Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΜΗΝΥΜΑ Β. ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!



Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ  ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ,  ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΑ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΝΔ

www.ebassiakos.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού στη παραλία Αλυκής


 Εορτασμός της Υπαπαντής του Χριστού στον Ενοριακό Ναό Παραλίας Αλυκής

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ «ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ»
ΠΑΡΑΛΙΑ   ΑΛΥΚΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΑΣ  ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΗΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ  2  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ,
ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΟΜΩΝΥΜΟΣ ΝΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

1.  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ
ΩΡΑ 6:30 μμ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕΤΑ  ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ, ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ κκ ΓΕΩΡΓΙΟΥ


2.  ΤΗΝ ΚΥΡΙΩΝΥΜΟΝ ΗΜΕΡΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ,ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ  ΟΡΘΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΘΕΙΟΥ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ
   ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

O Α.Ο. ΘΕΣΠΙΑΚΟΣ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα


Διαβάστε Περισσότερα »

Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτι - «μουσείο» στις Πλαταιές-φωτογραφίες




 Μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών ευρημάτων εντοπίστηκε σε οικία 43χρονου ημεδαπού, στις Πλαταιές Βοιωτίας

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση του τελωνειακού κώδικα και παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκαν ακόμα, κυνηγετικό όπλο, καθώς και ποσότητες κάνναβης και αδασμολόγητου καπνού

Συνελήφθη χθες (22-01-2015) το μεσημέρι, στις Πλαταιές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 43χρονος ημεδαπός, στην οικία του οποίου εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός πολύτιμων αρχαιολογικών ευρημάτων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία με κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών, παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 43χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αρχαίων αντικειμένων, διαφόρων χρονολογικών περιόδων (Ρωμαϊκής, Βυζαντινής κ.λπ.), τα οποία αποτελούν ¨κομμάτια¨ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν:

    Πώρινο αρχιτεκτονικό μέλος ή τμήμα επιτύμβιας στήλης, Κλασικών – Ρωμαϊκών χρόνων.
    Ακέραιη μαρμάρινη λεκάνη περιρραντηρίου, Ρωμαϊκών χρόνων.
    Λύχνος με κεντρικό στέλεχος, Βυζαντινής περιόδου.
    Τμήμα χείλους και σώματος εφυαλωμένου πινακίου, εποχής Τουρκοκρατίας.
    Τμήμα δακτυλιόσχημης βάσης εφυαλωμένου πινακίου, Βυζαντινής περιόδου.
    Τμήμα λαιμού και λαβών αμφορέα, Ρωμαϊκής περιόδου.
    Σχεδόν ακέραιη άβαφη οινοχόη, Ρωμαϊκής περιόδου.
    Ακέραιο χάλκινο αρυβαλλοειδές ληκύθιο, Ρωμαϊκής περιόδου.
    Απότμημα μαρμάρινου έξεργου κάτω άκρου γυμνού ποδιού, Ρωμαϊκών χρόνων.
    Σχεδόν ακέραιο ατρακτόσχημο μυροδοχείο, ελλιπές κατά το χείλος, Ρωμαϊκών χρόνων.
    Ακέραιο ατρακτόσχημο μυροδοχείο Ρωμαϊκών χρόνων.
    Τμήμα βάσης ατρακτόσχημου μυροδοχείου, Ρωμαϊκών χρόνων.
    Δύο Ακέραια δισκοειδή μολύβδινα υφαντικά βάρη.
    Τμήμα χάλκινης λαβής (ωτίο) με εγχάρακτη διακόσμηση, πιθανόν Κλασικών χρόνων.
    Δύο ακέραια λίθινα (πώρινα) διακοσμητικά κρατηρόσχημα αγγεία, Ρωμαϊκών χρόνων.

Τα ανωτέρω αρχαιολογικά ευρήματα, παραδόθηκαν σε αρμόδιους υπαλλήλους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, για περαιτέρω αξιολόγηση και εκτίμηση.

Επιπλέον στην οικία του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    νάιλον σακούλα, η οποία περιείχε τμήμα αποξηραμένου δενδρυλλίου κάνναβης και αποσπάσματα κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (115) γραμμαρίων,
    έξι (6) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (600) γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο και
    κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.












Διαβάστε Περισσότερα »

1η συνεδρίαση του Δ. Σ. Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

   Πρόσκληση για την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  28  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :



1ο.            Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Θηβαίων για το χρονικό διάστημα μέχρι  28/2/2017.



2ο.            Εξέταση αίτησης της εταιρείας Nordia Α.Ε. για τη μείωση μισθώματος λατομείων  αδρανών υλικών στην περιοχή Μεσοβούνι Θηβών.



3ο.            1η Τροποποίηση   Προγράμματος Επενδύσεων-Τεχνικού Προγράμματος Δ.Θηβαίων έτους 2015.



4ο.            1η Αναμόρφωση Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.



5ο.            Λήψη απόφασης  μετά την υπ’ αριθ. 813/16-4-2014 ένσταση του Νικολάου Μάνθου κατά της υπ’ αριθ. 52/2014 απόφασης Δ.Σ. που αφορά τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στο Ο.Τ. 434 για την ιδιοκτησία Βενιζέλου Γεωργίου, Κων/νου και Παναγιώτη (σχετ. η υπ’ αριθ. 113/2014 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής).



6ο.            Έκφραση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην περιβαλλοντική αδειοδότηση υφιστάμενης κτηνοτροφικής μονάδας δυναμικότητας 1.000 χοιρομητέρων με τα παράγωγά τους μέχρι τελικής πάχυνσης και υφιστάμενης κτηνοτροφικής γεώτρησης στη θέση Αγ. Παρασκευή της Τ.Κ. Νεοχωρακίου, της Δ.Ε. Θηβαίων, του Δήμου Θηβαίων (σχετ. η υπ’αρθ. 2/2015 απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής).



7ο.            Oρισμός καταληκτικής προθεσμίας κατάθεσης δικαιολογητικών για Ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών .



8ο.            Ακύρωση της υπ’ αρθ. 383/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ νέου λήψη απόφασης για την έγκριση 1ου ΑΠΕ και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Βελτίωση – Ανάπλαση Κεντρικής Πλατεία Τοπικής Κοινότητας Λεύκτρων Δήμου Θήβας και έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης αυτού μέχρι 28-2-2015.



9ο.             Έγκριση παράτασης υποβολής τοπογραφικής μελέτης  για την   μελέτη  με τίτλο : «Μελέτη κατασκευή βιολογικού   καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης  (Δ.Ε. Πλαταιών Δήμου Θηβαίων)».



10ο.            Έγκριση σύνδεσης εισόδου-εξόδου σε αγροτική αποθήκη ιδιοκτησίας Μπουνάνου Αθανάσιου, σε αγροτική οδό στην περιοχή Πυρί στη θέση «Γλώσσα» Θήβας(σχετ. η υπ’αριθ.5/2015 απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής).



11ο.            Έγκριση σύνδεσης εισόδου-εξόδου σε αγροτική αποθήκη ιδιοκτησίας Μπουνάνου Αθανάσιου, σε αγροτική οδό στην περιοχή Πυρί στη θέση «Γλώσσα» Θήβας(σχετ. η υπ’αριθ. 6/2015 απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής).



12ο.            Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2015.



13ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη μελών της επιτροπής για την παραλαβή προμηθειών που διενεργούνται με τον ΕΚΠΟΤΑ  και συγκρότηση  αυτής.



14ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη εντός τακτικού μετά του αναπληρωτή του ως μέλους της επιτροπής για την παραλαβή υπηρεσιών – μεταφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 του π.δ. 28/80, για το έτος 2015.



15ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της επιτροπής παραλαβής έργων που το ύψος της δαπάνης τους δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 6.984,59€ με το ΦΠΑ για το 2015.



16ο.            Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της επιτροπής παραλαβής έργων που το ύψος της δαπάνης τους θα υπερβαίνει το ποσό των 6.984,59€ με το ΦΠΑ για το 2015.



17ο.            Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου  που θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Πρόταση Ζωής», μετά του αναπληρωτή του.



18ο.            Αποδοχή πίστωσης  ποσού 26.310,00 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά  Τέλη Διαφήμισης (χρημ. Εντολή 50226/14).



19ο.            Αποδοχή πίστωσης ποσού 1623,48 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά κάλυψη δαπανών μισθωμάτων των κτιρίων των ΚΕΠ γ’ τρίμηνο 2014 (χρημ. Εντολή 50732/2014).



20ο.            Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.872,28 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά καταβολή μισθωμάτων των σχολικών μονάδων για τη χρονική περίοδο 1/9/2014 έως 31/12/2014 (χρημ. Εντολή 49537/2014).



21ο.            Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.290,00 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά  Φόρο Ζύθου (χρημ. Εντολή 50216/14).



22ο.            Αποδοχή πίστωσης ποσού 59.667,64 € από ΥΠ.ΕΣ. που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.3756/2009 (χρημ. Εντολή 50248/14).



23ο.            Αποδοχή  πίστωσης ποσού 91.351,60 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά «Α’ κατανομή έτους 2015 για λειτουργικές δαπάνες Σχολείων και κατανομή του (χρημ. Εντολή 1846/15)»



24ο.            Αποδοχή πίστωσης ποσού 46.305,00 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά το υπόλοιπο της  11ης εντολής ΣΑΤΑ 2014 για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες (χρημ. Εντολή 50805/2014) και κατανομή 10ης  και 11ης εντολής.



                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε στον τάφο 300.000 ευρώ μέσα σε μαξιλάρι!



90χρονος από την Ηλεία κατάφερε να πάρει μαζί του τα λεφτά
Να ταφεί με το …μαξιλάρι του ζήτησε ένας υπερήλικας σε χωριό του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εντός του έκρυβε έναν ολόκληρο «θησαυρό».

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός έγινε πριν από λίγες ημέρες, και καταγράφηκε στην εφημερίδα Πρώτη, ενώ αναδημοσιεύτηκε στο τοπικό iliaoikonomia.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο άντρας που πλησίαζε τα 90 έτη και πιθανόν κατάλαβε ότι πλησιάζει το τέλος του, πήγε σε τράπεζα και έκανε ανάληψη ολόκληρου του ποσού που είχε με τη σύζυγό του, το οποίο ανερχόταν σε περίπου 300.000 ευρώ!

Στη συνέχεια, προφανώς έκρυψε το μεγάλο αυτό χρηματικό ποσό στο μαξιλάρι, λέγοντας συγχρόνως στην ανυποψίαστη σύζυγό του πως όταν θα φύγει από τη ζωή, να του το βάλει μαζί στην τελευταία του «κατοικία». Πρόσφατα ο υπερήλικας πέθανε και ετάφη μαζί με το …μαξιλάρι του στο νεκροταφείο του χωριού, παρουσία συγγενικών προσώπων γνωστών και φίλων (το ζευγάρι δεν έχει παιδιά), οι οποίοι δεν μπορούσαν να φανταστούν τι «έπαιρνε» στον κάτω κόσμο ο 90χρονος!

Όμως η γυναίκα και άλλα κοντινά πρόσωπα (ανίψια κλπ.), δεν άργησαν να αντιληφθούν την… ύστατη πράξη του θανόντα, αφού πηγαίνοντας στην τράπεζα ενημερώθηκαν ότι ο ηλικιωμένος είχε «σηκώσει» όλα τα χρήματα που υπήρχαν στο λογαριασμό, τα οποία ωστόσο δεν υπήρχαν πουθενά.

Ευθύς το μυαλό της ηλικιωμένης συζύγου πήγε στην… τελευταία επιθυμία του άντρα της, να ταφεί δηλαδή με το μαξιλάρι που ήταν το αγαπημένο του! Οι συγγενείς του με έκδηλη την αγωνία για την «τύχη» των χρημάτων, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές, όπου εξασφάλισαν άδεια για την εκταφή της σoρού του ηλικιωμένου, προκειμένου να βρουν τα χρήματα...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ






«Σε λίγες ώρες οι κάλπες ανοίγουν και ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την αβίαστη βούλησή του για το μέλλον της χώρας σε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βάλαμε στην άκρη τις ιδεολογικές ταμπέλες με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των δανειστών και την ξένη κατοχή.

Με τις κόκκινες γραμμές μας στα ζητήματα της Ορθοδοξίας, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, στα εθνικά θέματα, υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε την αντιμνημονιακή δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς με σεβασμό στις παραδόσεις και τις αξίες του έθνους.

Οι Βοιωτοί πολίτες δεν αντέχουν άλλη κοροϊδία, νέα μνημόνια και νέα πολιτική λιτότητας, απαιτούν σεβασμό και λύση των προβλημάτων τους.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο ανασυγκρότησης με στόχο την ανάπτυξη.

Για αυτό οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΛΟ».

Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ-ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΣΙΚΗ

         ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ                                               
     Οφείλω να πω ότι αισθάνομαι το χρόνο συμπυκνωμένο και μεστό συναισθημάτων καθώς πλησιάζουμε την 25 Γενάρη. Τη μέρα που θα αντικρίσουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού σχετικά με το πώς θέλει να πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Η σημασία αυτών των εκλογών ξεπερνά τις γεμάτες ελπίδα αναλύσεις, αλλά και τις απογοητεύσεις που έχουμε βιώσει και πιθανόν να νιώσουμε και στο μέλλον. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας , θα ήθελα για ακόμη μία φορά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.
     Στο μυαλό μου έχουν εντυπωθεί εικόνες εξαθλιωμένων ανθρώπων, εικόνες οργής και απελπισίας που πέντε χρόνια τώρα έχουν στοιχειώσει τη ζωή μας. Αναλογίζομαι τις πολιτικές που θα έβγαζαν από το αδιέξοδο, αλλά στην πραγματικότητα βύθιζαν συνεχώς το λαό μας στην ανέχεια και την αναξιοπρέπεια. Εμπεδώσαμε την αδικία και την ενοχή  ως βασικά στοιχεία της καθημερινότητάς μας. Είδαμε τους γονείς και τους παππούδες μας να παρακαλάνε για τα στοιχειώδη στριμωγμένοι στις ουρές της ελεημοσύνης. Τους νέους μας  να μεταναστεύουν ή να μένουν άπραγοι στην ακμή της δημιουργικότητάς τους. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία να κλείνουν. Τα δικαιώματα μας να περιστέλλονται και  την εργασία μας να χάνει την αξία της. Τις ζωές μας να εξαρτώνται από τα χρέη μας.
     Σε όλα αυτά η μόνιμη απάντηση από τις κυβερνήσεις ήταν ψέμα, καταστολή, τρομοκρατία. Μας ενοχοποίησαν για να προστατεύσουν  τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των οικείων τους. Εφήρμοσαν πολιτικές ερημοποίησης και διάλυσης του κοινωνικού ιστού. Και για όλα αυτά ζητάνε να τους πιστώσουμε με επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουν το έργο τους .
     Φίλες και φίλοι έφτασε η στιγμή να ακυρώσουμε στην πράξη τις πολιτικές της καταστροφής. Να δώσουμε νόημα και υπόσταση στην οργή μας και να μετατρέψουμε σε όραμα δημιουργικό την απελπισία μας. Να πάρουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να δουλέψουμε με υπομονή και με ψυχραιμία για το δικό μας μέλλον. Να ξαναγεμίσουμε ζωή αυτόν τον τόπο. Για μας και για τα παιδιά μας. Το μέλλον είναι εδώ και μας ανήκει. Αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε.
Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΣΙΚΗ
Υποψήφια Βουλευτής Βοιωτίας                                                                                                        ΣΥΡΙΖΑ
Email: katsikipag@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Βουλευτής άνευ προνομίων

Μία έκπληξη περίμενε την Παρασκευή τον Γιάννη Σταθά στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλιάρτου την... αστυνομική του φρουρά! Και αυτό συνέβη επειδή ο Γ. Σταθάς έχει διαθέσει τους αστυνομικούς που δικαιούνταν ως βουλευτής στο Α.Τ. Αλιάρτου.

Βέβαια δεν είναι το μοναδικό βουλευτικό προνόμιο που αποποιήθηκε ο Γ. Σταθάς, καθώς ούτε βουλευτικό αυτοκίνητο πήρε ούτε απέσπασε από το Δημόσιο κανέναν από τους τρεις μετακλητούς συνεργάτες που δικαιούνταν - το τελευταίο πάντως δεν τον εμπόδισε να είναι ο 6ος βουλευτής στην κατάθεση ερωτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σταθάς απέδιδε στο ΚΕΘΕΑ - Στροφή όλα τα χρήματα που λάμβανε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθετε μέρος του μισθού του ως βιομηχανικού εργάτη από την «Αλουμίνιον Α.Ε.» στη "Φλόγα", ενώ έδινε κάθε μήνα 300 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση στον Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Και στο βάθος αυτοδυναμία…


Τα φέρανε από εδώ τα φέρανε από εκεί… και την άλλη εβδομάδα ο Αλέξης θα σουλατσάρει στο Μέγαρο Μαξίμου. Το επικοινωνιακό team της ΝΔ αποδείχθηκε για τα πανηγύρια. Έκανε  τα αδύνατα δυνατά ώστε να του δώσει την αυτοδυναμία στο πιάτο.

Παραταύτα συνεχίζουν οι αθεόφοβοι το παραλήρημα της τρομοκρατίας και της καταστροφολογίας κανονικά χωρίς να βλέπουν ότι η συγκεκριμένη επικοινωνιακή πολιτική τους γύρισε μπούμερανγκ.

Δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς… Οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ τον σφυγμό της κοινωνίας αλλά μόνο τον σφυγμό των ολίγων… Την τρομοκρατία που ασκούν τώρα ότι δήθεν τάχα μου αν έρθει ο Τσίπρας στην εξουσία θα πέσει ο ουρανός πάνω στα κεφάλια μας,  την έκαναν πράξη οι ίδιοι στα σαρκία μας  επί των ημερών τους.  Κατακρεούργησαν τους Έλληνες με λίγα λόγια. Μείωσαν  το εισόδημα των εργαζομένων από 30% έως 60%, αύξησαν την φορολογία όσο δεν έπαιρνε άλλο…

Όπου και να στεκόσουν τα δύο τελευταία χρόνια άκουγες νεότερους και γηραιότερους  να έχουν ένα μόνο θέμα συζήτησης. Το πώς θα καταφέρουν να πληρώσουν  την εφορία.  Την ίδια ώρα αν παρεμπιπτόντως αν  έχεις κάνα χιλιάρικο στην άκρη, άπλωναν την χερούκλα τους  και στο έπαιρναν διότι από το δικό σου χιλιάρικο θα σωνόντουσαν. Τα λουλούδια της λίστας Λαγκάρντ ήταν ημέτεροι και δεν μπορούσαν να τα πειράξουν τα παιδιά!!!

Τι να χαμπαριάσουν λοιπόν τώρα οι ψηφοφόροι όταν εσείς τους λέτε ότι θα αδειάσουν τα ΑΤΜ!!!  Δεν έχουν πλέον σέντσι έτσι κι αλλιώς.

Εξοντώσατε μια ολόκληρη τάξη, την μεσαία, αυτήν που εσείς ονομάζετε ''νοικοκυραίους'' και αυτούς που κυρίως σήμερα προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε.

Κυριακή κοντή γιορτή και θα καταλάβετε ότι όσο εσείς καταστροφολογείτε περνώντας τους για πρόβατα επί σφαγή  τόσο αυτοί πεισμώνουν και θα σας τιμωρήσουν…
topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

"Επιδημία" αναλήψεων - Προσοχή στις ληστείες

Έντονες ήταν οι πιέσεις σήμερα στα τραπεζικά γκισέ, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας -κυρίως- καταθέτες προχώρησαν σε αναλήψεις μετρητών, το ύψος των οποίων υπολογίζεται στα 1,2 με 1,3δισ ευρώ.



Το χαρακτηριστικό της βδομάδας που διανύουμε, είναι οι μαζικές αναλήψεις μετρητών, αλλά και μεταφοράς ποσών σε τράπεζες του εξωτερικού, κυρίως από μικροκαταθέτες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από την αρχή της βδομάδας οι καταθέτες απέσυραν ποσά περίπου 5δισ ευρώ, ενώ η ζήτηση για ρευστό αναμένεται να κορυφωθεί την Παρασκευή.

Κύριος λόγος των εκροών -σύμφωνα με τους τραπεζίτες- είναι η αβεβαιότητα για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, όπως και η φημολογία που καλλιεργείται για σενάρια χρεοκοπίας.

Μάλιστα όπως σημειώνουν τα τραπεζικά στελέχη, υπάρχει κίνδυνος σοβαρών κλυδωνισμών στο σύστημα, διότι ακόμα και αν η χώρα συνεχίσει να ανταποκρίνεται κανονικά στις δανειακές υποχρεώσεις της, ενδέχεται οι τράπεζες να «στραγγίξουν» από μετρητά λόγω των συνεχών αναλήψεων, με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.

Σε ότι αφορά τις αναλήψεις, σημειώνουμε ότι στην πλειοψηφία τα ποσά που σηκώνουν» καταθέτες κυρίως μεγάλης ηλικίας είναι μέχρι 10.000 ευρώ, τα οποία τα παίρνουν από την τράπεζα για να τα «κρύψουν» κάτω από στρώματα και μέσα σε μπαούλα.

Μάλιστα για να τα μεταφέρουν αλλά και για να τα «κρύβουν» πιο εύκολα, ζητούν χαρτονομίσματα των 500 ή των 200 ευρώ, όπως λένε τραπεζικά στελέχη.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Την ίδια ώρα οι σπείρες απατεώνων καιροφυλακτούν για να «κτυπήσουν» σε σπίτια ηλικιωμένων που έχουν υπόνοιες ότι κρύβουν μεγάλα ποσά σε μετρητά. Οι σπείρες γνωρίζουν ότι πριν και μετά τις εκλογές θα υπάρχουν πολλά μετρητά σε σπίτια, και η αστυνομία αναμένεται μπαράζ «χτυπημάτων».

Σε αυτές τις περιπτώσεις, θύματα είναι κυρίως ηλικιωμένοι, που κατά κανόνα λόγω ανασφάλειας έχουν περισσότερα μετρητά «κάτω από το στρώμα». Παράλληλα, υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα, τα οποία παρακολουθούν τους καταθέτες από τη στιγμή που παίρνουν τα χρήματα στο γκισέ μέχρι το σπίτι τους και «χτυπούν» λίγες ώρες αργότερα

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο σκηνικό είχε συμβεί ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το καλοκαίρι του 2012 όταν ήταν ιδιαίτερα έντονη η φημολογία περί επιστροφής στη δραχμή. Με τη διαφορά ότι τότε σε αναλήψεις προχωρούσαν οι μεγαλοκαταθέτες, τώρα το κύμα των αναλήψεων αφορά κυρίως μικροκαταθέτες, οι οποίοι «σηκώνουν» τις οικονομίες τους, προκειμένου να φυλάξουν τα χρήματα σπίτι τους, φοβούμενοι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αγγελική θα δολοφονούσε τον Χ.Ξηρό-«Θα του σπάσω το κεφάλι, ο μ@λ@κ@ς, ο σκατόψυχος»

Σχέδιο δολοφονίας του Χριστόδουλου Ξηρού είχαν ετοιμάσει, όπως αποκαλύφθηκε, οι Πυρήνες της Φωτιάς. Μάλιστα, όπως φαίνεται, η Αγγελική ήταν το πρόσωπο στο οποίο τα μέλη της οργάνωσης είχαν δώσει εντολή να τον βγάλει από τη μέση.

Σύμφωνα με το MEGA, σε συνομιλίες των «Πυρήνων της Φωτιάς» με την Αγγελική φαίνεται ότι η 22χρονη αντιμετώπιζε δυσκολίες στην αποστολή που τις είχαν αναθέσει. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν. Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για σας».

Για να της απαντήσουν οι «Πυρήνες»: «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και να τον κανονίσουμε τον σκατόψυχο και να τον πετάξουν σε ένα ρέμα. Υπομονή όμως. Μόλις τελειώσει η επιχείρηση και είμαστε ελεύθεροι θα απολυθεί».

Σε άλλο μήνυμα, η νεαρή κοπέλα ανέφερε: «Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;», με τα μέλη των «Πυρήνων» να της απαντούν: «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν βλάκα κι όταν τον πάνε στην Αντιτρομοκρατική θα μας “δώσει” όλους, όπως έκανε ο μαλ@κ@ς και με τη 17 νοέμβρη. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας».

Σε άλλο μήνυμα, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης γράφει μετά τις -αποτυχημένες γι' αυτούς- επιθέσεις στο Α.Τ. Ιτέας και τη ΔΟΥ Κορυδαλλού: «Είναι βλάκας, χαζός. Μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω».



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 28η  Ιανουαρίου  2015 , ημέρα  Τετάρτη  ώρα 12.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Λήψη σχεδίου απόφασης κανονισμού λειτουργίας Νεκροταφείου της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου.
2.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Δαύλειας του Νομού Βοιωτίας , δια της καταργήσεως οδών προβλεπομένων υπό του σχεδίου πόλεως και αναγνωρίσεως παράπλευρων οδών σύμφωνα με το αρθρ. του 28 του Ν.1337/83 στην περιοχή εκκλησίας Προφήτη Ηλία (επανυποβολή μετά από επικαιροποίηση της υπ΄αριθ. 86/2009 Απόφασης του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Δαύλειας δια της 6/2014 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Δαύλειας).
3.    Λήψη απόφασης επί της μελέτης ΟΤΕ Α.Ε. για την χωροθέτηση  και τοποθέτηση οκτώ (8) καμπινών τύπου Γ2,Γ3.
4.    Εξέταση της υπ΄αριθ. 19/2014 απόφασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου περί παραχώρησης δημοτικού χώρου.
5.    Εξέταση αιτήματος κ. Βάγια Παναγιώτας κατοίκου Λιβαδειάς  περί παραχώρησης άδειας εισόδου – εξόδου οχήματος σε χώρο στάθμευσης της οικίας της.





Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρενάκια του Άδωνη... BINTEO...


Τα παιδία παίζει! Θαυμάστε (και γελάστε με) τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης και επίλεκτο στέλεχος της Ν.Δ., Άδωνι Γεωργιάδη να ...
κονιορτοποιεί κάθε έννοια πολιτικού επιχειρήματος.

Απολαύστε το...
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός -Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν σήμερα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

        Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πρόσκαιρα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρες. Λιγα χιονιά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Λίγα χιονιά στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες καταιγίδες. Τοπικές ομίχλες το πρωί στη Θεσσαλία.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

        Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και από τις απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 28η Ιανουαρίου 2015, ημέρα  Τετάρτη  και ώρα  13.00  στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Ανατροπή Αναλήψεων Υποχρέωσης του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2014 του Δήμου Λεβαδέων.
2.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 42.733,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο: «ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ».
3.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.209,09 ευρώ για την πληρωμή δικηγόρου που χειρίζεται την υπόθεση της Energa – Hellas Pawer.
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 584,76 ευρώ για αμοιβές και προμήθειες τραπεζών από έξοδα έκδοσης εγγυητικής επιστολής συμμετοχής & καλής εκτέλεσης.
5.    ΄Ασκηση έφεσης κατά των 24 και 25/2014 αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
6.    ΄Εγκριση πρακτικών φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας δημοτικής έκτασης (λιβάδι) της Τ.Κ. Παρορίου (θέση Γορίτσα - ΄Αγιος Νικόλαος) κυριότητας Δήμου Λεβαδέων , συνολικού εμβαδού 1.500 περίπου στρεμμάτων.





                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟ! Αναβάλλονται οι εκλογές λόγω κακοκαιρίας!.



ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΑΜΑΡΑ
Mε εντολή Σαμαρά χαλάει ο καιρός και την Κυριακή θα έχουμε φοβερές χιονοπτώσεις και έντονες καταιγίδες! Ο Σαμαράς παίζει το τελευταίο του χαρτί. Είδε ότι δεν
έβγαινε, κι έκανε επικοινωνία με τον Θεό και ζήτησε να φτάσουν τα χιόνια δύο μέτρα την Κυριακή. Έγινε αποδεκτό το αίτημά του. Στο έκτακτο δελτίο καιρού αναφέρονται τα εξής: «Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (23/01) αναμένεται επιδείνωση του καιρού, αρχικά από τα βορειοδυτικά της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και οι ισχυροί νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ. Βροχές αναμένονται το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική. Καταιγίδες το Σάββατο και μείωση της θερμοκρασίας».

Για την Κυριακή δεν λέει ακόμη γιατί θα γίνει χαλασμός.

Την ημερομηνία των νέων εκλογών θα την ορίσει η ΕΠΟ…
efsyn.gr
 Το άρθρο φυσικά και είναι χιουμοριστικό
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ