Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Έκοψαν την πίτα οι "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΘΗΒΑΣ"-Βίντεο


Την Παρασκευή  23-1-2015 στην πιτσαρία TRIK στα Βάγια έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα η νεοσύστατη ορειβατική ομάδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ ΘΗΒΑΣ" Ε.Λ.Ο.Θ.
Είναι μια ομάδα που απαρτίζεται απο παλιούς και νέους ορειβάτες που δεν είναι ενταγμένοι σε ορειβατικούς συλλόγους και σκοπό έχει την τέρψη και την ευχαρίστηση των μελών του,έξω απο τα καθιερωμένα συλλογικά όργανα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ
Όσοι επιθυμούν να επικοινωνήσουν με την ομάδα μπορούν μέσω της σελίδας μας στο Fasebook

Ελευθεροι Ορειβατες Θηβας

 











Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982 κόβει την βασιλόπιτα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Ο Σύλλογος Γυναικών Βαγίων 1982
σας προσκαλεί
την Κυριακή 01 Φεβρουαρίου 2015
και ώρα 18.00 στην ταβέρνα
«ΚΑΛΥΒΕΖΑΣ»
για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας.

Σας περιμένουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ

  Στις 25 Γενάρη, καμιά ψήφος χαμένη προς το χαλιφάτο του μνημονίου τον κο Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Θεοδωράκη, που ενώ προσπάθησαν να παρατείνουν τον βίο της πιο αντιλαϊκής και εθελόδουλης κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ακόμα σκληρότερα μέτρα και νέα μνημόνια, απέτυχαν.
Στις 25 Γενάρη, με την ψήφο μας και τον αγώνα μας από την επόμενη ημέρα , να επουλώσουμε τις βαθιές πληγές της κοινωνίας μας από τις μνημονιακές πολιτικές, με σχέδιο και ευθύνη, με επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την επανεκκίνηση της οικονομίας, με τον εκδημοκρατισμό και την συμμετοχή των πολιτών, με την επαναφορά της αξιοπρέπειας της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Συμπολίτες στην προσπάθεια αυτή απαιτείται μια ισχυρή Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας, μια κυβέρνηση που δεν θα διαπραγματεύεται στο εσωτερικό της, που θα είναι σταθερά προσηλωμένη στους μεγάλους στόχους της χωρίς εκπτώσεις, που θα βασίζεται στην θέληση των πολιτών να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που μας φέρανε εδώ, που δεν θα εκβιάζετε από ποικιλώνυμα και διαπλεκόμενα συμφέροντα, αυτή η κυβέρνηση θα πρέπει να βασίζεται στην όσο μεγαλύτερη και αυτοδύναμη πλειοψηφία στην νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές. Συμπολίτες αυτός ο στόχος μας είναι απόλυτα εφικτός σήμερα.
Στις 25 Γενάρη καταδικάζουμε τους εκπροσώπους των δανειστών, τους εκφραστές των τρομοκρατικών και ψεύτικων διλλημάτων, ανοίγουμε δρόμο στην εκπλήρωση του δίκιου μας, στην ελπίδα για την ζωή που δικαιούμαστε. Ενισχύουμε αποφασιστικά τον ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία και την εκπροσώπηση με δυο βουλευτές από τον νομό μας στην νέα Βουλή.
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ                                                                                                              ΘΗΒΑ  24/1/2015


Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωση για τους σχολικούς φύλακες του Δήμου Λεβαδέων



Δικαιώθηκαν οι σχολικοί φύλακες του Δήμου Λεβαδέων και από την ερχόμενη Δευτέρα επιστρέφουν στη δουλειά τους.

Η δήμαρχος Λεβαδέων υλοποίησε τη σχετική δικαστική απόφαση, που ακυρώνει την απόλυση των σχολικών φυλάκων, και ανακοίνωσε την επαναπρόσληψή τους στον Δήμο.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Και όμως, υπάρχει τέτοιος βουλευτής…



-Υπάρχει λοιπον βουλευτης που δίνει κάθε μήνα μέρος του μισθού του για το Ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!
– Υπάρχει λοιπον βουλευτης που έχει αρνηθεί να παραλάβει την βουλευτική λιμουζίνα.
-Υπάρχει βουλευτης που έχει αρνηθεί την αστυνομική συνοδεία.
Και όλα αυτά, χωρις να έχει βγει να το διατυμπανίσει στα κανάλια. Δείγμα ότι το πιστεύει. Ποιος ειναι;
Ειναι ο Γιάννης Σταθάς. Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Καθαρός, πατριώτης, ένας από εμάς.
Ειναι υποχρέωση των ψηφοφόρων της Βοιωτίας να τον ξαναστείλουν στην βουλή, ειδικά τώρα. Όχι νταραβεριτζήδες, Σταθάδες στην βουλή. Γιατί τα πρόσωπα παίζουν τον πρωτο ρόλο.olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοικτά σήμερα και αύριο τα γραφεία ταυτοτήτων ενόψει εκλογών



Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

• Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
• Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζεται ενδεικτικά, ότι για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

• Δύο (2) πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
• Αίτηση που θα προμηθευτεί από την Αστυνομική Υπηρεσία.
• Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο).
• Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» του ενδιαφερόμενου, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
• Επίσης, για Δελτίο Ταυτότητας το οποίο εκδίδεται πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, την βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος, που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.
• Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του Δελτίου Ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητά αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του Δήμου ή της Κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο “οδικός χάρτης” των εκλογών- Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι ψηφοφόροι

Σε 9.808.760 ανέρχονται οι εκλογείς, την ψήφο των οποίων θα διεκδικήσουν την Κυριακή τα 18 κόμματα και οι 4 συνασπισμοί. Η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί συνολικά σε 56 εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες κατανέμονται 288 έδρες (και 12 έδρες από βουλευτές Επικρατείας) με μεγαλύτερη τη Β΄Αθηνών με 1.426.759 ψηφοφόρους  και μικρότερη τη Λευκάδα με 29,152.

Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες, οι οποίες θα στηθούν σε 19,733 εκλογικά τμήματα, εκ των οποίων τα 574 είναι τμήματα ετεροδημοτών.

Η ψήφος είναι υποχρεωτική και μπορεί να γίνει με την αστυνομική μας ταυτότητα ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Πόσους σταυρούς βάζουμε

Για την κατανομή των εδρών, υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται κατά 3 στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες), αυξάνονται κατά 2 στη Β’ Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α’ Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).

Κατά 3 μειώνονται οι έδρες στην Α’ Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).

Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης.

Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από 2 σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν 3 σταυρούς προτίμησης.

Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης.

    Πώς γίνεται η ψηφοφορία

Οι εκλογείς προσέρχονται στο κατάστημα της ψηφοφορίας και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Οι εκλογείς μπαίνουν στο κατάστημα της ψηφοφορίας ένας- ένας ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους και όπως ειδικότερα καθορίζει κάθε εφορευτική επιτροπή. Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική τους ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά.

Σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων. Εκλογείς, που από σωματική αδυναμία δεν μπορούν να κάνουν τα πιο πάνω, έχουν το δικαίωμα για το σκοπό αυτό να απευθυνθούν στον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ή σε μέλος της εφορευτικής επιτροπής, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να τους βοηθήσουν. Απαγορεύεται στον εκλογέα να ρίξει το ψηφοδέλτιό του στην κάλπη: α) αν αυτό δεν είναι μέσα στο φάκελο με το ειδικό γνώρισμα ή αν δεν έχει κλειστεί ο φάκελος και β) αν ο εκλογέας δεν αποσύρθηκε πρώτα στον ξεχωριστό χώρο (παραβάν).

Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφόσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.

    Πού ψηφίζουμε

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Όλοι οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο δεκαπέντε (15) ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.

Δείτε που ψηφίζετε εδώ

    Τι πρέπει να κάνουμε αν δεν υπάρχει το όνομά μας στον εκλογικό κατάλογο

Να απευθυνθούμε στον δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είμαστε εγγεγραμμένοι, κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και να ζητήσουμε πιστοποιητικό εγγραφής για την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος.


Διαβάστε Περισσότερα »

«Δαγκωτό στο ΚΚΕ» ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας από τη Λιβαδειά-Video


Στο πλημμυρισμένο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος το βράδυ της Παρασκευής.

Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, όπως έδειξε η μεγάλη συμμετοχή τού κόσμου και της νεολαίας, που γέμισαν ασφυκτικά δύο μεγάλες αίθουσες και τον έξω χώρο, καθώς υπάρχουν όλες οι δυνατότητες η Βοιωτία να εκλέξει για πρώτη φορά κομμουνιστή βουλευτή.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές τού ΚΚΕ, Σταυρούλα Τζάνου,τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος ΔΣ Εμπόρων λαϊκών αγορών Βοιωτίας, και Επαμεινώνδας Κοτσικώνας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς.siriosfm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κρατούμενος ξυλοκόπησε άγρια τον Ξηρό στις φυλακές Δομοκού

Πίσω από την επίθεση φέρεται να βρίσκεται ο βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, ο κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε επικίνδυνες σκηνές
Επίθεση από ποινικό κρατούμενο δέχθηκε ο Χριστόδουλος Ξηρός μέσα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ξηρός ξυλοκοπήθηκε άγρια στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών όπου και λιποθύμησε.

Την επίθεση επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος είπε ότι ο πελάτης του δεν κατήγγειλε το περιστατικό και δεν ζήτησε προστασία από τη διεύθυνση του καταστήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πίσω από την επίθεση στον Ξηρό βρίσκεται ο γνωστός βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς, ο κασκαντέρ του Τσακ Νόρις σε επικίνδυνες σκηνές των ταινιών του, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του μόλις δύο ετών γιου του το Νοέμβριο του 2011!

Επίσης, κατηγορείται ότι μέσα από τις φυλακές συντόνιζε μία σκληρή ομάδα εκβιαστών στην Καλαμάτα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατάσεις για τις αγροτικές μισθώσεις



Προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα ενός πολύ μεγάλου αριθμού αγροτών και να εξαλειφθεί ο κίνδυνος απώλειας των ενισχύσεων που συνδέονται με τις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αλλά και για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά από συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μόσχο Κορασίδη, υπέγραψε Αποφάσεις με τις οποίες:

1) Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης αγροτικών εκτάσεων για τις εκμισθώσεις που συνάφθηκαν μέχρι 31-12-2014, έως την 27/2/2015.

2) Γίνεται προαιρετική η υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης για τους εκμισθωτές αγροτικών εκτάσεων, εφόσον το μηνιαίο μίσθωμα δεν υπερβαίνει το ποσό των 80 ευρώ ανά μήνα. Τέλος, με εγκύκλιο της Γ.Γ.Δ.Ε. και για τη διευκόλυνση των αγροτών κατά την υποβολή των πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας καθώς και για την απλούστευση της διαδικασίας, δίνεται πλέον η δυνατότητα να μην συμπληρώνονται όλα τα στοιχεία των συνεκμισθωτών-συνιοδιοκτητών κατά το χρόνο υποβολής της δήλωσης.

Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι τα στοιχεία αυτά θα παρέχονται εγγράφως, εφόσον ζητούνται από τις φορολογικές αρχές. Με την εγκύκλιο αυτή αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα της αδυναμίας εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων σε περίπτωση που γεωργικές εκτάσεις ανήκουν στην συνιδιοκτησία πολλών και μερικές φορές αγνώστων μεταξύ τους προσώπων, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η εμπρόθεσμη υποβολή της, αναφέρει η ΓΓΔΕ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση θερμοκρασίας και κακοκαιρία -Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Κακός θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα, Σάββατο, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν στα δυτικά, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, οπού τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 700μ).
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (πάνω από 700μ).
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα νότια. Χιονιά στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θεσμοθετήθηκε η δυνατότητα μετατροπής I.X. με πετρέλαιο σε φυσικό αέριο




    Oι όροι και οι προϋποθέσεις μετατροπής αυτοκινήτων με πετρέλαιο, σε φυσικό αέριο καθορίστηκαν με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.



Η συγκεκριμένη απόφαση επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης του...φυσικού αερίου σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν ως καύση το πετρέλαιο και κυρίως σε βαρέα οχήματα φορτηγά και λεωφορεία.

«Με τη ρύθμιση αυτήν εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα φθηνότερων μετακινήσεων με αποτέλεσμα τη μείωση κόστους των επιχειρήσεων αλλά και τη χρήση καυσίμου φιλικότερου προς το περιβάλλον», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ