Norman Atlantic

08:59 Στους 290 οι διασωθέντες σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό -188 παραμένουν στο Norman Atlantic

08:40 Εδεσε στο Μπάρι το Spirit of Piraeus με 49 διασωθέντες (εκ των οποίων 25 Ελληνες)
    08:12 Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για συγγενείς των επιβαινόντων, που θέλουν να ενημερωθούν είναι τα εξής: 210-4191714  και 210-41913



    08:00 Οδύσσεια χωρίς τέλος για τους επιβάτες -Το Spirit of Piraues δυσκολεύτηκε να δέσει στο Πρίντιζι λόγω των θυελλωδών ανέμων



    08:00 Στους 265 οι διασωθέντες σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό -213 παραμένουν ακόμη στο πλοίο
    07: 58 Οι λίστες με τους 102 διασωθέντες που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Λιμενικό
    07:34 Συγκλονίζουν οι προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων των Super Puma που επιχειρούν στο Norman Atlantic [βίντεο]
    07:25 Το Spirit of Pireaus φεύγει από την περιοχή με 49 διασωθέντες εκ των οποίων οι 26 Ελληνες -Κατευθύνεται στο Μπάρι,
    07:23 Λιμενικό: Ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής; Αεροπορίας μετέφερε 7 άτομα (3 Ελληνες) στο Λέτσε
    07:23 Λιμενικό: Ενα ακόμα ελληνικό Super Puma συμμετέχει στις έρευνες διάσωσης
    07:23 Λιμενικό: Δόθηκε εντολή να μεταβεί από την Κέρκυρα στο σημείο ακόμα ένα ελληνικό ελικόπτερο
    07:22 Λιμενικό: Στο σημείο που βρίσκεται το Norman Atlantic καταφθάνει και το πολεμικό σκάφος Ιόνιο Πέλαγος για να συνδράμει
    07:22 Λιμενικό: Στο πλοίο έχουν χορηγηθεί είδη πρώτης ανάγκης για τους επιβαίνοντες που περιμένουν να σωθούν
    07:22 Λιμενικό:Στους 221 οι διασωθέντες
    07:21 Λιμενικό: Στο Norman Atlantic έχουν επιβιβαστεί γιατροί
    07:21 Λιμενικό:Δεν υπάρχει τραυματίας στο πλοίο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού

Μάλιστα, το θρίλερ με το φλεγόμενο Norman Atlantic, μετά τις 12 και μισή τη νύχτα, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε δραματική τροπή, καθώς οι καπνοί έφθασαν μέχρι τη γέφυρα του πλοίου, γεγονός που δείχνει ότι η φωτιά (που όπως είχε γράψει νωρίτερα το iefimerida.gr είχε αναζωπυρωθεί) έχει φθάσει στα ανώτερα καταστρώματα του πλοίου. Σε αυτή την αρνητική εξέλιξη έρχεται να προστεθεί ακόμη μία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αποτυχημένη ήταν και η τρίτη προσπάθεια πρόσδεσης του πλοίου στο ρυμουλκό. Αν και πριν τις 12 έγινε γνωστό ότι η τρίτη προσπάθεια πρόσδεσης του πλοίου στο ρυμουλκό στέφθηκε με επιτυχία, ωστόσο, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κάβος που ήταν από νάιλον έσπασε. Αμέσως ξεκίνησε νέα επιχείρηση πρόσδεσης του Norman Atlantic με το ρυμουλκό, αυτή τη φορά με συρματόσχοινο.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ