Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εξυγίανση του Βοιωτικού Ποδοσφαίρου-Α.Σ.Λεονταρίου

Το Αθλητικό Σωματείο Λεονταρίου συμπληρώνει αισίως σαράντα χρόνια ζωής.Μετά απο μια σχετική αδράνεια επαναδραστηριοποιήθηκε την περίοδο 2013-14 στο πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας Βοιωτίας,αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στο ξεκίνημά του.
Ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την χλεύη των αντιπάλων του για τα ανεπιτυχή αποτελέσματά του.Παρ όλα αυτά τίποτε δεν στάθηκε εμπόδιο στη συνέχεια της πορείας του.Πιστοί στο "ευ αγωνίζεσθαι" τηρήσαμε κατά γράμμα τους κανόνες της διοργανώτριας αρχής,πιστεύοντας "καλη τη προθέσει" ότι θα κάνουν το ίδιο και τα άλλα σωματεία.
Λαμβάνοντας υπ όψιν τα τελευταία δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου,διαπιστώσαμε μετά λύπης ότι κάποια αθέμιτα μέσα πιθανόν να αύξησαν τον βαθμό δυσκολίας του ξεκινήματός μας.
Παρ όλα αυτά κάποιοι που βρέθηκαν  αντίπαλοί μας στους αγωνιστικούς χώρους συνεχίζουν να μας χλευάζουν.Εμείς δεν καταφεύγουμε σε παρόμοιες ενέργειες αλλά συνεχίζουμε με τα ίδια "πιστεύω" και καλούμε την διοργανώτρια αρχή να πάρει θέση.Όσον αφορά την δική μας θέση απαιτούμε απο τους εμπλεκόμενους να βρουν μόνοι τους την πόρτα της εξόδου.Για δε τα σωματεία είμαστε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια εξυγίανσης,τοποθετώντας ανθρώπους που θα διαχειρίζονται καλύτερα τις τύχες τους.Δεν έχουν δικαίωμα κάποιοι να εφαρμόζουν στο όνομα των ομάδων τους,πρακτικές που δεν συνάδουν με τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά τους είναι συνήθεια στην ιδιωτική η επαγγελματική τους ζωή.Όντες βέβαιοι για τις καλές προθέσεις της διοργανώτριας αρχής με σκοπό  την αναβάθμιση του τοπικού ποδοσφαίρου,ζητάμε να διευκολύνει τους τρόπους ελέγχου απο τα σωματεία της καθαρότητας των αγώνων.
Πρέπει να αποτρέπεται με κάθε τρόπο η παράνομη συμμετοχή που αλλοιώνει αποτελέσματα,προδίδει αγώνες,κόπους και υστέρημα των ανθρώπων των τοπικών κοινωνιών,αλλά το χειρότερο,προδίδει τα όνειρα κάποιων νεαρών ποδοσφαιριστών πάνω στα οποία δουλεύουν κάποιες ομάδες και δηλητηριάζουν την ηθική τους.Ο φιλόσοφος λαός λέει ότι μαζί με τα ξερά καίγονται  και τα χλωρά.Δεν πρέπει να αφήσουμε να καεί κανείς.Θέλουμε να χαιρετήσουμε την προσπάθεια των συναδέλφων ομάδων που συμμετέχουν στον όμιλό μας και αυτές που πρωταγωνιστούν  και η δουλειά τους φαίνεται στους αριθμούς,αλλά και αυτές που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους.

Όσο για τα ξερά....στην πυρά
Διαβάστε Περισσότερα »

Κέφι και χορός στην κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Βαγίων-Βίντεο-φωτο


Μεγάλη επιτυχία είχε χθες βράδυ 20 Ιανουαρίου  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Βαγίων.Η αίθουσα στο "Αρχοντικό"  είχε γεμίσει ασφυκτικά από πολύ νωρίς αφού όλα τα μέλη του  ΚΑΠΗ  Βαγίων  είχαν μαζευτεί για να κόψουν την πίτα τους, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ.Νικολάου.Οι  υπεύθυνοι του  ΚΑΠΗ,  είχαν  ετοιμάσει μια πλούσια βραδιά για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας,  η οποία περιελάμβανε, πέρα από το καλό φαγητό και πολύ κέφι. Την κοπή της πίτας ευλόγησε ο αρχιμανδρίτης π. Πολύκαρπος.



Πάντα τέτοια..






ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2017 το Νοσοκομείο Χαλκίδας



·       Με συντονισμένες ενέργειες εξασφαλίστηκαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οι πόροι για την ολοκλήρωση του Έργου που παρέμενε στάσιμο και κινδύνευε να απενταχθεί

·    Εξασφαλίστηκαν τόσο τα αναγκαία 46 εκ για την ολοκλήρωση του έργου από πόρους Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς, όσο και η ροή  χρηματοδότησης του από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης(ΕΤΠΑ)

·       Κώστας Μπακογιάννης: «Η Εύβοια αποκτά το Νοσοκομείο που αξίζει στους πολίτες της»

Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη η τελική πράξη τροποποίησης και ένταξης του έργου της κατασκευής του Νοσοκομείου της Χαλκίδας στον Άξονα Προτεραιότητας «05- Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ηπειρος». Με την απόφαση αυτή, αποτέλεσμα τόσο της συντονισμένης προσπάθειας των συνεργατών και στελεχών του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τους τέσσερεις τελευταίους μήνες, όσο και των στοχευμένων πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων της νέας Περιφερειακής Αρχής, εξασφαλίζεται η συνέχεια και ολοκλήρωση ενός έργου που εδώ και πολλούς μήνες βρισκόταν σε κατασκευαστικό τέλμα (ο ανάδοχος έχει προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή εργασιών), λόγω έλλειψης χρηματοδότησης και εξασφαλισμένων πιστώσεων από τα συναρμόδια Υπουργεία. Ένα έργο εξαιρετικής σημασίας,  συνολικού προϋπολογισμού 71 εκ ευρώ,  το οποίο μέχρι σήμερα είχε απορροφήσει 22 εκ ευρώ από Ευρωπαϊκούς πόρους και 2,5 εκ ευρώ από πόρους Εθνικούς, και που λόγω έλλειψης περαιτέρω χρηματοδότησης (46 εκ χρειάζονται για την ολοκλήρωση του), όχι μόνο είχε σταματήσει, αλλά το Ελληνικό κράτος αντιμετώπιζε τον κίνδυνο να χρειαστεί να επιστρέψει τα χρήματα που μέχρι σήμερα είχαν απορροφηθεί από την ΕΕ.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό του, και σε συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τις υπηρεσίες των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υγείας, εξασφαλίστηκαν οριστικά και αμετάκλητα τα αναγκαία 46 εκ, μιας και ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες διαδικασίες, πράξεις  και σχέδια και εξασφαλίστηκαν οι προαπαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες για την ένταξη του στο ΠΕΠ της Στερεάς Ελλάδας και την χρηματοδότηση του από το ΕΤΠΑ (23εκ) και από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων-ΠΔΕ (23 εκ), ετσι ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του μέχρι το τέλος του 2017, και σύμφωνα με τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς την ΕΕ.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, υπογράφοντας σήμερα παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού, την οριστική απόφαση τροποποίησης και ένταξης του έργου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μία ημέρα σταθμός για την Εύβοια. Μία ημέρα δικαίωσης των προσπαθειών που κατέβαλε η Περιφερειακή Αρχή επί τέσσερεις μήνες, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση των εργασιών στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, οι οποίες είχαν περιέλθει σε τέλμα. Με σκληρή δουλειά και συνεχείς διαπραγματεύσεις, καταφέραμε, αυτό που το καλοκαίρι έμοιαζε άπιαστο όνειρο. Τροποποιήσαμε την απόφαση ένταξης, αυξάνοντας σημαντικά τους κοινοτικούς πόρους, οι οποίοι μπορούν άμεσα να αξιοποιηθούν και εξασφαλίζοντας τους υπόλοιπους απαραίτητους Εθνικούς πόρους για την ολοκλήρωση του. Η εξεύρεση λύσης για αυτό το τόσο σπουδαίο έργο κοινής ωφέλειας αποτέλεσε για όλους μας στην Περιφερειακή Αρχή, ένα από τα πρώτα και κορυφαία στοιχήματα. Με συγκεκριμένο σχέδιο, με συντονισμένες προσπάθειες και επιμονή δρομολογήσαμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ολοκλήρωση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας. Η πρωτεύουσα της Εύβοιας, θα αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλου του Νομού και της ευρύτερης περιοχής και οι πολίτες της Εύβοιας θα αποκτήσουν το Νοσοκομείο που πραγματικά τους αξίζει».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποζημιώσεις 11,5 εκατ. ευρώ καταβάλλει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ



Αποζημιώσεις ύψους 11.542.165 ευρώ θα καταβάλει την Πέμπτη ο ΕΛΓΑ σε 7.273 αγρότες, για ζημιές που υπέστησαν στη φυτική τους παραγωγή ή στο ζωικό κεφάλαιο.

Ειδικότερα, τα 10.888.786 ευρώ αφορούν κυρίως σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή (ιδίως σε αμπέλια, οπωροφόρα δέντρα, πατάτες, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, μαστίχα και καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες) και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια για το έτος 2014.

Τα 653.378 ευρώ αφορούν σε ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από ζημιές στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» και «Πυρκαγιές 2012».
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 47χρονος στη Θήβα με μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη 47χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (20-01-2015) το βράδυ στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς στον 47χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητα ηρωίνης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάσθηκε κλοπή από οικία στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της ανωτέρω κλοπής είναι ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής από οικία, η οποία διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2013 στο Μελισσοχώρι Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός 38χρονου υπηκόου Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα απογευματινές ώρες της 23-04-2013, ο 38χρονος παραβίασε παράθυρο οικίας 70χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό της ένα κυνηγετικό όπλο του ιδιοκτήτη, το οποίο κατείχε νόμιμα.

Σε αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε χθες το απόγευμα σε πρόχειρο παράπηγμα του 38χρονου, σε αγροτική περιοχή του Λουτουφίου Βοιωτίας, βρέθηκε, επιμελώς κρυμμένο, το προαναφερόμενο κυνηγετικό όπλο και κατασχέθηκε.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινάνε οι δηλώσεις ΟΣΔΕ για την ενιαία ενίσχυση

Κρίσιμη  και πολύ σημαντική θα είναι η σωστή υποβολή της δήλωσης  Ενιαίας  Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ)  για το έτος 2015 εν όψει της νέας  Κ.Α.Π και της κατανομής των νέων  δικαιωμάτων.
Ο Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ σας καλεί να προσέρχεστε  στα γραφεία του (Σοφοκλέους 16, Λιβαδειά)  καθημερινά (ΔΕΥΤ.- ΠΑΡΑΣΚ.)  από τις  09:00 έως  14:00 για την προετοιμασία των   δηλώσεων  Ενιαίας  Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ 2015).
Με εκτίμηση ,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ- τμήμα  Ο.Σ.Δ.Ε


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογές 2015: Δες σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις

Με ένα κλικ από υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό τηλέφωνο μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών και να μάθετε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε. Μάλιστα, στην εφαρμογή διατίθεται και χάρτης με την ακριβή τοποθεσία του κέντρου.

Όλοι οι εκλογείς, πληκτρολογώντας απλά το επώνυμό τους και τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματός τους, του ονόματος του πατέρα τους και της μητέρας τους, καθώς και το έτος γέννησής τους μπορούν να δουν σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Πώς θα ψηφίσουμε
Κάθε εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων σημειώνοντας σταυρό παραπλεύρως του ονόματός τους στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως ακολούθως:
- Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από ένας μέχρι και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.
- Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από τέσσερις έως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.
- Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται από οκτώ έως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς.
- Στις εκλογικές περιφέρειες όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Για να δείτε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζετε πατήστε ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στη Λιβαδειά

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε πριν λίγο  στη Δ.Παπασπύρου στη Λιβαδειά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Permissospress I.X. συγκρούστηκε με μηχανή,ο οδηγός της μηχανής είναι σοβαρά τραυματισμένος και μεταφέρεται αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προεκλογική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. την Παρασκευή στη Λιβαδειά

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία -Πόσο πρέπει να συγκεντρώσει το πρώτο κόμμα

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία.

Αντιθέτως η μάχη γίνεται στην ουρά για το πόσα, αλλά και ποια κόμματα θα καταφέρουν να πιάσουν το πολυπόθητο 3% και να μπουν στη Βουλή. Από αυτά θα εξαρτηθεί και το ποσοστό που θα πρέπει να λάβει ο πρώτος ώστε να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.

Πάντως είναι πολύ δύσκολο να υπολογίσει κανείς με βεβαιότητα την κοινοβουλευτική δύναμη του πρώτου κόμματος και κυρίως εάν θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία. Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο οι 250 έδρες (οι 50 δίνονται ως μπόνους στο πρώτο κόμμα) θα μοιραστούν αναλογικά σε όλα τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%. Ξεκινώντας από μηδενική βάση, από το απίθανο σενάριο τα εκτός βουλής κόμματα να έχουν 0%, το πρώτο κόμμα εξασφαλίζει την αυτοδυναμία εάν λάβει τουλάχιστον 40,4%. Από εκεί και πέρα για κάθε μονάδα που προστίθεται στα εκτός βουλής κόμματα το ποσοστό της αυτοδυναμίας μειώνεται κατά 0,4%.

Ποια είναι τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία

    5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38,5% για την αυτοδυναμία
    7% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 38% για την αυτοδυναμία
    8% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37,2% για την αυτοδυναμία
    8,5% εως 9,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 37% για την αυτοδυναμία
    10% εως 10,5% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36,5% για την αυτοδυναμία
    11% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 36% για την αυτοδυναμία
    12% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,6% για την αυτοδυναμία
    13% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 35,2% για την αυτοδυναμία
    14% στα εκτός Βουλής κόμματα απαιτείται 34,8% για την αυτοδυναμία
    με ποσοστό 15% στα εκτός Βουλής το πρώτο κόμμα θα χρειαστεί 34,4%

Συνήθως (όπως έχουν δείξει οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις) τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν ποσοστό που συνήθως κυμαίνεται από 5% έως 6%.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΝΙ ΖΕΜΕΝΟΥ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΑΣ, ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ –ΦΩΚΙΔΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ
 (ΟΣΙΟ-ΛΟΥΚΑ,ΑΡΑΧΩΒΑ,ΔΕΛΦΟΥΣ,ΠΑΡΝΑΣΣΟ,ΙΤΕΑ,ΓΑΛΑΞΙΔΙ,
ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ,ΑΓΟΡΙΑΝΗ,ΔΙΣΤΟΜΟ,ΟΡΧΟΜΕΝΟ,)
 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ "ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΟΥ ΖΕΜΕΝΟΥ" ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΖΕΜΕΝΟ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ
www.hanizemenou.gr     THΛΕΦΩΝΟ 2267031146  ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 250 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ   ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΧΟΡΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ.
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ :
1 ΜΕΡΙΔΑ ΦΑΓΗΤΟ
 (ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΣΑΤΟΣ,ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ,ΧΟΙΡΙΝΗ-ΜΠΡΙΤΖΟΛΑ,ΜΠΙΦΤΕΚΙ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ,ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ,ΦΡΙΚΑΣΕ, ΦΑΣΟΛΑΔΑ,  και άλλα)
1 ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΑΝΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ  ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ 
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ
------------------------------------ 10,00  ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ-----------
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !
***ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΑΓΗΤΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Σταθά για την απαράδεκτη κατάσταση στο χώρο της υγείας στη Βοιωτία

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Σταθάς με αφορμή τις εξελίξεις στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς σε δηλώσεις του χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση το χώρο της Υγείας και τόνισε:
«Η έλλειψη προσωπικού δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και διαμορφώνει μια κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες. Οι υπηρεσίες Υγείας αυτή τη στιγμή παρέχονται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και των γιατρών. Αυτό όμως δεν λύνει το πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που ασκεί η κυβέρνηση η οποία ακόμα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου δείχνει στους πολίτες το πραγματικό της πρόσωπο που είναι σκληρό και απάνθρωπο. Συνεχίζει μια πολιτική που έχει οδηγήσει τον λαό στην εξαθλίωση στερώντας του παράλληλα ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα στην Υγεία. Η λύση του προβλήματος δεν είναι άλλη από την στελέχωση των μονάδων Υγείας του Νομού και αυτό για εμάς αποτελεί προτεραιότητα».



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΣΡΟΒΙΚΙΟΥ


Ενημερώνουμε τους χρήστες του οδικού δικτύου της Κωπαΐδας ότι ο δρόμος Αλιάρτου–Στροβικίου, είναι κλειστός λόγω  σοβαρής ζημιάς στην γέφυρα της εσωτερικής διώρυγας (διασταύρωση προς Ορχομενό).
Η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριους αγροτικούς δρόμους.
Συνιστούμε την αποφυγή της χρήσης του οδικού δικτύου της Κωπαΐδας, σε όσους δεν έχουν σοβαρό λόγο διέλευσης.
Η αποκατάσταση της ζημιάς θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα και  παρακαλούνται οι διερχόμενοι να ακολουθούν τη σήμανση με  ιδιαίτερη  προσοχή.

Ο Δήμαρχος
Ντασιώτης Γεώργιος
Διαβάστε Περισσότερα »

Παύση Λειτουργίας του παθολογικου ιατρείου του Νοσοκομείου Λιβαδειάς


Σήμερα Τρίτη 20.1.2015 φτάσαμε στο τέλος. Το πιο αναγκαίο τμήμα για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου όπως είναι το παθολογικό θα παραμένει κλειστό για 6 ημέρες τον μήνα Ιανουάριο.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στο έγκλημα του κλεισίματος των επειγόντων του νοσοκομείου της πόλης μας έχουν όλοι το δικό τους μερίδιο ευθύνης. Όλες οι δηλώσεις των πολιτικών φορέων ότι δεν θα κλείσει το νοσοκομείο, περίσσεψαν από όλους, μέχρι και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Πραγματική διαστρέβλωση της πραγματικότητας μπροστά στα μάτια μας!!!
Η χαριστική βολή ήρθε σήμερα από την ίδια τη Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, όταν για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει και αντιλαμβάνεται, έκανε άρση των υποσχέσεων της.

    Τώρα ποιος θα αναλάβει το κόστος της μη λειτουργίας του;
    Τι νοσοκομείο αντέχετε να έχετε αγαπητοί συμπολίτες;
    Που θα πηγαίνετε τους ανθρώπους σας;
    Που ήσασταν πολίτες όταν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια πάλευαν συνεχώς να σας ενημερώνουν; Εσείς θα  υποστείτε τις συνέπειες. Όσο οδυνηρές και να είναι!!

Γι΄αυτό λοιπόν ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί μόνιμο προσωπικό  και να σταματήσουμε να δεχόμαστε τις λύσεις που «μπαλώνουν» το πρόβλημα.
Μη αφήσουμε το νοσοκομείο να γίνει ένα κτίριο φάντασμα!!!
Νοσοκομεία χωρίς επείγοντα - πολίτες χωρίς υγεία

ΤΟ Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή πίτας του Α.Σ. Λεονταρίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεφώσεις και βροχές με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες




Νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν μέχρι το απόγευμα στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες και οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Ειδικότερα, στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλασσιά και παράκτια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιoνίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στα νότια. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Η ορατότητα τοπικά θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: στην Κρήτη γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ματαιώνεται η σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θήβα

ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Η προγραμματισμένη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στη Θήβα ματαιώνεται προκειμένου να μπορέσουν τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ να επικοινωνήσουν και να επισκεφτούν όλα τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.
    Υποψήφιοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτούν τις συνοικίες της πόλης καθώς και υπηρεσίες και εργασιακούς χώρους της περιοχής.
    Την Τετάρτη το πρωί οι υποψήφιοι Σκούμας Θανάσης και Κατσίκη Παγώνα θα επισκεφτούν συνοικίες της Θήβας και δημόσιες υπηρεσίες. Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα χωριά Κλειδί και Άγιο Θωμά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο δημοτικό: Τέλος το διάβασμα στο σπίτι -Ερχεται η μελέτη στην τάξη από τον Μάρτιο

Με υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ανακοινώθηκε χθες, σε όλα τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) θα προβλέπεται ολοκλήρωση των μαθητικών εργασιών και εμπέδωση των μαθημάτων εντός του διδακτικού ωραρίου.

Οπως γράφει και ο «Ελεύθερος Τύπος», 1.282 σχολεία σε όλη την Ελλάδα θα εφαρμόσουν την οδηγία στην υποχρεωτική ζώνη μαθημάτων που είναι μέχρι τις 2 το μεσημέρι από τον Μάρτιο του 2015 έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η απόφαση αναφέρει ότι στα μαθήματα Γλώσσα και Μαθηματικά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού (Α’-ΣΤ’) οι δάσκαλοι θα εντάξουν μέσα στις διδακτικές ώρες ή ακόμα και θα αφιερώσουν μία ολόκληρη διδακτική ώρα καθημερινά στη μελέτη ή στην εμπέδωση των μαθημάτων. Στην ίδια απόφαση εντάσσεται και το μάθημα της Φυσικής στην Ε’ και τη ΣΤ’ Δημοτικού, όπου αντίστοιχα ο δάσκαλος θα ασχολείται εντός του ωραρίου του με τη μελέτη των μαθητών.

Το «νέο σύστημα» αφορά μόνο τα δημοτικά που εφαρμόζουν το αναμορφωμένο πρόγραμμα, καθώς πραγματοποιείται σε πιλοτική βάση, και σύμφωνα με την υπουργική απόφαση μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς θα ακολουθήσει σχετική αξιολόγηση του προγράμματος.

Η ένταξη της μελέτης στο δημοτικό σχολείο ήταν μία από τις προτάσεις που είχε υπερασπιστεί με σθένος ο υπουργός στην τελευταία επί της θητείας του συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, όπου και παρέστη. «Η εικόνα του παιδιού που κουβαλάει τσάντα 30-40 κιλών φεύγοντας από το σχολείο έχει τελειώσει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Στόχος είναι να εξαλειφθεί το φαινόμενο της κατ’ οίκον εργασίας, καθώς και να αντιμετωπιστούν η σχολική αποτυχία και η μαθητική διαρροή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες μικρές επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων απογραφής

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των πολιτών και για την αποφυγή γραφειοκρατικών διαδικασιών, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δίδεται απαλλαγή σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων που τηρούν απλογραφικά βιβλία από τη διενέργεια φυσικής απογραφής και της τήρησης αρχείου αποθεμάτων.

Με την απαλλαγή αυτή διευκολύνονται οι μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα για τη σύνταξη της απογραφής, είτε λόγω του μικρού μεγέθους του αντικειμένου των εργασιών τους είτε και της μικρής αξίας ανά τεμάχιο αποθέματος, και δεν διαθέτουν αξιόλογα αποθέματα αγαθών.

 Από την υποχρέωση διενέργειας απογραφής, απαλλάσσονται ενδεικτικά οι εξής επιχειρήσεις:    

    Φαρμακεία    
    Αγρότες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις (ειδικού και κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ)    
    Ανθοπωλεία    
    Βιβλιοπωλεία    
    Αρτοποιεία και πρατήρια άρτου    
    Ζαχαροπλαστεία   
     Εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, κυλικεία, αναψυκτήρια   
     Επιχειρήσεις εμπορίας ειδών διατροφής (παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, ιχθυοπωλεία, οπωρολαχανοπωλεία, κρεοπωλεία κλπ), ψιλικών, ηλεκτρονικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, καπνοβιομηχανικών προϊόντων (πώληση χονδρική), χρωμάτων κλπ    
    Περίπτερα κλπ

Οι ανωτέρω επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας φυσικής απογραφής ακόμα και όταν ασκούν και άλλη δραστηριότητα, εφόσον ο καθαρός κύκλος εργασιών της τελευταίας δεν υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ. Από την ανωτέρω υποχρέωση απαλλάσσονται επίσης και τα πρατήρια βενζίνης, δεδομένου ότι τα αποθέματα αυτών προσδιορίζονται από το σύστημα εισροών-εκροών.

Σε περίπτωση που τα εν λόγω πρατήρια πωλούν και λοιπά προϊόντα (π.χ. λιπαντικά, είδη αυτοκινήτου, τσιγάρα, αναψυκτικά κλπ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση διενέργειας φυσικής απογραφής, εφόσον ο ετήσιος καθαρός κύκλος εργασιών της παράλληλης αυτής δραστηριότητας δεν υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Η συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , προσκαλεί τους πολίτες της Λιβαδειάς και των περιχώρων ,την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 ,στις 6:00  μ.μ., σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ & ΣΥΖΗΤΗΣΗ που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Κρύας , με θέμα:
<< Το νόημα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου-το χρέος & η οικονομία>>
Ομιλητές θα είναι:
•    ο Γιάννης Ιωάννου -πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λιβαδειάς.
•    ο Βασίλης Παπαδάκης – υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας με το κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η παρουσία σας στην ομιλία θα είναι τιμή για μας.

η Συντονιστική επιτροπή Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ