Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα Υποψήφιων Βουλευτών Βοιωτίας του ΚΚΕ


Πρόγραμμα Υποψήφιων Βουλευτών Βοιωτίας του ΚΚΕ από 15/1 έως 17/1
ΠΕΜΠΤΗ 15/1    
    Περιοδεία στην ΔΕΥΑΛ 2.00 μμ
    Περιοδεία Χαιρώνεια 6.00 μμ
    Περιοδεία Δαύλεια 7.00 μμ
Θα συμμετέχουν Τζάνου Σταυρούλα και Κοτσικώνας Νώντας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/1
    Περιοδεία στο Διόνυσο 6.30μμ
    Ομιλία στον Ορχομενό 7.30 μμ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στην πλατεία του Ορχομενού.
Θα συμμετέχουν Τζάνου Σταυρούλα και Κοτσικώνας Νώντας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/1
    Περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά Λιβαδειάς 9.30 πμ
    Περιοδεία στο Σωληνάρι 6.00 μμ
    Ομιλία στην Αλίαρτο στην ταβέρνα «Τζάκι» 7.00 μμ
Θα συμμετέχουν Γκικόπουλος Γιώργος (Επικρατείας) ,Τζάνου Σταυρούλα και Κοτσικώνας Νώντας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ΔΣ στην ΕΛΜΕ Βοιωτίας




ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Πρόεδρος    Πάγκαλος Ιωάννης           
Αντιπρόεδρος    Θειακούλης Παναγιώτης 
Γραμματέας    Χρυσαφόπουλος Κωνσταντίνος
Ταμίας    Κυπραίου Σταυρούλα        
Οργαν. Γραμμ.    Παπαδημητρίου Πέπη        
Μέλος    Ντόβολος Ευάγγελος         
Μέλος    Σίντος Γεώργιος                


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                             ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε οριακό σημείο οι εφημερίες του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



ΘΕΜΑ: ΑΚΑΡΠΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ  ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΤΟΥ Γ.Ν.ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
 
Άκαρπες παραμένουν, μέχρι σήμερα 14 Ιανουαρίου, οι προσπάθειες κάλυψης των εφημεριών στα επείγοντα του παθολογικού, χωρίς την παρουσία Ειδικευμένου Παθολόγου ή έστω και Γενικού Ιατρού.
Καταλυτική ημερομηνία για την εύρεση λύσης ώστε να μην κλείσουν τα επείγοντα του Γ.Ν. Λιβαδειάς, θεωρείται η Δευτέρα 19 Ιανουαρίου.
Από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 31 Ιανουαρίου θα υπάρξουν 8 ημέρες κενές εφημεριών.
Οι εργαζόμενοι σας καλούμε , να είστε συμπαραστάτες στον αγώνα που καταβάλουμε ώστε να σταματήσει η «προσπάθεια» υποβάθμισης του Νοσοκομείου.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τις μετακινήσεις και αποσπάσεις του ιατρικού και λοιπού προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία που αποφάσισε η  5Η Υγειονομική Περιφέρεια «επιπόλαια» δημιουργώντας τα μεγάλα κενά στην λειτουργία του Νοσοκομείου.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι, την επιτακτική ανάγκη της λειτουργίας του Νοσοκομείου για την υγεία του πληθυσμού όλης της περιοχής.

Σταματήστε τις μετακινήσεις των υγειονομικών υπαλλήλων χωρίς την αυτόματη αντικατάστασή τους  με μόνιμο προσωπικό, διότι το νοσοκομείο στο τέλος θα το κλείσετε!!!!!


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ – ΠΟΛΙΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΓΕΙΑ


Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη του Γιάννη Σταθά "ΣΤΟ ΧΩΝΙ"


Διαβάστε Περισσότερα »

Από 26 Γενάρη οι αιτήσεις πληρωμών για βιολογικά και νιτρορύπανση




Ξεκινούν από τις 26 Ιανουαρίου οι ετήσιες αιτήσεις πληρωμής όλων των δικαιούχων που μπήκαν στα προγράμματα βιολογικών, απονιτροποίησης, ολοκληρωμένης και αμειψισποράς καπνού το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τροποποιητική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Οι αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΑΟΚ γίνονται ως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.Οι αιτήσεις στις κατά τόπους ΔΑΟΚ γίνονται ως τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αιτήσεις για το 2015 ξεκινούν νωρίς δεδομένης της ανάγκης για υλοποίηση διοικητικών πράξεων λόγω ανανέωσης χαρτογραφικού υποβάθρου, ενώ ως φορείς υποδοχείς ορίζονται οι κατά τόπου ΔΑΟΚ.

Αναλυτικά η διαδικασία έχει ως εξής:

Για τη λήψη της κατ’ έτος ενίσχυσης σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις ισχύουσες εθνικές διατάξεις περί διαδικασίας χορήγησης της ενίσχυσης, οι δικαιούχοι υποβάλλουν ετησίως αίτηση πληρωμής στο φορέα συμπλήρωσης και υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ), το αργότερο μέχρι την 15η Μαΐου κάθε έτους εφαρμογής. Η αίτηση λαμβάνει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το Ολοκληρωμένο

Η αίτηση λαμβάνει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα. Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων κάθε έτους εφαρμογής, όπως ειδικά αναφέρεται ανά δράση στην δημοσιοποιηθείσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος όπως τροποποιημένη ισχύει και εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών, οι δικαιούχοι υποβάλλουν στο Φ.Υ. (ΔΑΟΚ) δήλωση εφαρμογής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα κατά περίπτωση ΚΥΑ.

Εξαίρεση αποτελεί η δήλωση εφαρμογής του πρώτου έτους και δεύτερου έτους εφαρμογής για το σύνολο των δράσεων η οποία υποβάλλεται σύμφωνα με το συνημμένο πίνακα λαμβάνοντας υπόψη την υστέρηση στη διαδικασία υπογραφής συμβάσεων, όπου απεικονίζεται η ημερομηνία έναρξης υποβολής δηλώσεων εφαρμογής ανά δράση . Εφόσον η ολοκλήρωση των δεσμεύσεων αφορά στο διάστημα 2 Ιανουαρίου έως και 15 Μαΐου, οι δικαιούχοι υποβάλλουν δήλωση εφαρμογής εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών με τη συμπλήρωση έκαστου έτους από την ημερομηνία έναρξης των δεσμεύσεων κάθε έτους εφαρμογής.

Ειδικότερα εφόσον η ολοκλήρωση των δεσμεύσεων αφορά στο διάστημα 16 Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι υποβάλλουν δήλωση εφαρμογής από τις 02 Ιανουαρίου του επόμενου έτους και εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών. Ειδικότερα για το 2015 ως ημερομηνία έναρξης υποβολής δηλώσεων ορίζεται η 26.01.2015 δεδομένης της ανάγκης για υλοποίηση διοικητικών πράξεων λόγω ανανέωσης χαρτογραφικού υποβάθρου. Η δήλωση εφαρμογής υποβάλλεται από τους δικαιούχους ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή κάθε δράσης λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.

Μετά την ηλεκτρονική τους υποβολή, οι δηλώσεις εφαρμογής εκτυπώνονται από το πληροφοριακό σύστημα και διαβιβάζονται με ευθύνη των ενδιαφερομένων πλήρως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες σε έντυπη μορφή, με τα συνυποβαλλόμενα παραστατικά, όπου και λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου της υπηρεσίας κατάθεσης. Οι δηλώσεις εφαρμογής υποβάλλονται σε έντυπη μορφή εντός 45 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης εφαρμογής. Επισημαίνεται ότι, όταν η λήξη της προθεσμίας συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, τότε θεωρείται ότι συμπίπτει με την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Μετά την παραλαβή της έντυπης δήλωσης εφαρμογής και τη χορήγηση υπηρεσιακού αριθμού πρωτοκόλλου Σε περιπτώσεις που ο παραγωγός δεν επιθυμεί να υποβάλλει ο ίδιος ηλεκτρονικά τη δήλωση εφαρμογής θα απευθύνεται στην αρμόδια ΔΑΟΚ για να παραλάβει το έντυπο της δήλωσης εφαρμογής. Σ' αυτό θα είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία βάσει της ισχύουσας σύμβασης και ΣΠΔ.

Ο δικαιούχος θα συμπληρώνει τα λοιπά απαιτούμενα πεδία και θα υποβάλλει το έντυπο πλήρως συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην ΔΑΟΚ λαμβάνοντας υπηρεσιακό αριθμό πρωτοκόλλου. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα προβαίνει σε καταχώρηση και οριστικοποίηση της δήλωσης εφαρμογής στο Πληροφοριακό Σύστημα όπου και θα λαμβάνει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Η προαναφερόμενη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου κατά περίπτωση χρονικού διαστήματος.
Bρείτε εδώ τη σχετική εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τη Διαδικασία υποβολής δήλωσης εφαρμογής των γεωργοπεριβαλλοντικών.pdf
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας για τους τρεις Ελληνες που πέθαναν στην τραγωδία του Norman Atlantic

Στα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας του Νοrman Atlantic αναφέρεται σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Επικαλούμενος πηγές από την Εισαγγελία του Μπάρι, αναφέρει ότι, όπως προέκυψε από την νεκροψία, ο θάνατος των τριών Ελλήνων επιβατών επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού και εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

Σε ό,τι αφορά  τους δύο Ιταλούς οδηγούς φορτηγών, με καταγωγή από τη Νάπολη, φέρεται ότι έχασαν και αυτοί τη ζωή τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών της θάλασσας. Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Σήμερα οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε νεκροψία επί της σορού μιας 53χρονης Γερμανίδας, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται πιθανό να δέχθηκε επίθεση από μεγάλο ψάρι. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη σορό του Γεωργιανού ιερέα που επέβαινε στο Norman Atlantic, δεν θα πραγματοποιηθεί νεκροψία, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρεσβείας της Γεωργίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο κάποια διαγνωστικά μέσα, όπως ακτινογραφίες.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίστηκε από το Π. Σ. η παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ για το νέο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας



    Μειώνονται από 500.000 ευρώ σε λιγότερο από 100.000 ευρώ τα μισθώματα της Περιφέρειας, ενώ μειώνονται σημαντικά και οι λειτουργικές δαπάνες
    Επιτυγχάνεται η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών
    Εξασφαλίζεται η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Ψηφίστηκε σήμερα, στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο του 2015, με μόνο μία ψήφο κατά, η αποδοχή της κατά χρήση παραχώρησης του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ, προκειμένου να στεγαστούν σε αυτό οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Μία απόφαση σταθμός για τη Στερεά Ελλάδα, αφού η έδρα της, η Λαμία, θα αποκτήσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό διοικητήριο, που θα συμβάλει καθοριστικά στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της, ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι θα διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους σε λιγότερο χρόνο και χωρίς να ταλαιπωρούνται, από την ισχύουσα αποκέντρωση των υπηρεσιών. Η εν λόγω μετεγκατάσταση του συνόλου των υπηρεσιών σε ένα κτίριο που αποτελείται από τρεις ορόφους, εμβαδού 645,07 τμ έκαστος, με υπόγειο, εμβαδού 645,07 τμ και οικόπεδο έκτασης 11 στρεμμάτων, θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση πόρων, τόσο σε μισθώματα όσο και σε λειτουργικά έξοδα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σε συνέχεια αιτήματος μου το Υπουργείο Άμυνας, μας παραχώρησε το κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες μας και έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων της Περιφέρειας. Το κτίριο της ΜΕΡΥΠ θα διευκολύνει τους πολίτες, ενώ παράλληλα θα μας επιτρέψει να οργανωθούμε πολύ καλύτερα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Η συμφωνία έκλεισε. Τόσο η στρατιωτική ηγεσία όσο και τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών έχουν ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Μόνη υποχρέωση της Περιφέρειας είναι η καταβολή περίπου 100.000 ευρώ ετησίως, ως μίσθωμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Σήμερα πληρώνουμε σε μισθώματα 500.000 ευρώ. Το κτίριο, μας έχει παραχωρηθεί για 5 συν 4 χρόνια, ενώ πρακτικά αυτό σημαίνει πως η παραχώρηση θα ανανεώνεται συνεχώς. Αυτό βέβαια δε στερεί από την Περιφέρεια την πιθανότητα απόκτησης ιδιόκτητου κτιρίου, την οποία πάντα έχουμε ως στόχο. Δίνουμε ωστόσο σήμερα, άμεση λύση σε ένα άμεσο πρόβλημα.

Έχει ήδη συσταθεί ομάδα για την  κατάρτιση προτάσεων για τον τρόπο μεταστέγασης αλλά και για τις απαιτούμενες εργασίες. Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα γιατί η Φθιώτιδα θα αποκτήσει επιτέλους ένα διοικητήριο αντάξιό της».



Διαβάστε Περισσότερα »

Τον έπιασαν την ώρα που έκλεβε χαλκοσωλήνες στη Θήβα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 30χρονος ημεδαπός ROMA , για κλοπή χαλκοσωλήνων από αποθήκη υδραυλικών εργαλείων στη Θήβα

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες (13-01-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 30χρονος ημεδαπός ROMA , σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 30χρονο να έχει θραύσει τον υαλοπίνακα αποθήκης υδραυλικών εργαλείων, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, στη Θήβα και να αφαιρεί χαλκοσωλήνες από το εσωτερικό της αποθήκης.

Συγκεκριμένα περιμετρικά του χώρου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τεμάχια χαλκοσωλήνων, αξίας (1.000) περίπου ευρώ, που ο δράστης είχε αφαιρέσει λίγη ώρα πριν και τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτός είναι ο ΕΚΑΜίτης πρώην αστυνομικός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού

Ο 54χρονος Χρήστος Πατουχέας είναι ο απότακτος αστυνομικός που φέρεται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο εν λόγω άνδρας είχε ανοίξει μονάδα αφαλάτωσης στη Μάνη λίγα χρόνια μετά την απόταξή του, το 2002, όταν είχε κατηγορηθεί για αρχαιοκαπηλία. Φωτογραφία του είχε δημοσιευτεί το 2011 σε αφιέρωμα του «Έθνους» για τη μονάδα αφαλάτωσης που είχε ιδρύσει.

Υπηρέτησε στην ΕΚΑΜ και στη Διεύθυνση Ασφαλείας. Το 2013 φυλακίστηκε, καθώς καταδικάστηκε για υπόθεση λαθραίων τσιγάρων στο Γύθειο και βγήκε από τη φυλακή το καλοκαίρι του 2014.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στην προμήθεια οπλισμού και ανεύρεση των σπιτιών που θα χρησιμοποιούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Όσον αφορά στον δεύτερο συλληφθέντα, τον 37χρονο Αλβανό, είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2013 για ληστεία σε περίπτερο και υπόθεση ναρκωτικών. Αποτύπωμά του βρέθηκε στο διαμέρισμα στην Ανάβυσσο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημερωτική δράση της Χρυσής Αυγής στη Θήβα

Στα πλαίσια του Πολιτικού Αγώνα της προεκλογικής περιόδου και εν μέσω καθολικής φίμωσης της Εθνικιστικής φωνής από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, οι Χρυσαυγίτες και οι Χρυσαυγίτισσες ξεχύνονται σε πόλεις και χωριά για να μεταδώσουν στο Λαό μας το εθνεγερτήριο Μήνυμα του Λαϊκού Εθνικισμού.

Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, κλιμάκιο συναγωνιστών του Πυρήνα Λιβαδειάς και συναγωνιστές από τη Θήβα προχώρησαν σε εκτεταμένη ενημερωτική δράση στην πόλη της Θήβας. Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχαν οι Χρυσαυγίτες από τον απλό κόσμο - τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες μας- στην λαϊκή αγορά της βοιωτικής πόλης όπου εισήλθαν εν μέσω αποθέωσης, την ώρα που μια παρέα μπολσεβίκων στεκόταν έκπληκτη στην άκρη της λαϊκής, χαζεύοντας την προελαύνουσα Ελληνική Νεολαία!


Οι συμπατριώτες μας εύχονταν καλή δύναμη στο δίκαιο Αγώνα μας, ενώ στα χείλη της συντριπτικής πλειοψηφίας υπήρξε μια μονάχα φράση και συνάμα ευχή: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος! Ίδια εικόνα και στο κέντρο της πόλεως, όπου χιλιάδες Θηβαίοι προσέγγισαν τους συναγωνιστές, λαμβάνοντας ενημερωτικό-προεκλογικό υλικό. Χιλιάδες φυλλάδια μοιράστηκαν και τσακίστηκε στον δρόμο η πολιτική τρομοκρατία του αντισυνταγματικού τόξου και η αθλιότητα των δημοσιογραφικών τους φερέφωνων.

Λευτεριά στην Πατρίδα-Ψήφο στη Χρυσή Αυγή!



Διαβάστε Περισσότερα »

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Στερεά

Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Στερεά Ελλάδα είναι:

ΕΥΒΟΙΑ

Ιωάννης Γιανναράκης  - Υπάλληλος σε εταιρία φαρμάκου


Χρήστος Δουλγεράκης - Γιατρός - Νοσοκομείο Κύμης, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα


Ειρήνη Καλαθέρη – Αρχιτέκτονας Μηχανικός


Γεώργιος Κάργας - Πανεπιστημιακός (Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών)


Σπυρίδων Μεθενίτης - Χημικός - Υπάλληλος σε εταιρία φαρμάκου


Ιωάννα Μουρτζάκη - Εκπαιδευτικός – Ιδ. Υπάλληλος


Θεόδωρος Μπούσουλας - Ελεύθερος Επαγγελματίας


Φώτιος Χάγιος -  Πολιτικός μηχανικός, Μισθωτός Τεχνικός



ΦΘΙΩΤΙΔΑ


Στέλιος Βουτσαράς - Συντ. εργάτης στη βιομηχανία Μετάλλου και π. συνδικαλιστής



Βασίλης Ζούμπος - Πολιτικός μηχανικός, Μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση.


Δημήτρης Δάρας - Δασοπόνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας



Βάσω Καψάλη - Καθηγήτρια Φιλόλογος



Κώστας Κότσιαλος - Οικονομολόγος Φοροτεχνικός



Γιάννης Μέλλιος - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωπόνων Φθιώτιδας



ΒΟΙΩΤΙΑ

Θανάσης Αποστολόπουλος - Ιδ. Υπάλληλος



Γιάννης Καλομοίρης - Φυσικός, Ιδ. Υπάλληλος



Νίκος Λαμπρόπουλος - Λογιστής, Ιδ. Υπάλληλος



Ελένη Πούλου – Κοινωνιολόγος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα



Κώστας Τσιφής - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος





ΦΩΚΙΔΑ



Παντελής Μπρόφας - Συντ. ΟΤΕ, π. Συνδικαλιστής, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.



Μερόπη Κραντίνου  - Μηχανολόγος Μηχανικός, Ιδ. Υπάλληλος, Μισθωτή Τεχνικός



ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ



Λουκάς Μέξης - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις σε Λιβαδειά και Σχηματάρι για ναρκωτικά

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Λιβαδειά, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν -53,6- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (13-01-2015) το βράδυ στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 23χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (53,6) γραμμαρίων.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά, στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (13-01-2015) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 36χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρία αυτοσχέδια τσιγάρα, τα οποία περιείχαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, αναμεμειγμένη με καπνό.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Το χωριό της Βοιωτίας που προβλέπει τον νικητή των εκλογών! βίντεο


Τι θα γεννήσει η κάλπη της 25ης  Ιανουαρίου;
Οι «360ο» και η Σοφία Παπαϊωάννου βρέθηκαν στο χωριό, το οποίο έπεσε μέσα στα αποτελέσματα των εκλογών του 2009 και του 2012 και κατέγραψαν τις προβλέψεις των κατοίκων του για τη μεθεπόμενη Κυριακή.

Η Δαύλεια Βοιωτίας, το γραφικό χωριό των 1.300 κατοίκων στους πρόποδες του Παρνασσού, πέτυχε με μεγάλη ακρίβεια τα ποσοστά στην ελληνική επικράτεια, κατά τις δύο προηγούμενες εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις. Έτσι, θεωρείται σήμερα ένα από τα ελάχιστα βαρόμετρα των εκλογών της τελευταίας πενταετίας.

Κάτοικοι του χωριού μίλησαν στη Σοφία Παπαϊωάννου για τις εκλογικές προθέσεις τους αλλά και τις αλλαγές στη ζωή τους που επηρεάζουν την ψήφο τους. Η κάμερα της εκπομπής επισκέφθηκε τα «πράσινα» και «μπλε» καφενεία που έχουν πλέον γίνει «πολύχρωμα», ενώ κάποιοι δε δίστασαν να εκφράσουν τη βεβαιότητά τους για τα αποτελέσματα της 25ης Ιανουαρίου.
Δαύλεια Βοιωτίας
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Του Θανάση Σκούμα


Οι εκλογές της 25 Γενάρη 2015, αποτελούν μια ιστορική στιγμή για την πορεία της χώρας. Αποτελούν την πιο κρίσιμη μάχη για την πορεία της χώρας μετά την μεταπολίτευση. Οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα λαϊκά συμφέροντα και εκπροσωπούνται κατά κύριο λόγο από το ΣΥΡΙΖΑ, αναμετρούνται με τις δυνάμεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,   που οδήγησε τη χώρα στην κοινωνική καταστροφή. Από την μια μεριά η επιλογή για δημοκρατία και δικαιοσύνη, για την επιβίωση του Ελληνικού λαού, και από την άλλη , η επιλογή για συνέχιση της υποταγής της χώρας στον άξονα των δανειστών και των ντόπιων εκμεταλλευτών της κρίσης. Η βαθιά οικονομική συστημική κρίση, έχει ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων 40 ετών. Παραδοσιακές εντάξεις και εκπροσωπήσεις έχουν ανατραπεί και η επιτακτική ανάγκη για αλλαγή κατεύθυνσης της χώρας, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια καθαρή και συγκεκριμένη  πολιτική κατεύθυνση που θα δώσει ελπίδα, που θα μπορέσει να μετουσιώσει πολιτικά, την αγανάκτηση, το θυμό και τη συσσωρευμένη οργή του λαού, σε δυνατότητα άμεσης ανακούφισης του λαού και σε μια διαδικασία αναγεννητικής πορείας της χώρας.
Απέναντι στην εκστρατεία της κινδυνολογίας και του φόβου, που επιχειρούν οι δυνάμεις της κοινωνικής καταστροφής, υπάρχει η φανερή διέξοδος του άλλου δρόμου, της πολιτικής αλλαγής.
Αυτή τη διέξοδο μπορεί να τη δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με το πρόγραμμα του και τις δεσμεύσεις του, που έθεσε με συγκεκριμένο τρόπο στον Ελληνικό λαό.
Σ’ αυτή την μεγάλη και ιστορική μάχη, στρατευόμαστε όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, για να νικήσει η ελπίδα τον φόβο. Για να ανακτηθεί η λαϊκή και η εθνική κυριαρχία. Για να μπορέσει η χώρα να αλλάξει σελίδα και να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιoς είναι ο μικρός Νικόλας ...



...που παίζει μπάλα στο σποτ του Σαμαρά...
Τις τελευταίες μέρες το τηλέφωνο του Αλέξανδρου Κ. από το Περιστέρι χτυπά ανελλιπώς. Στην άλλη γραμμή συγγενείς, φίλοι, αλλά κυρίως...
δημοσιογράφοι που αναζητούν το παιδί με το οποίο συνομιλεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πρώτο τηλεοπτικό προεκλογικό σποτ της ΝΔ. Ενα σποτ που έκανε τεράστια αίσθηση και προκάλεσε χιλιάδες αναπαραγωγές στο Διαδίκτυο.



Ο μικρός Νικόλας της διαφήμισης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους» είναι γιος του Αλέξανδρου Κ., είναι μόλις 14 ετών, παρά το ύψος του, ο μεγαλύτερος σε μια οικογένεια με συνολικά τέσσερα παιδιά, που ζει στον Αγιο Ιερόθεο Περιστερίου στην Αττική. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιζε σε διαφήμιση. Εχει ξανασυμμετάσχει στο παρελθόν σε προϊοντικές διαφημίσεις, χωρίς φυσικά να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος. Λέγεται πως η άνεσή του με τον φακό και τα όμορφα χαρακτηριστικά του τον βοήθησαν να επιλεγεί για το σποτ και να συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως δεν ήταν η πρώτη φορά που κλωτσούσε μπάλα ποδοσφαίρου. Κάθε άλλο. Ο 14χρονος πρωταγωνιστής του διαφημιστικού μηνύματος είναι ποδοσφαιριστής στον Ερασιτέχνη Ατρόμητο.



Παίζει κεντρικός αμυντικός και όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν και τον έχουν δει επί το έργον πρόκειται περί ενός εξαιρετικού ταλέντου. Δεν είναι ο μόνος από την οικογένεια που αγαπά την μπάλα και τις συγκινήσεις της. Oπως αναφέρουν πληροφορίες, δυο μικρότερα αδέλφια του επίσης αγωνίζονται στις ακαδημίες του Ατρομήτου.

Oσο για το τι... είπε, τελικά, στον πατέρα του, ο οποίος λέγεται πως έλκει την καταγωγή του από την Κέρκυρα, αυτό μάλλον θα μείνει οικογενειακό μυστικό...

Περισσότερες από 350.000 προβολές
Πάνω από 350.000 προβολές είχε μέχρι χθες το βράδυ το πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ που έκανε τον μικρό Νικόλα της διαφήμισης (Κωνσταντίνος το πραγματικό του όνομα κατά ορισμένες πληροφορίες) διάσημο σε όλη την Ελλάδα. Κι αν το διαφημιστικό μήνυμα προκάλεσε ποικίλα σχόλια ως προς το πολιτικό του σκέλος, κανείς δεν έχει σίγουρα τίποτα να προσάψει στο παιδί με τη συμπαθέστατη φυσιογνωμία, που έμελλε να βρεθεί, έστω και για λίγο, στο προσκήνιο μιας πολύ κρίσιμης προεκλογικής περιόδου. ethnos.gr








Διαβάστε Περισσότερα »

Κόβει την βασιλόπιτα το ΚΑΠΗ Βαγίων

Ο Πρόεδρος του ΔΟΘ και η επιτροπή λειτουργίας του ΚΑΠΗ Βαγίων σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:30 στην ταβέρνα Άγγελου Μάρκου «ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ».
Σας περιμένουμε!



   Η επιτροπή λειτουργίας ΚΑΠΗ               Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
                                                         Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου

Διαβάστε Περισσότερα »

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο συνεργοί του Ξηρού -Ο απότακτος αστυνομικός και ο Αλβανός με τα τατουάζ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται από χθες το βράδυ δύο στενοί συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πρόκειται για έναν 54χρονο Ελληνα και έναν 37χρονο Αλβανό. Ο τελευταίος φέρεται να είναι ο ενοικιαστής της γιάφκας της Αναβύσσου, ο άνδρας με τα τατουάζ, που συστηνόταν ως υπαξιωματικός του ναυτικού. Ο 37χρονος,όπως και Ελληνας συλληφθείς, ήταν σεσημασμένος, αφού είχε συλληφθεί για ναρκωτικά και όπλα.

Ο 54χρονος ήταν απότακτος αστυνομικός που είχε εκδιωχθεί από το Σώμα πριν 12 χρόνια καθώς είχε εμπλακεί σε υπόθεση αρχαιοκοπηλείας. Μάλιστα, πρόσφατα, είχε συλληφθεί εκ νέου για λαθραμπόριο τσιγάρων και όπλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε επαφές με βαρυποινίτη ποινικό κρατούμενο.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στην Καλαμάτα και, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετείχαν στο χτύπημα που σχεδίαζε η ομάδα Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν σε εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών και άλλα.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα της Καλαμάτας Tharrosnews.gr η σύλληψη των δύο συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε στην οδό Κρήτης, κοντά στη διασταύρωση με την οδό Φιλελλήνων. Ξαφνικά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σταμάτησαν πέντε αυτοκίνητα, από τα οποία με γρήγορες κινήσεις κατέβηκαν αρκετά άτομα. Μέσα σε δευτερόλεπτα προσέγγισαν δύο νεαρούς άντρες, οι οποίοι επέβαιναν σε τζιπάκι, τους ακινητοποίησαν και τους οδήγησαν με γρήγορα βήματα στα αυτοκίνητα». Οι δύο άνδρες φαίνεται να αιφνιδιάτηκαν και δεν αντέδρασαν καθόλου, ενώ η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής δεν διήρκεσε παρά λίγα δευτερόλεπτα.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσε τις τελευταίες ημέρες τους δύο άντρες και τις κινήσεις τους.


Πώς συστηνόταν ο άνδρας με τα τατουάζ

Ο 30χρονος που συνελήφθη χθες το βράδυ, όπως έλεγαν οι μαρτυρίες για τον άνδρα που είχε νοικιάσει τη γιάφκα της Αναβύσσου, φέρει τατουάζ στην κνήμη και στον καρπό, έχει ύψους 1,85 μ. περίπου, είναι μελαχρινός με κοντά μαλλιά. Στον ιδιοκτήτη του σπιτιού είχε συστηθεί ως Χάρης Χρυσάκης.

Ο ιδιοκτήτης της οικίας όπου διέμενε ο Ξηρός είχε πει σε μάρτυρα πως ο ενοικιαστής ονομάζεται Χάρης Χρυσάκης, ότι κατάγεται από την Κρήτη και πως εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα. «Τις φορές που τον έβλεπα παρατήρησα να έχει τραυματισμούς στα χέρια και πόδια ή κάποια δυσκολία στο περπάτημα, και μας έλεγε ότι είχε συχνούς τραυματισμούς λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στο Λιμενικό Σώμα», ανέφερε ο ίδιος μάρτυρας. Ο μυστηριώδης άνδρας με τα τατού απέφευγε να υπογράψει μισθωτήριο και να μεταφέρει λογαριασμούς στο όνομά του.

«Μου συστήθηκε ως Χάρης Χρυσάκης και ότι θα έμενε στο σπίτι μαζί με τη σύζυγό του Μαρία. Μάλιστα, μου είπε ότι το σπίτι του άρεσε περισσότερο από όλα γιατί ήταν σε ήσυχη περιοχή και θα ήταν ιδανικό για τη σύζυγό του, με την οποία ήθελαν να αποκτήσουν παιδιά και πως λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, το ήσυχο περιβάλλον θα της έκανε καλό», είπε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης της οικίας.

Οπως πρόσθεσε, ο «Χάρης» του είπε ότι δούλευε στο Λιμενικό και κατά καιρούς ασχολείτο και με τη λαθρομετανάστευση. «Επίσης, μία φορά μού είχε αναφέρει ότι ο Νίκος έκανε παρέα και συναντιόταν με μία γυναίκα από τη Βουλγαρία και την οποία δεν έφερνε σπίτι, ενώ μία άλλη φορά μου είπε πως θα ερχόταν στο σπίτι η κόρη του Νίκου και θα φιλοξενείτο για λίγες ημέρες».

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, μιλώντας για την πρώτη του συνάντηση με τον τρομοκράτη, ανέφερε ότι βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου πραγματοποιούνταν εργασίες, και παρατήρησε πως στη μια κρεβατοκάμαρα υπήρχε στο δάπεδο ένα στρώμα, στην κουζίνα ένα ψυγείο γεμάτο προμήθειες, ενώ στο σαλόνι βρισκόταν ένα ξύλινο γραφείο με έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, διάφορα εξαρτήματα και έγγραφα με σημειώσεις. Εκεί καθόταν ο «Νίκος», ο οποίος συστήθηκε στον ιδιοκτήτη και αφού είχαν έναν σύντομο διάλογο κάθισε ξανά μπροστά στον υπολογιστή.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης στην κατάθεσή του φέρεται να σημειώνει πως του δόθηκε η εντύπωση ότι στο σπίτι θα έμενε ο «Νίκος» και όχι ο 30χρονος «Θεοχάρης» που είχε νοικιάσει το σπίτι. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι τις χειρωνακτικές εργασίες έκανε ο 30χρονος και όχι ο «Νίκος», ο οποίος του έδωσε την ιδέα ατόμου που δεν ασχολείται με τέτοια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για περιορισμό των μεταλλαγμένων

Τη νέα νομοθεσία που θα επιτρέψει στα κράτη μέλη της ΕΕ να περιορίζουν ή να απαγορεύουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων φυτών που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς(ΓΤΟ) στην επικράτειά τους, ακόμα και αν αυτό επιτρέπεται σε επίπεδο ΕΕ, υπερψήφισε η ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη.

Η εν λόγω νομοθεσία επί της οποίας συμφώνησαν ήδη ανεπισήμως το ΕΚ και το Συμβούλιο το Δεκέμβριο, είχε αρχικά κατατεθεί το 2010 χωρίς να υπάρξει καμία πρόοδος για τέσσερα χρόνια λόγω της διαφωνίας μεταξύ των υπερασπιστών και των πολέμιων των ΓΤΟ στα κράτη μέλη.

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός εγκρίθηκε με 480 ψήφους υπέρ, 159 κατά και 58 αποχές.

Ο νέος κανονισμός θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να απαγορεύουν τους ΓΤΟ στην επικράτεια τους βασιζόμενοι στα πλαίσια της περιβαλλοντικής πολιτικής που εφαρμόζουν, πέρα από τους κινδύνους για την υγεία και το περιβάλλον που θα περιλαμβάνονται στις αξιολογήσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΑΑΤ).

Τα κράτη μέλη θα μπορούν επίσης να απαγορεύουν τις καλλιέργειες ΓΤΟ για λόγους, όπως οι κανονισμοί πολεοδομίας και χωροταξίας της χώρας, οι κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις, η αποφυγή ακούσιας παρουσίας ΓΤΟ σε άλλα προϊόντα και οι στόχοι της εθνικής αγροτικής πολιτικής.

Προτού ένα κράτος μέλος μπορέσει να θεσπίσει τα μέτρα αυτά, ο κανονισμός προβλέπει μια διαδικασία που επιτρέπει στην εκάστοτε εταιρία καλλιέργειας ΓΤΟ να συναινεί στους εν λόγω περιορισμούς στην άδεια λειτουργίας της. Ωστόσο, εάν η εταιρεία διαφωνήσει, το κράτος μέλος θα μπορεί να επιβάλει μονομερώς την απαγόρευση.

Το αραβόσιτο MON810 είναι σήμερα η μόνη γενετικά τροποποιημένη ποικιλία που καλλιεργείται στην ΕΕ. Η γενετικά τροποποιημένη πατάτα «Amflora» απαγορεύτηκε από το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2013, παρά το αρχικό πράσινο φως που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, τα κράτη μέλη θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν ότι οι καλλιέργειες ΓΤΟ δεν θα «μολύνουν» άλλα προϊόντα και να αποφεύγουν την οποιαδήποτε «διασυνοριακή μόλυνση» («μόλυνση» εδαφών/καλλιεργειών γειτονικών χωρών).

Ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ την άνοιξη του 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πράσινο φως για την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας‏



Θα έχουν πλέον αυξημένες αρμοδιότητες Πράσινο φως για την επανίδρυση της δημοτικής αστυνομίας δίνει το Ε΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας (ΣτΕ), ..
κρίνοντας νόμιμο το αντίστοιχο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκεαυστική επεξεργασία το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο κρίθηκε νόμιμο, ενώ έγιναν μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

 Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι στο επίμαχο σχέδιο διατάγματος, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι η ανακατανομή των αστυνομικών διευθύνσεων, κ.λπ. Σημειώνεται, οτι η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη.

 Πέντε τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας θα ιδρυθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και από ένα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Θεσσαλονίκης και Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος), ενώ παράλληλα θα συσταθούν 17 Γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας στα Αστυνομικά Τμήματα: Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Κηφησιάς, Βούλας, Ευόσμου Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας, Κατερίνης, Έδεσσας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Λάρισας, Πατρών, Κω, Χανίων και Ηρακλείου. Τα Τμήματα θα στελεχωθούν από αστυνομικούς της ΕΛΑΣ, δημοτικούς αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, ενώ θα λειτουργούν καθημερινά σε 24ώρη βάση. Προϊστάμενοι των Τμημάτων θα τοποθετηθούν Αστυνόμοι Α΄ ή κατώτεροι αξιωματικοί και θα έχουν τον τίτλο διοικητή, ενώ υποδιοικητές θα τοποθετηθούν κατώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

 Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα φέρουν στολή με το έμβλημα της ΕΛΑΣ, σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα. Στις αρμοδιότητες τους είναι η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα, ενώ πρόστιμα θα μπορούν να επιβάλλουν και για άλλες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 Ακόμη, θα μπορούν να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων με υποδείξεις των τροχονόμων στο δημοτικό δίκτυο, σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου που διέρχεται μέσα από τις κατοικημένες περιοχές. Μέσα στα καθήκοντά τους περιλαμβάνεται ο έλεγχος τήρησης του ωραρίου λειτουργίας κάθε μορφής καταστήματος (κέντρα διασκεδάσεως, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, κ.λπ.), όπως επίσης θα μπορούν να ελέγχουν εάν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.
 Εντός των αρμοδιοτήτων τους είναι η σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι εστιατόρια, ταβέρνες, νυκτερινά κέντρα, σουβλατζίδικα, καφετέριες, τυροπιτάδικα και κάθε μορφής καταστήματα που παρέχουν φαγητό, καφέ, ποτό, κ.λπ. Οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν ακόμη την ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου κατά τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ενώ θα εκτελούν καθήκοντα Αστυνομικού Γειτονίας μαζί με την ΕΛΑΣ, ενώ πρέπει να απέχουν από πράξεις ανάρμοστης συμπεριφοράς και ειδικά από ενέργειες που ενέχουν στοιχεία ρατσισμού, ιδιοτέλειας, αγένειας, απροθυμίας και αδιαφορίας, ενώ πρέπει να συμπεριφέρονται με ευγένεια, αξιοπρέπεια και σεβασμός προς τους πολίτες.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Βελτιωμένο καιρό στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες περιμένουμε σήμερα, Τετάρτη 14 Ιανουαρίου.

Παράλληλα οι βόρειοι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ με εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη πιθανόν το πρωί τοπικά ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα νησιά του ανατολικού αιγαίου παροδικές νεφώσεις. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν το πρωί τοπικά ισχυρές με σταδιακή εξασθένηση.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ζωή μετά το... Παρίσι






".. οι ισχυροί της Γης ίσως ξανασκεφτούν την απρονοησία και τα λάθη τους όταν λειτούργησαν ως σπόνσορες ανατροπών στη Βόρειο Αφρική, στη Συρία και αλλού χωρίς να έχουν σχεδιάσει την επόμενη μέρα σε αυτές τις κοινωνίες.
Η επιχείρηση επιβολής της δημοκρατίας δυτικού τύπου σε αυτές τις χώρες απεδείχθη μάλλον καταστροφική για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της δύσης..."


Ο τρόμος που έσπειραν στο Παρίσι και σε ολόκληρο τον κόσμο οι τζιχαντιστές, πέρα από τα θύματα και τον θρήνο, θα προκαλέσει αλυσιδωτές ανακατατάξεις στην οργάνωση του δυτικού κόσμου και στις... δομές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι πολιτικές ηγεσίες που έδωσαν το ηχηρό παρών στη μεγάλη διαδήλωση ενάντια στον φόβο είναι αναγκασμένες να ξανασχεδιάσουν τους κανόνες εσωτερικής ασφάλειας και να εκσυγχρονίσουν τη μεταναστευτική τους πολιτική.

Οταν βάλλεται η Γαλλία, ίσως η πιο φιλελεύθερη χώρα στον κόσμο στα θέματα της μετανάστευσης και παροχής ασύλου, είναι αναγκασμένη να αμυνθεί και να αντιμετωπίσει με πυγμή τους κινδύνους που έχουν πλήξει το γόητρο και την ψυχή της εκτός από το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών της. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υπό το βάρος των πρόσφατων εξελίξεων δεν μπορεί να μείνει απαθής αναμένοντας ένα πολιτικό ολοκαύτωμα από την ακροδεξιά Μαρί Λεπέν, η οποία έχει επενδύσει στον φόβο και απειλεί να... καταλάβει τα Ιλίσια Πεδία. Σε δεινή θέση υπό την πίεση του εθνικιστή Φάραζ και Βρετανός πρωθυπουργός Κάμερον θα αναγκαστεί όπως και όλοι οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες να αναπροσαρμόσουν την πολιτική τους με πρώτο θύμα όπως φαίνεται τη λεγομένη συνθήκη Σένγκεν για την ελεύθερη μετακίνηση.

Σε αυτές τις συνθήκες οι ισχυροί της Γης ίσως ξανασκεφτούν την απρονοησία και τα λάθη τους όταν λειτούργησαν ως σπόνσορες ανατροπών στη Βόρειο Αφρική, στη Συρία και αλλού χωρίς να έχουν σχεδιάσει την επόμενη μέρα σε αυτές τις κοινωνίες. Η επιχείρηση επιβολής της δημοκρατίας δυτικού τύπου σε αυτές τις χώρες απεδείχθη μάλλον καταστροφική για τα συμφέροντα και την ασφάλεια της δύσης.

Πάντως από την αντίδραση της Γαλλίας -όχι των πρώτων ημερών του αναμενόμενου πανικού- αλλά των προσεχών εβδομάδων που θα επικρατήσουν η ηρεμία και η λογική θα αποκαλυφθεί το νέο πρόσωπο της Ευρώπης απέναντι στα κρίσιμα ζητήματα της μετανάστευσης. Ταυτοχρόνως η δύση είναι προφανές ότι θα αναγκαστεί να αλλάξει στρατηγική και τακτική στην ευθεία αντιμετώπιση του χαλιφάτου που δρα σχεδόν ανεξέλεγκτο και στρατολογεί δολοφόνους από όλο τον πλανήτη. Σε κάθε περίπτωση μετά ταύτα περνάμε σε μια νέα κατάσταση και ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος με αυτόν που ήταν πριν από την επίθεση στο Παρίσι.

του κ.Π.Λάμψια

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ